tiistai 19. huhtikuuta 2011

ONNITTELUT JA KIITOKSET

Jos joku ei sattunut huomaamaan, niin Suomessa käytiin eduskuntavaalit. Ehkäpä Hotelli Yrjöperskeleen respan henkilökuntakin saa kommentoida niitä hieman.

1. Onnittelut Perussuomalaisille


Lämpimimmät onnittelut persuille. Noin muutaman sadan prosentin kannatuksen kasvu osoittaa, että muutokseen on oikeasti tarvetta. Onnittelut myös Timo Soinille (joka näitä kottaraispönttöjuttuja tuskin lukee). Minä olen joskus kirjoittanut miehestä kovastikin, mutta tosiasia on, että eduskunnassa on nyt ns. Halla-ahon falangia melkein täyden jalkaväkiryhmän verran. Soini olisi halutessaan voinut tämän torpata. Hän ei sitä tehnyt, ja se riittää minulle. Eli Soini on pelimies, joka ymmärtää, että taidolla takav***u duunataan eikä pelkällä vehkeen koolla.

Ja tietysti suurimmat onnittelut Jussi Halla-aholle. Kävi jatkossa kuinka hyvänsä, niin pää on nyt auki, eikä sille vihervasemmisto minkään voi.

2. Valtapuolueet

Kokkarit ja demarit saivat selkäänsä, ja kehuvat olevansa voittajia. Eli puolueen johto uskoo saaneensa valtakirjan globaalin puunhalaamisen jatkamiseen. Puolueitten kenttäväen tulis muistaa tämä, ja miettiä, että tätäkö me jatkossakin halutaan.

Aikanaan tulee olemaan varsin veikeää, kun Kokoomus päivittää historiikkiaan näitten vaalien osalta. Se menee kai jotenkin näin, että ”saatuaan rumasti turpaansa vaaleissa tuli Kokoomuksesta ensimmäisen kerran maan suurin puolue, kun jotkut toiset saivat selkäänsä vielä enemmän, eli Kokoomus voitti vaalit”.

Kepua taas täytyy onnitella. Puolue sai kuokkaansa niin pahasti, että se saattaa olla tervehdyttävä selkäsauna. En usko kepulaisen kenttäväen olevan millään muotoa typerää, joten toivottavasti he älyävät laittaa puolueessa pystyyn kunnon sisällissodan ja tuumia, ovatko he vastuussa Brysselille vaiko omille äänestäjilleen.

3. Vasurit

Niin. Vasurit menettivät kolme paikkaa, mikä lähtötilanteen huomioon ottaen on kyllä huomattavan paljon. Mutta vasureitten nuorempi polvi osaa myöskin puhua sujuvaa pravdaa, ja he julistivat, että kun Arhinmäki oli Helsingin ääniharava, ja Halla-aho jäi ”vain” kakkoseksi, niin nyt he ottivat maahanmuuttokriittisistä niinqu niskalenkin. No, jokaisella on oma totuutensa.

Vasurit lisäksi riemuitsevat, kun Helsingissä tulikin lisäpaikka, vaikka muualla Suomessa tulikin kuokkaan. Siinä on selvä merkki mm. minunlaiselle keski-ikäiselle kansallismieliselle miehelle, joka on joskus puoluetta äänestänyt: Vasemmistoliitto näyttää Arhinmäeltä, on Arhinmäki ja asuu Helsingissä. Minun kaltaisille papoille ei puolueella ole enää käyttöä. Mikäs siinä, tehdään lopullinen pesäero puolin ja toisin, eikä muistella pahalla.

4. Vihreät

Vihreissähän ei mietitä sitä, mikä meni heillä pieleen, vaan sitä, että miksi ihmiset ovat niin tyhmiä, etteivät äänestä heitä. Kun hehän eliittiväkenä ohjaisivat tyhmän rahvaan ajattelemaan – tai ainakin toimimaan oikein. Heidän ihmettelynsä sisältää kyllä vastauksen vaalitappioon, mutta eiväthän ne sitä tajua.

