keskiviikko 21. syyskuuta 2022

FANAATIKON PELOTTAVA SHOW JATKUU

Meinasin tässä välillä postailla Jotain Ihan Muuta mutta laitetaan vielä hetkisen verran aikamme itselleen valehtelevia ilmiöitä. Eli niin kuin aikaisemminkin on todettu, hallituksessamme ja erityisestä äärivihervasemmistossa siunataan Putinin hyökkäys Venäjälle. Siitähän saa kaikkien aikojen keppihevosen jolla ratsastaa oman mielettömyyden yli. Ja asiaa julistanut sekä meidän suuren suuresti arvostama Maria Ohisalo jatkaa samalla linjalla:

Hjuu. Epäilemättä Putin on saanut aikaiseksi vihervasemmiston aikaansaaman toimivien energiamuotojen alas ajamisen jota on harjoitettu jo kauan aikaa ennen Ukrainan sotaa. Ja Putin pirunmoisessa oveluudessaan on houkutellut vihervasemmiston ajamaan alas suomalaista elinkeinoelämää ilman mitään varsinaista syytä yhtä lailla kauan aikaa sitten. On se piruvie kieroudessaan ovela jätkä.

Mutta fanaatikkoa ei reaalimaailma hetkauta. Sitä kuvaa tuo toinen lause. Uusiutuva ja päästötön energia on ainoa tie ulos käynnissä olevasta energiakriisistä. Niin. Poistetaan joku, joka toimii ja tarjotaan tilalle jotakin, jonka toivotaan joskus olevan olemassa.

Ja fanaatikkona unohdetaan, millä leveysasteilla me Suomessa elämme. Muistakaapa kanssaihmiset että halko ei myöskään ole sitä päästötöntä energiaa joka vihervasemmistolaisia fanaatikkoja miellyttää.

Ja muistakaa myös se, että ne fanaatikot määräävät meidän elämäämme.

58 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kukahan saisi taottua tuon hullun akan puolikaljuun päähän, että lintusilppurit eivät pyöri kovilla pakkasilla, koska silloin ei tuule eikä aurinkovoima tuota energiaa tarpeeksi, kun aurinko talvella korkeintaan pilkahtaa hetken metsärajan yläpuolella? Mikä on tämän kahjon mielestä se uusiutuva energiamuoto, jolla täällä lumen ja jään keskellä talvehditaan hengissä?

Veikko kirjoitti...

Putinia voi totta kai syyttää ihan kaikesta ja niin ensi talvena syytetäänkin hyvin suureen ääneen, koska poliitikot eivät mitenkään voi myöntää tuhlanneensa Euroopassa satoja miljardeja vihreään siirtymään. Heidän on osoitettava syntipukki vihaiselle kansalle.

Voi tosin olla liian myöhäistä. Nimittäin näillä energianhinnoilla Saksan talous kaatuu ja sen mukana koko EU. Rahaa voi painaa lisää, mutta sähköä, lämpöä ja ruokaa ei voi painaa lisää. Jonkun pitää ihan oikeasti tehdä töitä, jotta saadaan sähköä, lämpöä ja ruokaa ja se joku on aika usein valkoinen mies duunari, eikä vihreä feministi.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Vasarahammer kirjoitti...

Ei ole Putinin syy, että Saksa sitoi itsensä Venäjän myymään kaasuun. Ei ole Putininin syy, että uusiutuvat tarvitsevat aina tuekseen luotettavaa energiaa, jota on jatkuvasti saatavilla toisin kuin uusiutuvilla tuotettua sattumaenergiaa.

Ei ole myöskään Putinin syy että Suomi osti talvisin Olikluoto 3:n verran sähköä Venäjälle. Eikä ol Putiin syy, että Suomessa lopetettiin turvetuotanto kuin seinään ja turve korvattiin venäläisellä hakkeella. Eikä ole Putinin syy, että Suomessa ei ole voimalaitoksia, jotka voitaisiin tarvittaessa ottaa käyttäöön lisäenergiaa tuottamaan. Eikä ole Putinin syy, että Suomen hallitus on omaksunut net zeron eli tavoitteen pyrkiä kokonaan pois fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Tämä tavoite on hullu ja täysin epärealistinen. Se aiheuttaa vain köyhyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Tekisi mieli tässä kohtaa uskoa ennemmin Puttea kuin Sahioloa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Viime viikkoina on tullut luettua Olavi Paavolaisen matkakertomuksia 30-luvun loppupuolelta, ja hämmästystäni on herättänyt se, miten kirjallinen intellektuelli voi intuitionsa varassa osua ajankuvauksessaan ja selityksissään niinkin oikeaan kuin mihin Paavolainen pääsee.

Ikään kuin hän olisi ollut kielifilosofiaan perehtynyt käsiteanalyytikko. Hän ymmärsi hyvin millaisiin käsitteenmuodostuksellisiin hämäryyksiin natsi-Saksan propaganda pohjautui. Hän näki näiden käsitteellisten hämäryyksien läpi ja ymmärsi, miten syviin yleisinhimillisiin ajattelun pohjavirtoihin ideologisesti voimaannuttava ajattelu perustui.

Teoksessa "Risti ja hakaristi" hän alkaa analyyseissaan päätyä siihen, että niin natsismissa kuin kommunismissakin on lopulta kysymys uskonnoista -- ja tähän päivään tuotuna tuo ideologiat uskontoina näkevä tulkinta voisi avata omat silmämme huomaamaan, millaisista aineksista nämä "vihreät siirtymät" saati sitten "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" on muotoiltu.

Ymmärryksen täydellisesti noituvista yliyleistävistä yleiskäsitteistä siis.

