perjantai 19. huhtikuuta 2019

LEHDISTÖNVAPAUS VS. SANANVANKEUS


Tuumailin ettei pääsiäisen aikaan sen kummempaa postattavaa tule mutta eräästä uutisesta täytyy sanoa muutama sana. Sillä uutinen koskee juuri sitä, no, sanan sanomista ja kellä sen sanan on oikeus sanoa. Meinaten, journalistiliitto hehkuttaa sitä, että Suomi on noussut lehdistönvapautta mittaavassa kansainvälisessä listauksessa sijalle kaksi. Erityisesti Suomen sijoitusta on nostanut ”oikeuslaitoksen jämäkkä linjaus vihapuheeseen MV-oikeudenkäynnin osalta”.

Anskumä yritän hahmottaa. Suomessa on – niin kuin hyvin tiedetään – täysin yhteen poliittiseen ideologiaan sitoutunut, yksisilmäistä propagandaa pakkosyöttävä valtamedia. Sitten kun markkinoille tulee yksityinen, talkoovoimin pyörivä toimija joka kyseenalaistaa valtamedian saaden vielä huomattavan määrän lukijoita niin mitä tapahtuukaan? Yksityisen mediatoimijan päätoimittajasta tehdään kansainvälinen pidätysmääräys, heppu köijätään Suomeen, pidetään kuukausikaupalla tutkintavankeudessa – samaan aikaan kun törkeistä pahoinpitelyistä ja jopa murhasta voidaan vastata vapaalta – ja tuomitaan lopulta 22 kuukauden vankeusrangaistukseen. Tuomiohan annettiin pelotteeksi muille viestillä että täältä pesee jos tarve on.

Tätä journalistiliitto nimittää sananvapauden voitoksi ja on vielä ylpeä asiantilasta.

No, onhan se tavallaan oikeassa. Suomessa on valtamedialla täydellinen sananvapaus.

Toisaalta tavallisella kansalaisella ei sitten olekaan sananvapautta.

Päivitetyissä journalistin ohjeissa todetaan: ”hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä”

Vanhat ohjeet menivät näin: hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisen oikeus saada oikeita ja yleisesti merkittäviä tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan ympäristöstään”.

Ero on merkittävä ja valtamedia toimii härskisti sen mukaisesti. Ollen ylpeä siitä että elämme tilanteessa jossa vapautta pidetään yllä vankeudella ja uhka lehdistönvapaudelle ei tule valtakoneistosta vaan tavallisten ihmisten sananvapaudesta.

Valhe on totuus ja tietämättömyys on voimaa.44 kommenttia:

KKi kirjoitti...

Näinhän asia on. Eikä asia sillai haittaa kunhan tietää ja ymmärtää. Mitään lukemaansa tai näkemäänsä ei kannata pitää totuutena.

Tähän liittyy YLE. Joskus kuulee kitinöitä Yleisradion puolueellisuudesta. Voipi hyvinnii pitää paikkansa koska YLE on puolueellinen ihan lakisääteisesti. Tehtävänään edistää monikulttuuria. Toimittelija pulleroille varmasti mieluisa tehtävä. Tehtävä jossa pääsee ihkuttamaan työn puolesta palleroita.

Hyvin kuvaava tapaus oli Päivärinta. Susannen jutut muuttuivat pykälää puolueetttomammiksi heti kun hän lähti YLE:stä.

Hokki kirjoitti...

Käyttämäsi sana "Anskumä" pitäisi ottaa käyttöön ihan virallisesti.
Pinnat siitä.

Tilanne on kyllä hyvin vakava koska puna-Tampereelta pukkaa yhä vain lisää täysin saman aatteen porukkaa valtamediaan.
Joka vuosi.

Banaanivaltiossa joku kenraali tietysti heräisi, ottaisi paikallisen Ylen hallintaansa ja armeija kävisi vähän tukistamassa eräitä poliitikoita.

Suomi tosin ei ole tällainen, joten kansa ottaa vastaan kaikkea paskaa ilomielin koska eletään uskossa että "hyvä" lopulta voittaa.

Mitäköhän Suomen kansalaiset oikeasti miettisivät ja miten he äänestäisivät jos Ylellä joka päivä olisi tunnin TV-raportti siitä, mitä Ruotsissa oikeasti tapahtuu?

Samalla pitää tietysi kysyä että miksi Ylellä ei ole tällaista lähetystä. Siitä kun kansalaiset saisivat aika hyvän kuvan siitä, mihin ollaan menossa.
Anonyymi kirjoitti...

Hieman nurinkuriselta tuntuu myös se, että Journalistiliitto on laittanut hatun kiertämään maksaakseen Johanna Vehkoon sakot, jotka hän sai Junes Lokan herjaamisesta (tosin Lokka on itse myös aika hyvä kyseisessä lajissa). Eipä rientäneet hattuineen sananvapauden puolustajat tukemaan aikoinaan Halla-ahoa, jonka oikeudenkäynti oli sitä paitsi oikeuslaitokselta säälittävä farssi. Nyt vielä näillä Halla-ahon vanhoilla asiayhteyksistä repästyillä lauseilla yritetään tehdä politiikkaa ja hankaloittaa hallitusneuvotteluja, Huusko US:sta ja Hesari taas etunenässä. Leimakirveen heiluttelu loppui nolosti, kun demarien riveistä löytyi aito antisemitisti, uusi kansanedustaja Al-Tahee. Tuntuu olevan hyvää politikkoainesta, kun ei muista, mitä on tullut kirjoittaneeksi.

Hyvää pääsiäistä kaikille! Nauttikaa aurinkoisista säistä; se on toistaiseksi vielä ilmaista!


Rouva AnoKKi kirjoitti...

"
Hieman nurinkuriselta tuntuu myös se, että Journalistiliitto on laittanut hatun kiertämään maksaakseen Johanna Vehkoon sakot, jotka hän sai Junes Lokan herjaamisesta (tosin Lokka on itse myös aika hyvä kyseisessä lajissa). Eipä rientäneet hattuineen sananvapauden puolustajat tukemaan aikoinaan Halla-ahoa, jonka oikeudenkäynti oli sitä paitsi
"

Tässäpä rouva Anolta juurikin tyypillinen YLE:n toimintaa kritisoiva lausunto. Täysin syyttä. YLE tässäkin tapauksessa tekee kuten laki sallii/edellyttää. Vehkoon tukeminen edistää monikulttuuria, eli on siis OK. Halla-ahon tukeminen taas ei edistä monikulttuuria, ei ole OK.

Oikein en ymmärrä mistä ihmisille tulee käsitys YLE:n tai minkään muunkaan valtiollisen instanssin puolueettomuudesta? Lieneekä kyseessä se naivius johon "Impivaara" aikaan totuttiin. Maassa kun ei oikein ollut kuin pottunokkia, niin ei ollut kuin politiikkaa pottunokille.

Nykyään on syytä ymmärtää, että jotkin puolueet edistävät Suomen muuttamista EU:n liittovaltion halpatyö-/luontokerhoperiferiaksi. Kokoomuksen politiikka tyypillisenä esimerkkinä. Valitettavasti nämä tällä hetkellä ovat vallassa. Työkaluinaan heillä on VAltion instrumentit, esimerkkinä poliisi, koululaitos ja YLE.

