perjantai 25. helmikuuta 2022

POIS PILVISTÄ

En kirjoita postauksessa sen kummempaa raporttia Ukrainan sodasta. Niitä on interwebin ihmeellinen maailma muutenkin pullollaan. Muistutan sen sijaan siitä, että istualtaan pissivä hallituksemme on toiminta-aikanaan keskittynyt lähinnä erilaiseen maailmanparantamiseen, maailman pelastamiseen, väestörakenteen kehitysmaalaistamiseen ja muuhun interperspirationaaliseen toimintaan.

Torstaiaamusta eteenpäin on tullut ikävä muistutus siitä, että tuollaiset toiminnot ovat lähinnä muotia seuraavien uushihhuleiden harrastuksia joihin on mahdollisuus vain rauhallisina aikoina ja jonkun toisen kustantamana. Voi olla, että ne rauhalliset ajat ovat päättyneet ja kustannuskohteitakin tulisi miettiä uusiksi. Siispä muistuttaisin tätä hallitusta siitä, että maanpuolustukseen kannattaa satsata, ja satsauksen voi ottaa noista tarpeettomista ja vahingollisista harrastusrahoista. Ainakin jo aiemmin mainituista:

- Kehitysapu 1.2 miljardia euroa per vuosi.

- Maahanmuuttoteollinen kompleksi 3.2 miljardia euroa per vuosi.

Lisäksi hallitusta voisi muistuttaa huoltovarmuudesta ja sitä ei suinkaan edusta suomalaisen maa- ja karjatalouden hirttäminen ilmastohysterian nimissä. Lisäksi voi muistuttaa, että turvetta on saatavissa silloinkin jos energiatoimitukset ulkomailta eivät pelaakaan. Juu, sitä vihervasemmiston syvästi vihaamaa turvetta.

Kas kun tuon itänaapurin mahdollisten hyökkäyshalujen rauhoittamiseen ei riitä se, että Tytti Tuppurainen pukeutuu eduskunnassa rohkeasti tiettyihin väreihin.

Pelkään vaan pahoin että itsensä täydellisesti painovoimasta vapauttanut hallituksemme pitää edelleenkin pään pilvissä ja keskittyy jatkossakin interperspirationaalisiin harrastuksiinsa.

Kuvan nähtyään Vladimir Putinkin oppi, mitä pelko on

Niin joo, täytyy tunnustaa että en minäkään millään uskonut Putinin olevan niin mieletön että  hyökkää. Mutta nyt näyttää siltä että Venäjän vallassa on vanha mies joka loppumetreillään alkaa toteuttaa Unelmaa. Ja silloin ei tunnetusti ole kenelläkään mukavaa. Toivotaan, että ukrainalaiset pystyvät pistämään mahdollisimman paljon hanttiin hyökkääjävaltiota vastaan. Valitettavasti he joutuvat tekemään sen yksin. Heillä kun ei ole apunaan kuin se kuuluisa thoughts and prayers.

77 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Minusta Ykä osui tässä kirjoituksessa oikeaan.

Länsimaissa huomio on yhä enemmän kiinnittynyt epäolennaisuuksiin ja oikeasti tärkeät asiat on jätetty rempalleen. Tämän seurauksena länsimaat ovat heikentyneet. Putin aggressiivisena saalistajana käyttää tätä heikkouden tilaa hyväkseen.

Ihmisiä opetetaan kouluissa vihaamaan omaa maataan, inhoamaan ihonväriä, jonka on saanut syntymälahjana ja katumaan menneiden sukupolvien todellisia ja kuviteltuja syntejä.

Samalla maahan tulee ihmisiä elämään veronmaksajan kustannuksella. Tämä taas on jakamaton ihmisoikeus, jota ei saa arvostella.

Anonyymi kirjoitti...

Marin taisi eilen loihelausua, että Suomen puolustusta pitäisi vahvistaa. Tämä kommentti sinetöi lopullisesti arvioni nykyisestä pääministeristä. Kysymyksiä:

Nytkö vasta?
Millä rahalla?
Millä velat maksetaan?
Mistä leikataan?
Mistä työpaikat tulevaan luontoreservaatiimme?
Mistä raaka-aineet biotalouteen ja viherteknologiaan, josta varat aseisiin?
Mistä ruoka, jos Venäjältä ei tuoda enää lannoitteiden raaka-aineita?

Toinen havainto: ulkoministeri on viikossa parissa jäänyt täysin statistiksi, kun Jussi Halla-aho taas on noussut kiistattomaksi ulkopolitiikan asiantuntijaksi. Yrjö on täysin oikeassa siinä, että hihhulointi ja muodin perässä juokseminen on hyvin aikojen puuhaa, ja hyvinä aikoina yhtä äänekkäät kuin lahjattomatkin paskanpuhujapyrkyrit voivat nousta korkealle (ja näitähän riittää hallinnon joka portaalla). Mutta kun tosi paikka tulee, ihmisen todellinen karva paljastuu, tai pikemminkin se, että keisarinnalla on tosin vaatteet mutta ei yhtään aatetta todellisuuden ongelmista ja niiden hallinnasta. Osaavuus ja pätevyys riittää velanottoon, mutta siihen se jääkin. Tämä on mielestäni Putinen rosvoretken hyvä puoli - jos näin sallitaan sanoa - : Pimu paljastuu pimuksi ja valtiomies valtiomieheksi.

PS-lehdenjakaja

Joppos123 kirjoitti...

Ei lienee kenellekkään kovin suuri yllätys se, että PV:n budjettia on hinkattu alaspäin myös tänä vuonna. Meille kun nääs on aika helppoa asettaa säästötavoitteita kun olemme ainoita jotka sen tavoitteen toteuttaa aina viimeiseen centtiin asti.
Nytkin on vedetty ruksit aika monen harjoituksen yli.
Onhan se kivaa kun rahaa riittää kaikkeen muuhun.
On muuten ainakin viides vuosi peräkkäin kun karsitaan vaikkapa kertausharjoituksia.
Putler tykkää kun ei ole liian hyvää porukkaa vastassa kun hänelle koittaa aika alkaa natsijahdit Suomessa.

Ekku kirjoitti...

Seuraavien eduskuntavaalien pääteemana on nato-jäsenyys. Rahoitusta siihen ei vaan valitettavasti otettane kehitysavusta, kirjoittamisesta eikä "vihreästä vallankumouksesta".
Lisäksi eniten pro-nato puolueet ovat myös ehdottoman eu-uskollisia eli tästä tulee ikävä kokonaisvaikutus.
Lehdistömme näyttääkin jo olevan paniikissa ja vaatii välitöntä natoon liittymistä ihan ilman ajatusta siitä, että mitä laki siitä sanoo.
Tässä tarvitaan kokonaisvaltaista, harkittua analyysiä eikä vouhotusta. Tässä on nyt vaaleihin asti aikaa suunnitella.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt sitä sitten ollaankin todellisten ongelmien edessä ja Me Too, BLM, woke, intersektionaalinen feminismi ym. koohotus joutaa unhon yöhön. Toivottavasti ne siellä pysyvätkin, vaikka joiltakin voi hävitä koko olemassaolon tarkoitus. Tässä uudessa tilanteessa monelta vaan menee henki ja miljoonat joutuvat vieraan vallan alle. Jotakin yhteistä tuntuu olevan naapurin öykkärillä ja kykypuolueen Kirsi Pihalla; molemmat pelkäävät natseja ja fasisteja, joita ilmeisesti Ukrainassakin vaanii joka nurkan takana ja uhkaavat suurta ja mahtavaa.

Lähipäivien/viikkojen uutistarjonta siirtyy koronasta Ukrainan sotaan ja kaikenlaista asiantuntijaa, dosenttia sekä entistä ja nykyistä poliitikkoa talutetaan tv-kameroiden eteen haastateltavaksi, mutta ainakaan toistaiseksi (onneksi!) ei ole Tarja Halosta, Erkki Tuomiojaa ja kumppaneita näkynyt. Ehkä Halonen on viemässä kissaa Putinille ja Tuomioja järjestämässä rauhanmarssia tai -junaa; näihän sitä kansojen välistä ystävyyttä ennenkin on hoidettu ja sodat torjuttu.

Varsin monet ovat varmaan nähneet videopätkän vuodelta 2018, jossa Eero Heinäluoma ja Jussi Halla-aho taittavat peistä Venäjän ja Saksan kaasuputkesta. Lopussa Halla-aho suolaa Heinäluoman täysin toteamalla aivan lakonisesti, että siitä onkin aina hyvää seurannut, kun Venäjä ja Saksa ovat löytäneet Euroopassa yhteisiä intressejä! 🤣

Rouva Ano





Rouva Ano

Ihmettelijä kirjoitti...

Heitellään saatana kävyillä sitten. Vastahan joku charlyknikkerknkkerton ehdotti että annetaan viimesetkin rynkyt ukraainaan. Mikä oli NL asevarikko josta niitä luulis löytyvän.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä Ykän kanssa rahan polttamisesta toisarvoisiin ja meille vahingollisiin kohteisiin oman egon ruokkimiseksi. Helppo on ruokkia egoa toisten rahoilla kun maksavat siitä vielä palkankin joka ei ole aivan pienimpiä Suomessa. Siihen yltää vain alle 2 % ravintoketjun huipulla.

Mutta Ukrainasta. Yksin jäivät poloiset, mikä ei varmaan ollut yllätys vähän pidempää lähihistorian oppimäärää tunteville. "Läntisen arvoyhteisön" tukeen luottaen käyttivät aika kovaa retoriikkaa keskusteluissa Venäjän kanssa. Krim takaisin ja Natoon heti. Tai oikeastaan, keskusteluja käytiin ukrainalaisten pään yli akselilla USA - Venäjä. Ei voi välttyä ajatukselta, että Ukrainasta tehtiin pelinappula geopoliittisessa valtapelissä. Ennustettiinhan, tai tiedettiin Venäjän hyökkäävän kun "dialogi" sen kanssa ajetaan umpikujaan ja näin tehtiin.

Ja "dialogista" joka epäonnistui. Venäjä halusi turvatakuita mutta sille lähinnä naurettiin. Koko "länsimainen arvoyhteisö" oli mieltä että Ukraina on suvereeni valtio ja päättää itse asioistaan, eikä sitä voi toiset määräillä. Näinhän se kansainvälisten sopimusten mukaan menee, mutta ne sopimukset eivät ole sen paperin arvoisia jolle ne on kirjoitettu. Jospa Ukraina uhrattiin että saataisiin kaikki "länsimaisen arvoyhteisön" maat Natomyönteisiksi. Muutenhan Ukrainan varautumista hyökkäykseen jota ennustettiin, olisi autettu varautumaan paremmin. Nyt sekin on myöhäistä. Tuomitseminen ja rukoileminen on vain vanhaa retoriikkaa joka ei auta ketään missään.