Mutta minulla on se tuntuma, että aika aniharva meistä tajuaa tiedollisen ajattelumme syvätasoja. Useimmat kuvittelevat että ajattelun tiedolliset ainekset ovat päteviä -- vaikka ihan samaan hengenvetoon niiden annetaan sulaa yhteen mitä erilaisempien ja toisensa pois sulkevien aatteellisten ideologioiden kanssa.

Itse koen aikalaisajattelumme vahvasti koko ajan taantuvana. Olemme historiallisessa käännöksessä, taantumassa joukkomitassa takaisin keskiaikaisen skolastisen käsiterealismin huomaan, niin etteivät enää edes viisaimmat meistä pysty erottamaan mitkä yleiskäsitteistämme ovat pelkkää ymmärrystä noituvaa stiiknafuulaa ja mikä on tositietoa, joka on olemassa ihan siitä riippumatta pystymmekä käsitteellistämään sen oikein ja hallitsemaan sitä.

Olemme sortumassa omien uususkontojemme narratiiveihin ja siis jopa "vihreän ajattelun" tarjoamiin eskatologioihin. Ja samaan aikaan poliitikkomme puuhastelevat yhä uusia sensuuripykäliä lakeihimme, ja juristeristit ovat täysin kyvyttömiä pääsemään irti omista, yhä enemmän inkvisiotion miehiä muistuttavista asenteistaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos fortum olisi ostanut 7 miljardilla halvinta olutta, jokainen kansalainen olisi saanut 46 lavaa kaljaa ja Fortum olisi saanut panteista enemmän takaisin, kun tästä uniper sekoilusta."

Tällainen juttu tuli vastaan Hommaforumilla. Ylenanto toki valkopesee tilannetta koko ajan.

PS-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Veikolle, Vasarahammerille, Ano2:lle, Seppo Oikkoselle ja PS-lehdenjakajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ei sen päähän saa sitä itsestäänselvyyttä taottua millään.

Veikko: Niin totta. Raha on vain rahaa eikä se automaattisesti muutu sähköksi, lämmöksi ja ruuaksi. Setelirahaa voi tietysti polttaa uunissakin Venezuelan malliin mutta digirahaahan se nykyisin. Valkoisilla duunarimiehillä on aikanaan paljon korjaamista.

Vasara: Olet oikeassa joka kohdassa. Ei lisättävää.

Ano2: Tehdään nahkapäätös eikä uskota kumpaakaan.

Seppo: En osaa ajatella niin akateemisesti kuin sinä mutta uskonnostahan tässä on kysymys. Ja se on muuttumassa aina vain enemmän loukkaamattomaksi dogmiksi.

PS-lehdenjakaja: Toi oli kyllä hyvä heitto.

Anonyymi kirjoitti...

No minäpä vastaan Hutisalolle:"Täysin uudistunut ja täysjärkinen hallitus on ainut tie ulos tästä käynnissä olevasta aivopierujen ajasta."

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ekokapinan ynnä muiden Ohisalon opetuslapsien mukaan meillä oli jo toissa kesänä ilmastokriisi, joka olisi vaatinut välitöntä HÄTÄTILAN julistamista! Yliampuvaa ja lapsellista vouhkaamista. Energiakriisi sen sijaan on todellinen, mutta kovin on hallituksella laihat eväät kun itse keksitty maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka painaa päälle. Ohisalo ei ministeriauton takapenkillä muista, että täällä asutaan monia muita eurooppalaisia pimeämässä, kosteammassa ja kylmemmässä ilmastossa, jossa on pakko lämmittää asuntoja, ettei jäädytä pystyyn talvella ja asunnot homehdu pilalle. Lisäksi unohtuu, että joukkoliikenne ei toimi samalla tavalla kaikkialla kuten Helsingissä ja monien on pakko ajaa henkilöautolla päästäkseen töihin, opiskelemaan tai kauppaan. On raivostuttavaa seurata tätä pelleilyä. Alle kymmenen prosentin kannatuksella suolletaan utopiaa, joka on kohta se viimeinen naula henkitoreissaan olevan Suomineidon arkkuun. Kehitysmaiden väestöräjähdys tai merien ja maaperän saastuminen ei vihreää köyhyystutkijaa huoleta, koska omat elinolosuhteensa pilanneet voidaan ottaa ilman ylärajaa länsimaiden huollettavaksi maailman tappiin asti.

Rouva AnoYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Tämän voisin minäkin sanoa.

Rouva Ano: Erittäin hyvin tiivistetty.

Anonyymi kirjoitti...

"Uusiutuva ja päästötön energia on ainoa tie ulos käynnissä olevasta energiakriisistä."

Jaa, mikä sitten on uusiutuvaa ja päästötöntä? Maakaasuko - no, tottakai. Mistäs sitä saatais, kanada ei myy, se on fossilista. USA ei myy kyn ei saa porata, sleepy-joe kieltänyt sen. Venäjältä, juu paitsi ettei. Turve? Ei, juu, vaarinhousut. Suomessa ei, ruottissa juu. Hakkutähteet, toistaiseksi mutta ei vuodesta 2030. Mikä luonnossa oikeasti muuttuu? Kuulemma oksille ja latvuksille on uutta, arvokkaampaa käyttöä. Ehkä varpuluutia alkaa eu hamuta. Kantoja alkanee mennä nitroselluloosatehtaille, onhan niitä jo yksi skotlannissa. Ollut vasta muutaman kymmenen vuotta.

Kohta hutisalot päättävät, ettei vesivoima ole uusiutuvaa eikä päästötöntä. Suomessa toki sadanta korvaa voimaloiden virtaaman - muttei esmes sahelissa. Päästöt? No, mikäs hävitti kokemäenjoen vesistön lohet? Niin, että ei se mitään päästötöntä ole. Isoisäni muuten taisi pyydystää Tuppukylän yläpuolisen vesistön viimeisen Lohen, oliko 30- vai 40-luvulla. Sitten oli väylä poikki, ei tullut uusia.

