keskiviikko 25. lokakuuta 2017

SETÄPUHEETON VIIKONLOPPU

Pinnanmaan maakunnassa, Äkkölämäkölän kunnassa, joskus lähitulevaisuudessa


Hääränlärpättämänjärvelle kokoontuneet viisi miestä olivat hyväntuulisena valmistautumassa sellaiseen perinteiseen miesten viikonloppuun joita he olivat viettäneet niin monta kertaa ennenkin. Tällainen mökkiviikonloppu oli mukava tapa ottaa vastaan tuleva talvi ja hyvässä seurassa vietetty aika saunomisineen, mukavine törpöttelyineen ja hyväntuulisine paskanpuhumisineen antaisi miehille sitä mukavaa sielunvirtaa jota joskus niin kovin karussa elämässä tarvittaisiin. Kouria oltiin lyöty kouriin, vermeet oltiin kannettu mökkiin, rantasaunakin oltiin pantu lämpiämään, yksi miehistä oli laittanut pöydälle valmiiksi lasit tervetuliaismaljaa varten ja toinen miehistä puolestaan kopsautti jaloviinapullon kyynärpäätään vasten jolloin pullo päästi suomalaisille miehille niin tutun äänen joka nosti hymyn huulille. Niin kuin niin monta kertaa ennenkin.

Silloin pihalle saapui yllättäen vielä uusi auto. Kukas sieltä nyt… eihän tänne pitänyt… autosta nousi ylös noin kolmekymppinen, varsin hyvännäköinen vaaleahiuksinen nainen kantaen mukanaan pientä putkikassia. Nainen astui koputtamatta mökkiin sisälle, laittoi kassinsa lattialle ja totesi:

- Jaahah, anteeksi että olen hieman myöhässä.

Miehet ihmettelivät:

- Niin tota… päivää vaan, mutta ei me kyllä tänne ketään enää odotettu… te taidatte olla kyllä tulleet väärälle mökille.

- No enhän toki ole. Eikös tämä mökki ole Son Lönsönin omistama Huitaattanhujanen Kaksi ja paikalla ovat, hetkinen, tarkistan… Perskeles Yrjö, Lötjönen Eelis, Kutvonen Kauko, Pöntinen Paavo ja Pätinen Pentti? Olette vuokranneet mökin Son Lönsöniltä viikonlopuksi, eikös näin ollut?

- Öö… öö… brrgele… ai… ai… no, ollaanhan me. Mutta mitä zwidddua tämä mökin vuokraaminen ja meidän henkilöllisyytemme teittillen kuuluu? Ja mistäs te meidän henkilöllisyydet yleensäkään tiedätte?

- Mistäkö tiedän? Eikö mökin omistaja ilmoittanut teille etukäteen?

- No ei kylläkään ilmoittanut.

- Minä olen yhteiskunnallisten oikeustieteitten kandidaatti Letitia Lätterström ja toimin viha- ja setäpuherikostutkijana Valtion Vihapuheenvastaisen Viraston setäpuheen vastaisessa kolmannessa ratkaisevassa tutkijaprikaatissa. Tehtäväni on kartoittaa ja ennenkaikkia rajoittaa ja rangaista laitonta ja muutenkin vastenmielistä setäpuhetta jota ilmenee erityisesti tämänkaltaisissa vanhojen setämiesten mökkiviikonlopuissa. Setäpuhe sisältää sekä rasismia, militarismia että ennen kaikkea seksismiä eli sekä naisoletettujen että kolmensadankuudenkymmenenseitsemän muunkin sukumonion halventamista ja sellaistahan ei sivistynyt yhteiskunta voi hyväksyä. Yleensäkin setämiesten ja käppäukkojen mieshauskanpito on yhteiskunnan syöpä sillä se toimii kaikkia yhteiskunnan tasa-arvoistavia elementtejä vastaan.

Ykä kysyi tässä välissä:

- Jaa missäs tuo setäpuhe muuten on määritelty? Minä kun en ole ennen kuullutkaan.

- Yliopistolla. Ja tiedot teistä olen saanut VVV:n rekistereistä joihin kaikki yksityiset mökinvuokraajat joutuvat ilmoittamaan tiedon mökin vuokraajista. Teidän kohdalla oli kyse viidestä yli viisikymppisestä miehestä ja setäpuheen ilmeneminen nähtiin ilmiselväksi joten olen täällä siksi valvomassa ettei täällä sorruta setäasiattomuuksiin. Vietän kanssanne koko viikonlopun ja poistun vasta sitten kun tekin poistutte eli sunnuntaina kello kuusitoista.

