keskiviikko 16. marraskuuta 2016

FIKTIOSTA TODELLISUUDEKSI

Meikäläinenhän on väsäillyt muutamia dystopioita joitten aiheena on ollut se, kuinka virkakoneistomme taistelee ns. vihapuhetta vastaan ja mitä se toimillaan mahdollisesti saa aikaiseksi. Kun tutustuu Ylen tuoreimpaan, asiaa koskevaan uutiseen voi todeta että dystopiat ovat muuttumassa hyvää vauhtia todellisuudeksi. Tämän kaltaisten asioitten ennustamiseen tosin ei varsinaisia Sherlockin lahjoja tarvita. Riittää kun tietää kuinka virkakoneisto toimii, minkälaiset ihmiset sitä pyörittävät ja Simo Salmista siteeraten ei tartte kun vähän tsiigata ympärilleen. Käydäänpä läpi tätä uutista:

Poliisihallitus on saanut valmiiksi suunnitelman vihapuheen ja -rikosten torjunnan tehostamiseksi. Poliisihallitus esittää, että Helsingin poliisilaitokselle perustetaan uusi ryhmä, joka estää ja paljastaa internetin rangaistavaa vihapuhetta ja myös tutkii epäillyt rikokset valtakunnallisesti.

Aiemminkin on tullut kommentoitua sitä, mitkä ovat poliisin prioriteetit. Poliisilla on oikein hyvin tiedossaan se huomattava määrä haittamaahanmuuttajien tekemiä murhia, tappoja, pahoinpitelyitä, raiskauksia ja ryöstöjä. Sillä olisi kaikki perusteet panna pystyyn tällainen verikoirayksikkö joka keskittyisi nimenomaan maahanmuuttajien aiheuttamiin rikoksiin. Sen sijaan se pistää pystyyn yksikön joka keskittyy siihen, mitä tavalliset suomalaiset sanovat ja kirjoittavat. Poliisin ja sitä johtavan sisäministeriön mielestä suomalaisen sanoma ja kirjoittama sana on suurempi rikos kuin haittamaahanmuuttajan tekemä väkivalta. Kyseinen valinta ei ole omiaan lisäämään tavallisen ihmisen luottamusta ja arvostusta poliisia kohtaan mutta oletan, että poliisihallintomme ei enää siitä yksinkertaisesti välitä. Sillä se hyökkää sanavapautta vastaan turvaten blankopykälän sisällä olevaan blankopykälään. Vihapuhe ei löydy laista. Se on poliittisesti tarkoitushakuinen termi jota poliisi on alentunut käyttämään ja alentanut samalla itsensä kansalaisten turvallisuuden suojelijasta poliittiseksi poliisiksi.

Internetin viharikollisuutta hoidettaisiin verkostomaisesti koko maan alueella. Tavoitteena on, että ryhmään kuuluvia vihapuheeseen erikoistuneita nettipoliiseja olisi jokaisella poliisilaitoksella ainakin yksi.

He toimivat omilla kasvoillaan ja osallistuvat poliisiprofiileilla nettikeskusteluun. Kasvot voitaisiin Poliisihallituksen mielestä tehdä tutuiksi esimerkiksi mainostamalla heitä samaan tapaan kuin televisiosarjoissa esiintyviä poliiseja.

Ei voi muuta kuin onnitella paikallisten poliisilaitosten kenttäpoliiseja. Te olette sitten saamassa ikiomat politrukit. Ja poliisihallitus siis suunnittelee, että näistä politrukeista tehdään pop-henkilöitä. Onko odotettavissa Tosi-tv – sarja ”Netin poliisit”, jossa ylikonstaapeli Sanni löytää netistä väärinajattelua ja järkkää väärinajattelijan kuseen? Tästä ei tule leppoisa Reinikainen mieleen. Mahtaako sarja saada kovin suurta suosiota? Ja tämän jälkeen päästäänkin uutisen kovaan ytimeen:

Poliisihallitus esittää, että uusi ryhmä tekisi esitutkinnan kaikissa niissä tapauksissa, joissa tehdään rikosilmoitus internetissä tapahtuneesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai uskonrauhan rikkomisesta.

Kyseinen poliisihallitus tietää myös, että tavalliselle lainkuuliaiselle ihmisille joutuminen poliisin tutkinnan kohteeksi on jo itsessään ankara rangaistus. Jonka rangaistuksen kautta hänellä on hyvinkin suuri mahdollisuus menettää työpaikkansa. Vaikka tutkiva poliisi toteaisi esitutkinnan jälkeen että  asia ei ylitä syytekynnystä ei tutkinnan kohteena ollut ihminen saa työpaikkaansa enää takaisin. Rangaistus toisinajattelusta on silloin joka tapauksessa jo annettu ja on ihan turha yrittää väittää, etteikö tämä olisi käytännön taka-ajatuksena. Lisäksi kyseinen käytäntö antaa sekopäille tyyliin Rasmus mahdollisuuden suoranaiseen ihmisten terrorisoimiseen. Poliisihallitus voi olla varma että siitä suunnasta alkaa tulla rikosilmoituksia parasta mahdollista vauhtia huomattavasti nopeammin. Niin kuin ollaan jo todettu aikaisemmin, kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kovasti tulkinnanvarainen asia eikä ole epäselvää minkä idelogian mukaan tulkinta tapahtuu. Ja joka ainoa rikosilmoitus on laitettava esitutkintaan.

Onhan tässä käytännössä tietysti mahdollisuus vastaiskuunkin. Poliisilla ei nimittäin ole pokkaa sanoa, että tokihan tämä uskonrauhapykälä koskee vain islamilaisia. Käytännön mukaan jokainen tapakristitty voi suus vittuillessaan tehdä rikosilmoituksen vaikkapa siitä, jos islamilainen nimittää häntä vääräuskoiseksi. Sehän saattaa loukata kristityn uskonnollisia tunteita. Ja ehkäpä islamilaisten suunnasta löytyy hieman pahempaakin suunpieksentää. Jos poliisi meinaa tälle linjalle lähteä, niin vanhaa termiä spam and destroy kannattaa käyttää kyllä toisinkin päin. Mutta jos jatketaan uutista eteenpäin, niin seuraavassa löytyy sen punainen lanka:

Ryhmän vastuulla olisivat myös viharikoksiksi arvoitavat kunnianloukkaukset ja laittomat uhkaukset. Tutkinnassa pyydettäisiin tarvittaessa apua paikallispoliisilta.

”Viharikoksiksi arvioitavat kunnianloukkaukset”. Tämähän sisältää myös niin poliittiseen koneistoon, virkakoneistoon sekä median edustajiin kohdistuvan arvostelun. Oletettavasti esitutkintakynnys on tässäkin matalalla joten esmes johonkin toimittajaan kohdistuva napakka arvostelu voi jatkossa johtaa vaikkapa vuoden mittaiseen löysään esitutkintahirteen ja mahdolliseen tuomioonkin. Selväähän on, että koneisto suojelee tällä nimenomaan itseään. Se on saanut monikultturismi-ideologiallaan maan etenemään täysin valmiiksi viitoitettua Ruotsin tietä tietäen hyvin mitä sen tien päässä odottaa, mutta koska se ei yksinkertaisesti pysty tunnustamaan tehneensä järkyttävän virheen se tekee juuri niin kuin kunnon totalitaristisen yhteiskunnan tuleekin tehdä. Eli hiljentää arvostelun. Tämän jälkeen uutisessa oleva lause…

Poliisihallituksen mukaan kansalaisten sananvapautta ei ole tarkoitus rajoittaa, vaan pyrkiä turvaamaan yleinen järjestys myös sosiaalisessa mediassa.

…vaikuttaa lähinnä samalla lailla kuin englannin kielen termi ”killing joke”. Ei ollu hauskaa niin. Olisitte jättäneet rehellisesti tuon sanomatta.

Haluaisin sanoa niille tuleville viharikostutkijoille eli tunnollisille virkamiehille viestinä että minä en suinkaan pidä teitä hirviöinä. Te olette varmasti tavallisia ihmisiä, varmaan moni teistä on perheellinenkin. Te vaan luonnollisesti virantoimituksessanne toimitte virkamiesohjeistuksen mukaisesti. Aikaisemmat kolleganne mm. Neuvostoliitossa, Itä-Saksassa ja siinä hakaristi-Saksassa eivät myöskään olleet mitään hirviöitä. Hekin olivat tavallisia, perheellisiä ihmisiä. Ja hekin vain toimivat viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Laittaen väärinajattelevia ihmisiä vankilaan, vankileireille, mielisairaalaan ja teloitettavaksi.

Niillä asioilla, mitä te olette tekemässä ja mitä nuo aikaisemmat kolleganne tekivät on vain aste-ero. Ensimmäisen kynnyksen ylittäminen oli varmaan vaikeinta heillekin. Sitten asiat alkoivat rullata omalla painollaan. Ettekä te ole mitään poikkeuksia. Miettikääpä, mihin te olette ryhtymässä. Kai tajuatte, että historia muistaa teidät toisena Punaisena Valpona?

Vielä haluaisin sanoa viestin perussuomalaisille, sillä se on ainoa eduskuntapuolue jossa on vielä mukana joitain ihan oikeasti kansallismielisiä ihmisiä. Persut hei, Suomeen ollaan perustamassa ajatuspoliisia.

Oliskos jo lopultakin aika nostaa meteli? Ja jos ei nyt, niin milloin sitten?


Kiitokset vakikommentoija Ink Visitorille linkistä ja vinkistä.


*

Lisäys samana päivänä: Tällä verikoirayksiköllähän on siis käytössään (Ylen mukaan) ”salaiset tiedonhankinta- ja pakkokeinot” ja (HS:n mukaan) ”salaiset pakkokeinot kuten tietoverkossa tapahtuva peitetoiminta ja televalvonta”. Oman muistini mukaan peitetoiminnan ja televalvonnan käyttökynnys on hyvin korkea ja sitä käytetään lähinnä raskaaseen järjestäytyneeseen huumerikollisuuteen. Lukija voi tehdä tästäkin omat johtopäätöksensä. Sanottu ja kirjoitettu sana nousee rikosluokituksessa jatkuvasti ylöspäin. Mitä se kertoo hallintokoneistostamme? 

87 kommenttia:

Hemuli kirjoitti...

Ei liity aiheeseen mutta läheltä liippaa:

http://yle.fi/uutiset/3-9293378

Google, Facebook ja twitter alkavat rajoittamaan "vale"uutisten lähettämistä. Seuraavana listalla lienee väärä totuus.

Anonyymi kirjoitti...

