tiistai 1. marraskuuta 2016

SEITSEMÄS PUHEENVUORO KOMMENTOIJILLE

Blogissa tuli hiljattain täyteen kahdeksassadas kirjoitus joten lienee aika antaa jälleen puheenvuoro kommentoijille. Samalla lopetan aikaisemman gallup-kyselyni ja korvaan sen uudella. Aikaisemmassahan kysyttiin sitä, milloin lukija oli törmännyt Ykä-blogiin. Näyttää siltä ettei mitään varsinaisia piikkejä ja pohjia ole ollut ja kun asiaa hieman mietin niin kysely on hiukka epäreilu lukijalle. Meinaan, kun aloin muistella, että milloinkas minä itse törmäsin suosikkiblogeihini niin hankalahan sitä vuotta on määritellä.

Uusi gallup on helpompi sillä siinä kysytään että minkä ikäinen lukija on. Tälläkään gallupilla ei ole mitään sen kummempaa yhteiskunnallista merkitystä. Osoittaapahan lähinnä kiinnostustani lukjakuntaani kohtaan. Niin että jos viitsitte vastata, niin suuret kiitokset. Ja annetaanpa sitten puheenvuoro kommentoijille:

*

Kumitonttu :

Tuttavapiirissä sattui ja tapahtui, että pari nuorukaista (TM) iski takaapäin pankkiautomaatilla asioinutta nuorta. Nuori sai ruhjeita puolustautuessaan, mutta menetti niin kännykän kuin rahatkin.

Nuorukaiset jäivät kiinni muutamaa kuukautta myöhemmin, ja syyttäjä lähestyi nuorta kysyen, että vaatiiko tämä syytteen nostettavaksi, koska syyttäjän mielestä kyseessä oli - tadaa! - näpistys. Koska uhri oli itse humalassa ja ryöstetyn omaisuuden arvo oli matala (mukana oli sentäs uusi iPhone), niin teko ei kokonaisuutena katsoen täytä ryöstön tunnusmerkistöä.

Eli, jos tuntemani nuori ei olisi itse vaatinut rangaistusta, nämä nuorukaiset (TM) olisivat saaneet järjestelmältä lämmintä kättä ja suukon poskelle. Semmoinen on puuhamaa.

OCTOBER 16, 2014 AT 12:25 PM

(Kolmas uusinta)

*

Ink Visitor:

"En nimittäin epäile hetkeäkään, etteivätkö tuollaiset kovasti esiin puskevat vigilanttiporukat houkuttelisi sitten puolestaan juurikin tätä white trashiä..."

Näiden porukoiden ilmaantuminen ei oikeastaan ole juurikaan ongelma, pikemminkin se on vain noloa. Siinä vaiheessa kun porukoita rupeaa nousemaan keskiluokkaisesta väestöstä niin silloin käsissä on todellinen ongelma. Nämä miehet ovat tottuneet toimimaan hyvin organisoiduissa yksiköissä, esim. hirviporukat. Heille on karttunut riittävästi elämänkokemusta ja turhaa koohotusta ei näiltä miehiltä löydy, ei myöskään turhaa uhoa vaan hommassa on sitten tekemisen meininki...

OCTOBER 17, 2014 AT 3:50 PM

(Kolmas uusinta)

*

Ano:

Avainsana tuossa demarinuorten pläjäyksessä ei kuitenkaan ole pelikonsoli, vaan "kuvittele".

Kuvittele, älä selvitä millainen todellisuus on.

OCTOBER 18, 2014 AT 4:57 PM

(Ainesta legendaksi)

*

Ano:

Ykä hei… Anna nyt vähän armoa noille demarinuorille. Muista että niiden keski-ikä on 78 ja Parkinsonin tauti on demarinuorten parissa paljon finnejä yleisempi vaiva.

OCTOBER 18, 2014 AT 9:24 PM

(Ainesta legendaksi)

*

LW:

Voipi olla, että tämä lainaus on kirjoitettu tähän blogiin tai sen kommenttiosastoon aiemmin. Kuvaava se on silti, niin Amerikan ihmemaan kuin Suomenkin tapauksessa.

"America is at that awkward stage. It's too late to work within the system, but too early to shoot the bastards." -Claire Wolfe

Awkward stage indeed. Tämän pidemmälti en voi tästä aiheesta kirjoittaa, koska varsinainen PC:ni otti ja hajosi äskettäin, ja joudun nyt käyttämään rupista, hidasta miniläppäriä. Näin ollen minun on aivan pakko lähteä tuonne Itä-Helsingin karuille kaduille purkamaan katkeruuttani tästä yhteiskunnallisesta epäoikeudenmukaisuudesta. Mitäs ovat tehneet minusta niin köyhän, ettei minulla ole välttämättä varaa korjauttaa konettani saman tien. Ruojakkeet.

OCTOBER 19, 2014 AT 10:41 PM

(Ainesta legendaksi)

*

Juha:

911:ssä pirisee:

"Apua! Kodissani on murtovaras"

-Odottakaa hiljaa, ainoa partiomme tulee aamulla katsomaan.

5min myöhemmin.

"Ilmoitan ampuneeni murtovarkaan"

Toiset 5min myöhemmin.

Sisään murtautunut SWAT-ryhmä on kiinniottanut karkuun yrittäneen epäillyn ja kovistelee asukasta:

-Te valehtelitte! Eihän teillä ole edes asetta kotonanne!

"Te itse aloititte. Muka ainoa partio, my ass!"

OCTOBER 23, 2014 AT 4:31 PM

(Poliisi turvanamme)

*

tira+:

Siad Barren ns. hallinto meni kanttuvei, neukut eivät enää maksaneet näiden reippaiden somalipoikien "opiskeluja" ja lorvimista Patrick Lumumba-yliopistossa, potku persuuksiin ja yli-ihmiset Suomeen jossa Johanna Suurpää seisoi helmat hampaissa Georg Otsin kannella kuin Jean d'Arc konsanaan puolustamassa sorrettuja joita maahanmuuttovirasto ei olisi suostunut tänne päästämään. Tosi epistä. Tästä se kiima alkoi. En tiedä olivat sielunsiskot vain mänttejä, vain olivatko fiksusti salaisissa kokouksissaan tarkasti suunnitelleet, että tästä meille hum.kandeille leipäpuu ad infinitum. Tässä tapauksessa molempi pahempi.

