maanantai 19. syyskuuta 2011

ÄRINÄÄ VIERAILLE JA OMILLE

Niin kuin aikaisemminkin olen todennut, niin minähän kuulun ihmisryhmään, joka on poliitikoille harvinaisen vastenmielinen. Yököttävämpi kuin hämähäkki ja kavalampi kuin kyy. Jos joku kuvitteli, että ihmisryhmällä tarkoitan niitä äärioikeistolaisia, niin se sattui vain kahden ensimmäisen kirjaimen kohdalta kohdalleen. Ihmisryhmä, jota poliitikko pelkää ja inhoaa, mutta valitettavasti myös tarvitsee on tietenkin äänestäjä.

Minä äänestäjänä seuraan asioita ympärilläni, ja saan asioista mielikuvia. Niistä teen johtopäätöksiä. Mielikuvani saattavat olla vääriä, ainakin jos niitä käsittelee poliitikko. Ja jos asialle päästetään päivystävä dosentti, niin hän pian selittää, että ei minulla itseasiassa tommosia mielikuvia ollutkaan, vaan ihan muunlaisia. Yhtä kaikki, mielikuvieni perusteella minä teen johtopäätöksiä, jotka vaikuttavat äänestymiskäyttäytymiseeni. Päivystävävä dosentti ei ole äänestyskopissa kuiskimassa korvaani, ja jos hän sinne pyrkii, niin vetelen turpaan.

Monenlaisia mielikuvia on minulle aikaansaanut demareitten presidenttiehdokkaan Paavo Lipposen naukaisu, anteeksi jyrähdys perussuomalaisten suuntaan. Lipponen vaatii, että puolueen tulee irtisanoutua ainakin Jussi Halla-ahosta ja Jussi Niinistöstä parasta vauhtia huomattavasti nopeammin, tai muuten. Tuumipa Lipponen myös että on vaikea uskoa, että Suomen eduskunnassa johtopaikoilla olevat ihmiset avoimesti halveksivat demokratiaa ja näyttävät pääsevän siitä kuin koirat veräjästä.

Saattaahan tietysti olla, että Lipponen kuvittelee oikeasti olevansa niin kova jätkä, että hepun avautumisen jälkeen perussuomalaisissa kehitetään housuun kuusi tuumaa jännäkakkaa, sen jälkeen ammutaan välittömästi omista porukoista sekä lapualaiset että laihialaiset ja sitten ilmoittaudutaan yliopistodemareitten hangaround-jengiksi kaikkine huoraamisvelvollisuuksineen.

Itse en usko Lipposen olevan ihan noin tyhmä. Minulla on asiasta mielikuva. Lipposen avautuminen suunnattiin paljolti demareitten omaan leiriin.

Demareillahan on ongelma. Demareitten johdossa on unelmoivia yliopistotyyppejä, jotka tykkäävät puhua työn tekemisestä, mutta heille itselleen toi työn tekeminen on hiukka turhan rahvaanomaista. Toisaalta demareitten äänestäjäkunta on laajalti sellaista, joille työn tekeminen ei ole millään muotoa vierasta. Tästä porukasta moni on viime aikoina katsonut sosialidemokraattiseen peiliin, nähnyt rva Lipposen, ei ole tykännyt näkemästään ja äänestänyt perussuomalaisia.

Demareitten kannattajakunnassa on taatusti paljon sellaisia järkeviä ja asiallisia tavallisia suomalaisia ihmisiä, jolle puoluejohdon edistyksellinen maailmanhalaamisideologia ei kolahda, ja joille Jussi Halla-ahon ajatukset eivät haise äärioikeistolaisilta. Kaikki heistä eivät liity persuihin. Moni saattaa haikailla oman puolueen puhdistamista hieman kansallisemmalle ja maanläheisemmälle linjalle. Saattapa demarijohdon takaraivossa olla jopa pelko, että demareitten riveistä löytyy joku oma Halla-aho. Joku sanavalmis ja älykäs tyyppi, joka kertoo, että puoluejohdolla ei olekaan vaatteita päällään. Tuurin Tapiohan tietysti sellainen jo on, mutta mieshän on itse irtisanoutunut demareista, ja käsittääkseni varsin tehokkaasti epähenkilöity demariorganisaation taholta.