Pointti on se, että naivia luulla valtion toimijoiden olevan puolueettomia. Eivät tietenkään ole, vaan hallitsijoiden työvälineitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Hokille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne. Kannattaa laittaa tähän taas lainauksena erittäin hyvä Vasarahammerin määritelmä valtamedian toimintatavasta eli:

”Ensin kirjoitetaan trollausta lähentelevä roskajuttu, sitten saadaan negatiivista palautetta ja lopuksi toimittaja uhriutuu, kun hän on joutunut maalituksen kohteeksi. Jälkiruuaksi vaaditaan puuttumista verkon vihapuheeseen, koska se rajoittaa toimittajan sananvapautta”.

KKi:

Viesti1: Yle on puolueellinen lakisääteisesti ja ”majesteettirikos” (jota Suomen laki ei edes tunne) alkaa koskea sitä. Kyseinen oikeudenkäynti ja siihen liittyvä prosessi oli hyvä esimerkki.

Viesti2: On tässä yksi oleellinen ero niihin vanhoihin aikoihin. Valtamedia ei ole enää hallitsijoiden työkalu vaan vallanpitäjä itsekin. Ja kun se kyseinen valtamedia on keskittynyt vihervasemmiston käsiin niin ollaan enemmän kuin vaarallisessa tilanteessa.

Hokki: Anskumä kiitän. Noista kenraaleista muuten tuli mieleen Turkin armeija joka kerta toisensa jälkeen esti islamilaisuuden nousun ja piti Turkin sekulaarina valtiona. Erdoganin aikaan sekin asia on päivitetty oikeauskoiseen malliin. Se tunnin raportti Ruotsista olisi paikallaan ja siksi kannattaa mainostaa mahdollisimman paljon PT-mediaa. Siellä sitä raporttia tulee.

Rouva Ano: Niinpä tuntuu. Lokka osaa aukoa päätään mutta Vehkoon tapauksessa oli kyllä kyse savolaisesta ”osattaan sitä tiälläkkiin”-mentaliteetista. Jussin vanhojen juttujen kaivaminen ei ollut mikään yllätys ja se oikeudenkäynti oli täysin poliittinen. Kun Jussin juttu oli oikeastaan piruuttaan tehty kopio Kalevan suomalaisille haistattelevasta jutusta. Josta tietenkään ei mihinkään oikeuteen menty. Ja voi muuten sanoa että tuo demareitten tuuri noitten etnisesti edistyksellisten ehdokkaitten kanssa alkaa olla jo eeppinen. Oikein hyvää pääsiäistä sinnekin.

Hemuli kirjoitti...

"Oikein en ymmärrä mistä ihmisille tulee käsitys YLE:n tai minkään muunkaan valtiollisen instanssin puolueettomuudesta?"
-----
Tulisiko siitä, että lehdistö on julistanut olevansa sitoutumatonta ainakin 90-luvulta asti? Yle taas kait on aina ollut juhlapuheissa sitoutumaton.

Tiedotusvälineissä "sitoutumattomuus" jo itsessään on mahdottomuus. Jutut tekee toimittajat ja toimittajilla on ihan aina jokin henkilökohtainen mielipide asiasta, joka näkyy jutuissa.

Isossa maailmassa tiedotusvälineet on rehellisesti johonkin suuntaan kallellaan ja myös ilmoittavat asiasta. Tällöin toimittajat valitsevat työnantajansa omantunnon mukaan ja lukijat osaavat auhtautua juttuihin oikealla tavalla - fiksuimmat ihmiset seuraavat montaa eri tiedotusvälinettä ja muodostavat oman mielipiteensä.

Suomessa "sitoutumattomat" salaavat agendansa ja iso joukko ihmisiä kuvittelee että "sitoutumaton" = "puolueeton" ja yhden median (valta media)seuraaminen riittää.

KKi kirjoitti...

"
Ja kun se kyseinen valtamedia on keskittynyt vihervasemmiston käsiin niin ollaan enemmän kuin vaarallisessa tilanteessa.
"

Niinno siis kaikki instituutiot ovat vihervasemmiston kassaroita. Jopa ihailemasi sotaväki. Pistävät maastopukupenskat vitun pikkoloiksi palleroille.

Koko ajanhenki, se zeitgeist, pitää saada muuttumaan. Nykyisestä vaahtokarkki yhteiskunnasta jossa on järkytys jos oletetulle tulee henkinen pipi, pitää päästä yhteiskuntaan jossa on oikeus ja kohtuus.

...ttu tämä ajanhenki. Sain palautetta kun arvostelin alaisen. Sanoin suoraan, että se teitpä parhaasi tai et, ei riittänyt. Mun pomon mielestä oli väärin kun toiselle tuli paha mieli. Aivan sama. Minua kun ei kiinnosta toisen mielipiteet vaan se, että homma saadaan hoidettua. Minulle ei makseta empatiasta.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tämä sitten on ehkä rumasti ilmaistu mutta minusta kysymyksessä on a) toimittelijakunnan sisäsiittoisuus b) meidän median harvinaisen kapea omistuspohja. Otetaanpa piripirkko eli Jessica joka ullatus ullatus seuraa mediasta toiseen kuin hai laivaa erästä häneen esimies asemassa olevaa herraa. Sattumaa vai voisiko vetää jotain härskimpiä päätelmiä. Omistuspohja jos otetaan mukaan myös sähköiset tiedoitusvälineet niin yle on "valtion", sitten tulee Aatos ja Jane Erkon säätiö, Herlinien suku jotka nyt riitelivät välillä keskenään, Laakkoset, Bonnier ja Telia. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Toimittelijat? Toimittelijoiden koulutus on romahtanut, nykyään suurin osa tulee Tampereelta poliittisesti oikeaoppisesta korrektista toimittaja koulutuksesta. Ennen he olivat joko valmistuneita tai vähän vaiheeseen jääneitä usealta erialalta. Mutta taustatyöt tehtiin hyvin ja jopa aatteellisimmatkin olivat tarkkoja työn jäljestä. Joukossa oli hyvinkin sivistyneitä. Suomen Kuvalehti tuli pitäjän sivistyneistölle, minäkin luin ja tilasin Uutta Suomea lehti joka panosti korkeaan laatuun, huippu toimittajat. Telkkarissa oli Arto Tuominen, Timo T A Mikkonen, Leif Salmen, Pekka Oksala. Kysymykset tiukkoja mutta keskustelu jouheaa eikä huudeltu päälle. Mitähän vanha toimittaja sukupolvi ajattelisi perinteen jatkajista? Tuskin ainakaan mieleen tulisi ensimmäisenä että pojasta polvi paranee.

Joppos123 kirjoitti...

YLEja HS elää omassa kuplassaan ja niille on tärkeintä "hyvä safka", mitä jos kokki vähän raiskaa, raiskaahan Suomalaisetikin.
On aika lailla voimaannuttavaa läväyttää aamuisin töllö auki pelkästään sen takia , että saa samantientien vittulua päin naamaa.
Masokistista hommasta tekee se, että mä jumalauta maksan vittuilusta. Maksimit.

Becker kirjoitti...

