tiistai 15. helmikuuta 2022

AJAN HENKI OSA IV

Laitetaanpa hieman ajan henkeä. Ehkä alkuun sopii tunnettu meemi joka kuvaa mielentilaa kun tutustuu ajan henkeen:

Ajan henkeen kuuluu tietysti se, että valtamedia tarjoaa ihmisille runsain mitoin uusia perhe- ja parisuhdemalleja vanhojen ja väljähtyneiden tilalle. Laitetaan pari tuoretta esimerkkiä. Ensimmäinen Iltalehdestä:

Ja toinen Iltasanomista:

Näin äkkiseltään tulee mieleen että mistä nuo naiset löytävätkin itselleen tuollaiset lapaset miehikseen. Ja noin yleisemmin voi tuumia sitä, että valtamediahan suuntaa tarjontansa pitkälti tuollaisille kolmikymppisille kaupunkilaisille sinkkunaisille. Kai tarjonta sitten vastaa kysyntää.

Ajan henkeen kuuluu tietysti myös kaikenlainen pakkodiversiteetti elokuvissa ja tv-sarjoissa. Nykyisin ei riitä enää ne pakkonaiset. pakkomustat, pakkohomot ja pakkotransjotkin vaan historiaakin muokataan ronskisti uusiksi. Erityisen hyvin siinä on kunnostautunut Netflix joka on julkaisemassa uuden Vikings: Valhalla-sarjan. Sarjassa erästä viikinkisoturia joskus 1000-luvun alkuvuosina näyttelee, niin, kuka?

Sellainen päivitetty viikinkisoturi. Vaihtoi sekä rotunsa että sukupuolensa. MC Tsuhnan puolella huomattiin jo joulukuussa että myös Kaunotar ja Hirviö on päivitetty ajan henkeen. Elokuvaversiossa Kaunotarta näytteli Emma Thompson ja se on kyllä täysin ymmärrettävää mutta teatteripuolella Kaunotar onkin sitten wokellettu aivan uuteen uskoon:

Ovathan brititkin kunnostautuneet. The Hollow Crown sarjassa 1400-luvulla elänyt Englannin kuningatar on värjätty ajan hengen mukaisesti puoliksi nigerialaiseksi:

Voisikos muuten olla niin että meidän Ylemme aloitti tämän historian, no, värjäämisen? Sehän juhlisti jo vuonna 2012 voimaan tullutta pakkoveroa Musta Mannerheim-haistattelulla:


Vaan tässähän sitä ajan henkeä olikin tällä erää. Ei näitä liian suurina annoksina kannata annostella joten en sen kummemmin puhu Amazonin tulevista neekerihobiteista. Hyvää perjantaita kaikille. Joo, tiedän että allakan mukaan on tiistai mutta eikös kalenterikin ole vain sosiaalinen konstruktio? Miksen muka saa elää perjantaita jos mua huvittaa, hä?


40 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jännityksellä odottaa, koska eetteriin tärähtää valkoinen Luther King tai Mandela! Entä minkä värinen on Istuva Härkä? Jännää.
-Valtsu-

Anonyymi kirjoitti...

Oleellistahan tässä on se, löytyykö näille sarjoille ja elokuville katsojia. No okei, Ylen rahoittama paska nyt ei edes katsojia tarvitse, mutta pörssifirmojen osakkeenomistajia voi harmittaa, jos tehdään persnettoa. Mutta ehkä Tiedostavaisto kannattaa idean rahoillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tai valkoihoinen Bill Cosby. Se ei aiheuttaisi katumellakoiden.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Ja kaikki tuo identifioitumisen sietämätön keveys palautuu taantumaan lapsenasteelle, jolloin maailma aukesi vasta avautuneiden silmien eteen kaikkiallisena ja kaikkivoipaisena.

Sieltä se kaikki uhriajattelu, uhrirooleihin samaistuminen, saa jatkuvasti voimaantumisensa ja vahvistumisensa. Ja siellä missä joku samaistuu uhrirooliin -- omaansa tai jonkun toisen -- siellä herää omankädenoikeus, joka vaatii maailmalta hyvitystä, arvoa ja oikeuksia.