NOVEMBER 7, 2014 AT 6:49 PM

(Turhuuden markkinoilla osa 1)

*

Närpes varg:

Demareiden rahanjako tulee jatkumaan hamaan siihen hetkeen, kun mitään jaettavaa ei enää ole, sillä heillä on hallussaan pettämätön valtti, mielikuva, jonka Yrjö mainiosti esitteli.
Mielikuvat ovat siitä inhottavia, että niitä vastaan ei voi taistella, eikä niitä voi kiistää. Jos ei muu auta, otetaan käyttöön sana "kuitenkin".

Pimeä voima: Meillä ei ole varaa ruokkia kaikkia maailman nälkäisiä.

Demarivoima: Mutta Suomi on kuitenkin eräs maailman rikkaimmista maista.

Mitäpä siihen sanoisi.

NOVEMBER 8, 2014 AT 10:55 AM

(Hylätyt lapset ja demarin ilo)

*

Buuri Johannesbuurista:

Monellako demarilla on vielä känsät kämmenessä?

NOVEMBER 9, 2014 AT 3:46 PM

(Hylätyt lapset ja demarin ilo)

*

Becker:

Minkälaisessa maassa ambulanssihenkilöstö tarvitsee sotilasvarusteita?

Sellaisessa maassa, missä järjestystä valvoo ruotsalainen poliisi.

NOVEMBER 14, 2014 AT 1:54 AM

(Karikatyyrihahmot taivaan ilossa)

*

Ano:

Edgar Wallacen Sandi-sarjan (kannattaa lukea) eräässä kirjassa eräs henkilöhahmo toteaa näin: "Rauhanneuvottelija ilman riittävää tulivoimaa ei ole mitään muuta kuin provokaattori."

NOVEMBER 18, 2014 AT 3:34 PM

(Vanha mies)

*

Strix Senex:

"Ihmettelen vaan, miten Sinnetännemäki KEHTAA ottaa viran vastaan, vaikka tiedänkin, että kyllähän ne yleensä kehtaavat..."

Tuohon on helppo vastata. Kun on kyllin paksu nahka, selkärankaa ei tarvita lainkaan.

NOVEMBER 27, 2014 AT 10:08 PM

(Piilevä potentiaali)

*

Ekku:

Kun se yhteiskunnan maksukyky jossain vaiheessa sakkaa tarpeeksi pahasti, niin silloin nämä "virkahenkilöt" on kusessa, kun niillä ei ole tarjota mitään vaihdettavaa vaihdannaistaloudessa.

NOVEMBER 29, 2014 AT 7:19 PM

(Edistyksellinen henkilö ja Epäilyksen Piru)

*

Ano:

Perinteinen sosialismi/kommunismi pyrkii jakamaan rahan ja aineellisen pääoman hallinnan niille, joilla on vähiten taitoa sen hyödydylliseen ja tuottavaan hoitamiseen. Tärkeimmät keinot ovat sosialisointi ja normatiivisuuden ylikorostuminen.

Kulttuurimarxilaisuus eli "kulttuurikommunismi" pyrkii jakamaan vallan ja henkisen pääoman hallinnan niille, joillla on vähiten taitoa sen hyödylliseen ja tuottavaan hoitamiseen. Tärkeimmät keinot ovat määrittelyvallan haltuunotto ja kulttuurillisen normatiivisuuden ylikorostuminen.

Toi jälkimmäinen ryhmä on aika immuuni epäilyksen pirulle sillä sehän määrittelee itse todellisuuden. Jos todellisuus on ristiriidassa ideologisen oikeaoppisuuden kanssa niin kun "todellisuus on sosiaalinen konstruktio" niin se määrittelee todellisuuden toisenlaiseksi.

NOVEMBER 30, 2014 AT 9:16 AM

(Edistyksellinen henkilö ja Epäilyksen Piru)

*

Eräs evp:

Suurimmalla osalla upseeristoa tulee ura ensin ja isänmaa sitten, osalla se isänmaa on jopa sitäkin alempana arvoasteikossa.

Mutta se on valitettavan normaalia rauhanaikojen juttua. Harva on tietoinen että viime sodissakin heti vihollisuuksien alettua ensimmäisten taistelujen jälkeen vaihdettiin kaksi kolmasosaa ylemmistä upseereista toisiin.

Eli ne jotka johtivat hommaaa rauhan aikana, olivat aivan eri jengi kuin ne jotka johtivat hommaa sodassa.

Ja kun rauha koitti, tapahtui hyvin nopeassa tahdissa päinvastainen liike, vain hyvin harva pätevä sodanajanupseeri sai pitää paikkansa, mitä ylempi sitä todennäköisimmin hänet laitettiin sivuun ja kabinetti/poliitikko-upseeri tuli tilalle.

Tämä tunnustetaan upseerikunnassa tänäkin päivänä, että jos oikea kriisi tulee, sama tulee toistumaan. Suurin (liki kaikki menestyneistä) osa rauhanajan upseereista on virkamiehiä, joita huolettaa vain oma ura ja politikointi sen optimoimiseksi.

Korkeammat voimat suokoon, että meillä on kriisin tullessa edes joitain oikeita upseereita joita vaihtaa näiden nyt virassa olevien tilalle. Muuten tulee noutaja turhan monelle.

DECEMBER 5, 2014 AT 5:46 AM

(Kolmen maailman mökkikylä)

*

KKi:

Nymme voitettiin Hollanterit. Saatin Floor Jansen ja annettiin vaihdossa Umaya Apurahahanna.