Ajatuspoliisiin ei ilmeisesti olla palkkaamassa arabiaa ja muita itämaisia kieliä osaavia. Eivät osaa tulkita mitä meille huudellaan noilla vierailla kielillä. Eivät muuten sovi lasten kuunneltavaksi. Eikä aikuistenkaan. Ovat turvassa kielimuurin takana.

Anonyymi kirjoitti...

Porvoon kalastajan palveluksille jumaliste taitaa ollakin kohta todellisuudessakin käyttöä. Ei mulla muuta.

Sepi

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Voi kehno. Silloin kun minä olin lapsi, nuori ja nuori aikuinen, poliisiin saattoi suhtautua luotettavana, tunnollisena ja reiluna virkamiehenä. Vaikka murrosikäisenä koltiaisena törttöilikin, poliisin saattoi aina luottaa olevan tasapuolinen ja reilu. Että putkasta heitettiin sitten ulos aamukahdeksalta taapertamaan krapulaisena kotia kohti.

Tätä uutta KGB:n tyylistä ajatuspoliisia ei voi kuin pelätä ja inhota. Täytyy varmaan pitää yllä suvaitsevaista imagoa normaalisti ja puhua mielensä mukaan ainoastaan VPN-yhteyden takaa. Ettei ajatusrikollisten metsästäminen olisi liian helppoa. Hyvä sen uuden KGB:nkin on leipänsä eteen töitä tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Masentavaahan tuo on. Jos nyt ensin määriteltäisiin, että mitä ihmettä se vihapuhe oikein on.

Euvostotaivas kirjoitti...

Pöyristymiskulttuuri alkaa kuristaa itseään. Kaikenlainen keskustelu muuttuu merkilliseksi väistöilmaisujen varjonyrkkeilyksi, koska toinen voi aivan ilkeyksissään kehittää vihahenkilölleen ikioman vihapuherumban.Niin kuin blogisti yllä toteaa, eihän tarinan tarvitse olla totta. Jokin DDR on tainnut olla vielä pientä tämän rinnalla, koska väärät ajatukset eivät rajoitu enää politiikkaan.

Ajaako ajattelupoliisin toiminta toisinajattelijat tilanteeseen, jossa mitään ei ole menetettävissä? Kun kaikki on viety, mikään uhkaus ei ole enää tehokas. Niin kutsuttuun vihapuheeseen liittyvä kriminalisointi on puhtaasti ideologinen painostuskeino, joka oppisitiota pyritään estämään tuomasta julki harjoitetun aatteen kielteisiä seurauksia ja ylläpitämään harhakäsityksiä. Koska suoranaista väkivaltaa ja sillä uhkaamista vastaan on jo olemassa lainsäädäntönsä, vihapuhepoliisit ovat ideologisen puhdasoppisuuden vartijoita.

Meidän tuntemamme länsimainen kulttuuri on sortumassa niiden avustuksella, joille ainoata "kulttuuria" on etninen ja uskonnollinen kuluttajien sekasotku, josta kyllä lopulta seuloutuu se uusi valtauskontokin. Kun näennäisestä pumpulihöttöisestä suvaitsevaisuusideologiasta aikanaan kuoriutuu omaa aatteellista puhtauttaan vaaliva uskonnollispoliittinen tapakoodi, joutuvat nykyiset vihapuhepoliisit historian sylkykupeiksi - mikäli tuoloin voidaan enää mistään historiantutkiskelusta edes puhua.

Otetaan lopuksi mahdollinen esimerkki: Joskus vuonna 2090 tai sinne päin museovirasto saa asianomaisesta ministeriöstä käskykirjeen tuhota hallussaan olevia muistoesineitä, koska ne loukkaavat kansalaisten enemmistön uskonnollisia tunteita. Viraston vastaava johtaja joutuu eroamaan ja saa syytteen yritettyään selittää ko. esineiden edustavan provinssin kansallista historiaa syyllistyen samalla uuteen rikokseen väittäessään maalla olleen merkittävä kulttuurihistoria ennen vallitsevaa uskonnollista koostumusta.

Ajattelupoliittisiin säädöksiin menttäessä avataan ovi yhä mielipuolisemmille väärinajattelijoiden jahdeille.

Anonyymi kirjoitti...

Vihurikosvalvontaan erikoistuneen poliisin keinovalikoimaan lisättiin peitetoiminta ja televalvonta...

Aika pelottavaksi menee.

http://www.hs.fi/m/kotimaa/a1479264707783

-Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Poliisin nimi pitäisi nyt viimeistään vaihtaa miliisiksi. Poliisi voitaisiin sitten aikojen mahdollisesti parantuessa ottaa uudestaan käyttöön ilman menneisyydessä termille kerääntynyttä negatiivista painolastia.

LW kirjoitti...

Hieman asian sivusta, mutta tuohon uskonrauhapykälään meni Halla-ahon tapauksen myötä mielenkiintoinen valuvika. Tuomiohan tuli korkeimmasta oikeudesta siltä pohjalta, että islamin pyhien hahmojen loukkaaminen (ts. jumalanpilkka) on uskonrauhan häiritsemistä. Ihan kiva muuten, mutta kun Muhammed ei ole millään tapaa ainut pyhä hahmo kyseisessä uskonnossa. Jeesuskin on, ja vaikka Muhis on aina Muhis, Jesse on se hyvä kakkonen Top 10 Profeetat -listalla.

Joskus samoihin aikoihin eräs tiedostava pastori, jonka nimeä en muista, teki tiedostavien nuorten kanssa jonkinmoista julkisuutta saaneen näytelmän lesbo-Jeesuksesta, joka halusi vain soittaa punkkia. Tässähän selkeästi halvennettiin islamin pyhää hahmoa väittämällä häntä sen sukupuolen edustajaksi, jonka sanalla on vain neljäsosan verran merkitystä, seksuaaliseksi pervertikoksi, ja kirsikkana kakun päällä hedonistiksi, joka ei välitä jumalallisesta tehtävästään. Törkeätä. Kävi itse asiassa mielessä tuolloin, että olisin tehnyt tästä uskonrauhan häirinnästä tutkintapyynnön, mutta ikävä kyllä olen vähän liian kiltti ihminen.

Joskus tuo kortti pitäisi kyllä pelata. Jos ei muuten, niin ihan silkan politrukkien trollaamisen vuoksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille, Ano1:lle, Sepille, Yhel Turkkulaasel, Ano2:lle, Euvostotaivaalle, Ink Visitorille, Ano3:lle ja LW:lle & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Läheltä liippaa joo, ja olikohan niin että yhtään Clintonia tukevaa ”valeuutista” ei ollut liikenteessä? Jutussa muuten kirjoitettiin että ”ne sallivat harhaanjohtavien ja valheellisten uutisten levittämisen palveluissaan” ja mitenkä minulle tuli tuosta lauseesta kyllä ensimmäisenä mieleen Yle?

Ano1: Epäilemättä ei palkata ja niillä kielillä saa tunkea suomalaisten päälle mitä ryönää hyvänsä. Kai tämä korrektiivisuuspakko koskee vain suomenkielisiä. Liekö noissa vihatutkijoissa edes ruotsinkielisiä?

Simo: Jep. Mahtaakohan kukaan tuntea Suomenlahden rannikolta veneitä omistavaa porukkaa?

Yksi Turkkulaanen: Samanlaisia muistoja on minullakin ja poliisin nykyinen versio on minulle totaalisen vieras.

Ano2: Aivan. Mutta kun asia pysyy määrittelemättömänä niin se toimii pelotteena vieläkin tehokkaammin.

Euvostotaivas: Kaiken kaikkiaan hyvin kommentoitu. Ja nykymenolla saadaan aikaan se tilanne ja ne ihmiset joilla ei ole mitään menetettävää joten millään ei ole enää muutenkaan mitään väliä.

Ink Visitor: Älä muuta virka. Eikös noita keinoja olla yleensä käytetty esmes suuren luokan huumerikollisuuden tutkimiseen? Milloinkahan (se vieläkin määrittelemätön) vihapuhe määritellään terrorismiksi?

Ano3: Siinä olisi kyllä jonkunlaista historiallista ironiaa. Venäjällä miliisi vaihtoi nimensä poliisiksi ja Suomessa poliisi miliisiksi. Sopisi kyllä nykykuvioon.

LW: Helvatun hyvä huomio. Jos tuostakin tekis rikosilmoituksen niin olis varsin mielenkiintoista seurata, että kuinka hänessä kävisi.

Juha kirjoitti...

Internetti-kirjoitteluita vahtimaan... kuinkahan takautuvasti?

Anonyymi kirjoitti...

YJT eli suora viittaus ampuma-aselupien peruutusprosessiin.
Tuo kolmikirjain-yhdistelmä kun on ollut se ykkösperuste siihen tähänkin asti.

-Tvälups-

Feyris Nyannyan kirjoitti...

-.- ...Meikämannella on luottotiedot kunnossa, ei rikosrekisteriä ja yleensäkin mallikansalainen. Mutta ootapa jos käyvät jostain AJATUKSISTA ja KIRJOITTELUSTA pistämää kaltereitten taa ni jumankauta.. Tulee vähän tuntematon sotilas ja Rokka mieleen. Mie en ala siun kiviäs järjestelemää, ootapaha vaa.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa voi vähän hankaloittaa halutessaan. Rustaamalla yleisille paikoille kannettavia kylttejä joissa kerrotaan mitä halutaan. Tässä kohtaa kannatan myös julkisen tilan töhrintää, en muussa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juhalle, Taisteluvälineupseerille, Feyris Nyannyanille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Olipahan vähän helevetin hyvä kysymys. Kuinka kaukaa töngitään? Vuosi? Viisi vuotta? Kymmenen?

Tvälups: Luulen, että rikosilmoituksen ja sitä automaattisesti seuraavan esitutkinnan myötä tutkittavalta lähtee aseluvat automaattisesti. Se on osa rangaistusta.

Feyris Nyannyan: Et muuten varmasti ole ainoa, joka näin ajattelee.

Ano: Hyvä idea. Kuinkahan verikoirayksikkö tähän suhtautuisi?

Uncle le Club kirjoitti...

Nyt kyllä poliittiselta eliitiltä on unohtunut yksi pykälä tuosta ehdotuksesta. Nimittäin olisihan se pitänyt säätää myöskin tämän poliittisen ajatuspoliisin pilkkaaminen lailla kielletyksi.

Nimittäin, kuntämä poliitinen apinalauma ilmestyy omilla kuvillaan nettiin, niin se on aivan varma, että tämä poika ei paljon sanojaan säästele.

