tiistai 16. helmikuuta 2021

AINA VÄÄRÄT ÄÄNESTÄJÄT

Suvaitsevais-tiedostavaistommehan on kaikin mahdollisin keinoin pyrkinyt demonisoimaan perussuomalaisia puolueena. Samoin se on pyrkinyt vakuuttamaan että persuja kannattavat ovat jollain lailla epäilyttävää ja jopa halveksuttavaa porukkaa. Se epäilyksen aihe haetaan milloin mistäkin ja tällä hetkellä käytössä on se, että persut ovatkin jonkinlainen rikkaitten riistäjäpuolue. Näin uutisoi iltalehti tuoreesta gallupista:

IL-kysely: Yli 6 000 euroa ansaitsevat kannattavat vahvasti perussuomalaisia – Li Anderssonin puhe Mersu-persuista saa katetta.

Ovatko perussuomalaisten äänestäjät varakkaita ja ajavat Mercedes-Benzeillä?

Tätä on pohtinut moni viimeistään sen jälkeen, kun vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toi politiikan puheeseen käsitteen Mersu-persu.

– Suomessa on oikeastaan vain yksi oppositio, joka on arvokonservatiivinen ja talousoikeistolainen. Audi-miesten asemaa ajavat kokoomuslaiset ovat saaneet rinnalleen mersupersut. Hyvinvointipanostusten ja oikeudenmukaisten verouudistusten sijaan halutaan leikkauksia julkisiin menoihin. Yhdenvertaisuuden sijaan halutaan kyseenalaistaa jopa syrjinnän kiellot laissa ja siirtää opetusta kirkkoihin, Andersson sanaili marraskuussa 2019 vasemmistoliiton puoluekokouksessa Kuopiossa.

Tässä välissä voisi tietysti esittää viisi kysymystä:

1. Kuinka moni itse asiassa on tuota asiaa pohtinut valtamedian ulkopuolella?

2. Voisiko olla niin, että persujen äänestäjät tajuavat että nykyinen vihervasemmistolainen linja ajaa maan pankrottiin?

3. Eikös tiettyihin julkisiin menoihin pitäisikin kohdistaa leikkauksia?

4. Ymmärtääkö vihervasemmisto mistä julkisiin menoihin käytettävät rahat oikein tulevat?

5. Missä vaiheessa perussuomalaiset ovat vaatineet opetuksen siirtämistä kirkkoihin?

Vihervasemmistolle persujen kannattajat ovat olleet aina jollain lailla epäilyttäviä tai ainakin sellaista mielikuvaa luodaan. Nyt luodaan mielikuva hyvin menestyvistä ja hyvin ansaitsevista ihmisistä mikä on tietysti vasemmistolaisesti ajattelevalle kauhistus. Tämähän on oikeastaan uusi ilmiö kun se entinen on muuttunut pahasti vanhentuneeksi. Se entinenhän oli sitä että pitkään vihervasemmisto selitti / on selittänyt persujen kannattajat katkeroituneiksi ja elämässään epäonnistuneiksi laitapuolen kulkijoiksi. Yhtenä monista jonkunlainen arkkiversio kyseisestä löytyy silloisen vihreitten nousevan tähden Saara Ilvessalon vuonna 2010 pitämästä puheesta. Tuolloin kovalla parikymppisen elämänkokemuksella hän pläjäytteli näin:

Maahanmuuttovihamieliset puheet ja tiettyjä ihmisryhmiä vähättelevä, rajoittava tai jaotteleva politiikka lietsovat väkivallan tekoja. Sen sijaan, että populistiset puolueet yrittävät kääntää ihmisten pahaa oloa maahanmuuttajien, seksuaalivähemmistöjen tai muiden ihmisryhmien syyksi, tulisi keskittyä siihen, mistä konfliktit oikeasti johtuvat. Toisten suvaitsemisesta kieltäytyvillä ihmisillä on selkeästi paitsi ennakkoluuloja, myös muita vakavampia ongelmia omassa elämässään.