DECEMBER 18, 2014 AT 10:41 AM

(Kaljupäisiä uutishavaintoja osa LVII)

*

Ano:

Eräs Wanha Ystäwäni on juurikin uutisensa, maailmankuvansa ja sitä kautta myös "todellisuus"käsityksensä tiukasti hyväksytyistä lähteistä ammentava tapaus. Tässä on jo muutaman vuoden saanut kestää sitä että lähes kaikki mitä sanon tai teen menee järjettömyys- ja moraalittomuusolettaman sisältävään kärjistävään tulkitsemiseen. Hänen esiymmärryksensä sanoo hänelle että minun ajatteluni täytyy olla äärimmäistä, kärjistävää ja kärjistynyttä sekä korjaamisen tarpeessa. Niinpä hän sitten keksii omasta päästään minulle näkemyksiä, tavoitteita, mielipiteitä…

Jotenkin vain on henkisesti aika raskasta tulla tuijotetuksi patamustien "toi lukee liikaa homma-foorumia ja halla-ahoa ja sen takia se varmaan ajattelee niin ja näin ja noin" -silmälasien läpi. Ei jaksaisi enää.

Just vähän aikaa sitten sain "hyviä" ja "hyvää" tarkoittavia neuvoja siitä, mitä ja miten mun pitäisi ajatella, lukea, ajatella, sanoa tai kirjoittaa, ajatella, kuvitella, ajatella, käyttäytyä, ajatella…

Ei vanha jaksa enää sitä että joku sellainen, joka ei ota itse mistään uutisoidusta mitään lähdepuolta selville, tulee uikuttamaan että meistä kahdesta minä olen se liian suoria johtopäätöksiä tekevä, mielikuvitusmaailmassa elävä tapaus.

Jossain menee sellainen raja, jonka jälkeen ei jaksa enää todistella kenellekään että "ei, en minä ajattele niin kuin sinä valehtelet minun ajattelevan enkä ole sitä mieltä kuin keksit omasta päästäsi minun olevan enkä jäsennä asiaa niinkuin väität vaan niin kuin itse sanon jäsentäväni ja…"

Ei vaan jaksa.

JANUARY 12, 2015 AT 8:16 PM

(Hallintoalamainen ja Epäilyksen Piru)

*

Ink Visitor:

Tuosta edellisestä kommentista tulee elävästi mieleen viimeisimmän kouluammuskelun jälkeinen keskustelu työpaikan kahvihuoneessa. Työpaikallani suurin osa tietää, että metsästän ja ammun kilpaa, kuten kohtuu iso porukka työkavereistani. Tämän ammuskelutapauksen innoittamana eräs naispuoleinen kollegamme julisti, että "jos teilläkään ei olisi noita aseita niin tämäkin ammuskelu olisi jäänyt tekemättä!"... Varsin pettämätöntä suvakkilogiikkaa...

JANUARY 12, 2015 AT 9:19 PM

(Hallintoalamainen ja Epäilyksen Piru)

*

Eino:

Enpä muista, mitä kautta ensimmäistä kertaa päädyin scriptaan, olisiko ollut 2007, luultavasti seurasin linkkiä Kauppalehden keskusteluista. Halla-aho kirjoittaa koukuttavasti, vetoaa insinöörin mieleen.

Samoihin aikoihin eksyin muillekin netin nuivemmille sivuille. Lopetin hesarin tilauksen. Äänestämisestä tuli paljon helpompaa, pääkaupungissa kun asustelen. Itse asiassa ensimmäistä kertaa tunsin ehdokkaan ajatukset ja olin lukenut hänen kirjoituksiaan.

Modernissa yhteiskunnassa jokainen hoitaa omaa pientä tonttiaan ja luottaa siihen, että niin tekevät muutkin. Kun hallitus ajaa jotain politiikkaa, luottaa siihen, että joku on tehnyt kotiläksyt ja ehdotettu politiikka on järkevää. Luottaa myös, ettei media valehtele.

Kaikkein karuinta onkin ollut tajuta, että minulle on valehdeltu kaikki nämä vuodet maahanmuutosta, EU:sta ja Suomen vähäisestä korruptiosta. Kehenkään ei voi luottaa, vaan kotiläksyt on aina tehtävä itse. Nykyinen poliittinen eliitti tuhoaa suomalaisen luottamusyhteiskunnan ja se on hyvin vaarallista.

JANUARY 13, 2015 AT 7:25 PM

(Hallintoalamainen ja Epäilyksen Piru)

*

Castor:

On varmaankin IHMISOIKEUS saada asua jonkun muun kustannuksella...

JANUARY 16, 2015 AT 11:24 AM

(Tiedostavaa rakentamista osa II)

*

Professori:

Olen tullut siihen tulokseen, että muslimien exoduksen seurauksena on maltillisesti islamisoitunut Eurooppa. Siis vähän kuin Tunisia, Syyria tai Egypti.

Siellä ei ole kivaa kenelläkään. Mutta sitä eurooppalaisten enemmistö näyttää haluavan. Joko tiedostaen tai tiedostamattaan.

JANUARY 19, 2015 AT 4:41 PM

(Loukkaus ja uhka)

*

Pantalone:

Jotain absurdia on siinä kun vasemmistolainen vakaumuksellinen ateistilehti piirtelee pilakuvia Muhamedista ja tulee tapetuksi, niin suomen vasemmisto hyppii seinille, kun heidän mielestään äärioikeisto ja nationalistit provosoivat muslimeja veritöihin. Sitten ateisti-vasemmistolaiset piirtelevät lisää pilakuvia Muhamedista, jonka seurauksena muslimit aloittavat kristittyjen murhaamisen afrikassa, ja yllätys yllätys vasemmisto katsoo lopullisesti todistetuksi äärioikeiston ja nationalistien provokaatiot muslimien villinnyttämiseksi.

...saakohan tuosta mitään tolkkua? Yhtälö on niin absurdi, että se on vaikea pukea sanoiksi.

