tag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post2440202423344055337..comments2024-03-28T14:56:26.573+02:00Comments on Yrjöperskeles-blog: JOTAIN IHAN MUUTA CXYrjöperskeleshttp://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comBlogger52125tag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-79300927194507752832021-12-22T20:58:41.472+02:002021-12-22T20:58:41.472+02:00Tervehdys, Ekku ja kiitos vinkistä. Oli minulle uu...Tervehdys, Ekku ja kiitos vinkistä. Oli minulle uusi tuttavuus.Yrjöperskeleshttps://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-71138264008291006332021-12-22T18:01:04.965+02:002021-12-22T18:01:04.965+02:00Se ruoka, mistä puhuin puhelimessa on Rautulainen ...Se ruoka, mistä puhuin puhelimessa on Rautulainen perinneruoka Uunhuttu. Löytyy resepti googlella. On herkkua.Ekkuhttps://www.blogger.com/profile/03351321971072548499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-71612127332253020402021-12-21T18:02:18.114+02:002021-12-21T18:02:18.114+02:00Tervehdys, Ano. Joo, kyllä ryynäri on myös ykköslu...Tervehdys, Ano. Joo, kyllä ryynäri on myös ykkösluokan evästä. Ja ruisleipäähän on perinteisesti käytetty siihen että kaavitaan lautanen tyhjäksi kastikkeesta.Yrjöperskeleshttps://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-83878964052699949192021-12-21T12:53:14.835+02:002021-12-21T12:53:14.835+02:00Ryynäri ja tomaattisilakat olis saanu päästä (kuul...Ryynäri ja tomaattisilakat olis saanu päästä (kuuluis ainakin omalle listalleni. Ensinmainittu ehkä ton Tapolan tilalle ku se ei niin nappaa. Veriletut sit ehkä ennemmin?) mukaan geimeihin? Ruskeesta kastikkeesta ja potuista tuli se mieleen et sehän oli kans nannaa apetta jos potut sattu loppuu kesken niin mursi siihen kastikkeen sekaan vähä ruikkarin paloja niin: AVOT! :PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-36896082263676900482021-12-20T19:43:41.037+02:002021-12-20T19:43:41.037+02:00Tervehdys, Joppos123. Joo, se reissu on tärkein. I...Tervehdys, Joppos123. Joo, se reissu on tärkein. Itselläni samanlaisia kokemuksia metsästysreissuilta.Yrjöperskeleshttps://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-29806757364074277602021-12-20T17:59:14.004+02:002021-12-20T17:59:14.004+02:00Jokainen Hasselin kirja tullut luettua ja vaikka h...Jokainen Hasselin kirja tullut luettua ja vaikka huuhaata onkin niin aika viihdyttävää sellaista.<br />Mitä noihin lapinmatkoihin tulee niin kyllä se reissu on se tärkein. Jos tulee saalista niin se on vain plussaa. Aika monta kertaa siellä on nuohottu ilman tärpin tärppiä mutta vatsalihakset kipeenä ollaan tultu takaisin, nauramisesta.<br />Sitä ei voi vaan käsittää millaista sekoilua muutama solttu saa välillä aikaiseksi ja ihan selvin päin.Joppos123https://www.blogger.com/profile/03425218597134668828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-40555174113171712942021-12-20T17:09:51.671+02:002021-12-20T17:09:51.671+02:00Tervehdys Achtungille, Ekulle, Qroquius Kadille ja...Tervehdys Achtungille, Ekulle, Qroquius Kadille ja Severi Saksanpähkinälle & kiitos kommenteistanne.<br /><br />Achtung: Kiitos lisäyksestä. Minulle tutuin knödel on muuten kaupassa myytävä meisenknödel eli pikkulinnuille oksaan ripustettava talipallo.<br /><br />Ekku: Toivottavasti saat reseptin.<br /><br />Qroquius Kad: Se Hassel sinänsä teki mielikuvituksellaan melkoisen tilin. Vaikka se täyttä huuhaata olikin.<br /><br />Severi Saksanpähkinä: Kas tässäpä ykkösluokan ornitologinen kysymys.