tiistai 5. marraskuuta 2019

ONNITTELUT HELSINGIN PRAVDALLE


Suuresti arvostamani blogikollegan Jaska Brownin postauksesta huomasin että Helsingin Sanomat on hiljattain täyttänyt 130 vuotta. Lehti juhlisti merkkipäiväänsä ja nykyistä olemassaoloaan julkaisemalla videon jossa lehden toimintaa selostajana kehuu tunnetusti tasapuolista keskustelua - ainakin voimakkaasti vihervasemmistolaiseksi pakkomääriteltyä sellaista - suuresti kannattava näyttelijä Krista Kosonen:


Videossa kehua retostetaan että Helsingin Sanomat jatkaa työtä ”sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon puolesta”.

Minkäslainen se Helsingin Sanomien nykyinen käsitys sananvapaudesta, totuudesta ja tasa-arvosta sitten oikein on?

No, Helsingin Sanomat pitää tiukasti kiinni kahdesta pääperiaatteesta:

1. Helsingin Sanomien näkökulmasta kehitysmaalainen maahanmuutto on kyseenalaistamaton itseisarvo. Sillä, mitä kustannuksia se aiheuttaa suomalaisille niin kehitysmaalaisten elättämisen kuin sitä tukevan maahanmuuttoteollisen koneiston ylläpitämisessä ei ole merkitystä. Myöskään kehitysmaalaisen maahanmuuton aikaansaama suomalaisiin kohdistuva sekä väkivalta- että seksuaalirikollisuus ei ole merkittävää. Vain kyseisen maahanmuuton Suomea rikastuttavalla idealla itsellään on merkitystä. Minkä myötä kyseiset etnisesti edistykselliset maahanmuuttajat ovat nostettuja arvostelun yläpuolella olevalle jalustalle tekivät tai sanoivat ne mitä hyvänsä. Koska ne ovat olemassa ideana jota Helsingin Sanomat hellii.

2. Helsingin Sanomat kannattaa ehdottoman tiukasti Suomen pysymistä osana Euroopan Unionia johon se Suomea aikanaan yhtä lailla ehdottomasti ajoi. Vaikka kyseisen unionin jäsenyyden myötä Suomi ei ole enää itsenäinen valtio, vaan se joutuu merkityksettömänä Euroopan takahikiän perähikiänä alistumaan vaaleilla valitsemattoman politbyroon/komission päätöksiin jotka puolestaan vahvistaa kumileimasinparlamentti jossa siinäkin Suomen ”vaikutusvalta” on 1,7 prosenttia. Eli alempana kuin käärmeen maha joka on varsin alhaalla jo valmiiksi. Helsingin Sanomat hyväksyy ja pitää hyvänä sekä pysyvänä tilannetta jossa aikaisemmin itsenäinen valtio nimeltä Suomi on nyt pahainen syrjämaakunta joka voi päättää asioistaan vähemmän kuin Suomen suuriruhtinaskunta aikanaan.

Mitä tulee taas sananvapauteen niin terveessä valtiossa nuo kohdat 1 ja 2 olisivat poliittisia asioita joista keskusteltaisiin kiivaasti niin eduskunnassa kuin kansalaisten kesken sekä luonnollisesti valtamediassa. Tarjoten näkökulmia ja mielipiteitä puoleen ja toiseen. Tämä tietenkin siksi, koska kyseiset asiat ovat kansalaisten ja kansakunnan hyvinvoinnille äärimmäisen merkittäviä. Helsingin Sanomien linja sen sijaan on se, että nuo äärimmäisen merkittävät kohdat 1 ja 2 ovat kiveen hakattua, pysyvää ja muuttumatonta yhteiskunnallista lopullista totuutta joitten arvostelu ei kuulu sananvapauden piiriin ja jota ei tule muuttaa.

Näin ollen Helsingin Sanomat on saavuttanut paikkansa hyvässä ja arvostetussa edeltäjiensä seurassa:Nuokin julkaisut edustivat kiveen hakattua, pysyvää ja muuttumatonta yhteiskunnallista lopullista totuutta joitten arvostelu ei kuulunut sananvapauden piiriin ja jota ei tule muuttaa.

Lämpimimmät onnittelut Helsingin Sanomille ja sen henkilökunnalle. Te olette tienne valinneet ja muokanneet lehtenne esikuvienne mukaiseksi. Ja on ihan turha sanoa että ette tienneet mitä teitte. Te teitte sen kaiken tietoisesti.

59 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Sen verran pitää täsmentää, että videossa ei sanottu "se jatkaa työtä sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon puolesta” vaan "se jatkoi työtä sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon puolesta”.
Eipä nyt ruveta sentään syyttämään Hesaria suoranaisesta valehtelusta. Imperfektimuoto on tosi, preesens olisi valehtelua.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Voi olla että Päivälehden kantavat voimat pyörivät haudoissaan kuin paperikoneen telat kun tietäisivät minkälaisia arvoja hysäri edustaa. Itse olin vanhan Uuden Suomen tilaaja kun jo 1980 luvulla usari oli lehti jota sivistyneistöksi itsensä mieltävät lukivat kun esim. hysärin kulttuuriosasto oli pervertikkojen kerho.

Anonyymi kirjoitti...

Se kirjoitus ("Juhannuksena", 24.6.1904), jonka perusteella Päivälehti lakkautettiin, löytyy nykyisin verkostakin muun muassa täältä:
https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/680096/articles/111303.

Kun aikoinaan näin sen ensimmäisen kerran, lainuksena kokonaisuudessaan eräässä kirjassa, en ensi alkuun ymmärtänyt lainkaan, mikä siinä saattoi viranomaisia ärsyttää siinä määrin, että sen perusteella lehti lakkautettiin. Siinähän puhutaan vain kaikille tutuista luonnonilmiöistä, valoisan ja pimeän vuodenajan vaihtelusta, ja sen vaikutuksesta ihmisten mielentilaan, sekä sen ohessa hieman yleisistä juhlatavoistakin.

Vai puhutaanko?

Silloisessa kiristyneessä poliittisessa tilanteessahan mikä tahansa saatettiin tulkita poliittiseksi viittaukseksi, olipa se sellaiseksi tarkoitettu tai ei. Tätä kirjoitustahan on tulkittu niin, että siinä valon voitto pimeydestä viittaisi peitellysti vain viikkoa aikaisemmin tapahtuneeseen Bobrikoffin murhaan. Niin ainakin sensuuriviranomaiset kuulemma sen tulkitsivat.

Mutta oliko vihjaus tarkoituksellinen, vai keksikö joku vainoharhainen sensori omasta päästään tulkita kirjoitusta tavalla, jota sen kirjoittaja ei lainkaan ollut tullut ajatelleeksi? Vai oliko sillä välin joku muu keksinyt, että kirjoitus voitaisiin tulkita niinkin, ja asiasta syntynyt kohu tuli sitten viranomaistenkin tietoon? Minusta tulkinta ainakin tuntuu hieman kaukaa haetulta.

Onko kirjoittaja itse myöhemmin kommentoinut asiaa? Oliko kyseessä tarkoituksellinen vihjaus, ja onko hän myöhemmin itsekin sen myöntänyt? Vai joku muuko jälkeenpäin keksi, että se voitaisiin niinkin tulkita?