Perussuomalaisten perusäänestäjällä ja demareitten perusäänestäjällä ei ole juurikaan eroa. Siksi on hyvä rääpiä turpaa perussuomalaisten suuntaan osoittaakseen että moista ilmiötä ei meidän riveissämme suvaita. Suoraanhan sitä ei voi sanoa, sillä sehän olisi jo sen tunnustamista, että vastaavaa ilmiötä pelätään.

Kunnianarvoisa kepulainen varamiehen varamies ja melko pian ex-puoluejohtaja Mari Kiviniemi osoitti ymmärtävänsä asiat edelleenkin päälaelleen toteamalla, että Paavo Lipposen kovasanainen kannanotto kertoi ainakin osittaisesta järjen paluusta Sdp:hen. Ei Lipponen halua järjen palaavan SDP:hen. Lipponen pelkää järjen palaavan SDP:hen.

Demareitten äänestäjät mahdollistavat puolueorganisaation olemassaolon. Lisäksi he ovat suurelta osalta sitä porukkaa, joka tuo verorahat maahamme ja joka pitää infrastruktuuria pystyssä. Lipposen sanoma heille on: Meillä on unelmamme, ja se saa luvan olla teidän todellisuutenne. Meillä on Missio, ja te sen maksatte. Ja teidän tulee hymyillä ja pyytää lisää. Turpa kiinni ja pysykää ruodussa.

Niin, on todellakin niin, että poliittisessa eliitissämme on ihmisiä, jotka avoimesti halveksivat demokratiaa ja näyttävät pääsevän siitä kuin koirat veräjästä.

Vaan tämähän oli vain minun mielikuvani. Saatanhan minä olla väärässäkin. Ja jos asialle laitetaan päivystävä dosentti, niin ei mulla varmaan ollutkaan tuollainen mielikuva, vaan jotain ihan muuta.

*

PS: Monissa suomalaisissa perheissähän on niin, että mies on perheen pää, mutta nainen on se niska, joka pään kääntää. Ja moni ulospäin hyvinkin jämäkkä jätkä voi olla vaimonsa kanssa täysi vässykkä ja totaalisesti tossun alla. Kun ajattelee äsken kirjoittamaani,tämä ajatus herättää mieli- tai oikeastaan kauhukuvia, mutta minulla ei kirjalliset lahjat riitä sen kirjoittamiseen. Yrittäköön joku muu.

PS II: Mielikuvani tuoreen Halla-aho/tankkicaustin ytimestä pähkinänkuoressa:

Jos sattuisin olemaan vaikka perussuomalaisten kunnanvaltuutettu, äskeisestä blogikirjoituksesta tehtäisiin seuraavanlainen lööppi:

PERUSSUOMALAISTEN HUITSINNEVADALAINEN KUNNANVALTUUTETTU UHKASI POLITIIKAN TUTKIJOITA VÄKIVALLALLA JA VÄITTI SDP:N PUOLUEJOHTOA ITSENSÄPALJASTELIJOIKSI!

17 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tässä uutisessa kymmenen vuoden takaa on jotain samaa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen vielä Lipposen kannattaja, mutta en kestä kolmeakaan tuollaista persu-mölötystä, jonka Puavo päästi kitusistansa.

En myöskään siedä Suomen tai suomalaisten taikka merkittävän kansanosan halveeraamista, johon on viimeksi syyllistyneet muuan pressaehdokkaana oleva ylioppilaspoikahomo ja nyt hyvässä virassa oleva mikkeliläinen potkupalloilija.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Kumitonttu: Joo, samaa henkeä on. Vaan tällä kertaa ei taida Ahtisaarelta tulla apua.

Ano: Minä en ole Lipposen kannattaja, mutta entinen demari kylläkin. Se meitä yhdistää. Toivotaan, että puolueesi palaa vielä kerran työväenpuolueeksi.

AnoMuumi kirjoitti...

Itsellä tuli Marin kommentista mieleen, että vieläköhän hänellä on puoluetta jota johtaa ensi kunnallisvaaleissa;)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011091914414488_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Ykällä on sana hallussaan ja hyvin ovat tutkaimet päällä.

Mielestäni on säälittävää, että konkreettisten ongelmien sijaan olevinaan eturivin poliitikot tarttuvat lillukanvarsiakin pienempiin asioihin.

Tässä vain yksi esimerkki, tosin hieman aiheen vierestä.

Tuore liikenneministeri meuhkaa jostain satelliittivalvonnasta ja "korkean teknologian Suomesta". Tämä "korkean teknologian Suomi" (lue: pääosissa Accenture ja Tieto) eivät osanneet tehdä VR:lle toimivaa uutta järjestelmää.

