lauantai 17. kesäkuuta 2023

LYHYT OTTIATUOTA HALLITUKSESTA

Saivat sitten sen hallituksen aikaiseksi vaikka itse sitä epäilin kovasti. Selvää on että ainakaan edellistä huonompaa ei voi tulla ja sitä kertoo perussuomalaisten salkkujakautuma joka eroaa huomattavasti Soinin kusetuksesta™ vuodelta 2015.

Ne tärkeimmät persuille tulevat salkut ovat valtionvarainministerin, sisäministerin ja oikeusministerin salkut. On tietysti paljon äänestäjiä jotka kuuluvat kategoriaan ”välittömän ihmeen odottajat” jotka ajattelevat että jos persut eivät ole saaneet koko maan asioita kuntoon jouluun mennessä niin sitten ei äänestetä persuja ikinä.

Monipuoluedemokratiassa kun se vaan ei onnistu. En lähde ennustamaan sen enempää enkä paukuttele henkseleitäni vaan katson, että mitä tulee tapahtumaan. Niin paljon on menneinä vuosina vihervasemmisto – ja kokoomus siinä sivussa muuten – onnistunut hässimään vituralleen että korjaaminen ei onnistu hetkessä. Varsinkin kun mukana on se takiaispuolue RKP.

Joka tapauksessa voimme onneksemme heittää hyvästit Suomen historian huonoimmalle ja vahingollisimmalle hallitukselle. Ja voimme olla varmoja että vihervasemmistolaiselta valtamedialta on odotettavissa haisunäädän kusimyrskyä koska sehän ei hyväksy mitään muuta kuin vihervasemmistolaista valtaa.

Ja vihervasemmistolainen itkupotkuraivarihan on aina musiikkia tällaisen reaalimaailmassa elävän käppäukon korville.

Hallitus istuu ja hallitus kommentoi

Hallitus istuu ja hallitus kommentoi

Hallitus määrää, hallitus pui

mutta miten käy hallitukselta rock 'n roll?


56 kommenttia:

Simo kirjoitti...

Käytinpä paljon aikaa twitterissä, nimenomaan voidellakseni suolaa vihreisiin haavoihin. Jotain sairasta tyydytystä siitä saa, vai liekö kostonhimoa.
En tiedä minäkään muuttuuko mikään, tai parempaan. Mutta kuten sanoit, tuskin huonompaan.

Nils. Aslak kirjoitti...

Ihmiset eivät oikein ymmärrä noita lukuja, joita kaikki viherfeministit ja kateelliset kepulaiset vielä vääristelevät.

Sosiaaliturvassa säästetään 1500 miljoonaa ja se tarkoittaa siis mitä?

Se ei tarkoita sitä, että sosiaalitukien käyttäjiltä otetaan pois noin paljon RAHHAA.

Se tarkoittaa sitä, että hallitusohjelmaan kirjatun 73. 000 (suurinpiirtein) uuden työllisen tavoitteen täyttyessä sosiaaliturvan käyttäjien määrä vähenee ja ne uudet työlliset saavat uuden, pidemmän ja paremman elämän. Pilua!

Mikäli tuo työllisyystavoite ei täyty, niin ei tietysti täyty nuo sosiaaliturvan säästötkään. Jotain pientä tietysti nipsaistaan sieltäkin (vrt. poikien ympärileikkaus).

Anonyymi kirjoitti...

Juu, ottaa aivoon nämä jotka julistaa, että " kohta bensa sitten maksaa 50c / litra kun persut on niin luvannu" . Minusta ei ole mitään luvattu, vaan on ilmoitettu asia jonka puolesta ollaan. Tahallista väärinymmärtämistä.
Asenteen näkee kyllä hyvin esim. vassareitten nuoriso-osaston pj:n mielipiteistä. " Asiasta en mitään tiedä, mutta vastaan väitän. "
T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Toimittajat odottivat päivästä toiseen uutisia uudesta hallituksesta kuin lapset pukkia jouluaattona. Sitten hallitusneuvottelijat tulivat kertomaan median eteen, ettei ole mitään kerrottavaa. Sitten spekuloitiin huhuilla. Alkoi tympäistä. Nyt kun valmista on tullut, haastatellaan entisiä ministereitä ja maahanmuuttaneita, joiden mielestä kaikki menee pieleen, köyhiä kuritetaan ja kohta kukaan ei enää halua Suomeen. Olen Ykän kanssa samoilla linjoilla; edellistä hallitusta huonommaksi ei voi mennä ja odotellaan nyt kaikessa rauhassa mitä tapahtuu. Jäitä hattuun, hellekin piinaa, ei kaduille kannata lähteä, eikä torille. Suomi-laiva kääntyy hitaasti, mutta suunta on kuitenkin oikea.

Rouva Ano

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vähän tuohon tyyliin minäkin mielessäni tuumailin. Tätä Purraa epäilin ja epäilen edelleen kestävyydestä paskamyrkyn suhteen, mutta " toivotaan parasta, eikä pelätä pahinta". Jumalan kiitos, se paska-sariinin velkavetoinen aika sentään loppuu ! Mutta jälkien korjaaminen kestää. Ja onhan se Petturi-arvopohja.orpo vielä kaikkea muuta kuin luotettava. No, katotaan, mitä tulee.

Professori kirjoitti...

Kirjoittelin äsken samasta aiheesta ja samasta syystä kuin tämän blogin isäntä. Nyt tarvitaan suomalaisten etua ajavilta ihmisiltä kärsivällisyyttä ja tukea Riikka Purralle ja kumppaneille, jotta ei kävisi kuten aikanaan Sipilän hallituksessa, jossa soinilaisten linjauksilla ns. pyyhittiin takapuolta viimeistään siinä vaiheessa kun puolueen gallup-kannatus kääntyi laskuun.

Gottihan Se kirjoitti...

Yllättäen ihan hyviä juttuja tuossa hallitusohjelmassa. Paljon enemmän kuin odotin. Parempaan suuntaan ollaan menossa jos toteutuu. Tosin kuten Ykä on jo sanonut, huonompaan suuntaanhan se ei oikein olisikaan voinut mennä...

Sen verran on jo tuota itkupotkuraivaria tullut mediassa, että fiilikset on aika hyvät! Ja Soinikin alkoi jo itkemään, mikä lämmittää sydäntäni niin vietävästi!

Anonyymi kirjoitti...

