lauantai 9. huhtikuuta 2011

TAVALLISTEN VALLANKUMOUSTA ODOTELLESSA

Tuli sitten käytyä äänestämässä. Sottailun jälkeen annoin ääneni perussuomalaisille, tämän pelätyn Halla-ahon falangin paikalliselle edustajalle. Näin, että tämä oli tällä kertaa viisainta, ja tällä tavoin henkilökohtainen ääneni puraisee kaikkein eniten. Ei silti, ettenkö näkisi mielelläni eduskunnassa myös vaikkapa Muutos 2011:n Jari Leinon tai Vapauspuolueen Ari Laakson. Ne on ihan tolkun miehiä ne. Ikävää sinänsä, että kansallismielinen kenttä on hajallaan. Ehkäpä tulevaisuudessa kansallismieliset onnistuisivat siirtymään saman lipun alle. Ryhmittymän nimenä voisi olla vaikkapa Suomen Kansallismielisten Demokraattien Liitto SKDL. Lyhenne lienee vapaassa käytössä, koska sen aikaisempi haltija Suomen Kansan Dramaattinen Loppu on jo hyllymetrejä. Lyhenteessä olisi sekin etu, että saataisiin äänet myös vanhoilta taistolaisilta, jotka lyhenteen äänestyskopissa nähdessään saisivat retrokohtauksen ja luulisivat, että nyt on taas vuosi 1972.

No, ja sitten heräsin ja laskin kissan ulos. Vaan saahan sitä köyhempikin unelmoida.

Mulla ei ole aavistustakaan siitä, mikä vaalien lopputulos on, mutta mikäli perussuomalaiset pääsevät edes yli kymmenen prosentin, voi sitä pitää jo loistavana voittona. Meinaten, eihän heitä vastassa ole ollut kuin koko poliittinen- ja virkakoneisto plus tutkijat ja media. Jotka ovat käsitelleet ilmiötä kuin lääkärit syöpää ja jotka ovat julistaneet ilmiön kannattajat rikollisiksi, mielenköyhiksi tai vähintäänkin syrjäytyneiksi juopoiksi. Kuluneesta puolesta vuodesta voi vaikkapa M.O.T. tehdä aikanaan vähän helkkarin nasakan dokumentin.

Voihan se olla, että perussuomalaiset pääsevät yli kahdenkymmenenkin prosentin. Mene ja tiedä. Minusta näissä vaaleissa ei tärkeintä ole persujen voitto, vaan valtapuolueitten rökäletappio. Ja sitä kautta alkava sisällissota näissä puolueissa. Kun onhan selvää, että puolueitten kenttäväki vasemmistoliitosta kokoomukseen on ihan järkevää ja asiallista porukkaa, ja he alkavat pikkuhiljaa hoksaamaan, että heidän tehtävänsä on vain lapioida piha täyteen sokeria, että puolueen marie antoinettet pääsevät kesäiselle rekiajelulle.

Puoluetoiminta on eri asia kuin vaikkapa rock-bändin fanittaminen. Kaverit voivat ostaa säälistä nuorena fanittamansa rock-yhtyeen jokaisen uuden albumin, vaikka pumppu olisi vuoden 1977 jälkeen saanut aikaan pelkkää kurlausta. Mutta tämä ei häiritse eikä haittaa ketään. Sen sijaan jos puolueen kenttäväki jatkaa toimintaa nykypuolueissa sillä perusteella, että ratkaisu tuntui joskus niin oikealta, he jatkavat puolueensa kovan ytimen tavoitetta muuttaa heille itselleen täysin vieraat ja vahingolliset unelmat ajatuksesta lihaksi.

Tai oikeastaan kyse on vain siitä, että he pönkittävät puolueensa kovan ytimen henkilökohtaista poliittista uraa. Kun se kova ydinkään ei taida uskoa siihen, mitä julistaa. Tästä Jyrki Kataisen lipsautuksesta voi niin helposti päätellä. Kuhanpahan puhuvat mitä tarvitaan, varmistaakseen itselleen mukavan paikan tulevassa Euroopan Liittovaltion hallintokoneistossa.

