tiistai 27. kesäkuuta 2023

TODELLINEN JA KUVITELTU UHKA

Niin kuin lukija hyvin tietää, vihervasemmistoa ottaa ankarasti päähän se tosiasia että se on menettänyt absoluuttisen valtansa. Ja sen vuoksi se kiukkuaa minkä ennättää yrittäen tietysti muuttaa tilanteen joksikin toisenlaiseksi.

Tuorein esimerkki on se, että vihervasemmisto pykää epäluottamuslausetta perussuomalaisten ministerille Vilhelm Junnilalle koska – vihervasemmiston tulkinnan mukaan – Junnila on jatkuvasti yhteyksissä – vihervasemmiston tulkitsemiin – natsiliikkeisiin. Joka pohjaa siihen, että Junnila puhui Turun terrori-iskun muistotilaisuudessa vuonna 2019. Olikohan arabijätkän terrori-iskun uhrien muistelukin äärioikeistolaista?

Kyseisen epäluottamusviritelmän on laittanut alulle vihreitten kansanedustaja Hanna Holopainen joka heittää pökköä pesään, luonnollisesti vihervasemmistolaisen tulkinnan mukaisesti:

Äärioikeistolaiset liikkeet edustavat täysin tuomittavaa vihan ideologiaa.

Kiistämällä demokraattisen järjestelmän perusteet äärioikeistolainen ajattelu on myös suora uhka demokratialle itselleen ja poikkeaa näin tavanomaisista poliittisista erimielisyyksistä.

Kyseinen Holopainen vain tietoisesti unohtaa natsismin teoriaa siteeratessaan että perussuomalaiset – niin kuin Junnilakin – ovat mukana demokraattisessa prosessissa, puolue on saanut vaalimenestyksensä demokratian keinoin ja on osa demokratiaa. Noudattaen demokratian pelisääntöjä. Perussuomalaiset eivät ole millään tavalla muuttamassa suomalaista demokraattista järjestelmää.

Sen sijaan vihervasemmistolle ei suomalainen demokratia näytä sopivan eli kun kansa äänestää sen mielestä väärin, niin vaalitulosta ja sitä seuraavaa hallitusta tulee sabotoida mahdollisimman paljon. Kuka olikaan se oikea uhka demokratialle?

Mutta joo, hotellin respasta heitetään idea. Kun kerran natsismia jahdataan niin mikäs siinä. Veikkaanpa että jokainen perussuomalainen kansanedustaja julkisesti irtisanoutuu natsismista. Mutta samalla voi vaatia reilun pelin hengessä että kaikkien vihervasemmistolaisten tulee julkisesti irtisanoutua sosialismista ja kommunismista sekä tuomita ne aatteina.

Kas kun kyseiset aatteet ovat ihmisten lahtaajina vielä huomattavasti natseja menestyksekkäämpiä.

Jaa, ketkäs ne siinä kättelevätkään Puolan ryöstö- ja murharetken jälkeen vuonna 1939?


34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse äänestin ps. Pointtini olivat perusteltuja, joita myös ps ns yrittää toteuttaa. En kuitenkaan ole naiivi. Ei ps voi/pysty laittamaan stoppia sille, minkä näemme/luemme ruotsista. Hidastamaan ehkä. Ja tietenkin se, että itselläni on lapset. En toivo, että he joutuvat elämään valtiossa, joka edistää täyttä hulluutta, mukaan lukien se kuuluisa väestönvaihto kolmansista maista, jotka tekevät suomesta sen mistä tulivat. Haluan, että tyttäreni voi elää ilman pelkoa suomessa siten, että uskaltaa liikkua esim yleisillä jne pelkäämättä joutuvansa esim joukkoraiskatuksi. Jos tämä on natsismia, olkoon sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli Esson baarissa Ryysyranta-keskustelussa esillä tuo epäluottamuslause esitys. Tultiin tulokseen että jos eivät muuta aihetta keksi niin olisi viisaampi olla hiljaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuo ei ole natsismia. Se on tervettä järkeä ja lähimmäisenrakkautta.