Millähän nämä kyseiset pölvästit perustelevat kuulumisensa tähän kyseiseen kulttuurimarxlaiseen ryhmittymään - varmasti sillä kuuluisalla lauseella:

"Tein vain, mitä käskettiin"

Hyi helvetti, sitten nämä pellet luulevat, että populismi on tällä pois pyyhkäisty.

Anonyymi kirjoitti...

"Eikös noita keinoja olla yleensä käytetty esmes suuren luokan huumerikollisuuden tutkimiseen? Milloinkahan (se vieläkin määrittelemätön) vihapuhe määritellään terrorismiksi?"

Niinhän sitä luulisi mutta esim. huumekauppa on ihan "nappikauppaa" (pun int) verrattuna siihen, että jollakulla voi iskeä henkinen pipi... Suurelta osalta ihmisistä on mennyt täysin ohi eräs mielenkiintoinen pikku juttu, pari vuotta sitten säädettiin pykälä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, sanktio syyllisellä on juurikin 4 vuotta kiinteää kakkua.

Kuitenkaan vihapuhetta ei ole edelleenkään määritelty missään eikä sen puoleen taida olla viharikostakaan, eli tähän jos mihin istuu loistavasti vanha viisaus Neuvostojen Maasta; "Kun syyllinen on löydetty niin kyllä rikoskin keksitään..."

-Ink Visitor

Juha kirjoitti...

Tarvittavan kaukaa tongitahan, sillä takautuva lainsäädäntö, valitsijamiehet sekä virallinen mielipide ovat pohjoisen demokratian järkkymättömät kulmakivet.

Lemminkäinen kirjoitti...

Olen nyt vaan sitä mieltä että tämäkin puolue ja sen johto ja kaikkihan nyt tietää ketä ja mitä minä nyt tarkoitan ja mitä oli aikomuksena kirjoittaa ja että vituttaa (herra poliisi, älä nyt vaan loukkaannu) kuin pientä oravaa (herra poliisi, en nyt tarkoita oikeata oravaa että älä nyt hermostu) heitin touhunsa ja vielä piti sanoa uskonnosta pari sanaa (herra poliisi, en minä nyt sitä tarkoita) että miten se nyt taas saatana (herra poliisi, minulla on synnynnäinen kiroiluvika että anteeks ny vaan kamalasti) olikaan että mitä vittua (ja anteeksi) sitä piti oikeastaan sanoa että HAISTAKAA NYT PERKELE RISUINEN VITTU JA HAKEKAA MINUT. Saatana.

Ekku kirjoitti...

Sekö on valtiolle eduksi, että todellinen yhteiskunnallinen keskustelu menee "maan alle"?

On niitä muitakin tapoja välittää ajatuksia ja keskustella, kuin internet. Näiden keskusteluiden ja niiden sisällön valvominen onkin sitten vaikeampaa ja ikävät seuraukset iskevät valtaapitäviä vyön alle.

Näin pakotetaan täysvaltaiset kansalaiset lainaamaan toimintatapoja terroristeiltä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Uncle le Clubille, Ink Visitorille, Juhalle, Lemminkäiselle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Uncle le Club: Luulenpa että tuo pykälä ilmestyy tapetille varsin pian esmes termillä virkamiehen solvaaminen tmv. Minun mielestäni muuten populismia on juuri se, että väitetään kalliin, haitallisen ja vaarallisen ulkomailta tuodun väestönosan tänne köijäämistä yhtä aikaa mahdollisuudeksi ja velvollisuudeksi. Se, että sitä vastaan yritetään toimia ei ole populismia, vaan realismia.

Ink Visitor: Jäädäänpä odottelemaan sitä ensimmäistä neljän vuoden tuomiota asiasta jota ei olla määritelty laissa. Epäilemättä sellainenkin vielä tulee. Ja verrataan sitten sitä, että minkälaisen väkivaltarikoksen joutuu tekemään, että saa neljä vuotta ehdotonta.

Juha: On muuten tongittu ennenkin. Nimimerkin Tomashot takana oleva ihminen sai tuomion jo vuonna 2008 ainoastaan siitä syystä kun hän blogissaan jakoi mamujen tekemiä rikosuutisia valtamediasta ja kommentointia niihin ihmisten blogeista:

http://turkkila.blogspot.fi/2008/01/tomashot.html

Lemminkäinen: Älä nyt vielä pyydä sinua hakemaan. Sulla on vielä paljon voiman pimeän puolen kommentointeja kommentoitavana.

Ekku: Valtiovaltamme varmaan kuvittelee, että väärinajattelu ei mene maan alle, vaan se yksinkertaisesti katoaa. Ei se valtiolle olisi sinänsä eduksi, mutta nykyiselle establishmentille se kyllä olisi sitä. Ei se keskustelu loppulaskussa kadonnut Neuvostoliitossakaan vaikka siellä kopiokoneenkin hankkiminen oli luvanvaraista.

WhiteHunter kirjoitti...

Mitenkäs se nyt menikään.. "Poliisi on ystäväsi".

Joo, otetaan esimerkki, jolla vaikka kaksi ihmistä voi keskustella, ilman että siitä jää ihan helposti jälkiä tietokoneelle.
1) Selain asetuksista määritellään että https liikennettä ei talleteta väliaikaistiedostoihin.
2) Luodaan gmail sähköpostitunnus salainen2016keskustelu@gmail.com
3) kaksi ihmistä sopivat salasanan jota tuolla tilillä käytetään.
4) Tilille kirjaudutaan googlen www-sivun kautta sisään.
5) Aloitetaan kirjoittamaan sähköpostia, mutta sitä ei koskaan lähetetä. Se talletetaan googlen serverihin keskeneräisinä.
6) Molemmat kommentoivat ja kirjoittavat tähän keskeneräiseen "sähköpostiin" Silloin kummankaan koneelle ei talletu mitään.
7) Ongelmatilanteessa joissa toiselle etsitään todisteita vihapuheesta, "keskeneräinen sähköposti" poistetaan ja salasana vaihdetaan siten että kuulusteluissa oleva ei voi tietää sitä..

Näin ei jää jälkiä koneelle, muuta kuin se mitä operaattorin lokit kertoo. Silloin on menty googlen palvelimelle, mutta mitä sähköpostia lukemaan?

Lisäksi suosittelen vpn ja broxy palvelun käyttöä kun surfaa netissä.
Lisäksi, salatkaa koneidenne kovalevyt.

Nämä tälläiset suojautumistoimet on hyvä aloittaa ennen ensinmäistä kotietsintää.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen STASI+KGB+Gestapo on syntynyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys WhiteHunterille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

WhiteHunter: Kiitos vinkeistä. Moni meistä (minä kuulun niihin) ollaan tietokoneen peruskäyttäjiä jotka eivät näitä asioita hoksaa ilman neuvoja. Näitä kuunnellaan mielellään vastaisuudessakin.

Ano: Vaikka kuinka ruusunpunaisten lasien läpi katsoisi, niin silti nuo lyhenteet kyllä tulevat mieleen.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Tarkoitus ei ole tietenkään lopettaa tätä julmaakin julmempaa rikosta eli vihapuhetta, vaan saada se piiloon. Ensimmäiseltä tusinalta epäillyltä kun käydään keräämässä kaikki aseet pois tutkinnan ajaksi niin alkaa julkinen kirjoittelu jo kovasti vähentyä. Nyt halutaan siis vain näyttää, että kun syyllinen on selvillä niin kyllä resursseja riittää.

Kovasti alkaa tuntua siltä, että ovat lukeneet näitä Yrjöperskeleen kirjoituksia uusia ideoita kerätäkseen. Seuraavaksi sitten opintomatka Pohjois-Koreaan syventäviä opintoja varten.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan Vittulan väki elopellolla.
Aletaans me vihapuhujat käyttämäänkin salakieltä. Siinä meinaan netti-urkkijan hiuskuontalo harventuu päätä raapiessa, kun se lukee tekstiä jossa sanotaan : " man täänkontti kouhuttontti koneementti kohanintti koinpäntti kottuavintti" jne.

t. Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keski-ikäiselle pikkupojalle ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Keski-ikäinen pikkupoika: Joo, kyllähän tässä näytetään, että mistä kana pissii. Sinänsä minun kertomuksista ne eivät ole vaikutteita saaneet. Minä vaan olen melko onnistuneesti ennustanut mitä tuleman pitää.

Ymmi: Onneksi nuo amerikkalaiset palvelimet niin kuin tämä blogger eivät vielä tottele suomalaisia viranomaisia.

Anonyymi kirjoitti...

"Ideas are more powerful than guns. We would not let our enemies have guns, why should we let them have ideas." - Joseph Stalin

Vasarahammer kirjoitti...

Twitterissä Jussi Huhtela ilmoitti pontevasti taistelevansa vihapuhetta vastaan. Kun vastasin tähän sanomalla "Stasi raus!", Huhtela blokkasi minut. Huhtela ei ole varsinainen poliisi, vaikka hänellä poliisin virka onkin vaan sosiologi eli tutkinto selitteläätiöstä ja sovelletusta spedestiikasta.

Jos joku alkaa nettimiliiseille vittuilemaan, silloin tulee blokki. Nettimiliisi kieltäytyy kuuntelemasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Valtiovaltamme näyttää toimivan selkeäst Stalinin linjoilla.

Vasara: Tiedätkö, onko tuolla Huhtelalla minkäänlaista varsinaista poliisikoulutusta?

Anonyymi kirjoitti...

Siinä nettipolliisille ja muille kytille työsarkaa olisi, kun ensin perkaisivat ja syyttäisivät takkutukkien ja rasmuksen postaukset ja viestit, ei ensimmäiseen pariin vuoteen tarvitsisi muuta tehdäkään. Vaan eihän niihin puututa, kun ne on sitä parempaa vihapuhetta arvelee
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ykän tarinat ne vaan realisoituu todellisuudessa yhä kiihtyvällä vauhdilla.Uusi yksikkö voisi konttoristaan käyttää nimeä Poliittinen poliisitoimisto,lyhennettynä tulisi Pol Pot,olisi meinaan viite yhteen nykyisen virkakuntamme idoliin.Kiimassaan voivat nettipoliisit haaveilla,että jonain päivänä vielä saamme Pol Potin poliisin valtuudet ja saamme "kadottaa" kansallismieliset ja muut väärinajattelijat.Kisa vaan pystyyn paskalakkien välille siitä kenen komerosta löytyy eniten lahdattujen toisinajattelijoiden kalloja.Muuten poliisi menossa nyt semmoseen suuntaan,että näille muslimisotureille ja niiden käytännönkokemukselle on käyttöä poliisityössä-ei kun rekrytöimään,Mosulista läpsii ISn riveistä lisää potentiaalisia poliiseja,joilla pyhän ja koskemattoman islamin suojeluun on sekä tahto että keinot!Onnea vaan sisäministeriö,Stalin olisi ylpeä teistä.Ja jokaiselle,joka tuollaiseen kyylän työhön ryhtyy:olet todella iljettävä saasta ihmiseksi,löyhkäsi tekee ilmaston eteen tehdyt työt turhaksi.Tuleeko muuten uusi vankileirien saaristo mahdollisesti Turun,vaiko kenties Kotkan,edustalle?Sisäministeri varmaan jo tietää?Saako sitten ottaa omia vaatteita mukaan,vai tarjoaako talo kamppeet,on meinaan hyistä kelirikkoaikaan.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma ei poliisin ja Nergin mukaan ole se, että mamut rötöstelevät vaan se, että kantikset kertovat toisilleen mamujen rötöstelemisistä?

