tiistai 13. kesäkuuta 2023

YLE YLEN YMMÄLLÄÄN

Ylessä on monia ärsyttäviä piirteitä ja yksi niistä on jo pitkään jatkunut käytäntö että toimittajat haastattelevat toimittajia. Lopputuloksena on usein tahatonta huumoria niin kuin tässäkin tapauksessa. Asiahan koskee kehitysmaalaista rikollisuutta jota ei saa sanoa kehitysmaalaiseksi rikollisuudeksi. Ylen toimittaja kysyy toiselta Ylen toimittajalta että mistäs tämä käsiin räjähtänyt katurikollisuus johtuu. Ja mitäs toinen toimittaja vastaa? Pätkä näkyy twitterissä mutta tekstataan se tähän:

Toimittaja kysyy: Miksi tämä ryöstöjen määrä on kasvanut niin rajusti?

Toinen toimittaja vastaa: No sitä ei kukaan tässä valtakunnassa pysty aukottomasti sanomaan ja jos se tiedettäisiin niin tähän ilmiöön olisi varmasti voitu puuttua.

Niin. Mikähän unohtui tai tarkoituksella jäi sanomatta?

Itse mietin että puhuuko toimittaja sitä, mitä hänen on käsketty puhua? Työpaikkansa puolesta peläten. Vai onko Ylelläkin mielessä että kun tämä voiman pimeä puoli on ollut asiassa oikeassa pian 20 vuotta niin sitä ei kerta kaikkiaan voida tunnustaa? Niinpä syitä ”ilmiöön” saatetaan etsiä esim. maasäteilystä, pölyttäjien määrästä tai muutoksista karhun pihkatapin koostumuksessa.
70 kommenttia:

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Kyllähän asia on niin että niin moni tietää mistä tässä on kysymys, jopa nuo toimittajat itse, että he tekevät vain itsensä naurettaviksi kaikkien silmissä. On toki niin tyhmiä ja osin tietämättömiäkin että he eivät oikeasti tiedä, mutta jos minun vanha äitinikin pohjoisen saloilla tietää asiasta ilman että minä olen kertonut, niin kyllä aika kognitiivisen käyrän vasemmasta laidasta pitää olla että ihan oikeasti ei tiedä.

Gottihan Se kirjoitti...

Satavarmasti ylenannon pomot kertoo mitä voi sanoa, mutta eiköhän lähes kaikki "journalistit" kuulu samaan kulttiin, joten ei niiden hirveänä tarvitse muistuttaa asioista.

Jos otetaan tähän sanaleikkiin osaa, niin tottahan se on. Ei kukaan aukottomasti pysty kertomaan mitkä on ne kaikki syyt minkä takia nämä tyypit näitä asioita tekee... Mutta tiedetään ketkä niitä lähes yksinomaan tekee. Sitä kauttahan se on helppoa löytää syy ja seuraus asetelma tälle. Jos ei otettaisi tai oltaisi otettu näitä tyyppejä maahan perheineen, niin ongelmaa ei olisi koskaan edes tullut. Nyt sitten voitaisiin puuttua tähän hommaan vaikka Singaporelaisella tyylillä. Veikkaisin että siinä tapauksessa nämä järjestyshäiriöt loppuisi ihan viikoissa.

Ihmettelijä kirjoitti...

Olen sanaton!

Anonyymi kirjoitti...

Satuin näkemään tuon haastattelun jostakin ja vaikka en yleensä juuri kiroile, j-lauta oli ainoa oikea sana tuohon kohtaan. Alkaa epäilyttää, voiko meillä enää olla toivoa?

Vielä ei ole tarjottu syyksi ilmastonmuutosta, joka yleensä on kestoselitys kaikkeen mahdolliseen. Se on syynä kuulemma myös rottien lisääntymiseen, siis ei liity missään tapauksessa siihen, että eletään kuin siat ja levitellään roskia ja pikaruoan jätteitä ympäriinsä.

Rouva Ano

Heikki kirjoitti...

Kuka näitä ylen ja hesarin poliittisia totuuksia enää uskoo? En huoli paperihesaria edes ilmaiseksi, muutenkin kova verenpaine. Ylelle riittää max 2 tv kanavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Toimttelijat eivät ole vielä sanoneet että ryöstöjen ja pahoinpitelyjen määrän kasvu johtuu ilmastonmuutoksesta, mutta kyllä sekin vielä kuullaan. Saattaa olla että tomittelija ei syytä oikeasti tiedä mutta, Veikko Vennamoa lainaten, kyllä kansa tietää. Kysymys on nyt, mitä me voimme tehdä jos valtiovalta ei pysty turvallisuuttamme takaamaan.

Gottihan Se kirjoitti...

Tosin juuri tajusin että tyhmänä en ymmärtänyt: Syyhän on tietysti "ilmastonmuutos"!

Case Closed!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa käskeminen olla varsinkin Ylen tapaisessa organisaatiossa vanhanaikaista menneen maailman meininkiä. Nykyään riittää toivominen tai ehdottaminen, siis jos esihenkilö on työnarkomaani. Toimittajat kyllä tietävät rajansa.
Vaakalaudallakin on työpaikan lisäksi ammatti ja asema. Yle, Sanoma, Alma, en näe varsinaisesti mitään kilpailua rohkeudessa tai rehellisyydessä. Jo vanhastaan "yhden totuuden maa" on nyt myös Mediapoolin maa.
-jussi n

Snowcamo kirjoitti...

Nuoremmat kommentoijat eivät muista, mutta joskus oli sellainen juttu kuin Neuvostoliitto.

Silloin YLEnanto oli täsmälleen identtistä nykyisen kanssa, parin sananvaihdoksen kautta. Ja silloinkin kisattiin siitä kuka vetää naurettavuuden pisimmälle, kuitenkin pokerin säilyttäen.

Kilpailu on hauska ja riskitön, koska lähes kaikki tajuavat sen vitsiksi ja arvostavat huumorin huippusuorituksia. Mutta aina on olemassa lisäksi bonusmahdollisuus: JOS joku pomo ei tajua vitsiä, niin ihan oikeaakin palkitsemista voi olla luvassa.

