torstai 19. lokakuuta 2017

FEMINISMI, UHRIUTUMINEN JA LAKI

Näin yleensä ja erikseen voi todeta, että tiedostavien ihmisten ja heistä erityisesti feministien julkinen uhriutuminen jatkuvan – joskin toteennäyttämättömän – väkivallan uhan edessä alkaa väsyttää niin paljon, ettei siitä ole aina jaksanut kirjoittaa. Varsinkin kun tietää, että maailmassa on hyvin harvoja maita joissa julkifeministit ovat nostettu yhtä lailla jalustalle ja elävät suojattua ja taloudellisesti turvattua elämää kuin Suomessa. Hiljattain kumminkin eräs kommentoijani laittoi minulle sähköpostin ja sen myötä linkin Helsingin Sanomien Nyt-liitteen (siis juuri se aviisi, joka aloitti Suomen median alennustilan joka näkyy nykyisin myös HS:n levikissä) ei varsinaisesti uutiseen vaan uutisena esitettyynmielipidekirjoitukseen jossa (kukas muukaan) kuin Johanna Vehkoo ja hänen sarjakuvapiirtäjäkumppaninsa Emmi Nieminen avautuvat naisiin ja erityisesti tiedostaviin naisiin kohdistuvasta jatkuvasta väkivallan uhasta joten ajattelin sanoa siitä muutaman sanan.

Mielipideuutisessa ja tulevassa asiaan liittyvässä sarjakuvakirjassa käsitellään tätä asiaa ja kerrotaan kuinka karmeita väkivaltafantasioita feministisille naisille on lähetetty. Täällä hotellin respassa hieman ihmetellään sitä, että miksei noista fantasioista koskaan, ikinä, milloinkaan oteta kuvakaappauksia ja panna niitä näytille mutta täälläkin ymmärretään nykyinen tiedostava linja ja todetaan, ettei yksityiskohtiin kannata takertua.

Epäilemättä kyistä ja törkeääkin palautetta tietysti on olemassa, tosin kyseisessä HS:n mielipideuutisessa jätetään kokonaan huomioimatta se, että asiallista ja faktoihin perustuvaa palautetta tulee tietysti yhtä lailla ja faktathan tekevät eniten kipeää. Mutta mietitään tässä hetki palautetta.  Noin pohjimmiltaan.

Mitä palaute on?

Sehän on, no, palautetta jota annetaan jostain siitä minkä palautteen saanut ihminen on itse sanonut tai tehnyt. Se ei tule itsestään, vaan se on reagointia johonkin. Palaute voi olla kovaa ja törkeääkin. Johtuen siitä, että palautteen saaneen ihmisen mielipiteitten kanssa ei olla samaa mieltä. Sosiaalinen media on Esson baarin nykyinen ilmenemismuoto ja aivan niin kuin Esson baarissa lausutut sanat ovat sosiaalisessa mediassa lausutut sanat vain sanoja. Kaikilla ihmisillä ei ole sana kovin hyvin hallussaan ja siksi palaute voi olla törkeää. Mutta Esson baarissa on harvemmin ketään tapettu. Kunhan on soitettu poskea.

Mutta sehän ei ollut mielipideuutisen ja tulevan sarjakuvakirjan pääaihe, vaan se löytyy Johanna Vehkoon lausumana HS-mielipideuutisjulkaisun jutusta kun sitä katsoo hieman pidemmälle:

Vehkoon mielestä yksi tärkeimpiä asioita olisi, että misogynia, eli naisviha, lisätään koventamisperusteeksi rikoslakiin. Silloin poliisi voisi suhtautua naisiin ja naisoletettuihin kohdistuvaan vihapuheeseen tiukemmin.

Ja tämä lausehan herättää kysymyksiä. Ensinnäkin voisi kysyä, että mitä zwidduja ovat ne naisoletetut? Onko kyse niistä noin kahdestasadasta sukumoniosta? Mutta mennään sitten siihen varsinaiseen kysymykseen:

Kuka määrittelee kriminalisoitavan naisvihan? Oletan, että sekä Johanna Vehkoon, johannavehkoitten ja Helsingin Mielipidesanomien mielestä sen määrittelevät nimenomaan johannavehkoot. Silloin kriminalisoitavan naisvihan kynnys on todellakin kovin matalalla ja on varsin oletettavaa, että silloin kriminalisoitavaksi naisvihaksi luokitellaan myös feministien ajatuksia kritisoivat asialliset kommentit. Ja nimenomaan juuri ne. Onhan meinaan nähty että feministin ego on kuin Mimosan hipiä. Hän pieksää mielellään suutaan mutta kohdattuaan arvostelua ja – piru vie – vielä perusteltua sellaista hän heittää faktat helvattuun, pakenee sukupuolensa suojaan ja rääkyy naisvihasta. Jolloin hän tietenkin voittaa keskustelun sillä naisviha, tai sellaiseksi (naisen määrittelemä) asia on jo itsessään Herrasta Perkeleestä eikä sitä tule missään olosuhteisssa kuunnella. Vaikka se saattaisi kuulostaa faktojen pohjalta huomattavasti järkevämmältä kuin se feministin avautuminen johon kommentoitiin.

Sitten tulee tietenkin mieleen toinen kysymys:

Jos naisviha, tai sellaiseksi johannavehkoitten tulkitsemat asiat kriminalisoidaan ja lisätään tuomion koventamisperusteeksi lakiin, niin voiko naisten – ja nimenomaan julkifeminististen naisten – mielipiteitä arvostella enää ollenkaan? Niin kuin tiedetään, haistattelu ei tee kipeää, faktat tekevät. Täytyykö julkifeministiset naiset lainsäädännön perusteella julistaa vammaisten kaltaisten ihmisten suojeltavaan asemaan? Koska he eivät itse pysty puolustamaan itseään ja ennen kaikkea mielipiteitään?

Ja sitten päästään kolmanteen kysymykseen:

Jos naisviha kriminalisoidaan, niin kriminalisoidaanko sitten miesviha? Sitähän ei toki tule tapahtumaan mutta jos niin puolivahingossa pääsisi käymään niin kuka sen miesvihan silloin määrittelisi ? Tavalliset miehetkö? Vai johannavehkoot? Ja jos miesvihaa ei kriminalisoida ja naisviha puolestaan kriminalisoidaan, niin mikä on kyseisen päätöksen peruste? Onko niin, että miehet määritellään ali-ihmisiksi jotka eivät nauti samaa lain suojaa kuin naiset, tai siis lähinnä julkifeministeiksi julistautuneet naiset? Julistetaanko ali-ihmisiksi ne samat miehet, jotka pääosin elättävät ne julkifeministeiksi julistautuneet naiset?

Siitä päästään sitten neljänteen kysymykseen, jonka esitän miespuolisille poliitikoille puolueesta riippumatta:

Kuinka pitkään te aiotte nöyrästi kuunnella noita tättähääriä ja toteuttaa heidän kaikki typerimmätkin vaatimukset? Kai te ymmärrätte, että niille ei ole loppua? Jos suostutte yhteen, niin seuraava tulee kyllä. Ja sitten sitä seuraava.

Onhan selvää, että Vehkoon kaltaiset feministit haluaisivat kontrolloida kaikkea keskustelua ja määritellä sen mistä keskustellaan ja kuinka keskustellaan. Tämähän onnistuu kahdella mahdollisella tavalla:

a) Joko esitetään omat mielipiteet niin fiksusti ja perustellusti että kukaan ei pane hanttiin, kun hanttiin pantavaa ei ole. Ja koska tämä ei onnistu, niin valitaan vaihtoehto:

b) Vaaditaan vastakkaiset mielipiteet kriminalisoitavaksi ja toivotaan että joku toinen (siis pääosin miesvaltainen poliisi) hoitaa feministien likaisen työn.

Koska olen sekä mies että viha-ajattelijaksi tulkittu ei mielipiteelläni tietenkään ole nykyisessä Suomessa mitään merkitystä. Tämä on naisten, ja nimenomaan sukupuolensa puolesta rääkyvien naisten luvattu maa. Sanon sen mielipiteen silti kuitenkin, koska tämä blogger sen mukavasti (ainakin vielä) mahdollistaa. Näitten johannavehkoitten suurin ongelma on se, että he tietävät sen ikävän tosiseikan että heitä ei arvosteta, heitä ei kunnioiteta eikä heitä oteta vakavasti.

Eikä heitä tulla arvostamaan, kunnioittamaan eikä ottamaan vakavasti jatkossakaan. Sillä kunnioitus ansaitaan. Sitä ei saa ruikuttamalla. Ei sitä saa edes lain määräyksellä. Ennen kaikkea kunnioitusta ei saa sillä, että vaatii sitä jalkovälissään olevan värkin perusteella.

Feminismi on – pohjimmiltaan ja perinteisessä merkityksessään – ihan hyvä asia. Suomalaiset naiset ansaitsevat arvostusta ja tasa-arvon. Jo historian perusteella. Suomalaiset naiset ovat tehneet raskasta maataloustyötä ja tehneet siinä sivussa suurperheitä. Sodassa he ovat toimineet lottina ja sorvanneet tehtaissa kranaatteja miesten ollessa sotimassa. Sodan jälkeen he yhdessä miesten kanssa rakensivat Suomesta hyvinvoivan maan. Ja heidän työpanoksensa on maallemme nykyisinkin oleellisen tärkeä.

Feminismi saavutti kaikki tavoitteensa ja sen nykyinen äpärälapsi on olemassa vain oman itsensä takia. Nykyisillä feministeillä ei ole mitään tekemistä äsken mainittujen naisten kanssa. He ovat tulleet valmiiseen, toisten kattamaan pöytään. Ja kuvittelevat omistavansa sen.


En tiedä, kuka tämän kuvan on tehnyt mutta kiitos hänelle. Kuva on bongattu Angela Siniwaara twitter-tililtä jonka linkin lähetti minulle Soomepois Eestistä.


Paikka, jossa feminismiä tarvittaisiin, mutta joka ei jostain syystä suomalaista feministiä kiinnosta.

66 kommenttia:

Ukkeli kirjoitti...

Lapset hakevat rajojaan, sitähän tämäkin on. Kyllä kai nämä prinsessat tajuavat, että heillä on valtaa täsmälleen niin kauan kuin miehet suostuvat. Lopulta he ovat jälleen keittiössä hellan ja miesoletetun käsiulokkeen välissä. Kyse on vain siitä, onko miesoletettu suomalainen vai islamisti.

Kyllä tämä on ihan oikeasti meidän miesten syytä, mitäs aloimme 1960-luvulla pehmoilemaan, eivät naiset halua pehmeitä ja löysiä miehiä, he haluavat kovia tosimiehiä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Toisaalla hyväpuhemaassa:
Miten viljellä sarkastista huumoria omassa päässään, eikä edes tajua sitä.

"Otetaan esimerkiksi kuviteltu mamu-keskustelu nimettömän kaupungin kahvilan pöydässä. Kahvi on laihaa ja jutut sakeita. Hyviin vaatteisiin pukeutunut mahdollinen turvapaikanhakija kävelee ikkunan ohi.

– Siinä taas kunniakansalainen kävelee hienoissa kuteissa. Perkeleen elintasopakolaiset!
– Hädänalaisia pitää auttaa.
– Terroristeja ja raiskaajia ei tarvitse auttaa. Ne pitää ajaa maasta pois!
– Törkeää puhetta. Miten kehtaat kutsua viattomia pikkulapsia ja kotinsa menettäneitä ihmisiä raiskaajiksi." :D

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9888672?origin=rss

Historix kirjoitti...

Terve Ykä! Hyvä ja tärkeä kirjoitus sinulta (taas kerran). Tällä kertaa feminismistä, joka on länsimaisia yhteiskuntia tuhoava syöpä. Suoraan sanoen feminismi on yksi keskeisimmistä syistä yhteiskuntamme alennustilaan. Eikä toivoa paremmasta lie näköpiirissä, nämä kirotut vehkoajat saavat rauhassa kylvää myrkkyjään joka niemen notkoihin ja saarelmiin.

