torstai 1. kesäkuuta 2023

REILUN REISKAN VIHREÄT INNOVAATIOT

Helsinki, eräs ministeriö, nykypäivä…

Naispuolinen ministeri oli ottanut vastaan mielenkiintoisen vieraan jonka saapumista hän oli odottanut jännityksellä. Vierasta varten oli tietysti varattu hieman kestitystäkin. Kahvia ja kampaviinereitä. Vieras sanoi olevansa liikkeellä autolla joten ministeriviinat pysyivät piilossa.

Kyseinen vieras oli nimeltään Reiska Auervaara ja ministerin saamien ennakkotietojen mukaan hän edusti ulkomaalaista vihreisiin innovaatioihin erikoistunutta International Climatesting-yhtiötä joka oli esittänyt halunsa toimia yhteistyössä Suomen valtion kanssa. Yhtiö oli ilmoittanut osaltaan kantavansa globaalia ilmastovastuuta ja ottanut sen vuoksi yhteyttä nimenomaan Suomeen jonka mielsi kantavan sitä samaa vastuuta paremmin kuin ehkä mikään valtio. Ministeri aloitti:

- Noin… minä olen saanut kyllä alustavat speksit ja tarjouksenne vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Mutta jos käytäisiin nämä tässä vielä läpi.

- Ilman muuta. International Climatesting ei tarjoa Suomelle mitään välitöntä teollisuutta vaan osaamista joka voi poikia sitä teollisuutta. Ja lisäksi toimimme vastuullisen ilmastoajattelun opettajina. Jos käyn läpi nämä kaksi kohtaa?

- Ilman muuta. Kuuntelen mielelläni.

- Ensimmäiseksi me kartoitamme vihreitä innovaatioita ympäri maailmaa, arvioimme niiden onnistumisen mahdollisuuden ja ryhdymme sen jälkeen lobbaamaan kyseisiä innovaattoreita tai niitä tekeviä yhtiöitä niin että ne suuntaavat huomionsa nimenomaan Suomeen. Me emme siis varsinaisesti tee. Me etsimme. Tässä Suomella on selvä kilpailuetu. Suomi pystyy rahoittamaan näitä innovaatioita silloin kun toiset vielä harkitsevat ja pystyy näin ollen nappaamaan toisilta valtiolta palan suun edestä, jos vertausta käyttää.

- Tuo kuulostaa kyllä erinomaiselta. Meillä itsellämme ei välttämättä ole tuollaista, no, innovaatioharavointikykyä.

- Se on totta. Ja se harava voi poikia Suomelle valtavat voitot sekä paremman vihreän tulevaisuuden. Ja meillä on tietysti takuu. Me takaamme, että haravoimme.

- Se takuu lisää luottamusta entisestään. Entäs se opetuspuoli? Varsinainen opetus meillä on kyllä varattu koululaitokselle joka on hyvinkin ilmastovastuullinen.

- Koulutus kohdistuukin aikuisiin eli kyseessä on julkisen sektorin työntekijöille suunnattu vastuupassi joka opettaa oikeaan ilmastoajatteluun. Koulutus koostuu netissä tehtävästä etäopetuksesta ja tentistä. Tentin läpäisseet saavat vastuupassin sekä pinssin joka kertoo heidän olevan ilmastovastuullinen yksilö.

- Loistavaa! Tuo laitetaan pakolliseksi koko julkiselle sektorille! Mutta käydään vielä läpi se hinta.

- Hinta on nimellisesti korkea mutta käytännössä ei eli sopimus maksaa Suomen valtiolle 77 miljoonaa euroa. Mutta kysehän on hyvästä, välttämättömästä ja väistämättömästä asiasta ja lisäksi työmme voi poikia valtiolle miljardien vihreät investoinnit. Koulutuksen hinta on taas 77 euroa luento, 77 euroa testi ja 77 euroa myönnetty ilmastopassi. Per työntekijä siis. Ja tulee muistaa että tarjous on oikeastaan alimitoitettu ja sen hyväksyminen on kiireellistä että sen saa mainitulla hinnalla.