Ano2: Jep. Kun natsikortti lyödään pöytään niin se kertoo että eväät ovat vähissä.

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen vihervasemmistolainen natsijahti on suora syöttö Puttosen lapaan. "Suomi denatsifioitava!"

QroquiusKad kirjoitti...

Kerkesinkin sitten kommentoida asiaa edellisbloggaukseen, kun en huomannut uutta tulleen.
Siellä se kuiten on, jahka tulee esiin.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Hirveä huuto aivan keksitystä nasse yhteydestä. Kukaan ei tosin rääkynyt mitään Anderssonskan analfabeetti yhteyksistä jotka eivät olleet mitenkään keksittyjä vaan todellisia, onhan hänestä valokuvia läppärinsä kanssa jonka kanteen oli liimattu anarkomarkojen logo. Ja hän tunnusti osallistuneensa mustalippujen väkivaltaisiin mielenosoituksiin Saksassa, kuten monet muutkin Vasemmistoliittolaiset. Ja ihan tiedoksi että tuo porukka ei todellakaan vanno demokratian ja rauhanomaisten vaikutuskeinojen puolesta, vaan pyrkii muuttamaan yhteistkuntaa oikean ja todellisen ja oikeasti tehdyn väkivallan avulla. Ja näihin vassarit ja osa vihreistä porukoihin ihan oikeasti kuuluu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne. Niin vihervasemmisto kuin vihervasemmistolainen media pyrkii määrittelemään sen, että mikä on sopivaa puhetta ja mikä sopivaa ajattelua. Ja se ei ole kyllä demokratian pelisääntöjen mukaista. Mutta suomalaisella vihervasemmistolla ei ole oikeastaan muuta keinoa kuin rääkyminen koska ei siitä väkivalloin vallan kaappaajaa ole.

”Hyväksykää ehdoton valtamme, tai meille tulee henkinen pipi”.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Uutiset julkaisi tuon Junnilan "natsipuheen" jonka hän piti tuolla Kukkavirta - tapahtumassa. Siellä Auran rannoilla oli paljon muutakin yleisöä kunnioittamassa tuon traagisen Turun tapahtuman uhrien muistoa kuin nämä virhevashörhöt väittävät.
Ja oli siellä, ja on sen jälkeenkin ollut näitä variksia ja muita riekkujia osoittamassa mieltää muistotaphtumaan osallistujia vastaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ja yleensä ne takkutukat aiheuttavat noissa tilanteissa häiriötä. Elämysmatkailijat.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Pavlovin koirilla on herkkä vainu, ja ne on opetettu tunnistamaan vihollinen jo kengänjäljistä. Ja kun kouluttaja saa käteensä valokuvan joukkokokouksesta, kas vain, siellähän se syytetty piileskelee keskellä väentungosta.

On sentään ollut läsnä. Mitä me enää muita todistuksia tarvitsemme? Tuossahan se on samassa valokuvassa kuin ne joihin on jo leima lyöty, ja hitto, eikös sen isäkin ollut jotain... tai ainakin se yksi sukulainen, vai oliko se koulussakin samalla luokalla.

Kun tosiuskova aatteen palon vainoharhainen kyylä sieluttaa todellisuuden omilla tulkintatarpeillaan, hirvittävää jälkeähän siitä syntyy. Nyt ja aina -- ei tämä massapsykoosi ole mikään oman aikamme, ei edes oman vuosisatamme, eikä edes vuosituhansien ilmiö. Siinä on kyse ihmisen ikuisista taipumuksista -- sillä ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen laji, ja aina kun yhteisöt kriisiytyvät ja tajunnan taso laskee tunnustuksellisen ajattelun asteelle, yhteisöissä vallitsevat yhteisövoimat -- esimerkiksi suunnaton tunnustuksellisen yhdenmukaisuuden paine -- päätyyvät ensin kaikkien eri mieltä olevien, sitten ihan kaikkien joilla on vaikka saman värinen vaate, tuhoamiseen.

