maanantai 28. helmikuuta 2022

PUTINOINTIA ELI PIENI ENNUSTUS

Suvaitsevais-tiedostavaistohan pyrkii demonisoimaan kansallismielisiä kaikin mahdollisin keinoin ja yksi keino on tietysti erilaiset ihmisiin kohdistuvat leimaamiset. Niillä vaan on se ongelma että ne vanhentuvat ja sitä myötä ne röhönauretaan nurin. Kas kun niillä ei ole muuta perustetta kuin se hokeman peruste. Mikä sinänsä riittää suvaitsevais-tiedostavaistolle. Näitä hokemiahan ovat olleet rasisti, äärioikeistolainen ja natsi. Toksista maskuliinisuuttakin on tarjottu. Sekä tiedevastaisuutta. Kaikkien hokemien pohjana ja toiveena on se, että kun hokema lausutaan, niin hokeman kohde kavahtaa ja hiljenee. Mitä ei tietysti tapahdu.

Yksi hokema jota jonkun verran on käytetty on putinisti ja Venäjän trolli. Hokeman voi esittää ilman mitään perusteita sillä hokeman esittäjä tietää, että se menee ilman muuta läpi suvaitsevais-tiedostavaistossa. Nyt menossa on Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Kävi siinä kuinka kävi, niin ennustan suvaitsevais-tiedostavaiston ottavan tuon Venäjä-kortin käyttöön entistä innokkaammin. Eli:

Jos vastustat monikultturismia ja kehitysmaalaisten rajatonta maahanmuuttoa olet putinisti ja Venäjän trolli. Koska sivistynyt länsimaalainen kannattaa monikultturismia ja kehitysmaalaisten rajatonta maahanmuuttoa ja Venäjä puolestaan ei.

Jos vastustat ilmastohysterian nimissä tehtyä Suomen elinkeinoelämän tuhoamista niin olet putinisti ja Venäjän trolli. Koska sivistynyt suomalainen kannattaa Suomen elinkeinoelämän tuhoamista ilmastohysterian nimissä ja Venäjä taas ei ole ilmastohysteriassa mukana.

Jos vastustat kaikenlaista LGBTQTiiTyy-toimintaa niin olet putinisti ja Venäjän trolli koska länsimainen sivistynyt ihminen kannattaa tätä transmuotia millään tavoin kyseenalaistamatta ja Venäjä ei kannata kyseistä toimintaa.

Jos muistutat että monikultturismin nimissä Suomeen elatukselle hankitut ihmiset tulevat maista joissa LGBTQTiiTyy-ihmiset tapetaan sen pahemmin miettimättä, olet putinisti ja Venäjän trolli koska sivistynyt länsimainen ihminen ei puutu ikäviin yksityiskohtiin.

Jos edellämainittuihin asioihin syyllistyneet kiistävät olevansa putinisteja ja Venäjän trolleja niin sitten ne vasta perkeleen ovelia putinisteja ja Venäjän trolleja ovatkin.

Jäädäänpä odottelemaan valtamedian kolumneja jossa löydetään paljon putinisteja ja Venäjän trolleja.

Jos muuten joku porukka oikeasti on pelannut Putinin pussiin niin niitä ovat olleet ne hyödylliset idiootit jotka joukkorääkyivät Suomen Ottawan sopimukseen. Olisiko aika pyyhkäistä kyseisellä sopimuksella kannikkaa ja alkaa valmistaa jalkaväkimiinoja? Eihän sitä tarvitse sanoa jalkaväkimiinaksi vaan otetaan käyttöön jo aikaisemmin kehittämäni termi ”henkilökohtaisesti käynnistettävä nopeavaikutteinen jalkapohjan lämpöhoito- ja ihonkuorintalaite”.

Laitetaanpa vielä juttua Helsingin Pravdasta joka ei valitsemaltaan linjalta horjahda. Ukrainassahan on tällä hetkellä valtava määrä pakolaisia. Mutta ketkäs pakolaiset Pravda nostaa esille? Ukrainalaisetko? No eihän toki:

Ukrainassa on satojatuhansia ukrainalaisia pakolaisia ja Hesari onnistui löytämään pakistanilaisen islamilaisen häiskän. Hotellin respa toivottaa Pravdalle onnea valitsemallaan tiellä. Näihin kuviin ja tunnelmiin. Virallisestihan nyt eletään kalenterin mukaan talven viimeistä päivää. Ikkunasta katsoessa ei tosin vielä kovin keväiseltä näytä.