Yleislakkoa ja muita vihervasemmiston likaisia temppuja odotellessa. Mediammekin piti kivasti huolen siitä että ikävimmät uudistukset raportoitiin ensimmäisenä, eli juuri päinvastoin kuin Samariinin aikana. Mielenkiintoista että kun maahan saatiin porvarihallitus niin kriittinen media nousi yhtäkkiä nelivuotisesta horroksestaan talvipesästään ja huomasi että on kevät. Eipähän tarvitse ainakaan enään kuunnella päivästä toiseen sitä että miten meillä on Suomen historian paras hallitus ja kaikki ikävät toimet ovat ymmärrettäviä ja pakon edessä tehtyjä.
Maalittamislakikaan ei taida olla voimassa seuraavaan neljään vuoteen. Vai kuvitteleeko joku oikeasti että media nostaa metelin vaikkapa Riikka Purraan kohdistuvasta arvostelusta, olipa se sitten miten asiatonta tahansa? Sehän ei tietenkään ole maalittamista tai naisvihaa, toisin kuin vaikkapa Ohisalojen, Anderssonien ynnä muiden arvostelu.
Jos Trump (tai kuka tahansa republikaali) voittaa Yhdysvalloissa niin vaalituloksenkin saa varmaan taas kyseenalaistaa Youtubessa ja mediassa ilman että leimautuu salaliittoteoreetikoksi. (Republikaanit, jotka kyseenalaistavat vaalituloksen ovat "vaarallisia salaliittoteoreetikkoja, mutta kysyn vaan että ovatko demokraatit viimeiseen kolmeen kymmeneen vuoteen hyväksyneet yhtäkään presidentinvaalien tulosta, jossa republikaanit ovat voittaneet. Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset ja niin edespäin)
Juu, mutta kuten sanottu, huonompaan on kyllä aika vaikea mennä kuin mitä edellinen hallitus oli ja kieltämättä on tullut sanottua tämä aika monta kertaa viime vuosikymmenien aikana, olipa sitten punamultaa tai porvaria ja pimppiviisikkoa, toivotaan että nyt on vedetty pohjat. Salkut ainakin lupaavat hyvää persuille.

Juha R kirjoitti...

Liittyen tähän sekä Yrjön edelliseen blogipostaukseeen: toivon hartaasti, että Suomessa joskus Halosen presidenttikaudella alkanut kakistokratian aikakausi olisi nyt päättyvän kaikkien aikojen surkeimman hallituksen kauden myötä tehnyt pohjakosketuksen, ja edes hidas nousu alkaisi.
Enempi siihen Kekkoslovakiaan liittyen, olen sitä mieltä, että niihin aikoihin poliitikot oikeasti olivat ajamassa isänmaan etua, vasta sekundäärisesti omaansa ja varmistelemassa seuraavien vaalien menestystä itselleen sekä puolueelleen. Demarit ja kommaritkin varmaan uskoivat oikeasti asiaansa ja siihen, että heidän tiensä olisi meille kaikille paras. Toki taistolaiset saattoivat jo silloin olla sillä asialla, jolla nykyiset äärivasemmistolaiset demarit ja vassarit ovat, virheistä hörhöistä puhumattakaan: tuhoamassa länsimaista yhteiskuntaamme mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti. Ihan tulee ikävä Aarne Saarista ja Rafael Paasiota - ainakin melkein.
Jos jollekin on tuo kakistokratia outo termi, niin kannattaa googlata. Ihan oikea sana, ja noin suomalaisittain erittäin kuvaava.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan mikään hallitus noudattanut orjallisesti omaa ohjelmaansa? Rintama karkuruutta tulee esiintymään, veikkaan ma.


kt

Vanha kyynikko kirjoitti...

Pessimisti ei pety,naamat vaihtuu,kusetus jatkuu.Turpiin saajat pysyy samoina.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy todeta, että Purra joukkoineen varmasti teki sen parhaansa niillä korteilla mitkä oli jaettu. Pessimistinä veikkaan, että rkp marssii ulos hallituksesta ennen vuoden loppua. Ylehän jo taisi aloittaa sen uhriutumis sirkuksen. Syksyllä alkaa sitten itkut ja näytelmät, miten kokonaisia maahanmuuttaja perheitä ajetaan mukamas kuolemaan jne. Taksit eivät liiku ja suomi palaa takaisin Kalevala aikaan. Käsikirjoituksia väännetään jo täyttä vauhtia.

Anonyymi kirjoitti...

Melkoisen onnistunut ohjelma hallituksen taipaleelle. Varsinkin kun jo ennen ohjelman julkituloa vasemmalta kaikui itku ja hammastenkiristys:)
Hallituksen on otettava ohjeeksi: Kyllä maailmaan huutoa mahtuu. Tai koirat haukkuu, karavaani kulkee.
Samariinikin topakkana, että duunarilla maksatetaan velat. No, kuka muukaan ne tässä maassa maksaisi? Hänen ottamansa turhat velat?
Huru-ukko

Bogreol kirjoitti...

Suunta näyttää olevan oikea ja mikäli tyytymättömät purkavat tuntojaan vasemmalla ja persuja äänestäneissä, niin onhan tässä saatu kuitenkin pää auki moneen sellaiseen uudistukseen, mistä ollaan aiemmin vain unelmoitu, ja mitä järjestelmäpuolue ja valtamedia ovat intoillen vastustaneet. Kunpa Orpo ei keikkuisi edelleen rattaalta toiselle ja pysyisi ohjelmassaan.

Nämä vaalit olivat lähipiirissäni ennen kokemattomat, taktinen äänestys vei ihmisiä, yksi aina vasemmistoliittoa kannattanut, äänesti nyt kokoomusta; persut saivat kaksi uutta äänestäjää Marinin pelossa; RKP:n änkyröintiä ei kyllä hyväksytty, mutta saa nähdä kuinka vakaumuksellisesti takinkääntäjät pysyvät ohjelman takana.

Anonyymi kirjoitti...

Yllättävän paljon hyvää tuossa ohjelmistossa!
Esim. Maahanmuuttoon littyen, ei reseptilääkkeet päivittäiskauppoihin ja sitten pari täkyä meille vhm:kin:
Valkopaskahanhi ja merimetso metsästettäviksi lajeiksi, ja lyijyluotikieltoa sekä ampumaratojen lyijykieltoa ei oteta käyttöön!

-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Koska Vanha kyynikko käytti minulle kuuluvan pessimistin roolin, olenkin vuorostani optimisti.

PS on nyt hallituksessa, ensimmäistä kertaa syistä jotka varsin hyvin tiedetään.
Puolue vaati ja sai ne salkut, joita odotettiin siltä hallitusryhmältä jonka luultiin olevan PS ja jonka ex-johtaja pöpöttää nyt, että PS otti väärät salkut.
Kyseisen henkilön odotettiin vaativan itselleen valtiovarainministerin salkun ja sisäministerin jollekin halla-aholaiselle;
Jussi arvioi tuolloin itse olevansa eräille liian kiihottava ministeriksi.

Nyt ne on saatu.
Meidän Riikka ottaa rahasalkun ja onhan se jo ihme jos Jussi väistää tilaisuuden päästä tekemään sisäministerinä sen mistä on niin kauan puhunut.
Oikeusministeri voi tehdä voitavansa, lähinnä vaikuttaa rikosseuraamuksiin toimeenpanon tasolla:
lait säätää eduskunta ja tuomioistuimet saavat käyttää harkintavaltaansa.

Mitä muuta vielä?
Ei mitään.
Pakko lopettaa tähän.

-TR- kirjoitti...

Hyvin kokoomuslainen hallitusohjelma. Tuskin kokoomus kauheasti menettää kannatustaan seuraavissa vaaleissa. Kokoomus toimittaa äänestäjilleen kokoomuslaista politiikkaa.