- Täsmennättekö?

- Hallitushan on vaihtumassa. Kuinka  se suhtautuu tarjoukseemme on arvoitus. Toimitusministeriö ehtii hyväksyä tarjouksemme. Kas onhan selvää että moni muukin valtio olisi kiinnostunut osaamisestamme. Mutta me haluamme satsata nimenomaan Suomeen.

- Kiitän arvostuksenne osoituksesta. Sopimus on valmiina huomenna iltapäivällä.

- Niin joo, siihen sopimukseen pitää saada vielä eräs pykälä.

- Minkälainen pykälä?

- Ihan tekijänoikeuspykälä. Kas kun vastuupassistamme tulee laajempi tieto niin voi olla, että muut yrittäjät tarjoavat teille samansisältöistä materiaalia. Kaikenlaisia huijareita on liikkeellä. Sopimuksessa tulee olla että vain meidän koulutuksemme kelpaa.

- Sehän on selvä. Emmehän me halua kaikenlaisia lobbareita rahastamaan hyvällä asialla. Tavataan huomenna sopimuksen allekirjoituksen merkeissä. Jaa niin pankkitiedothan meillä jo on, mutta mikä olisi se firmanne osoite? Se tarvitaan sopimukseen.

- P.O. Box 28762TiiTyy, Nassau, Bahama.

- Huomiseen.

- Huomiseen.

Kun Reiska poistui työhuoneesta niin ministeri pyyhkäisi silmäkulmastaan pienen kyyneleen. Oli jotenkin niin lohduttavaa että oli olemassa vastuullisia yrityksiä jotka eivät pyrkineet pelkkään riistämiseen. Poistuttuaan ministeriön tiloista Reiska kaivoi kännykän ja soitti kaverilleen sekä yhtiökumppanilleen Arskalle.

- Morjens, Reiska. Miten meni?

- Täydestä kuin hiilinieluyksiköt. Ja sinä kun epäilit sitä että Reilun Reiskan Automyynnin nimeä ei kannattanut vaihtaa ja siirtää toiminta ulkomaille. Mitenkäs sen opetusmateriaalin kanssa on?

- No sehän on valmis. Pistin siskonpojan asialle. Se on lukion toisella ja eihän sillä mennyt kuin pari päivää. Se keräsi netistä kaikkein pahimmat ilmastohysteriakliseet ja teki niistä luento- ja koemateriaalin. Se luentokin on valmis. Siskonpojan tyttöystävä piti sen ja se tallennettiin. Tytölle vielä pistettiin musta rastaperuukki päähän ja värjättiin pimu mulatin näköiseksi. Kun on monikulttuuria seassa niin sehän on vielä makiampaa.

- Loistavaa. Ja sille nuorelleparille korvataan nähty vaiva kunnolla. Rahalla, eikä innovaatioilla. Huomisen iltapäivän jälkeen ruvetaan sitten katselemaan porukoillemme lukaaleja Bahamalta.

- Jumala siunakkoon suomalaista viherinnovaatioitten pakkomiellettä…

Oikein hyvää alkanutta kesäkuuta kaikille. Ilman vihreitä innovaatioita. Polttakaa puuta.

35 kommenttia:

JJR kirjoitti...

"Rehellisen Reiskan käytettyjä autoja"
Hessu Hopo osti sieltä kärryn 70-luvulla.
YLEllä on tulossa 9:15 sateenkaariasiantuntijan haastattelu. Muistattehan katsoa ja etenkin kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

Kun toistakymmnetä vuotta on hehkutettu talouden pelastavaa clean techia, niin nyt näitä Wittuseneja alkaa ilmaantua kuin lieroja maanpinnalle sateen jälkeen. RKP:n Adlercreurzin mukaan Suomessa pelkästään viime vuonna julkistettiin 16 miljardin edestä INVESTOINTISUUNNITELMIA ja on vain itsestämme kiinni käytämmekö "momentumin" hyväksemme. Taitavina neuvottelijoina ja bisnes-elämän asintuntijoina tunnettujen suomalaisten poliitikkojen ei tarvitse enää edes tekstiviestillä ohjailla miljardien yritysneuvotteluja kun kohta kypsät hedelmät putoavat laariin siihen malliin, niin että ennätysmäinen valtionvelka on pian vain ikävä muisto menneisyydestä. Hallitusneuvottelijat voivat pakata kamppeensa ja todeta, että mitään tarvetta menojen karsintaan ei ole eikä tule. Rahaa on.