JANUARY 19, 2015 AT 10:44 PM

(Loukkaus ja uhka)

*

Ano:

Ootkos muuten kuullut ikinä että "edistykselliset" vasemmistolaiset tahot olisivat ottaneet vastuuta niistä kymmenistä miljoonista ihmisistä joita eri puolilla maailmaa kuoli nälkään sosialististen maatalouskokeilujen vuoksi. Tai että kukaan olisi vaatinut heiltä vastuunottoa miljoonien ihmisten tappamisesta ideologisin perustein? Meinaan vaan että kyllähän niissä sosialistisissa maatalouskokeiluissa tapettiin aika monta Suomen väkiluvullista ihan viatonta kantaa ruuan puuttumiseen ja silti en muista että ketään olisi raahattu asiasta kansainväliseen oikeuteen ja tuomittu koko maailman paheksuessa elinkautiseen vankeuteen. (Ja samoin varmana käy sitten näissä moku- ja väestönvaihtojutuissakin. Kymmenen miljoonan kuolleen jälkeen joku sanoo että "ei me mitään pahaa haluttu" ja koko paska on sitten muka sillä sovitettu.)

JANUARY 22, 2015 AT 7:14 PM

(Yrjöpä vaan hyvinniin, perskeles)

*

raakis:

Olen aina miettinyt että Afrikan tilanne vain pahenee, vaikka sinne kaadetaan saavikaupalla rahaa ja ruoka-apua ja silti vakavalla naamalla väitetään että tästä on apua. Varmasti sama ilmiö kyseessä kuin mamujen kotouttamisessa eli tekemisestä itsestään on tullut tavoite, ei niinkään tuloksista.

Dambisa Moyon Dead Aid valottaa erittäin hyvin miksi kehitysapu ei toimi ja lännen pitäisi lopettaa se. Kyseinen neiti/rouva opiskeli itselleen taloustieteen tohtorin tutkinnon Oxfordissa, jotta voisi kohentaa kotimaansa tilannetta, mutta huomasi nopeasti sen olevan nykyisen kehitysavun takia mahdotonta. Suosittelen lukemaan kyseisen kirjan.

JANUARY 25, 2015 AT 2:55 PM

(Tiedostava vastine kehitysavun arvostelijoille)

*

Jaska Brown:

Yksi vielä puuttui listasta. Moni on joutunut kuvitteellisen natsismin uhriksi. Tämä on erityisen kieroutunut natsismin muoto, koska sitä ei voi havaita millään tavalla. Kuvitteelliseen natsismiin syyllistyvät ne valkoiset heteromiehet, joiden uhri voi kuvitella mahdollisesti olevan natseja. On käsittämätöntä, että näin julmaa natsismia ei ole vielä säädetty rangaistavaksi.

FEBRUARY 4, 2015 AT 8:55 PM

(Natsiksi tulkitut)

*

Strix Senex:

Becker: "Ja mediasta sain juuri lukea että Jani Toivola on pyörtänyt puheensa ja päättänyt asettua ehdolle ensi vaaleissa".

Näytti kirjoittaneen Iltalehteen blogin, jossa ajaa äitiyslain muuttamista ja translain uudistusta.
Kirjoittelin siihen kommentin, jossa huomautin, että uutisten mukaan meillä on yli 100 000 vanhusta, jotka joutuvat tulemaan toimeen alle 750 euron kuukausituloilla, mikä on 35 % alle virallisen köyhyysrajan. Ehdotin, että heidän asiansa ehkä on tärkeämpi, kuin uusien etuuksien ajaminen transihmisille. Taisinpa mainita jotakin suhteellisuudentajustakin.

Ai että eikö kommenttia näy blogin kommenttiosassa? No eipä tietenkään. Aitoon suvaitsevaiseen tapaan Jani poisti sen hyvin nopeasti.

FEBRUARY 6, 2015 AT 9:03 PM 

(Epäilyksen Piru ja vapaa toimittaja)


Hotellin respasta toivotetaan oikein mukavaa alkanutta marraskuuta kaikille lukijoille.

21 kommenttia:

Feyris Nyannyan kirjoitti...

Juhan
"911:ssä pirisee"-stoori tuntuu tutulta. Huoh..

Tappelin jonku nutipään kanssa aikoinaan nuorna ihmisenä baarireissun jälkeen. Se voitti, kun kerran ilmeisesti joku nyrkkeilijä oli, ja tämä sankarimme luikki sitten baariin kavereiden selän taa.

Yritän siinä poliisia soitella mutta kuulemma ei ole tärkeä keissi ja ei ehdi ja ei ole partioita käytettävissä jne.

Noh, marssin suoraan poliisiasemalle ja soitan summeria. Siellä joku yövuorolainen tulee avaamaan oven kummissaan, ja sanoin että joo katoppa naamaani (tuoretta verta, runsaasti). Sanoin että tää sekopää on vielä tuossa lähibaarissa, että voisitteko hakea sen vaikka talteen tai jotain että saan nostaa syytteitä jne.

- Ei

- No menenkö sitten vaikka ampumaan tai puukottamaan sen samantien jos ette auta?

- ANTEEX MITÄ?!?!

...Sen jälkeen täytyi muutama tovi yövuorolaisemme kanssa keskustella etten tarkottanut mitään.

Jäi jotenki baarireissut sitten siihe, ei kiinnosta enää moinen harrastus. Toki soittajana täytyy sietää ja suvaita moiset paikat, mutta eipä tartte siellä ihan rahvaan seassa heilua sentään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Feyris Nyannyan. Luulenpa että tapauksesi ei ole ensinkään ainutlaatuinen. Minä en ole muuten itsekään vuosiin käynyt kuppiloissa. Saahan sitä olutta juotua kotonakin ja jos seuraa haluaa niin kutsuu kaverit ja pistää saunan lämpiämään. Tuttujen kanssa on aina mukavampi törpötellä.

Castor kirjoitti...