Aurinkoenergia, ehkä tsingiangissa on lämpötila talvisin, tiistai-aamupäivisin laskenut niin, että tsingianginperskärpänen on uhanalaistunut. Kun kouvolalaiset aurinkokennot on vieneet lämmön, kts. tarkemmin itäsuomen yliopiston spekulatiivisen ekologian laitoksen julkaisusta.

Tuosta vihreästä houreesta on päästävä eroon. Ehkä ensi talvi muuttaa asenteita, ehkä.


Pyssymies

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Maria "Vladimirovna" Ohisalo ei ehkä ole lukenut kaikkia niitä talouskirjoja tai käynyt kaikkia kursseja kuten uskonsisarensa Iiris "Talousnero" Suomela?

Sillä pyhältä Marialta on jäänyt huomaamatta, että energian hinnat lähtivät nousuun jo pitkälti viime vuoden(2021) puolella.

Sivuhavaintona:
Suomenlahden eteläpuoliset 'pikku'-veljemme Viro, Latvia & Liettua yhä tukevat Venäjän sotakoneiston murha- & raiskausretkeä Ukrainaan myymällä/ostamalla sähköä Venäjälle tai sen vasallivaltio Valko-Venäjälle.

https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Hähhää, joo, eihän tuossa jäänytkään enää kuin se toivioenergia.

VNV: Luulenpa että Ohisalo tietää asian oikein hyvin. Ja lienee niin, että kokonaista valtakunnan energiahuoltoa ei ihan hetkessä muuteta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja lisäys: Onnittelut Fortumille. Siitä Saksan seikkailusta ei sitten tullut kuin kuusi miljardia persnettoa.

Vasarahammer kirjoitti...

"Tuosta vihreästä houreesta on päästävä eroon. Ehkä ensi talvi muuttaa asenteita, ehkä."

Jos on juuttunut syvälle typeryyteen kuten Hutisalo, vain omakohtainen karu kokemus oman politiikan konkreettisista seurauksista voi muuttaa tilanteen. Tarpeeksi syvälle juuttunut typeryys lienee parantumaton sairaus.

Anonyymi kirjoitti...

Pauli Vahtera kirjoittaa, että fortumin oligarkit korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Ja hänellä on siihen hyvät perusteet, eli kuinka montaa osakeytiölain kohtaa nämä humupekat ja työt ovat rikoneet näissä toimissaan. Kannatta lukea!
Ja nennemmin minä uskon putinia enrgian hinnan kallistumisen syystä kuin ohisaloa, lienee lähempänä totuutta.
Huru-ukko

Mito Islam kirjoitti...

Toive-energia ,tunnetaan myös nimellä unelmasähkö. Sitähän tulee pistorasiasta ja jos se ei riitä, niin voihan sitä hangata käsiään yhteen, kyllähän se kitkakin lämmittää.

Anonyymi kirjoitti...

Meinaa verisuoni katketa päästä kun uutisissa lukee Fortum. Tappiot lienee kymmenissä miljardeissa kunhan luovasta kirjonpidosta joudutaan kirjaamaan alas vielä Venäjän sijoitusten tappiot, Ruotsin vesivoimat ynnä muut nerokkaat "sijoitukset" unohtamatta mitä olemme joutuneet maksamaan Carunalle joka vie tulokset maasta ulos ilman veroja. Maailman ennätys alallaan. Huippujohtajia meillä. Maksettava on huippupalkat ja poonukset etteivät suuret amerikkalaiset firmat niitä meiltä vie.

Mutta nyt se lähtee, uusi alku, sanoi Rauramo. Fortum keskittyy tulevaisuudessa uusiutuvaan päästöttömään energiaan. Mitähän tuo mahtaa olla? Ei kertonut. Veikkaan että suomalaisilta sähkönkuluttajilta revitään tulevaisuudessa huippuhintoja tappioiden kattamiseksi. Ja eiköhän ensi vuonna päästä jakamaan osinkoja optioita ja kannustinpalkkioita kun menee taas niin helvetin hyvin. Näyttöä olis jo riittävästi ettei Suomessa tarvitse olla viisas tullakseen miljonääriksi. Tyhmä ja hyvin "verkostoitunut" pärjää kyllä.

Sen aikaisen tiedon mukaan Uniper oli kuulemma hyvä kauppa. Nykyisen tiedon valossa ei. Nykyisen tiedon valossa koko Fortumin operatiivinen johto on vapautettava tehtävistään hallitusta myöten ja Fortum kansallistettava takaisin Imatran voimaksi valtion 100 %'n omistukseen. Siinä uutta alkua, aluksi. Valtion tulee aina ensin ajatella kansalaisen ja kuluttajan etua. Ei rosvojen kuten tähän saakka.

QroquiusKad kirjoitti...

Minkäs tälle voi, kun Suomen kansa haluaa tätä.
Ellei haluaisi, miksi se taas äänestää ensi keväänä tuon porukan uudelleen valtaan?
Onko se niin tyhmä kansa, ettei se tajua noiden tuhotyötä vaan uskoo nuokin valeet?
Eikö se tajua, että on vaihtoehto?
Miksi niin tyhmällä kansalla sitten pitäisi olla itsenäisyys?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Jos en ota lukuun blogistin loistavia blogeja, niin voin sanoa, että Rouva Anon erinomaiset kommentit ovat sitä parasta tässä blogin seuraamisessa !Tsemppiä Ykälle, jonka Ylvan nimipäivä oli hiljattain ja Rouva Anolle, jonka nimipäivää en tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

PS-lehdenjakaja kirjoittaa kommentissaan Hommaforumin jutusta ja Fortumin 7 miljardista. Homman jutussa on se virhe, että sekoitetaan kaljalaatikot ja lavat. Lavalla on yleensä 99 - 108 laatikkoa ja laatikossa on 24 tölkkiä. 7 miljardia jaettuna 5,5 miljoonalla on 1272,- ja sillä saa 46 kpl 24 tölkin laatikkoa a´ 27€. Lava on trukkilava ja laatikko on pahvia!