Jotenkin ironista on se, että Suomen kehuttu valttikortti eli maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka ei saa edes osittain suomalaisia yrityksiä pysymään kotimaassa, vaan jopa Nesteen uusi jalostamo pari vuotta sitten päätettiin rakentaa Porvoon sijasta Rotterdamiin. Ymmärrän kyllä, että näin kävi kun päätösvalta luovutettiin sijoittajille, mutta eipä heidänkään vaakakupissaan asialle painoa annettu. Sanna Marinin kommentti asiaan tuolloin kuului näin: "Eli tämä investointipäätös, harmillisesti se meni Rotterdamiin, mutta se on osa vihreää siirtymää ja sitä on syytä tukea." Hohhoijaa ja syvä huokaus.

Rouva Ano

Gottihan Se kirjoitti...

Fiktiota? Näyttää kyllä todellisuudelle. Taidan käyttää tätä ideaa itsekkin!

Muuten onko kukaan muu nauranut tälle Plug Power miljardi-investoinnille ja miten siitä nämä pravdat on kirjoitelleet? (Tosin tämä kirjoitus varmaankin oli puoliksi inspiroitu tästä uutisesta).

Yritys on investointi kuppaaja joka ei tuota yhtään voittoa ja kun rahat on kupattu mitä pystyy niin heittäävät sen konkkaan ja sitten alkaa uusi kierros uudella nimellä. Nämä laitokset eivät varmaankaan tule edes täysin valmiiksi ennen konkurssia. Valtio tulee myös varmasti antamaan ainakin veronvähennyksiä ja tukirahaa kymmeniä tai jopa satoja miljoonia niille. Kyllähän omistajien kelpaa Ferrareillaan ajaa siinä sitten!

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Joo onhan näitä. Siitä akkutehtaasta olen samaa mieltä Professorin kanssa että senkun tekevät omalla rahalla. Jossain vaiheessa polttomoottorilla käy todennäköisesti niin kuin höyrykoneellekin, mutta siihen voi mennä aikaa

Strix Senex kirjoitti...

Olisikohan tällä jutulla jotakin tekemistä Ylen uutisiin äkkiä ilmestyneen ja yhtä äkkiä kadonneen Plug Power jätti-investointihehkutuksen kanssa. Juttu katosi nopeammin kuin äkkiä, kun muualta alkoi virrata sellaisia firmaa koskevia tietoja, joista Yle tutkivalla journalistilla ei ilmeisesti ollut hajuakaan. No olipa tai ei, samoissa henkisissä sfääreissä meillä liikutaan huolestuttavan yleisesti. Kun oikeat taikasanat osataan – ja nehän on helppo kopioida – ilmaista rahaa löytyy.

Amerikkalaisilla on sanonta: Fool and his money soon apart. Meillä taas muistetaan Valco -kuvaputkitehtaan hehkutus ja mahalasku. Ja tällainen vanha projektijyrä muistaa tällaisten projektien vaihejaon: Innostus, Hämmästys, Sekaantuminen, Selkiintyminen, Tappioiden kirjaaminen, Syyttömien rankaisu ja Projektin sivullisten palkitseminen.

On tietysti hyvä muistaa, että useammatkin menestyneet yritykset ovat tehneet vuosikausia tappiota ennen markkinajohtajaksi ja voitolliseksi kääntymistään. Tesla ja Amazon lienevät hyviä esimerkkejä. Toisaalta vielä useammat suuria suunnitelmia esitelleet ovat osoittautuneet pelkiksi Kankkulan kaivoiksi, ja merkittävä osa niistä on ollut alun perinkin huijauksia. Lupaavia yrityksiä ei kannata torjua mutta naiiviksi ei saa heittäytyä eikä vedätettäväksi suostua.