Ja tosiaan, se läksy, joka meidän tulisi omasta ihmisyydestämme oppia, on se, että tämä joukkomitassa tapahtuva taantuminen tunnustuksellisen ajattelun totalitarismiin voi tapahtua ihan minkä tahansa aatteen tai opillisen sisällön nimissä, eikä se todellakaan ole minkään tietyn vuosikymmenen, vuosisadan tai -tuhannen aattellisista tai tiedollisista nimikkeistä kiinni.

Kyseessä on yhteisöjä organisoivan vallan taantuminen. Jos luette Orwellin kirjan tarkasti -- sillä Orwell tajusi hyvin sen, ettei totalitarismi ole mihinkään tiettyyn ideologian nimeen tai opilliseen sisältöön liittyvä ilmiö -- hän todellakin eksplikoi tuon asian varsin selvästi. Hänen kuvaamassaan järjestelmässä valtaapitävien ylin kerros jopa tiesi ja kirjasi ohjelmaansa sen, että kyse on pohjimmiltaan vain raa'asta vallasta.

Me länsimaailmassa elämme nyt sortuvan kulttuurin aikoja, ja taantuminen tapahtuu laajalla rintamalla aina kulttuurisen narsismin valtaannoususta näihin tunnustuksellisten tulisielujen harrastamiin leimaus- ja lynkkausyrityksiin. Olemme jo keskellä ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuria. Ja edessä päin on vain pahenevia aikoja -- sosiopsyykkinen tajunnallinen taantuma on itse itseään ruokkiva kierre, ja se merkitsee myös sitä, että leimailemiseen ja tuhoamistarpeeseen sairastuu jatkuvasti kasvav joukko heikkoja ja ajattelukyvyttömiä aatteen ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut tätä valtamedian uutisointia vuosia. Henkilökohtaisesta tragediastani lähtien. Sen olen huomannut, että aina kun tulee ilmi joku maahanmuuttajan tekemä rikos, joka nyt jostain syystä päätyy otsikoihin, niin välittömästi on esillä se, miten paska on suomalainen mies. Joka helvetin kerta.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Sen verran muuttaisin että demokratia on kuollut ideologia. Roomassa sitä kokeiltiin (optimit vs. populaarit) ja huonostihan siinä kävi. USA kokeili aikansa, mutta FBI puuttui peliin ja palautti järjestyksen ja neoconit valtaan. Eihän tätä soppaa saada muutettua kuin lopettamalla Ukrainan sota.

Voidaan toki ajatella, että länsimainen sosialismi olisi elinkelpoinen. Mutta kun otetaan huomioon, että sen aiemmat kokeilut (fascismi, natsismi ja bolsevismi) eivät onnistuneet, niin suosittelen palaamaan vanhaan kunnon kapitalismiin. Sen suurimmat esteet ovat WEF, EKP ja NATO.

Valitse niistä mitä haluat noudattaa.

T kumis

Anonyymi kirjoitti...

Totta muuten on, että vhervasemmosto pelaa näillä lausunnoillaan aivsn suoraan Putinan ja venäläisen propagandakoneiston lapaan: "Suomessa on natseja, tässä asiasta useamman suomalaisen kansanedustajan lausunto sekä epäluottamusäänestys".

Vaan milloinkas nuo olisivatten Suomen etua ajaneet saati ajatelleet?!


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Anolle, kumikselle ja taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Tämä mainitsemasi on varmasti vaikuttanut vuosisatoja ja ehkä vuosituhansia. Me vaan elämme tässä nykyhetkessä ja se tekee meille pirunmoisesti kipeää nytkin. Epäilemättä elämme sortuvan kulttuurin aikoja. Ja ne, jotka yrittävät sitä pelastaa ovatkin väärinajattelijoita.

Ano: Tästä voimme varmaankin kiittää feministejä. Joita miehet elättävät.