Puolueitten kenttäväen on pakko alkaa hoksaamaan tämä. Ja oivalluksen hetki on ilkeä. Kun sanotaanpa vaikka demareitten pitkäaikainen puolueaktiivi huomaa sosialidemokraattiseen peiliin katsoessaan, että sieltä tuijottaa vastaan Päivi Lipponen. Jonka mielestä tavallinen ihminen ei ole kykenevä päättämään omista asioistaan. Ja näihin tavallisiin ihmisiin kuuluu myös tämä demareitten kenttätyöntekijä.

Vihreistä en puhu tässä yhteydessä mitään. Se poppoo on tiensä valinnut.

Hotelli Yrjöperskeleen respan henkilökunta siirtyy odottamaan vaaleja mökille, kauniin Lälläveden rannalle, Antero Lärväsen ja äänimiesten seuraan. Eikä ole takeita, etteikö otettais vaikka vähän mukista.

24 kommenttia:

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Katainen on viimeaikoina flirttaillut kansallismielisten kokoomuksen kannattajien suuntaan tuontapaisilla lausunnoilla, mutta Yrjö voi olla huoleti, vaalien jälkeen Jykä unohtaa moiset vihapuheet.

Tuo "pitkäaikainen puolueaktiivi huomaa sosialidemokraattiseen peiliin katsoessaan, että sieltä tuijottaa vastaan Päivi Lipponen" osui ja upposi meikäläiseen kuin Homelite voihin. Jos et itse sitä joskus visualisoi, niin pahastutko jos Keskiäkäinen Mies "varastaa" joskus tuon idean?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keskiäkäiselle ja kiitos kommentistasi. Joo, oikeassa olet. Vaalien jälkeen Jykällä mokutus pysyy ja paranoo. Varsinkin kun Kokoomus ottaa vähemmän takkiinsa kuin sdp tai kepu.

Ja ton idean voit pölliä samantien. Sulla meinaan toi photoshoppailu sujuu paremmin kuin mulla.

Kumitonttu kirjoitti...

Olin juuri itse kirjoittamassa samaa artikkelia, mutta päästyäni kliimaksiin eli kirjoitettuani

Minusta näissä vaaleissa ei tärkeintä ole persujen voitto, vaan valtapuolueitten rökäletappio.

pidin tauon jonka aikana huomasin sinun jo julkaisseen tämän.

Olen tässä mietiskellyt tuota ääniosuutta oikein urakkapalkalla. Maikkarin "Kuka puheenjohtajista pärjäsi parhaiten" -kyselyn voitti Soini 42%:n kannatuksella. Kun tietää, että ihmiset äänestää tuollaisissa höpölöpö-jutuissa sitä, kenestä tykkäävät eikä sitä, kuka "oikeasti pärjäsi parhaiten", niin paikoillenne asettukaa. Kun lisäksi Hesarin tämän päiväisessä kyselyssä 60% kansalaisista uskoo, että Portugalin lainoja ei tarvi takailla, niin valmiita olkaa. Joten sanon HEP! ja julkaisen oman ennustukseni: suurin puolue ja 22% äänistä. Toinen veikkaukseni on 19% ja kakkonen. Kolmanneksi veikkaan 17% ja kolmatta sijaa. Voin toki olla väärässä eikä se minua haittaa pätkän vertaa, mutta jotenkin ns. viralliset gallup-luvut eivät täsmää kaikkien pikkulintujen laulusäkeitten kanssa...

Anonyymi kirjoitti...

Kävin keskiviikkona äänestyskopissa Kuopion kaupungintalon juhlasalissa. Siellä ei kuulemma ole ennen voinut äänestää. Kivaa oli tietysti olla kattokruunujen loisteessa. Pääkriteeri ehdokkaani valinnalle oli pakkoruotsin poisto ja siitä syystä äänestin perussuomalaisten ehdokasta. Sitä ei tietenkään voi ennustaa tuleeko ehdokas valituksi. Jos haluaa pakkoruotsin pois ja ulkomaalaispolitiikan järkeistetyksi, niin perussuomalaisten äänestämisessä on pienin riski pettymykseen.