Yt. Entinen kaljan litkijä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Huru-ukolle, Mito Islamille, Anolle, Qroquius Kadille ja Entiselle kaljan litkijälle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Joo, tuskin muuttaa ja Ohisalon ei tarvitse siihen törmätä.

Huru-ukko: Vahtera kirjoittaa aina asiaa.

Mito Islam: Täysin totta. Ja ruoka tulee kaupasta.

Ano: Hyviä huomioita. Pelottavan hyviä.

Qroquius Kad: Ensi keväänä käy tod näk samoin mutta kenelle Suomen itsenäisyyden luovuttaisit?

Terho: Rouva Ano on mainio.

Entinen kaljan litkijä: Kiitos täsmennyksestä mutta ehkä idea silti tuli ilmi.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei ole ketään kenelle itsenäisyyden luovuttaa.
Ei ketään.
Ei mitään.
Siksi tässä ei ole enää mitään ratkaisua näkyvissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jep, Qroquius Kad. Meidän on pakko pärjätä omin voimin. Ei kukaan muu sitä puolestamme tee.

Strix Senex kirjoitti...

Ohisalo ja Putin, samaa maata kuin maalarin housut. Siinä on vakka kantensa valinnut. Meinaan, että yhtä selväjärkisiä ja luotettavia molemmat.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuon kirjoittaisi lyhyemmin ja kansantajuisemmin, mentäisiin 30-luvun salsaan ja miten siellä myytiin ideaa. Miettikää…

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tuo eu:n idioottien päätös - puun muuttaminen uusiutumattomaksi energiaksi minua kiukuttaa? No, eläkepäivien askar hankaloituu. Mökki on Järven rannalla, siellä on noin tsiljoona muutakin mökkiä, 50 - , 60- ja 70-luvulta. Alkavat tontit olla jo umpeenkasvaneita ja piakkoin vaihtavat omistajaa. Samoin on pikkutiloja / mökkipaikkoja runsaasti, semmoisia joiden ympärillä on ollut pieniä peltopläntejä, paketoitu joskus. Tarjolle tulee paljon pientä sekapuuta, pienissä erissä, tulee kun osaa kysyä. Tulee toki tukkipuutakin - mutta vähemmän ja vähän kerrallaan.

Tästä oli tarkoitus saada lisätienestiä, eläkkeen minulle ja maatalousyrittämisen ja palkkatyön lisäksi naapurille ja pojalleen.

Puu ja hake menee myyntiin, korvaa öljyä ja sähköä, siksi verokohtelun mutkistuminen on huono uutinen. Mökkiläiselle joka ostaa klapuja ei tällä ole väliä mutta haketta ostava, isoa konehallia, navettaa ja taloaan lämmittävä maatilayrittäjä tai muu vastaava ei tarvitse riskiä polttoaineen verotuksen / luokituksen mielivaltaiseen määritykseen.

Joopa, takaisin ekkelin - libre Officen Calc - ääreen laskemaan liiketoimintasuunnitelmaa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Miettikää mikä lahja Ukrainan Presidentti onmeidän Sauliin verrattuna? Ja itse olen Saulin puolella

Anonyymi kirjoitti...

Onko heillä vaihtoehtoa? Me kun ollaan niin Eurooppaa ja raiteetkin jatkuu Vladivostokiin?

Anonyymi kirjoitti...

Siis verrattuna 5G seikkailuun?

Anonyymi kirjoitti...

Hesarissa oli ylistysartikkeli: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009064073.html

Onnittelut vain Harvard-tutkinnosta, mutta kuten tavallista, tässäkin on taustalla ns. Affirmatiivisuutta. Mm. heppu on kolme kertaa tehnyt SAT:n ja vasta kolmannella kerralla ylittänyt minimitason sisäänpääsyyn. Ehkä ei kuitenkaan ihan parasta ainesta. Urheilija ja väri takasi kuitenkin sisäänpääsyn.

Anonyymi kirjoitti...

Voi pojat! Näkisittepä minut nyt; osaan nimittäin vielä vanhoilla päivillänikin punastua. En olisi voinut enemmän yllättyä kommenteistani saamaani kiitosta, sillä usein tuntuu siltä, että kirjoittelen itsestäänselvyyksiä. Nykyisessä elämäntilanteessani tämä Ykän aivan ylivoimainen blogi täällä netissä on sellainen henkireikä, ettei paremmasta väliä. Kiitos, että saan olla mukana.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tein laskuharjoituksen olutesimerkin innoittamana. Siinä voi olla virheitä!

Otetaan säästöpossusta 7 mrd Euroa ja mennään kauppaan ostamaan vähän virvoitusjuomaa. Valitaan Warthallin Zaffa Appelsiini (sokeriton niin ei mene hampaat). Pullon hinta on 3,05 ja pullon tilavuus 1,5 litraa.

7 mrd jaettuna 3,05:llä tekee noin 2_295_081_967 kappaletta juomapulloja, tilavuus 1,5 litraa.

Juomaa on nyt noin 3_442_622_951 litraa.

Kaivetaan allas, jotta päästään uimaan Appelsiini-Zaffaan. Tehdään sellainen kaivanto, joka on 2 metriä syvä ja 30 metriä leveä - vähän kuin uimahallissa. Pituuden pitäisi riittää vaativammallekin uimarille, koska altaalle tulee nyt pituudeksi noin 57_377 metriä eli reilut 57 kilometriä.

Pullot ovat nyt tyhjiä ja ne voidaan palauttaa. Pantti on 40 senttiä eli pullot palauttamalla saadaan 918_032_786,80 Euroa. Ne voi laittaa säästöpossuun tai niillä voi ostaa esimerkiksi irtokarkkeja.