Meidän on pohdittava, mistä ihmisten paha olo tulee. Meidän on ratkaistava työttömyyden, alkoholismin, ahdistuksen, masennuksen ja elämän mielekkyyden puuttumisen aiheuttamia ongelmia, jotka saavat ihmiset tyytymättömiksi omaan elämäänsä. He kanavoivat helposti omat ongelmansa vihaksi jotakin tiettyä ihmisryhmää kohtaan. Suvaitsemattomien on ymmärrettävä, ettei oikotietä onnelliseen elämään löydy muita syyllistämällä.

Tällaisia tuumaili mielessään niin Ilvessalo kuin moni muukin vihervasemmistolainen ihmisistä joita he eivät itse asiassa tunteneet eikä heillä ollut heidän elämäänsä minkäänlaista kosketuspintaa. Olipahan kumminkin vankka usko että näin on. Kun omassa porukassa oltiin näin tuumailtu. Pitkään samaa epistolaa julistettuaan vihervasemmisto on lopulta alkanut tajuta että persujen äänestäjiä ei pystytä niputtamaan nupistaan sairaseläkkeellä oleviin. Samoin se on saattanut tajuta että duunarit ovat kaikonneet vasemmistopuolueista kokonaan. Vihreillähän niitä ei ole koskaan ollutkaan.

Ehkä vihervasemmistolaisen valtamedian viestin voi kiteyttää näin:

Ihmiset. Älkää äänestäkö perussuomalaisia. Antakaa meidän olla vallassa omalla hiekkalaatikollamme jatkossakin. Emme me sitä ehkä ansaitse mutta mitä me sitten tekisimme jos me joutuisimme etsimään jotain varsinaista työtä?



29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ainahan yhteiskunnassa voidaan keskustella veroprosenteista, julkisista palveluista, tulon siirroista yms kunhan osapuolet toimivat rehellisesti. Vasemmisto ei tähän pysty vaan ainoa toimintamalli heillä tuntuu olevan kateuden politiikka. Kun Li ja kumppanit kaiken aikaa märisevat, kuinka "hyvätuloiset eivät hoida omaa osuuttaan" niin mitä keskusteltavaa siinä enää on. Li ei sitä ymmärrä, että useimmat taloudellisesti menestyneet ihmiset painavat hommia aivan saatanasti ja ovat hirveän päteviä. Monet ovat tehneet uhrauksia elämän muilla osa-alueilla uransa vuoksi, vaihtokauppa jota en henkilökohtaisesti suostuisi tekemään. Tällaisten ihmisten palkkatuloista verotetaan suoraan ja välillisesti pitkälle yli 50%. He tekevät siis töitä valtiolle maanantain, tiistain ja keskiviikon ja mahdollisesti joskus torstain puolella he alkavat vasta ansaitsemaan itselleen. Kuinka paljon progressiota voi enää kasvattaa ennen kuin moista voidaan sanoa orjuudeksi. No onhan näillä tyypeillä toki keinot, ettei heidän nyt aivan maksimimäärää tarvi veroja maksaa mutta väite etteivät hoitaisi omaa osuuttaan on aivan silkkaa valetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Täysin totta. Ei lisättävää.

klova kirjoitti...

Kuinka köyhä voidaan pistää yhtään minkään maksumieheksi?Eihän köyhä ole koskaan maksanut edes omaa,saati kenenkään muun elämää.

Lisäksi köyhyys on vieläpä ilmaisen koulutuksen ja kaiken anteeksiantavassa yhteiskunnassa aika pitkälti oma valinta.Kukaan ei pakottanut vetämään kiljua tai piriä ja skipata koulut ja työt.

Ja juu jollain on vaikeeta,kenelläpä ei olisi ollut vaikeeta,itseänsä niskasta ottaminen se vasta vaikeaa tuntuu olevan.

Suomen köyhät kuuluvat maailman rikkaimman 15% joukkoon.Ja ketään ei edes pakoteta köyhäksi syntyperän tai uskonnon tai värin perusteella.

