maanantai 10. lokakuuta 2016

YRJÖTYT MAAKUNNAT

Elikkä joku aika sitten laitoin pystyyn täysin epäpoliittisen gallup-kyselyn jossa tiedustelin että missä päin tämän blogin lukijat oikein asustavat. Kyselyyn osallistui 938 ei-niin-tiedostavaa kansalaista tai saattoihan siellä olla tiedostaviakin mukana. Tervetuloa myös kaikille tiedostaville ihmisille lukemaan tätä blogia. Joka tapauksessa laitoin gallupin poikki su 9. 10. 2016 klo 19.49 kun aika alkoi olla täynnä. Tulokset menivät absoluuttisissa numeroissa näin:

1. Uusimaa                          147                (15,67%)

2. Helsinki                          141                (15,03%)

3. Pirkanmaa                       92                  (9.80%)

4. Varsinais-Suomi             89                  (9,48%)

5. Pohjois-Pohjanmaa         52                  (5,54%)

6. Kymenlaakso                  41                  (4,37%)
6. Keski-Suomi                   41                  (4,37%)

8. Pohjois-Savo                   31                  (3,30%)

9. Etelä-Pohjanmaa             29                  (3,09%)

10. Satakunta                      28                  (2,98%)

11. Kanta-Häme                 27                  (2,87%)
11. Pohjois-Karjala             27                  (2,87%)

13. Lappi                            26                  (2,77%)

14. Etelä-Savo                    23                  (2,45%)

15. Etelä-Karjala                 20                  (2,13%)

16. Päijät-Häme                  19                  (2,02%)

17. Pohjanmaa                    17                  (1,18%)
17. Kainuu                          17                  (1,18%)

19. Keski-Pohjanmaa          9                    (0,95%)

20. Ahvenmaa                    2                    (0,21%)

Ja ulkomailla asuvia oli kaikkiaan 60 eli 6% osallistujista. Jos lasketaan sitten vastaajat maakuntien (tässä lasketaan Helsinkikin sellaiseksi) huonolla matematiikallani (korjauksia otetaan vastaan jos vituralleen meni) väkiluvun mukaan päädytään Yrjötyimpään eli varmaankin myös viha-ajattelevimpaan maakuntaan. Katsotaanpa kuinka siinä kävi.

1. Kymenlaakso

2. Kainuu

3. Helsinki

4. Varsinais-Suomi

5. Pirkanmaa

6. Pohjois-Karjala

7. Kanta-Häme

8. Etelä-Savo

9. Etelä-Karjala

10. Etelä-Pohjanmaa

11. Keski-Suomi

12. Lappi

13. Uusimaa

14. Keski-Pohjanmaa

15. Pohjois-Pohjanmaa

16. Satakunta

17. Pohjois-Savo

18. Päijät-Häme

19. Pohjanmaa

20. Ahvenanmaa

Onnea vihaavalle kärkikolmikolle eli Kymenlaaksolle, Helsingille ja Kainuulle sekä tietysti kaikille muillekin Suomen kolkille ynnä ulkomailla asustaville lukijoille. Gallup antoi itselleni myös hyvän muistutuksen siitä, että blogini on marginaaliblogi eli kaikkein Yrjötyimmässä maakunnassa eli Kymenlaaksossa tähän gallupiin osallistui komeat 0,0230 prosenttia Kymenlaakson väkiluvusta. Mutta sehän ei estä minua pistämästä pystyyn myös uutta gallupia jossa kysellään että milloin lukija törmäsi Yrjöperskeles-blogiin. Silläkään ei ole mitään yhteiskunnallista merkitystä mutta minulle itselleni sillä on. Olisi mukavaa saada selville että onko mukana vielä lukijoita blogin ensimmäiseltä vuodelta samoin kuin se, onko mukana tuoreita tulijoita.


Joka tapauksessa lämmin kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille. Ja kun meikäläinen on kumminkin viha-ajattelija ja totalitarismin kannattaja niin pannaanpa uusintana nättien pohjoiskorealaisten tyttöjen tekemää musiikkia:


45 kommenttia:

  1. En minä huomannut koko maakuntakyselyä!

    PS En muista, minä vuonna minä tähän blogiin törmäsin, mutta siitä lienee aikaa.

    VastaaPoista
  2. Oliskohan mulla tullut ensi kerran Yrjöperskeles vastaan vuonna 2010. Luultavasti on käynyt niin, että olen googletellut elämän suuriin kysymyksiin (naisiin) vastauksia ja tätä kautta päätynyt Tupliksen blogiin. Tupliksen blogilistan kautta päädyin varmaankin Takkirautaan, jonka kommenteista tai blogilistasta löysin itseni Hotellin vastaanotolle.

    Harmi kun monen viha-kirjoittajan harrastus on ollut hiipumaan päin. Omista vanhoista ja tutuista suosikeista vain Yrjö ja Jaska ovat aktiivisia bloggerin puolella.

    VastaaPoista
  3. Tervehdys Yrjö.
    No minä nyt vastaan uuteen kyselyyn ennen kuin se on oikein avattukaan. Vajaan vuoden olen näitä sinun juttujasi lukenut, jotkut useampaankin kertaan ja joihinkin jotain kommentin tynkääkin sepustanut. Tykkään näistä kuin hullu puurosta vanhaa sanontaa käyttääkseni, eli lisää hullu pyytää. Vaikka nämä ovatkin ihan sellaisia ettei ihan hullut, luen suvakit, näitä ymmärrä vaan saavat suuren henkisen pipin.
    Että sellaista tällä kertaa sano Huru-ukko

    VastaaPoista
  4. Ehdin klikata vuotta 2007, vaikka en enää muista tulinko tänne Octaviuksen vai Kullervo Kalervonpojan linkkilistan kautta.

