perjantai 26. huhtikuuta 2019

UHRAUKSIA ERÄÄLLE EPÄJUMALALLE


Demareista tuli sitten hallitustunnustelijoita ja se aloitti myös välittömästi omat Tupperware-kestinsä lyömällä pöytään muille puolueille kysymyslistan hallitusyhteistyön perustaksi. Kysymyslistan ensimmäinen, toistan, ensimmäinen kysymys ei koskettele millään muotoa suomalaisten hyvinvointia ja tulevaisuutta vaan se on seuraava:

Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen? Oletteko sitoutuneet siihen, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja sen jälkeen nopeasti hiilinegatiivinen?

Kun hotellin respassa asiaa makustellaan niin demareitten tavoite onnistuu siten että ensimmäisenä kielletään polttomoottorit. Silloin ei kylläkään niin ruoka kuin tavara siirry enää paikasta toiseen.

Toisekseen kielletään yleensäkin fossiiliset polttoaineet ja toivotaan että vispilä- ja toivomusenergialla saadaan suomalaiset asunnot jollain tavoin lämmitettyä talviaikaan.

Ja kolmanneksi suomalainen elinkeinoelämä karkoitetaan ympäristöverottamalla lopullisesti pois Suomesta jolloin tuo ensimmäinen kohta ruuan ja tavaran siirtämisestä muuttuu sinänsä aiheettomaksi kun ei ole enää mitä siirrellä.

Kansainvälisessä mittakaavassa kokonaisen valtion elinkeinoelämän tuhoaminen ei vaikuta yhtään mitään mutta onpahan historian komein uhraus ilmastohysterian Baal-jumalalle.

Muistutettakoon että demarit eivät aio tehdä jatkossakaan kehitysmaalaiselle haittamaahanmuutolle yhtään mitään. Asiassa on demareitten ilmastokiimaan nähden tietty ristiriita mutta demarithan eivät tunnetusti takerru yksityiskohtiin.

Lienee niin että se kaikkein onnellisin ihminen on se, joka on vapauttanut itsensä täydellisesti realismin kahleista. Ja näitten ihmisten myötä Suomi on muuttumassa kovaa vauhtia uususkonnolliseksi maaksi. Tosin tämä uususkonto muistuttaa lähinnä Jim Jonesin itsemurhakulttia. Ja siihen Jonesin kulttiinkin liittyminen oli vapaaehtoista.79 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Ilmastokiimassa on sossuilla sellainen mielenkiintoinen paradoksi, että samaan aikaan halutaan lappaa lisää fyffeä kärpästen lailla lisääntyville afrikkalaisille ja nehän lisääntyy.
Samalla kun väestöräjähdystä halutaan lisätä niin ovet avataan apposen selälleen kaikille jotka vaan kykenevät lampsimaan rajan yli eli kyllä tulijouta riittää jatkossa yhä enemmän.
Jännä juttu kun ollaan perkeleen kiinnostuneita peräkylillä asuvan mummon hiilijalanjäljestä niin savimajasta elatusauotomaatin ääreen lampsivan kikkarapään satakertaistunut hiilijalanjälki onkin täysin merkityksetön.
Se on vissiin sitä sossun matematiikkaa.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Voi saatana, vai oli eka kysymys tuo?!
Eihän siitä rinteestä nyt ollut kovin paljon odotettavissa, mutta että 0,2 promillen
sakki maailman väestä voipi pelastaa koko maapallon tuholta!!! Ollaan me demarien mielestä koviakin sankareita, huh helkkari. Onneksi on vähän sukanvarteen säästettynä, niin että kaipa tämä elämän loppupuoli jotenkin pärjätään demari-vihervassari-kokkaripuolueesta huolimatta. Kun nääs muuttaa "kaukana kavala maailma" - taholle omaan kesämökkiinsä. Sanonpa vielä varmuudeksi: VOI SAATANA !

Strix Senex kirjoitti...

Kyllä minulla suorastaan sormet syhyy, että pääsisi vetämään hallitustunnusteluja juuri tuolla kysymyksellä: Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen?

Kun sitten puolue X ilmoittaa, että kyllä he ovat sitoutuneet, sinne lähtisi seuraavan sisältöinen ilmoitus:

”Arvoisa puolue X. Kuten tiedämme ja kuten kaikkien hallitukseen osallistuvien tulee tietää, politiikka on mahdollisen taidetta. Ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen Suomen toimenpiteillä ja Suomen voimin on mahdotonta. Meidän päästöjemme osuus maapallon päästöistä on kokonaisuuden kannalta mitätön ja meidän keinomme vaikuttaa muiden maiden päästöihin ovat tavattoman vähäiset. Tarkoituksemme on toki tehdä parhaamme voimiemme ja realististen mahdollisuuksiemme puitteissa. Emme voi kuitenkaan ottaa hallitukseen sellaisia tahoja, jotka eivät ymmärrä mahdollisuuksiemme rajoja, emme myöskään sellaisia tahoja, jotka syistä jotka itse parhaiten tietävät, heittelevät katteettomia lupauksia. Valitettavasti hallituskumppania koskeva valintamme ei siis kohdistunut Teihin. Kiitämme mielenkiinnosta ja toivomme seuraavalla kerralla suurempaa realismia ja rehellisyyttä.”

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
Joppos tuossa mainitsee demareiden ilmastokiima, toisaalla, toisessa lehdessä Hrry Harkimo pohtii kokoomuksen hallituskiimaa. Kiimaiset kokkarit ja sossut, käyköhän tantereilla entisen puhemies Uosukaisen kuvailema kiimainen läiske reva levällään??
Hyi minu pervoa kun tuollaisia tulee mieleen, "asiallisista" vai loiko se aisallisista vai siattomista. Hyi kumminkin:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Terho Hämeenkorvelle, Strix Senexille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Ja voit uskoa että tuota paradoksia ihmetellään näilläkin selkosilla. Samoin kuin sitä että valtamedia jättää tuon paradoksin täysin tietoisesti hoksaamatta.

Terho: Sukanvarteen on onneksi tullut laiteltua täälläkin sillä tällä menolla työeläke taitaa olla melko passé meikäläisiltä ja kansaneläke kerätään pulloja keräämällä. Ja kerätyt pullot ilmoitetaan tietysti veroilmoituksessa.

Strix Senex: Sanoisin että tuo osui ja upotti.

Huru-ukko: Kokoomus todennäköisesti suostuu mihin tahansa suomalaisten kyykyttämiseen kun se vaan voi jatkaa toverikapitalismia eli sitä että voitot kerätään veronmaksajilta ilman markkinoitten riskiä.

Joppos123 kirjoitti...

Saas nähdä kuinka paljon kokoomus vedättää Rinnettä hallitusneuvotteluissa. Ne eivät meinaan lähde Rinteen kelkkaan siinä, että kehitysapu maksetaan uudella velalla ja samalla ahdistetaan Suomen teollisuus huitsunvitulikkoon.
Persuille on oikeastaan hyvä jäädä oppositioon kasvamaan korkoa, seuraavissa vaaleissa sitten yli 25%kannatus.
Pahimmassa tapauksessa se on kyllä liian myöhäistä.
Jos pahimmat visiot toteutuvat niin 4 vuoden päästä ollaan kehitysmaa täynnä kehitysmaalaisia.
On meitä vielä jotka ovat valmiita pistämään hanttiin vaikka asein.
Ehkä enää tässä ei ole eturintaman kamaa mutta kyllä kiikarikiväärillä pystyy aika paljon tekemään.
Omia vastaan en lähde ihan heti tappelemaan mutta muualta tulevat invaasiojoukot on eri asia.
SDP:lla oli historiassa aikansa ja sen ne käyttivät ihan hyvin mutta nyt on tavoitteena rapauttaa ja tuhota kaikki se mitä itse ovat rakentaneet.
On se se vallanhimo ja varsinkin itse valta aika turmelevaa.

MikkoK kirjoitti...

Pohjoismaissa yhteiskunnat päätyvät tosiaan kaaokseen. Kuvittelisi, että huippupäättäjillä olisi suhteellisuudentajua, mutta se on yhä selvemmin turha toivo. Heidän älykkyytensä on korkeintaan valjastettu keksimään yhdentekeviä pääsykoekysymyksiä, joiden avulla voidaan "kunniallisesti" estää PS:n pääsy hallitukseen. Siksi Rinteen ensimmäinen "huoli" on ilmastonmuutos. Maahanmuutosta hän ei siis puhu nyt mitään. Hänkin sentään käsittää, että tässä yhteydessä ei kannata puhua sadoista tuhansista uusista hiilijaloista. Niiden tulohan tapahtuu pyytämättä ja yllättäen. Korkeintaan joku hillotolppaministeri piipahtaa ennen sitä Arlandassa tai Berliinin valtakunnankansliassa varmistamassa yllätystä.

Kehitysapu, EU:n alusmaan asema ja yhä lisääntyvä verovaroin palkatun tai verojen varassa elävän takuujoutoväestön osuus seisauttavat pakosti jossain leikkauspisteessä kansakunnan veret. Kun nettoveronmaksajat tiedostavat olevansa orjia, he keksivät tapoja varmistaa työnsä tulokset omaistensa selviämiseen. Silloin häipyy tai karsiutuu se osa väestä, jolla ei ole taitoja selvitä omin avuin. Talvista tulee varsinainen happotesti, sillä ilmasto ei onneksi tottele akateemisia ennustemalleja, vaikka niiden laatiminen on tullut valtavan kalliiksi sekä rahassa että lentobensassa mitattuna. Kovassa pakkasessa ei tarkene edes ryöstellä kunnolla, varsinkaan sivummalla, esimerkiksi Häyhälässä.

Olavi Koskela kirjoitti...

Niin vaan jospa se kele ei kaikesta demareiden + muiden tulevien hallituspuolueiden sitoutumisesta huolimatta pysähdykään siihen 1,5 asteeseen? Kysymyksen sanamuotohan ei anna mitään takaporttia, että 'pyritään tuohon tavoitteeseen' tms. Mitäs sitten tehdään? Tarkoittaako se ilman muuta epäluottamuslausetta kätensä sitoneelle hallitukselle, vai mitä? Joo eikun typeryyttähän tuommoset asteen kymmenesosan tarkkuudella asetetut tavoitteet ovat, prosessille, joka valtaosin ei ole ihmiskunnan hallittavissa.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä naisillahan ei kuulemma ole huumorintajua, mutta sallin siltikin itselleni röhönaurun kun luin tuon Rinteen "oletteko sitoutuneet globaalisti..." ja ne muut puolueet (-PS) intopinkeinä raapustivat jawohl, immer und ewig! Ja nyt sitten pitäisi tietää mitä tarkoittaa lupaus sitoutua globaalisti paitsi täydellistä idiotismia ja pahimmanlaatuista megalomaniaa. 161 kansanedustajaa sitoutuu - tai, no, lupaa sitoutua - 7 miljardin ihmisen käyttäytymisen puolesta. On siinä duunia kerrakseen, joten antakaamme armoa ja ymmärrystä jos Suomen asiat tulevaisuudessakin jäävät hoitamatta. Eihän sitä kaikkeen kerkee.