Palaan aikaisempaan viestiketjuun jossa kummasteltiin miksi yhteiskuntaan tulee mitätöijiä, niin kuin ruoste raudan pintaan. Vertauskuvia käyttäen kansakunta ja yhteiskunta tarvitsee hylkivän pinnan, niinkuin eri materiaaleissa on vettä hylkivä pinta, likaa hylkivä pinta, ja niinkuin raudalle on ruosteen estona katodinen suojaus, galvanointi ja sinistys. Ja noiden mekanismien toimintakunto on tarkistettava sekä säännöllisesti että random-pistokokeilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Kumitonttu: Toivon, että veikkauksesi sattuvat kohdalleen. Itte kun olen semmonen tyyppi, joka tuumii, että pessimisti ei pety koskaan. Vaan noita pikkulintujen laulunsäkeitä on kyllä minunkin korvaan kiirinyt.

Vieras: Äkkiseltään kuukkeloimalla näyttäisi, että ehdokkaasi (kuka lieneekään) voi hyvinkin mennä läpi. Savon Sanomat eli paikallisten kesken tuttavallisesti Mullikka uutisoi ja ennusti persuille 21,7 prosenttia ja kaksi paikkaa. Voe mahoton.

Kapo kirjoitti...

Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia Perussuomalaisia äänestäneitä...NO, se lipsahti, anteeksi vain.

Kävinpä minäkin kopissa, ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aamuna. Persujen ehdokkaan numerohan siihen lappuun tuli piirusteltua. Täytyy sanoa, etten koskaan ole ollut näin varma puolueesta tai ehdokkaasta kuin tällä kertaa. Vanhat puolueet ovat näyttönsä antaneet, goodbye and good night!

Minun protestini kärki on osoitettu EU:n ja Euroopan rahapiirien nuoleskelulle, paska- ja aselaille sekä epäonnistuneelle maahanmuuttopolitiikalle. Etenkin tuo aselain valmistelu ilman etujärjestöjen mielipiteen huomioimista oli törkeintä mitä olen ikinä lainsäädäntötyössä nähnyt.

Toivottavasti asiat muuttuvat. Tämä hetki voi olla historiallinen.

Kiitokset Ykälle meidän tavallisten äänitorvena olemisesta!

Anonyymi kirjoitti...

Onko Yrjö lukenut tätä plazalla blogiaan pitävään kaverin kirjotuksiin, onko ne parodiaa vai onko kaverilla oikeesti korvien välissä jotain vikaa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kapolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Kapo: Joo, minuakin mettämiehenä tuo aselaki ja erityisesti sen poliisipiireissä voimaansaatettu tulkinta jurppii. Monen muun ohella.

Ano: Nyt pitäis vaan saada selville, että ketä kirjoittajaa tarkoitat. Oliskos linkkiä tarjolla?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kertoo siitä että ehkä toivo ei olekaan turha.

Mikäli lopputulos on sopiva niin tämä käy niihin tunnelmiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentista. Minä en ole kyllä ihan varma siitä, mitä noi Israel-sävellykset Suomen tilanteeseen liittyvät, mutta kun kerran tolle linjalle lähdettiin, niin pistetäänpäs vielä kuunneltavaksi äärimmäisen kaunis Yerushalaim Shel Zahav:

http://www.youtube.com/watch?v=wRCAaggIqDs

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, oonks mie vähän arvoituksellinen? Oikeastaan mun piti edellisessä viestissä selittää mistä keksin pistää nuo kipaleet vaikkei ne olekaan täkäläisiä. Pähkäilin sitä että jotain yhtymäkohtia on havaittavissa tietyin edellytyksin. Hatikva tarkoittaa toivoa ja sitä täälläkin tarvitaan. Ja Hava Nagila on semmoinen riemuitsemistilanteissa käytetty laulu. Pähkäilin että näillä olisi symboliarvoa.

Tuo sinun linkittämä laulu on kaunis ja se on kans asiaan sopiva. Sillä on symboliarvoa kun Israel voitti kuuden päivän sodan. Voisi verrata että jos Hommajoukot kukistavat mokutusjoukot niin samaan tilanteeseen käy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle. Joo, kyllähän tuo sinänsä vertaukseksi käy. Tosta Hava Nagilasta teki muuten Jukka Virtanen aikanaan, no, varsin omaperäisen version:

http://www.youtube.com/watch?v=OGyaC79rPfA

Anonyymi kirjoitti...

Hauska tuo Jukka Virtasen muunnos. Tuommoistako se avioliitto sitten on? Toivottavasti Ykä sulla ja sun muijallasi on mennyt paremmin.

