maanantai 26. kesäkuuta 2023

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLXIX

1. Tämänkin joku sitten keksi

Pitihän sen newspeakin ilman muuta tulla metsissäkin kulkemiseen. Eli termiä ”jokamiehenoikeus” ei enää käytetä. Ainakaan Metsähallituksessa. Vaan tilalle tulee ”jokaisenoikeus”. Newspeakia perustellaan ”monimuotoisuuden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisellä” ja sanotaanpa vielä komeasti että ”Luonnon edessä olemme kaikki yhdenvertaisia ja jokaisenoikeudet kuuluvat kaikille. Jokaisenoikeudet-termi kuvaa tätä hyvin. Sanat vaikuttavat ajatteluumme, ja haluamme olla viestinnällämme mukana edistämässä tasa-arvon toteutumista”.

En ole kylläkään kuullut että jokamiehenoikeudesta terminä olisi pahemmin valitettu enkä ole myöskään kuullut että joillakin olisi jo olemassaolevan termin aikana ollut jonkinlainen kielto mennä puolukkametsään. Yhdenvertaisia ollaan oltu tähänkin asti. Mutta joo, sanat vaikuttavat ajatteluumme. Ainakin sitä kovasti yritetään.

Hotellin respassa jäädään odottamaan koska tykkimiehistä tulee tykkihenkilöitä tai tykkiläitä.

2. Leikkipartisaani forever

Carrolsilla oli aikanaan typerä mainos jonka mottona oli ”kasva isoksi, älä aikuiseksi”. Meidän tuntemamme surullisenkuuluisa wanna be-partisaani Paavo Arhinmäki on noudattanut mottoa jääden kiinni laittoman graffitin tekemisestä ts. sotkemisesta. Jätkällä on ikää 46 vuotta mutta partisaanileikit viehättävät silti. Tähän mennessähän häiskä on tullut tunnetuksi mauttomien kannustushuutojen kehittämisessä ja leikkipartisaanimellakoinnista. Se tietysti riittikin vasurijohtajaksi ja eduskuntaan mikä kertoo vasureista aika paljon.

Kaikenlainen vittuilu Arhinmäelle yleensä ja erikseen on sallittua ja suotavaa. Luulisin että entinen kommunistijohtaja Aarne Saarinenkin vittuilisi niin hänelle  kuin muillekin nykyvasureille niin kuin jakoavain eikä ihan pienillä kirjaimilla.

Noin henk koht totean että graffitit ovat töhrimistä joita ei muutenkaan tarvitsisi tehdä. Ne ovat vähän samaa kuin räppi musiikille eli erään sortin ympäristörikos.

Muistutettakoon lukijaa että kyseinen leikkipartisaani on Helsingin kaupungin apulaispormestari. Suomessa leikkipartisaanit pääsevät pitkälle.

3. Kattava syväanalyysi Venäjän tapahtumista

1. Minulla ei ole hajuakaan siitä, mitä siellä itse asiassa tapahtui.

2. Vielä vähemmän minulla on hajua että miksi niin tapahtui.

3. Sitäkään vertaa minulla ei ole hajua siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Lopetan syväanalyysini tähän. Täällä Y. Perskeles, ei ainakaan Moskova.36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin asianomainen virasto saisi maksattaa siivouskulut töhryjen tekijältä eli arhinmäeltä. Puolisen miljoonaa vuodessa maksaa Suomen Uutisten mukaan per vuosi töhryjen siivoaminen kaikkineen. Joo joo, ei se mitää joudu maksamaan. Tiedetään. Tuskin saa edes sakkoja, vaikkakin asteikko on jopa putkaa linnaa vankeutta. Sais edes kuukauden istumista, olisi aikaa miettiä, vaan luulen mä, että korkeintaan pienen sakon ja nuhtelua, että soo soo, ethän enää töhri. Tai älä ainakaan jää kiinni kuten nyt. "Housut kintussa".
Ja noin mettähallituksen, voihan kilin v.ttu. Kaikkee ne keksii jotka ei oo ikunaan espan puistoo synkemmässä mettässä käyneet.
Mun on helppo luvata, että lopetan moisen luonnottomuuspalvelujen käytön, syystä että mettään en pääse, ja jos pääsenkin pelatuslaitos saa tulla leikkimään piilosta mun kaa. Eli toivottavasti löytävät vielä elävien kirjoissa. Ja ne yleensä löytävät. Kiitos heille siitä.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

PS. Of topic. Tänään oli kuljettajan katsastus uudella asuinpaikalla. Erinomaisen asiallinen "katsastusmies" eli lääkäri. Ajolupa myönnetty:)))
Huru-ukko

Vanha kyynikko kirjoitti...