32 kommenttia:

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Minä tarkoitin vitsiksi tuon ajatuksen _varsinaisten_ pakolaisten tuomisesta suurin joukoin Suomeen. Eihän nyt sellaista kukaan oikeasti suunnittele?

Anonyymi kirjoitti...

Ei jumalauta tota hesaria! Ei voi muuta sanoa, vituttaa ku pientä oravaa!

Iippi kirjoitti...

Ennustan myös, että jatkossa tietty piiri alkaa kaivamaan esiin vastustajinaan pitämien henkilöiden twiitit/viestit/lausunnot koskien vuoden 2015 pakolaiskriisiä. Kaksoisstandari-argumentti ja yleinen meuhaaminen viritellään valmiiksi, mikäli havaitaan eroja suhtautumisessa Ukrainan pakolaisiin.

Tuo Hesarin juttu pisti itsellänikin silmään, mutta eipä toisaalta yllättänyt. Tuntui Ukrainalaisia halventavalta, kun siellä on ihan oikeasti nyt ihmisillä hätä. Toiset ne palaa maahansa hädän hetkellä, toiset kulkee nomadina ylittäen aina uusia rajoja, mikäli kohtaa harmia.

Luulen tai ainakin toivon, että ko. uutisen keskustelunvalvojan sarkasmitutka on ollut päältä muutaman kommentin kohdalla :). Tai no, eihän siitäkään tuolla voi koskaan tietää.

Hyvää alkavaa viikkoa blogistille ja lukijoille!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle, Anolle ja Iipille & kiitos kommenteistanne.

Catilina: Mitä tarkoitetaan varsinaisilla pakolaisilla? Oikeita, vai ”varsinaisia”? Postaukseni idea ei sinänsä tullut kommentistasi.

Ano: Hesari pysyy valitsemallaan linjalla.

Iippi: Hesari on tiensä valinnut eikä sitä muuta. Pakeneva islamilainen on suurempi sankari kuin maataan puolustavat ukrainalaiset. Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin.

Anonyymi kirjoitti...

"Putinisteja" näyttäis olevan vähemmän Venäjälläkin mitä suvakit löytävät Suomesta. Putin näyttää keskittäneen valtaa itselleen kuin tsaari konsanaan. Ja kun komentoketju rakennetaan ehdottoman tottelevaisuuden varaan, tietää miten käy kun rupeaa pullikoimaan. Löytää itsensä kanavatyömaalta lapionvarresta. Tulihan todistettua taas vanha viisaus. Pieni valta turmelee pienen ihmisen, suuri valta kaikki.

Valtamediasta ja sen kommentointipalstoista. Olipa aihe mikä tahansa, natsikortti heilahtaa melkein aina ja haudasta kaivetaan Stalin, Lenin, Hitler, muutamia mainitakseni, puhumattakaan Putinista. Olettaisi että admin puuttuisi asiaan ja moderoisi, tai ainakin huomauttaisi usean mainituista henkilöistä kuolleen jokin aika sitten eivätkä he liity asiaan mitenkään. Mutta ei, vain asialliset kommentit moderoidaan. Suomalaiset halutaan näyttävän tyhmiltä, vaikka tyhmiä kommentteja suoltaisi mediaan vain muutama kymmenen ihmistä. Paavon PT-media on laatujulkaisu jos vertaa vaikka Iltasanomiin.

Stadin Pravdasta ja miten löysivät Hassanin. Hassania juuri etsittiin ja oli varmaan helppo löytää. Hassan on se joka lähtee ensimmäisenä pakoon kun kuulee räjähdyksiä. Toiseksi, Hassan pääsee maasta pois, ukrainalainen mies ei ja eivät näytä lähtevänkään. Jäävät taistelemaan maansa puolesta. Siinä se ero.

Anonyymi kirjoitti...

Hesari on hesari, vaikka voissa paistais.