Suomen ongelma on,että minkään tekemättömyyden ja heikohkon osaamisen työn erot tuloissa ovat mitättömät.Köyhyydestä kun noustaan jos lottoa ei lasketa,aloittamalla joku työ ja etenemällä kohti vaativampia hommia.Siivoojilla kun ei missään ole kovin häävit ansiot.Mutta jostain täytyy aloittaa jos esim sattuu kyllästymään koskenkorvaan ja joutilaisuuteen 34-vuotiaana.

Köyhiä ei tarvitse kuin Li ääniä saadakseen,mitä enemmän köyhiä sen paremmin Lillä pyyhkii.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. Totesit:

”Köyhiä ei tarvitse kuin Li ääniä saadakseen,mitä enemmän köyhiä sen paremmin Lillä pyyhkii.”

Totta. Ja sitä köyhyyden rajaahan nostetaan koko aika ylemmäksi. Omissa töissäni olen tekemisissä jo kolmannen polven sossun asiakkaiden kanssa. He ovat sossun asiakkaita koska se on mahdollista. Järjestelmämme on mahdollistanut sen. Sosiaaliapu on etuoikeus jota ei saa ottaa pois.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tämä sopisi paremmin edellisen plokauksen kommentteihin, mutta huomiohuoraan ja panen sen tänne. :D

Uutisotsikot ovat niin pliisuja nykyisin.

Parempi: Pekka Haavisto pysyi kovana Lavrovin pyörityksessä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007805411.html

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta! En haluaisi noita vasemman laidan edesottamuksia ja höpinöitä kommentoida, mutta kun siitä on tullut vallitseva ilmapiiri niin minkäs tässä sitten voi.

En tiedä onko esimerkiksi Lin päähän koskaan pälkähtänyt se, että kun hän tai häntä äänestänyt paheksuu ääni väristen jotakuta, joka on noussut asemaansa kovasti ponnistellen ja nyt siis ansaitsee x euroa per kuukausi, on voinut päätyä uralleen pääasiassa siksi, että ala tai ura kiinnosti häntä nuorena.

Ei siis välttämättä siksi, että takana olisi ajatus, että kun opiskelen tähän niin pääsen töihin, jossa saa runsaasti liksaa. Eli hän ei ole välttämättä materialisti, jos nyt käytetään tällaista vanhahtavaa termiä. Mutta kuitenkin voidaan sanoa Lin ajatusmaailmasta, että siinäpä vasta materialisti. Ei ajattele muuta kuin rahaa - toisen ihmisen omalla työllään ansaitsemaa rahaa.

Mutta ei hoksaa vassari, että tarinan materialisti taitaakin olla hän itse. Tällainen tyyppi, narisee aina, kun joku jossain ansaitsee hänen mielestään "liikaa". Ei auta vaikka sanoisi hänelle, että onhan hän sentään joutunut opiskelemaan vuosia päästäkseen nykyiseen työhönsä. Tai kuinka joku urheilutähti ansaitsee nyt paljon, mutta aina unohtuu se, että teininä joutui kieltäytymään joistain ikäkausijutuista ja että eihän se tähteys silloin ollut varma. Että riskin otti ja onnistui. Ei, vaan väärin on sekin.

Paljon on viime aikoina näkynyt vasemmiston yhteydessä termiä projektio. Eikös se ole sitä, että se paha mitä itessä on heijastetaan sitten ulos, johonkin ihmiseen tai ryhmään ja sitten "taistellaan" sitä vastaan tai ollaan suorastaan "sodassa". No nyt on tämmäöistä, sentään Amerikasta tuli uutinen, joka nauratti.

https://wattsupwiththat.com/2021/02/10/new-mexico-democrats-struggling-with-bidens-climate-action-fossil-fuel-bans/

Siis, Biden voitti New Mexicossa ja lupasi kampanjassaan taistella ilmaston muutosta vastaan. Seuraus; hankaloitetaan myös New Mexicon öljyteollisuutta ---> vähemmän verotuloja ---> julkista sektoria supistettava ---> työttömiä demokraatteja työttömien republikaanien lisäksi.

Työn allahan tuo vielä on, mutta kuten sanonta kuuluu 'You can`t fix stupid'.

maallikko


QroquiusKad kirjoitti...