Työmaan kahviporukassa muuten niin tolkulliset äijät, ammuntaa ja metästystä, lihansyöntiä ja moottoripyöriä harrastavat, menevät hiljaiseksi jos/kun ottaa puheeksi feminismin ja sen jo näkyvät negatiiviset vaikutukset yhteiskunnan kehitykseen - vai pitäisikö pikemminkin puhua jo yhteiskunnan taantumisesta. Surullista tämä suomalaisen miehen pelkuruus tai välinpitämättömyys. Urheiluviihde on näemmä rapauttanut aivoja, koska jostain jääkiekosta jaksetaan kyllä puhua kyllästymiseen asti. Mutta sitten nämä oikeasti merkittävät ja tulevaisuuteemme vaikuttavat asiat: ei kiinnosta. Nähtävästi melkoinen osa suomalaisista "miehistä" on vain aisankannattajia. Ja hurja meno se vaan jatkuu ja pahenee, kunnes burkha pysäyttää nämä villiintyneet tyranninaiset.

intrigööri kirjoitti...

Ennen oli toisin, kun ihmiset olivat oikeita ihmisiä ja sukupuoliakin oli kahta sorttia. Muistan katsoneeni kai jälkiviisaita, missä oli vielä silloin mukana tuo hauska täti, ex-syyttäjä Ritva Santavuori. Juontaja kysyi Ritvalta, onko hän kokenut omalla työpaikallaan seksuaalista häirintää. "En ole, valitettavasti", Ritva sanoi.

Unknown kirjoitti...

Miesoletettuna transseksuaalisena lesbona tukin uhristatuksellani feministin kuin feministin turvan. Lisäksi kulttuuri-identiteetiltäni olen Khoi-San, joten rasismipuheetkin voi unohtaa. Feminismi on yhteiskunnan syöpä. Ei välttämättä terminaalinen, mutta valitettavasti politiikan Keravanjoet, maamme suurimmat ajattelijat, eivät ole saaneet ikinä kaivettua esiin muuta kuin oman puolueen ideologisen käsikirjan. Ideologisen ajattelun, jatkuvan periksiantamisen tie kaikille vaatimuksille ja kulttuurirelativismin vaarat ovat olleet tiedossa kirjoitetun historian ajan. Vähän historiasta oppia ottamalla on saatu aikaiseksi yksi pitkäikäinen demokratia. Monarkia näyttää edelleen vahvimmalta. Politiikkaan osallistumisen edellytyksenä pitäisi olla vähintään yksi lapsi ja reserviin kuuluminen. Riskien konkretisoituminen omalla kohdalla selkeyttää ajattelua.

Tulipas tuossa taas tajunnanvirtaa, muutta kännykällä näpyttely ei ole lystiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ukkelille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Historixille, Intrigöörille ja Unknownille & kiitos kommenteistanne.

Ukkeli: En oikein tiedä, mitä he hakevat. Absoluuttista valtaa tietysti ja nykyinen yhteiskunta jopa näyttää tarjoavan sitä heille, vaikka kyseessä ovat ihmiset joita ilman yhteiskunta pärjäisi oikein hyvin. He eivät ole millään muotoa tarpeellisia vaan hieman Marxia väännellen ”kerääntyneen lisäarvon myötä vahingossa tullut valitettava ja ehkä ennustettavakin seuraus”. Lisäksi on tietysti kyse roolileikistä jossa leikitään sekä partisaania että Nelson Mandelaa suojatuissa ja turvallisissa olosuhteissa.

VNV: Kyseinen toimittaja on siinä mielessä oikeassa että niin asiat kuin ihmiset ovat polarisoituneet. Mutta mitä hän tarjoaakaan ratkaisuksi:

”Paras lääke tehdä tulijoista Suomeen sopivaa väkeä, on antaa heille mahdollisuus. Siitä on Suomelle silkkaa hyötyä.”

No eikös noille olla annettu verovaroin rahoitettu mahdollisuus jo noin 27 vuotta? Ja missä se saavutettu hyöty on? Miten se ilmenee? Kehittääkö seuraava toimittaja puolestaan termin ”piilevä hyöty”?

Historix: Kiitokset. Olen samaa mieltä kanssasi. Nykymuotoinen feminismi on länsimaitten syöpä. Syövän tavoin se leviää, eikä sille riitä mikään. Se haluaa muuttaa syövän normaaliolotilaksi, jota ei saa vastustaa. En osaa sanoa urheiluviihteestä mutta suurin osa näistä mainitsemistasi kahviporukan miehistä tietävät, että nykyisin kannattaa valitettavasti varoa, mitä sanoo. Se kertoo yhteiskunnastamme paljon.

Intrigööri: Pinnat Ritvalle.

Unknown: Keskustelu Lapissa kuppilassa:

Lappalainen mies kysyy kahdelta naiselta:

- Keitäs te ootte?

- Me ollaan lesboja.

- Vaan minkälainen on se lesbo?

- Me juodaan kaljaa ja nuollaan pillua. Mutta mikäs sinä olet?

- Jaa… no lesbohan se miekin.

Joppos123 kirjoitti...

Feminismin edes leikkisellaisen vaikutukset ovat nähtävissä naapurissamme, siis Ruotsissa. Hallitushan on siellä julistautunut feministihallitukseksi ja jälki on kyllä aika rumaa, munatonta kuten feminismissä kuuluukin.
Näillä feminististeillä on sama aivovamma kuten suvakeillakin, ne ajavat asioita jotka johtavat vääjäämättä heidän itsensä tuhoon. Kai sitä voi verrata johonkin uskonlahkoon missä viimevaiheessa jengi suurta spagettihirviötä rukoillen ja huutaen napsaisevat ranteensa auki.
Hurmos ja vimma on ihan sitä samaa psykoosia. Ei tuollaiset johannapehkoot saa muuta kuin yleistä halveksuntaa, myös naisilta. Ei tavallisen naisen tarvitse riukkua , fjontta täynnä sepeliä naiseutensa tai oikeuksiensa puolesta.

Juho kirjoitti...

Sarastus verkkolehdessä julkaistiin muutama vuosi sitten amerikkalaista alkuperää oleva kirjoitus: "Älä luota kehenkään jota ei ole motattu kuonoon".

Se on alusta loppuun täyttä asiaa, kannattaa tutustua, mutta poimitaan tähän pääkohdat.

- Länsimaisen siviilisaation rappion syy on enemmistön vieraantuminen objektiivisesta todellisuudesta. Ei ruokaan piilotetut estrogeenit, tosi-TV tai uskonnon merkityksen heikkeneminen.

- Epätasa-arvo on fyysinen tosiasia. Ihmiset eivät ole samanlaisia fyysisesti, henkisesti eivätkä moraalisesti. Sanoivat feministit tähän mitä hyvänsä.

- Pohjimmiltaan sivistys on vain miesten välinen sopimus käyttäytyä kunnolla ja tuo sopimus voidaan rikkoa koska tahansa. Ne jotka ovat henkilökohtaisesti kokeneet sopimuksen rikkomisen tietävät, että sivistys on haurasta ja siksi suojelemisen arvoista.

- Modernin miehen esikuva ei ole enää James Bond tai John Wayne vaan telkkaria katsova tissiposki, joka on valmis antamaan housunsa ryöstäjälle välttyäkseen väkivallalta.

Haluan uskoa, että toivoa on vielä, mutta aika huonolta näyttää.

Joppos123 kirjoitti...

Juhon laittama lainaus, olisi se sitten alkuperältään mistä hyvänsä on muuten täyttä totta. Mitä useammin noi kohdat lukee niin sitä todellisimpia niistä tulee.
Noinhan se menee.
Olen ajatellut perustaa ns pöytälaatikko ry:n vastavetona feministeille kunhan eläkeikä koittaa. VKSVV.= vitunkovat sovinistit vitunvirkkausta vastaan. Mielestäni kyseinen elin ei ylipäätään sovi virkkaukseen. Kirjaimia ei oikein voi lyhenteeseen lisätä, ei mahdu silleen nätisti vaikkapa T-paidan etumukseen.

Lemminkäinen kirjoitti...

Entäs jos sattuu keskustelemaan jonkun naisen kanssa ja sanoo aluksi että hyvää päivää ja mitenkäs menee ja että onhan se kurjaa kun Ukko Ylijumala järjestelee noita sateita ja sinullakin on noin naisellisen hieno tukka ihan märkänä ja maistuiskos kuppi kahvia tuolla baarissa ja jaa että ei maistu, no minkäpä sille voi ja terve sitten ja hyvää jatkoa. Parin päivän päästä tulee poliisi ovelle ja kertoo että feministi Veera Wirkkanen on jäljittänyt teidät ja asianomistajana nostanut syytteen teitä kohtaan, koska olette lähestyneet Veeraa halveksumalla häntä verbaalisesti. Veeralla ei ollut mikään hyvä päivä koska hänen kuukautissiteensä oli valunut läpi ja aiheuttanut hänelle trauman ja trauma oli pahentunut teidän vihapuheestanne ja nyt Veera joutuu teidän vuoksenne käymään puoli vuotta vitunvirkkausterapiassa ja saatte syytteen myös henkilökohtaisesta vainosta koska Veera ei ole nainen vaan naisoletettu ja syyte rapsahtaa myös uskonrauhan rikkomisesta koska Veera ei tunnusta mitään ukkoylijumalia ja nyt te vedätte kuteet niskaanne ja lähdette minun mukaani kuulusteltavaksi, te saatanan miessika ja naisvihaaja. Ja naisoletettu poliisi laittoi planeetan vihatuimman otuksen (lihaa syövän valkoisen heteromiehen) käsirautoihin ja kiikutti hänet feministiseen kuulusteluun feministiselle osastolle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle, Juholle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

joppos 123: Vaikka kommenttini vihakirjoitukseksi varmaan tulkitaankin, niin kyllä nykyfeminismiä voi verrata johonkin Jim Jones-tyyppiseen kulttiin. Varsinkin siinä, että samat naiset jotka rääkyvät naisten syrjinnästä kannattavat islamilaista maahanmuuttoa ja islamilaisessa yhteiskunnassa kyseiset naiset kantattaisiin ensimmäisenä.

Juho: Nuo on kaikki hemmetin hyviä huomioita. Muistuttaisin tässä (monelta mieheltä unohtuneesta) herrasmiehen perussäännöstä eli ”herrasmiehen täytyy tajuta myös se, että joskus ei ole enää varaa olla herrasmies”. Ja perskeles, taas pistin vihakommentin. Mutta joo, länsimaissa tämä miesten välinen sopimus on toiminut pitkään ja sillä ollaan saatu aikaan kukoistavia yhteiskuntia. Joissa naisilla on parempi olla kuin koskaan historian aikana ja joita juuri naiset (siis aktiivifeministit) haluavat nakertaa elinkelvottomaksi.

Lemminkäinen: Jaa kuinka keskustelijan käy? No, tänään hän kohtaa syvän feministisen halveksunnan josta Johanna Vehkoo kirjoittaa jutun NYT-liitteeseen käyttäen lähteenä Veera Wirkkasta. Viiden vuoden päästä jätkä saa syytteen ja sakon. Kymmenen vuoden pästä jätkä joutuu Kellokosken yhteiskuntapsykiatriseen sairaalaan. Ja jätkän pakkohoidosta riemuitseva Veera Wirkkanen noituu facebookissaan (kun hän on harmikseen hetero) että missä ne kunnon miehet oikein ovat. Kun hän kulkee kadulla, niin miesoletetut siirtyvät toiselle puolelle katua ja pelkäävät että Veera huomaa heidät ja triggeröityy.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Eipä juuri vois päivä paremmin paistaa kuin että Ykän kirjelmä lävähtää ruudulle!
Näin tänäänkin, kiitos siitä ! Näille ns. naisille tms.naisoletetuille ei totuus
valkene ennenkuin he ovat säkkiinpakkopuettuja, kulkevat kolme askelta herransa jäljessä ja ovat pakkopantavina 24/7. Sitten alkaa kai joillakin heistä muistumaan mieleen vanhat hyvät ajat... Mutta se on silloin jo myöhäistä.
Onneksi pääsee itte pois noin niinkuin suurella todennäköisyydellä ennen tuommoisen ajan koittamista.

Joppos123 kirjoitti...

