tiistai 22. helmikuuta 2022

VIRKAMIES JA VÄKIVALLAN SUMU

Olen tässä pidemmän aikaa seuraillut uutisia maailmalta. Tarkemmin sanoen näistä sivistyneiksi ajatelluista länsimaista niin kuin Australiasta, Saksasta, Hollannista, Ranskasta, Iso-Britanniasta ja viimeksi Kanadasta. Valtamediammehan ei niistä hevin uutisoi mutta onneksi on muita kanavia.

Uutisethan koskevat kyseisissä maissa pidettyjä suuria koronatoimien vastaisia mielenosoituksia ja sitä, että poliisi on kaikissa noissa maissa käyttänyt hyvinkin raakaa väkivaltaa mielenosoittajia kohtaan. Vaikka kyseiset poliisiorganisaatiotkin tietävät että kyseessä ei ole terroristit eikä rikollisorganisaatiot vaan tavalliset ihmiset jotka ajattelevat että koronan aikaansaamat poikkeusvaltuudet alkavat maistua valtakoneistolle liian hyvältä eikä niistä valtuuksista haluttaisi hevin luopua.

Mietin kirjoituksessani poliisia. Eli virkamiestä. Eli virkakoneistoa. Kyseisissä länsimaissa - myös Suomessa - ollaan totuttu ajatukseen niin kansalaisten kuin poliisin taholla että poliisi on nimenomaan turvaamassa kansalaisten turvallisuutta. Niiden kansalaisten joita nyt hakataan ja pidätetään poliisin toimesta.

Mitä poliisi ajattelee? Yksittäinen poliisi? Heiluttaako hän pamppua hampaat irvessä ja häveten tietäen tekevänsä väärin. Tietäen että hänellä on perhe elätettävänä ja jos hän ei noudata määräyksiä niin se elatus loppuu uran myötä? Vai ajatteleeko hän että nyt hänellä on se kuuluisa lupa? Lupa käyttää väkivaltaa tietäen että hän ei ole kuulusteluissa eikä syytettynä tekemänsä väkivallan takia? Joka tapauksessa kyseiselle poliisille se ensimmäinen kerta on se hankalin ja seuraavat kerrat ovat aina helpompia. Entä sitten, jos hänelle annetaan tulenavauskäsky?

Psyykkaako poliisi itsensä ajattelemaan että häntä vastassa on huligaanilauma joka saa mitä ansaitsee? Roskasakkia? Psyykkaako poliisiorganisaatio itseään kokonaisuudessaan siihen? Että heitä vastassa on ihmisiä, jotka ansaitsevat väkivallan? Psyykkaako organisaatio itsensä sumuun, jossa oikeutetaan tuo väkivalta? Väkivalta, jota ei jossain toisissa oloissa koskaan hyväksyttäisi? Mutta nyt väkivalta ihmisiä kohtaan on poliisin näkökulmasta oikeutettua.

Mistä se oikeutus tulee? Mielenosoittajien epäinhimillistämisestä? Mitenkä minulle tuli mieleen termi ali-ihminen? Ja missäs yhteydessä minä olen sen kuullut?

Noissa mainituissa maissa poliisit eivät toimi spontaanisti. He toimeenpanevat poliittisen johdon käskyjä. Koska ammattipoliitikoissa on huomattava määrä narsisteja, heidän on vaikeaa ja todennäköisesti mahdotonta tunnustaa olleensa väärässä. Siksi he antavat noita määräyksiä. Mutta sinänsä kyseiset johtajat eivät ole vaarallisia vaikka heillä olisi kuinka levottomia ajatuksia.

Vaarallinen on se kuuliainen virkamies joka panee toteen ne johtajan levottomat ajatukset. Näin on ollut maailman sivu. Voi olla, ettei maailmassa ole ensimmäistäkään maata joka ei sopivan tilaisuuden tullen taantuisi totalitaariseksi.

Ratsupoliisi jyrää ihmisiä Ottawassa. Toinen jyrätyistä on vanha, rollaattorilla kulkeva nainen.