J. Jörgensen kirjoitti...

Niin no, eihän Kososta katsellessa silmät kipeiksi tule, ei. Mutta Hyysäri: siitähän sitä lähtee, että julkaistaan siellä mitä hyvänsä, siinä on jotain oleellista väärin, poskellaan tai oikeammin persiillään. Juurta jaksain on läpyskän maine ja prestiisi onnistuttu pilaamaan. En todellakaan ymmärrä niitä sokeita ja kuuroja, jotka yhä vielä tilaavat koko aviisia; itse en ottaisi sitä kotiinkannettavaksi, vaikka siitä pulskasti maksettaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä mainoksessa Pravda tosiaan ylitti jonkinlaisen rajan. Jopa vaimoni, joka yleensä ei jaksa ymmärtää tällaisen VHM viha-ajattelijan koohotuksia, totesi että: "totuuksia tosiaan on niin kovin monenlaisia".

Anonyymi kirjoitti...

Tuttavani työskenteli vuosia Hesarissa, eläkkeelle jäätyään hankki heti itselleen punaisen jäsenkirjan demareilta. Sanoi, että kaikkihan me demareita oltiin, mutta ei saatu olla jäsenenä sinä aikana kun oltiin työssä Hesarissa.

Tarkkana pitää tytön olla kaikkialla, ettei tule viilatuksi linssiin, niin lehtiä lukiessa, lääkärissä, ihan kaikkialla. Maailma on täynnä hulluja, itsekkäitä, jumaluuskompleksin omaavia (tuomarit, lakimiehet ja lääkärit erityisesti) psykopaatteja, ahneita tai muuten vaan kaheleita, joten oletettavaa, että näitä päätyy ihan kaikkialle ihan kaikkiin ammatteihin.

Tiedättekö miksi meille on tullut isot kuvat ja logot kaikkialle? No minäpä luin, että maahanmuuttajissa kun on paljon kielitaidottomia, luku- ja kirjoitustaidottomia, että he sukkuloivat erilaisten logojen ja muiden kuvien perusteella mm. juna-asemilla, ym. Kun ei vaadita edes kieltä oppimaan, niin turvaudutaan kivikautisiin kuvamerkkeihin. Annetaan siis tyhmyyden vain kukkia.

Tiesittekö muuten, että rasismin takia takseihin tulee suomenkielen sijasta vuodenvaihteessa englanninkieliset järjestelmät? Vittu kun annetaan sen tyhmyyden kukkia ja tämäkin nöyristely suomalaisilta lapamadoilta pitää vielä nähdä.

Hohhoh hoijaa, menen päikkäreille unelmoimaan entisestä maailmasta, jossa vielä ihmisillä oli tavotteita, halua selviytyä itse ja selkärankaa, maailmasta jossa miehet olivat miehiä ja naiset naisia.

Iines, tyttö

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Vapauden Uljas Airut.
Tuo Rikostorjunnan Rapunzel, sisäkanisteri Hutisalo rinnastaa poliittiset pyrkyrit/syyttäjät/poliisit pahoinpideltyihin homoseksuaaleihin?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/48adf757-7396-44f9-a4c0-644dc2098821

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille, Patelle Pankavaarasta, Ano1:lle, J. Jörgensenille, Ano2:lle, Iinekselle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Jaska: Totta muuten joo… teknisesti ottaen eihän tuossa valehdeltu yhtään.

Pate: Noin vertauskuvallisesti voisi vanhojen Päivälehden kantavien voimien sanoa tuumivan että missäs vaiheessa me alettiin tehdä Bobrikovin lehteä.

Ano1: Tuohon on vaikeaa sanoa mitään kun ei ole sillä ajalla elänyt.

J. Jörgensen: Kyseinen nainen on ihan ok siihen asti kun hän aukaisee suunsa. Enkä sitä aviisia ottaisi minäkään. Maakuntalehdenkin tilaaminen on tullut lopetettua jo aikaa sitten.

Ano2: Vaimosi on oikeassa. Ja vain yksi totuus on se sallittu totuus.

Iines: Taitaa demaritkin olla jo siellä vähemmistöä vihreitten ja vasurien seassa. Ja tuo taksiuutinen oli mulle ihan uusi. En kylläkään epäile.

VNV: Tuosta maalittamisesta on tullut nyt taikasana ja sillä pyritään saamaan järjestelmän edustajat täydellisen koskemattomuuden piiriin. Tarkoittaa siis että heidän toimiensa perusteltukin arvostelu on kielletty.

Anonyymi kirjoitti...

Niin sanottu valtamedia mittauttaa suosiotaan nykyisin klikkausten lukumäärällä. Olemmehan siirtyneet kyrp...eiku kyberaikaan. Veikkaisin että Kardashianin perse saa eniten klikkauksia. Yle jonka pitäisi olla perseistä riippumaton tilaa tutkimuksia itsestään (meidän) rahalla jossa se todetaan Suomen luotettavimmaksi mediaksi. Luotettavuutta voi siis ostaa rahalla. No jos kertoo oikein jääkiekko ralli ja formulatulokset jotka näkyy muuallakin ja loppukevennyksenä Mäntsälästä löytynyt steppaava hamsteri, niin luotettava media se on. Maailmamenosta vaan ei tiedä hevovvittua jos noita seuraa.

Anonyymi kirjoitti...

Menee vihapuheen puolelle, mutta kaikki me tunnemme Husun. Hän on mamu ja kohtaa päivittäin vihapuhetta. Hän ajaa joskus taksia. Hänen asiakas harjoitti vihapuhetta ja hän jätti asiakkaan moottoritielle, tarkemmin bussipysäkille. Taksien seuranta ei voi tätä vahvistaa, mutta Husulla on kuitti maksamattomasta kyydistä. Jos vahvistusta tarinalle ei löydy, niin voitaisko me kantasuomalaiset... tehdä jotain?

Anonyymi kirjoitti...

Herää epäilys,josko husu ajoikin pimeää taksia...
Koska selitykset vaihtuu ja vahvistusta tarinalle ei pysty toimittamaan...

Anonyymi kirjoitti...

En muista milloin olisin ns valtamedian uutisia katsellut. Ylen uutisiakaan. Joskus avasin uutiskanavan varmaan viisi minuuttia liian myöhään ja sieltä tuli kulduuria viisitoista minuuttia, värikkäitä kulkueita, joku pyöri ja pomppi lattialla valkoisissa haalareissa, jotain taulua näytettiin josta ei tiennyt mitä se esittää. Piti katella ohjelmavalikosta oliko tämä vielä uutisia. Kyllä oli. En ymmärtänyt mitä uutisia ne olivat. Siksi lopetin.

Asemamies kirjoitti...

Wanhoina hyvinä aikoina soittivatkin joskus Pravdasta tilausta tarjoten. Otin mukavan asennon, aloitin rakentavan vittuilun levikinlaskusta ynnä muusta, lopettaen toteamukseen "julkaisunne ei kelpaa edes kalankääreeksi". Ei ne kauan soitelleet, jouduin varmaan listalle(mustalle).

Turun Sanomien tilaus loppui hihamerkkikaustiin, sitä pystyy sentään lukemaan, jos ilmaiseksi saa.

Kotiin tulee nykyään pieni seutukunnan paikallislehti, siinäkin esiintyy pienissä määrin mokutusta, mutta yritetään elää sen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Husun taksin gps seuranta puhuu selvää kieltä. Keskus ei vahvista husun tarinaa. Husulla on vain vilkas mielikuvitus.

QroquiusKad kirjoitti...

Helsingisches Beobachterin toimittajien poliittinen koti löytynee sen edeltäjän Päivälehden lakkauttamiseen johtaneen kirjoituksen vuodenaikaan liittyvää Balladia toveri Viljasesta:
kertosäkeessähän julistetaan "Me olimme kommunisteja ja olemme vieläkin!"

Sieltähän se aate löytyy, kun raaputetaan uutta maalipintaa, olipa se vihreä tai mitä muuta tahansa.
Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan, kysyi Georg Ots?
Enpä ennusta Helsingin Totuuden toimituskunnalle kovinkaan mittavaa muuttumista. Paremminkin he vannottavat toisiaan kuin Pasi Kaunisto:
Koskaan et muuttua saa.

