keskiviikko 7. lokakuuta 2015

PETTÄJÄN TIE

Eli ymmärrysharjoitus 11 ja ½

Kirjoituksessa käsittelen hieman sitä, miten viimeisen parin kuukauden tapahtumat ovat vaikuttaneet minuun itseeni ja minkälaisia mielikuvia ne ovat luoneet. Käsittelen asiaa nimenomaan sellaisena henkilönä, joka on toiminut vuosikausia voimakkaasti sen eteen, että juuri perussuomalaiset menestyisivät puolueena. Toiminta on pohjautunut tietenkin siihen toiveeseen, että perussuomalaisten kautta voitaisiin parhaiten vastustaa sekä EU:n liittovaltiokehitystä että hallitsematonta maahanmuuttoa, jonka seuraukset nähtiin Ruotsissa jo siihen aikaan kun aloitin blogini vuonna 2007.

Tässä vaiheessa kirjoitusta voisin siirtyä henkilökohtaiseen historiaani. Niin kuin olen ennenkin kertonut, niin minähän fanitin pikkupoikana kovasti Hurriganesia. Fanitin sitä silloinkin, kun tajusin yhtyeen tuotannon olevan varsin huonoa. Mutta Hurriganesia fanitettiin, koska Hurriganesia piti fanittaa. Kyse ei oikeastaan ollut yhtyeen tuotannosta, vaan fanittamisen ilosta itsestään ja tietystä vapaaehtoisesta fanaattisuudesta. Eihän se sinänsä vaarallista ollut ja siitä kasvoi aikanaan pois.

Rock-bändin fanittaminen on oma asiansa, eikä sillä ole mitään tekemistä jonkun poliittisen ryhmän tukemisessa. No, tietysti vihervasemmistolaisella osastolla löytyy paljon porukkaa, jotka fanittavat vihervasemmistolaisuutta koska sitä vaan kuuluu fanittaa. Ehkä heitä voisi verrata sifonkihuivisiin Dingo-faneihin joskus 1980-luvun puolivälissä. Aikanaan ne sifonkihuivitytöt kasvoivat siitä fanittamisesta pois ja heistä tuli aikuisia. Vihervasemmistolaiset taas eivät kasva fanittamisesta pois koskaan. Vihervasemmistolaisuus ei ole poliittinen liike, vaan jatkuvat bailut, jotka toiset rahoittavat. Mutta meille tavallisille ihmisille poliittisen ryhmän tukeminen tarkoittaa sitä, että hän haluaa tiettyjen asioitten joko säilyvän tai muuttuvan (ihmisestä ja asiasta riippuen) sen poliittisen ryhmittymän toiminnan myötä.

Siksi olen tukenut voimakkaasti perussuomalaisia, enkä ole keikuttanut persuvenettä vaikka se onkin Timo Soinin johdolla nöyrästi kerta toisensa jälkeen kumartanut niin muille valtapuolueille kuin mediallekin. Olen kuitenkin ollut tietoinen siitä, että perussuomalaisissa on huomattava joukko kansallismielisiä, Suomen maan ja kansan edun puolesta toimivia ihmisiä ja olen (niin kuin moni kaltaiseni ihminen) omalta osaltani tukenut heidän toimintaansa. Jos ei muuten, niin poskea soittamalla, mutta kun posken soitolle löytyy lukijoita, niin on se rikkana rokassa sekin. Nimenomaan heitä olen pyrkinyt tukemaan. Tuki ei ole tapahtunut Timo Soinin vuoksi, vaan Timo Soinista huolimatta. Olen mieltänyt hänet aina varsin vastenmieliseksi ihmiseksi.

Nyt kun sitten tämä niin sanottu Välimeren Pönttövuori pari kuukautta sitten puhkesi, on minullekin käynyt selväksi, että tuki on mennyt hukkaan. Perussuomalaiset eivät ole puolue sanan varsinaisessa merkityksessä, tai ainakaan sellaisessa millaiseksi minä sen olen kuvitellut. Perussuomalaiset ovat yhtä kuin Timo Soini. Ja Timo Soini puolestaan ajattelee poliittisen ryhmittymän toiminnan juuri samalla tavalla kuin rockbändin johtaja. Tärkeintä ei ole se, mitä bändi soittaa. Tärkeintä on saada bändi listoille. Ja nimenomaan niin, että bändin albumin kannessa on Timo Soini etualalla ja bändin nimi on Timo Soini & Taustaorkesteri Perussuomalaiset.

Ne, jotka tukivat ja äänestivät perussuomalaisia eivät tehneet sitä sen karisman vuoksi, jollaisen Timo Soini kuvittelee omaavansa. Maisteri ei muutu maisterisjätkäksi sillä, että hän ilmoittaa olevansa maisterisjätkä ja kirjoittaa blogin plokina. Ihmiset näkivät perussuomalaiset juuri sellaisena vaihtoehtona, joka vastustaa niin EU:n liittovaltiokehitystä, Etelä-Eurooppaan upotettuja tukimiljardeja ja ennen kaikkea hallitsematonta maahanmuuttoa joka rapauttaa maamme taloudellisen pohjan ja pirstoo yhteiskuntarauhan.

Kuinka Soini vastaa?

Soinin linja selviää hyvin parissa haastattelussa. Ensimmäisen hän antoi saksalaiselle Der Spiegel-lehdelle (jutun julkaisi Suomessa MTV3, joten siihen voisi suhtautua varauksella, mutta juttu on julkaistu jo 4.10, ja Soinilla olisi ollut hyvin aikaa ilmoittaa, jos hänen sanomisiaan oltaisiin tulkittu väärin):

Der Spiegel-lehti kirjoittaa, että oikeistopopulisti Timo Soini on muuttanut linjaansa pehmeämpään suuntaan pakolaiskriisin hoidossa.

– Vanhoja linjauksia pitää nyt miettiä uudelleen ja meidän täytyy kantaa vastuumme, sanoo Soini ensimmäisessä haastattelussa ulkoministerinä saksalaisessa mediassa.


Joka viikko tulee Saksasta Tanskan ja Ruotsin kautta Suomeen 1500 turvapaikanhakijaa. Perussuomalaiset ovat äänekkäästi vastustaneet pakolaisia.

– Sellaista elämä nyt on. Kun ongelma on niin valtava, kuten pakolaiskriisi tällä hetkellä, muuttuu kaikki. Tässä tilanteessa pitää muuttaa aiempia käsityksiä ja kantaa vastuuta. Sen me teemme nyt, sanoo Soini lehden haastattelussa.


Erityisesti Itä-Euroopan maat kieltäytyvät EU-sopimuksista jakaa turvapaikanhakijoita. EU-maiden sisäministerit päättivät 22.9. äänestyksessä pakolaisten siirroista ja jäsenmaiden vastuista heidän sijoittamisessaan. Neljä Itä-Euroopan maata eli Unkari, Tshekki, Slovakia ja Romania äänestivät siirtoja vastaan. Suomi jätti äänestämättä.

– Ei se niin voi mennä, että jäsenmaa sanoo, että tämä ei käy meille, olemme suveneeri maa ja päätämme omista asioistamme. Suomi äänesti tyhjää, mutta me silti kannamme vastuumme asiasta.

Soini välätyttää Der Spiegel - lehden haastattelussa myös sitä vaihtoehtoa, että kieltäytyjät saisivat sanktioita ja esimerkiksi EU-tukia leikattaisiin näiltä mailta.

– Kyllä, se voisi olla yksi vaihtoehto.


– Immonen ylitti rajat. Nähtäväksi jää palaako hän nyt lokakuussa. Jos hän pysyy puolueen linjoilla, niin miksipä ei. Joka tapauksessa hän ei saa enää toistaa vastaavanlaisia mielipiteitä.

Itse asiassa tämän kaltaista puhetta olisin voinut aikanaan odottaa vaikkapa Astrid Thorsilta. Persujen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen puolestaan nousi esille ja totesi, että näin persut eivät voi jatkaa. Missä hän tietysti oikeassa onkin. Hallituspuolue perussuomalaiset eivät ole tehneet mitään hallitsemattoman ihmistulvan pysäyttämiseksi. Ja mitä vastaa Soini:

- Kyllä minä niin roisisti sanon, että en pidä rintamakarkureista.


Onko perussuomalaiset hajoamassa?

- Ei. Mihinkä ne nyt menisivät? Ei niillä ole mitään, minne mennä. Ei siellä maantiellä mukavaa ole.


- Nuoret miehet ovat kärsimättömiä. Niin Hauhiallekin kävi Tuntemattomassa sotilaassa, ei pidä olla liian kärsimätön. Pitää malttaa. Mutta nuoret miehet ovat vähän tällaisia. Ei siinä mitään, olen itsekin ollut sellainen.

Minähän en ole nuori mies, vaan suurin piirtein Timo Soinin ikäinen ja silti ymmärrän, että hätäilemällä saattaa tulla muutakin kuin kusipäisiä mukuloita. Sebastian Tynkkynen hätäilee, mutta Soini malttaa mielensä ja sillä aikaa kun hän malttaa mielensä, tulee Suomeen satoja elintasosurffareita päivässä eikä Soini tee asian eteen mitään muuta kuin malttaa mielensä. Samoin ihmettelen Soinin termiä ”rintamakarkuri”. En ollutkaan tietoinen, että Suomen puolustusvoimien reserviyksiköt ovat mobilisoitu turvaamaan elintasosurffareitten mahdollisimman jouheva maahantulo.

Soini on kussut niin minun kuin monen muuhunkin muroihin. Kirjoituksen otsikko oli ”Pettäjän Tie”. Mutta pidänkö minä Soinia petturina? Syytänkö minä Soinia? No en. Minä syytän itseäni. Olen ollut typerä. Kun tarkkaillaan Soinin toimintaa viimeisten vuosien aikana, niin hänhän on tehnyt hyvin selväksi, että hän on perinteinen ammattipoliitikko ja opportunisti. Hänelle ei ole ollut muu tärkeää kuin se, että hänen bändinsä nousee listoille ja hän itse pääsee Suosikin kanteen, niin kuin Jussi Raittinen joskus lauloi. Ei hän sitä ole millään lailla edes yrittänyt kieltää.