Tottahan se on, ettei Suomessa ole oikeasti köyhiä, jos maailman mittakaavassa katsotaan. Mutta se ei ole totta, että Suomessa kuka tahansa voi olla mitä tahansa, jos vaan vähän viittii ottaa itteensä niskasta kiinni.

Jos noin olisi, silloinhan me kaikki olisimme miljonäärejä, huippu-urheilijoita, elokuvatähtiä, ihan mitä vaan suinkin haluaisimme.
Kun se karu totuus nyt vain on, on ollut ja on aina oleva, ettei kaikilla ole samanlaisia fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia resursseja käytössään.

Kukaan ei ole oman onnensa seppä, kyllä siinä on jokainen saanut hyvänlaisen määrän apua muiltakin. Ne jotka ovat menestyneet eniten, ovat saaneet sitä eniten. – Ne eniten menestyneet pruukaavat olla asiasta eniten toista mieltä...

Mitä tulee vihervasemmiston suhtautumiseen persujen äänestäjäkuntaan, tulee mieleen Mikko Ellilän kertomus vuosien takaa:

Ellilä kertoi saaneensa eräässä nettiväittelyssä vihervasemmistolaisen kanssa vastaansa epäargumentin, että hän suoltaa vihaansa katkeroituneena siitä, ettei saa pillua.
Kun Ellilä vastasi olevansa aktiivisessa parisuhteessa, jossa yhdyntöjen määrä on keskimäärin kymmenen viikossa, hänen julistettiin seuraavaksi puhuvan älyttömyyksiä, koska on pilannut aivonsa liiallisella nussimisella.

Näin ne maalitolpat siirtyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä ja muut!

Yhtälöhän on oikeasti aika yksinkertainen. Pidetään osa väestä köyhinä antamalla rahaa sen verran, että eivät hermostu, mutta eivät myöskään lähde huonoille teille kuten vaikka opiskelemaan tai yrittäjiksi tai muuta porvarillista hapatusta. Kerrotaan samalla, että tekin olette tärkeitä veronmaksajia kun maksatte ennakonpidätykset tulonsiirroista.

Persuissa mättää se, että niidenkin äänestäjissä on sellaisia, jotka osaavat kysyä olennaisen kysymyksen, eli mihin ne mun rahat oikeasti menee. Ja haluavat rahoilleen vastinetta muutenkin kuin hyvinvointivaltiomantran toistamisen muodossa. Ja kyllähän tässä sampanjasosialistit huomaavat, että perälauta vuotaa ja perinteinen työväki ei ole ollenkaan kiinnostunut maailmanparannusprojekteista jotka maksatetaan suomalaisilla ja samalla tehdään elämästä entistäkin hankalampaa.

Se on tietenkin kurja juttu jos Pedro etelä-Amerikassa raivaa viidakkoa dollarin viikkopalkalla, että saadaan soijaviljelmiä, mutta onko se oikeasti tavallisen suomalaisen suurin murhe? Samaan aikaan suomalainen Pertti ihmettelee, että polttoaineen hinnankorotuksen takia on järkevämpää ottaa lopputili kun se tehdaskin siirtyi 200 km kauemmas ja kyllästyy koko touhun ylläpitoon pelkän maksajan roolissa. Mutta kunhan jaksetaan toistaa "meillä on varaa/meillä on tilaa" niin kansainvälinen anekauppa pyörii ja siinä mukana oleville asiantuntijoille ja muille riittää kyllä veronmaksajien rahoittamaa kivaa pikkupuuhastelua.

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

Mikähän lintu tämä Jore Pusa on, joka taas ilmantunut usariin?
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jore-puusa/rasistinen-indoktrinaatio-toimii/
Paria kaverin tuosta yritin lukea, mutta piti jättä kesken oli niin rasittavaa
sekavaa tajunnanvirtaa että ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Persuja äänestää köyhät, yli 6000 € tienaavat, mersulla ajelevat peräkammaripojat. Usko nyt jo.