Minun edustamani organisaatio perustuu, vain ja anoastaan siihen mahdollisuuteen, että täytyy käyttää kuolettavaa voimaa. Ei meillä eritellä ketään. Hoidat homman tai sitten et. Täytyy myöntää se tosiasia, että ollaanhan me aika perinteinen äijäfirma.
Ihan sama kuka sen homman tekee, kunhan tekee. Näin se vaan menee.
Mimmit ei ihan vielä ole kovimmissa jutuissa olleet ja tuskin ovatkaan. Syy ei ole järjestelmän vaan se, että kovin eri puolueet niitä värväävät eri hommiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Terho: Lämmin kiitos kannustuksesta. Sitä aina tarvitaan. En usko, että sitä säkkipakkoa tulee. On meinaan niin että jo ennen sitä länsimaiset yhteiskunnat menevät niin sisäisen kuin ennen kaikkea ulkoisen elatusvelvollisuutensa kautta pankrottiin. Ja silloin katsotaan, kuka sen uuden yhteiskunnan rakentaa. Sitä tilannetta silmällä pitäen tulee muistaa se länsimaisten ihmisten ajattelutapa silloin kuin tyritään. Eli ”missä minä tein väärin” (jota poliitikkomme eivät kyllä ajattele). Ja islamilaisten yhteiskuntien ihmisten ajatus samassa tilanteessa on ”kuka teki minulle näin?”. Kumpi porukka saa aikaan toimivan yhteiskunnan?

joppos 123: Mainitsemaasi organisaatiota saatetaan tarvita siinä vaiheessa, kun Terho Hämeenkorvelle (ylempi kommentti) esittämäni pankrotti on tapahtunut. Ei sitä tilannetta kukaan kai halua, mutta vain tämä voiman pimeä puoli on siitä varoittanut. Mutta sitähän ei kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus ammoisina aikoina sitten jouduin koululuokkani kanssa (kaikki poikia) markkinointi- ja johtamiskurssilla johonkin feministiseminaariin. Meidät käytännössä pakotettiin, koska vaihtoehtona oli kirjoittaa 10 sivun esitelmä jostain oikeasti kurssin aiheeseen liittyvästä. Seminaariin osallistujien piti kirjoittaa vain yksi sivu seminaarin annista.

Seminaarin alussa ylipirteä miesoletettu henkilö lämmitti kuulijoita vertaamalla auditoriota kirkkoon, jonne olimme tulleet kuulemaan tärkeää sanomaa. Ylistettiin seuraamaan tulleiden suurta määrää ja intoiltiin, että miehiä on seminaarissa enemmän kuin naisia. Välitauolla musiikkiluokkalaiset soitti jotain Beatlesin rauhanballadia ja Matisyahun One dayn. Kuulimme tarinat lasikatoista ja katselimme PowerPointeja, joissa eri aloilla miesoletettujen ja naisoletettujen henkilöiden osuudet eivät olleetkaan 50/50. Lopuksi päästiin oikein lehteen. Jurputimme toimittajalle kuinka meidät oli huijattu paikalle.

Kirjoitin opettajalle sivun, aiheena kuinka väärin on tuputtaa jotain vasemmistolaista sosiaalipropagandaa koulutuksen varjolla, jonka pitäisi olla poliittisesti sitoutumatonta. Onneksi opettaja älysi pyytää anteeksi kaikilta tapahtunutta.

Ah, olipa terapeuttista päästä purkamaan traumoja kirjoittamalla sen pois. Kiitos taas tekstistä Ykä!

t. Löylyniemi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Löylyniemi, ja kiitokset sinullekin. Avautuminen on sallittua ja suotavaa. Avautumisestasi tulee mieleen se, että onneksi omista opiskeluajoistani on hyvin, hyvin pitkä aika. Luulen, että pinna ei enää nykymeininkiä kestäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lapinmiehen kommentti kysyttäessä, että mikä hän on sai ihan ääneen hymyilemään. että lesbohan se minäkin:)
Asiaa kaikki tyynni näissä Yrjön jutuissa. Kiitos niistä.
t. Huru-ukko

Strix Senex kirjoitti...

Minäkin tunnen muutaman naisihmisen ja ihmettelen, että mistä nuo meetoo-alsorun-joukonjatkona kverulantit tulevat ja mikä on heidän motiivinsa. Ihmettelen sen takia että tuntemani naisihmiset ovat pääsääntöisesti tervejärkisiä, yhteistyökykyisiä, huumorintajuisia ja jopa reiluja. Joukossa on tietysti jokunen kerkeäkielinen, mutta hekin hyväksyvät sanan sanasta. Joskus niitä sanoja sitten kyllä tulee useampiakin, puolin ja toisin, mutta hampaankolot pysyvät puhtaina.

Tuosta meetoo –kuorosta tietysti löytyy muutamia selkeitä ryhmiä. Ovat julkisuudesta leipänsä saavat poliitikot ja toimittajat, jotka saavat nimensä ja kuvansa esille. Toimittajat saavat vielä lisäksi vähällä vaivalla palstansa täytettyä ja lähetysminuuttinsa eetteriin. Samaan joukkoon kuuluvat erilaiset pikkujulkkikset, sellaiseksi pyrkivät ja eilisen julkkikset joiden näkyvyys on päässyt hiipumaan. Osa porukasta on niitä, joita oikeastaan kukaan ei usko ahdisteltavan ja jotka täten haluavat todistella, että kyllä heitäkin… Ja sitten joukon jatkona ne, jotka ovat kaikkien joukkojen jatkona.
Mutta entäs ne muut motiivit? Tuollainen vastakkainasettelun lietsominen on omiaan synnyttämään sukupuolten välistä vastakkainasettelua joka tekee kanssakäymisestä varautunutta ja estoista. Hyvin lähellä on ajatus, että synnyttämällä miehissä yleisempääkin naisiin kohdistuvaa antipatiaa, sillä on tarkoitus lyödä kapuloita niiden menestyksellisempien kilpasiskojen rattaisiin, joille moinen kanssakäyminen on luontevaa. Mutta kyllä motiivina voi olla silkka katkeruus ja vallanhalukin, eikä tämä ole millään lailla ristiriidassa tuon edellisen kanssa.

No, kyllä maailmaan ääntä mahtuu, paperikoneet syytävät sanomalehtipaperia 11 metriä leveällä radalla 2000 metriä minuutissa ja telkkarin saa kiinni nappia painamalla. Mutta kun samat meetoo-kverulantit seuraavassa hetkessä valittavat keskusteluilmapiirin tulehtumisesta, niin se kyllä edustaa vähintään kaksinaismoraalia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Samat harrastuksethan meillä on kuin lesboilla. Plus sitten se (kokemuksieni mukaan naisten kovasti tykkäävä) penetraatiohomma joka lesboilla ei onnistu kuin ilman apuvälineitä. Mutta meillä ja lesboilla ovat nämä harrastukset suurinpiirtein samat. Me ei vaan tehdä niistä opinkappaleita. Kunhan pyritään pitämään naisia mahdollisimman hyvänä.

Strix Senex: Törmäsin noihin tapaloukkaantujiin usein silloin, kun asuin Helsingissä. Nyt kun asustelen syrjässä, niin naisetkin ovat täällä huomattavasti tervejärkisempiä. Voi tietysti olla niinkin, että aika on kulunut ja monet naisetkin ovat huomanneet, mitä heidän 1990-luvulla ihailemansa utopia saa lopulta aikaiseksi. Ainakin täällä syrjäseudulla.

Nuo mainitsemasi julkisuudesta elävät ihmiset ovat tietysti oma lukunsa. Huora ei rahansa lähdettä pahemmin kyseenalaista. Mutta mainitsemistasi naisista toteaisin, että se katkeruus ja vallanhalu on niitä suurimpia kannustimia. Samoin kuin puhdas (joskin täysin perustelematon) miesviha. Joka tapauksessa nykymaailmassa tuollaisille naisille on olemassa markkinarako. Ammattina viha.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kommentti ei liity niinkään kirjoitukseen tai HS artikkeliin kun muuhun viime päivien me-too-ahdistelu ulostuloihin lehdissä.

Tänään puhuttiin baarissa mieswiharyhmässä päivän polttavasta #minuamyös ahdistelujupakasta. Siis siitä mistä kaikki lehdet ovat nyt täynnä joka mimmin todistajanlausuntoja.

Omien kokemuksiemme mukaan jokainen oli törmännyt jossain vaiheessa jonkun tason ahdisteluun. Jotkut naisten, jotkut miesten, useimmat molempien puolelta tuleviin verbaalisiin tahi fyysisiin seksuaalissävytteisiin ehdotuksiin.

Ja näinhän se vaan maailmassa menee.

Sovitaan että unohdetaan pyytämättömät haarojen kourimiset tai ”tänään muuten pannaan, halusit tai et” tyyppiset vedot. Muuten aloite potentiaalisen partnerin suuntaan on aina laukaus pimeään, riski ja toive (toivon mukaan) hyvästä, mutta tulos on sitten mitä on.

Joku rokki- tahi filmistara voi varmaan heittää mitä tahansa ”polkisin sua kuin tulpatonta mopoa” juttua ja on vain estottoman kosketuksissa idiinsä ja muutenkin ihan huikea tyyppi. Kun taas perus Pertti tai Petra kertoo ”ajatelleensa sua”, niin se on jotensakin painostavaa, ehkä jopa suoranaista piilevää ahdistelua.

Jonkun kuitenkin täytyy aina tehdä aloite jos kaksi immeistä aikoo olla enemmänkin kuin vaan hyviä ystäviä. Jos aloite on toisen puolelta toivottua, niin sehän on toki hieno ja imarteleva asia. Jos taas ei, niin se on sitten ihan hirviätä ehdottelua etenkin jos moinen toistuu vielä toisenkin kerran.

Joten jos Suomen synnytystalkoot pitää saada käyntiin, mikä sitten on oikea ja sovelias tapa joka ei loukkaa ketään?

Vanhemmat valitsee sopivan liiton ja tutustaan sitten paremmin alttarilla ala Intia? Todennäköisesti rakkaudeton suhde, mutta eipä ole taustalla asiatonta lähentelyä. Joskaan ei ole näköjään olut ihan hirveä suksee ollut nykyisen tosi-tv:n perusteellakaan.

Tai sitten modernimpi arbitraatiomenettely? Suhteen potentiaaliset osapuolet esittävät toiveensa ja näkemyksensä viralliselle taholle. Jos näkemykset ja tavoitteet saadaan kohtaaman, suhde voidaan muodostaa riskittä ja ahdisteluvapaasti yhteisellä ja notarisoidulla ymmärryksellä.

Maailman malli tuntuu nykyään olevan kaikenlaisten marginaali-ilmiöiden nostaminen framilla mukamas meille kaikille erittäin tärkeinä. Uhriutumista ja kaltoin kohtelua löytyy siihen kyllä joka hemmetin melkein-tunnetun tahon ihan ittensä tai ainakin jonkun muistaakseni tuntemani kokemana.

Suurin osa meistä on varmaankin edelleen ihan tolkun ihmisiä, jotka ymmärtävät että maailma ei ole pelkkää Linnanmäen hattaraa. Sinne mahtuu ikäviä ihmisiä perseilyineen, mutta ne voi sivuuttaa ja keskittyä siihen mikä on oma juttu ja itselle hyvää. Toki pois lukien ihan oikeat rikokset tai konkreettisesti epäeettinen toiminta.

Omalla tavallaan hyvä palautus realiteetteihin on tullut kyselemällä kommenttia ennen sotia syntyneeltä isäukolta milloin mihinkin lie kuranttiin juttuun. Vastaus on ollut aina jokseenkin sama: ”Ei silloin kerennyt moisia miettiä kun piti nousta lypsämään lehmät ja sen jälkeen hoitamaan peltoa ja metsää.”

Joppos123 kirjoitti...

Tuo Vehkoo kuuluu muuten myös vitunvirkkausporukkaan, samaan sakkiin Roosa Meriläisen kanssa. Sekaisinhan koko sakki on. Nyt Meriläinen on tullut voimaannuttamaan kanssasisariaan kertomalla kuinka hän treenaa värkkiään nostelemalla sillä ketsuppipulloja, kas kun ei perunoita pottumaalta. Jotain selvittämättömiä traumoja noilla naisilla täytyy olla. Eihän tuo ole normaalia. Tavalliset naiset nauraa noille ja häpeää niitä.
Annan Maija Henrikson, ollessaan oikeusministeri oli sitä mieltä, että "viipyvät katseet" ovat seksuaalista häirintää. Moneenko nanosekuntiin olisi sitten raja vedetty jäi määrittämättä kun kukaan muu ei asiassa lähtenyt laukalle. Itse olen sitä mieltä, että jos jollain on Anna-Maijan kohdalla jäänyt päälle viipyvä katse niin kysymyksessä on ollut vain epätoivoinen yritys tehdä lajimääritys.

Anonyymi kirjoitti...

