Kaljupäinen uutishavainto:
Tuli pistettyä merkille, että suomalaiset poliittiset päättäjät pystyvät onneksi silloin tällöin järkeväänkin päätökseen. Tarkoitan tietysti päätöstä, jonka mukaan Suomi jää rypäleaseet kieltävän sopimuksen ulkopuolelle.
Yksi hyvä merkki siitä, että maailmanloppu ei ole vielä tullut, vaan maailma pyörii edelleenkin vakaasti radallaan on se, että tottakai vihreille tuli sitten tästä asiasta henkinen pipi. Vihreiden varapuheenjohtaja Johanna Sumuvuori valistaa meitä tyhmempiä asiasta tällä viisiin:
"Sopimuksen allekirjoittamatta jättäminen haittaa Suomen kansainvälistä vaikutusvaltaa, on päätöksenä puolustuspoliittisesti lyhytnäköinen eikä huomioi rypäleaseiden käyttöön liittyviä vakavia ongelmia".
Eikä siinä mitään, saahan sitä valistaa. Vapaa maahan tämä. Vissiin. Ainakin vielä. Mutta se jotenkin nyppää, että nämä vihreämme saavat todeta asioista sen, mitä huvittaa, eikä esimerkiksi Helsingin Pravda kysele väitteille mitään perusteita.
Sumuvuorihan saa mun puolestani uskoa ihan mihin lystää, mutta pientä perustelua tietysti olis kiva kuulla muutamaan asiaan.
Esmes tämä: "Sopimuksen allekirjoittamatta jättäminen haittaa Suomen kansainvälistä vaikutusvaltaa”.
Muutama juttu tässä jäi mietityttämään:
1. Millä tavalla tämä sopimuksen allekirjoittamatta jättäminen haittaa Suomen kansainvälistä vaikutusvaltaa? Pudotetaanko meidät pois YK:n yleiskokouksesta? Tippuuko Suomen edustajamäärä EU-parlamentissa? Tekevätkö esim Saksa, Hollanti ja Brasilia sopimuksen, että HIMin ja Nightwishin levyjä ei enää myydä näiden maiden levykaupoissa? Yhdysvallatkaan ei muuten ole allekirjoittanut sopimusta. Muuttuuko Jenkkiläkin nyt b-luokan tekijäksi? Ja kuka sen maakuntasarjaan pudottaa? Vihreä liittoko?
2. Jos allekirjoittamatta jättäminen haittaa Suomen kansainvälistä vaikutusvaltaa, niin epäilemättä jalkaväkimiinojen kielto on siis aikanaan lisännyt Suomen kansainvälistä vaikutusvaltaa. Mutta miten se on sitä lisännyt? Onko asiasta uutisoitu? Millä tavalla tämä nyt vähenevä vaikutusvalta silloin lisääntyi?
3. Onko Suomella muuten yleensäkään mitään kansainvälistä vaikutusvaltaa, mitä voitaisiin menettää? Nakkaako kukaan meistä paskaakaan, rypäleillä tai ilman?
Tämä Sumuvuoren heitto, että sopimuksen allekirjoittamatta jättäminen on ”päätöksenä puolustuspoliittisesti lyhytnäköinen” pistää myös vähän ihmettelemään. Yleensä kun on tapana ajatella, että täysin toimivista aseista luopuminen on varsin lyhytnäköistä puolustuspoliittista toimintaa. Vaan ehkäpä vihreät vaan ajattelevat puolustuspolitiikan hieman eri tavalla.
Entäs tämä ajatus, että sopimuksen allekirjoittamatta jättäminen ei ”huomioi rypäleaseiden käyttöön liittyviä vakavia ongelmia”. Tarkoittaako tää taas kertaalleen sitä, että jos Suomi liittyisi sopimukseen, niin ihan muitten maitten kylvämät rypälepommit tappavat jatkossa vähemmän siviilejä jossain ihan muualla?
Suomalaiset aseet ovat edelleenkin tarkoitettu Suomen puolustamiseen. Varastoissa olevat suomalaiset aseet eivät edelleenkään tapa ja vammauta lapsia Angolassa.
Vaan yks lysti. Vihreä kommentoi ja Pravda julkaisee. Eikä kyseenalaista.
Toinen kaljupäinen uutishavainto:
Perussuomalaisten ja eritoten Jussi Halla-ahon vaalivoitto on odotetusti poikinut suvaitsevaisessa eliitissämme eritasoisia itkupotkuraivareita. Näitä on käsitelty monissa kirjoituksissa sen verran hyvin, että mitä niitä tässä toistamaan.