Hitler ei suinkaan saarnannut pahuutta. Kaikkea muuta. Hän vetosi nimenomaan uhrituntoihin. Saksan kansa oli kokenut hirvittävää vääryyttä, siksi sillä oli oikeus nousta ja korjata kaikki kokemansa loukkaukset. -- Kaikki saattoivat samaistua Hitleriin, tuohon sääliä herättävään ja väärinkohdeltuun, hurjaa maailmantuskaa kokevaan julistajaan.

Sitä voisi nimittää todelliseksi "puolestaloukkaantumiseksi". Kokonainen kansa taantui lapsenasteelle, jossa oma minä, yksilö, katoaa tajunnasta, ja vain kaikkiallisuuden ja kaikkivoipaisuuden tunnoista saadaan voimaantumista. "Ein Volk, ein Reich, ein Führer!" -- Mikä voisi olla kohottavampaa?

Ja nyt meillä on sitten näitä uhrirooleihin samaistujia kaikkialla. Aikalaistunnot palautuvat symbioottisen perusnarsismin huomaan. Eikä kukaan suureen ääneen huuda, että metsään mennnään niin että päät tärisevät. Päin vastoin. Kaikki lait -- joiden käsitteellistä sekavuutta ei enää pystytä nostamaan käsittelyyn -- saavat nyt oikeutuksensa juuri siitä omankädenoikeutuksesta, joka "puolestaloukkaantujissa" herää.

Hitler oli historian hurjin wokeltaja.

Rigor.Mortis kirjoitti...

Niin. Tiesittekö, että nyt käytävissä Pekingin olympiakisoissa pääsi vauhtiin myös Ensimmäinen Musta Nainen(TM) ikinä. Tai siis ainakin kelkkailussa. Tai jotain. Tuossa linkkejä tästä ihmeestä:

https://www.yahoo.com/lifestyle/kelly-curtis-team-usas-first-165335010.html
https://www.washingtonpost.com/sports/olympics/curtis-the-1st-us-black-skeleton-olympian-blazes-new-trail/2022/02/12/3ed49862-8c09-11ec-838f-0cfdf69cce3c_story.html
https://www.foxnews.com/sports/kelly-curtis-the-1st-us-black-skeleton-olympian-blazes-new-trail
https://www.sfchronicle.com/sports/article/Curtis-the-1st-US-Black-skeleton-Olympian-16912908.php
https://www.nytimes.com/2022/02/09/sports/olympics/kelly-curtis-skeleton.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur

Huomatkaa kuinka jostain syystä tämän Ensimmäisen Mustan Naisen(TM) naamaa ei näy missään kuvissa. Se tuntui jotenkin oudolta, joten googlettelin lisää. Ja katsokaa, tässä on Ensimmäinen Musta Nainen (TM):

https://www.teamusa.org/News/2022/February/09/Meet-Kelly-Curtis-USA-Skeletons-First-Black-Olympian

Mitä vittua?

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Kellyllä on ehkä joku kaukainen neekeriesi-isä, johon vedoten voi ilmoittautua mustaksi saamaan erilaisia opiskelutasoituksia.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuo näyttää kyllä enemmän inkkarin ja eskimon risteytymältä ku nekrulta. Huh, tulipa pitkä rivi rumia sanoja:(
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Valtsulle, Ano1:lle, Ano2:lle, Seppo Oikkoselle, Rigor.Mortisille, Catilinalle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Valtsu & Ano2: Joku koiranleukahan väsäili aiheen nimissä aika hyvän ehdotuksen:

https://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/gx/sxr/py8k/204003/1031411609.jpg

Ano1: Tätä olen itsekin pähkäillyt. Haluavatko edes mustat tätä? Kun tietävät sen valehteluksi? Vai onko idea että pannaan eetteri niin täyteen diversiteettiä ettei ole enää vaihtoehtoa?

Seppo: On siinä se ero että silloin saksalaiset uhriutuivat itsensä puolesta. Nykyisin tiedostavat valkoiset uhriutuvat neekereiden puolesta koska se on muotia.

