perjantai 13. toukokuuta 2022

TYPERYKSET JA LOPUTON PIIKKI

Laitetaanpa vielä saman päivän sisällä toinen postaus. Sen aiheesta oli jo puhetta edellisen postauksen kommenttiosiossa. Eli: Suomi on nyt siis liittymässä Natoon. Postaus ei itse asiassa koske tuota Natoon liittymistä. Se nyt vaan näyttää tapahtuvan eikä siitä sen enempää. Mutta se on selvää, että Moskovassa ei tästä ratkaisusta tykätä ja jonkinlaista jäynää on asian tiimoilta aivan varmasti tulossa.

Yksi toimiva ja venäläisille helppo jäynä on totta kai alkaa kuskata etnisesti edistyksellisiä Suomen rajalle ja ohjata siitä yli. Kas kun venäläinenkin tietää oikein hyvin että kun etnisesti edistyksellinen jätkä pääsee Suomen valtion alueelle ja sanoo Asylum, niin hän on maassa ja ennen kaikkea maan tarjoaman elatusautomaatin parissa loppuikänsä. Kyseinen jätkä ja hänen kovin monet ”kollegansa” rasittavat Suomen kansantaloutta eivätkä ainakaan lisää yleistä turvallisuustilannetta Suomessa. Venäläisille win-win tilanne. Tsuhna potkii itseään perseeseen venäläisten puolesta.

No, mitenkäs Suomen johto tähän uhkaan reagoi? Vastaus:

Sisäministeriö ja @oikeusmin ovat käyneet keskusteluja EU:n komission kanssa muuttoliikkeen välineellistämisestä. Rajan sulkeminen kokonaan tai turvapaikkaoikeuden rajoittaminen eivät ole #EU-lainsäädännön mukaan mahdollisia edes poikkeusoloissa.

Eli tervetuloa vaan tänne joka ainoa häiskä. EU-lainsäädäntö ei kylläkään estänyt puolalaisia tekemästä rajallaan sitä, minkä jokainen järkevä valtio tekisi. Enkä muista kuulleeni että Puolaa valtiona olisi jotenkin eristetty tai muuten rangaistu oikean ratkaisunsa vuoksi.

Perussuomalaiset esittivät tästä eduskunnassa kysymyksen mutta sisäministerimme Krista Mikkonen ”totesi perussuomalaisten rajaturvallisuutta koskevien kysymysten olevan osaltaan hybridivaikuttamista”.

Eli anskumä yritän hahmottaa. Perussuomalaiset pelkäävät venäläisten hybridivaikuttamista ja sen vuoksi perussuomalaiset ovat osa venäläisten hybridivaikuttamista. Vihervasemmistolainen logiikka olisi aikanaan ollut Pravdan ja Pahkasian sekoitusta mutta ennen kuin alatte nauraa kätkättää sille, niin muistakaa että tuon logiikan mukaisesti Suomea johdetaan ainakin kevääseen 2023.

Vihervasemmistolaisille – jotka Suomessa ovat vallassa – monikultturismi-ideologia ja sen mukanaan tuoma oman, hyvän ihmisen egon ruokkiminen menevät yli kaiken muun. Vaikka maa palaisi ympäriltä. Mutta heidän omaa hiekkalaatikkoaan ei saa järkyttää. Heille ei saa tulla paha mieli.

Mokomat paskat.

Tulkaa poijjaat tänne vaan. Tämä piikki ei lopu kesken. Elatusautomaattia koskevia kansainvälisiä sopimuksia ei ole koskaan solmittukaan mutta mepä tytöt silti noudatamme niitä.


70 kommenttia:

Pate kirjoitti...

Sävelet ovat selvät. Kuten 2015 ja niin edelleen, virheet ovat missiossa. Ne haluavat tuhota ideologiassaan Suomen. Mikä on uskomatonta. Täysin marginaalinen puolue pomputtaa koko hallitusta, sekä koko Suomea! En vain käsitä sitä. Siinä pitää olla kaupat valtamedia puoleen miljoonien tukien osalta, sekä jotain muuta. Miten muuten se olisi mahdollista? Että joku naurettava vihreä puolue , pomputtaa koko kansaa. Paljonko se tuki muuten olikaan näille paskamedioille?

Anonyymi kirjoitti...


Ne on perkeleet saaneet käsiinsä Afganistanin sod… korjaan erikoisoperaation aikana 2009 julkaistun käsikirjan Commander’s Guide to Money as a Weapons System, Raha asejärjestelmänä. Komentajan opas. Opuksen mukaan komentajan näkökulmasta on parempi käyttää rahaa nopeasti kuin viisaasti.
Sotatilassa kun ollaan, niin mennään ohjesäännön mukaan.
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o
Maassamme yksi vakavimmista sodanjälkeisistä tilanteista, ja sisäministerinä, kansalaisten turvallisuudesta vastaavana ministerinä Krista Mikkonen.

Mikä voisikaan mennä pieleen.

T: Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle, voijumalalle ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Pate: Täytyy muistaa, että se puolue ei ole oikeastaan marginaalinen. Sekä vasemmistoliitto että demarit ovat täysin samaa vihervasemmistolaista falangia.

voijumala: Ja sitä rahaa käytetään nopeasti ja miettimättä.

Ymmi: Vastaus: kaikki.

Qroquius Kad kirjoitti...

No katsotaanpa tilannetta.
Kuka olisi tammikuussa voinut kuvitellakaan, että Suomi on loppuvuodesta NATOn täysjäsen?
Saati että aloite olisi tullut kansalaismielipiteen muutoksesta poliittiselle eliitille eikä toisinpäin?

Nyt saimme yllättävää apua, kun Türkin Erdo-kaani alkoi harata vastaan syyttämällä Suomea ja Ruotsia terroristien majataloksi, johon kuka tahansa islamisti saa kävellä sisään estämättä ja jäädä asumaan, eivätkä siis olisi NATO-kelpoisia.

Niinpä siis:
Vladolf Putler lähettää satatuhatta muslimiraiskaajaa tunkeutumaan Suomeen.
Erdo-kaani julistaa riemuissaan:
"Kattokaa kattokaa kattokaa! Suomeen on tulossa satatuhatta terroristia ja Suomi päästää ne kaikki loppuiäkseen!!
Tuollainenko muka NATOon?!"