Lötjönen näytti olevan jo kovasti pahalla päällä ja totesi:

- Vaan mitäs jos me kannamme tässä samantien arvon setäpuhetutkijan niskaperseestä jorpakkoon ja työnnämme autonne sinne siinä samalla?

Letitia Lätterström kaivoi kännykän esille ja totesi:

- Tässä kännykässä on yhden napinpainalluksen päässä se, että poliisipartio hälytetään tänne. Prioriteettitehtävänä joka menee kaiken muun ylitse. Jos koskette minuun sormellakin, saatte syytteen virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta ja uskokaa huviksenne, siitä ette ehdollisella selviä.

Pöntinen totesi sen jälkeen:

- Jos minä kumminkin soittaisin mökin omistajalle.

- Herra on hyvä.

Pöntinen näpytteli kännykkäänsä Son Lönsönin numeron. Hetken päästä kuului vastaus:

- Lönsön.

- No Pöntinen terve. Tota noin… täällä mökillä kun on kokolailla kutsumaton vieras… olikos sulla tietoa tästä?

- Helvetin helvetti! Minä kun kuvittelin että se viranomaisasetus tulee voimaan vasta viikon päästä. Olen kyllä todella pahoillani. Minä kuule palautan teidän rahanne tästä mökkiviikonlopusta ja mulla on… onks sulla se puhelin kaiuttimella?

- Ei ole.

- Minä olen tekemässä tuonne Hääränlärpättämänjärven pohjoislahdukkaan korsua jossa on myös sauna. Minä tulen jatkossa vuokraamaan sitä pimeästi. Te pääsette sinne ilmaiseksi kun se valmistuu. Mutta mun oli pakko suostua tuohon. Jos en olis suostunut, niin VVV olis vienyt multa elinkeinoluvat noista mökeistä. VVV asensi alueelle valvontakameratkin niin että en minä niille vuokralaisista oikein valehdellakaan voi. Genitaalihiekka tuottaa kyllä varsin hyvin, Itävallan ja Tsekin vaalien jälkeen piti ajaa Helsinkiin ja Tampereelle neljä ylimääräistä kuormaa mutta minä tartten kyllä noita mökkejäkin. Kun syöminen se meinaan on minunkin huushollin pääelinkeino. Tänä vuonna siitä transfobisen slurrin sadostakin meni yli puolet lakoon. Olen vielä kerran hirveän pahoillani. Palataan asiaan sitten kun se korsu on valmis.

- Okke.

Pöntinen sulki puhelimen, pudisti päätään ja totesi että kyseinen setäpuhetutkija taitaa sitten olla miesten kyseenalaisena ilona koko viikonlopun. Sitten hän totesi, että eiköhän sen perusteella jätetä tuo jallu korkkaamatta, kuskataan kamppeet takaisin autoon ja lähdetään kotiin. Setäpuhetutkija Lätterström oli asiasta toista mieltä.

- Nythän on sedät sillä lailla, että jos te lähdette niin selväähän on, että te saatatte jatkaa setäpuhetta jossain muualla. Mihin minun valtuuteni eivät välttämättä riitä. Valitettavasti en saa vielä tunkeutua yksityiskoteihin mutta ministeriössä sekin on työn alla. Eli jos lähdette, syyllistytte viranomaisen työn estämiseen, päädytte aivan varmasti oikeuteen ja tuloistanne riippuen teille räpsähtää siitä tonnin viiva kolmen tonnin sakot. Niin että kaatakaapas sitä jallua niihin laseihin niin kuin meinasitte ja aloittakaa se miesten viikonloppunne. Jota minä valvon.

Koskaan ei näissä merkeissä oltu otettu näin vaisuja jalluryyppyjä. Letitia Lätterström totesi:

- No niin, pohjanmaan kautta vaan. Ja sitten saunaan. Teillähän on sauna lämpiämässä. Eikös se sauna teidän setämiesten perinteisin rituaali ole, hä?

Miehet kävelivät rantasaunaan ja riisuuntuivat varsin vaisuissa tunnelmissa. Mukana oli sentään pieni kenttäjääkaappi jossa oli kylmää olutta. Sitten Lätterström saapui myös pukuhuoneeseen ja riisui vaatteensa.