31 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Minulle tuli tästä kirjoituksesta heti mieleen Pahkasika ja vanha Ari Pirttisalon sarjakuva, jossa pamppukammosta kärsivä poliisi oppii lopulta hakkaamaan mielenosoittajia.

Ottawan poliisilla oli Whatsapp-ryhmä, jossa aplodeerattiin mielenosoituksessa nähdylle poliisiväkivallalle.

https://www.youtube.com/watch?v=_HDhWLKv8nM

Vasarahammer kirjoitti...

Vielä jatkona sanoisin, että poliisi näytti Ottawassa suorastaan nauttivan rauhallisten mielenosoittajien pelottelusta ja hakkaamisesta. Ehkä siitä saa hyvät kicksit. Ehkä on yksinkertaisesti kivaa ratsastaa väkijoukkoon ja antaa hevosen talloa ihmisiä.

Poliisi on erittäin hyvä kiusaamaan ja ahdistelemaan rauhallisia mielenosoittajia mutta ei läheskään yhtä hyvä, kun mielenosoittajat ovat oikeasti väkivaltaisia.

Ottawassa poliisi valehteli jälkikäteen, että hevosen eteen oli muka heitetty polkupyörä, vaikka kyseessä oli rollaattorilla ajanut vanhus.

Huomio kiinnittyi myös siihen, että hakkaamaan määrätyillä ruskeaan asuun pukeutuneilla mellakkapoliiseilla ei ollut minkäänlaisia tunnuksia. Ei ollut nimeä eikä numeroa.

KKi kirjoitti...

Tavallaan hienoa nähdä maailman olevan juuri sellainen jonka sen olen havainnutkin olevan. Puheet demokratiasta ja tasa-arvosta ovat vihapuhettakin suositumpaa paskapuhetta.

Pitäisi ymmärtää tasa-arvoisimman olevan se, jolla on isoimmat pyssyt. Näin maailma on toiminut ja tulee aina toimimaan.

Noi koronauhittelut, kuten muutkin mielenosoitukset, ovat lähinnä puuhastelua. Kivaa pikku puuhaa, jonka väkivaltakoneiston hallitsija öyhöttäjille sallii, tietyissä määrin.
Kun se tietty määrä ylittyy, niin puuhastelu kyllä loppuu, kuten Ykän jutusta selviää.

Pitäähän pöljän kansan päästä vähän riekkumaan. Palaavat sitten kiltisti kaljan ja TosiTeeVeen pariin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasaralle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Muistanpa sarjakuvan itsekin ja samoja huomioita minulla on myös. Muualtakin kuin Kanadasta kun niitä pätkiä katselee. Täytyy muuten seurata, että kuinka pitkään tuo pätkä saa olla youtubessa.

KKi: Joo, valta pohjaa loppujen lopuksi väkivaltaan ja aina näyttää löytyvän halukkaita tyyppejä sistä käyttämään. Siviileitä kohtaan. Miten lie Suomessa? Noin pitkässä juoksussa?

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä: "aina näyttää löytyvän halukkaita tyyppejä sistä käyttämään. Siviileitä kohtaan."

Yleensä löytyy. Se, että ei löydy, on poikkeuksellista.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, varmasti tuolla Ottawankin porukassa on vähän joka kategoriaan kuuluvia poliiseja. Nuo väkivaltafantasiaansa elävät pääsevät nyt toteuttamaan itseään, ja ovat varmasti myös ne näkyvimmät. En näe että tuo eroaisi kovasti Suomen oloista. On meilläkin hyviä poliiseja, jotka viimeisenä vaihtoehtona käyttävät väkivaltaa siviilejä kohtaan. Mutta väitän että meillä on myös noita väkivaltaisen toiminnan perään fantasioivia, ihan kuten Kanadassakin. Kuinka helposti pamppu sitten heiluisi Suomessa jäänee näkemättä. Täällä ollaan vielä aika kaukana mistään laajamittaisista protesteista. Vaikka pidin ehdottomasti peukkua meikäläisen convoyn järjestämiselle, oli harmittavaa että sekin muuttui kaljanjuonti/saunottelu -tapahtumaksi. Tuollaiset örveltäjät antavat niin helpot aseet koko tapahtuman leimaamiseksi idioottien touhuksi.