    Vuosi oli joka tapauksessa 2007, josta muistuttamassa minulla on ASE-Lehden numero 1/2007, jonka sivun 19 alaneljännes on omistettu pienelle, kahden pienen ehdokkaan vaalimainokselle. Tekstiä on toki

    "USKALLA AJATELLA!
    Sinä voit vaikuttaa maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspolitiikkaan nyt. Tai voit jättää jäljet lastesi siivottaviksi."

    Minulla ei lapsia ole, mutta veljelläni on, niinpä katsoin mitä sisältävät noiden itseään mainostavan kahden täysin tuntemattoman miehen, Uudenmaan vaalipiirin Teemu Lahtisen ja Helsingin vaalipiirin Jussi Halla-ahon nettiosoitteet. Lahtinen kirjoitti silkkaa asiaa, josta olin kaikesta samaa amieltä. Katsoin sitten mitä se toinen tyyppi, se Halla-aho sanoisi

    ja se oli menoa.

    VastaaPoista
  5. Nättejä tyttöjä juu, mutta esiintymisasut ovat aika tylsät. Täytyy kyllä myöntää että minun oli pakko laskea ensimmäisen Hotelli Yrjöperskeleessä käyntini vuosi ilmastomallilla. Olen aina ollut huono vuosiluvuissa.

    VastaaPoista
  6. Vastasin tuohon galluppiin perstuntumalta vuoden 2007. Sitten piti käydä vielä tarkistamassa sen vuoden kirjoitusten kommenttiosasto, jotta varmistuisin asiasta. Sieltä löytyi kuin löytyikin yksi kirjoittamani kommentti eli en valehdellut.

    VastaaPoista
  7. Yrjötyimmistä maakunnista hyvä havainto sen puolesta, että kyllä täällä Helsingissäkin osataan ajatella ei-tiedostavasti. Välillä kun dystopiakuvauksia lukiessa harmittaa Helsingin niin kovin tiedostava meno. Tokihan se pitää myöntää, että täällä on varmaan tiedostavien osuus koko maan korkein, mutta on meitä ei-tiedostaviakin veronmaksajia täällä ja kyllä meno pistää verisuonet välillä tukkoon.

    VastaaPoista
  8. Joitain todella kuuluisia henkilöitä lukuunottamatta blogit saavat laajan yleisön vasta sitten jos niiden visuaalinen ote on aika aikakauslehtimäinen ja -tasoinen. Bloggerin tai vastaavan valitseminen alustaksi on samalla pienen yleisön valitsemista oman sisällöntuotannon yleisöksi.

    Isot blogit ja vlogit on täyspäiväisesti ja ammattimaisesti tuotettuja. Suuri osa esim. muoti- ja ruokablogeista on sellaisten henkilöiden ylläpitämiä, joiden aiempi ammatti on valokuvaus, toimittaminen, kuvankäsittely, taittaminen, videotuotanto, markkinointi tai muu (audio)visuaaliviestintä.

    Väline on viesti. Se valikoi kohderyhmänsä ja sen laajuuden.

    VastaaPoista
  9. Minulle melko uusi löytö nämä blogit yleensäkään, mutta nykyisin kun aikaa on, seuraan mielelläni aivan tavallisten ihmisten blogeja monenlaisista eri asioista. Minulle maahanmuutokriittisyys ei niinkään ole blogien lukemisen peruste, olen ollut kielteinen kehitysmaiden maahamme tunkeutumista kohtaan jo hyvin pitkään, johtuen omasta melko pitkästä kokemuksestani kyseisistä ihmisryhmistä ja heidän tavoistaan.

    Siis kohtaamisteoria vietynä käytäntöön, joka tekee ajan kanssa kriittisestä ihmisestä kielteisen :)Uskon, että kielteisyydestä tulee jossain vaiheessa valtavirtaa, kun ihmiset saavat kokemuksia (siis juuri niitä suvaitsevaiston toivomia arjen kohtaamisia...) enemmän kurkku suorana huutavista Lähi-Idän mieslaumoista... Ykältä todella hyviä kirjoituksia kaikki, tykkään kovin lueskella näitä, ja välillä kommentoidakin nykyisin.

    Ykä taitaa lisäksi olla metsästyksenharrastaja kuten minä, joten kysymyksen esittäisin: Tiedätkö hyviä, tutustumisen arvoisia blogeja esim. metsäreissuista, yleensä metsästyksestä, kalastuksesta tai muusta eräilystä? Muutkin saa linkin laittaa, lukulistaani mahtuisi tuolta aihealueelta vielä pari blogia :)

    VastaaPoista
  10. Hotelli Yrjöperskeleeseen on tullut ymmärtääkseni tutustuttua ensimmäistä kertaa kahteen eri kertaan.

    IRL joskus 80-luvulla. Koska Ykä on yksityisyydestään tarkka, niin en kerro tästä mitään - nyt enkä toiste.

    Netitse varmaan joku viitisen vuotta sitten.