En ole Ykän kanssa samaa mieltä siitä, että onnellisin ihminen on se, joka on vapauttanut itsensä täydellisesti realismin kahleista. Hän on onnellinen vasta sitten, kun on pakottanut muutkin tekemään niin. Vasta kun pakkokäännyttäminen on toteutunut, hän voi onnellisena huokaista: olin kuin olinkin oikeassa, kaikkihan ajattelevat samalla tavalla kuin minä.

Tietenkään kehitysmaalaiselle haittamaahanmuutolle ei tehdä mitään, koska ensin pitäisi myöntää että se on monin tavoin haitallista eli myöntää että töpättyä tuli ja helvetin kalliilla mutta huhhuh, onneksi ei ole mun rahojani. Ja mikä se nyt muka sandaalin tai paljaiden varpaiden hiilijalanjälki on? Ei mitään verrattuna miljooniin raskaisiin maihinnousukenkiin. Taloudellinen ja väestöllinen huoltosuhde - mitäs eroa niillä muka on? Matti Virenin höpinää. Määrä ja laatu? Sitäpä sopii sitten miettiä niiden junttien jotka ostavat Lidlistä 8 purkkia 0,99 lageria eivätkä yhtä pulloa 7,99 pienpanimotuotetta.

Vihreiden ex-kansanedustaja Antero Vartia ei asettunut enää ehdolle, koska hän on perustanut Kompensäätiön. Ilmaston puolustaminen vaatii niin paljon aikaa. Kyyniseen korvaani särähti ilmaisu "voittoa tavoittelematon" säätiö. Heh. Hienona ideana on nyt esitetty, että jokaisesta ateriasta (tarkoittanee kuppilaruokaa?) pitäisi periä 16 senttiä ilmastolle arvatenkin säätiön kautta kierrätettynä. Kierrätys on toki myös säätiön sydäntä lähellä. Muistaakseni samainen jäbä oli tässä Löyly-bisneksessä, mutta eikös nyt saunatkin saastuta niin paljon että se globaali sitoutuminen iskee niihinkin? Ja silloin alkaakin sisällissota 2.0. Sauna on suomalaiselle miehelle pyhempi paikka kuin moskeija muslimille. Tästä ihan todisteena että 1939-1944 suomalainen mies puolusti saunaa, mutta eipä Ahmed ole jäänyt niitä moskeijoitaan puolustamaan.

En kertakaikkiaan voi ymmärtää, miksi Suomessa on kiellettyä puhua kehittymättömien maiden väestön järjettömästä lisääntymisestä ja sen vaikutuksesta ihan hemmetin moniin asioihin. Jos häveliäästi viedään jotain ehkäisyä, se suunnataan aina naisille - jotka tietenkin heti saavat turpaansa jos joku länsimainen keksintö haittaa miehen nautintoa. Suomessa itketään lapsipulaa, jota loogisesti edistetään jakamalla jopa - herranjestas- Sipoota myöten ilmaisia ehkäisyvälineitä 14-25-vuotiaille. Jos ehkäisypillerit olisi keksitty ja Suomessa sallittu jo esim. 30-luvulla, mikähän mahtaisi olla maamme väkiluku tänään? Tuskinpa niin suuri, että uhoaisimme globaalista sitoutumisesta.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

The Guardian ei petä. Kahden kolumnin verran silkkaa jaskaa aiheesta, kuinka ilmaston muutos pysäytetään. Keino 1 on yleislakko. Perseet penkkiin, kunnes hallitukset ryhtyvät toimiin maapallon pelastamiseksi. Toinen keino on sitten kaikkien, siis kaikkien öljy-yhtiöiden kansallistaminen. Öljyä kuulemma tuotetaan liikaa.

Pitäisikö tuolle Rinteelle vinkata, että keinot on löytyneet, nyt vain poliittista tahtoa kehiin.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, MikkoK:lle, Olavi Koskelalle, tira+:lle ja maallikolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Olen vähän pessimistisempi kokoomuksen suhteen. Puolue koostuu täysin EU-uskollisista broilereista. Persuilla ei ole oikeastaan mitään muuta mahdollisuutta kuin jäädä kasvamaan korkoa. Tosi on että neljässä vuodessa maan asioita onnistutaan hässimään urakalla vituralleen. Vuonna 2023 ei välttämättä olla vielä siinä tilassa että sitä kiikarikivääriä (ammun muuten varsin hyviä kasoja vielä itsekin) tarvitaan mutta sitä tilaa kohti kyllä mennään. Ruotsissa meillä on aikakone mutta en jaksa uskoa että ruotsalaiset panevat koskaan hanttiin. Ja joo, SDP oli aikanaan erittäin tärkeä puolue. Se oli työväenpuolue. Nyt se on akateemisten jakkupukuisten kanojen puolue.

MikkoK: Ei mulla tuohon ole oikeastaan pahemmin lisättävää.

Olavi: Jep, oliskohan ilmastoneuvotteluihin pitänyt kutsua mukaan kaverimme Arska? Maailmassa on ollut huomattavan lämpimiä kausia ennen kuin ensimmäistäkään polttomoottoria on keksitty.

tira+: Demareitten ajattelun voi kuvata niin, että ne eivät ajattele Suomea edes EU:n epäitsenäisenä maakuntana vaan koko maailmanvaltion epäitsenäisenä maakuntana joka ottaa maksaakseen sen minkä joku toinen maakunta jossain Aasiassa on jättänyt maksamatta. Tuo onnellisuuden määritelmäsi saattaa kyllä pitää paikkansa. Kehitysmaalaisen maahanmuuton kohdalla olet myös oikeassa. On tehty totaalinen moka mutta sitä ei tunnusteta joten mokaa jatketaan. Piti ihan googlata tuo Kompensäätiö ja se haisee vedätykselle oikein urakalla. Mitä muuten tulee kehitysmaitten ehkäisyhommiin niin eihän mikään valistus siellä toimi. Ehkä ainoa toimiva systeemi olisi kehittämäni naniitit:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/02/naniitit.html

maallikko: Mikähän kumma siinä on että sitä sosialismia tarjotaan ratkaisuksi kerta toisensa jälkeen vaikka jokainen yritys on mennyt perseelleen?

Joppos123 kirjoitti...

SDP sai ilmeisesti eläkeläiset uurnille koska en usko, että duunarit sitä enää äänestää.
Vihreiden nousu pikkaisen yllätti, kaakattava feministinen akkalauma joiden mielestä raiskaukset ja sharia on ihan jees kunhan äijät saadaan kumoon (Suomalaiset äijät).
Maailma pelastuu kun tuulihärpäkkeet tuottavat sähköä, hinnalla millä hyvänsä ja arabit valtaavat maan.
Vasemmistoliitto ei Anderssonin johdolla yllättänyt mitenkään. Antifantit sun muut idiootit kävivät uurnilla.
Todennnäköisesti huutaen "fuck the system".
Somalii antanee lisää tukea Antifalle mikä on oikeasti joissain maissa luokiteltu terroristijärjesteksöksi, aika vinhaa.
Aikansa minäkin tätä katselen, on vaan ihan oiekein kansan saada mitä ovat tilanneet.
Minulta on ihan turha hakea apuja siinä vaiheessa kun paska alkaa lentämään tuulettimeen.

QroquiusKad kirjoitti...

Rinteen ja kumppaneiden (eli Vasemmistoliitto, Vihreät ja nöyräksi tottelijaksi hallitukseen lähtevä Sekoomus) neljän vuoden jäljiltä ei maassamme ole enää toimivaa infrastruktuuria.
Ainoa hyvä puoli asiassa on, ettei ole Vihreitäkään:

kun kaupasta ei enää saanutkaan vegaaniruokaa (koska enää ei ollut raskasta liikennettä eikä kauppamerenkulkua),
kun enää ei päässytkään nettiin pöyristymään patriarkaatin salaliitosta tyhjentää kauppojen hyllyt vegaaniruoasta (koska töpselistä ei enää tullutkaan sähköä ydin- sekä vesivoiman purkamisen jälkeen) ja
kun talvella tuli niin perkeleen kylmä eikä kraanastakaan enää tullut vettä
Vihreät muuttivat joukoittain maastamme pois johonkin toimivan infran maahan. Vaikkapa Unkariin, jonka politiikka ei heitä närästänyt enää ollenkaan.

Vuoden 2023 vaaleissa kansa äänestää kuitenkin valtaan Kepudemarisekoomuksen, koska vaihtoehtoja ei ole:
Vihreät saivat toteutettua jo hallituskauden alussa Suuren Märän Unensa, eli Perussuomalaisten lakkauttamisen ilmastonmuutosmyönteisenä puolueena.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä juttu on jo hapan mutta toistetaan. Virheiden mielestä luonnonvedet voidaan suojella koska vettä tulee kraanasta. Sähkön tuottamiseen ei tarvita fossiilisia koska sähköä tulee töpselistä. Tuulivoimaa pitää lisätä mutta tuulimyllyjä ei saa rakentaa minnekään, ei ainakaan suomalaisia eikä suomalaisin voimin. Näin on jo osin menetelty. Tulevaisuudessa on tultava toimeen vihreällä huulivoimalla. Aika näyttää miten tullaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Niin demareitten kuin vihreitten menestys johtuu siitä että maassamme on aina enemmän verovaroilla eläviä akateemisia suojatyöllistettyjä. Sama koskee vasureita. Duunareitten määrähän Suomessa vähenee koko ajan eikä vallitseva järjestelmä mieti sitä että mitenkäs tämä järjestelmä pidetään pystyssä ilman niitä duunareita. Antifan pellet voisivat mennä leikkimään partisaanileikkejään niihin maihin joissa poliisi vielä antaa niitä selkään. Vaikkapa Venäjälle tai Kiinaan.

Qroquius Kad: En usko että maamme infraa pystytään neljässä vuodessa tuhoamaan ihan noin pahaksi. Yritys on tietysti hyvä ja sillä tiellä edetään pitkälle. Enkä usko että Unkari ottaisi suomalaisia vihreitä kovin mielellään vastaan. Ne kun ovat turhaa porukkaa jotka eivät osaa mitään, josta olisi Unkarille hyötyä. Perussuomalaisten kieltämistä todennäköisesti joku taho seuraavan neljän vuoden aikana epäilemättä yrittää.