Sen sijaa Hyvien Ihmisten Puoluetta ™ äänestävät ovat hyvätuloisia, Teslalla ajavia, suvaitsevaisia kosmopoliitteja, jotka toki tarvitsevat tukiaisia. Varsinaisia yhteiskunnan tukipylväitä. Lentävät - ilman hiilijalanjälkeä, Goalle vain kolmasti vuodessa - hei, pitäähän Pattayallekin ehtiä ja ilmastokonferenssiin Havaijille ja mielenosoitukseen Seatleen ja Hampuriin ja mitä näitä nyt on.

Kysymyksiä ja vastauksia:

1. Kuinka moni itse asiassa on tuota asiaa pohtinut valtamedian ulkopuolella?

- Varmasti aika monen puolueen markkinointiosasto.

2. Voisiko olla niin, että persujen äänestäjät tajuavat että nykyinen vihervasemmistolainen linja ajaa maan pankrottiin?

- Kyllä mutta vain persujen äänestäjät ja muutama muu. Esmes Kalle Isokallio.

3. Eikös tiettyihin julkisiin menoihin pitäisikin kohdistaa leikkauksia?

- Kyllä mutta kun oma elatus olisi silloin katkolla. Leikkauksia tulee ja ne eivät ole pikkunipsuja, kokonaisia oksia pitää leikata. Rajusti. Omenapuita kasvattaneena tiedän: Kun puuta ei ole aikoihin leikattu, pitää sitä raivata kovalla kädellä. vääriin paikkoihin ilmestyvät versot pitää karsia nopeasti pois, samoin väärään suuntaan kasvamaan lähtevät. Vuosittainen homma.


4. Ymmärtääkö vihervasemmisto mistä julkisiin menoihin käytettävät rahat oikein tulevat?

- No, daa-a, budjetista tietysti. Ihan niin kuin sähkö tulee töpselistä.

5. Missä vaiheessa perussuomalaiset ovat vaatineet opetuksen siirtämistä kirkkoihin?

- No ei vielä mutta olis ne voinu. Ja sehän on ihan sama asia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Aina väärät äänestäjät, ja kun ne perkeleet vielä äänestävät väärin.
Huru-ukko

klova kirjoitti...

Tietenkään kaikki eivät voi menestyä ja kaikki eivät pärjää.Mutta suurin osa voi omalla tavallaan menestyä ja pärjätä,menestymiseksi kun voi laskea esim sen,että elättää itsensä ja mahdollisen perheensä rehellisellä työllä.Aina ei tarvitse menestyksessäkään tähdätä NHLään,suurimmalle osalle menestystä on kuntourheilu.

Mutta ei,näistä oman elämänsä sankareista 95% ei ole koskaan edes yrittänyt,ei pienintäkään yritystä parantaa omaa elämäänsä niissä rajallisissa oloissa ja kyvyillä mitä luonto on meille suonut.

On se yhtä saatanaa kun se köyhäkin täytyy aina hakea monivammaisten palvelutalosta ja huutaa sen vieressä,että porvarit haluavat laittaa tämän sokean cp-vammaisen metsätöihin.Suurin osa on kuitenkin elänyt suht normaalin lapsuuden,suurimmalla osalla on tallella kaikki jäsenet ja kuuromykkiäkin on kovin vähän.Silti yhteiskunnan kelkasta tippuneen malliesimerkki on aina hyväksikäytetty monivammainen sotasokea,ei koskaan se laiska ja loisiva Repe tai Mehmetti.

Strix Senex kirjoitti...

Muutaman vuoden julkista keskustelua ja eri puolueiden äänestäjäkuntin luonnehdintoja seurattuani ole tehnyt (muun muassa) pari havaintoa.

Joitakin vuosia sitten perussuomalsisia luonnehdittiin kouluttamattomiksi juopoiksi surkimuksiksi, jotka elävät yhteiskunnan tukien varassa. Nyt heitä syytetään vauraudesta ja hyätuloisuudesta.

Vastaavati vasemmistoliittolaisia luonnehdittiin hyvin toimeentuleviksi kultturelleiksi intellektuelleiksi. Nyt he ilmoittautuvat kroonisesti työttömiksi perustuloa ja muita yhteiskunnan tukia kerjääviksi.