Tollainen vihapuhepoliisi kääntyy helposti itseään vastaan. Jatkossa saatan vaikka esittää kaiken islam-kritiikin kristillisen teologisen viitekehyksen läpi katsottuna. Saavat sitten puhepolliisit pähkäillä keskenään sitä, että missä kohtaa teologinen keskustelu muuttuu vihapuheeksi ja koskeeko se vihapuheeksi luokitteleminen myös islamilaista teologista äläwäbää. Jos koskee, niin mitkään tuomioistuimset eivät riitä kun imaameja ja muita muhamettilaisia lähdetään raijaamaan rosikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ja kun vihapuhe ei ole laissa määritelty termi puhumattakaan siitä, että se olisi rikos, niin mitäs se sellainen poliisitoiminta oikein on, missä poliisi jahtaa kansalaisia jotka harjoittavat laillista poliittista keskustelua?


Muistelisin että sellaiselle olisi ihan oikeita määritelmiä, joita on koeponnistettu jossain Nyrburringillä tai Keimolan kansainvälisessä rötöstuomioistuimessa.

Anonyymi kirjoitti...

Rälssi tarvitsee Ohranan suojelemaan vallitsevaa olotilaa ajatuksilta, tiedoilta, kokemusten kertomiselta...

Anonyymi kirjoitti...

PoHa esittää että kaikista ilmoitetuista uskonrauhan rikkomisista ja kiihotuspuheista tehdään esitutkinta? Ilmeisesti yli puolet politrukeista tulee olemaan arabiantaitoisia? Meinaan vaan että todellisesta kansanryhmiä vastaan kiihottamisestahan hoitavat suurimman osan islaminuskoiset ja arabiaksi. Suomeksi ja englanniksi he puhuvat taqiyyaa ja arabiaksi, somaliksi jne. sitten sitä itteään.

Nyt pitää sitten äkkiä saada johonkin näkyville lista siitä, että mitkä palvelimet, nettisivut, somekanavat jne. ovat Suomen rajojen ulkopuolella - mieluiten USA:ssa. Voivat sitten politrukit vääntää Trumpin hallinnon kanssa kättä siitä, että saako sananvapautta käyttää USA:ssa vai ei.

Vastaisku: Nuivinaattorit voivat huvikseen tehdä keskinäisten sopimusten mukaisilla tavoilla rikosilmoituksia itsestään ja toisistaan. Ensin nimimerkillä jotain nettiin ja sen jälkeen ilmoitus Poliittiselle Poliisille.

"Viharikoksiksi laskettavat kunnianloukkaukset" tarkoittavat varmaan sitä että solidaarisuuspokaaleja ei saa kritisoida edes silloin kun nämä radikaalin islamismin oppien mukaan soluttautuvat vakiintuneisiin poliittisiin puolueisiin ajamaan islamistisia periaatteita ja islamilaisten ryhmien etu- ja erioikeuksia yhteiskuntaan.

Erittäin kiinnostava poliittinen kysymys tulee tulemaan siitä, että onko Ajatuspoliisin toiimman ja olemassaolon arvostelu Ajatuspoliisin mielestä viharikos ja jos on, niin mitä ja ketä kohtaan?

QroquiusKad kirjoitti...

Pikaisesti kun googletin haulla "viranomaisen halventaminen", löytyi Finlexistä yksi osuma: Itä-Suomen hovioikeuden 4.2.1986 antama päätös 477/85, joka sisältää määreen "julkisen viranomaisen halventaminen". Siinä sitä ennakkopäätöstä lienee riittävästi tulevien nettimiliisien arvostelijoiden hiljentämiseen?

Kun asiassa ollaan näköjään päästy hyvään alkuun, en ymmärrä miksi kelpo poliisi- ja oikeushallintomme jarruttelee seuraavan askeleen ottamista:

edellisessä bloggauksessa mainittu Roland Freisler oli kansantuomioistuimen puheenjohtaja, joka teki sen lisäksi myös syyttäjän hommat vaikka Volksgerichtshofissa olikin syyttäjä erikseen. Se oli varmaan nationalistissosialistista synergiaa? Italiassa puolestaan toimii magistrati-viranomaisia, jotka käännetään suomeksi yleensä tutkintatuomareiksi, vaikka he ovat syyttäjäviranomaisia.

Ehkäpä jo seuraavassa hallituksessa sisä- ja oikeusministerin salkut yhdistetään ja nettimiliisin yläpuolelle nimitetään tutkintatuomareita asiaan kuuluvin valtuuksin: he tutkivat, syyttävät ja tuomitsevat yksinteoin! Synergiaa voidaan lisätä vielä yhdistämällä virkoihin toimittajuus, siten että tutkintatuomari-toimittaja tutkii, syyttää, tuomitsee ja lopuksi kirjoittaa proseduurista oikeaoppisen artikkelin lehdistöverolla ylläpidettyyn Suvaitsevaiseen Totuuteen?

Tämä ei tunnu enää edes hauskalta, koska tämähän saattaa olla ensi vaalikaudella raakaa todellisuutta.

Becker kirjoitti...

Tällaista tapahtuu valtiossa jolla ei ole perustuslakituomioistuinta.
Tässä ilmeisesti pitänee alkaa perehtymään ns. taktiseen tietokonekäyttöön, joka vaatii hieman perehtymistä suojattuun identiteettiin ja sähköpostiin. Neuvoja on netissä vaikka kuinka ja hyviä ohjelmia. Ei STASIlla ole aikaa kaikkia tonkia. Hyvä VPN pn tämä:
https://www.hidemyass.com/?ecid=ad:go:se:EU-EN-VPN-Brand-Search&gclid=CKego4uRrtACFVZJGQod8D4KMQ
Tässä voisi jo nähdä miten tulevaisuudessa Euroopasta tullaan busseilla katsomaan miten kansalaiset voivat Finnische Democratic Republic:issa. Meille myydään pimeissä porttikongeissa kännyköitä ja tabletteja, tosin vanhentuneita malleja ja pirun kovalla hinnalla. Käteinen raha on kielletty sekä kommunikointi Eurooppalaisten kanssa.
Nyt Ykä tarinaa tulemaan. Kaikki tuo on minulle lähihistoriaa, mutta voihan kait siitäkin vääntää jonkun mustanpuhuvan sketsinkin, eikä edes tarvitse keksiä, vaan kaikki löytyy lähihistoriasta.
Mahdollinen Suomeen muutto, hmmm...... Poliisi sai jossain sisäministeriön teettämässä tutkimuksessa jonkun 98% prosentin luottamuksen kansalaisilta. Tämän kuullessani tuli mieleeni taas jälleen tuo, "Sitä saa mitä tilaa".. .
Pannaan vaan STASI töihin. Kyllä hallinnon ja suorittavan väkivaltakoneiston suosio siitä vaan kasvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon koneen salaamiseen voi käyttää mm: https://veracrypt.codeplex.com
joka on truecryptin jälkeläisiä, ilmainen ja ymmärtääkseni hyvä.

Ari

Snowcamo kirjoitti...

Vihapuhe on kiistaton todiste viha-ajattelusta, joka tässä on se todellinen ongelma (ja joka edellisessä, yhä-vähemmän-kuvitteellisessa Epäilyksen Piru -kirjoituksessa mainittiinkin). Viha-ajattelu on selvästi koukuttavaa ja haitallista.

Koukuttavuus osoittaa viha-ajattelun huumeeksi ja viha-ajatusrikokset huumerikoksiksi - huumausajatusrikoksiksi. Koska vihalla jo määritelmänkin perusteella aiheutetaan usealle ihmiselle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa, ovat viha-ajattelurikokset automaattisesti törkeitä huumausajatusrikoksia (RL 50:2, 4. mom.). Siksi viha-ajattelurikoksen edistäminen, valmistelu, yrittäminen ja valmistelun yrittäminen (sic, RL 50:3) ovat myös viha-ajattelurikoksia.

Haitallisuus vaatisi oman haittaveronsa, vihaveron, ja sen laiminlyönti olisi verorikos, joissa noudatetaan käänteistä todistustaakkaa. Tuomio vihaveronkierrosta luonnollisesti on suora osoitus viha-ajattelusta ja riittää tuomioon viha-ajatusrikoksesta. Täytynee valitettavasti suorittaa näin mutkan kautta kun lainsäädäntökoneisto ei sinne pesiytyneiden piilovihaajien sabotaasin ansiosta ole saanut käänteistä todistustaakkaa ulotettua kaikkeen viharikollisuuteen. Kaikkihan me toki tiedämme, minkä puolueen riveistä nuo sysisydämet löytyvät.

Peace! And order to the galaxy!

Anonyymi kirjoitti...

Onko historiallinen asioiden käsittely viharikos?

Jos musujen tämän päivän touhuista ei saa puhua netissä ilman Ajatuspoliisin pelkoa, niin silloin täytyy ehkä puhua analogioilla. Historialliset analogiat ovat tietenkin tehokkaimpia.

Anonyymi kirjoitti...

Enpä olisi hamalla kasikytluvulla uskonut, että pitää sekin päivä nähdä kun maahan perustetaan gestapo.

Tuossa on juurikin sellainen juttu, että tämä poliittinen poliisi toiminta kohdistuu juurikin sitä veronsa maksavaa tavallista kansalaista kohtaa. Anarkomarkojen tutkiminen olisi muutenkin ihan turhaa hommaa. Ei markoja esitutkinnat hetkauta. Linnassakin saa pelata pleikkaria ja on säännölliset ateriat.

Sinänsä esim, konkurssin tehneille nuiville tässä tulee paikka. Kun on jo tarpeeksi kusessa voikin sitten vapaasti vittuilla polpolle yms. rasmuksille.

