maanantai 21. helmikuuta 2022

KÄPPÄUKOT, EDWIN JA PETTERI

Perskeleitten pihalla sijaitsevan grillikodan savupiisistä ryöppysi jälleen kerran oikeaoppisten tuomitsevia vihapartikkeleita Örnätjärven iltaan ja saunasta ruodot höyryävinä saapuneet käppäukot Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis siirtyivät sisälle kotaan jonka tuli oli jo valmiiksi lämmittänyt. Mikäs siinä oli ollessa paksujen hankien keskellä ja perseen alla lampaankarvatalja. Kovasti mainostettu ilmastonmuutos ei ollut suonut lumetonta talvea näille selkosille tänäkään talvena vaikka siitä oli niin kovasti riekuttu.

Kyseiset käppäukot olivat aikaisemmin päivällä käyneet asentamassa erään örnätjärveläisen eläkeläispariskunnan manttaaleille lällättävän kameravalvonnan. Sinänsä Pinnanmaalla ei kovin paljon kaksijalkaisia haittaeläimiä ollut muutenkaan mutta lällättävän kameravalvonnan ansiosta kyseisten eläkeläisten tontti olisi jatkossa täysin suojassa liimatilhiltä, punavihervästäräkeiltä, sukkahousukoppeloilta, koloradonqueeriaisilta, punapäähysteereiltä, huivihuppuhippiäisiltä, tiedostavariksilta ja jakkupukuhirviöiltä. Kyllähän ihmisen piti saada elää rauhassa kotonaan.

Työlään ja onnistuneen vapaaehtoisen sekä palkattoman talkoopäivätyön jälkeen toverukset olivat ensimmäisissä vihalöylyissään ihmetelleet sitä että muuan kokoomuspuolue paistattelee gallupeissa jatkuvasti ykkösenä. Kerrasta toiseen. Aivan niin kuin ihmiset pyytäisivät murtovarasta etsimään pöllittyä mopoaan ja pitäisivät sitä hyvänä ideana jota piti mainostaa muillekin. Lötjönen laittoi tulisijaan lisää puuta ja samalla Ykä aukaisi Tsuhnan Koston sekä pani palamaan voimasavuke Bostonin. Sitten hän totesi:

- Niin… onhan se selvää että tästä rumasta kaksikosta ei kokoomus ole pahemmin ääniä saanut yleensäkään mutta täytyy silti sanoa että kyseinen puolue on ehkä kaikkein pahimmin kärsinyt valtiomiesinflaatiosta. Jos verrataan vaikka Edwin Linkomiestä ja Petteri Orpoa.

Toinen on valtiomies ja toinen on nilkki.

Lötjönen suoritti saman manööverin kuin Ykä ja sanoi sitten:

- Joo, siinä on kyllä vertailussa mies ja miehen varjon varjo. Se Linkomieshän oli tehnyt huomattavan uran ilman mitään poliittisia ansioita. Oli filkandi 19-vuotiaana aikana jolloin ei tusinamaistereita tunnettu, tohtori 25-vuotiaana ja professori 29-vuotiaana.

- Jep. Sen sijaan Orpo puolestaan valmistui tusinamaisteriksi komeasti 33-vuotiaana maassa joka oltiin jo aikaa sitten päätetty saada täyteen tusinamaistereita ja niin todella tehtiin. Häiskä on ollut koko ajan pelkkä osa broilerikoneistoa. Linkomiehen aikaan tietysti termi broileri olisi saanut aikaan vain mielleyhtymiä kanankasvatuksesta. Eihän silloin tiedetty, mitä nykyinen ns. poliittinen todellisuus on.

- Kun Linkomies sitten oli varsinaisen uransa jälkeen – väliaikaisesti – siirtynyt poliittiselle uralle niin hän oli pääministerinä Suomen ehkä vaikeimpina aikoina. Jatkosodan loppuvuosina. Pyrkien tehtävässään kaikin keinoin estämään sen, ettei Suomi menetä itsenäisyyttään eikä joudu osaksi ylikansallista, laajentumishaluista ja epädemokraattista järjestelmää. Joka pyrki Suomeen idästä.