Puoluevalinnan vaikutus hyvinvointiin ja yhteiskunnalliseen asemaan on ilmeinen, mutta mikä on syy ja mikä seuraus eli tekeekö puolue ihmiset kaltaisekseen vai ihmiset puolueen kaltaisekseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, maallikolle, Qroquius Kadille, Ano Nyymille, jpt:lle, Pyssyymiehelle, Huru-ukolle, klovalle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne. Juttuhan oli vaan hyvä esimerkki valtamedian persuvastaisesta propagandasta. Mitä köyhyyteen tulee niin sitä on jatkossa luvassa rutkasti lisää. Johtuen jossain vaiheessa tulevasta velkakuplan puhkeamisesta ja automaation jatkuvasta lisääntymisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Mersujakin on monenhintaisia. Duunari voi ostaa sen 5000e hintaisen, ja on silloin lin mainitsema "mersupersu".

Anonyymi kirjoitti...

-jpt-:lle: tämä usarin Jore Puusa joka näin ennen vaaleja on vapautettu parin vuoden bannista lienee samanlainen kylähullu (suvaitsevaisuussuomeksi originelli) kuin muutama muukin siellä bloggaava jotka eivät pysty kirjoittamaan mistään muusta kuin persuista ja tyyliin, joka henkii sairaalloista ja raivokasta vihaa. Ykä on muistaakseni kertonut, ettei hän jaksa seurata tuota blogistoa, mutta ehkäpä kannattaisi. Kun lukee Steinerkoulun opettajan tai vihreiden valtuutetun tuotoksia, tuntee itsensä sivistyneeksi ihmiseksi.

Köyhyyden määritelmästä on turha kiistellä, sehän on jo kiveen hakattu. "Jokainen, joka kokee itsensä köyhäksi on köyhä." En muista kuka vihreä tämän ylevästi totesi ehdottaessaan taas jotain ilmaisetua köyhille. Ja voiskohan tuon ilmais-sanan muuttaa vihdoinkin muotoon "saajalleen maksuton".

Eilisessä MOT-ohjelmassa haukuttiin kela ja käsiteltiin kahden esimerkin valossa miten kamala tilanne on. Toinen, n. 55-vuotias nainen, oli jäänyt työttömäksi ja toimi nyt hyväntekeväisyysjärjestössä ruokakassien jakelussa. Ei valittanut. Toinen, parikymppinen instagram-kuosissa oleva likka ei ollut niinkään tyytyväinen saamiinsa vaatimattomiin etuuksiin koska hän oli jo 17-vuotiaana muuttanut omilleen (tosin reippaasti asumistuettuna), opiskeli ensin radiojuontajaksi ja sitten kuulemma näyttelijäksi "koska mitään ihanampaa en tiedä kuin päästä elokuvatähdeksi". Umpibimpo siis, mutta kaunis koti, hienot vermeet ja modernisti pari käärmettäkin lemmikkinä päivää piristämässä. Mutta siis järkyttävän pienet tuet koskapa oli jonkun kerran joutunut ottamaan - ja nyt pitäkää huiveistanne kiinni Tatjanat - lyhytaikaisen työpaikan! Eipä ole maa eikä kela mallillaan.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senex: Käytät tuossa hyvässä analyysissäsi muutamaan otteeseen sanaa "luonnehdittiin". Kuka mielestäsi luonnehti, poliitikot vai media? Vai nuo ryhmät ihan itse? Hieman korvaani särähti tuo "vasemmistoliittolaisia luonnehdittiin hyvin toimeentuleviksi kultturelleiksi intellektuelleiksi" koska itse en muista että heihin olisi aikoinaan liitetty sanoja hyvin toimeentuleva koska nuo pikku kultturellit intellektuellit eivät nyt varsinaisesti tehneet muuta kuin perseilivät naistensa siivellä ja ruikuttivat epiksistä apurahojen jaosta. En ole koskaan tavannut niin kateellista, kilpailevaa ja toisiaan selkäänpuukottavaa porukkaa. Ja aika usein siinä intelligentsiassakin oli puutteita. Eli eipä ole mikään muuttunut.

