perjantai 15. marraskuuta 2019

ANTERO LÄRVÄNEN JA PELASTAVA KOMMUNISMI


- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä ja tällä kertaa haastateltavanamme on Eksisteetta Räävälä joka on kertomansa mukaan helsinkiläinen aktivisti sekä vasemmistolaisuuden, feminismin, sukupuolipainotetun tasa-arvon, monikultturismin että genitaalivirkkauksen alueilla. Lisäksi hän opiskelee Helsingin Yliopistossa selitteläätiötä, sovellettua spedestetiikkaa sekä uhriutuvaa akaruikuttamista. Tervetuloa lähetykseen, Eksisteetta.

- Kiitos Antero. Otin aikaisemmin yhteyttä valtamediaankin mutta ne olivat minun ideani suhteen jotenkin ylivarovaisia. Sanoivat sen johtuvan siitä että se Husu jäi taas kertaalleen kiinni valehtelusta ja ne sen vuoksi ovat nyt vähän aikaa sordiino päällä. Vaikka en minä oikein ymmärrä miksi. Sillä vaikka Husu saattoi teknisesti ottaen valehdella niin nyt kuin aikaisemminkin niin asiassaan hän on silti periaatteessa oikeassa joten onhan hän silloin kokonaisuudessakin oikeassa eikä siis oikeastaan valehdellut yhtään ja syyllisiä ovat suvaitsemattomat suomalaiset. Onneksi Huitsinnevadan paikallisradio sentään suostui haastattelemaan minua.

- Niin, mehän olemme täällä avoimia kaikille ihmisille ja näkemyksille. Ja kyllä voiman pimeällä puolella ollaan oltu vähän turhan ankaria Husua kohtaan. Edustaahan hän kuitenkin perinteistä ja arvostettua somalialaista tarinankerrontaperinnettä jossa faktojen ei anneta pilata hyvää läppää. Ehkä kannattaisi enemmän gettuilla niille tahoille jotka ovat nostaneet kyseisen hepun jalustalle ilman vastaavaa substanssia. Mutta jos mennään itse asiaan. Kerroit meille että sinulla oli siis ratkaisu Ruotsia vaivaavaan käsistä räjähtäneeseen rikollisuus- ja väkivaltaongelmaan? Ratkaisua todellakin tarvittaisiin sillä Ruotsihan on tällä hetkellä jossain katastrofin ja täyden katastrofin välimaastossa.

- Kyllä. Minä tiedän sekä syyn siihen, miksi Ruotsissa on niin paljon rikollisuutta että myös ratkaisun, kuinka se saadaan loppumaan nopeasti ja täydellisesti.

- Jaa… no meillä täällä toimituksessakin on kyllä vahva käsitys siitä mistä se johtuu ja mitä sille pitäisi tehdä.

- Joo mutta teidän käsityksenne ovat niitä rajoittuneitten setämiesten so last millenium-käsityksiä. Te tietysti ajattelette että rikollisuus johtuu mukamas kehitysmaalaisista maahanmuuttajista vain siksi että sitä nyt sattumoisin tekevät juuri kehitysmaalaiset maahanmuuttajat ja ratkaisu olisi tietenkin kalossinkuva perseeseen.

- Kyllä me vähän niillä linjoilla on oltu joo. Tai aika paljonkin, itse asiassa.

- Ja siinä te olette totaalisen väärässä. Te vain syyllistätte viattomia ihmisiä vaikka syy on aivan toinen niin kuin on ratkaisukin.

- No mikäs ensittäin on se syy?

- Etkö sinä ymmärrä? Sehän on tietenkin kapitalismi. Kapitalismi tekee ihmisistä rahan vankeja. Ilman rahaa ei voi elää. Ei niin millään. Ja jos kyseessä on kehitysmaasta tullut kieli- ja ammattitaidoton maahanmuuttaja joka ei rakenteellisen rasismin vuoksi pysty työllistymään niin hänen on kapitalistisessa sortoyhteiskunnassa kerta kaikkiaan pakko ryhtyä rikolliseksi. Elättääkseen itsensä ja rakkaat lähimmäisensä.

- Rakkaat lähimmäiset juu. Vaan mikäs se on sitten se ratkaisu?

- Kyllä sinä Antero olet yksinkertainen kun et hoksaa. No se ratkaisuhan on totta kai kommunismi. Kommunismin perusperiaatehan on että ”kukin kykyjensä mukaan, kullekin tarpeittensa mukaan”. Koska kommunismissa kaikkien tarpeet ovat tyydytetyt niin silloin ei kenelläkään ole enää mitään syytä ryhtyä rikolliseksi.

- Niin yksinkertaistako se on?

- Niin yksinkertaista se on. Ja samallahan siinä pelastuu se ilmastokin. Ainakin Ruotsin kohdalla. Eikö olekin ihanaa! Ilman muuta toisetkin maat sitten aivan varmasti alkaisivat ottaa Ruotsista esimerkkiä. Tällä kertaa se ihan varmasti onnistuu!