- Näin Linkomies teki. Sen sijaan Orpo on koko poliittisen uransa ajan ja poliittisen vallan haltijana toiminut sen puolesta että Suomi nimenomaan menettää itsenäisyytensä ja joutuu osaksi ylikansallista, laajentumishaluista ja epädemokraattista järjestelmää joka puolestaan pyrkii Suomeen lännestä. Mikä Linkomiehen aikaan ja vielä paljon myöhemminkin oltaisiin vielä tulkittu törkeäksi maanpetokseksi. Jopa niinä synkkinä suomettumisen vuosina. Jopa silloin, piruvie.

- Linkomies pääministerinä – niin kuin pitikin – toimi kaikin mahdollisin keinoin sen puolesta ettei Suomeen tule aseistettuja tunkeutujia. Vaikka ne taas kaikin keinoin yrittivät tulla. Ampumalla, nimittäin.

- Näin hän teki ja niin kuuluikin. Orpo taas vuonna 2015 otti kaikin mahdollisin keinoin niitä maahantunkeutujia Suomeen ja totesi vielä että kyseisten jätkien motiivien epäily on rasismia. Vaikka jätkät eivät edes ampuneet kun kukaan ei pannut hanttiin vaan tulivat Suomeen ja totesivat että hei, me tullaan nyt ja we want our money.


- Hjuu, voi sinänsä sanoa että Orpo puhui itsensä pussiin. Kas kun jätkien motiivi oli päästä loppuiäkseen pitämään lystiä suomalaisten kustannuksella ja eihän täällä voiman pimeällä puolella itse asiassa sitä motiivia epäillyt ensimmäinenkään. Eli Orpon olis pitänyt sanoa että ne, jotka eivät suostu vastuullisesti valehtelemaan kyseisten jätkien motiiveista ovat rasisteja. Ja sama jätkä peräänkuuluttaa edelleenkin noita kehitysmaalaisia Suomeen väittäen, että jatkossa ei ilman niitä tulla toimeen.

Ykä sytytti uuden voimasavuke Bostonin ja tuumaili sitten:

- Niin… mahdettiinkohan silloin Linkomiehen aikaan ollenkaan tuntea termiä ”vastuullinen valehtelu”. No, Linkomies sai sitten vittumaisen kiitoksen isänmaallisuudesta eli viisi ja puoli vuotta häkkiä sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä. Rauhan viivyttämisestä, sano. No, jos sitä ei oltaisi viivytetty niin sittenhän olis pitänyt antautua ehdoitta. Viivyttelemättä.

Lötjönen raapi partaansa voimasavuke toisessa suupielessä ja sanoi:

- Sehän oli häpeällinen se oikeudenkäynti. Tosin ehkä välttämätön. Jos sitä ei olisi pidetty Suomessa vaan Moskovassa niin todennäköisesti jokainen heppu olisi saanut köyttä kaulaansa. Lyhyellä pudotuksella. Vaan onkos Orpolle luvassa oikeudenkäyntiä maanpetoksellisesta toiminnasta?

- Häh-hää, no eihän toki. Jätkää odottaa suuri tulevaisuus. Ensiksi mahdollisesti pääministerinä ja sitten jossain EU-virassa tai ainakin sille joku varma ja hyväpalkkainen suojatyövirka Suomesta etsitään. Sitrasta ehkä.

- Vaan toisin oli Linkomiehellä joka tuomionsa lusittuaan palasi ennen poliittista uraansa aloittamaansa professorin hommaan ja saavutti hyvin suurta opillista arvostusta. Omilla, eikä poliittisilla ansioillaan. Orpo taas ei voi palata aikaisempaan ammatilliseen uraansa kun jätkällä ei sellaista edes ole.

Ykä laittoi lisää puita tuleen ja totesi:

- Joo… yleensäkin Linkomiehen aikaan Suomi oli se absoluuttinen yksikkö. Poliitikko toimi Suomen hyväksi eikä edes kuvitellut että jotain muuta vaihtoehtoa olisi. Orpolle ja orpoille taas Suomi on farmisarja jossa pyritään antamaan näyttöjä että päästään pelaamaan varsinaiseen rahaliigaan. Vähän niin kuin se O.W. Kuusinen joka aikanaan pääsi pelaamaan vähän suurempaan liigaan. Jota ei kylläkään pidetty Suomessa silloin kovin suuressa arvossa. Ettei jopa rankasti päinvastoin.