Toivotettakoon siis yrittäjät tervetulleiksi, mutta tehtäköön samalla selväksi, että rahoitus on syytä hankkia sieltä suuren maailman suurilta rahoitusmarkkinoilta. Tontteja voidaan toki vuokrata edullisilla ehdoilla, jotka sidotaan tuotannollisten suunnitelmien toteutumiseen, mutta ilmaisia lounaita ei tarjoilla eikä etukäteen lahjoiteltavia etuuksia anneta. Jos joku yksityinen haluaa Suomessa ottaa riskiä, se on tietysti heidän asiansa, mutta julkisen sektorin rooliin eivät arpajaiset eivätkä rulettipelit kuulu.

Tässä nykyisessä ilmapiirissä tahtoo vikana olla se, että kaikissa asioissa pitää olla puolesta tai vastaan sen sijaan, että harkittaisiin vähän tarkemmin ja katsottaisiin, että löytyykö siitä välistä järkeviä toimintamalleja. Se puolesta tai vastaan ajattelu kun on vähän sama kuin autolla ajava näkisi vain kaksi vaihtoehtoa, täytyy ajaa tien vasemmalla puolella olevaan ryteikköön tai oikealla puolella olevaan louhikkoon, mutta muita vaihtoehtoja ei edes harkita.

Ihmettelijä kirjoitti...

Muutenhan tuo menis huumorista mutta kun se sattuu olemaan totta. Jäi vaan se iltalypsy pois että kustannukset karannu käsistä ja odottamattomia ongelmia tupsahti nii nyt joytuu tup... vitut ku triplaamaan tän summan.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään oli Ylen uutissivustolla jälleen juttu, jossa vetyä poltetaan polttokennossa. Miksei puhuta siitä, miten vedystä ja CO2:sta tehdään synteettistä polttoainetta, joka on päästötöntä ja toimii tavallisessa moottorissa? Ai juu, ratkaisunhan pitää olla kallis ja monimutkainen.

QroquiusKad kirjoitti...

Se tuo suomalaisten yksinään aiheuttama ilmastonkuumeneminen sen kun yltyy:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009625496.html

Kilpisjärvelläkin mitattiin oikein kuumuusennätys:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009626730.html

On tämä järkyttävää, on tämä.
Kiehumme kohta elävältä omissa liemissämme!

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä, onko tämä ns foliohattuilua, mutta kun on varoiteltu makean veden noususta arvoon arvaamattomaan, niin itseäni kiinnitti heti huomiota se, että Suomen vesivarannot ovat ns myyntivaltti. Koskien esim vetyä.

Anonyymi kirjoitti...

Puuta poltetaan kun on pakko lämmittää taloa kesäkuussa tämän kestämättömän ilmastonlämpenemisen vuoksi. Lapissa tehtiin jo kesäkuun pakkasennätys ja kylmää kesää on tiedossa koko Suomeen sekä Fennoskandiaan.

Matkalla kohti pientä jääkautta mutta edelleen teemme ratkaisuja, jotka heikentävät omavaraisuuttamme ja huoltovarmuutta (poikkeusolojen kuten jääkauden varalta).

Mutta kaikki tämä käy järkeen kun tavoitteena on tuhota länsimaiset yhteiskunnat jopa sen väestö vaihtaen ja myöskin joukkotuhontaa toteuttaen. Käy järkeen sekin miksi oikein hakemalla haemme sotilaallista konfliktia Venäjän kanssa tai ainakin Ukrainan sodan eskalaatiota aina ydinaseiden käyttöä myöten..!

Mikään muu ei näitä järjettömyyksiä enää selitä vai keksiikö joku jonkin toisen syyn?


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se menee, että suomalaiset virhepiiperöt kaatavat lainarahaa isolla lapiolla sinne, missä nyt vaan lukee taikasanat "ilmasto" tai "päästövähennys".