En puutu Paavo-pojan harrastuksiin,enkä slaavien jäsenten välisiin kinoihin muuta kuin villillä arvauksella:Raha ja nokkimisjärjestys.Selvittiin juhannuksesta hengissä,toistaiseksi,tästä on hyvä jatkaa pohdiskeluja.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en muuta mitään wake uskonnon keksimää märännystä sanavarastooni vaan käytän ihan samoja nimityksiä asioista mitä nuo on olleet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Vanhalle kyynikolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko:

Viesti1: Hyviä huomioita. Itse asiassa kyseinen leikkipartisaani oltaisiin voitu pakottaa jynssäämään itse töhrynsä pois. Kas kun kyllähän sen palkalla perse jonkun putsauksen kestää.

Viesti2: Hieno homma!

Vanha kyynikko: Vähän vaikea kommentoida tuohon.

Ano: Sama juttu täällä.

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Saattaahan tuo "jokaisenoikeus" syrjiä jotakuta jollakin niin mielikuvituksellisella tavalla, etten aivan pian keksi.
Niinpä se on syytä heivata terminologian romukoppaan ja ottaa tilalle "jokaisenjonkinlaiseksioletetunoikeudet".

Uudin 2:
Päivällä hän on apulaispormestari, nöyrä Kansan Palvelija.
Mutta kun yö laskeutuu, hiipii varjoista esiin Yön Sankari:
Graffitimies!
Hän iskee kauhun porvarien sydämiin ja taistelee köyhälistön riistoa vastaan viimeiseen maalinsuhaukseen asti!

Uudin 3:
En tiedä itsekään mitä tuolla tapahtui.
Jos pyydettäisiin arvaamaan, se oli Putlerin ja Cock of the Wankersin yhdessä suunnittelelma operaatio oppositiomielisten esiin kampaamiseksi.
Mitä siitä, jos ruumiita tulikin;
niitähän on nimenomaan tarkoitus tehdä lisää.

Tietysti siellä saattoi tapahtua jotain aivan muuta.
Jos tänään kuolisi, ei saisi koskaan tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Lainsäädäntö ei tainnut Metsähallituksen ukaasilla muuttua?
Tokkopa sieltä löytyy tuollaisia jokaisenoikeuksia vaan vanha termistö on käytössä.

Kuka esitti? Ketkä olivat toimikunnassa? Kuka hyväksyi?
Koko konkkaronkalle monoa perseille!
Työnantajan varojen väärinkäyttöä. Samaan maitojunaan tuo paviaani-paavokin!

Suksikaa kulttuurimarksistit -ttuun!


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Qqroquius Kad:

1. Jep. Meillä kahdella ja monella muullakaan ei vaan sitä mielikuvitusta löydy sen syrjimisen etsimiseksi.

2: Uuden ajan Batman…

3: Ainoa. mitä tiedämme on se että Putin oli pari päivää hukassa. Nythän häiskä pitää puhetta mutta en vielä tiedä sen sisältöä.

Tvälups: Olivatten erittäin hyviä kysymyksiä. Ketkä tämän päättivät? Kuinka monta heitä oli? Mihin tarpeeseen päätös vastasi? Oliko sitä?

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Se tuo mettähallitus saa nimittää niitä oikeuksia ihan miksi itte haluaa, se ei minua saa heitä matkimaan eli minulle ne ovat edelleenkin jokamiehenoikeudet. Niillä kun ei ole yhtään mitään valtaa minuun, moisilla mettähemmoilla. En ole töissäkään ottanut käyttöön näitä esihenkilö eli esinahkahenkilö nimityksiä, esimiehiä ne minulle edelleen on. Se kun on niin että noilla peeloilla on sitä valtaa just sen verran kuin me sitä niille annetaan. Jos heille tulee vastaan sen vallan rajat, niin mitäs hittoa ne sille mahtaa? polkee jalkaa?

Isä Nicolae kirjoitti...