- Mitä te oikein tuijotatte?

- Niin tota… kun tehän olette… niinku…

- Jaa alasti vai? No totta helvetissä minä olen alasti. Ei kai saunaan vaatteet päällä mennä? Ja totta kai minä tulen teidän kanssanne saunaan. Siellähän ne vihansekaiset setäpuheet vasta puhutaankin. Luuletteko että minä odottelen mökillä? Ja muistuttaisin muuten, että jokaisen teidän suorittaman tissin-, pyllyn- ja tuherontuijottamisen minä kirjaan ylös ja asiaan tullaan tarvittaessa palaamaan oikeudessa. Ja niin juu, jos herroilla rupeaa jöpöttämään niin se tulkitaan suoraksi seksuaaliseksi ahdisteluksi johon on olemassa vielä rankemmat lakipykälät. On muuten ihan turha vedota siihen, että se on joku täysin luonnollinen reaktio siihen että mies näkee metrin päässä alastoman hyvännäköisen naisen. Ihmisen erottaa eläimestä se, että me osaamme pitää viettimme aisoissa. Ainakin naiset siihen pystyvät. Milloinkas te olette naisella nähneet stondiksen? No niin! Sitten vaan lauteille ja nauttimaan mukavasta miesten viikonlopusta! Ja muistutan, että minulla on sekä äänitys- että valokuvausmahdollisuus siellä löylyissäkin.

- Niin että te voitte tuijotella meidän jortikoitamme mahdollista vihastondista silmälläpitäen mutta meidän täytyy pitää katse muualla teittin strategisista paikoistanne?

- Totta kai. Minä olen virantoimituksessa. Se kuuluu virkavelvollisuuteeni.

- Jaa… no ei kai tässä sitten…

Miehet siirtyivät saunan pesuhuoneen puolelle, avasivat kaikki tölkit Tsuhnan Kostoa, löröttivät ne viemäriin ja täyttivät tölkit raikkaalla vedellä. Sitten Ykä kävi hakemassa löylyn puolelta kuparisen saunakauhan, mäjäytti sillä täysillä voimilla palleillensa, antoi kauhan Lötjöselle ja uusmiehisiin saunarituaaleihin mukaan tullut tasa-arvoa edistävä mutta muuten varsin epämiellyttävä käytäntö  eteni mieheltä toiselle.

Miehet siirtyivät löylyyn. Mukaan tuli setävihatutkija jolla oli mukanaan niin kylmän, kuuman, löylyn sekä viha- että setäpuheen kestävä tabletti. Lötjönen heitti löylyä. Tunnelma oli vaisu ja hiljainen. Sitten Ykä totesi kun ajatteli että jostain sitä kai saunassa oli tapana puhua:

- Niin jätkät… minä sitä olen viime aikoina yrittänyt opetella youtubesta sellaista lajia kuin kabaddi.

- Jaa kabaddi? Mikäs laji se on? Kerro lisää.

- No… se on semmonen hippaleikin, hengityksen pidättämisen ja painimisen sekamuotona kilpailtava joukkuelaji.

- Kuulostaa kyllä kovasti mielenkiintoiselta.

- Joo, todella mielenkiintoiselta.

- Ihan ehdottoman mielenkiintoiselta. Miks me ei olla tuosta ennen puhuttu?

- Missäs päin maailmaa sitä harrastetaan?

- No tuolla Intiassa, Pakistanissa, Bangladeshissa ja yleensäkin siellä päin. Semmosilla edistyksellisemmillä alueilla.

- Juu, edistyksellisempiä alueita ilman muuta. Ei sellaisia takapajuloita kuin tää Suomi. Mehän voitais saunasta palattuamme kattella youtubesta sitä kabaddia vaikka koko ilta… opetella vähän lajin hienouksia… kun eihän tässä muutenkaan niin kummempaa… vaan kysyisin vielä setäpuhetutkijalta että onkos tällaista valvontakäytäntöä olemassa naisten saunailloissa tai viikonlopuissa?

- Ei tietenkään. Miksi olisi? Eihän siellä mitään setäpuhetta puhuta.

- Jaa… no tyhmänä vaan ajattelin tiedustella…

Miehillä oli edessään hyvin, hyvin pitkä viikonloppu.