80-luvulla kirjoitin lukiossa äidinkielenkokeessa erittäin överiksi vedetyn rauhanaineen - täysin kieli poskessa vastareaktiona sen ajan tuputukselle. Muistan miten kokeen jälkeen uho vaihtui huoleksi numeron kohtalosta, korkeakouluun kun oli kuitenkin kova halu päästä. Nöyränä ja katuvaisena otin sitten vastaan arvostellun paperin... jossa oli kymppi. Joko opettaja tajusi vitsin (P=0.01) tai sitten piti uskontunnustusta oikeaoppisena (P=0.9) tai sitten tajusi että jos joku vuotaa tekstin hierarkiassa ylöspäin ja siitä EI ole annettu kymppiä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Gottihan Se:lle, Ihmettelijälle, Rouva Anolle, Heikille, jussi n:lle ja Snowcamolle & kiitos kommenteistanne. Selvää on, että täällä Voiman pimeällä puolella tiedetään mistä on kysymys. Ja niin tiedetään sekä valtamediassa sekä poliittisessa koneistossa. Mutta siellä asian tunnustamista kierretään kuin kissa kuumaa puuroa. Sillä jos se tunnustetaan, niin seuraa kysymys:

Kuka ottaa tästä vastuun?

Sillä eivät nämä paskat tänne tulleet itsestään. Ne laskettiin ja jopa houkuteltiin.

Ja hitto joo, minä unohdin sen ilmastomuutoksen. Ja saattaa olla ettei kaupunkilainen vihervasemmistolainen toimittaja edes tiedä, että mikä se karhun pihkatappi on.

Snowcamon muistutus neuvostoajoista oli hyvä mutta väitän että nykyisin on menty vielä askelta pidemmälle.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään kävin kaupassa tuossa paikallisessa ääsmarketissa. Melkoisen paljon venättä puhuvia, no maatuskoja noin kokonsa puolesta. Piru iski mieleen, että mitäpä jos kajauttaisi isoon ääneen siinä kassajonossa, että SLAVA UKRAINI!! Vaan tuli pian ajatuksiin se Manun repliikki sieltä menneisyydestä: Ei pidä provosoitua vaikka provosoidaan. Ja että eivät varmaan ole moisesta kuulleetkaan joten pidin mölyt mahassani.Ja ehkä parempi niin. Loppupelissä kuten sanotaan.
Ruåttalaiset nyt ovat kipuilevinaan maahamuuttorahoista ja mistä lienevät. Uhoavat ettei hallitukseen mennä jos ja kun jne. Ei niitä saa hallituksesta pysymään poissa puiset ankkuritkaan, on ne niin hallituskiimaisia. Luvataan vaan ettei vaasan sairaalan päivystystä lopeteta ihan ekana niin se riittää. Kattokaa vaan.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Suvakkien maailmanselitykseksi riittää kaksi sanaa: ilmastonmuutos ja rasismi.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja saattaa olla ettei kaupunkilainen vihervasemmistolainen toimittaja edes tiedä, että mikä se karhun pihkatappi on."
Suoraan sanottuna, en minäkään tiennyt, vaikken olekaan vihervasemmistolainen enkä toimittaja, kaupunkilainen kylläkin.
Mutta tämä kommenttisi herätti uteliaisuutta, ja pianhan asia selvisi. Pihkatapista ei tosin ole erillistä artikkelia Wikipediassa, mutta kirjoitin sanan hakukenttään, näkyviin tuli pari sivua, joilla sana esiintyy, jossakin tosin Antti Heikkisen romaanin nimenä, mutta tulihan samalla näkyviin myös Wikisanakirjassa oleva sananselitys: "karhun peräsuoleen talviunen aikana kuolleista soluista muodostuva möykky, jonka tarkoituksena on tukkia ruoansulatuskanava talviunen ajaksi."
Ainahan sitä oppii jotakin uutta, vaikka tämä seikka olikin kirjoituksesi aiheen kannalta täysin epäoleellinen.
(Sen toki tiesin ennestäänkin, että karhut nukkuvat talviunta.)

QroquiusKad kirjoitti...

Tässä nyt koko ajan unohtuu, että me jotka emme nykymenoa halua edustamme vain ja ainoastaan viidesosaa suomen kansasta.

Viidesosaa.

Meitä vastassa on toinen viidesosa, joka HALUAA nykymenoa lisää ja paljon.

Viidesosa.
Ja se HALUAA TÄTÄ!!

Tuota uutisröpötystä ei oltu suunnattu kummallekaan.
Se oli suunnattu sille kolmen viidenneksen enemmistölle, joka toistelee kuin papukaijat kaikkea, mitä Virallinen Taho niille sanoo.

Kaikkea.
Kuin papukaijat.
Ajatuksetta.

Olen nähnyt ja kuullut sen helvetin monta kertaa:

papukaijaihminen hoki, että Italiaa ja Kreikkaa on pakko auttaa.
Kysyin mikä pakko?
On pakko!
Mitä tpahtuu, jos suomalaisten rahaa ei kaadeta etelänvetelille?
ON PAKKO!!!
Ja tämä vain yksi lukemattomista esimerkeistä.

Me luulemme koko kansan tietävän, mistä nykymeno johtu.
Se ei ole totta.
Me elämme vain tässä omassa viidenneskuplassamme.
Se toinen viidennes TIETÄÄ, että katujengit ja mutiaisrikollisuus johtuu suomalaisten miesten raivorasimista ja loppuu heti, kun hullut persuperseet poistetaan yhteiskunnasta.

Ne TIETÄVÄT sen.
Ja ne loput kolme viidesosaa toistelevat papukaijoina taas tätäkin:
"Mistä tämä nuorison ryöstörikollisuus nyt johtuu?"
"No sitä ei voi kukaan tietää mutta jos tietäisi niin varmasti puututtaisiin!"

Tätä ne hokevat taas ensi vaaleihin asti.

Papukaijaihmiset.

Anonyymi kirjoitti...

Toukokuun alussa oli helsinkiläisperheen pihamaalle saapunut nuorisojoukko pössyttelemään. Paikalla oli talon isäntä, hänen kaksi alle kouluikäistä lastaan ja ilmeisesti isovanhemmat. "Nuorisojoukko" ei suostunut poistumaan pihasta vaan asia kärjistyi suukovun kautta siihen,että perheen isä ja toinen (iso)vanhemmista sai kokea monikulttuurista värinää nyrkkien ja potkujen muodossa ennenkuin nuoriso pakeni paikalta.

Uutta arkipäivää ja tätä on toivottu.

Ai hitto ko erreysivät miun pihhaan:
Poistumkskehoitusta ei noudateta? Selvä! Nyt ette pääse pois vaikka tahtoisitte..!


Ryöstöt, puukotukset ja pahoinpitelyt, raiskauksista puhumattakaan, ovat nyt normi ja tulijoiden röyhkeys vain kasvaa syödessä.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Qroquius Kadille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Minä en ärsytä ihmisiä, jos he eivät ärsytä minua. Ja tuo RKP pitää toistuvasti koko maata panttivankinaan. Olisivatko ne olleet oppositiossa viimeksi vuonna 1978?

Ano1: Totta.

Ano2: No, ei mennyt sinunkaan kohdalta hukkaan tämä postaus. Kansanvalistustyötä.