Kumis: Demokratia nykymallissaan ei oikein toimi mutta en oikein tiedä parempaakaan. En oikein usko, että Ukrainan sodan loppuminen muuttaa länsimaita yhtään paremmaksi. Tauti on kovasti syvällä.

Tvälups: Epäilemättä Venäjän propagandakoneisto käyttää näitä metelöintejä hyväkseen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi ristuksen ketunperseen löyhkä! Mitä helvettiä varten täällä vouhkataan muun maailman ongelmille? Juu kyllä saadaan turpaan taloudessa, kun on lähdetty mukaan pakotekohkotukseen itänaapurin suuntaan. Fiksua? Nykyhallitus on jo oikealla tiellä, mutta paljon,paljon raakeamalla ja järkiperäisemmällä kädellä pitäisi tähän nykyhulluteen puuttua , kaikkine woke lgbtitityy pridekotkotuksiin sun muuhun! Kyllä ne kallion viherhipsteritkin tajuavat ( ehkä 10v kuluttua) parveke viljelyn tarpeen, kun KAUPASTA EI VOI OSTAA MITÄÄN,VAIKKA RAHAA OLISIKIN! Siittä vaan Suomi suohon, jos vihervasemmisto saisi hallituksen nurin?
Olen jo etsinyt netistä ohjeita kanijänis riistan hyödyntämiseen, kas kun nuo rusakot loikkivat pihamaalla joka ilta. Rane

Anonyymi kirjoitti...

Olen tietoisesti mutta vastentahtoisesti lukenut viime aikoina useamman kirjan tuosta itänaapurista ja heidän kolttosistaan muutamalta viime vuosisadalta. Nykyryssä ei keksi enää muuta kuin nimetä kaikki vähänkään toisella tavalla ajattelevat natseiksi ja/tai fasisteiksi. Tässä on vähän samaa kaikua. Toisaalta, kyllä Junnilan ajattelemattomuus olla mukana ja ikään kuin pilailla vakavilla asioilla voi futistermein tulla sukille.

Olavi Koskela kirjoitti...

Joo joo. Minä kun olen hiukka naiivina immeisenä kuvitellut, että epäluottamusta ministerille voidaan esittää vain todennettujen tekojen nojalla - siis ei joidenkin väitettyjen yhteyksien perusteella. Tai siis, voidaanhan sitä toki esittää, mutta tulkitsen nuo Holopaisen hölötykset vain vasuriopposition jo kauden alkumetreillä väsyneeksi poliittiseksi peliksi. Lähinnä mieleen tulee, että mikähän harhautettu kansan osa on tuonkin holopaisen eduskuntaan äänestänyt.

-TR- kirjoitti...

Monihan on sanonut että nykymeno muistuttaa Weimarin Saksaa jossa myös kaikenlainen hulluus kukoisti. Jonkinlainen vastavoima tulee varmasti sillä normaalit ihmiset alkavat olla lopen kyllästyneitä.

Toivottavasti ei kuitenkaan ihan 90v sitten tyylistä vastavoimaa.

Gottihan Se kirjoitti...

Natseja löytyy nyt sitten jopa hallituksessa! Kyllä nyt taas nähdään, että ne sadat miljoonat natsit Suomessa on niin kädettömiä. Ei vieläkään ole kolmas valtakunta tullut.

Ja kai ne vihervassarit löytää tänään taas uuden natsin jostakin, kun niitä mijoonia niillä Suomen mannuilla ja soilla on. Sittenhän voi taas tätä älämölöä jatkaa... Itsehän olen varmaan "pahempi kuin aatu" näiden selkärangattomien mielestä, joten varmaan sulaudun niille soille varsin hyvin kun takaisin tulen!

Mutta en tiedä mitä tähän taas muuta voi sanoa. Ainoa vaihtoehto on sarkasmi. Alkaa tämä homma menemään niin väsyneen puolelle.

Toinen professori kirjoitti...