Kun tämän asian käsittää, nousee tietysti pintaan katkeruus, sillä niin minun kuin hyvin monen muun ihmisen suurinpiirtein viimeisen kymmenen vuoden ajan tekemä työ on mennyt hukkaan. Halusimme puolueen, joka taistelee Suomen kansan puolesta. Saimme Timo Soinin ja hänen bändinsä listoille. Karmeinta tässä on se, että olemme samassa nollatilanteessa kuin blogia aloittaessani vuonna 2007. Silloin ei ollut käytännössä mitään kanavaa, jota kautta kansallismielistä ajattelua olisi voinut tulla esille. Nyt ollaan edelleenkin samassa tilanteessa. Lisättynä sillä, että rajamme vuotaa ja maahamme tulee tänne päivittäin satoja elintasosurffareita, jotka ovat tulleet tänne jäädäkseen ja loppuiäkseen elätettäväksemme. Maahan, joka ei korvaansa lotkauta näitten surffareitten tekemille rikoksille, mutta joka etsii kaikin mahdollisin voimin jotain häiskää, joka on esiintynyt lakanat yllään.

Jos silloin kymmenen vuotta sitten oltaisiin perustettu vaikkapa ”Suomidemokraatit-puolue”, meillä saattaisi olla poliittinen ryhmittymä, joka toimisi oikeasti Suomen puolesta. Nyt meillä ei ole kuin Timo Soini.

Heitän perussuomalaisille kansanedustajille kysymyksen ja haasteen. Tähänkö te tyydytte? Tämäkö on se, mitä te halusitte? Timo Soini on vain yksi mies. Ei hän ole mikään jumala. Ettekö te saa häntä syrjäytettyä? Ja jos ette saa, niin olisiko aika perustaa uusi puolue, tähdätä vuoteen 2019 ja yrittää pelastaa se, mitä pelastettavissa on? Soinin kanssa ei tapahdu muuta kuin se, että bändi on listoilla ja bändin albumin ostajille jää vain tuulen huuhtoma perse.

Itse olen blogitoimintani aikana pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että asioita hoidetaan puhumalla. Poski solisee ja leuka laulaa. Tällä menolla minäkin joudun väistymään ja tilalle tulevat heput, jotka eivät puhu. Vaan toimivat muuten.

Sitäkö halutaan? Sitä on nimittäin jatkossa taatusti tarjolla. Suomalaisia ei olla keitetty niin kuin sitä kuuluisaa sammakkoa hitaasti lämpiävässä vedessä. Niin kuin ruotsalaisille on tapahtunut. Meidät heitettiin suoraan kiehuvaan soppaan.

Ja Timo Soini on yksi niistä, jotka sitä soppaa hämmentävät. Täysiverisenä ammattipoliitikkona. Audin takapenkillä.




Ja tähänhän käykin hyvin kommentoija S.E.P:n lähettämä lukijan kuva. Tuo masiina näyttää henkilökohtaisen vitutusasteen mittarilta.

Blogikollegani Vasarahammer on myös kirjoittanut samasta aiheesta osuvasti. Kannattaa lukea.

*

Lisätty myös linkkilistalleni blogi Varakaani.

76 kommenttia:

  1. Tervehdys Ykä,

    Vaikeina aikoina on perinteisesti ihmisten luonto punnittu, ja vahvasti näyttää siltä että enää ei löydy "kärki poliitikoista" sellaista henkilöä joka ajaisi aidosti yhteistä hyvää eikä vaan omaa/oman lähipiirin/puolueen etua.

    Valitettavasti Suomesta puuttuuvat mekanismit saada poliittiset päättäjät että ylemmät (poliittisesti valitut) virkamiehet vastuuseen tekojensa seurauksista. Kansan oikeustajua koetellaa päivä päivältä enemmän.

    Jotenkin (naivisti) kuvitteline ttä Tynkkysen ulostulo (no pun intended) olisi suuniteltu ja että sitä käytettäisiin muiden hallituspuolueiden painostamiseen jotta Orpon toilailuille saataisiin loppu.

    Ymmässän kyllä sen että jos 2/3 hallituspuolueesta on sitä mieltä että nykyinen kehitys on hyvä ja samankaltaista rikkautta tarvitaan vaan lisää niin paha siinä on demokratian keinoin saada omaa agendaa läpi. Uskon että esim. Mäntylä yrittää vaikutta stm:ssä mutta PS:llä ei ole "omaa" virkamieskuntaansa edistämässä heidän agendaa. Ja tähän loppuu persujen puolustuspuhe. Se että ollaan yhteistyökykyisiä EI tarkota että kaiksessa pitää antaa periksi.

    Eipä tässä sinänsä mitään uutta kellekään tullut, piti vaan tuulettaa pääkoppaa..

    Tommi

    PS. Pitäisiköhän ehdottaa kansalaisaloitetta jossa myönteisen turvapaikka päätöksen tehnyt virkahenkilö tai karkoittamispäätöksen toimeenpanon estänyt henkilä joutuu taloudelliseen ja rikosoikeudelliseen vastuuseen 'suojattinsa' toimista.

    VastaaPoista
  2. Pikainen veikkaus ennen töihin lähtöä. Perussuomalaiset hajoaa. 2/3 - 3/4 jatkaa perussuomalaisina, loput ovat sitoutumattomia. Tämä ei tapahdu heti, mutta arvelen että vuoden kuluttua asian laita on näin. Tapahtumat alkavat saada vauhtia, kun matut tappavat ryöstön yhteydessä jonkun suomalaisen ja/tai raiskaavat porukalla jonkun tytön.

    Puolueensa hajoamista ei yksi soini estä.

    maallikko

    VastaaPoista
  3. Lisää kiitoksia Isoilta Pojilta.
    http://yle.fi/uutiset/ylen_ryhma_pysaytettiin_ja_tarkastettiin_kiinassa/8360165

    VastaaPoista
  4. Voi vitjat...

    Vassaritoimittajat oli kerrankin oikeassa kun joskus ennen vaaleja höpöttelivät, että taitaa Soini vaan haluta nähdä itsensä ministeri-audin takapenkillä.

    Tuo Tommin ehdotus oli helvetin hyvä! Turvapaikanhakijalle virkamieskunnasta takuumiehet!

    Kärähtänyt Sulake

    VastaaPoista
  5. Eipä voi muuta taas sanoa kuin että aivan kuin olisin omia ajatuksiani lukenut! Olen todella pettynyt Soiniin ja useamman muunkin perussuomalaisen toimiin ja harmitellut Jussi Halla-ahon lähtöä EU-parlamenttiin; kyllä häntä olisi kotimaassa kaivattu.

    Mitä tulee näihin idoleihin, niin Hurriganes-kuume taisi olla korkeimmillaan silloin kun itselläni meni kaikki aika pienten lasten kanssa, mutta kun olen sittemmin kuullut heidän musisointiaan, niin olen ihmetellyt, mikä niissä nyt oli sitten niin hurjaa? Aika kesyä rockia, sanoisin. Sitten täytyy kertoa juttu, kun 80-luvun puolivälissä vein omaa ja paria naapurin kymmenen korvilla olevaa tyttöä katsomaan Dingoa päiväsaikaan johonkin tavarataloon. Olimme odottaneet kauan, mutta kun he viimein suvaitsivat saapua, oli pakko lähteä pois, kun pienin tytöistä pelkäsi näitä meikattuja sifonkikaulaisia poikia. Näin voi käydä, kun näkee idolinsa tarpeeksi läheltä...

    Rouva Ano

    VastaaPoista
  6. Tässä tilanteessa pitää muuttaa aiempia käsityksiä ja kantaa vastuuta. Sen me teemme nyt, sanoo Soini lehden haastattelussa.

    Vastuunkantajana profiloitui Jyrki Katainen ja koko nuiva kansanosa nauroi mukana. Nyt Soini käyttää jopa samoja termejä.

    VastaaPoista
  7. Oman käsitykseni mukaan Soinin toimintaan tyytymättömiä on muuallakin kuin varsinaisissa mamukriittisissä. Vain kaikkein brezhneviläisin SMP-osasto tuulettaa suuren johtajan puolesta.

    En usko, että Tynkkysen ulostuloa olisi suunniteltu puoluejohdossa. Sen verran typerästi Soini reagoi Hauhia-vertailuineen ja moittimalla Tynkkystä julkisuudenkipeäksi. Soini reagoi, kuten ylimielinen ihminen reagoi kärpäsen jätökseen. Ei viitsinyt edes keskustella vpj:n kanssa ja sen jälkeen ohjeisti valtiosihteerin ripittämään Tynkkystä. Todella surkeaa ja ala-arvoista toimintaa, joka kertoo vallantäyteisyydestä.

    Tuo Ykän viittaama Der Spiegelin artikkeli todisti viimeistään, että Soinilla ei ole mitään aikomusta tulpata matujen virtaa. Hänelle asia ei ole mikään prioriteetti. Lisäksi hän väläytteli rangaistuksia taakanjaosta kieltäytyville maille eikä nähnyt kansallisen suvereniteetin loukkauksessa mitään ongelmaa.

    Soini on paskasäkki ja saa minun puolestani pitää puolueensa.

    VastaaPoista
  8. Aika lailla samoissa tunnelmissa kuin Ykä; hatuttaa perusteellisesti. Ehkä erityisesti sen takia, että meillä olisi ollut viime vaaleissa vaihtoehto persuille, nimittäin nämä IPU ja Muutos. Ja mitä ne saivat yhteensäkään ääniosuudekseen, ei tainnut olla edes kahta prosenttia. Niin luja usko äänestäjillä ilmeisesti oli vielä persuihin, ehkä erityisesti Jussi Halla-ahon ansiosta. Tässä ollaan nyt, uppoamassa vääjäämättä kuseen ilman mitään demokraattista tai rauhanomaista tapaa estää tätä kehitystä. Vaalit 2019 ovat kovin kovin kaukana. Mutta kun ne tulevat, niin tiedän täysin varmasti nyt jo, mitä puoluetta en äänestä.

    VastaaPoista
  9. Kuinka moni teistä viitsi katsella eilen ehtoolla Pakolaisiltaa Ylenannolta? Se naisjuontaja ainakin hoki useasti sanaa "pelko", että me suomalaiset pelätään ulkomaalaisia jne. Sain ainakin tällaisen kuvan siitä höpötyksestä. Ohjelman katsominen tyssäsi siihen kohtaan kun se tummahipiäinen miesjuontaja työnsi tarjoilukärryt studion eteen ja alkoi tarjoilemaan puuroa eräälle pakolaisperheelle. Koitti ilmeisesti parodioida sitä puurokohua, mutta meikäläistä ei ainakaan naurattanut. Eipä sitten tarvinnut katsella osaa kaksi.

    Aiheeseen hieman liittyen, RoK:n saitilta pompahti tällainen artikkeli eteeni. Tuon jutun mukaan eräs hollantilainen toimittaja tilasi väärennetyn Syyrian passin. Asian tekee ironiseksi se, että hän käytti Hollannin pääministeri Mark Rutten kuvaa ja silti väärentäjät tekivät passin k.o. kuvan kera. Toimittaja sai passin n. kahdessa päivässä ja se maksoi 825 USD. Tällainen business tuskin tuli kauheana yllätyksenä blogin lukijoille?