Tarkistin laskelmat pariin kertaan. Niiden pitäisi olla oikein, mutta jos virheitä löytyy niin sitten löytyy.

Ps. Miljardi on iso luku.

maallikko

Veikko kirjoitti...

Kenen meidän? Kun seuraa poliitikkojen puheita, vaikuttaa yhä enemmän siltä, ettei ole enää meitä, siis yhteistä näkemystä ja kansakuntaa.

Jussi Halla-aho kirjoitti jo vuosia sitten itsenäisyyspäivänä, etteivät poliitikot näe itseään osana Suomen kansaa vaan he kokevat kuuluvansa ylikansalliseen aateliin, jolle Suomi on vain oma verotusalue. He palvelevat EU:ta ja saavat siltä kolmekymmentä hopearahaansa.

Juuri tästä ei EU-puoli varoitti ennen kansanäänestystä 1994. EU ostaa meidän poliitikkomme ja virkakuntamme.

Ei Kekkosen ja suomettumisen aikaan kukaan poliitikko tai virkamies haaveillut pääsevänsä Kremliin keskuskomiteaan. Nyt näyttäisi jokainen haaveilevan urasta EU:ssa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Eikö "Lava" tarkoita juurikin tuota 24 tölkkiä sisältävää pahvista olutlaatikkoa?

Kuten "Mäyräkoira" oli se pakkaus jossa oli pulloja 6 peräkkäin ja 2 rinnakkain eli 12 pulloa olutta.

5.500.000 x 46 x 24 x 0,10 = 607.200.000 miljoonaa euroa.
Eli Fortumin saamat 500 miljoonaa ja vielä noin 107 miljoonaa uusiin oluisiin.


https://urbaanisanakirja.com/word/lava/29667/
https://urbaanisanakirja.com/search/?q=M%C3%A4yr%C3%A4koira

Anonyymi kirjoitti...

Voehan hevovvittu. Fortumille pitää antaa työrauha. Mihin työhön? Varastamiseen. Ei Suomi poikkea Afrikan "kansantasavalloista" joissa poliitikot ja johtajat varastavat kansalta kaikki, yhdessätuumin.

Sähkö maksaa jo kuusi kertaa enemmän kuin kesäkuussa ja "nousupainetta" pukkaa. Aivan varmasti. Jäihän meille taas miljarditolkulla maksettavaa kun pojat ja tytöt vähän kohkasivat. Eikä sitä kukaan yritäkään saada loppumaan.

Vituttaa kahta kauheammin kun akateemisesta suojatyöpaikasta, esmes Motivasta, tulee televisioon puhuva pää kertomaan miten säästää sähköä. Sähkölämmitys on ja termostaatit säädetty viiteentoista. Päällysvaatteissa nukutaan. Mutta kun asteen verran vielä pudottaa niin avot, kyllä helpottaa. Miten saatais työnnettyä kaikki vihreät siirtymät poliitikkojen perseeseen, syvälle ja poikittain.

Voimalainssi kirjoitti...

Väitteessä että hinnat on Putinin aikaansaannosta on vinha perä.

Eyrooppalainen, varsinkin saksalainen, virheä liike on aikanaan muodostettu KGB vahvalla myötävaikutuksella. Virheiden Suuri Saatana on historiallisesti ollut ydinvoima. Eli päästötön enegianlähde jonka polttoainehiolto coidaan järjestää täysin länsiblokin sisällä, ilman ryssien öljyä tai kaasua.

Fukushiman myötä alettiin keskellä Eurooppaa ja Suomeakin lelkäämään mannerlaattojen päälle rakennettuja ydinvoimaloita. Putin sitten suurena sankarina tarjosi kaasuaan.

Saksa toivoo sydämmestään että Ukraina häviää ja kaasuhana aukeaa

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Off-topic tai jotain sinnemäkeenpäin:

Kyllähän sitä vähän pelkäsi eduskuntavaalituloksesta ja nykyisen hallituksen perustamisesta vähän pelkäsi kuinka vitulleen asiat voi saada. ;)

Mutta että näin perseelleen ja nyt pelottaa mitä muuta ne ehtii vielä saada aikaiseksi?

https://twitter.com/ja_tallee/status/1572846470159634432?cxt=HHwWgMC8wYDi79MrAAAA

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Ano1:lle, Pyssymiehelle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle, Rouva Anolle, maallikolle, Veikolle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano6:lle ja Voimalainssille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne.

QroquiusKad kirjoitti...

Ymmärtääkseni naapurisuhteita itään ei paskonut hallitus vaan Imperialistinen Roistovaltio Ryssä valloitussodallaan Ukrainaan, eikä Suomi jonottaisi NATOon ilman sitä.
Mikä muuten ei ole vähääkään hallituksen, vaan presidentti, ylipäällikkö Sauli Väinämön ansiota;
hallitus päinvastoin on tehnyt kaikkensa haitatakseen sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kysyi:
"Eikö 'Lava'tarkoita juuri tuota 24 tölkkiä sisältävää pahvista olutlaatikkoa?"

Ei tarkoita! Lavalla on n. 99 - 108 laatikkoa, a´24 tölkkiä.
https://www.viinikauppa.com/catalog/lavatarjoukset-c-328.html

Yt. Entinen kaljan litkijä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Entiselle kaljan litkijälle & kiitos kommenteistanne.

Qroqius Kad: No näinhän oli. Vielä tammikuussa ajatus Natosta oli ihan mahdoton.

Entinen kaljan litkijä: Olet varmaan oikeassa mutta puhekielessähän lavalla meinataan sitä 24 tölkin satsia.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tätä vihapalstaa seuraa SDP:n vihpuhevastaavatar, siksi toivoisin tiedon vuotavan demareiden talousnerojen piiriin.