Itseäni taas on jo pitkän aikaa muumittanut se tosiseikka, että Suomessa on savupiipputeollisuudelle määrätty yhdet maailman tiukimmista puhtaussäädöksistä (enkä ole sitä vastaan, itsekin allergikkona taputan karvaisia käsiäni aina kun ylimääräistä paskaa poistetaan ilmasta jota hengitän) ja on parhaat ilmanputsausvehkeet ja suodattimet ja muut hilavitkuttimet, niin miksi Heviletissä näitä "green tech" -juttuja ei lähdetä myymään maailmalle paikkoihin, joissa ihmiset kuolee joukottain kun ilma ei ole hengityskelpoista? Tulisi edes vähän rahaa tähänkin suuntaan ja vielä vähän goodwillia kaupanpäälle. Ai niin, suomalaisethan on surkeita myyntimiehiä. No, palkataan pari jenkkimyyjää jotka osaa myydä vaikka liikennevaloja Saharaan tai jääkaappejä eskimoille. Kyllä keinot löytyy jos vaan tietää, mitä tehdä. Nykyvirhepiiperöt eivät tiedä, ne uskovat, koska virhepiiperryshän ei ole poliittinen vaan uskonnollinen suuntaus.

--Madri

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Eiköhän se ole kuitenkin ihan maalaisjärjellä ajateltuna semmoinen juttu, että se kuka tässä ns vittuilee, on venäjä. Täysin roistovaltio. Mafian johtama. Länsimaat voivat olla ns alennustilassa, mutta kuitenkin totuus on se, että ryssä on barbaari kansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys JJR:lle, Rouva Anolle, Gottihan Se:lle, Kaarlo Markkaselle, Strix Senexille, Ihmettelijälle, Ano1:lle, Qroquius Kadille, Ano2:lle, Taisteluvälineupseerille, Madrille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

- Idea tarinaan tuli tosiaankin näistä uutisoiduista ”innovaatioista”. Suomessa kun ollaan tilanteessa missä sanan ”vihreä” laittaminen minkä tahansa asian eteen vie harkintakyvyn totaalisesti. Totta kai se on kusettajille loistava sauma.

- Se Marinin kommentti minkä Rouva Ano sanoi kertoo hyvin siitä, ettei pääministerin asemassa oleva naikkonen ymmärrä kansantaloudesta juuri mitään.

- Se polttokennohomma on mielenkiintoinen mahdollisuus mutta se on tainnut jäädä jotenkin taka-alalle kun se sähköauto on muotia joka on muuttunut likimain uskonnoksi.

- Jep, ei ole shortsikelit täälläkään. Mutta tulee muistaa vihreä nyrkkisääntö: Jos on tavallista kylmempää, niin kyse on säästä. Jos on lämpimämpää, kyse on ilmastosta. Jos on normaalikelit niin kyse on vain pirun ovelasta ilmastosta.

- Varmasti Suomen vesivaroja haluttaisiin yksityistää ja myydä jollekin ulkomaalaiselle sijoittajalle.

- Sitä suodatintekniikkaa suomalaiset varmaan saattaisivat myydäkin mutta ovatko ne saastuttajavaltiot kiinnostuneita ostamaan?

- Venäjä on vaarallinen roistovaltio mutta kyllä tuo ilmastohysteria hallitaan Suomessa ihan ilman sen avustusta.

Joppos123 kirjoitti...

Eikös Netfliksistä löydy ihan tosipohjainen sarja kuinka ilmastohysrerialla voidaan tienata perkeleesti vaikka koko juttu on ihan hötöä?
Ne jotka tuohon retkahtavat pitävät turpansa kiinni ettei koko maailma saa tietää kuinka idiootteja ne ovat.
Joppos123,edelleen Kypros.

Joppos123 kirjoitti...

Kyproksella shortsikelit mitä parhaimmat ja lämpenee. Huomiseksi luvattu +30 ja lauantaiksi +34.
Kiva tuuli käy mereltä joten ei tämä paha ole.
Lisäksi saari on lähes aavikkoa joten ilmankosteus ihan eri kuin vaikkapa kaakkoisaasiassa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Talous -- niin sanottu "talous" -- on maallistuneen maailman uusi suuri valtauskonto, jossa keskiöön asettuu pohjimmiltaan uskonnollislaatuista kaikkivoipaisuuskuvitelmaa kannattelava "raha".