Dialogi olisi voitu hoitaa paremmin. Olisi käytetty sitä yleistä sanahelinää joka on nyt maailmalla muotia. Sanottu että Nato jäsenyydestä ei nyt neuvotella Ukrainan kanssa, eikä olisi annettu heille turhia katteettomia toiveita ja lupauksia. Olisi otettu ensin vaikka Euroopan Unionin jäseneksi ja annettu EU'n tuhota Ukrainan talous niin kuin se tuhoaa jokaisen jäsenvaltionsa talouden. Silloin ei kenelläkään olisi enää syytä hyökätä persaukiseen ja velkaiseen Ukrainaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, PS-lehdenjakajalle, Joppos123:lle, Ekulle, Rouva Anolle, Ihmettelijälle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Kyllä. Tuota porukkaa johon hallituksemmekin kuuluu voi verrata porukkaan joka asuu toisten maksamassa ja rakentamassa nukkekodissa ja joka leikkii toisten maksamilla ja rakentamilla leluilla kuvitellen että se nukkekoti ja ne lelut ovat maailman olennaisin asia.

PS-lehdenjakaja: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita ja nuo esittämäsi kysymykset ovat sellaisia joita pääministerillemme ei ole koskaan juolahtanut mieleenkään.

Joppos123: Tämän olemme me siviilitkin panneet merkille. Mitenkähän muuten vaikuttaa se että PV:n kiinteistöt siirtyivät Puolustuskiinteistöjen alaisuuteen? Senaattikiinteistöthän ovat kupanneet PV:tä aika lailla. Kertausharjoitukset ovat tärkeitä eikä kalustoa pysty enää hankkimaan viikkoa ennen sotaa. Se pitää hankkia aikaisemmin.

Ekku: Minä olen Naton suhteen edelleen ottiatuota. On puolensa ja puolensa. Toisaalta jos siihen oltaisiin liittymässä niin se oikeastaan kannattaisi tehdä hyvin nopeasti. Silloin, kun venäjän asevoimat heikentävät itseään Ukrainassa ja ennen kuin ne kiinnittävät huomionsa Suomeen ja niillä on siihen voimavaroja.

Rouva Ano: Totta joo, ja se natsihomma on siitäkin mielenkiintoista että Ukrainan presidentti on juutalainen ts. ei ehkä kovinkaan natsimielinen. Laitetaanpa linkkinä tuo Halla-ahon ja Heinäluoman keskustelu joka ei Heinäluoman kohdalla vanhennut kovinkaan arvokkaasti:

https://www.youtube.com/watch?v=quhNej6IPpY

Ihmettelijä: Eiköhän rynkkyjä Ukrainasta löydy. Sinänsä se kaipaisi kehittyneempää aseistusta mutta sitä kuin ei varttitunnin opettamisella käytetä.

Ano: Tuossa on paljon asiaa. Kyllä länsi lupaili Ukrainalle liikoja ja ennen kaikkea teki sen julkisesti ja Venäjähän ei sellaista siedä. Hyökkäys on silti täysin tuomittava. Ei Venäjää tosiasiassa mikään uhannut. Mutta Venäjähän mieltää asian ”uhka” aivan eri tavalla kuin länsi. Jo Venäjän alueellisen hegemonian lieväkin kyseenalaistaminen on loukkaus Venäjän arvovaltaa kohtaan ja silloin se tulkitaan uhkaksi. Vaikka se ei tosiasiassa sellainen olekaan.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Natosta pari sanaa. Entinen Ilmavoimien komentaja ja Puolustusministeriön kansliapäällikkö Matti Ahola (vaikken kaverista erityisemmin pidäkään) puhui oikeaa asiaa tässä suhteessa. Olen ollut samaa mieltä, johtuen kai siitä että ex. alaisena tiedän sen minkä hänkin. Eli emme tarvitse miehiä, emme rynkkyjä tms. mutta, siis ehdoton asia, tarvitsemme teknisten aseiden varaosia ja ampumatarvikkeita, ohjuksia jne. Näitä emme voi itse ihan taloudellisista syistä varastoida määräänsä enempää rauhan aikana, ja pärjäämme omilla varastoilla muutamia päivä-viikon, parhaassa tapauksessa puolitoista. Mutta sitten ottaa ohrankyrsä jos emme saa mistään lisää. Ne laivat, lentokoneet, pst-joukot jne. ovat täysin hampaattomia kun ammuttava loppuu. Ja siihen me tarvitsemme liittolaisia ja heidän varastojaan ja tehtaitaan. Tätä asiaa korostetaan julkisuudessa aivan liian vähän, enkä minäkään ole sitä sanonut aiemmin. Mutta nyt siis sanon kun Matti toi sen esille ensin.

QroquiusKad kirjoitti...

Ensinnäkään NATO ei ole antanut Ukrainalle mitään turhaa toivoa liittymisestä, vaan päinvastoin yhä uudestaan on sanonut liittymistä rukoilevalle Ukrainalle, ettei asiasta edes keskustella.

Toiseksi, on todella naiivia sinisilmäisyyttä kuvitella meillä olevan kaikki maailman aika ensi vuoden kevääseen asti fundeerailla mentäiskös NATOon vai eikös mentäis.
Kun Ryssä on saanut Ukrainan valmiiksi, se jatkaa joko Goergian, Moldovan tai Suomen suuntaan.
Viimeminittu on kriitisin, koska kolmesta mainitusta ainoastaan Suomi on NATO-kelpoinen.

Kolmanneksi minulla ei ole hetkenkään epäilystä, etteikö pitäisi littyä.
Kun Ryssä alkoi Krimin aggression jälkeen avoimesti uhkailla Baltian maita, NATO vastasi VÄLITTÖMÄSTI lennättämällä Viroon, Latviaan ja Liettuaan tanskalaisia hävittäjiä ja seuraavalla viikola USAlaisia.
Vain vähän myöhemmin Baltian maihin sijoitettiin panssarijalkaväkipataljoonat "harjoittelemaan" kolmen kuukauden rotaatioilla.
Näitä joukkoja on nyt vahvistettu ja vhavistetaan edelleen.

Kaiken tämän jälkeen ryssätrollit ja kavaltajakommunistit haluavat meidän uskovan, ettei sieltä NATOsta mitään apua tule. Ei tule niin, ellemme ole jäseniä!

Tänään pidetään NATO-huippukokous, johon myös Suomi ja Ruotsi on kutsuttu.
Paras mitä voi toivoa on, että siellä, suljetussa kokoushuoneessa Sauli Väinämölle esitetään paperi, jolla Suomi on NATOn jäsen välittömästi allekirjoitusten ja leimojen jälkeen.

Mutta mitä Sauli Väinämö siinä tilanteessa tekisi?

Sen tiedän, että Suomessa on perkeleesti väkeä, jotka haluavat joko tyhmyyden, narsismin, kommunismin tai ryssänmielisyyden takia Suomen joutuvan Ukrainan lailla yksin Ryssää vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Tää menee hieman aiheesta ohi sillä kirjoituksen aiheena oli pää pilvissä leijuva pimuhallitus. Mutta joo, jos siihen Natoon täytyy liittyä, niin se tietysti täytyy tehdä nopealla aikataululla ennen kuin Venäjä on toipunut Ukrainan sodasta ja mehän emme tiedä, kuinka kauan se kestää. Sinänsä siihen Natoon olisi kannattanut liittyä heti 1990-luvun alussa kun myös Naton eurooppalaisella siivellä oli sitä syömähammasta. Nythän Naton voima on yhtä kuin Yhdysvaltain voima. Joka muuten tulee muistaa, kun Naton avusta puhutaan.

Qroquis Kad totesi että Venäjä jatkaa Suomen suuntaan ja tässä sinulla on sellainen kristallipallo jota minulla ei ole. Ja Qroquius Kadille voi todeta myös että ne ihmiset jotka ovat epätietoisia ja epävarmoja puolustusratkaisuista eivät perkele soikoon ole mitään ryssätrolleja ja kavaltajakommunisteja. Lyö kyynärpää kiveen, niin helpottaa äläkä lähde heti tuomitsemaan tavallisia ihmisiä ryssätrolleiksi. Ottiatuota olen minäkin enkä käsittääkseni ole mikään putinisti enkä varmasti halua venäläisiä joukkoja Suomeen. Tuollainen on/off-ajattelu vituttaa. Jos et ajattele sataprosenttisesti niin kuin minä niin Putinin miehiähän sinä olet.

Lienemme kuitenkin täysin samaa mieltä siitä että noita kirjoituksessa mainittuja hukkamiljardeja voitaisiin käyttää mieluummin maanpuolustukseen ja muuhun järkevään. Sillä maanpuolustuksen päävastuu on kuitenkin suomalaisilla. Ei sitä voi kokonaan ulkoistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a jos vladimir pietarilaista uskomme, kun raspusitsa on ohi, alkaa ukrainan panssarinyrkki vyöryä kohti moskovaa. Saas nähdä ehtiikö syyssateet pelastamaan venäjän.

Luulisi lokashankoa hieman pelottavan puolan siivekkäiden husaareiden ja saksalaisen panssariarmeijan ilmestyminen rajan yli. Pelkäähän putlerkin odessan natseja.

Mutta mitä tekee kuunatsit, verkossa on edelleen hiljaista. Tyyntä myrskyn edellä?

Pyssymies

Strix Senex kirjoitti...

Tässä sitä nyt ollaan puhtaan kaulan kanssa. Saa nähdä, mihin tässä vielä päädytään ja opitaanko mitään ja opitaanko oikeita asioita. Kantapään kautta oppiminen on nimittäin yleensä se tehokkain mutta myös kivuliain ja kallein oppimistapa.

Politiikan ja miksei monen muunkin asian perusviisauksia on se, että kannattaa kuunnella naapuria, keskustella ja neuvotella tosissaan mutta pitää huoli siitä, että itsellä on takana muskelia siltä varalta, että sitä satuttaisiin tarvitsemaan. Se on se vanha kunnon resepti: speak softly but carry a big stick. Nyt on toimittu lähes päinvastoin ja tulos on se mikä on. Kaunopuheiset moralistit ovat istuneet ukrainalaisten housuilla tuleen eikä ole takeita siitä, etteivät omatkin housut lopulta kärähtäisi. Symbolista ja moralisoivaa puhetta on riittänyt, mutta niin kuunteleminen kuin poliittinen ja sotilaallinenkin kyvykkyys ovat jääneet hoitamatta.

