tiistai 31. toukokuuta 2022

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLV

1.  Lisää velliä Afrikkaan

On uutisia joissa vain ensimmäisen kappaleen lukeminen saa aikaan vääriä johtopäätöksiä. Niin kuin kenestäs muusta kuin Sanna Marinista kertova uutinen  joka kertoo:

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel nostivat esiin ruokaturvan tavatessaan tänään keskiviikkona mediaa Helsingissä.

Tästähän voisi tehdä äkkinäisiä johtopäätöksiä eli ollaanko Suomen maatalouden kriisitila ottamassa vakavasti ja aletaanko Suomeen rakentaa uudelleen tarpeellisia varmuusvarastoja? Ja yleensäkin parantaa maatalouden toimintaedellytyksiä? No, eihän toki sillä uutinen jatkaa:

- Tulevina kuukausina meidän täytyy valmistautua vastaamaan kasvaviin humanitaarisiin tarpeisiin kehittyvissä maissa, jotka kärsivät ruoan kasvavista hinnoista ja mahdollisesta puutteesta, Marin sanoi.

- Meidän on osoitettava solidaarisuuttamme kehittyville maille ja autettava heitä konkreettisesti, Michel sanoi.

Meillähän on itsellämme tulossa ruokakriisi. Tulemme kärsimään ruoan kasvavista hinnoista ja mahdollisesta puutteesta. Marinin yleisessä maailmanparantamisessa hän tietoisesti unohtaa väestöräjähdyksen tai ei välitä siitä. Eläähän hän muodin mukaisesti.

”Kehittyvissä” maissa on liikaa suita ja kun niitä suita ruokitaan tulee lisää ruokittavia suita. Kyseessä on ikiliikkuja jota pidetään pyörimässä länsimaiden rahoilla joilla ostetaan hyvää omatuntoa suvaitsevais-tiedostavaistolle. Joku voi pitää tietysti ajatustani hirvittävän julmana mutta realismi on joskus julmaa.

Ärsyttää muuten tuo termeillä kikkailu. Ensi oli ”alikehittyneet maat”, sitten oli ”kehitysmaat” ja nyt on sitten ”kehittyvät maat” vaikka todellinen termi olisi kehityshaluttomat maat.

2. Hokkea

Niin. Se Suomi voitti taas maailmanmestaruuden. En minä siihen sinänsä puutu.

Enkä siihenkään että yleisistä syistä huolimatta kisojen pelillinen taso kärsi kun Venäjä ei ollut mukana.

Enkä puutu siihenkään että venäläinen media murjottaa suomalaisille siitä että suomalaiset häiskät jotka läksivät KHL:stä menivät sitten pelaamaan MM-kisoihin.

Mutta yksi lause tuossa venäläismediassa pistää silmään. Meinaten toimittaja Dimitri Storozhevin lause:

- Jääkiekko on yksinkertainen peli. 16 joukkuetta pelaa, ja Kanada ja Suomi ovat lopulta finaalissa.

Miettikääpä sitä jos hikinautit olisivat aikamatkustaneet johonkin vaikkapa vuoteen 1973 ja näyttäneet suomalaisille lätkäfaneille – jotka itkivät sen ensimmäisen MM-pronssin perään – tuon lauseen.

Olis ne sen ajan suomalaiset mahtaneet ihmetellä. Times they are changing.

3. Leikkipartisaanin logiikkaa

Onhan niitä leikkipartisaaneja muuallakin kuin Suomessa. Esim. Ranskassa. Mietitäänpä. On kyseessä nuori ranskalainen mies joka on ilmastoaktivisti ja joka haluaa saattaa ilmastoasioita ihmisten tietoon. Kuinka hän toimii? No näin:

Leonardo da Vincin Mona Lisa -maalaus oli sunnuntai-iltana tavalliseen tapaan taiteenystävien piirittämä. Yhtäkkiä alkoi kuitenkin tapahtua kummia, kun iäkäs nainen pomppasi ylös pyörätuolistaan ja alkoi hakata teoksen suojalasia rikki.