T. Ymmi

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Käyköhän tässä nyt kuitenkin samoin kuin Romaniassa ja Timisoarassa. Verilöylyjä, taisteluja ja anarkiaa mediassa, ja sitten oikeasti juuri mitään raflaavaa ei tapahtunutkaan.
Neljä päivää sotää (Sakuilta meni kuukausi päästä Varsovaan) ja:

https://www.bbc.com/news/world-europe-60549023

The full extent of casualties in Ukraine is very hard to confirm. The country's human rights commissioner says 210 civilians have been killed.

The Ukrainian health ministry has said 352 civilians, including 14 children, have died so far.

The United Nations has recorded 64 confirmed civilian deaths and many more wounded, and says it expects the true number to be much higher.

Military deaths are also extremely hard to verify. The UN said by Saturday at least 134 Ukrainian military had been killed.

Russia censors details of its casualties, and has not released figures. Its defence ministry conceded on Sunday that "there have been killed and wounded among the Russian military" - but claimed the losses were "several times less than the number of exterminated nationalists".

Ukraine claims 4,300 Russian servicemen have so far died.

Joka tapauksessa minusta alkaa tuntua siltä, että tarkoitus on alunalkaenkin ollut käydä taloussotaa, ja se on ollut nimenomaan Venäjän aikomus, ei lännen.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

No eihän toki pakistanilaiset ole ainoita joita pitää auttaa ja jotka Hesari on löytänyt. Söpö kuva oli myös kissaa kantaneesta Abdullah Elkobbi:sta joka on paossa sotaa ihan Marokosta asti.

Luulisi kyllä että vihervassarit tykkää setä Vladista sillä hänhän on löytänyt ne kuunatsit joista Suomessakin vasemmisto aina varoittaa ja taistelee nyt heitä vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Internetsissä on varmaan 20 netsin masinoimaa viedoklippiä missä ukrainalainen juna, joka on tarkoitettu naisille ja lapsille, saa täydennystä Valko-Venäjän rajalta tulleista kulttuurinrikastajamiehistä. Ukrainalaiset poliisit eivät suhtaudu näiden junassaoloon rakentavasti ja poistavat miehiä vaunusta suurin piirtein metsäteollisuuden keinoin. Viihdyttävää katsella kerrankin poliiseja jotka eivät polvistu ruskeamman edessä. Tokihan Black Lives Fatter ja sianväriset hyvikset ovat ottaneet kantaa rasistiseen käytökseen.

Anonyymi kirjoitti...

Catilina varmaan tarkoitti pravdaa mukaellen varsinaisia, siis ei-valkoisia. Hesarihan tunnetusti kirjotti aikoinaan hilpeästi "varsinaisia maahanmuuttajia" eli säkkiporukkaa.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Tuosta Puolaan menneestä muslimimiehestä voi miettiä monia asioita. Kun ensimmäinen kova ääni kuuluu, hän lähtee samantien pakoon toiseen maahan, ensimmäisten joukossa. Hän ei ole pakolainen, mutta silti ei halua palata kotimaahansa. EU-maissa on näköjään avoimet ovet jokaiselle muslimille ja aina löytyy ilmainen elatus.
Ainoa mikä ihmetytti oli se, miksi hän ei jättänyt (paikallista?) vaimoaan kotimaahansa. Ilmeisesti siksi, että se takaa vapaan elatuksen Puolassa. Yksin tullutta muslimimiestä tuskin kukaan olisi majoittanut.
Hesarin toimittajilla ei ole enää mitään ammattiylpeyttä. He toimivat muslimien sanelukoneina ilman vähäisintäkään lähdekritiikkiä.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

_varsinainen_ pakolainen on jo käytännössä varattu termi. Se on sama kuin "varsinainen".

QroquiusKad kirjoitti...

No voi rähmä! Bloggauksessa esitetty the Hyvien Ihmisten™ perusteluketjuhan on aukoton!

Minä olen, sinä olet, me olemme putinisteja!
Kunnia olkoon Vladimirille Kremlinsä korkeuksissa ja maassa rauha, jota Ukrainassakin ansiokkaasti turvataan:

https://www.is.fi/yhdistetty/art-2000008646991.html

Anonyymi kirjoitti...