- Tuota noin… sinä siis kerroit ideastasi valtamedialle?

- Kerroin niin, mutta niin kuin sanoin ne ovat nyt vähän varovaisia radikaalien ideoitten kanssa vaikka ne olisivat kuinka toimivia.

- Nythän on niin, että tämä haastattelu pannaan paikallisradion podcastiin, siitä tehdään juttu myös Huitsinnevadan Paikallisdemokraattiin ja HuiTV esittää sen myös. Ja esittää useina uusintoina. Ehdotuksesihan on meinaan Greta Thunberg-tasoa ja minä satun tuntemaan eräitäkin vasemmistolaisia – aina eduskuntaa myöten – jotka mielellään pöllisivät ideasi omiin nimiinsä. Siinä vaiheessa kun se valtamedian sordiino taas otetaan pois päältä. Voi olla, että niille tulee jopa tappelu siitä kuka idean mukamas ensimmäisenä keksi vaikka kyllä juuri sinä olet ansainnut ehdottomasti ©:n näin raikkaasta, edistyksellisestä ja toteuttamiskelpoisesta ideasta. Opiskelija, aktivisti ja genitaalivirkkaaja Eksisteetta Räävälä, kiitän sinua lämpimästi haastattelusta. Ja nyt siirto rutioon ja pankaapas soimaan jotain aiheeseen osuvasti liittyvää musiikkia!

- Ja täällä paikallisration rutio. Mikäs muu kappale voisi kuvata tuota esille nostettua raikasta ja tuoretta ideaa paremmin kuin noin viisivuotiaitten mukuloitten laulama ”Lenin-setä asuu Venäjällä” vuodelta 1972:


- Paikallisration rutiosta toivotetaan hyvää alkavaa viikonloppua kaikille! Kommunisteillekin!



36 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Kommunisteille toivottelen hyytäviä hetkiä sinne helvettiin, nimittäin joku toveri on varastanut ne hiilet, siksi ryssän helvetti on kylmä.
Joskus olen tämän kertonut mutta nyt se on ajankohtaisempi kuin koskaan
Kiina vyöryy Afrikkaan ja pointti on tehdä sellainen infra millä kansa elätetään 100 vuoden päästä.
Se jengi ei käy samalla kellolla tai kvartaallilla kuin me.
Talebanit sanoivat aikoinaan, "teillä on kello,meillä on aika".
Samaa tekee kinuskit.
On aika vaarallista,että puolimaailmaa alkaa olla velkaa Kiinalle. Me ollaan kanssa.

Lemminkäinen kirjoitti...

Käsitteet "valinta - seuraus - vastuu" ei tainnut valua äidin maidon mukana, kun ajattelee näitä uusgangstojen touhuja Ruotsissa ja muualla. Kaikki on yhteiskunnan ja rasismin syytä kun viaton pulmunen polttaa autoja, ampuu, myö huumeita, raiskaa, jne. Ruotsissa ja muualla ei olla vielä herätty ymmärtämään että identiteetti ja kulttuuri ovat toistensa peilikuvia ja tämä vanha totuus pitää aina paikkansa: Minkä kotona oppii sen ulkona osaa. Veikkaisin että Ruotsin poliisi (Ruotsin poliisi yrittää kommunikoida gangstojen kanssa kahvi- pulla- pizzakekkeröiden) on saanut peräpukamat istumisesta, ennen kuin gangstoista (osa oppii kantapään kautta) tulee rehellisiä, veroja maksavia kansalaisia.

KKi kirjoitti...

Moro

Ja terveisiä läntisestä naapuristamme arabivaltio Ruotsista.

”kukin kykyjensä mukaan, kullekin tarpeittensa mukaan”

Tuo kommunismin periaate kertoo myös syyn miksei kommunismi toimi. Ihminen kun on semmonen keksintö, että jos ne tarpeet saa tyydytettyä vähän vaatimattomammillkin kyvyillä, mitä suotta rehkiä.

Becker kirjoitti...

Ruotsin poliisilla on koko maailmaa mittapuuna ajatellen aivan ainutlaatuiset aseet taistella väkivaltaisten klaanien yhteenottoja vastaan. Tällaisia menetelmiä voidaan ainoastaan kehittää maassa joka on lahjoittanut maailmalle mm. Salibändyn, joka tunnetaan Suomessa nimellä Homokyykkä.

Ne keinot ovat: keppihevonen, pomppulinna, pizzantarjoilu ja vankilalla uhkailu. Keinojen teho on ilmiselvää, sillä vaikka rikosten määrä on nousussa se ei kuitenkaan ole kominkertaistunut puolessa vuodessa. Tilanne on siis hallinnassa.