Yksi sellainen asia mikä on mielenkiintoisella tavalla kontekstissa poliisin väkivallan käyttöön, on coronan aikana yleistynyt maskien käyttö. Muistan joskus törmänneeni artikkeliin jossa käsiteltiin kasvojen peittämistä "ihmisyyden näkökulmasta". Sen artikkelin/tutkimuksen perusajatus oli että kasvonsa peittänyttä ihmistä kohtaan on helpompi kohdistaa väkivaltaa (vrt. musliminaisten pukeutuminen säkkivälineen tuotteisiin ja heidän "ihmisyys" muslimimiesten näkökulmasta), koska kasvojen ilmeiden yms. näkeminen herättää helpommin myötätuntoa. Nyt ollaan pari vuotta, ainakin soveltuvin osin, menty maskit naamalla ja oltu muutenkin vähemmän henkilökohtaisesti tekemisissä toisten kanssa. Varsinkin coronan alkuaikoina suorastaan kiellettiin kontaktit, työpaikoilla on siirrytty etätyöhöntehtävien se salliessa jne. Onko kynnys väkivallan käyttöön mahdollisesti madaltunut tämän myötä (onko tälle ollut tilaus?)? Tämä siis ihan irrallista pohdintaa jota itse olen pyöritellyt.

t.Puupääukko

Historix kirjoitti...

Kauas on menty Kanadan ratsupoliisin imagosta: punatakkisia herrasmiehiä hevosineen lakia valvomassa. Mutta kuten Ykä totesi, kuuliaiset virkamiehet ovat ne kaikkein vaarallisimmat, varsinkin jos ovat vielä tehokkaitakin. Mieleen tulee eräs Adolf Eichmann.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei tuu dialogia eikä kivapuhetta pullahaleista puhumattakaan kun normikansalainen yrittä kysellä oikeuksiensa perään.
Koska pitäähään se lypsävä lehmä ja kerittävä lammas ruodussa pitää. Sehän saattas jossain vaiheessa ruveta ajattelemaan että pidänpä itte nämä tuotteet enkä anna nomenklatuuralle. Eihän se nyt käy!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Puupääukolle, Historixille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Näin valitettavasti taitaa olla. Mistä herää kysymys että onko poliisissa (en puhu välttämättä Suomesta mutta miksei siitäkin) asenne tavallisia kansalaisia kohtaan ”me vastaan ne”. Tietysti Suomen poliisin someryhmissä on ollut toisenlaista asennetta mutta niitähän poliisi kyttää nykyisin kuin pikkutytön piikuutta.

Puupääukko: Olisi muuten hyvä tietää, kuinka paljon jutussa mainituissa maissa (ja miksei Suomessakin) on poliiseja eronnut tehtävistään. Tuohon maskihommaan en oikein usko vaikka ymmärrän ideasi. Koska virkavaltahan on kiinnittänyt huomiota nimenomaan maskittomiin. Ei sinänsä Suomessa samalla intensiteetillä kuin jossain muualla.

Historix: Nuoremmat lukijat eivät varmaankaan muista sitä sarjakuvaa Ratsupoliisi King mutta Kanadassa se on päivitetty aivan uuteen uskoon. Ja saksalainen organisointikyky hyvässä ja pahassa on tunnettua.

Ano: Joo, Suomessakin näyttää siltä että tavalliselle muurahaiskansalaiselle on varattu vain maksajan ja hyväksyjän osa.

Anonyymi kirjoitti...

eihän noitten tunnuksettomien ja täydestä anonymiteetistä nauttivien tarvi edes oikeasti poliiseja olla.
pari kunnon väkivallakkoa joukkooon agitoimaan ja näyttämään voiman mahtia niin laumaäly ottaa herkästi ohjat vähän reinikasmaisemmassakin poliisissa.
niinku piruja seinille maalaillen.

QroquiusKad kirjoitti...