23 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Laitetaas vähän setäpuhetta. Ymmärrän kyllä, että tarinan toimimisen kannalta desantista piti tehdä pantavan näköinen, mutta realismi siitä kärsi. Tosin olisihan tuokin skenaario toki mahdollinen, mutta jossain määrin epätodennäköinen.
Asian vierestä eli tuosta saunaskenaariosta totean, että sen verran eläimelliset vaistot tässä ovat säästyneet, että kyllä siinä erinäisiä kauhallisia kylmää vettä kuluisi ja mieluusti jääkuutioitakin haaroväliin pitäisi lappaa, ettei tunnelma jäykistyisi. Josta mieleen johtuu se, että kyllä noilla setamiehillä (huom. puuttuvat ä-pilkut) on selkeä ero setämiehiin. Meinaan jos tämmöinen setämies menisi saunaan mielestään ajokelpoisten naisyksilöiden kanssa, niin reaktio olisi väistämätön. Vaan kun setamies on saunassa heteronormatiivisuusolettamamiesten kanssa, niin eihän sillä jöpötä.

WhiteHunter kirjoitti...

Voi jumalauta mikä painajainen !

Mutta, totta toinen puoli, keksitään jotain mikä voisi olla paheksuttavaa.
Uuskieli ja ajatusrikos on kohta nykypäivän normi.
Orwell ei kirjoittanut kirjaa Vuonna 1984 ohjekirjaksi, vaan lähinnä varoitukseksi.
Nyt siitä on tulossa pelkkä ohjekirja.

Mutta, olen tässä viimeisen vuoden aikana monet kerrat kuunnellut korvat punaisena kun nainen puhuu. Yllättäen ja pyytämättä. Siinä on tullut sellaista vihapuhetta että olen hämmästyneenä katsonut. Oho!. Sellaiset naiset, joiden seurassa on itse ollut mahdollisimman neutraali. Vaikka nyt miehet on tapetilla tekojen ja sanojen takia, niin tulevaisuudessa tulee naiset katekorioitua hyviin ja huonoihin sen perusteella onko he suvaitsevaisia vai ei.

Tuntuu siltä, että Orwel oli optimisti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne.

Jaska: No joo, kyllähän tuo pitää paikkansa, tosin onhan niitä hyvännäköisiäkin feministejä. Siksi kirjoituksessa oli tämä saunakauha & kassit-episodi. Olisi ehkä pitänyt viedä ajatusta pitemmälle eli käyttää ns. kiteeläisen pokerin metodia eli panna tarpeellinen mutta kivulias toveriapu asialle. Itse kun pystyy lyömään itseään vain so much. Noin muuten olen kyllä samaa mieltä kanssasi ja sen vuoksi en ole poikamiehenäkään ollessa osallistunut niihin sekasaunoihin. Helppoahan se naisten on sanoa että se on vaan viatonta saunomista kun stondis ei näy kilometrin päähän.

WhiteHunter: Painajainen meille, mutta ehkä monen feministin märkä uni. Tosin kaikkein militanteimmat feministit varmaankin käyttäisivät tavallisiin raappahousujätkiin sitä riviin ja tulta-metodia. Ja sen onnistuttua ihmettelisivät että mihin ne sähköt katosivat ja miksi kaupassa ei olekaan ruokaa. Orwell taisi juu sittenkin olla optimisti. Hän hahmotteli pakkovallan johon oli pakko alistua. Eihän hän arvannut kuinka suuri kannatus sillä olisi niitten alistujienkin keskuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Eppäilen vahvasti, että jos tuo äijäkööri menisi setamisten kanssa saunaan, niin setamiehillä, ainakin osalla alkaisi ns. jöpöttää.
Vaan parasta kun kuitenkin pysytään SETÄmiehinä arvelee Huru-ukko

Juha kirjoitti...

Laudekeskusteluiden korrektia aatelia:

*tsösch
-Vitsi #45!
-hehe..
*tsösch
-Vitsi #15!
-äh, toi oli vanha ja kulunut, mutta mitenkäs vitsi #4?
-hahhaa! Toi olikin aikamoinen, en enää muistanutkaan tuota!
*tsösch

Anonyymi kirjoitti...

Vähän jäin odottamaan sitä, että nämä jätkät olisivat koetelleet kuinka kovia löylyjä tämä naikkonen kestää. Vai lieköhän niin että tämä tarkastaja olisi tarvittaessa tulkinnut sen pahoinpitelyksi?