Huomiot rahan käytöstä tyhjänpäiväiseen maailmanparannukseen, yhteiskunnan toimintakykyä heikentävästä maahanmuuttopolitiikasta, huoltovarmuuden vahingoittamisesta etenkin vastuuttomalla energiapolitiikalla ja elintarvikehuoltopolitiikalla ovat sellaisia, että ne voi vain allekirjoittaa. Ja siinä tulivat saman tien listatuksi ne tärkeimmät parannuskohteet, joihin täytyy käydä käsiksi, kun haave- ja tunnepolitiikkaa taas korjataan reaalipolitiikaksi. Toivottavasti näin tapahtuu. Siihen suuntaan on syytä pyrkiä ja parhaan kykynsä mukaan vaikuttaa.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Tuollainen on/off-ajattelu vituttaa. Jos et ajattele sataprosenttisesti niin kuin minä niin Putinin miehiähän sinä olet."

Mutta siitä ei päästä mihinkään että tuo väki pelaa täysillä Putinin pussiin, joko tahallaan tai tyhmyyttään tai vain hyväuskoisina hölmöinä.

Oli aika kamalaa katsella eilen kun YLE:n toimittajan maailmankuva sortui pala palalta illan A-studiossa kolmen asiantuntijan käsittelyssä. Kavari oli hädissään ja melkein itki. Kamala asia se kognitiivinen dissonanssi. Mutta pakko on porukan herätä, tai muuten olemme alle vuodessa samassa tilanteessa kuin Ukraina. Ja näillä johtajilla se on varmaa että emme puolustautuisi vaan myöntyisimme tekemättä mitään.

QroquiusKad kirjoitti...

En tarkoittanut sinua enkä ketään tässä blogissa, vaan niitä jotka todella ovat sellaisia, ilmaisuni oli hieman epätarkka.
Mutta asia on ja sellaisena pysyy, että NATO-jäsenyyden hyödyt ovat nähdäkseni kiistattomat ja osoitetut.
Jälleen kerran sama vanha toteamus, että ellemme ole asiasta samaa mieltä, älkäämme sitten riidelkö siitä.
Todetaan vaan, että näin asia makaa taas kerran.

Mito Islam kirjoitti...

Menee nyt asian vierestä, mutta menköön. Suomi on ollut itsenäinen viimeksi tuhatkunta vuotta sitten, siitä ajasta ei paljon tiedetä, asuttiinko maakuopissa juuresta järsien vai ei, mutta valkoisena alueena kartalla pysyttiin viimeisenä Euroopassa eli tänne ei kukaan ilman lupaa tullut vaikka muualla vaihdettiin ukkoa johtoon urakalla. Ruotsin ja Venäjän vallan alla suomipoika saikin sotia sydämensä kyllyydesta, käskijä vain vaihtui, "itsenäisyyden" koittaessa tapeltiin ensin keskenämme ja hetikohta idän karhua vastaan. Rauhan koittaessa kumarrettiin suurta ja mahtavaa sen hajoamiseen asti ja seuraavat kumarrettavat löytyivät sitten Brysselistä. Kautta historian tämän pussinperän kansa on aina ottanut takkiinsa sekaantuessaan(omasta tahdostaan tai pakolla) isompien asioihin. Mistä kivenkolosta sen vanhan hengen saisi kaivettua jotta uskaltaisimme seistä omilla jaloillamme, tehdä päätöksiä oman kansamme etua ajatellen. Globaalissa mittakaavassa Suomi on hyttysen paskan arvoinen eikä ketään muuta kiinnosta meidän kohtalomme ja pahoin pelkään ettei se kiinnosta suurinta osaa meistäkään.

Joppos123 kirjoitti...

Ykälle: Senaattikiinteistöt meinasi aikoinaan mennä pörssiin, onneksi se saatiin torpattua.
Tehtäisiin todennäköisesti töitä teltassa ja niin olisi varusveijaritkin.
Samaahan ne puljasi myös Leijona-Cateringin kanssa,onneksi ei onnistunut.
Jotenkin eriskummalista kun valtio siirtelee rahaa taskusta toiseen ja haluaa päästää pääomasijoittajat siihen sohlaamaan, varsinkin "Leijonan" suhteen.
Armeija tunnetusti marssii vatsallaan.

QK tyhjensi aika hyvin pajatson.
Sen verran lisään, että nyt kun putlerin joukoista 80 prosenttia ja rajantakaisista 70 joukoista
prosenttia on jahtaamassa kuunatseja Ukrainassa niin olisi oiva tilaisuus liittyä NATO:on.
Putella menee nykyisessä souvissa jälkihoitoineen ja natsijahteineen ainakin pari vuotta.
Vaikka käsky kävisi tänään ryssänporukalle niin ainakin vuosi menisi ennenkuin ne olisi valmiina hyökkäykseen Suomen puolelle.
En minä NATO:ssa mitään itä-euroopan rääsyläisporukkaa kaipaa, britit ja jenkit ois ihan kiva rinnalla jos puten sotakiima saa jatkoa.
Antaa puten tukehtua "pelikirjaansa".

Joppos123 kirjoitti...

Kansanedustajamme on niin perkeleen läpisuomettuneita vieläkin ettei NATO:sta puhuta kuin jonain olemattomana "optiona".
Ei sellaista ole eikä tule.
Vituttaa munattomuus kun olisi aika toimia.
Tämän päivän päätökset saattavat säästää tulevaisuudessa aika paljon nuortemme verta.
Ei ryssä tuosta muutu vaikka putte potkaisikin tyhjää. Mikä ihme tässä itsesuojelussa on niin vaikeata?

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"siitä ajasta ei paljon tiedetä, asuttiinko maakuopissa juuresta järsien vai ei, "

Siitä ajasta tiedetään paljonkin. Ei asuttu missään maakuopissa, vaan porukka oli yllättävän vaurasta. Korulöydöt ovat runsaita ja vaatetus hautalöydöissä laadukasta. Miekkojen tiheys löydöksissä on suurempi kuin viikinkien alueella, eli "eliittiaseita" täällä oli melkoisesti enemmän kuin siellä, missä niitä kuvitellaan olleen paljon. Asumukset ja ilmeisesti myös muu kulttuuri kieltä lukuunottamatta oli samanlaista kuin vaikkapa nykyisen Ruotsin ja Norjan alueella ihan niitä viikinkien pitkätaloja myöten. Sellaisten talojen jäänteitä löytyy varsin laajalta alalta täältä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Strix Senexille, Thorvald Eskilinpojalle, Qroquius Kadille, Mito Islamille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Putinin lauseet ovat kyllä olleet melko tarkkaa neuvostopropagandan toistoa. Ja eikös jonkunlainen kyberhyökkäys tuonne Venäjälle ole tapahtunut? RT-kanavaa vastaan ainakin? Jostain olin lukevani.

Strix Senex: Hyviä huomioita. Minä vaan pelkään, että seuraavienkin vaalien jälkeen se haave- ja tunnepolitiikka jyrää reaalipolitiikan. Toivottavasti olen väärässä.

Thorvald Eskilinpoika: No ei se ihan pelaa koska sama porukka kuitenkin kannattaa voimakasta omaa maanpuolustusta. Se ei ole varmaa, että olemmeko samassa tilanteessa kuin Ukraina. Tuossa ajatuksessa on pelko muutettu väistämättömäksi totuudeksi. Siihen tietysti kannattaa varustautua. Kakkosviestistä totean että on pirun harmi ettei siitä Suomen varhaishistoriasta tiedetä sen enempää. Se olis enemmän kuin mielenkiintoista. Mutta kirjoitettua tietoa siitä ei vissin ole.

Qroquius Kad & Joppos123: Hahmotan hieman sitä epäilevää puolta, tosin ensiksi totean että Yhdysvaltain armeijan apu kelpaisi minulle ilman muuta. Mutta ajattelen Naton kenraalien näkökulmasta. Heillähän on käsissään suurempi kokonaisuus kuin Suomi. Siellä epäilemättä ajatellaan myös sitä vaihtoehtoa että niin Suomi kuin Baltian maat ovat hyviä puskurivyöhykkeitä joissa voi viivyttää ja kuluttaa vihollista ja lopulta sitten pysäyttää ne esmes Ruotsin ja Saksan rajoilla. Täysin ymmärrettävä ajatus. Ei vaan Suomelle kovin hyvä. Ja muistutan, että Naton eurooppalainen siipi on rapauttanut puolustuksensa. Nykytilanteessa Suomen puolustusvoimat olisivat sille lähinnä vahvistus. Kaikki on kiinni Yhdysvalloista ja tuskin olen kovin syntinen, jos en ihan luota Bidenin Yhdysvaltoihin. Mutta niin kuin totesin, jos Natoon on mentävä niin se tulee tehdä mahdollisimman pian.

Mito Islam: Jep. Suomen kohtalo ei kiinnosta kuin (osaa) suomalaisia.

Joppos123: Kiitos lisätiedosta. Kun julkinen sektori alkaa leikkiä kapitalistia niin homma menee yleensä perseelleen.

Joppos123 kirjoitti...

Ryssän ja varsinkin Putinin kanssa on dialogit käyty, nyt puhuu aseet. Taikakääpiö on käpertnyt omaan pieneen ja pelokkaaseen todellisuuteensa.
Toivoa sopii, että siltä kokovartalomulkulta on otettu ydinaseiden laukaisukoodit pois.
Mulkulla alkaa olla samat elkeet kuin Hitlerillä juuri ennekuin se otti haulit hattuun.
Se kääpiö on nyt vetäytynyt johonkin bunkkeriin nuolemaan varpaitaan.
Mitolle sen verran notta kyllä minua kiinnostaa Suomen kansan kohtalo. Hallitus ei kiinnosta pätkääkään vaikka sille sotilasvalassa on kuuliaisuutta vannottu.
Hallituksia tulee ja menee mutta kyllä tämä kansa kiinnostaa ja sen puolesta olen valmis tappelemaan.
Sen verran tullut tätä palloa kierrettyä, että kaikista oikuista ja puutteista huolimatta ollaan aikalailla hyvää porukkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja nythän pannaan semmoset pakotteet että tuntuu, sanoivat politikot teeveessä. Saa maksaa meille mitä tahansa. No, keneen tuntuu ja keneen ei ja kuka maksaa. Tuskin ainakaan noihin politikohin tuntuu. Liksat on hyvät ja valtion kyydit. On tuhansia nuoria alle kympin tuntipalkoilla. Niihin tuntuu. Vaikka sais täydet tuntirahat kuukaudessa, se tekee vain n 1 600 ja siitä verot ynnä sivukulut pois. Jää vähän päälle tonni ja siitä vie vuokra puolet, vain puolet toistaiseksi jos asuu vaatimattomasti. Ans kattoo kun hinnat nousevat. Elämää se ei ole ollut tähänkään saakka, pelkkää kituuttamista. Tulevaisuudessa ei sitäkään, eikä tässä vielä kaikki.