Mitäpä siinä mitään muuttamaan, niinpä Husukin vain jatkaa valehteluaan, vaikka faktat eivät edelleenkään ole muuttunneet tukemaan valeita. Sen sijaan Taksiliiton toimitusjohtajan puheissa alkaa jo kuulua pientä periksiantamisen tunnelmaa Husun valeiden edessä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006297553.html

Sinänsä ymärrettävää; voimmehan parasta aikaa seurata, mitä Päivi Räsäselle tapahtuu hänen astuttuaan Kaikkivaltiaan Valtion varpaille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Asemamiehelle, Ano5:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, systeemihän on se että otsikko varsinaisesti kertoo jotain ihan muuta, sitten se boldattu teksti jutun alussa komppaa sitä ja siinä vaiheessa suurin osa lukijoista jo siirtyykin johonkin toiseen juttuun ja varsinaisessa leipätekstissä kerrotaan sitten se varsinainen uutinen mikä ei pidäkään otsikon kanssa kutiaan.

Ano2: Voitais esmes levittää tietoa siitä että kyseinen Husu puhui paskaa ja hänen pääammattinsa Suomessa on olla somali.

Ano3: Laillista taksia vissiin ajoi.

Ano4: Ei niitä katsella meilläkään. Hommaforumilta saa varsin hyviä tiivistelmiä niistä.

Asemamies: Meillekin muuten tulee se pieni paikallislehti. Siitä saa seurattua paikkakunnan tapahtumat. Sillä pärjää hyvin.

Ano5: Jep, vilkas mielikuvitus ja suvaitsevais-tiedostavat yksilöt nielevät se kybällä. Koska Husu on jalustalle nostettu henkilö ja kävelevä solidaarisuuspokaali.

Qroquius Kad: Ja miksipä he muuttuisivat? Kun ei ole mitään syytä eikä kukaan pakota. Husun kohdalla lienee niin että jätkän todetaan puhuneen paskaa taas kerran mutta asia vaan unohdetaan. Hän kun on se kävelevä solidaarisuuspokaali ja hänellä on arvostelun estävä suojaväri.

Anonyymi kirjoitti...

Iines kirjoitti:
"Tiedättekö miksi meille on tullut isot kuvat ja logot kaikkialle? No minäpä luin, että maahanmuuttajissa kun on paljon kielitaidottomia, luku- ja kirjoitustaidottomia, että he sukkuloivat erilaisten logojen ja muiden kuvien perusteella mm. juna-asemilla, ym. Kun ei vaadita edes kieltä oppimaan, niin turvaudutaan kivikautisiin kuvamerkkeihin. Annetaan siis tyhmyyden vain kukkia."

No, eihän tämä enää edes ole mikään uusi ilmiö. Jo iät ajathan on kansainvälisesti hyväksyttyjä kuvasymboleja käytetty monessa yhteydessä, ennen kaikkea liikennemerkeissä mutta nykyisin jo monessa muussakin yhteydessä, aina elintarvikepakkauksista julkisten käymälöiden vesihanoihin saakka.

Sellaiset merkit ovat tulleet kaikkialla maailmassa jopa niin tunnetuiksi, että...

Joskus väitetään, varmaan aiheestakin, että kielto on ainakin lapsille vaikeampi ymmärtää kuin käsky, koska sanoilla "ei" ja "älä" ei ole kuvallista vastinetta. Ei ehkä ollutkaan vielä sata vuotta sitten (ellei sitten jokin torjuva käsimerkki tai ilme...) Mutta voisi jopa väittää, että nykyisin on. Nimittäin kielletyn ajosuunnan ja pysäköintikiellon liikennemerkit, tai ehkä myös liikennepoliisin "seis"-merkki tai muu sitä muistuttava käsimerkki. Tai myös jotakin esittävän kuvion (esimerkiksi koiran kuvan) päälle piirretyt punaiset "henkselit", jotka niin ikään tarkoittavat kuvan esittämän asian kieltoa.
Erilaisia liikennemerkkejä, myös kieltomerkkejä on toki vuosikymmenien kuluessa tullut aina vain lisää, mutta niiden perusmuotoilu, punainen ympyrä keltaisen (tai monessa maassa valkoisen) keskuksen ympärillä ja sen keskellä kiellettyä asiaa esittävä kuvio, on silti pysynyt koko ajan samana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. En päässyt ihan jyvälle tuosta. Muistan kyllä lukeneeni että Amerikoissa on joissain mäkkäreissä kassahenkilöillä sellaiset kassat jotka näyttää kuvina että minkälaiset rahat pitää antaa asiakkaalle rahasta takaisin. En tiedä, onko totta. Symboleitahan sinänsä on käytetty aina ja ne ovat tietyissä tapauksissa ihan käyttökelpoisia.

MikkoK kirjoitti...

Pienen tyttärensä prinsessaleikeistä kauhistunut "vihapuhepoliisi" Krista Kosonen on osuva ja rehellinen mannekiini lehdelle. Jos ei itse kuulu punavihreään kuplaan, tietää mainoksen muistuttamana pysyä erossa lehdestä. Itse olen pysynyt siitä erossa EU-kansanäänestyksestä lähtien, eli yhden sukupolven ajan. Ennen sitäkään en lukenut stalinistisia vasemmistolehtiä, kuten Tiedonantajaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Krista on sopiva mannekiini HS:lle. Tämän sukupolven Kristiina Halkola. Ja nykyisinhän alkaa olla ihan sama lukeeko Helsingin Sanomia vai Tiedonantajaa. Materiaalissa ei ole juurikaan eroa.

vieras kirjoitti...

Pravda pitäisi pistää konkkaan ja tehdään kaikki työ sen puolesta. Kansallismielisten pitäisi kerätä rahaa jolla voidaan ostaa konkurssipesä. Sitten voidaan perustaa Päivälähti uudestaan ja sillä arvopohjalla mikä oli 1889 joka sitten pidetään.

Muuten, uunitin tänään kakkupohjan. Sitten viipaloin sen poikittain ja pistin pakkaseen. Syyllistyinkö viharikokseen, ja kohteen paloitteluun ja piilottamiseen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Näin pitäisi tehdä jos vain jostain rahaa saataisiin. Ja et syyllistynyt viharikokseen koska kakussasi ei ollut lihaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ai eikö vieras syyllistynyt viha- tai johonkin muuhun rikokseen Äiti Maata kohtaan? Ajatelkaas niitä kaikkia eläviä vehnänjyviä, joissa jokaisessa levännyt yksilöllinen elämä tuli jauhatuksen myötä tuhotuksi, että vieras sai jauhot kakkupohjaansa. Jos käytti rasvana voita, tuli syyllistyneeksi vihaan nautojen luontaisen maidontuotannon tarkoitusta vastaan. Jos taas kasviöljyä, vihaan öljykasveja vastaan (ks. äsken vehnänjyvistä lausumani). Vihreällä logiikalla kaikki, minkä ihminen tekee, on aina pahasta. Ja kuitenkin, ihmisellekin hengissä pysyminen on kaikkein perustavanlaatuisin lajinmukainen vietti.

Vihreällä Molokilla on kyltymätön kita.

Terv. Achtung

vieras kirjoitti...

Laura kommentoi hyvin tuota Päivin tilannetta:

https://www.youtube.com/watch?v=0YphlkRfB7o

Päivi Räsäsen kohdalla tapahtui se että Päivi astui siihen miinaan minkä itse viritti. Muistakaa hänen toimintansa sisäministerinä 2011-2015 ja sitä seuraavalla vaalikaudella oppostiossa. Toivottavasti Päivi myöntää että oma toiminta kostautui nyt hänelle itselleen. En sano tätä ilkeänä, pahantahtoisena enkä vahingoniloisena, vaan tympeissäni. Toivottavasti Päivi nuivistuu edes vaikeimman kautta.