Qroquius Kad: Vaan ehkä jatkamme silti poskensoittoa. Jos se herättäisi aina jonkun ihmisen sieltä 3/5-porukasta. Enkä oikein usko että sekään porukka ajattelee niin kuin sanoit. Se ei ajattele. Se on välinpitämätön. Niin kauan kuin jääkaapissa on jotakin.

Tvälups: Useissakin Yhdysvaltain osavaltioissa ihmisillä on oikeus puolustaa manttaaliaan aseellisesti. En panisi pahakseni sitä täälläkään.

QroquiusKad kirjoitti...

Eiväthän he toki papukaijoja kaikki ole, harmillisen suuri osa vain.
Osa on todellakin välinpitämättömiä ja tyytyväisiä siihen mitä heillä on, niin kauan kuin kakka ei osu siihen kotipihalla pyörivän tuulettimeen;
kun osuu on jo liian myöhäistä.

Kohtalaisen suuri osuus varsinkin maaseudun vanhemmista ihmisistä uskoo kaiken mitä valtamedia sanoo.
Ja sitten ovat vielä he, joita nykymeno kiukuttaa ja he äänestävät Maalaisliittoa pysäyttämään touhun sekä kyselevät kunnankirjastosta Kekkosen osoitetta, että tämä panisi saatanan tunarit ojennukseen.

Heitä kaikkia on silti auttamatta liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Turvallisempi on lomailla Jerusalemissa kuin Tukholmassa ja Helsingissä. Musut pidetään paremmin kurissa ja tietävät paikkansa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Näinhän tämä pitkälle on. Valtamedia on yksi Suomen suurimmista rikollisista.

Tapsa vaan. Valitettavasti näin on.

Anonyymi kirjoitti...

ns Suojeluase-perustelu ampuma-aseen hankkimis- ja hallussapitoluvalle oli maassamme voimassa 1933-1998. Mikään muu kuin ideologia ei sen poistamista edellyttänyt vuoden 1998 ampuma-aselain uudistuksessa..

Näitä lupia oli yhteiskunnassamme yllättävän monella; taksikuskit ja vartijat nyt tietää kaikki mutta myönnettiin niitä myös apteekkareille ja yötöissä käyville naisihmisillekin. Lisäksi wanhan aselain aikaan työnantaja saattoi luovuttaa taskuaseita eri laitosten työntekijöille kuten mm postin ja VR:n henkilöstölle!

Esim. kaverini sai em perusteella 15 vuotiaana haulikkoluvat!
Äitinsä tuleva ex-mies kävi väkivaltaiseksi rikkoen kotirauhaa ja piinaten perhettä, joten paikallinen nimismies kyllästtyttyään käski kaverini hakea lupaa, jonka tämä myös teki ja osti Winchester 120 pumppuhaulikon kodinturvaksi.
Seuraavan kerran kun öykkäri hyökkäsi pihaan tuli kaverini haulikko kourassa talon rappusille ja käski jätkän nostella tai...
Se kiusanteko ja päällekarkailu loppui siihen.

Eikä tästä ole kuin 35 vuotta mutta näin se maailma muuttuu, ja mielestäni ei parempaan suuntaan vaikka niin meille on tätä aseistariisuntaa perusteltu.

Samoin tällä kylällä alkoi hiippailla 60-luvun loppupuolella itseään paljasteleva ja hiplaileva perverssi. Aika monen naisihmisen ikkunan alla se ehti toteuttaa mielitekojaan kunnes osui tämän talon akkunan eteen: isoäitini oli sen havainnut ja huutanut ukilleni, että nyt se on meidän pihalla! Sodankäynyt JJ/KPääll ei hätkähtänyt vaan toimi nopeasti, otti lipastosta pistoolinsa, ryntäsi ulko-ovelle ja tyhjensi lippaan siihen syreenipuskaan jossa hiippari oli näkynyt.
Sen koommin ei ollut tällä seuduin vaaraa tahi haittaa kyseisestä runkkarista tai sen hengenheimolaisistakaan.

Suolahaulejakin tuli kakarana perään saatua kun tuli uskallettua väärälle tontille omppuvarkaisiin. Ehkäpä lievää ylilyöntiä mutta varkaus on varkaus tai siis oli ennen. Nykyään kyseessä lienee korkeintaan lievä luvaton käyttö jos edes sitä?


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Median suhteen monet elävät vielä aikaa kun talon isännän piirongin päällä oli kaksi totuuden sanaa, Raamattu ja Maaseudun Tulevaisuus. Siitä syystä, vaikka media limboilee, monet vielä sen sanaan uskovat. Ja media pitää itseään "vaikuttajana" mitä se osittain vielä onkin. Hakihan Iltasanomat taannoin kesätoimittajia, "tule vaikuttajaksi".

Esimerkkiä. Viime talvena media säikäytti ihmisiä sähköpulalla ja hinnan nousulla euroon kilowattitunti tai ylikin. N. 300 000 ihmistä teki kalliin pitkäaikaisen sähkösopimuksen, varmaan useampikin koska tieto on mediasta. Minulla oli täysi työ vakuuttaa jälkikasvuani, että median sanaan ei ole luottamista, paniikkiin ei pidä mennä ja usein on parempi toimia juuri päinvastoin. Nyt naatitaan miinushinnoista. Median kanssa samaan joukkoon kuuluvat ennustavat ekonomistit. Eivät näe kahta viikkoa pidemmälle.

Anonyymi kirjoitti...

Erilaisia ratkaisuja ongelmiin löytyy historiasta. Totta vai tarua, en tiedä. Kakkoskapinan aikaan Yhdysvallat menetti merellä laivoja jotka kuljettivat sota-apua eurooppaan. Syyksi epäiltiin mm vakoojia Amerikan satamissa. Ongelmaa ei saatu ratkaistua virkavallan voimin, tehtiin sopimus mafian kanssa ja ongelmat loppuivat. Miten, selitys löytyi paljon myöhemmin merenpohjasta sataman laajennustöiden yhteydessä.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Olen myöskin kiinnittänyt tähän asiaan huomiota, että YLE:n toimittajat haastattelevat YLE:n toimittajaa. Ärsyttää ja huvittaa samanaikaisesti. Etenkin, jos kysymys on politiikasta, paistaa se haastateltavan toimittajan poliittinen ajatustapa hyvin läpi ja mielipiteet sen mukaan. Esim. Ari Hakahuhta, joka on olevinaan YLE:n kokenein politiikan toimittaja, ei saa sitten millään mitään kielteistä sanottavaa pääministeri Sanna Marinista. Silmät loistavat ja kuola valuu suusta, kun puhutaan ihailun kohteesta.
Samoin, jos YLE:llä haastatellaan asiantuntijoita, ovat ne aina niitä samoja Ollikaisia, joiden mielipiteet tiedetään etukäteen.
Toivottavasti uusi hallitus karsisi YLE:n menoja nyt ainakin muutamalla sadalla miljoonalla, toiminta siitä tuskin häiriytyisi juuri lainkaan.