Ellei maailma muutu täydelliseksi seuraavan 4v aikana persut sen sijaan menettävät demareita ja kepulta viemänsä äänet takaisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Simolle, Ymmille, Rouva Anolle, Terho Hämeenkorvelle, Professorille, Gottihan Se:lle, Ano1:lle, Juha R:lle, kt:lle, Vanhalle kyynikolle, Ano2:lle, Huru-ukolle, Bogreolille, Taisteluvälineupseerille, Qroquius Kadille ja TR:lle & kiitos kommenteistanne. Selvää on, että valtamedia ja Yle etunenässä tulevat lähipäivinä kaivamaan esille ”asiantuntijoita” kommentoimaan tilannetta. Ts. kommunisteja ja äeentisiä kommunisteja. Kun vaalien pelimerkit olivat nämä niin turha on enempää odottaa. Ihan kohtuulliselta tuo näyttää siihen nähden. Joku rupesi jo tietysti ennustamaan että nyt persut romahtaa mutta en kyllä tässä tilanteessa ymmärrä miksi.

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisa QK. kommentisi oli kannustava. Mutta nukutaan yön yli , ja palataan realismiin. Nautitaan nyt tästä hienosta kesä illasta. Itsehän otan huikkaa vitutukseen hienoa konjakkia. Ja luen kirjaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Luen kirjaa freezing order. Bill Browder.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Realismia on sitten se, kuinka hallitus tulee suhtautumaan Brysselistä tuleviin järjettömiin direktiiveihin. Kas ne kun eivät tule jatkossakaan loppumaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Ne direktiivithän tässä pahiten huolestuttavatkin.

Kun Petturi Urpo saa Bryssän käskyn avata itäraja Ryssän lähettämille puolelle miljoonalle turhapaikanhakijalle ja jakaa sen edelleen sisäministeri Jussille, mitä tapahtuu?
Saati jos Bryssä käskee Suomea maksamaan pimpsallituksen ottaman valtionvelan ja Pää-äMmä Urpo tottelee välittömästi jakaen käskyn valtiovarainministeri Riikalle?

Tottelevatko toimivaltaiset ministerit valtioneuvoston päätöstä, jonka on sanellut Euroopan Unionin korkea johtoporras?
Mitä siitä seuraa?
Entä PS:n ulosmarssista hallituksesta?

Anonyymi kirjoitti...

Malttakaa nyt mielenne te kaikki mielnesä pahoittajat ja tuhon ennustajat. Edes siihen saakkaa, että saadaan hallitus edes nimitettyä ja asetettua virkaansa ja ministerit vannoneet valansa.
Kun kuitenkin nätyttää ettei ruåtsalaisten iltalypsy mennetkään kuin strömsöössä. Vaikka valevaltamedia sitä niiin ihquna esitti.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Hieman on kaksijakoinen fiilis. Uusi hallitus ottaa suuren riskin. Tarkoitan etujen leikkaamisella. Ajatus on ns hyvä. Saadaan ne syrjäytyneet ihmisten ilmoille. Tai sitten käy niin, että itsemurhat lisääntyvät. Kuten 1990 luvulla. Saapa nähdä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Totta. Sillä eivät Suomen eduskuntavaalit muuttaneet EU:n toimintaa millään tavalla.

Huru-ukko: Olet oikeassa ja vasemmiston itkupotkuraivarit kertovat ettei kaikki ihan pyllylleen mennyt.

Ano: Jos asiaan liittyy se, että yrityksille annetaan mahdollisuus palkata työntekijöitä niin se on silloin hyvä. Mutta nähtäväksi jää.

Anonyymi kirjoitti...

Niin kuin Sinuhe egyptiläinen aikoinaan sanoi, mikään ei koskaan muutu ja tämä nykyinen hallitus vain vähän hidastaa nykyistä suuntaa neljän vuoden ajan mutta ei pysty pysäyttämään tai kääntämään sitä. Jos se kääntyy, menee ainakin viisikymmentä vuotta siihen että saadaan aikaan yhtä suuri ero nykymenoon mitä nykymenolla on 1950-luvun ajatusmaailmaan. Kaikki vaalit ovat lumedemokratiaa ja pohjimmiltaan Idolsin ja BB:n kaltaisia suosiokilpailuja niiden välillä, joiden julkisuus perustuu tällaisiin suosiokilpailuihin. Ainoa tapa äänestää on äänestää jaloillaan. Maailmassa on niin monta maata että kyllä jokainen löytää niistä itselleen mieleisen.

vieras kirjoitti...

On tämä persuilta paremmin neuvoteltu tulos kuin 2015. Silloin soinipersut meni pelkästään olemaan hallitukseen välittämättä siitä että siellä ajettaisiin omia tavoitteita. Soini ja sen uuvattikaverit pitivät hallitusta pelkkänä hillotolppana. Politiikalla ei ollut merkitystä. Puolueen tilaneella ei ollut merkitystä. Vain hillotolpalla oli merkitystä. Soini istui ministerin tuolilla kuin paska junttilan tuvan seinällä. Soinista ei ollut lähtemään pois hallituksesta, koska ei halunnut vaarantaa ministerinsalkkua.

Hallitus ei ole hillotolppa. Hallitukseen ei pidä mennä siksi että saa ministerin palkkaa ja saa ajella virka-autolla. Hallitus on paikka jossa puolue toteuttaa tavoitteitaan. Jos ei mikään onnistu ja homma on pelkkää pään hakkaamista, sitten pitää lähteä hallituksesta ja kaataa hallitus. Pidetään vaikka uudet vaalit.

Minulle käy se jos persut saa hallituksessa pahiksen roolin, jos se tuo persuille mahdollisuuksia toteuttaa tavoitteita. Persut lienee parkkiintuneita heihin kohdistuneesta paskanheitosta. Vitut siitä mitä mieltä muut ovat.

Kokoomus saa vapaasti hoitaa yleispolitiikan, ulkopolitiikan, maanpuolustuksen, sekä imagopolitiikan ja muun medioiden parrasvaloissa loistamisen. Kokoomus muutenkin tykkää olla esillä medioissa. Olkoot vapaasti. Pääasia että persut tekee tosissaan sen mihin pystyvät. Olisi edes hyvä omatunto että tekee mitä osaa ja pystyy. Ettei ainakaan jää uskalluksesta ja tahdonvoimasta kiinni.

Mielestäni hallitusneuvotteluiden vähimmäistavoite oli että persut saa sekä sisäministerin että oikeusministerin. Siinä persut onnistui. Tämä mahdollistaa sen että voi ALOITTAA työt. Loput riippuu siitä miten päättäväisiä ja voimakastahtoisia persoonia sijoitetaan näihin asemiin. Pitää olla valmis toteuttamaan tavoitteita härkäpäisesti, koska vihervasemmistolainen virkamieskunta aloittaa neliraajajarrutuksen. Pitää olla semmoinen persoona ettei anna virkamiesten pompottaa eikä vetää höplästä.

Toiveena on sisäministeriksi Jussi Halla-aho ja oikeusministeriksi Leena Meri.

