lauantai 24. syyskuuta 2022

KULTAMUNAT: TOIVE JA TODELLISUUS

Lukija muistaa varmasti oikein hyvin kun meille suomalaisille alettiin mainostaa jotain 15 vuotta sitten kuinka maahanmuutto on Suomelle välttämätöntä että saadaan osaaavaa työvoimaa turvaamaan suomalaisten hyvinvointi. Verrattiinpa tulijoita jopa kultamuniin:

Toki muistatte tämän

Luonnollisesti hoettiin myös lausetta ”monikulttuurisuus on rikkaus” melkein yhtä paljon kuin eräs porukka allahu akpaaria. Täällä voiman pimeällä puolella varoitettiin jo silloin että korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa ei kyllä mitään kultamunia houkuttele. Eihän siihen uskottu. Olisi ehkä kannattanut. Tuontitavaran rikollisuudesta olen kirjoittanut eräänkin kerran ja laitetaanpa juttua Helsingin Uutisista. Siinä kerrotaan selvästi että kultamunat tulevat pirun kalliiksi:

Ja mitkäs ovat näissä ne kolme pääryhmää?

Asiakaskunnan lukuisista äidinkielistä nousee esille etenkin kolme: arabia, somali ja dari.

Juttua varten haastateltu virkamies tiivistää suomalaisen sinisilmäisyyden:

Tämä kehitys ei ole mitenkään yllättävä, mutta se kertoo siitä, että vieraskieliset eivät ole kotoutuneet Espooseen toivotulla tavalla.

Niin. Toivottiin. Ja pakotettiin koko kansa elämään toiveajattelun mukaisesti. Vaan ei auttanu toiveet. Luulisi, että tässä vaiheessa ei enää elettäisi toiveiden vaan todellisuuden mukaisesti. Mutta eihän toki. Kelan tutkimuspäällikkö Signe Jauhiainen kertoo:

Jauhiainen on toiveikas sen suhteen, että vieraskielisten mittava osuus työttömyysetuuksien saajista pienenee jatkossa.

– Uusi laki kotoutumisen edistämisestä on parhaillaan valmistelussa ja luotan siihen, että sen avulla uusien ryhmien kotoutumistoimet tehostuvat. Silloin myös tarve Kelan rahalliseen tukeen varmastikin vähenee, Jauhiainen arvioi.

Eli jatketaan sitä, mikä on mennyt totaalisen perseelleen jo yli kolmekymmentä vuotta. Jatketaan toivomista. Ja suomalaiset jatkavat pakotettua tyhjänmaksamista.

43 kommenttia:

Pauli Vahtera kirjoitti...

Tutkimuspäällikkö on tehnyt oivalluksen, joka pelastaa Suomen. Tehdään jokaiseen korjattavaan tai huonossa jamassa olevaan asiaan laki. Ei tarvita rahaa, ei työntekijöitä, ei Kelan tukea. Vain laki. Ja kaikki sujuu hienosti.

Qroquius Kad kirjoitti...

Siihen aikaan kun Kultamunien ihastelu oli kiivaimmillaan muuan Pimeän Puolen hupiveikko sai Hell-Sinkin Totuuden yleisönosastolle läpi tämäntapaisen kirjoituksen:

"Maahanmuutto on maallemme suunnaton rikkaus ja voimavara!
Siksi meidän kaikkien on opittava imemään kultamunia saadaksemme niistä kaiken irti."

Tämä oli mennyt läpi näennäisenä ylistyksenä ja ehti olla näkyvillä niin kauan, että siitä otettu kuvakaappaus oli levinnyt kautta netin Pimeän Puolen hilpeyden lähteeksi.
Sitten se katosikin vikkelästi.

Mitä kelauspäällikkötär Jauho-Sinkkuun ja Siskoihin tulee, enpä usko heidän toimintansa johtuvan tietämättömyydestä vaan batiikkinoitaisuudesta.
Siinäkin on toki aste-eroja älyn puutteen ja himon suuruuden välisessä suhteessa:

onhan maassamme tainnut jo kaksikin batiikkinoitaa päätyä päätä lyhyemmiksi, kun eivät himoissaan älynneet kuinka paljon siltä Kultamunalta voi enää vaatia häpykielen etsiskelyä harmaantuneiden häpykarvojen ja kusenpolttamien häpyhuulten seasta.

Nuorilla neitosilla on toki toki selkeä yliedustus Kultamunien uhreina, mutta he ovat eri sarjassa:
tyhmätyttö-luokka on eri sarja kuin batiikkinoita-luokka.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Mietin miten voi olla työtön, jos ei ole koskaan tehnyt mitään. Eikä ole edes aikonut tehdä mitään. Ja tällaiset työttömät käyvät lomilla kotimaissaan. Siis lomalla mistä?

Tällaiset henkilöt voitaisiin tilastoida lusmuiksi, niin saataisiin tarkat luvut rahojen valumisesta eri tahoille.