Säpon pidättämät kuusi imaamia laskettiin vapaalle jalalle koska he olisivat joutuneet kotimaissaan kuolemanvaaraan. No tämähän oli tietysti fake news, eli paskapuhetta. Tosiasiassa Löfven jälleen pelästyi, sillä imaamien palautus olisi saattanut vaikutaa haitallisesti hänen rikolliseen äänestäjäkuntaansa, joten käsky päästää imaamit vapaaksi tuli satavarmasti itsensä Stefanin suusta.
Ja kaikki tämä sataa Ruotsindemokraattien laariin, joka tällä hetkellä vaikuttaa olevan maan suurin puolue. Olisivatkohan Absurdistanin zombiet pikkuhiljaa heräämässä todellisuuteen?

Tuumailija kirjoitti...

Tuo tre kronorin logo ei menisi politbyroossa läpi, sillä siinähän olisi edelleen vanhoillisesta kuninkaanvallasta kertovat kruunut. Laitetaan suoraan kolme keltaista tähteä niin se on hyvä. Ja muuten Ruotsin lippukin pitää vaihtaa, eihän kristinuskon symboli voi olla tasa-arvoisen yhteiskunnan tunnus. Helppo ratkaisu olisi ottaa Turkin lippu ja vaihtaa värit guld och blått:

https://ichef.bbci.co.uk/news/720/cpsprodpb/18B8/production/_98782360_sweden4.jpg

Mutta toisaalta jos kirjoituksen idea Ruotsin demokraattisesta tasavallasta menee läpi, niin tämähän olisi jo aika lähellä:

https://external-preview.redd.it/WiV8rRoJPVDsYxXbmAGtXbYtOqznDF8nSNPTSRyk_Vg.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=9bf17a1e44dbfd7e89d910b7037ff31c36454ee6

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Lemminkäiselle, KKi:lle, Beckerille ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne. Juttuhan on tehty lähinnä kieli poskessa. Ajattelin vaan piruuttaan tehdä tuon ennen kuin joku ehdottaa sitä tosissaan. Sinänsä on erittäin harmillista että kommunismia ei aikanaan jyrätty niin kuin natsismi.

Joppos123: Kiinalaisten toimintaa ei muutenkaan määrittele ylimitoitettu humanismi.

Lemminkäinen: Totta. Ei tuohon paljoa lisättävää.

KKi: Joo. Teoria saattaa toimia mutta yhtälön sotkee aina muuttuja nimeltä ihminen. Ja terveiset sinne länsinaapuriin.

Becker: Tuo Ruotsin poliisin touhuilu muuten on sellaista joka aikanaan olisi ollut ihan silkkaa Pahkasika-tavaraa. Ja ruotsalaisten demarien toiminta keskittyy ainoastaan Oy Demarit Ab:n ylläpitämiseen. Toivotaan todellakin ruotsalaisten järkiintymistä sillä aika alkaa olla vähissä.

Tuumailija: Ehkä lähempänä kuin luulisikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Da da, kapitalismi mätänee, sosialismi etenee.

Suomen eduskunnassakin on jo otettu oikea askel kohti marxismi-senilismin onnelaa. Joku kommari - saramo - ehdotti ihmisille maastapoistumisveroa. Demarithan jo sellaista yrityksille valmistelevat.

Ehdotuksen saama vastaanotto on kylmäävä: Varovaista hymistelyä ja hyväksyvää inumista.

Missä jyrähdykset ideaa vastaan, missä vaatimukset liero-rinteelle irtisanoutua ehdotuksesta, heivata kommarit hallituksesta, missä? Mihin on kadonnut porvaripuolueet kokooomus, rkp, keskusta, mihin? Kannattaako tyhmien unioni hjallis&miihkali kommunismia.

Ai niin, nehän kannattavat jo yritysten maastapoistumisveroa. Olisipa semmoinen ollut jo 1990, Nokia tekisi edelleen kumisaappaita, gummipuun oksia ja paperia. Olisi saatu ihastella Eriksonin hienoa keksintöä, Hantefiä, Hand Telefonia. Nytkin voitaisiin iloita - kansantuote kasvaa, kohta saavutetaan vuoden 1991 taso.

Jaa-a, kenties vanhat hyvät ajat palaavat ja jussi saramo pääsee hövelien pohjalaisten tarjoamalle automatkalle. Parempi olis kai näin kuin niin, että saramolaiset, hallitus ja muu paskasakki pääsee kävelylle montun reunalle, mäkeen.

Kannattaa muistaa: Fasisminvastainen muurikin nousi yhdessä yössä berliinissä.

Pyssymies

MikkoK kirjoitti...

Kuva-analyysi:
Utopiakaupunki kylpee auringonvalossa. Isä+äiti+lapset-ydinperheet ihailevat maisemaa. Naiset eivät ole burqissa. Miehillä on siisti parta, jos ollenkaan. Koirakin on mukana. Kaikki on siistiä ja tekniikka pelaa.