Panssarilasi ei onneksi hajonnut. Vandaali sotki kuitenkin lasin kermakakulla ja heitteli ruusuja ympäriinsä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Turvahenkilöstö taltutti hyökkääjän nopeasti ja vei hänet pois paikalta.

Pian selvisi, ettei protestoija myöskään ollut vanha nainen, vaan sellaiseksi naamioitunut nuorehko mies. Vartijoiden ohjatessa peruukkiin pukeutunutta miestä ulos hänen kuultiin huutavan ympäristöaiheisia iskulauseita.

– Ajatelkaa maapalloa, ihmiset tuhoavat maapallon, aktivisti huusi ranskaksi.

Saas nähdä, mitä rohkeat leikkipartisaanit seuraavaksi keksivät.

4. Välttämättömiä palveluja

Kysymys: Mitä varten julkinen sektori on perustettu?

Vastaus: Tarjoamaan kansalaisille välttämättömiä peruspalveluja.

Kysymys: Kuinka Helsingin kaupunki mieltää nykyisin tehtävänsä?

Vastaus:

Työyhteisölle kävelyjä ja koulutusta

Työyhteisöt kutsutaan We walk with Pride -kävelyille osoittamaan tukensa tasa-arvoiselle ja yhdenvertaiselle kaupungille. Aihetunnisteella #wewalkwithpride merkittyjä kuvia julkaistaan tällä viikolla Helsingin kaupungin Instagramissa.

Viikon aikana henkilöstölle järjestetään keskustelutilaisuus monimuotoisista työyhteisöistä sekä aiempina vuosina suurta suosiota saavuttanut Pride-koulutus.

Kysymys: Entäs jos työntekijää ei kiinnosta tämä pakkotuputus?

Vastaus: ?

Mutta onhan se hyvä että Helsingin kaupungilla on prioriteetit kunnossa.


53 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Afrikan väestöräjähdys on noista se mikä pitäisi ottaa tosissaan. Eli siihen ei tulisi missään nimessä suhtautua niinkuin väestöräjähdyksen ja väestöpaineesta seuraavan massamittaisen kansainvaelluksen ongelmat voitaisiin ratkaista. Kansainvaellus tulee romauttamaan vanhat eurooppalaisen kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot taloudellisesti, sosiaalisesti, terveydellisesti, ja -- asia jota vain aniharva toistaiseksi ymmärtää -- myös tiedollis-kognitiivisesti.

Eurooppalainen ajattelu on sokeuden asteelle individualismin vammauttamaa, ja esimerkiksi "identiteettipolitiikka" on sellainen ajatushistoriallinen hätämerkki, johon pitäisi reagoida. Nyt reagoidaan vaan kaikenlaisten wokeltajien keksimiin triggerikäsitteisiin, joihin akateemiset Pavlovin koirat perustavat jo kaikki "arvonsa" ja "ajattelunsa".

Identiteettikriisit ilmenevät tietysti etupäässä yksilötasolla, ja siksi lätkämestaruuden vanavedessä väistämättä seuraava jääkiekkohuliganismi, ihmiselle aina tarpeellisia maailmanlopun eskatologioita ruokkiva ilmastoaktivismi tai uhrirooleihin samaistumisesta voimaantumista ammentavat sateenkaarivouhotukset ovat viitearvostaan huolimatta lopulta aika merkityksettömiä pikkujuttuja.

Se, että koko politiikateko sairastuu identiteettikipuiluun, on sitten jo isompi juttu. Kun niin sanotut "negatiiviset kultit" alkavat määrätä ajattelua -- eli siis kun ihmiset ovat jo niin sekaisin, että määrittelevät itseään enemmän kielteisestä kuin myönteisestä käsin ja esimerkiksi äänestävät käytännössä enemmän jotakin vastaan kuin jonkin puolesta -- silloin alkaa todellisen maailman hallitseminen jo olla mahdotonta. Ja juuri sitähän politiikanteko nykyisin on -- tarvitaan enemmän vihollisia kuin sellaista hyvää ajattelua joka pyrkisi älylliseen rehellisyyteen.