Kristillisten keskuudessa huomattiin kävi ohraisesti:

https://www.suomenuutiset.fi/kd-vihapuhe-johtaa-vihatekoihin-kd-voiko-tassa-maassa-ilmaista-enaa-minkaanlaisia-mielipiteita/

https://www.suomenuutiset.fi/kdn-puoluesihteeri-asmo-maanselka-sananvapaudesta-suomen-uutiset-havainnoinut-aivan-etta-kristillisdemokraattien-nakokulma-asiaan-muuttunut/


Nyt voitaisiin masinoida someraivo päälle ja lähettää kirjepostia valtakunnansyyttjänvirastoon sekä tuon neuvostosyyttäjä-ämmän kotiin. Some-viestit voi blokata mutta kirjelähetyksiä ei. Ilmoituksia ulkomaisille konervatiivisille ja kämyhenkisille medioille ja somettajille, jotta ne julkaisisivat kiusallisia uutisia jotka asettaisivat syyttäjän ja kiihotuslain huonoon valon.

Entäs ulkoparlamentaarinen toiminta? Kämyt voisivat kävellä valtakunnasyyttäjänvirastoon ja retuuttaa sen akan kadulle. Se Marco de Wit voisi koota jonkin porukan tuota varten...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung. Piru vie, taidat olla oikeassa. Eli minunkin taitaa pitää suorittaa katumsharjoitukset vaikka söisin pelkkää näkkileipää.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa sopivasti tämä blogi; juuri tänään oli vierailulla ystäväni joka oli hesarin toimittajana 40 vuotta, nyt jo eläkkeellä kymmenisen vuotta. Hän edusti niitä litkiviä mutta siitä huolimatta tutkivia toimittajia, ja oma mielipiteeni hesarista on aivan pientä ininää hänen kiukkuunsa verrattuna. Päällimmäisenä tuo, että toimittajien (ja erityisesti päätoimittajien) taso on laskenut alle arvostelun, yleissivistyksestä tai suomen kielestä ei tietoakaan, toimittajan mielipide = puolueeton uutinen, toimittajat valittavat suureen ääneen kiirettään vaikka nykyteknologia ei juoksuta toimittajia pännä kädessä ympäri Suomea haastattelemaan, tai roikkumaan poliisilaitosten liepeillä. Aikaisemmin kaikki sivuhommat oli kiellettyjä (tottakai niitä tehtiin, salanimellä), nyt jokaisen toimittajan unelma on päästä telkkariin tai muuten vaan julkkikseksi, ja tämä on hesarin mielestä vain plussaa ja osoitus monipuolisuudesta. Mitä useammalla forumilla on epäpätevä, niin kai se sitten nykyään tekee päteväksi.

Paljon muutakin nykyhesaria koskevaa hänellä oli sydämellään, ja yksi näistä tämä Ykän blogin varsinainen aihe eli tuputtaminen. Tosin Ykä hienotunteisena käsitteli vain kahta: mamuja ja EU-myönteisyyttä. Olisihan noita ollut muitakin: ilmastonmuutos, homot (jostain syystä lesbot ei kiinnosta), Tallinna-tunneli, Pisara-rata, pyörätiet ja tietenkin kaupunkibulevardit. Siis kaikki asiat jotka ovat lähellä vihreitä. Mutta voihan sitä olla vihreä ihan puolueettomasti, eikö muka? Mikä muuten yhdistää näitä kaikkia muita "uutis"aiheita paitsi homoja? Kaikki muut tulevat maksamaan niin helvetisti. EU-nettojäsenmaksu jo tuplaantui 580 milj. euroon, ja taas korotetaan. Tällaiset ikävät numerojutskat joutuu tosin lukemaan Taloussanomista/Kauppalehdestä. - Tänään muuten hesarissa ihmeteltiin asuntojen hintaeroja kaupungin eri alueilla. Kontulassa neliöhinta 2.200 ja yhtä periferiassa Pajamäessä tupla. Ainoastaan toimittaja ihmetteli asiaa jonka jokainen kaupunkilainen tietää. Mutta mamuillahan ei koskaan ole mitään tekemistä minkään kanssa.

Krista Kosonen nyt on vaan sellainen varakkaampien piirien Maija Vilkkumaa.

Kuten olen tainnut aikaisemminkin mainita, tämä husu on inhokkilistani ehdoton ykkönen mutta oikeastaan siihen(kin) on syynä media, joka on antanut valtavasti palstatilaa tyypille ja vain ruokkinut hänen egoaan. Jos media ei olisi nostanut häntä esille, niin mikä hän olisi: ihan tavis nelikymppinen somali, joka ei edes 25 vuodessa ole oppinut kuin välttävästi maan kieltä, ei koskaan ollut ns. oikeissa töissä. Miten siis eroaa muista somaleista? Itse olin hämmästynyt kun luin että hän ajaa nyt (varmaankin henkensä pitimiksi koska kertomansa mukaan saa vain 15.000/v. avustuksia) taksia, kun juurihan saimme lukea miten hän oli Intiassa neuvottelemassa suurista bisneksistä, ja toimii myös suomalaisten firmojen vientikonsulttina Itä-Afrikkaan. Ja siinä sivussa hän "virkansa (?) puolesta" hoitaa myös investointeja. Täytyy olla ihan hemmetin tyhmä jos kuvittelee että kaikki nämä satuilut menee läpi - mutta meneehän ne, ja aika monillekin ainakin somekommentoinneista päätellen. Ja tämä taksicase nyt vaan on jatkumoa pitkään ketjuun, jossain vaiheessa tietenkin sitten kärähtää jopa mediallekin. Ja silloinhan median raivo on pohjaton kun vihdoinkin hiffaavat että heitä on kusetettu ja oikein kunnolla. Sitä ilkeämielisesti odotellessa!
tira+

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ajanhenki on muuttunut Sauli on oppinut että paree on tussun alla kuin taivas alla. Linnan juhlissa boolina vehnänorassmoottieta ja ilmastolle vaarallisen serviisin korvaa alfa-alfan idut, merilevä, soijaa ja härkistä sekä nyhtökauraa.

Anonyymi kirjoitti...

Huvittavaa muuten, että videossa sanottiin "Bobrikov ammuttiin", eli ei sanottu "Eugen Schauman ampui Bobrikovin".

Becker kirjoitti...

Tuo mainosfilmin viimeinen osio jossa puhutaan jotain sananvapaudesta ja totuudesta aiheutti tahattoman naurun purkauksen. Oli se niin kaksinaismoralistista että hoh hoijaa. Ja meno ei kun hullummaksi muuttuu. Merivesi nousee kaksi metriä, napajäätiköt sulavat ja maailman loppu on kymmenen vuoden kuluttua. Hiilidioksiidi pitää poistaa ilmasta, liikkuminen ja lihan syönti rajoitetaan, hiilijalanjälkeä ei saa jättää jne.jne.
Jos elän vielä kymmenen vuoden kuluttua niin olisi kiva kysellä Hesarilta että miksei nämä kusetukset olekkaan toteutuneet, niinkuin eivät aikaisemmat maailmanlopun ennustukset. Minä en nimittäin usko että Mediassa tapahtuu mitään muutosta parempaan suuntaan vielä pitkiin aikoihin. Hesari ei häviä mihinkään, sillä jos konkka uhkaa niin pannaan veronmaksajat sponssaamaan hallinolle tärkeätä propaganda aviisia.