Itselleni tuli mieleen ”Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista” -syndrooma. Jos ei ulkonäöllä tai älykkyydellä pärjää ja on jo valmiiksi hankala luonteeltaan, katkeroituu ja alkaa syytellä muita. Ja mikäs silloin olisi parempi maalitaulu kuin suomalainen mies! Joillekin vain sattuu kohdalle sellainen uros, joka tukkii syytöksiä syytävän suun nyrkillä ja siitäkös saadaan taas otsikoita, että kaikki suomalaiset miehet ovat väkivaltaisia sikoja.

Erikoista on se, että nämä samat feministinaiset sitten tuntuvat ihailevan todella väkivaltaisesta ja naisia alistavasta kulttuurista tulevia miehiä, eikä heiltä liikene tippaakaan sympatiaa kanssasisariaan kohtaan. He ovat addiktoituneet omaan jalkoväliinsä kuten Rosa Meriläinen ja afganistanilaista passitoimistoa kirjastossa pitänyt nimeltä mainitsematon naisoletettu, joka joskus nuorempana järjesti naisille tilaisuuksia, joissa ryhmä taskulampun kanssa tutki omaa alapäätään. Selityksenä oli se, että täytyy olla tuosta värkistä yhtä hyvin perillä kuin gynekologi.

Mitähän isoäitimme, jotka sodan ja puutteen keskellä karjaa ja lapsilaumoja hoidellessaan tai pestessään ja laittaessaan silpoutuneita ruumiita arkkuihin rintamalla, ajattelisivat tästä nykynaisten joutavanpäiväisestä elämöinnistä, jota media komppaa ja antaa palstatilaa? Ei tainnut tulla mieleen vaginan treenaaminen eikä v-tunvirkkaus, vaan tekevistä käsistä syntyi ”luppoaikoina” lämpimiä villasukkia siellä jossakin taisteleville miehille, isille ja veljille.

Vaikka koko ajan valitetaan, onkohan elämä sittenkin mennyt liian helpoksi?

Kiitos taas Ykälle hyvästä kirjoituksesta. Huomaan, että blogisi saa matkan varrella uusia ystäviä ja se on hyvä se!

Rouva Ano

vieras kirjoitti...

Taitaa olla niin että feminismi on sosialismin ja kommunismin muoto. Sorto ja riisto jne. ovat suoraa kommariretoriikkaa. Kun Neuvostoliitto loppui, vasemmisto luopui perinteisestä sosialismista ja työväenluokasta. Se otti tilalle identiteettipolitiikan. Feminismi ja LGBTQ titityy-pervoilu kai liittyy siihen identiteettipolitiikkaan.

Olisiko feministin tavoitteiden huipennus jos ryhtyisi jonkin rauhanuskontolaisen ukon vaimoksi tai jalkavaimoksi? Se kun on sitä parempaa patriarkaattia.

Se 1800-luvun feminismi oli "porvarillista", ja sillä oli jokin järki mukana toiminnassa. Tosin mitä termiä heidän toiminnasta voisi käyttää. Juridinen asema tuli asettaa miehen tasolle, koulunkäytimahdollisuuksia, äänioikeus jne. Jotain tuommoista. Mainittakoon Minna Canth ja Miina Sillanpää omilla tahoillaan.

Feministit voisivat käydä kurdinaisten vieraina Irakissa ja Syyriassa. Miten siellä mahtaisi käydä?

Lemminkäinen kirjoitti...

Naiset signaloivat omalla kehokielellään että milloinka se yhteinen makkarankeitto olisi paikallaan. Ehkä tämä signalointi on jo valmiina ohjelmassa ja nainen ei ehkä aina ajattele itsekään, minkälaisia signaaleja hän lähettää kohteelle. Perseen pieni ylösnosto ja sen näyttäminen on yksi signaaleista urokselle ja määrätynlainen hermostunut käyttäytyminen on myös merkki kiinnostuksesta. Jos nainen päästää kiinnostavan uroksen haisteluetäisyydelle, siis lähelle, niin silloin porstuan ovi on jo hieman raollaan. Uros, joka ymmärtää naisen signaloinnista yhtä paljon kuin hintti vitusta, niin silloin on parempi kun runkkailee kotona. Tuo haistelu on muuten tärkein juttu koko prosessissa. Jos haju ei miellytä, niin bye bye.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, joppos 123:lle, Rouva Anolle, Vieraalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, olen pannut merkille tämän kyseisen loukkaantumismuoti-ilmiön. Ei kai sitä oikein muuksikaan voi sanoa. Sulla on hyviä huomioita asiasta. En minäkään hyväksy mitään tissien kourimisia eikä tuttavuutta tehdessä voinappijutut ole millään muotoa toimivia mutta pistää miettimän että kuinka nuoret kollit nykyisin uskaltavat edes yrittää mitään. Meinaan, se parinmuodostus ja perheitten perustaminen on kumminkin yhteiskunnan kannalta hyvin, hyvin oleellinen juttu. Vaikka feministit ehkä ovatkin asiasta eri mieltä.

joppos 123: No siihenpä hyvinkin. Sinänsä kyseinen naisoletettu voi puolestani raportoida ronttosvoimisteluaan ja päivittäistä runkkauksensa määrää ihan kaikessa rauhassa mutta mietin sitä, että oliko kyseinen avautuminen sitten ihan oikeasti valtakunnan tason uutinen? Viipyvästä katseesta tulee mieleen että kyseistä asiaa määrittelemään voitaisiin palkata kymmenkunta akateemista suojatyöläistä parin vuoden projektiin. Eiköhän ne nanosekunnit saataisi määriteltyä.

Rouva Ano: Kaipa elämä on mennyt siinä mielessä liian helpoksi että yhteiskunnalla on varaa palkata ihmisiä jotka töikseen keksivät aiheita millä halventaa toista sukupuolta. Niillä isoäideillämme ei tosiaan tainut käydä moinen mielessä eikä aikaakaan siihen ollut. Ja kiitos sinullekin. Uudet kommentoijat ovat aina mukava lisä tähän blogiin. Tuo yksi laskuri näyttää että uusia kävijöitä tulee päivittäin.

Niin muuten, tuosta taskulamppututkimuksesta en ollut kuullutkaan. Ei silti, en kyllä väitteen todenperäisyyttä epäile sillä feministien maailmankuva vaikuttaa olevan kovasti oman värkin ympärillä pyörivä. Joo, tiedän kyllä että varusveijarit puolestaan veistelevät kipinävuorossa leirikyrpiä mutta sen touhun idea ei ole ylistää omaa seurusteluelintä niin kuin vitunvirkkaajilla vaan kuvata armeijassa hyvin tunnetun ns. kestovitutuksen tasoa.

Vieras: No, ainakin nuo kaikki ideologiat pyrkivät tunkemaan kärsänsä ihmisten asioihin ja määrittelemään jopa sallitun ajattelun. Sanoisin, että siellä kurdien Peshmergassa löytyy todellisia feministejä jotka pistävät rynkyn kanssa isisin jätkiä matalaksi. Ja heillä on kyllä perusteltu syykin toimia niin kuin toimivat.

Lemminkäinen: Ja naisilla on myös halutessaan käyttää seksuaalisuuttaan täysin laskelmoidusti hyväksi eikä siitä saa nostaa meteliä. No, en minä edes nosta, tässä iässä kun koira heiluttaa häntää eikä häntä koiraa eikä keimailulla ole vaikutusta. Noista feromoneistahan on puhuttu ja kirjoitettu ja kaipa heillä ihan oma suuri merkitys on.

Tita kirjoitti...

Minä naisena olin joskus feministi. Halusin tasa-arvoa miesten ja naisten välille. Se mielestäni on melko hyvin saavutettu, joten en ymmärrä tätä nykyistä feministivouhotusta ollenkaan. Arvostan suomalaista, rehellistä miestä. Ja suomalainen, rehellinen mies arvostaa tolkkua suomalaista naista. Tekisi mieli julistaa suomalainen mies uhanalaiseksi lajiksi, sillä kovin on heitä ruoskittu feminismin nimissä jonnin joutavista teemoista. Hävettää naisena tämä syyllistäminen ja leimaaminen.

Ole iloinen siitä, että suomalaisia oikeita miehiä löytyy vielä täältä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, vaikka olenkin ns. vakiintunut nainen vuosikymmenten mitalta. Ehkä santunnaisyksilöitä löytyy myös kehän sisäpuolelta, mutta niillä taitaa olla liian ahtaat elinolot. Mielestäni tasa-arvokysymykset ovat kääntyneet ihan päälaelleen. Miesten pitäisi saavuttaa tasa-arvo naisten kanssa. Sen verran lujaa on miehiä lyöty lyttyyn.

Hymyillen mietin, että miksi sitten Touko Aalto valittiin vihreiden johtoon :D Oh dear, tässä on hetken hiljentymise paikka.

Selvittäkääpä tutkimustiedosta, mitä tapahtuu liian ahtaissa rottapopulaatioissa. Naaraista tulee hyvin aggressiivisia, eikä urokset halua paritella. Tähän ollaan menossa - miehistä tulee hiljaisia taustailijoita, kun naiset nousee taistelemaan keskenään. Ei siinä estrogeenin lemussa innostu miehet kuin juomaan olutta keskenään syräytyneinä. Jep jep. Tervetuloa tänne väljemmille asuinsijoille, jossa terve järki ja stressittömämpi ympäristö tarjoaa luonnonmukaisempaa elämää.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Vehkoo, Nieminen ja kumppanit kokevat jatkuvasti olevansa misogynian kohteita, kannattisiko asettautua henkisesti peilin eteen ja tutkailla hetki omaa käyttäytymistään, mielellään objektiivisesti. Militantti feminismi ja jatkuva vastakkainasettelu ei ole tie tasa-arvoon.

t. Totuusministeriö

Lemminkäinen kirjoitti...

Koirat haistelevat toistensa perseitä innokkaasti ja siihen on olemassa syy. Jos narttua miellyttävät uroskoiran feromonit niin narttu tulee mielellään tiineeksi. Ykä, minusta tuntuu että olemme molemmat onnen poikia kun olemme molemmat "tässä iässä", tänä aikana, lol.

Anonyymi kirjoitti...

Häpeää en totisesti suostu tuntemaan ikiomasta sukupuolestani, mutta useinkin ihan silkkaa raivoa noita noita sukupuolensa lokaan vetäviä ääliöitä kohtaan. Tällaiset miituu-somehysteriat, jotka kuulemma saivat alkunsa siitä että joku filmialan jenkkimies oli ahdistellut naisia, joopa. Ihan on koko maailman akat nyt heepnaadilla lyötyjä, ettäkö siellä Hollywoodissa tai missään maailman filmiteollisuudessa tai teatterialalla ei olisi muka ihan omin kyvyin pärjätty pääosiin asti, niin naiset kuin miehetkin. Mistähän se sanonta "reittä pitkin" mahtoi tulla? Intialaisesta tekstiilitehtaasta?

NYT on muuten hesarin idioottiliite joka perustettiin stadin tiedostaville kun City-lehti meni konkkaan. Kuplalaiset eivät saa apetta mahaansa jos eivät ensin lue ravintola-arvosteluita.

Esson baarit takaisin - keskustelun taso paranee 100 %. Ja oikeus esittää omia mielipiteitään; jos joku ei niitä hyväksy voi pysyä sieltä poissa. Kukaan ei jää kaipaamaan. Paitsi tietenkin jos on maksumiehenä toiminut.

Ihmettelit mikä on "naisoletettu". Älä ihmettele, kyllä sen tulet huomaamaan. Jos julkisesti tunnustaudut "miesoletetuksi" niin voi olla hiukka hankalaa siellä teilläpäin, mutta täällä Kalliossa olisit ihan super. Olettamus ja luulo ja se miltä musta nyt tänään sattuu henk.koht. yksilöllisesti tuntumaan kun on täällä kunniassaan, faktat on luusereille, sellaisille joilla ei ole parempaakaan tekemistä kuin esim. lukea jotain ihme menneisyysjuttua, oliks se nyt historiaa, ja jotain tylsiä lehtiä jollain ihmekielellä jota kukaan ei ymmärrä niinku saksaks.

Naisviha koventamisen perusteeksi tuomioihin, no ei vähä mitään. Entäs jos se vihaaja on toinen nainen? Ei nyt tarvitse mihinkään lesboihin mennä, kyllä se naapurinkin paskamainen akka ihan passeli vihan kohde voi olla.