Ajatellen islamistis-kommunistista maata, kaikki edellä kuvattu on pielessä. Niin tuleekin olla, sillä kysehän on valheelle ja petokselle perustuvasta utopiasta, jonka käytännön toteutuma on vastakohta lupauksille. Stalinin ja Maon aikana tehtiin tuon kuvan sävyisiä auvoisia tulevaisuusmaalailuja samaan aikaan, kun miljoonia tapettiin nälkään ja luoteihin. Ja taas mennään, oikein ihmisoikeuksien voimalla.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan Ruotsin poliisihallitus tehnyt jo ihan kaikkensa jengirikollisuuden torjunnassa. Lueskelin jokin aika sitten "Avpixlat" nykyisen Samhällnyt:n sivuilta kuinka kaikkein paatuneinpia ganstoja kutsutaan asemalle "vakavapuhutteluun". On siinä varmasti ollut voimansa tunnossa olevilla Abdullahilla ja Ahmedilla naurussa pidättelemistä kun joku svedupelle kauhtunut villapaita päällänsä nuhtelee.
Jotenkin tuo svedustanian touhu on mennyt Ykän mainitseman kovasti tykkäämäni Pahkasian suuntaan.
Käyn edelleen jokainen päivä kahlaamassa naapurimme uutistarjonnan ja yksi asia on aiheuttanut minussa erityistä ihmettelyä.
Miksi helvetissä kaikki kuvat joissa on miesolettettu, olipa aihe sitten päivän murha tai piparkakkujen leipominen niin kuvassa oleva on aina pää kallellaan? Kesällä niillä oli kaikenlisäksi jokin perkeleen voikukkahärpäke päässä.
Voiko miestä tai sellaiseksi oletettua nöyryyttää millään vielä enempää?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, MikkoK:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Tuo on oikeastaan luonnollista jatkumoa tuo mahdollinen maastapoistumisvero. Yrittäjien toiminta on Suomessa tehty lähes mahdottomaksi joten moni yrittäjä äänestää jaloillaan ja siirtyy Viroon. Koska linja ei muutu, on seuraavaksi tietysti edessä poistumisvero tai miksei jopa kielto. Hallitushan tarvitsee kankkulan kaivoonsa tuhlattavaksi joka ainoan riikintaalerin jota suomalaiset yrittäjät ansaitsevat. Ja kokoomus, rkp ja keskusta eivät enää aikoihin ole olleet porvaripuolueita. Ne kannattavat yhtä lailla nykyistä riistoverotus- ja säätelyjärjestelmää.

MikkoK: Jep. Utopistiset yhteiskunnat ovat erikoistuneet propagandakyltteihin ja iskulauseisiin. Se muu homma onkin aina vähän vaiheessa. Karmeinta on että kaikista mahdollisista maista juuri Suomi on siirtymässä siihen tilaan. En olis aikanaan uskonut.

Joppos123: Hä-hää, joo… siinä viimeisessä tapaamisessa Malmössä gangstereille tarjottiin pizzaa ja pyydeltiin että jos ette viittis enää riekkua. Ruotsalaiset etnogangsterit voivat hyvillä mielin laulella sitä räppikappaletta ”been spendin' most their lives, livin' in the gangsta's paradise”. Ruotsi ei ole enää valtio vaan diagnoosi.

Joppos123 kirjoitti...

Tähän väliin OT eli pieni luontopläjäys. Meikäläinen tuskin juuri puusta laskeutunut 89kg aamupainon omaava tasasen virheentarkkaaja olen pistänyt tänään merkille, että paikallinen naakkaparvi eroaa kovasti eteläisistä lajitovereistaan esmes Kososovossa.
Paikalliset naakat yöpyvät samassa puussa mihin ne iltalennoltaan palaavat. Eteläiset serkut taas tulevat päivänpäätteksi tasoille, langoille ja puihin paskomaan ja siirtyvät siitä sitten eri paikkaan yöpymään.
Tämän olen kokenut perskohtaisesti "Camp Film City:ssa", meinaan siellä oli hetki ennen auringonlaskua kirjaimellisesti paskamyrsky ja kaamea kaakatus ennenkuin ne kaikki tuhannet naakat lensivät pois. Aamulla sama toistui auringonnousun aikaan. Sillä oli toki työllistävä vaikutus. Paikalliset meinaan sai liksaa siitä, että ne päivittäin keräsi ne sonnat pois,,kaksi kertaa.
Toinen havainto on tuosta meidän takapihalla luuhaavasta jäniksestä. Se on kasvanut jo pienen kengurun mittoihin ja aikalailla tottunut siihen kun käyn tupakoimassa.
Nyt se söi jäisiä aronianmarjoja ja hetken päästä käytös oli aika holtitonta.
Jänö siis taisi mennä känniin, noi aroniat pihlajanmarjan tavoin jäätyessään tuottavat pienen määrän alkoholia.
Nyt siis takapihalla sekoilee känninen jänö.
Sorry kaikille OT:sta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Turha pyydellä anteeksi. Luontopläjäyksille on aina tilaa. Naakka – tuo sertifikoitu autonpeltien paskoja – on elämäni aikana Suomessa levinnyt aina vain pohjoisemmaksi. Ja noita huomattavan turvonneita puolikesyjä rusakoita löytyy meidänkin manttaaleilta.