Tänään päättyi Jussin kolehdinkanto. Aiemmin tällä viikolla laitoin viimeisen kerran rahan kolehtihaaviin ja summa oli 20. Annoin kolehdin yhteensä kaksitoista kertaa ja loppusummaksi kertyi 410.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Ihan leppoistahan se meillä tuo avioelämä on. Ja täältäkin päin lähti kohtuullinen summa. Nyt sitten pidetään peukut pystysä.

Anonyymi kirjoitti...

Täältä Lapista löytyy yksi tolkun vasuri. Mustäjärven Markus. Tietysti vituttaa antaa ääni Arhinmäen poppoolle, mutta ehkä se sakki saa vähemmän pahaa aikaan kun on edes yksi täyspäinen mukana.

Vaan tuumataan vielä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle Lapista ja kiitos kommentistasi. Taatusti Vasemmistoliitosta löytyy ihan järkevää ja asiallista porukkaa. Vaan siinä kun demariaktiivi näkee peilistä Päivi Lipposen, niin nykyisin vasuriaktiivi näkee omasta peilistään Paavo Arhinmäen. Äänestä mielesi mukaan, sinulla on siihen oikeus ja minä tuen sitä oikeutta kybällä. Mutta niin kuin itse sanoit, niin tuumaile vielä. Voimia eloon sinne pohjoiseen. Syksyllä mekin taas tullaan sinne jokasyksyiselle kierroksellemme.

Anonyymi kirjoitti...

http://plaza.fi/ajassa/kolinaa-panuhuoneesta/perasuolinkaiskatsaus#kommentit
Tuossa on kyseisein hepun blogi
(tiedä mitä kirjottamisen vaikuttaa että saa plazalta siitä rahaa)..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos linkistä. Jaa, se oli toi, eli Cosmo Hunk eli Panu Höglund. Se on vähän kumma tyyppi, sälli nimittäin jostain koulukiusaamisesta kirjoitti mielestäni ihan asiallisesti, mutta kun tulee puhe Halla-ahosta, Hommafoorumista ja Persuista niin se löytää Zyklon-B:tä joka nurkalta. Ehkä kaveri elää liikaa päänsä sisällä, mene ja tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestit väärin, tarvitset oikeaa asennekasvatusta. Nämä viimeviikkoiset Ulkolinjat on kyllä sijoitettu hyvin näin vaalien edelle.

http://telkku.com/program/show/2011041120351

Näin pahaa tilannetta en Ruotsista tiennytkään.

http://yakov.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57041-haluammeko-mekin-islamistien-valtaannousua-suomeen

Tuli mieleeni asiattomia aiheita, en ole jaksanut blogia perustaa.

HS 31.3

Ei Suomi ollutkaan paratiisi

Vähän liian suuret odotukset irakilaisilla? Että oliskin jokin kultamaa.

Kun muutenkin Suomessa 150 000 ihmistä työmarkkinoiden ulkopuolella. Valitanpa itsekin ei ole minullekaan suurta menestystä tullut. Ei ole hyvää onnea ollut. Siitä päästäänkin elämän vaikeaan asiaan, ei ole ikinä naista ollut. Mitä ei mahda tullakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, kun sanot että vasemmistoliitosta löytyy asiallista porukkaa niin tarkoittanet kannattajia, et niinkään puolue-eliittiä joka kokostuu akateemisista anarkomarkoista. Toisaalta on niinkin että kannattajatkin ovat enemmän akateemisia anarkomarkoja kuin ennen. Vähän sääliksi käy niitä työmiehiä, jotka tekevät raskasta ruumiillista työtä ja syövät possunlihaa, että miten heillä pää kestää olla tuon ryhmän kannattaja. Aarne Saarinen aikoinaan oli oikeasti ollut työmies ja kohtalaisen isänmaallinenkin. Ykä, kun sinä tiedät jotain muinaisesta SKDL:stä niin ehkä tämä rautaa tekevän muijan kirjoitus sopii tähän valottamaan asiaa.