Historix kirjoitti...

Heikki kysyi: "Kuka näitä ylen ja hesarin poliittisia totuuksia enää uskoo?" Valitettavasti n. 80 % kansasta, eikä muutosta ole luvassa - ei niin Euroopassa kuin meilläkään. Qroquius Kad tiivisti hyvin, mistä on kyse.

Strix Senex kirjoitti...

On tutkivaa journalismia, hutkivaa journalismia ja sokeaa journalismia. Tässä oli kyse siitä viimeiksi mainitusta. Mutta autetaan vähän toimittajaparkaa ja kannustetaan yrittämään sitä tutkivaa jouirnalismia. Voin antaa pari vihjettä. Ensiksi kannattaa katsoa rikostilastoja, jotka kertovat katuryöstöjen vuoteen 2015 asti jatkuneen laskevan terndin kääntyneen tuona vuonna jatkuvaan nousuun. Mitä tapahtuikaan vuonna 2015? Seuraavaksi kannattaa selvittää näihin katuryöstöihin syyllistyneiden tausta ja peräti etninen jakaumakin. Jos vielä haluaa oikein syvällisesti paneutua asiaan, kannattaa selvittää, kuinka suuri osa ryöstäjistä selvisi käytännössä rangaistuksetta eli sai enintään ehdollisen rangaistuksen, kuinka kauan aikaa kului rikoksen suorituksesta sitä käsitelleeseen oikeudenistuntoon ja kuinka moni rikoksen tekijöistä jäi tunnistamattomaksi. Tämä viimeinen kokonaisuus sen takia, että olen kuullut kerrottavan, että jos nuoren ihmisen käyttäytymiseen halutaan oikeasti vaikuttaa, rötöksen seurausten täytyy tulla nopeasti, olla konkreettisia ja kiini jäämisen käytännössä lähes varmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh. Jälleen tuli vitsi, missä yle korostaa itseään. 80 % luottaa yleen. Tai tarkemmin ajatellen, niinhän se taitaa ollakin. Sehän se yksi suuri syy onkin, kun se oikeustoimittaja ihmetteli, mistä mahtaa johtua matujen lisääntynyt perseily yms. Ei yle nyt suoraan syyllinen ole, mutta melkoinen taakka on niilläkin asian johdosta. Monet toimittelijat valehtelevat palkkansa eteen, sekä ideologian johtamana jättävät olennaisia asioita kertomatta. 120 miljoonaa leikkausta näillä näkymin. Itse ehdottaisin 80 % leikkausta.

Anonyymi kirjoitti...

Lisätään vielä, että onhan se selvää, kun on sellaiset edut kuin ylellä, niin parempi pitää turpa kiinni ja noudattaa ohjeita sekä käskyjä, kuten kommunismissa. Pääjohtaja porsastelee hulppealla palkalla bonuksineen ja vielä kun lisätään feministinen pornotähti päättämään kuka saa kirjoittaa ja mitä, niin simsalabim. Pääasia että ylellä on turvallinen tila. Veronmaksajat kuittaa.

Joppos123 kirjoitti...

YLE on ihan samanlainen paskapropagandan suoltaja kuin putlerin ohjaama ryssän valtionmedia.
YLE ohjaa vain itse itseään niillä opeilla jotka ovat aikoinaan imetty TAU:n luentosaleissa.
Eikös tutkimusten mukaan lähes 90% toimittelijoista tunnusta vihetpunikkien aatteita?
Ei siis ihme, että paskapropagandan suoltaminen verorahoitteisesti jatkuu.
Kyllähän YLE:n toimittelijat tietävät mistä nykyiset ilmiöt johtuvat mutta kun se itselleen valehtelemisen taito ja niskassa rotkottava ideologia painaa enemmän kuin totuus.

Anonyymi kirjoitti...

Itsehän ns vittuunnuin täysin yleen, kun jäivät kiinni asioiden kaunistelusta/valehtelusta eräässä A2 ohjelmassa. Tekaisivat jonkun näytelmän, koskien maahanmuuttajia. Siitähän tulikin joku haloo. Samaa rataa ovat jatkaneet. Yle on itseasiassa osa hallitusta.

Joppos123 kirjoitti...

YLE ei enää ole osa hallitusta vaan verorahoitteinen vihervasemmistolainen propagandakoneisto joka jatkaa linjallaan hallituksesta riippumattomana.
Pöhöttönyt,itseriittoinen järjestö josta ollaan tehty varainnoiltaan ylivoimainen hirviö.

Anonyymi kirjoitti...

Kun ykä kyseenalaistat jatkatko vai et, niin haluan sanoa, että olet ollut tärkeä kanava siihen, että voi sanoa epäoikeiden mukaisuuksia. Muunmuassa. Itse olen vittuillut/aukonut päätäni/ kyllästynyt jne, koska olen yksinkertaisesti katkera. Olen päässyt siitä yli. Mutta minua vituttaa tämä ylimielisyys koskien maahanmuuttajien raiskauksista. Ikään kuin mitään ei olisi. Se peittely. Se raivostuttaa niin paljon. Se ei ole mikään uusi normaali, eikä saa siksi tullakkaan. Piste.

Anonyymi kirjoitti...

Syöminen se on pääelinkeino Ylenkin toimittajilla. Ura loppuu lyhyeen totuudenpuhujilla. Ensin työstä tulee vittumaista, sitten ei anneta töitä, palkka toki juoksee, mutta se on pitemmän päälle kuin vankilassa olisi. Lopulta totuudenpuhuja ymmärtää erota itse.

Anonyymi kirjoitti...

No maahanmuutosta valtamedia ei "ihan" totuudenmukaista kuvaa anna mutta sodasta kyllä

Anonyymi kirjoitti...

Suututtaa/ vituttaa valtamedian väheksyminen suomalaisten uhrien kohdalta. Ihan kuin olisivat ilmaa. Tarkoitan maahanmuuttajien terroria kantasuomalaisia kohtaan .
.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Ano1:lle, Ano2:lle, Kalle Pelttarille, Historixille, Strix Senexille, Ano3:lle, Joppos123:lle, Ano4:lle, Ano5:lle, Ano6:lle ja Ano7:lle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Olet täysin oikeassa. Ihmisten puolustaminen siirrettiin kokonaan viranomaiskoneistolle joka taas ei siihen pysty.

Ano1: Hyviä huomioita. Jos uskoo valtamediaan niin ei pidä yllättyä.