Päästetäänköhän abdullahit Suomeen sen jälkeen? – Erdoon ei tosin kannata liikaa luottaa tässä asiassa:
hän tinkii kuin turkkilaisessa basaarissa maan tapa on.
Hänen vaatimuksensa saattavat hyvinkin kohdistua kurdeihin, joita vastaan haluaa luvan käyttää kovempaa kättä;
miskipä tuo muuten olisi avannut pelin terrorismiin vedoten?

Aavistan ja uumoilen, etteivät rättipäärähinöitsijät liene ainakaan USAn silmissä lainkaan samassa arvossa kuin NATO-Suomi.

Anonyymi kirjoitti...

Jotkut on jo puhuneet sisällissodan/kapinan mahdollisuudesta Mikkosten ym. kaltaistensa takia. Suomalainen ei siihen kovin helpolla ryhdy, mutta Mikkonen tekee ainakin parhaansa, että liekki syttyisi. Luulin jo hetken, että Mikkosessa olisi jonkin verran toivoa, mutta se johtuikin vain siitä, että älysi olla hiljaa vähän aikaa.

Suomen sisäinen turvallisuus siis ulkoistettu tässä maailmantilanteessa Putinin käsiin. Voi elämän kevät. Niinistökin on pelottavan hiljaa tässä asiassa.

Tapsa vaan

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kirjoitin Jaskan Talvisota II - artikkeliin seuraavan kommenttini, jonka tähän kans toistan:

Muutoin olen sitä mieltä (Ceterum censeo...), että ei se noin suoraan mene. Ryssällä on keinonsa, joista yksi tuli tänään pelottavana mahdollisuutena esille: Sisäministeriö (siis virheät!) katsoo että Suomi ei voi sulkea itärajaa. Kysyi nääs Byrsselistä, perkele! Puola ja Liettua eivät kysyneet vaan sulkivat! Kyllä tämä menee tai on jo Venäjällä tiedossa = Pannaanpa kaikki Venäjän omat haittamurjaanit Suomeen ja haetaan vielä paskastanioista toinen mokoma lisää. Siis milli - kaks milliä uusia murjaaneita Suomeen. Ei helvetti, mutta omien päättäjien tyhmyyttä ja ryssien häikäilemätöntä röyhkeyttä. Että siinä pahin sapluuna.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Tapsalle vaan ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Veikkaan vaan että hallituksemme laskee joka ainoan Abdullahin maahamme. Erdoganin vaatimukset kohdistuvat tietysti kurdeihin.

Tapsa vaan: Joo, sisällissodasta ei ole vielä tietoakaan. Eikä Mikkonen tajua edes sen mahdollisuutta. Hän elää omassa todellisuudessaan.

Terho: Olet oikeassa. Tuo on kaikki mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole pitkä aika kun saksan päädemari Olof kävi moskovassa canossan matkalla vannomassa ptunille ettei hänen hallituskautenaan NATO laajene itään tai länteen. Samaa vannoi julkisuudessa aisuri-sanna, että ei niin kauan kuin olen päägansteri suomessa. Onneksi ei sentään moskovassa asti käynyt.
Vaan niin se nuttu kääntyy demareilla ettei pöly ehdi laskeutua edellisen käännöksen jäljiltä, niin ettei sitä hitaampi ehdi edes tajuta siinä pöypilvessä.
Kuten kulunut sanonta kuuluu, elämme jännittäviä aikoja. Ja yllättäviä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ttervehdys, Huru-ukko. Jännittäviä, yllättäviä mutta tuskin miellyttäviä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Miten lyhyeksi Sanna oikein kuvittelee kansan muistin? Julisti vielä sodan jo sytyttyä ettei tämä hallitus hae NATO:on, ja väittää nyt olleensa NATO.n kannalla jo kauan ennen sotaa.... typerä nainen.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad kirjoitti Erdoğaninsta:
"Hänen vaatimuksensa saattavat hyvinkin kohdistua kurdeihin, joita vastaan haluaa luvan käyttää kovempaa kättä; miksipä tuo muuten olisi avannut pelin terrorismiin vedoten?"

Kyllä. Ainakin tämän PT-median uutisen mukaan
"https://pt-media.org/2022/05/13/turkki-tuskin-aikoo-tosissaan-evata-suomen-ja-ruotsin-nato-jasenyyden/
Recep Erdoğan joko puhuikin tässä yhteydessä nimenomaan kurdeista ja PKK:sta, ei muista muslimiterroristeista, tai sitten ainakin tuon jutun kirjoittaja päätteli, että hän tarkoitti nimenomaan heitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun kansa todennäköisesti seisoo melko yksimielisesti Nato-päätöksen takana niin Hesari kiirehtii kertomaan , että median lempilapsi eli pääministeri Marin oli Naton kannalla jo ennen Ukrainan sotaa. Aika paksua!

Rouva Ano

Catilina kirjoitti...

Älkää nyt urputtuko. Nämä ovat niitä eurooppalaisia arvoja, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltioperiaatetta, mitä te olette halunneet. Opetelkaa vaan pronominejanne. Te nöyrästi niitä vielä esittelette.

Anonyymi kirjoitti...

Erdogan ehkä maksetaan tyytyväiseksi. Suomi ja Ruotsi ostavat Ukrainassa hyviksi koettuja turkkilaisia lennokkeja vaikkapa miljardilla, niin ukon suu menee suppuun.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan maailmanhistoriassa yhtään toista tapausta, jolloin maan hallinto sanoo suoraan ja vielä hyvissä ajoin etukäteen, ettei se aio torjua sotatoimeksi tulkittavaa invaasiota ja vieläpä valmistatuu ottamaan haltuun omien kansalaistensa omaisuutta jotta tämä sotatoimi varmasti onnistuisi? Tämän manööverin täytyy olla lajissaan ylittämätön ennätys. En usko että edes Ruotsi voisi tällaista harkita. Putin voi nyt rauhassa valita mahdollisimman haitallista sakkia ja pistää sekaan vielä haluamansa määrän omia agenttejaan joille annetaan tarvittava koulutus, tehtäväksianto ja identiteetti josta SUPO ei pysty päättelemään mitään. Tästä ei pysty pistämään pahemmaksi muutoin kun päättämällä, että Suomi liitetään Venäjään.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

HS 11.5.2022

Pääkirjoitus:

Luottamus meni, raja-aita tulee

Suomi on rakentamassa itärajalle aitaa. Raja-aitoja nousee nyt kovaa vauhtia ympäri maailmaa.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008806800.html

Qroquius Kad kirjoitti...

Luottamus hyvä, kontrolli parempi, sanoi Josif Stalin.
Ei ole peilin vika, jos naama on vino, sanoi Nikolai Gogol.