Rigor.Mortis, Catilina & Huru-ukko: Olen käyttänyt usein termiä ”etnisesti edistyksellinen”. Tätä voisi jo sanoa ”etnisesti epätoivoiseksi”. Tuosta tulee mutkan kautta mieleen Willie O´Ree joka oli ensimmäinen musta NHL-kiekkoilija. Heppu on nostettu ikoniksi vaikka se ura ei kovin kummoinen ollutkaan. Mutta onko NHL:ssä jalustalle nostettu ensimmäistä inkkarikiekkoilijaa? Ensimmäistä eskimokiekkoilijaa? Ensimmäistä latinokiekkoiljaa? Ensimmäistä aasialaista kiekkoilijaa? Piruvie ensimmäistä suomalaiskiekkoilijaa? No ei. Vain musta orvaskesi kelpaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Ajan henkeen kuuluu myös, että aiempia menestyselokuvia tehdään uudelleen niin, että uudessa versiosa päähenkilöt ovat naisia eikä miehiä. Näin on tehty mm. Ghostbustersille ja Ocean's elevenille.

Yhteistä näillä naisversioilla on se, että katsojat ovat karttaneet näitä elokuvia. silti niitä tehdään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Totta. Ehkä elokuvayhtiöillä on vielä ylimääräistä rahaa poltettavaksi. Asiaa voisi verrata 1970-luvun Love Recordsiin jossa Hurriganes tahkosi taalat joilla yhtiö sitten teki suuret määrät tappiollista taistolaismusiikkia.

QroquiusKad kirjoitti...

Väestönvaihtohan se tässä on meneillään, ja nämä sen välineitä.
Samaa asiaa sivuaa tämäkin Nuoren Älykkään Naisen artikkeli:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008613371.html

Jos haluaa tuhota kansakunnan, ei pidä iskeä sen miehiin, ellei kykene siihen sataprosenttisesti:
90 % asteellakin tuhotun kansakunnan miesten rippeet voivat siittää kansan uudelleen.

Ylimmän tason ja ylempitasoiset miehet lisääntyvät haaremeissaan, alempitasoisellekin miehelle löytyy nainen ja jopa alimman tason miehellä on mahdollisuus lisääntyä.
Nythän he joutuvat alistumaan polyamoriseen suhteeseen eli jakamaan itseään ylemmällä tasolla oleva nainen toisen tai mene tiedä kuinka monen "miehen" kanssa.

Isku on suunnattava lisääntymisikäisiin ja sitä lähestyviin tyttöihin ja naisiin.
Se voidaan tehdä propagandalla, jolla heidät saadaan vihaamaan ja halveksimaan oman kansansa miehiä.
Toinen propagandakeino on markkinoida seksuaalikäyttäytymistä, joka ei edes voi johtaa lisääntymiseen, kuten lesbostelu ja dildottelu.
Brutaalein keino on joukkoraiskaaminen, joka kohdistetaan esi- ja varhaispuberteettisiin tyttöihin.

Tässä herkimmässä iässä tapahtuvat joukkoraiskaukset saavat aikaan loppuelämän kestävän vihan ja inhon kaikkeen lisääntymiseen liittyvään.
Propagandalla saadaan uhrit vielä uskomaan, etteivät todellisia syyllisiä olleetkaan heidät raiskanneet vihollismiehet, vaan heidän oman kansansa miehet.

Suomessa, kuin myös Ruotsissa ja koko Länsi-Euroopassa onko pantu Koko Programmi Toimeen, ja se etenee kuin juna kohti romahtanutta siltaa.

Anonyymi kirjoitti...