Euroopan pitäisi pikemminkin ottaa etäisyyttä Afrikkaan kuin auttaa sitä ylläpitämään väestöräjähdystä ja tuhoamaan sitä tietä niin itsensä kuin Euroopan.

Historix kirjoitti...

Hyvä, että Ykä jaksat pitää blogissasi vääristyneen yhteiskuntamme asioita esillä. Ei niistä kirjoittaminen aina mitään herkkua ole. Yhtenä syynä siihen on Seppo Oikkosen yllä esille tuoma ajatus siitä, kuinka kansainvaellukset tulevat romauttamaan eurooppalaiset kansallisvaltiot monella eri tapaa, mutta myös tiedollis-kognitiivisesti.

Vähän pelkään, että se tiedollis-kognitiivinen romahdus on jo tapahtunut. Niin kansallisesti kuin EU:n tasollakin. Uutisvirta indikoi vahvasti siihen suuntaan. Olemme älyttömän massan vietävinä. Asiaa ei mitenkään paranna "ihmiselle aina tarpeelliset maailmanlopun eskatologiat", jotka nyt ilmastonmuutoshysterian muodossa rampauttaa muutenkin vaikeuksissa olevan yhteisömme ja sen talouden eri rakenteineen.

Anonyymi kirjoitti...

Seppo Oikkonen kirjoitti:
"Kansainvaellus tulee romauttamaan vanhat eurooppalaisen kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot taloudellisesti, sosiaalisesti, terveydellisesti, ja -- asia jota vain aniharva toistaiseksi ymmärtää -- myös tiedollis-kognitiivisesti."

Ilmeisesti minä en kuulu niihin aniharvoihin. Voitko selventää, mitä tuolla viimeisellä tarkoitit, siis sillä, että ne romahtavat myös "tiedollis-kognitiivisesti"? Sitäkö, että ihmisten yleisen tietämyksen taso (asioista, joiden on vanhastaan katsottu kuuluvan ns. yleissivistykseen) romahtaa? Vai jotakin muuta?

P.S. Noita kolmea muuta kohtaa (taloudellinen, sosiaalinen ja terveydellinen romahdus) ei tarvitse selventää; niistä luulisin kyllä ymmärtäneeni, mitä tarkoitit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Historixille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Seppo & Historix: Kaiken kaikkiaan se älytön massa joka vie meitä lienee varsin pieni. Mutta sillä on sekä poliittinen että mediavalta ja meistä muurahaiskansalaisista valtaosa ei tajua sen vaarallisuutta. Mediavallan tuorein merkki oli hirveä hypetys siitä kun muuan Sanna Marin kannusti jääkiekkomaajoukkuetta. Aivan kuin hän olisi voittanut puolet pelistä.

Mitä tulee Afrikkaan niin olen samaa mieltä Sepon kanssa.

Ano: Seppo voi vastata omasta puolestaan mutta itse totean että tänne tulleitten kehitysmaalaisten tiedollinen ja yleissivistyksellinen taso ei ole kovin korkea ja heidän määränsä kasvaa.

Mito Islam kirjoitti...

Tämähän on seurausta siitä kun reaalimaailmasta irtautuneet haihattelijat visioivat tulevaisuutta, siis kaikki PASKA, mukaan lukien Puten ja Bideen sekoilut. Tätä kehitystä ei tunnu pysäyttävän mikään, ei edes Persut, samaa paskaa eri paketissa.
Mitäs jos me käppäukot toisimme yhdellä rysäyksellä haihattelijoiden unelmat reaalimaailmaan, joka ukko kiskoo koltun niskaan ja meikit naamaan ja punkee"naisille"tarkoitettuihin tiloihin,vähäisimmästäkin poikkipuolisesta sanasta tai mikroilmeestä parku päälle ja turvatilan vaatiminen. Toksiset fossiilikulkineet jätetään ruostumaan ja tilataan sähköautot, viitisen vuotta niitä odotellessa mennään julkisilla tai ei mennä ollenkaan. Töissä tehdään kaikkea muuta paitsi töitä ja muistetaan uhriutua ja ahdistua joka päivä. Perjantaisin mennään suoraan töistä ajoteille istuksimaan ja vastustelemaan, vedetään jatkuvasti pilveä ja kourallinen sieniä kyytipojaksi, syödään vain hevonkuusesta rahdattua soijaa ja juodaan kombutsaa. Kytätään koko ajan toisia ja muistetaan pahoittaa mieltä taajaan.
Menisikö vuottakaan ennen kuin toksinen maskuliinisuus ja realismi olisi muotia jälleen?