Nyt Vladolf Putler on osoittanut maailmalle ettei häneen voi luottaa missään asiassa, paitsi tietysti absoluuttisessa pahuudessa.
Niinpä Länsi rakentaa alati vahvistuvaa kontrollimuuria itsensä ja Imperialistisen Roistovaltio Ryssän väliin, jälkimmäisen syyttäessä alati raivokkaammin peiliä naamansa vinoudesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Ano1:lle, Rouva Anolle, Catilinalle, Ano2:lle, PS-lehdenjakajalle, Ano3:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Thorvald & Rouva Ano: Olette oikeassa. Mutta valtamedialle se menee läpi ja suurin osa ihmisistä lukee valtamediaa.

Ano1: Todennäköisesti asia on näin.

Catilina: Kommenttisi menee täällä hukkaan. Lähetä se vaikka vihreille.

Ano2: En tiedä maksetaanko mutta ne Bayraktarit olisivat kyllä käyttökelpoisia.

PS-lehdenjakaja: Jaa-a, ei kyllä näin äkkiseltään tule mieleen. Tietysti Ruotsi on sallinut tietoisesti väestörakenteensa muutoksen.

Ano3: Lienee niin, että ei sitä luottamusta ole ollutkaan kuin poliittisessa eliitissä.

Qroquius Kad: Vaan olisko niin että tilanne on aina ollut tuo ja lännessä on pidetty Venäjästä yllä ikiomaa harhakuvaa?

Anonyymi kirjoitti...

Marin on ilmeisesti luvannut materiaali-/raha-apua Ukrainalle sen 70milj/vko.

Mut hei! Eihän tuo tee kuin 10milliä/vrk eli kälyisen 3,65 miljardia vuuodessa!
Siinä jää jo suhteellisesti laskettuna (väkiluku ja bkt) Yhdysvaltain len-lease sopimuskin kakkoseksi..! Mutta meillä on varaa ja olemmehan maailman onnellisin kansa.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. En tiedä summista. Sinänsä jokainen ukrainalaisten tuhoama tankki on poissa Suomen rajalta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Sitä harhakuvaa on todellakin ylläpidetty aktiivisesti, vaikka Ryssän systeemin puhtaan pahuuden läheltä nähneet länsimaalaisetkin ovat yrittäneet omiaan varoitella.

Nimekkäin lienee USAn Moskovan-suurlähetystön korkea virkamies George Frost Kennan, joka kuuluisassa ns. Pitkässä Sähkeessään

https://en.wikisource.org/wiki/The_Long_Telegram

yritti varoittaa Washingtonia siitä, että Ryssä ei ole lainkaan kuin Länsi.
Se on valtakuntana ja kansakuntana täysin e-ri-lai-nen!

Ei kuunneltu, kun ei haluttu kuunnella. – Tosin kulttuurimarxistien myyräntyö läntisten yhteiskuntien soluttamiseksi kommunismilla oli ja on edelleen tuhoisan tehokasta.
Eipä siis liene mielekästä syyttää kaikkia Vähässä Uskollisia siitä, että he ovat nielleet ja nielevät propagandan helpommin kuin toiset.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin sieltä itärajalta pakolaisia tulee. Siitä on vain Suomen tekemä poliittinen päätös. Jos aita rakennetaan, se pitää olla semmonen joka pysäyttää iskanderit ja topolit.

Qroquius Kad kirjoitti...

Se Iskanderit ja Topolit pysäyttävä aita on jo nyt.

Se oli eilispäivänä päättyneen Maavoimien Arrow 22 -harjoitukseen osallistuneet NATO-joukot.
Se on ilmatilassamme tankanneet NATOn A-10 -rynnäkkökoneet.
Se on kaikki ne harjoitukset, joita NATO järjestää rauhankumppanuuden merkeissä maa- ja merialueillamme sekä ilmatilassamme siihen asti, että nimien ja leimojen voidaan julkistaa olevan papereissa ja Suomen NATOn täysjäsen.

Veljemme Joppos osaa selittää tilanteen minua paremmin, ellei tämä nyt tästä jollekulle auennut. – Mitä Ryssän ohjuksiin ja niiden tehokkuuteen Ukrainassa tulee, mitäpä luulette tapahtuneen niille S-400 -ilmatorjuntaohjuksille, jotka Putler jokin aika sitten myi NATO-maa Turkille?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Niin. Minähän haluaisin että Suomen ja Venäjän välillä olisi hyvät ja luottamukselliset välit. Valitettavasti Venäjän näkemys sellaisista väleistä tuppaa tarkoittamaan sen pienemmän alistumista. Ja se edesmennyt Neuvostoliitto oli kyllä erittäin taitava maskirovkassaan. Sen kannalta tietysti harmittavaa että se ehti hajota ennen kuin kerkesi poimia hedelmät.

Ano & Qroquius Kad: Kylläpä sinne Puolankin rajalle näitä ”pakolaisia” kovasti tuotiin. Mutta ei nuo QK:n mainitsemat joukot sinänsä Iskandereja ja Topoleita torju. Niiden torjunta on lähes mahdotonta. Onneksemme Venäjä tuhlaa ohjusvarastoaan tällä hetkellä Ukrainassa ja noita ohjuksia ei valmisteta tunti per ohjus.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs joku kirjoitti jossain hyvän kommentin siitä, että on huvittavaa sekä naurettavaa se, että nyt ollaan järkyttyneitä Ukrainassa tapahtuvista joukkoraiskauksista jne. Kun 2015 -2016 tulivat muslimi partalapset noin 2 miljoonan joukolla perseilemään sekä raiskaamaan naisia, asiasta ei saa edes keskustella. Siis kyseessä on ideologia, joka alistaa naisia. Uskomatonta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eivät torju niin – jos niitä ammuttaisiin.
Pointti on, ettei Ryssä uskalla ampua niitä.

Jos uskaltaisi, miksei se ampunut niitä Viroon, Latviaan, Liettuaan, Puolaan ym. näiden NATO-prosessien aikana?

No, tämä on nyt off-topicia ja minun puolestani saa jäädä tähän.
Kuitenkin meidän molempien suuresti arvostamamme veli Joppos on kuitenkin alan ammattilainen, ja luotan tässä asiassa hänen arvostelukykyynsä.
Etkö sinä?