Eniten vituttaa että RKP saa opetusministerin. Ilmeisesti RKP:ta piti lahjoa jollain että se luopuu oikeusministeristä. Pakkoruotsia ei siis poisteta. Menkööt tämän kerran, tulevan hallituksen ajaksi. Myöhemmin voi olla toinen tilanne. Mutta sekin on jo saavutus jos pakkoruotsia ei laajenneta nykyisestä. On asioita joita ministeri ei yksin päätä vaan se on hallituksen päätös. Tällaisissa tilanteessa muilla puolueilla on mahdollista pistää RKP ruotuun.

Tämä että RKP on saanut ulkomitata vaatimuksiaan, on keskustan syytä. Keskusta ei edes yrittänyt päästä hallitukseen. Toisaalta olen vahingoniloinen jos kepu kyntää pohjamudissa vaikka kuinka olisi oppositiossa. Mitäs läksi sinne. Ei kukaan pakottanut sinne. Kiinnostaa nähdä miten hyvin keskusta viihtyy oppositiossa demariden, vasemmiston ja vihreiden kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Se on niin helppo sanoa että vaihtakaa maata. Ei se kaikille onnistu. Enkä minä edes halua. Minne minä kotoani lähtisin? Lähde sinä jos huvittaa.

vieras: Kaiken kaikkiaan ihan hyviä huomioita. Muistutan muuten että sille Soinille ei kaikesta kikkailuistaan huolimatta tullut sitä hillotolppaa vaan jäi tuulen huuhtoma perse.

Anonyymi kirjoitti...

Edellisen viestin (17. kesäkuuta 2023 klo 22.41) pääajatus ei ollutkaan se, että täältä olisi kenenkään mikään pakko minnekään lähteä vaan sen toteaminen, ettei muutoksen odottaminen tänä aikana ja tässä paikassa ole realistista. Jos tähän asiaintilaan on tyytymätön, vaihtoehdot ovat joko lähteä tai sopeutua tilanteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Toiveena olisi että ulkomaalaislakia ruvetaan noudattamaan niin kuin se on kirjoitettu, eivätkä tiukennuksetkaan uusien lakien muodossa olisi pahitteeksi. Työperäisen sanahelinän voisi myös jättää pois maahanmuutossa niiltä osin kun se ei ole työperäistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän kanssa 100% samaa mieltä: ei vaihdu koti- eli isänmaa. Äidinkielikin on ja pysyy.

Vaan Jabba the Hutin ulinat ovat oikein mieluista luettavaa!
Jätesammio joka möi perseensä kanisterivirkansa mukana voi katsoa peiliin ja heristää kuvalle kampaviinerikahmintaan ja miettiä ihan aikuisten oikeasti kuinka -tuilleen voi itsensä nolata samalla poliittisen sekä yleisen uskottavuutensa tuhoten. Kannattiko?


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Kuka muistaa kuinka media otti neljän vuoden takaisen hallituksen vastaan? Nyt tuntuu, että uudesta hallitusohjelmasta ei löydy mitään hyvää, mutta ehkä se selittyy yksinkertaisesti vain sillä, että toimittajat ovat vihervasemmistolaisia ja asiantuntijatkin otetaan sieltä vasemmalta laidalta? Vähävaraista kansaa pelotellaan oikein urakalla ja hyvä, ettei Arhinmäki punalippuineen ole jo kapinaa taas lietsomassa.

Rouva Ano

Gottihan Se kirjoitti...

Ano sanoi että "Maailmassa on niin monta maata että kyllä jokainen löytää niistä itselleen mieleisen."

Sanotaanko näin, että ruoho voi olla vihreämpää aidan toisella puolella, mutta ei välttämättä kuten luulit ja toivoit.

Sen verran on tullut asuttua ja matkusteltua ympäri maailmaa että tuota perspektiiviä on kertynyt. Ja matkustelut eivät ole olleet vain jotain "viikonloppu siellä täällä turistina" menoa, vain oikeasti käymässä paikallisten luona jotka ovat näyttäneet mitä se arki siinä maassa tarkoittaa, hyvine ja huonoine puolineen. Ja niitä huonoja puolia varsinkin, jos olet ulkopuolinen voipi löytyä enemmän kuin uskoit ja toivoit.

Kun muutat uuteen maahan, integroituminen voi olla vaikeampaa kuin luulit vaikka kuinka olisit valmis töitä sen eteen tekemään. Jos metropoleista tykkäät, niin voit yllättyä kuinka yhtä-äkkiä Hellsinki näyttää hienolta, ystävälliseltä ja turvalliselta lintukodolta. Jos maaseudulle aijot, niin paikalliset eivät aina sinua sinne tahdo vaikka kuinka ystävällinen ja hyvä tyyppi olisit. Siinä alkaa aika nopeasti Suomalaiset Jukat ja Ainot tuntumaan varsin mukavilta tyypeiltä.

Itse lähdin varsin sinisilmäisenä maailmalle ikuisuuksia sitten ajatellen, että lähes jokainen maa on varmaan parempi kuin Suomi ja en koskaan tule takaisin. Todellisuus on aivan toinen. Se "honeymoon" kyllä loppuu joissain kohtaa joka paikassa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos minäkin sanasen siitä hallitusohjelmasta...
Hallitusohjelma on ehdottomasti oikeansuuntainen ja siten myöskin kannatettava. Seuraavaa ohjelmaa sorvatessa sitten jatkaa samoilla linjoilla... ehkä vähän hienosäätöä.

Mielestäni paras hallitusohjelma muutamaan vuosikymmeneen.
- Lukija

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Timo Hännikäinen kirjoitti aiheesta Sarastus verkkolehteen. Siinä on paljon asioita joista olen samaa mieltä, vaikka monesta asiasta olen Timon ja Sarastuslehden kanssa eri mieltä. Jos asiaa ajattelee hallituskautta pitemmällä aikavalillä. Niin saa tosiaan nähdä toteutuuko kansankapitalismi, vai käykön niin että omaisuus, liiketoiminta ja ennenkaikkea päätäntävalta keskittyy ylikansallisille jäteille. Sillä aikaa kun vihervasemmisto ja perinteisten arvojen arvostajat riitelevät sukupuolten määrästä.

Anonyymi kirjoitti...

Gottihan Se: tämä menee OT:ksi, mutta kerro vähän lisää näistä "honeymoonien" loppumisista. Tämän tyyppiset kertomukset ovat aina hyvin kiinnostavia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Taisteluvälineupseerille, Rouva Anolle, Gottihan Se:lle, Lukijalle, Kaarlo Markkaselle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Viesti ja pointti ymmärretty.

Ano2: Niinhän sitä tuli ja asian korjaaminen kestää kauan.

Ano3: Tiukennuksia haluaisin mm. kansalaisuuksien poistamisen muodossa.

Tvälups: Loppujen lopuksi aika harvalla täällä on edes mahdollisuutta huutaa. Ja kyseinen persukatkera Soini vaan nykyisin kelpaa oikein mielellään valtamedialle ”asiantuntijaksi”.

Rouva Ano: Totta. Viimeiset neljä vuotta olivat suorastaan valtamedian paratiisia.

Gottihan Se: Kiitos lisäyksistä sieltä vierailta mailta.