Olavi Koskela kirjoitti...

Hupaisa skenaario juu, vaikka ei tässä ehkä olisi syytä isommin hekotella. Mutta vaikea uskoa, että niinkin karskit uroot kuin Ykäperskeles itse ja samanmoiset kaverit oikeasti antaisivat tuollaisen Letitian pompotella itseään mennen tullen. Pihallehan se kannettaisiin ja saatettaisiin matkaan potkulla persiille, tuli mitä tuli - Jätkimänjoen sillan hengessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se sekasaunassa kohoa, siitä pitää ne oman sukupuolen karvaperseet huolen mutta naisen tai naisten kanssa sitä ei estä mikään, eikä tarvitsekaan, luonnollista se kun on.

Vinkki mökkömäeltä nuoruudesta. Sitä on treffailtu naarasneitosen kanssa ja päästy jo sen kämpillekin mutta sen viimeisen askeleen ottaminen ei vain ota onnistuakseen. Mitäpä tehdä?
Kun neitonen poistuu huoneesta jossa olette niin kylmän viileästi riisut itsesi munasilleen ja istua törötät muina miehinä. Hiljaa. Et puhu mitään (sillä et ole niillä puheilla onnistunut tähänkään asti niin nyt anna luonnon tehdä tehtävänsä). Neito palaa huoneeseen ja toteaa tilanteen, melko varmasti saat kuulla olevasi hullu yms mutta siitä huolimatta hän tulee luoksesi, eikä malta olla sitäkään koskematta ja siitäpä se sitten eteneekin ihan itsekseen...
Uskomatonta mutta toimii!

Niin ja vaikka naisilla ei stondista olekaan niin kyllä heillä on niitä muita merkkejä, joista huomaa kiihoittumisen olevan käynnissään; poskien ja korvien punotus, silmien kiilto ja "etuvalojen" pitkät... Vaan hittoako minä tätä Teille aikamiehille kertaamaan, tiedätte te ne.

Että eipä tätä setämiestä haittaa mokoma tarkastaja, siksi laaja on ihmiskirjo keiden kanssa olen niin saunonut kuin ryypännytkin. Saa neito varoa ettei koe henkistä heräämistä tarkistuskäynnillään ja herää vihan/voiman oikealta puolelta...

-Tvälups-Unknown kirjoitti...

Tuntuu, että tuo setäpuhe ja kaikenlainen miesten tila on nykyään syntiä. Anopiltakin on tullut pitkät itkuvirret syksyisin, kun hirvenmetsästys alkaa. Onhan se hirveää kun aikuinen ihminen joutuu olemaan ihan monta yötä yksin. Lapsista nuorinkin oli siinä vaiheessa 22. Vai liekö taustalla pelko että jää se päivittäinen nalkutusannos välistä. Pitäisikö selvittää miten pitkäikäinen suomalainen mies oikeasti on, jos poistetaan tuo jatkuva naputus? Valituksesta päätellen suomalainen nainen on maailman sorretuin olento.

Anonyymi kirjoitti...

No johan olisi mielenkiintoista mökkeilyseuraa, hehheh. Ehkä tohon olisi löytynyt molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu? Nimittäin laittaa tarkastaja-daamin juomaan hieman tyrmäystippoja tai juottaa kunnolla Jallua, niin hän olisi sammunut mökin sänkyyn (vai luettaisiinko toi virkamiehen väkivaltaiseksi vastustamiseksi?). Siitä olisi sitten voinut porukalla jatkaa "vihakeskustelua" saunan puolella, kun valvova viranomainen olisi ollut hieman "lepäilemässä". Jaa-a entäs sitten tätiporukka mökillä, olisiko sinne tullut esiliinaksi nuori mies samoin valtuuksin? Näin tasa-arvon kunniaksi....

OT:nä mielenkiintoinen postaus V. Huuskalta koskien USA:n presidentit haukkoina ja sotapäällikköinä, aika harva heidän presidenteistä on ollut virkakautensa aikana sodattomassa tilassa. Ja kun katselee noita Nobelin rauhanpalkinnon saajia niin ihmetellä saa, ehkä sen palkinnon olisi voinut myöntää jollekin toiselle?