    Ja jos lukee sen RT:n linkin tuosta artikkelista, niin se toimittaja twiittasi näin "Voor 't eerst bewijs dat je vals Syriepaspoort kunt kopen: Voor $825 kocht ik in N-Syrie paspoort+ID voor Mark Rutte." Ensimmäinen todiste että voin ostaa väärennetyn Syyrian passin: ostin 825:llä taalalla Pohjois-Syyriassa passin ja ID:n Mark Ruttelle. Ilmeisesti tuossa on taustalla pienen herjan heittäminen oman pääministerin suuntaan?

    Eli tuollaisella "sijoituksella" elintasosurffari saa investoimansa rahat takaisin muutamassa kuukaudessa, kohdemaan tukien muodossa joihin hän ei olisi muutoin oikeutettu. Että joo hyvin menee, meikäläisen kohdalla tuosta ketutusmittarista loppuu kohta asteikko. Hirvittää ajatella noita huijausten määriä ja mitä se tulee maksamaan eurooppalaisille...

    - Soomepois Eestist -

    VastaaPoista
  10. Soinia vanhempana voin todeta, että Soini on täysin väärässä. On alkanut inhottamaan koko henkilö.

    Niin kauan kun Soini johtaa persuja ja Soini määrää suunnan, en ikinäuunapäivänä tue/äänestä ko. puoluetta.

    VastaaPoista
  11. http://kasperstromman.com/2015/09/30/ehdotuksia-perussuomalaisten-uudeksi-logoksi/

    4 olisi hyvä,teoriassa

    VastaaPoista
  12. Soini on mitä ilmeisimmin narsistinen persoona. Eipä sillä, että tämä olisi poliitikkojen sun muun "jetsetin" (tai sellaiseksi itsensä identifioivan) ihmisryhmän keskuudessa mitenkään harvinainen ominaisuus. Mutta silloin, kun tällainen persoonallisuus saa käsiinsä valtaa, ollaan jo huomattavasti vaikeammassa tilanteessa. Olen itsekin tullut valitettavasti muutamaankin tällaiseen tyyppiin törmänneeksi elämäni aikana, ja voin ihan siitäkin kokemuksesta vakuuttaa, että silloin on ikävyyksiä taatusti odotettavissa. Varsinkin silloin, kun tapahtuu jotain sellaista, joka ei mene täsmälleen tällaisen henkilön omien vaatimusten mukaan, ja sellaista tilannetta on pitemmän päälle mahdotonta välttää, ellei sitten lähdetä loputtoman alistumisen tielle.

    PS:n tilanne on monellakin tapaa hankala tällä hetkellä. Ja kaikkein ikävintähän tilanteessa on se, että mikäli he lähtevät hallituksesta, niin yllätys yllätys, tilallehan tulevat luultavimmin vihreät ja rkp, ja sitten mokutusturbo pyörähtää jo aivan uusille kierroslukemille. Ollaan siis seinän ja tapetin välissä. Se vähäinen valonpilkahdus nykyisessä kriisissä sentään on, että se lopulta pakottaa paljastamaan kortit, ja ns. materiaalinen totuus asiassa jos toisessakin nousee lopulta väkisinkin esiin. Mutta masentavaa on toisaalta huomata yhä uudelleen, kuinka kehitys on kaiken aikaa mennyt kiihtyvällä vauhdilla suuntaan, jota on kaiken aikaa saanut pelätä, ja joka olisi sentään ollut verraten vähällä vaivalla vältettävissä jos olisi ollut taitoa ja uskallusta toimia edes hiemankin toisella tavoin. Ja ihan konkreettisia ehdotuksiakin on sentään tehty kaiken aikaa. Kuka tästä kaikesta sitten lopulta hyötyy ja mitä ja millä tavoin, se onkin sitten se miljoonan ruplan kysymys.

    J.Edgar

    VastaaPoista
  13. Näemmä PS sulautuu saumattomaksi osaksi vallitsevaa puoluekenttää ja politiikkaa, joten muutosta (järkevöintiä) haluavien on siirryttävä muualle. Eipä siinä sen kummempaa, katsotaan rauhassa seuraaviin vaaleihin ja mitä kukin on aikaansaannut. Äänet jakoon ansioiden mukaisesti. PS oli minulle lähinnä protesti vallitsevaa politiikkaa vastaan, vaikka itse puolueen perusaatteissa on moniakin asioita, joita en kannata - mutta täydellisyyttä osaan jo olla hakematta. Nyt tuon protestin kuuluttamiseksi tarvittaneen toinen vaihtoehto.

    VastaaPoista
  14. Jos tässä surkeassa tilanteessa jotain hyvää haluaa nähdä, niin ainakin tulevat kannatusluvut ja Soinin huono terveys antavat mahdollisuuden vivuta koko maisterisjätkä syrjään. Ei ole enää tämän vuoden juttuja, eikä siitä tämänhetkiseen kriisiin ole mitään apua, mutta se uusi puolue on vielä hitaampi ja epävarmempi juttu. Persuihin jäisivät kuitenkin SMP-jäärät, posse jolle EU-kriittisyys on ykkönen, ja kuitenkin myös jokunen nuiva. Tapahtuisi ns. punavihreät, joilla on yhden potentiaalisesti ison puolueen sijasta kaksi pientä. Paitsi että ne eivät ole koskaan olleetkaan yhdessä ja hajonneet sitten tolkuttoman riitelyn jälkeen, joten yhteistyö toimii jouhevammin.

    Suomidemokraatit saattaisivat myös hyvin jäädä paitsioon parhaaseen ruotsalaiseen tyyliin, joten siinähän sitten miettisit, äänestätkö persua joka saattaa ehkä päästä vähän säätämään jotain ruuvia jos Herra Isoherralle ja hallituskumppaneille käy, vai Suoraselkäistä Isänmaallista Miestä (tm), joka pääsee soittamaan suutaan pysyvässä oppositiossa. Ehkä läpimurto tapahtuisi, jos maahanmuuttotilanne muuttuisi katastrofaaliseksi, mutta vaikka sekin on parempi vaihtoehto kuin joku Stubb laivan kapteenina kriisitilanteessa, pitäisi kuitenkin jotenkin yrittää välttää ajamasta torvisoittokunnan säestämänä siihen horisontissa jo näkyvään jäävuoreen.

    VastaaPoista
  15. Musta tuntuu että iso osa maahanmuuttopolitiikan hallittavaksi ottamisesta tapahtuu kulissien takana ja että sitä ihan oikeasti tapahtuu.

    Kaikki hallituspuolueet tietävät että Vihemmistoliitto hallitsee toimittajakolonnan kautta mediaa ja media taas puolueiden kansansuosiota. Niinpä hallitus ei lähde ottamaan yhteen median ja Vihemmistoliiton kanssa vaan toimii hiljaisemmilla tavoilla.

    Näitä voisivat olla mm.
    - Sovitaan Ruotsin kanssa että pistävät vähän rotia läpikulkuun.
    - Jutellaan Saksalle, että Suomen tuki talouspolitiikassa ja monessa muussa asiassa vaarantuu jos kansainvaellukset tuhoavat Suomen talouden.
    - Tehdään tahallaan asioita niin, että kansa saa taatusti herätyksen - ja että se herätys tulee tarhapaikanhakijoiden oman käytöksen ja toiminnan muodossa.
    - Tuodaan mamutusuutisten kanssa samaan aikaan säästöagendaa esille niin että kansa tajuaa että mitkä jutut ovat toistensa vaihtoehtoja.
    - Ajetaan EU-tasolla läpi palautusmahdollisuutta kaikkien niiden maiden suuntaan, missä ei suostuta ottamaan palaamishaluttomia takaisin elleivät mene vapaaehtoisesti.
    - Muutetaan turvapaikkahaastattelun toteutustapoja niin että sadut eivät enää mene niin helposti läpi.
    - Majoitetaan tarhapaikanhakijoita homekouluihin ja muihin asumis- ja oleskelukelvottomiin tiloihin.
    - Toteutetaan kiristyksiä sosiaalitukiin, tulkkauksiin yms.
    - Heikennetään asumiskriteereitä.
    - Kiristetään kansalaisuuden saamisen mahdollisuuksia.

    jne. jne. jne.

    Iso osa noista voidaan toteuttaa puolittaisessa mediapimennossa eli niin että jos toimitusten anarkomarkot koittavat nostaa meteliä niin lukijat ja katsojat nostavat kytkintä.

    Lisäksi näyttää vahvasti siltä, että moni media on omistajakerrostuman tasolla herännyt jo puolittain siihen, että toimittajat kuppaavat omistajien lompakoita, kusevat yleisöä silmään, karkoittavat mainostajat ja ajavat kyseisen tiedostusvälineen konkurssiin. Jopa Sanomatalossa näyttää tapahtuneen pientä torkkukytkimen räpläämistä.

    Mä oon vahvasti sitä mieltä että jokaisella hallituksella ensimmäiset puolitoista vuotta menee edellisen hallituksen asentamilla raiteilla. Sinä aikana pitää koittaa selittää parhaan mukaan että miksi niin ja miksei näin. Hallituksen oma linja alkaa näkyvä vasta sitten kun se toteuttaa ensimmäistä sellaista budjettivuotta, jolle se on ihan itse laatinut budjetin. Ja siitäkin vuodesta alkupuoli on suunnanmuutosta ja vasta loppupuoli uutta suuntaa.

    Toi Saksan suuntaan söperretty "kannamme oman vastuumme" on pelaamista. Ilmoitetaan ettei olla vapaamatkustajia, jotta omalla kiristämisellä ja pelaamisella olisi jokin paino.

    Immosen moka ei ollut se, mitä se sanoi, vaan se, miten se sen sanoi ja jälkihuolto.

    Jos ottaa päähän että ollaan siinä missä 2007 niin vertaapa Ruotsissa samana aikana tapahtuneeseen muutokseen. Nuiva työ on kantanut Suomessa valtavasti hedelmää, mutta paha muutaman blogistin ja keskustelupalstan on kilpailla Reporadion ja Pravdan kanssa.

    Juuri nyt hallitus ei paranisi Persut repimällä. Puolentoista tai kahden vuoden päästä tilanne voi olla erilainen.

