keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

SALONKISOSIALISTI JA EPÄILYKSEN PIRU


Helsinki, nykypäivä

Enää muutama päivä vaaleihin. Muutama päivä ja tilanne näytti – piru vie –  selvästi huonommalta kuin mitä vielä joku aika sitten osattiin uumoilla. Mikä hitto vei varman namipalan ja veret seisauttavan vaalivoiton kun se oli jo huulilla?

Näitä tuumaili mukavalla ja kulttuurillisesti sekä etnisesti rikastamattomalla asuinalueella sijaitsevassa viihtyisässä asunnossaan muuan demaripoliitikko joka istui tietokoneellaan saunapuhtaana päällään Altuzarran kylpytakki ja Agent Provocateun alusasusteet. Katsoessaan tietokoneelta viimeisiä ennusteita hän nautti samalla Château Latour-punaviiniä.

Kyseinen demaripoliitikko kävi oikeastaan nykyisen SDP-aktiivin arkkityypiksi. Hän oli 32-vuotias nainen joka oli kirjoittanut kuusi laudaturia ja sen jälkeen valmistunut Helsingin Yliopistosta pääaineenaan valtio-oppi ja sosiologia sekä sivuaineenaan naistutkimus. Varsinaisen niin sanotun työuransa – ennen kansanedustajaksi valitsemistaan – hän oli tehnyt projektikoordinaattorina Helsingin kaupungin kokonaisvaltaisen aikuiskasvatuksen suunnittelukomiteassa sekä puoluetoimiston valistuskehityskoordinaattorina. Hänen sanottiin olevan yksi niitä kasvoja jotka antoivat SDP:lle uuden, nykyaikaisen, kansainvälisen, ilmastovastuullisen ja feministisen kuvan. Juuri jotain sellaista jota puolue mielsi tarvitsevansa.

Niin. Missä oltiin epäonnistuttu? Puhetta oli ollut siitäkin että demarit nousisivat jopa hyviin ja turvallisiin Lipposen lukemiin. Liki kolmeenkymmeneen pinnaan. Mutta nyt oltiinkin tultu gallupeissa alas ja – helvetti soikoon – niillä persuilla näytti olevan pirunmoinen noste. Mikä niissä persuissa oikein ihmisiä viehätti? Eivätkö ne osanneet yhtään ajatella?

Muuan demaripoliitikko ei millään käsittänyt. Mitään virhettä ei oltu tehty. Kaikkia olennaisen tärkeitä asioita oltiin painotettu.

Ilmastonmuutokseen oltiin paneuduttu tarmokkaasti ja demareitten tulevaisuudenkuvana häämötti polttomoottoriton Suomi joka olisi olennaisesti vähentänyt lihansyöntiä ja maidonjuontia. Eivätkö äänestäjät mieltäneet tätä tarpeeksi vastuulliseksi? Olisiko sittenkin täytynyt pitää vielä tiukempaa linjaa?

Demarit olivat erityisesti korostaneet sitä että kansainvälisestä vastuusta hädänalaisten auttamisesta ei tingittäisi tippaakaan. Yksikään viaton lapsi ei saisi enää hukkua Välimereen Suomen vuoksi. Turvapaikan hylkäämiset tultaisiin demarivetoisessa Suomessa käymään läpi täikammalla. Aina löytyisi peruste hylsyn perumiseen. Meillä ei olisi varaa tinkiä inhimillisyydestä. Ja sen tavoitteen varmistamiseksi meillä on aina taloudellista varaa. Tokihan äänestäjät tämän ymmärtäisivät ja hyväksyisivät. Ainakaan yksikään muuan demarin ystävä ja tuttava ei ollut vastustanut tätä tärkeää yleisinhimillistä periaatetta. Myös asian arvostelun kieltäminen vastuuttomana vihapuheena oli demareitten taholta tuotu selvästi esille.

Tasa-arvoa tultaisiin edistämään entisestään. Demarivetoisessa Suomessa siirryttäisiin nimettömään työnhakuun ja hallintokloonistoon palkattaisiin lisää tutkijoita etsimään, löytämään ja eliminoimaan täydellisen tasa-arvon tiellä olevia esteitä ja ennen kaikkea asenteita. Täydellinen tasa-arvo. Biologisesta ja henkilökohtaisesti koetusta sukupuolesta riippumatta.

Lisäksi entinen hallitus oli selvästi yksi epäsuosituimpia hallituksia koskaan. Perinteisesti jo tämän olisi pitänyt tuoda äänivyöryn demareille. Miksi sitä ei ollut odotetussa mitassa sitten tulossa? Miksi suurvoiton eväät hupenivat jatkuvasti?