Vuosi oli ehkä 1986, en muista tarkkaan, uudenvuoden aatto joka tapauksessa. Olin sillä hetkellä ko. läänin korkein poliisijohtaja (krhm). Olin rauhallisesti kotona pikku kuppia tehden (täyttä palturia, en ole koskaan tehnyt "pikku kuppia") ja käväisin parvekkeella tupakalla. Vastapäätä olevan matalamman rakennuksen pihalle ajoi auto, josta nousi naishenkilö epämääräisin liikkein ja pieni lapsi pelkääjän paikalta. Ja akka kuselle lumihankeen. Pikkupoika odotteli tovin, akka nousi autoon, muttei saanut sitä enää käyntiin. Helvetin kylmä ilta kaiken lisäksi. Minäpä soitin poliisille, koska ensinnäkin akka oli selvästi päissään (jos "selvästi päissään" olo on mahdollista), eivät näyttäneet tuntevan ko. talosta ketään, koska eivät pyrkineet sisälle, eikä ainakaan lapsella ollut edes ulkoiluvaatteita.

Päivystäjä vastasi asemalta tilanteen selvitettyäni, että ei keritä, kun on muuta "ajoa". Sain ensimmäisen kerran elämässäni tehdä tuon niin yleisen kysymyksen "tietääkö päivystäjä kuka minä olen". Ei tiennyt. Minä sanoin siihen, että olen tällä hetkellä läänin korkein poliisiviranomainen, väliaikaisesti kyllä, mutta pitäisi löytyä tiedot asiasta, se on ilmoitettu kaksi päivää aikaisemmin jokaiseen piiriin. JA että kello lähtee nyt käyntiin ja jos yhtään yli viisi minuuttia menee maijan paikalle tuloon, seuraa aivan helvetin vittumaisia asioita. Auton tulo kesti 3 minuuttia 20 sekuntia. Olen muuten harvinaisen tyly ihminen jos on syytä.

Mutta eihän tuo ripeys saisi johtua hälytyksen tekijän asemasta. Silloin piirit olivat pieniä, mikä oli hyvä asia.

Strix Senex kirjoitti...

Olen näköjään kommentoinut Jani Toivolan ajamia ehdotuksia transihmisille tarjottavista uusista etuuksista. No, Toivolan ehdotukset on nyt kirkkaasti ylitetty.

Suomensomalilla, Somalian ensimmäisellä naispuolisella presidenttiehdokkaalla Fadumo Dayibilla on uusi ehdotus. Hän haluaa tuoda amerikkalaisen kirurgin Marci Bowersin Suomeen kouluttamaan lääkäreitä tekemään leikkauksia, joilla voidaan korjata naisten ympärileikkauksen aiheuttamia vaurioita eli rakentamaan uudestaan leikattuja klitoriksia. Hän haluaisi leikkaukset Kelan korvausten piiriin ja on jo puhunut asiasta kansanedustajille. Dayibin mielestä tämä voisi olla yksi Suomen satavuotisjuhlahankkeista. Tosin klitoriskirurgiaa on tutkittu vasta vähän, eikä sen hyödyistä ole selvää näyttöä, mutta kallista se taatusti on. Varsinkin amerikkalaisten kirurgien taksoilla. Eivätkä Suomen sairaaloiden pitkät leikkausjonot tunnu hätkähdyttävän Dayibia hiukkaakaan. Varmaan niitä syöpäpotilaita voidaan siirtää Dayibin siskojen tieltä vähän peremmälle niissä hoitojonoissa.

En kommentoi tuota sen enempää. Sopimattoman kielenkäytön vaara on liian lähellä.

Becker kirjoitti...

Usein blogien parasta antia ovat lukijoiden kommentit. Lukijoina on yleensä fiksua porukkaa jotka sitten kertovat omista kokemuksistaan tai muuten vaan laajentavat aihetta.
Ja onnittelut taas uudelle rajapyykille ja toivotaan että pitäjän luomisvoimaa löytyy vielä jatkossakin. Tosin sitä luomisvoimaa tuottaa varmasti yhä enemmän mielettömäksi muuttuva maailma.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä kootuista kommenteista on aina mukava löytää omiaan. Niin nytkin.

3 varmaa osumaa.

Tuo "rauhanneuvottelija ilman riittävää tulivoimaa ei ole mitään muuta kuin provokaattori" on nimittäin suuri ja tärkeä totuus.

Ja niitä Sandi-sarjan kirjoja kannattaa lukea. Niissä kuvattu fiktio on paljon todellisempaa kuin todellisuudeksi väitetty fiktio mediassa ja akateemisen maailman yhteiskuntataiteellisissa piireissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Strix Senexille, Beckerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Yleensähän tuo lause ”ettekö tiedä kuka minä olen” on varsin kökkö mutta täytyy sanoa, että em. tapauksessa se sopi kuin nenä päähän. Valitettavasti taitaa olla tuon poliisin kohdalla niin, että se mikä oli vuonna 1986 poikkeus on nykyisin sääntö.

Strix Senex: Joo, yli meni Toivolasta. Tästähän voitaisiin saada aikaan uusi teollisuudenhaara. Ensiksi ne tytöt viedään suomalaisten rahoilla Somaliaan silvottavaksi ja sitten edelleen suomalaisten rahoilla takaisin korjattavaksi. Ja selväähän on, että jos asiaa vähänkin arvostelee niin syyllistyy suvakkipuolen mielestä järkyttävään rasismiin ja empatian puutteeseen.

Becker: Tätä blogia on siunattu mainioilla kommentoijilla. Aihetta kirjoituksiin varmasti tulee jatkossakin, vaikka selvää on että välillä iskee väsymys ja turtumus.

Ano: Tervetuloa kommentoimaan jatkossakin. Ja kiitos lukuvinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senex kommentoi Jani Toivolan ajamaa ehdotusta transihmisille tarjottavista uusista etuuksista ja somalinaisten ympärileikkauksista.

Jatkan samasta aiheesta.

Koska maahamme elintasoaan parantamaan tulleet ihmislaumat tietävät tasan tarkkaan oikeutensa ja sen rahan määrän, mitä suomalaiset ovat velvollisia heille maksamaan sen jälkeen, kun he raja-asemalla sanovat taikasanan "asylum ", niin on selvää, että heidän vaatimuksensa kasvavat sitä mukaa, kun heidän alempiasteiset tarpeensa tulevat tyydytetyiksi Maslowin tarvehierarkian mukaisesti. Ihmisen tarpeilla ei ole mitään rajaa. Vain taivas on rajana ilmaispalveluille.