Ano2: Olen lukenut tuosta myös ja mafiallahan ei ole niitä tiettyjä laillisuusrajoitteita mitä virkakoneistolla.

Kalle: Hyviä huomioita ja valtamedia on aiheuttanut termille ”asiantuntija” täydellisen inflaation.

Historix: Valitettavan totta ja sitä ei täällä Voiman pimeällä puolella aina muisteta.

Stix Senex: Täysin totta. Tämä kyllä tiedetään niin poliittisessa kuin viranomaiskoneistossa mutta ei uskalleta muuttaa vallitsevaa käytäntöä. Sehän olisi selvä tunnustus että ”kyllä, me saimme tämän aikaiseksi”.

Ano3, Joppos123, Ano4 ja Ano6: Sanoisin, että Joppos123 tuossa kakkoskommentissaan tiivisti asian aika hyvin.

Joppos123: Off topic: Minun veikkaukseni osui kerrankin kohdalleen eli Vegas vei sen Stanley Cupin.

Ano5: Jaan vittuuntumisesi. Niin kuin moni muu. Ja sitä uutta normaalia emme kumpikaan hyväksy. Mutta en ole kyllä sanonut lopettavani blogia.

Ano6: Tässä olen eri mieltä. Ei media koskaan anna sodista täysin puolueetonta ja totuudenmukaista kuvaa.

Ano7: Olen täysin samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Sanokaa mitä sanotte. Kävin laittamassa kukkasen vaimoni itsemurha paikalla. Kaunis kesä ilta ja linnut laulaa. Siinä tajuaa oman pienuuden.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllä ainakin Ukrainan sodasta saa hyvin tarkan tilannekuvan kun kääntää kaikki Ryssän julkilausumat täysin päinvastoin.

Joppos123 kirjoitti...

Ykän OT:n
Eihän Floridalla ollut sarjassa mitään palaa, oikea joukkue voitti.
Sitä vaan ihmettelen tuossakin lajissa miten rikkonaisina noita pelaajia peluutetaan.
Onko järkeä jos vaikkapa pelaa kontaktilajia rintalasta tai jalka murtuneena?
Siinä voi äkkiä katketa koko ura.
Ainut mikä pikkasen kirvelee on se Floridan puolesta laitettu satku mutta ei sekään ylipääsemättömästi.
Lisää ooteeta:
Viikon päästä sunnuntaina kohti Kuusamoa ja tarkemmin Kiveskosken ja Kuusinkijoen harjus-/taimenvesiä.
Kuusingista löytyi sellainen koskiosuus missä on ihan pakko käydä kokeilemassa vaikka ei tulisi tärpin tärppiä eli "Hevonperse".
Tämä vielä "valkokaulusreissu" mökkimajoituksineen ennen elokuun Somaslompolon askeettisempaa koitosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: En sano, että otan osaa koska se on niin tyhjä lause. Mutta olen pahoillani puolestasi ja toivotan voimia eloon.

Qroquius Kad: Noissa sotauutisoinnissa se kuuluisa totuus on aina siellä jossain puolessa välissä.

Joppos123 kirjoitti...

On ollut mielenkiintoista seurata hallitusneuvotteluita ja samalla vituttanut kuinka 4,5 prossan närpesläiset ovat saaneet ihan liian paljon valtaa niissä.
Jos kepu ei olisi viime vaaleissa myynyt sieluaan viherpunikeille niin homma olisi jo selvä.
Rantahurrit jarruttavat mm kehariapua mutta samaan aikaan ei tee tiukkaakaan kyykyttää kantiksia, ihme sakkia.
Tässä kahlaillut eri medioita ja esmes hellsinkin pravdassa ollaan kovin huolissaan kun kehariapua ja elatusautomaattia apinoille ollaan tiukentamassa. Mitä se tekee meidän maineelle?
Väitän, että useimmissa maissa maine senkuin paranee kun olemme edes pikkuisen menossa järjen suuntaan. Tähän asti ollaan oltu lähinnä nauranalaisia idiootteja.
Näillä kaikilla nyt pöydällä olevilla asioilla on suora yhteys siihen tuleeko myös Suomesta Ruotsinkaltainen jengien hallitsema paskastan.
Nyt jopa poliisi kertoo suoraan mihin olemme menossa ja ilman korjausliikkeitä emme sitä voi estää ( YLE 1 tänään 8 minuuttia ohjelma).
RKP:n suunnitelmahan on roudata vitusti heitä äänestäviä orjia kasvihuoneilleen.

Joppos123 kirjoitti...

Ryssä on hätää kärsimässä ja tekee kaikkensa ottaakseen haltuunsa informaatiokentän.
Se ei vaan enää onnistu, sen verran pahasti örkit ovat siinä epäonnistuneet.
Ihan vaan esimerkkinä:
Ryssä olisi muka kiikuttanut taktisia ydinaseita Valkoryssälään ja likasanko uhoaa kuinka niitä käytetään jos heitä( häntä) vastaan tulee agressioita.
Täyttä paskaa. Ryssä ei koskaan uskalla antaa likasangolle toimivia ydinaseita, se jätkähän voi potkaista tyhjää ihan milloin vain.
Toisekseen valkoryssälän haltuunotto on putlerin kohdalla viivästynyt kun maailman toiseksi kovimmaksi rankattu armeija saa pataansa Ukrainassa.
Uskaltaisko putte laskea sen varaan, että likasangon seuraaja imee sen kikkeliä?
Puten on kohta pakko julistaa täysi liikekannallepano " sotilaallisen erikoisoperaation" vuoksi ja entäs sitten?
Voihan örkkejä lähettää vaikka miljoonia lauttoina kohti Ukrainalaisia. Aseina jotain romua museoista ja muovikypärät päässä.
Se ei lopputulosta muuta, ryssä saa pataansa ja myytti maailman 2 vahvimmasta armeijasta on mennyttä.
Sama kävi saddamille ( maailman sen hetken 4 rankattu armeija).

Joppos123 kirjoitti...