Niin, Suomessa lehdistö on todella vapaata. Niitä eivät sido mitkään säännökset koskien totuutta, tasapuolisuutta, puoleettomuutta tai moraalia. On vaan niin helvetin vapaata.

Anonyymi kirjoitti...

Pahe mainitsi Leif Salmenin jotenkin positiivisessa valossa. Liekkö ollut mies paikallaan kylmän sodan aikaan mutta Pressiklubi ohjelmassa hän kävi tekemässä yleistä vaivaantuneisuutta aiheuttaneen vierailun jossa hän kertoi Halla-ahon olevan surullinen hahmo menneisyydestä. Kymmenen vuotta myöhemmin asiat etenevät hyvinkin tarkkaan Halla-ahon ennustamalla tavalla. Onkohan Salmen jo ymmärtänyt että se olikin hän itse joka on tyystin menneisyyden miehiä. Tuskinpa. Moinen itsetutkiskelu kovin harvoin kuuluu tuon lajin ominaisuuksiin. Salmenille kävi niin kuin lukemattomille muille ennen häntä: alkoi uskomaan omaan legendaansa. Silloin sitä ylpeyttään lakkaa vastaanottamasta uutta informaatiota.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille, KKi:lle, Patelle Pankavaarasta, Joppos123:lle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Juu, ja olihan Suomessakin sinne 1990-luvulle asti systeemi jossa lehdet selkeästi tunnustivat väriä ja toimivat sen mukaan. Ns. sitoutumattomuuden mukana tulikin sitten sitoutuminen punavihreisiin arvoihin lehdestä ja kanavasta riippumatta.

KKi: Ensinnäkään minä en ihaile sotaväkeä. Pidän sitä vain välttämättömänä. Itseäni varusveijarina vitutti joka ristuksen päivä. Mutta joo, elämme ammatti- ja tapaloukkaantujien valtakautta. Kun vaan loukkaannutaan oikeaoppisista aiheista. Ja työelämässä tuo mainitsemasi asia vaikuttaa julkisella sektorilla vieläkin enemmän.

Pate: Joo, kyllähän media on Suomessa keskittynyt harvoihin käsiin. Lieköhän enää yhtään itsenäistä maakunnallista valtalehteä? Toimittajat olivat ennen toimittajia – varsin laajalta taustalta – ja nykyisin politisoituneita, yliopistokoulutettuja toimittajia. Tuosta listastasi ottaisin sinänsä Leif Salmenin ja Pekka Oksalan pois. He kun kehittivät 1980-luvulla sen haastattelutyylin jonka ideana oli pyrkiä tekemään haastateltava mahdollisimman naurettavaksi.

Joppos123: Äläkä unohda kivoja pelihetkiä. Jotka sinä maksat.

Becker: Jopa niin vapaata että sen vastustajat voidaan panna vankilaan.

Ano: Olet oikeassa. Se Pressiklubi oli tietysti pohjanoteeraus mutta jo 1980-luvulla mies keskittyi korostamaan omaa erinomaisuuttaan.

vieras kirjoitti...

Jussi jauhotti Huuskon:

https://www.youtube.com/watch?v=VnpY5X1qQNs

Jos syyttäjällä olisi ollut yhtään hoksottimia niin hän olisi huomannut että Jussi parodisoi Kalevan kirjoitusta. Herjan kohde oli sanomalehti Kaleva eivätkä somalit etnisenä ryhmänä. Tämä olisi ollut peruste tehdä syyttämättäjättämispäätös ja pistää keissi sitä myötä päätökseen. Mutta kun syyttäjä oli kuka oli, niin kävi kuten kävi. Btw. joko hän on mennyt eläkkeelle kun ei ole kuulunut mitään? Jos hän joskus tulee katumapäälle niin voisi julkaista paljastuskirjan jossa pyytää Jussilta anteeksi ja kertoo mistä tuossa keississä oli kysymys.

Silloin 2008-2009 ei tainnut olla somea siinä mitassa kuin nykyään. Jos olisi ollut niin nuivat olisivat voineet masinoida tukijoukot Jussin tueksi ja aloittaa massiivisen somekampanjan Jussin puolesta. He olisivat trollanneet ja maalittaneet syyttäjää ja tuomaria, hovioikeutta ja korkeinta oikeutta. Samalla olisi pistetty kolehti kiertämään että saadaan oikeudenkäyntikulut ja sakot maksettua.

Jossain kuumaverisemmässä kulttuurissa väkijoukot olisivat menneet syyttäjän toimistolle, tuomarin toimistolle, hovioikeuteen tai korkeimpaan oikeuteen ja raahanneet asiaa käsittelevän syyttäjän, tuomarin, hovioikeuden tai korkeimman oikeuden jäsenet ulos kadulle.

vieras kirjoitti...

Perustuslakiin pitäisi säätää samanlainen kohta kuin Amerikan perustuslain ensimmäinen lisäys, joka takaa mielipiteen ilmaisun vapauden.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Jos Leiffiä verrataan Stilleriin niin haastattelussa pitäisi olla kuulosuojaimet, Stillerille työntää sordiino suuhun ja semmoinen roiskesuoja ettei pärskeet tule päälle. Näistä ylenannon, pöllölaakson ja sanomien populasta minulla närästää ja pahoinvointi. Alfalla ja TV7 on ihan asialliset haastattelijat. Hyvin tehdyllä tutkivalla journalismilla on luotu yksiura joka kieltämättä on ehkä vailla vertaansa. Me kysymme ohjelmasss selvitettiin puukauppoja Lapissa ja 3kk myöhemmin alkoi nuoren toimittajan ura valtakunnan politiikassa. Arvakkaapa kuka? Tai toinen joka aloitteli muttei jäänyt ajankohtaisohjelmien pariin nyt evp valtiopäivämies Alatalo.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Kyllä minulle opetettiin yhteiskuntaopin tunneilla 1980 luvun alkupuolella sähköisestä viestinnästä että BBC oli puolueeton ja ei päästänyt ankkoja. TASS odotti siihen asti kun politbyroo antoi viralliset ohjeet. Samoin AFP, Reuters nämä silloin isot toimijat antoivat pääsääntöisesti faktaa ehkä ihan vähän omien sidosryhmien kannalta katsoen jopa Reporadio tai sen edeltäjä Hella Wuolijoen johtama Yle. Siĺloin saattoi olla poliittista hypetystä kuten nämä Työläisen arkea ja Neuvostoihmisiä, Naapurineljännes tai Näin naapurissa joissa tekijätkin oli valittu eduskunnan voimasuhteiden mukaan. Mutta ei mitää sukupuolisia epänormaaliuksia niin kuin nykyään on Makea ja Kakea. Saas nähdä kun Finlayson osti Reiska tehtaan ja siirtää sen pois Lieksasta tuleeko Make ja Kake tossut tai Ibrahimit. Jälkimmäiset pitää saada nopeasti pois jalasta jos heittää lusikan nurkkaa ja kengät on jalassa joutuu quranin mukaan helvettiin.

Hemuli kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/3-10735972

Mahtaakohan yle koskaan tajuta, että nämä jutut ovat suoraa mainosta persuille? Vai vieläkö yle kuvittelee, että persujen äänestäjät ovat syrjäytyneitä miehiä?