Anonyymi kirjoitti...

Tyhmyyttä on yrittää samaa uudestaan ja uudestaan ja odottaa eri tuloksia, sanoi aikanaan Einstein. Tämä pätee edelleen myös politiikkaan kuin politiikkaan. Ja onhan "yksityiset" löytäneet maahanmuutosta kelpo bisneksen. "Pakolaisille" minimipalvelut ja valtiolle maksimilaskut. Joku kun viitsisi noita laskuja vähän penkoa.

Muuten toivemaailmassa elän minäkin. Toivon näkeväni päivän kun Fortumin kohkaajille, Liliuksesta ja Fagernäsistä alkaen Rauramoon päättyen sekä hallitukselle, pannaan sulka perseeseen ja potkaistaan kuuhun. Samat näille "maahanmuuttoteollisuden" toimijoille. Toiveeksi taitaa jäädä. Näin vahvassa rakenteellisessa korruptiossa joka Suomeen on raakennettu ei korppi korpin silmää noki.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Sosiaalitukitilastojen rinnalle pitäisi sitten lisätä vielä vähintäänkin rikostilastot, jotta monikulttuuristumisen hinnasta saataisiin edes alustava kokonaiskuva.

Siitä kuvasta sitten puuttuisivat vielä ne kaikkein eniten yhteiskuntailmapiiriä sairastuttavat vaikutukset -- esimerkiksi se, että kantasuomalaiset oppivat sulkemaan silmänsä ja kääntämään pään poispäin aina kun kaduilla tapahtuu jotain josta kukaan ei mitään tilastoja tee.

Tai esimerkiksi se, että koluopetuksen ja -oppimisen taso romahtaa myös kantasuomalaisten lasten kohdalta. Ja tämä kognitiivisten kykyjen romahdus ei sitten ole mikään korjattavissa oleva asia -- jos lapsi ei jossain ikävaiheessa opi kunnolla siihen ikäkauteen kuuluvia valmiuksia, mikään myöhempi koulutuksellinen korjausliike ei yleistä romahdusta paikkaa.

Klikatkaa nimeäni.Ajatushistorian harrastajana sanoisin, että omalla eurooppalaisen uuden ajan tiedollisella ajattelullamme on omissa yhteiskunnissamme kasaantuvia vaikeuksia jo oman pohjamme pettämisen vuoksi -- me olemme ajautumassa sokean individualismin valtaan, jossa ihmiset eivät enää selviydy omasta varhaislapsuudestaan kunnolla vaan jäävät narsististen riippuvuuksien armoille.

Meillä olisi ihan tarpeeksi tekemistä omien vaikeuksiemme kanssa ilman sitä että ihan ehdoin tahdoin avaamme rajamme narsisteja palkitsevan vieraskulttuurisuuden tallattavaksi.

Mutta mehän olemme päättäväisesti suunnistamassa ihan päinvastaiseen suuntaan. Ne meistä, jotka varoituksen sanoja toistelevat, tullaan vaientamaan totaalisesti -- totalitaristisesti -- ja sensuurilakien rinnalle tulemme varmaan selviytymiskeinona kasvattamaan aina vain vahvistuvan itsesensuurin. Luulen esimerkiksi, että kulttuurista rikollisuutta mittaavien tilastolukujen kasvu voi tulla pysähtymään ihan vain sen seurauksena, että opimme kääntämään päämme poispäin aina kun hämärää huumekauppaa, pahoinpitelyjä tai raiskaukseen viittaavia tilanteita näköpiiriimme sattuu.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jos henkilöllä ei ole työtä, hän on työtön.
Ei kai sillä ole merkitystä, onko hänellä ollut aiemmin työtä vai ei;
jos jollakulla ei ole jalkoja hän on jalaton, riippumatta siitä onko hän menettänyt ne vai syntynyt jalattomana.

Eri asia sen sijaan on virallinen terminologia, jossa nämä on listattu kategoriaan "työtön työnhakija".
Sehän ei vastaa totuutta, koska nämä eivät todellakaan hae työtä eivätkä sellaista vastaanottaisi jos tarjottaisiin.
Pakottaahan ei voikaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, Qroquius Kadille, Anolle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Pauli: Olet oikeassa. Ja Suomessahan eletään toivossa, että toivo itsessään on lain perusta. Muuta perustetta siihen ei tarvita. Tämä sosiaalielätettävien kotimaan lomailu ”turvattomissa” kotimaissaan on sinänsä jo rikoksen rajat ylittävä farssi.

Qroquius Kad: Ihan hyviä huomioita mutta yritäs vähentää niitä jalkovälijuttuja. ne vievät tehoa muuten hyvistä kommenteista. Mutta joo, tämä tietty porukka ei hae työtä koska ne ovat tulleet pysyvälle elatukselle. Ja miksikö? No siksi, kun suomalaiset sen mahdollistavat.

Ano: Oikein hyviä huomioita ja samat toiveet jaan minäkin.