Joppos123 kirjoitti...

Noista pulttilukkoista tarkkuuskivääreistä vielä sen verran, että joskus aikoinaan LJK:n aseina oli ryssien dragunov. Hyvä ase ja ekakertalaisen huomasi siitä, että ampujalla oli musta silmä. Se kumitutti piti laittaa juuri oikealla tavalla ettei tule silmille.
Nykyinen TRG on ihan eri kastissa. Se ei pomppaa ja voi ampua yli kilometriin tähdättyjä laukauksia 3-5 minuutissa, riippuu ampujasta.
Noissa etäisyyksissä ei vielä tarvitse ottaa huomioon pallon kaarevuutta, vain tuulet ja tietyn ruutierän ominaisuudet.
Patruunat eivät ole laadunvalvonnasta huolimatta veljiä keskenään.
Hyvin noi junnut noilla osuu.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Halla-aho on kuin Rosvo-Roope, näyttää suuri olevan kauhu vielä Madridissa asti. Paikallisella sosialisti hallituksella tutisee puntti eikä syyttä suotta. 6m:n korkuisesta natolangalla vahvistetusta raja-aidasta tullaan yli Ceutassa ja Mellilassa. Ihan pientä ilkeilyä. Jos Eurocorps viedään em. paikkoihin valvomaan aitaa niin se sitten on vissiinkin Afrikacorps ja joukko-osaston marssi on kaiketi Unsere Rommel. Rajat vuotaa ja törppöilivät kaatuneiden laaksossa yrittäen häpäistä Juan Antonio Riveran ja el Caudillo Francon viimeistä leposijaa taistelutoverien keskellä aikoen siirtääem. vainajat muualle. Unionistit ja Katalonian separatistit ottivat yhteen. Espanja on vekkuli valtio, sitä on demokratisoitu viimeiset 45 vuotta mutta kun raapaisee pintaa niin löytyy falangi ja karlistit. Pikku tytötkin osaavat tehdä roomalaisen tervehdyksen ja Cara Al Solin päätteeksi huudahtaa Espana una! Espana grande! Espana libre! Arriba Espana. Ja karlistien Dios, Patria y Rey. Näemmä meidänkin vaalitulos vaikuttaa jossain muualla. Mitä omien demarien hallitus tunnusteluun tulee niin ohjelma ja ehdot ovat kirjoitettu aikana ennen vaaleja jolloin gallupit näyttivät vasemmistoblokille aivan eri luokkaa olevia tuloksia. Koska kokoomuksen ja SDP:n ero on aika pieni niin en aivan usko että kokoomuksen kannattajakunta nielee ajatuksen siitä että kokoomus on vasemmistopuolueiden apupuolue, vihreiden ja vasemmistoliiton kurakynnysmattona. Ainahan sitä voi vaatia, mutta moses on moses ja business on business. Ja varmasti kokoomuksessa ja keskustassa on houkutteleva vaihtoehto PS:n kanssa hallitus vaikka laajentuen kristillisiin. Varmasti helpompi myydå kannattajille kuin demarit, vihreät ja vasemmistoliitto. Meillä on vielä jälkikäyntiä julkisessa mediassa kun se oli viritetty aivan erilaiselle tulokselle ilmasto hypetyksen kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Joppos123:lle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Ano: Meni kommentit näemmä ristiin. Määrittelit aika hyvin cityvihreyden. Vihreä huulivoima oli aika paha.

Joppos123: Dragunovhan on kyllä puoliautomaatti. Mitä tulee mustiin silmiin niin sellaisen puolikuun muotoisen mustelman sain minäkin silmäkulmaan ampuessani ensimmäisen kerran hirvikiväärillä. Oliskinko ollut jotain 12 v tai sinnepäin. En pitänyt tukkia tarpeeksi hyvin olkapäässä kiinni vaikka isäukko kyllä neuvoi. Seuraavalla laukauksella sitten jo osasin.

Pate: Tulee muuten muistaa että nykyinen kokoomus ei ole vasemmiston apupuolue vaan se on itsekin vasemmistopuolue.

Joppos123 kirjoitti...

Sossut vissiin haluaa samanlaisen yhteiskunnan mikä on Ruotsissa. Pommit pamahtelee ja vaalikarja menee duuniin toivoen ettei satu kohdalle.
PT media kertoi, että väkivaltaa hilliteksään Ruotsin poliisi aikoo kailottaa vakavapuhetta pitkin Malmön kaupunkia kajareiden kautta.
Siis aikuisten oikeasti, eihän tänään ole aprillipäivä?
En voi muuta kuin surkutella tilannetta, jopa me nappulat pidettiin jotain jöötä Ruotsissa.
75-80 kyseisessä maassa koulut käyneenä ja olosuhteiden pakosta joskus tapelleena voin sanoa, että ei silloin matut silmille hyppineet.
Siihen aikaan syyrialaiset kristityt olivat turkkilaisten kanssa suurin porukka.
Muistan kyllä kakaroiden välienselvittelyjä.
Meikää vastaan oli varmaan metrin yli meikän korkuinen paikallinen, menin portaille ja vedin kuokkaan.
Meistä tuli ystäviä.
Siksi varmaan meikästä tuli mikä tuli, etten pelkää mitään mutta arvostan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Joo, Ruotsissahan ne meinaavat tosiaan dialogpolisenin lisäksi käyttää kaiuttimia:

https://pt-media.org/2019/04/26/malmon-keskustaan-kaiuttimet-poliisin-kayttoon/

Kyllä varmasti etnisesti edistyksellinen perseily nyt loppuu…

Joppos123 kirjoitti...

Mä joskus opetin vaimon ampumaan pistoolilla, poikia ei tarvinnut opettaa. He oppivat intissä.
Mä olen kuulemma vanhalla iällä sen verran kuumakalle ettei vaimon mukaan saa olla ruuti-aseita himassa, ne ovat kaverilla.
Veitsiä ja kaasuja kyllä on, pitäähän sitä jollain tavalla olla talonsa herra.
Veitsitekniikoita on aika paljon tullut koulutettua ja väitän, että ahtaissa asunnoissa se toimii.
Vaatii vaan rohkeutta ottaa asemiestä vastaan se ensimmäinnen laukaus. Yleensä se menee ohi.
Tuuri vissiin käynyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Minulla nuo pistoolit ovat jääneet vähemmälle. Isäukko aikanaan opetti ampumaan pitkillä aseilla.

korpisoturi kirjoitti...

Näyttää että hallitus kasataan sellaselle huuhaalle ja arvopohjalle, että perussuomalaiset saadaan pelattua ulos. Tosin persut opposiossa pystyy kaivautumaan hyviin asemiin ja poteroihin, josta on hyvä tulittaa rinteeseen. Mutta isommassa kuvassa ei tulevaisuus hyvältä näytä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, korpisoturi. Ei näytä niin. Seuraavissa vaaleissa persut voivat repiä jopa 30 pinnan kannatuksen. Mutta muutoksia tulee vasta itä-eurooppalaisilla lukemilla. Ja suomalaiset ovat edelleenkin yksi maailman itäsaksalaisimpia kansakuntia.

Joppos123 kirjoitti...

Jätkät nauraa kuset housussa kuten kirjoitin.
Jonkun verran noitten mehmettien kanssa tapelleena voin sanoa, että taas mwhmetit voittivat ja nauravat kuset housussa.
Voiko enää Ruotsin poliisi tehdä itsestään enemmän naurettavaa?
Voi, antakaa aseet pois ja jätkille kunnon räjähteet.
Pitäähän humaanisuuden suurvallassa olla pommittajialla m-heksogeeniä tai pentriittä käytössä.
Ensimmäinen aika paskaa kamaa, tarttuu sormiin ja myrkyllistä. Toimii kyllä kuin junan vessa.
Jälkimmäinen paljon siistimpää.
Näistä tiedän kanssa jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, jassoo ja perkele sentään. Ei tarvi olla kuin päivä pois netistä niin homma hässitään vituralleen.

Entisen Tuppukylän Työväenampujien nuorisojaoksen pienariampujien ikimuistoisen Pohjois-Arjalan reissun vuosipäivää vietimme. Kulakkijäsenen mettäpalstalla. Taulut oli 300 ja 1000 metrin päässä. Mullekin oli saatu hommattua 7*57 pideltäväksi. Lähimaalit oli paperilautasia, kauempana oli pistooliradalta besorkattuja ukkoja.

Kun olin vaihdattanut tähtikaukoputken ja taskulaskimen ristisiitoksen dialyytiin ja tarkkuuttanut sen sopivaksi itelleni, löytyi 8/10 osumaa kauempaa ja 9/10 läheltä. Oli kyllä ihme värkki, heebeleitä ja säätöjä kuin DC8:n ohjaamossa ja tähtäinkuva näytti kevyen singon tms. vastaavalta. Torrakon omistaja ihmetteli, että koskas setä on viimeksi ampunut ja minkälajista dinosaurusta. No, hiljeni kyllä kun näki reiät pahveissa.

Hernekeittoa - paljon palvilihaa seassa - ja siivu arrakkipunssia ja kahvit & sikarit. Sitten valehtelimme naisseikkailuista ,kalasaaliista ja muista tärkeistä jälkipolvien ihmeeksi.

Toinen kierros 10/10 ja 9/10 nyt osumat. Vielä piti kokeilla lyhkösiäkin pyssyjä. Neuhausen tikkasi tarkasti ja joku tupperware, jossa oli ihan kummallinen liipasin.

Sisätiloissa sitten muistelimme joukosta poistuneita ja valistimme nuorisoa, joukossa jo lapsenlapsia. Lähtökahvit ja nähhään ensi vuonna.

Ja, sitten jumaliste rinne sekoilee ihan sikana. Luulikoos se, että polsuilla on enemmistö eduskunnassa. Pieni, sitkeä suomi pelastaa koko maailman.

Alkuvuodesta muistelen lukeneeni aviisista ihan omin silmin, että vaikka CO2 päästöt loppuis ihan justiinsa, mennään yli 2 asteen että heilahtaa. Että sellasta realismia solisalimokurateilla tällä kertaa.

Se reissun ikimuistoisuus: No. Kaikki sai - en kerro mitä mutta arvakkaa huviksenne mitä nuorilla miehillä oli mielessä. Eikä auto hajonnut kertaakaan matkan aikana, emmekä eksyneet matkalla.

Näin siis Kekkosen aikaan.

Pyssymies

KKi kirjoitti...

"
Muistutettakoon että demarit eivät aio tehdä jatkossakaan kehitysmaalaiselle haittamaahanmuutolle yhtään mitään. Asiassa on demareitten ilmastokiimaan nähden tietty ristiriita mutta demarithan eivät tunnetusti takerru yksityiskohtiin.
"

Ei oikeastaan ole ristiriitaa. Maan taantuessa saastuttavat tehtaat ja voimalaitokset pysähtyvät koska niiden käyttämiseen tarvittava osaaminen katoaa.