Taloususkonto valitettavasti jo ihan tajunnallisissa perusasetuksissaan mahdollistaa sen, että valtavaa vaihtooarvoa syntyy sinne missä mitää reaalista käyttöarvoa ei muodostu. Jo Adam Smith ihmetteli, miten timanteilla, joiden puutteeseen ei suoranaisesti kukaan ole kuollut, voi olla niin suunnattoman suuri vaihtoarvo.

Illuusiot käyvät hyvin kaupaksi. Kun kokonainen aikakausi hurahtaa johonkin arvonmuodostususkoon, talouden "realiteetit" muuttuvat hyvinkin illusorisiksi.

Valtiot ja yritykset ovat ostaneet huippuhinnoilla ilmaa ja myyneet reaalista tuikitarpeellista infraa halvalla. Taloudelliset arvonmuodostussumut ovat kuin sikeä uni, ja virheitään myätämättä poliitikot toistelevat hokujaan siitä ettei menneitä pidä kaivella, vaan nyt katsotaan tulevaisuuteen.. Jne, jne.

Niin että hirveän huonosti menee. Uskot ovat vahvoja, todellisuudentaju hullun humanistin houreiden luokkaa. Kaikkein kamalin taloususkonnon lumevaikutus mahdollistuu sen seurauksena, ettei tällä uskonnolla itsellään ole kaikkiin uskontoihin olemuksellisesti kuuluu eskatologiaa -- oppia kaikkia koskevasta viimeisestä tuomiosta. Niinpä noilla "vihreän ajattelun" jo yli puoli vuosisataa luomilla maailmanlopun skenaarioilla on maallistuneessa maailmassa ollut valtava tilaus -- eikä siis ole mikään ihme, että nimenomaan taloususkontokin tarvitsee tuollaisia kuvitelmia ja alkaa kehittää niiden ympärille kaupankäyntiä.

Niin että todellakin hisrviittävän huonosti menee. Minkän teet, kun koko aikalaisajattelu ja järki on lähtökohtaisesti pahasti pielessä?


Anonyymi kirjoitti...

Sähkön hintaa vaadittiin nostettavaksi koska ilmastonmuutos. Korkea hinta vähentää kulutusta ja suomalaista hiilijalanjälkeä. Hinnan korotukset toteutti loppujen lopulta Fortum kaukaa viisaalla energiainnovaatioillaan ilman cityvihreiden apua. Satu Hassikin odotti sähkölaskuansa viime talvena jännityksestä väristen. Muurahaiskansalainen odotti kylmästä väristen.

Pienenikö hiilijalanjälki Suomessa ja Euroopassa on vielä "tutkimatta". Saksa siirtyi hiilivoimaan kun kaasu kallistui. Suomessa tuli ennen näkemätön klapibuumi. Polttopuun kysyntä ja hinnat nousivat. Paljonko hiilijalanjälki ja fossiilisten kulutus väheni polttopuun käsittelyssä kuljetuksessa ja poltossa. Veikkaan lonkalta että sähköllä lämmittäminen olisi ollut enemmän vihreää. Mutta kun se ei sovi nyt pirtaan. Vain sähköauton lataaminen on ekoteko. Pistorasiasta kun ei enää tule sähköä vaan erilaisia tuotteita. Samasta rasiasta, siis.

Joppos123 kirjoitti...

Osa tuosta ilmastohysteriasta on jo todistetusti FSB:n masinoimaa. Ryssä käyttää kaikki mahdolliset keinot kun "erikoisoperaatio" menee vahvasti perseelleen.
Elokapina on esmes 100% ryssän rahoittama liike.
Joppos123

Anonyymi kirjoitti...