Termiä äärioikeistolainen käytetään nykyisin lehdistössä jatkuvasti. Olisi hyvä, jos ruvettaisiin puhumaan äärivasemmistolaisista vastaavalla tavalla. Lehdet eivät tähän tietysti suostu, mutta blogistit voisivat alkaa levittää tätä termiä. Näin se saattaisi levitä yleisempään käyttöön. Myöskin voitaisiin äärivasemmistoa alkaa rinnastaa stalinismiin. Se olisi ihan yhtä oikeutettua kuin joidenkin tahojen nimittäminen natseiksi.

Kyllähän meillä ihan oikeita natsejakin on, sitä ei voi kiistää.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Sehän tässä vähän pelottaa että nämä vihervasemmiston hillumiset ja jatkuvat tolkuttomat ylilyönnit satavat oikeasti sinne äärioikeiston laariin, kuten nyt muualla Euroopassa näyttää käyvän. Meillä ne ovat tähän saakka menneet Persujen tilille, joka sentään on vain kansalliskonservatiivinen puolue, mutta näin ei näytä olevan enää muualla. Ja jos persuja estetään riittävästi, niin seuraava vaihe on että eräät radikalisoituvat ja alkavat kannattaa niitä oikeita ääriporukoita. Tämä on vähän samanlainen ilmiö kun rasismi on, sitä ei oikeastaan ollut ennenkuin se luotiin alkamalla vastustaa sitä asioissa joissa sitä ei ollut. Samalla tavalla ollaan nyt luomassa äärikeistolle kannatuspohjaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Äärivasemmistoa alkaa rinnastaa stalinismiin?
Stalinismihan ON nimenomaan äärivasemmistoa!
Samoin se mitä nimitetään "äärioikeistoksi" eli kansallisSOSIALISMI on vasemmistolainen oppi, jolla ei ole kommunismiin nähden kuin pienehkö opillinen ero;
käytännön toteutuksessa ei juuri minkäänlaista.

Kyseessä on juuri ja vain käsitehässiminen:

Stalin käsi NKP:n AgitProp-osaston alkaa jauhaa hitlerismistä äärioikeistona muka äärimmäisenä vastakohtana stalinismille, koska liian monet olivat alkaneet kiinnittää huomiota näiden vasemmistolaisten oppien samankaltaisuuksiin.
Käsitehässiminen onnistui täydellisesti.

Täydellisesti.

Toinen professori kirjoitti...

"Äärivasemmistoa alkaa rinnastaa stalinismiin?
Stalinismihan ON nimenomaan äärivasemmistoa"

Totta kai stalinismi on äärivasemmistoa. Mutta meidän äärivasemmistoa olisi syytä rinnastaa stalinismiin samalla tavalla kuin osaa oikeistoa rinnastetaan meillä natsismiin. Tuliko nyt selväksi?

Kuten sanot, Hitlerin puolue oli sosialistinen kuten nimestäkin näkee. Ne, jotka puhuvat oikeistolaisuudesta eivät yleensä mieti, mitä he tällä käsitteellä tarkoittavat.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
Että jos vaan puhuttas asioista niitten oikeilla nimillä eikä niille hässityillä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ranelle, Anolle, Olavi Koskelalle, TR:lle, Gottihan Se:lle, Toiselle professorille, Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Rane: Tuo voi olla se tulevaisuus, varsinkin jos EU:n määräyksiä noudatetaan orjallisesti.

Ano: Nykyryssällä ja vihervasemmistolla on sama linja. Sinänsä jostain ajattelemattomuudesta on turha lähteä pyytelemään anteeksi. Ne innostuvat siitä vaan.

Olavi: Kehitys kehittyy, katsos. Ja tämä on vihervasemmiston kehitystä. Koko touhussa haisee se järkytys kun absoluuttista valtaa ei enää olekaan.

TR: Toivottavasti se vastavoima on ihan sitä järkevää konservatiivisuutta.

Gottihan Se: Hyviä huomioita.