Yhtä-akkiä muuan demari huomasi läppärinsä näytöllä jotain omituista. Näytön taustakuva katosi, väreili ja tilalle tuli jotain aivan muuta.No perkele. Siinähän se nyt sitten oli. Tuosta oli jo niin moni puoluekollega varoittanut. Tuo Epäilyksen Piruksi kutsuttu hahmo könysi näytöstä ulos ja näppiksellä kontatessaan sotki ja samalla lähetti julkaistavaksi muuan demarin valmisteleman twiitin joka lähti suunnitellusta ”Demarit! Ja kansaa onni potkaisee!”-muodosta poiketen liikkeelle ”Demarit! Ja kansan tuoni hotkaisee!”-muodossa. Pirullisesti virnuillen tuo rikiltä haiseva sarvipää toisti kysymyksensä:

- Niin. Gallupit eivät ole menneetkään niin kuin suunniteltiin. Olisitkos niin sinä kuin koko tuo puolueesi omaan erinomaisuuteensa tukehtuva kotkottava tupperware-koneisto mahtanut unohtaa jotakin?

- En ymmärrä. Kyllä vaaliohjelma kuvastaa täydellisesti sosialidemokraattien perusarvoja. Ei sieltä ole voinut unohtua mitään. Siellä on kyllä aivan kaikki olennainen.

-  Olennainen? Jaa. Entäpäs duunarit? Sinun on tietysti jo kolmannen sukupolven akateemisena salonkisosialistina sitä vaikeaa muistaa tai ehkä jopa hahmottaa mutta demarit kuules mainostaa vieläkin olevansa työväenpuolue. Se työväki ei vaan sitä oikein enää niele. Työväki, tiedäks, siis se porukka joka tekee ne varsinaiset työt. Jotka pitävät sinutkin leivässä, kalliissa punkussa ja mukavassa asunnossa.

Niin. Ne duunarit. Muuan demaripoliitikko tiesi että siinä asiassa hänellä oli henkilökohtainen musta aukko. Olihan hän niitä nähnyt. Niitä keltaliivisiä miehiä. Persvakoäijiä. Muurahaiskansalaisia. Jotenkin karuja. Rujoja. Hienostumattomia. Rahvaanomaisia. Muuan demaripoliitikko ajatteli että osasivathan ne tietysti korjata ja huoltaa kaikenlaista mutta ei niillä sentään ajattelun oikeutta saanut olla. Eihän niillä ollut siihen yliopistollista sertifikaatiota. Lisäksi muuan demaripoliitikko suorastaan vihasi työväestöä. Sillä hän piti sitä petturina. Työväestön tulisi äänestää vasemmistoa nyt, aina ja ikuisesti ja uskoa sen johtajiin mitään kyseenalaistamatta. Ja nyt se perkele pakeni jonnekin aivan muualle. Aivan kuin se ei olisikaan sielussaan aidon sosialistinen, solidaarinen ja internationalistinen.

Näytti siltä että Epäilyksen Piru oli lukenut muuan demaripoliitikon ajatukset:

- Ei se ole solidaarinen niin… tiedätkös, että ne duunarit aikanaan äänestivät puoluettasi siksi ja vain siksi että saisivat itselleen talon, auton ja kesämökin kohtuullisten palkkojen avulla. Ja silloin aikanaan puolue vastasi huutoon. Duunarin kannatti äänestää puoluettasi.

Muuan demaripoliitikko ja kolmannen polven salonkisosialisti vastasi sydänjuuriaan myöten loukkaantuneena:

- Kyllä minä sen tajuan! Mutta se on niin väärin! Se on ideologisesti ja inhimillisesti väärin! Nuo luokkapetturit asettavat materiaaliset arvot ei-materiaalisten arvojen edelle!Epäilyksen Piru päästi kirjaimellisesti perkeleellisen naurun ja totesi silmät markkoina pyörien:

- Hähhää… tiedätkös salonkisosialisti… ongelma on siinä että ne sinun luokkapetturiksi nimittämät tyypit joutuvat kustantamaan omien ja perheittensä materiaalisten arvojen lisäksi myös sinun kaltaistesi akateemisten loisten materiaaliset arvot että teillä olisi aikaa keskittyä niihin ei-materiaalisiin arvoihin. Ja lisäksi ne joutuvat kustantamaan myös teidän etnisesti edistyksellisten lemmikkienne materiaaliset arvot. Joka tietysti teille on kyseenalaistamaton ei-materiaalinen arvo.