Meillä on jo yksi uhriluokka ueber alles - tietyt etniset maahanmuuttajaryhmät. Ja nyt on sitten toinenkin, ja ihan samaa virttä/suria veisaavat. Jos katsot, olet rasisti tai naisten osalta sukupuoliahdistelija koska väärin katsottu. Jos et katso etkä kiinnitä pätkänkään huomiota tuntemattomaan kuten suomalainen tapa on, olet rasisti ja naisen mitätöijä.

Jos nuo womanpoweristit haluavat valtaa, niin siitä vaan kunhan muistavat että tätä maailmaa nyt sattuu pyörittämään raha josta suurimman osan omistavat miehet. Ja se on tukeva fakta jos mikä. En tarkoita tällä että suut suppuun me naiset, mutta parempiakin tapoja on tuoda esille yhteiskunnallisia (Suomessa todella vähäisiä) epätasa-arvoisuuksia kuin vittuja virkkaamalla a la Rosa Meriläinen tai hillumassa fikkarin kanssa alapäässään kuten rva Ano sanoi. Tämä hänen viittaamansa anonyymi henkilö S.D. tosin kehotti käyttämään suurentavaa peliä, muistan aikoinaan kun mieheni kanssa uutiselle hihittelimme. Vähänpä silloin tiesimme.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Titalle, Totuusministeriölle, Lemminkäiselle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Tita: Suomalainen rehellinen ja tolkullinen mies arvostaa suomalaista rehellistä ja tolkullista naista. Heillä on jopa suht mukava elää keskenään. Ja ilman niitä suomalaisia tavallisia miehiä eivät miesten ammatti- ja taparuoskijat edes eläisi. Heistä kun ei pahemmin nettoveronmaksajia löydy. Uskon kyllä että niitä miehiä löytyy toki Helsingistäkin (asuinhan minäkin siellä aikanani) mutta heidän elinolonsa kyllä tosiaankin kapenevat. Kallion punavihreä kupla tukahduttaa.

Touko Aalto. No joo… en puutu sinänsä ihmisten yksityisasioihin mutta kun katsoo minkälaiseen tättähäärään hän vaihtoi vaimonsa niin se kertonee paljon. Sen jätkän suunnasta on turha odottaa mitään. Tässä iässä kun ymmärtää että jos virsikirja on auki niin silloin tarttee veisata, mutta sen täytyy olla vain oman vaimon virsikirja.

Totuusministeriö: Tuo olisi erittäin hyvä ehdotus heille. Ja koska se oli järkevä ja asiallinen ehdotus, niin sehän ei koskaan toteudu.

Lemminkäinen: Onnen poikia ollaan. Jos mulle joku kertois, että huomenna muutut uudestaan 14-vuotiaaksi jätkäksi niin pistäisin suosiolla pistoolin leuan alle ja painaisin liipaisinta.

tira+: Sinun ei tarvitse tuntea häpeää sukupuolesi vuoksi siksi, että jotkut sukupuolesi edustajat ovat kuin uudelleen syntynyt Rooman rappio. Et sinä ole siihen syyllinen. NYT-lehti perustettiin kyllä jo vuonna 1994 mutta siitä todellakin alkoi suomalaisen median syöksykierre.

Saiskohan muuten joku tietokoneita osaava perustettua sellaisen virtuaalisen Esson baarin? Tosin sitä tietysti poliittinen poliisi kyttäisi kuin pikkulapsen silmää.

Ja juu, jos eletään siinä kuuluisassa kuplassa niin faktat ovat todellakin luusereille. Minä kun elän huuthemmetissä niin mulle faktat vielä merkkaavat. Ja todellakin jos sitä aitoa valkohehkuista vihaa etsitään niin naiset ovat keskenään siinä mestareita. Ns. mehiläiskuningatar-ilmiö lienee sullekin tuttu. Etnisistä maahanmuuttajista voi todeta, että nämä miesvihaajat samalla kannattavat rajoittamatonta islamilaista maahanmuuttoa ja se paradoksi on mulle kyllä niin kertakaikkinen arvoitus.

Ja ai vielä taskulampun lisäksi suurentava peili? Ei kellään olis linkkiä tuohon? Täähän alkaa käydä ns. humoristisen mielenkiintoiseksi. Ja joo, tiedän kyllä kenestä henkilöstä on kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kiinnostaa, aiemmin mainitsemani naisoletettu on Sunniva Drake, josta Suomen Kuvalehdessä on julkaistu mielenkiintoinen artikkeli. On kyllä sen sortin ihminen, että minulla naisena ei ole hänen kanssaan mitään muuta yhteistä kuin sukupuoli. Ihmetyttää vaan, ettei hänen touhunsa Espoon (vai Vantaan?) kirjastossa herätä minkäänlaista ihmetystä; vieraan valtion passitoimiston perustaminen afganistanilaisille suomalaiseen kirjastoon ei takuulla kuulu hänen toimenkuvaansa (kuten ei tulkkauspalvelu tai maahanmuuttajien avustuslomakkeiden täyttäminenkään) ja mahtaako olla edes laillista? Vihreä feministi lienee kaiken arvostelun yläpuolella ja on kaiketi niin paha suustaan, että yrittävälle käy kuin Pate Mustajärven esittämälle kersantti Karoliinan aviomiehelle.

https://suomenkuvalehti.fi/share/938410/338fad

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Joo, hoksasinhan minä ja niin hoksasi myös tira+. Päällimmäisenä minulle tuli mieleen tuosta lähettämästäsi linkistä se, että Suomen Kuvalehti oli aikanaan ihan laadukas yhteiskunnallinen julkaisu. No, sekin on korjannut linjansa nykypäivän mukaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Noniin, tämä Hollywoodin Harvey Weinstein-case on isossa kuvassa sinänsä aika pieni juttu, mutta siitä on kudottu elämää suurempi tarina valkoisen heteromiehen sikamaisuudesta. Laitan tähän linkin GoV-sivuston isännän Baron Bodissayn analyysiin aiheesta:

http://gatesofvienna.net/2017/10/courtesans-on-the-casting-couch/

Baron siis toteaa, että näyttöä hyväksikäytöstä siinä mielessä, että se olisi kohdistunut alaikäisiin, tai muuten vajaavaltaisiin ei ole tullut ilmi. Ei myöskään asianomaisen tai läheisensä henkeen, terveyteen tai aiempaan taloudelliseen asemaan kohdistuvaan uhkaan perustuvaa pakottamista. Weinsteinhan oli Hwoodin piireissä hyvin tunnettu sikamaisuudestaan yhdistellä tuotannon porttien avaamista omiin seksuaalisiin tarpeisiinsa. Hän teki asiansa varsin selväksi, ja antoi näille filmiuralle pyrkiville nuorille naisille mahdollisuuden myös peräytyä. Mutta jokainen näistä nyt avautuneista piti W:n pyytämää hintaa sopivana uransa edistämiselle: yksikään ei palannut entiseen arkeensa vaikkapa WalMartin kassatytöksi: niihin töihin joita kymmenet miljoonat amerikkalaiset joka päivä tekevät. Siksi B. luokittelee heidät erään sortin kurtisaaneiksi: kyseessä oli lopulta taloudellinen transaktio. B. ei missään tapauksessa halua leimata näyttelijättäriä syyllisiksi koko revohkaan, sillä Weinsteinin käytös on ollut ilman muuta moraalitonta noin länsimais-kristillisen arvomaailman mukaan: onhan hän tässä tehnyt yhden sortin kytkykauppaa, jossa tarjottu hinta pyydetystä - joskin arveluttavasta - palvelusta on toki voinut olla erittäin hyväkin. Kirjoitus kannattaa ilman muuta lukea, myös sen kommentit. Siellä joku "MeToo"-feministi koettaa piipittää jotakin - sinänsä varsin fiksulta näyttävää - omistakin kokemuksistaan. Mihin B. vastaa linjakkaasti, mutta erittäin korrektisti. Onhan hänellä kaiketi taustallaan klassinen brittiläinen kasvatus.

Muistutan tässä kumminkin, että tällainenkin kysymys olisi islamilaisessa yhteiskunnassa täysin mieletön käsiteltäväksi.

Terv. Achtung

oravan pesän hävittäjä kirjoitti...

Olen siinä onnellisessa asemassa ettei minun tarvie lanata katuja etsiäkseni femakkopiikoja kylkeäni lämmittämään. Syyllistyn nyt seksistiseen, rasistiseen, homo-, miso- ja ksenofoobiseen puheeseen kun totean että VAIMO nukkuu vielä. Koko feminismi on nahkahanurista ja ihan pelkästään siksi että perinteisessä parisuhteessa mies päättää jalkapallo- ja jää kiekkomestaruudet, hallitseva puoli sitten taas semmoiset pienemmät asiat kuten asuminen, sisustus, rahan käyttö ja mitä muuta törkyä sitä nyt onkaan. VAIMO ei ole feministi vaan tavallinen kotihallitus joka armeliaasti on suonut minulle mahdollisuuden pitää höyläpenkkiä pannahuoneen nurkassa ja me olemme tyytyväisiä järjestelyyn. Toki minä teen ryskytyöt ja hän taas hoitaa tupsuttelut. Meidän huushollissa haistatetaan pitkät hikiset jätkän pas..t koko feminismille ja tämän ansiosta mahdumme ilta illan jälkeen samaan itulaatikkoon. Hyvä hyvä ykä, sinun kaltaistasi pännämestaria tarvitaan-

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Suomen Kuvalehtihän on käyttänyt viime aikoina moderneja pätevyysvaatimuksia toimittajavalinnoissaan. Olen tainnut niistä joissakin aiemmissa kommenteissani mainita, joten jääkööt tällä kertaa. Uteliaat kommentoijat voivat arvailla, mitä ne voisivat olla.

Toinen professori

PS Suomen kielestä löytyvät verbit arvata, arvailla, arvuuttaa ja arvuutella. Jokaisella näistä on oma erillinen merkityksensä. Kunnollisen kielikorvan omistavan ihmisen pitäisi ymmärtää nämä ilman vaikeuksia. Tästä huolimatta sangen monet sanovat 'arvuutella', kun tarkoittavat 'arvata'. Tämän virheen leviämisen alkusyy on Kalle Päätalo, joka käyttää sanaa 'arvuutella' tässä merkityksessä. Kyseessä lienee Taivalkosken paikallisessa murteessa ilmennyt käytäntö.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kiitos rivakasta jutusta taas!
Taitaakin olla parempi, etten hätäile kommentteineni, sillä yllä olevat kattavat kommentit ovat hauskan kovia. Eli voin nyt sanoa, että tota miältähän mää oon aina ollu! Eikä tarvi itte kaikkee kirjottaa.
Lisäksi; 30-40 v sitten oli noita vitustaan virkkaajia, oli hyvänhajuisen vitun omaavia, homppeleita jotka suosivat kives-push-upeilla varustettuja bikineitä ja kireeperseisiä nahkahousuja jne. Mutta eiväthän he luoja paratkoon olleet öyhöttämässä niistä pitkin katuja ja medioita ja kulkeneet vittu-haisee-hyvälle-pinssit rintapielessä, koska arvot ja moraali.
Sitten vähitellen arvopohjat alkoivat muuttua, ja ennen häpeiltävinä pidettyjä ominaisuuksia saikin alkaa tuoda esiin. Kunnes tahoilta annettin ymmärtää, että nämä ominaisuudet on korotettava normiksi, yli vanhojen lahojen arvojen. Ja katsokaa: mitättömyyksistä kuoriutuu tv-tähtiä ja kansanedustajia ja vaikka mitä. Nyt kaikilla hulluilla on kiire tuoda esiin mitä merkillisempiä ideoita kuten miitoo, sukupuolineutraalit liikennemerkit, vaginatreenit ketsuppipulloilla jne jne. Yleensä kaikki tuo sonta on ulkomailta kopioitua moskaa.
Se tais olla toinen mies, joka kahdelle lesbolle vastasi: olen aina epäillyt, että sisälläni asuu lesbo, joka on vangittu miehen ruumiiseen.

Joppos123 kirjoitti...