    VastaaPoista
  16. Muistelen tuossa miten tuli aikanaan Sisun foorumilla epäiltyä Soinia ja hänen vaikuttimiaan. No se jäi sitten silleensä, kun ei oppositiopolitiikan aikana nyt mitenkään älyttömän pahalta näyttänyt meininki. Fiilikset silti olivat sorttia "ans kattoo ny". Kun mies hallitusvastuuseen pääsisi niin sittenhän asia nähdään. No on nähty. Ja köykäiseksi punnittu. En minä ehdokkaaseni ole pettynyt, hän kun ei päässyt läpi. Ehdokkaani puolueeseen kyllä. Jokunen suoraselkäinen kyllä löytyy, mutta heillä alkaa olla valinnan paikka, mitä tehdään? Alkaako pullikoimaan vaiko alistutaan kiltisti ison pomon linjaan.

    VastaaPoista
  17. Vaan mitäpä Soini tuumaa siitä, että jos ja kun se porukka sinne tielle lähtee ja hän jää yksin Audin takapenkille? Tarttis vähemmän leuhkasti heitellä, ei se nahkapenkkikään mikään kaikkia persuja autuaaksi tekevä istuin ole.
    Rintamakarkuri on "herra" Soini itse, kun ei uskaltanut ottaa vvm-salkkua itselleen. Siinä olisi ollut paljon enemmän valtaa vaikuttaa asioihin.
    Arvelee Huru-ukko

    VastaaPoista
  18. Ykä: "Kirjoituksen otsikko oli ”Pettäjän Tie”. Mutta pidänkö minä Soinia petturina? Syytänkö minä Soinia? No en. Minä syytän itseäni. Olen ollut typerä. ... Kun tämän asian käsittää, nousee tietysti pintaan katkeruus, sillä niin minun kuin hyvin monen muun ihmisen suurinpiirtein viimeisen kymmenen vuoden ajan tekemä työ on mennyt hukkaan."

    Ei. Olet parhaimpia nuivia kirjoittajia. Sinun kaltaisten ansiosta tämä kansanliike on kasvanut yhteiskunnallisesti merkittäväksi. Älä syytä itseäsi, eikä työsi ole turhaan tehty. Nyt on hyvien kirjoitusten lisäksi toiminnallisen kansalaisaktivismin kuten mielenosoitusten aika. Parlamentaarisen demokratiankin tietä on vielä paljon jäljellä. Toivottavasti se tie ei tule koskaan päähänsä, mutta nyt kyllä näyttää huonommalta kuin keväällä. Olosuhteet muuttuvat, keinot muuttuvat. Tulevaisuuteen on hyvä varautua ajoissa. Sinun kirjoitustesi kautta yhä useampi tajuaa yhteiskuntaamme paremmin ja osaa toimia paremmin omaksi ja Suomen eduksi.

    VastaaPoista
  19. Jokunen viikko sitten, täältä kommenttikentästä huudellen, arvelin että Suomidemokraateille olisi hyvinkin kysyntää, mikäli asiaa kansalta tässä kohtaa kyseltäisiin. Kyseinen rekisteröitynyt yhdistys ei ole aikakaan vielä puolueeksi muototutunut enkä ole sen edesottamuksia sen tarkemmin seurannut, mutta se näyttää ainakin yhtenä väylänä kanavoivan nuivahkon kansanosan ärtymystä.

    Persuja olen pitänyt jo vuosia jokseenkin vellihousuina, joilla ei tosipaikan tullen ole halua eikä kykyä täyttämään miehen paikkaa (poikkeuksia toki on).
    Nyt on tosipaikka.

    Itse en tosin persuja ole äänestänyt, koska vielä hetki sitten kuvittelin että joku tolkku saattaa muualtakin löytyä. En kuvittele enää.

    Eilistä TV2:n pakoilaisiltaa en muuten katsonut. Tuskin se olisi hyväksi ollut verenpaineelle, jos muutenkaan.

    --Mansen sälli--

    VastaaPoista
  20. Taitaapa olla tilanne jo se että ihan sama vaikka Soini potkittaisiin pois huomenna ollaan jo siinä tilanteessa että puheet on puhuttu ja alkaa kansan puolelta vähän erilaiset vaikuttamiskeinot...Sen aistii.

    VastaaPoista
  21. Sen sijaan että kommentoisin tässä, kehotan Ykää vilkaisemaan mitä kommentoin Lekamiehen blogissa. En viitsi kopioida sitä tähän.

    VastaaPoista
  22. Kuvasit hyvin minun tuntojani tuossa kirjoituksessa.
    Petetty olo.
    Mitä on oikeasti saatu aikaan hallituksessa ollessa?
    Pakolais, mamu ja nyt matu, olivat ne syyt miksi äänestin perussuomalaista.

    VastaaPoista
  23. Minunkin tunnelmani ovat pitkälti samanlaiset. Soini taisi tehdä Kataiset. Kansasta viis, sillä ministeri saa aika sievoiset eläkkeet. Ensi vaaleista tulee mielenkiintoiset. Ennakoin jytkyä tulevaksi mutta aika erilaisena kuin viimeiksi.
    Enpä muuten ole kuullut kenenkään Kokoomuksesta tai Kepusta arvostelevan tämänhetkistä maahanmuuttopolitiikkaa. Pitävät turpansa kiinni ja odottavat Persujen repeävän kahtia, ilman ulkopuolista apua.

    VastaaPoista
  24. Seura tekee kaltaisekseen - miettikää sitä. +vuodet eduskunnassa ja vallan melkein huipulla versus teidän elämänne huolineen... Kumpi on poliitikolle läheisempi? Rahvaan elo vai vaikka "vastustaja"puolueen edustaja? Valta korruptoi ja absoluuttinen valta korruptoi absoluuttisesti.

    Et sitten Ykä antanut sitä min. puolta vuotta pessaareille Timppoineen? Hyvä, että tokenit.

    -Tvälups-

    Jk mieluusti en olisi oikeassa mutta valitettavasti näin ei makaa maailma.

    VastaaPoista
  25. Ei persut mihinkään repeä. Ne vain haihtuvat merkityksettöminä kuin tuhka tuuleen. Jo nyt on nähty, että nuiva siipikään ei oikein tajua tilanteen vakavuutta. Tai ainakaan ei ole valmis tekemään tilanteen parantamiseksi mitään, jos se vaarantaa oman aseman tai johtaa konfliktiin Jabba the Timben kanssa.

    VastaaPoista
  26. OT mutta vähänköehkä tervomainen myyntipiste:

    https://goodbyeamericainaphoto.wordpress.com/2015/07/21/funny-i-dont-see-the-muhammed-daily-special/

    VastaaPoista
  27. Se Tynkkysen ehdottama yhteiskokous voisi erottaa Soinin. Teknisesti se ei olisi sen kummempaa jos mennään pykälien eli puoleen säääntöjen, yhdistyslain ja puoluelain mukaan. Puolue kun on juridisesti yhdistys.

    Jos se yhteiskokous äänestäisi ulos hallituksesta, mahtaisiko Soini erota siitä hyvästä? Se voisi olla keino päästä hänestä eroon. Häntä ei tarvitsisi edes erottaa jos lähtee itse.

    Jos persujen kannatus on aikaansaatu Soinista riippumatta, niin tällöin voi todeta että jollain toisella puheenjohtajalla olisi edellytykset aikaansaada suurempi kannatus kuin mitä on saatu.

    Nuivapuolueesta, mikä sen nimi olisikaan, että sen perustaminen olisi helpompaa jos sen perustaisivat istuvat kansanedustajat jolloin se voi aloittaa saman tien eduskunnassa. Toiminnan pyörittäminen edellyttää piirejä ja paikallisosastoja. Vaaleissa menestyminen vaatisi sitä että niiden pitäisi pystyä laatimaan täydet ehdokaslistat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon Soinin erottamiseen tai itse eroamisen mahdollisuuteen. Minkähänlaisen sopimuksen puolueensa säätiön kanssa on rakentanut siltä varalta että jos joutuu poistumaan ennen aikojaan?
      Jotenkin alkaa tuntua että sielläkin on jokin "johtaja sopimus" vuoden tai parin palkalla.

      T.
      S.E.P.

      Poista
  28. Äsken välähti päähän mitä Itävallassa tapahtui. Itävallan nuivapuolue eli Vapauspuolue (FPÖ) hajosi kahtia jokin vuosi sitten. Puolueessa oli kiistoja, ja muutamat johtohahmot perustivat oman puolueen, jonka nimesivät Itävallan tulevaisuuden liitoksi (BZÖ). Muut pitivät Vapauspuolueen. Sen jälkeen FPÖ ja BZÖ osallistuivat parlamenttivaaleihin omina puolueinaan. Kahdessa vaalissa BZÖ sai paikkoja, mutta viimeisimmässä menettivät kaikki.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_Party_of_Austria#Election_results

    https://en.wikipedia.org/wiki/Alliance_for_the_Future_of_Austria#Election_results

    VastaaPoista
  29. Ahvenanmaa ei halunnut rikastua. Menikö heiltä maine? Mitä heistä nyt ajatellaan muualla? Eivätkö ha kanna vastuuta?

    http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ahvenanmaa%20hoikkala-41702

    Muuten, rauhanuskonnon edustajat ovat ahkeria ottamaan vastuuta. Jos jossain tapahtuu pommi-isku, räjähdys, muuten vaan jokin rähinä, niin usein joku taho ilmoittautuu ja ottaa vastuun teosta. Jopa IS (entinen ISIS) ottaa vastuuta. Miksei heitä kehuta siitä että he ottavat ahkerasti vastuuta?

    VastaaPoista
  30. Tervehdys Tommille, Maallikolle, Oinomaokselle, Kärähtäneelle Sulakkeelle, Rouva Anolle, Kumitontulle, Vasarahammerille, Olavi Koskelalle, Soomepoisille Eestist, Buurille Johannesbuurista, Ano1:lle, J.Edgarille, Juhalle, LW:lle, Ano2:lle, Jani Alanderille, Huru-ukolle, Ducille, Mansen Sällille, Ano3:lle, Vieraalle, White Hunterille, Beckerille, Taisteluvälineupseerille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne. Näitä kommentteja tuli sen verran paljon, että turha vastata jokaiseen erikseen, ja saman sisältöisiähän ne olivatkin. Niistä aistii pettymyksen ja vitutuksen. En tiedä, mitä persujen olisi viisainta tehdä, mutta joka tapauksessa voimme todeta olevamme tilanteessa, jossa meillä ei ole vuoteen 2019 saakka minkäänlaista poliittista vaikutusmahdollisuutta toimia tätä ihmisvyöryä vastaan. Ja selväähän on, että kun poliittisen vaikuttamisen mahdollisuudet on viety, löytyy ihmisiä, jotka alkavat vaikuttaa muilla keinoin.