Sitten Epäilyksen Piru otti kasvoilleen ilmeen jonka perusteella ulkopuolinen tarkkailija olisi saattanut hyvinkin ajatella että keskustelun inhimillisempi ja empaattisempi osapuoli oli nimenomaan tuo sarvipää:

- Tiedätkös, jos sinussa ja kaltaisissasi olisi tippaakaan inhimillisyyttä niin minä säälisin teitä. Kas kun te ratsastatte kuolevalla hevosella. Ne duunarit jotka vielä äänestävät teitä ovat jo eläkeläisiä jotka kuvittelevat äänestävänsä jotain kymmenien vuosien takaista SDP:tä. Ja sen lisäksi olette te. Jatkuvasti lisääntyvä akateemisten suojatyöläisten lauma. Koska sekään ei riitä, niin te haluatte Suomeen aina vain lisää etnisesti edistyksellisiä curley-äänestäjiä. Jotka äänestävät teitä koska te takaatte heidän varman ja vastikkeettoman elatuksensa. Jonka taas maksaa se jatkuvasti pienentyvä duunareitten lauma.

Muuan demaripoliitikko vastasi äänellä josta inhimillisyys oli karsittu perusteellisesti pois fanaattisuuden tieltä:

- Niinhän me  teemme. Entäs sitten? Äänet ratkaisevat. Vain ne osoittavat että me olemme oikeassa. On aivan sama osasiko äänen antaja puhua suomea. Tai ylipäätään edes lukea. Kunhan niitä äänen antajia on vain tarpeeksi. Näin on toimittava. On osoitettava että me olemme oikeassa. Keinolla millä hyvänsä. Sillä minä en kestä… me emme kestä ajatusta että meidän todettaisiin olleen väärässä. Hyväksikäytettäviä hölmöjä. Emmekä kestäisi varsinkaan sitä että se osoitettaisiin julkisesti. Kaikenlaisten muurahaiskansalaisten ilkuttavaksi. Ei… sitä minä en kestäisi.

Epäilyksen Piru siirtyi suorastaan surumieliseen sävyyn:

- Tiedätkös, salonkisosialisti, sinä ja kaltaisesi ovat elävä todiste siitä että aika on kulkenut täyden ympyrän. Te olette juuri sitä samaa porukkaa joka toistasataa vuotta sitten istui kartanon terassilla, joi kahvia posliinilasista pikkusormi pystyssä, jälttäsi leivoksia ja katseli halveksuen pelloilla hikoavia torppareita, renkejä ja mäkitupalaisia jotka raatoivat tyydyttääkseen terassilla istuvan herrasväen niin materiaaliset tarpeet kuin henkiset riennot. Tiedätkös, salonkisosialisti, sinä olet sukupuolestasi riippumatta täysi mulkku. Mutta olet sentään rehellinen mulkku. Ainakin itsellesi. Siksi minä annan sinulle lahjan. Taiteellisen sellaisen. Huomaat sen kyllä. Ja me tapaamme vielä. Som´helvetillinem´moro!

Epäilyksen Piru katosi keltaiseen pöllähdykseen ja jätti huoneeseen löyhkän joka oli tullut tutuksi kovin monelle yhteiskunnalliselle vaikuttajalle. Muuan demaripoliitikko ja kolmannen polven salonkisosialisti katseli ympärilleen ja mietti että mitähän tuo otus oli mahtanut tarkoittaa taiteellisella lahjallaan. Sitten hän hoksasi:Jaahah. Voihan… perse. Ja hän kun oli juuri hankkinut seiniensä koristeeksi oikein hyvää tiedostavaa, osallistuvaa, edistyksellistä ja ennen kaikkea arvostettua feminististä taidetta. Ja nyt hän joutuisi katsomaan pelkkää duunarin persvakoa. Kiukkuisena muuan demaripoliitikko ajatteli että kyllähän Epäilyksen Piru taisi olla oikeassa. Hänen ja hänen kaltaistensa kuului olla terassilla leivoksista nauttimassa. Heidän, oikeitten sosialistien. Ja sen rahvaan kuului olla pellolla. Tai mikä missäkin. Kunhan se kustansi aitojen sosialistien henkiset riennot. Muuan demaripoliitikko tajusi vihaavansa noita duunareita.

Minkä perkeleen takia niille yleensä annettiin äänioikeus?

32 kommenttia:

korpisoturi kirjoitti...

