maanantai 14. helmikuuta 2022

MINISTERI JA LUOVAT RATKAISUT

Muuan korkea-arvoinen ministeri istui toimistossaan, kohenteli hieman jakkupukuaan ja istahti jälleen mukavalle tuolilleen. Hän odotti tärkeää vierasta. Vierasta, jolla olisi ehkä – jälleen kerran – ratkaisuja hallituksen ongelmiin. Täsmälleen sovittuna aikana ovisummeri soi ja vieras astui sisään. Hän oli saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen. Vallan keskipisteessä oleva nainen jota harva tunsi mutta he jotka tunsivat yleensä pelkäsivät. Nainen kulissien takana. Nainen, joka päätti asioista vaikka joku toinen löikin leiman paperiin. Ministerin ei tarvinnut pyytää Lennipirkittaa istumaan. Hän teki sen muutenkin. Ministeri totesi:

- Niin. Meillähän hallituksessa on paljon monikulttuurisia ja ilmastollisia projekteja. Välttämättömiä sellaisia. Kalliita sellaisia. Niistä ei voi tinkiä. Ei niin tippaakaan. Jos tingittäisiin niin sehän itsessään osoittaisi että olemme olleet koko ajan väärässä. Jopa typeryksiä. Ja sitähän me emme kestä emmekä voi tunnustaa. Lisäksi on ainakin satatuhatta oikeaoppista akateemista suojatyöläistäkin jotka tarvitsisi elättää ja elättää vielä hyvällä palkalla. Velkaraha ei riitä loputtomiin ja valtionvarainministeriössä jotkut pahan ilman linnut väittävät että velka jouduttaisiin joskus maksamaan takaisin ja vielä kasvavalla korolla. Ihanteistamme ja kasvojemme säilyttämisestä me emme kuitenkaan luovu, sehän on selvä, joten tarvitsemme neuvoja. Kuinka kiristää kansalaisten veroruuvia vielä lisää? Kuinka repiä vielä lisää euroja välttämättömään?

Korkea-arvoinen ministeri oli muutaman kerran törmännyt Epäilyksen Piruun. Olihan hän toki onnistunut karkoittamaan kyseisen demonin mutta hän muisti että sen pirun ilme oli jotenkin inhimillisempi kuin Lennipirkitan. Se ei ministeriä haitannut. Päinvastoin. Ei hän tässä enkeliä kaivannut eikä empatiaa vaan pyöveliä ja armottomuutta. Eikä Lennipirkitta koskaan pettäisi luottamusta. Hän sanoi:

- Mitäpäs jos ei tällä kerralla kiristetäkään veroruuvia? Normaalien bensaveron korotusten lisäksi. Nehän ovat jo luonnonlaki. Meidän määrittelemä sellainen. Vaan jospas poistettaisiinkin tällä kertaa etuja?

- Olen pelkkänä korvana.

- Viedään ihmisiltä kertapaukauksella pois työmatkojen verovähennys.

Ministeri tuumaili hetken.

- Niin, se on kyllä houkutteleva ehdotus. Mutta millä ihmeellä se perusteltaisiin?

- No tietenkin sillä että työ, ja sen myötä tuleva palkka on etuoikeus. Kas kun maassa on paljon työttömiäkin. Eihän etuoikeudesta tule erikseen palkita kun se etuoikeus on palkkio jo itsessään. Ihmisen tulisi olla tyytyväinen siitä että se etuoikeus yleensä on olemassa. Ja työ on muutenkin vanhanaikainen patriarkaalisen sorron muoto sillä se asettaa ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan. Jokaiselle kuuluisi sama palkka ja elintaso täysin riippumatta siitä, mitä hän tekee tai on tekemättä. Onhan se kumminkin äärimmäistä vääryyttä että yksityisen sektorin persvakoäijät tienaavat enemmän kuin julkisen sektorin naiset.

Ministeri totesi että ideahan on loistava ja perustelu varsinkin. Sitten hän katsoi Lennipirkitan kirskuvan pirullista ilmettä ja sanoi:

- Mutta et ole tainnut kertoa ideaasi loppuun?

- En olekaan. Nyt kun sovittiin että oikeus käydä töissä on etuoikeus niin siitähän herää kysymys.

- Ja mikä kysymys?

- Tietenkin se, että kuinkas Suomessa suhtaudutaan etuoikeuksiin?

- No hemmetti, niitähän verotetaan. Ei etuoikeuksista saa nauttia ilman verotusta.

- Jep. Eli tehdään työssäkäynnin etuoikeusvero. Pannaan se voimaan progressiivisena. Tuloista riippuen. Viidestäkympistä viiteensataan kuussa. Ja markkinoidaan se vielä työsolidaarisuusverona.