Sata on kymmenen kymmentä - helppo ymmärtää, eikö totta.
Tuhat on helppo luku ymmärtää, tonni on aika iso raha. Tuhat on kymmenen sataa.
Miljoona on tuhat tuhatta, siis ihan pirusti.
Miljardi on pikkuraha, paitsi ettei ole. Miljardi on tuhat miljoonaa, siis tuhat tuhatta tuhatta.
Biljardi taas ei ole luku vaan peli, jossa kepillä tönitään palloja sinne & tänne.
Tähän oikeastaan kannattaa lopettaa lukujen nimeäminen, ne isommat käsitellään mieluummin kymmenen potensseina, 1*10 potenssiin kuusi on miljoona, 3,14*10 potenssiin 618 on ihan helevetin iso luku, kätevää.

Päätän tietoiskuni tähän.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Hei Rouva Ano, turhaa (naisellisesti, haha ) punastella. Olemme ainoat naiset jotka kommentoimme tähän ykän blogiin kaikken filosofien ja asemiesten joukossa koska tämä blogi nyt vaan on niin hyvä. En koko blogista edes tietäisi jollei frendini Pauli V. olisi aikoinaan vinkannut. Jäin koukkuun.

Siis anteeksi mitä? Luuleeko tämä meidän Elovena että tuo nykyään lähinnä pumpattavan barbaran naamaa muistuttava pöhöttynyt diktaatori edes tietää mikä on vihreä siirtymä. KGBn upseererille ei luonto, tuuli- ja aurinkovoima taida olla ihan ykkösinä. Ainoat propellerit ne taisteluhelikoptereiden. Vaikka koko Siperian arojen tuulet voisi ottaa vihersiirtymään. Mutta entisillä mennään: Siperian lakeus on suuri, ja Sonja siellä lunta lapioi. Palkkansa ei ollut perin suuri, ja viisi ruplaa viikossa hän joi. Lännessä aina unohdetaan, että Venäjä on muutakin kuin Moskova ja Pietari. Kuten unohdetaan Venäjälläkin. Ei noista muista väliä. Rahvaan tietämättömyydelle, manipuloinille ja typeryydelle kaikki perustuu. Tuntuuko tutulta yle ja hesari?

Suomi on nykyään ainoa maa jonka läpi neukkuturistit voivat mennä mihin lystäävät. Siis täysin lainvastaisesti, koska ns. transiviisumit poistuivat jo iät ja ajat sitten. Viisumi on käytettävä siinä maassa joka sen on myöntänyt, piste. Vaan eipä olekaan, Haaviston ja UM-kätyrinsä Jussi Tannerin mukaan täytyy joustaa kun ei voida todistaa että noi 1.300 luxusbilikaa Vantaan lentoparkissa eivät olisi juuri tuossa tuokiossa lähdössä Espoon Emmaan tai Oodiin. Täytyyhän sitä olla umpirehellisellä veli venäläisellä viikko mietintäaikaa siellä parkissa. Ja luottamus, se on tärkeää suomalaisten ja venäläisten suhteissa. Suomi luottaa ja Anatoli jättää bilikansa koska luottaa ettei sitä kukaan varasta. Luottamus on hieno asia, Edvin Lainehan teki siitä leffankin jonka Moskva Film maksoi. Vanhemmat kommentoijat saattavat muistaa viehättävän laulun "juna jyskyttää, kohti Pietaria, luota meihin luota meihin". Ei, tuo ei ollut parodiaa.
tira+

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys teille.

1970-luvulla juoppoja paleltui kuoliaaksi Helsingissä erityisesti.
Syynä oli lähinnä majoituksen puute.
Asiasta vastaava virkamies oli huolestunut että majoituksen järjestäminen olisi houkutellut muualtakin tulevia.
Paleltuneista suuri osa oli sotaveteraaneja.

Tulevana talvena luultavasti nähdään asuntoonsa kylmettyneitä vanhuksia ja sairaita.
Kun rahat ei riitä halkomottiin ja askel ei nouse.
Ja ihmishirviöt katsovat poispäin.

Kun maa on annettu pörssiyhtiöitten nöyryytettäväksi ja kuuliaiset Huti-Maisat toistavat kommunistien oppeja.
Ja kun Brysselin Imperiumissa shampanjat on jo jäähtymässä.
Niin siinä varmaan tahtoo tuo yleisnäkemys hämärtyä.

Kiinan armeijan talvipomppa on hyvä kylmyyttä vastaan.
Tiedän kokemuksesta.
Kun ei ole minkäänlaista lämmitystä asunnossa ja lunta on maassa.

Huti-Maisalle toivottaisin lokoisia oloja Brysselin lakeijana.
Siellähän ei huolet paina,eihän?
Jäätyneet suomalaiset vanhukset ja sairaat.

Regards Josef


Anonyymi kirjoitti...

On käynyt selväksi että Ykää ärsyttää räppi, minua taas räppärit. Kun Cheek röyhtäisee sen limamöykkyisen krooh, fanit kiljuu. Artistipa hyvinkin. Cheek älysi lopettaa, Elastinen vielä jatkaa pupunpositiivista musaa, mutta alkaa olla jo niin laast. Positiivinen hammasmainos, yök. Nyt oli tilausta oikealle räpille, sille gangstalle. Mustille veljillemme. Milan Jaffa tuomittiin epiksesti, Seksikäs Suklaa ei saanut räpätä Farmi-ohjelmassa mutta 6 sivua hesarin kuukausiliitteessä, Musta Leijona Suldaan Said Ahmed pääsi Haaviston rauhanlähettilääksi Afrikan sarveen vaikka oli juuri toipunut siitä että tätiä oli heitetty kanamunalla (CSI ei löytänyt kuoria) ja tummat räppäriveljekset Isaac ja Max saivat niinikään hesarin kk-liitteessä 4 sivua kehuakseen itseään. Ovat kuulemma Suomen huippuja. Nuo kaikki ovat mielestäni maksamani hesarin nyt-liitteen kamaa, sen jonka heti tiputtaa mainosten mukana lattialle. - Suostun kuuntelemaan räppiä tasan jos sitä esittää Pate Mustajärvi tai Arttu Wiskari.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Raha on keskuspankkien keksimä numero, jota säätelemällä eliitti saa riistettyä työtätekevien säästöt määräajoin. Nämä "lama-ajat" ovat tärkeitä, etteivät ihmiset heittäydy säästöjensä turvin liuan varhain eläkkeelle. Joutilaisuudessa näet joku voi alkaa ajattella asioita liian syvällisesti ja ehkä huomaa eliitin miljardiporsastelut ja kaikki muut metkut, jolla hallintolampaita keritään ja teurastetaan.