Lopulta elämme yhteiskunnassa jossa keskivertosuomalaiselle öljykampunkin toiminta on silkkaa ydintekniikkaa.

KKi kirjoitti...

Sivuhuomautus...

Kovasti on poijat pössäkkäinsä kanssa maata puolustamassa. Pikkasen epäilen, ettei meistä enää oikein ole ihmistä ampumaan.
Se on eri asia uhota somessa ja eri asia nähdä luodin repivän lihaa.

Muutenkin, tänä valvonnan aikana, kannattaa noi pyssyjutut pitää kokolailla matalalla profiililla.

thinker Dill kirjoitti...

Tuo ensimmäinen kysymys on todella luokkaa: Sitoudutko siihen, että sunnuntaina sataa aina?

Kysymyslistan nähtyäni aloin miettiä omaa selviytymistrategiaa.
Seuraava hallitus (todennäk. sossut, hörhöt, känniliitto, kako) tulee
korottamaan polttoaine-, ajoneuvo-, sähkö-, sekä pääomatulo- ja osinkotuloveroja.
Kiinteistöveron alarajoja tullaan nostamaan.
Kun verotus kiristyy, täytyy vähentää kulutusta. Tavoittelen nyt alkuun 1500 euron vuotuista säästöä.
Listan kärjessä ovat sanoma- ja aikakauslehdet, sekä teatterikäynnit. Kirkostakin voisi erota ja elokuvissa käynnin lopettaa, mutta ne kortit on jo käytetty. Lisääkin tarvitaan.
Viimeisenä korttina siirtyä tankkaamaan itänaapurin Nesteellä...

Oletteko muuten pannut merkille: Matti Virtasen kirja "Ilmastopaniikki - Hoito-opas" on omistajilleen vastuullisessa mediassa vaiettu kuoliaaksi. Arvosteluja ei löydy.

-.- thinker Dill

Hokki kirjoitti...

Asiat eivät parane sillä että joku Brejvik tai Tarrant käy ampumassa.

Asiat voisivat tietysti parantua jos noita olisi erittäin monta, mutta näin ei tietenkään saa sanoa joten jätän tämän tietysti mainitsematta.
Ongelman juureen haluaisimme tarttua ja vetää töpselin seinästä - heti.

Miten Tampereen kommarijournalismikoulun sisältöön pystyy vaikuttamaan?

Niin kauan kun näitä "uusia kykyjä" vuodesta toiseen otetaan valtamedioiden suojiin, on täysin mahdotonta saada mitään järkevää dialogia aikaiseksi tässä maassa.

Kestää kyllä aika helvetin kauan ennen kuin on edes mahdollista saada isoa muutosta aikaan.

Persujen kannattaa jäädä oppositioon. Edessä on pitkä, pitkä taistelu.
keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Itsekin luin kysymykset läpi ja eka ajatus oli, että tähän se peruskoulu-uudistus vie; jokaisessa kysymyksessä oli sisällä se miten siihen pitää vastata.

Olisikin Halla-aholta aika vittumainen temppu laittaa paluupostissa sellaiset vastaukset, että menisi vihervassaristakin niin kovaa yli ettei rajaa. Ekaan tietty vastattaisiin, että haluamme pysäyttää nousun alle yhteen asteeseen, koska olemme vieläkin vastuuntuntoisempia kuin te. Keinoiksi vaikka se, että autoilu ja liha kiellettäisiin heti ensi vuoden alusta kaikilta paitsi lääkäreiltä, palomiehiltä, poliiseilta ja puolue-eliitiltä.

Sitten olisi kiva katsella kuinka Rinne etsii leuka väpättäen syitä PS:n poisjättämiseen siitä kun Halla-aho kerran ajoi fillarilla risteyksen yli vanhoilla vihreillä.

Mutta onhan tämä nyt oikeasti surullista. Suunta on aika selvä ja sen tien päässä sisällissota ei valitettavasti ole se kaikkein surkein vaihtoehto.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ilmastonmuutosta vastaan taisteltaessa politiikot ja virkamiehet ovat joukkojen edessä. 1) Tasavallanpresidentti sitoutuu raakaravinto vegaaniksi ja koira myöskin. Ehdotuksia Rinteelle SDP:n uusiksi hallitusohjelmiksi. Kaikissa tilaisuuksissa tarjotaan vain vegaanituotteita jotka täyttävät eettisesti myöskin reilun kaupan vaatimukset, koskee myös itsenäisyyspäivän juhlia joka muutetaan uudelleen nimitettynä maailman solidaarisuusjuhlat. 2) Valtioneuvosto ja eduskunta muuttuvat raakaravinto vegaanisiksi ympäristöiksi missä kaikki pitää täyttää kestävän vegaanisen kulutuksen tunnusmerkit. 3) Samaa sovelletaan kaikissa valtion hallinnon ja kuntien sekä yhteiskunnallisissa laitoksissa. Julkinen hallinto luopuu kaikista kulkuvälineistä jotka käyttävät fossiilisia polttoaineita myöskin joiden semmoisten joiden sähköiseen lataamiseen käytetään fossiilisia polttoaineita. Merivoimien alukset muutetaan täystakiloiduiksi kaleerilaivoiksi. 4) Luovutaan epäeettisistä turhista rokotuksista ja siirrytään homeopaattiseen sekä henkiparantamiseen julkisessa terveydenhuollossa. 5) Ilmaston pelastamiseksi meille on myös otettava pakolaisia keskiamerikasta, esim. vaihtoehtokulttuureihin luokiteltujen edistyksellisten voimien kuten M13 joita vainotaan USA:ssa pitäisi olla etusijalla turvapaikanhaijoissa. El Salvadorilaiset Guetemalalaiset ja Nicaragualaiset ovat vanhastaan demareiden sympatialistoilla katujengien tovereita ei solidaarisuus syistä jätetä. Sitä on Tytti Tuppuraisenkin kiva salsata oman kaakaonruskean nappisilmän kanssa solidaarisuus tansseissa. Tuosta nyt olisi hyvä aloittaa. Ai niin seuraava veroilmoitus yksin kertaistuu. A) Onko teillä rahaa? B) Jos on niin kuinka paljon? C) Koska haemme teidän jäljellä olevat rahat?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Pyssymiehelle, KKi:lle, thinker Dillille, Hokille, keski-ikäiselle pikkupojalle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Minä muuten veikkaan että Ruotsissa seuraava askel on ihan omien etnopoliisien perustaminen etnoalueille. Tietysti ruotsalaisten varustamana. Osan viesteistäsi jätin julkaisematta yksityisluontoisina.

Pyssymies: Kuulosti kaiken kaikkiaan hyvältä. Meinasitko sillä Neuhausenilla ihan sitä konepistoolia? Suomalaisillahan oli sitä sodan aikana joitakin kappaleita käytössä.

KKi: Ennustuksesi voi olla pelottavan lähellä totuutta. Mitä tulee kakkosviestiin niin normaalitilanteessa juuri näin mutta pakon edessä ihminen voi olla yllättävän vittumainen otus. Me kaikki varmaan toivomme ettei sitä pakkoa koskaan tule. Kaikkein hurjimpia kommentteja olen muuten sensuroinut.

thinker Dill: Harmaa talous varmaan kasvaa. Ja joo, ei ole tuota Virtasen kirjaa pahemmin mainosteltu.

Hokki: Valtamedian sisältöön ei pysty varsinaisesti vaikuttamaan mutta sitä voi vahingoittaa lopettamalla tilaamiset ja pitäytymällä vaihtoehtomediassa. Ylen kohdalla ei tietysti auta sekään.

keski-ikäinen pikkupoika: Epäilemättä joku kikkailu tuohonkin keksittäisiin. Kun selvää on että nykyinen PS ei tee Soineja.

Pate: Varsin rankka lista. Se kohta C) päivitetään varmaankin muotoon ”toimittakaa rahanne sinne ja sinne siihen ja siihen päivämäärään mennessä”.

Anonyymi kirjoitti...

SIG Neuhausen, riåttalaisten nimi yhdelle SIG:n pistoolille. Hyvin tehty, tarkka ja helevetin kallis. Suosittu isopistooliampujien keskuudessa ammoin. Nimenomaan Parabellum 7,65 patruunalla.

Pyssy suunniteltiin sveitsin armeijalle ja sillä aseistettiin mm. laskuvarjojääkärit. Ideana oli, että siviilivetimissä jääkärit olisi tiputettu vihulaisen selustaan. Aseena ko. pistooli ja räjähteitä.

Yksitoiminen, yksirivisellä lippaalla - vähän vanhanaikainen jo syntyessään. Sittemmin siitä tuli 9mm versiokin. Vaan pahvinpuhkontaan pätevä värkki. Pikkusen hauraahko, mutta niin tarkka. Tämmöisestä pyssyteini näki joskus kauan sitten märkiä unia...

Pyssymies

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Vähän off-topic, mutta liittyy naisoletettuihin (poliitikkoihinkin). ;)

"When a society is perfect women typically get bored and cause trouble yet again."

"Kun yhteiskunta on kehittynyt, naiset tyypillisesti pitkästyvät ja aiheuttavat jälleen ongelmia."

Joppos123 kirjoitti...

Hyvää kansallista veteraanipäivää kaikille täällä nuivalla puolella viihtyville.
Aika vähiin alkaa noikin ukot käyvän, kovia tyyppejä ja silti ihan tavallisia poikia silloin kun kovaan paikkaan heitettiin.
Itselläni on sellainen tuntuma, ettei meillä nytkään olisi mitään hätää jos pilliin puhalletaan.
Olen ollut nuorison kanssa tekemisissä noissa inttipuuhissa jo vuodesta -91 ja ehdottomasti valtaosa on hyviä poikia ja tyttöjä.
Ei ne sen epäisänmaallisempia tai huonompia ole kuin edeltäjänsäkään.
Ainahan kuormaan mahtuu mätiä omenia mutta enemmistö ei epäröisi hetkeäkään lähteä tositoimiin.
Vaikka kuinka mangutaan nykynuorison velttoudesta niin ainahan samaa on manguttu, ei meillä ole mitään hätää jos tarve vaatii.

Joppos123 kirjoitti...