    VastaaPoista
  11. Meni maakuntakysely itseltäkin ohi. Eikä kyllä mitään muistikuvaa siitä koska olen blogin löytänyt. Kertauksen vuoksi vilkaisin 2007 arkistoa ja sanoisin että olen nuo kyllä lukenut, mutta en tohdi satavarmasti sanoa olenko lukenut ne tuoreeltaan vai jälkikäteen. Olen kyllä skeneä seurannut todella kauan. Aivan liian kauan. Itse asiassa erittäin turhauttavaa, että jo toistakymmentä vuotta sitten internetin pimeällä puolella tiedetty mikä on maahanmuuttopolitiikassa pielessä ja miten sitä pitäisi korjata, niin piti odottaa aina vuoden 2015 matuvyöryyn asti ennen kuin alettiin tehdä edes jotain, ja se "jotain" on edelleen ihan liian vähän ja todellakin n. 15 vuotta liian myöhään

    VastaaPoista
  12. Terve Ykä. Arvelisin, että vuoden 2008 paikkeilla olen blogiasi ekan kerran lukenut. Ehkä jo 2007, mutta vuosien ajan olen jo vihassa marinoitunut. En tarkkaan muista, mitä kautta tänne eksyin, mutta varmaan Octaviuksen, Vasaran tai erään aikanaan seuraamani blogin, mitä ei enää ole olemassakaan, kautta. Kiitos näistä vihan vuosista, toivottavasti niitä vielä riittää. :)

    Terveisin VH

    VastaaPoista
  13. Vastasin 2009, mutten ole aivan varma. Saattoi olla myös 2010. Joka tapauksessa olen jo monia vuosia ollut kuulolla ja kaikki kirjoitukset luettu siitä lähtien. Muistan kun joskus olen malttamattomana klikannut useamman kerran päivässäkin blogia siinä toivossa, että josko Ykältä olisi jotain uutta... Ykä pitää lipun korkealla ja rohkaisee meitä muita pitämään oman lippunsa korkealla.

    Siitä olen hyvinnii varma, että Halla-ahon Scriptasta tämä oma heräämiseni alkoi. Sitä myöten mukaan tulivat Jaska, Octavius, Takkirauta, Tuplis, Vasarahammer, Kullervo, Reino ja Yrjöperskeles. (ei välttämättä tässä järjestyksessä)

    VastaaPoista
  14. Ah minä olen äärimmäinen viha-ajattelija olen ollut jo pitkään ja saan kunnon värinät lukiessani juttujasi. Toisaalta huomaan silloin tällöin joitain asioita joista olen hiukka eri mieltä. Esim muistatko kuinka kerroin sen mitä mulle oli kerrottu lastensuojelusta. tai muistatko mitä mulle oli kerrottu maakunnista. hehee

    Mutta joo parisen vuotta olen lueskellut juttujasi. kahlaillut niitä läpi niin vanhoja kuin uusia.

    Terveisin labrotta

    VastaaPoista
  15. Enpä enää jaksa muistaa, milloin vierailin täällä ensimmäisen kerran, mutta villi arvaus on, että noin viitisen vuotta sitten. Verbaalisen huumorin ja kirjoitetun sanan ystävänä ja määrättyihin yhteiskunnan ilmiöihin nuivasti suhtautuvana tuntui siltä kuin olisi tullut ystävien joukkoon. Jossakin vaiheessa sain Ykältä oman nimimerkinkin, kun ilmeisesti naispuolisia lukijoita ja kommentoijia on aika vähän. Kun Ykä sitten eläkkeellä laitat juttujasi oikein kansien väliin, toivottavasti (jos olen vielä elossa) voin tulla kirjakaupan jonoon metsästämään tekijän henkilökohtaista omistuskirjoitusta...

    Tulipa tässä mieleen Iltalehdessä julkaistu tutkimus, jossa muistaakseni 57 prosenttia suomalaisista ei usko, että muslimit sopeutuvat meikäläiseen yhteiskuntaan. Tutkimuksessa oli myös selvitetty kyselyyn vastanneiden puoluekanta. Mielenkiintoista olisi tietää, miten satunnaisella otannalla valituilta ihmisiltä on tätä kysytty, mistä vaaleista on kysymys ja onko heti kättelyssä hylätty ne, jotka ovat kuuluneet nukkuvien puolueeseen. Meinaan vaan, että on vaikeaa kuvitella, että melkein puolet suomalaisista luulee, että väkivaltainen islam -kulttuuri ja uskonto olisi tuosta vaan sopeutettavissa länsimaiseen elämänmenoon. Eihän meillä ole onnistuttu edes romanien suhteen 500 vuodessa, vaikka kaikki ovet on aukaistu sepposen selälleen. Sama virhe on tehty uusien ja vieläkin eksoottisempien tulijoiden kanssa ja kohta kai vaaditaan kuten Ruotsissa, suomalaisia sopeutumaan!

    Rouva Ano

    VastaaPoista
  16. Hommaforumiin törmäsin joskus 2009 ja sen jälkeen tämänkin blogi lienee löytynyt. Tarkkaan en pysty muistamaan vuotta.
    Epäilys (nuivuus) alkoi itää, kun niitä ensimmäisiä somaleja alkoi tänne tunkemaan. Lienee joskus 90-luvun alkua.

    VastaaPoista
  17. Minä löysin tämän blogin muistaakseni vuonna 2010, muistaakseni Scriptan tai Reinoblogin kautta. Samana vuonna siirryin lopullisesti Voiman pimeälle puolelle, ja siellä aion myös pysyä silläkin uhalla, että kohtalonani on iankaikkisuus jääkylmässä tsuhnan helvetissä.

    VastaaPoista
  18. Suomalainen rohvessori repäisi Noopelin palkinnon ittelleen.

    Mitä äkkipäätä äijän näkemyksiä ja asenteita kattelin, niin taitaa olla ihan tolkun tyyppi.

    Kritisoi muuten suomalaista yliopistolaitosta vähän samanhenkisillä näkemyksillä kuin mitä nuivassa skenessä aina silloin tällöin näkyy ja kuuluu.

    VastaaPoista
  19. Varmuudella voin väittää että 2008.
    Vielkin on kirjanmerkkinä yksi eniten edelleen lähettämiäni linkkejä:
    TAPAHTUI HUITSINNEVADAN POLIISISSA.