Nyt on Ukrainan momentun. Örkkiarmeija on rakennettu hyökkäykseen ja ryöstelyyn.
Kovia tappioita Ukraina kärsii mutta mikä on vaihtoehto?
Nyt pitää vaan jyrätä.
En edes pysty kuvittelemaan mitä touhua se siellä on. Vaikka olen vanha solttu.
Vertailukohdaksi voisi ottaa esmes WW2:n tyynenmeren saarien taistelut.
Ihan älyttömiä tappioita jenkeille ja perkeleelliset japseille ja silti ne saaret vallattiin.
Japsit eivät juosseet karkuun mutta ryssät juoksevat.
Ei olla vielä nähty sitä päähyökkäystä Ukrainalaisilta.
Vanhana taktikkona itse vetäisin yhden kiilan kohti Mariopuolia ja päähyökkäys pohjoisesta Hersonin suunnasta.
Samalla saisi härkittyä tykistötulta, ihan vittuillakseni äiti ryssän puolelle.
Krimin huollon maanteitse voi katkaista myös Hersonin suunnasta.
Maroiupolin kiilaan 20 pinnaa joukoista ja Hersoniin 45. Loput reserviin.
Uhkarohkeaa? Joo mutta jostain pitää päästä läpi tai luteet jäävät taloksi.
Ei se örkeilläkään helppoa ole.
Tämä sota päättyy uhrivalmiuteen ja yksittäisen sotilaan tekoihin, niinkuin ne aina.

Joppos123 kirjoitti...

Menikö noi tulevat iloiset kalajutut johonkin bittitaivaasee?

Anonyymi kirjoitti...

Joppos123.
Kyllä ne näkyy. Tuttuja nimiä ja osin paikkoja minullekin. Se Hevonperse jäi kokematta syystä jos toisestakin:( Kireitä siimoja:))
Huru-ukko

Gottihan Se kirjoitti...

Ensimmäinen uhri sodassa on totuus. Tämä sanonta osuu aikalailla oikeaan. Propagandaa pusketaan kummaltakin puolelta niin paljon kuin vain voidaan. Länsi-media puskee Ukrainan/liittolaisten propagandaa ja ryssien media puskee niiden omaa. Yritä siinä sitten saada selville mitä oikeasti tapahtuu... Totuus varmaankin tulee olemaan siinä puolen välin paikkeilla kuten Ykä sanoi.

Ja ennen kuin joku alkaa syyttelemään meikäläistä ryssämieliseksi, niin itse asiassa olen käynyt Ukrainassa (ennen euromaidania) ja minulla on hyviä kavereita siellä päin, mitä tuskin kovin moni muu voi sanoa. Pari niistä on sotimassa ryssiä vastaan. Joten meikän ryssä sympatiat loppuu ennen kuin alkaa.

Sitten änäriin. Kyllähän tosiaakin oikea joukkue voitti, ei siinä floridan kateille mitään palaa jäänyt. Kerrankin täälläkin päässä meni veikkaukset kohdilleen. Pitää varmaan pistää lotto vetämään! Aikamoisia vammoja oli taas pelaajilla ja kaikkia ei vielä edes ole paljastaneet. Kovia tyyppejä ovat kyllä. Tietysti Jatkoaika taas itkee että näin ei saisi tehdä ja tämä on jääkiekon ongelma. Noh, se voi olla varsin vaikeaa noiden "neitien" ymmärtää, jos on kokoelämänsä valmistautunut että joskus se kannu nostetaan ja kun se on noin lähellä, niin eiköhän sitä sinne kaukaloon hypitä jos edes pieni mahdollisuus on. Vaikka se sitten sattuisi niin perkeleesti ja mahdollisesti vaikuttaisi loppu uraankin negatiivisesti.

Sitten viimeisenä, nyt kun on tullut enemmän noita Suomen pravdoja katsastettua, niin ei nuo niin sanotut "journalistit" hirveänä tunnu tykkäävän tuosta Trumpista. CNN, NYT ja WP uutiset ja kolumnit näyttää olen niiden "fact-check". Aika yksipuolista hommaa näyttää olevan. Tosin mikään yllätys tämä ei tietysti ole. Oli oma mielipiteensä tyypistä mikä tahansa, niin mitä tuolla ison meren takana tällä hetkellä tapahtuu on täysi oikeuden irvikuva.

Anonyymi kirjoitti...

Aina paranee. Juuri tuli ilmi Helsingistä tapaus, jossa alakoululainen yritti ryöstää puukolla uhaten toisen alakoululaisen keskellä katua, mutta aikuiset puuttuivat tilanteeseen. Koska tekijä on alle 15-vuotias, häneen kohdistetaan "lastensuojelullisia toimia". Olisikohan jo korkea aika laskea sitä rikosvastuun alarajaa ja lopettaa väkivaltarikosten tekijöiden paapominen ja qehdolliset tuomiot ennen kuin tulee ruumiita!

On onni asua tarpeeksi kaukana pääkaupunkiseudusta, ainakin toistaiseksi.


Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Onhan se mielestäni demokratioiden suuri ongelma, että vaikkapa jenkeissä kansa joutuu valitsemaan pressan väliltä sekopää Trump tai dementikko Biden.
Ei meilläkään seuraavissa vaaleissa kovin hääppöinen edustus ole varsinkin kun kärjessä porskuttaa despoottisia ominaisuuksia omaava suolipekka.
Jokin on vialla kun tolkun ihmiset ei noihin hommiin hae.
Sanotaan Niinistöstä mitä hyvänsä niin perkeleen hyvin se on hommansa hoitanut.
Toinen joka hoiti pestinsä hyvin oli Ahtisaari vaikka olikin olevinaan demari ( oikeasti oli kaikkea muuta).
Tavja oli täysi paska.
Olen aikoinaan ollut kutsuvieraana PE:n järjestämässä 4.6 kutsuvierastilaisuudessa ( Sotamuseolla, Helsinki)
Paikalla oli myös elossaolevat vanhat pressat.
Manu ja Mara kätteli kaikki paikalle tulleet sotilaat, tavja kieltäytyi.
Että semmoinen "ylipäällikkö".

QroquiusKad kirjoitti...

Ehkäpä olisikin parasta, että Sauli Väinämön työn jatkajaksi junailtaisiin häenen ehtoisa emäntänsä Runotyttö, isännän saadessa jäädä myhäilemään taustalle?

Joppos123 kirjoitti...

Jatkampa vielä kerran OT linjalla, sori siitä.

Mitä tulee tavjaan niin en ole koskaan tuntenut niin suurta myötähäpeää koko kansan puolesta kuin silloin kun se lehmä vaivaitui Kaunialan sotavammasairaalan joulujuhlaan.

Itse olin paikalla Suomeen asetettujen ulkomaisten sotilasasiamiehien kanssa, vanha perinne.