- Täsmennätkö tuota?

- Jopa vain täsmennän. Suomessahan on valtava määrä ammattitaitoiseksi tulkittua etnisesti edistyksellistä väestöä joka ei työllisty. Ei työllisty, johtuen suomalaisten avoimesta, piilo- ja rakenteellisesta rasismista jota perustellaan kieli- ja ammattitaidottomuudella. Tämä työssäkäynnin etuoikeusvero korvamerkitään siihen, että juuri ja vain etnisesti edistyksellisten elintasoa aletaan kohentaa. Koska he eivät pääse suomalaisten rasististen asenteiden takia töihin. Se on ihan oikein suomalaisille, koska he eivät suostu ottamaan käyttöön tätä valtavaa osaamispotentiaalia joka on Suomelle ehdottoman välttämätön.

- Niin… tietysti jos ollaan rehellisiä niin kyllähän ne ovat kieli- ja ammattitaidottomia… ja sen työhalukkuudenkin kanssa on vähän niin ja näin…

- Hei! Sinä olet ministeri ja puhut rehellisyydestä! Palaapas heti takaisin reaalimaailmasta poliittiseen reaalimaailmaan. Ja muista, että mitä on sanottu suuresta valheesta ja sen jatkuvasta toistamisesta. Sitä me, ja sinä meidän mukana tulet toistamaan edelleenkin. Jos et tee niin, niin tunnustat valheen valheeksi.

Korkea-arvoinen ministeri oli hetken hiljaa ja sanoi sitten:

- Niin… kyllähän sinä olet oikeassa… eikä siinä, kyllä minun moraali valehtelun kestää…ja nuo ovat kyllä aivan loistavia ehdotuksia. Mutta… tulee mieleen että entäs jos muurahaiskansalaiset vittuuntuvat tästä niin paljon että ne kaivavat talikot esiin ja tulevat Helsinkiin?

Lennipirkitta päästi röhönaurun:

- Ja paskat tulevat. Metelöivät netissä niin kuin ennenkin. Ehkä muutama heistä järjestää jonkun uuden Finland Convoy-tapahtuman vähän paremmin suunniteltuna kuin se aikaisempi. Mutta valtamedia tuomitsee sen demokratian vastaisena huliganismina ja selkeänä äärioikeistolaisena toimintana. Ettei jopa Venäjän hybridivaikuttamisena. Ja mitäs se muurahaiskansalainen lukee, katsoo ja kuuntelee? Ja ennen kaikkea uskoo? Ja sen mukaan äänestää?

- Joo… valtamediaa. Kyllä joo… minä välitän ehdotuksesi eteenpäin niin saadaan jälleen välttämättömiä veroeuroja välttämättömään toimintaan. Hyväksi tulkituilla perusteilla.

Saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen poistui ministerin huoneesta ja ministeri tuumi että onneksi hänellä oli sentään käytössä ammattitaitoista ja ennen kaikkea häikäilemätöntä henkilökuntaa.

Löytyihän se lopulta tuolta interwebin ihmeellisestä maailmasta se sopiva valokuva Lennipirkitasta. Ja samasta maailmasta ikävä uutinen. Mainio uutiskanava PT-media on ilmoittanut lopettavan toimintansa. Se on suuri menetys. Meitä Järjestelmäpuoluetta vastustavia ääniä kun ei ole todellakaan liikaa.

Ja heti perään tulikin sitten ilmoitus että lopettaminen on peruttu. Ainakin toistaiseksi. Hyvä näin.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hallituksen pyhästä kolminaisuudesta jäi pois kehitysapu; siitä ei tingitä, vaikka valtion velkataakka kasvaa ennätysmäisiin lukuihin ja tähän Moolokin kitaan uhrataan vuosi vuodelta lisää rahaa. Tätä järjettömyyttä on vaikea ymmärtää ja välttyä muistamasta tarinaa Hölmölän porukan peiton jatkamisesta. Kuten puolestaan Ykän tarina (tänään fiktiota, huomenna...) osoittaa, kaikki verotukseen ja tavallisen kansan kurjistamiseen liittyvät keinot ei vielä ole käytetty, vaan niiden suhteen mielikuvitusta ja ideoita tulee riittämään. Ei ole turhaan yliopiston penkkejä kulutettu sekä humanismia, vastuunkantoa ja ilmastonmuutoksen hätätilaa huudettu. Valitettavasti naiset eturintamassa.
Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Joo tuo kehitysapu (oliko se nyt 1,2 miljardia tänä vuonna) kuuluisi tuohon. Ja se, mitä täällä voiman pimeällä puolella kirjoitetaan kieli poskessa on varmasti suunnitteilla jossain ministeriössä. Kas kun Molokin kita on kyltymätön. Ja valitettavasti nimenomaan naiset ovat tosiaan tämän mielettömyyden eturintamassa.