    VastaaPoista
  31. Tynkkynen kalastelee irtopisteitä itselleen sisäpiirin tiedoilla. Hän toi julkisuuteen asioita, jotka tulevat esille seuraavissa puolueen päättävien elinten kokouksissa, puoluevaltuusto-, hallitus ja mitä näitä onkaan.
    Ilkeästi sanottuna, mihinkäs seepra karvoistaan pääsee, ei muualle kuin kaapista ulos. Laitumelle. Sanoo Huru-ukko

    VastaaPoista
  32. The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. - Edmund Burke

    VastaaPoista
  33. "Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." -John F. Kennedy

    Itse en tätä toivo, mutta kovasti asiat vain tuntuvat menevän tähän suuntaan. Ensimmäistä ylikiehumista odotellessa...

    VastaaPoista
  34. Tervehdys Huru-ukolle, S.E.P:lle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

    Huru-ukko: En tiedä Tynkkysen sisäpiirin tiedoista mutta on hyvä, että joku sentään pyrkii lyömään kapulaa Soinin rattaisiin. Nimenomaan joku puolueen sisältä. Meidän tavallisten tyyppien mutinoitahan Soini ei kuuntele.

    S.E.P: Jaa, mene ja tiedä. Sinänsä en usko Soinin edes kuvittelevan joutuvansa siihen tilanteeseen, että hänet syrjäytettäisiin.

    Ano1: Niin totta.

    Ano2: Myös niin totta.

    VastaaPoista
  35. Kysymys Soinin linjan laimentumisesta liittyy mielestäni tähän seikkaan, jonka toi esiin turvallisuusbloggaaja Rysky Riiheläinen tässä blogimerkinnässään: http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2015/09/meilta-salataan-nyt-jotain-tarkeaa.html

    Venäjä on siis mitä todennäköisimmin uhannut Suomea hyvinkin suorasukaisesti ja tosissaan. Koska Suomi ei ole Nato-maa, Suomelle jää ainoaksi vaihtoehdoksi olla oiiiiikein hyvää pataa EU-maiden kanssa aivan kaikissa asioissa (myös turvapaikanhakija-asioissa), koska Lissabonin sopimus antaa edes muodolliset turvatakuut. Nyt Suomi tarvitsee kaiken saatavissa olevan goodwillin. Siksi emme keikuta venettä.

    Jos Tynkkynen Soinin syrjäyttää, muuttuu hänenkin maahanmuuttopolitiikkansa tästä syystä sovittelevammaksi.

    VastaaPoista
  36. Tervehdys, Ano. Tuo kirjoitus on sinänsä mielenkiintoinen ja on varmaan paljonkin asioita, joita emme Suomen ja Venäjän suhteista tiedä, mutta en minä silti tuota purematta niele. Pohjaan mielipiteeni sotilaalliseen kykyyn ja EU:n läntiset maat ovat tylsyttäneet sotilaallista syömähammastaan niin urakalla, että sieltä saatava apu on nollan ja olemattoman puolessa välissä. EU ei ole sotilasliitto.

    VastaaPoista
  37. Aivan, ei EU:sta varmaan Lissabonin sopimuksen nojalla pum-sotilaallista apua olekaan tulossa, kun ei ole mistä ammentaa. Muuta apua kyllä, koska sopimuksessa on lause "...auttavat kaikin käytettävissään olevin keinoin". Jotain peliliikkeitä ja selkänojaa voisi olla EU:stakin saatavissa, ja tämän katson olevan Soinin lepyttelevän asenteen takana. Soinilla luullakseni on sellaista tietoa, mitä Tynkkysellä ei (vielä) ole.

    VastaaPoista
  38. Tervehdys, Ano. En ole samaa mieltä kanssasi, mutta en sinänsä tyrmää näkemystäsi, sillä eihän Suomen hallitus minullekaan salaisia tilanneraporttejaan lähetä. Itse näen, että tämä järjetön maahanmuuttopoliittinen linja pohjautuu EU:ssa vallalla olevaan täysin elämästä vieraantuneeseen vasemmistohumanismiin joka on muuttunut jonkunlaiseksi itseään ruokkivaksi ja samalla koko ajan suurentuvaksi hysteriaksi.

    VastaaPoista
  39. Vaikuttava kirjoitus. Ja minäkin fanitin Hurriganesia kunnes höyrähdin jazziin.

    VastaaPoista
  40. Ei muuten olla samassa pisteessä kuin vuonna 2007, koska nyt jos koskaan olisi tilausta aidolle kansallismieliselle puolueelle. Jos esim. Olli Immonen jättäisi palaamatta persuihin vaan perustaisi oman lafkan, ei tulos esim. ensi kuntavaaleissa olisi lainkaan huono. Sitä vuosikausien pohjatyötä ei tarvitse tehdä enää uudelleen.

    Kannattaa yrittää nähdä asioiden hyvät puolet. "Pakolais"tilanteen nopea kriisiytyminen varmisti sen, ettei se hitaasti keittämis-skenaario toteudukaan. Asialle on yhä mahdollista tehdä jotain. Soinin räikeät ja röyhkeät takinkäännöt paljastivat hänen todellisen pirtansa myöskin nopeasti, joten enää ei ole tarpeen hukata aikaa ja vaivaa häneen.

    VastaaPoista
  41. Yrjö, saatana!

    Taas asiaa.

    Persut ovat minulle sivujuonne. JHa:n mukana olen mennyt aina. Toivottavasti jatkossakin ja jo aikoinani Hillalle penkin antaneena. Odotan kovasti JHa:n postausta esmes Scriptalle missä nyt ollaan.

    Juuri julkaistut kannatusluvut sen osaltaan kertovat. Oliko se Metallica ja sad but true?

    VastaaPoista
  42. HS kirjoittaa näin:
    "
    Timo Soini ei usko, että turvapaikanhakijoiden määrän kova kasvu on vaikuttanut perussuomalaisten kannatukseen, koska maahanmuuttopolitiikan takia kannattajat eivät hänen mukaansa siirtyisi Sdp:n taakse.
    "

    Sonia on oikeassa, en tule siirtymään SDP:n kannattajaksi. Ikinä.
    Se, että ihmiset olivat tyytymättömiä maahanmuuttopolitiikkaan jo ennen kuin tämä nyt käynnissä oleva invaasio alkoikaan. Jos elämä jatkumaan näin, tulen etsimään jonkin muun puolueen kuin persut.
    Maahanmuuttopolitiikka on ollut yksinään suurin syy äänestää persuja.

    Neljä kk hallituksessa ja tässä on lopputulos.
    Nyt olisi syytä kuunnella ihmisiä tai kannatusluvut on vuoden päästä RKP:n luokkaa.

    VastaaPoista
  43. Kyllä minä niin silmäni levitin... kun aamulla radiosta kuuntelin, miten kallista ja vaivalloista onkaan turvapaikkahakemuksen hylkäyspäätöksen saaneiden palauttaminen. Siinä virkanainen oli aivan ahdistuneen kuuloinen, kun hän selitti, että kallista tulee, kun Suomi joutuu hankkimaan valtaisan paperivuoren ja selvitykset, jotta pystyy palauttamaan "juuri oikean henkilön juuri oikeaan maahana" - sillä nämähän täytyy nyt kaikki pystyä yksilöimään ja tunnistamaan. Tämä vaikeus on ollut tiedossa vuosikausia (virkahenkilön mukaan), eikä tilanne tta mitenkään helpota se, että nyt näitä palautettavia on määrällisesti paljon sekä virheelliset/epäuskottavat henkilöllisyydet ovat selkeä tosiasia.. Naurahtihan ihan virkahenkilö, kun hän totesi, ettei näitä turvapaikanhakijoiden kertomuksia ei todellakaan voi uskoa, jollei niihin saada dokumentein tai muulla tavoin vahvistusta.

    Että silleen - tiedossa on ollut miten vaikeaa, hankalaa ja kallista on palautus, mutta koko alkusyksy on meitä tyynnytelty sillä, että älkääs nyt hermostuko näistä turvapaikanhakijMÄÄRISTÄ, kun suurin osa tietenkin hylätään ja palautetaan mahdollisimman nopeasti.... Voihan vitalis vaan.

    Kun nyt olis yksikin virkamies/henkilö puhunut totta jo heti heinäkuussa, niin oltaisiin pistetty EU:n sallima rajatarkastus käytäntöön ja paperittomat heput heti käännytetty takaisin Ruotsiin ja Saksaan.

    Kun kerran syyllisiä etsitään ja löydetään lakananostajistakin, niin miks hemmetissä ei etsitä nyt niitä, jotka tämän kalliin 15 000 hengen matkailun Suomessa ovat mahdollistaneet? Nimet ja naamat esiin!

    Paloarpi

    VastaaPoista
  44. Kommentoimpa minäkin tätä turvallisuusnäkökohtaa. Minä en myöskään usko, että Suomi hädissään Venäjän pelossa nyt ottaisi osaa turvapakanhakijakriisin taakanjakoon ja näin ostaisi goodwilliä. Perustelen sitä sillä, että jo jäsenyytensä alusta lähtien Suomi on ollut kuuliainen ja tunnollinen joukkuepelaaja. Jo silloin kun Venäjä oli vasta nousemassa jaloilleen Neuvostoliiton romahduksen jälkeen, Suomi paiski töitä EU:ssa tehdääkseen siitä kaikille yhteisen. Samoin Suomi osallistui Kreikan ( saksalaisten pankkien ) tukemiseen suhteettoman suurella osuudella kotimaisten pankkiemme riskeihin nähden. Että kyllä meillä sitä goodwilliä pitäisi olla rutkasti.

    Muistelen että Venäjä on useampaankin otteeseen sanonut, että "luoteisrajastamme meidän ei tarvitse olla huolissaan". Sitä kai Venäjä Suomen osalta pelkää, että Suomi ei joko kykene puolustautumaan jos jokin taho päättää hyökätä Venäjälle Suomen kautta tai että Suomi liittyy natoon.

    Natoon liittyminen on seurauksineen niin monimutkainen asia, että en sano siitä mitään muuta kuin sen, että ehkäpä natoon haluajat uskovat, että Venäjän painostukselle ei tule loppua ennen kuin natoon liitytään. Ja ne jotka vastustavat natoon liittymistä, uskovat Venäjän naapurina olemisen ongelman olevan ratkaistavissa jotenkin muuten. Varmaa ei tässä ole muu kuin se, että Venäjä on painostanut Suomea, painostaa tällä hetkellä ja tulee aina painostamaan.