Lötjönen viskasi voimasavukkeen stumpin tuleen ja totesi puolestaan:

- Vaan karmeinta lienee se, että noissa kokkareiden äänestäjissä on hirvittävän paljon tyyppejä jotka kuvittelevat vieläkin äänestävänsä E. Linkomiestä ja kypäräpappia vaikka äänestävätkin varamiehen varamiestä Petteri Orpoa jonka puolue on mestannut kypäräpapin jo vuosikymmeniä sitten ja toimii Brysselin käsikassarana. Itselleen valehtelu lienee taiteenlajeista suurin.

- Niin lienee. Ei voi sanoa, että Kokoomus olisi suuri kusettaja. Vaan voi sanoa että Suomessa on valtava määrä ihmisiä jotka haluavat tulla kusetetuiksi. Ja ovat siitä vielä ylpeitä.

- Jep. Piru kaiken periköön.

- Ja senhän se tekee. Eiköhän lähdetä löylyihin?

Lintulaudalla olevat lukuisat tirppiäiset katsoivat kun kaksi tuttua miestä kulki grillikodasta taloon ja heidän päästään nousi musta harmituksen savu. Savu nousi tuulen mukana ilmaan, levisi laajalle ja aiheutti häiriöitä tv- ja radiolähetyksissä useiden neliökilometrien alueella.

Tirppiäiset olivat vähän huolissaan miehistä. Erityisesti Ykästä. Olihan Ykä tirppiäisille eräänlainen valtiomies. Ainakin sosiaalivaltiomies, joka toi säännöllisesti lintulaudan täyteen evästä. Tirppiäiset tajusivat kyllä että Ykä teki sen vapaaehtoisesti ja tirppiäisten katselu toi hänelle suurta iloa. Tuskin ne tajusivat että Suomessa oli myös vähemmän vapaaehtoista ruokkimistoimintaa joka ei tuonut ruokkijalle minkäänlaista iloa. Päinvastoin.


27 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Sen takia minä toivonkin, että Hjallis Harkimon Liike nyt vie Kokoomukselta jopa viisi prosenttia äänistä ja silloin on peli taas kokonaan auki.

Persut tekee jälleen sen kuuluisan loppukirinsä ja peittoaa gallupit. Sossut ja Kepu romahtavat, koska pian alkaa selvitä ilmastohumpan lopullinen hinta.

Jo ensi vuonna maaseudun yleisimmät ammatit ovat entisöijä ja halonhakkaaja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Nils-Aslak. Tuo kävisi kyllä minullekin. Ja epäilemättä persut nousevat ennen vaaleja mutta taitaa olla niin että muutos ei ole mahdollista alle 101:llä kansanedustajalla.

Anonyymi kirjoitti...

Siellä taitaa olla oletetuilla olla yksi vielä ässä hihassa, millä mennään vaalit tai pari. Nimittäin kun sossudemarit ja ylikansallinen sekoomus fuusioituu yhdeksi jättipuolueeksi, niin siinä on sitten leikki kaukana. Arvopohja on nyt jo sama molemmilla ja samat kalkkunat niitä molempia äänestää,niin sillä saadaan pidettyä hetken aikaa yli 50 pinnan kannatusta päällä.

Anonyymi kirjoitti...

Nils-Aslak, jos se maaseudun tulevaisuuden ammatti on köyhä puunhakkaaja joista saduissa on kerrottu, ja nyt siitä tehdään totta mm "ilmastopolitiikalla".

Jotenkuten sietäisi turvapaikkojen myöntämisen humanitäärisistä syistä Suomen kantokyvyn rajoissa niille jotka suojelua oikeasti tarvitsevat, mutta tämä kokoomuksen "työperäinen maahanmuutto" on ollut täysin perseestä eikä sille näy loppua.

Ja vielä, sietäisi paremmin jos Suomessa olisi kaikilla asiat hyvin, mutta kun ei ole. Köyhimmät kurjistetaan kaikenmaailman haittaveroilla ja huutopäästökaupoilla hengiltä, että voidaan tarjota "työperäisille maahanmuuttajille" helppoa elämää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, tosin Suomessahan on jo Järjestelmäpuolue johon kuuluvat persuja lukuunottamatta kaikki eduskuntapuolueet ja se porukkahan pyrkii pitämään persut pois vallasta aina ja ikuisesti.