Ei Koskelan Akselikaan enää demareita äänestäisi. Taitaisi sen ääni mennä yhdelle tietylle puolueelle.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä!
Sosiaalidemokraatit tekivät yli 100 vuotta sitten aloitteen yhteiskunnan muuttamisesta ja moni asia parani. Nyt kun nuo asiat on kuitenkin jotenkin toimii, nykyiset demari-politrukit painoikoivat ja haluat vain ja ainostaan turvata oman asemansa. Noin 10-15 vuotta sitten tuo puolue olisi voinut lopettaa tyyliin" Matti on tehnyt tehtävänsä, Matti saa mennä".
Ja silloin ainoa oikea Forssan julistuksen mukainen suunta olisi ollut että palkansaajien ja eläkkeensä palkasta saaneiden asioita pidetään esillä.
Nyt on omasta vaalipiiristä on täysin mahdotonta löytää ehdokasta esimerkiksi demarien listalta joka ajaisi paikallaan elävän ja verot maksavan ihmisen asiaa. Nämä demari-tyrkyt edustaa täysin vierasta normi duunari ole...lbgttityy poliisi, "analyytikko" joka ei ikinä oikeita töitä tehnyt, poliittinen broileri, jne.
Faija vainaa ja isänsä, jotka taustansa vuoksi kannattivat sen ajan mukaista aatetta, olisivat varmaan joutuneet hullujen huoneelle hoitoon jos olisivat joutuneet nykyisiä linjauksia noudattamaan.
Oi aikoja, oi tapoja.
Itsekin kun joskus opiskeluaikoina olin aktiivinen politiikan suhteen (noin 45 vuotta sitten) niin en voi todeta että yksikään vanha puolue ei ole linjaansa muuttanut niin montaa kertaa ja tyylisuunta sen lisäksi.
Kukaan vanhan liiton SDP tuskin tunnistaa tuota nykyistä puolueen ohjelmaa. Sydänkohtaus tulisi jos pitäisi tuota noudattaa.

EI JATKOON!

T.
S.E.P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys korpisoturille ja S.E.P:lle & kiitos kommenteistanne.

korpisoturi: Tuskinpa äänestäisi joo. Ja jos kapina saataisiin aikaiseksi niin käsivarsinauhakin saattaisi olla kovin haalistunut.

S.E.P: Jep. Määrittelit asian hyvin. Demarit ovat aikanaan olleet suomalaiselle yhteiskunnalle erittäin tärkeä puolue. Nyt se on se Matti joka on tehnyt tehtävänsä mutta joka elää itseään ruokkivana ruhona. Mitähän muuan Väinö Tanner tuumisi nykypäivän demareista?

QroquiusKad kirjoitti...

Pelkäänpä pahoin muuan demaripoliitikon rehellisyyden itseäänkään kohtaan tuskin jatkunevan kovinkaan kauan. Ainakaan tietoisella tasolla, tunnetasolle jää aivan varmasti viha noita kirottuja muurahaiskansalaisia, duunareita kohtaan.

Tapaukseen verrattuna soma Li on suorastaan ihastuttavan rehellinen Karva-Kreetan aviisin toimittelija Mika Koskisen puoluejohtajatenttauksessa. Koskisen peräänkuuluttaessa kommunismin haamun perään soma Li vastaa sirkeästi:
"Kommunismin haamu ei kummittele Vasemmistoliiton ympärillä, joka on 90-luvun alussa perustettu uusi moderni punavihreä puolue."

Kyllä tuosta täytyy antaa täydet rehellisyyspisteet:
soma Li ei yritäkään teeskennellä johtavansa työväenpuoluetta, vaan Anarko-Markojen ja Antifa-Annojen bailupuoluetta, joka on 1990-luvun alussa lopullisesti ja täydellisesti hylännyt Aarne Saarisen perinnön.

SDP:stä ei tällaiseen rehellisyyteen ainakaan vielä ole ollut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, soma Li ei esitä työväenpoliitikkoa mutta kyllä hän toisaalta ihan rehellisesti tarjoaa suomalaisille Venezuelaa. Tajuamatta mitä hän saa aikaiseksi jos pääsee valtaan. SDP:stä voi todeta sen, mitä Jussi Halla-aho sanoi eli ei ole olemassa niin selkärangatonta nilviäistä kuin pohjoismainen sosialidemokraatti.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus oli tällainen lastenrattaat-keskustelu, jossa hieman ns. kummasteltiin, miten ei-työpainoitteisella maahanmuuttajaväestöllä tuntuu aina olevan uudenkarheat rattaat käytössä - mieluiten vielä tupla-mallia. Tämä toki katsottiin pienisieluiseksi napinaksi.