Oma vaimoni on mielenterveysalan ammattilainen ja hänen mielstään nämä överiksi vetävät Meriläiset, Vehkoot ja kumppanit ovat oikeasti apua vailla. Ei ole leikin asia jos kuipassa alkaa vippaamaan. Media ruokkii näiden ihmisten harhoja, kuten kävi eräälle liian aktiiviselle papillekin.
Meistä jokainen voi luisua samaan, liika kuorma on vaan jossain kohdassa liikaa. Silloin pitää vaan pitää kaverista huolta ja puuttua asiaan, ei niin kuin nyt antaa palstatilaa.
Olen omassakin ammatissa nähnyt kavereiden murenevan käsiin, ei siinä mitään hävettävää ole.
Mitä Esson baariin tulee niin eiköhän tämäkin palsta sitä tavallaan edusta, hyvä niin. Tolkun kirjoittelijoita täällä on.
Suomalaiset naiset ovat pääsääntöisesti todella hyviä tyyppejä. Mulla on paljon hyviä naispuolisia ystäviä, joihin olen yhteydessä viikottain. Ovat niinkuin siskoja, vaimokaan ei ole yhtään mustis kun tietää mistä on kysymys. Eikä ole aihettakaan.
Ei Suomalaisen naisen tarvitse mielestäni sen kummemmin tapella tasa-arvon puolesta, samalla viivalla ollaan ja jostain kiikastaa niin hoidetaan asiat kuntoon, mielellään ilman niitä värkinvirkkaustalkoita.
Tuossa Ykä ottikin esille vanhan varusmiesten perinteen veistellä kipinävuorossa leirijormia. Perinne elää ja voi hyvin.sillä on tosiaankin vain se merkitys, että jotkut asiat ottavat päähän. Niin kauan kuin sotaväki urputtaa on asiat hyvin, jos urputus loppuu on piru merrassa.

Unknown kirjoitti...

Omassa taloudessa tuo naisten vapautuminen oli ehkä käsitetty väärin. Nyt on kuvainnollisesti piilotettu huopikkaat ja otettu aitan avaimet parempaan talteen. Ettei vain mene siemenperunatkin.

Onnea kaikille, joilla parinvalinta on onnistunut paremmin. Nykymaailmassa taitaa olla parempi pysyä erossa naisväestä, ettei syyllisty pieruraiskaukseen, ahdisteluun tai muuhun. Ahdisteluahan taitaa nykyisin Amerikan ihmemaassa olla tervehtiminen ja tervehtimättä jättäminen. Paitsi jos lähestyjä on samaa ikäluokkaa oleva miesmalli, joka kuuluu myös parhaiten ansaitsevaan kymmenykseen.

Ei kai ne tulotkaan olleet kovin tärkeitä kun törkimykset tekivät deitti-ilmoituksen mallin kuvalla. Lisäksi ilmoituksessa kerrottiin pedofiliatuomiosta. Numeroita herui. Se on varmaan sitä visuaalista hanurin haistelua?

Eiköhän tässä kohta raja tule vastaan.

Lemminkäinen kirjoitti...

Tuli Mugabesta mieleen: WHOtoo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Tommi Rautiaiselle, Toiselle professorille, Veijo Hoikalle, joppos 123:lle, Unknownille ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Kiitos linkistä ja lisätiedosta.

Tommi: Lämmin kiitos kannustuksesta. Meidän huushollissa eletään samanlaisella sabluunalla ja oikein mukavasti toimeen tullaan.

Toinen professori: Niin, minäkin aikanaan tilasin Suomen Kuvalehteä. Se oli ihan hyvä aviisi. Nimenomaan oli. Sääli. Kalle Päätalolta olen aikanaan lukenut ne sodan aikaa kuvaavat kirjat. Sanoisin, että erittäin hyvää ajankuvausta.

Veijo: Siinähän se asian punainen lanka on, että vähemmistön arvoja vaaditaan enemmistönkin normiksi.

joppos 123: En osaa tehdä diagnooseja enkä ole valtuutettu niitä tekemään mutta jonkun näköistä joukkohysteriaahan tämä on. Aikuisväestön versio Dingo-hysteriasta. Eräänlaisena Esson baarin sivupisteenä minä tämän blogin miellän. Tolkullisten ihmisten virtuaalinen kohtauspaikka tolkuttomassa maailmassa.

Unknown: Äläkä unohda mansplainingia ja ennen kaikkea manspreadingia. Tuosta jälkimmäisestä valittajista huomaa hyvin, että heillä ei ole kasseja jalkojen välissä.

Lemminkäinen: Joo, Mugabe hyvän tahdon suurlähettiläänä. Kuka seuraavana? Kim Jong-Un? Onhan hänkin lisännyt terveellisen kasvisruokavalion suosiota kotimaassaan. Kun lihaa ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

@Achtung, toi olikin mielenkiintoinen artikkeli kommenttiosioineen Gates of Viennalta.

Tässä lisää eräiden naisten kaksoisstandardeista, näyttää riippuvan ihan miehen ulkonäöstä, statuksesta ja/tai varallisuudesta, kuka niitä "tuhmia ehdotuksia" saapi daameille tehdä ettei tule leimatuksi hyypiöksi tai persona non grataksi. Aikas hauskoja ja ehkä hieman suoraan "aiheeseen" meneviä ehdotuksia naisille tuolta GermanLifteriltä? Eikä miestä edes blokattu naisten toimesta tai alettu nillittämään liian suorasukaisista petileikkiehdotuksista, sillä lailla.

Tai no, mitäs sitä ihmettelemään, onhan toi fakta nyt ollut tiedossa jo vuosikymmenten ajan. Jopa meikäläisen nuoruudesta asti. Tosin silloin ei ollut tinderiä mutta jos baarissa/tanssilavalla lähestyit väärällä tyylillä, niin kyllä tuli pakit. Koska en ollut mikään p-jauhaja kiiltokuvapoika sliipattuine hiuksineen. Toki, ne naiset jotka tuollaisen tyypin messiin lähtivät, niin hekään eivät olleet sen syvemmän tutustumisen arvoisia sutturoita.

Vaikeiksi ovat nämä nykyajan soidinmenot menneet, käy hieman sääliksi nyky-teinejä.


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Soomepois,

näiden näyttelijätärrukkien avautuminen jälkeenpäin asettaa heidän ammatillisuutensa mielestäni jotenkin kyseenalaiseen valoon. Ovathan he saavuttaneet uransa ainakin osittain vähän hmm..ulkoammatillisin avuin. He siis eivät oikeastaan ole kärsineet asiasta, ehkä sielunsa ja omatuntonsa tosin.

Todelliset kärsijät tässä keississä ovat ne (vielä) lahjakkaammat näyttelijättäreksi pyrkineet, jotka eivät suostuneet Weinsteinin pyytämään porttimaksuun, ja näin menettivät tulevaisuuden filmiteollisuudessa. Onko heitä, ja paljonko? Ja jos laajemmin katsotaan, kärsijä on myös elokuvayleisö, joka ehkä on menettänyt nyt nähtyjä esityksiä parempia elokuvaelämyksiä..??

Mutta näiltä drama queeneilta näyttää menneen ohi periaate: ken leikkin ryhtyy, se leikin kestäköön.

Meidän tavisten keskuudessa tietysti on omat parinvalintaan liittyvät pelisäännöt. Niihin kuuluu se, että naisilla on tiettyjä irrationaaliselta näyttäviä oikeuksia, jotka voisi tulkita vaikka kaksoisstandardiksi. Tämä lienee ohjelmoitu meidän ja muiden kädellisten genetiikkaan. Gorillalauman gammauros voi olla vaikka kuinka hellä ihailemaansa naarasta kohtaan: nyppiä tämän täitä, tuoda tälle syötävää, mutta saa silti pakit. Vaan kun alfauros tulee naaraan luo, ja örähtää kutsuvasti/käskevästi, niin hetipä heruu. Länsimainen nykyihminen, niin mies kuin nainenkin, luulee olevansa sosiaalinen konstruktio, mutta unohtaa ihmisyydestään ainakin 80% olevan geneettistä konstruktiota.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitin erääseen miituu-blogiin närkästyneen kommentin suunnilleen näin:

Missä ovat nyt nuo vanhat kunnon itsensäpaljastajat eli exhibbarit beeseissä berbereissään (Fingerporissa vielä löytyy)? Aika paljon niihin törmäsi vielä 70-80-luvuillakin. Ei silloin opastettu, että pelolle ei saa antaa valtaa vaan että ei saa nauraa päin naamaa (vaikka se nyt olisikin ollut eka reaktio) koska kyseessä on surkea reppana ja sellaisia ei nyt vaan ole soveliasta mollata. Voin vain kuvitella, miten nuo nykyisin nyljettäisiin elävältä, törkeää seksuaalista etäahdistelua naisten silmille. On AIVAN eri asia kun naiset katsovat hyväksyvästi myhäillen munasillaan kännissä Havis Amandan altaaseen hyppiviä sutjakoita teekkareita tai polttariporukoiden ratkiriemukkaita alastonhyppelyitä. Säännöt ne on kuulkaas visuaalisessakin ahdistelussa. Vanhat, läskit ja karvaiset älkööt vaivautuko, paitsi etniset karvat on kyllä jotenkin söpöjä, silleen parempia.

Jos joku ei usko että vähän kaksilla vankkureilla tässä ajellaan, katsokoon klassikon youtubesta "Sexual Harassment and You". Klassikkokamaa.
tira+

Ironmistress kirjoitti...

Ruukinmatruuna on yhden kerran joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi.

Se tapahtui parikymmentä vuotta suomalaisen kesäkaupungin pienvenesatamassa. Ruukinmatruuna oli tyttökaverin kanssa kävelemässä pitkin pienvenesataman laituria paikalliseen tavernaan, kun eräs tuiterissa ollut viisikymppinen äijä tarrasi ruukinmatruuna nisäkkäistä.

Seurasi karjahdus ja ripeällä työntöliikkeellä ruukinmatruuna työnsi jäpinkäisen mereen. Molskahduksen jälkeen me molemmat otimme jalat allemme niin, että lautakansi vain kopisi. Onneksi oli purkkarit eikä korkkarit.

Siinä meni ilta pilalle, mutta örveltäjä pääsi kylmään kylpyyn. Sama menettelytapa on suositeltavissa itse kullekin veneilijänaiselle vastaavassa tilanteessa.

Mitä taas itse aiheeseen tulee, niin on ihan kiva tulla huomioiduksi myös sukupuolensa edustajana eikä vain ammattinsa edustajana. Hellä hymyllä höystetty taputus farkuntakamukselle on aivan eri asia kuin kourinta arvatkaa mistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Suomipoisille Eestist, Achtungille, tira+:lle ja Ruukinmatruunalle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois & Achtung: Tuli vaan ajatustenvaihdostanne mieleen se, että tokihan tuo viihdebisnesmaailma on kova ja olisiko niin, että maailman parhaimmat näyttelijät toimivat tällä hetkellä K-Martin kassana jossain Topekassa? Sitä kautta ajatellen voisiko olla niin että kolme maailman parasta bändiä ei ole koskaan saanut levytyssopimusta? Noitten bändien kohdalla voi tietysti puhua vaan huonosta tuurista eikä kuolaturpaisesta homoseksuaalista levymogulista.

Naisilla on todellakin ne kaksoisstandardit. Silloin kun olin nuorempi (no, nätti en ole ollut milloinkaan mutta eihän se miehelle mikään pakko olekaan) on minua kourinut helsinkiläisissä kapakoissa useastikin minua parikymmentä vuotta vanhemmat naiset niin munista kuin perseestä. Jos olisin avautunut asiasta, niin minuahan oltaisiin pidetty pellenä. Kyllähän nainen saa hiplata, jos sitä huvittaa.

tira+: Ihan hyvä kommentti. Mutta kuinka paljon niitä itsensäpaljastelijoita on loppujen lopuksi ollut? En osaa itse sanoa. Jos nyt rehellinen olen, niin olen kerran kapakissa nähnyt yhden naispuolisen umpihumalaisen itsensäpaljastajan joka veti housut takaisin kinttuunsa kun naispuolinen tarjoilija tuli huomauttamaan.

Ruukinmatruuna: Luulen, että näitä tyyppejä on varsin vähän ja he ovat niitä heppuja jotka istuvat kapakissa valomerkkiin saakka ja kuvittelevat että naiset odottavat juuri umpihumalaisia heitä. Joskus 1980-luvun alkupuolella naiset käyttivät heistä termiä ”nailonpaitahiki” mikä oli sinänsä varsin osuva. Itse en muuten taputtele vieraita naisia takamuksiin enkä tykkää kosketella muutenkaan.

Hemuli kirjoitti...

Off topic tai ehkä ei sittenkään...


Puolustusvoimat ovat sekoamassa sukkiinsa. Tampereella vastarintaliikkeen mielenosoituksessa oli kurkkusalaattiin pukeutunut mies.