Ano2: Totta puhut. Nils-Aslak varmaan meinasi puunhakkaajilla kirjoitustaan jossa hän sanoi puun polton Suomessa lisääntyvän ja hän on siinä varmasti oikeassa. Kun sekä sähkön että öljyn hinta verotetaan kestokyvyn yläpuolelle.

Anonyymi kirjoitti...

EU-päätös: Metsänomistajien on laskettava jokainen lintu ennen hakkuita

EU:n uudet tiukemmat vaatimukset aiheuttavat ongelmia ruotsalaisille metsänomistajille. Nyt on laskettava aivan jokainen metsässä oleva lintu – ennen kuin saa luvan hakkuille. Uusi vaatimus ei nauti metsänomistajien suosiota.
Ruotsin Metsähallitus julkisti uudet vaatimukset 10. helmikuuta. Tämä sen jälkeen, kun Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa annettujen uusien ennakkoratkaisujen mukaan maa- ja ympäristötuomioistuin on pakottanut soveltamaan ympäristölakia ja lajiensuojeluasetusta tiukemmin.
Vaatimukset edellyttävät, että metsänomistajien on itse tarkkailtava suojeltuja eläimiä – mutta ei siinä vielä kaikki. Nimittäin lain mukaan kaikki olemassa olevat linnut lasketaan suojelluiksi.
Metsänomistajien mielestä se on mahdotonta
Arvostelijoiden joukossa on metsänhoitaja Svarte Swartling, joka kertoo Expressenille, että uudet vaatimukset tarkoittavat, että hänen on tehtävä huhti-kesäkuun välisenä aikana vähintään kolme lajiselvitystä, jotta Metsähallitus antaa hänen hakata mitään metsästä.
Hän saa ilmoituksen luvasta viranomaisilta aikaisintaan heinäkuussa – vaikka hän jo nyt päättäisi haluavansa suorittaa hakkuita.
Ruotsin metsähallitus ymmärtää metsänomistajien turhautumisen ja johto on pääosin samaa mieltä kritiikistä.
Maaseutuministeri Anna-Caren Sätherberg (S) korostaa, että vaatimusten takana on EU-tuomioistuin ja sanoo, että asia tulee nyt olemaan hallituksen ykkösprioriteetti.

Mira Aksoy

https://samnytt.se/eu-dom-skogsagare-maste-rakna-varenda-fagel-fore-avverkning/

Johan

QroquiusKad kirjoitti...

Linkomies oli valtiomies aikana, jolloin Kansallinen Kokoomus oli kansallismielinen oikeistopuolue.
Kekkonen pakotti Kokoomuksen ikuiseen oppositioon perusteena Yleiset Syyt, joita itänaapurissa totisesti riitti. Tämän seurauksena Kokoomuksessa syntyi alati kasvava hallitushinku, jonka tyydyttämiseksi se oli valmis mihin tahansa hallitukseen tekemään mitä tahansa politiikkaa.

Isävainaa oli koko ikänsä sen Kypäräpapin kannattaja, ja iloitsi alkuun Holkerin hallituksesta;
lopultakin oikeistolaisuus palaisi Suomen politiikkaan.
Aika pian hän sanoi pettyneenä:
"Jos Keskustapuolue oli SDP:n edessä polvillaan, on Kokoomus nyt rähmällään!"

Kypäräpäppi-Kokoomuksesta ei ollut silloinkaan enää mitään jäljellä. Sen tilalle on tullut alati vain vihervasemmistolaistuva KaKo, jota on ollut tällä vuosituhannella vaikea erottaa viherkommunisteista.

Petturi Urpo on hyvin todennäköinen ehdokas seuraavaksi pääkanisteriksi. Siinä toimessa hänen edesottamuksiaan ei voi erottaa tyttöhallituksen nykypillutuksista.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kohta joku Iris-Ahmed Pönttöpää-Dorkamoglu keksii, ettei puuta saa polttaa, se uhkaa luonnon moninaisuutta ja tuottaa kasvihuonekaasuja - niin ja mustaa nokea ja pyh-yhdisteitä. Ja kaikki luonnonmetsät pitää rauhoittaa. Mitä se nyt sitten tarkoittaakaan. Mikä on luonnoton metsä?