Mutta oikeasti mennään asian ytimessä: kun suomalainen työssäkäyvä ex-nuori 30-kymppinen on viimein katsonut taloutensa kestävän vauvan, hän käy katsomassa uusia rattaita, mutta tajuttuaan niiden maksavan alkaen 500 euroa, hän hommaa joltain kirppikseltä korkeintaan satasella jotkut maitokärryt.

Sitten kun niillä maitokärryillään työntelee esikoistaan, niin vastaan töpsähtää uutukaisine rattaineen viisilapsinen Fatima, joka ei ole koskaan tehnyt yhteiskunnan eteen mitään - paitsi lisännyt painoa. Jos ei ole koskaan sattunut huomaamaan, että alijäämäisessä budjetissa miljardin lisämeno on jostain muualta pois, niin sen huomaa jo todennäköisemmin, jos naapurin päivät läpeensä oleilevan eksoottistuoksuisen poppoon maksukyky vaikuttaisi omaa keskiluokkaista perhettä paremmalta. Voi olla, ettei tule demareita äänestettyä.

Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Valtsu. Hyvin kommentoitu ja kertoo hyvin miksi vitutuksen määrä kasvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kummastuttaa, Väinö Tanner oli demari - mitä helvettiä on tapahtunut demariudelle?

Vaaran vuosina, 40-luvun lopulla ja 70-luvun alussa demarit oli Suomalaisia. Ja Saarislaiset kommarit 70-luvulla. Kaksi sakkia joita neukuttajat ja stallarit vihasivat yli kaiken.


Tunnen vanhastaan joitakin järkeviä, asiallisia ja vanhoja demareita, ay-hemmoja,kunnallispoliitikkoja, kansanedustajia ja pari ministeriä (ex-), nyt silmistään kuvastuu epätoivo - mitä helvettiä on tapahtunut. Ennen palkkakehitys ja duunarin etu nyt transuilu ja joutoroikaleiden ihmisoikeudet ja kaikenmaailman torveilut.

Nyt rinne ja muut demariakat liin säestyksellä kilpailevat tyhmyydessä ja epäsuomalaisuudessa.


Vaan kohta tuuli käy ylitseen, eikä niitä enää ole.

Demokratian supersankari Ratkaisija iskee sunnuntaina. Sinä olet Ratkaisija, minä olen Ratkaisija, äänestäjä on Ratkaisija

Vox populi, vox dei.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Joo, vanhat asevelisosialistit eivät tunnistaisi nykyistä demaripuoluetta. Aarne Saarinen saisi sydärin nykyisestä vasemmistoliitosta.

Ja me olemme ratkaisijoita:

https://www.youtube.com/watch?v=nXpzdtn_7q0&feature=youtu.be

vieras kirjoitti...

Salonkisosialistin synonyymi on samppanjasosialisti.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Samppanjasosialisti

Salonkisosialismi muistuttaa aristokratian ja byrokratian yhdistelmää. Ennen vanhaan oli semmoinen kuin virka-aateli:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Virka-aateli

Jos sosialisteista ja kommunisteista jättää työväen kokonaan pois niin jäljelle jäävä osa on aika lailla elitistinen, yläluokkainen ja aristokraattinen. Sosialismissa ja kommunismissa on eliitti, yläluokka ja aristokraitia. Siis puolue-eliitti, kuten oli NKP:ssä. Jotkut puolueen tai hallintobyrokratian positiot ovat jopa perinnöllisiä tai ainakin tietyistä suvuista tulee tiettyihin asemiin päässeitä.

Mikäli kaikki työläiset hylkäisivät sosialistipuolueet kokonaan niin silloin sosialistipuolueita äänestäisivät vain akateemiset piirit, julkishallinnon byrokraatit, mediaväki, verorahoitteisissa "kansalaisjärjestöissä" pyörivät aktiivit, sekä kulttuuriväki. Muualta ei käytännössä tulisi äänestäjiä.

Mikäli esim. Suomessa olisi ollut alusta alkaen vahva työväenpuolue ilman sosialismia, niin tällöin sosialisti- ja kommunistipuolueet olisivat jääneet edellä mainittujen tahojen puuhastelukerhoiksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Sanna Marin on syy, miksi Antti Rinne jatkaa edelleen huonosta terveydentilastaan huolimatta. Kun Marin pääsee johtopaikalle, viimeisetkin duunarit katoavat riveistä.

Hemuli kirjoitti...

Nyt vain tarttis saada äänestäjät vaalikoppiin asti. Gallupit ei auta jos ei käydä äänestämässä!

Oma lukunsa sitten on miten kansanedustaja paikat jakautuu. Tiukassa kisassa on osittain tuurista kiinni miten vaalipiirien viimeiset paikat menee. Kokkareilla oli viime kerralla enemmän ääniä mutta saivat vähemmän kansanedustajia.