On meinaan jossain kohdin tehnyt duuninsa hyvin kun vieläkin saattaa tulla vastaan entisiä "veijareita" ja tulevat moikkaamaan eikä vedä saman tien turpiin.
Enhän minä niiden nimiä tai edes kasvoja muista mutta tässä pätee sääntö "apinan tuntee kaikki mutta apina ei tunne ketään".
Olipas hyvä lähetys tällä kertaa ylenannolta Kuopiosta, siis veteraanipäivän juhla.
Itsekkin vanhoja kalakukkokaupungin poikia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Okke. Mulle vaan tuli mieleen takauma valokuvasta jossa suomalaiset joukot olivat vallanneet Hangon jatkosodan alkuaikoina. Yhdellä hepulla oli kourassaan Neuhausen-konepistooli. Tommonen:

https://modernfirearms.net/userfiles/images/smg/smg105/sig_mkms-1.jpg

VNV: Kyllä tuo sanonta sattuu ikävästi kohdalleen. Jos ei ole enää valitettavaa niin sitähän keksitään. Ja miesten puolella taas tämä sanonta pitää paikkansa: ”Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

Joppos123: Ja hyvää kansallista veteraanipäivää täältäkin. Kunniaa vanhoille. Ja nuorillekin sillä itsehän olen jo tissirintaman sankari eli nostoväen miehiä. Jos pilliin vislataan niin urakka on nuoremmilla. Mitä tulee kohtaamiisi varusveijareihin niin heillehän omat kapiaiset olivat ainutkertainen kokemus ja ne pysyvät mielessä. Itsekin muistan hyvin vielä omat PKarPston kantapeikot. Sen sijaan kapiaisilla vaihtuu koulutettava porukka nopeasti ja jatkuvasti. Nykyisin kaksi saapumiserää per vuosi. Minun aikaan niitä eriä oli kolme. Minusta se kolmen saapumiserän systeemi oli kyllä fiksumpi. Ihan valmiuden takia.

Joppos123 kirjoitti...

Itse synkkään mutta totiseen aiheeseen.
Eilen oltiin kovin iloisia YLE:n uutisissa kun tämän vuoden ensimmäisten 4 kuukauden aikana maahan lampsi 7000 uutta veronmaksajaa.
Vähän hiipii mieleen epäilys, että kaikki eivät ole koodareita tai silta-insinöörejä.
Rajamme ovat edelleen apposen auki ja kuka tahansa sukankuluttaja voi taikasanalla "asylym" tulla elatusautomaatin ääreen.
Eipä ihme, että Rinne haluaa verottaa duunaria lisää, jollainhan tämä kansanvaihto pitää maksaa.
Niinkuin olen aikaisemminkin todennut niin meidän pitää käydä aika synkissä vesissä ennekuin tästä noustaan. Se tulee maksamaan sitä enemmän verta mitä kauemmin asian kanssa jahkataan.
Minun mieleatäni ne oikeat koodarit ja muut ammattilaiset ovat enemmän kuin tervetulleita rakentamaan yhteistä tulevaisuutta, ilman veronmaksajien tukea.
Halpatyövoima veronmaksajien piikkiin ei vaan toimi, siitä on ihan riittävästi esimerkkejä ympäri maaimaa.
Tässähän voisi itsekkin eläkkeelle päästyään lähteä tekemään jotain ihan muuta jos liksasta jotain jäisi käteen.
Mutta ku ei jää ellei liksa ole yli 3000.
Verottaja tulee kimppuun rangaistusverolla samantien.
Rinne rankaisee todennäköisesti vielä lisää.
Haneen täältä on lähdettävä jos aikoo ihmisarvoista elämää viettää.

Joppos123 kirjoitti...

Jumantsuikka Ykä, mehän ollaan oltu käytännössä naapureita. Itse aloitin pitkän ja sitäkin kunnioittamattoman kapiasurani Kontiorannasta eli siihen aikaan vielä Karjalan Jääkäripataljoona.
Hyöhemminhän niistä tehtiin PKARPR ja taistelussa varuskunnista hävisivät "Nylpyrää" vastaan.
Paljon meni duunipaikkoja ja esimerkiksi yli 90 prossaa aliupseereista lähti siviiliin.
Niillä oli vaihtoehtona joko Oulu tai MAAVE Mikkelissä.
Sääli sinänsä, oli kiva paikka palvella ja hienot puitteet.
Olen joskus aikoinaan koksuna vienyt muutaman suunnistusrastin Jaamankankaalle ja niitä ei ole kuulemma löytynyt vieläkään.
Siinä nyt oli kokelasillan jälkeisiä muuttujia aika paljon.heh.

Joppos123 kirjoitti...

Kolmessa eri Jääkäripataljoonassa palvelleena ( Karjala, Kymi uudenmaan) kannan nyt kun on sallittua edelleen ylpeydellä jääkärilaattoja. Kaartissakin olin aikani mutta hopeareunuksia ei saa pitää ellei ole sillä hetkellä siellä duunissa.
Pimeitähän te tykärit olette mutta raivaatte meille jimmyille tietä, heh.
Arvostan kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Schweizerische Industrie-Gesellschaft im Neuhausen am Rheinfall am Rhein oli firman nimi pitkän kaavan mukaan ennen vuotta 2009. Monelle tuotteelle on paikkakunta vakiintunut nimeksi.

Vähän niin kuin Radom polskien pistoolille tai Spandau parillekin konekiväärille.

Vanhoissa aseluvissa on muuten kohtalaisesti Brevete, Patent, Choke, Nitro ja ELG -merkkisiä tuliluikkuja. Ihan mikä vaan teksti on kelvannut nimeksi.

OT:a muisteli

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Jep. Suomi on korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa eikä sellainen houkuttele siltainsinöörejä. Ympäristön nimessä tehtävä verotus on suorastaan taivaan lahja järjestelmälle sillä sen avulla voidaan jatkossakin pitää yllä sekä maahanmuuttoteollista kompleksia että julkishallintopöhöä. Me rouvan kanssa ajateltiin vaan sitkeästi kituuttaa täällä Suomessa. Ei kotoaan oikein osaa minnekään lähteä.

Viesti2: Melkein joo, ja veikkaan että ollaan aika lähelle saman ikäisiä. PKarPsto lakkautettiin ja siirrettiin Kainuun Prikaatiin 1990. Niin että minä olin niitä viimeisiä ikäluokkia jotka Palokankaalla palvelivat.

Viesti3: Pimeitä joo, tyhmä saa olla muttei tykkimies. Tosin tykärit puolestaan toteavat että tykistö tappaa, jalkaväki ryöstää ruumiit. Tykistön kunniaksi – näin veteraanipäivänä erityisesti – kannattaa muistaa tietyt Tali-Ihantalan keskitykset.

Pyssymies: Kiitos OT:sta. Tieto on aina paikallaan. Noita vakiintuneita – vääriä – nimityksiä käyttävät myös jenkit eli ne vieläkin sanovat Parabellum-pistoolia Lugeriksi ja Erma MP40-konepistoolia Schmeisseriksi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Nyt hallitustunnusteluissa on tärkeää miten vihreät ja vasemmistoliitto saavat Kemin sellutehtaan kupin ympäri. Tämä sen takia että puumäärä jonka sellutehdas vuodessa tarvitsee on pois globaalista ja pääkaupunkiseudun hiilinielusta. Lisäksi työpaikat Kemiin vaarantavat itämeren suojelua ja lisäävät hiilijalanjälkeä. Ainoa paikka minne Kallion mantelimaitokuplan ohella voidaan asuttaa niin monikulttuuriset asuma-alueet Helsingissä. Ja jos sellutehdas pitää rakentaa niin eikö siinä kauppatorin kupeella olisi tilaa. Lisäksi pääkaupunki seudulla voidaan palkata riittävämäärä syrjinta- ja tasa-arvohenkilöitä ja järjestää työajalla sellun laskuun Baabelin tornin kieltenopiskelu. Kaiken lisäksi Kemiläiset selluntekijät tuskin ymmärtävät islamilaisen kulttuurin rakentavaa vaikutusta työilmapiiriin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Voi voi minulle iski alemmuuskompleksi kun itse olin Tikkakosken mannekiini Ilmavoimien Viestikoulusta. Semmoisia jotka lakaisivat sumua pois kiitoradalta tämän puolisotilaallisen lepokodin päiväohjelmissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
Ilmastoa pukkaa juu. Kannattaa katsoa juutuubista Suomalainen ilmastotodellisuus, oli esillä Kivitipussa 30.3.2019, eli melko tuore. Siinä heräsi ja se herätti kysymyksiä joihin ei vastausta saa, ainakaan virallista. Luennoitsija esitti erään lappilaisen säähavaintoaseman lämpötilalukuja, kuinka ne poikkeavat "virallisesta" julkaistusta verrattuna todelliseen mitattuun tietoon. Itse vedin sen johtopäätöksen, että siksi niitä on "manipuloitu" koska ne eivät edusta virallista liturgiaan lämpenemisestä, poikkeavat merkittävästi ja niiden tulosten mukaan menneäänkin toiseen suuntaan, eli kylmempään.
Mielenkiintoinen oli myös osio, jossa esitettiin puiden lustotutkimuksia. Niiden mukaan esim. Lapissa on ollut paljon lämpimämpää menneinä aikoina. Paikalta jossa kasvaa nykyisin vain kitukasvuista tunturikoivikoa, on aiemmin kasvanut, paikallisten sanoin komeita aihkimäntyjä, eli helevetin isoja petäjiä ja kuusia.
Rinteen Antille pitäis pakkonäyttää tuo ohjelma ja monelle hirveällekin ilmastovouhkalle. Pitää itse jatkaa sen seuraamista, kun mulla se jäi kesken, kun tuli unijukka kutsumaan. Jäin suunnilleen osaan viisi tai kuusi. Kaikkiaan kaksitoista osaa.
Ei mulla muuta:) Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Tali-Ihantala oli oikeastaan Vilho-Petteri Nenosen taidonnäyttö. Samalle alueelle kuskattiin yhden tulenjohtajan johdossa 23:n pston tuli ja siihen päälle aika paljon kranaatinheittimistöä.
Itse olen poikalyseon kranaatinheitinlinjan käynyt ja on se korjausympyrä aika nerokas.
Sen jälkeen aika vähän noiden epäsuorantulien kanssa ollut tekemisissä. Mitä nyt sissivuosina suora-ammuntaa ja lyhytkantaa.
En muuten enää osaisi.
Laskimet ja muut härpäkkeet tulleet kuvioihin.

Joppos123 kirjoitti...

Suurin piirtein samaa ikäluokkaa ollaan. Itse olin "Syrjp:ssä" I/87 saapumiserää. Valmistuin pirunsaaren poikalyseosta -91.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Huru-ukolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Sanoisin että vihervasemmistolaisille eivät suomalaiset työpaikat merkitse paskaakaan jos ne ovat utopian vastaisia. Vaikka ne työpaikat elättävät juuri heidät. Montakohan nettoveronmaksajaa vihervasemmistolaisista löytyy? Ja ei alemmuuskompleksia kannata kärsiä. Jokainen aselaji on tärkeä. En minäkään intissä mikään anttirokka ollut.