Herregud! Nyt se on todistettu: Suomi ei vain seuraa Ruotsin tietä - vaan kaahasi kovaa naapurista ohi.

Ykän uutime 1:n luettuani tarkastin näes heti. Ja kyllä, (Kungliga) Naturvårdsverket käyttää yhä jäykän patriarkalistis-roolittavaa-sortavaa-jne-keksikää-lisää muotoa:
*allemansrätten*
Ei siis riitä, että se sisältää vain näennäispassiivisen - tosiasiassa perin sukupuolisviittauksellisen - 'man'.. Lisäksi sen määrite on taivutettu aivan järkyttävän [toksisen?] maskuliinisesti, siis tuo 'e'-pääte viittaa exakt miespuoliskoiseen olentoon!

Ojdå, Sweamamma, skynda på dig, finnjävlarna ovat intersektionaalisempia kuin sinä...

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Tosta graffitin putsauksesta. Siinä on varmaan aika moinen riski vahingoittaa putsattavaa seinää jos asiaa osaamaton yrittää. pitäisi Paavolle laittaa mestari valvomaan ettei aiheuta vahinkoa. En tosin ole koskaan niitä putsannut, mutta ihan arkijärjellä arvailen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Isä Nicolaelle ja Kaarlo Markkaselle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Olen täysin samalla linjalla kanssasi. Ja kukas meitä siellä metsässä vahtii?

Isä Nicolae: Joskus on mukavaa ohittaa Ruotsi mutta tässä tapauksessa ei.

Kaarlo: Olisi toivottavaa että se valvoja olisi myös piiskuri. Niin että teehän jätkä puhdasta jälkee tai saat minusta ikävän kaverin.

Isä Nicolae kirjoitti...

Hejsan Ykä & kaikki me oletetut.

Taisitpa Ykä ihan oikein haistaa tuossa klo 2258 kommentissani hajahampain virnuilevaa sarkasmia - sekä koto-Suomen että Swea riken menoa kohtaan. Mutta totta haastaen, kauanko menee ennen kuin mina kära riikinruotsalaiset pillastuvat tuosta Naturvårdsverket'in "toksisuudesta" jne jne??

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Isä Nicolae. Todennäköisesti ei kauan. Ruotsissa feminismi jyllää ihan yhtä lailla kuin Suomessakin. Onhan siellä mittailtu jo katujakin ja valitettu kun miesten mukaan on nimetty enemmän katuja kuin naisten ja ne ovat vielä pidempiä. För helvete.

Anonyymi kirjoitti...

Huru-ukko kirjoitti:
"PS. Of topic. Tänään oli kuljettajan katsastus uudella asuinpaikalla. Erinomaisen asiallinen "katsastusmies" eli lääkäri. Ajolupa myönnetty:)))
Huru-ukko"

Onneksi olkoon. Tuliko jatkoaikaa viisi vuotta?

Acc

Anonyymi kirjoitti...

Onko naapurimaan sekoilu kiusallista eläkeläis-taistolaisille? Ylen tulee lähettää uusintana Näin naapurissa -sarja. Voi olla, että eräillä hautuumailla kuuluu luitten kolinaa.

Anonyymi kirjoitti...


Olenkohan syyllistynyt isompaankin rikokseen, kun olen kulkenut metsissä ja muualla luonnossa, vaikka en ole mies? Enpä tuota ole koskaan miettinyt, eikä sitä olisi pitänyt miettiä kenenkään muunkaan.

Mitä muuten tekee perheellinen mies junatunnelissa juhannusaattona? No, ilmeisesti tämä kyseinen Paavo on pillastunut siitä, että Lenininpuiston nimi muutetaan ja lähtenyt kostoretkelle ymmärtämätöntä yhteiskuntaa vastaan. Tai sitten vaimo on piilottanut viinakset, mutta ei kai tuollainen päähänpisto sentään ihan vesiselvänä synny apulaispormestarinkaan päässä?

Rouva Ano

Gottihan Se kirjoitti...

Ja minä luulin, että en osaa suomenkieltä enää ja keksin omia sanoja kun yritän selitellä asioita. Näyttää siltä, että virallisetkin tahot on samassa veneessä minun kanssa... Mitä tuohon sitten pitäisi sanoa?