Lukija: Katsotaan, mitä tapahtuu. Ainakin jotain yritystä on.

Kaarlo: Sitä omaisuuden uusjakoahan se WEF kovasti yrittää.

Ano4: Pyyntö välitetty.

Prozac kirjoitti...

Itselläni on toiveena, että persut pysyisivät keskenään mahdollisimman yksimielisinä hallitustaipaleella. Ja jos tulisivat vielä kokoomuksen kanssakin juttuun, niin oikeiston asema suomessa vahvistuisi. Uskon vasemmiston pelkäävän juuri tuollaista konsensusta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Prozac. Toivottavasti näin vaikka en kyllä kokoomukseen tippaakaan luotakaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Jussi ei sitten yllätykseksi ja pettymykseksi ottanutkaan sisäministerin salkkua, vaan on ehdolla eduskunnan nuijankoputtajaksi.
Syyn tietää vain hän itse, mutta hänhän sanoi Pipilän hallituksen muodostuksen alla ettei halua itse hallitukseen,koska on monelle aivan liian kiihottava.

Kaipa se kiihottavuus vaikutttaa edelleen niin, että oppositio tekisi raivokkaasti kaikkensa estääkseen jokaisen sisäministeri Halla-ahon yrityksen tuontirikollisuuden torppaamiseksi niin, että tilanne sen kun pahenisi entisestään.

Tämä Mari Rantanen ei taatusti ole yhtä kiihottava viherkommunistitytöille.

Gottihan Se kirjoitti...

Jaahas, varmaankin voisin kirjan noista "honeymoonien" lopuista ja muistakin jutuista kirjoitella, mutta kirjoittelen tähän kommenttiosioon jotain vähän pienemmän sortin kirjotusta huomenna, jos se vain Ykälle sopii?

Anonyymi kirjoitti...

J H-a ei sisäministeri? En ymmärrä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Gottihan Se:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Tapsa vaan: QK selitti asian aika hyvin ja Jussihan ei ole koskaan halunnut olla varsinainen pomomies.

Gottihan Se: Jo vain sopii.

Anonyymi kirjoitti...

Kävi juuri niin kuin oletinkin eli Halla-ahosta ei tullut ministeriä. Oltiin Soinista muuten ihan mitä mieltä tahansa niin ainakin hänellä on tiettyä poliittista pelisilmää ja hän oli jo vuonna 2021 täysin oikeassa Halla-ahosta sanoessaan, että hän vetäytyi silloin puheenjohtajuudesta koska yksinkertaisesti kantti petti ja että kaikenlainen vastuun karttaminen on niin luonteenomaista Halla-aholle. Kyse ei ole siitä, että joku Mari Rantanen on "vähemmän kiihottava viherkommunistitytöille" (jos persut niitä muutenkaan yrittäisivät mielistellä, miksi edes puolueena ovat olemassa) vaan siitä, ettei Halla-aho omista selkärankaa, ole koskaan omistanutkaan vaan haluaa vain kirjoitella nettiin nasevia sutkautuksia. Harvinaisen huono resepti poliitikolle.

Gottihan Se kirjoitti...

Osa 1/4:

*Disclaimer* En ole hyvä kirjoittaja ja en oikein tiedä miten tätä kirjoitusta pitäisi alkaa kirjoittelemaan, joten anteeksi jo valmiiksi jos on vähän poukkoilevaa ja asian ohi menevää tekstiä. Samaan syssyyn pitää muistuttaa, että kotimainen ei ole ollut käytössä yli kymmeneen vuoteen, joten kielioppivirheitä on kirjoitus varmasti pullollaan. Ja jos joku asia mistä kirjoitan kiinnostaa enemmän, niin kertokaa vain.

Olen hyvätuloinen, en vauras tai rikas. Raha tekee mahdolliseksi asua lähes missä tahansa oikein mukavasti, ilman että hirveitä ongelmia ja esim. Mikä tahansa länsimaa on ihan jopa loistava paikka asua. Rahalla voit asua sellaisella alueella missä ei ongelmia ole ja pystyt palkkaamaan apuja jotka huolehtivat verotukset, byrokratiat ja lahjonnat pois alta. Joten minun perspektiivi on enemmänkin tavallisen tallaajan. Eli jos olet rikas, niin minun perspektiivillä ei ole hirveänä merkitystä. *Disclaimer loppuu*

Perspektiivistä

Ekana kai pitäisi avata hiukan noita taustoja, jotta helpommin pystyy hahmottamaan meikän perspektiiviä.

Lähdin Suomesta parikymppisenä pojankloppina ennen kuin edes valmistuin AMK:sta, koska Suomi oli ärsyttävä ja paska maa, jossa kaikki oli ihan persettä. Eka vaihto-oppilaana ja sitten töihin ekaan paikkaan kuka töitä tarjosi, kun Suomessa siihen aikaan kaikki työnantajat sano mulle “kiitos, mutta ei kiitos”. Siitä lähtien tässä on eri paikoissa tullut pyörittyä ja hyörittyä. Patonki löytyi vaimoksi ja kaverien/tuttujen piiri on todellakin maailmanlaajuinen, jonka takia on sitten tullut käväistyä vähän missä sattuu ja on tullut nähtyä ja kuultua vähän enemmän näistä paikoista kuin turistina voisi.

Nykyisellään hätyyttelen neljääkymmentä ja nyt todellakin tuntuu siltä, että on aika tulla takaisin Suomeen. Eiköhän tässä maailmaa ole tarpeeksi nähty ja koettu.

Kaikissa maissa on niiden hyvät ja huonot puolet. Tämä pitää muistaa myös kun Suomesta puhutaan. Suomalaiset tuntuu lähes aina unohtavan, että Suomi on todella turvallinen maa ja kaikki toimii ainakin kohtuullisesti. Suomalaiset ovat myös todella ystävällinen kansa. Et ehkä pysty koko päivää tyhjänpäiväistä jauhantaa pistämään pystyyn, mutta jos apua tarvitset, niin sitä saat ja eikä tarvitse puhua rahasta.

Jos luulit että Suomessa on maahanmuutto-ongelmia, niin asustele esim. Ranskassa, Hollannissa, Saksassa tai Briteissä niin johan perspektiivi muuttuu. Ongelmia on, mutta asiat voipi olla myös huonommin ja Suomessa ne on vielä ratkaistavissa.

Entäs Suomen idiootti hallitukset ja byrokratia? Noh, ei ne muuallakaan kovin viisaita ole, joten ihan samoja lakeja tai jopa pahempia laittelee läpi parlamenteissa kansalaisten kiusaksi. Monessa maassa myös on oikeita hardcore sosialisti ja kommunisti puolueita joilla on ihan oikeata kannatusta. Siinä meidän vihervasemmisto alkaa melkein näyttämään puoliksi tolkuissaan olevalta. Sitten vielä erilaiset diktatuurit siihen vielä päälle, eli asiat on ja siinähän sitten nielet ne vikisemättä tai... Byrokratiasta sen verran, että onhan sitä paljon Suomessa, mutta kokeile asua Ranskassa, Hollannissa tai Briteissä jonkin aikaa sillä tavalla että omistat tai yrität omistaa jotain. Alkaa mielesi muuttumaan samantien.