Ilta sanomat tietysti veti herneen nenään ja haastateltiin pääesikunnan tiedottajaa Anna Lindiä, joka totesi kuten kuuluukin: "asiaa koskee Lindin mukaan yleisen palveluohjesäännön kohta 548: sotilaspuvun ja siihen kuuluvan pukineen käyttö on kielletty puoluepoliittisessa toiminnassa, vaalimainonnassa ja mielenosoituksissa eikä sen käyttöä vapaa-ajalla pidetä suotavana julkisissa mielipiteenilmaisun kaltaisissa tilaisuuksissa."

Tämähän selvä asia jokaiselle armeijan käyneelle! Mutta sitten tuleepi mieleen herra nimeltä Juho Pylvänäinen, joka heilutteli sateenkaarilippua pride kulkueessa. Toki puolustusvoimat eivät tuotakaan suotavana pitänyt mutta eipä häiskä palvelusrikkomuksesta mitään saanut.

Mitä tapahtuu jos/kun sotilaspukua on käytetty väärässä kielletyssä yhteydessä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Itse mielenosoituksesta voi kai sanoa, että ne jotka siellä riehuivat olivat niitä leikkipartisaaneja. Kyseisestä univormutapauksesta en osaa sanoa sen enempää, mutta tuossahan on linkki uutiseen:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005418289.html

Kyseistä Pylvänäinen-pelleä ei käsittääkseni ole PV:n puolesta mitenkään rangaistu ja jos taas tuota toista heppua rangaistaan, niin asia menee varsin mielenkiintoiseksi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kuvasta (mm. blakin kokardista) päättelin, että kyseessä on miesoletettu varushenkilöpalvelustaan suorittava varushenkilöoletettu.

Tosin voihan olla, että varushenkilöoletettu on lomalle matkustaessaan joutunut kulkemaan 'natsi-rasisti-fasistien' mielenosoituksen läpi.

Ja kun varushenkilöoletetulla ei liene seksuaalissuuntautuneisuussuojaoletusta kuten HuPuMe-kersantti Pylvänäisellä, niin kyllä tuosta pienen puhuttelun taitaa saada, tai mahdollisesti ainakin uraputki katkeaa.

Niin tai näin, kyllä sieltä aina joku nilkki löytyy joka varushenkilöoletetun esihenkilöoletetuille vasikoi.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Leikkipartisaanien käyttämät metodit eivät ole leikin asia (räjähteiden heittely). Miksi poliisien muuten piti ylipäänsä olla paikalla? Kivapuhumalla ja halimalla asiat olisi selviksi saatu!?

Sotilasasua käytti SE-liikkeen Itiksen mielenilmauksen vastarähinöitsijöistä yksi suojavärikäs persoona, nähtävissä videostriimeissä. Silloin ei ammattivalemedia asiasta tainnut kommentoida.

Ei päivämeikkialiupseeria pidä rangaista vaan saattaa hoitoon ja sen jälkeen kouluttaa uuteen ammattiin, esim. kikkelinvirkkaajaksi, myös patalaput persryppynarutuksella olis varmaan huikea sukseetuote.

Lemminkäinen kirjoitti...

Mielenosoittajille ja vastamielenosoittajille pitäisi olla voimassa sellainen laki että jos mielenosoittajat osoittavat mieltä vaikka lauantaina, niin vastamielenosoittajat osoittavat vastamieltä seuraavana päivänä. Jos mielenosoitusta tai vastamielenosoitusta kuitenkin häiritään niin poliiseilla tulee olla lupa viedä häiritsijät saunan taakse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Veijo Hoikalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Voi tietysti olla, että heppu on todellakin ollut sattumalta paikalla ja jos hän on suunnitellut itselleen mahdollista sotilasuraa niin siihenhän se sitten tyssäsi.

Veijo: Käytän termiä leikkipartisaanit, sillä aikanaan niillä oikeilla partisaaneilla oli vastassa aseellisia miehiä jotka ampuivat ihan varmasti. Nämä kullanmurut sen sijaan saavat harrastaa roolileikkiään valvotuissa ja turvallisissa olosuhteissa.

Lemminkäinen: Joka tapauksessa nämä antifan ”aktivistit” nauttivat huomattavaa suosiota osassa puoluekoneistoa. Ja median tapa uutisoida näistä asioista ei liene kenellekään vieras. Tuoreeltaan Professori kommentoi asiaa aika hyvin:

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/10/kaikkien-kotimaisten-valemedioiden-aiti.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/Ipsas+(Professorin+ajatuksia)

Becker kirjoitti...

USA:n korruptoineessa Hollywoodissa on jo iät ja ajat saatu hyviä rooleja filmeihin käyttämällä haaraliikettä hyväksi. No nyt se taas pulpahti pintaan ja kas kummaa niin Ruotsissa asiasta nousi kova älämölö ja siellä on nyt joka toinen femakko kokenut tulleensa kokeneensa seksuaalista ahdistelua. Ja Sergelin tori oli taas täynnä naisväkeä julistamassa että heidän jalkojen välissä olevat kruunun jalokivet ovat "NO GO" aluetta. Esille on myös noussut vanha esitys että jos pariskunta aikoo harrastaa sitä mitä pariskunnat usien harrastavat, niin asiasta täytyy tehdä kirjallinen sopimus, jossa sovitaan mitä tehdään ja miten se tehdään. Ei ihme että Ruotsissa suomalaiset ja thaimaalaiset vaimot ovat haluttuja aviopareja. Hysteeriset feministit joille jo viipyvä katse täyttää ahdistelun tunnusmerkit eivät juuri innosta lasten äideiksi.

Suomessa tultiin myös muutaman päivän viiveellä julistamaan tätä pyhän koskemattomuuden aatetta jossa suurinta ääntä pitävät femakot ovat juuri niitä jotka ovat vähiten kokeneet ns. seksuaalista ahdistelua. Kuvaavaa on että näitä muutamaa kovaäänisintä Vehkoota yms. suomalainen media pitää jonkintason uutisina. Sitä ei kukaan ole muistanut mainita että pahimpia ahdistelijoita ovat maassa loisivat muslimit. Jotenkin alkaa vaan väsyttämään tämä täysin tyhjänpäiväinen aivoton mölinä ja vaatimukset sekä ketsuppipullojen nostelu. Tästäkin oivalluksesta saa lukea joka aviisissa aivan kuin se olisi jotenkin valtakunnallisesti käänteentekevää.

Seuraavaksi sitten feministit alkavat mennä itsensä kanssa naimisiin. Tätä uutta trendiä tapaa jo Italiassa jossa Laura Mesi meni itsensä kanssa naimisiin kun ei ollut löytänyt itselleen sopivaa miesshdokasta. Häät ja kaikki asiaankuuluvat menot suoritettiin ja morsian suuteli itseään peilistä. Herää kuitenkinn kysymys että
kuinka hän ottaa eron itsestään ja millä tavoin. Jos hän harrastaa seksiä jonkun kanssa, niin onko kysymys uskottomuudesta ja mikäli hän haluaa avioitua jonkun kanssa niin onko kysymys bigamista eli kaksinnaimisesta.
Joka tapauksessa kyseessä on kulttuurimarksistinen ja feministinen perusperheen halveksunta joka on eräs länsimaisen sivilisaation peruskiviä.
Asiasta lisää tässä erinomaisessa blogissa jo on på svenska:
https://juliacaesar.blog/2017/10/20/den-ultimata-egotrippen/
Tämän ilmiön rantaumista pohjolaan ei tarvitse varmaan kauaa odottaa. Saas nähdä miten kirkko suostuu vihkimään zombeja itsensä kanssa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tampereella oli Junes Lokan videoiden perusteella satavuotisjuhlan ennakkomeininkiä; vastapuoli tahtonee ottaa sen uusiksi, vaikka ei ymmärrä miksi se päättyi viime kerralla siten kuin päättyi?

Bloggauksen aiheesta: asenne "ei haukku haavaa tee" on aika nuori. Ei ole kuin reilu 200 vuotta, kun herrasmiehen kunnian loukkaamisesta joutui vastaamaan kaksintaistelussa. Asenteet ovat toki muuttuneet, paljolti teollisen vallankumouksen mukanaan tuomasta porvariston yhteiskunnallisesta noususta aatelin rinnalle ja ohi.

Feodaaliyhteiskunnissa ihmisen asema oli paljolti sidoksissa syntyperään. Rikasta porvaria voitiin halveksia, mutta kerjäläisenä kituuttavaa aatelista arvostettiin vain, koska hän oli syntynyt; varallisuus oli suurimmaksi osaksi sidoksissa maanomistukseen, joka oli suurimmassa osassa Eurooppaa aatelin käsissä.

Teollinen vallankumous keikautti asetelmaa lopullisesti. Sen myötä porvaristo omaksui kohonneen statuksensa myötä aatelin aiempia käyttäytymismuotoja, kuten kaksintaistelun. Sen seurauksena aateli sanoutui 1800-luvun alussa irti kaksintaisteluista: rahvaan touhua; herrasmies ei ala haastaa tappelua, vaan hillitsee itsensä, vaikka häntä loukattaisiinkin!

Ladyn kunnian loukkaaminen oli toinen asia: jos herrasmies loukkasi ladya, joutui hän kaksintaisteluun tämän läheistä herrasmiestä vastaan. Lady sen sijaan saattoi loukata herrasmiestä niin paljon kuin lystäsi: herrasmiehen odotettiin asettavan itsensä sellaisen yläpuolelle.

Tänään olemme tilanteessa, jossa herrasmiehen ei odoteta aloittavan tappelua jos joku loukkaa häntä sanallisesti. Tässä on tosin kyseessä lähinnä ilmiö "herrojen herkku pilaantui rahvaan käsissä": menepä lähiön keskiolutbaariin vittuilemaan Rane Önkkäpönkälle, niin hän puolustautuu käräjillä: "Mikä tää juttu on? Se jätkä tuli vittuileen?"

Naiset puolestaan elävät edelleen Wanhan Hywän Ajan hengessä: naista ei saa lyödä. Kaikki eivät ole ihan ymmärtäneet, että se oli herrasmiehen käytöskoodi ladya kohtaan. Jos katuämmä tuli aukomaan päätään herrasmiehelle, tämä todennäköisesti heilautti kävelykeppinsä pronssipään katuämmän päähän jatkaen kävelyään.

Yhä useammin saa eteensä tapauskertomuksia, joissa naiset ovat käyneet miesten päälle mm. potkimalla kaikin voimin munille. Jos mies putoaa, riekkuu nainen voittoaan. Jos ei putoa, juokseekin nainen äkkiä muiden miesten selän taakse huutamaan, ettei naista saa lyödä! Voimailuaiheisella Pakkotoisto-forumilla oli joitain vuosia sitten keskustelua juuri tästä aiheesta, mm. tällainen tapauskertomus baarivälikohtauksesta:

nuori neitonen tuli huutamaan baaritiskillä istuvalle nuorelle miehelle, joka vastasi huutoon. Mikä lie heidän suhteensa ollut, mutta neitonen löi miestä nyrkillä naamaan voimiensa takaa. Miehen pää vain heilahti, sitten hän löi takaisin suunnilleen samalla voimalla. Tytteli putosi lattiaan tyrmättynä. Kertojan asenne oli, ettei tuota olisi pitänyt tapahtua, mutta sitä tapahtuu, jos naiset kuvittelevat voivansa tehdä miehille väkivaltaa samalla tavoin kuin kuten miehet toisilleen.

Länsimaissa kun on turhan paljon naisia, jotka luulevat selviävänsä tilanteesta kuin tilanteesta: ovathan he selvinneet elämänsä varrella kymmenistä väkivaltatilanteista. Totuus vain on, etteivät he ole koskaan olleet väkivaltatilanteessa. Kiltti länsimainen mies on aina antanut heidän käskyjensä edessä periksi.

Kun väkivalta jonain päivänä nostaa ruman päänsä näiden naisten eteen, tajuavat he liian myöhään sen, minkä jokainen mies joutuu oppimaan jo pikkupoikana. Feministeiltä se on edelleen oppimatta, mikä ilmenee vaikkapa heidän julistuksistaan, joissa he yrittävät päinvastaista todistella. - Kuten myös heidän tarpeestaan tuoda maahan suuria määriä afro- ja arabimuslimimiehiä, odotttaen samaan aikaan
sekä näiden olevan ilman muuta liittolaisiaan valkoista heteromiestä vastaan
että voivansa juosta heti VHM:n selän taakse piiloon, mikäli nämä eivät sellaisia olisikaan...