KKi kirjoitti...

Putinia syytetään kovasti sähkön reippahasta hinnasta. Kylläpä se todellinen syyllinen löytyy sosiaalifemokratiasta ja viherpiperryksestä.

Tämä hintahässäkkähän on nimenomaan vihreän politiikan mukaista. Mökeissään maaseudulla asustelevat persvakoperheet joutuvat luopumaan mökeistään ja muuttamaan kaupunkeihin tai kuolemaan pois. Ja sannamariaiirikset juhlii aikaansaamistaan.

Tiukkaa voipi tehdä. Viimeisimmän korotusilmoituksen mukaan ensitalvena sähkölasku rapiat 1300€/kk. Noh, maailma pelastuu. Sannoilla taas piletyksen aihetta.

Varmastikin moni ajattelee, että alkaa riitämään. Vaan luulenpa kevään vaaleissa vain puolueen nimen vaihtuvan kokkareeksi. Jolloin tietysti duunaria ja pienyrittäjää roimitaan vielä enemmän ja sähköyhtiöille lisää voittoa.

Mihin tämä fanaattisuus päättyy. Luultavasti viherpunaisen unelman hautaamiseen ja kokkareiden unelman realisoitumiseen. Vanhat ja sairaat kuolee pois, muut tekee kokkareiden suurfirmoille töitä lämpö ja ruokapalkalla.

Nyt jo varmasti kokkareiset kiinteistökusettajat katsovat persaukisten mökkejä kuola hipsteriparrasta roikkuen.

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano. Tässä lisää aihetta punastua. Sinun kommentisi ovat aina asiaa ja ilolla niitä lukee, että jatka vaan samaan malliin:)
t. vanaha äijänkääpä..
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin OT, vai onko sittenkään, vihreää vinkunaa:

Tampereella on nousemassa poru ainutlaatuisen luontokohteen tuhoamisesta. Miksi matkustaa saariselälle tai galapagossaarille, lähempääkin löytyy luontoa äimisteltäväksi, ainutlaatuista ja ilmeisen täynnä uhanalaisia kasveja ja elukoita. Koskematon luontokohde ihan kohta tuhon kohteena. Ja muuta paskaa.

Kyseessä on siis Puskiaisten liittymän* ja Pirkkalan välisen oikaisun rakentamisesta. Tampereen eteläisestä ohitustiestä, kehä kakkosesta tavallaan. Tarkoituksensa on ohjata liikenne etelästä kohti Vaasaa / Poria ennen sitä seitsemän kerroksista Tampere Eteläinen – risteystä. Pirkkalan lentoaseman läheltä, läpi tappitavallisen hämäläisen metsän. Koskematonta luontoa, no justiinsa, täällähän on asuttu vasta suunnilleen kymmenen tuhatta vuotta.

Luonnonrauhaa ja ainutlaatuisia luontoarvoja, lentoaseman melualueella, just. Alue rautatien varressa, tunnin junan reitillä, pitää jättää rakentamatta teollisuusalue ”tärkeälle luontoalueelle”.

Nimbyt, vihreät ja muut kylähullut yhdessä vastustavat hanketta joka vähentäisi tarvetta tunkea ruuhkaiseen risteykseen ja ruuhkaiselle ohitustielle. Vähentäisi hirmuisia CO2 päästöjä ja liikenteen melua kuulevien määrää. Kolaritkin vähentyisi.

*Tämä liittymä on etelästä tullessa juuri ennen Kiillon mutkaa, ja ei, eikä se ole paskiaisten liittymä. Vaan Puskiaisten.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Tässäpä sisar tira+:lle kappale, joka on oikeastaan talking bluesia mutta voidaan hyvällä tahdolla tulkita käymään rapista:

https://www.youtube.com/watch?v=d-UfIOzWFGE

Kyseessähän on ukrainalaisen sotalaulun suomennosversio. Siinä kuten originaalissakin ylistetään Ryssän niskaan tulta ja tulikiveöä langettavaa Bayraktar-droonia.
Jos tämä tuntui liian löysältä, tuossa on brittiläinen hardcore punk -versio:

https://www.youtube.com/watch?v=WRnNhNXaY0A

Siinä sula teräs leiskuu ja musta multa myllertyy, kun uuden ajan Volodymyrin Kolmikärjet iskevät taivaalta Jumalan Miekkoina örkkien niskaan!
Nähdäänpä videolla ukrainalaista naisenergiaakin.

Joppos123 kirjoitti...

Siansilmän unelma ryssälän imperiumista on romahtamassa mutta mätäsalon unelma siintää edelleen horisontissa.
Vihreiden ajama "humanitaarinen viisumi" on jättimäinen osa tätä tavoitetta.
Maa ja vaalikarja polvilleen ihan perkeleellisillä hinnoilla ja samalla kadut täyteen kasipalloja ja kähtäviä näyttämään kantiksille kaapin paikka.
Hutimaisa vaan unohtaa ettei se ministerin pesti ja erikoissuojelu ole ikuista ja tuontiväkivalta ei valitse kohteitaan.
Ukrainan sota on ollut mutumaisalle suorastaan taivaanlahja jonka varjolla se sadisti saa tavoitteitaan eteenpäin.