Seppo: Hyviä huomioita sinullakin ja tilastojahan saadaan korjattua sillä, kun myönnetään mahdollisimman paljon Suomen kansalaisuuksia.

Qroquius Kad kirjoitti...

Anteeksi, olen yrittänyt pitää linjan mutta nyt lipesin hieman;
olisin voinut tuon toisinkin ilmaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Näitähän sattuu. Arvostan sinua kommentoijana edelleenkin.

Reijo Koiras kirjoitti...

Tuo kultamunakommentti oli kyllä suorastaan hulvaton. Tuolle taidettiin nauraa netsiporukoissa kerran jos toisenkin. Nykyisin minä muistelen tuota 2000-luvun puoliväliäkin jonkinlaisella kaiholla. Rikastusta oli huomattavasti nykyistä vähemmän, valtionvelkakin siedettävällä tasolla, ja päämokuttajillakin oli viihdearvoa(Mikko Puumalainen, Maila-Katriina Tuominen). Nämä nykyiset ohisalot ja toiviaiset eivät oikein jaksa naurattaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tässä viikon alussa olin raivoissani:

valkoinen raivo alkoi muuntua mustaksi ja tunkea ulos. Yritin sitä tulpata niin, että päätäni alkoi särkeä.
Sitten PT-Mediaan olivat putinistit löytäneet niin taitavan ärsyttäjän, että sen on oltava psykologi;
ellei ole, se on luonnonlahjakkuus sitä tyyppiä, joka ylpeilee sillä että saa kenen tahansa miehen lyömään itseään.

Olen pitänyt taukoa siitä forumista, mutta nyt kun kävin katsomassa kommentoinnin tasoa, päätin että jatkan paastoa sieltä vielä jonkin aikaa:
oli keljua lukea sellaista mitä tapahtuu jos hyvän blogin kommenttiosio sotketaan.
Varsinkaan minun toimestani.

Täällä voi aina olla hyvässä seurassa, enkä totisesti haluaisi sitä huonontaa.

Veikko kirjoitti...

Ihmettelen tätä maahanmuuton ihannointia. Mitä oikeasti tavoitellaan?

Työnhakijat muodostavat jakauman, jonka toisessa päässä ovat hyvin huonosti työllistyvät, toisessa kaikkein halutuimmat.

Jos työtä hakee tyhmä suomalainen ja fiksu maahanmuuttaja, niin totta kai työnantaja palkkaa fiksun maahanmuuttajan. Mitä töitä tyhmille suomalaisille jää?

Joku esitteli äsken USAn armeijan rekrytointia. Jos jää alle tietyn rajan, niin ei pääse armeijaan, koska ei tuo mitään hyötyä.

Ihan sama pätee koko yhteiskuntaan. Jos ihan oikeasti halutaan kaikki töihin, myös ne vaikeimmin työllistettävät, niin pitää saada aikaan niin paha työvoimapula, että työnantajien täytyy laskea rimaa.

Suomessa vallitsi tällainen tilanne viimeksi 1980-luvun lopulla. Silloin jokainen pääsi oikeisiin töihin, jos vain halusi. Nämä nykyiset työvoimapulapuheet kuulostavat hyvin ikäviltä työttömille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Reijo Koiraalle, Qroquius Kadille ja Veikolle & kiitos kommenteistanne.

Reijo: Joo, minä muistan tuon myös hyvin ja silloinhan valtamedian kanta oli että eihän kukaan maahanmuuttoa vastusta. Muuta kuin ne parikymmentä netsiä. Muuten koko kansa on täydellisesti maahanmuuton tukijoita. Se kesti aikansa ja sen jälkeen on pyritty hiljentämään soraäänet.

Qroquius Kad: Minulle PT-media on tärkeä uutiskanava. En lue juurikaan sen kommentteja koska siellä, no, trollaus on paljon suurempaa kuin omassa blogissani.

Veikko: Ehkä kyse on vain muodista joka jo aikaa sitten muuttui periaatteeksi ja pakkomielteeksi. Ei voida tunustaa että olimme väärässä, sillä sehän tietäisi kasvojen menetystä.

Anonyymi kirjoitti...

Sellaisen havainnon olen raakoissa rakennustöissä tehnyt, että itäeuroopasta sekä kaukoidästä tulevat kaverit ovat pääasiassa ihan työtätekevää porukkaa. Kohteliasta ja valtaosa jopa kielitaitoista.
Muut satunnaiset murjaanit taas lähinnä orjakonttoreiden laskutusta pyörittävää mutaa.
voijumala###

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei se työllistyminen ole enää lainkaan niin helppoa kuin aiemmin.