Ilmaa sakssta, Nokian tuho ylimielisyydestä, monet velkatakaukset etelä Eurooppaan, miljardien lahjoitukset esim Italiaan, uniper miljardien kuittaus tekstiviestillä . Kehitysapuun velaksi miljardeja. Yksi miljardi on edelleen se 1000 miljoonaa euroa . Mutta se on pieni raha, kun on kyseessä kunniakansalaiset, sekä niiden oikeuskulut, tulkit yms.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Seppo Oikkoselle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Netistä näitä löytyy useampikin.

Viesti2: Ei muuta kuin antoisia lomia.

Viesti3: Onhan se varmaan paljonkin suhrannut mutta ei sen tarvitse tehdä täällä enää mitään. Hulluus on jo itseään ruokkiva prosessi.

Seppo: Hyviä ja pelottavia huomioita. Ja joo, elämme aikaa jolloin illuusio on jo pakollinen kauppatavara jonka veronmaksaja maksaa. Kun sille ei anneta vaihtoehtoa.

Ano1: Hyviä huomioita sinullakin mutta eihän sitä sähkön hinnan nousua ilmastonmuutoksella perusteltu vaan kaikenkarvaisilla sopimuksilla ja tietysti Venäjällä vaikka sähköntuotannosta Suomessa maakaasun osa on marginaalinen.

Ano2: Täysin totta.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuota samaa kuin ano, olen minäkin ihmetellyt. Sähkö on joko hyvää tai itsestään belsebuubista, riippuen siitä mihin sen käyttää. Jos sillä ladataan autoa, se on niin hyvää ja hienoa kuin olla voi, jos lämmitän sillä taloa, se on pirullisinta mitä olla voi. Tätä ei voi kyllä normaalilogiikalla oleva käyttöjärjestelmä prosessoida.

Minulla kun käy auto dieselillä ja talo lämpiää sähköllä niin olen pirun lähettiläs maanpäällä. No, se sopii minulle, en ole ennenkään tehnyt mitään kenenkään sellaisen käskystä joko ei ole silmissäni jotenkin ansainnut oikeuttaan antaa käskyjä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Thorvald. Minä kuulun samaan ihmissaastaan enkä ymmärrä sitä logiikkaa minäkään. Auto on kyllä bensakoneella mutta talossa on öljylämmitys ja sehän on synti potenssiin kaksi. Edellisen hallituksen mukaan se öljylämmitys pitäisi loppua 2030. Toivottavasti se uusi hallitus ajattelisi hieman järjellä. Kokkarit tosin ovat todenneet että ilmastohysteriasta ei tingitä.

Joppos123 kirjoitti...

Mä olen lomalla eläkkeeltä. Jokainen päivä on lauantai jos niin haluan.
Kävi tuossa lähikaupassa sattumus.
Ostelin kaljaa, vettä ja tupakkia muina miehinä ja menin maksamaan.
Mulla repussa tarra missä Suomen lippu ja etunimi ja alapuolella veriryhmä, intin vihreissä.
Vanha kauppias otti kaljakeissin multa pois ja kävi hakemassa kylmän vastaavan varastosta.
Kyseli olinko täällä kun rytisi.
En ollut.
Kyllä nämä Kyproslaisetkin arvostavat Suomea.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Serkkupoikani oli YK-joukoissa Kyproksella silloin kun siellä rytisi. Hyvää loman jatkoa sinulle. Tai reissun. Eihän eläkeläisellä oikeastaan ole enää lomaa.

Anonyymi kirjoitti...Luin professorin kirjoituksen tuosta Plug Powerista,
suuria suunnitelmia. Jää nähtäväksi toteutuuko.

Monet on varmasti näistä vihreistä hankkeista,
sekaisin. On niin hienoa. Ainakin blastr aikaan
ylen kommenteissa alkaa PS arvostelu
jos on eri mieltä.