    Olin lukenut jo aikaisemmin mutta tuon jutun jälkeen olen seurannut tätä vähintään viikottain.

    Kiitoksia kaikista näistä vuosista ja hienoista jutuista.

    VastaaPoista
  20. Tervehdys Tom Kärnälle, Moottor Miähelle, Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Yhel Turkkulaasel, Vasarahammerille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, AaJii:lle, VH:lle, Tuumailijalle, Labrotalle, Rouva Anolle, Korpisoturille, Reijo Koiraalle, Ano5:lle ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne ja kannustuksestanne. Sinänsähän näillä gallupeilla ei kovin suuria merkityksiä ole, mutta antavatpahan omanlaisensa tiedon mikä tietysti merkitsee eniten blogin kirjoittajalle eli minulle. Erityisesti siksi, että aika ajoin tähän hommaan iskee turhautuminen ja väsymys. Joitain huomioita:

    Moottor Miäs: Olen siinä käsityksessä että niin facebookin kuin twitterin merkitys on kasvanut ja mennyt bloggerin yli. Aion silti itse pysyä tässä formaatissa. Ei riitä aika muuhun.

    Ano1: Helsingin suht suuri osuus ei ole yllätys. Siellähän tämä rikastus osuu ja sattuu pahimmin. Mikä on sääli, sillä Helsingissä asuu kuitenkin paljon järkeviä ja asiallisia ihmisiä.

    Ano2: Ymmärrän pointin, mutta minulla ei ole niin taitoa kuin aikaa tehdä tuonkaltaista blogia. Tuo leipätyö kun vie huomattavan osan ajasta.

    Ano3: Olen kyllä metsästäjä, mutta en lue juurikaan asiaan liittyviä blogeja. Ennemmin tykkään kartoista ja sivustoista jotka kertovat alueista itsestään.

    Ano4: Sinun kannattaa muistaa, että henkilö, jota epäilet minuksi voi olla kuitenkin myös aivan joku muu henkilö. Joten kiitos vaikenemisestasi. Emmehän halua, että joku toinen kärsii minun syntieni vuoksi.

    Labrotta: On luonnollista, ettemme ole kaikista asioista samaa mieltä. Hitto, enhän minä ole aina samaa mieltä itsenikään kanssa.

    Rouva Ano: Näkisin, että tämä on sellaisten ystävien joukko jotka eivät varsinaisesti tunne toisiaan, mutta ei sillä niin väliä. Samanhenkistä sakkia eikä meillä liikaa näitä maitolaitureita kokoontumispaikaksi ole. Tuota tutkimusta ihmettelin minäkin ja samoista syistä. Tulee kumminkin muistaa, että valtaosa suomalaisista lukee edelleenkin uutisensa valtamediasta ja sehän vaikuttaa.

    WhiteHunter: Kiitos sinullekin. Tiedät syyt erillisiin kiitoksiin.

    VastaaPoista
  21. Noin vuosi sitten joku jakoi FB:ssä kirjoituksesi, jolloin löysin blogisi.

    Ajattelin että voisit yhdistää nuo Pohjanmaat, kun siellä on nyt erikseen Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa ja niiden lisäksi pelkkä Pohjanmaa. Ehkä saisimme hävettävän pienen prosenttiosuutemme paremmaksi?

    Pohojalaanen

    VastaaPoista
  22. Työkaveri osoitti tämän parisen vuotta sitten (kai). Scriptaa tuli luettua mutta se on mennyt manan majoille... Ykän linkkilistan perässä sitten uponnut syvälle pimeään. Nyttemmin luen kaikki ykät, jaskat ja vasarat.

    VastaaPoista
  23. Tere Ykä!

    Taisin löytää blogisi Halla-ahon scriptan kautta, siellä oli linkkejä muille maahanmuuttokriittisille blogeille ja erään listan kautta löysin tänne. Ja moneen muuhunkin samantyyliseen sivustoon. Se meikäläisen nuivistuminen kun tapahtui jo 1990-luvun alussa, tuolloin ei tietenkään ollut tällaisia foorumeita jossa vaihdella mielipiteitä ja kokemuksia.

    Jos sappi kestää niin kannattaa tutkiskella tätä valtioneuvoston pöytäkirjaa, siinä on ensinnäkin kokoukseen osallistuneet henkilöt ja tuttuja nimiä pompsahtelee esiin.

    Sivulla 2 on listaus järjestöistä jotka eivät saaneet valtion tukea (eli siis veronmaksajien varoja) ja seuraavalla sivulla lista jatkuu ja sitten onkin vuorossa ne mitkä saavat tukea.

    Sieltä poimisin esiin tuon Koodaribussi Afrikkaan (30.000€), Suomalaisuuden uudelleenmäärittely (50.000€) ja Startup Refugees (150.000€). Kun tutkii tuota pakolaisjuttua, niin taustalta löytyvät Madventuresin Milonoff ja Rantala. He myös esiintyivät P. Arhinmäen kera tuossa Palefacen "Emme suostu pelkäämään" videolla.

    Tylysti toteaisin tähän jotta kavereille kans. Talletin tuon PDF:n ihan piruuttani koneelleni jos se vaikka sattuu häviämään tuolta. Ja nyt ilmestyi boikottilistalle nämä pari e.m. hemmoa ja heidän ohjelmansa Ylellä....

    - Soomepois Eestist -

    VastaaPoista
  24. Tervehdys Pohojalaaselle, Hemulille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

    Pohojalaanen: Piru vie, kun tuo termi Pohjanmaa on niin laaja. Kun siihen kuuluu niin Svenska Österbotten kuin Koillismaakin. Niin että sitä on vähän hankala panna yhdeksi kokonaisuudeksi.