Tulee vain mietittyä, kieron luonteen kun omaan, että olen kyllä haistavani tuon rääkymisen seasta myös silkkaa riemua. Kun meillä sittenkin on se oma äärioikeisto, jota vastaan taistella. Mehän sanottiin! Mehän varoitettiin! Me oltiin oikeessa!
Kun suvaitsevainen eliittimme jankkasi jatkuvasti Pelottavasta Suomalaisesta Äärioikeistosta, niin tavalliset taavit alkoi ihmetellä, että mitä ne oikein mesoaa, kun ei sitä äärioikeistoa missään näy. Suvaitsevaisen eliitin oli pakko nimetä Perussuomalaiset äärioikeistoksi. Kun muuten se heidän natsijahtinsa alkoi jo muistuttaa Suuren Kurpitsan odotusta. Tietysti eivät perussuomalaiset ole vaalivoittonsa jälkeen sen enempää äärioikeistolaisia kuin ennenkään.
Tavallista ihmistä tämmönen leimojen lämpsiminen tietysti hävettäisi. Mutta suvaitsevaisella eliitillämme on paljon menetettävää, ja silloin ei häpeään ole varaa. Tarjoaahan monikulttuurisuus sentään suvaitsevaiselle eliitillemme siistejä sisätöitä, jotka turvaavat talouden, antavat mahdollisuuden harrastaa mukavaa rupattelua samanhenkisessä seurassa, määritellä Virallista Totuutta sekä sokerina pohjalla antavat mahdollisuuden tunkea kärsän toisten asioihin.
Kyllähän he tajuavat, että mikäli kriittistä turpaa ei tukita, niin yhä useampi ihminen alkaa tuumia, että nuohan puhuvat ihan pehmosia. He tajuavat senkin, että yhä useampi ihminen alkaa miettiä, että hittoakos nuo verorahoilla ihmisille soittavat suutaan. Tajuavatpa he senkin, että kun tarpeeksi moni ihminen alkaa näin ajatella, niin moni pitkäaikainen ammattipoliitikko samoin kuin moni monikulttuurisuudesta leipänsä saava akateeminen suojatyöläinen sekä suomalaisuutta ammatikseen mollaava toimittajanplanttu huomaa olevansa kortistossa. Ihan selkeästi työnhakijana.
Ja silloin tietysti mieleen saattaa tulla uhkaava ajatus:
Mitä minä oikeastaan sitten osaan työkseni tehdä?
Vihreät eivät tajua puolustuspolitiikasta mitään, koska vihreät eivät ymmärrä, että jos itärajan yli alkaa lappamaan ihmistä kalashnikovien kanssa, niitä ihmisiä pitää alkaa yksissä tuumiin ampumaan sinne korpimetsään. Siihen käyttöön rypäleaseet ja jalkaväkimiinat ovat varsin tehokkaita.
VastaaPoistaVihreiden mielestä sieltä ei ketään koskaan tulekaan, ja joskus onkin tullut, niin tultiin vapauttajina ja perussuomalaisten ehdokas Mannerheim ampui niitä sinne itse laserpyssyllään silkkaa ilkeyttään.
Kirjoitin hieman vihreästä mielenlaadusta: http://taustavaikuttaja.blogspot.com/2008/10/se-oikea-paha.html
p.s. blogini saa lisätä linkkilistaan, jos siltä tuntuu.
Kiitokset Taustavaikuttajalle kommentista. Kirjoituksesi oli huomattavan asiallinen ja lisäsin sinut linkkilistalle.
VastaaPoistaVoimia eloon tv Ykä.
Melkein tulee mieleen epäpyhä ajatus että luovutaan koko armeijasta. Venäjä miehittäisi meidät silloin alta aikayksikön. Silloin loppuisi ainakin Somalien ja muiden "kultamunien" tulo Suomeen. Mitenköhän vihreillä sitten suu pantaisiin.
VastaaPoistaOlipas taas hyvä kirjoitus, kiitos.
VastaaPoistaEn ymmärrä lainkaan tätä Vihreää puolustuspolitiikkaa. Kai se nyt lienee selvä asia, että venäjä on ja pysyy (imperialistisena)suurvaltana, jonka painoarvo kasvaa koko ajan.
Eivätkö korkeakoulutetut ihmiset ole lukeneet historiaa vai eivätkö he osaa vetää siitä mitään johtopäätöksiä?
Tuo seuraava pisti naurattamaan ääneen.