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se huvittavaa että itärajan pakolaisista ollaan niin huolissaan että ja kuitenkin se on länsiraja joka vuotaa kuin seula. Idästä tuli joskus muutama kymmenen pakolaista, vai olisiko tullut peräti parisataa jostain Sallan reittejä. Varmaan perinteisellä menetelmällä maksamalla rajavartioille idässä transitmaksun. Kun valtioiden johtotasolla asia otettiin esille "pakolaisvirta" tyssäsi kuin seinään. Samaan aikaan tuli Ruotsista sotaa kidutusta ja vainoa pakoon Suomeen kolmisenkymmentätuhatta nuorta miestä. Määrättiin sotilaat kantamaan nyyttejä etteivät rassukat väsy matkalla. Tämmönen on ollut linja eikä näytä muuksi muuttuvan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta. Vihervasemmistolaista kaksinaismoralismia pahimmillaan.

Qroquius Kad: Toki luotan hänen osaamiseensa. Mutta olen vaan luonnoltani astetta kyynisempi ja siteeraan Rahikaista eli pienten kansojen oikeuksien piälle nostaa koira jalan. Sinänsä jos se rähinä alkaisi niin se olisi tuskin vain Suomessa ja silloin Naton eurooppalaisesta siivestä tuskin olisi paljon apua. Se kun on laskenut puolustuksensa aika kuralle. Apu tulisi sitten Yhdysvalloista. Eritoten ilma- ja merivoimien tulena sekä ase- ja tarviketäydennyksinä. Sinänsä tämän Ukrainan rähinän jälkeen – kävi siinä sitten kuinka tahansa – Venäjällä menee ainakin 5 – 10 vuotta ennen kuin se saa rakennettua armeijansa mitenkään varteenotettavaan kuntoon.

Ano2: Jep. Se valtaosa siitä vyörystä tuli Ruotsista. Venäjältä vain rippeitä. Sinänsä on mahdollista että Venäjä pyrkii tekemään Suomen kohdalla ”Puolat”.

Anonyymi kirjoitti...

Pakolaisista yleensä, Suomeen eivät jää sellaiset joista olisi Suomelle ja Suomen taloudelle oikeasti hyötyä, vaan käyttävät Suomea korkeintaan transit maana. Johtuen hintatasosta ja korkeasta verotuksesta. Suomihan on kallein euromaa ja kalliimmaksi tehdään koko ajan. Tänne jäävät vain ne jotka eivät veroja maksa ja ottavat kaiken hyödyn sosialiturvasta ynnä muista eduista yhdistykset ja niiden työpaikat mukaan luettuna joita pyöritetään valtion tuella. Erilaiset huijausfirmat ja huumekauppaakaan eivät ole tuntemattomia yritysmuotoja. Näitä epäkohtia tuskin koskaan tullaan korjaamaan. Oma kansa ensin ajattelu on vaarallista. Vaarallisempaa on toiset ensin ajattelu, mutta se ajattelu on nyt vaarallista.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on tuttu venäläinen, joka on täysin Putinin ymmärtäjä. Keskustelimme tuossa kohdatessa, ja puolusti täysin venäjän toimia. Hänen mielestään Putin tulee käyttämään ns hybridi asetta. Ennemmin tai myöhemmin. Eli itärajalle massat. Elvisteli ryssän aseilla. Suomi kaput jne. Hänellä on Suomen kansalaisuus. Mistä tulikin mieleen, miten Suomen passia raiskataan huolella. Siis sitä mainetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta. Korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa ei houkuttele kuin elättejä.

Ano2: Käsittääkseni suurin osa venäläisistä tukee tätä Ukrainan sotaa. Ja niitä kansalaisten alennusmyyntijakamisia pidän lähinnä rikollisena.

Anonyymi kirjoitti...

Tuotapa tuota. Tämä ei varmaankaan liity päivän epistolaan, vaan herätti omituisia ajatuksia, kuten monikin asia minulle.
Tässä taannoin oli juttua, että puten salarakas, tämä notkea nainen olisi taas raskaana ja putte on hyvin hyvin vihainewn asian vuoksi. Kun asia tuli hänelle yllätyksenä.
Herää kysymys/ajatus ettei vainalnia olisi potkinut aisan yli? Poikennut vieraaseen sänkyyn tai porttikonkiin? Ei kai se putte mmuuten niin kiukkuinen olisi?
No nää on näitä, hönöpäisiä hönötyksiä:) Vaan jotenkin ne jää hiertämään tuonne ajukoppaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Tähän en osaa sanoa mitään.

Anonyymi kirjoitti...

No, enhän minäkään mitään tiedä, vaan perustan näkemykseni erään meikäläisen oikeuden taulamiesten ns. yleiseen elämänkokemukseen. Elikä jos sun ensteks paras tytöystävä on 35 ja sä ite 70 ja ette oo tavannu "silleen" tai muutenkaan puoleen vuoteen ja sit ilmotetaan et juu, se on pieniin päin, niin kaipa siinä vetäsee hernepellon nenäänsä. Noin yleisen elämänkokemuksen mukaan, ihan kuin nää taualamiehet teki.
Kuten jo sanoin, nää on tämmöisiä hönöpäisen hönöjä aatoksia.
Ja joilla ei ole mitään yhtymäkohtia yleiseen lämän/ja/tai elämättömydenkokemuksiin.
Kun ei kiinosta edes eurosiivuja katsoa, joutaa pohtia tämmöisiä joutavuuksia Vai olsiko ne eurosiivut kuitenkin parempi??:)
Huru-uko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. No mahdollista joo. Eurosiivut ei muuten kiinnosta minuakaan paskan vertaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Voimia eloon, vaikka nyt tuntuu raskaalta.
Se on uusiutuva luonnonvara.
Yritetään kuitenkin jaksaa eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Laitan saman kommentin Ykällekin kuin Jaskalle:

S Marin:” Ei minun vahtivuorollani” – puhe oli NATOon liittymisestä, kuinkas kävi / käy. Tätä mieltä oltiin vuoden alussa.

Turvapaikkaa pitää pystyä hakemaan, rajaa ei saa sulkea – mitäs luulette, onko tämä vaikeampi hoitaa kun pyhän NATO-vihan unohtaminen, edistyksen merkin,marikassi-erkin ja rauhankaasu-paavon & haloskan, tuuppaaminen sivuun.

Vihreät ulos, kokkarit tai persut sisään, näin se käy. Kurvareille vaan viestiä, että laittakaas raja kiinni, asyyli haettava myöhemmin, vaikka tuohikuussa pukinpäivän aikaan, Maarianhaminan KELAn luukulta.