Taannoin Keltikangas kirjoitti kirjan " Seitsemän tuntia erämaata", siinä kertoi, että suomesta löytyi ihan yksi metsäala, joka ei ollut palanut tai hakattu satoihin vuosiin, ollen siis luonnonmetsää. Se ala löytyi petsamosta, rajan venäjän puolelta. Mistähän tämmöistä satoja vuosia vanhaa metsää on tullut lisää suojeltavaksi? Kun ei sitä 100 vuotta sitten ollut tarjolla.

"Ikimetsiä" on ollut mm. inarin seudulla, hakattu viimeksi 1900 ja 1910-luvuilla, tämä oli ikimetsää 1970-luvulla. Sittemmin löytyi 1930-luvulla hakattua ala, tämä oli sitten ikimetsää 1980-luvulla.

No, kohta kai kielletään pakettipelloille syntyneiden "ikimetsien" käyttö. Niille kun ei löydy muuta järkevä käyttöä kuin polttopuun tuotto. Mutta ovatkos ne puupeltoja vai ikimetsiä? Harventamalla niistä saa polttohaketta ja klapeja vuosia, sitten halkoja ja vaneripuuta ja tukkeja.

Suosikkitermini metsäkeskustelussa on puupelto. Puupeltoja ei sitten suomessa ole, ei edes yhtä aaria. Lähimmät taitaa olla saksassa, luonnonsuojelupuistoissa. suomessa ei ole viivasuoriin riveihin istutettujen samanikäisten puiden muodostamia metsiä, metsiä joiden kiertoikä on lyhimmillään kahdeksan vuotta. Eukalyptys metsiä. Ei ole, ei ole puupeltoja. No, turvesoille niitä voisi perustaa, paitsi ei voi. Suot kun pitää ennallistaa - ja hirvenpirulaiset syö männyntaimet ja koivuntaimet. Ehkä eukalyptys ei maistuisi mutta sepä ei taida kasvaa suomessa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ennen oli kykypuolue, nyt impotenssi

Aamulehti juhlisti K. Sasin 70-vuotispäivää kehumalla mm. nopeaälyiseksi. Siis typpiä, joka ei osaa ajaa autoa ja syödä purukumia samanaikaisesti. Tämän palikan tunnen muutenkin, ja jos ei isoisänsä olisi pirkanmaan rikkaimpia, niin olisi kimmo assalla kerjäämässä euroa linjurilippuun. Palikka mikä palikka, kokkaripalikka.

Kaverinsa Zysse puhuu kovia, ei tee mitään ja äänestää kuin Per-Eric Lapanen. Nysvännyt eduskunnassa vuosikymmeniä, ei kertaakaan ministerinä.

Lähiövalas sirpa ja tv-toimittelija sarvanmaa edustavat vasemmistolaista demarismia, nuorempaa kokkarisukupolvea siis.

Petteri kaniini on Per-Erik Lapanen potenssiin kaksi.

Joskus suomessa oli oikeistopuolue Kansallinen Kokoomus, ei enää. On vain yleisdemokraattinen globaali sekoomus.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Koska valvontayhteiskunta, niin laitoin eräskin yötienoo halvan riistakameran päivystämään lintulaudan alle.
Vuorokauden saldo 219 kahden min. videonpätkää jäniksestä harakkaan. Kysyntää oli.

Noista poliitikonretkuista, ei vaan saatana enää jaksa.
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

Ei tästä montaa päivää ole, kun lehdykäisissä oli juttua näisätä hallonhakkaajista. Että nyt jo pitää myydä eioota, kas kun ei ole klapin klapia myytäväksi, menekki on NIIIIN kova että. Miten lie sen todellisuuden kanssa. Kauppa kävisi koska kotoillaan ja ollaan etätöissä jne. Kuivaa klapia menis vaan kun ei ole mahdollisuutta konekuivaukseen ja ulkokuivuttu on pari vuotta pressun alla hometta kerännyt, niin voi voi.
Olisikohan nuo puupulaa valittavat semmoisia pikavoitonmetsästäjiä. Että puukaupalla tinenaa nyt, kun em. syyt koronakotoutumien jne.
Mistäpä näitä tietää. Viimeisetä klapikaupasta jo aikaa muutama vuoskymmen, silloin Iisalmen kaupungin myyjältä tilaisin motin koivuklapia. Toivat siihen nurkalle, osoite oli miehille tuttu, siihen ne hankeen kippas, ite sai latikoida liiteriin. Viis vuotta sanovat kaupungin pinossa kuivuneen, eikä kuulemma olleet tuoreesta tavarasta tullessaankaan.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Ei täällä tarvita keksittyä Iris-Ahmed Pönttöpää-Dorkamoglua keksimään puun pienpolton olevan Isästä Morgothista;
sitä lauluahan on saatu kuunnella Brysselistä koko alkaneen vuosituhannen ajan!