Anonyymi kirjoitti...

Ameriikassa, kultaisten kaarien perheravintoloissa on jo ajat sitten ollut tuotteille kassakoneessa omat näppäimet, kuvalliset näppäimet. Mallia kuva isosta colamukista, kuva hampurilaisesta, kuva ranskanperunakiposta...

Kas kun työntekijät ovat nuoria, alaluokkaisia, usein englantia osaamattomia maahanmuuttajataustaisia. Ja aikaa työn opetteluun ei ole paljoa. Puljun valikoima on myös aika rajallinen. Sama systeemi ei toimi vaikkapa rautakaupassa, nimikkeitä kun on isommassa putiikissa 30 000 - 50 000 - 100 000 suoraan hyllyssä. Vaatii hetken opettelua oppia muistamaan, että 4" musta rautanaula on 730 0100 ja sinkittynä tietysti 730 1100, yksikkönä kilo, pakkauskoko 10 kiloa. Eikä massatavaran laatikossa mitään viivakoodeja tai hintalappuja ole. Eihän niitä edes raahata kassalle, nostetaan kärryyn ja kärrystä kyytiin.

Juu, mistäs tiesit kysyä, jokunen kesä on tullut rautakaupassa oltua ja inventaarioitakin tekemässä / valvomassa, olin nuori ja tarvitsin rahaa...

Suuri Suomalian snkari, Husu, on onnistuneesti twiitannut itsensä suohon. Edes Väinämöinen ei ole moiseen kyennyt. Joko syylistynyt rasistiseen viharikokseen tai valehdellut uuden sankaritarinan. Lose-lose -tilanne, onnittelut siitä. Suvakkien reaktiot on hupaisia: Halla-aho kiusaa vallanhimossaan somalirukkaa. Erikoiset onnittelut journalisteille, uusi luokitus: tyhmä, tyhmempi, IL-kolumnisti. Yllättäen, mainitun nurmen, artikkelissa ei ole kommentointimahdollisuutta.

Pyssymies

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Muuten vain kaikille hyville kommentoijille: Ilman muuta näin on, mutta paskaa jauhetaan, koska mitään muuta ei tehdä(kään). Siis selvennylseksi: Teidän kommenttine eivät ole paskaa, mutta mitään ei tapahdu. Jaska Brown kirjoitti hyvän blogin: "Hyökkäykseen"! Sinä oli ytyä. Vaikka mää oon tällainen vanha kalkkis, niin kyllä vielä sotaratsu hirnahtais...!
P.S. Helsingforser Beobachter; huomaa saksankielen säännöt!

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Me jotka muistamme 1980 luvun emme unohda kuinka Naton euro-ohjukset räjäyttävät koko maailman ja jos ei mennä atomisodassa niin happosateet tappavat kuitenkin kaiken elollisen niin että suomikin tulee olemaan paljasta kivikkoa kun tullaan 2000 luvulle. Ilmastohysteerikoilta on turha kysyä pienestä jääkaudesta tai miten preteollinen toiminta eli neanderthalilaisten mammutingrillausnuotiot nostivat fennosskandian keskilämpötilan noin 3°C korkeammaksi Eem interglasiaalin aikana kuin tänään ja oltiin saari.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Pienet teot vaikuttavat lopettaa paskalehtien tilaukset, pistää verkkopalveluihin mainoksen estot lopettaa fb:n käytön ja hankkii sosiaalisen elämän. Kaikki sodankäynti vaatii rahaa, rahaa, rahaa ilman rahaa on vaikea julkaista sontasiionia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, tira+:lle, Patelle Pankavaarasta, Ano1:lle, Beckerille, Pyssymiehelle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Kommenttisi näköjään jäi seikkailemaan bittiavaruuteen. Päivin kohdalla oli juuri niin kuin kirjoitat. Ehkä hän turhankin kiltisti noudatti hallitusohjelmaa. Mutta jospa jätetään ne retuuttamisfantasiat.

tira+: Kyseistä toimittajaa varmaankin veetuttaa enemmän kuin meitä kahta yhteensä. Joutuuhan hän katsomaan sitä kuinka hänen oman uransa päälle pissiä lorotetaan oikein kunnolla. Ja nuo muut mainitsemasi tuputtamiset pitävät tietenkin paikkansa. Husu on aikamme ilmiö. Henkilö, joka on urasomali.

Pate: Hyviä huomioita. Vaan mikä tuo linnan juhlien juttu on? Multa on mennyt ohi.

Ano: Jep.

Becker: Ja se, kuinka pokkana ja tosissaan valtamedia väittää olevansa totuuden ja sananvapauden ylläpitäjiä herättää puolestaan myötähäpeää.

Pyssymies: Husu twiittasi itsensä suohon mutta ollos huoleton, kyllä valtamedia hänet sieltä nostaa taas kertaalleen.

Terho: En tiedä, mikä on se kynnys että suomalainen nousee kapinaan mutta korkea se on. Itse tietysti toivon että asiat korjaantuisivat siististi äänestämällä mutta kovin kaukaiseltahan tuo näyttää.

QroquiusKad kirjoitti...

Enpä osanne saksan kielioppia yhtä hyvin kuin veli Terho, mutta tietääkseni Helsinki on kyllä saksalaisillekin Helsinki eikä Helsingfors.
Joka tapauksessa kyse on vain fiktiivisestä sanomalehden nimestä, joten pienet kieliopilliset poikkeamat eivät liene niin tuomittavia; ollaanhan sentään tavoittelemassa alkuperäistä esikuvaa?

En tiedä, mitä vaadittaisiin tsuhnan kapinaan, mutta pieniä ilahduttavia merkkejä nykymenoon kyrsiintymisestä on jo ilmassa:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006298451.html

Uutimen mukaan 11 000 Mahdottoman Korkeastioppinutta Tutkijaa ympäri maailmaa vaatii ilmastotoimia hetihetiheti, tai muuten kuolemme hetihetiheti!!
Lukaisin 50 ensimmäistä kommenttia, joista suurin osa oli väsähtäneen skeptisiä vinon virnistyksen kera tyyliin:
"Kertokaas nyt koska se maailmanloppu oikeasti tulee, kun sen olisi pitänyt tulla jo moneen kertaan?"

Vihervasemmistolaiset vastakommentit puolestaan olivat sisältönsä ja tyylinsä perusteella niin samankaltaisesti räksyttäviä, että pelkäänpä pahoin kaikkien tulleen saman Älykkään Nuoren Naisen näppäimistöltä.

Vaan miten tämä edistää tsuhnan kapinaa? No eipä tietenkään millään tavalla suoranaisesti; kyllähän nettiin merkkejä mahtuu. Mutta ylempänä siteeratussa Lauri Nurmen IL-kolumnissa oli jo aistittavissa pientä pelon väreilyä:
mitä jos Halla-ahosta tuleekin seuraava pääministeri...?