Toinen professori & Qroquius Kad: Niin minä kuin Toinen professori toki tiedämme tuon käsitehässimisen joka kuuluu kategoriaan ”voittaja kirjoittaa historian”. Mutta meidän vihervasemmistoa saa ihan rauhassa sanoa äärivasemmistolaiseksi. Ja yhtä osuva termi on kyllä äärifeministi sillä sehän on synonyymi reaalimaailmasta täysin vieraantuneelle sekopäälle.

Thorvald Eskilinpoika: Sinänsä Suomessa se natsismi ei saavuttanut suosiota silloinkaan kun se oli aikanaan Euroopassa pop.

Anonyymi kirjoitti...

Tv 1, uutiset 28.6.2023, klo 18. Mistä ihmeestä 'uutistoimittajat' löytävät kommunistiprofessoreita, tukemaan omia ajatuksiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Heitetäänpä ilmoille inhorealistinen, mahdollisuuksien rajoisaa oleva ennuste: Ennen seuraavia pressanvaaleja pidetään eduskuntavaalit. Jos ja kun ruåtsalaiset jatkavat aisan yli ja persujen potkimista, persut kaatavat hallituksen ja uutta ei saada aikaiseksi. Uudet vaalit, ja niissä on persut suurin puolue, kepulit ja virheät kutistuvat kuin pyy maailmanlopun edellä. Vassarit ja demarit syövät toisensa ja kokkarit uusivat koko puolueen johdon alkaen puuhapetteristä ja lepomäestä. Vai oliko se leposide??
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Nähtäväksi jää. Se RKP kyllä aloitti aisan yli potkimisen heti kättelyssä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin joo, ja Anolle. Kommunistiprofessori valtamediassahan ei ole enää edes vika, se on ominaisuus.

QroquiusKad kirjoitti...

Eiköhän tässä käy näin:

oppositio alkaa suoltaa epäluottamuslauseita kaikesta, mitä persuministerit tekevät tai jättävät tekemättä.
Rasistisen Kielipuolueen kaikki edustajat äänestävät hallitusta vastaan yhtenä ämmänä.
Joka kerralla niiden mukana on yhä useampi KaKolainen, kunnes hallitus kaatuu.

Petturi Urpo huutaa riemusta ja julistaa onnistuneensa:
hän tuhosi persuperseet!
Viis V**ttua vastaavat hänelle hänen olevan tosi hyvä huora, joka tottelee erinomaisesti;
kaikki meni kuten suunniteltiin!

Uusissa vaaleissa PS:n kannatus jääkin sitten yksinumeroiseksi.
Kukapa vitsi enää äänestää puoluetta, jonka ei anneta päästä hallitukseen tai menestyä siellä;
hallituskumppanit iskevät vain puukkoa selkään.

Muistaakseni olen juurikin tästä asiasta maininnut monta kertaa:
persujen ei pidä mennä KaKon kanssa hallitukseen, koska Petturi Urpo odottaa vain tilaisuutta puukottaa selkään ollakseen hyvä rakkihuora viherkommunisteille.

Ja nyt saatiin asiasta ensimaku.
Kohta seuraa lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Ministerin toimessa pitää kiinnittää huomiota virassa tehtyihin edesottamuksiin, ei neljä vuotta tai sitä vanhempiin sanomisiin tai tekemisiin.

Melkoinen joukkuepelaaja tuo erkkopee. Alkoi potkimaan omaan maaliin heti pelin alussa.

Missä Li Anderssonin tuomitseminen Turhinmäen touhuihin? Vihervassarit eivät koskaan tuomitse omiaan( jos nyt joku ei uhkaile muita ampumisella). Ei siis pidä perussuomalaistenkaan omiaan julkisesti mollata.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: En lähde spekuloimaan tuota.

Tapsa vaan: Olihan siellä twitterissä joku vasuri herkutellut ampumisfantasioilla eikä siitäkään ole vasemmisto kommentoinut mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ampumisfantasioita ulostanut oli käsittääkseni bättre folkin oma "koomikko"
Andre Wikström.
Ja tämän tili jopa jäädytettiin asian takia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jep, niin oli.