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuosta "Tampereen varussotilas"-kaustista.

Luin tuossa ajomatkan kahvitauolla Aamulehti-nimistä valheprinttimediaa.
Siinä käytettiin koko jutun ajan sukupuolioletusneutraalia termiä "varussotilas".

Meni vähän aikaa miettiessä, notta mitähän vittua minä oikein luen. Kunnes muistin. :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Qroquius Kadille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Joo, toi jalkovälivaluutta on ollut käytössä läpi historian ja mikäs se maailman vanhin ammatti olikaan? Veikkaan muuten, että kirjallinen seksuaalisopimus minkä toit esille tulee joskus vielä olemaan ihan todellisuutta ja mitä todennäköisimmin Ruotsi on se valtio, jossa sitä kokeillaan/vaaditaan pakolliseksi ensimmäisenä. Sopimus koskee tietysti vain miestä, nainen saa tehdä mitä lystää ja jos hän saa päähänsä harrastaa vaikkapa pikkuisen sadismia niin sehän on vain naisen oman seksuaalisuuden laajentamista. Tuo itsensä kanssa naimisiin meneminen oli mulle kyllä uutta. Egoismin huippu. Kukahan sen muuten vihki? Katolinen pappiko?

Qroquius Kad: Olipahan kertakaikkisen hyviä huomioita. Ja herrasmieshän muuten tietää, milloin ei enää kannata olla herrasmies.

VNV: Ja milloinkahan se termi muuttuu sitten varushenkilöksi?

QroquiusKad kirjoitti...

Vai on varusmies valtamedialle nyt varussotilas...vaikka onhan tästä ennenkin puhuttu: miten PV:ssä palvelevia naishenkilöitä on puhuteltava, rouva esimieheksi kuten ymmärtääkseni onkin? Entä sitten miehistöarvot: tykkirouva? Ellei naimisissa, niin -neiti? Mutta jos näin, niin onko sitten neitseellinen upseerikokelas neiti vai rouva kokelas?

Ehkäpä olisi syytä ottaa käyttöön kertakaikkisen sukupuolineutraali arvoasteikko:

Perushenkilöstö:
3. arvoluokan sotilas (alokkaasta seuraava)
2. arvoluokan sotilas
1. arvoluokan sotilas) (ryhmän- ja vast. varajohtaja)

Alipäällystö:
3. arvoluokan alijohtaja (ryhmänjohtaja ja vastaavat aliupseerin perustehtävät)
2. arvoluokan alijohtaja
1. arvoluokan alijohtaja (korkein arvo, johon perushenkilöstö voidaan ylentää)
3. arvoluokan alikomentaja
2. arvoluokan alikomentaja (joukkueen varajohtaja ja vastaavat vaativammat tehtävät)
1. arvoluokan alikomentaja (perusyksikön vääpeli ja vastaavat vaativimmat tehtävät)

Komppaniaupseerit:
3. luokan kenttäjohtaja (joukkueenjohtaja ja vastaavat tehtävät)
2. luokan kenttäjohtaja (perusyksikön varapäällikkö)
1. luokan kenttäjohtaja (perusyksikön päällikkö)

Esiupseerit:
3. luokan kenttäkomentaja (joukkoyksikön komentaja ja vastaavat tehtävät)
2. luokan kenttäkomentaja
1. luokan kenttäkomentaja (joukko-osaston komentaja ja vastaavat tehtävät)

Kenraalit:
3. luokan komentaja (armeijakunnan komentaja ja vastaava)
2. luokan komentaja
1. luokan komentaja (armeijan komentaja ja vastaava)

Marsalkat:
3. luokan ylikomentaja (armeijaryhmän komentaja ja vastaava)
2. luokan ylikomentaja
1. luokan ylikomentaja (ylipäällikkö).

Siinä mallia tulevaisuuden sukupuolineutraalille sotilasarvoasteikolle?

Asiaan mitenkään kuulumatta: mitä mahtaa tulevaisuudessa tapahtua tämänkin yhtyeen niin loisteliaille sanoituksille, kuten esim. juuri tälle:

https://www.youtube.com/watch?v=fKly_vqd8oQ

Anonyymi kirjoitti...

On ollut surkuhupaisaa seurata valtavirran meedian uutisointia tuosta wanhan kotikaupunkini Tampereen miekkarista, siellähän taisivat ne antifantit heitellä poliisi-setiä ja -hevosia paukkupommeilla sekä osa heistä menivät toikkaroimaan rautatielle, niin että junaliikenne jouduttiin sulkemaan vähäksi aikaa. Aika rohkeita kavereita kun he peittävät naamansa aurinkolaseilla ja huiveilla. He ilmeisesti haluaisivat myös pukeutua siihen burqhaan?

Tässä lisää teemasta, tämä kaveri taisi saada 2015 syksyllä kokea itse tuota A. Linderssonin mainitsemaa "parempaa väkivaltaa" antifanttien toimesta. Itsenäisyyspäivän protesteja odotellessa, mielenkiintoista settiä odoteltavissa plus lisää poliiseja Helsingin kaduille ylläpitämään kuria ja järjestystä (se mitä siitä on jäljellä). Otaksun että on odotettavissa uutisrikkaat ajat?

Seksuaalisesta häirinnästä kaupan alalla jotakin, keissi on myös tapahtunut Tampereella. On tainnut hra arvon K-Kauppias valita eräät työntekijänsä "muotoseikkojen"/ulkonäön perusteella? Ja sitten on ollut niin "kivaa" puristella henkilöstöä strategisista paikoista? Huhhuh mitä schaibaa, artikkelin alta löytyy lisää linkkejä samaisesta keissistä.

Elintarvikeliike oli myös myynyt vanhentunutta lihaa, kalan kun huljuttulee vedessä niin avot hyvää tulee tai vaihdellaan päivämäärämerkinnät pakkauksiin. Tosi "siistiä" toimintaa kauppiaalta ja kaikki on tietenkin henkilökunnan vika blah blah blaa...


- Soomepois Eestist -

QroquiusKad kirjoitti...

K-Kaupassa tapahtuneista ahdisteluista ja lihoista ja niihin liittyneistä naisoletettaviksi todennetummista naisista:

Pauli Vahtera kertoi ettei K-Kaupan Anna olisi enää entisellä vartiopaikallaan. Syyt lienevät muualla kuin näissä "Stadin revityin laku" -caseissa, mutta kovastihan sitä toivoisi ainakin hänenlaisiaan duktikkaita duttereita pitämään kuria näille Afrikan sarven hyypiöille, joilla näköjään pieni mutta reipas tyttökin voi kirjaimellisesti pyyhkiä lattiaa kun vain määrätietoisesti touhuun ryhtyy ja ennenkaikkea uskaltaa.

Niinpä siis, mikäli Suojelukaarti saataisiin todella perustetuksi, eikö sen naisjärjestön nimi voisi olla Lotta Svärdin sijasta Anna Koo?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Mietin kyllä hetken, että uskallanko julkaista kommenttisi. Sehän saattaa saada pääesikunnassa aikaan ahaa-elämyksen. Tai sitten voisi tulla se Maon kiinalainen versio, että taskujen ja niissä olevien kynien määrästä voitaisiin päätellä arvo. Esmes:

Henkilö neljän taskun ja kolmen kynän upseeri! Vihollinen hyökkää suunnasta 15-00 kahden pataljoonan voimin!

Turo´s Hevi Geen ykkösalbumi oli klassikko. Ja Annalle toivotan voimia, onnea ja menestystä hänen kaikissa toimissaan.

Soomepois Eestist: Joo, muistan tuon tapauksen. Marko Parkkolaa hakattiin eikä poliisi tehnyt mitään. Tuosta ruokakaupan tapauksesta en osaa sanoa mitään, kun ei tieto riitä.

Anonyymi kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/3-9891299

Otsikko: Viron 16-vuotiaat saivat äänestää, Suomessa seurataan kokemuksia – "Metsään mennään, jos katsotaan vain äänestysprosenttia"

Kuvateksti:
"Viron kuntavaaleissa laskettiin äänioikeus 16-vuoteen. Siellä on myös ehdotettu vakavasti, että äänioikeuden saisi jo syntyessään. Vanhemmat äänestäisivät alaikäisen lapsen puolesta. Suomessakin tällaista ideaa on väläytetty."

Tässä päissäni ajattelin, että olisi hyvä idea tuo "synnynnäinen äänioikeus" ja lapsen puolesta äänestäminen. Pystyisin helposti perustelemaan itselleni, miksi lapsista vastuussa olevien henkilöiden on perusteltua ajatella lastensa ja muiden turvallisuutta ja tulevaisuutta sekä ajaa kauaskantoisemmin kestäviä päätöksiä paremmin kuin perheettömien.

16-vuotta olisi sopiva ikä, milloin lapsi voisi valita haluaako itse äänestää vai antaako vanhempansa äänestää. Täysi-ikäisen lapsensa puolesta vanhempi ei voisi enää äänestää.

Samalla vähenisi tuo lisääntymiskelvottoman kansanosan lue:faggottien ja muiden vääristymien suhteellinen kannatus politiikassa. Ei kai kukaan perheellinen VHM tai VHN sellaisia vouhottajia ymmärrä.

Ja oishan se reteetä sujauttaa puolenkymmentä lappua uurnaan kerralla!

t. Löylyniemi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. On tossa kyllä tietty pointtinsa eikä ihan pieni olekaan. Ihmiset, jotka ajattelevat muutakin kuin itseään ajattelevat kyllä ehkä hieman pidemmälle.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tässäpä pinssiaihe mieshenkilöille (klikkaa search google...):

https://me.me/i/welcome-gynecologists-convention-can-u-smelllllllll-what-the-rock-is-7508885

Anonyymi kirjoitti...

Sattui löytymään netin nurkalta tälläinenkin vihablogi mahdollisesti liittyen kahinointiin Tampereen mielenosoituksessa:
https://kuolemafasismille.wordpress.com/

"Lauantaina 21. lokakuuta asetamme ensisijaiseksi viholliseksemme fasistit, toissijaiseksi poliisin ja kolmanneksi taistelua jarruttavan liberalismin."

t. Löylyniemi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle ja Löylyniemelle & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Kiitos linkistä.

Löylyniemi: Hähhää… siellähän todetaan, että:

” Fasistit haluavat hajottaa työväen rivit ja pakottaa sen polvilleen herrojen porvarien edessä.”

Kuinkahan monta varsinaista työväen edustajaa mahtaa kyseisessä porukassa olla? Ja niin vaan ”työväen edustaja” Li Andersson tuoreeltaan kiitteli noita riekkujia.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin montakaan. Toisaalta työpaikallani, jossa on lähinnä tohtoris- ja maisterismiehiä, on aika pieni, mutta äänekäs osa on vihervasureita. Yksi wannabe-anarkaista. Tolkun ihmisiä on kuitenkin suurin osa vaikkakaan ei kukaan uskalla esim. olla ääneen siitä mieltä, että Trump olisi Killaryä parempi.

Yliopistomaailmassa Tampereella esimerkiksi TTY:llä punaiset aatteet voivat paksusti. Heidi Hautala on käy käsittääkseni vuosittain luennoimassa. Olin itsekin kerran katsomassa sitä pelleilyä. Näkyi nauttivan suurta luottamusta opettajien keskuudessa. Rehtorikin oli siellä hännystelemässä ja mielistelemässä. Voisin kuvitella, että kannatus on humanistisessa tiedekunnassa siitä vielä potenssiin X.

Muistini mukaan feminististä puoltakin luoennolla sivuttiin.

Kysymysosiossa rehtori kyseli Heidin mielipidettä syntyvyyden säännöstelyyn ja myhäili tyytyväisenä, kun Heidi kertoi oman kantansa. Suomalaistenkin pitäisi ottaa vastuuta säännöstelystä vaikka käsittääkseni populaation raketoiminen on kehitysmaiden "ongelma".

Monet tilastot ja kaaviot oli manipuloitu mieluisiksi tai ainakin tulkittiin niin, että kaiken maailman kieltoja ja rajoituksia pitäisi yllemme langettaa, että maailma pelastuisi.

t. Löylyniemi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Löylyniemi. No, sehän on selvää että yliopistopiireissä joitten ei tarvitse olla pahemmin tekemisissä varsinaisen työnteon kanssa utopistiset ajatukset ovat voimissaan. Ja Tampereen yliopisto on tietysti vielä oma lukunsa.