Nämä polpot muuten varmastikin värvätään rasmuksesta taikka muista vastaavista instansseista. Tuskinpa rivireinikaiset moiseen pelleilyyn suostuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Täältä rahoitus
http://www.intermin.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/1/1/sisaministeri_risikko_poliisin_lisaresursseilla_kitketaan_vihapuhetta_ja_viharikoksia_70740


acc

Rigor.Mortis kirjoitti...

Yrjön lisäykseen liittyen..

"..Televalvonta on mahdollista, kun jotakuta on syytä epäillä rikoksesta, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta sekä eräistä muista rikoksista, kuten esimerkiksi huumausainerikos, lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin ja törkeän ryöstön valmistelu. Lisäksi televalvonta on mahdollista eräissä rikoksissa teleosoitteen tai telepäätelaitteen haltijan suostumuksella.. ( http://www.minilex.fi/a/telekuuntelu-televalvonta-ja-tekninen-tarkkailu )

Ja mistäs rikoksesta voi kuitata 4 vuotta linnaa? No tietenkin "Törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan":

"..kiihottaminen kansanryhmää vastaan on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi." ( http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110511 )

Eli sopivat lait ovat jo voimassa. Nyt vain tarvitaan Stasi/Gestapo/KGB panemaan ne käytäntöön.

Vasarahammer kirjoitti...

Rigor Mortis: "Ja mistäs rikoksesta voi kuitata 4 vuotta linnaa? No tietenkin "Törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan"

Törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan lisättiin lakiin sen takia, että poliisilla olisi kovemmat keinot käytössä väärinajattelijoita vastaan. Ei sillä pykälällä ole tarkoituskaan ketään tuomita.

"Eli sopivat lait ovat jo voimassa. Nyt vain tarvitaan Stasi/Gestapo/KGB panemaan ne käytäntöön."

Eikös tämä ole juuri käynnissä, eli Polpo on jo miehitetty feminiitoilla?

vieras kirjoitti...

Muissa kielissä kansanryhmän tilalla on kyseisen kielen sana joka tarkoittaa etnistä ryhmää. Siinä Ilja Janitskinin paperissa joka oli tuomioistuimelta saatu, luki "grupo étnico" eikä mikään "grupo popular". Se etninen ryhmä paljon täsmällisempi ilmaus. Se "kansanrymä" kattaa etnisen ryhmän lisäksi uskontokunnat, seksuaalivähemmistöt ja vammaiset ja mitä niitä onkaan.

DDR:ssä oli se hyvä puoli että siellä ei ollut sosiaalituristeja eikä ulkomaista halpatyövoimaa. Hyysättiinkö niitä vietnamilaisia ja kinuskeja? Eikös DDR:ssä ollut peräti täystyöllisyys kun jokainen täysi-ikäinen pistettiin vaikka luovuutta käyttäen johonkin duuniin tai koulun penkille.

Ykä voisi tehdä semmoisen ankallismielisen vaakunan tai logon, odottamaan vastaisen varalle, mikäli tilaisuus koittaa. "Vapaiden työläisten, talonpoikien ja porvareiden valtio" voisi olla vaikuttimena.

Lemminkäinen kirjoitti...

Tapahtui vuonna 2017, Alarusnalassa, Ylärusnalan eteläpuolella. Juustorakastaja Jahvetti Emmentaali ja makkaranrakastaja Matti Kyrsäs joutuivat molemmat oikeuteen. Makurauhan rikkomisesta, Jahvetti ja Matti keskustelivat makuelämyksistä PolPotin kontrolloimalla nettiareenalla "Maku ja elämä". Matti oli sitä mieltä että oikestaan tuo juusto haisee vähän niinkuin pesemättömille sukille ja Jahvetti vastasi että vain sika syö sikaa. Palstan poliisi, Uuno Teräväinen, haki miehet heti kuulusteluun ja he joutuivat sen jälkeen tutkintavankeuteen. Tutkintavankeutta kesti 8 vuotta, koska asiantuntijoilta meni 8 vuotta, tullakseen tulokseen, että ei se juusto haise pesemättömille sukille ja eikä se Matti ole sika, vaikka sikaa syökin. Kysymyksessä oli ihan selvät viharikokset ja molemmat saivat maksimirangaistuksen, 4 vuotta ehdotonta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Veskulle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Qroquius Kadille, Beckerille, Arille, Snowcamolle, Ano5:lle, Ano6:lle, acc:lle, Rigor.Mortisille, Vasarahammerille, Vieraalle ja Lemminkäiselle & kiitos hyvistä kommenteistanne. Kommentit ovat sen verran saman sisältöisiä että kaikkiin erikseen vastaaminen menisi vähän turhan toistoksi. Todetaan niin, että Ano3 kiteytti asian kommentissaan:

” Rälssi tarvitsee Ohranan suojelemaan vallitsevaa olotilaa ajatuksilta, tiedoilta, kokemusten kertomiselta...”

Ja tästähän on kysymys. Vähemmistöjä tässä suojellaan ohimennen siinä sivussa mutta tärkein suojelukohde on rälssi itsessään. Sitä suojellaan arvostelulta ja siltä kauhealta vaihtoehdolta että se saattaisi joskus joutua vastuuseen tekemisistään.

Poliisillamme olisi kyllä ihan oikeatakin työsarkaa. Jos se haluaa tönkiä nettiä, niin tässä olisi todellakin töngittävää:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000002041435.html?utm_medium=social&utm_content=www.iltasanomat.fi&utm_source=t.co&utm_campaign=tweet-share

Ja voisihan sitä tönkiä vaikka mamujen kavalluksiakin. Meinaan, jos vuoden pakolaisnainenkin tekee tämän sortin kupruja, niin oliskohan tunkiossa muutakin tönkimistä?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611172200028667_uu.shtml

vieras kirjoitti...

Jos tämä fyrkkaa koplanneen akan keissi on paljastunut, niin kuinka paljon on niitä keissejä jotka eivät ole paljatuneet ja joista ei vielä tiedetä mitään? Olisi tuo akka edes mennyt Somaliaan noiden rahojen kanssa ja perustanut siellä jonkin firman. Tuolla rahasummalla saisi Somaliassa vaikka mitä, kun siellä on sen verran matala kustannustaso ja palkkataso.

Se 20000 euroa per henki ikään ja sukupuoleen katsomatta, jokaiselle turvapaikanhakijalle tai turvapaikan saaneelle, joka poistuu maasta vapaaehtoisesti, on entistä houkuttavampi ratkaisu. Lahjonta kun on tuttu tapa noiden lähtömaista, joten lahjonnalla saisi ratkaistua tietyt ongelmat. Jos enemmistö on sosiaalituristeja niin he ovat täällä pelkän rahan takia. Tämä diili menisi niin että ottakoot jokainen tuollaisen setelinipun sillä ehdolla ettei ikinä saavu tänne. Se olisi heillekin parempi diili kun saa fyrkat saman tien eikä tarvi notkua täällä keräämässä niitä. Sillä rahasummalla saa heidän kotimaissaan vaikka mitä, kun otetaan huomioon kustannustasot ja palkkatasot.

Se olisi meikäläisille hetkellinen ylimääräinen kustannuserä, mutta se kannattaisi maksaa koska siinä on korkea panos-tuotto-suhde. Ei harmittaisi vaikka sitä varten otettaisiin uusi erä valtionvelkaa, jos se käytettäisiin nimenomaan tuohon.

Anonyymi kirjoitti...

vieras at 2:22 PM: DDRssa 60-,70- ja 80-luvuilla asuneena voin vahvistaa käsityksesi. Siellä oltiin tietenkin juhlapuheissa kauniisti solidaarisia niille kapitalismin ikeen alla raataville ja varsinkin Afrikan vallankumoisliikkeille, mutta ne ulkomaalaiset duunarit otettiin visusti Aasiasta tai (silloin) oikeaoppisesta Chilestä. Jos Itä-Berliinissä näki tummaihoisen, se oli länsipuolelta tullut jenkkisotilas. Ei se saksalainen rasismi tuosta vaan kadonnut sodan jälkeen - varsinkin kun DDR-nomenklatura muodostui paljolti entisistä natseista. Järkevää rekrytointia neukuilta tietenkin: kummat olivat tehokkaampia, järjestelmälliset ja aikaansaavat "ex"-natsit vai räyhäävät kouluttamattomat kommunistit?

Poliisi on toistuvasti valitellut ja varoitellut netissä tehtyjen mm. huijausrikosten räjähdysmäistä kasvua, mutta resurssit eivät kuulemma riitä niiden tutkimiseen. Olisikohan tässä nyt jonkinlainen pienoinen priorisointiongelma kyseessä? Oikein hyvin on poliisien tiedossa, että gambialaiset ja somalit hallitsevat huumeidenmyyntiä Kaisaniemessä, Balkanin romanit pillerikauppaa eri puolilla kaupunkia, Franzenin puistossa, piritorilla Kurvissa, Vantaan Koivukylässä, kauppa käy. Näistä on sen verran haittaa, että jopa "puolueeton" mediakin joutunut siitä kirjoittamaan. Mutta kun ei vaan ne resurssit riitä. Voin hyvin kuvitella, että nämä "nyt meillä on tekemisen meininki"-soopaan pakotetut kenttäpoliisit nostavat kepeästi keskisormea poliisihallinnon suuntaan. Ei puhuta miliisistä, se on epäreilua. Puhutaan vaan miliisihallinnosta.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Niitä keissejä voi olla huomattava määrä. Mitenkäs se oli se somalien mehiläistuottajille jaettu raha? Mielestäni tuo ehdottamasi 20 tonnia ja maasta pois pysyvästi voisi olla hyvin toimiva ratkaisu. Kerrallahan se maksaisi tolkuttomasti mutta pitkässä juoksussa sillä säästettäisiin. Niin rahassa kuin suomalaisiin kohdistuvassa inhimillisessä kärsimyksessä.

tira+: Kun olet kerran siellä harppi-Saksassa asunut, niin muistanko oikein että Itä-Berliinissä oli sellainen äärimmäisen hyvin hoidettu erityiskaupunginosa (luin siitä joskus, mutta en muista nimeä) jota esiteltiin mm. suomalaisille osoittamaan kuinka hyvin siellä asiat ovat mallillaan? Oman muistini mukaan muuten gambialaiset toivat halvan heroiinin Helsinkiin jo ennen venäläisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Ykälle moniaista mainioista kirjoituksista, etenkin Etappimies oli kerrassaan hyytävän hyvää tekstiä!
Jenkkien pressanvaalien jälkimainingit ovat olleet kyllä ihan jo popparien kulutuksenkin kannalta hurjaa seurattavaa. Temper tantrumeja on ollut naamakirja pullollaan, eikä loppua taida olla näkösällä. Ällistyttävää on, että ”vastuullinen media” jatkaa Trumpin mollaamista aivan kuin huomista ei olisi.