5. Perussuomalainen Suomi


Varsinkin tuolta vihervasemman suunnalta on tullut kovasti spekulointeja siitä, minkälaiseksi maanpäälliseksi helvetiksi Suomi nyt muuttuu ja nyt muutetaan porukalla pois ja muuta itkupotkusemmosta. Valittajilla ei liene oikein tietoa siitä, miten eduskunta toimii, sillä vaikka kaikki uudet persuedustajat olisivat sertifikoituja demoneita Herrasta Perkeleestä, niin heillä on silti vain 39 paikkaa kahdestasadasta.

Itse näkisin, ja uskon, että moni muukin näkee kuvan Perussuomalaisesta Suomesta, jossa turvapaikkaturismi on lopetettu ja perseelleen saatettu maahanmuuttopolitiikka laitettu kuntoon suurinpiirtein seuraavanlaisena:

HETKI PERUSSUOMALAISESSA SUOMESSA

Eli eräs kohtaaminen hämeenlinnalaisella ylikulkusillalla syyskuussa 2022


Ylikulkusillalla kulkee toisiaan kohti kaksi miestä. Toinen on 30-vuotias suomalainen, hänellä on farkut, pilottitakki ja kalju pää. Toinen on ugandalainen mies, iältään myös tossa kolmenkympin kieppeillä. Suomalainen ajattelee vastaantulevasta ugandalaisesta seuraavaa:

a. Ei ajattele mitään, vaan tuumii, että onpa kalsa keli. Olis pitäny laittaa pitkät kalsarit.

b. Jaa, onkohan toi turisti? Mitä se täällä tähän aikaan? Menis ihmeessä Lappiin. Siellä on ruska komeimmillaan.

c. Jaa, oliskohan opiskelija?

d. Niin, se Flökömö Oy laajentaa toimintaansa. Oliskohan kaveri keikkahommissa tai jotain, kun en ole ennen naamaa nähnyt.

Ugandalainen mies ei ajattele vastaantulijasta juuri mitään, sillä hän tietää vastaantulijan ajattelevan hänestä asioita a – d, koska mihinkään muuhun ei ole aihetta. Sen sijaan hän ajattelee, että onpa kalsa keli. Olis pitänyt laitaa pitkät kalsarit.

Miehet ohittavat toisensa ja jatkavat matkansa kumpikin tahoilleen. Mitään uutisoitavaa ei sinä päivänä tapahtunut Hämeenlinnassa.

6. Svedupetterit

Ruotsissa ollaan oltu niinqu härregud ja kovasti neuvottu suomalaisia toimimaan oikein, oikeammin ja oikeimmin. Hotelli Yrjöperskeleen respasta todetaan, että maa, joka pitää kansallista itsemurhaa suurimpana mahdollisena hyveenä, voi neuvojensa kanssa mennä ja vetää majavan ulkosynnyttimet korvilleen & kaikota mäkimaastoon.

7. Että hallitukseen

Mullahan ei ole pirunkaan aavistusta siitä, minkälainen tuleva hallitus on, vaikka moni muu näköjään osaa selvittää sen jo etukäteen. Saattaa olla, että persut kikkaillaan hallituksesta ulos, sillä nykyinen hallintoraato tykkää lihavasta olotilastaan, eikä millään haluaisi alkaa kuntoilemaan.

Jos persut sitten menevät hallitukseen, niin toivottavasti hallitusohjelman selvittyä ei aleta heti mäyryämään, että nyt petettiin periaatteet. Kun hallituksen pystyyn väsääminen on joka tapauksessa housut jalassa huoraamista, oli sinä kyse mistä puolueesta hyvänsä. Ja joka tapauksessa minä nautin mieluummin tuopin lantattua persua kuin grogilasin kirkasta vihreää.

8. Linnan juhlat

Tänä vuonna on kertakaikkiaan pakko katsoa Linnan juhlat, joita eräs henkilö emännöi onneksi viimeistä kertaa. On meinaan pakko nähdä ensimmäisen toverin Tarja Halosen ilme, kun se joutuu kättelemään 39 persua ja yhtenä niistä Jussi Halla-ahon.

9. Lopuksi eli loppujen lopuksi: kiitokset kaikille
Henkilökohtaisesti näen, että tämä on juuri oikea sauma laittaa tämä blogi telakalle määrittelemättömäksi ajaksi.