-TR- kirjoitti...

Parin päivän päästä tuo lätkähuuma on jo vanha uutinen mutta sillä onnettomalla joka putosi lyhtypylväästä pää edellä katuun on varmasti pää kipeä paljon kauemmin kuin pari päivää.

Oliko tuo nyt sen arvoista?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mito Islamille ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Mito Islam: Ei varmaankaan menisi sitä vuottakaan. Mutta tiedäthän sinä että me käppäukot mennään huomenna töihin niin kuin ennenkin. Pidämme yllä infraa ja elätämme niitä reaalimaailmasta irtautuneita haihattelijoita. Meillä kun ei ole tapana laittaa asioita läskiksi. Ja siihenhän ne haihattelijat voivat luottaa. Moniko niistä varsinaisesti elättää itsensä?

TR: Tuskin oli. Voihan sitä juhlia mutta tolkku pitäisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuo Seppo Oikkosen huoli tiedollis-kognitiivisesta romahduksesta ymmärrettävä.
Ykän mainitsema kehitysmaalaisten matalampi älykkyys- ja sivistystaso on yksi tekijä. Pisa-tulokset ovat Suomessa laskusuunnassa oppilasaineksen muuttumisen takia.
Suuressa maailmassa, lähinnä Yhdysvalloissa puhutaan jo ”rasistisesta matematiikasta”, joka on liian vaativaa tietyille ihmisryhmille.
Eurooppalaisten maiden oppimisjärjestelmä on suunniteltu tietynlaiselle oppilasmateriaalille, nyt siihen pajatsoon työnnetään erilaista materiaalia, ja tulokset ovat sen mukaisia. Suomessakin on jo todettu joidenkin opettajien antavan maahanmuuttajaoppilaille heidän osaamistasoaan parempia arvosanoja. Seuraava vaihe on vaatimustason laskeminen. Sehän ei yhteiskunnassamme voi johtaa kuin huonompaan tilanteeseen.

Ikätoveritar

Mito Islam kirjoitti...

Olet aivan oikeassa eihän me nyt läskiksi lyödä, painetaan perse ruvella hommia, elätetään itsemme lisäksi sekä ylhäisö että alhaisto, mahdollistetaan "unelma" ja kaikki muukin mitä nyt keksimään sattuvat.
Joskus sitä vaan miettii, että kalvaako joskus tulevaisuudessa mieltä kun lusikoi vanhuksena käkimassaa kuutiossa, että olisiko silloin vuosia sitten pitänyt tehdä jotain muutakin kuin puristaa käsiään nyrkkiin ja kiristellä hampaitaan, lyödä vaikka perse penkkiin ja kieltäytyä rahoittamasta kehitystä joka ei lupaa mitään hyvää, yksin ei saa aikaan kuin kurjuutta itselleen, isolla joukolla muutos voisi tapahtua, rahalla tämä hulluus pyörii.

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Uutimen mukaan vartaloministeri Manna Sariini ja Neuvosto-Euroopan johtaja Kalle-Mikko nostivat esiin ruokaturvan, ja juuri siitähän olikin kyse:
keskiössä oli siis kehitysmaalaisen ruokaturpa, joka vaatii kyltymättömästi täyttämistä länsimaalaisella ruoalla saadakseen lisääntymisvoimaa siitosympärileikatulleen.
Meidän on kannettava vastuumme ruokaturvasta;
ruokaturpa ei missään nimessä saa jäädä nälkäiseksi saati joutua siitoskyvyttömäksi!