Huvitti kun noissa pakotteissa piti olla venäläisten pankkien sulkeminen pois kansainvälisestä maksujärjestelmästä. Eivät kuulemma Eurooppalaiset pankit kannata ajatusta. Syystäkin. Monella on aika paljon rahaliikennettä Venäjän suuntaan. Italialla varmaan suurimmat riskit. Jos rahaliikenne pannaan poikki, jokunen pankki voisi mennä pankrottiin, mutta eiväthän ne mene. EKP painaa niille uutta rahaa taas tuhat miljardia varastettujen tilalle.

Rahan maailmassa ei ole itää ei länttä, ei kommunismia ei kapitalismia. Vain muutaman tuhannen ihmisen joukko upporikkaita joilla on vaikutusvaltaa BIS-pankkiin. Se on kaikkien pankkien äiti ja pitää yllä pankkikartellia jolla rahaa tehdään. Heille sotakin on vain helkkarin hyvin tuottava bisnes. Ovat tehneet maailmasta plutokratian johon ei yhdenkään politikon kynsi pysty. No, ehkä Mario Draghin, mutta hän onkin Goldman & Sachsin miehiä. Häntä tarvittiin Italian pääministeriksi junailemaan Italian pankeille ne sadat miljardit jotka oli varastettu.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

2Kakkosviestistä totean että on pirun harmi ettei siitä Suomen varhaishistoriasta tiedetä sen enempää. Se olis enemmän kuin mielenkiintoista. Mutta kirjoitettua tietoa siitä ei vissin ole."

Kirjoitettua historiaa ei tuolta ajalta ole muualtakaan skandinaviasta, ne saagatkin on kirjoitettu todellisuudessa vuosisatoja myöhemmin. Mutta nyt kyllä toteaisin että jos te ette tiedä tai ole noista ajoista lukeneet, se Ei tarkoita ettemme niistä ajoista tietäisi paljonkin. Varsinkin viime vuosikymmeninä on tutkimus edistynyt paljon ja tietoa on. Se mikä on ongelma on näiden tutkijoiden kyvyt julkaista kansanomaistettuna se mitä he tietävät ja median olematon kiinnostus asiaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, sinut saa epäileväiseksi NATOn mahdollinen strategia käyttää Suomea ja Baltiaa viivytysvyöhykkeinä III maailmansodassa, eli Venäjän täysimittaisessa hyökkäyssodassa NATOa vastaan.

Minä puolestani kannatan NATO-jäsenyyttä nimenomaan siksi, että se estää sen Suuren Kolmosen:
ei Putinkaan ole niin sekaisin, että kuvittelisi voivansa voittaa sen rytinän, ja jos olisikin, erittäin todennäköisesti kenraalikunta järjestäisi hänelle "sairauskohtauksen".

Eli siis:
ollessamme NATOn jäsen olemme osa suurta liittokuntaa, joka on taatusti Venäjää niin paljon vahvempi, ettei se lähde yrittämään yksittäisten jäsenmaiden horjuttamista;
sehän on nähty jo Baltiasta.

NATOssa emme joutuisi viivytysvyöhykkeeksi III maailmansodassa, koska Venäjä ei uskaltaisi aloittaa sitä oman varman tuhonsa edessä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

" No ei se ihan pelaa koska sama porukka kuitenkin kannattaa voimakasta omaa maanpuolustusta. Se ei ole varmaa, että olemmeko samassa tilanteessa kuin Ukraina. Tuossa ajatuksessa on pelko muutettu väistämättömäksi totuudeksi. Siihen tietysti kannattaa varustautua. "

Eivät kannata. Ne jotka vastustavat NATO:a eivät missään todellisuudessa ole edes suurin osa oman maanpuolustuksen kannattajia. En sano ettei niitäkin olisi, mutta vedät kyllä mutkat suoraksi ja syyllistyt väärään todistukseen moisella väitteellä.

Ja mitä tulee meidän asemaamme kohta, niin oletko tosissasi ettet kuunnellut mitä Putin sanoi maanantaina? Hän viittasi aivan suoraan Leninin virheeseen kansojen eroamisen mahdollistamisessa. Sen suorempaan ei oikein voi sanoa että myös meidän itsenäistymisemme oli hänestä se paha virhe joka silloin tapahtui. Aikoinaan kukaan ei viitsinyt ajatuksella lukea Hitlerin Mein Kampfia, jossa hän kertoi ihan selkokielellä mitä tulee tekemään ja miten ajattelee. Sitten ihmeteltiin että eihän sitä voinut arvata mitä tulee. Vain kuuro tai lukutaidoton ei voinut. Sama nyt kun Putin kertoi ihan suoraan tämän meitäkin koskevan asian. Ei pidä leikkiä tyhmää vakavassa asiassa.

Joppos123 kirjoitti...

En minäkään NATO:sta ole vailla mitään Bronxin jääkäreitä metsiin sekoilemaan vaan tiettyjen osa-alueiden huoltovarmuutta ja sitä, ettei putte tappionhetkellä nuketa meitä.
On meinaan tälläkin hetkellä ihan saatanan kallista ylläpitää vaikkapa ilmavoimien ohjuskalustoa. Nämä voisi NATO hoitaa.
Aina kun Pokassa pamahtaisi niin uusi satsi Amraameja olisi hyllyssä.
Idän taikakääpiön tahti tullee vain kiihtymään joten ei vara venettä kaada.
Tuo puskuriajattelu on vähän outo.
Miksi ihmeessä jenkkejä tai ketään muutakaan kiinnostaisi hyökätä Venäjälle?
Jos taas ryssä hyökkää niin olisihan se ihan kiva ettei tarvitsisi olla yksin kuten olemme tähän asti olleet ja kuten Ukraina nyt.
Pelkällä myötätunnolla ei yksikään hyökkääjä päädy multiin.

Anonyymi kirjoitti...

Sodasta vielä, se on usein pelkkää matematiikkaa. Kävin kauan sitten Karjalassa vanhoilla taistelutantereilla ja meillä oli siellä hyvä opas. Paikkaa en nyt tarkalleen muista, mutta opas esitteli miten hyvin suomalaiset olivat järjestäneet puolustuksen. Muutaman konekiväärin sijoituksella saatiin peitto eteen aukeavalle pellolle jossa silloinen Neuvostoliiton armeija hyökkäsi. Teurastushan siitä tuli, mutta

Edessä pellolla oli kasematti johon lähetettiin kymmenkunta miestä. Se tiesi melko varmaa kuolemaa mutta sitä ennen ehtivät verottaa vihulaisen voimia vähintäänkin kymmenkertaisen määrän. Naton matematiikassa voisimme olla kasematteja. Tuskinpa he koskaan antaisivat sodan eskaloitua Amerikan mantereelle. Jos sellainen vaarakin olisi, silloin sanottaisiin jo käsipäivää.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Minä ihmettelen, mistä tämä valtava luottamus Yhdysvaltojen suorituskykyyn oikein kumpuaa. Eurooppalaisilla Nato-maillahan ei ole minkäänlaista suorituskykyä. Ei kauan sitten saattoi mennä päiviäkin, että edes Saksa ei olisi saanut _yhtään_ hävittäjää ilmaan tarpeen ehkä vaatiessa. Tilanne tuskin on kovin paljon parantunut.
Yhdysvaltain asevoimien surkeasta tilasta on moniaalla raportoitu. Lukuisat varoittavat äänet kertovat tilan ja suorituskyvyn olevan romahtamassa tai jo romahtaneen. Näitä ääniä on _useita_, eivätkä ne ole kovin vanhoja.
Aseita ei kuulemma voi syödä, kuten ehkä ei iPhonejakaan. Nyt Venäjä julisti jo 2. helmikuuta vientikiellon ammoniumnitraatille. Venäjä tuottaa 2/3 maailman ammoniumnitraatista, josta lähes kaikki menee lannoitteiden valmistukseen. Kielto on voimassa alustavasti huhtikuuhun asti, johon mennessä kevätlannoitukset pitäisi olla jo tehtyinä. Lisäksi lannoitteiden valmistus on erittäin energiaintensiivistä. Urbaanin liberaalin ruokahan tulee kaupan hyllyltä, mutta kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Nato voisi kiinnostaa huomattavasti enemmän jos eivät ottaisi paimentolaisilta turpiinsa niin usein.

Mito Islam kirjoitti...

Jep, en luule että siihen aikaan kuopassa asuttiin, tietoa kyllä löytyy, se vaan pitää osata kaivaa. Riimumiekat olivat luultavasti päällikkötason astaloita, yleisin ase oli väkipuukko eli lyhyt miekka kaverinaan kilpi, taktiikka sama kuin muilla samaa aseistusta käyttäneillä(esim Rooma), tämän aikansa tehokkaimman sotakoneen käyttö vaati armeijaa(pakko harjoitella manööverejä) ja armeijan ylläpitäminen vaurasta ja organisoitua valtiota, eli ei oltu köyhiä ja kipeitä. Nyt kun joku muukin kuin Museovirasto rahoittaa historian tonkimista on alkanut löytyä kaikenlaista jännää. Täällä Suomen vanhassa pääkaupungissa kun rakennetaan niin Museovirasto tutkii joka kuopan, jos löytyy jotain joka sopii agendaan ei kun hommat seis ja hitvetyiset pensselin kanssa kuoppaan pelastamaan historiaa, jos taas löytyy jotain vanhempaa joka ei sovi pirtaan niin kauhalla lavalle ja sukkelaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Ano1:lle, Thorvald Eskilinpojalle, Qroquius Kadille, Ano2:lle, Catilinalle, Ano3:lle ja Mito Islamille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Tuosta ydinaseitten laukaisukoodeista tuli mieleen että en panisi pahakseni tietynalaista vallankaappausta Venäjällä. Koska Putin on nyt oikeasti vaarallinen mies.

Viesti2: Taisit kyllä lukea sen puskuriajattelun aivan väärin. Siinä puhuttiin Venäjän hyökkäyksestä länteen eikä toisinpäin.