Sata vuotta sitten sellainen kaveri, joka ei oppinut kansakoulussa lukemaan, kirjoittamaan eikä laskemaan kymmentä pidemmälle saattoi työllistyä lapiomieheksi ja olla yhteisönsä tuottava jäsen.
Nykyään hänelle kirjoitetaan työkyvyttömyyseläke lapsilisän loputtua, koska hänelle ei kerta kaikkiaan ole enää sellaisia tuottavia työtehtäviä, mihin hän kykenisi.
Parhaimmillaan hänen mahdollinen työuransa muodostuu verovaroin tuetusta ruuvien pussituksesta ja sensellaisesta.

Tänä päivänä kaveri, joka valmistuu peruskoulusta 7,5 keskiarvolla voi valmistua ammattikoulutuksesta mihin vain tarjolla olevaan ammattiin.
Mikä on hänenkaltaistensa työllistymisen odote kolmenkymmenen vuoden kuluttua?

Työn määrä yhteiskunnassa sen kun vähenee.
Siksi puheet työttömyyskorvausten leikkaamisesta työllistymisen keinona ovat hieman outoja, kun niitä ei täydennetä osoittamalla niitä uusia työpaikkoja.

Laskiämpäri kirjoitti...

Jätän tämän vain tähän: https://www.city.fi/ilmiot/piitu+kauppi/1465

'Entä monikulttuurisuus, onko se agendallasi?

"Totta kai. Olemme paljon vähemmän monikulttuurinen kuin muut Euroopan maat. EU ei, kuten aikaisemmin sanoit, näy katukuvassa, eikä se näy myöskään ihmisinä. Helsingin keskustassa voi edelleen pyöriä koko päivän näkemättä yhtään mustaihoista ihmistä*!

Toisen maailmansodan jälkeiset eurooppalaiset suuret ikäluokat kokevat Eurooppaan tulevat maahanmuuttajat ja paremman tulevaisuuden perässä tulijat uhkaavina, mutta uusi sukupolvi on toista maata.

EU on ollut menestys. Valtioita unioni houkuttelee, mutta ihmisiä ei. Olen huolestunut siitä, miten paljon ihmiset haluavat Yhdysvaltoihin. Yhdysvallat on epätasa-arvoisempi ja kovempi paikka kuin Eurooppa, siellä ihmisarvokin on mm. kuolemantuomion käytön takia välillä kyseenalainen. Toisaalta Yhdysvallat on aidosti monikulttuurinen yhteiskunta. Kaikki ovat maahanmuuttajien jälkeläisiä. Samaa avoimuutta toivoisin Eurooppaan. Tulijoiden, myös Suomeen tulijoiden, pitää noudattaa pelisääntöjä ja yrittää kotiutua yhteiskuntaan, mutta sen jälkeen heidät pitäisi ottaa avosylin osaksi maatamme, eikä helliä turhia ennakkoluuloja”'


* Huom. kysymyksessä on alitajuinen himo mustaihoisten kehoa kohtaan. Tai jotain. Oli joskus Helsingforskaja Pravdassa.


JOku demarivaltuutettu Espossa loihe lausumaan jotain sen suuntaista jollekin epäihmiselle, että odotapa vain muutamien vuosien kuluttua tummaihoiset ovat Espoossa enemmistä. En muista tarkkaa sitaattia, enkä jaksanut etsiä linkkiä. Espoo muuten myi varmaa tuottoa tuoneen sähkölaitoksensa kykypuolueen johdolla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Laskiämpärillr & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Jep. Työelämän murros on automatisoinnin myötä käynnissä ja toisin kuin ennen ei korvaavia työpaikkoja ole. Eikä tule.

Laskiämpäri: Hjuu, tuo nainen elää aivan eri maailmassa kuin minä. Mutta hänen äänensä kuuluu. Minun ei.

Anonyymi kirjoitti...

Noista maahanmuuton kuluista ja mitä se on per kunta löytyy ajantasaista tietoa tilastojen pohjalta, eli virallista sellaista Suomen Perustan julkaisusta Kuntaluvut.fi. Jos vaikka joku svakki-idiootti väittäisi, että ei pidä paikkaansa niin ne kaikki on kerätty julkisista tilastoista. Esim. kela, tilastokeskus ym. vastaavat. Ja tiedot ovat kaikista Suomen kunnista.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tässä paljon toivoa ole, varsinkaan täällä stadissa. Sen verran sakeaa on meno. Mutta ei oikein osaa luovuttaakaan. Kaikenmaailman suomelat ja hutisalot hyppii nenille, niin se tuo sopivaa ärsykettä. Toisaalta voisi lopettaa kokonaan median seuraamisen, mutta työnikään puolesta se ei oikein onnistu. Pitää olla kärryillä nykymenosta.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ja juu, PT-media on ihan pätevä, nytkin esim. kuvaa viimeisimmästä pommituksesta tukholmassa.
Ja ne trollit ovat todella lisääntyneet siellä kommenteissa kuten QK todistaa, mutta toisaalta niitä on hupaisaa lukea vaikka ottavatkin ohimolohkoon:(
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko:

Viesti1: Pitää paikkansa ja kaikki on hukkaan heitettyä rahaa.

Viesti2: Samoja havaintoja.