    Yrjön kommenttiin elämästä vieraantuneesta idioottihumanismista lisäisin vielä sen, että useat tahot ovat mukana mamu-/matubisneksessä, koska siinä voi humaania esittämällä uittaa verorahoja omaan taskuun. Ja jos joku esittää kritiikkiä, ei muuta kuin R-korttia pöytään ja humanistit pitävät huolen siitä, että se turpa menee kiinni. Isot rakennusfirmat hierovat käsiään yhteen, erilaiset auttajaorganisaatiot samoin. Se että ei varsinaisesti tuoteta mitään, ei huoleta näitä tahoja. Heillähän menee ihan kivasti, syytä huoleen ei siis ole.

    maallikko

    VastaaPoista
  45. Hirvisaari ehdotti että persut pitää hajottaa. Alkaa kuullostaa houkutetlevalta. Se nuivapuolue vaan pitäisi pistää pystyyn. Soini saa sitten jäädä yksinään persuihin, kun persut ovat hänen ja kolmen muun Smp:läisen tuote. Sillä saa sen 5 prossaa mikä on soinilaisten/Smp:läisten koko.

    http://blogbook.fi/jameshirvisaari/perussuomalaiset-on-hajotettava/

    Siihen nuivapuolueeseen pitäisi nuivien persujen lisäksi saada nuivat kepulaiset ja nuivat kokoomuslaiset. Tällöin se olisi vakavammin otettavissa. Jos nuivapuolue olisi pelkkien nuivien persujen puolue, mikä sen kannatus olisi, jossain 7-15 prossan välissä?

    Tarkoitin sitä että sen lisäksi että persujen lisäksi romahdus tarvis saada aikaan myös Kepulle ja Kokoomukselle. Kummastakin jos saisi tuommoiset 5 prossaa siirtymään nuivapuolueelle? Sitten nuivapuolueella pääsisi ylemmäs.

    Pitäiskö se Muutospuolue yrittää siirtää takaisin puoluerekisteriin ja sitä kautta kerätä nuivien äänet?

    Tuoreessa gallupissa Sdp:n kannatus nousi. Nuivat duunarit pettyivät persuihin ja palasivat demareihin. Tajuan pettymyksen mutta miks vitussa ne kannattivat Sdp:tä? Ykä, sä oot taustaltasi semmoinen vanhan ajan työläisdemari. Poliittinen muisti on lyhyt vai onko kyseessä kostona tapahtuva vittuilu?

    Pitäisikö tässä kannattaa kristillisiä kunnes nuivapuolue on kasassa? Oppositiossa ne ovat nyt. Se vaan että kristilliset osallistuivat Kataisen ja Stubbin paskahallituksiin. Vaaleissa kävi köpelösti ja kannatus tippui. Jotenkin persujen tilanteesta muistuu mieleen kristillisten tilanne viime vaalikaudella. Kristillisten olisi viime vaalikaudella kannattanut jäädä oppositoon persujen kaveriksi. Siinä olisi ollut hyvät yhteistyön mahikset PS+KD akselilla.

    VastaaPoista
  46. Jos persut pitävät sen yhteiskokouksen ja siellä päätetään jatkaako se hallituksessa, ja jos oppositioon lähtö voittaa, olisiko silloin parempi pitää uudet vaalit? Pitäisikö nuivien olla silloin persuissa vai pistää se nuivapuolue kasaan?

    VastaaPoista
  47. Omalta osalta voin puolustaa persujen kannattamista aiammissa vaaleissa siten etten ole saanut ehdokkaita valituksi, paitsi Jussi Halla-ahon sinne Baabelin torniin. Kun ei ehdokas ole tullut valituksi, hän ei ole myöskään voinut pettää lupaustaan.

    Jos olisin jäsenkirja-persu, joka on vielä jäsen, vaatisin yhteiskokouksessa äänestystä Soinin jatkosta. Jos siellä äänestettäisiin oppositioon menon puolesta ja Soini ulos, niin ehkä menestys ennenaikaisissa vaaleissa olisi parempi. Muutoin minulla olisi takataskussa ehdotuksia sille varalle että alettaisiin kasata uutta nuivapuoluetta.

    VastaaPoista
  48. Totesin tuolla Lekamiehen blogin puolella että presidium eli politbyroo erotti Nikita Hruštšovin 1964. Jos neuvostojohtaja voitiin erottaa, niin ei kai se ole sen kummempi proseduuri jos jokin muu puolue antaa potkut johtajalleen.

    VastaaPoista
  49. Tänään saatiin kuulla PS:n huonot kannatusluvut. Minusta on merkillistä, ettei puheenjohtaja tajua, että kannatus hupenee sitä mukaa kun irakilaisia, afganistanilaisia ja somalialaisia nuoria miehiä pukkaa rajan yli vaatimaan ilmaista ja heidän kulttuurilleen sopivaa elämää suomalaisten kustannuksella. Kysymys on juuri siitä, jopa Kreikan tilanne on kokenut inflaation ja ylityökorvausten pienentäminen ja lomarahojen leikkaus ovat nappikauppaa verrattuna niihin satoihin miljooniin, jopa miljardien uppoamiseen lähivuosina asyylinvonkaajien elättämiseen.

    Voiko todella olla niin, että pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon laadittuja lakeja ja asetuksia sovelletaan nytbkansainvaellukseen ja laittomaan invaasioon itsenäisen vieraan valtion alueelle? Tuliko Suomi ja koko Eurooppa yllätetyksi housut nilkoissa tapahtumilla, joihin ei ole ollenkaan osattu varautua ja laatia sen mukaisia poikkeustilalakeja? Löytyykö tietoa Ykältä tai muilta kommentoijilta?

    Nyt seuraamaan Romania-Suomi jalkapalloa. Turpiin taitaa tulla taas, mutta ei muuta kuin rinta rottingille ja kohti uusia pettymyksiä!

    Rouva Ano

    VastaaPoista
  50. Hyvä kirjoitus taas kerran Yrjö. Kyllä itsellänikin on petetty olo, katson että minä voin arvostella koska olen äänestänyt, äänestin minäkin perussuomalaista ehdokasta koska luulin perussuomalaisten olevan aidosti vaihtoehto. Vaan kuinka olikaan, lupaukset petettiin, niin se vain kreikan kolmas tukipakettikin toteutui. Soini vain höpöttää vastuunkannosta, ihan kuin olisin kuullut noita puheita joskus ennenkin, sen on historia osoittanut mitä on suomalaisen poliitikon vastuunkanto, kun alkaa hommat levitä hienosti sanottuna käsiin niin nostetaan kytkintä ja lähdetään ulkomaille.

    VastaaPoista
  51. Romaniasta puheenollen, se ei harrasta sosiaalimamuilua. Sinällään sinne on helpompi mennä kuin Suomeen, mutta kun siellä ei ole merkittäviä vetovoimatekijöitä niin ei ne jää sinne. Joku ahkera voisi tarkastaa saako Romanian vokista fyrkkaa, vai pelkän majoituksen ja ruuan. Entä Romanian sossu ja kela, saako sieltä fyrkkaa jos annetaan oleskelulupa.

    Se paska homma on siinä että Romania on heittänyt mustalaiset tänne kerjäämään lumettomina vuodenaikoina. Tosin kiinnostaisi tietää miten noi mustalaiset sitten pärjää noitten länsirajalta valuvien kanssa. Talven tullen lienee palaavat talvehtimaan Romaniaan. Tosin miten Romaniassa ollessaan nuo mustalaiset menettelevät noiden vaeltavien asyylinvonkaajien kanssa. Mustalaiset tappelemassa arabien kanssa...?

    Bulgaria meinaa tehdä aidan Turkin-vastaiselle rajalle, samalaisen kuin Unkarilla on, vai onko se jo valmis.

    VastaaPoista
  52. Tervehdys James Hirvisaarelle, Ano1:lle, Marko Paanaselle, White Hunterille, Paloarvelle, Maallikolle, Vieraalle, Rouva Anolle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

    James: Kiitokset. Minä hyppäsin puolestani progen puolelle. Toivon muuten hartaasti, että et ole vielä sanonut viimeistä sanaasi Suomen politiikassa. Voimia ja jaksamista.

    Ano1: Siinä mielessä ollaan, että minkäänlaista poliittisen vaikuttamisen kanavaa ei ole nyt eikä ollut silloin. Silloin oltiin rakentamassa jotain, jota luultiin kansallismieliseksi. Näyttää siltä, että se kaikki on alettava alusta. Se on totta, että suomalainen sammakko ei kiehu hitaasti niin kuin ruotsalainen kollegansa, vaan sen päälle heitettiin ämpärillinen kiehuvaa vettä. Tilanne ei tule pikkuhiljaa hivuttamalla. Tästä on varoitettu jo iät ja ajat.

    Marko: Kiitokset. Sama tilanne minulla. Olen tukenut perussuomalaisia, mutta en Soinin vuoksi, vaan Soinista huolimatta.

    White Hunter: Eihän Soini voi tietenkään tunnustaa tehneensä jotain väärin. Tuo SDP:stä puhuminen on häneltä pelkkää kikkailua, sillä onhan se tietenkin selvää, etteivät haittamaahanmuuton vastustajat ainakaan demareista itselleen poliittista kotia hae. He ovat nyt kodittomia.

    Paloarpi: Kyllä. Suomella olisi ollut mahdollisuus panna raja tukkoon ja heittää surffarit takaisin Ruotsin puolelle. Nimet ja naamat muuten varmaankin löytyvät EU:stä, sillä niin kokoomus kuin kepu ovat täysin sitoutuneet EU-projektiin ja tekevät sen eteen mitä tahansa. Persuilla oli kyllä suuta selittää asiaa vastaan, vaan siellähän ne mukana menevät nekin. Soinin johdolla ja Soini on yhtä kuin perussuomalaiset.

    VastaaPoista
  53. Maallikko: Samaa mieltä. Suomi oli se luokan kiltein ja kuuliaisin oppilas ennen kuin Venäjän uhoamisesta oli tietoakaan. Naton kohdalla olen ollut aina että ottiatuota. Kysehän ei ole mistään puolustautumisen periaatteesta vaan puhtaasta sotilaallisesta voimasta ja Naton eurooppalainen siipi on tylsyttänyt syömähampaansa olemattomaksi. Mitä tulee mamubisnekseen, niin tottahan turiset. Meillä alkaa olla jo yksi sukupolvi virkamiehiä, jotka ovat luoneet maahanmuuttoteollisessa kompleksissa täyden elämänuransa, eivätkä varmaan osaisi tehdä mitään varsinaisen hyödyllistä jos tämä elanto loppuisi.

    Vieras:

    Viesti 1: Kieltämättä tämä vaihtoehto alkaa houkutella. Onhan se kivinen tie, mutta mikäli se tapahtuu tarpeeksi ajoissa, puolue on valmistautunut vuoden 2019 vaaleihin. Se on sitten tietysti jo eri asia, että puhuvatko vuonna 2019 ihmisten sijasta jo aseet.