On kyllä varsin todennäköistä, että palaan vielä jossain vaiheessa rääpimään turpaani, mutta tällä hetkellä, neljän vuoden ja 224:n kirjoituksen jälkeen alkaa takki olla tyhjä, ja kirjoitukset alkavat turhan paljon toistaa itseään. Tietysti voin puolustautua sillä, että kun kirjoitusten aiheet ovat mitä ovat, niin siltä on tietysti vähän vaikea välttyäkään. Mutta tältä tuntuu tällä hetkellä.

Suuret kiitokset kaikille lukijoilleni, joita sitten matkan varrella kertyi huomattavasti enemmän kuin alussa kuvittelin. Ja erityisen suuret kiitokset tämän blogin mainioille kommentoijille.

Voimia eloon, perskeles.

Ykä.

32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitoksia kirjoituksista Ykä - niitä on ollut oikein miellyttävä lukea. Erinomaista verbaalista kielenkäyttöä, ja asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tähänastisesta blogista; on ollut erittäin hauskaa luettavaa ja paljon asiaa!

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Tervehdys Yrjö

Pidä tarpeellinen määrä kirjoitustaukoa, jos tunnet sen tarpeelliseksi, mutta älä nyt helvetissä lyö hanskoja tiskiin.

Missä me muuten saamme näin elämän makuisista kielikuvista jatkossa nauttia:

"Kun hallituksen pystyyn väsääminen on joka tapauksessa housut jalassa huoraamista, oli sinä kyse mistä puolueesta hyvänsä. Ja joka tapauksessa minä nautin mieluummin tuopin lantattua persua kuin grogilasin kirkasta vihreää."

Respasi on jokatapauksessa ollut blogistanin parasta A-ryhmää nämä kuluneet neljä vuotta.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos hyvistä kirjoituksista. Pidä breikkiä ja palaa kun siltä tuntuu.

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan muita; hauskaa lomaa ja kiitos tähänastisesta. On ollut asiallista tekstiä.

Marko E kirjoitti...

Kävin pitkästä, pitkästä aikaa äänestämässä - persuehdokasta tietenkin, kiitos kuuluu mm. sinulle, Halla-aholle, Kullervolle, Vasaralle, Octaviukselle jne. jne.

Toivottavasti jatkat kun olet ladannut akkusi, koska nyt tämä homma vasta alkaa...

Pitää muistaa myös että about 30% nukkui näissäkin vaaleissa. Niistä kun osa herää, niin alkaa Impivaara oikeasti haisemaan... :)

Tsemppiä ja kiitos loistavasta blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Iltaa, Ykä!

Loma on varmasti tarpeen tämmöisen pitkän kirjoittamisjakson jälkeen. Nyt kerkeet käydä Antero Lärväsen mökillä saunomassa, uimassa, kännäämässä ja syömässä kunnon nuotiolla grillattua possua.

Kerkeisit loma-aikanasi vaikka lukea kaikki 38 Yrjö-kirjaa. Tai jos aika antaa myöten, voit mennä junalla Pietarin ja Moskovan kautta ja Siperian läpi Kiinaan tai Vladivostokiin.

En usko että sinun kannattaisi lopullisesti lopettaa tätä. Mieluummin niin että julkaiset satunnaisesti juttuja.

Olisi hyvä jos asiat menisivät niin hyvin että Ykän blogi tekisi itsensä tarpeettomaksi, siis tarpeettomaksi siltä osin kuin se on alkujaan perustettu. Mutta vaikka asiat alkaisivat mennä paremmin, niin voit silti toimia tilanteiden tarkkailijana ja kirjoittaa havaintoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Keskiäkäiselle, Kumitontulle, Ano3:lle, Marko E:lle ja Vieraalle & kiitos lämpimistä kommenteistanne.

Niin kuin sanoin, kyseessä on tuskin jäähyväiset, vaan tauko. Blogin liiterissä ei ole enää halkoja, joten niitä täytyy hakata lisää.