Voisiko olla niinkin yksinkertaisesti, että virkamies täyttää virkavelvollisuutensa sellaisena kuin se on hänelle määrätty sen sijaan, että päättää itse mikä huvittaa ja mikä ei?
Tuskin sekään huvittaisi, että poliisit vastaisivatkin hälytykseen ettei kiinnosta, me syödään täällä asemalla donitseja ja katsotaan jääkiekkoa telkusta?

Poliisi on valtion toimintaa, jonka tehtävän on ylläpitää yleinen järjestys ja turvallisuus, selvittää rikokset ja saattaa niihin syyllistyneet laillisen tuomioistuimen eteen vastaamaan teositaan laillisen järjestyksen mukaisesti.

Jos valtion hallitus antaa kansalaisten ja poliisienkin mielestä vääränlaisia määräyksiä, kansalaisilla on oikeus vaihtaa sellainen hallitus seuraavissa vaaleissa.

Unkarilaiset tekevät näin.
Puolalaiset tekevät näin.
Muutkin visegrádilaiset ja baltit tekevät näin.

Kanadalaiset menevät tukkimaan pääkaupungin ja odottavat hallituksen vaihtuvan.
Ei se vaihdu.

Ei demokraattisissa maissa hallitusta vaihdeta huutoäänestyksellä, vaan äänestämällä kuten Visegrád-maissa ja Baltian maissa.

Ellei kansa pysty siihen vaan mieluummin riekkuu, hyväksyköön seuraukset.
Maa on lailla rakenettava, eikä anarkialla.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

""Voi olla, ettei maailmassa ole ensimmäistäkään maata joka ei sopivan tilaisuuden tullen taantuisi totalitaariseksi.""

Tuo loppulauseesi on tavattoman viisaasti sanottu. Olisi mukava, että se ymmärrettäisiin myös sosiologian kannalta. Siis ett on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin.

Yhteisöjen sisäinen kriisiytyminen johtaa aina niiden taantumiseen. Ja se, että regressio yuo mukanaan aggression, kuuluu tuon yhteisöllisen taantuman kaavaan. Vaikka me eurooppalaisen uuden ajan ihmiset olemme ihmisen tähänastisen historian ylivoimaisesti suurimpia individualisteja, kyse taantumailmiöissä ei ole mistään mikä saisi selityksensä yksilötasolla.

Silti osaamme kuvata tapahtumista vain projisoimalla yksilötuntoja todellisuuteen. Kaikki kysymyksemme muotutuvat harhaiselta yksilölähtöiseltä pohjalta. Herättää ihmetystämme, miksi virkamiehissä ei esiinny niitä, jotka kykenisivät sanomaan selvästi: "Ei! Minä en lähde mukaan tällaiseen!"

Nürnbergissa jaettiin natsijohtajille rajuja tuomioita siksi, että taantumaan kuuluu tuo inhimillisen pahuuden personointi. Samalla tehtiin se anteeksiantamaton virhe, ettei pahuuden varsinaisia mekanismeja päästä enää kaivelemaan. Ne on nyt haudattu kauhisteluun ja koskemattomaan tabuun. Ihmistuhonnasta puhutaan toki tavattoman paljon -- itse asiassa ihan pakonomaisen paljon -- mutta vain tavalla, joka ei yhtään lisää sosiologista ymmärrystä.

Kuka ymmärtää nykyistä aikaa niin syvästi, että pystyy näkemään nämä "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat", joihin nyt kaikki vetoavat, kansainvaeltajista aina koronarajoitusten vastustajiin ja muihin mielenosoittajiin asti, natsien pirullisimpana perintönä?

Anonyymi kirjoitti...

Tuo poliisin toiminta on kyllä kummallista, burn loot, murder -porukka sai riehua ihan miten halusi mutta tavallisia, rauhallisia kansalaisia hakataan. Trudeau-äpärä hakkauttaa kansalaisia. Tätä varten on muuten naapurivaltion perustuslaissa vapaus aseenkantoon. Tyrannit hengiltä on kantava idea.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Jostain kumman syystä mieleeni tuli Nürngergin oikeudenkäynnit... sielläkin oli erityisen paljon niitä jotka "tottelivat vain käskyjä"...
Saivatko nämä käskyjen antajat jotenkin kovemman rangaistuksen kuin käskyjen tottelijat (noin yleisesti)?
No eivät, myös käskyjen antajat hirtettiin vain kerran, kuten aika moni käskyjä totellutkin...
Tämähän ei nyt liittynyt suoraan asiaan, mutta nousi vaan mieleen...
- Raksaäijä -

-TR- kirjoitti...