<br />Yrjöperskeleshttps://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-13921805163896134652021-12-20T16:10:25.305+02:002021-12-20T16:10:25.305+02:00Missä muuten kalakukko käy soitimella? Järvessä va...Missä muuten kalakukko käy soitimella? Järvessä vai maalla - ja koska. Lanttukukkojen soitimen kuvasin keväisellä kankaalla videolle, philipsin 70-luvun versiolle. Valitettavasti siirto DVD-levylle epäonnistui. Viimeinen nauhuri kun oli rikki vuonna -85, siis viimeien vanha formaattia käyttänyt.<br /><br />severi SaksanpähkinäAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-59111216390399318292021-12-20T12:43:55.133+02:002021-12-20T12:43:55.133+02:00Hasselin mukaomaelämäkerralliset opukset on osoite...Hasselin mukaomaelämäkerralliset opukset on osoitettu mielikuvituksen tuotteiksi. Sen sijaan Knödelit olivat todellisen Ison Kakkosrähinän merkittävän henkilön, Varsovan gheton tuhoajan SS- ja poliisikenraali Jürgen Stroopin mielimuonaa.QroquiusKadhttps://www.blogger.com/profile/05928474884190902018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-53757206438017236732021-12-20T06:25:15.470+02:002021-12-20T06:25:15.470+02:00Se muuten on. Pitää kinuta ukolta resepti, kun seu...Se muuten on. Pitää kinuta ukolta resepti, kun seuraavan kerran käyn.Ekkuhttps://www.blogger.com/profile/03351321971072548499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-63297180303855406302021-12-20T02:29:02.779+02:002021-12-20T02:29:02.779+02:00Hei!
vähän myöhässä (isännän uusi juttu jo julkai...Hei!<br /><br />vähän myöhässä (isännän uusi juttu jo julkaistu) tämä. Klimppisopasta nimittäin. Laji ei ole vain pohjalainen, vaan levinneisyys yltää yli Satakunnan rannikon varsinaissuomalaiseen Vakka-Suomeen asti. Äitini, tuolta seuduin kotoisin, teki silloin tällöin tätäkin juhlaruoaksi mainittua keittoa. Lapsuuteni muistoissa vehnätaikinasta tehtyjen klimppien maku vaikutti mielenkiintoiselta, joskaan ei ihan koukuttavalta.<br /><br />Myöhemmin, kun johkaannuin Baijeriin, törmäsin ruokalajiin nimeltä Knödel, vapaasti suomennettuna klimppi. Knödel on helvetillisen kokoinen vehnä- tai perunataikinasta (bzw. Brot- oder Kartoffelknödel) tehty klimppi, joka keitetään kypsäksi. Tarjoillaan varsin hyvän valkoisen soosin kanssa. Tunnistin Knödelit heti äidin sopasta tuttujen klimppien megalomaanisiksi sisaruksiksi. Sekä saksalaisen Knödelin että länsisuomalaisen soppaklimpin idea on sama: tehdä taikinasta kiinteä, silti pureskeltava klöntti. Taikina pitää suolata ja maustaa sopivasti. Niin myös Knödelien soosi, tai klimppisopan liemi. Oikein tehtyjä klimppejä arvostan oikein kovasti, olivat sitten suomalaisessa sopassa tai eteläsaksalaisella lautasella.<br /><br />Terv. AchtungAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-79299672272425212952021-12-19T23:25:42.387+02:002021-12-19T23:25:42.387+02:00Tervehdys, Qroquius Kad. Hasselin kirjat ovat käsi...Tervehdys, Qroquius Kad. Hasselin kirjat ovat käsittääkseni täyttä huuhaata. Olen lukenut vain yhden jossa saksalaisilla oli käsissään Kalashnikov joita ei kakkosrähinässä vielä ollut ensinkään. Perunapuuro läskikuutioilla saattaisi olla sinänsä ihan vetokelpoista evästä.Yrjöperskeleshttps://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-45628380625265110342021-12-19T23:05:08.779+02:002021-12-19T23:05:08.779+02:00Tuossa kun mainittiin perunapuuro läskikuutioilla,...Tuossa kun mainittiin perunapuuro läskikuutioilla, oli kyseinen ruokalaji