Uudin 2:
Suomi voitti siis hokken maailmanmestaruuden.
Suoritusta ei mitenkään himmennä se, etteivät örkit saaneet olla mukana syistä, jotka ymmärtävät kaikki paitsi he itse.
Valitettavasti ymmärrysvajausta on täälläkin päässä, kuten ilmenee tästä uutimesta:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008850853.html

Vartaloministeri Manna Sariini oli siis katsomassa mestaruusmatsia, ja kykenikin vallan ilmiömäisiin suorituksiin, koska erään twiitin mukaan:

"Olen niin ylpeä siitä, miten Sanna Marin on hoitanut ensin koronan, sitten Nato-neuvottelut, ja nyt vielä luotsannut Suomen lätkän maailmanmestariksi. Kiitos Sanna."

Kovasti sitä toivoisi, että tuo olisi sarkasmia Manna Sariinista luodun henkilökultin suuntaan.
Koska olemme Suomessa, pelkäänpä pahoin ettei ollut.

Uudin 3:
Leikkipartisaani oli valinnut kohteensa hyvin:
maailman kuuluisin maalaus, jonka tuhoamisyritys takaa maailmanlaajuisen huomion mutta jonka onnistuminen on käytännössä mahdotonta.
Maalaus on kiväärinluodin kestävän panssarilasin takana, eikä ollut siis missään vaarassa.
Mutta eihän tuo olisi muuten leikkipartisaani ollutkaan.

Uudin 4:
Kyllä sinä veli Ykä olet nyt ymmärtänyt asian hieman väärin.
Amerikan vallankumouksen mukaisissa valtioissa kuten USA julkinen sektori on olemassa tuottamaan kansalaisille välttämättömiä peruspalveluja.
Ranskan vallankumouksen mukaisissa maissa kuten Suomi julkinen sektori on perustettu hallitsemaan muurahaiskansalaisia, joiden tehtävä on tyydyttää julkisen sektorin toimijoiden kyltymättömät vallan- ja kunnioituksentarpeet sekä pimpsaoikut.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Tiedollisen ajattelumme historiallisten kognitiivisten ehtojen ja edellytysten jäljille päästään ehkä helpoimmin tosiasiasta, että mailma ja ihmisen elinehdot ovat nyt muutaman viime vuosisadan aikana muuttuneet "miljoona kertaa enemmän kuin mitä ne muuttuivat koko ihmissuvun koko miljoonan edellisen vuoden kehityshiustorian aikana".

Tuon muutoksen takana on yksi ainoa vaikutin: eurooppalaisen uuden ajan ajattelu. Siinä missä eurooppalainen keskiaika taittui ja uusi ajattelu alkoi, tapahtui ihmisen historian tähän mennessä ehdottomasti suurin tajunnallinen murros. Sitä on toki käsitelty esimerkiksi filosofian historiassa ihan valtavasti, mutta silti sen koko merkitys on meille useimmille vielä ihan hämärän peitossa. -- Sekin seikka kuitenkin johtuu juuri sen uuden ajattelun ominaislaaduista -- esimerkiksi individualismista -- joka esiin murtautui.

Yleinen tietämys tiedollisen ajattelumme tajunnallisista ehdoista on surkealla tolalla, emmekä me eurooppalaiset ymmärrä oman kulttuurikognitiomme erityislaatuisuutta. Jos ymmärtäisimme, miten ohuiden ajatuslankojen varaan kaikki "tiedollinen" edistyneisyytemme on ripustettu, ehkä silloin myös varjelisimme omaa perintöämme kokonaan toisella tavalla kuin mitä nyt tapahtuu. Mehän käytännössä olemme itse syömässä omat henkiset eväämme.

Olen kirjoittanut noista asioista satoja juttuja -- kartesiolaisesta rationaalisuudesta, kielifilosofiasta, ihmisen lajityypillisestä sosiaalisuudesta, monikulttuurisuuden tuhoavista vaikutuksista -- sillä siinä on kyseessä tavattoman monista asiayhteyksistä koostuva asiakokonaisuus. Historiallinen tilanteemme ja tilamme eivät näyttäydy yhdenkään yksittäisen kysymyksen yhteydessä, vaan se voidaan nähdä vain kun ilmiöitä lähestytään hyvin monista suunnista --- ammutaan ikään kuin "nuolia näkymättömissä olevaan maaliin" (Wittgenstein).