'Tajuavatpa he senkin, että kun tarpeeksi moni ihminen alkaa näin ajatella, niin moni pitkäaikainen ammattipoliitikko samoin kuin moni monikulttuurisuudesta leipänsä saava akateeminen suojatyöläinen sekä suomalaisuutta ammatikseen mollaava toimittajanplanttu huomaa olevansa kortistossa. Ihan selkeästi työnhakijana.'
Kiitokset kommentoijille.
VastaaPoistaWeekendsoldierille: Ehkä tuo miehitysvaihtoehto ei kuitenkaan olisi hyvä ratkaisu. Punaviherosasto vain vaihtaisi univormua ja rupeaisi turvallisuuspoliisiksi. Taipumukset näyttää olevan sinnepäin.
Octaviukselle: Ehkäpä tommosia taustapelkoja on juuri eräällä akateemisella suojatyöläisellä, josta itsekin juuri blogissasi kirjoitit.
"He tajuavat senkin, että yhä useampi ihminen alkaa miettiä, että hittoakos nuo verorahoilla ihmisille soittavat suutaan."
VastaaPoistaAika hyvä esimerkki. Eikös esimerkiksi Halla-Aho ole ihan nimenomaan akateeminen suojatyöläinen hänkin, ja soita veronmaksajan rahoilla suutaan?
Halla-aho on kielentutkija, ei monikulttuuriviranomainen. Ihminen viestii puhumalla ja kirjoittamalla, joten verovarojen käytön tähän ymmärrän.
VastaaPoistaKeitä ovat nämä monikulttuuriviranomaiset? Ja ei kai mielipiteiden subjektiivinen oikeellisuus tai vääryys suinkaan voi olla sen peruste, kuka saa elää veronmaksajan rahoilla ja kuka ei?
VastaaPoistaOlen toki itsekin humanistis-akateeminen pätkätyöläinen, eikä minulla ei ole mitään ns. turhaakaan akateemista tutkimusta vastaan. Jos kuitenkin pitäisi päättää, minun verorahojani käytettäisiin mieluummin maahanmuuttajien kieliopetukseen ja koulutukseen kuin muinaiskreikan tai kirkkoslaavin kirjallisten lähteiden tutkimukseen, josta ei liene juurikaan hyötyä nyky-yhteiskunnalle funktionaalisena yksikkönä.
Onneksi ei tarvitse päättää, ja minusta molemmat ansaitsevat paikkansa. Totuus kuitenkin on, että samalla lailla ne kirkkoslaavin tutkijat "loisivat" meidän verorahoillamme kuin työttömät maahanmuuttajatkin.
Minä en suinkaan ole tuomarina päättämässä, kuka saa elää veronmaksajien rahoilla ja kuka ei. Meillä Suomessa vaan yksinkertaisesti koulutetaan liikaa maistereita, varsinkin tuolta yhteiskunnallisten aineitten puolelta. Sitten heille täytyy keksiä jotain tekemistä, sillä akateeminen työtön vaikuttaa olevan suurempi murhenäytelmä kuin tavallinen sälli.
VastaaPoistaOmalla alallanikin löytyy tolkuttomasti hallintojohtajia, hallinto- ja kehittämisjohtajia, projektipäällikköjä, arviointipäällikköjä, hallintopalvelupäällikköjä, henkilöstöpäällikköjä, kehittämispäällikköjä, sijaishuollon aluekehittäjiä, erityissuunnittelijoita, strategiapäällikköjä, tulosaluejohtajia, tulosaluesihteereitä, ryhmäpäälliköitä ja henkilöstövisiosuunnittelijoita, joista ei varsinaisen työn kannalta ole mitään hyötyä.
En tiedä, onko tarkoituksesi yrittää tuhota Halla-ahon mielipiteitten uskottavuus hänen ammattinsa kautta.
Enhän itse asiassa minäkään tuota valtiolle varsinaisesti mitään, sillä lastensuojelulaitokset toimivat yhtä lailla verovaroilla.
Tulee muistaa, että jos arvostelen jotain ammattia, ei se välttämättä tarkoita sitä, että teilaisin siinä ammatissa työskentelevän ihmisen ihmisarvon. Jostainhan se leipä pitää akateemisenkin repiä.
Muttei myöskään pidä ajatella, että akateemisen koulutuksen tulisi taata automaattisesti työpaikkaa.
Voimia eloon Päiville, ja toivottavasti pätkätyösi muuttuu jossain vaiheessa vakituiseksi. Oli se sitten missä hyvänsä.