Takaisin aiheeseen.

Väitän, että Lipponen, Kiviniemi ja kumppanit pelkäävät. Pelkäävät, että kulissit romahtavat.

Tämän takia sekä Kiviniemi että varsinkin Lipponen suoltavat "lausuntoja", joissa ei ole mitään, mikä edesauttaisi esim. euron kriisin hoitamisessa.

Kiviniemi ja Lipponen (+avec) pitävät kansaa tyhminä; aivottomana vaalikarjana, jota sopivilla ihmisoikeuskielen korulauseilla muka pystyy ohjailemaan.

Kepulla kuitenkin on Paavo Väyrynen. Älkää hyvät veljet ja siskot aliarvioiko tätä viisaampaa Paavoa.

En pidä mahdottomana sitä, että tulevissa pressanvaaleissa toisella kierroksella ovat vastakkain Niinistö ja Väyrynen.

Vaikken kepulainen olekaan, siitä huolimatta tuolloin äänestän Väyrystä protestina nykyisen Sekoomuksen junnuketjun (Katainen, Stubb, Tujunen jne) Suomea ja suomalaisuutta halveksivalle politiikalle.

Loppuun vielä lämmin kiitos Ykälle monista hyvistä hetkistä kirjoitustensa parissa. Voimia eloon!

Anonyymi kirjoitti...

Mutta tulee tänään sentääs jotain hyvää teevestä, kakkoselta: Reinikainen, senjälkeen voiki sitten teeveen lyödä kiinni ja mennä saunaan :))

Närpes varg kirjoitti...

Tämän päivän uutisissa todettiin ihan vain ohimennen, ilmoitusasiana, että kun Suomi liittyy Euroopan vakausrahstoon, sen vastuut huijarimaiden tukemisessa nousevat jonnekin 17 miljardin euron tietämille.
Paavon naukaisut ja koko vihapuhe-tolkuttomuus ylipäätään on tarkoitettu vain peittämään sen tosiasian, että Suomea ajetaan kusilaariin jossa se kohta seisoo korviaan myöten keltaisessa nesteessä.
Minä vaan kauhiasti ihmettelen, mitä johtavat poliitikkomme saavat vastalahjaksi? Eiväthän he voi olla näin tyhmiä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys AnoMuumille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

AnoMuumi: Itse uskoisin, että hänellä on puolue, mutta puolue saattaa miettiä, että ajaakohan toi pimu nyt ihan oikeasti noita isäntien ja emäntien asioita, ja minkähänlaista tarkoitusta tällä puolueella yleensäkään on. Kun kepukin on kovasti sitoutunut johtonsa taholta tohon maailmanhalaamiseen, joka taas ei Antti-Pentti Antinjuntin sydäntä lähellä välttämättä ole.

Ano1: Uskon, että väität oikein. Sekä demareitten että keskustan johto on kauempana äänestäjistään kuin yö ja päivä. Ja aivoton vaalikarjavertaus sattuu myös kohdalleen. On havaittavissa selvää suuttumusta niin demari- kuin kepujohdossa siitä, että heidän äänestäjät ovat piru vie ruvenneet ajattelemaan omilla aivoillaan, eivätkä ota vastaan valmista voileipäpöytää. Tähän mennessä se näkyy pakona persuihin, mutta odotan ja toivon edelleenkin sisällissotaa näissä puolueissa.

Tulevat presidentinvaalit ovat mulle vielä ihan mustaa usvaa, mutta Väpestä osaan sanoa sen, että mies on selviytyjä. Miestä ei kannata aliarvioida. Jätkä kestää vaikka napalmpommituksen ja virnistelee päälle..

Kiitos kannustuksesta ja voimia eloon myös sinulle.

Ano2: Reinikainen rulettaa, mutta vielä parempi oli sen edeltäjä Tankki Täyteen. Kattelin sen aikanaan ensiesityksenä joskus 1970-luvulla.

Närpes Varg: Olen ymmärtänyt, että tuleva Euroopan vakausrahasto on siis käytännössä pankki, joka itse pankkina & sen työntekijät ovat vapautettuja sekä verotuksesta että oikeusvastuusta. Korjatkoon joku, jos olen väärässä. Jos en ole, niin kuulostaa valtiolta liittovaltiossa, ja sen valtion valta menee liittovaltiosta yli.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän sopii minun aikaisemmassa viestissä mainitsema siitä että vasemmisto on käytännössä aina ollut jakautuneena työläisvasemmistoon ja akateemiseen vasemmistoon. Tuo jako on ollut sekä SDP:n että aikoinaan oli SKDL:n sisällä.