Itse kun on töissä suurehkossa insinööri puljussa ja oma kupla muodostuu melkoisen nuivista valkokaulustyöläisistä niin nämä analyysit ei oikein yllätä:

https://www.talouselama.fi/uutiset/nyt-irtosi-perussuomalaisten-kasvun-tulppa-sanoo-professori-suomesta-loytyi-uusi-ryhma-perusporvarit-sellainen-salarakas/a5d3b421-e965-46c6-a54d-946126fe6ccd

Paljon enemmän yllättää, että "perusporvarien" olemassaolo vieläkin yllättää....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Patelle Pankavaarasta ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

vieras: Joo, hyvin Jussi pläjäytti. Mutta kerta toisensa jälkeen miestä vastaan hyökätään tuolla poliittisella tuomiolla. Tuo kyseinen Illman on nykyisin tuomarina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Ja niihin aikoihin sitä samanlaista somea ei ollut. Oikeastaan Hommaforum oli ensimmäinen järjestyneempi muoto. Mitä tulee siihen perustuslakiin niin eihän nykyinen eduskunta sellaista säädä. Se olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten, Ståhlbergin aikaan ja siihen olisi pitänyt lisätä kansakuntaa suojelevia muuttamattomia elementtejä. Niin kuin se, että itsenäisyydestä ei saa luopua. Mutta eihän siihen aikaan voitu tajuta, mihin joskus mennään.

Pate: Stiller on vastenmielinen tyyppi jonka menestystä en käsitä. Ja vastaus kysymykseesi on tietysti Väpe eli Paavo Väyrynen. Silloin aikanaan suomalainen uutisointi oli varsin totuudenmukaista. Jopa Neuvostoliitostakin sai kirjoittaa huonoja uutisia, tosin tasapuolisuuden nimissä samassa lähetyksessä/lehdessä niitä piti olla myös lännestä. Mitä Reiskoihin tulee niin kiinalaisreiskat eivät minun jalkaan koskaan tule.

Hemuli: Varmaankin näissä ”perusporvareissa” yllättää se, että tiedostavaisto on alkanut itse jo aikaa sitten uskoa siihen rakentamaansa olkiukkoon että persujen kannattajat ovat lähinnä päihdeongelmaisia ja nupistaan sairaseläkkeellä. Mitä taas tulee tuohon Ylen ilmastouutiseen niin niitten jatkuva tuputtaminen on saanut aikaan niin totaalisen kyllästymisilmiön että harvoin niitä viitsii lukea otsikkoa pidemmälle. Kun tietää oikein hyvin mitä luvassa on.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

On se vaan mukavaa tietää, että mielipiteiden vastaanottaminen on minunkin perusoikeuteni.

Bobrikov

Yrjöperskeles kirjoitti...


Tervehdys, Bobrikov. Jep. Tai jos valtamedialta kysytään niin nimenomaan oikeaoppisten mielipiteitten vastaanottaminen ja omaksuminen on oikeuden lisäksi sinun velvollisuutesi.

Anonyymi kirjoitti...

Muistetaan myös JSN:n puheenjohtajan, tämän Elinan kommentti, kun rikastamistapauksen jälkeen meno iltapäivälehtien keskustelupalstoilla yltyi siinä määrin, että forumeista vedettiin töpseli seinästä. Tämä oli kuulemma sananvapauden kannalta tärkeää. Siis se, että keskustelua ei ole.

Tokihan kommenteissa oli sellaisiakin, että nykyisen rikoslain mukaan saatettiin rajoja ylittää, mutta roskiin meni myös täysin asiallista kommenttia. Viime mainittujen suurin vika oli ja on tietenkin se, että ne kuvaavat todellisuutta totuudenmukaisemmin ja unelmasta poiketen.

Tuon liberaaliporukan meiningin voi tavallaan tiivistää seuraavasti; Otetaan näkökulma asiaan A, joka on vallitsevan käsityksen / todellisuuden negaatio. Tätä toitotetaan ja koska on otettu asema, jota ei voi argumentein puolustaa, haukutaan kaikki, jotka tätä asemaa uhkaavat. Uhka voi olla henkilö, sananvapaus, mikä tahansa mikä voisi auttaa ymmärtämään asioiden moninaisuutta. Toistaiseksi on puolustauduttu ilman fyysistä väkivaltaa, mutta senkin aika tulee, yhdessä järjestelmän aiheuttaman sorron ja mielivallan kanssa.

Niin että kaikille vain ämpäri päähän, näkökulmat laajenee.

maallikko

vieras kirjoitti...

Joku Pravdan toimittelija alkoi vinkua jostain Jussin Scripta-jutusta mutta Putkonen hiljensi hänet ja siirsi mikrofonin toiselle. Periaatteessa Jussi olisi voinut sanoa Trumpin tapaan että "olet valeuutinen" ja siirtää puheenvuoron seuraavalle.

https://www.youtube.com/watch?v=3ny36LPh_sA

Ehdotin kerran läpällä että persut voisi tarjota median edustajille alkoholia ja tupakkaa noissa lehdistötilaisuuksissa. Saisko sillä parempia juttuja medialta jos juottaisi toimittajat känniin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässähän oli kysymys yhteen henkilöön (Jessikka Aroon) kohdistuneesta henkilökohtaisesta kunnianloukkauksesta. Kyllä sellainen oli kautta aikojen ollut rangaistavaa, jo ennen kuin sanaa vihapuhe oli keksittykään. Vai onko se, mitä tapauksesta sanotaan esimerkiksi Wikipediassa (https://fi.wikipedia.org/wiki/Jessikka_Aro)
täyttä valhetta, Johan Bäckmaniin kohdistuvaa kunnianloukkausta ja vihapuhetta?

Becker kirjoitti...