KKi kirjoitti...

Liekö vihreää sosiaalifemokraattista ihmisoikeusfanaattisuutta sekin, ettei saada ...tanan itärajaa kiinni.

Meille nauraa Viro ja muutkin Baltian maat. Auta enää ...ttuilla heille, yhtään maantiellä.
Aivan käsittämätöntä sannailua tämä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, tira+:lle, Josefille, Anolle, KKi:lle, Huru-ukolle, Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies:

Viesti1: Tieto välitetty. Toivottavasti menee demareille. Tosin saattaa olla niille liian monimutkainen.

Viesti2: Kuulunee sarjaan ”jos vaan voidaan valittaa, niin taatusti valitetaan, koska sillä osoitetaan oma tiedostavaisuutemme”.

tira+: Hyviä huomioita taas. Ja kyllä tähän blogiin kommentoi muitakin naisia, tosin te olette eniten esillä. Kiitos siitä teille.

Josef: Joo, suomalaisten asunnottomuushan ei ole valtakoneistolle ollut koskaan mikään ongelma.

Ano: Tuota hyperinflaatiota ja säästöjen nollautumista minäkin pelkään.

KKi:

Viesti1: Mahdollinen, jopa todennäköinen tulevaisuudenkuva.

Viesti2: Sitä jahkailua olen minäkin ihmetellyt.

Huru-ukko: Ja kiitos myös sinulle hyvistä kommenteistasi. Koskas saadaan lisää konnarin kokemuksia?

Qroquius Kad: Kiitos linkeistä. Laitetaan venäläistä, mutta ei kovin putinistista näkemystä:

https://www.youtube.com/watch?v=-MbkEn22BEo

Joppos123: Minä kun vähän luulen että kyseinen nainen uskoo olevansa ministeri lopun ikäänsä.

Veikko kirjoitti...

Kun tähän pakotepolitiikkaan lähdettiin talvella, niin EU lupasi, että energiaa hoidetaan riittävästi. Kyseltiin Qatarista, tuosta ihmisoikeuksien mallimaasta, jossa kohta pelataan jalkapalloa ja Saudi-Arabiasta, joka hyökkäsi naapurimaahansa Jemeniin. Ei onnistunut. Kysyttiin Yhdysvalloista ja Kanadasta. Ei onnistunut.

Maailmassa ei ole ylimääräistä tuotantoa, jota voisi ostaa, koska pahaan fossiilienergiaan ei ole saanut sijoittaa, eikä yksityinen yritys noin yleensä tee turhia investointeja.

Niinpä nyt talvi lähenee, eikä EU-mailla ole tarpeeksi energiaa. Kun kysyntä ylittää tarjonnan, hinnat nousevat.

Tosin Suomi voisi aika helposti eristää itsensä Saksan ongelmista eroamalla EU:n sähkömarkkinasta. Riidellään sitten vuosia kaikki tuomioistuimet läpi. Jos tulee huono tuomio, riidellään lisää.

Ei vaan taida Suomen poliitikoilla ja muilla päättäjillä kantti kestää EU:n kanssa riitelyä. Mistähän me saisimme oman Orbanin?

Trilisser kirjoitti...

Se on tämä energiapolitiikka mielenkiintoista. Esimerkiksi 1990-luvulta 2000-luvulle maakaasua tuutattiin superpuhtaana polttoaineena, vaikka tiedossa oli, että päästöedut kivihiileen verrattuna ovat nollapäästöutopian mitalla hyvin vähäiset. Silloin(kin) Vihreät vastustivat kiivaasti ydinvoimaa ratsastamalla jo silloin tavallisen kansan säteilypeloilla ja -tietämättömyydellä. Jo muuten em. ajanjaksolla tiedettiin hyvin, että kauhistelu dieselien hiukkaspäästöistä on sekin kuplaa, sillä hiukkasten kokonaismassaan perustuva päästöraja on huono, koska dieselin pakokaasuissa on suhteellisen paljon isohkoja hiukkasia, jotka eivät pääse keuhkoihin asti lainkaan, mutta jotka nostavat päästöjen mitattavaa massaa huomattavasti. Siten teknisesti monessa suhteessa ylivoimainen autojen voimanlähde on ajettu taka-alalle.

Ja mitä tulee Hutisalon haaveisiin "uusiutuvasta nollapäästöenergiasta", niin valitettavasti sellainen on utopiaa. Kaikki energiantuotanto aiheuttaa jotain päästöjä. Pitäisikin puhua ympäristövaikutuksista. Ja kylmä tosiasia on, että ympäristövaikutuksiltaan kokonaisuutena kaikkein paras energiamuoto on ydinvoima. Pitää huomioida niin saasteet kuin maisemavaikutuksetkin. Meillä oli Eduskunnassa aikoinaan Martti Tiuri, jokahallitsi ydintekniikan niin, että pystyi vääntämään asiat rautalangasta halukkaille kuulijoille. Nykyisin meillä ei ole yhtään vastaavan tieteellisen taustan omaavaa ydinvoiman puolestapuhujaa Eduskunnassa. Ja kun tähän yhdistetään "valtamedian" täydellinen tietämättömyys ja ideologian vimma, niin kansaa on helppo pelotella säteilyvaaroilla.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei Suomesta sähkö mihinkään lopu, elleivät tytöt sitten päätä lahjoittaa kaikkea sakemannille.

Sähkön loppumisella meitä pelottelee mediaeliitti yhteistyössä poliittisen ja energiaeliitin kanssa, että viimemainitut voisivat nylkeä sähköstä roistohintoja, joista liruu mukavasti myös kahdelle ensinmainitulle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veikolle, Trilisserille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Teillä oli kaikilla erittäin hyviä huomioita.