    Hemuli: Jaskaa ja Vasaraa kannatta aina lukea. Ne ovat huomattavan asiallisia blogeja.

    Soomepois: Sanoisin, että se tosiasia että kyseinen pankinjohtajan poika Paleface on mukana Suomen satavuotisjuhlallisuuksissa vie tavallisiin kansalaisiin kohdistuvan vittuilun toiseen potenssiin.

    VastaaPoista
  25. Merkkasin maakunnaksi Pohjois-Savon koska majailen täällä. Alkujaan olen Kainuusta, mutta kummankaan vanhemman suvut eivät ole. Äippä on Turusta, ja äipän molempien vanhempien sukua on Varsinais-Suomesta. Isäukko on Kajaanista, isänisä syntyi Alavudella muttei ollut siellä kauaa, koska hänen isä oli lääkäri jolla työpaikka vaihtui aika ajoin, joten ukki sai valkolakin Lohjalla. Isän äiti syntyi Kivennavalla ja kävi koulua Viipurissa jossa sai valkolakin ja kävi sairaanhoitokoulun. Isän äidin isä oli asemapäällikkö Kivennavalla ja sodan jälkeen Kajaanissa. Hän oli kotoisin Mikkelistä. Isän äidin äiti oli kotoisin Kirkkonummelta, ja asui 1890-luvun jälkipuoliskolla Pietarissa kun hänen vanhemmat olivat siellä töissä. He olivat osa niitä 20000 tsuhnaa joita oli tuolloin Pietarissa.

    Miten päädyin Yrjöperskeles-blogiin? Ensin törmäsin Jussin pyörittämään Scriptaan joskus 2008 lokakuussa, sitten samoihin aikoihin löysin Vasarahammerin ja Pikkupojan blogit. Pikkupojan blogissa oli lista muista blogeista ja niiden päivityksistä, ja listalla luki Yrjöperskeles-blog. Pikkupoikaa lukieassani kummastelin parin vuoden ajan tuota "Yrjöperskeles" nimeä, kunnnes lopulta päätin sitten katsoa mikä se on. Eka kommenttini on päivätty: AUGUST 11, 2010 AT 4:39 PM

    http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2010/08/pappien-puistatus.html?showComment=1281533990613#c5326204738285571476

    Pikkupoika on se jonka ansiosta löysin Ykän blogin. Harmi vaan ettei Pikkupoika bloggaa enää, ehkä sattumanvaraisesti kommentoi muitten blogeissa. Pikkupoika pyörii Twitterissä. Hyviä toteamuksia hän esittää sielläkin.

    Melkein samoihin aikoihin esitin ekan kommentin Kumitontun blogissa, päiväys on tiistai 10. elokuuta 2010.

    Olisiko Ykällä tätä blogia jos eläisimme sillä aikajanalla jossa Suunnanmuutos- ja Suunnan säilyttäminen-tarinat tapahtuvat. Tai jos oltaisiin vaikka siinä Kertomaton tarina 2002-tarinan aikajanalla, 14 vuotta sodan jälkeen? Tai vaikka kertomaton tarina 1944-tarinan aikajanalla, eli 72 vuotta tarinan jälkeen. Tai no, riippuu mitä Ykä tekisi jommallakummalla aikajanalla, mutta blogin aiheet olisivat enemmän niitä epäpoliittisia jotain ihan muuta-juttuja.

    VastaaPoista
  26. Ei mahtunut edelliseen viestiin. Niin...Sitä milloin nuivistuin, on vaikea vastata, koska on ollut ajoittaisia jaksoja jolloin olen ollut nuiva, vaikken sitä tietoisesti ja järjestelmälliseti selittänyt itselleni. Sitä on yrittänyt jälkikäteen muistella ajassa taaksepäin mitä käsityksiä oli tai oliko mitään. Jossain kohti on jokin rajamerkki, jota ylittäessä mitä kauemmaksi menee, sitä vähemmän muistaa, ja mitä kauempana on se minkä muistaa, sitä enemmän se on jäsentymätöntä sekamelskaa.

    Jonkinlainen valmis nuiva pohja on ollut olemassa, ennen kuin edes tiesin että voisi olla missään mitään nuivia blogeja. Joten en sano että nuivat blogit olisivat saaneet minua muuttamaan käsityksiäni tai kannanottojani, vaan pikemminkin jäsennelleet niitä ja asettaneet palikkapelin palat oikeille paikoille, sitten palapelin palat oikeille paikoille.

    Jos mennään 1990-luvulle, niin silloin en ehtinyt olla kauaa edes täysi-ikäinen eikä kyky ja tapa hahmottaa, tehdä havaintoja ja päätelmiä ollut kovin kaksinen. Se taito on tullut vasta myöhemmin ajan kanssa, eikä se vieläkään ole mikään piinkova. Siis taito asettaa oletuksia ja lähteökohtia, ja tehdä niiden pohjalta havaintoja ja johtopäätöksiä, sekä arvioida menikö siinä oikein vain löinkö kirveellä kiveen. Tai sitten taito havaita mitä oletuksia lähtökohtia, ja näihin perustuvia havaintoja ja johtopäätöksiä muut tekevät, ja meneekö niissä oikein vai huti.

    Kapasiteettini ei riittänyt tajuamaan esim. sitä mikä on oleskelulupa ja sen voimassaolo, perustuuko oleskelulupa turvapaikkaan, työhön, opiskeluun, pitempiaikaiseen lomailuun, vai diplomaattistatukseen. Eikä sitä mikä on karkotus, käännytys, maastapoisto, maahantulokielto jne.