Tapsa vaan: Ei kai tässä voi tehdä muuta kuin toivottaa voimia ja jaksamista sinne Helsinkiin täältä syrjäseudulta.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus menneinä aikoina oli tämmöinen kysymys: Mikä on parasta Turussa? Tienviitta jossa lukee että Tampereelle. Tidä sitä oliko se parasta. Nykyisn saman voisi sanoa, että mikä on parasta pääkaupunkiseudulla? Viitta jossa lukee että maalle:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Epäilemättä näin on.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomuksen ja vähän muidenkin ihmemaata Amerikkaa tuodaan esiin usein jonkinmoisen maahanmuuton ja monikulttuurisuuden menestyksen kehtona. Olen muistuttanut joskus innokkaimpia ihailijoita, että onhan siellä alkuperäisväestöäkin ja miten heille kävi. Vasta viimeaikoina on alkuperäisväestölle "annettu" joitain oikeuksia. Tai sanotaanko että oikeuksia on vähän palautettu jotka heiltä aikanaan vietiin.

Jos on työtä ja hyvä palkka Amerikan ihmemaassa, tulet kyllä toimeen ja voit ostaa melkein mitä vain kahdenkymmenenviiden vuoden osamaksulla, mutta köyhälistön määrä on kymmenissä miljoonissa jotka joutuvat hakemaan apua yksityisiltä lahjoittajilta. Viime aikoina yhä enemmän pienipalkkaista työtäkin tekevät. Kuulostaako jotenkin tutulta?

Maahanmuutto jota Suomessa ihannoidaan ei tuo meille mitään hyvää. Pelkästään syntyvyyttä seuraamalla voi hyvin ennustaa, että kulttuuri(t) jotka ovat tuhonneet oman maansa tulevat meillekin. Vahvasti epäilen että näin opetetaan moskeijoissa joiden kieltä emme ymmärrä. Ennustaminen on tunnetusti vaikeaa, tulevaisuuden varsinkin, mutta tässä tapauksessa se ei ole. Itse olen ihaillut Kanadan linjaa. Maahan ei tulla jos et pysty itseäsi elättämään ja "humanitäärisessä" maahanmuutossa ollaan aika tiukkoja.

Jos seuraa vain Suomen mediaa ei tiedä maailman asioista juuri mitään. YLE'ä varsinkin joka = Jokisen eväät. Miksi sieltä lähtivät kaikki journalistit, on minulle arvoitus. Syyt salattiin, niin julkisen "palvelun" toimijana kun YLE itseään pitääkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos. Niitä tarvitaan.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Ano: Erittäin hyviä huomioita.

Tapsa vaan: Peukkua sinne. Eihän tässä muutakaan voi tehdä.

KKi kirjoitti...

Veli Kad sanoi:
"
Siksi puheet työttömyyskorvausten leikkaamisesta työllistymisen keinona ovat hieman outoja, kun niitä ei täydennetä osoittamalla niitä uusia työpaikkoja.
"
Tässäpä se onkin kepuleiden kokkareiden agenda. Maahanmuutolla romutetaan sosiaaliturva ja kun sosiaaliturvaa ei enää ole alkaa se työ kokkareen hikipajalla maistumaan lämpö- ja ruokapalkalla.

Pullahalaavat sosiaalifemokraatit sun muut vihreät ihan naiviuttaan tukevat tätä kehitystä. Olemmehan sen nähneet valtion velasta.

Keväällä kehitys kiihtyy kun mitä luultavimmin kokkareinen hallitus. Eli eiköhön sitä viimeistään keväällä myydä pohjavedet Carunalle ja vedelle sama hinta kuin bensiinille. Ja aktiivimallia vielä kun pukkaa niin alkaa se työ maistumaan vähän homeisemmallakn leipäpalkalla.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä virkamiesten kommentteja Helsingin Uutisista lukiessa ei tiedä, itkisikö vai nauraisiko. Espoon aikuissosiaalityön päällikkö sanoo, että kyseinen sosiaalinen ongelma johtuu kaavoituspolitiikasta. Siis mitä? Kunnillahan on kaavoitusmonopoli ja oikeus laatia sellaisia kaavoja kuin haluavat. Lehti esittää lopussa vielä, että Turussa, Tampereella ja Oulussa kaikista aikuissosiaalityön asiakkaista on vieraskielisiä korkeintaan kymmenesosa. Suomen Perustan tekemä tutkimus "Kuntaluvut" kertoo karua kieltään; osuus on vähintään 29 prosenttia, myös pienemmissä kaupungeissa.