Akateemista vasemmistoa vaivaa elitismi, holhoava asenne kansaa kohtaan, internationalismi, kansallismielisyyden vastustus, maailmanhalaaminen, feminismi sekä arvo-ja kulttuurirelativismi mistä johtuu mokutuksen kannatus. Noiden mielestä omakotitalon omistus on porvarillista, ja se vieraannuttaa heidä politiikasta. Siksi heidän mielestä ihmisten pitää asua tympeissä betonikerrostaloissa. Siksi he haluavat ihmisten asuvan kaupungeissa ja kerrotaloissa, koska silloin heitä voi holhota ja kontrolloida paremmin.

Sitävastoin perinteinen työväki on aina ollut nuivaa eikä ole tykännyt noista akateemisen vasemmiston hömpistä. Varmaan monella työmiehellä on oma talo ja piha jossa asuu ja sit puuhastelee vapaa-aikana.

Väinö Tanner oli tietysti kouluja käynyt mutta hän oli suosittu työläisten keskuudessa.

Ykä kun oot Pohjois-Karjalasta ja nytkin asut maalla omatkotitalossa, niin oletko huomannut että Sdp:n logossa on tähkä ja mutteri? 1907 vaaleissa solisaliratit saivat ääniä maalta, eivätkä silloin tappaneet talonpoikia. Paasion ja Koiviston hallitukset 1966-68 ja 1968-70 "tappoivat talonpoikia". Ehkä yrityksenä oli tappaa samalla Kepu ja yrittää saada maalaisista äänet kun he sit saapuvat kaupunkiin. Viis siitä jos maalla ei saa ääni, kun kerta se tyhjennetään asukkaista. Samaa yritti Lipponen ollessaan pääministeri.

Sen sijaan että olisi tappanut talonpoikia, niin parempi olisi ollut yrittää myötävaikuttaa siihen että maaseudulle ja maakuntiin olisi saatu perustettua työpaikkoja teollisuuteen ja palveluihin.

Anonyymi kirjoitti...

Harkitsen tosissaan sitä että äänestäisin Paavo Väyrystä presidentiksi. Minun täytyy todeta että suhtautuminen Väyryseen on muuttunut myönteisemmäksi viimeisen viiden vuoden aikana. Joskus 15 vuotta sitten en olisi uskonut sanovani tätä. Ehkä olin mediapelin uhri, sen mistä Väyrynenkin on usein puhunut.

Väyrysen puhumista on miellyttävämpää kuunnella verrattuna toiseen Paavoon eli Lipposeen. Väyrynen taitaa olla aika leppoisa, varmaan tulisin juttuun jos olisin samassa kahvipöydässä tai vaikka samassa saunassa, olut kädessä.

Vaikuttaa siltä että Väyrynen on harvoja jäljellä olevia järkikepulaisia. Hänessä on tiettyä persumaisuutta ollut oikeastaan aina. Taisi olla edellisessä hallituksessa ainoa nuiva ministeri, kun kerta sanoi haluavansa rajoittaa maahanmuuttoa. Ulkomaankauppaministerin salkku tarkoitti paljon kauppamatkoja, mut arvelen että Pave suoritui niistä suht hyvin.

Tietenkin hän on poliitikko ja opportunisti, mutta entä sitten? Ei hän siinä suhteesa eroa muista poliitikoista. Harmi kun tipahti äsken eduskunnasta, olisin suonut hänelle mandaatin.

Sitäpaitsi hän kuitenkin ymmärtää Pohjois-Suomen asioista.

Se että hän yritti kampittaa Johannes Virolaista 1970-luvulla, ja syrjäytti hänet 1980 puoluekokouksessa on tietysti asia josta moitin häntä. Vironperän Jussin ois pitäny saada olla viimeinen kaksivuotiskausi joka olisi loppunut joko normisti 1982 kokouksessa tai hieman etuajassa siinä tapauksessa jos ois tullu resupentiksi 1982 vaaleissa. Pave ois tuota kautta saanu nuijan jos ois jaksanu hieman odottaa. Mutta noista ajoista on jo tarpeeksi kauan, eikä sitä pidä tähän sotkea.

Anonyymi kirjoitti...