    Luultavasti vastustin sosiaaliturvan maksamista ulkomaalaisille mutta kun en edes tiennyt sellaisesta, niin miten olisin voinut edes ottaa kantaa? Tai olisinko ollut sitä mieltä että maksetaan vaan vähän aikaa mutta sitten pitää loppua ja mennä töihin. Jos mitään muistan 1990-luvulta tai edes 2000-luvun ensimmäisiltä vuosilta, niin totesin usein ylimalkaisesti jos porukka elättää itsensä ja on kunnolla niin olkoon täällä.

    Ennen kuin netti alkoi tehdä tuloaan, ei voinut vahvistaa tai kumota jotain näkemystä josta oli lukenut tai jonka oli kuullut. Ei ollut sellaista joka olisi osannut kertoa ja kuvailla paremmin. Se netti olisi ollut tarpeen jo vajaat 30 vuotta sitten, mitä silläkin olisi saatu aikaan niissäkin oloissa? Ois ollu vaikka se ysärin jälkipuoliskon dial up-yhteys lankapuhelimen johdoilla, se kun avasi yhteyden, modeemissa äänekäs piippaus ja karhea ääni mikä muistuttaa öljyämätöntä oven saranaa. "Sulje netti, mun pitää soittaa..." Tommonen oli se tietsa joka hommattiin marraskuussa 1997 ja maksoi 11500 markkaa.

    Eivätkö ne silloin kasarin-ysärin vaihtessa, ne jotka silloista nettiä käyttivät keskusteluohjelmissa, olisi voineet toimia nuivina viestin kerääjinä ja välittäjinä?

    VastaaPoista
  27. Niin mutta äänestyksessä pystyi äänestämään montakin kertaa.
    Kaksi kertaa äänestin. Vuotta en muista milloin yrjö blogin
    löysin.

    Tyypillistä valittelua mot ohjelmassa, kokki tekee huonoa ruokaa.

    VastaaPoista
  28. 2008 ja silloin tuli luettua kaikki vanhemmatkin kirjoituksesi miltei yhtäkyytiä, ahmimalla.

    Sen että mitä kautta osuin blogiisi ei ole jäänyt muistiin, varmaan jonkun silloisen Susi1:n vakiokirjoittajan linkityksen ja/tai suosituksen kautta.


    Aika on nopeutunut ja voin sen todistaa: miettikääs miten Lapsuudessa/nuoruudessa oli aikaa latailla pelejä C-64 kasettiaseman tai myöhemmin Amiga 500 disketeiltä?
    Kuinka oli aikaa kuunnella musiikkia C-kaseteilta ja kelata niitä kappaleiden ylitse?
    Kuinka oli aikaa kuunnella levyjä vinyyliltä sen puolia välillä käännellen?
    Kuinka oli aikaa katsoa elokuvia VHS- ellei jopa Beta- tai V2000 -videonauhoilta?

    Kaikki edellämainitut asiat vaativat viitseliäisyyttä, ja ennenkaikkea aikaa.

    Siltikin oli aikaa käydä koulua (joka tuntui kestävän ikuisesti ennen seuraavaa lomaa ja luokanvaihtoa), lukea kirjoja, sarjakuva- ja Kansa Taisteli-lehtiä tuntikaupalla sekä aikaa harrastaa leikkejä ja pelejä kavereiden kanssa.

    Ja sitten myöhemmin sen 8, 9½ tai 11kk viettäminen sotaväessä?
    Jo pelkkä lomille pääseminen tuntui vievän pienen ikuisuuden...

    Nyt kaikki löytyy enter-näppäimen takaa (ei enää pitkiä latausaikoja ja muita aikaavieviä manuaalisia temppuiluja) ja silti aika on kaiken aikaa kortilla?


    Mikään muu ei tätä selitä kuin se, että aika kuluu koko ajan nopeammin.
    Tunne siitä, että ennen oli enemmän aikaa ja vuodet vierivät hitaammin ei valehtele.

    Siksikin nämä kuluneet vuodet tuntuvat menneen kuin siivillä mutta toivokaamme, että näitä antoisia lukuhetkiä Hotelli Yrjöperskeleessä on tarjolla vielä vuosikymmeniksi eteenpäin (ja kohtahan se onkin jo vuosi 2050!)

    -Tvälups-

    VastaaPoista
  29. Muistelisin että jotenkin Scriptan kautta olisin löytänyt blogiisi ensimmäistä kertaa, joskus 2009 paikkeilla. Olisikos ollut joku "Kaljupäisiä Uutishavaintoja" tms. postaus. Pyllyn näyttämisestä rauhanmerkiksi siinä kuitenkin kirjoitettiin...
    Kuitenkin, muistan selvästi kirjoituksesi Seppo Lehdon tuomiosta ja tuomion vertailusta "vähemmän kakkua keränneisiin" tekoihin. Siitä lähtien on Yrjöperskelettä tullut aika tarkasti seurattua! Jostain syystä kesti aika kauan ennen kuin aloin lukemaan kommenttiosiota, saatikka että itse uskaltauduin kommentoimaan.
    Samoihin aikoihin kun Ykän tekstit löysin, törmäsin myös Keskiolutkommandoon, jonka tekstejä oli myös ilo lukea - valitettavasti blogi siirtyi parin vuoden sisällä telakalle, eikä taida olla sieltä sen koommin poistunut.
    On se vaan kammottavaa, kuinka tämmöiset vihakirjoittelut koukuttavat!
    Terkut Tsadista,
    Riku Raunioilla

    VastaaPoista
  30. Minä en muista tarkasti Yrjö koska luin blogiasi ensimmäisen kerran, taitaa siitä jo muutama vuosi olla. Löysin blogisi aivan vahingossa. Sen jälkeen olen välillä katsonut onko jotain uutta, ja kyllähän sitä aina on. Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
  31. Tervehdys Vieraalle, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Rikulle Raunioilla ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

    Vieras:

    Viesti1: Tilanteesi on hyvin tavallinen (niin kuin on minullakin) eli harva heppu nykyisin siellä asustaa missä on syntynyt. Työn perässä on ollut pakko lähteä. Pikkupoika ei enää bloggaa, mutta toimii käsittääkseni vielä Twitterissä. Jos eläisimme noilla toisilla aikajanoilla ei tätä blogia varmaankaan olisi. Kirjoittamisesta on tullut minulle agitpropin lisäksi harrastus, mutta noilla toisilla aikajanoilla ei minulla olisi ollut minkäänlaista kipinää naputella ensimmäistäkään juttua. Ei olisi ollut syytä.