Finlayson tosiaan. Reinot ja Ainot nimetään yhteisesti nykysuuntauksen mukaisesti Homppeli of Finland. Unisexitossut jotka sopivat kaikille 33 eri sukupuolelle. Made in China.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Jos ajatellaan median muuttumista niin Alfa Tv ja Tv7 ovat kiusallisia Ylelle, pöllölaaksolle ja sanomille koska ne saattavat käsitellä asioita aivan toisin kuin mainstreamin on sovittu. Tv7 esim. lähi-itää käsittelevistä ohjelmista tulee seuraamisen jälkeen tunne että ylen, Mtv3 tai nelosen käyttämistä asiantuntijoista että millä perusteella noille maksetaan palkka tyhmyydestä ja tietämättömyydestäkö? Alfalla taas esim. ajankohtaisohjelmat kuten Tenhunen etc ovat keskusteluohjelmia mistä saa puheestakin selvän ja toimittajat ovat valmistautuneet haastatteluihin tekemällä tausta työt ettei haastateltavan tarvitse puhua haastattelijalle kuin 4 vuotiaalle. Dokkarit ja kevyempi viihdekkin on ihan ok, Alfalla kun kelpaa estraditaitelijaksi muutkin kuin seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvat. Itse olen lopettanut sanomalehtien tilaamisen ja iltapäiväpaskojen. Kielitaito karttuu kun huomasin että koulun pitkällä saksalla pystyy lueskelemaan ja hockeypuckenglannilla. Vielä kun osaisi venättää että voisi lueskella punaista lokakuuta eli Krasnaja Zvezdaa. Mutta ulkomaisia aviiseja tutkimalla huomaa että yksin eurooppa onkin erilainen kuin hysärissä, ilkassa tai ksml:ssa. Sitä onko toimittajat itsessään valtiomahti vai nomenklatuuran juoksupoikia tai -tytteleitä on välillä vaikea eroittaa. Toimittajat ovat tulleet osaksi sitä pientä eliittiä joka ohjaa ja päättää mistä on korrektia keskustella ja mitkä ovat vaiettavia asioita. Valemediaa jos verrataan valhemediaan niin osa vaihtoehtoisesta mediasta on oikein hyvää, osa täyttä paskaa ja toisissa pitää olla ultrafiltteri. Vaikkapa vastarintaliike jutut ovat hyviä mutta jos joka lauseessa on siionismi, rosvovaltio israel tai puhutaan huoltovajeen paikkaajista, toisissa jutuissa hypetetään lähi-idän terroristiporukoita niin tulee tunne että voisi tuo olla loogisempaa. Mv on parantanut kokoajan, saapa nähdä mitä Janus tuo tullessaan. PT on mielenkiintoinen koska siinä on myös ruotsin tapahtumia. Ongelma on siinä että kun tekijöitä on vähän niin reaaliaikaisuus kärsii, toisaalta myöskin kaipaa saksalaisten, unkarilaisten, tsekkien, puolalaisten... kirjoittajien kommentteja miltä samat asiat näyttävät heidän vinkkelistä. Jaakonsaaren tai Virkkusen, Pietikäisen mielipiteet ei kiinnosta pätkääkään. Samoin venäläisten vaikuttajien mielipiteet olisivat tarpeen. Nyt Yrjöperskeleestä Jessica ja Rysky leipovat vielä meikäläisen kirjoittelun takia kremlin ruplamiljonäärin. Siitä vielä jos haluaa palata nuoruuteen jolloin minullakin oli tukka kuin Absalomilla niin youtubelta löytyy Diskoteka festareiden täysiä nauhoituksia, siellä esiintyy venäläisiä mutta ihan tuttuja seniori-ikäisiä viihdetaiteilijoita joita tuli esim. Taunuksen humppakoneessa luukutettua.

Anonyymi kirjoitti...

Enpä nyt toimittajana niin hirveästi henkseleitäni/rintsikoitani paukuttelisi, tuon rankkauksenhan oli tehnyt Reporters Without Borders. Lasken kaikki järjestöt, joiden nimessä on tuo "without borders" luokkaan hyväuskoiset idiootit.

Kävin vilkaisemassa Finlexistä, että mitkäs taas olivatkaan ne ylen lakisääteiset tehtävät. Eipä löytynyt sanaa "monikulttuuri"; sen sijaan kylläkin kaikenlaista horinaa kansanvallan tukemisesta (heh), suomalaisen sivistyksen ja kulttuurin tukemisesta ja suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimisesta. Onko Husu ja Ali-ohjelma jo suomalaista kulttuuriperintöä? Toki asiapohjaisesti mainittiin myös sanat kulttuurin moninaisuus ja tasa-arvo. Kulttuurin moninaisuus on tosin ihan eri asia kuin monikulttuurisuus, mutta tuokin laki on niinkuin sitä tulkitaan. Ja ketkäpä olisivat parempia sitä tulkitsemaan kuin ylen toimittajat.

Jeanne d'Vehkoo olisi ehkä nippanappa selvinnyt pikku sakostaan ja parin satkun korvauksestaan itsekin, mutta juristipalkkio 22.000 tietenkin olisi kirpaissut. (Ettei vaan toimittajan mieleen olisi ikävästi tullut, että miksi mamut saavat ilmaiset juristit?) Apuunhan sitten riensi Sir Galahad Ville Ranta joka antoi jonkun mauttoman ja alkeellisesti piirretyn teoksensa myytäväksi juristikulujen kattamiseksi. Jäämme odottamaan tietoa, myydäänkö Christies'in vai Sothebys'in huutokauppakamarissa.

Media (without borders) on käsitellyt aika silkkihansikkain tätä al-Taee'ta ja siteerannut vain hänen juutalaisvastaista lausuntoaan. Tämän casen esille nostaneen Anter Yasan facen kuvakaappauksista näkyi kyllä vähän muutakin, esim. toivomuksensa pres. Mubarakin ja saudien kuningashuoneen jäsenten tappamisesta, homofobiasta, Iranin USAn terroristisiiveksi luokitteleman klikin ihannoimisesta. Rauhanneuvottelijan lempisana näytti miehekkäästi olevan fuck. Isänsä ollut kuvernööri ja suurlähettiläs. Mites tulikin mieleeni tämä toinen muslimi ex-kansanedustaja Nasima, hänenkin isänsä oli venäläismielinen suurlähettiläs...

Aamuinen hesarin lukeminen tekee häijyksi. Tänään vaihteeksi kahden sivun raastava säälijuttu paperittomasta pikku perheestä joka joutuu piileskelemään paperittomien päiväkeskuksessa ja saa vain matkakortit, 200 euroa käteen ja 500 euroa sapuskaan maksusitoumuksella. Ovat olleet Suomessa 3,5 vuotta, minkään kielen opiskelu ei ole hallinnassa eikä päivääkään ole duunia tehty. Ja näitä yhteiskuntamme tukipylväitä ollaan sitten säälimättömästi palauttamassa. Eläköön vapaa, rajaton ja puolueeton media!

Anonyymi kirjoitti...

Moro!
Tuohon ns. sananvapauteen tai mielipiteen esittämiseen meikäläisellä on melko pitkältä ajalta kokemuksia. Lähinnä siihen että omista ajatuksista oppikoulussa luokanvalvojan, joka oli myös Englannin ja Ruotsin kielten opettaja, ajatukset meni pahasti ristiin. Alkuun en syytä siihen ymmärtänyt. Tunneilla viitatessa ei koskaan annettu vastata ja ne kerrat kun sai puhua, seurauksena oli lähinnä ivallista huomautusta siitä että kun ei osaa lausua oikein ja ei tiedä mihin mikäkin kieliopin osa kuuluu, on parasta olla hiljaa. Tätä ei tapahtunut kovinkaan monen muun osalla. Mutta myöhemmin selvisi että syynä oli isäni ja tämän opettajan erimielisyys asioista, lähinnä kuntapolitiikan tasolla.

Meikäläinen muuten kertasi ehtojen kautta kahtena vuonna molemmat kielet. Ja opettajan kommentti oli; turhaan mitään yrität, ei sinusta mitään kuitenkaan tule.

No...silti vaikka tuolla en mitään ns. oppinutkaan, on tätä palloa tullut kierrettyä työperäisesti useampi vuosikymmen, vaikka ei minusta "mitään" tullutkaan...

No, mielipiteen esittäminen ja puhuminen oli ilmeisesti silloin tuolle opettajalle tärkein, toisessa polvessa.

T.
S.E.P.

QroquiusKad kirjoitti...