Siirryn nyt harrastamaan pelättyjä perussuomalaisia perusarvoja, ja lähden saunaan. Sen jälkeen nykäisen ns. kalsarikännit. Ylva antoi luvan.

Kapo kirjoitti...

Voitto kotiin! Eipä ole meillä ikinä jännätty eduskuntavaalien tulosta näin paljon. Tuon tunteen tulevasta voitosta kyllä aavisti, ihmiset puhuivat jo hyvissä ajoin ennen vaaleja aikovansa äänestää Persuja. Aivan ventovieraatkin, joihin töissä törmäsin. Niinhän se sitten meni, laskin tästä meidän perhe- ja tuttavapiiristä ainakin 15 "varmaa" PS:ää äänestänyttä. Ainoastaan yksi ääni meni "ohi" putoavalle edustajalle eri puolueesta, mutta hyvälle tyypille.

Demokratia voitti. Minusta kaikki voittivat, jopa hävinneetkin. Politiikan suosio on rypenyt melkoisissa pohjamudissa vuosikymmeniä kun samat naamat ovat lässyttäneet samaa jargonia vuodesta toiseen. Mikään ei ole muuttunut, vaikka valtapuolueet ovat vaihtuneet. Näitä elitistisiä, ylimielisiä paskiaisia kuten (sensuroitu) on tullut tuutin täydeltä uutisista joka ilta. Kansa sanoi että nyt riittää, muutosta haluttiin ja se tuli. Upeaa!

Asiasta toiseen, tee Ykä ne halkohommat ja tule ihmeessä takaisin kun siltä tuntuu. Tämä blogi on ollut yksi parhaista asioista koko Internetissä ja linkattu tsiljoona kertaa tutuille ja tuntemattomille. Sinulla on selkeä, oikeamielinen näkemys asioista ja itsesi ilmaisemisen lahja - älä heitä sitä hukkaan! Oletko ajatellut kirjoittamista painettuun mediaan? Oikeastaan, jos suoraan sanon, Yrjö olisi kuulunut uusien kansanedustajien joukkoon itseoikeutettuna tulokkaana.

Hyvää kevään jatkoa!

PS. Nyt onkin paras aika puuhommiin - itsekin kaadoin ja haloin tuossa ensi talven puut

Jaska Brown kirjoitti...

On meinaan pakko nähdä ensimmäisen toverin Tarja Halosen ilme, kun se joutuu kättelemään 39 persua ja yhtenä niistä Jussi Halla-ahon. REPES!

Tämä on juuri oikea sauma laittaa tämä blogi telakalle määrittelemättömäksi ajaksi. Sniff.

Haluan kiittää kovasti kirjoituksistasi, joista on ollut paljon riemua ja viimeisen kahden vuoden aikana useamman kymmenen kommentin verran kerrottavaa. Ymmärrän että takki tuntuu nyt tyhjältä. Lepää ja lataa akkuja, niin saamme sitten aikanaan nauttia taas verbaali-ilotulituksesta. Muutaman vinkki siltä varalta, että kirjoitussormea (eiväthän persujen äänestäjät voi osata useampia kuin yhtä kerrallaan käyttää) syyhyttää:

1) Kirjoita harvemmin. Jos jokin mehukas aihe osuu kohdalle ja inspiraatio yllättää, niin saa sitä välillä pitää taukoa tauostakin.

2) Jatka muiden kirjoitusten kommentoimista ja Hommafoorumilla, jos aikaa vain liikenee.

3) Ota ja editoi kirjaksi. Tekno-Kekko teki saman ja ostin sen joululahjaksi. Jos julkaiset, ostan yhden itselleni ja ainakin kaksi muuta lahjaksi.

Sivumennen sanoen, epäilenpä vahvasti että taisimme joku vuosi sitten tavata pohjoisen suunnalla.

Comebakkia odotellessa voimia eloon, myös Sallilta joka lukee niin ikään tekstejäsi.

Anonyymi kirjoitti...

No hyvää jatkoa.
T:Dorga

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos myös täältä savosta! Jos satut tähtäilemään teeriä syksyllä pohjoiskarjalassa niin tiedä että olen samoilla saloilla samoilla asioilla. Jos törmätään tarjoan telttasaunan ja juomat koko illalle. Kiitos kuluneista vuosista.