Ano1: Pakotteethan ovat tähän mennessä koskeneet eniten nimenomaan Suomen talouteen. Erityisesti karjatalouteen. Ja se, mitä globaalista rahasta sanoit, pitää paikkansa. Se ei kaipaa kansallisvaltioita.

Thorvald Eskilinpoika:

Viesti1: Noista ajoista tietäisi mielellään lisää.

Viesti2:

”Eivät kannata. Ne jotka vastustavat NATO:a eivät missään todellisuudessa ole edes suurin osa oman maanpuolustuksen kannattajia. En sano ettei niitäkin olisi, mutta vedät kyllä mutkat suoraksi ja syyllistyt väärään todistukseen moisella väitteellä.”

Kumpikohan meistä veti mutkat suoriksi? Suomalaisille on mainostettu itsenäistä puolustusta kymmeniä vuosia ja tämä Nato-asia on noussut tosiasiassa esille vasta hiljattain. Itsenäisen puolustuksen kannattajat eivät ole maanpuolustuksen vastustajia. Ja olen toki kuullut, mitä Putin sanoi. Niin kuin olen sanonut, en vastusta Yhdysvaltain apua. Muut Nato maat ovat pääosin paperitiikereitä eikä niistä meille ole merkittävää apua. Meinaan, siinä vaiheessa jos Venäjä hyökkää ja Suomi on Nato-maa niin se hyökkää kyllä koko rintamalla aina Norjasta Bulgariaan. Tätä tosin pidän epätodennäköisenä. Joka tapauksessa Venäjän armeijalla kestää oma aikansa kun se jälleenrakentaa itsensä Ukrainan jäljiltä. Ja onneksi sen voima on vain murto-osa siitä, mitä Neuvostoliitolla aikanaan oli.

Ano2: Kasemattivertaus on sinänsä hyvä. Ja jenkeillä on se etu että heidän kotiseuduilleen sota ei koskaan tule. Ainakaan se konventionaalinen sota.

Catilina: Yhdysvaltojen armeija on sinänsä edelleenkin maailman voimakkain. Sillä on miehiä, kalustoa, teknikkaa ja toimiva huolto sekä rajattomat resurssit. Saksan tilanne on taas juuri sitä mitä sanoit. Tuo lannoitehomma on muuten aika pirullinen juttu kun tarkemmin miettii.

Ano3: Sissisotaa käyvän osapuolen voittaminen ei itse asiassa ole kovin helppoa jos se osapuoli on motivoitunut.

Mito Islam: Kiitos lisäyksestä.

JA YLEENSÄ:

Kirjoituksen idea ei ollut Nato. Vaan se, kuinka jalat tukevasti ilmassa oleva hallitus meillä on mahdollisimman vaikeana aikana. Tuota Natoa on varmaan jo käsitelty ja mielipiteet vaihdettu.

Joppos123 kirjoitti...

Ano on siinä mielessä oikessa, että Venäjähän miettii sotaa puhtaasti matemaattiselta pohjalta, niinhän he ovat aina tehneet. Yksittäinen sotilas on vain 1 matemaattisessa kaaviossa.
Aika epäinhimillistä ja ajattelutavassa piileekin ryssän armeijan heikkous.
Se ei varmaan kauheasti nosta taisteluhaluja jos tietää jo lähtiessään olevan pelkkää "sodanjätettä".
Iipoilla on ollut tähän aika hyvä suhtautuminen ja itseasiassa se on kopioitu meiltä.
Kaveria ei jätetä ja jokainen kaatunut oman maan multiin.
Se saattaa tuntua pieneltä jutulta mutta tutkimusten mukaan se ei ole yhdentekevää.

Tässä yhteydessä pyydän Ykältä anteeksi ruokotonta kielenkäyttöäni edellisessä ketjussa. Oli vähän tunteet pinnassa mutta se ei ole syy olla epäasiallinen.
Kuten "poikalyseossa" opetettiin niin kadun tekoani ja se ei toistu.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Suomalaisille on mainostettu itsenäistä puolustusta kymmeniä vuosia ja tämä Nato-asia on noussut tosiasiassa esille vasta hiljattain. Itsenäisen puolustuksen kannattajat eivät ole maanpuolustuksen vastustajia."

Ei itsenäinen puolustus ole mikään vastakohta NATO:lle, vaan sen edellytys. Ei meitä sinne huolita jos emme hoida leiviskäämme. Siellä on ajan saatossa syntyneitä vapaamatkustajia jo ihan tarpeeksi, eivät tarvitse yhtä uutta. Eivät ne itsenäisen puolustuksen kannattajat ole maanpuolustuksen vastustajia, mutta kaikki NATO:n vastustajat eivät nekään ole maanpuolustuksen kannattajia. Enemmän olen nähnyt ja kuullut näitä jälkimmäisiä kuin edellisiä, siinä meidän käsityskantojen ero.

Ja entisenä alan ammattilaisena sanon ettei enää ole olemassakaan sellaista vaihtoehtoa kuin itsenäinen puolustus. Se oli vaihtoehto vielä 80-luvun maailmassa, jossa hienot tietotekniset aseet eivät olleet niin ratkaisevassa roolissa kuin nykyään. Nyt on toinen maailma ja meillä on pakko olla kavereina ne jotka tekevät niitä meidän hienoja aseitamme. Siksihän asekaupat eivät ole enää aikoihin olleet vain aseiden ostamista, vaan liittosuhteiden luomista. Tyhmimmänkin pitäisi jo tajuta tämä, ellei halua poliittiskorrektiivisista syistä ummistaa siltä silmiään. Siksi siis NATO. Muuten kadettiveli joppos sanoi tuossa asiat tyhjentävästi.

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, alkoihan se:

https://www.tivi.fi/uutiset/maailmanlaajuinen-hakkeriryhma-julisti-kybersodan-venajaa-vastaan/c91d7874-606c-4554-a030-4273e0144b88?ref=iltalehti:7723&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_tivi_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

Mutta aika lievää vielä. Siksi ei ole pahasti näkynyt liikenteessä – tai sitten kiertää suomen.

Ryssäläiset on kyberhyökänneet ukrainaan - ja ohessa liettuaankin. Osumatarkkuus huonohko. Hyvä puoli tässä on se, että se haitake on analyysissä suomessa - osataan torjua hetken kuluttua. Yksi konsti pois käytöstä.

NATOa puolustaa kaksi asiaa:

USA ei suostu tuhoutumaan. Se tuhoaa venäjän samalla. Siksi venäjä ei ole kovin innokas hyökkäämään NATOa vastaan. Ranska ja UK ovat myös ydinasevaltoja.

Kalustoa, kallista kalustoa, ei suomella ole varaa varastoida määrättömästi. muistini mukaan hornetteihin ei ole edes yhtä täyttä amraam-kuormaa per kone suomessa. NATOn varikosta tai tehtaalta amerikoista voisi NATO-jäsen semmoisen erän saada seuravaksi päiväksi tai nopeamminkin. Nurmiporiakin voisi ilahduttaa mahdollisuus saada panssarinyrkkejä m202x* ihan vaan tilaamalla.

Konekiväärien asemat muuten oli suunniteltu saksan länsirintamakokemuksen mukaan, jääkärit asialla.

*Mikä tämä nyt sitten sattuukaan olemaan, javelin tai joku muu.

Pyssymies

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Minä nyt vaan huomautan, että tuon "maailman voimakkaimman armeijan" piti Saddamin kaatamiseen valmistautua yli puoli vuotta ja täydessä rauhassa kenenkään häiritsemättä, kaikki resurssit siihen keräten. Siitäkin on jo aikaa, ja koko maailman mahtavin armeija on sen omien edustajien mukaan sen jälkeen keskittynyt vain vuohipaimenten pommittamiseen ja sellaiseen varautuen ja harjoitellen. Sen omat edustajat ovat toistuvasti varoitelleen tosiasiallisesta suorituskyvyttömyydestä, mutta tietenkin Pentagonin tiedottajat ja pronominikenraalit puhuvat toista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Thorvald Eskilinpojalle, Pyssymiehelle ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne. Ja tähän vastaan sen, mitä sanoin jo edellisessä kommentissa:

*

JA YLEENSÄ:

Kirjoituksen idea ei ollut Nato. Vaan se, kuinka jalat tukevasti ilmassa oleva hallitus meillä on mahdollisimman vaikeana aikana. Tuota Natoa on varmaan jo käsitelty ja mielipiteet vaihdettu.

*

Nyt niitä samoja mielipiteitä vaihdetaan kerta toisensa jälkeen. Mielipiteet ovat sanottu ja jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä. Olisin hyvin kiinnostunut kuuntelemaan mielipiteitä siitä, mitä sanoin hallituksestamme. Siitä, mikä oli kirjoituksen aihe,

Ja Joppos123:lle: Asia hyväksytty. Sinulla on paljon hyviä kommentteja. Kerrankos se vahinko sattuu.

Anonyymi kirjoitti...

Karma is a bitch

Minusta on somaa, että SDP:n pääministeri joutuu esittämään liitymistä NATOon. Haloska ja hamppu-eki joutuu seuraamaan katseella. Interjotain soopa joudutaan lykkäämään tuota tuonnemmaksi kun lama iskee rytinällä. Niin, ja puolustusvaliokunta ei pääse pohtimaan varushenkilöiden sukupuolineutraalien rintaliivien väriä, voi joutua päättämään ihan oikeistakin asioista.

Ihan varmasti tulee lama ja kriisi, jopa eu voi joutua pohtimaan muita juttuja kuin kaikkiavaltiaan ihmisen aiheutamaa hirveänkamalakauheata 0,0n asteen teoreettista lämmönnousua. Esmes sitä, että milläs pakkaselle menneet kämpät lämitetään. kun ei ole kaasua, sähköä eikä öljyä. Ja kuinkas ennallistetaan tykistön kyntämät kaupungit. Kuinka käy ukrainan liito-oraville!

Homma on sitten vasta ohi kun lihava lady laulaa - saarikkoa ei lasketa ladyksi.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Putin kyllä yllätti minutkin sodalla. Luulin, että tyytyisi niihin itä-Ukrainan kapinallisalueisiin pienellä kahakalla höystettynä. Tosin Putesta ja ulkoministeri Lavrovista hönkii sellainen olemus, että tarpeen vaatiessa keinoja ei kaihdeta.

Nato-kysymys on todella vaikea pala, fifty-fifty. Ykän kanssa olen hieman eri mieltä, että ehkä ei juuri nyt kannata liittyä, kun rauta on kuumaa ja Putte liekeissä. Turha hullua on lisää yllyttää.