Toi oli "paha tietoisku" että britit polttivat Valkoisen talon ja Kongressin kirjaston vuosien 1814-1815 sodassa. Ihme että USA:n perustuslaissa on se toinen lisäys vapaasta asekanto-oikeudesta...

Foliopipo päähän - ilmeisesti USA:n asevarusteluteollisuudelle sopii nämä ainaiset konfliktit ympäri maailmaa, suurpankkiireista nyt puhumattakaan? Tässä Dwight D. Eisenhowerin varoitus k.o. teollisuudenalasta - foliopipo päästä.


- Soomepois Eestist -

Becker kirjoitti...

Yleensä mulla ei saunassa ole tuo seksi ollut päällimmäisenä mielessä, sehän on pyhä paikka jossa ei naida eikä piereskellä. Tosin kaverin systeri aikoinaan ampaisi sisälle saunaan kun siellä yksikseni istuskelin. No tietäähän siinä miten kävi ja on kyllä todettava että hyvä yhdistelmähän se oli saada hiki pintaan. Löylyä ja seksiä.
Ruotsissa tuo setäpuhuminen on kyllä hankalaa kun täällä on niitä pannassa olevia puheenaiheita pilvin pimein. Kun tapaa svenssoneja niin se ensimmäinen kolme tuntia smalltalkkia puhutaan säästä ja jos alkaa aiheesta loppumaan ideat kesken niin kannattaa laukaista että olen syntyntyt väärään ruumiseen, niin jo menee loppuilta mukavasti rupatellessa.
Täällä täytyy ilmeisesti alkaa käyttämään aurinkolaseja aina ulkona liikkuessa jotta #metoo porukka ei ala nillittämäänn viipyvästä katseesta. Kaupan kassallakin pitää olla tarkkana jottei vaan ole ostanut mitään seksiin vihjailevaa, kynttilöitä tai banaaneja. Mamuista ei kukaan mainitse halaistua sanakaan, vaan se varsinainen törkimys on valkoinen heteromies. Kyllä om ämmät täällä saatana sekapäistä porukkaa.
Täällä jo porukka tuumaa että jos näkevät mamun pahanteossa niin toivottavat vain hyvää päivänjatkoa eivätkä puutu tilanteeseen. Sitä joutuu vielä auttaja kuseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Setätervehdys Huru-ukolle, Juhalle, Anolle, Olavi Koskelalle, Taisteluvälineupseerille, Unknownille, Soomepoisille Eestist ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Äijäköörit vaan valitsee saunaseuransa samankaltaisistaan ja niin se kai menee setamiehilläkin. Pysytään me vaan setinä. Ääkkösillä.

Juha: Ja lisätään tuohon aika ajoin kuuluva knirsk, kun uusi Tsuhnan Kosto aukeaa. Ja sitten kerran kolmessa vuodessa joku kertoo ihan uuden vitsin.

Ano: Kyllähän se oltaisiin tulkittu kuumalla höyryllä suoritettavaksi pahoinpitelyksi.

Olavi: No joo, kyllähän reaalimaailmassa olis käynyt juuri niin. Herrasmiehen tulee muistaa myös se piste, kun ei enää olla herrasmiehiä. Mutta käytin tarinan vuoksi hieman tekotaiteellista vapauttani.

Tvälups: On sinänsä helpottavaa, kun on ollut pitkään rauhaisassa avioliiton satamassa eikä tartte sitä vonkhaamista enää miettiä. Mutta tosi on, että kyseisen tarkastajan kuolematon sielu saattaisi olla kyseisessä herraseurassa ja vihafaktatulvan ympäröimänä suuressa vaarassa.

Unknown: Joo, tuo on lisääntynyt älyttömästi ja jonkunlainen hysterian ja muoti-ilmiön sekoitus siinä on kyseessä. Ja on todellakin naisia, jotka eivät näytä tuntevan elävänsä jos eivät saa jatkuvasti valittaa jostain ja toistaa vielä sitä valitustaan peräperää niin että viesti menee aivan varmasti perille.

Soomepois: Vai pitäisköhän herraseurueitten opetella kyseisiä tilanteita varten sujuvaa esperantoa tai volapükia? Ja juu, onhan todellakin niin, että Donald Trump nimenomaan ei ole aloittanut mitään sotaa. Se Obaman nobel oli lähinnä vitsi ja mies sai sen yksinomaan orvasketensä värin vuoksi. On myös tosi, että kansainvälinen aseteollisuus on niin suurta bisnestä että se voi tarvita jatkuvia konflikteja.