Vihervasemmistolainen hallituksemme kehuu keskittyvänsä maahanmuuttopolitiikassaan juurisyihin. Kun se ei tunnusta tosiasioita, ne juurisyyt nimenomaan jäävät käsittelemättä ja suurella paatoksella saarnataan inhimillisistä kärsimyksistä, ihmisoikeuksista, kansainvälisistä sopimuksista, suomalaisten vastuusta ym.ym. Sen sijaan, että uskottaisiin, etteivät kaikki kulttuurit nyt vaan ovat sovitettavissa keskenään ja pöyristyttäisiin siitä, kuinka kalliiksi maahanmuutto kehitysmaista tulee monessakin suhteessa, peitellään kustannuksia ja rikostilastoja, syrjitään kantasuomalaisia työhönotossa sekä kehitellään uusia lakeja ja kotoutusmuotoja ja laitetaan kädet ristiin, että ne toimisivat. Ja kerta toisensa jälkeen lyödään päät siihen kuuluisaan Karjalan mäntyyn. Ja kerta toisensa jälkeen lähes samat puupäät äänestetään yhteisiä asioita hoitamaan niin valtakunnan kuin kuntienkin päättäviin elimiin.

Työperäinen maahanmuutto maahan, jossa on laskentatavasta riippuen ennestään 200000-300000 työtöntä? Ammatteja häviää, syntyy uusia, digitalisaatio etenee ja robotit yleistyvät. Mihin tarvitaan lisää työttömiä? Ystäväni soitti eräänä päivänä postiin. Sieltä vastasi robotti.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Tuo on valitettavasti hyvin mahdollista.

Rouva Ano: Joo, se kaavoitus pisti huvittamaan. Tavallaan touhu vyörytettiin suomalaisten syyksi kun eivät osaa suunnitella kaupunkeja oikein. Ja jos hallitus – ja hallitukset ennen tätä – olisivat tarkastelleet niitä juurisyitä niin rajat oltaisiin lyöty haittamaahanmuutolta kiinni. Ja automatisaation myötä hyvin moni suomalainen syntyy nykyisin pysyväistyöttömäksi.

vieras kirjoitti...

Joku sanoi että automaatio toimii suurilla tuotantomäärillä mutta ei pienillä. Jossain paikassa kuten Kiinassa taitaa olla edelleen halpatyövoiman käyttö halvempaa kuin robottien käyttö. Automaatiojärjestelmät kun pitää ensin suunnitella, valmistaa ja ohjelmoida, toisinaan niitä pitää korjata ja huoltaa. Ei sekään ole ilmaista. Se ohjelmointi on tehty varmaankin vain tiettyä hommaa varten mutta jos homma muuttuu tai loppuu voiko sitä automaatiojärjestelmää enää silloin käyttää.

Automaatiossa on se kehno puoli että mitä jos ei saa sähköä? Silloin se ei toimi hetkeäkään.

Roboteilla on myös se kurja puoli että ne eivät muodosta ostovoimaa eli ne eivät ola asiakasryhmä jolle voisi myydä jotain. Ne eivät myöskään maksa veroja. Ellei sitten valtio määrää rangaistusveroa automaation käytölle.

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä että Floridan ja Texasin kuvernöörit tekivät sitten källin. Ne ovat lähettääneet laittomia siirtolaisia demokraattijohtosiin kaupunkeihin kuten New Yorkiin, Chicagoon, Washingtoniin. Eniten mölyä taisi aiheuttaa se Ron DeSantis lennätti siirtolaista lennätetiin Massachusettsissa olevaan Martha's Vineyardiin. Äkkiä ne poistettiin sieltä ja siirrettiin johonkin armeijan kasarmille.

Italiassa on tänään parlamenttivaalit. Jos keskustaoikeiston koalitio voittaa ja sen jälkeen päät räjähtävät suvakeilta, silloin on jotain käynyt hyvin.

Päivän kevennys: Jos Giorgia Meloni pääsee pääministeriksi, hän voisi ottaa tämän mukaan avustajakaartiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras.

Viesti1: Automaatio jatkossa vie työpaikkoja erityisesti palvelualoilta. Siis täällä Suomessa. Kiinasta en osaa sanoa. Ja se on tietysti täysin sähköstä riippuvainen. Selvää on, että jatkossa elätettävien määrä vain kasvaa.

Viesti2: Olin kuullut tuosta Marthas´s Vineyardista mutta en tiennyt tapauksen taustoja. Italian vaaleissa on tämä suomalainen uutisointi sitä tyypillistä eli äärioikeistohan siellä jyllää. Äärioikeistolaiseksi on nykyään niin helppo päätyä. Valtamedian mukaan minä ja sinä olisimme myös sellaisia.

Qroquius Kad kirjoitti...

Maakuntalehti pisti paremmaksi ilmoittaessaan Italian Veljet -puolueen äärioikeistolaiseksi mutta Lega-puolueen "laitaoikeistolaiseksi kuvatuksi".
Mitä eroa siis on ääri- ja laitaoikeistoilla?
Eikö toimittelija kenties itse oikein usko Legaa laitaoikeistolaiseksi, kun ilmoittaa sen kuvatuksi sellaisena?