Jos kävisi kaikkein ikävimmin ja päätyisimme Puten provinssiksi, niin jotain hyvää siinäkin voisi olla. Sen jälkeen ei lgbtitityyt, tuppuraiset eikä kemut enää kukkoilisi.

Nyt heti oma puolustus kohdilleen ja turvautuminen kansojen Herraan.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Tähän voi sanoa, että kannattanee hankkia klapeja ja lämmitysöljyä välittömästi sillä hinnat nousevat jatkossakin. Jos Natoon haetaan ja päästään niin voisiko olla että Haloskaa vituttaa vielä enemmän kuin silloin kun hän ei päässytkään YK:n pääsihteeriksi johon tehtävään häntä ei halunnut muut kuin Haloska itse. Ja se YK:n turvaneuvoston jäsenyyskin meni vituiksi vaikka Suomen puolustuskykyä heikennettiinkin Halosen rakastamalla jalkaväkimiinakiellolla. Oikeastaaan joka ainoa asia, joka vituttaa Halosta on hyvä asia. Sama koskee Tuomiojaa jolta pöllittiin allakka vuonna 1974.

Tapsa vaan: Tämä meni taas siihen off-topiciin josta kommentoin eräänkin kerran. Mutta joo, Putin yllätti minutkin. Mutta vanha mies vissiin haluaa toteuttaa Suurta Unelmaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän tuosta bloggauksen varsinaisesta aiheesta saa aikaan keskustelua, koska olemme kaikki samaa mieltä hallitusta leikkivien höperöpimpsakkeiden touhuiluista.
NATOsta emme ole, ja siksi siitä syntyi keskustelu.

Ajattele nyt, jos joku alkaisi täällä kehua, että onpa meillä nyt paras hallitus tuhanteen vuoteen ja vielä maailman kaunein pääministeri, tämä Annika Saarikko!

Mito Islam kirjoitti...

Varsinaisessa kirjoituksessa Ykä kyllä tyhjensi pajatson, rauhan aikana on kiva puuhastella jonninjoutavuuksia ja kiillottaa omaa kilpeään, koronakriisin aikana taisi tulla niin selkeät ohjeet etteivät päässeet pahasti ryvettymään, nyt kun tukeva on jo huulilla ja punkemassa punttiin on hätä kädessä, vaan kyllä kohta ohjeistetaan miten pimujen tulisi toimia. Jos vallassa olisi Kekkosen oloisia kaksilahkeisia saisivat edes pidettyä ILLUUSION yllä että täällä jotain itse päätetään.
Vittuilun uhallakin pitää vielä hieman sorkkia tätä sodan uhkaa, jos viitsii kaivella ei kovin syvältä tarvitse tonkia niin rahat sotimiseen ovat tulleet samoista taskuista jo pidemmän aikaa ihan kaikille osapuolille, tämän valossa ne ovat vain teatteria meille muurahaisille, veristä sellaista. Niin kuin joku ehti todeta, omiin sotavoimiin nojaava puolustus on mennyttä aikaa, ainakin perinteisten doktriinien osalta, vaan voisiko ajatella laatikon ulkopuolelta ja päästää vihulainen sisälle mutta ei hengissä ulos? Tämä tietysti vaatisi että tätä maata ja sen kansaa pidettäisiin säilyttämisen arvoisena. Sitä voisi rinta rottingilla marssia sisään, mutta jos jokaisen nurkan takana vaanii noutaja on vaikeaa hallita.

Anonyymi kirjoitti...

Hallitukseen liittyen muutamia näkökohtia Ukraina-tapauksesta.

Hallitukselle Nato tarjoaa uusia näköaloja Suomen liittämisessä yhä lujemmin NWO- ja LGBTQ…-arvoyhteisöön mukaan. Esimerkiksi suvaitsevainen rauhanenkeli Maija Vilkkumaa ehdotti taannoin sotaa Venäjää vastaan, koska siellä ei noudateta hänen sen hetkistä sukupuolinäkemystään.

Isossa kuvassa Ukraina-uutisointi liittyy samaan WEF-kokonaisuuteen kuin tulossa oleva digitaalinen ”rokotus”-id ja muut kansalaisten oikeuksien polkemiset Kanadan malliin. Kun nämä aiheet hieman väistyvät, palataan ilmastonmuutos- ja hiilineutraaliudesta kohkaamiseen. WHO:lla on jo suunnitelmissa seuraava tautiaalto ja lääketeollisuudella valmiina vähintäänkin tehoton pakkolääkitys siihen. WHO:lle annetaan asiassa täysi määräysvalta Suomessakin. Myös lääkitysten markkinaorganisaatio on rasvattuna global cheerleaderien muodossa.

Hallitus on myös innoissaan, kun saamme ilmeisesti taas maahamme siirtolaisia. Ilmiö näyttää olevan vakio aina, kun Nato/USA on kansainvälisissä kuvioissa mukana, Vietnam-pakokauhusta lähtien aina Afganistan-pakokauhuun asti. Ukrainasta tulevien mukana voi olla Azov-joukkoja, jotka ovat moukaroineet omaan lukuunsa itäisiä maakuntia vuosien ajan ilman isompaa mediakohua. Kieltääkö hallituksemme sitten Azovin toiminnan PVL:n tavoin?

Saanemme pysyviä mansikanpoimijoita helpottamaan kesäistä työvoimapulaamme. Tulokkaiden talvehtiminen tapahtuu äärettömien Kela-varojemme turvin, varsinkin kun kantaväestön Kela-avustuksia leikataan. Päättäväiset Venäjä-pakotteemme vähentävät työpaikkoja ja siten tasapainottavat liiallista työpaikkatarjontaa.

Agenda 2030 etenee. Läntinen arvoyhteisö kerää taitavasti yhä uusia kannattajia yhä uusilla teemoilla ja jopa keskenään erimielisistä ihmisryhmistä. Siten seuraavissakin vaaleissa mm. Orpon, Haaviston, Ohisalon ja Hautalan ajatukset saavat taas runsaasti ääniä uuden hallituksen tueksi. Mikäs siinä sitten, jos kerran kansa haluaa?

Anonyymi kirjoitti...

Kokeillaanpa pysynkö aiheessa. On tässä jotain mikä minua silti naurattaakin. Läntinen arvoyhteisö ehti nousta jo aikamoisiin sfääreihin. On wokea, feminismiä ja sitten se armoton taistelu ilmaston lämpenemistä vastaan. Kaikki nämä ja muut vastaavat ovat hyvien aikojen harrastelua ihmisille, joilla liikaa aikaa ja liikaa muiden rahaa käytettäväksi.

Realismi tuli sitten vähän kuin kutsumattomana vieraana näihin talkoisiin. Osa alkoi jo ilmeisesti oikeasti uskoa, että maailma on sellainen millaiseksi sen itse kuvittelee, että leijonat ja lampaat käyskentelevät kedolla sulassa sovussa.

Minun on myönnettävä, että tunnen vahingoniloa, kun näen toimittajia, joiden fantasiamaailma murenee. En toki ääneen naura - partaani vain. Jos tämä lisääntyvä realismi, johtaisi siihen, että päästäisiin tuosta ilmaston lämpenemisen vastaisesta taistelusta, olisin kyllä hyvin tyytyväinen.

EU kiukutteli lapsellisesti, kun Venäjä alkoi keskustella EU:n pään yli USA:n kanssa Ukrainaan liittyvistä asioista. Venäjä tiesi varmasti, että EU ei oikeasti energiasta riippuvaisena alueena voi kovin tomerasti jyrähtää Venäjälle.

Toinen on tämä SWIFT-juttu. Nythän Saksa ja ilmeisesti Italiakin EU:ssa vastustavat Venäjän sulkemista järjestelmän ulkopuolelle. Erityisesti Italian pankit kärsisivät tässä. Ihmettelen ellei Venäjä ole ottanut tätäkin huomioon.

Energiariippuvuus ja EU-alueella toimivien pankkien riskit olisi kannattanut ottaa huomioon, mutta kun oli parempaa tekemistä ja ihania unelmia. Kuten Ykä on sanonut läpsyttelijöistä, että ilmeisesti suvaitseva väki on aina olettanut, että kunhan vaan maahan tulee niin muuttuu saman tien lällydemariksi.

Suhtautuminen oli samanlaista Putiniin ja Venäjään kuin läpsyttelijöihin, että ovat pohjimmiltaan ihan samanlaisia kuin me. Ei herätty vaikka Georgiaan hyökättiin, ei herätty salamurhiin. Mihinkään ei herätty. Nyt luulisi jo sikeimmin nukkuvankin heräävän, kun Putin tuli bileisiin ikkunasta raamit kaulassa.

En tiedä paljonko säästöä tulisi, jos tuo ilmastovouhkaaminen lopetettaisiin, mutta epäilen että todella paljon. Saksa on ainakin toistaiseksi sitä mieltä, että tuulivoimalla mennään ja venäläisellä maakaasulla. Ehkä siellä ei ole vielä tajuttu, että riipppuvuutta venäläisestä energiasta kannattaa alkaa vähentää heti. Sama pätee tietenkin kaikkiin Euroopan maihin. Saattaisi Putin kuunellakin, että mitä sillä EU:lla on asiaa.

Joka tapauksessa toivon, että sotiminen Ukrainassa loppuu mahdollisimman pian ja niin vähin uhrein kuin mahdollista.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Joppos123 kirjoitta "aina kun pokassa pamahtaisi niin olisi uusi satsi amraameja hyllyssä" tämähän se on. Olisi jotenkin levollisempi mieli. T. Oloneuvos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Mito Islamille, Anolle, maallikolle ja Oloneuvokselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: No mutta valtamediammehan on kehunut. Tosin se pääministeri on Sanna Marin ja hänhän on valtamedialle epäjumala.

Mito Islam: Ymmärrän pointin mutta en usko että kansainvälinen globalismi on rahoittanut Venäjän hyökkäystä. Voi tosin olla että ymmärsin kommenttisi täysin väärin.

Ano: Kiitos kommentistasi. Tässä tuli aika paljon asioita yhdellä kertaa. Maija Vilkkumaahan on kävelevä vitsi.

maallikko: Kommenttisi alusta tuli mieleen tämä kuva:

https://pics.me.me/girls-that-fought-for-equal-rights-after-ww3-draft-starts-67731257.png

EU ja varsinkin Saksa on täysin riippuvaisia venäläisestä kaasusta varsinkin kun ne toopet sulkevat ydinvoimalansa. Tuo SWIFT-juttu saa muuten aikaan vielä enemmän kipinää Venäjän ja muiden välillä. Olen ymmärtänyt että se on huomattavan tärkeä.