Suomensomali Fadumo Dayib haluaa saada Suomeen Kelan maksamia korjausleikkauksia somalinaisille tehtyjen ympärileikkausten haittojen poistamiseksi. Suomessa ei tehdä tällaisia korjausleikkauksia, joihin gynekologit suhtautuvat erittäin kriittisesti. Somalinaisten sukuelimet on yleensä silvottu niin pahasti, että niistä on myöhemmin mahdoton saada normaalisti toimivia. Ilmeisesti joitakin umpeen ommeltuja vaginoita on Suomessa aukaistu synnytyksen mahdollistamiseksi.

Aiheesta on haastateltu muutamaa suomalaista gynekologia, ja he olivat kaikki sitä mieltä, että pahasti silvottuja sukuelimiä katkaistuine hermoratoineen on mahdoton korjata entiselleen. Fadumo Dayib ei taida olla gynekologi, eikä sen vuoksi pysty arvioimaan leikkauksen lääketieteellisiä vaatimuksia. Sitä voi haluta kuun taivaalta, mutta kaikkea haluamaansa ei voi aina saada.

Gynekologit ovat vain ihmisiä, ei heillä ole jumalallisia kykyjä muuttaa toisten tekemiä epäinhimillisen julmia tekoja tekemättömiksi. Sitäpaitsi silvotut musliminaiset ovat tottuneet elämään vaivojensa kanssa, vaikka ei se tietenkään mukavaa ole. On todella raakalaismaista viedä omalta tyttäreltään kyky nauttia seksuaalisuudesta ja normaalista elämästä.

Gynekologit rinnastivat naisten ympärileikkausten korjausleikkaukset naisten rintojen korjausleikkauksiin. Kummallekaan kirurgiselle toimenpiteelle ei ole olemassa lääketieteellistä tarvetta. Nainen ei kuole liian suuriin tai pieniin rintoihin eikä ympärileikkauksesta johtuvaan seksuaalisen nautinnon kokemuksen puutteeseen.

Pitäisikö siis somalinaisille kustantaa verovaroista kauneusleikkauksiin verrattavissa oleva kallis korjausleikkaus? Suomessa sukuelinten silpominen on laissa kielletty, eikä ympärileikkauksia tehdä uskonnollisista tai kulttuurisista syistä. Suomella ei ole mitään tekemistä somalien ympärileikkausten kanssa, emmekä näin ollen ole velvollisia maksamaan heidän itse itselleen aiheuttamia vahinkoja.

Koska somalivanhemmilla on varaa viedä lapsensa Somaliaan asti ympärileikattaviksi, ja kun he nyt haluavat perua tehdyt toimenpiteet, niin eikö korjausleikkaukset pitäisi maksaa somalien omilla varoilla joko Somaliassa, USA:ssa tai muissa maissa, joista löytyy korjausleikkauksia tekeviä gynekologeja?

Ei suomalaisillekaan naisille valtio maksa kauneusleikkauksia. Ne pitää maksaa itse. Tosin somalit ovat tottuneet täällä oman maan kansalaisia parempiin palveluihin, sillä heidän vaivansa hoidetaan erikoissairaanhoidossa tai yksityissektorilla (erikoislääkärit). Somalien ei tarvitse jonottaa terveyskeskuksissa rahvaan seassa eikä odotella kuukausikaupalla pääsyä lääkärin vastaanotolle. Heille on järjestetty nopeat, ilmaiset luksuspalvelut tulkkeineen ja taksikyyteineen. Suomalaiset joutuvat maksamaan terveyden- ja sairaanhoidostaan sekä taksimatkoistaan.

Ehkä vielä joskus näemme sen ajan, että elintasopakolaisten ilmaispalveluja joudutaan supistamaan nykyisen piikki auki politiikan sijaan.

Die Heimat

Ps. Onnittelut Ykälle pitkään jatkuneesta bloggauksesta! Toivottavasti saamme lukea mielenkiintoisia ja hyvin kirjoitettuja tekstejäsi vielä useita vuosia.Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Die Heimat. Olen kaiken kaikkiaan samaa mieltä kanssasi. Yleensäkin jossain vaiheessa on todettava, että piikille on rajansa. Se ei ole loputon. Ja kun se on todettu, onkin seuraava kysymys sitten se, että kukas sen piikin meille velvollisuudeksemme antoi ja millä oikeudella.

Ja kiitos onnitteluista. Tarkoitus on jatkaa, mutta katsotaan kuinka hänessä käy. Tuo imperiumin vastaisku on tällä hetkellä kova. Nyt yritetään saada Janitskin hiljaiseksi (niin kuin muuten Markus Janssonkin). Veikkaan että seuraavana on sitten vuorossa Hommaforumi ja ehkä sitten me pienemmät kalat.

Strix Senex kirjoitti...

Jos vielä jatkaisin aiheesta. Siihen seuraavaan kysymykseen "kukas sen piikin meille velvollisuudeksemme antoi ja millä oikeudella", vanha dekkareiden lukija vastaa toisella kysymyksellä: kuka hyötyy. Täytyy vain katsoa, kuka hyötyy veronmaksajien rahojen jakamisesta erilaisiin maksajia hyödyttämättömiin tarkoituksiin. Kun pääasiallinen hyötyjä on tällaisen bisneksen pyörittäjä ja maksaminen on vapaaehtoista, puhutan hyväntekeväisyyshuijauksesta. Kun maksaminen on pakollista, puhutaan korruptiosta.

Ja toivotanpa minäkin omalta osaltani näiden hyvien bloggausten jatkoa, vaikka sananvapauden viholliset ovat taas kovasti aktivoituneet. Sen verran optimisti nimittäin olen, että en oikein jaksa uskoa, että tämä oikeuvaltion perustan murentaminen onnistuisi, vaikka sitä nyt kovasti yritetään. Yksi tai kaksi tapausta saattaa mennä ilman kovin mittavia reaktioita, mutta ennen pitkää tuloksena on jyrkkä vastavaikutus.