Sannan ainoa taito ei ole kyvyn uskottelu. Toinen kyky on tehdä juuri niin kuin isot pojat käskevät, johtaa vaikka valtuuston kokousta niin, että ratikka ja areena etenee käsikirjoituksen mukaisesti. Onko Tampereella nyt ratikka ja areena ja onko rahat kipattu oikeille tahoille?Nyt olisi syytä venäjän kanssa toimia oikein, osanneeko sleepy-joe kuristaa venäjän hiljaisesti hengiltä. Siis tarpeeksi hitaasti niin, ettei se käytä ydinasetta. Eikä venäjää tarvis ole hengiltä saada, tajuttomaksi vain. Nyt näyttää putte tapattavan armeijansa ihan ite ukrainan aroille. Ihan esikuvansa aatun malliin. Japanin tie in lie edessä tai saksan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

"No katsotaanpa tilannetta.
Kuka olisi tammikuussa voinut kuvitellakaan, että Suomi on loppuvuodesta NATOn täysjäsen?
Saati että aloite olisi tullut kansalaismielipiteen muutoksesta poliittiselle eliitille eikä toisinpäin?"

Tämä oli kyllä paras kommentti, typeryydessään. Asiahan on täysin päinvastoin. Poliittinen eliittihän on pakkosyöttänyt NATOa kansalle median avulla vuosia. Aivopesun määrä ja tehokkuus on ollut hämmästyttävä parina viime kuukautena. Alkaa ymmärtämään kuinka esimerkiksi P-Koreassa homma toimii.

Ja sitten nämä kansallismieliset jotka ovat nyt innokkaimpia NATOon menijöitä (Halla-Aho ja kumppanit.) NATOHan on globalismia puhtaimmillaan.

Siis, ihmisten typeryyttä ei voi aliarvioda. Vai mitä se Goebbels sanoikaan ?

Catilina kirjoitti...

Jos NATO ei ole globalismin käsikassara pahimmillaan, niin mikä sitten on? Tällaisesta integraatiosta Bobrikoff saattoi vain haaveilla. Hänen ohjelmansa on nyt kokonaisuudessaan toteutettu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Anolle ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Voimia meille kaikille.

Pyssymies: Sannan ominaisuus on myös tuuri. Hänhän tuli pestiinsä varamiehenä. Japani ja Saksa miehitettiin. Venäjälle tuskin niin käy. Johtuen jo maan koosta.

Ano & Catilina: Mielipiteenne on julkaistu. Minä en lähde vääntämään tästä Nato-asiasta kun olen ollut siinä ottiatuota eikä se vääntäminen enää johda mihinkään. Sinänsä, jos vähän pilkkua halailee niin eikös Bobrikoffin suunnitelma ollut Suomen venäläistäminen?

Catilina kirjoitti...

"eikös Bobrikoffin suunnitelma ollut Suomen venäläistäminen?"

Näin Suomessa _sanottiin_. Itse asiassa tarkoitus ja pyrkimys oli lopettaa Suomen erityisasema ja muuttaa se tavalliseksi valtakunnan maakunnaksi muitten maakintien joukkoon.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Bobrikov#Bobrikovin_ohjelma

Bobrikovin ohjelman pääkohdat olivat:

Suomen sotaväen sulauttaminen Venäjän armeijaan.
Suomen valtiosihteerinviraston lakkauttaminen.
Valtakunnanlainsäädännön saattaminen voimaan Suomessakin.
Venäjän kieli viralliseksi kieleksi senaattiin, virastoihin ja kouluihin.
Helsingin yliopisto ja oppikoulut tarkemman valvonnan alaisuuteen.
Venäjän kansalaisille annetaan oikeus virkoihin Suomessa.
Suomen rahan poistaminen.
Venäjän ja Suomen tullirajan poistaminen, sekä tullilaitoksen yhdistäminen Venäjän tullilaitokseen.
Venäläisiä lehtiä piti perustaa Suomeen levittämään hallituksen mielipiteitä.
Valtiopäivien juhlamenot on uudistettava.
Kenraalikuvernöörin ohjesääntö on uudistettava.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Catilina. No mitä tuo oli jos ei venäläistämistä? Ja joo, tiedän että Suomi on suostunut pitkälti samaan EU:n kanssa. Mutta kuvitteletko, että olen kannattanut sitä?

Catilina kirjoitti...

Täällä on nyt sellainen henki, että maan ja itsenäisyyden saa ihan kernaasti varastaa, ryöstää ja myydä, _kunhan_ sitä vaan ei tee ryssä ja Putin. Pillanpäreiksi vaan kaikki, viekää kaikki! Me hurraamme ja maksamme ja sytyttelemme kynttilöitä joulukuussa. Sale puhuu kansalle ja kaikki on hyvin, vaikka kellonaikakin päätetään Brysselissä.
Meille on systemaattisesti valehdeltu vuodesta 1994, mutta unohtakaa kaikki. Uusi ja laajempi käsitys itsenäisyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

En lähde myöskään vääntämään NATOsta, koska päätös, mielestäni väärä, on tehty eikä sille enää mitään voi.

Haluaisin nostaa keskusteluun sen tavan jolla tähän on tultu. Kuinka asiaa on käsitelty. Tasapuolisesti, molemmat puolet saaneet yhtä paljon näkyvyyttä ja puheaikaa mediassa ? Miksi asiasta ei järjestetä kansan äänestystä ?

Miksi Sanna Marin ei ole ilmoittanut NATO kantansa muuttumisesta ? Vaan on valehdellut äänestäjilleen, tai valehtelee nyt. Myös Sauli Niinistö on pantannut kantaansa. Eivätkös molemmat väittäneet vielä joitakin päiviä sitten että Venäjän hyökkäys muutti heidän kantansa.

Koko prosessi näyttää todella rumalta. Päättäjämme ovat tehneet päätöksensä jo aikapäiviä sitten. On vain odotettu sopivaa hetkeä ja sen koittaessa (juuri nyt) asia runnotaan läpi kiireellä, kansalaisia pelottelemalla ja harhaanjohtamalla median avulla. Kun meidän pitäisi kuitenkin olla toimiva demokratia jossa kansalaisten mileipiteellä on merkitystä ja sitä kuunnellaan myös tärkeissä päätöksissä.

Kannattaa todella panna merkille että kansanäänetyksestä ei kukaan, ei edes media kysy, puhu enää mitään.

Toivoisin että myös NATO päätökseen tyytyväiset miettisivät hetken menikö kaikki ihan "sääntöjen" mukaisesti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle ja Anolle.