mytomaani Børge "Sven Hasel" Pedersenin luoman fiktiivisen hahmon ylikorpraali Joseph Portan mielimuonaa.QroquiusKadhttps://www.blogger.com/profile/05928474884190902018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-30204496671013573622021-12-19T19:47:10.957+02:002021-12-19T19:47:10.957+02:00Tervehdys, Joppos123. Kerrassaan vetokelpoista evä...Tervehdys, Joppos123. Kerrassaan vetokelpoista evästä. Mutta noissa reissuissahan se eväskään ei oikeastaan ole tärkein vaan se reissu itsessään.Yrjöperskeleshttps://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-90924496877160720432021-12-19T18:24:12.589+02:002021-12-19T18:24:12.589+02:00Yksi tärppi vielä perinneruokiin.
Viimekesänä &quo...Yksi tärppi vielä perinneruokiin.<br />Viimekesänä "Väylältä" pyydetyn 10 kilosen lohen siivu nuotiolla paistettuna.<br />Kunnon ruisleipää, paljon ihan oikeaa voita päälle ja siihen kalaa.<br />Kylkeen tarttee yhden kaljan ja taas joelle.<br />Nokipannukahvit "brutal" kuuluu asiaan. Konjakit nautitaan kun kalahommat on hoidettu.<br />Suolaa maun mukaan ja loput lohesta pakkaseen.Joppos123https://www.blogger.com/profile/03425218597134668828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-78939539817566274122021-12-19T16:47:00.931+02:002021-12-19T16:47:00.931+02:00Tervehdys Anolle, veejiille, Pyssymiehelle, jpt:ll...Tervehdys Anolle, veejiille, Pyssymiehelle, jpt:lle, Pinlaarenille ja Ekulle & kiitos kommenteistanne ja hyvistä lisäyksistänne. Nuo makuasiat ovat siitä mukavia että niissä jokainen on omalla kohdallaan aina oikeassa.<br /><br />Anon linkki ei liittynyt makuasioihin vaan oli hyvä esimerkki valtamedian vastenmielisestä islam-propagandasta.<br />Yrjöperskeleshttps://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-70620484836427231012021-12-19T15:01:54.493+02:002021-12-19T15:01:54.493+02:00Pettuleipää ja klimppisoppaa en ole maistanut. Kai...Pettuleipää ja klimppisoppaa en ole maistanut. Kaikki muut tällä listalla maistuu kyllä hyvin.<br />Tällä hetkellä noin paikallisesti parhaat kalakukot tuntuu saavan vietnamilaisen Kannonkoskella tekemänä. Siinä mielessä kysymyksessä on muunnelma, että se on sellaisen ison uunivuokan kokoinen,josta sitten leikataan myydessä pala. on reilusti muikkua,lihaa pohjalla,kuori ohuehko. Partasen kukkoja olen välillä ostanut, ihan ok nekin.<br />Mummo aikoinaan leipoi ohrarieskoja, jotka oli sellaiset 3 senttiä paksuja. Niitä ei löydy kaupasta. Muori on vielä hengissä, mutta muistisairas. Eiköhän noihin resepti löydy.<br />Isä tekee aina välillä leivinuunissa merimiespataa ja jotain, mitä se sanoo "uunihutuksi", joka on kohtuullisen kiinteää perunapuuroa,jossa on joukossa kuutioiksi leikattuna siankylkeä eli "raitalihaa". Herkkua molemmat.<br />Ohrapiirakoita on nykyisin jo myynnissä melko usein. Niillä on ilmeisesti menekkiä. Vähintään yhtä hyviä, kuin riisistä tehdyt.Ekkuhttps://www.blogger.com/profile/03351321971072548499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-58354692438031622021-12-19T14:47:38.293+02:002021-12-19T14:47:38.293+02:00"Kolmas mansen perinneruoka on pärämäts vai k..."Kolmas mansen perinneruoka on pärämäts vai kuuluiko se kirjoittaa peremec. Linkosuon Siilinkari-kahvila piti takavuosina myynnissä."<br /><br />Teiskontien ja Ilmarinkadun risteyksessä olleessa grillissä oli myös myynnissä pärämätsiä. Helppoa valmistaa myös kotosalla kulttuurisen omimisen hengengessä. Mausteeksi perinteisesti "pelkät kuivat".