Huru-ukko: Kiitos vinkistä. Käsittääkseni muuten Lapissa on joskus tuhannen vuotta sitten kasvanut pähkinäpuukin. Ajalla jolloin ei ollut olemassa ensimmäistäkään polttomoottoria.

Joppos123: Sen korjausmuuntimenhan muuten kehittivät nimenomaan suomalaiset, ennen kaikkia muita. Mahdollisti sen tulen keskittämisen. Lisäksi täytyy sillä ajalla antaa kiitos radiotiedustelulle joka bongasi vihollisen hyökkäyssuunnitelman niin että tykistö pääsi ampumaan hyökkäysryhmityksessä olevaa vihollista. Minä taidan vissiin olla pari vuotta sinua vanhempi mutta eihän sillä näillä maileilla enää mitään merkitystä ole. Pirunsaaren poikalyseon hahmotan kyllä mutta mikä on tuo Syrjp?

vieras kirjoitti...

Valkea julkaisi vaalien jälkeen tämmöisen oppaan persuille:

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.com/2019/04/pieni-psykologinen-opas.html

Hommalla avattiin hyvä ketju siitä miksi kokoomus on sekoomus:

https://hommaforum.org/index.php/topic,128522.0.html

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran hajatelmia noista hallitusjutuista. Perussuomalaisilla on melko tärkeät valiokunnat noin tulevaisuuden kannalta, voi sieltä sanoa soosoo pojat jos ja kun antti ja kaveritsosialistit liikaa innostuu.
Arvelee Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Kiitos linkeistä.

Huru-ukko: Ainakin pitää yrittää.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on hyvin mennyt ilmastohulluus läpi.
Muu maailma ei tee mitään.
https://yle.fi/uutiset/3-10756820

Anonyymi kirjoitti...

Äskeisisten vaalien edellä toimensa lopettanut eduskunta ehti jo säätää lain hiilen energiakäytön kieltämisestä. Se löytyy elektronisesta lakikokoelmasta (Finlex) täältä:
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190416
Sen mukaan hiilen (kivihiilen, koksin, antrasiitin tai ruskohiilen) käyttö sähkön tai lämmön tuotannon polttoaineena on kielletty toukokuun 1. päivästä 2029 lähtien.
Siihenhän on vielä kymmenen vuotta, mutta saa nähdä, mihin se sitten aikanaan johtaa.
Laissa on nimittäin poikkeuksiakin. Sen 2 §:n mukaan lakia ei sovelleta, kun valmiuslain mukaiset viranomaisten poikkeusoloja koskevat toimivaltuudet ovat käytössä. Ja 6 §:ssä sanotaan, että jos syntyy "poikkeusoloihin verrattava vakava häiriö, joka vaarantaa sähkön tai lämmön tuotannon", voidaan valtioneuvoston asetuksella säätää oikeus poiketa kiellosta.

Mutta: ainakin nykyisin kivihiilellä lienee niin keskeinen osuus sähkön ja lämmön tuotannosta, että sen kieltäminen itsessään aiheuttaisi juuri sellaisen "poikkeusoloihin verrattavan vakavan häiriön", että tuollainen poikkeus jouduttaisiin valtioneuvoston asetuksella säätämään, ja että sellainen "poikkeustila" olisi siitä lähtien jatkuvasti. Mahtaako tämä johtaa siihen, että laki menettää tärkeimmän merkityksensä: erilaisia lupia ja selvityksiä vaaditaan yhä enemmän, mutta kun luvat on saatu, kivihiiltä poltetaan niin kuin ennenkin.

Ja kuten lakia koskeneen hallituksen esityksen perusteluista
(https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_200+2018.aspx, kohta "Yksityiskohtaiset perusteet, 1 §, lain soveltamisala")
tarkemmin ilmenee, laissa olevat määritelmät on muotoiltu niin, ettei se myöskään koske esimerkiksi hiilen käyttöä teräksen valmistukseen: siinähän hiiltä ei käytetä ainoastaan polttoaineena, vaan valmis teräskin sisältää hiiltä. Eikä se myöskään koske "pienimuotoista käyttöä": jos omakotitalon asukas ostaa hiiltä vähittäismyyntipakkauksessa ja polttaa sitä itse oman talonsa uunissa lämmitystarkoituksessa, se on edelleen sallittua. Tähän ehkä joudutaan pääkaupunkiseudullakin, kun nykyiset kivihiilivoimalat suljetaan eivätkä ne enää tuota kaukolämpöä. Tähän saakkahan ne ovat olleet erityisen edullisia juuri siksi, koska ne tuottavat samalla kertaa sekä sähköä että kaukolämpöä, jolloin kokonaishyötysuhde on jopa 90 %. Siitähän seuraa, että vaikka niistä tuleekin ilmaan aika paljon hiilidioksidia, tuotettua sähkö- ja lämpömäärää kohti sitä tulee sittenkin varsin vähän, verrattuna vaikkapa siihen jos joka talossa olisi oma lämmitysuuninsa.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Minä olin korohoromies Pyssykylän varuskunnasta eli siis Sodankylästä. Satuin (siviilikarkuri) juuri siihen saumaan, kun poijat oli muuttaneet itsensä ja kamansa Vaasasta. Kasarmit oli uudet ja komeet, eikä ollut täistä ei kirpuista puhettakaan. Uima-allaskin vielä - olihan siinä syrjäkylän pojalle ihmettelemistä.
Pari muistoa:
1) Palvelin siellä vain 7 kk, ja sotilaspassi kouraan normaalisti ja laillisesti. Mites tää näin? NO, silloin oli (taas!) valtiolla rahapula, ja palvelusaikaa lyhennettiin kaikilla kuukauden verran. Minä olin marraskuusta kesäkuuhun 65-66.
2) Vaikka olin siis Sodankylässä, niin palvelin Pohjanmaan Jääkäripataljoonassa.
Mites tää näin? Juu, se nimi muutettiin vasta heinäkuussa 66 Lapin Jääkäripataljoonaksi.
Nyt se lienee mikä onkaan nimeltään, mutta onpa säilynyt siellä. Kävin itse asian toteamassa, kun aloituksestani oli kulunut 50 vuotta syksyllä 2015

Anonyymi kirjoitti...

Sotajuttuja kun kerrotaan, minäkin laitan lusikkani sakeeseen hernesoppaan:)
Alokkaaksi menin Vekaranjärvelle KarPr ensimmäinen pataljoona ensimmäinen komppania. Sen päällikkönä tuolloin blogistimme kaima Yrjö Aro. Menin jo päivällä, samalla makspoivat ekan palkan, yhden päivän päivärahan. Tulla könysihän sitä porukkaa laitamyötäisessä yölläkin, pitivät sitä känisten nuorten miesten tavanomaista messua. Minä kun karjaisin, että turpa kiinni alokkaat niin loppui meteli:)
Kaveri myöhemmin kertoi, että meinasi menna huonot pöksyyn, kun luuli, että jouduttiin vanhojen tupaan eikä toisten alokkaiden kanssa samaan.
Loppuajan sitten olinkin herran päivillä SS3 Kouvolassa, ja sielläkin "herrana", kirurgisella osastolla, eli ei missään räkätautisten joukossa. Ja paras komennus oli joutua/päästä vahtimaan eristykseen määrättyä solttua, epäilivät jotain tarttuvaa tautia. Siellä meni mukavasti pari viikkoa nuoren ruovan kanssa, rouvan mies oli juuri samaan aikaan YK-joukoissa Kyproksella. Jotta hmmmm:)) Siviilikin aikanaan koitti, me lähdettiin siviiliin, loput prikaatista muutti Vekaralle samaan aikaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Terho Hämeenkorvelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Jep. Eikös se mallioppilas ole aika usein myös se kiusattu oppilas?

Ano2: Tuo on se tyypillinen linja. Siitä & siitä pitää luopua miettimättä yhtään että mitä tilalle. Ydinvoimaakaan ei saa käyttää ja turve on herrasta perkeleestä vaikka turvevarantomme vastaavat Pohjanmeren öljyä. Sitten tää maa pitäisi lämmittää tuuli- eli toivomusenergialla.

Terho: Mitenkäs se laulu menikään… ”korohoromiehet ovat naisten miehiä, sinko-simot ovat siihen liian pieniä”. Nykyisinhän se on Jääkäriprikaati. Niin se kuin Lapin Lennostohan perustettiin aikanaan täyttämään sitä kuuluisaa ”Lapin sotilaallista tyhjiötä”.

Huru-ukko: Kiitos muistoista. Nykyisinhän Vekara on vissiin selvästi Suomen suurin joukko-osasto mihin on kerätty yhtä sun toista.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuosta Kyproksesta tuli mieleen edesmennyt kenttärovasti Seppo Lavi, aivan oikein Veikko Lavin veljenpoika, ja puheet sen mukaisia. Itse olin 5 vuotta vanhempi avoliitossa oleva kun Seppo antoi sukupuolivalistusta persoonalliseen tyyliinsä. Kertoi kuinka Kyproksen YK joukoissa oli sodoma ja gomorra valloillaan ainakin gonerrea. Porukka kuunteli kun kenttärovasti kertoi kuinka joka kolmannella miehellä kustessa kirveli. Väitti lääkärin apulaisena näytteistä vieläkin tunnistavan Välimeren alueen eri huvittelukeskukset kuten esim. Nikosia, Ateena, Istanbul, Beirut, Tel Aviv, Aleksandria, Palermon, Napolin ja Rooman. Lisäksi piruntorjuntaupseerimme muistutti ennen lomia kuinka että tehotippa kärjessä kännissä on tässä maassa ennenkin tultu isiksi. Kysyi vielä että pitäisikö pyytää keittiönemäntiä laittamaan vitamiinien ohella bromia kiiseliin. Oli tuo vähän erilaista kun yläasteen terveysopin tunnilla liikunnanopettaja totesi vain että kyllä luonto vetää tikanpojan puuhun.