”Ajan henki” -osastoon menee tämäkin seuraava juttu jyväskyläläisestä koulusta: 13-vuotiaita koululaisia oli pyydetty pukeutumaan eilen eli Ystävänpäivänä seuraavalla tavalla: musta väri-sinkku, valkoinen-varattu ja kirjava-jotain säätöö. Olen sanaton, taas kerran.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ghostbusterrs elokuvasta on tehty myös kolmas osa, joka on tavallaan jatkoa ghostnuster 1 ja 2 elokuvalle yli 30v myöhemmin kahden ensimmäisen elokuvan tapahtumille, gohstbusters aftelife..
Siinä yden ghostbutrjäsenen lapsenlapsi taisteli möröä vastaan, oli tyttö, mutta kait se on vähän luontevmpaa kuin se uusversio ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, jos noita elokuvien uudelleen sovitteluja käydään läpi niin ei missään nimessä pidä unohtaa Terminator -sarjaa. Siinähän yritettiin myös versiota jossa Terminator jahtaakin nuorta latinotyttöä jonka apuna on Arskan lisäksi "Sarah Connor" alkuperäisestä elokuvasta ja jollakin tavoin modifioitu Älykäs Nuori Nainen joka repii terminaattoreilta päitä irti lähes paljain käsin. Elokuva oli niin huono että jatko-osaa tuskin edes harkittiin... Myös Amazonin uudesta Reacher -sarjasta luin arvostelun jossa todettiin sarja katsomisen arvoiseksi, vaikka pääosan esittäjä haukuttiinkin toksisen maskuliiniseksi (190cm+ lihaskimppu kuten kirjoissakin), mutta sivuosanesittäjät (keeneri ja Älykäs Nuori Nainen) pitävät sarjaa pystyssä. Tähän ollaan tultu. Kuinka, on minulle ainakin vielä auki, mutta lopputulema on kaikkien nähtävissä.

Noita kuohittuja mies-oletettuja minä en ymmärrä. Vaimo/avovaimo/tyttöystävä lähtee kuntosalin sijaan panemaan ja ukko vahtii kiltisti kotona yhteisiä, tai jonkun muun, lapsia. Helvetti että voi mies vajota alas! Nuoleekohan vielä vieraan nesteet vitusta kaupan päälle? Väittääkö joku ettei tuo vaikuta lasten kehitykseen mitenkään, vai onko koko touhun tarkoituskin opettaa suomalaiset pojat heti tavoille.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Miten voi päästä pakoon kaikkea sitä mitä hierotaan väkisin naamalle. Natsi-Saksasta tuli mieleeni nainen,joka ei kiihottunut Hitlerin karismasta ja koetti pysyä huomaamattomana. Keskitysleirikeikkahan siitä tuli. En tiedä miten hänelle lopulta kävi.

Anonyymi kirjoitti...

Joku voisi todeta, että maailma on mennyt SEKAISIN. Tämä ilmaisu voi kuitenkin järkyttää nykyajan hienostuneita kermapeppuja, joten todetaan tämä nyt tällä erää vain täällä suht täysjärkisten osastolla, niin turvallinen tila ei vaarannu tärähtäneistöllä.

Hyvä Ykä, että annostelet näitä pieninä annoksina. Epätoivo ei kasva liian suureksi. Nykyään kun ihmiset toteuttavat itseään niin tehokkaasti, että heikompaa hirvittää.

Mihin niistä 38:sta sukupuolesta tämä Wiilo kuuluu? Vai onko hän vain "joku muu"?

Tapsa vaan

Strix Senex kirjoitti...

Tuli tässä mieleeni pätkä Abraham Lincolnin kampanjapuheesta, jossa hän sanoi jotakin siihen suuntaan, että kun kolme kaveria, Tom, Dick ja Harry saapuvat samaan paikkaan kainalossaan kasa lautoja ja kun nuo laudat ryhdytään sovittelemaan toisiinsa, osoittautuu, että ne sopivat yhteen jetsulleen ja syntyy pieni maja. Silloin mieleen tulee epäilys, että tuo juttu saattaa olla ennalta suunniteltu. Ja kas kummaa, niin näitä värjäysjuttujakin näyttää kuin sattuman kaupalla putkahtelevan siellä sun täällä. Ettei vaan olisi kysymys ennalta suunnitellusta markkinoinnista. Ja markkinointikampanjoiden kohdalla kannattaa kysyä, kuka maksaa kampanjan ja kuka siitä laskee hyötyvänsä. …. Mitenkäs se Kekkonen sanoikaan? Oliko se jotakin siihen tapaan, että niin on, jos siltä näyttää.