Catilina: Ei sellaista henkeä ole niin minulla kuin ei muillakaan tämän blogin kommentoijilla. Jos niin kuvittelet, niin kärsit pahasta hahmotushäiriöstä. Avautumisesi menee täällä aivan hukkaan.

Ano: Näkisin kyllä että nimenomaan se kokoomus on ollut jo pitkään nato-myönteinen.

Catilina kirjoitti...

Tämä maa on menetetty. Toivottavasti näen sen lasierämaana. Palataan asiaan v. 2522.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo Mikkinen on kyllä nolo hahmo. Putler raapii parhaillaan harventunutta kuontaloaan ja pähkii onko pissis ihan tosissaan. Vainoharhaisena mulkkuna saattaa (toivottavasti) tulla johtopäätökseen, että suhna kusettaa. Ei kai ne niin tolloja ole, että antavat moiset valtit kouraan.
Toivottavasti näin. Idioottejahan me ollaan loppupelissä.
Ryssä voi tuhota suomen ampumatta laukaustakaan. 1000000 karvakättä riittää.

Joppos123 kirjoitti...

Mitä tulee veli QK:n viestiin niin taitaa se turkinpojille olla syöminen se pääelinkeino ja ördön viimeaikaiset talousoivallukset eivät ole mennyt ihan tuubiin.
Ei taida seuraavat vaalit mennä putkeen ellei se ala tehdä putkermaisia peliliikkeitä.
Nähtäväksi jää suostuuko Turkin jo aikalailla maallistunut kansa sen despootin ikuiseen alaisuuteen.
Talous ja leipä ratkaisee ja nykyinen lähes 10 prossan inflaatio ei maistu turkkilaisille hyvältä.
Se nakertaa myös matkailua. Kohta joutuvat laittamaan jo aikoinaan poistamansa kolme nollaa takaisin seteleihinsä.
Kävin joskus vuonna kivi ja sakset omien junnujeni kanssa siellä lomalla. Kolme jäätelöä maksoi kolme miljoonaa eli kaksi markkaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Catilina: Viestisi on julkaistu. Sinä näköjään tykkäät puhua itseksesi.

Joppos123:

Viesti1: Meinasit varmaan Mikkosta. Joo, nolo, mutta hyväuskoisuudessaan erittäin vaarallinen. Ja luulen, että Putinin turvallisuuselimet kertovat että ei, ei tsuhna kuseta vaan se on ihan oikeasti noin hölmö.

Viesti2: Jaa-a, mene ja tiedä. Kyseinen häiskä on kuitenkin valittu demokraattisilla vaaleilla pestiinsä. Sitä maallistunutta porukkaa on varmaankin suurimmissa kaupungeissa mutta maaseutu on toinen asia. Harmittavaa, että se edellinen sotilasvallankaappaus meni reisille. Armeijahan oli aikaisemmin pitänyt Turkin sekulaarisena maana.

Catilina kirjoitti...

Turkin "aika lailla maallistunut kansa" näkyy pitävän islamista. Stambulissa ja lomakohteissa sitä ei välttämättä huomaa, eikä ehkä yliopistojen kuppiloissa, mutta se suuri kansa on jälleen kyllä ihan muualla. Ei se historia vaan lopu maallistuneen liberaalin demokratian voittokulkuun vieläkään.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan ördö valittu demokraattisilla vaaleilla mutta viime aikoina sen sekoilu on syössyt koko maan talouskurimukseen. Olisi vaan pasteerannut kaanina ja jättänyt taloudenhoidon ammattilaisille.
Saas nähdä kuinka kauan tavallinen Ahmed jaksaa kiristää vyötään kun samaan aikaan kaani lihoo.
Turkissahan on käynnissä samanlainen kansanryöstö kuin ryssälässä.
En kyllä enää lähtisi edes ilmaiseksi sinne lomalle.
Seuraavat kohteet ovat parin viikon päästä Praha (pitkästä aikaa) ja syksyllä Kroatiaan.
Jos nyt tämä koronahysteria saa päätöksensä niin ensi talvena eläkeläisenä muutama kuukausi kaakkois-aasiassa.

Joppos123 kirjoitti...

Catiliina on vanha ryssänkätyri joka pieree nyt verta kun menemme NATO:n. Sattuuhan se kun kaikki unelmat meni murskaksi. Ei tullut ryssänbarbaarin voitonparaatia Senaatintorille ja lutkuttajat jäivät nuolemaan näppejään.
Maahan lyötyä ei vissiin pitäisi potkia mutta tässä tapauksessa teen poikkeuksen. Nyt noita pitääkin potkia.
En pidä maanpettureita minään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Catilina & Joppos123: Tulevaisuus tietysti näyttää, mitä Turkissa tapahtuu. Itse pelkään, että se vanhoillinen islam voittaa.

Joppos123: En minä usko että tässä blogissa on ensimmäistäkään varsinaista Moskovan trollia. Tämä on kuitenkin marginaaliblogi ja tuskin tästä Moskovassa tiedetään. Catilina vaan pitää meitäkin jonkunlaisina EU-kätyreinä mutta minkäs minä hänen harhoilleen mahdan.

Catilina kirjoitti...

No hyvänen aika! Te _olette_ globalistien hyödyllisiä idiootteja! Ei voi niin sokea olla, ettei sitä näe. Minä en välitä tästä teidän paskastanistanne enää pätkän vertaa. tämä on tuhoon tuomittu. Siihen loppui teidän itsenäisyystaistelunne, kun NATOn ovea avattiin. Niin kellahti puudeli selälleen. Nukettakaa Helsinki, Tampere, Turku ja Jyväskylä!

Joppos123 kirjoitti...

Catilina on aikalailla vahvasti julistautunut Moskovan kätyriksi muilla blogeilla joten ei sitä kannata sääliä. Nyt sillä ei vaan mene kovin vahvasti ja tämän päiväinen pressan julistus nakertaa sen sielutonta kuuppaa kuin rikkihappo.
Ei se mikään Moskovan trolli ole vaan ryssää ihannoiva tapakommunisti. Säälittävä ihmisoletettu joka kuvittelee saavansa ansioita ryssältä. Siis rahaa ja mainetta. Nyt sekin on peruttu. Ryssänlutkua vituttaa ja ihan syystä. Kaikki meni.
Kyllähän vihollinenkin arvonsa ansaitsee jos toimii kuten sotilaskunnia velvoittaa. Ryssä ei siinä ole kunnostautunut. Ovat samaa sakkia kuin kähtävät. Ei taida hirveästi tulla vankeja Ukrainassa. Mistähän mahtaa johtua?
Noita cataliinoja on muutama sata ja toivon kaikille oikein mukavaa suomalaisuuden päivää ja päivää jolloin päätettiin liittyä NATO:n.