Vaikka fasistit, natsistit ja rasistit tuntuvat luuraavan joka paikassa, huomasin vasta nyt, että tänäänhän on Adolf Hitlerin 130-vuotissyntymäpäivä!
Eikö sitä vietetä missään vai eikö siitä ole uutisoitu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys maallikolle, vieraalle, Ano1:lle, Beckerille, Patelle Pankavaarasta, Ano2:lle, S.E.P:lle & Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

maallikko: Jo se, että JSN:n johtoon on nimetty umpivihreä kertoo puljun tasosta paljon. Toi Elina Grundströmhän muuten aikanaan mainosteli että islam ei eroa länsimaisesta sosialidemokratiasta mitenkään. Ja tuo tiivistelmäsi oli kyllä erittäin osuva.

vieras: Ja Ylehän tänään uutisoi että Jussi ei edelleenkään sanoudu irti vuoden 2008 blogikirjoituksista. Rikkinäinen levy pomppii paikallaan jo toistakymmentä vuotta.

Ano1: Itse asiassa ei ollut. Jutun syytelista oli pitkä kuin nälkävuosi. Näitä kunnianloukattuja oli Aron lisäksi demareitten Hanna Huumonen. Aro alkoi itse nähdä Venäjän trolleja joka puolella ja Huumonen taas puolestaan organisoi kampanjan jolla pyrittiin tukahduttuman MV:n mainostulot. MV vastasi samalla mitalla ja ne Aron huumetuomiothan muuten ovat tosia. Eli se touhu pantiin vireille ”toi löi ekaks takaisin”-pohjalta. Ja tässä kirjoituksessa ei muuten puhuttu Johan Bäckmanista – jonka edesottamuksia en itsekään ymmärrä – vaan Ilja Janitskinista.

Becker: Joo, ja sitten otetaan päälle kupillinen Tom of Finland-kahvia:

http://mb.cision.com/Public/15045/2177436/8c9092caff431598_800x800ar.jpg

Pate: Minähän katson tv:tä hyvin vähän mutta ainakin Alfa-TV:llä Arto Luukkasen vetämät keskusteluohjelmat ovat erittäin asiallisia verrattuna Ylen päällerääkymistyyliin. Toimittajat ovat osa eliittiä ja siksi heille halutaan koskemattomuus. MV-oikeudenkäynti oli osa tätä. Ja joo, minäkään en ole innostunut ”juutalaiset sitä, juutalaiset tätä”-sivustoista. Magneettimediassahan minuakin on aikanaan nimitetty juutalaisten aivopesemäksi. Seuraan mielenkiinnolla sitä, mihin suuntaan MV-media etenee.

Ano2: Kaiken kaikkiaan erittäin hyviä huomioita.

S.E.P: Ja valitettavasti esimerkkisi ei ole ainoa. Noita on paljon.

Qroquius Kad: No kas, niinpäs onkin. Eikä ole asiasta paljon uutisoitu. Mikäs esmes Yleä vaivaa? Tästähän olis tehnyt kottikärryllisen propagandaa.

Kissamies kirjoitti...

Minä muistelen että joku tarjoutui Jussin sakkoihin kolehtia keräämäänkin, mutta en muista miten siinä kävi. Briteissä, jossa brexitin olisi pitänyt jo tapahtua, valmistaudutaan eurovaaleihin ja Carl "Sargon of Akkad" Benjamin on lähtenyt eurovaaliehdokkaksi UKIPin riveissä. Olen täälläkin vähän ennustellut että tyyppi tekee Halla-ahot ennen pitkää, eli lähtee politiikkaan. Myös samalla tavalla hänen "I wouldn't even rape you"-twiittinsä kolmen vuoden takaa tuntuu vastaavan Halla-ahon "geneettinen erikoispiirre"-kirjoitusta.
https://youtu.be/28ZqD-U-mx0?t=247

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Hanna Huumonen yritti ottaa lisävauhtia MV lehdestä poliittiselle uralle, sitten siirtyminen poliittisen dinosauruksen avustajaksi Brysseliin eli Liisa Jaakonsaaren. Ehkä jakkupukukalkkunat täydentävät toisiaan, Jaakonsaari ei ole julkisesti katunut DDR kytköksiään. Poliittista uraa Huumosella oli 600 äänen verran. MV:ssä joku oli etsinyt videon Hanna Huumosen tanssitaiteesta, olisi kiva tietää mitä mieltä Jorma Uotinen olisi ollut esityksestä kun muistaa että hän on joskus koettanut levyraadissakin kehua kaikki. Jessica Aron ja Ryskyn asiantuntemus? Kauniisti sanottuna minulle tulee mieleen vanhojen kunnalliskotien kylähullujen osasto, folio hatut päähän ja maadoitetut kengät niin Putinin vakoilusatelliitit eivät saa selville tuuminkeja eikä maasäteily uhkaa. Myöskin tuntuu että ovat uhanalaisia siinä missä liito-orava ja saimaannorppa kun tuntuvat olevan valtiovallan erityisessä suojeluksessa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kokoomuslainen Verkkouutiset vastaanotattaa lukijoillaan mielipiteitä:
Kehittelyssä on robotteja jotka sammuttavat isoja tulipaloja ilman vesiletkua?

"Lisäksi robotit tarjoavat vaihtoehdon vanhanaikaiselle ja painavalle paloletkulle, joka viedään vaaralliseen, romahtavaan rakennukseen."

https://www.verkkouutiset.fi/tassa-on-kolossi-robotti-notre-damen-palomiesten-salainen-ase/

Mutta sen siitä saa kun käyttäää Google-kääntäjää. :(
Ja numerotkin voisi nykyisin tarkistaa webissä. :(

Mahtaako Iida olla ihan oikea toimittelia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kissamiehelle, Patelle Pankavaarasta ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Kissamies: Samanlaista muistikuvaa on minullakin niistä sakoista enkä myöskään muista kuinka hänessä kävi. Kaikkea lyckaa tuolle kaverille sekä brittien Brexitille mutta sehän on totta että juuri briteissä se monikultturismi ja alistuminen on mennyt sille tasolle että siinä ei Brexit paljon auta. Se on yksi niitä maita jossa ampuminen alkaa joskus aivan varmasti.

Pate: Joo, Huumonen yritti nostaa osakkeitaan ja tavallaan tietysti niin tekikin sillä järjestelmäpuolueen piirissähän on pelkkää meriittiä jos on ollut MV:n kanssa ränäväleissä. Kyseiset Jessikka Aro ja Somewhat Rysky muuten ovat juuri sellaisia tyyppejä jotka olisivat 1970-luvulla julistaneet YYA:n nimiin ja etsineet Suomesta neuvostovastaisia mahdollisia CIA:n agentteja. Tosia tai kuviteltuja.

VNV: Joo, pikkuinen hupsis kävi toimittelijalle. Kyllähän tuossakin letku sentään on. Tosin sinänsä varmaan käyttökelpoinen masiina sellaisiin paikkoihin missä katto uhkaa tulla alas milloin tahansa. Sitä letkutonta sammuttamista muuten on jo kehitelty. Sopii ainakin pienempiin paloihin:

https://www.youtube.com/watch?v=oOwOYVJ9IgA

Anonyymi kirjoitti...