Vielä pari kuukautta sitten jos olisi sanonut että hallitusta vastaan protestoimalla pankkitilisi jäädytetään niin olisi kuullut olevansa foliopipo salaliittoteoreetikko.

Mitenkäs nyt on tilanne Kanadassa? Kenties kohta muuallakin.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessakin viime keväänä sheriffit pamputti ja taklaili kantasuomalaisia koronaprotestoijia into pinkeänä. Jos mielenosoittajat olisi olleet kunniakansalaisia, niin tuskin olisi muilutettu. Ihanan tasa-arvoista.

Tapsa vaan

Vasarahammer kirjoitti...

Qroquius Kad:

"Kanadalaiset menevät tukkimaan pääkaupungin ja odottavat hallituksen vaihtuvan.
Ei se vaihdu."

Eikä se niin mennytkään.

Demokraattisessa yhteiskunnassa tulee tilanteita, joissa joku porukka haluaa valtiojohdolta jotakin toimia. Valtiojohto voi tällöin joko haistattaa rasisteille paskat tai kuunnella, mitä ihmisillä on sanottavaa.

Trudeau haistatti rekkamiehille paskat ja haukkui heidät rasisteiksi ja misogynisteiksi, joiden mielipiteitä ei voi hyväksyä Trudeau ei osoittanut mitään ymmärrystä rekkakuskien toivomuksille rokotepakkojen lopettamisesta.

Kanadassa koronatoimet ylittivät monin paikoin kohtuuden ja terveen järjen rajat. Protestin aikana useat Kanadan provinssit höllensivät koronatoimia merkittävästi, mutta Trudeaun johtama liittovaltio ei näin tehnyt, mikä pitkitti protestia.

Koska Trudeau oli maalannut itsensä nurkkaan haistattamalla rekkakuskeille paskat, hän joutui kasvot säilyttääkseen turvautumaan törkeiksiin toimiin, jotka varmasti jäävät Kanadan historiaan, jossa ne muodostavat yhden sen mustimmista luvuista, kun Kanada luisui autoritaariseen hallintoon.


Anonyymi kirjoitti...

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwivl6znvJP2AhWutYsKHYRCChIQ3e4CegQICxAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DTEVMXiuNQ30&usg=AOvVaw39h5qDOfEyRO8ByjihW1C4

ivan puopolo haastattelee kanadansuomalaista asia tiimoilta. Asiaa!

t.Sepi

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Oletteko huomannut mielenkiintoisen jutun poliisin ja median käyttäytymisessä taas kerran, kun etsitään valkoihoista keski-ikäistä suomalaista miestä rikoksesta? neljässä tunnissa tapahtumasta (klo 10.00 -> klo 14.00) oli kaverin naama ja nimi julkaistu kaikissa isoissa medioissa. Sen jälkeen on juttua hänen tekemisistään, taustastaan ja rikoshistoriastaan riittänyt joka paikassa tähän hetkeen saakka vaikka miten paljon.

Tampereen autotallinuorisobileiden puukottajista ei ole ollut muuta kuin että pidätetty on. Ketkä haluaa lyödä vetoa vastaan kun sanon että ne ovat ählyjä?

Tupla-J kirjoitti...

Huomautettakoon, että missään muualla hallinnon legitimiteettiä ei ole niin perusteellisesti onnistuttu turmelemaan, kuin Kanadassa. Jep, sama olisi tapahtunut missä tahansa länsimaassa, mutta yhtä kaikki, hallinnon alaston pahuus on nyt kaikkien tiedossa.