    Minullahan on vasemmistotausta joo, mutta en pysty selittämään demarien nousua. Veikkaan kyllä, että gallupissa epävarmojen osuus on kasvanut. Sinänsä en usko, että nuivista ihmisistä yksikään on palannut kannattamaan demareita. Kyllä he tietävät mikä demareitten linja maahanmuuttoon on. Kannatuksen kasvu johtuu jostain muusta. Tai no, onhan sitten tietysti olemassa tämä tottumuksen voima. Kristillisten puolelta en odota mitään järkevää.

    Viesti 2: En tiedä, että pidetäänkö sitä kokousta edes. Todennäköisesti ei. Eivätkä persut yksinään saa uusia vaaleja aikaan.

    Viesti 3: Viitaten viestiin 2. Eivät persut saa yksinään uusia vaaleja aikaiseksi.

    Viesti 4: Tällä hetkellä näyttää kyllä siltä, että Soinin asema on liian vahva.

    Viesti 5: Noita tappeluita varmaankin on odotettavissa.

    Rouva Ano: Niin kuin ylempänä totesin, niin Soini ei suostu hyväksymään sitä vahtoehtoa, että hän olisi toiminut jotenkin väärin. Soini myös kuvittelee, että haittamaahanmuuton vastustaminen ei ole tuonut persuille sitä kannatusta, minkä se on saanut. Poikkeustilalaeista: Minähän kirjoitin aikaisemmin valmiuslaista ja nyt näyttää sitä, että sen suomia mahdollisuuksia nimenomaan käytetään tämän invaasion mahdollistamiseen. Oikeastaan ei voi sanoa, että Suomi ja Eurooppa tuli yllätettyä housut kintuissa, vaan ne riisuivat housunsa vapaaehtoisesti. Romania-matsista tuli tasapeli, eli EM-haaveet olivat taas kertaalleen siinä.

    Ano2: Näin kuvittelin minäkin ja kuvittelin myös Soinin tajuavan, mistä persut kannatuksensa saivat. Vituralleen meni kuvitelmat.

    VastaaPoista
  54. Lisäyksenä mainos, eli vaikka tilanne on suoraan sanoen hirveä, niin ehkä poskensoittoa ei kannata lopettaa. Lisätään linkkilistalle uusi poskensoittaja, eli Varakaani-blogi:

    http://varakaani.blogspot.com.es/

    VastaaPoista


  55. Tuossa oli Juho Eerola A-talkissa puhumassa tuskinpa PS saisi
    kaikkia asioita muutettua vaikka olisi yksinvallassa.

    Tuli mieleen näin käy kaikille puolueille kun ovat hallituksessa.
    Eikös sama ollut kun vihreät olivat ja ydinvoimaa rakennettiin.


    http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/10/04/turha-toivoa-liikoja-emu-soppa-on-sitkeaa/201512854/170

    Hallitusohjelma on vastaan.

    Kirjoitit aiemmin sen keskusta ja maahanmuutto jutun. En ole
    kyllä keskustaa pitänyt koskaan maahanmuuttovastaisena, mitä nyt
    jotain hajaääniä on. Tässäkin PS yksin.

    http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/81940-paavo-vayrynen-ratkaisu-valimeren-ongelmaan-tulijat-pakolaisleireille

    VastaaPoista
  56. Suomi on kuin entinen Itä-Saksa. Sielläkin oli useita puolueita, mutta todellisuudessa valta oli yhdellä puolueella, SED:llä. Meillä konsensuspuolueilla on ollut vuosikymmeniä aikaa sementoida valtansa. Niillä jokaisella on miljoonaomaisuus. On erilaisia yleishyödyllisiä säätiöitä ja yhdistyksiä. Puolueen uskolliset soturit voidaan aina palkita ja muita sitten rangaista. Valta on käytännössä kolmen suurimman puolueen johtajilla. Uuden puolueen on vaikea tulla markkinoille, muttei mahdotonta, senhän Soini näytti.

    Aikoinaan Itä-Saksa kaatui, kun kansa oli kaduilla osoittamassa mieltään. Wir sind das Volk, me olemme kansa, huusivat. Valta vaihtui, kun armeija kieltäytyi ampumasta omaa kansaansa, eikä Neuvostoliitto enää tukenut Honeckerin hallitusta.

    VastaaPoista
  57. Istuskelin eilen kirjastossa ja tultiinhan sinne tuputtamaan matu-ruusua. Ravistin päätä ja tyyppi lähti toisen kimppuun joka otti ruusun. Matu alko tivaamaan siltä rahaa, oli kuulemma veli sairaana. Äijä anto ruusun takasin. Sitten tuli mun luo purkamaan mieltään, että tämä oli jo kolmas tyyppi joka osu kohdalle ja niillä oli kuulemma kaikilla veli sairaana. Impivaaralaisessa tylsyydessä on saanut olla kirjastossa rauhassa, mutta tässä tulee uusia rikkaita vaikutteita opittavaksi.

    VastaaPoista
  58. Ykä: "Lisäyksenä mainos, eli vaikka tilanne on suoraan sanoen hirveä, niin ehkä poskensoittoa ei kannata lopettaa".

    Ei pidäkkään! Vaikka tilanne tuntuu toivottomalta, niin kannattaa muistaa, että pieni vesipuronenkin porautuu ajankanssa mahtavankin kallion läpi.

    VastaaPoista
  59. Ykän postaus on jo mennyt "viraaliseksi" eli levinnyt kuin Elanto aikanaan.

    Vertaus persujen äänestämisestä bändin kannattamiseen iski kuin kuuma veitsi voihin.

    VastaaPoista
  60. Tervehdys Anolle, Pohjalaiselle, Korpisoturille ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.


    Ano. No tähän mennessä näyttää käyneen niin. Persujen kohdalla tulee SMP:n päivät mieleen.

    Tuossa ensimmäisessä linkissä todetaan, että EMU on nimenomaan poliittinen, ei taloudellinen projeksti ja itse olen samaa mieltä. Ja koska se on pykätty pystyyn poliittisena ratkaisuna, ei sitä realismi horjuta. Sitä voisi tavallaan verrata Neuvostoliiton viisivuotissuunnitelmiin.

    Keskustalta moni äänestäjä toivoi viime vaaleissa ihmettä. Väyrysen idea oli hyvä, mutta keskustan todellisuus on Sipilän todellisuutta.

    Pohjalainen: Tuo Itä-Saksaan vertaaminen ei muuten ole yhtään tyhjästä temmattu. Järjestäytynyt, järkevä kansakunta joka suostuu itsensä alistamiseen. Meillä tilanne on oikeastaan pahempi, sillä itäsaksalaiset alistettiin neuvostoaseitten voimin. Me ollaan suostuttu siihen pakottamatta.

    Korpisoturi:

    Viesti 1: Samanlaisia havaintoja on minullakin.

    Viesti 2: Meillä ei oikeastaan tällä hetkellä ole muuta mahdollisuutta kuin tuo poskensoitto. Poliittisen vaikuttamisen mahdollisuudet ovat tällä hetkellä olemattomat.

    Vasara: En ole ehtinyt niin tarkkaan seurata vertauksen leviämistä. Mutta muistan, että niin sinä kuin minä pohdittiin näitä samoja asioita jo vuosia sitten. Ennen kuin Jussi Halla-aho liittyi perussuomalaisiin. Silloin muistan, että me molemmat annettiin persuille mahdollisuus. Valitettavasti taidettiin vain antaa se mahdollisuus vain Soinille, joka kiitti tuesta, pokkasi äänet ja haistatti meille pitkät sen jälkeen.

    VastaaPoista
  61. Baijerin pääministerin Horst Seehoferin varmaan kannattaisi tavoitella CDU/CSU:n johtajuutta ja pyrkiä kansleriksi. Seehofer sanoi ettei Unkaria pidä haukkua vaan tukea. Seehofer on ehtinyt tavata Viktor Orbanin ja keskustellut hänen kanssa tilanteesta.

    Seehofer taisi sanoa jotain semmoista että jos Saksa ei palauta rajavalvontaa ja rajatarkastuksia, niin Baijeri ohjaa Itävallan kautta tulleet saman tien muihin osavaltioihin. Ohjaisi ne mieluiten EU:n komission rakennuksiin ja pihoille...

    CSU on pelkästään Baijerissa toimva puolue, jolla on CDU:n kanssa yhteinen liittopäiväryhmä ja puolekokous.

    VastaaPoista
  62. Olisko pienimmän rieasan tie se jos lahjoisi Soinin pois politiikasta? Ostaisi hänet ulos? On hän sen verran opportunisti että jollain summalla suostuisi. Vaikka miljoona egee? Jos järjestetään keräys sen hyväksi, niin pistän siihen heti jonkun roposen. Jos olisin voittanut miljoonatolkulla fyrkkaa lotosta tai eurojackpotista, niin lahjoisin itse.

    On se miljoona enemmän kuin se mitä ministerikansanedustaja saa palkkoinen ja etuineen neljässä vuodessa. Rahan vippaamisen jälkeen sanotaan että pääset suurlähettilääksi Lontooseen, niin pääset Millwallin peleihin. Tai seuraavana vapautuva suurlähettilään vakanssi, ja Lontooseen sitten kun siellä vapautuu? Se olisi win-win-tilanne: Soini olisi poissa kotimaasta eikä vaivaa muita, ja Soini taas saisi paukutella samppanjapulloja diplomaatin statuksella ja käydä jalkapallo-otteluissa.

    VastaaPoista
  63. Itse en ole ikinä ollut mikään Soini-fani, enkä ole äänestänyt persua kuin kerran, ja sekin kunnallisvaaleissa (ei liene suuryllätys, että äänen J-Ha). Tuosta Muutoksen uudesta noususta voisi jopa tulla jotain, heillä kun on kuitenkin tolkullisia miehiä ja naisia porukassa, eli ei kun kaikki täyttämään kannattajakortteja että se saadaan jälleen puolueeksi. Ja minähän en ole sitä koskaan vakan alla pitänyt että olen Muutoksen miehiä.