<br /><br />Kanssakommentoijilta paljon herkullisia huomioita. Kiitos niistä, ja maukasta joulua.Pinlaareninoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-9295410916161933452021-12-19T14:08:51.948+02:002021-12-19T14:08:51.948+02:00Senverta tulee mainostettua, että halpahallis on a...Senverta tulee mainostettua, että halpahallis on aika hyvät keittolounaat, ainakin tuossa missä silloin tällöin tulee käytyä syömässä, lohikeitto, hernekeitto ei ole paljoa 7,5e ja kuuluu kaikki madot leivät jälkiruuat siihen, kerran tyttö sanoi kun kysyin että syödä sa niin paljoa kun haluaa? joo jos ei kattila riitä tuodaan toinen tarjolle ..<br /><br />-jpt-Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-60143803207899140102021-12-19T01:41:04.078+02:002021-12-19T01:41:04.078+02:00Ketsuppia lisäsi joku humu mustaan tammelan torill...Ketsuppia lisäsi joku humu mustaan tammelan torilla, hyi saatana, pyhäinhäväistys. Olimme lounaalla kesken asennuskeikan vuonna kivi ja keppi. <br /><br />Tässä yhteydessä pitää mainita toinen manselainen perinneruoka, kebap. Takoa vastapäätä oli ja on kai vieläkin paikka, jossa sitä on tarjolla. Oikeaa lihaa, jota leikataan pyörivästä vartaasta. Ei siis jotain kämyistä jauhelihapuristetta. Kolmas mansen perinneruoka on pärämäts vai kuuluiko se kirjoittaa peremec. Linkosuon Siilinkari-kahvila piti takavuosina myynnissä.<br /><br />Yksi, ruisleivän lisäksi, harmittava juttu keliakian kieltämänä, on pasta. Oikea italialainen durumvehnästä tehty pitkä spagetti. Tuli joskus 80-luvulla suomeen myyntiin, Oli pyöräilykauden pääruokaani, tankkaus kävi kätevästi. Ja oli hyvää, olisi vieläkin mutta kun ei suolisto kestä. Kastikkeen värkkäsin 5 litran kattilassa, Kourallinen valkosipulia, kahmalollinen sipulia, tomaattimurskaa muutama litra, ketsuppia puoli isoa pulloa, parmesaania vartikilo, oliiviöljyä voyräästi, mustapippuria kourallinen. timjamia, oreganoa. Paistijauhelihaa ja pekonia. Loraus kermaa makua pyöristämään lopuksi. Paistetaan paistettavat, aloitetaan laittamalla kylmät pekonkuutiot kattilan ja levy päälle, sitten jauheliha, lisätään loput, keitetään kasaan noin puoleksi. Jos halua hifistellä, sopii lurauttaa tuikku pernodia kattilaan.<br /><br />Pakastetaan annosrasioihin. Samalla kun pasta kiehuu, sulatetaan kastike mikrossa. Päälle raastettua parmesaania ja rouhittua mustapippuria. Röyhtäys irrottaa maalia, sen verran pitää olla valkosipulia.<br /><br />PyssymiesAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-26986736428647604632021-12-19T01:07:28.604+02:002021-12-19T01:07:28.604+02:00
Karjalanpiirakat ja munavoi. Se on todella nannaa...<br />Karjalanpiirakat ja munavoi. Se on todella nannaa munavoin ollessa voihin tehtynä.<br />Hernekeitto. Tölkissäkin hyvää mutta olen olen lisäillyt sekaan paistettua pekonia ja paahdettua sipulia.<br />Karjalanpaisti. Veli tekee tuota joka joulu mutta sitkeeksi on vielä jäänyt.Kesällä ostin valurautapadan johon hän saa pistää paistin muhimaan.<br />Perunat ja kastike. No tuossa on tullut kokeiltua jauhelihan lisäämistä ruskeaan kastikkeeseen. Ja mausteitakin. Se kastike sopii moneen muuhunkin lisukkeeksi.<br />Ruisleipä. Hampaani ovat nyt siinä kunnossa että ei pysty kuin pehmeempään leipään. <br />Läskisoosi ei yrityksistäni huolimatta maittanut.<br />Kalakukko. Sama juttu kuin läskisoosilla. <br />Poronkäristys. Mmmm,nannaa...