JanneT

Vasarahammer kirjoitti...

Ykälle hyvää lomaa. Itsekin aloittelin suurin piirtein samoihin aikoihin, ja tilanne on kyllä aika paljon niistä ajoista muuttunut. Myös omat ajatukset ovat muuttuneet siinä mukana.

Juhannuksena vasta ajattelin itse panna pillit pussiin ja palata vasta elokuussa, jos siltä tuntuu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Saunapuhtaana lähetän terveiset Kapolle, Jaskalle, Dorgalle ja Janne T:lle & kiitän lämpimistä kommenteista.

Kapo: Minunkin mielestäni demokratia voitti. Vaikka nännistis-lellistis-demlistinen eliitti teki parhaansa estääkseen sen.

Jaska: Kiitos. Luulen, että se vaihtoehto 1 toteutuu. Mutta nyt rupes ihan oikeasti kiinnostamaan. Missä päin pohjoista oltais mahdollisesti tavattu? Heitä vähän sijaintia. Ettei ollu Pallaksella vuonna 2007?

Terveiset sulle myös Ylvalta, joka lukee juttujasi ja pitää niitä kovasti järkevinä ja asiallisina.

JanneT: Mistäs sitä tietäis, vaikka mettällä tavattais. Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö älä lopeta, jos sää lopetat, niin intternetti jää vajaaksi.

Sä olet kyllä onnistunut multa pöräyttämään kahveet näppikselle ja huutonaurukohtauksillani olen muutaman kerran herättänyt koko talouden.

Sanansäiläsi on nin viiltävä ja osuva. Blogistanian parasta A-ryhmää!!

Ari Laakso kirjoitti...

Itse asiassa moku-kriitikoita meni läpi vähän. Mm. Kotkan Freddy ja Lahtisen Teemu jäivät rannalle.

Muistutetaan nyt, ettei PS ole moku-kriittinen puolue, vaikka sellaisia yksittäisiä toimijoita on. PS:n eduskuntaryhmä on aika sekalainen seurakunta, jossa on moku-kriittisiä ja moku-myönteisiä edustajia. Samoin on laita EU:n suhteen.

Esimerkiksi Soinin tilalle europarlamenttiin menevä Sampo Terho on erittäin Eu-myönteinen.

Toisaalta PS sai kansalta sellaisen mahdaatin, että lupa on odottaa puheiden lisäksi myös tuloksia. PS on oikeastaan aivan tavallinen puolue muiden joukossa, se hoitaa Eu- vero- tai mamu-kysymyksissä oireita eikä sairauksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Anolle ja Arille & kiitokset.

Vasarahammer: Luulen, että moni muukin pitkäaikainen bloggaaja pitää taukoa näillä main. On vaan sopiva hetki.

Ano: Niin kuin sanoin, kyseessä on tauko, ei toiminnan lopetus.

Ari: Joo, Lahtisen Teemun rannalle jääminen sapettaa minuakin. Vaan parempi 39 persua kuin 39 vihreää. Katotaan nyt, mitä tuleman pitää.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Tämä blogi on kuulunut jokapäiväiseen vakiolukemistoon.

Vieroitusoireet...

Onneksi kesällä on melkein 6 viikon Suomi-loma, ja Ykä syssymmällä jaksaa taas kirjoitella.

Thankx!

- buuri johannesbuurista -

Nuivaantunut kirjoitti...

Isot kiitokset täältäkin Ykälle näistä vuosista, kirjoituksesi ovat todellakin internetin parhaimmistoa ja uusia jää kaipaamaan itseni lisäksi laaja kaveripiirini. Komppaan kaikki muita täällä ja mullakin tuli mieleen toi kirjoitustesi kirjaksi nitominen, ostaisin sen heti:) Voimia eloon ja toivottavasti teet comebackin ainakin ajoittain:)

Kapo kirjoitti...

Komppaan vielä Jaskaa: pistä Ykä vaan kasaan kootut teokset, kansien väliin. Niinhän Jussikin teki.