Akka kieltäytyi pitämästä edes lyhyttä tervehdystä veteraaneille.
Omassa pöydässäni istui silloinen ryssän SAM eversti Bondarenko ja eräs 96 vuotias vasemman jalkansa ja kätensä Karjalan kannaksella menettänyt alikersantti.
Se alikessu sai ryssältä enemmän kunnioitusta kuin pressalta.
Alikessulla oli selvä mielipide tavjasta ja laukoi sen kovalla äänellä julki (tavja kuuli se ihan takuulla).
"Nykyisen ylipäällikön mielestä minun olisi varmaan pitänyt maatua sinne taistelukentälle mutta ihan piruuttani täällä vielä sätkin".
Ei punamuumi montaa minuuttia siellä hengaillut mutta naamasta näki ettei homma maistunut.
Edellisenä vuonna oli SETA:n bileet mennyt veteraanitapahtuman edelle ja siellä se haahka piti puheen.
Nyt loppui vanhojen muistelu ja alkaa teltanpystytyspässiäksiisi.
Ostin uuden tunneliteltan tulevaa käsivarren reissua varten ja täytyy treenata sen pystytys siihen malliin, että se menee vaikka säkki päässä.
Tunturiin ei kannata mennä harjoittelemaan, voi käydä ohraisesti jos iskee kova keli päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Anneli Portman (THL erityisasiantuntija) tietää kertoa, että olemme havainneet väkivaltaisuudet sen johdosta koska hyvinvointimme mahdollistaa sen huomaamisen.

Sepä se!

-Tvälups-

Joppos123 kirjoitti...

Jumankekka, Anneli Portman on guru.
Elikkäs ennen saatiin turpaan mutta ei älytty,että leegot ovat poikki.
Nyt kun voidaan muikeasti niin hoksaamme jos on nenä poskella.
On noi tädit kyllä eri viisaita.
Paljonkohan tuokin "erityisasiantuntija" vetää liksaa ja millä koulutuksella?
Erityisasiantuntija viittaa lähinnä johonkin TAU:n humanistisen tiedekunnan poliittiseen broiskuun ja gradu on lienee käsitellyt laakamatojen transseksuaalista käyttäytymistä paistinpannulla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Huru-ukolle, Gottihan Se:lle, Rouva Anolle, Qroquius Kadille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne. Joitain omia huomioita:

- Se, kuinka RKP pystyy pitämään Suomea panttivankinaan vituttaa minuakin.

- Minä olen täysillä Ukrainan puolella mutta en tässä blogissani juuri siitä sodasta kirjoita koska meillä ei ole sitä selkeän puolueetonta tietoa rintamatapahtumista. Jos Ukraina tekee vastahyökkäyksen niin aika luonnollinen suunta olisi se Mariupol koska silloin Venäjän rintama saataisiin katkaistua.

- Joppos123:n kalareissu seikkaili jonkin aikaa bittitaivaassa mutta löysi lopulta perille. Toivotan oikein mukavaa reissua.

- NHL:ssä jätkät ajetaan play-offseissa todella äärimmilleen mutta onhan palkkakin toisaalta kohtuullinen.

- Yleensä ottaen mitään, mitä valtamediamme täällä Trumpista kirjoittaa, ei kannata uskoa. Se Trump-viha kun on muuttunut aikaa sitten patologiseksi.

- Rouva Anon huomioon voi lisätä, että ne ”lastensuojelulliset toimet” tarkoittavat käytännössä ”ei toimia”.

- Se, mitä Joppos123 kirjoitti Halosesta kuvaa hyvin sitä ämmää.

- Ja tuo Anneli Portmanin lausunto kertoo että aina löytyy joku selitys.

- Se, että presidentin valtaoikeuksia kavennettiin kun siirryttiin suoraan kansanvaaliin olii varmaankin viisasta. Ajatelkaapa Halosta Kekkosen valtuuksilla.

Joppos123 kirjoitti...

Pressanvallan kutistaminen on ihan paikallaan ihan kuten Ykäkin mainitsi.
Miettikääpäs suolipekkaa Kekkosen vallalla.

Anonyymi kirjoitti...

Väitänpä vain ettei valitsijamiehet olisi koskaan valinneet Tavjaa presidentiksi.
Nyt sen teki maailman onnellisin kansa sen "alati luotettavan ja objektiivisen" mediansa ohjeistsmana.


-Tvälups-

Gottihan Se kirjoitti...

Briteissähän BBC perusti juuri uuden "fact-check" tiimin nimeltä BBC Verify. Ensimmäinen podcast tuli niiltä ulos pari päivää sitten ja yllätys, yllätys jäivät saman tien kiinni valehtelusta. Valehteluista on ilmoitettu virallisesti maan watchdogille ja BBC:lle. Luultavimmin podcast joudutaan ottamaan pois jakelusta. Osataan sielläkin! Tosin Suomessahan ihan turhaa ilmoitella kennellekkään näistä, koska mitään ei tapahdu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Taisteluvälineupseerille ja Gottihan Se:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Jep. Se olisi painajainen.

Tvälups: Saatat olla oikeassa. Sillä poliittisessa koneistossa kyllä tiedettiin minkälainen harpyija oli kyseessä.

Gottihan Se: Hjuu, Suomessakin ollaan opittu että jos asialla ilmoitetaan olevan ”faktantarkastajat” niin luvassa ei ole ainakaan faktoja.

QroquiusKad kirjoitti...

Tawja Havofkasta tehtiin pressa kieltämällä KaKoa asettamaan Havofkaa vastaan puolueen tähteä S.Niinistöä, vaan sen sijaan Rouva Vesisängyn, joka oli julistanut olevansa rintaa, reittä ja revää (sic) ja voi sitä naimisen loisketta!

Havofkan voiton voitiin laskea olevan varma, koska kaikki naiset äänestäisivät kyseistä noita-akkaa:
yhdelläkään naisella ei ollut pienintäkään syytä kadehtia.

Loppu oli historiaa.
Havofkan aseman heikkous nähtiin seuraavissa vaaleissa, joissa S.Niinistö tuli haastamaan istuvaa pressa.
Se on tunnetusti erittäin vaikeaa, mutta niinpä vain numerot menivät melkein tasan;
aivan toisin kuin viimeksi pidetyissä vaaleissa, joissa Sauli Väinämö valittiin suoraan ykköskierrokselta kakkoskaudelle.

Vähän vaalien jälkeen sitten valtavalemedia julkaisi gallupin, jonka mukaan lähes 70 % suomalaisista on muka tyytyväinen maailman parhaaseen pwefiventtiinsä!
Miksei se sitten näkynyt vaalituloksessa?
Mutta senkin julistuksen liian suuri osa otti sellaisenaan ja hoki sitä Hyvän Kansalaisen uskontunnustuksenaan.

Eihän tämä molempiin sukupuoliin kuuluvien ämmien patologinen valehtelu ole mitään outoa ja erikoista.
Sitäkin enemmän sitä on suomalaisten käsittämätön tarve suorastaan imeä valeita ja kuuluttaa niitä mahdollisimman laajalle, vaikka tietäisivät ne aivan hyvin valeiksi.
Se on käsittämätön tarve, varsinkin kun suomalaiset tunnettiin sata vuotta sitten erityisen rehellisenä kansakuntana.