Afganistanissakin hallinnolla oli paremmat aseet. Vähänpä ne loppupeleissä painoivat. Trudöö ja muut totalitaristit tekevät täsmälleen saman virheen kuin jenkit 'nistanissa. Kun hallinnolla ei ole kansan hyväksyntää, riittävä määrä väkivaltaa olisi se, joka tappaa kaikki erimieliset. Siihen ei yksikään hallinto kykene.

Kun hallinto on menettänyt legitimiteettinsä hallintoalamaistensa silmissä, sitä ei enää saa takaisin. Se voi hetken aikaa yrittää ylläpitää itseään väkisin, mutta peli on jo hävitty, ja on enää ajan kysymys, miten äkkiä raato menee nurin.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi ilmoittaa. Helsingissä havaittu susi. Liikkuu Pitäjänmäen ja Pirkkolan alueella. Sitä ei saa missään tapauksessa mennä ampumaan, vaan antaa perustaa sinne reviirinsä ja tehdä pentueensa. Pääsevät vihreätkin tutustumaan luontoon lähellä.

Anonyymi kirjoitti...

"Psyykkaako poliisi itsensä ajattelemaan että häntä vastassa on huligaanilauma joka saa mitä ansaitsee? Roskasakkia?"
Mielenkiintoinen kysymys ja minulla on siihen vastaus yhden poliisin, isäni, suusta:
-rupusakkia ne ovat
Tällaisella ajatusmallilla menee ainakin erään keskikokoisen kaakoissuomalaisen poliisilaitoksen henkilökunta

QroquiusKad kirjoitti...

Sanotaan nyt vain lyhyesti ja ytimekkäästi, että minä en arvosta anarkiaa, olipa sen motiivi mikä hyvänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Muuan Browning kirjoitti samantapaisesta touhusta kirjan: Ihan tavallisia miehiä, taisi olla kirjan nimi. Saksalainen poliisipataljoona, puolassa. Ampuivat vapaaehtoisesti juutalaisia, siis olisi voinut kieltäytyä eikä siitä olisi mitään seurannut.

Poliisissakin on mätämunia ja kusipäitä, katsokaas joskus huviksenne puuttuuko nimilappu rinnasta. Puhalluttajalta, kotihälytykselle tulijalta tai juoppokuskilta. Sama koskee erilaisia vartijoita nimi tai numero pitäisi olla näkyvillä, vaan tuppaa "unohtumaan" aika usein.


Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Raksaäijälle voisi todeta, että ylimpiä käskyjen antajia, tai varsinkaan sitä kaikkein ylintä, ei hirtetty. Ei voitu, sillä he olivat jo sitä ennen tehneet itsemurhan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille, Seppo Oikkoselle, Pyssymiehelle, Raksaäijälle, TR:lle, Tapsalle vaan, Vasarahammerille, Sepille, Torvald Eskilinpojalle, Tupla-J:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Eiköhän ne ihan poliiseja olleet.

Qroquius Kad & Vasara: Vaaleissa hallitus vaihdetaan joo, jos vaihdetaan mutta en minä tuota Kanadan convoyta kyllä anarkismiksi laske. Ei siellä pantu paikkoja paskaksi ja palamaan niin kuin jossain BLM-riehumisessa.

Seppo: En ole sosiologi enkä ajattele siitä vinkkelistä. Mutta kysymykseen ”miksi virkamiehissä ei esiinny niitä, jotka kykenisivät sanomaan selvästi: "Ei! Minä en lähde mukaan tällaiseen!"” on ainakin yhtenä vastauksena pelko. Pelko uran menettämisestä, pelko elannon menettämisestä ja pahemmissa tapauksissa muunkin menettämisestä.

Pyssymies: Joo, ero tuohon BLM-riehumiseen on kuin yö ja päivä. Ja poliisista löytyy aivan varmasti niitä kusipäitä.

Raksaäijä & Ano4: Raksaäijä on oikeassa ja ne ylimmät johtajat oltaisiin tietysti hirtetty myös, elleivät ne olisi itse päästäneet itseään päiviltä.

TR: Totta. Ja lisätään vielä uhkaukset omaisuuden takavarikosta ja lasten huostaanotosta.