Muuten, mitä tulee siihen pölyimuriaan (vai oliko se polyamoria) niin ennen puhuttiin vieraissa käymisestä ja hienostelijat jopa promiskuiteetista.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vielä on matkaa oikeaan suvaitsevaisuuteen

Miksei elokuvissa esitä:

Winston Churchilliä kiinalainen nainen, vaikka Nora Miao.

Adolf Hitleriä voisi esittää joku eskimonainen.

J. Stalinia Whoopi Goldberg

Äiti Teresaksi sopisi tietysti Martti Suosalo.

De Gaullea, siis homokentsua, sopisi esittää Peter Dinklage – jos ei sopivaa neekerikääpiötä löydy.

M. Luther Kingiä tietysti voi esittää K. Hazard.

Keisari Hirohitoa taas esittäisi luontevasti Jason Momoa.

Karl Marxia naapurin Moppe – seropinarttu.

...

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tätä muotia vastaan kommentoi myös Metatron, vloggeri, japanin-, historian- ja latinan entinen opettaja. Nykyään siis videobloggaaja.

https://www.youtube.com/watch?v=ZfFvga-YneI

Pyssmies

Anonyymi kirjoitti...

Terve tuliko viesti?

Joppos123 kirjoitti...

Saahan sitä olla perjantai jos siltä tuntuu, onhan se ihan helvetin paljon parempi kuin maanantai (vittuntai).
Tässä vielä muutama päivä perjantaita jäljellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kumpi ompi huonompi, maanantai vai kollontai?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qrqoquius Kadille, Rouva Anolle, jpt:lle, Puupääukolle, Ano1:lle, Tapsalle vaan, Strix Senexille, Pyssymiehelle, Ano2:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Noita tuon kaltaisia artikkeleita tulee aika ajoin. Ei kukaan raiskattua syyllistä mutta voi aivan hyvin sanoa että jos on juopuneena ja vähissä vaatteissa vieraassa ja erityisesti vieraskielisessä seurassa niin vaara on suurempi. Ja silloin aikanaan kun asuin suurissa maalikylissä niin panin merkille että se kaikkein räävittömin ja ärsyttävin käytös oli nimenomaan noilla juopuneilla nuorilla naisilla. En oikein tiedä, että pyritäänkö tuolla propagandalla kansakunnan tuhoamiseen. Onpahan vaan uhoamista että kun me ollaan nuoria naisia niin meillä on oikeus tehdä just mitä meitää huvittaa. Muista välittämättä.

Rouva Ano: Ja seuraavaksi sitten varmaan ala-asteelle. Ettei jopa päiväkotiin.

jpt: En ole sitä uusinta nähnyt. Siitä ensimmäisestä muistan aikanaan pitäneeni. Oli semmonen mukavan harmiton komedia.

Puupääukko: Näitä uusversioita on vaikka kuinka paljon. Hyvin vähän tulee nykyisin mitään katsottua. Ja noita miesoletettuja minäkin ihmettelen.

Ano1: Jos seuraa valtamediaa niin ainakaan silloin ei voi päästä pakoon.

Tapsa vaan: Minä luulen, että tärähtäneistö ei lue ensinkään tällaisia blogeja. Se ei anna reaalimaailman häiritä itseään. Ja kai se Wiilo ihan heppu on. Luulisin.

Strix Senex: Niin, aina voi todeta että seuratkaa rahaa. Ja joo, ennen tuollaista sanottiin uskottomuudeksi mutta onhan se polyamoria niin kovin paljon hienompi sana.

Pyssymies: Joo, mahdollisuudethan ovat loputtomat. Ja kiitos linkistä.

Ano2: Mitä viestiä tarkoitat? Kaikki kommentit tänään on julkaistu.