Anonyymi kirjoitti...

Hieman varomaton julkinen OT-kommentti joppos 123:lta, täyttää parikin rikokseksi määriteltyä: alaikäisen (oletettavasti jänö alle 18 v.) houkuttelu asettamalla tarjolle ilmaista alkoholia sisältävää tuotetta ja oletan, että myöskään alkoholiveroa ei ole maksettu. On eri asia olla holtiton luontokappale kuin selkeä ihmisrikollinen.

"Kukin kykyjensä mukaan, kaikille tarpeittensa mukaan". Hieman eroa kuitenkin neukuissa verrattuna nyky-Ruotsiin/Suomeen. Neukuissa valtio ratkaisi, mitä kykyjä ja varsinkin tarpeita kansalaisella oli. Entäpä nyt? Nykyäänhän tulija saa itse määritellä kykynsä - ja siinä ei totisesti superlatiiveja säästellä, ihan Akavakin innostui tuosta koulutettujen, luomisvoimaisten älykköjen määrästä. Ja loukkaavahan se olisi, jos tulija ei saisi määritellä tarpeitaan, hänhän se itse parhaiten tietää mitä tarvitsee. Ja jos ei ihan kaikkea saa, niin syyttäköön valtio sitten itseään jos tarvepuutteet on täydennettävä rikoksilla. Toisaalta, niinhän neukuissakin nomenklatuura teki. Ja tulijat jos ketkä ovat nykynomenklatuuraa - sitä pientä valtaryhmää jonka pillin mukaan tanssitaan.

Kiitos tuosta musiikista, olinkin jo unohtanut tuon hellyttävän kappaleen. 70-luvulla ei muistaakseni taidettu vielä puhua lasten manipuloinnista. "Minä olen pikku pioneeri, mutta vähäinen on vielä voimani. Mutta pienikin voi taistella rauhan puolesta, kuten Lenin ja setä Ho Chi Minh." Nyt sitten vaan pitäisi tietää, että miksi kumpikaan noista rauhanomaisista sedistä ei saanut Nobelin rauhanpalkintoa kuten vaikkapa Arafat? Tai Stalin?
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Lapset, lapset. He ovat radikaalien ja totalitaarien mieluisinta muovailuvahaa, koska he omaksuvat sen muodon, mikä heille annetaan ja pitävät sen.

Näin lauloi ikoniseen dystopiaromaaniin perustuvan ikonisen elokuvan "1984" junakohtauksessa Winston Smithin matkaseuraksi sattunut Oseania-Jugendin puolijoukkue pirteiden pikkuneitosten ja potrien poikalapsukaisten sirkeillä lapsiäänillä reippaan Nuorisomarssin:

https://www.youtube.com/watch?v=K02X3jRxblU

Sanathan kuuluvat, korjaan lukeutuvat näin:

"Sing to the sailors, on the floating fortress'
Sing to the soldiers, on the battlefield
Sing to the airmen, in the burning azure
Sing to the farmers, rising yields

We are the children, builders of the future
And we the children swear too thee;
Loyal devotion
Fearless devotion
And too die with dignity

Sing to the faithful members of the party
Sing to the party policy
Sing to our country, mighty Oceania
And to peace and Victory."

Nykyisellä Ilmastonmuutos-Jugendilla ei ole tuohon vaadittavaa kurinalaisuutta. Se hiipuukin vuoteen 2030 mennessä. Vaan tuleeko seuraavaksi sittenkin jotain ylläkuvatun kaltaista?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Kotkan meripioneerit? Tuohon aikaan varakkaamman väen ja sivistyneistön tunsi siitä että ainakin yksi mukuloista oli taistolainen ja parhaimmillaan maolainen. Trotskilaisia on tainnut loppujen lopuksi aika vähän. Vanhat työväenluokan edustajilla oli 1980 luvulle tullessa muuta punaista kuin tiilitalon seinä ja saabbi.

Anonyymi kirjoitti...

Hieman lisää OT:a ja luontoiltaa:

"Pekka Naakka, lensi kuuhun saakka" - lauleltiin kansakoulussa. Naakka oli katoamassa taannoin hyvää vauhtia, olin oppikoulun luontokerhon ainoa, joka oli nähnyt naakan - opettajan lisäksi siis. Taisi olla -72.

Nyt naakkoja on, ei ole katoamassa. Tuppukylässä lentelee pieni parvi - 50-100 suunnilleen. Missä ne yöpyy ja mihin paskoo, ei havaintoa.