Viereisestä sivusta olikin sitten suurin osa uhrattu Orbánille ja kuinka Unkarin uuden parlamentin ensimmäiselle esityslistalle ei ole päätynyt Suomen NATO-jäsenyyden ratifiointi.
En jaksanut lukea sitä, kuten en sen alapuolella ollutta jankutusta Unkarin oikeuslaitoksesta jota kuulemma hallitaan pelolla.
Molemmissa olisi vain mäkätetty kuinka Orbán on muka Ryssän marionetti.

Orbán on syntynyt 31.5.1963, ja saanut varmasti lapsena kuulla tarinoita Unkarin kansannoususta ja sen murskaamisesta.
Hän eli nuoreksi aikuiseksi maassa, joka oli imperialistisen roistovaltion miehittämä ja asiantilaa piti valehdella onnelliseksi yhteiseloksi.

Ja sitten itseään toimittajiksi kutsuvat höperötytöt väittävät hänen haluavan itsensä ja maansa uudestaan Ryssänorjuuteen.

vieras kirjoitti...

Siksi pidän absurdeina sitä että Suomessa ei olisi maataloutta eikä teollisuutta vaan pelkkiä palveluita. Ruoka ja tavarat tehtäisiin muualla ja tuotaisiin tänne. Jos se automatisointi osuu pahiten palveluihin, se vie pohjaa palveluvaltaiselta elinkeinorakenteelta. Siis siltä osin että se olisi merkittävä työllistäjä. Maataloutta ja teollisuutta se ei niinkään koske koska ne ovat olleet koneistettuja useita vuosikymmeniä.

Periaatteessa jonkinlaista uudelleenteollistamista voisi ajatella ainakin silloin jos yritykset lähtisivät isommassa Kiinasta veke. Jos sieltä palaisi tänne edes osa. Kun se Kiina ei ole enää niin halpa kuin joskus. Korona ja sota ovat varmasti laittaneet miettimään sitä ovatko pitkät tilaus- ja toimitusketjut mielekkäitä.

Sitten Kiinassa ovat ne drakoniset zero-covid rajoitukset ja sulut, mitkä kolhivat taloutta. Kiinassa on kiineistökupla kun valtava määrä porukkaa on ottanut lainaa ja lyhentänyt sitä, vaikka talot johon piti muuttaa, eivät ole edes valmiita. Kolmantena on presidentti Xi:n itselleen keplottelema kolmas ja elinikäinen virkakausi.

Kiinassa on aina ollut korruptio ja sen kanssa joutuvat tekemisiin myös ulkomaiset yritykset. Yrityksen toimiminen Kiinassa merkitsee sitä että se rahoittaa kommunistista puoluetta. Nyt on sekin käytäntö että jokaisessa yrityksessä, sekä valtio-omisestissa että yksityisissä pitää olla kommunistisen puolueen solu. Tämä tarkoittaa sitä että puolueen solu ajaa puolueen asiaa yrityksessä ja kertoo puolueelle mitä yrityksessä tapahtuu.

Gravitas: HSBC installs Chinese Communist Party Committee
https://youtu.be/4c1L48h21Is

HSBC installs Communist party committee in Chinese investment bank
https://www.ft.com/content/eac99fd9-0c30-4141-821a-45348f61c113

Party Committees in Chinese Companies
https://www.seafarerfunds.com/prevailing-winds/party-committees-in-chinese-companies/

Chinese Communist Party Cells in Private Companies: Though Not Yet Universal, Increasingly Situated to Play Greater Roles in Corporate Governance
https://sayari.com/resources/chinese-communist-party-cells-in-private-companies-though-not-yet-universal-increasingly-situated-to-play-greater-roles-in-corporate-governance/

Party Committees in the Private Sector: Rising Presence, Moderate Prevalence
https://macropolo.org/party-committees-private-sector-china/?rp=e

Rubio: Investors Beware Of Communist Party Committee At HSBC
https://www.rubio.senate.gov/public/index.cfm/2022/7/rubio-investors-beware-of-communist-party-committee-at-hsbc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Unkarin suurin syntihän on se, että se satsaa omaan syntyvyyteen eikä ota EU:n vaatimia haittamaahanmuuttajia.

vieras: Kiitos lisäyksistä ja linkeistä.

vieras kirjoitti...

Näköjään puuttuu sanoja. Harmi kun Bloggerissa ei voi editoida viestäjä. Tuossa pitäisi lukea "lähtisivät isommassa määrin Kiinasta veke".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Joo, valitettavasti Bloggerissa ei sitä ominaisuutta ole.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, Veikon tuossa ylempänä USA:n armeijan rekrytoinnin yhteydessä mainitsema joku taisin olla minä. Siellä siis erilaista psykologista profilointia ollaan tehty I maailmansodasta lähtien, ja päädytty siihen että 83 on raja jonka alle jääviä ei ole mahdollista kouluttaa armeijan kannalta mihinkään tuottavaan. Ja armeijassakin on jos jonkinlaista tehtävää joihin tarvitan tekijä. Rajan alle jää n.10% maailman väestöstä... Jos raja nousisi 85:een niin vastaava luku olisi 15%.