Joppos123 & Pyssymies: Sinänsä meille vuorotyöläisille maanantaikin saattaa olla perjantai. Riippuu listasta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö ne siinä yhdesä mainoksessa rallata, että aina voi olla pitsaperjantai?
Huru-ukko
PS. Oliskoon mennyt muinaismuijalle läpi, kun vieraista syytti, että en mää vieraissa, ihan vaan polyamoriaa mie harrastin?

Anonyymi kirjoitti...

Kelly lienee ilmavoimien ainoa talvikisaedustaja.

https://www.af.mil/News/Article-Display/Article/2920239/avianos-own-olympian/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Jonkinlainen muistikuva siitä pizzaperjantaista on. Ja Kummelillahan oli puolestaan Pastirol-päivä. Muinaismuijalle selitys ei olisi kyllä mennyt läpi. Vaan kun katselee tuota valtamediaa niin nimenomaan nykymuijat noita näyttävät harrastavan. Miehille on varattu se kynnysmaton ja aisankannattajan osa.

Ano: En osaa sanoa varmaksi. Onhan monen maan edustajissa armeijan leivissä olevia. Ainakin virallisesti. Miksei sitten ilmavoimienkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ajan henkeen kuuluu myös varoa kaduilla kulkiessa musulmaanien katujengejä. Ei tiedä milloin käyvät kimppuun ja hakkaavat putkenpätkillä vähintään henkihieveriin vieden kaiken arvokkaan jos nyt valtiolta on vielä jotain arvokasta mukaan jäänyt. On seikka jota en ikinä uskonut synnyinmaassani joutuvani näkemään, mutta kyllä sekin mahdollista on jos politiikka on tarpeeksi sekopäistä ja pitkäjännitteistä.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoinpitelyrikoksien hengestä vielä. Mehän tiedämme, että pahoinpitelijä on vain uhri jota täytyy auttaa kaikin keinoin. Vankilakin tarkoittaa täysihoitoa terveyden- ja hammashoitojen kanssa. Kunto- ja liikuntasalit pitää olla. Kirjasto täytyy olla vähintään pienen kunnan tasoa. Psykologit ja mentorit auttavat takaisin yhteiskuntaan jossa vapauduttuaan hän on hyvissä sielun ja ruumiin voimissa valmis uusiin rikoksiin. Kaikki tuo maksaa muutaman satasen päivässä mutta, en tarkoita että kaikki tuo pitäisi muuttaa.

Googlannut olen joskus, miten kävi uhrille. Tietoja ei löydy. Kukapa nyt uhrista välittäisi. Muutamista jutuista tiedän. Usein hän menettää terveytensä, liikuntakykynsä tai se jää vajaaksi, työnsä, harrastuksensa, toimeentulonsa, asuntonsa, perheensä, kaiken omaisuutensa. Voi melkeinpä sanoa, että kuolema olisi ollut parempi. Oikeuden määräämiä korvauksia hän ei saa pahoinpitelijältä juuri koskaan. Valtionkonttorilta voi anoa, mutta sillä on valta "kohtuullistaa" korvaus oikeuden päätöksestä riippumatta. Vakuutusyhtiön lakimiestenkin kanssa voi joutua vääntämään, mutta siinä tulee aina tappio. Uhrin asema heitä vastaan on heikko. Usein vakuutusyhtiön lääkäri (urologi?) toteaa uhrin täysin työkykyiseksi joten, sinne vaan TE-keskuksen aktivointitoimenpiteiden piiriin jos meinaat syödä vielä jotakin. Tässä aluksi.

Anonyymi kirjoitti...

Unohtui mainita tuossa uhrin kannalta plussana, että hänelle tarjotaan runsaasti neuvoja jopa virkamiesten taholta ja kaikki toivottavat paljon tsemppiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tästä polyamoriasta mieleen, että onko asetelma aina tämä, että naisella on useampi mies? Muslimeillahan tämä ainakin menee toisin päin ja sitä suomalainen yhteiskunta jopa tukee, vaikka oikean opin miehen pitäisi pystyä heidät elättämään. Saako tällainen suomalainen amoristi myös yksinhuoltajan tuet, jos ei ole kummankaan kanssa virallisesti naimisissa? Vieläkö yhteinen jääkaappi on verotuksen perusteena? Hän kertokoon, ken tietää.