Qroquius Kad kirjoitti...

Elämme outoja aikoja.
Yllätin itseni jokin aika sitten ajatuksella, jollaista en olisi ikinä uskonut muodostavani:

on siitä EUsta ollut edes vähän hyötyä.
Mikäli edellisten eduskuntavaalien seurauksena Suomi olisi eronnut EUsta, olisimme nyt Valkoryssään verrattavassa asemassa.

Ehkä tämä kuitenkin tästä. Tulevaisuus on kansassa kasuavassa;
syksyllä koulutiensä aloittaa ikäluokka, jonka ei tarvitse enää haistella Ryssän paskaa.
Toivon mukaan heistä sen myötä kasvaa nuoria aikuisia, jotka eivät koe tarvetta kumartaa Toiseutta omassa maassaan.

Kuten sanottu, suuria asioita voi tapahtua hyvinkin nopeasti, vaikka se joillekin anonyymeille alkoholisteille vaikeaa onkin ymmärtää.

Anonyymi kirjoitti...

Nato, käly ja muut sukulaiset

NATOon liittyminen onnistuttiin sössimään 90-luvulla, sössijöinä sossut, Punamuumi, Marikassi-eki ja dementoituneet YYA-veteraanit. Sittemmin on liittymisen tarpeellisuus tullut ilmeiseksi* ja onkin jo liitytty rauhankumppaniksi yms prospektjäsenyyksiin. Kaikille on suunta ollut selvä, myös venäläisille. Nato-yhteensopivuus on ollut tavoitteena jo pitkään, mm. kotimainen Instrun datalinkki vaihdettiin huonompaan NATO-malliin Horneteissa jo aikoja sitten. Korkeusmittarinsa ei näytä metrejä vaan jalkoja. Tykistön piirutkin on NATO-piiruja nykyään.

Kaikki muutokset ulkopolitiikan tilanteeseen on tietysti viestejä, siksi liittymistä on vetkuteltu, koska olisi ollut outo viesti vaikka vuonna 2012 liittyä yks´kaks NATOon. Olis ihmetettänyt, että mitä nyt ja miksi just nyt.

Myös äänestyksien järjestäminen. Erikoisesti kansanäänestyksien järjestäminen on viesti. Mitä sillä olisi viestitty vuonna 2002, entä nyt? Miksi eduskunnan päätettävissä olevasta asiasta pitäisi järjestää kansanäänestys, miksi pitäisi vetkutella. Niinistö on muuten paitsi presidentti myös juristi, että kyllä ihan varman mennään justiinsa sääntöjen mukaan. Vaikka kuinka änkyröitä kiukuttaa. Onko muuten paljon kalliimmasta YK-jäsenyydestä kansanäänestetty?

*NATO-jäsenyys on normaali asiaintila Euroopassa, Irlanti, Sveitsi ja Itävalta ovat ulkopuolella, siis suomen ja ruotsin lisäksi. Sveitsi on perinteisesti puolueeton ja vuortensa suojaama. Irlanti on USA:n ja UK:n välissä, sikäli suojassa. Itävalta on myös sodan jälkeen sovitusti puolueeton, eikä sillä ole ikäviä naapureita.


Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Catilina: Että ihan nukettamisella meinasit? Jospa hirtät itsesi niin helpottaa. Aloitat siinä sen suomalaisten tuhoamisen. Ja jos et, niin palaa tänne kun sinulla on jotain asiaa.

Joppos123: Tuo nukettamiskommentti lähinnä kertoo että tyypillä ei mene korviensa välissä ihan hyvin. Ja joo, venäläisten touhu Ukrainassa on ollut silkkaa sotarikollisuutta.

Qroquius Kad: Olen eri mieltä kanssasi. Valko-Venäjä on kuitenkin ihan eri maa. Sinänsä jos Neuvostoliitto ei olisi hajonnut vuonna 1991 niin en tiedä, mikä Suomen tilanne olisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomuksen NATO kanta on ollut selvä jo vuosia. Heillehän NATO päätös oli suuri voitto. (Tämän pitäisi jo huolestuttaa kansallismielisiä suomalaisia).
En usko että Venäjän hyökkäys oli se joka muutti Suomen ja Ruotsin NATO kannan. Molemmat maat olisivat voineet jatkaa entisellä linjalla. Ollaan käytännössä sotilasliitossa USA:n kanssa, vaikka ei NATOoon kuulutakaan. Maihin ei kohdistu nytkään mitään sotilaallista uhkaa Venäjän taholta. NATOon liittymisen jälkeen asia muuttuu.

Mikä on se syy miksi esimerkiksi Ruotsi luopuu, nyt virallisestikin 200 v puolueettomuudesta joka on pitänyt heidät sotien ulkopuolella ? Ukraina ? Venäjän hyökkäyksen pelko ? Ei kuulosta uskottavalta.

Pitäisi ymmärtää se asia että pienillä mailla kuten Suomi ja Ruotsi ei ole muuta merkitystä USAlle kuin se kuinka USA voi hyödyntää niitä omiin tarkoituksiinsa. USA puolustaa vain ja ainostaan OMIA intressejään. USA ei tule puolustamaan yhtäkään NATO maata jos siitä tulevat haitat ovat sille suuremmat kuin hyödyt. USA pystyy tarvittaessa painostamaan pieniä maita tekemään politiikkaa joka on niille itselleen jopa haitallista.

USA valmistautuu taisteluun Kiinan kanssa. Tämä on tulossa jo lähitulevaisuudessa koska USAlla ei ole enää yhtään aikaa hukattavissa ennen kuin Kiina on kasvanut liian voimakkaaksi taloudellisesti ja sotilaallisesti. Euurooppa on vain sivunäyttämö. Mutta USAlle on tärkeää saada Eurooppa mukaan tuohon taisteluun omalle puolelleen ja sitoa Venäjä niin ettei se voi hyötyä tilanteesta..

Anonyymi kirjoitti...

En ole Catalinan kanssa samaa mieltä tuosta nukettamisesta. Mutta siinä olen kyllä samaa mieltä että NATOa kannattavat kansallismileiset eivät ole ajatelleet asioita ihan loppuun asti.