Voisi kai näin todeta että kaikkien muiden puolueiden kannattajakunnassa on asiallista porukkaa paitsi vihreiden. Vihreiden kannattajat ja äänestäjät lienevät yhtä hörhöä porukkaa kuin puolue-elitti ja puolueväki. Vihreät on Neukkulan loppumisesta asti ollut ennemmän ja enemmän stalinistisen ongelmajätteen loppusijoituspaikka. Tosin se on alusta asti ollut akateeminen, elitistinen, ylimielinen ja holhoava porukka ennen taistolaisiakin. Siinä suhteessa vihreät on jo ollut jo alusta asti menetetty ja poissuljettu tapaus ettei heihin kannata uhrata aikaa eikä varsinkaan yrittää käännyttää heitä. En usko edes Huitsinnevadan vihreisiin, joten jos siinä porukassa on ketään, jolla on edes hippusen järkeä, niin heidän olisi paras lakkauttaa koko paikallisosasto.

Anonyymi kirjoitti...

Alkoiko mokutus vuonna 1990 vai aiemmin? Selvyyden hahmottamiseksi käytän vuotta 1990 kun siitä on helpompi laskea ajallisesti. Jos nykymuotoinen mokutus alkoi 1990 ja jos tämä vuosi otetaan puoliväliksi ja lakipisteeksi, niin onko mokutus purettu vuoteen 2032 menenssä, mikäli purkutyöt voidaan aloittaa nänä vuonna? Siis mikäli purkutyöntekijät pääsevät tänä vuonna valtaan ja ovat niissä asemissa yhtäjakoisesti tuohon vuoteen asti. Silloin pitäisi uusia mandaatti vuosien 2015, 2019, 2023, 2027 ja 2031 vaaleissa ja saada niissäkin purkutyöntekijät valtaan.

Purkutyöntekijöiden lisäksi tarvitaan jälleenrakentajia jotka sitten rakentavat tilalle sen mikä oli olemassa ennen tuon yhteiskuntakokeilun aloittamista.

Tietenkin olisi paras saada mokutus loppumaan tänä vuonna mutta mahtaisiko se toteutua vaikka perussuomalaiset saisivat nyt 101 kansanedustajaa. Työt voidaan tietysti aloittaa mutta monta rikkaruohoa on kitkettävä eikä tuota hommaa ihan heti saada päätökseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Vieraalle (ja toiselle Anolle, jonka kaksi kommenttia jätin pyynnöstäsi julkaisematta) & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin työ kuin nainen saattaa vaania nurkan takana ja kopata sut mukaasi. Pirustako näistä tietää. Voimia eloon.

Vieras:

Kommentti 1:

Joo, ymmärsit oikein. Tavalliset Vasemmistoliiton kannattajat ovat pääosin ihan järkevää ja asiallista porukkaa, jotka ovat nykyisin tuon puolueensa nulikkasiiven kanssa ihan hukassa.

Ja joo, Aarne Saarinen (huomattavan paljon arvostamani jätkä, R.I.P) oli työmies ja ja todellakin "kohtalaisen" isänmaallinen. Kun mies meinaan sotien aikana tappeli Ässärykmentissä, kotiutui kersanttina ja teki varmasti velvollisuutensa isänmaan puolesta ankarimman jälkeen.

Lisäksi hän esti aikanaan stalinistisiiven kaappauksen SKP:ssä ja piti puolueen osana suomalaista demokratiaa. Semmosia saavutuksia en esmes minä voi unelmoidakaan.

Ja tiedätkö, minä tunnen ihan oikeasti pari tolkun vihreää. Nekin kyllä miettivät puolueestaan nykyisin että wtf. Noin muuten toi vertaus ongelmajätteen sijoituspaikasta osuu kyllä kohdalleen.

Kommentti 2:

Siitä, miten mokutus puretaan, en osaa sanoa aikatauluja. Mutta mokutus, tai sen edeltäjä ei alkanut 1990, vaan 1960 - 1970-luvun vaihteessa, jolloin maamme poliittiseen selkärankaan alkoi pesiytyä luumätä. Tautihan ei luonnollisesti halua parantua, joten mm. persujen tarjoamaa antibioottia väitetään myrkyksi.

Anonyymi kirjoitti...

Metsästyksen harrastajana Ykää varmaan kiinnostaa Jussin haastattelut joita on koottu kivääriyhdistyksen sivuille. Ehkä olet nähnyt mutta pistin varmuuden vuoksi tänne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos linkistä.