Mansessa lentelee hieman isompi parvi, kiloluokkaa. Paskovat lentäessään keskustan yllä. Paskamyrsky voi yllättäen iskeä illalla vaikka linja-autoasemalla seisoskelijan. Pulut, lokit ja sorsat mukana mattopommituksissa. Nykyään on aseman laitureilla katos, silloin kun kuljin onnikalla ei ollut. Paras illan saldo oli lokinpaskaa baretissa, takissa ja kai naakanpaskaa repussa.

Teppana Jänis ei taida soitella päissään kannelta? Pihassa on mulla ollut päivystävä rusakko 80-luvulta. Aika kesyjä ovat, juuri ja juuri ei yletä potkaisemaan, kun laiskasti väistävät. Ja isoja roikaleita, saavat suojaverkot painettua kasaan. Omenapuut hieman kärsivät ja muutkin istutukset.

Joku naapuri herpaantui niihin, olin ammoin menossa teeren soidinta ihmettelemään aamuyöllä - 3.30, niin kuului kuivassa pakkasyössä "POKS". Ihan kuin vaimennettu pienoiskivääri. Ja - kas kummaa: rusakkoa ei näkynyt sinä keväänä enää.

Sittemmin pihan valtasi kettupoikue ja rusakkoja ei näkynyt muutamaan vuoteen. Nyt taas on yksi iso, sytyttää liiketunnistinvalon vähän väliä. Poseeraa sitten kameralle viattoman näköisenä "Ei mulla ole krookusten katoamisen kanssa mitään tekemistä", "En se minä ollut, joka rhodon oksasti".

Toisaalta, aina tuo paihan luonto-tv ajankohtaisen kkkosen päihittää ja vähemmän riesaa noista elukoita on kuin rassismin uhreista.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Qroquius Kadille, Patelle Pankavaarasta ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Niin no joo… Joppos123 ei sinänsä juottanut / syöttänyt puppea humalaan mutta ei toisaalta estänytkään. Paha, paha rikos. Mutta sovitaan ettei kerrota tästä kenellekään. Ja joo, nykyiset vasemmistolaisethan ovat lähinnä julkisista rahoista elävää porukkaa jotka eivät varsinaisesti osaa tehdä mitään.

Qroquius Kad: Jotain ylläkuvatun kaltaista varmaan on tulossa. Nykyinen, totalitarismia harjoitteleva suomalainen järjestelmä selkeästi tuumii että aikuiset on menetetty mutta aivopestyissä lapsissa on tulevaisuuden toivo.

Pate: Ja niin kuin olen monesti todennut niin ne duunarivasemmistolaiset äänestivät vasemmistoa saadakseen omakotitalon, auton ja kesämökin. Se idealistinen puoli oli sitten akateemisten kommunistien ja kulttuuriväen hommaa.

Pyssymies: Kiitokset lisäyksestä luontoiltaan. Meillä ne rusakot ovat sinänsä niin kohteliaita että eivät ole syöneet omenapuita. Kai niillä on evästä sitten muutenkin. Lihavia ne ainakin ovat.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja niin kuin olen monesti todennut niin ne duunarivasemmistolaiset äänestivät vasemmistoa saadakseen omakotitalon, auton ja kesämökin. Se idealistinen puoli oli sitten akateemisten kommunistien ja kulttuuriväen hommaa."
Tässä on epäilemättä paljonkin perää. Mutta mitä duunarit ja muut vähävaraiset ovat haaveilleet hankkivansa, jos rikastuvat, on tietysti vaihdellut eri aikoina ja yksiöllisesti. Aina tuskin ovat juuri nuo kolme olleet päällimmäisinä mielessä. Kaikki eivät esimerkiksi ole yhtä mieltä siitä, asuvatko mieluummin omakotitalossa vai suuressa kerrostalohuoneistossa (sellaisiakin on, jopa yli 200-neliöisiä). Myös esimerkiksi ulkomaanmatkat ovat epäilemättä olleet monilla sellaisina haaveiden kohteina, samoin ehkä monenlaiset kalliinpuoleiset esineet kuten vaikkapa hienot huonekalut, muotivaatteet ja jotkin kodinkoneetkin.
Esimerkiksi Ilmari Kiannon "Punaisessa viivassa" kuvaamat Tobias ja Riika Romppainen tuskin haaveilivat kesämökistä tai autosta, sen sijaan kylläkin suuremmasta talosta sen pienen töllin tilalle, joka heillä jo oli. Ja ruoastakin oli usein puutetta. Ja monesta muustakin hyödykkeestä, jotka nykyisin ovat yltyleisiä, he köyhinä saattoivat vain haaveilla. Sen sijaan autoista he eivät ilmeisesti olleet vielä kuulleet puhuttavankaan (vaikka vuonna 1906 sellaisiakin oli jo jonkin verran, mutta Kainuun syrjäkylillä sellaista ei ollut nähty.)
Mutta siinä kirjassa ne "soli-sali-ratit" kyllä lupasivat, että kaikki järjestyy, kunhan vain heitä äänestetään. Vieläpä Romppaiset ilmeisesti kuvittelivat, että se kaikki tulisi heille jo heti vaaleja seuraavana päivänä, jopa kauniit kuvakirjat lapsille, joista niistäkin haaveiltiin. Sitä suurempi oli pettymys, kun ei tullutkaan - vielä. Eiköhän sellaisia nykyisin ole jo joka perheessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Totta kai on näin. Punaisen viivan duunarit eivät osanneet edes kuvitella sitä hyvinvointia mitä jollain Kekkoslovakian duunarilla oli. Eivät ne osanneet edes kaivata sellaista.