Tuosta Paavosta sen verran, että hän muistuttaa minua teinistä joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi. Kaikki mikä oli "ihquu" teininä kaupungilla, niin on edelleenkin niin hemmetin "ihquu". Aika säälittävää, mutta vassarit tykkää ja äänestää. Kertoo vassareista aika paljon...

Ja viimeisenä Ykä, arvostan suuresti sinun varautuneisuutta kirjoitella mielipiteitäsi noista naapurin tekemisistä ja tapahtumista. Kaikilla näyttää yleensä ottaen olevan hirveä hinku kertoa omat mielipiteet, spekuloinnit ja "tiedot" mitä siellä tapahtuu, vaikka maailmassa on varmaankin vain kourallinen ihmisiä, jotka asioista oikeasti tietää. Ne ei niistä asioista ole medioissa meille tavallisille tallaajille kertomassa.

Anonyymi kirjoitti...

Blogi on rehellisyydestään tunnettu.
Mitä tapahtui Tiina Wiikille?

vieras kirjoitti...

Vähän mukavampaa tähän väliin.

Ruotsin valtiopäivien puhemies Andreas Norlénilla on Bessie-niminen kissa.
https://www.instagram.com/p/Ct3_j44Mm8f/
https://www.instagram.com/p/CeELLzWD8Pr/

Britannian parlamentin puhemiehellä on virallinen kissa, nimeltään Attlee:
https://www.instagram.com/attlee_the_speakers_cat_/?hl=fi

Mitä jos Jussi hankkisi Eduskuntaan virallisen kissan? Eduskuntatalo on iso joten sieltä löytyy paljon tutkittavaa, sopivia piilopaikkoja, ja sopivia paikkoja joissa nukkua.

QroquiusKad kirjoitti...

Tiina Wiikin kuolinsyytä ei ole julkaistu.
Junes kertoo sen joskus, jos haluaa.
Meille se ei edes kuulu.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin viime kesänä 26 vuoden tauon jälkeen Tukholmassa. Muistin menneiltä ajoilta, kuinka mielenkiintoinen historiasta kertova Livrustkammare oli. Ikäväkseni jouduin totemaan, että feminismi oli tehnyt sille saman kuin politiikalle ja kirkolle, latistanut mauttomaksi. Tavarat oli ahdettu pieniin hygieenisiin vitriineihin, joihin oli kiinnitetty tiedostavaa herstoriaa. Lähes kaikki kuningattaret olivat olleet vahvoja ja voi, miten merkittäviä miestensä, noiden munattomien lapatossujen tukijoita. Kuninkaista yli puolella tuntui olevan homotaipumuksia, mikä nyt ei yllättänyt, mutta miksi siitä piti mainita? Enpä taida enää Tukholmassa käydä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kuvitellaan, että puhemies ottaisi ns lemmikin Arkadianmäelle, niin siitä tehtäisiin rikosilmoitus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Acc:lle, Ano1:lle, Rouva Anolle, Gottihan Se:lle, Ano2:lle, vieraalle, Qroquius Kadille, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Acc: Kysymys ja onnittelut välitetty.

Ano1: Osa heistä ei ehkä vieläkään tajua että Neuvostoliitto on hajonnut.

Rouva Ano: Hyviä huomioita. Noin yleensä tällainen termien vääntely lähinnä ärsyttää.

Gottihan Se: Sinä vaan et yritä sanoillasi muuttaa ihmisten ajattelua. Koko vasemmisttoliitto alkaa olla yliopistoon jämähtäneitä teinejä. Ja mitä Venäjään tulee niin jos ei tiedä, on viisasta sanoa että ei tiedä.

Ano2 & Qroquius Kad: Qroquius Kad sanoi olennaisen. Annetaan Junesin olla rauhassa.

vieras & Ano4: Kissithän ovat mukavia mutta eduskunnan puhekissan kohdalla lienee se ongelma että sen kokoisesta talosta löytyy kyllä kissa-allergikkoja.

Ano3: Ruotsi on onnistunut tuhoamaan itsensä yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla.

Anonyymi kirjoitti...

Arhinmäki tosiaan olisi pitänyt laittaa itse siivoamaan jälkensä. Mahtaako täällä olla muita , jotka ovat olleet hiekkapuhallus/korkeapaine puhdistus työssä? Jätkä sellaisiin tamineisiin, pikaopastus ja töihin. Vaarallistahan se on, mutta sitä niittää mitä kylvää.

vieras kirjoitti...