Niin sitten myös tuo korruptio. Suomen korruptio on tyyliin “tee sinä tämä minulle ja kun on sun vuoro tarvita apua, niin ilmottele vain..”. Tämä on ärsyttävää, mutta ei avointa verorahojen siirtoa kavereille tai nepotismia kuten esim. Etelä- ja Itä-Euroopassa, ison veden takana tai Irlannissa.

Gottihan Se kirjoitti...

Osa 2/4:

Yksi Honeymoon Over

Lähes aina kun muuttaa uuteen maahan, niin kaikki tuntuu uudelta ja kiinnostavalta. Ne syyt minkä takia sinne on muutettu todellakin ottaa vallan ja muokkaa/vääristää todellisuutta. Joskus jopa vuosia, ainakin itsellä. Olen asunut parissakin eri maassa enemmän kuin vuoden, mutta jotta tästä ei tule kirjaa kirjoitettua, niin otetaan esimerkkinä Irlanti.

Muutin Irlantiin vuosia sitten työn perässä, kun täällä on todella paljon töitä tarjolla ja palkat on hyvät.

Luulin että hyvät syyt muuttaa tänne oli:
Työt/raha
Englanninkielinen maa
Todella helpoksi tehty työperäinen maahanmuutto
Helposti ymmärrettävä verotus
Irlantilaiset ovat todella ystävällistä kansaa
Varsin turvallinen maa, joka on vielä aika uskonnollinen
Ilmasto, ei koskaan liian kylmä tai lämmin

Huomaa että lista on aika expat henkinen, joka missaa tärkeitä kohtia jos oikeasti haluat elämäsi siellä elää. Alkuun ensimmäiset vuodet tuntui, että kaikki nuo pitää paikkaansa. Lähes kaikki ongelmat joita kohtasin, en niistä hirveästi välittänyt, koska enhän minä omista mitään ja jos ne pahenee niin voin vain muuttaa pois tai vasta sitten ajatella niitä tarkemmin.

Irlannin työperäinen maahanmuutto on tehnyt kuplan tähän maahan, jota on vaikeata rikkoa kun sinne heti alkuun joudut. Kaikkien IT ja muidenkin firmojen EU HQ:t on täällä. Kun menet töihin näihin yrityksiin, niin vähintään puolet työntekijöistä on ulkomaalaisia. Kaikkien näiden firmojen työntekijät kehittävät tämän kuplan, jonka ulkopuolelle jää Irlanti ja suurin osa Irlantilaisista. Dublin ei ole Irlantilainen kaupunki. Se on pieni maailman metropoli, joka on menettänyt identiteettinsä. Sama ongelma vaivaa kahta muuta isompaa kaupunkia, Cork and Galway (Muhammad oli muistaakseni viime vuoden suosituin vauvan nimi siellä.).

Yrittäminen ja verotuksen ymmärtäminen on täällä helppoa ja tekee monet asiat täällä helpoksi. Jos haluat koittaa jotain esim. Myydä torilla sinun kasvattamia kasveja tai lihaa, niin se on todella helppoa. Tai puu/metallitöitäsi, sama juttu.

Irlantilaiset ovat todella mukavaa ja ystävällistä kansaa “tietyllä tavalla”. Kovin ovat puheliata, mutta mitää substanssia niiden puheissa ei ole. “On se ilmoja pidellyt”... Niin onhan se… tyylistä hommaa. Urheilusta niistä saa vähän enemmän irti, mutta yleensä jonninjoutavaa ilman tuhlausta. Totuuksien puhuminen myös on vähän hukassa niiltä. Totuutta ei niistä saa ulos sitten millään. Huumeita ja alkoholia kuluu myös enemmän kuin tarvitsisi.

Mutta sitten jos menet maaseudulle, niin tulee uusia ongelmia vastaan. Turistirysissä Irkut on aika samanlaisia kuin yllä kerroin. Muualla, et ole tervetullut. Olet ulkopuolinen vaikka olisit asunut paikkakunnalla vuosia. Nämä kylät ovat erittäin sisäänpäin kääntyneitä ja joissain paikoissa voit ostaa talon vain jos sukusi on paikkakunnalta. Ne voivat myös tehdä sinun elämästäsi sietämätöntä, joka on käynyt parillekkin tutulle. Yksi tuttu kasvatti ulkona aitauksissa luomu sikoja ja jo vain oli todella maukkaita. Tyypit sitten kylässä eivät tästä henkilöstä tykänneet ja sabotoi sen tilaa aina kun vain mahdollisuus oli. Esim. aitojen tuhoamisia ja porsaiden tappamista. Paikallinen poliisi oli juonessa mukana, koska kaverit, joten mitään apuja ei tullut ja hänen piti lopettaa. Viisi vuotta se yritti, kunnes se ihan mahdottomaksi meni. Nämä ei ole vain yksittäistapauksia, näitä kyllä kuulee täällä tämän tästä ihan ihmisiltä joille näitä tapahtuu. Olen mukana näissä pientuottaja ympyröissä.

Gottihan Se kirjoitti...

Osa 3/4:

Korruptio jyllää täällä aivan älyttömänä. Sitä ei välttämättä tajua heti alkuun, koska se on niin normaalia täällä ja ei sitä esitellä lehtien sivuilla. Kaikki vain tietää että niinhän se täällä toimii ja ylimääräistä rahaa kannattaa varata niihin hommiin, jos haluat että asiat menee kuten haluat, esim. Jos haluat talon rakentaa tai remontoida. Tämän vasta tajusin täysin, kun mahdollista talon ostoa/rakentamista aloin katsomaan. Ja hallituksethan tekee pääksiä vain ja ainoastaan niin että mikä tekee niille ja niiden kavereille mahdollisimman paljon rahaa. Eihän tästä kauaa ole kun hallitus täällä antoi miljardin veronmaksajien rahoja kiinteistö pohatta kavereilleen, ilman mitään takeita mitä ne niillä rahoilla tekee.

Irlanti on turvallinen maa, jos tiedät missä ei kannata kuljeksia. Itselle ei mitään ole käynyt, mutta yleensäkin olen aina varovainen missä ja miten kuljen. Sen Hollanti ja Ranska kyllä sinulle opettaa todella nopeasti. Täällähän nuo paikalliset mafiat tykkää sotia keskenään, yleensä eivät sivullisia ammuskele, mutta silloin tällöin “vahinkoja” sattuu. Nämä mafiat myös tietyillä alueilla pyytävät noita tunnettuja suojelurahoja. Jos et maksa, niin näitä “vahinkoja” sattuu, yleensä omaisuudelle, mutta joskus myös ihmisille. Sittenhän on nuo Irlannin omat kiertolaiset. Jos luulit että mustalaiset ovat ongelmallisia Suomessa, niin et ole nähnyt paljoa. Irlannissa ei virallisia “no-go” paikkoja ole, mutta sanotaanko näin, että on alueita joihin et halua eksyä tai asua, jos haluat elää rauhassa ja ilman pelkoa.