Heikkius kirjoitti...

Hei Becker! Hinttikyykkä on kaukalopalloa, ei sählyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Heikkus. Tästä on monta versiota. Itse olen kuullut myös golfia nimitettävän homokyykäksi.

Becker kirjoitti...

Hei Heikkius! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Oli miten oli niin sähly on mielestäni niin ruotsalaisen näköistä touhua kuin olla vaan voi. Eli typerän näköistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Toi ”homokyykkä” on sen verran osuva termi että sehän käy moneen asiaan. Vaan koska se on asenteellinen niin eiköhän valtakunnansyyttäjä pyri pian kieltämään sen käytön.

Becker kirjoitti...

Tais kiinalaiset pikkuisen kyrpiintyä svenssoneille, koskapa antoivat jonkun sananvapaus tunnustuspalkinnon kiinassa pidätettynä olevalle ruotsalaiskiinalaiselle.
Saas nähdä lähteekö Volvon tehtaat vaikkapa Belgiaan. Nauraisin varmaan itseni sairaaksi.

Löfvenin kommentti ruotsissa vallitsevasta sanavapaudesta oli kyllä niin kaksnaismoralistinen kuin Ruotsissa vaan olla voi. On olemassa PK-sananvapaus. Kaikki muut menettävät työnsä, joutuvat oikeuteen elleivät sitten lähde peräti maanpakoon.

Joppos123 kirjoitti...

Sähly on nykyään salibandya ja on muuten kova laji. Joskus aikoinaan tuli pelattua ihan divaritasolla ja nyt polvet huutaa hoosiannaa.
Keskimmäinen junnu pelaa oman joukkueensa katpeenina eräässä savolaisporukassa (joukke jääköön ajan puutteen vuoksi mainitsematta) .
Hänellä on tavoitteena päästä seuraavan kahden vuoden sisään tekemään liigadepyytti.
Siihen saa kyllä tehdä töitä ja äsken kun soitin niin pojalla oli krapula. Piffasin pitsan ja ison kokiksen ja huomenna menkööt treeneihin. Noi junnut jaksaa ihan eri tavalla kuin tämmöiset vanhat kehäraakit.
En muuten edes ajatellut tuota anniskeluhässäkkää sen takapihalla nautintiaineita imailleen jäniksen suhteen.
Ei siis mikään ihme, että unissaan tuli kaivettua piha täyteen ympäriammuttavia taistelijaparin poteroita.
Ei ole muuten tänään jänistä näkynyt. Saattaa olla eilisillan riekkumisen jälkeen kankkunen.

Joppos123 kirjoitti...

Ootte te aika velikultia, golffista olen samaa mieltä. Sitä aletaan harrastamaan siinä vaiheessa kun ei enää ota eteen mutta salibandy on ihan urheilua vaikka onkin svedustatin keksintö.
Oli aikoinaan hyvää vastapainoa nyrkkeilyn ohessa, ei tarvinnut käydä erikseen lenkillä.

Anonyymi kirjoitti...

Sähly on mainio esimerkki pilatusta lajista. Alunperin sitä pelattiin vetelillä, kokomuovisilla, aika lyhyillä mailoilla. Oli siis ei-niin-kireäpipoista-höntsäilyä. Sopi hyvin talvilajiksi kouluihin. Ja puulaakilajiksi työtekijöiden liikuttamiseen.

No, paikallehan putkahtaa joku wannabe-NHL-jääkendoilija tai muu tollo ja alkaa säätää lajia parin varustehifistelijän kanssa. Mailat on haitekimpaa kuin häivepommittajat. Aurausmerkin paksuiset muoviset varret, jotka eivät kestäneet lämäreitä on korvattu rännin paksuisilla boroni-hiilikuitu-aramidi-titaaninitridi-nanotiesmitä-vahvistetuuilla supermuovisilla varsilla. ja muoilavatkin on jotain samansukuista ihmeainetta.

T-paidat, verkkarit ja villasukat on korvattu teknisillä ihme-asuilla.Erikoisesti salibandyyn tarkoitetuilla. Kaikki tietysti elevetin kalliita merkituotteita, viimeisen päälle stailattuja.