En vain muista tarkalleen mikä yrityksen nimi.
Oli useampi vuosi sitten. Jokin SPGS?
Suuria suunnitelmia oli tehdä Googlen tapaisia
palvelinhalleja. Tämä sitten hiljeni,
eikä mitään tästä enää.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko näiden uusien innovaatioiden yhtäkkisessä synnyssä kysymys siitä EU:n elvytysrahastosta, jossa Suomen kuuden miljardin osuudesta "annetaan" kaksi miljardia takaisin käytettäväksi vihreään siirtymään? Hakijoille tämä korvamerkitty raha on yhtä houkutteleva kuin raato korppikotkalle. Rahat on kuitenkin otettu suomalaisten veronmaksajien ja yrittäjien selkänahasta, joten ketä tässä taas huijataan ja ketkä oikeasti maksavat tämänkin vedätyksen?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Olen nauranut, ja makiasti... sen vetyfirman osake on vuodessa laskenut n.31$:sta nykyiseen n. 8$:iin... vetyfirman nykyinen pörssiarvo on pienempi kuin suunniteltujen investointien arvo... ensinnäkin, kuka sijoittaa firmaan joka suunnittelee omaa pörssiarvoansa suurempia investointeja? Riskit on suuret sijoittajan näkökulmasta...
-Raksaäijä

Josef V. Teräs kirjoitti...

Off-Topic, mutta eikös Kansallis-Sosialistisessa Saksassa(kin) kielletty lakot?

https://yle.fi/a/74-20034414

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle, Raksaäijälle ja Josef V. Teräkselle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minulta tuo kyseinen yritys on ehtinyt mennä ihan ohi.

Rouva Ano: Saattaa muuten hyvinkin olla koska ”vihreään siirtymäänhän” ne merkittiin. Ja onko rahat otettu edes veronmaksajilta vai oliko sekin suoraa velkaa?

Raksaäijä: Totta joo. Tällaisissa systeemeissä tulisi aina esittää kysymys ”sijoittaisinko tähän omia rahojani”.

Josef V. Teräs: Taidettiin joo kieltää.

QroquiusKad kirjoitti...

III Valtakunnassa asia hoidettiin siten, että ammattiyhdistykset yhdistettiin yhdeksi ainoaksi työmarkkinajärjestöksi nimeltä Saksan Työrintama, Deutsche Arbeitsfront.

DAF oli jaettu ammattisektoreittain niin, että työnantajat ja työntekijät olivat samoissa sektoreissa eivätkä toisiaan vastassa.
DAF:ssa oli kymmenen sektoria (Amt) ja niiden lisäksi kahdeksan apuorganisaatiota, mm. vapaa-ajanjärjestö Kraft durch Freude.

Ei ollut lakkoja, kun ei ollut niitä pystyyn pistäviä ammattiliittoja.
Lisäksi valtakunnantyöministeriön alaisuuteen perustettiin 22 työn luottamusmiehen (Treuhand der Arbeit) virkaa.
Heillä oli valtuudet päättää työehdoista toimialueillaan ja niissä oli parempi pysyä.

Tässä mallia seuraavalle hallitukselle?

Anonyymi kirjoitti...

Se on Uniper nyt kaputt? Nein! 67 miljardin arvoinen yritys pörssin mukaan.

Taas tshuna maksoi...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Italiassa oli aika pitkälle samanlainen systeemi. Jos lakko-oikeutta pyritään rajoittamaan niin toki ammattiliitot nostavat metelin. Mutta luottamukseni niihin – varsinkin julkisen sektorin liittoihin – ei ole kovin kaksinen. Ne ovat nykyisin lähinnä liikeyrityksiä ja suhtautuvat yksittäisen jäsenensä edunvalvontaan varsin nihkeästi.

Tvälups: Joo. Teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 6,7 miljardin tuloksen. Tsuhna maksoi niin. Ja nosti toisten tsuhnien sähkönhinnan taivaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreää siirtymää on se, kun sheriffit varoittelevat lapsukaisia liikkumasta yksin päiväsaikaan junassa.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Puhutaanko hetki ilmastonmuutoksesta?

Pieni jääkausi vaiko ilmaston lämpeneminen?
Uskotko aistejasi ja lämpömittaria vai poliitikkoja?

Katokausi edessä. Alkaa väestö vähentyä näillä toimilla...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Vai oliskos sitä että monikulttuurisuus on rikkaus?

Tvälups: Tuli vaan tuosta mieleen että Suomen huoltovarmuuttahan on jo varsin pitkään heikennetty.