Rouva Ano

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Vapaassa maassa, jossa nainen valitsee ja miehen tehtävä on vain tyrkyttäytyä valittavaksi, se on ihan muutamaa alfa-urosta lukuunottamatta se, että naisella on monta, ei miehellä. Se että miehellä olisi monta, vaatii autoritaarisen kulttuurin ja moniavioisuuden.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta, ja ajan henkeen kuuluu myös se, että poliisi on vuosikausia kieltänyt näiden jengien olemassaolon. Jengien, joiden olemassaolon se on oikein hyvin tiennyt.

Ano2: Olet täysin oikeassa. Suomessa uhria ei ole olemassakaan ja hänet unohdetaan täysin. Omalla alallani on tilanne se, että ei virkakoneisto pidä uhriin mitään yhteyttä. Sille pääasia on se rikollinen ja hänen ”auttamisensa”. Lisäksi lastensuojelussa rikollinen on ns. okeussateenvarjon alla eli häntä ei tuomita kuin ehdollisiin vankeustuomioihin sillä onhan hän jo ”viranomaistoimenpiteitten kohteena”. Jotka toimenpiteet lastensuojelussa ovat - kiitos lakimiehille - nykyisin nollan ja olemattoman puolessa välissä.

Rouva Ano: On joitain harvoja kulttuureja jossa naisella on useampi mies. Muslimien kohdallahan ei ole kyse polyamoriasta vaan polygamiasta jossa Amorilla ei pahemmin osuutta ole. Suomessa muslimien moniavioisuushan on ratkaistu niin että esmes somalijätkän neljä vaimoa ovat virallisesti yksinhuoltajia eri asunnoissa ja suomalaiset kustantavat koko hoidon. Suomalaisella amoristilla lienee kyse vain hallitsemattomasta jalkovälin kutinasta ja siitä että löytyy lapasia, jotka sen sallivat.

Thorvald Eskilinpoika: Ja nimenomaan ne feministit jotka fanittavat tätä naisten harrastamaa polyamoriaa fanittavat myös tuota autoritaarista islamia. Aikamme yksi suurimpia paradokseja.

QroquiusKad kirjoitti...

Ja ei kun lisää ajankuvaa pukkaa:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008612200.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Eli syksyllä alkaa J.R.R.Tolkienin tarumaailmaan perustuva megaluokan tv-sarja.
Mutta se ei ole "Silmarillion" kuten yksi ja toinen on ehtinyt odottaa, vaikka siinäkin käydään läpi tuhansien vuosien aikajakso, jonka tapahtumia tiivistetään lähemmäs toisiaan.
Se ei perustu mihinkään Tolkienin tekstiin, vaan vain hahmoihin sekä Sormuksiin ja sijoittuu Toiseen Aikaan.

Ja ne hahmot? No, ne ovat sitä ajankuvaa:

mukana on haltioita ja kääpiöitä, jotka eivät ole rassistisen valkoihoisia. Onpa siellä naiskääpiöitäkin, jotka todennäköisesti ovat niitä sarjan tosikoviksia mieskääpiöiden ollessa tömppöjä pellehahmoja.
Örkit ovat sitten varmaan vitivalkoisia, kuten Azôg "Hobitti"-leffoissa?

Enpä edes yllättynyt, kun tuon uutimen äsken luin.
Ajankuvaahan se vain...

Kissamies kirjoitti...

Amazonin neekerihobittisarjasta on sellaisia huojentavia uutisia, että fanit melkein yksimielisesti vihaavat sarjaa. Sarjan tekijöiden tavallinen puolustus haukkua kaikki vihaajat rasisteiksi ei enää toimi. Niin ylikäytetty se on. Jotkut "tolkienologitkin" on värvätty puolustamaan muutoksia, mutta heille vain nauretaan.

Anonyymi kirjoitti...