    Viesti2: Kiitos ”nuivuutesi pohjaraportista”. Meillä jokaisella on omanlaisensa. Itse olin kovasti nuiva jo ennen nettiä, ja se johtui työkokemuksistani. 80 – 90-luvun vaihteessa ei nuivuuteen sinänsä ollut edes tarvetta sillä Somalian Pönttövuorihan puhkesi vasta joulukuussa 1990.

    Ano1: Minun mielestäni siinä oli vain kohta ”muuta mielipidettäsi”. Vaan eipä tuolla niin suurta väliä.

    Tvälups: Minulla on tuosta ajankulusta kyllä täsmälleen samanlaiset muistot ja havainnot. Minun aikanani ei tosin intissä ollut sitä 9½-kuukauden palvelusaikaa. Se vissiin tuli joskus 1990-luvulla. Varmaankin samoja aikoja kun armeijan paskahuusseihin tuli ovet. Minun aikanani sontiminen hoidettiin periaatteella ”armeijassa et ole koskaan yksin”.

    Riku: Keskiketterät kommandot ovat sekä lopettaneet että kokonaan deletoineet bloginsa. Mikä on kyllä suuri harmi sillä Paha Kani ja Don Nalle olivat parasta a-ryhmää. Jos jompikumpi heistä sattuu lukemaan tätä niin toivotan onnea ja menestystä.

    Ano2: Pyrin jatkamaan.

    VastaaPoista
  32. Itsekään en ihan tarkasti muista, mutta aika alkuvaiheissa tuli löydetyksi ja siitä pitäen olen säännöllisesti seurannut, vaikka kommentointi jääkin yleensä aika vähälle.

    Sitä vain löytää itselleen ihan todella tärkeää hyvää mieltä siitä, että edes netin syövereistä löytyy ihmisiä joilla on ns. taju tallella kun näissä omissa arjen piireissä sellaisesta ei ole juuri tietoakaan.

    Eli suuret kiitokset Ykälle & seuranta sen kun jatkukoon!

    VastaaPoista
  33. Tervehdys, YYZ ja kiitokset sinullekin. Tämä blogi on ollut minulle tärkeä (erityisesti sen alkuaikoina) samoista syistä kuin sinullakin. Eli on varsin huojentavaa tajuta, ettei ole ajatuksineen yksin.

    VastaaPoista
  34. Tiedän ettei Ykä ole sotilasasiantuntija taktiikoiden eikä aseistuksen osalta, mutta innokkaan amatööriharrastajan päättelykyky on kuitenkin. Tässä olen ajoittain pähkäillyt kurdien sotataitoa ja aseistusta. Mitä Ykä arvelee Irakin Kurdistanin armeijan eli Peshmergan aseista ja varusteista? Jos noita luetteloita käy läpi? Merivoimia noilla ei ole koska ei ole merta, eikä ilmavoimiakaan joten on pelkkä armeija eli maavoimat.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Peshmerga

    VastaaPoista
  35. Kymille yksi ääni lisää sillä en osannut äänestää. Nyt olen jo oppineempi :)

    VastaaPoista
  36. Tervehdys Vieraalle ja IDA:lle & kiitos kommenteistanne.

    Vieras: Jonkun verran porukalla on raskastakin aseistusta. Melkoinen osa on vanhentunutta. Heidän sotataidostaan en osaa sanoa mitään mutta nostan hattua heidän taistelijoilleen. Erityisesti naistaistelijoille. Eikös se ollut niin että jos islamilainen mies joutuu naisen tappamaksi niin hän päätyy helvettiin?

    IDA: En ole varma muistatko, mutta me käytiin aikanaan Hommaforumilla huikea sisällissota Kymenlaakson ja muun Suomen välillä. Joku nainen siinä ihmetteli että mistä ihmeestä tässä on kysymys.

    VastaaPoista
  37. Minne se Närpiön susi on mennyt? Kaksi vuotta sitten taisi olla viimeksi Ykän blogissa. Hän ehti kommentoida täällä kolme vuotta jos muistan.

    VastaaPoista
  38. Tuosta miten päädyin nuivaksi, unohdin tämän. Ennen kuin tiesin Jussista ja nuivista blogeista, pääasiallinen huomioni oli pakkoruotsin vastustamisessa, johon ryhdyin heti kun sitä piti koulussa lukea. Aiemmin vuoden 2008 touko-kesäkuussa aloin vähitellen kritisoida ilmastohumppää kun sillä voidaan perustella mitä vaan, vaikka toukokuussa satoi lunta jonain päivänä.

    Pakkoruotsin ja ilmastohumpan vastustaminen muistuttavat tietyillä tavoilla mokuilun vastustamista. Niissä on jotain samantapaisia piirteitä. Pakkoruotsin ja ilmastohumpan vastustaminen olivat pohjan rakentamista sille että alkoi vastustaa mokutusta ja siihen liittyvää sosiaalimamuilua ja ulkomaista halpatyövoima. Nuivailun lisäksi suuntaan edelleen huomiota pakkoruotsin ja ilmastohumpan vastustamiseen, vaikka huomio täytyykin jakaa.