Sdp:tä on myös vaivannut se että se on aina tottunut siihen että se on suurin puolue. Se suostuu hallitukseen vain jos se on suurin puolue ja saa pääministerin salkun. Muuten se jää oppositioon ja käskee SAK:n aloittaa lakon tai yleislakon. Vanhasen ykkönen ja Käteisen hallitukset ovat poikkeus tuosta. Heinäluoma oli 2007 vaalien jälkeen osallistunut hallitustunnusteluihin, vaikka oli Sdp kärsi tappion ja sitten joutuikin oppositioon. Ainakin yritti, ettei tulisi sanomista.

Sossut hävisivät 1991 vaalit, ja jäivät tahallaan oppositioon tuosta syystä. Ei kelvannut hallitukseen meno vaikka Esko Aho alunperin taisi haluta punamultahallituksen. Sossut jäivät mieluummin oppositioon jotta voisivat tuossa vaiheessa alkaneen laman avulla nostaa kannatustaan. Kivaa varmaan oli silloin pitää porvarihallitusta saatanaan verrattavana, kun itse jäi tahallaan oppositioon. Ensin Sdp myötävaikutti laman syntyyn, sitten se karkasi oppositioon. Molemmissa Lipposen hallituksessa sossut jaksoivat syyttää porvarihallitusta kaikesta. Vanhasen punamultahallituksessa se sentään älysi olla hiljempaa tuosta.

Matti Putkonen on esimerkki nuivasta ex-demarista joka jätti sdp:n koska se oli muuttunut elitistiseksi, punaviherhörhöksi ja mokumieliseksi. Putkonen oli ollut sdp:n jäsen 40 vuotta joten puolueen jättäminen ei varmaan ollut mikään pieni teko. Toivottavasti Putkonen onnistuu lisäämään perussuomalaisten kannatusta ay-liikkeessä. Mielestäni ammattiliittojen tulisi olla puoluepoliittisesti sitoutumattomia, koska hallituspohja kuitenkin vaihtuu silloin tällöin. Hallituksen väristä riippumatta ay-liikkeen tulisi pystyä pitämään asialliset välit hallitukseen.

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Jahas täällä Huitsinnevadalainen vihablogaaja toivoo kommenttiosastollaan sisällissotaa. Nykyisen luetunymmärtämisstandardin mukaisesti jätän huomioimatta ja ymmärtämättä sanat keskustapuolueessa ja SDP:ssä.

Kyllä tähän nyt jonkun pitäisi ärhäkästi puuttua. Minua loukkaa kun kukaan ei ole vielä ymmärtänyt moisesta vihanlietsonnasta edes loukkaantua...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Keskiäkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti 1: Joo, tästähän on puhuttu aikaisemminkin, demarit ovat aikaa sitten jakaantuneet noihin osiin, ja akateeminen puoli on kyllä komeasti kaapannut vallan. Joku Päivi Lipponen edustaa suurinpiirtein kaikkea, jota demariäänestäjä ei ole. Ja demarieliitillä on todellakin taipumus neuvoa toisille, kuinka eletään oikeaoppisesti ts. tunkea kärsänsä asioihin, jotka eivät heille kuulu.

Silloin 1960-luvun lopulla varmaan oli tommonen meininki, mutta itte kun silloin oli nyrkillätapettava, niin mieleen jäi vain Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen…

Ja sekin oli kyllä jo 1970-luvulta, en minä vielä Beatles-vuosina tajunnut mistään mitään. Se on tietysti oma kysymyksensä, että tajuanko vieläkään.

Viesti 2: Niin no, Väpestä voi sanoa sen, että miestä ei kannata todellakaan aliarvioida. Heppu on selviytyjä. Mutta minulle tulevat presidentinvaalit ovat vielä kovasti ottiatuota, eivätkä ne niin suuria tunnekuohuja aiheuta. Joka tapauksessa Tarja Halosesta päästään eroon ja se on jo paljon se.

Viesti 3: No minunkin mielestäni ammattiliitot voisivat keskittyä jäseniensä edunvalvontaan eikä politikointiin. Kyrpii ajatus, että meikäläisenkin maksamilla jäsenmaksuilla on tuettu puolueita ja henkilöitä, joille en suurin surminkaan avustusta haluaisi antaa. Oman alani liitothan sinänsä ovat sen verran hampaattomia, että olen kovasti harkiinut liittyväni Loimaan kassaan.