Kirjuriksi minut koulutti kolmisorminen sotilasmestari Hokkanen joka opetti arvokkaita asiota ihmisten kanssa toimeentulemisesta myöhempääkin elämää silmällä pitäen kaikki kun eivät ole samanlaisia. Mutta jouduin tekemään kaikkea sellaista mihin tänäpäivänä saa vain käyttää talon henkilökuntaa. Ylivääpelin schäferin kanssa kiertelin siellä jossain varuskunnan ulkopuolella piikkilanka aitausta. Kysyivät että pärjäänkö koiran kanssa ja mitä teen jos se ei tottele ja puree. Totesin isäukon opettaneen että koira puree tasan yhdenkerran ja sitten sille syötetään vihtavuoren serttiä. Herra tuli valittua kun se tietää kaiken olennaisen firman koirista. Mutta nyt 30 vuotta myöhemmin olen muistellut noita aikoja kuinka helppoa ja yksinkertaista se palvelus oli jos varsinkin oli lueskellut pysyväismääräyskokoelma ja yleisenpalvelusohjesäännön läpi ja eksoottisimmat hommat olivat mukavaa vaihtelua kuten käydä viemässä vieraita putkasta pois ja hakea omia syntisiä takaisin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Niin ja markka aikana peruspäiväraha taisi juuri sen 50 penniä alle tupakkiaskin.

Hemuli kirjoitti...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006087275.html

Aattelinkin, että sellutehtaasta voi tulla vihervasemmistossa pääpipiksi... saas nähdä heivaako vihreät itsensä ulos hallituksesta vai annetaanko vihreille erillislupa äänestää hallituksessa sellutehdas investointeja vastaan. Vaikea kun on uskoa, että demarit tai kokoomus antaa tuon kokoluokan investoinnin mennä ohitse puiden halaamisen vuoksi.

- tokikaan sellutehdas ei vaadi hallituksen lupaa yhtään mihinkään ja syväväylän syventäminen ajokseen voidaan perustella vaikkapa lapintiirojen poikasten sukellus harjoitus alueena.

Metsäliiton poijilla oli kyllä pelisilmä kohdillaan. Tuskinpa investointi uutisen ajankohta varsinaisesti ollut sattumaa

vieras kirjoitti...

Iipot ovat huomanneet sen mitä tuo sossujen ja Sahtivaaren puljun mokutoteemi on puuhannut.

https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemitism/Finnish-MP-under-fire-for-comparing-Israel-to-ISIS-588084

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Hemulille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Kiitos jaetuista muistoista. Muistan noista hännänheilutteluhommista lukeneeni että kun suomalaiset olivat aikanaan YK-hommissa Namibiassa – eivätkä malttaneet pitää häntää housuissa sielläkään – niin lääkärit raapivat päätään niistä eksoottisista sukupuolitaudeista mitä sinibaretit onnistuivat itselleen hankkimaan. Ja joo, muistan minäkin että päiväraha oli melko tarkkaan synkronisoitu tupakkiaskin hintaan. Nykyisin tuskin. Mitä se päiväraha nykyisin lieneekään?

Hemuli: Vihervasemmisto ei välitä suomalaisista työpaikoista koska se kuvittelee että raha – joka elättää sen vihervasemmiston – tulee itsestään ja mitään tekemättä.

vieras: Tuo demareitten huono arvostelukyky etnisesti edistyksellisten ehdokkaitten hankkimisessa alkaa olla jo eeppinen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Demarien touhuista näkyy se valitettava tosiasia että Kalevi Sorsan puheenjohtaja kaudella demareista tuli maisteri valtionhoitaja puolue. Perinteiset Ay edustajat katosivat ja tilalle tuli valtion- ja kunnalishallinnon valkokaulusproletariaatti eli virkamiesrälssi sama kehitys kävi myös SKP:ssa ja SKDL:ssa. Nykyiset nk. ay-edustajat ovat valtiotieteiden, yhteiskuntatieteiden maistereita tai ekonomeja ja lainoppineita. Yhteistä kuitenkin ettei heistä kukaan ole käsiään koskaan liannut. Talous- ja yhteiskuntaopin teoreettisista malleista on helppo keskustella sivistyneuden toverien kanssa nappaille Mouton Rotchildia vuosikertaa 1958 napostellen vaikka shusia tai vapaa eettisesti oikeaoppisen Jamaican Bluemountain tai vaihtoehtoisesti Indonesialaista sivettikissin paskantamien pavuista jauhetun sumpin kanssa XO Henessyö tai Romuttamo konjakkia ja pohtia ilmastonmuutosta sekä miten sen avulla voidaan periä kivojen harrastusten rahoittamiseksi uusia veroja. Kyllä siinä Paateronkin tanssiharrastus saa uusia virikkeitä kun nappisilmä vie.

Verrataanpa vaikka nyt Anna Kontulan vuosien varrella laskemia aivopieruja kuten insestin sallimista, tuskin sorvari Lokomolta olisi moisia päästänyt suustaan lähinnä inhonnut syvästi koko ajatusta. Tai muurari ymmärtäisi pitemmän päälle ajatusta Schängenalueen ulkopuolisten työlupien tarveharkinnan poistoa, hyvin saattaisi kysyä paljonko meillä on työttömiä ja vajaa työllistettyjä todellisuudessa ja jos on työvoimapula sieltä on helppo aloittaa. Saattaisihan nuo olla eliitin kanssa liikkumisen verottamisests että kyllä köyhän pitäisi päästä töihinkin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tiedän että sieltä tuotiin HIV. Minä taas seurustelin yhden kupparuukin ylihoitsun kanssa 1990 luvun alkupuolella. Rouva antoi aika rumaa palautetta kanssa sisarista jotka olivat kuin häntä pystyssä kulkevia kärpäkoiria keskiafrikkalaisten "opiskelijoiden" perässä.

Tämä al-Taeen selvitys oli siinä mielessä hupaisa että SDP on aina ollut perinteisesti antisemitistinen puolue. Vaikka nyt Tuomioja, Halonen, Lipponen, Sorsa, Jaakonsaari. Eli että antisemitistin arabi selvittää antisemistisiä ja muslimien teologisia kannaottoja sekä kansallisia erimielisyyksiä antisemitismiin kallellaan olevan puolueen antisemitistiselle johdolle. Tämä on ihan samaa uskottavuudeltaa kuin jos Rudolf Hess olisi selvitellyt antisemitistisiä puheitaan Adolf Hitlerultä, Göbbelsiltä, Göringiltä ja Himmleriltä. Al-Taee ei pyytänyt esimerkiksi anteeksi kirjoitteluaan suomen juutalaisyhteisöltä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Unohdin vielä että oliko 1967(?) kun maamme uljaat soturit saneerasivat kerralla useamman anniskeluliikkeen Nikosiassa. Loppui vajaiden ja vesitettyjen sekä haamuryyppyjen myynti kun kreikkalaisille opetetti ihan paljain käsin ravintolatalouden lyhyt oppimäärä.

QroquiusKad kirjoitti...

Varusveijarin päiväraha näyttäisi olevan palvelusaikaan porrastettuna 5,10 - 11,90 euron väliltä. En tiedä, paljonko tupakka-aski Bostonia tai muutakaan merkkiä maksaa:
lopetin tupakoinnin lopullisesti itsenäisyyspäivänä 1999 kahteen sikariin.
Savukkeenpolton olin lopettanut jo aiemmin. Merkkini oli Camel.

En nykyään halua, että kukaan tupakoi läheisyydessäni, mutta suon sen toki jokaiselle, joka niin haluaa tehdä, kunhan ei kotonani.
Olen sen verran hedonisti, että en halua kieltää keneltäkään sellaista mielihyvää tuottavaa laillista asiaa, josta en itse nauti.
Varsinkaan sellaista, mistä itsekin olen joskus nauttinut.

Tupakointikiellot kuitenkin leviävät kulowalkian lailla. On kuultu jopa aikamääreitä, milloin Suomi saataisiin savuttomaksi.
Edellisvuosikymmenellä juttelin asian tiimoilta veljeni kanssa. Hän ei ole koskaan tupakoinut, ja kannattikin tupakoinnin täyskieltoa.

Huomauttaessani, että tuo kolahtaa aika moneen ihmiseen hän otti tarpeettomuuden esimerkin, joka oli Jokelan ja Kauhajoen tapahtumien jälkeen ollut ilmoilla:
mietitään nyt, että mihin kukaan tarvitsee pistoolia?
Minä tein vastakysymyksen, mihin kukaan tarvitsee moottoripyörää tai omakotitaloasuntoa?

Totesimme, jotta niinpä ja jatkoimme toiseen puheenaiheeseen.

Ikävä kyllä tällainen ajatustenvaihto on mahdollista vain veljesten tai muutoin parhaiden ystävien kanssa.
Muussa tapauksessa seuraa vain massiivinen riita.
Sitä massiivisempi, mitä enemmän siinä on mukana naisia.

Kuten vaikkapa ilmastoahdistuneisuus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Qroquius Kadille.

Pate:

Viesti1: Osui ja upotti. Duunarit hoksasivat tuon vähän jälkijunassa mutta ovatpa hoksanneet kumminkin.

Viesti2: Suvaitsevais-tiedostavat henkilöoletetuthan tarvitsevat juutalaisia kuolleina (holocaust) mutta eivät siedä niitä elävinä. Eivät varsinkaan juutalaisten valtiota.

Viesti3: Tuosta en ole kuullut mutta en epäilekään.

Qroquius Kad: Kiitos lisätiedosta päivärahasta. Itse tupakoin mutta vaimoni ei, joten tupakoin vain ulkona. Omakotitalossa se pihatupakointi sentään onnistuu. Kerrostaloissa alkaa olla vähän heikkoa. Savuttomassa Suomessa minä sitten varmaankin viljelen kessua. Ja juu, naisten kanssa sen riidan saa aina aikaiseksi varsinkin jos ottaa häppää. Siksipä ainoa nainen jonka seurassa nautin Tsuhnan Kostoa on vaimoni. Hänen kanssaan menee leppoisasti.

QroquiusKad kirjoitti...

Pistoolin omistamisesta vielä tällainen sitaatti osoitteesta:

http://guns.connect.fi/gow/kysvast11.html:

"--- meillä oli iso muovipussillinen 9 x 19 mm patruunoita, joten tehtaan sisäradalla järjestettiin kp-ampumakilpailu, ja harvinaisella VKT/44-pistoolillakin onnistuimme ampumaan sarjatulta. (Tuelta ammuttaessa temppu onnistuu monillakin itselataavilla pistooleilla, jos osaa oikeanlaisen kahdenkäden otteen, minkä me löysimme sattumalta. Pähkäilimme kymmenen vuoden ajan: 'Mitä oikein tapahtui?' Sitten ryhdyimme kokeilemaan, josko tuon ilmiön voisi toistaa tuottamuksellisesti: Voihan sen..!).