Rento pelailu on hävinnyt, kentällä laukkaa lauma niuhoja, trimmattuja tosikkoja. Eikä ne pelaa sählyä, ei - salibandy on lajin nimi.

Todellakin, lauma hieman homoisan oloisia tyyppejä - ei homokyykkä ihan turhasta lie keksitty.

Vaan missäs se salibändi oikein soittaa ja mitä? Ja onkos se levyttänyt?

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Golf on tietysti seniilikyykkää.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Kinuskit ovat oikeasti aika kovaa porukkaa ja jos rasimista puhutaan niin niille hävitään 100 -0.
Kävin joskus aikoinaan Kiinan muurilla ja en jaksanut kovin pitkään siellä notkua, menin siis muurilla olleeseen baariin nauttimaan paikallisen oluen. Ei mennyt kuin pari minuuttia kun nuoripari alle vuoden ikäisen taaperon kanssa lyöttäityi samaan pöytään.
Ne ottivat itsestään selfieitä vuoronperään meikäläinen keskipisteessä. Ei ne mitään lupia kyselleet ja se taapero parhahti itkuun kun se joutu minun viereen.
Samaa oli Pekingissäkin, kai tämmöinen valkoinen gorilla on jotenkin eksoottinen otus.

Becker kirjoitti...

Velikulta Joppos123, ei mitenkään pahalla, mutta asun maassa missä sähly on arvostuksessaan melkein Pride-kulkueen tasolla ja oon niin pirun täys näitä sählysvennejä jottei oo tosi. Mutta toivotan vilpittömästi pojallesi menestystä valitussa harrastuksessaan. Liikunta on aina nuoremmille tervettä, sisällä tai ulkona.

En harrasta golfia vaikkei enään niin seisokkaan kuin nuorena, mutta kaasujalka toimii ja sen alla on 365 heppainen V-8, eli mulkunjatke :).

Joppos123 kirjoitti...

Golf on muuten voimalaji samaa kuin esmes biljardi, tikanheitto ja keilaus.
Tässä joskus kivisotien välissä opetin meidän NSE:n pomon pelamaan biljardia ja sitten kaikki vapaa-aika meminikin sitä harrasteassa.
Hyvin se oppi vaikka saikin pataansa aika useasti. Hävisin minäkin välillä ja siitäkös riemu repesi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Joppos123:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne. Salibandystä en pahemmin kommentoi kun en ole tuota seurannut. Itse olen viimeksi pelannut sitä joskus 1980-luvulla ja silloin se oli sählyä vaan. Saihan sillä sinänsä mukavasti hien pintaan. Off topicin offtopicina voisi todeta että olen viime aikoina kiinnostunut rugbysta. Harmi vaan että sitä ei Suomessa pahemmin pelata.

Erikseen:

Becker: Ruotsi on valitettavasti esimerkki suomalaisille. En kyllä ymmärrä miksi.

Joppos123: Kiinalaisten ja itäaasialaisten rasismi on tunnettua. Siihen ei vaan täällä puututa koska se ei ole sitä oikeaa VHM-rasismia.

Joppos123 kirjoitti...

Rugby on meikäläiselle aikalailla tuntematon laji. Ainut asia mikä tulee mieleen on se, että kuulolaput kannattaa teipata kuuppaan kiinni.
Jos oikeasti kovia lajeja haetaan niin suosittelen tutustumaan aussifudikseen.
Joskus näki matseja Eurosportin kanavilta ilamaiseksi. Siinä vedetään sekoituksena jenkkifudista ja enkkujen rugbyä mutta ilman mitään suojuksia. Hullua sakkia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Joo, tiedän aussifutiksen. Sekin on The Miesten laji.

Joppos123 kirjoitti...

Beckerille. Onhan se hyvä kun junnut jotain edes harrastaa. Mulla oli aikoinaan toi narukehään meneminen, välillä sai turpiin ja välillä annettiin turpiin.
Silloinen vaimo naputti aina kun ukolla oli silmät mustana turnausten jälkeen, nykyinen vaimo oppi jo 20 vuotta sitten ettei tietyistä asioista kannata ratkuttaa.

Jani Alander kirjoitti...

Aah sähly, Eurajoen yläasteen säännöillä se oli kova kontaktilaji. Liikunnanopettaja häipyi nostelemaan puntteja ja "tuomariksi" jäi sitten joku koulukkaista. Muistan eräänkin pelin jossa rinnakkaisluokalla ollut vittumainen kääpiö päätti heittää juosten poikittaista mailaa mun selkään. Sitä sen ei olisi pitänyt tehdä. Käytin koko loppupelin tyypin tylyttämiseen. Joka välissä kun tuli mahdollisuutta oikein kunnon taklauksia, väliin seinää vasten. Tyyppi alkoi urputtamaan jossain vaiheessa, mutta totesin jotain mailankäytöstä :D