<br />Musta makkara. Mielletään Mansen herkuksi mutta oli se herkkua täällä kaakossakin. Olen sitä ikäpolvea että muistan kuinka kesän kasvatettu sika sai syksyllä lyijynapin otsaan ja lähestulkoon kaikki käytettiin ruoaksi. Suolet pestiin huolella ja täytettiin veri- riisi- ym seoksella. Samassa hötäkässä tuli isäukolle punsatarpeet.<br />Klimppisoppa, vesvelli ja pettuleipä ovat jääneet kokemati. Kaurapuuroa olen voinut maistaa kuten muikku tms pihvejä. Mutta särää aion kokeilla.veejiihttps://www.blogger.com/profile/10994979730273675905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-25763222440069448642021-12-18T23:40:38.548+02:002021-12-18T23:40:38.548+02:00Taas yksi kaapusanna tilittää, kuinka islam on nii...Taas yksi kaapusanna tilittää, kuinka islam on niiiiiiin ihqu uskonto ja varsinkin naiselle: https://www.iltalehti.fi/iltv-doc/a/73d331e6-45b7-452f-aaad-d58173da0dad<br /><br />Käännynnäisillä on tapana ottaa uusi nimi uuden uskontonsa mukaan. Esteri on kristillinen nimi. Itse voisin suositella uudeksi nimeksi al-Dehydi, niin pysytään samassa tematiikassa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-58663856524969334062021-12-18T22:04:12.692+02:002021-12-18T22:04:12.692+02:00Tervehdys Puupääukolle ja Huru-ukolle & kiitos...Tervehdys Puupääukolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. <br /><br />Puupääukko: Eihän niitä perinneruokina oikein voi ajatella. Kebabia olen kyllä syönyt ja se on ihan pisteltävää sinänsä mutta sushia en ole koskaan maistanutkaan.<br /><br />Huru-ukko: Kiitos taas vinkistä.<br />Yrjöperskeleshttps://www.blogger.com/profile/05308173038964076025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-78461396501089713712021-12-18T20:56:44.364+02:002021-12-18T20:56:44.364+02:00QK. Se minun lasagneni nimi juontaa menneisiin vuo...QK. Se minun lasagneni nimi juontaa menneisiin vuosiin: oli elokuva Hevoskuiskaaja ja sitten se kohu kun Finduksen valmispöperöstä löytyi hevosen lihaa, vaikka sitä ei ollut tuoteselosteessa. Siitä Finduksen pöperöstä alkoi minun hevosharrastus, tai paremminkin sen syönti. Ja tuo elokuva+Finduksen pöperö jalostuivat sitten oman pöperön nimeämiseen Hevoskuiskaajan lasagneksi.<br />On mulla muutamia itse nimitettyjä ruokia, kun siinä ruoassa on puoli nautintoa se nimi, toinen puoli on sen maku. Esim. Kaskenpolttajan lihapata. Puoli kiloa possun palaa, kasler käy mainiosti, puoli kiloa hevosta palapaistina, muutama sipuli, minä käytän punasipulia, muutama nauris, musta- ja maustepippureita noin puoli kourallista yhteensä, pari lihaliemikuutiota jos ei ole itse tehtyä (mulla harvoin). Vettä niin että tarpeet juuri ja juuri peittyy ja pata uuniin. Sata astetta. Laita illalla uuniin niin saat aamulla sellaista syötävää, etä sitä voi tarjota hampaattomaalekin eikä se ota sitä kettuiluna. Eli sitä voi syödä hampaatonkin. Astiaksi paras noin 10 l vetoinen valurautapata. Keittele siihen lisäksi vaikka tuppipotut.<br />Huru-ukkoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9070006650807556389.post-33161782595258571872021-12-18T20:46:36.325+02:002021-12-18T20:46:36.325+02:00Tervehdys, makoisan setin olet kasannut! Ei voi mu...Tervehdys, makoisan setin olet kasannut! Ei voi muuta kun toivoa että tämän nykyhullutuksen jälkeenkin noita muistellaan vielä perinneruokina, nykyään kun on tahtotaso tehdä kaikesta nykyhömpästä vanhan korviketta. En minä oikein näe sushia tai kebabia (molemmat ihan ok ruokia, ei fantastisia mutta ok) Suomen perinneruokina vaikka kuinka avoimella mielellä yrittäisin ajatella.<br /><br />t.PuupääukkoAnonymousnoreply@blogger.com