Anonyymi kirjoitti...

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Kuvittelee nähneensä suomalaisen virkakunnan hulluuden huipentuman ja seuraavana päivänä pistetäänkin paremmaksi.
En tohdi ajatella mikä on tilane, no, vaikka kahden-kolmen vuoden päästä.
Mummovainaa tapasi sanoa jotta jos eilen kuoli, niin tämä(kin) olisi jäänyt näkemättä.

Becker kirjoitti...

Tämä on taas aiheen sivusta, mutta en voinut vastustaa. Absurdistanin tärkein puheenaihe mediassa on termi nimeltään "Sexsomni." Kyseessä on nimittäin tapahtuma, jossa nukkuva raiskaa toisen nukkuvan, siis ihan fyysisesti eikä vain unessa.
Asiasta on jo luonnollisesti alettu raiskausherkässä maassa käymään oikeudenkäyntejä,
joissa syyttömyyttään todisteleva "mies" (lainausmerkeissä, koska kyse on ruotsalaisesta) on harrastanut seksiä vähän saman tapaan kuin unissakävelyä, joten hän on mielestään syytön.18 tutkitussa tapauksessa on kymmenessä annettu vapauttava tuomio ja viidessä niistä on perusteena, että oikeus on katsonut yhdynnän tapahtuneen unessa. Jos siis tuuppaat unessa muijaasi, niin voit joutua leivättömän pöydän ääreen.

Siis hetkinen. Ruotsalainen mies pystyy harrastamaan seksiä heräämättä ja ilmeisimmin myös nainen. Siis jumaliste, tässäkun nuoruutta muistelee, niin kyllä mä aina olen ollut niin pirun hereillä kun on pitänyt alkaa puuhaamaan, vaikka olisin tovi sitten ollut unessa. Se että jos nainen jatkaa uniaan kavaljeerin askareista huolimatta, tarkoittaa että a) daami on sammunut tai b) jätkä on bunkassa täysin saamaton.

No oli miten oli, niin tässä siis naapurimaan tämänhetkinen päivän polttavin puheen aihe. Aprikoin vain, että millä vitulla tässä maassa pysyisi vielä toistaiseksi täysjärkisenä.

Becker kirjoitti...

Mä olen joskus miettinyt että millainen olisi Ruotsi ns.lihallisessa muodossa ja
tämä otus on aika lähellä totuutta:
https://www.youtube.com/watch?v=MRA9T_kKI1Q

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Totta tuo mitä puhut ja onhan tästä tullut hyvin monelle varma leipäpuu. Mutta väitän kyllä että mukana on myös sinisilmäisyyden, egohumanismin ja suoranaisen typeryyden sekoitus. Näille ihmisille eivät faktat merkitse mitään. Syvä tunne riittää. Ja kiitos kannustuksesta sinullekin. Valtiovaltamme pyrkii kyllä kovasti DDR:ksi DDR:n paikalle. Lopputulos on vielä epäselvä. Mutta niinhän DDR:ssäkin toimittiin siinä hyvässä uskossa että tämä on maailman paras järjestelmä ja sitä tulee puolustaa keinoja kaihtamatta.

Ano: Täysin samanlaisia tuntemuksia myös minulla.

Becker:

Viesti1: Niinnotta ”sexsomni” ja 18 tutkittua tapausta? Nyt mun täyty sanoa että mää ole ällistyny ja kuin klapil päähä lyäty.

Viesti2: För helvete…

vieras kirjoitti...

Tämä ei suostu lähettämään viestejä. Onko Hotellissa tarkastettu asetukset?

vieras kirjoitti...

Jos äskeinen meni niin kokeillaan tätäkin.

Jos on joku kylässä tai itse käy jonkun luona niin sellaisen kanssa voi sitten loihtia ateriat jossa on alkuruoka, pääruoka, ja jälkiruoka plus juomat. Alkon kautta jos halutaan tuontioluita, viinejä, väkeviä viineja, teräviä...

Mielestäni voi käydä sellaisessa baarissa jossa on hyvä valikoima tuontioluita, hyvä tunnelma ja asiakkaina käy kelpo porukkaa. Niitä nyt ei ole joka nurkissa.

Ulkomailla käynti on sitten semmoinen juttu, ettei siellä viitsi hotellin tai muun majapaikan huoneessa kupittaa. Jos on mennyt oikeen ulukomaille asti niin silloin on sopivaa tsekata baareja ja niiden oluttarjonta, ja jos haluaa syödä niin sitten katsoa mitä ravintoloita on tai selvittää nekin etukäteen että tietää mitkä ovat hyviä paikkoja.

Se lienee suomalainen tapa että ravintolassa maksaa ihan perkeleesti jos tilaa ruokalistalta, varsinkin jos ottaa alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka+kahvi/tee, plus alkoholijuoma jokaisen ruuan kanssa. Jossain toisessa maassa uskaltaa noin tehdä eikä lompakko kevene pahasti. Liettuassa ainakin uskalsi noin, kun hinta oli ehkä n. 30 % uomalaisesta hinnasta.

Ei ehkä tarvitse edes olla ns. halpamaa. Saksassa on semmmoisia jotka ovat baari-ravintoloita, tarkoittaako Kneipe just sellaista, joissa juomia tarjotaan on niinkuin baarissa mutta sitten on ruokalistan mukaisia ruokia. Muistelen että melko hyvällä omallatunnolla voi mennä semmoiseen jos näkee kadun varrella. Niissä ruokien hinnat eivät olleet mitään suomalaistyyppisiä.

vieras kirjoitti...

Edellisen jutun ketjuun ei pystynyt lähettämään viestiä. Sanoo että bad request. Kokeillaan tänne.