"Tekeekö puolue ihmiset kaltaisekseen vai ihmiset puolueen kaltaisekseen?" Ei kai kumpaakaan. Eiköhän Martoissakin ole enemmän aktiivijäseniä kuin puolueissa. Ja ihan syystä. Ei puolueissa olisi mitään vikaa jolleivat poliitikot olisi niitä pilanneet. Ei taida olla sattumaa, että nykyään haikaillaan Alkiota tai Forssan kokousta.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Totta joo. Tosin nykyisinhän kaikki polttomoottoriautojen käyttäjät ovat epäilyttäviä. Tesla pitäsi olla mutta siihen ei ole varaa monella mersupersullakaan.

tira+: Tuo Puusa on kyllä varsin omalaatuinen tapaus. Mutta joo, en edelleenkään jaksa seurata US:n blogeja. Nuo köyhyysesimerkkisi olivat osuvia, siis se umpibimbo eritoten.

Anonyymi kirjoitti...

Köyhyys on todella syvää suomessa - jopa niin, että köyhimmät ovat joutunet menemään töihin! Kyllä sosiaaliturvasanne olisi paljon paikattavaa. On se niin väärin, että lupaavat rap-artistit ja melkein naistutkimuksen maisterit joutuu tekemään töitä.

Oikeasti minnu pikkusen viiksettää, kun helpparin puhelinvastaajat vinkuu liioista tunneista. Tulee liikaa palkkaa, sossutuet putoaa. Olen huomannut, että noita työelämässä aloittavia on kahta sorttia, työn hylkijöitä ja sitten niitä jotka tekevät miellellään lisää töitä. Ja kun keksivät, että joka puhelu tuo pikku palkkion, kilpailevat kuka eniten ehtii vastata. No, nuo joita lisätyö ei kiinnosta yleensä lopettavat viimeistää kuukauden kuluttua. Joskus ne keräävät työttömyyskorvauksen päivät täyteen ja sitten siirtyvät sinne saamapuolelle. Jatkuva koulutusrumba vaan välillä rasittaa, kas kun niitä koulutan oto.

Ihan vaan vinkkinä: Jostain hommat pitää aloittaa. Minäkin aloitin mikrotukena, kentällä kiertävänä ja välillä vastasin helpparin puhelimeen. Kun vaihdoin kauan sitten ammattia, ei minusta suoraa päätä leivottu kovapalkkaista asiantuntijaa.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Tämä pyrkimys niin sanottuun hyvinvointivaltion on luonut kannustinloukun. Miksi mennä töihin kun löhöämällä saa melkein saman? Omissa töissäni mulla on sossun elättejä jo kolmannessa polvessa.

Trilisser kirjoitti...

Oletko miettinyt, että Suomessa voi päätyä köyhäksi myös henkilö, joka ei käytä tupakkia, alkoa tai mitään muutakaan ja joka ei ole "skipannut koulua/työtä". Riittää, kun omaa väärän pärstän eikä omaa sopivaa korruptioverkostoa. Suomi ei ole meritokratia vaan läpikorruptoitunut verkostokratia.

Anonyymi kirjoitti...

Tira+ kiinnitti samaan asiaan huomiota kuin itse MOT:n jutussa. Esimerkkinä (?) olevan nuoren tytön koti oli todellakin kuin suoraan sisustuslehdestä ja sama toistui muuten ainakin niissä pätkissä, joita olen joskus katsonut uteliaisuuttani (myönnetään) ohjelmassa ”Toisenlaiset äidit”. Mitään tuloja ei ole, mutta ainakin kodit, tatuoinnit ja rakennekynnet näyttivät olevan viimeisen päälle. En puhu kateudesta, minulla on henkilökohtaisesti kaikki hyvin, mutta ihmettelen tai en oikeasti ihmettelekään, kuka kaiken maksaa. Yhteiskunta on hyvinä aikoina päästetty sille mallille, että mihin ei itsellä ole varaa, sen yhteiskunta kustantaa. Tämä ei kuitenkaan tunnu oikeudenmukaiselta eikä tasa-arvoiselta ja kuinka käy sitten, kun tällaiseen ei kerta kaikkiaan enää olekaan varaa? Se aika voi olla aika lähellä.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Noihin perinnöllisen sossurälssin etuuksiin on jossain välissä pakko saada muutos. Vaikka niin, että sossutukea voi saada vain n vuotta koko elämän aikana. Tietysti tästä sitten nousee rähinä, kun matin, valton tai mehmetin täyty mennä töihin, eikä rahaa enää saa sossusta.