Oloneuvos: Huoltohan on aina tärkeä.

Anonyymi kirjoitti...

JOtenkin näin lukee Suomenlinnan portissa: Suomalainen, seiso tässä pmalla pohjallasi äläkä luota vieraan apuun. Toimii pitkälti tänäänkin.
Hallitus on vankka, kätyrlauma sankka.. Meidän hallituksemme paskat nakkaa rahvaan suuntaan, oli tilanne mikä oli. Esim. tämä polttoaineiden hintojen nousu. Viritellään kaikenlaisia toimimattomia ja kalliita anemuotoja ja niille vahtiverkostoa, saadaanhan siitä taas turhapaskanhiertäjille lisää suojatyöpaikkoja. Ei kelvannut persujen ehdotus, että lasketaan veroa, se näkyy pumpulla heti. Ei ei ei, ei missään nimessä, jakeluyhtiöt siirtäisivät sen alennuksen omiin katteisiinsa sanottiin. Helpompi kai se olisi estää kuin joku hemmetin työmatkavähennyksen ylärajan vahtiminen. Joka se auttaa vain n. 26000 henkilöoletettua. Ja kun sitä työmatkavähennystä en saa minä kuten ei muutkaan eläkeläiset tai työttömät tai muuten elämästä syrjäytetyt. Ja Saarikko, että menkää sossuun isojen sähkölaskujenne kanssa. Ihan kuin sieltä saisi muut kuin tuontitavarat mitään. Pitää olla kelagold kun sinne menee, jos yleensä atrvitsee mennä. Eipä ole anamajakaan hehkuttanut kuinka närpiö/närpes on hoitanut mamuhommat hyvin. Suomen perustan tutkimuksessa se selvitettiin tässä taannoin, ihan vain kelan ym. julkisista tilastoista, että närpiö/närpes on suurimpia, ellei suurin erilaisten tukien maksaja/mamu. Eli kun ostat tomaatteja näärpiöstä, maksat ne kahteen kertaan. Ensin kaupan kassalla ja sitten vielä verotoimiston kautta.
Ai niin, mites se vanha laulu meni niistä putte-possun nimipäivistä, että siellä oli kaikilla niin mukavaa. Ei taida enää olla kivaa.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Tämä oli hyvin tiivistetty nykypäivästä.

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaas vielä pari huomiota hallituksen toimista. Toiminta on puhdasta ja aatteelista = ahdasta ja puutteellista.
JOku tuolla aiemmin mainitsi Maija Vilkkumaan, hän mm. mainostaa kierrätysjätteestä tehtyjä sukkahousuja, ei kiristä jaloissa pyöriessään. Jotenkin tuntuu, että ne kiristää päässä asti.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti:
"Ja mitä tulee meidän asemaamme kohta, niin oletko tosissasi ettet kuunnellut mitä Putin sanoi maanantaina? Hän viittasi aivan suoraan Leninin virheeseen kansojen eroamisen mahdollistamisessa. Sen suorempaan ei oikein voi sanoa että myös meidän itsenäistymisemme oli hänestä se paha virhe joka silloin tapahtui."

Tästä muistuikin mieleeni muuan Leninin vuonna 1916, ensimmäisen maailmansodan riehuessa kirjoittama pamfletti nimeltä "Onko tietä oikeudenmukaiseen rauhaan?" Se esiintyi aikoinaan eräässä koululaisia varten laaditussa historian oheislukemistossa, jossa oli paljon muitakin historiallisia alkuperäistekstejä. Ja onnistuin Googlella löytämään sen netistäkin, täältä:
https://www.marxists.org/suomi/lenin/teokset/osa25/lt-25-08-onko.pdf.
Tietysti on muistettava, että kirjoittaessaan sen hän oli vielä maanpaossa oleva oppositiopoliitikko, ei vallanpitäjä. Ja siinäkin hän arvosteli ankarasti myös Venäjän silloisia vallanpitäjiä.

Vannoutuneena kommunistina Lenin tietysti vastasi otsikon kysymykseen ensinnäkin, että hänen mukaansa oikeudenmukainen rauha edellytti työväenluokan vallankumousta kaikissa maissa. Mutta tässä yhteydessä mielenkiintoisempaa on, että hän vaati myös kaikkia maita vetäytymään anastamiltaan alueilta. Eikä se tarkoittanut vain silloisen sodan aikana vaan myös suurvaltojen jo kauan aikaisemmin valtaamia alueita, esimerkiksi: "Venäjän tsaarien ja kapitalistien anastamina alueina pidämme Puolaa, Suomea sekä Ukrainaa (!) ynnä muita ei-isovenäläisiä maita."

On helppo arvata, että myös Putin on, ehkä jo kouluaikoinaan joutunut lukemaan tuonkin tekstin. Olihan Neuvostoliitto Lenin-kultteineen silloin vielä voimissaan. Ehkä se oli hänellä nytkin mielessään, vaikka itse onkin täysin toista mieltä.

(En minäkään ole enkä ole koskaan ollut kommunisti enkä Leninin ihailija, mutta silti tuokin teksti on aikoinaan jäänyt mieleeni. Mutta ehkäpä juuri tämä pamfletti osaltaan antoi joillekuille aikoinaan aiheen puhua Suomen itsenäisyydestä "Leninin lahjana.")

Joppos123 kirjoitti...

Tässä nyt käynnissä olevasta sodasta pitää nostaa yksi asia esiin. Siinä tappelee slaavit keskenään ja putte ei tunne mitään armoa.
Tulee vaan mieleen josko sillä despootilla olisi sen enempää myötätuntoa meitä kohtaan?
Ihan vaan ajattelun pohjaksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomen perustan tutkimuksessa se selvitettiin tässä taannoin, ihan vain kelan ym. julkisista tilastoista, että närpiö/närpes on suurimpia, ellei suurin erilaisten tukien maksaja/mamu. Eli kun ostat tomaatteja näärpiöstä, maksat ne kahteen kertaan. Ensin kaupan kassalla ja sitten vielä verotoimiston kautta."

Ei kai sentään. Eikö tästä pikemminkin seuraa, että tämän vuoksi ne tomaatit saattavat kyllä olla kalliimpia kuin ne muutoin olisivat, mutta ne tulevat silti kokonaisuudessaan maksetuiksi jo kaupan kassalla. Mutta niiden myyntihinnasta osa menee tuottajan maksamina kunnallisveroina Närpiön kunnalle, joka sitten käyttää nuo saamansa verotulot maahanmuuttajille maksamiinsa tukiin. Toki rahaa sitten kulkee edestakaisinkin, jos nuo samat maahanmuuttajat ovat ainakin osan vuodesta töissä niissä kasvihuoneissa ja maksavat saamistaan palkkatuloista kunnallisveroa.
Vai päättelinkö jotakin väärin, vai Sinäkö päättelit väärin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Ano1:lle, Joppos123:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Hyvä väännös. Ja Vilkkumaata olen aina pitänyt vitsinä joka ei tajua olevansa vitsi.

Ano1: Kiitos hyvässtä lisäyksestä. Tuota en tiennyt.

Joppos123: Joo, vähän sama kuin suomalaiset olisivat jyräämässä virolaisia. Myötätuntoa on turha odottaa.

Ano2: Vissiin päättelit oikein. Se Närpiöhän on noin yleensä monikultturismin mannekiini.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän väliin sopiikin vilkaista naton uusin mainosvideo, joka taatusti aiheuttaa leuan värinää, ainakin omien joukoissa: https://youtube.com/watch?v=CXY7_IlgIWM

Anonyymi kirjoitti...

Kattokaas piruuttaan mitä kertoo tilanteesta Donetskin sanomat eli mv-lehti päätomittajansa anus putkosen kertomana. JOs täällä lännen media puhuu höystöjen kanssa, siinä vasta tulee juttua höystöjen kanssa höystettynä!!!
Huru-ukko

Simo kirjoitti...

Tällaisina hetkinä sitä alkaa aina epäilemään omaa NATO vastaista kantaansa. Olen vastustanut NATO:a, koska esimerkit siihen liittyneiden maiden omien puolustusvoimien alasajosta ovat olleet niin vahvoja. Helppo on kaveripurukassa heittää läskiksi ja uskoa että muut hoitaa homman. Paha vain kun kaikki tekee sen saman, niin pian ei kellään ole sitä suorituskykyä. Toki tässä tilanteessa puolustusvoimia ja reserviläisarmeijaa ei ehkä ehdittäisi ajaa alas, ennenkuin sitä jo tarvitaan. Eli nyt siis kaiken logiikan mukaan voisi liittyä. Taitaa vaan olla jo myöhäistä. Paska mäihä.
Simo

Joppos123 kirjoitti...

Parasta aikaa pääkalkkuna puhuu täyttä paskaa töllössä. Mitä tuokin akka tietää mitään sodasta?
Se kun ei ole mitään sarjakuvahommaa.
Myötätunto ei pysäytä yhtäkään luotia tai sirpaletta.
Niinistö sanoi sanomattaan sen minkä halusin kuulla. Suomella ja Ruotsilla on turvatakuut ilman jäsenyyttä NATO:ssa.
Ei jenkit olisi ihan muuten vaan myyneet meille uusinta teknologiaa F-35:n mukana.
Putte puree kuolaimiaan jossain bunkkerissa. Se pelkää varmaan jo omaa varjoaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nils-Aslak kertoi omassa blogissaan mitkä ovat sotaa käyvien Arabimaiden ja Ukrainan erot. Arabimaista lähtevät ensimmäiseksi nuoret taistelukuntoiset miehet turvapaikkoja hakemaan. Naiset ja lapset jäävät. Ukrainassa tehdään päinvastoin. Ukrainan tapa sopisi paremmin meidän "pakolaispolitiikkaan", kuin myös kansainvälisiin sopimuksiin. Katellaan kumpaa linjausta tekee hallitus.

Kotimaahan ja maatalouteen. Maanviljelijöiden ja karjankasvattajien olisi aika mennä Helsinkiin ja iskeä talikot ministereiden ja kansanedustajien perseeseen. Ensimmäisiksi talikon saajiksi kannattaa valita Suomen Keskustan ministerit ja kansanedustajat.

Anonyymi kirjoitti...