Tapsa vaan: Joo, kyllä meilläkin tietty kynnys on ylitetty.

Sepi: Kiitos linkistä.

Thorvald Eskilinpoika: Olen pannut tuon merkille. Valikoivaa uutisointia valtamedian tapaan.

Tupla-J: Kanadassahan tämä korostuu, koska ei kyseisestä maasta tällaista olisi koskaan uskonut. Mutta se mainitsemasi raato voi elää kauankin. Riippuu siitä, kuinka se käyttää väkivaltakoneistoaan. Itäblokki oli hyvä esimerkki. Se kesti kymmeniä vuosia.

Ano2: Uutisten mukaan se susi on ammuttu.

Ano3: Ei kuulosta millään tavoin hyvältä.

Anonyymi kirjoitti...

Miten on, taputtiko Yrjö, kun poliisi pippurisuihkutti elokapinallisia, jotka olivat myls tukkineet liikenteen?

Anonyymi kirjoitti...

No ottiatuota, tuskin Ykä sille pippurisumutteelle taputti, mutta luulenpa että jos taputii, niin sille, että eloapinoita ei kuitenkaan taputeltu hickkoripampulla, en, nokian nuoriso-ohjaaja. Tai mistä mie sen tiiän, en mistään muusta kuin siitä, että olen olen näitä Ykän juttuja lukenut ehkä enemmän kuin ko. ano, ja ainakin ymmärtänyt niiden sanoman. Huru-ukko

Kummastelija kirjoitti...

Tuosta rollaattorimummosta, ei kuulemma käynyt kuinkaan, hevonen osasi väistää kavioilla, luojan kiitos. Mua vain on alusta asti kummastuttanut, jotta mitä h**vettiä se teki rollaattorinsa kanssa siellä poliisien ja mielenosoittajien välissä.. Asiaa olen seurannu USAlaisen tvitteristin kautta, ja katsotaan kestääkö kanadalaisen pinna yhtä kauan kuin suomalaisen kestäisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Huru-ukolle ja Kummastelijalle & kiitos kommenteistanne.

Ano & Huru-ukko: No joo, tätähän kannattaa pohtia. Huru-ukko jo kommentoi tuossa hyvin. Itse väitän että noilla elokapinallisilla poliisitoimien kohteeksi joutuminen oli osa elämysmatkailua kun he tiesivät että ei heitä kuitenkaan hakata niin kuin monessa muussa maassa. Eikä valtiovalta vainonnut heitä jälkeenpäin uhkaamalla tilien jäädyttämisellä, omaisuuden takavarikoinnilla ja lasten huostaanotolla niin kuin Kanadassa.

Kummastelija: Kyllä se mummo sairaalaan joutui eikä sinänsä ollut hevosten edessä vaan sivussa. Tuossa linkissä on videota siitä tapahtumasta:

https://mustreadalaska.com/ottawa-police-videotaped-using-horses-to-trample-native-mohawk-woman-on-a-walker-at-freedom-convoy/

Anonyymi kirjoitti...

Poliisit on järjestäytynyt valehtelevia väkivalta ja muita rikollisia jotka pitävät itseään muita ihmisiä ylempinä, kaikki lahden tapaukseen liittyvät poliisit valehtelivat oikeudessa ja lahtihan ei ole ainut kaupunki...

Poliishallituksessa on luultavasti korruptiota enemmän kuin keskustassa muutenhan ne olisi kutistanut itsensä järjelliseen määrään kun tuhlasivat määrärahoja itseensä eikä poliisin työhön, ainut asia mistä saarikko on sanonut jotain oikeaan suuntaan kun poliisihallitukseen pyrkivä ei poliisitoiminnasta kiinnostunut packaleen joka valehtelee oikein lahden tyyliin alkoi inistä.

https://www.suomenuutiset.fi/packalen-poliisin-maararahaselvityksesta-valtiovarainministerilla-on-peiliin-katsomisen-paikka/

Tuo kun häviäsi perus-suomalaisista tai joku laittaisi ton valheet kuriin niin sitten...