    Ykällekin sanoisin, että kirjoitustesi perusteella olisit nappiosuma M-11:n riveihin ja oikein tervetullut lisä joukkoon. Täytyy vain allekirjoittaa 3 periaatetta, jotka eivät ole edes kovin vaikeita ylläpitää: 1. Sananvapaus (tyhmiäkin mielipiteitä saa esittää, mutta ei se viisasta ole), 2. Suora demokratia (kun poliitikoilta menee sormi suuhun, kysytään kansalta) ja 3. Suomalaisten etu (mun mielestä tärkein periaate)

    Ettei tämä nyt ihan vaalimainostukseksi menisi, niin propsit kyllä Tynkkyselle, että pystyy sanomaan omillensa "Ei Näin, jätkät... Ei v***u Todellakaan Näin." Paskamyrskyhän siitä nousee/nousi, mutta jos Soini the Hutt on semmonen koira, että heti kun ministeriksi pääsi niin unohti autuaasti viimesen 15 vuotta oppositiopolitiikkaa.. Saas, kattoo miten äijän käy.

    --Madri

    VastaaPoista
  64. Olen tuossa itekseni aatellu, että tuleeko lyhenne matu sanoista maahan tunkeutuja? Moni muukin asia askarruttaa Huru-ukkoa vaan tämä nyt näin kuriositeettina mielen päällä.

    VastaaPoista
  65. Kiitos jälleen hyvästä kirjoituksesta. Tällaisena kevyesti kansallismielisenä humanistina / ituhippinä (entisenä vihreänä, itse asiassa) olen täsmälleen samaa mieltä. Mutta älä itseäsi syytä, tämä arpa heitettiin silloin kun Halla-aho lähti Perussuomalaisten ehdokkaaksi ensimmäistä kertaa. Silloin käytettävissä olevin tiedoin ihan pätevin perustein. Ikävää, että tämä meni näin. Moni vastapuolen edustaja oli oikeassa, ei sutkautuksilla ja teeskennellyllä rahvaanomaisuudella ole valtion asioiden hoidossa mitään käyttöä.

    Kansallisaatteen ja ylipäänsä järkevän & ulkoisen todellisuuden seikkoihin perustuvan toiminnan aika ei koittanut. Poislukien presidentin ajoittaiset kommentaarit. Ainoastaan kansallismielisen siiven eroaminen Soinin puolueesta riittävän ajoissa ennen seuraavia vaaleja voi vielä estää katastrofin. Toivotaan parasta.

    VastaaPoista
  66. Ylempänä totesin että jos nuivat lähtisivät ja perustaisivat oman puolueen, niin sen kasaaminen olisi oma projektinsa. Siis kenttä, piirit ja paikallisosastot pitäisi polkaista käyntiin.

    Lähti se Pekka Vennamokin joskus pois SMP:stä joten Soinikin lähtee joskus. Nuiville olisi helpompi tilanne jos saisivat jollain taikatempulla Soinin pois. Puolue kun olisi organisaationa valmiimpi. Itsekin näkisin tämän parempana vaihtoehto.

    VastaaPoista

  67. Tuo poliitikkojen siirto "hyllylle" palkintovirkoihin on vanha perinne muuallakin kuin Suomessa. Tosin valitsijat ja valitut ovat nykyään ristiriidassa koko kansakunnan etua ajatellen.
    Ennen nimitettiin Maaherroiksi tai Suurlähettiläiksi kolmansiin maihin entisiä poliittisia sopivia jäähdyttelijöitä poliittisin mandaatein. Nyt siirretään näköjään EU-virkoihin. Suomen kannalta voisi olla kannattava sijoitus siirtää muutama henkilö keksittyihin virkoihin EU-mandaateille (Soini, Stubb, Sipilä, Urpilainen, V. Niinistö, Haglund on jo ilmeisesti lähdössä johonkin lobbari firmaan, Arhinmäki..jne.). Joku seuraamaan muurahaistutkimuksesta, joku revontulien esiintymistä. Eiköhän näitä löydy. Napakettujen parittelua Kreikassa voisi tilastoida vaikka pari vihreää hörhöä ja raportoida siitä seuraavat 10 vuotta Albanian eläinsuojelulle.
    Joka päivä mitä ovat pois täältä laittamasta kapuloita rattaisiin, Suomi säästää ainakin miljoona €.
    Ja jos löytäisin taikalampun jota hieromalla saisin kolme toivomusta, olisi mahdolliset toivomukset seuraavat; 1: Vihreät pääsisi hallituksen uudelleen. 2: RKP pääsisi hallitukseen uudelleen. 3: Hallituspaikka sijaitsee pohjois-Koreassa.

    t.
    S.E.P.

    VastaaPoista
  68. En huomannut kiittää hyvästä kirjoituksesta, näin keski-ikäisenä suomalaiset iskelmät kolisevat aina vaan paremmin. Pettäjän tie on hieno Taisto Tammen tangon.

    Ainahan voi jälkiviisastella. Missä oltaisiin, jos Jussi Halla-aho olisi lähtenyt omalta listaltaan eurovaaleihin 2009? Häntä tuskin olisi valittu, mutta olisi saanut ehkä kymmenen tuhatta ääntä, kenties vähän ylikin. Perussuomalaisten listoille ei olisi sitten ollut asiaa, joten omaa puoluetta olisi pitänyt rakentaa.

    Toisaalta nuivat olisivat jääneet pois Perussuomalaisista, jytkyä ei olisi tullut 2011, kun äänet lisivat hajonneet, eikä myöskään 2015. Soini johtaisi edelleen opposition pienpuoluetta, eikä olisi ministeri. Halla-aholla olisi oma pikkupuolue. Vallassa oisi sinipuna tai sinimusta. Menisikö huonommin? Ei voi tietää, mutta ainakin olisi kunnon oppositio.

    VastaaPoista
  69. Tervehdys Vieraalle, Madrille, Huru-ukolle, Anolle, S.E.P:lle ja Pohjalaiselle & kiitos kommenteistanne.

    Vieras:

    Viesti 1: Mikä ettei. CSU:han on pitänyt vähän omaa linjaa jo kylmän sodan aikanakin. Jo Frans Josef Straussin aikana.

    Viesti 2: No tuohan on pelkkää spekulaatiota joka ei toteudu. Ja mistä me se miljoona euroa pieraistaisiin?

    Viesti 3: Olen tästä samaa mieltä. Kaikkein paras liike olisi tietysti persujen ryhtiliike ja Soini sivuun vallasta, mutta kovin vaikealtahan tämä vaihtoehto tällä hetkellä näyttää. Uuden puolueen perustamisessakin on riskinsä ja vaivansa. Mutta nykyinen pattitilanne vie kyllä tuhoon.

    Madri: Kyllähän minä nuo kolme periaatetta oikein mielelläni allekirjoittaisin. M11 oli vaihtoehto, mutta se ei saanut koskaan oikein momentumiaan, koska meistä niin moni, mukaan lukien minä veikattiin väärää hevosta. Muutosporukan kohdalla minua sinänsä vieraannutti porukasta se Mäki-Ketelän show. Jari Leinon työtä taas arvostan kovasti. Propsit Tynkkyselle minunkin suunnasta, sillä niin kuin Vieraallekin totesin, tämä pattitilanne vie meidät lähinnä tsuhnien helvettiin.

    Huru-ukko: Juuri sitä se tarkoittaa.

    Ano: Kiitokset sinullekin. Silloin tosiaan toimittiin sen parhaan tiedon mukaan mitä oli, eikä jälkiviisaus auta. Sallin tosin itselleni oikeuden jälkiviisaana syyttää itseäni. Vaihtoehtoja ovat joko kansallismielisten eroaminen tai Soinin syrjäyttäminen ja siihen saumat ovat pienet.

    S.E.P: Näinhän se ennen oli, että maaherroiksi mentiin. Se oli tavallaan ymmärrettävää, sillä palkkioviraksi kelpasi virka nimenomaan täältä Suomesta. Nyt aikaamme voi verrata autonomian aikaan. Silloin virkauran huippu oli Pietari, nyt se on Bryssel. Yritän etsiä parhaani mukaan sen taikalampun, sille olisi käyttöä ja toiveesi olivat varsin hyviä.

    Pohjalainen: Niin, missä oltaisiin? Sinänsä luotin silloin Jussin harkintakykyyn ja ainakin tällä menettelyllä saatiin aikaan kansanliike. Vaan kuinka se saadaan realisoitua askelta pidemmälle? Soinille se kansanliike tarkoitti vaan porukkaa, jolta kerättiin hyväuskoiset äänet ja sitten hylättiin.

    VastaaPoista

  70. "Yritän etsiä parhaani mukaan sen taikalampun, sille olisi käyttöä ja toiveesi olivat varsin hyviä".

    Lisäys kommenttiini, TOIMIVAN taikalampun.
    Osti yhdeltä reissulta Tunisiaan lähes 30 v. sitten basaarista Mehmetin mukaan aidon taikalampun, EI toiminut. Mehmetin mukaan oli väärin hierottu.

    t.
    S.E.P.

    PS.
    Takuuta ei ollut. 2 dinaaria meni hukkaan.
    PS 2.
    Kuva pyydettäessä.

    VastaaPoista
  71. En huomannutkaan tätä aiemmin tänään. Baijeri uhkaa haastaa liittohallituksen perustuslakituomioistumeen. Toivottavasti CSU:lla on hyvät lakimiehet jos meinaa tehdä kantelun. Joo, tämä linkki menee Uuteen Suoleen, mutta otsikon hakusanalla löytää saman jutun muistakin paikoista.

    http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/124292-saksassa-kiehuu-jo-avoin-kapina-maahanmuuttopolitiikasta-merkelia-uhataan-oikeudella

    VastaaPoista
  72. Soinin puolue tarjosi mahdollisuuden ja nousi tarjouksen myötä suureksi puolueeksi. Voittaakohan järki, vai hoksaakohan Soini että kannattaisi miettiä mitä tekee omalla perseellään kun tuuli sitä huuhtelee, petettyjen äänestäjien pudotettua tukensa.

    VastaaPoista
  73. Tervehdys S.E.P:lle, Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

    S.E:P: Juu, laita tulemaan vaan. Pistetään lukijan kuvaksi.

    Vieras: Ei muuta kuin peukkuja baijerilaisille. Tuota perustuslakituomioistuinta tarvittaisiin täälläkin.

    Ano: Luulen, että Soini on niin täynnä itseään, ettei hän edes ajattele olevansa jollain tavalla hakoteillä.

    VastaaPoista
  74. Tervehdys Yrjölle

    Jotenkin saman suuntaisia ajatuksia sitä on tullut itsekin pyöriteltyä, mutta toisaalta tulin myös juttusi innoittamana sottailleeksi omassa blogissani sitä mistä asiat voivat toisaalta johtua.

    Kiitosksia taas mainiosta jutusta ja voimia taistoon täällä voiman pimeällä puolella.

    VastaaPoista
  75. Tervehdys, Lakeudenmies. Voimia sinnekin päin ja odottelen sitä juttua. Ei ole vielä linkkilistalle päivittynyt.

    VastaaPoista