Vaan eikös tuossa ollut kyse USAssa varsin pahaa mainetta sinänsä syystäkin saaneen ns. Bump Stock -tyyppisen itselataavan aseen sarjatulitoiminnasta ilman mitään lisävarusteita?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Oikeuskansleri Jonkka joutui vastavalmistuneena oikeustieteilijänä oikeusupseerina selvittämään Nikosiassa revohkan. Siinä oli ainakin kenraali Martola ja arkkipiispa Makarios vaihtelivat nootteja ja se kai olisi aiheuttanut pahimmillaan jonkin asteisen kriisin Kyproksen tasavallan ja Yhdistyneiden Kansakuntien välillw ja tietysti Kari Suomalainen ehti tekaista pilakuvankin. Samalla tavalla vaiettu rauhanturvaamisen historiassa kuin 1942 Kajjaanin viinakaupan ryöstö missä Vihmakin rauhoittui haukkumasta asemalla kun vaunun ovesta näkyi pikakiväärin piippu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Qroqius Kad: Vähän vaikea sanoa. Eikös nuo Bump Stokit ole meinattu puoliautomaattikivääreille eikä pistooleille?

Pate: Tää oli mulle ihan uusi tieto.

Anonyymi kirjoitti...

ad QK ja muut asiasta kiinnostuneet OT:n ystävät;

Pete on mainio tietolähde, suomenkielisistä paras / laajin.

Itselataavan pistoolin sarjatuli on enimmäkseen erittäin epätoivottava ilmiö. Olen asiasta joskus avautunut sisäradalla, rikkiammuttuja loisteputkia ja niiden roippeita siivotessani. Kuulemma ihan legendaarisella tavalla. Selkeällä intonaatiolla ja kuuluvalla äänellä asiasta pitämäni lyhyt luento muka herätti sankarivainajatkin. Ja lepakkoluola oli sentäs kolme kerrosta maan alla, kolmen kilometrin päässä kalmistosta. Lyhyt referaatti: laukausukoneisto pitää puhdistaa valopetroolilla ainakin kerran vuodessa. Öljyä ei saa holvata liikaa koneistoon. Laukausua ei saa herkistää liiaksi, eikä liipasimen etuveoa säätää liian lyhyeksi. Ja sen &¤##£:n pistoolin piippu pitää pitää taustavalliin suunnattuna, &¤##! &¤##:n narukädet.

Siihen sarjatuleen on kaksi erilaista syytä: Paskottunut laukausukoneisto, nakskakkosten vika, luotivaha & aseöljy & ruutipöly ja muu smäigä jumittaa pikkuheebeleiden toimintaa. Liipasimen ja viretuen yhteys katkeaa normaalisti iskurin iskiessä tai luistin liikkuessa - liipasimen pitää käydä edessä, jotta viretuen voi liikuttaa päästämään iskurin iskemään. Ongelmaa pahentaa liika herkistely ja osaamaton säätely. Sulkuvarmistimen toimimattomuus yleensä aiheuttaa vain jumeja tai hylsyrikkoja, harvoin sarjatulta.

Oikeilla pistooleilla sopivan löysä ote kahvasta ja sopivan tiukka ote liipasimesta saa aikaan sarjaa.

- Osasinpas elittää hämärästi, tarkemmin: ase liikkuu otteessa, liipasinsormi pysyy paikallaan. Liipasin käy takana ja heti aseen palatessa etuasentoon, sormi painaa liipasinta.Todellakin, tavallaan Bump Stok. Yleensä tahaton ja ei ikinä toistuva laukausuvirhe.

Aseen suunnittelussa kämmääminen edesauttaa sarjailua. Yleensa suunnittelussa käytetään aikaa ja tupakkia sarjatulen ehkäisyyn. Liian lyhyt liipasimen liikerata ja jousivoimien epätasapaino vältettäviä ominaisuuksia. Viretuen, iskurin ja liipasimen omatoiminen viilailu ja alunperinkin väärät kulmat kosketuspinnoissa lisäävät ongelmaa. Koneiston paskaisuuskin tietysti lisää ongelmia mutta yleensä ei ole merkittävä keskussytytteisissä aseissa.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Benjamin Weinthal on Jerusalem Postin toimittaja joka toimii Berliinissä. Hän on twiitannut ja uudelleentwiitannut tuon "rauhantakeen" edesottamuksista. Löytyy kun plaraa twiittejä aikajärjestyksessä.

https://twitter.com/BenWeinthal

Toivottavasti tulee hirvee möly ulkomaisissa medioissa kun suomalaiset mediat ovat yrittäneet haudata keissin. Tuo sama porukka hokee "Mitä ne meistä ajattelee" ulkomailla. Nyt ne saavat ehkä maistaa omaa lääkettä.

Olen vahingoniloinen tästä kun Rinteen arvopohja joutuu horjutetuksi. Persuilla on nyt hyvä syy kieltäytyä menemästä Rinteen hallitukseen. Persut saisivat sanoa etteivat osallistu demareiden kanssa samaan hallitukseen jos "rauhantae" ei pyydä eroa eduskunnasta tai häntä eroteta täysistunnon äänestyksessä.

Jos ei uutta hallitusta saada kesäkuun alkuun mennssä niin olisi parasta nimittää virkamieshallitus joka istuisi tammikuuhun asti. Nimitetään sitten uusi hallitus tai määrätään uudet vaalit.

QroquiusKad kirjoitti...

Kysehän oli tuossa siis siitä, että P.T.Kekkonen kumppaneineen onnistuivat kertomansa mukaan tuottamaan pistooliin Bump Stock -efektin, eli saivat itselataavan kertatulen muuttumaan sarjatuleksi, ja vieläpä pelkällä tietynlaisella ampumaotteella ilman lisävarusteita.

Tapauskertomuksesta jäi vain puuttumaan sen otteen tarkempi kuvaus.

QroquiusKad kirjoitti...

Sieltähän se kuvaus tulikin, parhaat kiitokset Pyssymiehelle. Tätä blogia on kertakaikkinen ilo lukea niin bloggausten kuin kommenttiosion puolesta, jotka ovat suunnilleen yhtä korkeatasoisia.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän jatkoa siihen "sotajuttuun". Meitä oli 11 sotamiestä matkalla Vekaralta kouvolaan ja edelleen jonnekin osallistumaan lääkintämieskurssille. Jostain kummasta syystä minut oli määrätty ryhmän vetäjäksi. No ei siinä mitään, tultiin Kouvolan kasarmeille, ilmoittautua piti esikuntakomppaniassa, eikä siinä kään vielä ihmeellistä. Vaan se ilmoittaminen menikin sitten ihan hänekseen. Olihan siitä porukassa puhuttu, että se komppanian vääpeli oli sotilasarvoltaan sotilasMESTARI, ja pirun tarkka arvostaan ja minä onneton puhuttelin herraa, että herra ylivääpeli. ULOS!! hän karjaisi ja minä pihalle yhtä lentoa, ja sielä sitten ihmeteltiin porukalla että mitä veetua. Kerroin kavereille tarinan niin johan yksi hokasi miksi sieltä tultiin ulos kuvaannollisesti pokat kaulassa. Porukalla polteltiin siinä "rauhanpiiput" ja eikun uudelleen suden suuhun. Se olikin sitten helpompi, oli pääliikö itse tullut paikalle, niin minä että herra yliluutnantti saako sotamies NN puhutella komppanian VÄÄPELIÄ. Haa, helppoa kun sen osaa ja sattuu tuuri käymään. Esikuntakomppanian silloinen päälikkö oli Lonka, etunimi kadoksissa, mutta hän oli silloisen KOuvolan Pallonlyöjät pesisjoukkueen kantavia voimia ja muuistaakseni kova mies mailan varressa kotiuksissa. Tosiaan en muista milloin olisin aiemmin tai myöhemminkään inttireissulla niin liukkaasti liikkunut kuin silloin vääpelin toimistosta ulos tullessa tuumii Huru-ukko

Trilisser kirjoitti...

Tuo P. T. Kekkonen oli loistokirjoittaja. Harmi vaan, että surkeat elämäntavat veivät ennenaikaiseen hautaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, vieraalle, Qroquius Kadille, Huru-ukolle ja Trilisserille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies & Qroquius Kad: Joo, Pyssymies selvitti asian hyvin. Kiitokset. Joissain pistooleissahan sinänsä on ihan suunniteltu sarjatuliominaisuus niin kuin esmes tässä venäläisessä Stetshkinissä:

https://www.youtube.com/watch?v=Gx-COROJGrg

Vieras: Veikkaanpa että kyseinen kohu haudataan max viikossa ja sen jälkeen hallitus väsätään niin kuin kohua ei olisi ollutkaan.

Huru-ukko: Kiitos muistoista. Itse muistelen että joskus oli vähän hankalaa – varsinkin hämärässä – jos paikalle tuli joku vieraampi kapiainen eikä saanut oikein selvää natsoista. Siinä sitten piti yrittää mutista jotakin.

Trilisser: Näin on.

Trilisser kirjoitti...

P. T. Kekkosta vielä liipaten: Vielä muutama meillä oli 3 varsinaista aselehteä eli Ase, Kaliberi ja Rekyyli. Nyt enää elossa vain Ase-lehti. Kirjastojen kautta olen nyt lukenut/selannut mm. todennäköisesti kaikki Ase-lehdet vuoteen 2017 asti. Lehden taso ei valitettavasti Kaksonen. Esimerkiksi (siis Ase-lehdessä) nykyisin ei ole enää asehistoriajuttuja tai asetekniikkajuttuja. Niin, käsittääkseni P. T. K. oli aikoinaan perustamassa Ase & Erä -lehteä. Lehti olikin alkuun tosi hyvä, sillä tosiaankin siinä oli kunnollisia asejuttuja ja eräpuolikaan ei ollut tavanomaista "Mikä haulikko sorsalle" -kuraa vaan esimerkiksi villisikajahtia Puolassa.

Sitten lehteen tuli pelkästään tilauksesta saatava Suuliekki-lisälehti. Se olikin parasta, mitä aiheesta oli suomeksi. Esim. pitkät jutut ruudeista ja erikoisluodeista olivat PTK:n voimannäyttö piirroksineen. Sitten lehdessä tapahtui toimituksellisia muutoksia ja Suuliekki sulautettiin peruslehtiin ja käytännössä tuhottiin. PTK:n kertoman (kertoi minulle puhelimessa) mukaan päätoimittajalta tuli ukaasi, että artikkeleissa saa käsitellä vain "markkinoitavia" aiheita, ts. esimerkiksi pst-kivääreistä ei luonnollisesti löytynyt mainostajia, niin turmio tuli.

Sitten perustettiin Asemaailma-lehti. Valitettavasti kyseisen lehden takana oli vahvasti Seppo Porvali, jota PTK piti huijarina. Niinpä se taisi uupertua 3 numeron lehdeksi.

Itse kaipailisin aseista Suomen ilmailuhistoriallinen lehden tyyppistä julkaisua, jossa sisältö ei olisi mainostajien sanelemaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser ja kiitos lisäyksesta. Mainitsemasi tyyppiselle lehdelle olisi kyllä tarvetta.