Paljoin pitäisi tapahtua sitä ennen, mutta paljon on myöskin tapahtunut lähihistoriassa melkoisen nopeasti, kuten kehitys Berliinin muurin murtumisen kautta Neuvostoliiton hajoamiseen.
Siitä saa voimaa yrittää jaksaa seuraaviin vaaleihin asti näkemään, mitä niihin mennessä on tapahtunut, vaikka nyt näyttäkin pahemmalta kuin Estonian kallistuneella komentosillalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
Juu, nyt näyttä pahalta kyllä sanottiin Estonian komentosillata. No samaa voisi sanoa toimittelija nurmen jutusta, ihan sieltä sylttytehtaan pulolelta. Näin yksinkertaisen setämiehen vinkkelistä katsottuna tuo hänen husujuttunsa haiskahtaa hätähuudolta. Siis suvkkileirin hätähuudolta.
Paitsi tietenkin, että se on itsensä pantti-antin masinoima, tai jonkun muun demariälykön junailema juttu. Tai sitten vain toimittelija nurmi pitää valtaosaa suomalaisista niin nsaatanat thyminä ettei ne tajua. Kyllä ne tajuaa ja siiten kun herätään ja lasketaan kissa ulos, todetaan ettei se perhena ollutkaan painajaisunta, totta se saakeli oli...
Huru-ukko
PS. En oo vielä keksiny miten sen oman jutun saan näkyviin..No hyvää kannattaa odottaa, tai no hyvää ja hyvää:(

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, aika kyistä oli tuo palaute juttuun. Ilmastohysteriahan on jo uskonto josta kertoo tämän kanadalaisen tutkijan kohtalo:

https://www.oikeamedia.com/o1-124112

Hänen ainoa rikoksensa oli se, että hän puhui totta. Asiat voivat tapahtua nopeasti mutta on tietysti sekin mahdollisuus että nykyjärjestelmä onnistuu betonoimaan valtansa vuosikymmeniksi niin kuin Neuvostoliitto aikanaan teki.

Huru-ukko: Toimittajat kirjoittavat juttuja lähinnä toisilleen ja ihmettelevät kun tavallinen kansalainen osaa ajatella. Mikä tietenkin on epäsuotavaa ja lähes rikollista.

vieras kirjoitti...

Taas leivoin kakkupohjan kun pitää noi munat käyttää ettei mene vanhoiksi. Taikinassa käytetään jauhoja. Onko muikku viharuokaa kun se on jauhotettu? Entä jos on jauhottanut lihaa jonkin reseptin mukaan?

Huomasiko Ykä että Keijo on palannut Twitteriin mutta eri osoittella.

Lemminkäinen kirjoitti...

Totuus ei pala tulessakaan mutta Hesari loimuaa niin iloisesti, että oikeen. Onkohan noilla toimittelijoilla käynyt koskaan ajatuksia mielessä, että esimerkiksi kritiikki määrättyjä kulttuureja/uskontoja kohtaan ei ole rasismia vaan loogista päättelyä, kuinka kulttuurit muokkaavat yksilöiden identiteetit vastaamaan ryhmän identiteettiä ja miksi nämä ryhmät/yksilöt toimivat sitten niin kuin toimivat. Epäilyksen Pirulla olisi paljon selvittämistä toimittelijoille asian ympäriltä. On helvetin rasittavaa kuunnella/katsoa jotain ohjelmaa tai lukea jotakin artikkelia, missä ajattelun sijalta hoetaan: Rasisti, fasisti, natsi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Jauhottaminen ei ole vihatoimintaa kun vain jauhottaessa pitää silmät tiukasti kiinni. Ja huomasin toki Keijon paluun. Hänhän veti tuoreeltaan Höblää höplästä.

Lemminkäinen: Tätä olen miettinyt minäkin keskenäni. Ja olen myös miettinyt sitä että mitä hittoa niille toimittajille yliopistossa opetetaan? Ja miksi ne ovat niin nenästävedettäviä että omaksuvat kaiken, mitä niille opetetaan?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Se oli siitä Jennin puheesta kun tuli viljelijöiltä kansalaispalautetta ja nyt sitten linnasta kuuluu et se oli irroitettu kontekstistä, enkä mää sellaista ole puhunut ikupäinä.

vieras kirjoitti...

Tiinan kissa taitaa olla vihakissa?

https://twitter.com/SwanOfTuonela/status/1191808019664904194

Anonyymi kirjoitti...

Ykä ihmetteli mitä toimittajille opetetaan, no:

Taannoin oli tilanne tämä:

Tiedotusopin laitoksella opetetaan, että Wiio on väärässä, sehän ei ole edes sosialisti ja on käynyt vaskismin kotimaassa ameriikassa ja ihailee niiden kymmenien kaupallisten kanavien TV:tä. Hyi olkoon! Tampereen proffat on paljon parempia, aito, oikea neukkujen nuolija ja innokas kätyri - Nordenjotain. Toinen on höperö demari, nimi unohtunut jo. Lisäksi opetetaan Marxia, tottahan 1800-luvun yläluokkainen elämä on opettanut kaiken nykyajan tiedottamisesta ja tunnetusti sosialismi toimii hienosti. Pääomassa on toki oivalluksia, niin myös Mein Kampf:issa. Mutta kumpikin on tylsä ja perustaltaan hajanainen. Sori siitä.

Marshal McLuhania - "väline on viesti" - ei tietenkään opeteta, sehän on amerikkalainen, siis lähes natsi jo syntyissään. Jotta amerikkalaista tai muuta eurooppalaista kuin kommunistia opetetaan, pitää sen olla ainakin vasemmistolainen, outo tai sitten sekava ranskalainen.

Yksi parhaista tiedotusopin kirjoista - oikeasti - on V. Vennamon muistelmat. Käy myös markkinoijille ja kasvatustieteilijöille hyvin. Tiivistelmä: "Ihminen muistaa tapaamisesta, tupaillasta, mainoksesta, luennosta, uutisesta, tms. vain kolme asiaa. Kerro siis kolme tärkeintä asiaa, ei enempää, ei vähempää. Jos kerrot useampia, et voi tietää mitä ihmiset muistavat. Jos kerrot vähemmän, et silloinkaan voi tietää mitä ihmiset muistavat. Kerro kolme kertaa, vähempi ei riitä.". Tämä teos ei sitten todellakaan kuulunut kaanoniin.

Tilastotieteen peruskurssikin opetetaan ja sen jälkeen opiskelijoihin käytetään alieneilta saatua unohdussädettä. Katsokaa itse uutisista miten tilastoista ei tajuta yhtään mitään, tuskin sitäkään. Olen ihan saman kurssin suorittanut ja tiedotusvälineiden "uutiset" gallupeista ajaa epätoivoon - eikö kukaan tajua toimituksessa tilastoista yhtään mitään. Itse itselleni vastaan: Ei näytä tajuavan.

Sosiologiaakin opetetaan, aine on sekoitus horinmummoa, tanhuanvaaria, mutua, aanailua, humpuukia, kahvinporoista ennustamista ja ihan pieni määrä asiantynkää. Kokolailla turha aine, uskokaa pois. Hukkasin siihen yhden talven. Vaikkapa provenciaalin, minnelaulujen, liistekatiskan teon ja verkonpauloituksen opiskelu olisi ollu paljon hyödyllisempää. Ja kasvatustieteen appro oli hyödyllisempi syy kuluttaa aikaa universtaalla, sain parempaa palkkaa kun opetin ATK:n perusalkeita käyttäjille. Ja työnantajani sai veloittaa enemmän. Systeemit julkishallinnossa on aika oudot...

Graafista suunnittelua opetetaan aika hintsusti, lähinnä taittamisen alkeisalkeet. Hieman valokuvausta. Nagran - antiikin aikainen nauhuri - käyttöä opetettiin taannoin vöyräästi. Kas kun ei fonografin käyttöä.

Journalistiikkaakin opetetaan, kerrotaan muun muassa, että uutisen oletetaan vastaavan mitä-, missä-, milloin-, miksi-, miten- ja kuka-kysymyksiin. Haastattelutekniikkaa, lähdekritiikiäkin opetetaan. Ja sitten käytetään jo mainittua unohdussädettä.