Becker: Minä olen kyllä pitänyt saunomisen ihan saunomisena vaan. Nuo ruotsalaiset ilmiöt ovat valumassa aina vain kiihtyvällä vauhdilla tänne Suomen puolelle. Se, minkä tänään siellä näet, on huomenna jo täällä.

” Täällä jo porukka tuumaa että jos näkevät mamun pahanteossa niin toivottavat vain hyvää päivänjatkoa eivätkä puutu tilanteeseen. Sitä joutuu vielä auttaja kuseen.”

PT-media kertoi tämäntyyppisestä asiasta aika hyvin. Ruotsissa on ihka oikea kuolemanpartio, mutta sille ei mahdeta mitään:

https://pt-media.org/2017/10/25/jarvan-kuolemanpartion-kontolla-kymmenia-murhia/

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jännäri!
Tämähän oli osa 1, eikös vain!?
En paljasta juonta, mutta veikkaan, että vahtihenkilö ilmoittaa viikonlopun lopuksi, että hänelle jäi sellainen tunne, että rivien väistä saattoi pilkistää metoota ja hän ei vielä osaa maalittaa uhria. Joten sedät varaa sitten mökin taas ensi viikonlopuksi, otan siskolikan mukaan, hänellä on hyvin herkät hoksottimet setämiesten piilotetuille tunteille. Ja jallua ja tsuhnaa saa ottaa vaikka vähän reilumminkin.
Mutta kannattaa varoa: penis estä seksiä https://vastavalkea.fi/2017/10/25/penis-ei-pelasta-seksuaaliselta-hairinnalta-ja-vakivallalta/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. En Ajatellut kyllä kakkososaa mutta pidetään idea mielessä kumminkin. Tuosta linkkijutusta voin todeta (ja sen sisällön omalta osalta vahvistaen) että minä en ole koskaan luvatta kourinut ketään naista mutta minua on kyllä nuorempana luvatta kourineet niin munista kuin perseestä vanhemmat humalaiset naisihmiset. Ja jos olisin nostanut asiasta metelin, niin minuahan oltaisiin pidetty pellenä. Naisille sallitaan se, mitä miehelle ei.

Veijo Hoikka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
SuiGeneris kirjoitti...

Aikamoinen kauhutarina. Tuli tarinasta aika ahdas olo. Olisi mukava lukea tähän tarinaan jatko-osa, nimittäin ainahan se on hauskaa tasata tilit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle ja SuiGenerisille & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Nyt en ymmärtänyt.

SuiGeneris: Tämä juttuhan oli feministien utopia ja tavallisten ihmisten dystopia. Kakkososaa en lupaa, mutta pidän ajatuksen mielessä.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Vaikka tarina oli karmea niin täytyy tunnustaa, että kauhaepisodin kohdalla minulta pääsi ihan puhdas räkänauru.

Valitettavasti taitaa olla niin, että tulevaisuudessa miesten saunaviikonlopun paras hetki onkin se kun tempaisee itseään kauhalla palleille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Keski-ikäinen pikkupoika. Tietysti kauhaepisodin voisi korvata sillä, jos mökille tuotaisiin muutama kylmälaatikollinen jääpaloja. Ja jos asiaa kysyy esmes tiettyä edistyksellistä virkkaustoimintaa harrastavilta naisoletetuilta niin ne ihmettelisivät, että mitäs karmeaa tuossa tarinassa oli. Siinhän oli kaikki juuri niin kuin pitikin.

KKi kirjoitti...

Hehee. Tulipa feministeistä mieleen tämä:

https://www.youtube.com/watch?v=JwS8VXCfUpk

Tässä ilmeisesti nyt sitten se sellainen setamies, Jan-Erik Lapanen. Minusta tuossa jotenkin kiteytyy tämän päivän feminismi.

Ja onhan siinäkin jotain niin kovin feminististä ja tasa-arvon ongelmiin ansiokkaasti puuttuvaa kun Rosa, ei enää mikään tyttönen, kertoilee nostavansa suunnilleen pilvenpiirtäjän pillullaan.