QK mainitsi, aivan oikein, työllistymisen vaikeutuneen viime vuosikymmenten aikana merkittävästi. Aiemmin riitti erilaisia "hanttihommia" joilla saatiin heikompilahjaisillekin mielekästä tekemistä. Nykyään robotit kuristavat juuri tuota ryhmää kiihtyvällä tahdilla. Jos robotit kehittyvät jossain välissä sille tasolle että ne pystyvät tekemään esim. ÄÖ 90:n tai jopa 95:n tasoisia tehtäviä niin jo lähes puolet ihmisistä ovat työelämän kannalta roboteilla korvattavissa. Mitä he sen jälkeen tekevät? Ja tässä todellisuudessa siis meille tuodaan luku- ja kirjoitustaidottomia alla kasikymppisiä työvoimapulaa ratkaisemaan.

Pelkästään pk-seudulla heihin on siis poltettu n.195 miljoonaa euroa tammi-elokuun aikana. Paljonkos se yhden koulun lakkauttaminen noin keskimäärin meiltä säästikään vuositasolla? Päästäänkö ihan kymmeneen miljoonaan? Tämä on niin hullua että sitä väkisin joskus odottaa heräävänsä painajaisesta.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Erittäin hyviä huomioita. Ja painajaisessahan me eletään. Kun mielettömyydestä on tehty pakollinen normi.

vieras kirjoitti...

Tässä mennään koulutuspolitiikan epäonnistumiseen. Koulutusjärjestelmään tehtiin muutoksia joskus 90-00-luvuilla kun haluttiin että mahdollisimman moni kävisi lukion ja menisi korkeakouluun. Ajateltiin että kun on käynyt lukion ja korkeakoululun, työllistyy paremmin ja saa parempaa palkkaa. Tämä johti maistereiden määrän kasvuun mutta laatu huononi. Tästä syystä on tusinamaistereita jotka tekevät työtä joka ei vastaa koulutusta, tai ovat työttöminä, tai pätkätöissä. Julkishallinnon virkoja ei ole kaikille vaikka niitä on yritetty perustaa eri verukkein.

Tuossa laiminlyötiin käytännön töihin ja ammatteihin suunnattu koulutus. Kaikki eivät voi olla maistereita. Jonkun pitää tehdä hanttihommat ja paskahommat. Ja sitten on monet käytännön työt semmoisia ettei niitä voi kuka tahansa tehdä. Siksi niihin pitää kouluttaa. Käytännön työidenkin teko edellyttää osaamista.

Kukaan ei vakavissaan vaatisi ulkomaista työvoimaa millekkään alalle, jos näihin käytännön töihin olisi koulutettu suomalaisia.

Toinen on se ettei systeemi kannusta ryhtymään yrittäjksi, edes itsensä työllistäväksi. Siinä voisi olla jotain mahdollisuuksia. Ei aina ole toimivaa olla palkansaaja joka on työsuhteessa työnantajaan. Palkansaajan asemasta olisi yrittäjä ja työnantajan asemasta olisi asiakas. Teknisessä mielessä työ on täysin sama kummassakin tilanteessa. Ero on siinä että yrittäjä myy työsuoritteita ja palveluksia asiakkalle. Onko tämä se paljon puhuttu kevytyrittäjyys?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Oikeastaan se muutos alkoi jo 1980-luvulla. Muistan sen hyvin omilta lukioajoilta. Eikä sitä olla millään tavoin muuttamassa. Ja nykymeiningillä yrittäjäksi rupeaminen on pirunmoinen riski.

Valkoinen hetero kirjoitti...

Mahtaa olla vittumainen kaveri

Qroquius Kad kirjoitti...

Aina kun jossain hoetaan työllistymisen neuvoksi ryhtyä yrittäjäksi ajattelen äkeissäni, etteikö samantien voisi ryhtyä vaikka kirurgiksi tai liigakiekkoilijaksi?
Yrittäjänä toimiminen vaatii tietynlaisia ominaisuuksia, joita kaikilla ihmisillä ei kerta kaikkiaan ole.
Kuka komentaa jalatonta juoksemaan?

Toisaalta yrittäjyyttäkin on eri sorttista.
Eräässä dokumentissa muuan naisyrittäjä kertoi kokemuksistaan aluksi franchisen parissa.
Hän kyllästyi nopeasti juurikin siihen, että kaikki oli valmiissa muotissa eikä hänellä ollut lainkaan liikkumavaraa, jota hän olisi kaivannut.

Niinpä hän perusti oman yrityksen ja pääsi toteuttamaan ideoitaan, jotka osoittautuivat tuottaviksi.
Lopuksi hän saattoikin suositella franchisea sellaiselle yrittäjälle, jolla ei ole omaa liikeideaa eikä oikein käsitystä, miten viedä putiikkia eteenpäin, mutta on kova tekemään töitä.