Hallitukset tekee vielä järjettömämpää “vihreätä” politiikkaa täällä kuin Suomessa. Jos se tarkoittaa maatalouden alasajoa tai sähkön/lämmityksen muuttaminen tuulivoimalla toimivaksi, niin sittenhän se tehdään. Ongelmathan on vain pienet, että sähköähän täällä tuotetaan sen takia vähemmän ja vähemmän näistä syistä. Sitten myös tietysti, kaikesta tulee kalliimpaa ja kalliimpaa. Täällä on myös täysin vapaat rajat. Niin vapaat, että teltoissa ja kaduilla joutuvat elämään. Kuten myös tuhannet Irkku perheet. Mutta ketään ei kiinnosta.

Jos tykkäät luonnosta, marjastuksesta, kalastuksesta tai metsästyksestä niin Suomalaiselle voi tulla yllätyksenä, että eipä asiat olekaan kaikkialla niin helppoa. Niin itse asiassa oikeastaan missään muualla. Et niin vain metsään mene tallaamaan. Jokamiehenoikeus ei ulotu paljoa joitain Skandimaita, Skotlantia tai Sveitsiä pitemmälle. Kalastusluvat ja varsinkin metsästysluvat voipi olla täysin mahdottomia saada. Ellet ole merikalastuksen harrastaja, joka on täysin eri hommaa. Tosin kun paikallisia jokia ja järviä katselee, niin ei aina tule mieleen, että haluaisit syödä saalista joka tulee sieltä. Metsiäkin joutuu etsimällä etsimään vaikka niihin voisi hyppimään mennä.

Gottihan Se kirjoitti...

Osa 4/4:

Rahaa täällä pystyy tekemään, mutta kyllä kaikki sitten myös maksaakin. Alkuun ajattelin, että joo, eipähän siinä. Mutta pikku hiljaa aloin ymmärtämään mitä täällä oikeasti tapahtuu. Esimerkkinä vuokrien hinnat ja yleensäkkin asunnoista. Isot kiinteistösijoittajat omistaa Irlannin ja säätelee asuntojen ja vuokrien hinnat. Niillä on näppinsä politiikassa, monet niistä on parlamentissa tai paikallispoliitikkoja. Ne säätelee lait ja kuka saa rahoitusta ja rakennustyöt. Ne pitää huolen että asuntoja on liian vähän ja niitä ei niin vain rakenneta. Ja jos rakennetaan, niin laatu on aivan älyttömän heikkoa. Suomalaiset eivät edes voi ajatella kuinka heikkoa, ennen kuin nämä kokee. Jos haluat ostaa talon edes suurin piirtein kohtuulliselta alueelta Irlannissa, niin vähintään €400,000 joudut maksamaan. Totuus on jos hyvän talon hyvältä paikalta haluat, niin €700,000 varmaankin menee rikki. Itse asun vuokralla, OK alueella ja maksan pelkkää vuokraa noin €2,300/kk. En edes jaksa alkaa puhumaan sähköstä ja kaasusta ja niiden hinnoista tässä. Niin ja vuokralainenhan voidaan heittää ulos helposti, jos lisää vuokraa voidaan saada. “Me valmistelemme talon myyntiä, joten voit jatkaa asumista sen aikaa täällä, mutta sitten kun on myyty niin sinut heitetään ulos ja me tehdään tässä välissä sinun elämisestä helvettiä.”. Sitten on pakko muuttaa pois. Talo on myynnissä pari kuukautta, mutta kukaan ei jostain kumman syystä sitä osta. Ja yhtäkkiä talo on taas vuokralla, mutta paljon isommalla vuokralla. Tämä tulee varmaankin taas tapahtumaan meille, kun vuokranantaja voisi nykyisellään saada tästä talosta ainakin €3,000/kk.

Jotta tuli ymmärrettyä asioiden oikea laita, niin siihen meni minulla vuosia. Se uutuuden viehätys, kuplassa eläminen, rahan tulo, et omista mitään jne. Vääristää todellisuuden vaikka kuinka luulisi olevan viisas ja tietäväinen. Kaikki nämä asiat alkoi hiertämään pikku hiljaa minua ja kun niitä alkaa olemaan tuollainen määrä niin se alkaa tuntumaan jossain vaiheessa. Mutta lopullisesti nämä tosiasiat iski vasta kunnolla kasvoille kun aloin katsomaan talon hankkimista. Irlannissa se on mahdotonta ilman älytöntä velkavankeutta. Se oli se viimeinen niitti ja se tapahtui jo joitain vuosia sitten. Sen jälkeen ainut asia mikä täällä on meidät pitänyt on raha ja sen säästäminen mahdollisissa raameissa, että elämänlaatu pysyy hyvänä.

Siinä myös sitten tuli katsottua muista maista talon ostoa, kunnes tajusimme, että Suomesta voimme ostaa ilman lainoja talon luonnonhelmasta, joka antaa meille kaiken mitä tahdomme talosta ja ympäristöstä. Suomalaiset voivat vielä omistaa asunnon vaikka ei vauras olisi. Tämä on harvinaista täällä maailmalla.

Paljon muitakin asioita on mitkä ovat alkaneet hiertämään aikojen saatossa, mutta alkaa tämä kirjoitus olemaan jos sen verta massiivinen, että parempi lopettaa.

Viimeiset Sanat

Tekisinkö mitään erilailla, jos olisi mahdollisuus mennä takaisin ajassa? En. Mielestäni on tärkeää kokea asioita ja oppia sitä kautta. Paljon on hienoja elämyksiä parinkymmenen vuoden aikana tullut koettua, nähtynä ja kaverisuhteita solmittua. Samalla on tullut tajuttua, että Suomi ja Suomalaiset on varsin OK ihan maailman mittapuullakin.

Viimeisenä vain haluan taas muistuttaa, kun joskus ajattelet kuinka Suomessa on joku asia tai kaikki ihan peestä. Aina asiat voipi olla huonommin ja ruoho ei aina ole vihreämpää aidan toisella puolella. Kyllä sitä muuallakin osataan tyriä ja urakalla. Jotkin ovat sitä harrastaneet vuosisatoja. Vaikka alkuun muut maat voivat näyttää paremmilta, ei ne aina kokonaisuudessaan ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Gottihan Se:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Arvostelu on niin perin helppoa. Jussi on kuitenkin kansallismieliselle liikkeelle ollut elintärkeä tekijä. Ja jos pitää Soinia tietolähteenään niin se on tietysti jokaisen oma asia.