Kun en seuraa mediaa niin en tiedä mistä siinä äskeisessä asemyyntijutussa oli kyse. Jotain härveleitä myytiin Saudi-Arabiaan, Turkmenistaniin ja Uzbekistaniin. Saudit sotivat parhaillaan Jemenissä ja tukevat hallitusta. Iran tukee Jemenin houthi-kapinallia, jotka ovat shiioja. Iran ehkä haaveilee tukkivansa Bab el Mandebin salmen, joka yhdistää Punaisenmeren ja Adeninlahden. Meidän kaikkien tuntema ISIS on kans siellä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yemeni_Civil_War_(2015%E2%80%93present)

Kuitenkin sossut, kommarit ja hörhöt olivat myymässä aseita ainakin saudeille viime vaalikaudella. Olisko nyt pitänyt myydä pyssyjä myös Iranille tai houtheille?

Saudeille sanoisin etten osta niiltä mitään enkä myy niille mitään jos eivät ota Syyriasta ja Irakista ja Afganistanista paenneita ja "paenneita".

Wikipedian mukaan Peshmergan aseistus on paljolti vanhaa, vaikka niillä pystyy sotimaan. Jos Irakin Kurdistanilla on maksukykyä niin myisin aseita ja kalustoa niille. Mitä Ykä tai Tvälups myisi jos sieltä saapuisi valtuuskunta kysymään mitä olisi myynnissä? Maksuksi kävisi myös öljy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Peshmerga

Niinkuin jutussa lukee, Bagdad on mustasukkainen ja vaatii että kaikki raha-apu ja aseapu pitää hyväksyttää Bagdadin kautta. Ulkovallat ovat suostuneet tuohon, eivätkä ole antaneet raha-apua ja aseapua suoraan, ohi Bagdadin. Siitä syystä Bagdad on kuorinut kermat päältä ja rusinat pullista eli saanut enimmät rahat ja paremmat aseet, ja kurdialue saa vain jämät. Siksi Peshmergan aseet ovat mitä ovat. Bagdadissa shiiat ja sunnit pelkäävät että kurdialue itsenäistyy ja saa itselleen ne öljy- ja kaasukentätä jotka ovat nytkin heillä, jos se saa hyviä aseita ja tarpeeksi rahaa. Niin ja samalla tavalla pelätään myös Turkissa, Syyriassa ja Iranissa....

Ne viime vaalikaudella sulatukseen tuomitut rynkyt olisi voitu myydä noille, jos vaihtoehtona olisi ollut vain sulatus tai poismyynti. Suomi oli jonakin vuonna päässyt merkittävien tuontimaiden joukkoon.

https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Iraqi_Kurdistan

Tai, olisi ne rynkyt voitu myydä vaikka Armeniaan jos azerit innostuvat liiaksi härnäämään?

Juha kirjoitti...

Vieras kirjoitteli Saksan Kneipeista, jotka perinteisesti ovat ns. kulmakuppiloita, joissa pääsääntöisesti tarjoillaan olutta ja muita juomia. Mahdollisesti saatavilla on jotain yksinkertaista suola-rasvapalaa myös, mutta hiukopalat eivät ole toiminnan keskiössä. Varsinaisissa ravintoloissa, tavernoissa tai vaikka panimoissa ruoka on yleensä peruspätevää sekä hinnoiteltu miellyttävästi. Tasokkaissa ravitsemus- sekä gourmee-paikoissa menun hinnat ovatkin sitten jotain ihan muuta...

Ja kääntäen, nakkikioskeilta (Imbiss) ja Kebap-mestoista saa myös olutta, jos siltä tuntuu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti1: Kyllä tää tänne läpi tuli. Voi olla, että kyseessä on ollut joku bloggerin tilapäinen hikka.

Viesti3: Minun käsittääkseni sinne Uzbekistaniin ja Turkmestaniin ei taidettu myydä kuin joitain tarkkuuskivääreitä. Saudeillahan on niin paljon rahaa, että ne löytävät kyllä myyjän joka tapauksessa. Minun puolestani niitä sulattoon menneitä rynkkyjä ja tykkejä olisi ihan hyvin voinut viedä kurdeille mutta taitaa olla niin, että Suomen valtio myy vain valtioille, ei järjestöille.

Vieras (viesti2) & Juha: Minä kun en ole käynyt aikoihin ulkomailla enkä muutenkaan tykkää käydä syömässä ravintolassa niin tähän minun on vähän vaikea sanoa mitään.

vieras kirjoitti...

Yritin lähettä tämän viestin siihen ketjuun jossa sottailin sitä jos sotalaitoksella olisi kunnolla rahaa. Sen unohdin sanoa että maavoimien, merivoimien ja ilmavoimien sekä raja- ja merivartioston erikoisjoukkojen sotilaat olisivat varmaankin ammattisotilaita, sekä miehistön, aliupseerien että upseerien osalta. Jos kyseessä on semmoinen kommandojoukko tai vastaava joka on kellon ympäri hälytysvalmiudessa ja toimii kolmivuorotyönä. Jos se on semmoinen kuten kaikkien tietämät amerikkalaisten Delta Force (maavoimat) ja Navy SEAL (merivoimat) tai vaikka iippojen Sayeret Matkal (maavoimat) ja Shayetet 13 (merivoimat).

Jotenkin hankala kuvitella että sellaisissa käytettäisiin varusmiehiä, kun ne ovat keskeneräisiä sotilaita tai reserviläisiä joiden tuntuma ei ole sellainen kuin jos on koko ajan palveluksessa. Toisaalta noissa ei varmaan olisi kovin pitkäaikainen ammattipalvelus tyyliin 40 vuotta kun se on hyvin fyysistä työtä, joten siitä kai siirryttäisiin töihin "tavalliselle" puolelle jossa ollaan eläkkeelle asti tai mennään reserviin tai vaikka siihen "puolireserviin".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Sinänsä meillä (onneksi) on jo tällaisia erikoisjoukkoja eli maavoimilla erikoisjääkärit sekä merivoimilla erikoistoimintaosasto. Ammattisotilaita ja ihan sitä erikoisjoukkojen huippuluokkaa.