Meidän ei totisesti tarvitse odottaa mitään halonhakkaajien ammattikuntaa, koska todennäköisemmin edessä on direktiivi puukiukaiden kieltämisestä:
Brysselissä on takuuvarmasti ihmetelty suomalaisten loputonta orjasieluisuutta ja huoraluontoisuutta miettien, voisiko mikään saada noita vastarintaan?

Puusaunojen kieltäminen voisi olla sellainen, tuumin minä vielä pari vuotta sitten.
En enää körinähysterian nähtyäni.
Nyt tiedän, että aivan mikä tahansa menee läpi aiheuttamatta kovinkaan kummaa kitinää.

Jahka lumet sulavat, alkaa ilmastohysterian täysimittainen jyrääminen, johon verrattavaa ei ole koskaan nähty.
Ensimmäisten helteiden aikaan viimeistään aloitetaan laajamittainen kieltojen vyörytys koskien polttoaineita ja -moottoreita sekä maataloutta ja infrastruktuuria, että
Maailma Pelastuu!

Se meillä on edessä.

Pate kirjoitti...

Terve! Nyt valtamedia uutisoi, että ruokatuotannon katastrofi. Tämän, sekä edellisen hallituksen, katastrofit tulevat nyt tiskiin. Yli 30 000 sotarikollista jne, ovat listoilla kärjessä rikollisuudessa, esim raiskaukset yms. Liikennemerkit saatiin naurettavasti uusittua. Miljoonilla. Maailman suurin lähetystö, afganista, saatiin kotiutettua oikein, erikoisjoukkojen kera . Loput sitten voi lennoilla. Isisterroristeja läpsyttelemään tuosta noin vain, ihmisten joukkoon, kuin ei mitään olisi tapahtunut. Ne kaipaavat rakkautta. Eikös ne sitä lässytä? Ne hyödylliset idiootit. Nykyään on menossa sellaista että, kun kantis nuoriso pitää bileitä, niin siinä pitää olla kättä pidempää mukana mikä johtaa lopulta siihen, että aseet yleistyvät. Jne.



Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, voijumalalle, Huru-ukolle ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Johan: Tuo pistää aika sanattomaksi. Näköjään ruotsalaiset ovat mielettömyydessä vielä sittenkin suomalaisia edellä.

Qroquius Kad:

Viesti1: Isävainaasi hoksasi sentään asian mutta on vielä paljon ihmisiä jotka kuvittelevat kypäräpapin olevan edelleenkin olemassa. Itselleen valehtelu on taitolaji. Tai oikeastaan se on tässä tapauksessa äärimmäistä ajattelun laiskuutta.

Viesti2: Valitettavasti tuohon suuntaan ollaan menossa. Ja kun hanttiin ei panna, niin syöksy syvenee.

Pyssymies:

Viesti1: Eihän tässä tarvita muuta kuin termin ”ikimetsä” uudelleen määrittely ja sehän kaupunkivihreältä onnistuu. Vihreältä, joka tuskin on metsässä käynytkään. Niitä eukalyptusmetsiähän käyttävät nimenomaan eteläamerikkalaiset sellutehtaat.

Viesti2: Se oli aika hyvin tiivistetty.

voijumala: Minulla ei ole kameraa mutta lintulaudan elämää tulee mielellään seurattua.

Huru-ukko: En osaa sanoa tilanteesta laajemmassa mittakaavassa.

Pate: Kuvasit hyvin ajan sairautta. Ja se ruokatuotannon tila huolestuttaa. Ihmisen pääelinkeino kun on syöminen.

Pate kirjoitti...

Juu sori virheet. Omaan lukihäiriön, eli jää ns sanoja tms väliin. Sekä se v***tuskin.

Tinahattu kirjoitti...

No niin, tulee sota ja veriset vaatteet. Natokiimaiset keijukaiset menkööt saunanlauteiden alle piiloon. Ei ole aikaa huolehtia saunapuista.
Venäjä on tunnustaa Donetskin ja Luganskin tasavallat. Maanpyllistyskorkeakoulussa ja Naton hybridikoplassa soperrellaan ja selitellään.