Venäjää voi kyllä vihata sydämmensä pohjasta mutta jos siitä on itselle enemmän haittaa kuin hyötyä niin järkevää se ei ole.

Suomen taloudellisen hyvinvoinnin kannalta Venäjän kauppa ja hyvät suhteet ovat avinasemassa kuinka olemme menestyneet ja tulemme menestymään. Nythän on tehty päätös että tämä loppuu. Venäjä on ollut ainoita maita jossa suomalaisilla kulutustuotteilla, ruoka, jne. on ollut laatumaine ja kysyntää. Venäjä on ollut ja olisi suomalaiselle teollisuudelle ja kaupalle ja matkailulle valtava mahdollisuus. Maamme ei houkuttele koulutettua työvoimaa tai investointeja. Investointeja varsinkaan, nyt kun Venäjän markkinat on suljettu.

Suomen kohtalona on köyhtyminen ja taantuminen Euroopan syrjäseuduksi jota olemme olleet suurimman osan historiastamme ja maantieteellisesti olemme. Tämä kehitys on jo ollut käynnissä ja tulee jatkumaan tulevaisuudessa. Kannattaa Googletta erilaisia taloudellisia mittareita kuinka sijoitumme Euroopassa, 20/10/5 vuotta sitten ja nykypäivänää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Ano1:lle ja Ano2:lle. Kirjoituksen aihe oli se typeryys, että hallituksemme laskee tänne joka ainoan läpsyttelijän. Ei Nato. On totta kai selvää, että Suomi on taantumassa EU:ssa köyhäksi Euroopan syrjäseuduksi mutta tästä minä olen jo kirjoittanut viimeiset 15 vuotta.

Ja Catilina etsii itselleen uuden avautumiskanavan. Tai perustaa oman. Minä olen ollut kanssasi hyvin kärsivällinen. Nyt en enää ole.

Qroquius Kad kirjoitti...

Niin, en tarkoittanut että oltaisiin kuin Valkoryssä yksi yhteen, mutta kovasti enemmän tämän skenaarion tilanteessa sitä Suomi kyllä muistuttaisi kuin nyt.

Katti-Alina saisi tosiaan solmia sen hamppukravatin kaulaansa, kun länsimaisessa hyvvinvoinnissa eläminen ottaa niin koville, että haluaa tuhota omia maanmiehiään.
Mutta se on sitä naisen logiikkaa se.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan niin kuin NATO-takki kääntyi sossuilla voi läpsykantakin kääntyä. Ja se kääntyy ensin salaa, hissun kissun, siten yks´kaks näkyvästi.

Natoon mentiin jo, pikkuaskelin. Nyt sitten vasta julkisesti. Ja vasuritkin kannattaa natoa.

NATO on suomelle luoteva viiteryhmä. Suomella ei ole rahaa eikä tahtoa ryhtyä pohjolan spartaksi tai pohjolan israeliksi. Eikä ruotsillakaan, ainakaan tahtoa. Ja nyt se on myöhäistä. 30 vuotta sitten olisi pitänyt aloittaa projekti sen luomiseksi.

Nyt sitten aita itärajalle on ihan valtavirtaa, siis sen tyhmän trumpin aita. Nyt kokkaritkin pitää sitä hyvänä ideana. Vastahan se oli tyhmien rasistipersujen houre. Kohta turvapaikkanhaku ei olekaan ihmisoikeus kuin asianmukaisessa toimistossa, virka-aikana, tilattuna aikana. Ja virheet de dorkakin on sama mieltä. Tai ei ainakaan ole enää hallituksessa sitä puolustamassa.

Kas näin kääntyy takki, takki kääntyy näin...

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Pyssymies

Veikko kirjoitti...

Kekkonen kirjoitti aikoinaan viisaasti, ettei Suomen pidä olla tuomari ulkopolitiikassaan vaan lääkäri. Paasikivi totesi sotien jälkeen presidenttinä, kun joku vaati tiukempaa politiikkaa Neuvostoliittoa vastaan: jos teillä on neljä miljoonaa sotilasta, niin voin puhua tiukemminkin. On pirullista olla pienen valtion presidentti.

Venäjän näkökulmasta tämä näyttää siltä, että Suomi on valehdellut kaikki nämä vuodet väittäessään haluavansa pysyä puolueettomana ja suurvaltariitojen ulkopuolella. Me voimme syytellä Venäjää, mutta ei se Venäjän mieltä muuta.

Venäjä on ollut naapurimme tuhat vuotta. Ei se siitä mihinkään poistu, vaikka kuinka haluaisimme. Kun on seurannut Suomen politiikkaa kohta puoli vuosisataa, niin Paaaikiven sanat tuntuvat harmittavan vakuutttavilta: suomalaiset ovat poliittisesti tyhmää kansaa.

Ekku kirjoitti...

Tässä tapauksessa voisi sanoa, että sitten venäläiset on poliittisesti vielä tyhmempää kansaa. Ilman venäläisen osapuolen toimia suomalaiset eivät olisi vieläkään natoon menossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, kyllä näitä raketti-insinöörejä tullaan Suomee vielä rahtaamaan, se on varmaa. Nyt on pari vuotta mennyt sen verran hiljaisemmin että kiintiöistä puuttuu monta kymmentätuhatta kulttuurinrikastajaa, suvakille tekee niin gutaa olla kultamunan kenttäpatjana. Matubisneskin kärsii kun pyörälläajokurssit ja erilaiset kosketusterapiat on ehditty jo käydä läpi. Tuo EU:n mielipiteen kysely oli puhtaasti "tilaustutkimus", tarvittiin agendaan ja ideologiaan sopiva vastaus ja se saatiin. Ennestään rikastamattomat maat eivät vaivautuneet kysymään ja laittoivat rajansa kiinni. Koira ei perään haukkunut.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Veikolle, Ekulle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä. Itselläni ei ole asioitten suhteen sataprosenttista varmuutta ja kristallipalloa niin kuin monella muulla. Pystyn vain seuraamaan mitä tapahtuu.

Qroquius Kad kirjoitti...

Emmekö me kaikki sitten tee juuri niin;
seuraa mitä tapahtuu ja tee siitä olettamuksia ja johtopäätöksiä?
Koska olemme erilaisia, tulemme havainnoistamme eri johtopäätöksiin.

Tulevaisuus näyttää kenen päätelmät osuivat oikeaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllä. Niin me kaikki teemme. Omine johtopäätöksinemme. Toivotaan tulevaisuudelta parasta.