Gottihan Se: Suuret kiitokset erittäin kattavasta katsauksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei siinä ole varsinaisesti kyse Soinin käyttämisestä tietolähteenä. Soini vain sanoi ääneen sen minkä kaikki muut ovat jo muutenkin tienneet. Hallis on ollut hyödyllinen maahanmuuttokriittiselle liikkeelle kirjoittamansa blogin vuoksi mutta selkärangaton ja vastuunkantoon kykenemätön poliitikko. Vähän samassa pisteessä kuin meikäläinen, joka huvikseen louskuttaa leukojaan internetissä päivät pitkät mutta ei ole missään esimiestehtävissä. Toisaalta minun tapauksessani siitä ei mitään haittaa ole kun ei kukaan minua tiedä tai mihinkään ole ikinä äänestänyt tai ehdottanut. Mutta kyllä kansanedustajan pitäisi osata käyttäytyä kuin johtaja. Muutenkin kyrsii tällainen tiettyjen poliitikkojen (esim. Hallis ja aikaisemmin myös Soini) henkilökultin tasolle menevä maaninen fanitus vaikka tietenkin sellainen aina ikävä kyllä tuppaa politiikkaan kuulumaan. Olisi mukavampaa, jos pidettäisiin asiakysymykset erillään henkilöistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jussin ansiot siinä, että puolue muotoutui nykyisenlaiseksi ovat kiistattomat. Ja ehkä hän ajatteli, että ministeriksi löytyi pätevämpiä ehdokkaita kuin hän. Ei se mitään henkilökulttia ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisäyksestä. Mahdollista. Jussi on jo joka tapauksessa saanut valtavan paljon aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tästä asiasta oikeastaan kannattaisi enempää kinastella, jokainen on poliitikoista sitä mieltä mitä tykkää ja saahan sitä odottaa vaikka että itse joulupukki tulee ja pelastaa, mutta... Halla-ahohan on nyt samassa tilanteessa kuin joku menneiden vuosikymmenten popartisti, joka on hävinnyt listoilta jo jokin aika sitten ja keikkaileekin enää satunnaisesti. Halla-ahon uran huippukohdat, kuten Scripta-blogiin kirjoittaminen, puolueen puheenjohtajana ja europarlamentaarikkona toimiminen on jo koettu. Hän edes tuskin somettaa ollenkaan, ei ole käytännössä somettanut tai antanut lausuntoja mistään asiasta enää vuosikausiin. Tässä vaiheessa jo se, että hän saisi edes suunsa auki jossain asiassa alkaa jo tuntumaan hivenen epätodennäköiseltä. Kaikki merkit viittaisivat siihen, että seuraavat neljä vuotta vietetään eduskunnan nuijankopauttajana ja äänestyksissä nappia painavana rivikansanedustajana ja ehkä sitä seuraava yksi kausi hyvän palkan takia oppositiossa sanomatta ja tekemättä mitään, kunnes viimeistään vuonna 2031 tapahtuu katoaminen kuin maan nielemänä. Pehmeä lasku kosti sopeutumisrahan nostoa ja eläköitymistä on alkanut. Maahanmuuttokriittiselle liikkeelle on ollut kasvavaa kysyntää kaikissa Pohjoismaissa koko 2000-luvun ajan, ei se yhdestä henkilöstä ole kiinni.

En luota Halla-ahoon henkilökohtaisesti ollenkaan ja jos olisin eduskunnassa töissä, en viitsisi teettää tai odottaa häneltä mitään asioita kun ne kuitenkin jäisivät tekemättä. Ajatuskin Halliksesta jonain presidenttiehdokkaana kuulostaa naurettavalta ja jotenkin epätodelliselta. Tietenkin sellaista veikkailee "politiikan asiantuntijan" roolissa joku iltapaskalehden kolumnisti, vaikka asiaa voisi kysyä suoraan Halla-aholta itseltäänkin. Hän ei ole missään ikinä sellaista halukkuutta ilmaissut. Pitäähän iltapaskan kolumnistinkin jotakin veikata ja hän päätyy veikkaamaan Halla-ahoa, kun ei mitään parempaakaan persuilla ole tarjota. Sitä samaahan tekoälykin voisi veikata.

Poliitikkona Hallis on jonkinlainen räväköihin blogikirjoituksiin keskittynyt ja hevimetallia nuoruudessa soittanut viisasteleva suunsoittaja monomaanikko, joka ei Eva Biaudet'n raiskaustoivotus- ym. kirjoitustensa takia nauti sellaista poliittisen kentän laidasta laitaan ulottuvaa varauksetonta luottamusta mitä joltain Sauli Niinistön kaltaiselta edustustehtävissä pönöttävältä vaaleissa valittavalta kuninkaalliselta odotetaan. Presidentin kuuluu olla hajuton ja mauton. Suostuisiko kukaan vihervasemmistolainen kättelemään häntä vuotuisessa seremoniassa, jossa lauman eliittijäsenet ovat yhdessä kerääntyneet osoittamaan laumanjohtajalle kunnioitustaan? Tuskin. Asiaan vaikuttavat myös Halla-ahon yksityiselämän kohut (avioliiton ulkopuolinen lapsi). Mitä ihmettä Halla-aho edes presidenttinä tekisi, kun hän on aina keskittynyt vain ja ainoastaan maahanmuuttoon ja presidentin valtaoikeudet ovat jo niin pitkälle karsittuja, että koko virkahan vastaa nykyään tyyliin jotain Ruotsin kuningasta. Tuosta "henkilökultti"-asiasta sen verran, että Halla-aho on maahanmuuttopiireissä nauttinut jo pitkään samanlaista pikkutyttömäistä fanitusta ja hypetystä kuin Sanna Marin omiensa parissa, te ette vain ehkä itse sitä huomaa koska olette niin syvälle uppoutuneet siihen ettekä näe metsää puilta.

Ei nuo nykyiset persukansanedustajat ole sen kummempia kuin vuonna 2015 valitut. Jos he tänä päivänä päätyisivät samaan tilanteeseen kuin vuonna 2017, eli pääministeripuolue antaisi heille vaihtoehdoiksi joko pysyä hallituksessa hillotolpan vuoksi tai periaatteistaan irti sanoutumisen, luultavasti siinäkin kävisi niin, että noin puolet vähän periaatteellisempia jäseniä jäisi hallituksen ulkopuolelle ruikuttamaan, kuinka heidän ei demokratiassa anneta vaikuttaa ja loput muodostaisivat uuden eduskuntaryhmän (Sininen tulevaisuus 2.0), jonka kaikki edustajat putoaisivat seuraavissa vaaleissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Sait läpi antipatiasi ja ennustuksesi. En lähde riitelemään ihmisen kanssa joka omistaa kristallipallon.

Prozac kirjoitti...

Itsekin toivoin jussista sisäministeriä mutta...voi olla että ei haluttu antaa vihervasemmistolle mahdollisuutta veneen keikuttamiseen. Tämän päivän uutinen vilhelmi junnilasta antaa osviittaa. Sisäministerinä jussi olisi saanut vastailla joka toinen päivä scriptaa koskeviin kysymyksiin. Ja emme tiedä onko persut ehkä saaneet joitain asioitaan läpi neuvotteluissa ehdolla, että jussi ei ole ministerinä. Ja haluaako jussi presidentiksi, tai edes ehdokkaaksi? Sitä on vaikea uskoa, koska hallis ei taida pitää parrasvaloista. Ja jussi voi olla kyllä omimmillaan puolueessaan taustalla. Sitäkin voi miettiä, että olisiko persut näin suuri puolue ilman halla-ahoa? Vai olisiko hajonnut keskenään riiteleviksi pienpuolueiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Prozav. Varmaan hyvin pitkälle näin. Ei tule unohtaa sitä, kuinka suuri vaikutus valtamedialla on tässä maassa.