Näin se menee:
"April is a cruel time
Even though the sun may shine
And world looks in the shade as it slowly comes away
Still falls the April rain"
- Deep Purple (April 1969)
Kolme vuotta sitten lähti kaveri huhtikuussa, ja taas toinen pari viikkoa sitten.
Eivät ehtineet eläkkeestä nauttia. Vaikka prosentit maksoivat. Vielä tässä sinnitellään.
Korttiporukan viimeinen...

Viikolla katsoin digiboxilta "Kuun pimeää puolta". Solovjov kävi Vysotskin konsertissa.
Piti lähteä koluamaan vanhoja VHS-kasetteja: Löytyisikö vielä se Malin veljesten juttu ja pelittääkö vehkeet?
Kyllä: Siellä se oli. Kasetilla nro 34. Ensin Mika Kaurismäen "Klaani - tarina Sammakoitten suvusta" (Tauno Kaukonen). Sitten Vysotskij.
Ajankohtaista?
Kyllä. Valhe ja Totuus, loppupuolelta, olkaa hyvä:

"Voit toivosi heittää turhaan totuutta säälit,
vaikka löytyykin hulluja totuutta puolustamaan.
Se joskus voi voittaa valheen, mutta huomaa:
Vain jos oppii valheen lailla varastamaan.
Usein juot votkaa seurana janoiset veljet.
Sinä tiedätkö silloin missä yösi oot nukkunut.
Herää ja itke valhe on paitasi vienyt,
herää ja itke se on tammasi anastanut.

Valhe on totuus usko se veljeni vihdoin.
Katso se kiertää sun puvussas maailmaa.
Herää ja itke se vienyt on kultaisen kellos,
herää ja itke se tammaasi ohjastaa."

Näin se menee.
Ja huhtikuu:
"Grey sky where it should be blue
Grey sky where I should see you
Ask why, why it should be so
I'll cry, say that I don't know
I don't know "

PS. Mutta Mark Kakkonen on paras: Deep Purple, Jaguar, Toyota, Canon EOS7.

-.- piirteli thinker Dill
Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, thinker Dill. MInä olen myös sitä ikäluokkaa että kavereita on yllättäin tipahtanut viereltä. iman mitään varoitusta. En oikein harrasta siteerauksia muilta mutta uskaltaudun siteeraamaan omaa kirjoitustani vuodelta 2013.

*
ERÄÄLLE HYVÄLLE KAVERILLE

saunan kiuas sihisee niin kuin ennenkin
mutta löyly ei anna enää rentouttavaa pehmeyttään
se tulee katkeran kirvelevänä ja polttaa selkää
pesän lasiluukku nokeaa itsensä, eikä halua antaa valoaan
sauna on hämärä ja synkkä

sillä lauteilla on yksi tyhjä paikka

polulla juuret ovat nousseet maasta
ja potkivat kulkijan saappaita
kivet etsivät ilkeästi tiensä miesten eteen
puitten oksat tulevat jostain ja lyövät kasvoille
maasto ei enää tunnista meitä

sillä saappaita on kaksi liian vähän

taukopaikalla aseet eivät halua enää nojata puun kylkeen
ne kaatuvat masentuneena maahan
tuli ei tahdo enää syttyä, vaan palaa kituen
savu jää leijumaan miesten kasvoille
nuotio katsoo meitä kuin vieraita

sillä yksi ase jäi tulematta

juttuja kerrotaan niin kuin ennenkin
mutta yhteinen nauru on väkinäistä
naurun sävel epävireinen
sillä yksi soitin puuttuu
sen kielet ovat katkenneet

eivätkä toiset osaa sen säveltä

läksit seisovilta jaloiltasi

ehkä kerran vielä lyömme kouran kouraan

lepää rauhassa, hyvä kaveri

Anonyymi kirjoitti...

Näin se menee Yrjö. Sinä osaat, minä en. Siksi siteeraan muita.

Metsästäjä kyllä minäkin. Aseenani vain "kanuuna". Nykyään Canon EOS 7 mkII. Karhu on vielä kaatamatta. Haaskalta en metsästä.

-.- thinker Dill

Hemuli kirjoitti...

Saas nähdä mihin mvlehti menee kunn se siirtyy Janus Putkosen alaisuuteen. Verkkomedia.org kun oli aikoinaan huomattavan Venäjä mielinen sivusto. Krimin valtauksen jälkeen Putkonen siirtyi nopeasti Donetskin Kansantasavaltaan perustamaan "uutistoimistoa". Lienee sanomattakin selvää ettei moista temppu onnistu ilman Venäjän suostumusta.
Jos mvlehteä Janitskinin aikana syytettiin Venäjän rahoittamaksi niin Putkosen aikana se lienee itsestään selvyys.

Toivottavasti olen väärässä.

QroquiusKad kirjoitti...

Itsekään en oikeastaan osaa kuin siteerata itseäni kyvykkäämpiä sanankäyttäjiä. Ylempänä thinker Dillin siteeraama Deep Purplen kipale "April" pitää sisällään T.S.Eliotin runon "Autio maa" alkutunnelmat:

"Huhtikuu on kuukausista julmin, se työntää
sireenejä kuolleesta maasta, sekoittaa
muiston ja pyyteen, kiihoittaa
uneliaita juuria kevätsateella.
Talvi piti meidät lämpiminä, kietomalla
maan lumeen ja unohdukseen, kätkemällä
elämän hivenen kuiviin juurikyhmyihin---"

Eliotin ajatukset taisivat olla jossain etelämpänä, koska meidän leveysasteillamme huhtikuu on julmempi:
ei täällä juuri mikään kasvi ala työntää uutta elämää uuteen kesään.

Meillä maaliskuun sulavan lumen kosteutta ja märkyyttä seuraa julma huhtikuu, jonka ilma on kuivaa, mutta joka ei synnytä elämää. Talvella oli hiljainen rauhallisuus ja valkoisen hangen lumo, joka peitti alleen marraskuussa kuolleen maan.

Nyt meillä on huhtikuu, kuukausista julmin. Odotimme Eliotin tavoin kuolleesta maasta alkavan nousta uusia, elpyneitä kasveja korvaamaan edellissyksyn menetykset.

Saimmekin vain eteemme edellisen satokauden viljelijöiden ja heidän äänenkannattajiensa julistuksen:
"Jos maasta alkaa versoa yhtään mitään, se on myrkytettävä elottomaksi! Korvaamaton apu siihen on RoundUp, valmistaja Monsanto, meiltä sitä saa vain hintaan [tähän moninumeroinen määrä euroja]!
Mutta missään nimessä älkää vain jättäkö tätä tilaisuutta käyttämättä, ellette halua hullu-uhoruohon valtaavan maitanne kuin minkäkin Jussin hullu-uhossaan kylvämänä?"

Ehkä kansamme ymmärtää seuraavien neljän satokauden aikana, ettei kasvavaa orasta pidä myrkyttää, vaikka jostain käsittämättömästä syystä niin käsketään tekemään.
Samoin kuin päästämään kaikki mahdolliset tuholaiseläimet temmeltämään vapaasti, sillä onhan heilläkin kuulemma oikeus etsiä parasta mahdollista elämää sieltä, mistä sitä on saatavilla.