Bertolt Brecht ja vieraannuttaminen teatterissa

70-luvulla kohua herätti RAI:n draama Orlando Furioso, se kertoi Kaarle Suuren armeijan tuhosta baskien käsissä. Sarja keräsi pahennusta, koska ei ollut perinteinen pukuooppera. Oli Brechtläinen vieraannutettu näytelmä. Myös Monty Python käytti hieman samaa tekniikkaa, yhdessä jutussa hevosia esitti kookospähkinän kuoret.

No, ei kai Monty kovin Brechtläinen ollut, kai esiintyjävalintaan vaikutti resurssien puute, Kookoksen kuoret ovat kovasti halvempia käyttää kuin hevoset.

Jos ruotsinkielinen TV tekee sketsin, jossa Paavi Johanna esiintyy, on ihan okei, että paavia näyttelee Stan Saanila. Kas, kun se kumminkin on palkkalistoilla ja on ihan yhdentekevää sketsin kannalta oikea sukupuoli. Mutta jos Netflick palkkaa, omaa erinomaisuuttaan osoittaakseen Stanin esittämään Jacqueline Kennedyä ja asiasta meuhutaan: on se hienoa tämmöinen wokeus. Niin tämä ei ole okei.

Amerikkaan EI purjehtinut yhtään neekeriä viikinkiveneellä, eikä transua. Ainakaan tietävästi. Tämä oli Metatronin viestin idea. Myöskään Arminiuksella ei ollut intiaaneja sakissaan, kun pieksi roomalaisten legioonan. Tai ei se mitään piessyt, tappoi viimeiseen mieheen. Mutta apuna ei ollut htään apassia eikä kiowaa. Semmoista, mikä ei ole, eikä voi olla totta , ei pidä esittää totena.

PS: Kuka hitto on Nora Miao? No, se Lady of the Housen kaksoisolento. Kun asustimme UK:ssa naapurit ”tiesivät”, että se kiljuva pikku nainen, joka treenaa miekkailua pihassaan kanssani on SE näyttelijä. Asiasta riitti hupia - mistäs arvelisitte nimen Lady of the Housen tulleen – ei tullut Hyacintista.

Pyssymies

Juha R kirjoitti...

Sen verran vielä tuosta muslimien moniavioisuudesta Suomessa, että olen ymmärtänyt siihen liittyvän enemmänkin yksityisyritteliäisyyttä. Ne kaikki neljä vaimoa asuvat miehensä kanssa samassa lukaalissa, ja kolme ylimääräistä kämppää laitetaan pimeästi vuokralle. Näppärää, eikö totta?

Anonyymi kirjoitti...

Ajatusten Vääksynjoen tuomaa: Samuel ja Viilo tuumivat, kun "vaimoke" lähti: Onneksi se akka läks, saadaan olla ihan "miesten" kesken, ihan silleen....
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Kissamiehelle, Pyssymiehelle, Juha R:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Kissamies: Minulla on samanlaista viestiä kuin Kissamiehellä eli on mahdollista että sarjasta saattaa tulla megaluokan floppi.

Pyssymies: Luulen, että Monty Python käytti niitä kuuluisia kookospähkinöitä enempi kieli poskessa. Ja mitä tuota Metatronia – uusi tuttavuus – olen vähän katsellut niin kovasti asiallisen tuntuinen mies tuntuu olevan.

Juha R: Joo, tuo pitää paikkansa.

Huru-ukko: En osaa heidän mielenliikkeitään tulkita enkä pahemmin edes välitä. Ja tuossakin jutussa nuo jätkät olivat statisteja. Nainen oli pääroolissa.

Joppos123 kirjoitti...

Tänne saa vissiin julkaista mielipiteitä. Eräs antoi justiin ikuisen bannin kun haukuin epäjumala putleria. Ryssän voimat vaikuttavat näilläkin sivustoillalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Toki saa ja julkaisin. Mitä tulee linkkilistaani niin en minä ole aina siellä olevien kirjoittajien kanssa samaa mieltä. Mutta jos alan napsimaan niitä sen vuoksi pois niin vähiinhän ne käyvät. Ja enhän minä, hitto vie, ole aina itsenikään kanssa samaa mieltä.