Voihan virkattu vekotin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi ja kiitos linkistä. Eikös tuo ole jotain kymmenen vuotta vanha? Nykypäivänä kun tuo ei tunnu enää edes sketsiltä, vaan ihan normaalilta A-Studion haastattelulta. Vaan luulen, että tuon tekemiseen on tarvittu kyllä useampi otto, kun jätkillä on pokka pettänyt. Tuo kyseinen Rosa on aikamme kuvaava ilmiö. Aikanaan historia tulee pitämään häntä esimerkkinä naisesta jonka pillufiksaatio ylitti aina valtakunnallisen uutiskynnyksen.

Qroquius Kad kirjoitti...

Negatiiviseen tapaani minun taas täytyy todeta, että kyllähän tuo mökkiviikonloppu sujuisi todellisuudessakin juuri noissa merkeissä. Ei kenellekään tulisi mieleenkään ryhtyä minkäänlaisiin voimatoimiin Letitiaa vastaan löylynkään muodossa saati sitten jorpakkoon työntämisellä.

Letitialla kun on valta tuhota näiden miesten elämät. Eikä pelkästään heidän, vaan myös heidän puolisoidensa. Ja mikä pahinta, heidän lastensakin.

Murhan yritys ei ole ihan kevyt syyte. Ja sehän menisi heittämällä läpi niin käräjä- kuin hovioikeudessa. Todisteiksi ei tarvita muuta kuin Letitian ilmoitus siitä, että hänestä tuntui siltä. Naisen tunteethan ovat arvokas asia, joiden rinnalla setämiehen ja käppäukon faktat ovat pelkkää höpölöpölöllää.

Toisaalta palleillelyönti saattaisi olla tarpeeton toimitus. Kuten tiedämme, on miehen komentosauva samanaikaisesti maailman kevyin ja raskain asia: pelkkä positiivinen ajatus riittää nostamaan sen, mutta pelkästään riittävä määrä negatiivisia ajatuksia tekee sen mahdottomaksi nostaa maailman tehokaimmallakaan nosturilla.

Olettaisinpa, että vaikka Letitia paikalle saapuessaan olisi ollut maailman haluttavin nainen, olisi hän asiansa kerrottuaan muuttunut niin vituttavaksi piruämmäksi, ettei hänen kanssaan voisi saada erektiota edes pakonkaan edessä.

Mutta ei oteta tätä nyt liian vakavasti, kuten Annipertiina sanoi tätä bloggausta orgasminkiljahdusten säestyksellä lukevalle tyttöoletettuystävättärelleen:

"Rauhoitu, rauhoitu, rakas Lotta;
eihän se ollut edes totta?"

Tällaisen mökkiviikonlopun aikana kun sattuu ja tapahtuu ihan tosielämänkin vastoinkäymisiä. Koska olemme lyyrisiä kuin lyydiläiset, osaamme niistäkin runon:

Siis todellako rulla täältä puuttuu?
Oon langennutko ansaan kavalaan?
Mut tyytyisin nyt vaikka metrin palaan:
ei ilman rullaa mulle aamu tuu!

Vaan seinällä on kuva ihanaisin:
Elvis, kitara ja loiste Auringon.
Tuo kuva kelpo paperia on...
sen kenties käyttää tarpeeseeni voisin?

Vaan Elvistä oon digannut jo vuosikaudet!
Ei tuntoni mun salli häntä käyttää
huusipaperiksi, myytti räjäyttää
jos seuraa murhe, mielen haikeudet!

En jaksa istua mä enää kankein jaloin.
Siis ylös nousen, nostan housut, lähden pois.
Ja vaikka tuoksu kauhistuttaa vois
on omatunto puhdas, avoin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Qroquius Kad: Paljon hyviä huomioita. Letitiat ovat virkansa puolesta täysin suojeltuja ja asiallista (pelkkää sanallista sellaista) arvostelua kohdatessaan he voivat aina panna pystyyn uhriutumisnäytöksen jota media komppaa kybällä. Ja onhan todellakin niin, että oikeilla ihmisryhmillä tunne jostakin on jo vahvistus, että se jokin on todella tapahtunut. Vaikka se tunne johtuisi latvalahon ja ylisuuren egon yhdistelmästä.

Totta myös huomiosi miehen komentosauvasta. On toki niin, että monella – kovasti hyvän näköiselläkin – naisella tilanne on se, että kun hän aukaisee suunsa, niin se itsessään on jo maailman tehokkain ehkäisykeino. Lerppaa kun ei läpeen saa survottua. Ja kiitos lyriikasta.