Yksi konsti olisi lopettaa asumistuki nyt heti, raha valuu demarien, kepuleiden tai muiden atari-porukoiden yhtiöille / säätiöille, veroparatiisehin. Miten voi olla järkevää tukea työttömän ja työhaluttoman asumista helsingissä, vantaalla tai tampereella kun asuntoja on maaseudulla tyhjinä? Sama kai se on missä on joutilaana.

Toinen ihmetyksen aihe on se, että 18 vuotta täyttäneelle kustannetaan oma asunto, ihan noin vain. Vaikka vanhemmilla olisi iso asunto. Kaiken huippu on se, että ison asunnon ovat saaneet lapisiluvun takia - ja tukea sen mukaan. Niin, kun mukula muuttaa pois, ei tukea lasketa eikä vanhempien tarvitse muutta pienenpään asuntoon. Tuet ei kun valuu aina vaan.

Noihin kannustinluokkuihin voisi autta semmoinen temppu, että jos työsuhteen katkaisee itse tai se katkaistaa laiskuuden takia, menis tuet poikki. Tylyä mutta kohta välttämätöntä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille, Rouva Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Näinhän valitettavasti on. Ja tuo on yleistynyt erityisesti sen Suuren Laman jälkeen jonka seurauksena sadat tuhannet suomalaiset työttömät ovat enää pelkkä tilastoluku.

Rouva Ano: Siihen päinhän ollaan menossa. Yleensäkin muuten valtamedia mainostaa nykyisin jatkuvasti kaikkea muuta kuin normaalia ydinperhettä.

Pyssymies: Minä vaan luulen, että tilanne ei muutu. Ainoastaan pahenee sillä automatisaation myötä työpaikat vähenevät entisestään eikä korvaavia ole enää tulossa tilalle. Ihmiset syntyvät suoraan työttmiksi.

Juha kirjoitti...

Näin vientiteollisuuden puolella työskentelevänä, ei ruotsinkielisenä eikä erityisen uskonnollisena miehenä, minun etujani ajavia puolueita on melko vähänlaisesti. Ei mulla muuta.

Tinahattu kirjoitti...

Pekka Haavisto jyrkkänä kuin Eljas Erkko aikoinaan. Ilta-Sanomissa kovasti polemiikkia: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007805411.html

Mikä on persujen NATO-ohjelma? Ovat päästelleet kummallisia äännähdyksiä, aivan kuin olisivat saaneet ohjeet jostakin ulkomailta.

Tuossa olisi natokiimaisille pojille ( ja tytöille ) laulua.

♬ In the NATO, we’ll sail the seven seas

in the NATO, you can put your mind at ease ♪

Village People
In the Navy
https://www.youtube.com/watch?v=nmGuy0jievs

Yrjöperskeles kirjoitti...

Juha: Moni mies jakaa ajatuksesi. Perustellusti.

Tinahattu: Minä kun vähän luulen että Suomi ei edes pääsisi Naton jäseneksi. Ei vaikka kuinka hinttidiskobiisiä soitettaisiin.

Tinahattu kirjoitti...

Yrjöperskeles: . . . Suomi ei edes pääsisi Naton jäseneksi.

Suomessa jo asuu sellainen kummitus kuin Hybrid CoE. Kohudosentti on siitä joskus kirjoittanut. Sittenhän kohudosentti joutui näytösoikeuden eteen kuin neuvostokansalainen konsanaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Joo, tiedän. Ja tiedän Nato-kumppanuuden. Mutta ne eivät takaa sitä viidennen artiklan suojaa. En vaan oikein ymmärrä, mihin pyrit kommenteillasi. Tämä ei ole Nato-blogi enkä ole suitsuttanut Naton puolesta.