Tuo Lennipirkitan kuva on muuten juuri sellainen, minkälaiseksi hänet olen mielessäni mieltänyt.

KLS kirjoitti...

Nytkö vasta se Lennipirkitta Löröttät-Sixteen keksi ehdottaa progressiivista veroa työtuloista? Sehän on toteutettu jo noin sata vuotta sitten. Tosin sitä ei sanota etuoikeus- eikä solidaarisuusveroksi vaan lyhyesti tuloveroksi. On sitä tuon tuostakin myös korotettu, mutta periaate on pysynyt samana jo sata vuotta. Ja nykyiselläänhän se on nimenomaan työtulojen vero, sillä pääomatulojahan verotetaan lievemmän asteikon mukaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Lennipirkitan naamasta totisesti loistaa vaginallisen intersektifempsan narsistinen Pahuus koko demonisuudessaan.
Mutta eipä tuon aiheuttama ärtymys ehtinyt lainkaan pahaksi, kun sen huuhteli menemään veli P.T.Kankaan ilmoitus lopettamisensa pyörtämisestä.

Mitä tulee lennipirkittojen viranhoitoon, on meidän odotettava kesähelteiden alkamiseen.
Silloin lähtee täysille kierroksille sellainen ilmastonpelastusrumba, ettei mikään tähän asti nähty tunnu enää muulta kuin verryttelyltä, mitä se on tavallaan ollutkin.

Voipi olla vähän kiikun kaakun, päästetäänkö pieni Greta menemään kuin tehtävänsä tehnyt mauri liian heikkona hahmona lähitulevaisuuden tarpeisiin vai onko hänellä edelleen käyttöarvoa lasten ja teinien hysterisoimisen työkaluna.
Pelkäänpä pahoin, että kysyttäessä laittaisin rahani jälkimmäiselle vaihtoehdolle.

MikkoK kirjoitti...

Kehitysavussa on useita ongelmia, joista päällimmäisinä tulee mieleen seuraavia:

On rasistista ajatella, että kehitysmaat eivät pysty itse kehittymään hyvinvointiyhteiskunniksi, joissa keskinäinen luottamus vallitsee.

Löysä lahjaraha korruptoi kehitysmaiden johtoporrasta. Sen ei kannata kehittää omaa maatansa, sillä se voisi vaarantaa henkilökohtaiset kehitysrahaedut. Lopulta kehitysapua päätyy veroparatiisien tileille ”turvaan”.

Kehitysapu edistää osaltaan sitä, että kehitysavun maksajamaista tulee kehitysmaita, sillä vihreään ajatusmalliin kuuluu myös rajaton maahanmuutto kehitysmaista. Kuka sen jälkeen kehittää enää mitään, kun maa on täynnä klaaneja, jengiväkivaltaa, kunniamurhia ja pyhää sotaa? Kehitysmaista todetaan, että niiden monietnisyys ja kilpailevat uskonnot aiheuttavat ylitsepääsemättömiä ongelmia. Miksi siis meillä monikulttuurisuus on tavoiteltava olotila siitä huolimatta, että ongelmat ovat jo pitkällä täälläkin?

Kehitysavun tehokkuutta ei haluta seurata, sillä se tiedetään heikoksi. Pitäisi myöntää, että nykyisenkaltainen kehitysapu on kohdemaita alentavaa ja suorastaan tuhoisaa. Viisaimmat kehitysmaajohtajat ovat jo sanoneetkin tuon. Ei kannettu vesi kaivossa pysy.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuollaisia Lennipirkittoja lienee tietyt virastot täynnä. Niin kauan kun oma jääkkapi on täynnä tofumifuhärkistä ja luomuvihanneksia ei muulla ole väliä kun oman hysterian toteutuksella ja uskonsisarten suojatyöpaikoilla. Persvakoukko on noille oksennusrefleksin aktivoiva inhotus ja pakollinen paha, omia käsiähän ei voi liata millään rahvaanomaisella suorittavalla työllä. Älykkään Nuoret Naiset ja heidän ansioton arvonnousunsa on kaiken pahan alku, mutta kyllähän Hupi-Petterin kaltaiset kuohitut miehet ovat nykymeiningin mahdollistaneet.