Keskiäkäinen: Perskeles, näinhän on. Vaan toi sisällissota pitäisi varmaan jättää seuraavan päivän lööppiin. Kun me ollaan nimbali gauhian hirveitä, että loppuu toi lööppitilakin kesken.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä tulee näköjään kysely,m kun olen kysynyt saman Kumikselta, Vasaralta ja Keskiäkäiseltä mieheltä. No kysyn sit sultakin.

Tossa Ylenannon vihailta-lähetykseen kutsuttujen mokuttajien ryhmässä oli nuoria hyvännäköisiä naisia. Noita kehtas katsoa jos laittoi äänet pois tai jos sä oot suomea taitamaton niin ei tarvi välittää mistä ne puhuu. Heräsi taas kysymys miks hörhöt ideologiat houkuttavat hyvännäköisiä naisia? Onko tuolle mitään selitystä? Onko kyseessä jokin kultti johtaa johtaa alfauros, ja nuo muijat ovat "jalkavaimoja"? Onko kyse siitä mitä olen ennenkin arvellut että nuoret naiset ovat vaikutteille alttiita ilman kritiikin taitoa?

Mahtaisiko nuivan puolen ulosanti tehdä paremman vaikutuksen jos sinne hommattaisiin kuumia kinkkuja? No, tietääkö kukaan mistä niitä löytää?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Jaa-a, emmää tiedä. Niinhän ne puhui, että stallareillakin oli aikanaan parhat bailut ja parhaimman näköiset naiset. Vaan kuulopuhettahan sekin mulle oli, en minä 1970-luvun alussa vielä tytöistä ymmärtänyt. Se maailman suurin herkku alkoi kiinnostaa vasta sitten vuosikymmenen jälkipuoliskolla. Kaipa toi homma on kiinni siitä, ketä toimittajat ohjelmiinsa valitsevat. Kyllä meidän puolella ihan yhtä kauniita naisia on. Ja jos politiikasta puhutaan, niin minua kiinnostaa se, mitä sanotaan. Ei se, että miten ja millä pärstävärkillä.

Närpes varg kirjoitti...

Vieras arvelee aivan oikein. Itse elin omaa "ainapanettaa" nuoruuttani 60-luvulla ja juuri stallaritytöiltä sai parhaat kyydit. Yksi enemmistöläinenkin siinä joukossa oli ja kyllä hänkin sai arvosanan 9 1/2. Kepulaistytöt olisivat halunneet lapsia ja kokkarinaiset kysyivät ensin, millaiset perinnöt on tiedossa. Ruottalaiset ei antaneet ollenkaan, kun kuulivat, etten osaa taivuttaa ruotsin epäsäännöllisiä verbejä oikein. Rikkaiden isukkien pojille ne kyllä antoi, vaikka ne eivät kaikki edes osanneet ruotsia!
Nih! Että Yrjöperskeles on hyvä vaan ja uskoo, kun alan miehet haastaa naisista.

Olen tässä miettinyt pääni puhki, kuinka se Euroopan Vakausrahasto voitaisi torjua. Sehän on kuolemantuomio tällaisille maille kuin Suomi. Alan jo uskoa jonkinlaiseen salaliittoteoriaan. Koksut ja demarit saavat jostain saatanasti rahaa, jos he pistävät nimensä EVR-paperiin.
Olen jo lähettänyt sähköpostia muutamalle kansanedustajalle ja lähetän vastakin. Nämä, joille lähetin, eivät tienneet, mikä EVR on...
Mooses iski taas, huomasitteko? Nyt ovat viimeisetkin voimat remmissä kiinnittämässä huomion pois EU-kysymyksistä. Saapa nähdä, milloin maan äiti liittyy rintamaan.
Ei mutta ihan totta, veljet: tämä maa on nyt pahemmassa vaarassa kuin kertaakaan talvisodan jälkeen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpe Varg ja kiitos kommentistasi.

Tosta ensimmäisestä asiasta: Minulla alkoi siinä se aktiivivaihe vasta 1980-luvulla, ja silloin tilanne oli kyllä jo toisenlainen, eli jalkojen väli oli jalkojen väli, eikä siinä puoluekantaa kysytty. Koko asiahan on minulle enää teoreettinen, sillä minähän olen ollut akan mies jo iät ja ajat.

Toi EVR näyttää muuttuvan valtioksi liittovaltiossa, ja voimalla joka jyrää liittovaltion. En tiedä, mitä tolle voisi tehdä. Katopas piruuttasi toi video. Vie elämästäsi vain 13 minuuttia:

http://www.youtube.com/user/SamaVene#p/u/0/u7BYfHqsX3c