Erilaisia yhdistyksiä oli tietysti tarjolla: Kommunisteja, stallareille oma pulju, revareille myös, maolaisille ja polpotilaisille. Tietysti myös trotskilaisille. Vihreille, demareille, vassareille ja muutaman sortin anarkisteille. Femisteille, lesboille, biseksuaaleille, b-rapun aktivisteile. Epätietoisille. Kepuleille, kokkareille, ruåttalaisille ja muille natseille riitti ryhmä Muut.

Nähdäkseni parivuotinen ammattikoulu tuottaisi yhtä päteviä toimittajia. Tai ehkä voisi olla Toimittaja AMK -tutkinto. Olis halvempaa kaikille, veronmaksajille ja opiskelijoille. Toimittajakoulutuksen voisi nakittaa vaikka suomen kielen sivuaineeksi, jos se nyt halutaan pitää universtaan hoteissa. Ehkä se voisi olla jonkinlainen täydennyskoulutus.

Koulutus on nyt samanmoinen kuin muinoin sukeltajien koulutus, ensin koulutettiin sukeltaja ja sitten sukeltajasta hitsari - saumat ei tullu ihan priimaa pitkään aikaan. Nykyään otetaan osaava hitsari ja koulutetaan sitten sukeltajaksi. Ja priimaa saumaa tulee merenpohjassakin.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Nykyäänhän jo alakoululaisia kehotetaan/opetetaan mediakritiikkiin ja kyseenalaistamaan, yliopistoissa opetetaan sitä Ainoaa Oikeaa Totuutta. Sanomien toimittajakoulussa sitten erikseen vielä se ykköstotuus: jos mamu kertoo jotain, se on aina ja poikkeuksetta taivahan tosi.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, vieraalle, Pyssymiehille ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Vot. Nyt hahmottui.

vieras: Tiedä hänen vihastaan mutta nätti kissi se on joka tapauksessa.

Pyssymies: Tuohon voinee lisätä että kyseiseen koulutukseen hakeutuu ihmiset jotka haluavat juuri tuota. Reaalimaailmassa eläviä ihmisiä ei nykyisin toimittajan ura pahemmin kiinnosta.

tira+: Näinpä. Ja lisätään se, että lapsille opetetaan ilmastohysteriaa.

Joppos123 kirjoitti...

Elämme taas jälleen kerran mielenkiintoisia aikoja. Persut porskuttaa 23 pinnan nosteessa ja Ana Jong Unin puolue rämpii jo samassa tasossa kepulaisten kanssa. Kaulaa alkaa olla jo persuihin 9 pinnaa.
Ana Jong Unia ei pienet muotoseikat häiritse, varsinkin kun EU:n rahakirstunvartijat ovat haukkana kimpussa vaatimassa selvitystä velkavetoisesta taloudesta.
Ana Jong Un keksii, vanhana sossuna ratkaisun malliin Kummeli.
Ryöstetään eläkerahastot, verhotaan operaatio "kotiäideille eläke" projektiin.
Elikkäs nykyään niin perkeleesti niskakarvat pystyyn saavalla "selkosuomella".
Leikataan keskiluokan eläkkeitä x euroa ja annetaan pari kymppiä muille.
Ei isojen eläkkeiden leikkaus tuo mitään Rinteen kassaan vaan keskituloisten.
Perkeleen tohtori syherö.
Onneksi tuokin sataa meidän laariin.
Pientä paniikkia on havaittavissanja se on vaan hyvä.
Katselin duunin lomassa eduskunnan kyselytuntia ja Persujen kysymystä sananvapaudesta. Henrikson oli oma itsensä ja puhui paskaa Suomea sanomatta mitään.
Maalittaminen tuodaan käsittelyyn ja luulenpa, että tällä nämä henriksonit suojelevat vain omaa hanuriaan vastaisuuden varalta.
Oma lempparini "Husu pusu hussein" on taas ollut pahalla tripillä tai sitten koko Suomea elättävä somppu on vain tuntenut ahdistusta kun kukaan ei hänestä kirjoita.
Kuka heittää satasen kehiin sitä vastaan ettei ammattisomali husunder koskaan toimita mitään kuitteja väitetystä "rasistin ulosheittämisestä".
Husu on kuten YKä sanoo ammatiltaan ulkomaalainen.
Kun ketään ei kiinnosta niin husu kilahtaa.
En muuten maailman takseista koskaan hyppäisi sen mulkun kyytiin. Kävelisin vaikka ja on sitä joskus kävelty.

Joppos123 kirjoitti...

Jäi äskeissä sanomatta. "Valtamedian" toimittajat ovat myös paniikissa. PS:a on verrattu tällä kertaa natsien sijasta äärikommunisteihin(IS:n kolumnisti, joku tosi asiantintuntia).
Tässä vaiheessa Ana Jong Un tekisi varmaan jo vallankaapauksen mutta siltä puuttuu väkivaltakoneiston tuki ja sitä ei tule.
Me ei omissa hommissa puhuta politiikkaa muuten kuin sivumennen ja se ei kuulu meille.
Sen voin sanoa ettei kukaan ole hirveän innostunut vihervasemmistosta.
Nythän alkoi jokin siviilipuolen jupakka lyijystä muissakin laukauksissa kuin haulit.
EU haluaa vissiin kieltää kaikki lyijytäytteiset patit metsästyksessä, olipahan kohde sitten sorsa tai hirvi.
Meinaakohan ne täyttää ne sitten purkalla?
Tämä on osa kansalaisten aseistariisuntaa, ei niitä mikään luonto kiinnosta.
Lipashomma oli alku ja pikkuhiljaa hivuittain.
Seuraavaksi aletaan mittamaan veitsien teränpituutta ja niistäkin tehdään luvanvaraisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Kaiken kaikkiaan osuvia huomioita. Sinänsä noissa gallupeissa minua ihmetyttää että miksi persujen pinnamäärä on VAIN 23 pinnaa. Kun ottaa huomioon että minkälaista tää touhu on ollut. No, valtamedia osaltaan vaikuttaa. Ja joo, ei aseistariisujia luonto kiinnosta. Vaan se, että kansalta viedään keino puolustaa itseään silloin kun koneisto ei sitä enää tee.

Anonyymi kirjoitti...

Toimittajiksi, tai oikeastaan toimittajakoulutukseen - tiedotusoppia lukemaan - hakeutuu ja hakeutui kympin tyttöjä. Kumpaakin sukupuolta. Olihan ammatti hohdokas ja muodikas. Mielikuva toimittajuudesta haettu Tintistä, neiti Etsivästä, Watergate-jutuista ja TV:n ruudulta roskasarjoista.Lukiosta välivuoden jälkeen hermeettisesti suljettuun kuplaan - tiedotusoppi, toisen kuplan sisään - yliopisto. Elämänkokemus 0, suomen kielen taito, sääntöjen noudattaminen siis, 10, kymmensormijärjestelmä 10. Kouluttajina joukko sekalaisia kiilusilmiä, huru-ukkoja, sekopäitä, narsistisia psykopaatteja - mikä voisi mennä pieleen.

Universtaalla ei kerrota kovien ja humanististen tieteiden eroa, tuleville toimittajille ei kerrota mitä eroa on vaikka MIT:n ydinfysiikan proffan ja kouvolan puoliavoimen korkeakoulun hevosottolautakuntatutkimuksen proffan lausunnoilla omasta alastaan ja sen merkityksestä ihmiskunnalle. Ei pahemmin kerrota matematiikan ja kehitysmaatutkimuksen merkitysten eroja tai laadullisia eroja ko. tieteissä.