Tästä pol-Pohaa käsittelevästä postauksesta taitavat olla muut kommentaattorit sanoneet jo kaiken oleellisen. Totean vain, että puolensadan virallisen propagandan vastaista puhetta tukahduttavan nettipolitrukin koulutus & palkkaaminen on niin hurja juttu, että asian ajatteleminen saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Ei tällaista poliittisiin väärinajattelijoidhin kohdistettavaa ”seek and destroy” toimintaa yksinkertaisesti olisi voinut auvoisella 80-luvulla edes kuvitella - ei ole mahdollista, ei Suomessa!
Ja lisäksi samaan aikaan samainen Poha MC riisuu kansalaisia aseista kaikenlaisia tekosyitä keksien minkä kerkiää.
Enää kyse ei ole vain ”syntyneestä vaikutelmasta”, että Suomen Poliisi olisi kääntynyt Suomen kansalaisia vastaan - ajatuspoliisin perustamisen myötä se on fakta.

Näin loppukevennykseksi totean kuitenkin, että päivän paperisessa HS metro-lehdessä (ent- Metro-lehti) on etusivulla otsikko: ”Joulun upeat leivonnaiset uuteen uskoon”. No, myönnettäköön että olin lievästi pettynyt, kun kyse olikin vain reseptien rukkaamisesta, eikä ”halalisoiduista” joulutortuista…
T. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoittanet Wandlitzia, siellä järven rannalla asuivat puoluepomot ja muu eliitti täysin erillään ympäröivästä todellisuudesta. Luottamus omiin kansalaisiin ei ollut kummoisessakaan kurssissa, koskapa järven halkaisi pohjaan asti ulottuva (tosin pinnalle näkymätön) rautaverkko. Toinen erityiskaupunginosa oli Karlshorst, joka oli pyhitetty pelkästään neukuille. - Kun näitä suomalaisia innokkaita DDR-tunnustajia (mm. Halonen) kierrätettiin Berliinissä, kyllä Wandlitz oli se ensimmäinen majoitusosoite. Kunnes ruotsalaiset ja japanilaiset rakensivat omat 5-tähden valuuttahotellinsa. Niissä meno taisi olla hieman, no, länsimaisempaa näille tunnustajille.

Itäberliiniläiset olivat muuten paljon hauskempia tuttavuuksia kuin läntiset, jotka puhuivat vaan rahasta ja kuluttamisesta. Itäläiset heittivät todella härskejä poliittisia vitsejä ja olivat kulttuurijanoisia.
tira+

Ukkeli kirjoitti...

Tuo Junes Lokan juttu onkin mielenkiintoinen. Onko poliisi siis sitä mieltä, että Paulatin puhe ei ollut vihapuhetta, koska hän puhui englanniksi, mutta sama puhe onkin vihapuhetta, kun sen julkaisee suomenkielisillä teksteillä Youtubessa? Ellei kyse ole sitten siitä, ettei poliisi osaa englantia. On sekin tietysti mahdollista.

Nythän Yhdysvallat on valinnut uuden presidentin, joka monien vassarien mielestä tuntuu olevan vihaa täynnä. Siitä vaan kääntämään Yhdysvaltain tulevan presidentin puheita. Mitähän maan suurlähettiläs tuumaa, jos Suomen poliisi alkaa tutkia Yhdysvaltain presidentin puheita ja syyttämään niiden kääntäjiä vihapuheesta?

Anonyymi kirjoitti...

http://i.imgur.com/7stAUXk.png

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rikulle Raunioilla, tira+:lle, Ukkelille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Riku: Kiitokset sinullekin. Olin itse nuori mies silloin 1980-luvulla ja jos joku olisi kertonut silloin nykypäivän meiningistä niin olisin todennut että älä höpise. Selvää on, että aseet pyritään viemään kansalaisilta tekosyyllä millä hyvänsä. Minun aseitani ei viedä. Ne vaan yksinkertaisesti katoavat. Laitetaanpa tossa vielä niitä vihaleivonnaisia niin että joku oikeaoppinen voi triggeröityä:

http://loyalkng.com/wp-content/uploads/2009/03/grandmas-cookies-overrated.jpg

tira?+: Joo, se Wandlitz se taisi olla mitä minä muistelin. Ehkäpä Tarja Halonenkin on käynyt siellä ihastelemassa DDR:n autuutta.

Ukkeli: Joo, tää onkin mainio kysymys. Heppu puhuu jotain. Ei saa syytettä. Toinen heppu tekstittää sen mitä heppu puhui. Saa syytteen. Menee mielenkiintoiseksi.

Ano: Kiitos kuvasta. Kertoo hyvin vallitsevasta tilanteesta.

Vasarahammer kirjoitti...

"Tiedätkö, onko tuolla Huhtelalla minkäänlaista varsinaista poliisikoulutusta?"

En tiedä yhtään. Voi olla parkettikenraali tai sitten jonkinlainen poliisikoulutus löytyy myös. Näin hän kirjoittaa itsestään:

Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksen johtaja. twiittejä poliisin sydämellä sekä sosiologin aivoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tietoturvan parantaminen on tietty hyvä varmistuskeino. Kannattaa myös varautua mahdollisiin vahingonkorvauksiin tekemällä tiettyjä omaisuusjärjestelyjä, mm avioehto. Yrittäjänä mm perheen koti on suojattu vaikka itse mokaisin yritystoiminnassa. Järjestelmää kannattaa käyttää omaksi edukseen ja läheisiä suojatakseen.

Viittaan Anonyymin kirjoitukseen November 17, 2016 at 8:39 AM
"Sinänsä esim, konkurssin tehneille nuiville tässä tulee paikka. Kun on jo tarpeeksi kusessa voikin sitten vapaasti vittuilla polpolle yms. rasmuksille."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasarahammer. Tuosta olisi hyvä saada selko. Jätkä kuitenkin esiintyy poliisiunivormussa. Onko hän poliisi?

QroquiusKad kirjoitti...

Jussi Huhtelaa googlettamalla löytyi Facebook-sivu, jossa ilmoitetaan hänen valmistuneen poliisikoulusta 1997, poliisiammattikorkeakoulusta (ilmeisesti päällystötutkinto?) 2003 ja Turun yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta 2014; miten se mahtaa liittyä soiologiaan? On toiminut Helsingin poliisilaitoksella 1997 - 2013, National Police Boardissa 2013 - 2015 Chief Superintendentinä (näin se on siellä ilmaistu!) ja 15.5.2015 alkaen jälleen Helsingin poliisilaitoksella ylikomisariona.

Tuon perusteella mies on ainakin joskus ollut oikea poliisi, vaikka hänen julkisten ulostulojensa perusteella minullekin oli muodostunut mielikuva Haloskan suoraan ylikomisarion virkaan nimittämästä ylioppineesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisätiedosta. Joka tapauksessa miehen voi sanoa muuttuneen poliisista poliitikoksi.

Becker kirjoitti...

Paremmin ilmaistuna hän on muuttunut poliisista politrukiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Näin voi kyllä sanoa. Virkamies, joka noudattaa saamiaan määräyksiä niitä mitenkään kyseenalaistamatta.

Anonyymi kirjoitti...

On tämä kyllä varsin hassunhauskaa...

Polisin ja varsinkin median mukaan sananvapaus johtaa väistämättä rikoksiin ja melkeinpä kansanmurhaan, joten sitä on rajattava tiukasti. Otetaan verrokiksi vaikka USA jossa on perustuslain ensimmäisen lisäyksen suojaama, käytännössä rajoittamaton, sananvapaus.

Viime vuonna USA:ssa kirjatiin 5818 viharikosta*, määrä on karkeasti noin viisinkertainen verrattuna Suomen vastaaviin lukuihin.
Mielenkiintoiseksi jutun tekee se pieni yksityiskohta, että jenkkejä on palttiarallaa 320 000 000, meikäläisiä pottunokkia taas rapeat 5 500 000, eli populaa on noin kuusikymmentäkertainen määrä...

Pikanttina yksityiskohtana voisi myös mainita, että nuo jenkkilän viharikokset eivät ole mitään pönöttäviä tötteröpäitä tai rumia sanoja netin uumenissa vaan ihan oikeita tuhopolttoja, pommi-iskuja ja ampumatapauksia. Tuohon verrattuna Suomessa on taidettu tehdä yhden käden sormilla laskettava määrä tekoja jotka saatettaisin jenkkilässä laskea viharikoksiksi... Noista sormista jäisi muuten yli muutamia vaikka seuraavien vuosien rötöksien varalle...

Nyt haluaisinkin kuulla jonkun "hyvän ihmisen" tai vaikkapa poliisisedän kertovan ja ymmärrettävästi selitettävän miten tämä on oikein mahdollista...
Ilmeisesti takana on samanlaista logiikkaa kuin aserajoituksissa, viedään lainkuuliaisten kansalaisten laillisesti omistamat aseet niin rikollisten aseenkäyttö loppuu, mehän kaikki tiedämme kuinka hyvin tämä toimii...


-Ink Visitor

*http://www.nytimes.com/2016/11/15/us/politics/fbi-hate-crimes-muslims.html?_r=1

vieras kirjoitti...

Taas tekee mieli kysyä pitääkö tässä toivoa talousromahdusta, että rahat loppuisivat jolloin tätäkään ei voisi jatkaa mikäli ei olisi penniäkään.

Joudun kysymään tätä tympeillä mielin, mutta kysyn. Oltaisiinko nyt tässä missä ollaan, mikäli olisi ollut Neuvosto-Suomi 1944-1991, tai kuten siinä Kertomaton tarina 1918 aikajanalla 1918-1991, tai niinkuin John Tolvanen-tarinassa 1940-1991.

Tai jos oltaisiin oltu kansandemokraattinen vasallivaltio 1944/1945-1991 (vaiko 1989?) kuten Bulgaria, DDR, Puola, Romania, Tšekkoslovakia ja Unkari, jotka olivat virallisesti omia valtioitaan, mutta olivat hyvin paljon sidottuja puna-vanjan määräyksiin.

Yksi hyvä puoli tuossa olisi ollut, kun se mielivaltainen kyylääminen ja holhous olisi loppunut eikä sitä varmasti olisi sellaisena kuin nyt on.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Itä-suomesta Yrjöperskeles

Kirjoitan tänne ensimmäistä kertaa.
Loukkaavatko nämä kuvat kansalaisten enemmistön uskonnollisia tunteita.

http://personal.inet.fi/palvelu/harro.koskinen/sikatuotanto.htm

Rigor.Mortis kirjoitti...