Useampi blogisti on nostanut esiin sen kuinka miehet eivät naisille esim. kokouksissa tunnu uskaltavan sanoa vastaan samalla tavoin kun toisile miehille. Jossain miesvaltaisessa työpaikassa selvitetään erimielisyydet vaikka "pikku painilla" pikkujoulujen yhteydessä. Sen jälkeen asiat on sovittu ja kaikki taas kavereita. Kun naiset tulevat kuvioihin kollegoina niin alkaa välitön selän takan puhuminen ja itkupotkuraivarit. Eihän tämän meidän huulipunahallituksen "vahvoista naisista" koostuva ryhmäkään kestä minkäänlaista kritisointia. Naisvihakortti heiluu heti.

t.Puupääukko

ps. Paavo-perkelekin meni säikyttelemään, onneksi vain säikyttelemään toistaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

TE-keskusten palkkatuki taitaa mennä suurelta osin jo musulmaanien työllistämiseen. Yksi maahanmuuton piilokustannus lisää?

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

AIVan hullunkurinen tilanne kun enää ei voi edes väittää että ne kauheat rasssistit vain väittää että ne kehitysapurahat menee gepardihatuille, se on ihen tutkittua nyt:

https://www.hs.fi/tiede/art-2000008597294.html

Joppos123 kirjoitti...

Kehitysapu on paras tapa ylläpitää porsimista kehityismaissa ja sen seurauksena täyttyy myös vihervasemmiston päätavoitteet eli maamme talouden ja sisäisen turvallisuuden tuhoaminen.
Jos porsimisvauhti hyytyy niin matutulva voi myös hiipua. Käsi kädessä nämä asiat menevät ja kehitusapuahan on tällä hallituskaudella tarkoitus kasvattaa 200 miljoonaa/vuosi notta rahaa on.

Anonyymi kirjoitti...

Siellä ne hierovat persettään penkkiin ja mihin lie, säädyttömällä talolla Aiheena enrgina hinta ja miten se korvattaisiin niin ettei persut hyötyisi siitä. Eikä se Suomi convoi. Taivas varjele mitä sieltä tulee erään jääkiekkoselostan mukaelmana.
Hyvä uutinen tälle päivälle, että Taju-Paavo laittoi bloginsa telakoinnin telakalle. Eli jatkaa vielä elokuulle omien sanojensa mukaan.
Polliisit on kuin kusi sukassa, kun niitä uhataan, ehkä ihan oikeastikin, vaan olisihan se suuren yleisönkin hyvä tietää hieman enemmän, että kuka ja mitä. Osaisi tarpeen vaatiessa hiippasta takavsemmalle vähin äänin, varsinkin jos näyttää tosi pahalta. Kuten sanoi se edesmennyt merimies sielä sukellusveneeksi muuttuneelta laivalta.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KLS:lle, Qroquius Kadille, MikkoK:lle, Puupääukolle, Anolle, Thorvald Eskilinpojalle, Joppos123:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

KLS: Tämähän oli ylimääräinen vero. Ei normaali tulovero.

Qroquius Kad: Joo, viimeistään sitten kun ne kasvomaskit heitetään pois alkaa ilmastorumba täydellä innolla. Ja eiköhän se Gretakin kaiveta naftaliinista.

MikkoK, Thorvald Eskilinpoika & Joppos123: Kaiken kaikkiaan kehitysapu on vain enerahaa jolla toisten rahoilla hankitaan suvaitsevaa hyvää mieltä. Ainoa konkreettinen asia mitä sillä on saatu aikaiseksi on juuri tuo väestöräjähdys.

Puupääukko: Tuollaisia havaintoja työelämästä on minullakin. Ja onneksi Paavo muutti mielensä.

Ano: Mitä sosiaalipuolelta tiedän niin maahanmuuttoteollisen koneiston rahoitusta on pilkottu hyvin monelle momentille.

Huru-ukko: Tuo poliisihomma kyllä kieltämättä ihmetyttää. Eikä sitä energian hintaa muuten korvata kenellekään. Kunhan puhuvat.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Eikä sitä energian hintaa muuten korvata kenellekään. Kunhan puhuvat"

Ei tietenkään. Ilmastokoohotuksen päämäärähän on nostaa energian hinta niin korkeaksi ettei sitä käytettäisi ja siten maailma pelastuisi. Miten ihmisiltä on täysin mennyt ohi vihervasemmiston aivan selväkieliset puheet siitä mikä näiden heidän touhujensa tavoite on? eihän koko päästökaupassa ja muissa tekemisissä ole mitään järkeä jos ne eivät nosta pahan energian hintaa ja siten pakota ihmisiä luopumaan sen käytöstä. Ikävä vain että sähkn osalta homma tuli kynsille ja myös sen "hyvän" sähkön hinta nousi samalla eli ei ole oikeasti mitään vaihtoehtoa mihin siirtyä. Nyt näkyy se miten tehotonta ja oikeasti kallista sekä sattumanvaraista se tuulisähkö on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Thorvald Eskilinpoika. Juuri näin.