Kävin aamukävelyllä ja mietiskelin asiat juuri samoin. Demoni on Moskovassa eli nyt ei tarvitse muuta kuin luoda pikku assosiaatio henkilöön tai asiaan eikä muuta tarvita. Henkilöistä ei tarvitse välittää jos heidät on demonisoitu ja kun jokin aihe demonisoidaan, kukaan ei nosta sitä esille uskottavuuden menettämisen pelossa. Faktoilla ei ole merkitystä.

maallikko

JJR kirjoitti...

Onkohan sattumaa, kun Ukrainassa on n 10 000 afrikkalaista opiskelijan statuksella, niin punavihreä sisäministerimme oli arvellut Suomen osuudeksi mainitun määrän sotapakolaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se pravdan mukaan jotain avaruusrakettitiedettä opiskellut Ukrainassa. Ja kun rähinä alkoi, niin mietti että jospa palaisi sinne paskasstaniin vai afgaaniko tuo oli. No se ja sama, ei voinut sinne palata kun ei niitä hänen opintojaan olisi ko. maassa hyväksytty. Taksirenkinä oli ollut, vaan taksi-isäntä atrvitsi autonsa viedäkseen omat lapsensa turvaan. Puolan rajalta meinattiin käännyttää, kun miehet sotivat Ukrainassa eivätkä pakene kuten musupallerot. Oli sillä mukana kyrvällä käännytetty muija, ehkäpä vapauspassina, naiset ja lapsethan sieltä pääsee.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi on kuin onkin rehellinen, kun ei ota vastaan Ukrainasta pakolaisia, siis naisia ja lapsia. Nämähän joutuisivat nyky-Ruotsissa ojasta allikkoon, kun aikaisemmat tulijat kiilto silmillään alkavat "hoivata" heikossa hapessa olevia tyttöjä ja naisia.
Ruotsi kuuluu kaikille - m*$£limeille, mutta ei ukrainalaisille, todellisille pakolaisille.

-Beowolf-

-TR- kirjoitti...

Olen yrittänyt muistella että milloin tämä narratiivi mahtoi kääntyä toisinpäin siten että toisin kuin Neuvostoliitto, joka oli sivistyneistölle hyvä juttu, Venäjä onkin paha.

Muistaakseni vielä 15v sitten Tallinnan pronssipatsaskiistan aikaan suomalainen eliitti oli vielä sitä mieltä että virolaisilla ei ole oikeutta poistaa heitä loukkaavia monumentteja omalta maaperältään.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisi kehittää uusi kilpailu, jossa annettaisiin "vuoden Goebbels-palkinto". Kriteereinä olisi tietty propagandan jatkuva pakkosyöttö kansalaisille. Kilpailu saattaisi tosin mennä aika tylsäksi, kun saajina olisivat vuodesta toiseen stadin Pravda ja Reporadio.

Mullekin on ilmaiseksi nuorukaiset tyrkyttäneet aika ajoin Pravdan yksittäistä lehteä, mutta eihän se sovi edes peräpään pyyhkimiseen (ainakaan kovin hyvin), joten olen kieltäytynyt ottamasta sitä vastaan.

p.s Pitäisköhän muuten asettaa alamitta valtion johtajille. Putte kun on niin lyhyt tappi, että näyttää alemmuuskompleksi ilmeisesti pahasti vaivaavan. Eräs ranskalainen ja georgialainen viime vuosisadoilta kuuluivat samaan kastiin.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Sakaramiina on tietenkin "Autonominen maastonvalvontalaite" tai "Panssarimiinoitteen raivauseste" ja putkimiina "Piikkilankaesteen raivauseste". Vaan mikä nimeksi hyppymiinalle? Ehkä edistyksellisesti "Sukupuolenvaidin", englannin "debollocker" mukaan.

Pyssymies

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...







Terve Ukraina

Terve Ukraina! Kunnias soikoon,
Huutona huomenen valkenevan!
Voimasi, lempesi leimaus voikoon
vaatia, laatia maan vapahan!
Uljas Ukraina! Nyt älä horju!
Kerran se koittaa kansojen koi.
Tyynenä, vankkana vaarasi torju,
tai jos on tarpehen, niin salamoi!