Tiukka-meno kirjoitti...

Heh, tulipa noista lastenrattaista mieleen että niitähän meidän kylän vokin partalapset työntelee kauppareissuillaan, yleensä Lidliin. Ja arvatkaapa mitä niissä rattaissa on paluukuormana? Oluttapa tietysti, siinä menee muutama koppa kevyesti varsinkin kun vaihtaa välillä vetovuoroa ja kaupungintalon puistossa voi hörpätä elvyttävät Oluet ennen hengenvaarallista Vuoksen ylitystä, onneks siihen on silta rakennettu jo -30luvulla kamelikirurgien kävellä.

Anonyymi kirjoitti...

TV:ssä esitettävä demarien vaalimainos bussipysäkillä odottavista ihmisistä ajatuksineen herättää ristiriitaisia viestejä. Bussin ratissa tuo A. Rinne (moniosaaja?).Tuossa videossa bussi ajaa/siirtyy vasemmalta oikealle. Kuka tulee seuraavalta pysäkiltä kyytiin ja onko Uurainen tai Loimaa bussin reitin varrella?

Symboleilla on merkitystä. Vuonna-79 uusitussa 5 markan kolikoissa oleva laiva kulkee oikealta vasemmalle. Vanhemmassa vasemmalta oikealle. Heraldiikka pitää tätä uudemman kolikon laivan kulkusuuntaa virheenä. Se kuvastaa että maasta poistuu omaisuutta ja varallisuutta. No, myöhemmin historia/nykyisyys on tämän todistanut päätelmän oikeaksi.

T.
S.E.P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Vasarahammerille, Hemulille, Tiukka-menolle ja S.E.P:lle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Tuo virka-aateli on ihan käypä vertaus ja vasemmistopuolueissa on olemassa valmis nomenklatura jos joskus kansandemokratiaan siirryttäisiin.

Vasara: Jep. Sanna Marin: karkoittaa talossa ja työmaalla.

Hemuli: Nukkuvien Puolue on se pahin vihollisemme. Ja vaaleissa tuurillakin on merkityksensä. Siksipä se yksikin ääni saattaa ratkaista.

Tiukka-meno: Noo… pitäähän pojilla kunnon kärry olla… kuka sitä raskaita kaljakeissejä nyt muovipusseissa. Ja se on kyllä selvää sortoa ettei pojille olla järkätty taksikyytiä.

S.E.P: Koiranleuat ovat jo ehtineet tuunata sen demareitten bussivideon. Sanoisin, että tämä tuunattu versio on kyllä realistisempi:

https://mvlehti.net/2019/04/10/video-sdp-nayttaa-suomen-suunnan-katso-mika-se-on/

Anonyymi kirjoitti...

Terve,

tällainenkin löytyy:

https://www.youtube.com/watch?v=OtOYHTRSMes

Tosin bussin habitus vaihtuu lopussa vähän klassisemmaksi. Mutta efektit on hyviä.

terv. Achtung

Tiukka-meno kirjoitti...

Ei oo, joo mutta linja-autokyyti kyllä, se on niin salanen se vokki ettei bussitkaan saanu mennä sinne, nykykäytännöstä en tiiä. Siinä ne arpo kassejaan liittymässä vuos sitten.
Ihmeen rauhallisesti ovat täällä olleet, oiskohan perheellisiä enenpi kuin keskimäärin, vain muutama raiskaus alle 30 00 cityssä.

Tiukka-meno kirjoitti...

Korjaan 30 000

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta poikien kaljakärryn kuskaamisesta tuli mieleen ihan luotettavalta taholta kuulemani tarina. Eräässä kerrostaloasunnossa tehtiin remonttia. Viimeiset vuokralaiset olivat olleet opiskelijapoikia jostakin Lähi-idästä. Heihän jäljiltään löytyi keittiön kaapeista melkoinen määrä tyhjiä viinapulloja ja ikkunat, jotka oli peitetty alumiinifoliolla. Oltiin kuitenkin kunnon muslimeja, sillä eihän Allah nähnyt heidän ryyppäämistään.

Rouva Ano

vieras kirjoitti...

Onko Ykä kuullut toteamusta että oikeisto ja konservatiivit voittivat kylmän sodan sotilaallisesti ja taloudellisesti, mutta vasemmisto voitti kulttuurisodan?

Miksi oikeisto, konservatiivit ja kansallismieliset ovat laiminlyöneet kultturin ja ylipäätään kaiken mitä on politiikan ulkopuolella, siis metapolitiikan? Ovatko ne luulleet että "valta" tarkoittaa pelkästään presidentinvirkaa, parlamenttipaikkoja ja ministerinsalkkuja?