Koska ylemedia et.al. ei uutisoi, niin laitetaan tähän hieman asiaa. USA:n asevoima on kovan woketuksen piirissä. Ennen pitkää moraali ja taistelutahto hiipuu kun pitää miettiä ettei vain mokaa ettei ura mene. Äskettäin suuri lauma kadetteja jäi kiinni huijaamisesta ja potkuthan siitä tuli. Ennen kuulumatonta, koska mielikuvissa elää myytti "upseerikunniasta". Se on mennyt jo aikoja sitten. Karskein porukka eli kanta-aliupseerit ovat siinä tilanteessa, että kun ylennyksiä ei tule ja 20-vuotta uraa on täynnä ja pakollinen eroaminen. Tarkoitus on tuolla tehdä erityinen armeijaväestön vaihto. Samalla suunnitellaan sotilaille äitiysvaatteita. Luulen että kiinalaiset ja venäläiset nauravat partaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi klo 19.15: Kunnallisveroa ei pienestä palkasta makseta ollenkaan, raja on vähän yli 16 000 euroa vuodessa. Kaiken kaikkiaan Närpiö on huono esimerkki onnistuneesta työperäisestä maahanmuutosta. Jos ei yksilötasolle mennä, löytyykö hyvää mistään? Siitä huolimatta hallitus työntää kuin käärmettä pyssyyn hanketta EU:n ulkopuolelta haalittavasta työvoimasta; se lankeaa kuin siunauksellinen sade kuivaan maaperään pelastaen meidät suomalaiset työvoimapulalta ja yhteiskuntamme täydelliseltä tuholta.

Ukrainan sota voi keikauttaa muitakin asetelmia; millaiselle mallille ne suvakkien ym. maailmanhalaajien naamat vääntyvät, jos partalapsien sijaan pakolaisina alkaakin meille tulla kauniita ukrainalaisia naisia?

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Tässähän on tosiaan nyt suuri vaara, että maahamme alkaa tulla pakolaisia.
Siis pakolaisia, eikä elintasosiirtolaisia ja raiskaaja-valloittajia tyydyttämään Vaginallisten ja Peniksellisten Ämmien kyltymätöntä ympärileikatunhimoa.

Vaan eipä hätää, hyvä sisägangsteristomme on tilanteen hermolla:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008639922.html

Näin ne kuuluisat Kansainväliset Sopimukset, joiden mukaan Suomen on pakko ottaa vastaan jokaisen raiskaajatappajamuslimijätkä eikä ketään voida palauttaa, yhtäkkiä katoavatkin tilanteessa, jossa maahan olisi tulossa naisia, lapsia ja vanhuksia.

Pahinta on, että suuri osa heistä olisi, piru vieköön, hedelmällisessä iässä olevia vaaleita, sinisilmäisiä, pitkäsäärisiä neitosia!
Mutta heidän kohdallaan Kansainväliset Sopimukset siis katoavat, ja heidän turvapaikahakemuksensa voidaan hylätä jo rajalla.

Ja jos heidän joukossaan tulisikin Toivotun Segmentin edustajia niin hei! jopa palaisivat Kansainväliset Sopimukset heidän kohdallaan heti voimaan – kadotakseen taas sen seuraavan ukrainattaren kohdalla!

Kukaan ei enää voi väittää, etteikö maailman paras Pillutuksemme tekisi väsymättä kaikkensa kansalaistensa turvallisuuden eteen!!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.ecosophia.net/the-next-european-war/

Tuokaan ei mene varsinaisen otsikon alle suoranaisesti, mutta mielenkiintoista.

Anonyymi kirjoitti...

Luin Mika Mäkeläisen kolumnin. Hänen mielestään Balttian maat olivat oikeassa Putlerista ja tunsivat hänet paremmin kuin Suomen kehuttu ulkopoliittinen päättäjäkärki. Niinpä ne hakivat ja liittyivät NATOon viipymättä hyvän sään aikana. Rupes naurattamaan niin` maan` perusteellisesti. Hyvä Tavja! Hyvä Evkki! Ja tuoreimpana Euvopavlametaavikko Mauvi! Voehan limetin että nauratti...Vaan saattaapa hymy hyytyä kunhan Ukraina on nipussa...kele...

-TR- kirjoitti...

Se oli etukäteen selvä että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan niin vastareaktio tulee olemaan voimakas ja Venäjästä tulee hylkiövaltio. Silti Venäjä hyökkäsi.

Se mielestäni osoittaa että kulissien takana on joitakin asioita mitä me emme tiedä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Huru-ukolle, Simolle, Joppos123:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Rouva Anolle, Qroquius Kadille, Ano4:lle, Ano5:lle ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, ei paljon vakuuta.

Huru-ukko: Minä noin yleensäkin ihmettelen että mitkä sen Putkosen motiivit oikein ovat.

Simo: Näissä on se vaara että tuohon tuudittaudutaan. Että asian hoitaa se Joku Toinen. Vaikka Suomi olisikin Naton jäsen niin ei se tarkoita etteikö puolustuksen päävastuu olisi edelleenkin suomalaisilla. Kylmän sodan aikana kaikilla Nato-mailla oli hemmetin vahvat armeijat.

Joppos123: Tästä on nyt ollut huhua jo enemmänkin. Jos turvatakuut saadaan niin en pistä yhtään hanttiin. Putinin kohdalla alan toivoa pikaista vallankaappausta.

Ano2: Juuri näin Ukrainassa toimitaan. Niin kuin Suomessakin aikanaan. Arabimaista jätkät tulivat taas Suomeen. Ei edes sotaa pakoon vaan ilmaiselle elatukselle. Tuo talikkovaihtoehto alkaisi olla paikallaan.

Ano3; Joo, olen nähnyt noita videoita ja kuullut asiasta. Kyllä venäläiset ja kiinalaiset varmasti nauravat. Sinänsä Yhdysvaltain armeija ei suinkaan ole romuttunut ja ehkä tuokin muoti aikanaaan häipyy.

Rouva Ano: Hallitukselle tuo on pakkomielle. Ja nythän muuten tuli sisäministeriön ehdotus rajakäytäntöjen tiukentamiseksi. Just kun tarjolla saattaisi olla oikeita pakolaisia.

Qroquius Kad: Piru vie, tuo pistää miettimään. Onhan tuota vissiin suunniteltu aikaisemmin mutta miksi ilmoitetaan nyt? Väsään tuosta lyhyen postauksen. Kiitos vinkistä.

Ano4: Kiitos linkistä.

Ano5: Baltian mailla saattaa olla hieman kokemusta asiasta ja sen vuoksi harhaluuloja ei ole.

TR: Luulen, että tätä on suunniteltu jo kauemmin. Naton uhkasta Venäjä sai keppihevosen. Vaikka tiesi, että sitä uhkaa ei tosiasiassa ole ollutkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vakavasti funtsien on mielenkiintoista, että Afrikasta ja lähi-idästä on Suomeen ja muualle Eurooppaan tullut valtaosin työkuntoisia ja terveitä miehiä turvapaikkaa hakemaan, kun taas Ukrainasta saatetaan naiset, lapset ja vanhukset länsirajalle ja miehet kääntyvät takaisin puolustamaan kotimaataan asein. En haluaisi tehdä liian pitkälle meneviä päätelmiä tästä, mutta...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kyllä minä tekisin tästä varsin pitkälle meneviä päätelmiä...

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ukraina on kytenyt jo pitkään, tuumaa amerikkalaine professori.

https://www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, VNV, ja kiitos linkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuo huoltovarmuus on ollut sekä blogin että sen kommenttipalstan toistuvia aiheita. Corona ja maskitilaukset antoivat jo jonkinlaisen osviitan siitä millä tasolla ollaan. Kaikki infra on myyty, ja sen ylläpidossa ollaan jo muiden varassa. Jo kymmenisen vuotta sitten asiantuntijat varoittelivat kauppalaivaston alas ajosta. Jos iso hätä iskee maailman laajuisesti, niin kukakohan on niin solidaarinen että ottaa ruokaa omasta suustaan ja tuo sen omilla laivoilla meille? Näin pienen kansan pitää olla ruuan ja energian suhteen omavarainen. Energiapörssi pitäisi lakkauttaa ja vetää kaapelit poikki... Sittenpähän jokainen tulisi toimeen sillä mitä saa tuotettua. Saksakin toivioenergiapuistoineen voisi kokeilla kuinka rakennukset lämpiävät vihreillä ajatuksilla.

Armeijasta jo vaarivainaa tapasi sanoa että joka maassa on yksi armeija; oma tai vieras. Miinojen poistaminen rajalta muumimamman imagon kirkastamiseksi oli typerä temppu. Toiselle rajalle niitä voisi virittää ihan ihmiskuonan maahantunkeutumisen estämiseksi.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Olet tässä täysin oikeassa. Ja tätä hallituksemme ei tajua.

Anonyymi kirjoitti...

"Ano3: Sissisotaa käyvän osapuolen voittaminen ei itse asiassa ole kovin helppoa jos se osapuoli on motivoitunut." - tuo muuten huomattiin esim. Vietanamissa, vaikka Yhdysvallat maailman sillon ehkä voimakkain armeija ja yli 500tuhatta miestä ja valtava kalusto siellä, joutui kuitenki peräedellä lähteen pois ..

-jpt-

QroquiusKad kirjoitti...

Ei se USA lähtenyt Vietnamista perä edellä Vietcongin ajamana, vaan poliittisen eliitin annettua Pohjois-Vietnamille luovutusvoiton kotirintaman petettyä;
TV oli tuonut sodan kauhut USAlaisten koteihin, ja siitäkös he pelästyivät.
USA kun oli unohtanut sotasensuurin merkityksen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys jpt:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Aika pitkällehän se meni niin kuin QK sanoi. Sinänsä suvaitsevaisto mieltää kyseisen sodan vain jenkkien hyökkäyksenä Vietnamiin mutta sehän oli myös sisällissota etelä vastaan pohjoinen.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuota noin, ensinnäkin Vietnamin demokraattinen tasavalta (Pohjois-Vietnam) ja Vietnamin tasavalta (Etelä-Vietnam) olivat kaksi itsenäistä valtiota.
Kyse ei siis ollut sisällissodasta.

Toiseksi USA ei ollut hyökkääjä, vaan Etelään hyökännyt Pohjois-Vietnam.
USA osallistui sotaan tukeakseen liittolaistaan ja Kaakkois-Aasian sillanpäätään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Totta joo, mutta ne valtiot syntyivät edellisen sodan lopputuloksena niin kuin jaettu Koreakin. Joten kyllä sitä voi myös sisällissotana pitää.

Anonyymi kirjoitti...

Mistäköhän pitäisi osata sitä tietoa kaivella?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Täsmennätkö kysymystä? Jäi vähän epäselväksi.