Kaunis Ukraina, kansojen suola!
Sulla on lippu ja meillä on tie.
Myötäs on myrskyssä Suomi ja Puola,
Myös Viro, Lätti ja Liettua lie.
Eespäin, Ukraina! Et ole orja,
itse jos toivot ja tahdot sa sen.
Kuuletko kuoron, mi suur' on ja sorja
kuin meri kansojen kauhtuvien?

Uusi Ukraina, tenhoisa, uhkee!
Väljinä välkkyvät virtasi suut,
Vapauden purppurakukkihin puhkee
Mordva, Grusinia, Permi ja muut!
Hetki on Venäjän heimojen nousta;
katkoa kahlehet tsaarien yön.
Loista; Ukraina! Jännitä jousta,
valkaise tie tasavaltaisen työn!

Eino Leino 29.6.1917

Anonyymi kirjoitti...

Vuorossa 28.2.2022 klo 20:30

Puolassa:
LAGR131 Boeing KC-135R Stratotanker
REDEYE6 Boeing E-8C

Romaniassa:
NCHO223 McDonnell Douglas KC-10A Extender

Anonyymi kirjoitti...

"Pitäisköhän muuten asettaa alamitta valtion johtajille. Putte kun on niin lyhyt tappi, että näyttää alemmuuskompleksi ilmeisesti pahasti vaivaavan. Eräs ranskalainen ja georgialainen viime vuosisadoilta kuuluivat samaan kastiin."

Napoleon oli viisi Ranskan jalkaa ja kaksi Ranskan tuumaa pitkä. Ranskan jalka oli pidempi kuin Englannin jalka. Napoleon oli noin 168 senttinen, joka olikin hänen aikanaan yleinen ranskalaismiehen pituus.

Eräällä ranskalaisella ja eräällä georgialaisella oli eräs yhteinen piirre. He olivat etnisesti vierasperäisiä johtamissaan valtioissa. Se varmaan helpotti päätöksiä esimerkiksi sodankäynnissä. Vieraita on helpompi uhrata kuin omia.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ymmille, Catilinalle, keski-ikäiselle pikkupojalle, Ano2:lle, Ano3:lle, Paauli Vahteralle, Qroquius Kadille, maallikolle, JJR:lle, Huru-ukolle, Beowolfille, TR:lle, Tapsalle vaan, Pyssymiehelle, Terho Hämeenkorvelle, Ano4:lle ja acc:lle & kiitos kommenteistanne. Näitä tuli sen verran paljon etten käy kaikkia läpi. Totean vaan, että jos tuuliviiri kääntyisi niin näistä suvaitsevais-tiedostavista tulisi kertapaukauksella YYA-fanaatikkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, rasismikortti alkoikin jo olla loppuun kulunut, eikä enää herättänyt tuntemuksia voiman pimeällä puolella. Tuo voisi hyvinkin olla luonteva jatko, tunteita nostattavampi ainakin lähitulevaisuudessa. Se on ainakin varmaa ettei Trumpin kannata pyrkiä uudestaan presidentiksi Ämöriikassa. Putinkortti heiluu kuin tuulettimen potkuri jos edes yrittää.

t.Puupääukko

Strix Senex kirjoitti...

Jos luulitte, että Hesari ei voisi panna vieläkin paremmaksi, erehdyitte. Mitäpäs se sitten seuraavaksi kirjoittikaan:
"Oletko kokenut rasismia Venäjän hyökkäyksen vuoksi? Vastaa HS:n kyselyyn
Oletko kokenut rasismia Venäjän hyökkäyksen vuoksi? Osallistu HS:n kyselyyn ja kerro kokemuksistasi.

VENÄJÄN hyökättyä Ukrainaan ihmiset ovat tuominneet Venäjän toiminnan jyrkästi.
Oletko kokenut rasismia Venäjän hyökkäyksen vuoksi, tai onko lähipiirissäsi ihmisiä, joilla on tällaisia kokemuksia? Vastaa HS:n kyselyyn ja kerro kokemuksistasi. HS on kiinnostunut erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvien kokemuksista".