Kunnon opintovelat muttei oikeastaan mitään osaamista hankittuaan sitten toimittaja huomaa, ettei tullut tullut uraa tutkivana sankaritoimittajana, ei tullut uutta Veikko Ennalaa, ei Tinttiyttä. Tuli työpaikka perhon uutisten toimittajana, Perhossa. Kaikki tuntee apinan, apina ei tunne ketään, kahden huoltoaseman ja yhden kioskin muodostama taajama ei ole kovin eloisa. Jos tarjotaan mahdollisuutta ylistää kultamunia rikkaudeksi ja voimavaraksi tai kauhistella hautakynttilöiden ilmastovaikutusta jossain sivistyksen piirissä, muutto toteutuu ihan heti. Rintamaille työllistynyttä toimittajaa kauhistuttaa Perho, parempi vain kiltisti kauhistella joulukusen hiilijalanjälkeä ja suhdetta rasismiin. Ajattelu voi johtaa vaikeuksiin.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Hommalla oli hyvä kommentti puolueiden kannatus-ketjussa:

https://hommaforum.org/index.php/topic,518.msg3118640.html#msg3118640

Tähän nähden pitää muistaa että persujen kannatus on vasta kiipeämässä ylöspäin. Jussi on ollut vasta päälle kaksi vuotta puheenjohtaja ja siinä tarvitaan murtaa henkinen muuri asenteiden muuttamisessa Jussia kohtaan. Jos kymmenen vuotta on sanottu että Jussi on pahin kaikesta eikä ole kuullut muuta niin miten yhtäkkiä voisi alkaa kannattaa Jussin persuja?

Täysin tasapuolisella mediatarjonnalla, mediakohtellulla, palstatilalla ja media-ajalla persujen kannatus voisi nyt olla jotain 35 prossaa tai 40 prossan tasolla. Hatusta vedetty kannatus mutta mitä Ykä tuumii tästä?

Paras tilanne olisi se jos jussipersujen kannatus olisi 40-45 prossaa ja sitten persuja kirittäisi jokin öyhötyspuolue joka pyörisi 5-10 prosentin tasolla.

Tai vähän kuin Italiassa jossa Lega on suurin ja Fratelli d´Italia on sen kirittäjä. FdI ei ole sikäläisittäin öyhötyspuolue vaan pikemminkin kansalliskonservatiivinen ja arvokonservatiivinen mutta populistinen. Berlusconin puolue on vajonnut alle 10 pinnan. Mutta onko kyse siitä että Silvio taitaa käydä vanhaksi? Pyörii se kuitenkin jollain tavalla mukana.

Kiinalainen lehtoyhtiö varoitti turisteja kun menevät Lontooseen:

https://pbs.twimg.com/media/EIstuSXWoAYMSRE.jpg

QroquiusKad kirjoitti...

Mieleeni muistui lukion tyttöpuolinen luokkatoverini, joka yo-kirjoitusten lähestyessä suunnitteli hakevansa Tampereen yliopistoon lukemaan journalistiikkaa valmistuakseen toimittajaksi.

Ihmettelin uravalintaa:
olihan hän mainio kirjoittaja, mutta jotensakin sisäänpäinkääntynyt ja sulkeutunut persoona. Ei ehkä sitä, mitä toimittajan ammatissa vaaditaan:
suupalttia säntäilemässä työntämään sanelukonetta haastateltavan suuhun ja sitten kirjoittamaan sanoja haastateltavan suuhun.

Googletinpa hänet. En odottanut liikoja; naisilla kun sukunimi ruukaa vaihtua. Vaan löytyipä entisellä nimellään.
Vuodetkin olivat kohdelleet häntä hyvin, oli edelleen tunnistettavissa entisen tytön aikuiseksi naisversioksi. Oli valmistunut Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan suomen kielen laitokselta. Ammatti: lukion äidinkielenopettaja.

En löytänyt mainintaa, oliko hän koskaan aloittanut journalistiikan opintoja Tampereella. Jos oli, hän oli lopettanut ne varsin pian ja vaihtanut Helsinkiin lukemaan äidinkieltämme suomea.

Mutta hän olikin aina fiksu tyttö eikä mikään Älykäs Nuori Nainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Luulenpa että toi menee juuri niin.

vieras: Se kommentti sattuu ikävän hyvin kohdalleen. Maukka Perusjätkä julisti aikanaan Sodan Apatiaa Vastaan ja sellainen tarvittais nyttenkin. Tasapuolista kohtelua nykyisellä medialla ei persuille tule koskaan. Minä vaan veikkaan että jos persujen gallup-lukemat lähenevät kolmeakymmentä pinnaa niin alkaa vaatimukset puolueen kieltämisestä.

Qroquius Kad. Hän teki varmaan järkevän ratkaisun.

vieras kirjoitti...

Onko Ykä huomannu onko suvakit vinkunut tuosta kinuskien lentoyhtiön varoituksesta?

vieras kirjoitti...

Puolueen kieltämisen voi kiertää sillä että perustaa uuden puolueen johon kielletyn poulueen jäsenet siirtyvät. Niin tehtiin Belgiassa.

Persujen pitää edelleen panostaa omaan mediaan ja viestintävälineisiin. Perinteinen paperilehti on kans tärkeä kun sen jakaa vaikka miljoonaan osoitteseen.

Totesin monta vuotta sitten että nuivilla pitäisi olla oma painotalo siltä varalta jos netin käyttö tehdään vaikeaksi tai mahdottomaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. En ole huomannut uutisointia tuosta. Asia varmaan mielellään ignoroidaan. Puolueen voi aina perustaa uudestaan mutta se on pirun työläs homma.

vieras kirjoitti...

Kävi mielessä pitäisikö Jussi-persuilla olla samanlainen vaalikannatus kuin Japanin Liberaalidemokraattisella puolueella. Se on pitkään ollut Japanin valtapuolue mutta se on nuiva vaikka on valtapuolue.

https://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_Democratic_Party_(Japan)#Election_results

Anonyymi kirjoitti...

YT on päivän trendi lehdistössä. Työttömiä toimittajia on paljon ja koko ajan tulee lisää. Niitä tavataan sanoa freelancereiksi tai senttareiksi - ikävämpi muoto. Ja vieläkin nuoria hakeutuu kuolevalle alalle. Painotaloillakin menee huonosti - miksi tehdä päivässä vanhentuvaa tuotetta kun nettisivusto on halvempi ja vaikka minuutin välein päivitettävissä. Ja miten sen läpyskän saa edes jaeltua kohta.

Opintovelat hankkineille toimittajille tilanne on aina vaan kamalampi. Nyhtänköljän viesti hakee toimittajaa ja palkkaa sitten jonkun ylioppilastyttösen. Tiedotusoppinut jää toiseksi. Eikä 8 tuntia viikossa työllä elä, eikä maksa asunto- tai opintovelkoja.

Saskat ja muut vakaumukselliset korkean profiilin mokuttajat on vähemmistöä. Muut vaan yrittää pysytellä leivänsyrjässä kiinni, eikä ole mielellään mitään mieltä mistään.

Mistäs tiijän, kah: Olen jo aikoja sitten seonnut graafisen alan juttuihin, ja hommannut sen kautta tuttuja alalta ja toimittajista.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

vieras: En osaa sanoa mikä määrä olisi tarpeen muutoksen aikaansaamiseksi. Vähimmäismäärä taitaa olla 101 / 99. Näin alkuun tarvittaisiin ainakin se 1/3 edustajapaikoista että päästäisiin estämään uudemmat parustuslain rukkaukset.

Pyssymies: Niin. Se on toimittajankin pääelinkeino se syöminen.

Strix Senex kirjoitti...

Jos kuljette Hietaniemen hautausmaan ohi, oletteko sattunut huomaamaan maan hienoista tärähtelyä? Se ei johdu likenteestä vaan siitä, että edesmennyt kansallismielinen sananvapaustaistelija Eero Erkko pyörii haudassaan nähdessään miten hänen perinnölleen on käynyt.