Ilmoittaudun myös heti tilaajaksi, jos homma joskus toteutuu. Olisi opukselle oiva paikka pukinkontissa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Buurille, Nuivaantuneelle ja Kapolle. Tuskinpa näitä kirjaksi, ainakaan näihin maailmanaikoihin. Kirjallisuuspalkinnon myöntäisi Mika Illman, joka vielä virassaan istuu. Lisästipendinä saisin tod näk potkut töistäni.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Ykälle, blogiasi on ollut ilo lukea koska sinulla on selvästi kirjoittajan lahjoja. Harvoin olen muualla saanut lukea hymyssä suin asioista joiden periaatteessa pitäisi ketuttaa :D

Toivottavasti palaat vielä joskus!

Anonyymi kirjoitti...

En muista milloin aloin lukemaan yrjöä, hyvin on aika kulunut.

HS kummallista ininää tästä PS voitosta. Näitä kommentteja lukee, ihan kuin PS olisi jokin kaikenkattava voima kyllä se nyt impivaaraksi muuttuu.

HS 20.4

joutui lähtemään Ruotsiin, jos nähdä muuta kuin saunanlauteita ja nakkikiskoja.

Olikohan maanantain HS.

Naiset mainitsee kansainvälisyyskehitys, miehet ei.

Tähän sitten muistin Octaviuksen kirjoituksen, varmaan monelle tämä olisi ihan mukavaa.

http://octavius1.wordpress.com/2011/01/19/kolmen-suuren-hallitus/#comments

Pitää kirjoittaa hiilenmustaa sähköpostia HS toimittajalle. Reetta räty 18.4, muistaakseni maanantain lehti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos Anolle ja Anolle.

Kyllästynyt Ruotsissa kirjoitti...

"6. Svedupetterit

Ruotsissa ollaan oltu niinqu härregud ja kovasti neuvottu suomalaisia toimimaan oikein, oikeammin ja oikeimmin. Hotelli Yrjöperskeleen respasta todetaan, että maa, joka pitää kansallista itsemurhaa suurimpana mahdollisena hyveenä, voi neuvojensa kanssa mennä ja vetää majavan ulkosynnyttimet korvilleen & kaikota mäkimaastoon."

Jumankekka, Yrjö, tuosta pitäis tehdä versio isolle valotaululle täällä itsemurhanteon MM-maassa ja näyttää sitä vähintään vuoden ajan joka moottoritienpätkän osuudella.

Saas nähdä, miten kauan Ruotsin "journalistit" jaksavat pitää omituista pälpätystään - jopa muiden asioista - ennen kuin rupeavat oikeisiin hommiin. Johan koko valveutunut Eurooppa vähintään nauraa käkättää tällaiselle.

Jos Ykä nyt lähdet lomalle, niin toivotan hyviä ilmoja ja muita olosuhteita, mutta älä venytä sitä liian pitkäksi, ethän? Blogisi on Suomen parhaita.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin hirveesti mikään muuttuu poliitikassa, kansanedustajia vastassa on valtava virkamieskoneisto joka jauhaa monet kansanedustajat pehmeiksi,
mutta pöyhiipahän vähän poliitiikan kompostikasaa ..

Lapinleuku kirjoitti...

Hyvää Yrjönpäivää ja kiitokset päivän piristyksestä! Blogitekstisi iski juuri nappiin täällä lentokentällä kotimaahan palatessa ja erityisesti suuret kiitokset itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien seuraamisen muistuttamisesta!

Anonyymi kirjoitti...

No voihan peijooni! Vasta kun kuukausi sitten aloin blogiasi seuraamaan.

Anonyymi kirjoitti...

oli viihdyttävää, kiitos!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Kyllästyneelle, Ano1:lle, Lapinleulle, Ano2:lle ja Ano3:lle.

heponen kirjoitti...

En ole tätä blogia juuri kommentoinut, mutta otan silti erityiskiitokset tyytyväisenä vastaan. Kiitoksia Ykälle pitkästä urasta ja toivottavasti tulet vielä takaisin. Yksi asia mikä on varma on että maailmasta eivät aiheet tule loppumaan. Eivät edes täältä kotosuomesta. Löysihän aiheita Karpokin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Heposelle.