On sillä Putinilla näköjään vielä yksi uskollinen ystävä.

Emme julkaise yhteystietojasi, mutta niiden on oltava toimituksen tiedossa, jotta kirjoittajan henkilöllisyys voidaan varmistaa.

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää jutussa tunnistamattomina. Lisäksi toimittaja voi ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet siihen luvan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin minä mielini pahoitin ja pöyristyin ja järkytyin yhtäaikaa, kun tuon hyysäri-Hesarin jutun luin. Kuvan keittiöpöydän ääressä olevasta naisesta rätistä päästä jo kuvaa vilkaistesani arvasin mistä suvakkinarusta nyt TAAS vedetään nyyhkytarinaa. Niin kuin juttu olikin. Kuinka ne siellä toimituksessa kehtaa ja kehtaahan ne!

Ukrainan sodan ja siitä johtuvan Venäjän ilmatilan sulkemisen vuoksi Finnair peruu lentoja Aasiaan. Jäänkö ja jääkö suomalaisia tänne Kaakkois-Aasiaan nyt jumiin ja kuinka pitkäksi aikaa?

Jos korvaavan lentokyydin järjestely ei Finnairilta onnistu, niin totta kai luotan ja uskon, että UM ja varsinkin humaanin ulkoministerimme Pekan johdolla järjestetään minulle ja muille tarvitsijoille evakuointilento, ilmasilta ja nouto takaisin kotimaahani.

Mukisematta ja kustannuksista välittämättä. Ja oikeastaan monta kotiutuslentoa. Kuten hän on tehnyt viime syksystä lähtien niille alkupuheissa mainituille "muutamalle kymmenelle lomailevalle "Suomen” kansalaisille Afganistanista. Vai montako sataa niitä roudattuja ja vainottuja muslimeita nyt loppujen lopuksi olikaan + perheenyhdistämiset päälle.

Suomessahan toteutuu tasapuolinen ja tasa-arvoinen yhtäläinen kohtelu, vai? Ja minä kun sentään olen kuitenkin kantasuomalainen ja veronsa ja laskunsa Suomeen maksava, keski-ikänen, lihaasyövä, hetero ja mies.

Vai liekkö se juuri tuossa pääongelmana onkin? Kantasuomalaisuus?

heppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Strix Senexille ja hepalle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Saas nähdä minkälainen paskamyrsky valtamediassa nousee jos Trump aikoo tosiaan ehdolle. Meinaan, jos Trump sanoo että ympyrä on pyöreä niin valtamedia sanoo että Trump on hullu kun tommosta väittää. Neliöhän se on.

Strix Senex: Mites muuten, koskiko tuo kysely vain venäläisiä vai muita etnisesti edistyksellisiä?

heppa: Tuo tuumailusi saattaa muuten olla pian esissä ja saattaa myös olla että jumiin jääneet suomalaiset ovat pitkään kusessa. Kantasuomalaisuus kun ei ole valtakoneistossa pop.

QroquiusKad kirjoitti...

Valtamedia on jo alkanut valmistautua Trumpin ehdokkuuteen:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008647055.html

Tuossa Nuori Älykäs Nainen opettaa meille sormi pystyssä Trumpin hallitseman USAn olevan aivan kuin Putinin Venäjän.
Ja koska persut ovat vielä pahempia kuin trumpperit, PS:n hallitsema suomi olisi Suomen Putinistinen Tasavalta.

Eli oikeassa olit:
kansallismielisten uusi haukkumatermi on todellakin putinisti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jos Trump on ehdokkaana niin onnistuukohan suomalainen valtamedia vetämään riman vielä alemmaksi? Mitä tulee Suomeen, niin valtamediahan pelkää sitä suurinta sairautta. Eli ajattelua.

Ihmettelijä kirjoitti...

Tässä kun Don trumpettia haukutaan, saataisipa olla niin. Että,ei tarvitsisi ratkoa tätä ongelmaa mikä nyt on. Koirat haukkuu muttei ne suden perään mee...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ihmettelijä. Taisi olla niin että Venäjä ei Trumpin aikana aloittanut suuria hyökkäyksiä.