Kommenteissa kun on mainittu tämä Jussi Huhtela, niin pakko kysyä ja varmistaa, että onko kyseessä samainen jamppa kuin esimerkiksi tämän huikean twiitin kirjoittaja?

https://twitter.com/HuhtelaJussi/status/785332548297711616

Kas kun ei toivo viikon alkavan kahden minuutin vihalla.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on hyvä vetoomus Tolkun tie, se vaan ei taida toteutua tässä keskusteluilmapiirissä, valitettavasti. Ja tässä eräs vetoomuksen allekirjoittajista, asiallista luettavaa kaikenkaikkiaan. Taitavat hänenkin sanansa kaikua kuuroille korville, ainakin jos on kyse Suomen hallintokoneistosta...

- Soomepois Eestist -

Ekku kirjoitti...

Jotenkin tämä suomalainen termi virkamies kuulostaa pahemmalta kuin englannin kielessä käytetty civil servant.
Taitaa olla sanojen sisältämä arvolatauskin erilainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille, Vieraalle, Anolle, Rigor.Mortikselle, Soomepoisille Eestist ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Joo, meillä kytätään kantasuomalaisten mielipiteitä jotka vastustavat mamujen rikoksia. Sairasta.

Vieras: Nuo mainitsemasi vaihtoehdot olisivat kuitenkin tarkoittaneet kymmenien tuhansien suomalaisten murhaamista. Ei sit kummiskaan.

Ano: Terveiset Itä-Suomeen ja tervetuloa kommentoimaan. Luulenpa ettei noista kuvista enää niin suurta meteliä nousisi. Paitsi ehkä islamilaisten keskuudessa. Onhan Jeesus kumminkin islaminkin mukaan profeetta, joskin Mohammedia alempana ja tuo sika-messias saattaisi saada aikaan älämölöä.

Rigor.Mortis: Joo, sama tyyppi.

Soomepois: Luulen, että jos puhutaan hallintokoneistosta ja suvaitsevaistosta niin mahdollisuus siihen tolkun tiehen on jo aikaa sitten ohitettu.

Ekku: Joo, kun servant on kuitenkin palvelija. Meillä kai tuo byrokratian jäykkyys ja kaikkivoipaisuus periytynee jo tsaarin ajoilta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja meikäläinen aloittelee sitten MC Tsuhnan mopoontumisajot. Mukava viikonloppua kaikille.

Lemminkäinen kirjoitti...

Ykä! Tämä kommentti ei kuulu tähän aiheeseen, mutta kun sinulta tuo jutun kuin jutun kirjoittaminen sujuu kuin siiman laskeminen kalastajalta, niin mitäpä olet mieltä, jos Trump haluaa Venäjän mukaan Natoon? Meikää se ainakin naurattaisi pirusti. Öitä.

Anonyymi kirjoitti...

Vasara se eilen kirjoitti Huhtelan Jussin kertovan profiilissaan:
"Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksen johtaja. twiittejä poliisin sydämellä sekä sosiologin aivoilla."
Parempi ja osuvampi olisi:
"Aivoton poliisi ja sydämetön sosiologi"

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tätä vihapuheiden perkaamista netistä osattu odottaa, mutta kun se nyt konkretisoituu 50 nettipoliisin voimin todellisuudeksi, menee poliisihallituksen toiminta överimmäksi kuin absurdius. Ei tahdo löytyä sopivaa sanaa kuvaamaan politiikkojen sekopäistä mielivaltaisuutta.

Poliisihallitus ja sisäministeriö ovat lähteneet laittomalle tielle. Suomen laki ei tunne sanaa "vihapuhe", eikä sitä ole laissa määritelty. Vihapuhe ei ole rikoslaissa rangaistava teko. Miten poliisi voi virkatyössään toimia mielivaltaisesti nykyisen Suomen lain vastaisesti?

Millä perusteilla poliisit "löytävät" vihakirjoittelijoita, kun jokaisella nettipoliisilla on asiasta erilainen mutu-tuntuma? Toteutuuko kansalaisten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus lain edessä esimerkiksi uskonnon ja äidinkielen osalta? Osaavatko 50 nettipoliisia tosiaan kaikkia yli 200 kieltä, joita Suomessa nykyään puhutaan? Vai onko kyseessä hallituksen ja poliisin toteuttama rasistinen ajojahti suomenkielistä kansanryhmää kohtaan?

Poliisihallitus ja sisäministeriö virkamiehineen siirtyvät rikollisten puolelle, koska eivät noudata Suomen lakia. Eduskunnan pitäisi ensin säätää laki vihapuheesta rangaistuksineen. Vasta lain tultua voimaan olisi poliisihallinnolla oikeus ryhtyä vihapuheiden nettivalvontaan. Jonkun oikeusoppineen pitäisi tutkia ovatko nykyisen sisäministerin toimet tältä osin perustuslain vastaisia. Perustuslakituomioistuin tarvittaisiin nopeasti valvomaan kansalaisten oikeuksia.

Tähän asti Suomi on ollut jonkinlainen oikeusvaltio, mutta nyt kun hallitus on kääntynyt avoimesti ja laittomasti kansaa vastaan, niin Suomi on vain muisto demokraattisesta oikeusvaltiosta. Eikä edes vihervasemmistolainen lehdistö ole tehtäviensä tasalla, sillä sen tärkein tehtävä olisi toimia hallituksen rakkikoirana.

Hallituksen otteet alkavat muistuttaa pahasti eurooppalaisten diktaattorien (Franco, Mussolini, Tito, Stalin, Ceausescu, Hitler, Milosevic, Lukashenka ym.) tekoja. Painostavasta, kansaa alistavasta hirmuhallinnosta sain itsekin nuorena opettavaisia kokemuksia vieraillessani 1970-luvun puolivälissä Romaniassa Mustanmeren rannalla. Lentokone teki välilaskun Bukarestin lentokentälle. Kaikki matkustajat siirrettiin terminaaliin, ovet lukittiin ja konepistoolein aseistautuneet sotilasjoukot piirittivät terminaalin tarkkaan. Kukaan ei informoinut mitä seuraavaksi tapahtuu tai kuinka pitkään lukkojen takana pitää olla. Silloin ymmärsi, että Suomen passi oli kullan arvoinen.

Tapasin Romaniassa suomenkieltä Bukarestin yliopisossa opettavan nuoren naisen, joka heti varoitti lausumasta ääneen Nicolae Ceausescun nimeä. Siitä olisi joutunut poliisikuulusteluun. Niinpä keskustelimme hänen kanssaan turvallisesti Nikke Saukkosesta. Näin sillä matkalla kärsivän, surullisen, köyhän kansan. Tuntuu uskomattomalta, että oikeistolaiset päättäjämme ovat viemässä meitä kohti kommunismia ja totalitarismia. Sananvapauden vieminen kansalta romuttaa demokraattisen yhteiskunnan.

Filippiinien huumausaineiden käyttäjien ja kauppiaitten mielivaltaista tappamista näytettiin TV:ssä. Tuli mieleen, että suomalaisen poliisin mielivaltaisesta nettivainosta on lyhyt askel seuraaviin tekoihin. Kun poliisi ja hallitus ovat kääntyneet kansaa vastaan, niin seuraavaksi alkavat syyttömien ihmisten laittomat pidätykset ja tuomiot. Toivottavasti saamme uuden hallituksen ennenkuin syyttömiä tapetaan kaduilla virkavallan toimesta. Naapurimaassammehan tapahtuu jo opposition kannattajien kuolemia epäselvissä olosuhteissa.

Die HeimatAnonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä blogista ja erityisesti tämän asian nostamisesta. Olen suunnilleen samaa mieltä kaikkien yllä olevien kanssa ja jaan samat huolet, joten minulla ei ole paljoa lisättävää.

Miten tulevassa vihapuhevainossa sitten pitäisi toimia? Käyttäisin Go Public -taktiikkaa. Oikeat tutkivat journalisti käyttävät sitä omana ohjeenaan ja jotkin omatoimiset rakkauspuhujat kuten Junes Lokka. Juneksella on oma erittäin provosoiva tyyli eli hän ei ehkä ole paras esimerkki, mutta jos riittävän moni julkaisee oman tarinansa sellaisena kuin se on, niin pitkässä juoksussa kansan syvät rivit ymmärtävät tämän hulluuden.

En vaan millään jaksa uskoa, että internetin ja somen aikakaudella tämä vaino voisi mitenkään onnistua. On liian monta paikkaa ja tapaa ilmaista omia mielipiteitä, että viisikymmentä stalkkaaja ei riitä mihinkään. Aluksi muutama nostetaan tikun nokkaan, mutta sen jälkeen heidän kirjoituksia jaetaan eteenpäin ja kohta pitäisi puuttuu tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin tapauksiin, mahdotonta. Edellisen edellytyksenä on se, että edelleen jonkun linkin tai jutun jakaminen on tuomittava teko.

Penkkimurheilija

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuhe kielletään. Ei siis pidä enää puhua somaleista vaan Abdista ja Elmistä, ei arabeista vaan Mahmutista ja Mehmetistä, ei Romanian romaaneista vaan kansainvälisestä kerjäläishuumekaupasta, ei muslimeista vaan islamilaisten kulttuurien kipukohdista, ei siitä, että joku lapsilisähuijari tekee poliisitutkintahistoriaa kun hänen rikoksensa todetaan olemassaoleviksi tutkinnassa, mutta jätetään syyttämättä ilman syyttämättäjättämispäätöstä kunnes korutäti loikkaa pois Kokoomuksesta Virheisiin jolloin syyte- ja tutkintakynnys ylittyykin samantien kun Virheät ei juuri nyt ole hallituspuolue...

Jos ja kun noita julkisen sektorin kaiken maailman monikulttuurijärjestöille ja islamismiyhdistyksille lappamaa rahaa on lähetetty pilvin pimein islamistijärjestöille, niin odotan innolla sitä, että milloin valtio syyttää valtiota ja sitä lähellä olevia säätiöitä terrorismin tukemisesta.

Mitä luulette? Joudunko vihaodottamaan pitkäänkin?

Anonyymi kirjoitti...

Huvittava idea huomautella kirjoittelijoita, mitenkäs anarkistit? Nettipoliisi menee anarkistien palstalle
rauhoittelemaan. Nämä kun eivät tunnusta poliisia.

http://mvlehti.net/2016/11/19/vasemmistoanarkistit-riehuivat-kreikassa-ja-valmistelevat-rahinoita-suomeen/

Tulee uusia Seppo Lehto tuomioita.