YLE

Mitä Venäjän siirto Ukrainan separatistialueiden tunnustamiseksi tarkoittaa? Merkittävä eskalaatio ja isku Minskin sopimukselle, sanovat asiantuntijat
Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi Donetskin ja Luhanskin separatistialueiden itsenäisyyden tunnustamisesta maanantaina. Asiantuntijan mukaan tunnustamista oli valmisteltu jo pitkään.

https://yle.fi/uutiset/3-12328084

Parhain terveisin,
Tinahattu
Putlerin uskollinen sotakoira

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle ja Tinahatulle & kinitos kommenteistanne.

Pate: Eipä haittaa. Asia tuli kyllä hyvin ymmärrettyä.

Tinahattu: Mitä muuten haluaisit itse tapahtuvan? Noin mielenkiinnosta kysyn.

Tinahattu kirjoitti...

Parasta olisi Ukrainan hallituksen romahdus ja sen tilalla itsenäisesti toimiva rakenne. Sellainen ei suostuisi vasallin asemaan kuin europellet vaan rakentaisi kiinteät ja järkevät toimintamallit suhteessa naapureihinsa, varsinkin Venäjään. Maailma ei muutu toivomuksieni mukaan joten Donetskin ja Luganskin pattitilanne saattaa olla pysyvä seuraavia vuosikymmeniä. Siellähän on nyt Venäjän rauhanturvaajia. Voi verrata Syyriaan.

Hegemon alkaa olla kuin nurkkaan ajettu rotta, kiipeää vaikka pitkin luudanvartta puremaan kun putleri huiskii sitä pois. Ameriikan pieru-ukko siinä juuri vinkui uhkaavasti kauppasaarrosta mutta eihän sillä ole juuri tehoa koska Venäjä on paljolti omavarainen, ns. autarkia.

Jotkut ennustavat Euroopan maiden itsenäistymistä mutta tiedä häntä. Saksa ainakin tarvitsee Nordstream 2'ta mutta kykeneekö ottamaan itsenäisen askelen, siinä kysymys.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Putlerin sala-agentti

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Vaan mitkähän ne olisivat ne kiinteät ja järkevät toimintamallit jotka riittäisivät Venäjälle? Minä en luota länteen mutta en kyllä itäänkään. Sinä saat tietysti luottaa siihen jos haluat.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, kommenttipuolella onkin nostettu esiin kaksi seikkaa joita itse olen seurannut epäuskoisena/kauhulla. Ensimmäinen on tuo polttoklapin loppuminen ja toinen on ruuantuotanto Suomessa. Klapien loppuminenhan on seuraus paitsi sähkön hinnan noususta, myös siitä ettei nykyään oikein tahdo saada ihmisiä tekemään itse mitään. Omilla vanhemmillani ja isovanhemmillani oli aina vajassa seuraavan talven puut, vanhemmillani on vieläkin. Klapitalkoissa on mennyt useampi kesäpäivä, ensin ihan moottorisahalla ja kirveellä, ja sittemmin raktorin perässä olleen klapikoneen helpottamana. Mutta jos kaikki pitää saada valmiina niin silloin ollaan toisten armoilla, propsia varmasti saa pihaan monellakin paikkakunnalla jos hieman viitssi selvittää toimittajia.