Heikki Luoto tekstitti dokumentin kulttuurimarxismista sekä Andrew Breitbartin haastattelun:

https://www.youtube.com/watch?v=Ak7LcXIJJdc

https://www.youtube.com/watch?v=lqrMNKXhSl0

Heikki on suomentanut hyviä tekstejä:

Kuinka vasemmisto voitti kylmän sodan
https://sarastuslehti.com/2017/02/12/kuinka-vasemmisto-voitti-kylman-sodan/

Bartholomew: Koulutus selittää liberaalieliitin idiotismin
https://www.kansalainen.fi/bartholomew-koulutus-selittaa-liberaalieliitin-idiotismin/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Tiukka-menolle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Tuo oli vielä parempi, kiitos. Laitan linkkinä seuraavaan postaukseen.

Tiukka-meno: Noista vokeistahan on niitä hupikuljetuksia tehty muuallakin.

Rouva Ano: Pulloista sinänsä selviää siivoomalla mutta ainakin Varissuon remppamiehiltä on tullut tietoa että etelän suunnasta tulleet elintasosiirtolaiset ovat pilanneet kämppiä juoksuttamalla jatkuvasti kuumaa vettä ja saamalla aikaan kosteusvaurioita. On pitänyt saada kotoisampi ilmanala, katsos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös vieraalle, meni kommentit ristiin. Olen toki kuullut ja sehän pitää paikkansa. Osittain kai siihen on vaikuttanut aikanaan KGB:n maskirovka mutta sen jälkeen se on kyllä edennyt omalla painollaan. Sitä kuvaa toimittajakuntamme lähes täysi vihervasemmistolaisuus. En muuten sanoisi nykyisiä vihervasemmistolaisia tietoisiksi kulttuurimarxilaisiksi vaan yksinkertaisesti muotia seuraaviksi ajatuksettomiksi typeryksiksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuossa demarien vaalivideossa (siis siinä alkuperäisessä) on metkaa symboliikkaa:

Antti Rinne istuu bussin kuskinpukilla kehottaen matkustavaisia nousemaan kyytiin. Vaan onko Rinteellä voimassa olevaa linja-auton kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia?
Jos ei, hänhän vaarantaa tietoisesti sekä itsensä että hänen kyytijäntaitoihinsa luottavat matkustavaiset.

Kysymykseen Rinteen bussikortista vastasi asianomaisen viestintävastaava Dimitri Qvintus näin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005979075.html

Eli ei kortilla väliä, sillä Rinne ei toki ajanut bussia mainoksen kuvauksissa metriäkään.

Lisää metkaa symboliikkaa:
Rinne siis esiintyy mainoksessa tehtävässä, johon hänellä ei ole rahkeita. Ei tarvitsekaan, sillä hän ei todellisuudessa toimikaan kyseisessä tehtävässä, jonka mainoksessa suoritti todellisen, voimassa olevan pätevyyden omaava.

Mainoksen viesti siis on, ettei Rinteellä ole todellisuudessa kykyjä pääministerin toimen hoitamiseen, vaikka hän sellaista esittääkin. Ninpä pääministerinä joku toinen vastaisi siis pääkanisterin toimesta, jossa Rinne esiintyisi toimivansa.

Liekö tällainen symboliikka käynyt Rinteellä, Marineilla ja Qvintuksilla hetkeäkään mielessä?
Hupivideoiden tekijöillä selvästikin on, sillä noinhan siinä todellisuudessa kävisi, jos Rinne lähtisi ajamaan bussia.
Entä toimimaan pääministerinä?

No, senhän ikävä kyllä taidamme nähdä ihan omin silmin seuraavan neljän vuoden mittaan...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Lienee sinänsä sama mikä ajokortti Rinteellä on mutta valtiolaivan kipparina hän vaarantaa tietoisesti hänen kyytijäntaitoihinsa luottavat matkustavaiset. Mikä mitä varmimmin realisoituu seuraavan neljän vuoden aikana.

vieras kirjoitti...

Jostain luin tai kuulin että ennen vanhaan, useita vuosikymmeniä sitten, eduskuntavaalien äänestys oli toimenpide, johon suhtauduttiin asiaankuuluvalla hartaudella. Äänestyspaikalle mentiin ykkösvaatteet päällä. Ei menty maatilan tai tehtaan työvaatteissa. Vaalitoimituksen jälkeen juotiin vaalikahvit (tai äänestyskahvit). Onko Ykä kuullut tämmöisestä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Taidan olla liian nuori (puolessavälissä kuuttakymmentä) tähän. Tavan vermeillä on aina menty. Ehkä tämä oli tapana vielä joskus 1960-luvulla.

vieras kirjoitti...