YYA teki nopeasti hirvittävää tuhoa kansalliselle moraalille, ei kai tähän muuta vastausta ole.
Kuten mainittu, Paasikivi sen näki jo lokakuussa 1946, mutta sanoa ei voinut muille kuin päiväkirjalleen.
Tässä sitä nyt ollaan.

Ryssän paska haisee kaikessa, mikä Suomessa on pielessä.
Ja sitä riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Meillä se on vaan eri asia. Kuten joku viisas suvakki poliitikko ilmoitti. En muista asiayhteyttä, mutta kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Itsehän osaan jo kuvitella, kuinka pride pelleilyä nähdään Mäntyniemessä. Olisihan se näky. Ylipäällikkö isännöi sukkanauhoissa olevia miehiä yms. Tom of finland tauluja ympäriinsä. Boolia tarjoiltaisiin fallosmaisista astioista. Saattaisipa jopa muutama isis terroristikin olla vieras listalla. Vip statuksella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Pitkälti noin. Niinistö olisi voittanut vaalit 2000 jos olisi lähtenyt ehdolle. Ja ei sitä ryssää pidä syyttää aivan kaikesta. Toki se teki sen pohjatyön mutta tässä on omilla idiooteilla ollut jo yli 30 vuotta aikaa hässiä asiat vituralleen ihan omin neuvoin. Sellaistenkin, jotka eivät muista Neuvostoliitosta yhtään mitään.

Ano1: Joo, kovasti eri asia. Ja me opitaan toki muiden virheistä. Toistamalla ne samanlaisina.

Ano2: Muun muuassa tuo ja jätkähän on muutenkin kävelevä katastrofi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Haavistosta tulee prsessa, niin olen varma siitä, että näemme transun kenraalina. Sekä itsenäisyys päivänä näemme transun yms siinä tilanteessa, kun pressa kättelee vieraita. Puhumattakaan muista. Luultavasti joku vuoden pakolainen on siellä. Ehkäpä joku somali, joka inisee siitä, miten olemme velkaa. Ja kuinka ne rakensivat Helsingin. Turvallinen tila tietenkin pitää huomioida. Veteraanit eivät edusta turvallista tilaa.

Joppos123 kirjoitti...

Siis ihan oikeasti.
Ei kai ne meinaa leipoa samariinistä NATO:n pääsihteeriä?
Juuri luin iltapaskasta. Nyt perkele valoja päälle.
NATO ei kaipaa instituution tuulettamista tai jauhojengejä.
Miettikääs mitä koko liittoutumalle tapahtuisi jos se punikkiakka pääsisi sinne patsastelemaan.
Uusi pääsihteeri voi olla nainen mutta ei bileprinsessa.
Uusi rautarouva mallia Thatcher käy.
Sydäri meinaa tulla.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt kun päästiin irti niin olen sitä mieltä, että Ahvenanmaan konsulaatti pitää oitis lakkauttaa.
Kimmo "kirppu" kiljunen oli töllössä eri mieltä ja vetosi olemattomiin sopimuksiin.
Se jätkä vetosi useamman maan tekemään sopimukseen Ahvenanmaan demilitarisoimisesta.
Tähän asti oikein, mutta
Konsulaatiin olemassa olo on vain ja ainostaan ryssän painostama kahdenvälinen sopimus.
Siitä ei ole sanaakaan alkuperäisessä sopparissa.
Kimmo lutkuttaa edelleen puten tattia tai sitten se on ihan vitun tyhmä.
Voihan se olla ihan vitun tyhmä kun vinkui saaneensa lutikanpuremia intiassa. Se oli siellä seksitutkija Anna Kontulan kanssa, verorahoin toki.
Kontula joutui maksamaan tutkimusmatkan jälkikäteen takaisin veronmaksajille.
Nuo napojen tutkimukset eivät ole halpaa hommaa, puri sitten luteet tai eivät.

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Joppos tarkoittanee tätä uudinta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/550be420-7a69-442b-a075-f6baccb5adc5

Huoli pois.
Johan siin sanotaan ettei Manna Sariinilla ole siihen virkaan rahkeita:

"Mielestäni vakiintuneista Nato-maista on tällä hetkellä uskottavampia ja kokeneempia ehdokkaita, joilla on paremmat mahdollisuudet seuraavaksi pääsihteeriksi",
muotoilee asian itse asiasta kuultuna ajatushautomo Center for European Policy Analysisin asiantuntija, ex-diplomaatti Joel Hickman.

Schwamm drüber, sanoi saksalainen.
Ei Manna Sariinia pidetä uskottavana muualla kuin Suomen valtavalemdiassa.
Siellä hän sitten onkin seuraava maailmankeisarinna.

Joppos123 kirjoitti...

Jos NATO haluaa tehdä itsemurhan ja samalla lakata olemasta niin Sanna on paras ehdokas.
Vittusentään, juuri päästiin jäseniksi ja tämmöisiä arvauksia Stoltenbergin seuraajaksi. Ei hyvä.
Stoltenbergin luopumisen ymmärrän. Ihan ääretön paine on varmaan ollut.
Äijä lupasi hoitaa virkaansa yli sopparin. Nostan hattua.

Mutta, ei sannaa, ei.
Miettikääs jos sateenkaariperheessä kasvatettu kommunisti saisi sellaisen työkalun kuten NATO käyttöönsä?
Se ei ole ompeluseura.
Vittuja ei virkkailla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hjuu, johan ainakin Saksassa ja Amerikoissa on transukenraali. Kannattaisi armeijoitten ehkä keskittyä itse asiaan.

Joppos123 & Qroquius Kad: Joo, kyllähän se Marinin NATO-johtajuus on ihan oman valtamediamme hypetystä. Ei mitään muuta.

Joppos123: Konsulaatista en osaa sanoa mutta Ahvenanmaalle pitäisi sijoittaa PV:n joukkoja ja mielellään mahdollisimman pian.

Anonyymi kirjoitti...

Äkkiäkös niitä PV:n joukkoja sinne ahvenemaalle saadaan. Siirretään Dragsvikin ruåttalaiset verusveijarit siihen Maarianhaminan tuntumaan. Ja lopetetaan se rääsyporin, ent. tammisaaren eli ekenäs varuskunta. Ahvenenmaalaiseilla varuveijareilla lyhenisi lomamatkat samalla. Ja sielläpä olisi koko rantaruåtsalaisten puolustus samassa paikassa.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Tietysti koko porukanhan voisi määritellä rajavartioston porukoiksi. Kas kun ne eivät virallisesti ole osa puolustusvoimia.

Joppos123 kirjoitti...

Eiköhän tuo Ahvenmaa ole hoidettu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Tarkoittanee siis että miehityssuunnitelmat ainakin ovat olemassa.