Tuo ruuantuotanto Suomessa tulee olemaan kusessa jos sähkön hintaan ei luoda kompensaatiomallia. Kasvihuoneet, joista suomalainen vihannes näin talvella tulee, nielee sähköä aika hulluja määriä. Piti pari kertaa räpäyttää silmiä kun viime viikolla ostin kurkkua kaupasta; n. 6 euroa/kilo.. Ympäristökiima tullee vaikuttamaan lannotteiden yms. käyttöön ja hintaan mikä tarkoittaa että pottukin voi jatkossa olla harvinainen herkku, olikos se niin että kolmen kuukauden varastot löytyisi Suomesta tällä hetkellä. Todennäköisesti maailman puhtainta maataloutta ajetaan alas, ja samaan aikaa otetaan läpsyttelijöitä suomalaisten rahoilla ruokittavaksi.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Taloustieteilijä Tuomas Malinen sanoi erässä haastattelussa, että ei antaisi Orpolle edes nakkikioskia hoidettavaksi. Jos/kun ensi keväänä Orposta tulee pääministeri, mennäänkö ojasta allikkoon? Huulipunahallituksen edellään työntämä selvittämättömien talous- ym. ongelmien sekamelska lisättynä kaiken aikaa kasvavalla velkavuorella on haaste, jota ei liturgialla hoideta. Osaamista pitäisi olla ja asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen, mutta kun oma lompakko, puolue ja sidosryhmät ovat listalla ensimmäisinä, mikään ei tule muuttumaan. Entisten kaltaisten oman maan ja kansalaisten parasta ajavien valtiomiesten valmistus lienee lopetettu.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Yleinen laiskistuminen on varmaan totta mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta noihin savottahommiin. Siksi on melko varmaa että mottihinta nousee. Aikanaan muuten oli mahdollisuus tehdä savottaa metsäfirmojen hakkuitten jäljiltä mutta nykyisin siitäkin velotetaan.

Ruokahommassa tullaan olemaan kusessa. Ilmastokiimaiselle hallituksellemmehan karjatalous on herrasta perkeleestä muutenkin ja se taitaa kuvitella että voihan sen ruuan ostaa ulkomailta. Mutta kun sama hallitus ajaa ilmastokiimassaan vientiteollisuuteme aina vain ahtaammalle, niin herää kysymys että millä rahalla? Ja siks toiseks, entäs jos sitä ruokaa ei jossain vaiheessa myydäkään ulkomailta? Maatalouden tuhoaminen on sinänsä helppoa ja nopeaa mutta sen uudelleen pystyyn saaminen taas ei.

Rouva Ano: Ojassa pysytään. Kyseinen varamiehen varamies Orpohan on tehnyt selväksi että kokoomus ei tingi monikulttuurisuuskiimasta, ei ilmastokiimasta eikä federaatiokiimasta. Joten sama touhu jatkuu 2023-2027.

Anonyymi kirjoitti...

On outoa, että karjasta puhutaan vain lihantuottajana. Saahan esim. lehmästä paljon muutakin kuin sisäfilettä herrojen pöytiin. Maidon käyttömahdollisuudet ovat rajattomat, juustoista jäätelöön, leivontaan, suklaaseen ja kaikkeen näiden väliltä. Kai ne huonommat ruhonosat käytetään lemmikkien ruokiin ja nahasta tehdään kenkiä ja laukkuja. Sika ja lehmä ovat hyötyeläimiä vailla vertaa ja maitotuotteista saatava D-vitamiini on elintärkeä täällä pimeässä Pohjolassa eläville! Mitä tilalle? Keinotekoisia aineita, joiden pitkäaikaisvaikutuksista ei ole mitään tietoa, vaan menee ehkä vähän samaan osastoon kuin koronarokottaminen.


Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

OT, mutten malta olla kommentoimata:

Ryssä ryssii taas, nyt sitten saavat aikaan kolmannen maailmansodan. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo ja koko porukka pyyhitään maanrakoon.

Kova on ollut ennenkin yritys, ennen ekaa kähinää suomalaisetkin oli mukana - "Kauan on kärsitty vilua ja nälkää Balkanin vuorilla taistellessa", mm. Plevnaa valtaamassa.

Eka kähinä alkoi serbien ystävällisellä avustuksella, murhalla. Venäjä yllytti. Nikolai viimeinen pääsi onneksi hengestään.

Toka kähinä oli joosefin ja aatun yhteishanke. Aatu ja muutama muukin pääsi hengestään.

Kolmas kerta on vovan ihan oma hanke. Toivoa sopii, ettää pääsee hengestään ja kätyrinsä myös. Ja koko ryssälän väki.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Tuo on totta, mutta myös maitotuotanto on ilmastohysteerikkojen lahtauslistalla.

Pyssymies: Paska tilanne kaiken kaikkiaan mutta en usko kolmanteen maailmansotaan. Ihan jo sen takia että ei länsi lähde asian takia pyssysille.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ranska tai UK lähde puolan takia sotimaan - AH saksa vuonna -39.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Aika näyttää. Itse en usko sodan laajenemiseen. Ei auta kuin toivoa että järki voittaa. Eikä Ranskan ja UK:n sodanjulistus Puolaa paljoa auttanut.