Olisipa meillä neljän vuoden kuluttua parempi huhtikuu. Sellainen, jossa olisi Eliotin tapaan uuden kasvua.
Nyt on vain epäonnistuneiden viljelijöiden propagoimaa RoundUp-myrkytytystä [jota voi ostaa hintaan(!)], jonka jäljiltä meillä ei ehkä enää ole mitään, jolle alkaa uudisviljellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys thinker Dillille, Hemulille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

thinker Dill: Kamerametsästys on ihan ok homma sekin. Ja siinä hommassahan se loistolaukauksen saaminen on vielä vaikeampaa kuin pyssyn kanssa. Haaskahommista en minäkään ole innostunut.

Hemuli: Ei kai tässä auta kuin seurata. Näköjään Putkosenkin vetämä MV on jo ehtinyt julkaista yhden kirjoitukseni. Sinänsä mietin että se olisi venäläisiltä oikeastaan aika hölmöä jos ne yrittäisivät vaikuttaa MV:n kautta juuri nyt. Sitä kun on ruplavetoiseksi haukuttu ennenkin. Luulisin että ne etsisivät muita kanavia. Ja sinänsä vielä voi todeta että en oikein jaksa uskoa venäläisten tiedusteluelinten alun perinkään olleen niin hölmöjä että ne olisivat laittaneet Suomessa pystyyn maskirovkajulkaisun jonka päätoimittaja on nimeltään Janitskin. Eiköhän siihenkin olisi joku toisen niminen etsitty.

Qroquius Kad: Määrittelitpä varsin hyvin sekä Suomen huhtikuun että menneet vuodet. Ja tuon RoundUpin jäljiltähän ei kukoista kuin rikkaruoho ja jättikoiranputki.

vieras kirjoitti...

Mitä mieltä Pauno Blääd on Jussin kanakeitosta?

https://www.youtube.com/watch?v=-audfGqOu8k

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minusta aliarvioidaan pahasti Venäjän valtiota ja sen tiedustelu-/turvallisuusorgaaneja pitämällä niitä tyhminä tai yksinkertaisina. Jos ne haluavat vaikuttaa johonkin ja pitää taustan piilossa ne osaavat kyllä tehdä sen, parhaissa tapauksissa jopa väärän lipun alla. Täydelliset idiootit, foliohatut kuvittelevat kuinka se ja se vaihtoehtomedia vuorollaan on saanut rupla/euro/dollarisalkkuja kuten toveri Baranov aka Ville Pessi tai sapeli Simonen myöhemmin sika Simonen aka Aarne Simonen tosin kirkko ja demarit erityisesti nauttivat aikoinaan CIA:n avustuksista. Eikä tuosta taida olla kuin noin 45 vuotta aikaa pääsiäisen alla kun pari metalliliiton demaritoimitsijaa tarkistettiin Seutulassa ja laukussa oli joku 150000mk vaalikassaan avustusta länsisaksalaisilta ay veljiltä. Kun oli pyhät niin jäi tuontiin tarvittavat pumaskat hakematta. Jos nyt niitä Putinin miehiä halutaan hakea luulisin että onkohan kaikki EU yhteisöt todellakin sitä mitä annetaan ymmärtää. Parasta propagandaa on totuus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

vieras: Ihan vetokelpoista evästä. Luulen, että persujen seuraavassa puoluekokouksessa tuota tarjotaan soppatykistä.

Pate: Joo, kyllähän venäläisillä tuo tiedusteluhomma on aina ollut hallussa. Luulen, että tuon Venäjä-vouhkaamisen taustalla on se, että natsikortti on jo niin kulunut ja puhkinaurettu että sen tilalle on pitänyt keksiä Putin-kortti. Kun sen lyö pöytään niin voi aina vakuutella itselleen että voitin väittelyn vaikka en edes perustellut näkemyksiäni.

vieras kirjoitti...

Perusporvareita voisi olla enemmän mikäli persut pystyisivät jollain konstilla särkemään kokoomuksen brändin, joka on tähän asti ollut vahva. Tähän asti kokoomus on pärjännyt mielikuvamarkkinoinnilla ja brändäämisellä. Kommentoin sitä Pekan Porstuassa näin:

https://pekanporstua.blogspot.com/2018/05/ihmisten-rahoista-ja-valtion-rahoista.html?showComment=1528190370775#c3355334307815513034

Tässä taas mennään metapolitiikkaan, eli politiikan ulkopuolisiin seikkoihin joita on elävässä elämässä. Näiden kautta muodostuu puoluekanta ja ne vaikuttavat äänestyspäätöksiin.

Yritän hahmottaa persu-puoluetta ikään kuin se olisi tuoli. Persu-tuolin istuinosa voisi olla varsinaiset persut. Selkänoja voisi olla liikkuvat äänestäjät. Käsinoja voisi olla nukkuvat äänioikeutetut jotka saadaan uurnille.

Tuolissa on usein neljä jalkaa. Persu-tuolin neljä tuolinjalkaa pitäisi olla työläiset, keskiluokka, yrittäjät ja maalaiset. Jos nuo kaikki tuolinjalat ovat yhtä aikaa vahvoja niin tällöin se pystyy nujertamaan demarit, kokoomuksen ja kepun. Työläiset jättäisivät demarit, kypäräpapit, keskiluokka ja yrittäjät jättäisivät kokoomuksen, ja maalaiset jättäisivät kepun.

Demarit olisivat vain keskisuuri puolue jos työläiset jättäisivät sen. Ei suureksi puolueeksi päästä julkishallinnon virka-aateliston, yliopistopiirien, mediaväen, kulttuuriväen ja ngo-järjestöaktiivien äänillä. Sitäpaitsi näistä kohderyhmistä kilpailevat myös vassarit ja virheet.

Kokoomus notkahtaisi ilman kypäräpappeja, keskiluokkaa ja yrittäjiä. Pelkällä suurpääoman rahalla ei pääse suurpuolueeksi jos ei ääniä saa. Pelkät hyvin tienaavat stubbilaiset arvoliberaalit fantsuttelijat eivät tuo niin paljoa ääniä. Sitäpaitsi osa arvoliberaaleista voi siirtyä kannattamaan virheitä.

Maaseudun asukkaat ja maaseutuelinkeinojen harjoittajat eivät ole erityisen suuri kohderyhmä. Mutta jos persut saavat noiden äänet niin persut olisvat vahvoilla maaseutu- ja maatalouskunnissa, jotka iät ajat ovat olleet kepun valtapiirissä.

Pelkällä nuivailulla ja kansallismielisyydellä ei pärjää vaikka se on homman kovin ydin. Nuivuutta ja kansallismielisyyttä tulee pitää esillä koko ajan, sivistyneesti ja laadukkaasti, että siitä tulisi brändi. Tämän lisäksi persujen tarvii pitää esillä talousjuttuja, verojuttuja, työllisyysjuttuja ja elinkeinojuttuja että se saisi nuo neljä tuolinjalkaa vahvoiksi. Mitä Ykä arvelee tästä tuumailusta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Terevehdys, vieras. Varmaankin näin on. Vanhojen puolueitten kannattajat äänestävät niitä pitkälti vanhojen mielikuvien vuoksi.