Jussi taitaa olla kissafani. Tässä on kuva jota on näytetty medioissa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006060943.html

Jos Jussi pääsee pää- tai muuksi ministeriksi niin olisi jännä kuvitella hänet virkahuoneen työpöydän äärellä, kissa sylissä tai työpöydällä makoilemassa. Pääministerin työpöytä valtioneuvoston linnassa:

https://4.bp.blogspot.com/-z5St9F4lWmc/VTk30vK6ZJI/AAAAAAAASqo/gioIOkrYC6U/s1600/IMG_0931x.JPG

https://4.bp.blogspot.com/-GzLhyZpf0-U/VTk30xygT9I/AAAAAAAASqs/NSrWDhfqPi8/s1600/IMG_0934x.JPG

https://3.bp.blogspot.com/-x_9AVpMHD4s/VTk319InP-I/AAAAAAAASq0/ghkqMaLQDbU/s1600/IMG_0935x.JPG

https://3.bp.blogspot.com/-y_MgL0JdcXo/VTk32MQfA3I/AAAAAAAASq4/YjjFgRsKeMw/s1600/IMG_0936x.JPG

Pitäiskö Britanniassa vaihtaa pääministeri jos ei meinaa saada brexitiä toteutettua? Pääministeriksi vaikka virka-asunnon kissa tai lainata jostain perheestä brittiläinen lyhytkarva.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chief_Mouser_to_the_Cabinet_Office

https://en.wikipedia.org/wiki/British_Shorthair

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Antaa nyt olla näitten kissojen. Ne eivät kumminkaan hallitusta muodosta.

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano kirjoitti:
"Viimeiset vuokralaiset olivat olleet opiskelijapoikia jostakin Lähi-idästä. Heihän jäljiltään löytyi keittiön kaapeista melkoinen määrä tyhjiä viinapulloja ja ikkunat, jotka oli peitetty alumiinifoliolla. Oltiin kuitenkin kunnon muslimeja, sillä eihän Allah nähnyt heidän ryyppäämistään."

Tarkkaan ottaen Koraanissa kielletäänkin vain viini, ei muita alkoholijuomia. Osa muslimeista kuulemma ymmärtääkin asian niin kirjaimellisesti, että kielto tosiaan koskee vain viiniä; vodkaa ja muita väkeviä juomiakin saa kyllä juoda, samoin kuin oluttakin. Mutta onko se oikea tulkinta, siitä eivät muslimioppineetkaan ole yksimielisiä. Esimerkiksi Saudi-Arabiassa ovat kaikki alkoholijuomat lailla kiellettyjä.

Anonyymi kirjoitti...

Voin Vieraalle omalta osaltani valottaa tuota äänestysasiaa. Kuuluisaan vanhaan hyvään aikaan, jolloin ääestämäänkin pääsi vasta 21-vuotiaana, joka oli silloin täysi-ikäisyyden raja, piti nauttia kansalaisluottamusta (se otettiin pois määrätyistä rikoksista tuomituilta) ja äänestäminen oli todella vakavahenkinen tilaisuus. Vanhempani menivät aina paremmin pukeutuneina ja muistan hyvin oman eka kertani, kun setä siellä pöydän toisella puolella sanoi, että mahtaako sitä nimeä löytyä, kun on niin kovin nuoren näköinen. Silloin se tietysti vähän närkästytti, kun piti niin esittää aikuista ja valveutunutta kansalaista.

Rouva Ano

Becker kirjoitti...

Minä muistan myös miten ennenvanhaan äänestämiseen suhtauduttiin vakavasti ja pantiin parempaa päälle ja liput salkoihin. Mutta ennenvanhaan Suomessa oli todellisia kansansa parasta ajattelevia valtiomiehiä. Näitä nykyisiä ehdokkaita varten ei kannata paljoa liputtaa eikä pistää siistimpää päälle. Se lippu tiputetaan sinne uurnaan tuskanhien valuessa ja toivoen että nuo Brysselin perseilijät eivät tuhoaisi koko maata vielä äänestäjän elossa ollessa.
Edellämainittu ei luonnollisesti koske Perussuomalaisia eikä heidän äänestäjiään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos lisäyksesti.

Rouva Ano & Becker: Kiitos teillekin lisäyksestä. Itsehän olen sen verran nuorempi että pääsin ensimmäisen kerran äänestämään vasta sitten kun Kekkoslovakia oli loppunut.