Kylläpä päästelisin netissä kaikenlaista vaikka VPN kautta,
mutta en ole kovinkaan aktiivinen kirjoittelija.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Ano1:lle, Die Heimatille, Penkkimurheilijalle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Muistelen muuten että kyseisestä asiasta onli jonkunlaista puhetta 1990-luvulla. Putinin valtaantulon myötä se sitten loppui.

Ano1: Tuo sattuu kyllä varsin kohdalleen.

Die Heimat: Olen kanssasi samaa mieltä.

Penkkimurheilija: Kiitokset sinullekin. Luulen, että tässä etsitään peloitteeksi varoittavia esimerkkejä ja uskotaan sen riittävän.

Ano2: Luulen, että ei kannata pidättää hengitystä odotellessa.

Ano3: Anarkistien suunpieksämistä poliisi varmaankin kommentoi termillä ”voimakas, mutta vertauskuvallinen mielenilmaisu”.

Anonyymi kirjoitti...

No niin kouluissakin on herätty tähän vihapuheen leviämiseen, poliisi antaa opettajille koulutusta asian tiimoilta. Ihan kuin heillä ei olisi muutenkaan tarpeeksi tekemistä, ehkä nämä kouluttajat tulevat siitä "erikoisyksiköstä"?

HS:n kirjoitus eräästä vihapuhujasta joka halusi tehdä Saksasta suuren. Kun tuota artikkelia lukee läpi, niin ei voi olla huomaamatta vertausta Trumpiin. Samasta aiheesta puheenvuoro Uuden Suomen puolella, hyvin on tullut kommentteja. Pitääkin tutustua tuohon lähemmin.

USA:ssa on sitten uhkailtu valitsijamiehiä jos he menevät äänestämään Trumpia, näin Michiganissa. Kyllä ottaa eräitä piirejä kovasti kupoliin tuo äänestystulos ja kaikki keinot ovat käytettävissä.

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Linkki ykkösestä voi todeta, että jos sillä opetetaan löytämään islamilaisen radikalisoitumisen mahdollisuuksia niin idea voisi olla hyväkin. Luulen tosin, että tässä keskitytään johonkin aivan muuhun. Linkki kakkosesta ja kolmosesta voi todeta, että eikös tossa verrata Trumpia Hitleriin? Ei suoraan nimeltä mutta annetaan ymmärtää. Ja linkki nelosesta voi todeta, että ne pelätyt ruskeapaidat taitavatkin löytyä ihan muusta suunnasta kuin pelotellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää puhuko enää muslimeista. Miettikää mitä puhutte islamista.

Sen sijaan islamismista, poliittisesta islamismista, radikaalista islamismista, ääri-islamismista, islamilaisesta terrorismista, taqiyyasta, islamilaisen kulttuurin erityispiirteistä, sharialain sisällöstä ja soveltamisesta, koraanin sisällöstä, islamilaisuutta säätelevistä muista kirjoituksista, imaamien opetuksista, väkivalta, seksuaaliväkivalta jne. tilastoista, historiasta, tieteellisestä pärjäämisestä, koulunkäynnin ja oppineisuuden arvostuseroista eri kulttuureissa ja kymmenestä tuhannesta muusta asiasta saa edelleen puhua aivan vapaasti.

Kulttuuri ei ole väestöryhmä. Oppi ei ole väestöryhmä. Toiminta, teko tai sellaisten sarja ei ole väestöryhmä. Laki ei ole väestöryhmä. Kirja tai kirjoitus ei ole väestöryhmä. Historiaa koskeva tieto ei ole väestöryhmä...

Älkää enää esittäkö väitteitä vaan kysymyksiä. Kysymys ei ole väite, kehoitus tms.

Parodioikaa kääntämällä asia päinvastoin. Päättömyyksiin menevä ja täysin epäuskottava kehuminen ei ole vihapuhetta eikä kiihottamista.

Noudattakaa kaikilla muillakin tavoilla lain kirjainta, mutta älkää antako lain kirjaimen loukata omaa sananvapauttanne ja poliittista toimintaoikeuttanne.

Poliititsen poliisin ja vihapuhejahdin todellinen tavoite on turvata poliittinen jähmeys. Se taas turvaa lihavat päivät poliittiselle rälssille jos kukaan ei keinuta venettä ikävillä faktoilla tai muulla savuverhonpoistamisella.

Jos laki ja muu normatiivinen ohjaus on laadittu tarkoituksella niin epämääräisiksi että niillä voidaan jahdata ketä vain, niin silloin pitää olla entistä tarkempi siinä mitä sanoo tai ei sano.P.S. Huomasitteko muuten että joku SDP:n poliitikko kärysi isosta huumelastista. Joku espoolainen varavaltuutettu Abdiftah Ali Abdi luuli huumetta hennaksi ja toi sitä 22 kiloa niin että pääsee värjäämään turbaaninsa punaiseksi tai jotain sinnepäin.

Toivottavasti tuomari googlettaa hakusanoilla Lawsonia Inermis ennen kuin päättää uskooko tuota turbaanilegendaa, jota tuo(kin) Abdi syöttää.

Mikähän on muuten Abdi-nimisten henkilöiden todennäköisyys syyllistyä vakaviin rikoksiin verrattuna vaikka Asko tai Pekka -nimisiin? Tuhatkertainen?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Vähän off-topic, mutta Soomepois:n linkissä oli 'palvelujournalismi'. Mitä se on?

"Kirjoittaja on palvelujournalismin toimituksen esimies"

Vähän epäilen, että se on samaa kuin 'lifestylejournalismi'?

"Kirjoittaja on lifestyletoimituksen esimies."

Tai eiku...Ääh! Emmää jaksa, aivot sulaa. :D

Onneks tällä viikolla saa maksaa mätkyjä. Saadaan se kukkenhimmelikin. :D :D :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ymmärrän pointin, mutta sinänsähän uskontoa loppulaskussa toteuttavat uskontoa edustavat ihmiset. Usko, uskon sisältö ja uskonnon harjoittajat nivoutuvat yhteen. Tuosta valtuutetun khat-jutusta luulen, että oikeus päästää hepun vähällä. Eikä sdp opi, vaan haalii riveihinsä aina vain lisää moniosaajia.

VNV: Kyllä tuo termi jää vähän epäselväksi mullekin. Nykymediasta voi käyttää kyllä myös termiä ”sanelujournalismi” ja siitä ystävämme Eero Mäntymaa antaa hyvän esimerkin:

http://static.mvlehti.net/uploads/2016/11/Eero-Mantymaa-face-kk.jpg

Ja juu, kai ne sen Kyykkenheimin sitten väsäävät. Mulle ei vaan ole koko prosessin aikana selvinnyt, että minkä ihmeen takia.

vieras kirjoitti...

Löysin tämmöisen kun pengoin videoita joissa puhutaan mustista ja latinoista jotka äänestivät Trumpia. Ezra Levant on kanadalainen juutalainen, poliittisesti konservatiivi ja nuiva. Tässä hän arvioi mustien, naisten ja latinoiden äänestyskäyttäytymistä.

https://www.youtube.com/watch?v=yhUXSX3ZnpE

Lemminkäinen kirjoitti...

"Älkää puhuko enää muslimeista". Tämä kommentti sisältää kaiken olennaisen vihapuheesta. Kulttuureja, uskontoja, politiikkaa jne. voi lytätä ja rutata viimisen päälle, ilman että poliisi tulee hakemaan, Kalteritangoa vihellellen. Kommentin sisällöstä voisi kirjoittaa oppikirjan, mikä on vihapuhetta ja mikä ei. Voin kysyä ihan vapaasti, uskoa tunnustavalta ja sitä harjoittavalta, tai määrättyä poliittista suuntaa kannattavalta, että oletko seinähullu. Jos taas väittäisin että henkilö on seinähullu, niin moro vaan ja kuullaan muutaman vuoden kuluttua. Kiitos sinulle, (kuka oletkin) mainiosti kiteytetystä kommentista.

vieras kirjoitti...

Pitää toivoa että Sdpöössä putkahtaa lisää julkisuuteen noiden keppostelijoiden tapauksia. Äsken joku akka vaati pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista. Sossut tekevät hyvää työtä siinä että palauttavat Sdpöön kannatuksen sinne mihin se kuuluu eli maan pinnalle. Maan alle se ei vielä pääse ennen kuin puolue on lakkautettu.

Dosentti-ohjelmassa vieraillut Kepun entinen puolusihteeri Jarmo Korhonen arveli että Suomen puoluekenttä menee jossain kohdin ihan uusiksi. Hän mainitsi esimerkkinä Italian jossa niin tapahtui 1990-luvun alussa.

https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=0BB80F1A

Anonyymi kirjoitti...

Lemminkäiselle:

Ei kiittämistä.

Maailmalla on ihan oikeaakin vihapuhetta. Kattoo ja kuuntelee vaan että miten islamistit ja anti-siionistin valepukuun pukeutuneet antisemitisti-suvaitsevaiset puhuvat Israelista, juutalaisista - tai meistä kristityistä - niin huomaa että kyllä maailmassa on paljon sitä kansanmurhaa rakentavaa vihapuhettakin.

Suomalaisella maahanmuuttopolitiikan kritiikillä ei ole sellaisen kanssa mitään tekemistä. Ei myöskään islam-kritiikillä. Ei niillä mitään kansanmurhia pyritä rakentamaan vaan maassa epärehellisyyteen perustuvin keinoin olevien henkilöiden palaamista tai palauttamista sinne minne kuuluvatkin.

Mutta kun tuota vihapuhe- ja kiihotushourailua nyt kerran käytetään poliittisen rälssin osaamattomuuden peittelyyn, niin kansalaisten kannattaa muotoilla sanansa tarkasti. Sama perusviesti eri sanoin sanottuna kun on joko laillisuustulkinnan rajoilla tai kaukana laillisuuden puolella.


P.S. Kannattaa miettiä islamia kristillisen viitekehyksen ja Raamatun Sanan läpi myös siltä kannalta, että aikanaan erilaisia kristillisyydestä vääristyneitä vaikutteita saaneita sairaita kultteja karkoitettiin kannattajineen aavikolle. Näiden vääristelevien ja harhaoppisten kulttien vaikutuspiirissä ja pohjalle syntyi sitten moraalittoman ja karsimaattisen johtajan rakentama, johtajakultin varaan pykätty Saatanaa, Antikristusta ja Saastaista henkeä palvova uskonnoksi kutsuttu poliittis-uskonnollinen kultti.

https://www.youtube.com/watch?v=p5JEpxHqEIg

En tiedä onko laillista sanoa ääneen sitä, mitä Walid Shoebat, Hirsi Ali jne. sanovat. Niinpä on hyvä antaa heidän itsensä puhua.