    Pikkupojalla on suuri ansio siinä, kun hän aikoinaan pöyritti blogiaan ja julkaisi ilmastohumppaa ja mokuilua vastustavia juttuja.

    VastaaPoista
  39. Tervehdys, Vieras. Minä kun vähän luulen että Närpes Varg saattoi olla edesmennyt Tapio Tuuri. Hänen kommenttinsa loppuivat samaan aikaan kun Tapio kuoli.

    Ilmastohumppa ja mokutushan kulkevat käsi kädessä eivätkä niitten kannattajat tajua asiaan liittyvää paradoksia.

    VastaaPoista
  40. Niin se unohtui sanoa että olin löytänyt IDA:n ja Jaskan blogit samoihin aikoihin. Näihinkin päädyin Pikkupojan kautta. Näköjään ehdin kommentoida IDA:n blogissa ennen Ykän blogia, toukokuussa 2010.

    Uudemmista löydöistä mainittakoon Pekan Porstua jossa päätin käydä runsaat kaksi vuotta sitten. Pekka taitaa olla sama kuin Sandscorpion, joten hän oli sillä tavoin tuttu jo ennen kuin kävin ekan kerran siellä kommentoimassa.

    VastaaPoista
  41. Tervehdys, Vieras. Joo, kyllä Pekka on ihan niitä kärkipään kirjoittajia.

    VastaaPoista
  42. Löysin blogin jo v. 2007 Scriptan sivunreunuslinkin avulla. Scriptan puolestaan löysin sattumalta Googlen avulla, kun etsin tietoa pakkoruotsista (siinä nähdään, että Google olisi kiellettävä vihapuheena). No luin tietysti sitten Scriptan muutakin sisältöä, ja maailmani avartui. Omassa maakunnassani kun haittamaahanmuutto on (viime syksyn jälkeenkin) vähäistä, joten kehityksen suunta ei ollut siihen mennessä osunut havaintoihini. Nuoruuden reissuillakin 80-luvun Eurooppa oli ollut vielä kovin perinteisen kansainvälinen, sillä hyvällä tavalla. Helsingin seudullakin ehdin asustella jo sen normaalin kansainvälistymisen aikaan, ja vaikka esim. somaleja maassa jo kuulemma olikin, en heihin koskaan törmännyt, koska asumis- ja työkuvioni olivat länsipuolella.

    Blogiasi olen ensikosketuksesta lähtien seurannut koko ajan säännöllisesti, kirjoitustyylisi kun on kaikin puolin mojovaa. Kommentitkin useimmiten luen, vaikken aiemmin olekaan itse kommentoinut.
    Silloin v. 2007 aihealueistasi tuo lastensuojelupuoli oli minulle aiemmin tuntematonta, ja teorian ja käytännön tilanteiden välinen ristiriita tuntui hölmöltä, eikä tilanne varmaankaan ole näihin päiviin mennessä ainakaan parantunut.
    Niin kuin ei mikään muukaan blogin aihepiireihin kuuluva asia! Ja viime syksyn 35000 oli jo aivan käsittämätöntä, eritoten kun suurin osa tuli Ruotsista, eikä mitään tehty!
    Ainoa hyvä puoli oli se, että tuo 35000 antoi hieman esimakua, millaisista määristä helposti on kyse, jos kaiken vaan annetaan tapahtua. Vaikka enpä usko, että suvaitsevaisia mikään herättää, ja viranomaisetkin lähinnä vain varmistavat, että rajalla vastassa olevilla on varalla toinenkin lyijykynä, jos tukkimiehen kirjanpitoa tehdessä sattuisi kynästä terä kesken ryntäyksen katkeamaan.

    VastaaPoista
  43. Tervehdys, Ano. Ja tervetuloa kommentoimaan. Ns. nuivistumisen taustasi näyttää hyvin samanlaiselta kuin monella muullakin kommentoijalla. Kiitämme siis internettiä. Ilman sitä mitään tällaista ei olisi tapahtunut. Lastensuojelupuolesta kirjoitan enää hyvin harvoin, ja suoraan sanottuna väsymyksen vuoksi. Minä en pysty sitä enää fiksummaksi muuttamaan joten en edes yritä ja odottelen suosiolla eläkettä. Tuo lyijykynä ja tukkimiehen kirjanpito-vertaus oli kyllä osuva. Jos seuraava aalto tulee, niin valtiovaltamme ei mieti sitä kuinka se tyssättäisiin vaan kuinka se sijoitetaan ja elätetään.

    VastaaPoista
  44. Ainakin demareilla tuntu olevan kiire saada nämä uudemman ajan inkvisiittorit töihin ja suita sulkemaan. Muutaman viime päivän julkisuus kun on ollut ilmeisen epämieluisaa. Oulun insesti-isä osoittautui SDP:n kunnallisvaaliehdokkaaksi, läheiset kytkökset jihadisteihin omaava ”lelusalakuljettaja” on niinikään demari (Rinne ei kommentoi) ja kas kummaa, Suomen kalleimman, 199 euroa vuorokaudelta veloittavan VOK:in omistaa Helsingin Työväenyhdistys. Ei kai se käy laatuun, että kansalle tietoa levitetään. Sehän saattaa vaikuttaa tienesteihin ja äänestyskäyttäytymiseenkin.

    VastaaPoista
  45. Tervehdys, Strix Senex. Jos meillä olisi olemassa oikea media niin lööpit ulvoisivat näistä tapauksista. Mutta nyt ne ulvovat siitä jos joku persujen varavaltuutettu kirjoittaa facebookiin rumia.

    VastaaPoista