Arhinmäen palkka on 11000 € kuukaudessa joten hänet tulisi määrätä maksamaan töherrysten poisto.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne. Minä esittäisin ihan käsijynssäystä. Saisi jätkä olla hetken aikaa duunari.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tein asiasta juuri postauksen. Ja olen samaa mieltä kanssasi.

Anonyymi kirjoitti...

Tevehdys Acc ja kiitos onnitteluista:)
Joo, viisivuotta tuli lisää ajoaikaa eli riittää minulle ihan nokko.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Mukavia ja turvallisia ajokilometrejä.

Ano: Piru vie, en tiennyt. Revin ihokkaani ja suoritan katumusharjoitukset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitos lisäyksestä. En oikein usko että eduskunta ryhtyy muuttamaan lakeja tämän vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei QK. Ymmärtääkseni tuo twiittailija ei väittänyt, että Helsingin apulaispormestari olisi itse autistinen vaan että kenenkään vapaa-ajan harrastuksia tai kiinnostuksenkohteita ei koskaan eikä missään olosuhteissa tulisi nimittää ikään sopimattomiksi, koska jollekin esimerkiksi My Little Pony- tai Lego Master Suomi -harrastuksiin jämähtäneelle autistille voisi aiheuttaa henkisen pipin se, että koko maailma ei välttämättä jaa heidän kiinnostuksenkohteitaan tai diggaile niitä kybällä. Minäkin taidan olla tämän logiikan mukaan miesvihamielinen, koska pidän esimerkiksi jääkiekon tuijottamista ajanhaaskauksena ja miehethän sitä useimmiten harrastaa. Laasanen voisi kirjoittaa tästä aiheesta artikkelin niin halutessaan.

Muutenkin tuo linkitetty twiittailija, joka on kunnon fillarikommunisti ja perseeseen ammuttu änkyrävasemmistolainen, on kyllä todellinen Ajatusten Tonava ja briljantti timantti ulostuloissaan. Hänhän on mm. luonut Oulun grooming-keissin yhteydessä loihe lausuman, että suomalaiset paheksuvat ulkomaalaistaustaisten tekemiä seksuaalirikoksia ainoastaan siitä syystä, että suomalaisessa patriarkaatissa naiset katsotaan suomalaisen miehen omaisuudeksi ja suomalainen mies älähtää, kun joku ulkopuolinen tätä suomalaisen miehen yksinoikeutta loukkaa. Hän myös yrittää olla jonkin sortin autismiaktivisti (ainahan kaikki vassarit ovat johonkin identiteettipolitiikan alahaaraan hurahtaneet ja tykkäävät olla jotain väärinymmärrettyä ja sorrettua vähemmistöä) ja on täräyttänyt ilmoille sellaisenkin mielipiteen, että koska autisteilla saattaa olla haasteita kehonkielen käyttämisessä ja tulkitsemisessa niin kaikkien maailman ihmisten pitäisi lopettaa kaikkien muiden ihmisten kehonkielen tulkitseminen kaikissa maailman tilanteissa, esim. olisi autisteja sortavaa olettaa hymyilevä henkilö iloiseksi. Mitäköhän muuta tässä sitten vielä tulisi mieleen... Ai niin, autoilu on moraalisesti hyväksytty tapa murhata muita ihmisiä. Hän on myös hyvin tyly ja koppava virtuaalisessa käyttäytymisessään muita kohtaan ja pitää itseään yhtä aikaa sekä jostain syystä älyllisesti muiden yläpuolella olevana tyyppinä että yhteiskunnan väärinymmärtämänä ja kaltoinkohtelemana Uhrina. Ihanaa porukkaa nämä vihervasemmistolaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos. Arvasin oikein. Totanoin. Onko niin jotta yksi arabi hyvä. Muut paha.

Anonyymi kirjoitti...

Meille? Kretiineille?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Ano1: Kun tutustuin kyseiseen twiittaajaan niin Ano1:n huomiot pitävät kyllä paikkansa.

Ano2 & Ano3: Nämä meni minulta nyt vähän ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoittiko tuo twiittaaja Marjut Ollitervo, että esimerkiksi sana lapsellinen, kaikkine mahdollisine synonyymeineen, pitäisi kokonaan poistaa käytöstä, sillä sen käyttö missä yhteydessä tahansa on autisteihin kohdistuvaa syrjintää?