Viimeisimpään "tiedollisen ajattelun" ongelmia käsittelevään juttuuni pääsee nimeäni klikkaamalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ykältä hyvä ilmaisu tuo kehityshaluttomat maat. Jokainen voi miettiä, että jos Afrikassa olisi edelleen vuoden 1950 väestömäärä, niin maanosa voisi olla tänä päivänä todellinen paratiisi. Mutta kiitos hillitöntä sikiämistä ihannoivan kulttuurin, paratiisin sijaan se onkin parasiitti.

Trilisser kirjoitti...

Paratiisi vs. parasiitti -tekstin kirjoitti Trilisser.

zones kirjoitti...

Helsingin kaupunki sitä ja Helsingin kaupunki tätä. Epäilen vahvasti jokaisen asian takana olevan ihminen tai useampi mutta kukaan ei halua tai uskalla tulla esille esim. Pride-lähettiläänä. Sinnetännemäki tietty poikkeuksena, ei mitään niin tyhmää, etteikö se olisi hänen asiansa. Eipä olisi omassa nuoruudessa neljäkymmentä vuotta sitten uskonut että kaupungin työntekijöitä kehoitetaan marssimaan seksuaalisten poikkeavuuksien puolesta. Taas on kiva maksaa lisää veroja.

Vastapainona suoraselkäisten ihmisten sydänmailla, Pohjanmaan lakeuksilla ollaan irtisanomassa Kauhavan kaupunginjohtajaa ja kysymys kuuluu miksi. Lainaus HS:n jutusta:"Yle kertoi viikonloppuna uusia tietoja kaupunginjohtajan väitetystä epäasiallisesta käyttäytymisestä. Tiedot perustuivat seitsemän nimettömänä esiintyneen henkilön kertomuksiin. Neljä naista kertoi kaupunginjohtajan käyttäytyneen heitä kohtaan epäasiallisesti. Kyse on kertomusten mukaan ollut muun muassa ulkonäön kommentoinnista kuiskuttelemalla."
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008851493.html

------------------------------------------------

On se hienoa kun urheilukulttuuri saapui Suomeen. Ei tarvittu kuin hokikisat ja niin on mahtavaa: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008853532.html (Artikkelissa käsitellään Espplanadin puistossa sijaisevan ravintola Kappelin tuhoamista "juhlinnan" yhtenä osana.)

Noin muuten en ymmärrä miksi vain joukkueurheilussa fanittaminen tarkoittaa tappeluja ja paikkojen hajoittamista. Käytäntö olisi mitä pikimmiten tuotava myös yksilölajeihin. Piirikunnallisten 1500 metrin jälkeen voisi käydä tuikkaamassa naapurien autot tuleen ja kivittää busseja. SM-kisojen kuulantyönnön jälkeen palaakin jo stadion ja kuolleiden laskemiseen ei yhden käden sormet riitä.

Fani on termi, jonka käytöstä pitäisi luopua urheiluriehumisen ja -mellakoinnin yhteydessä. (Toinen on tagien ja spraysuttujen kutsuminen graffiteiksi.) HS ja YLE uutisoivat lätkäkisoista viikkoja, ihan mikä vain kelpaa julkaistavaksi ja joukkopsykoosi leviää. Lopputuloksena seuraavanlainen ajattelu pääsee valloilleen.

Artikkelin kommentoijista yksi, Jaakko Savolainen, on tätä mieltä:"Kappelin omistaa HOK-Elanto. Eiköhän ne tosta takaiskusta huolimatta selviä. Aina sopii pöyristellä rikottua omaisuutta, mutta mittasuhteet on hyvä aina muistaa."

Iltiksen puolella yksi kommentti päättyy näin:"Pitäisi olla kiitollinen että nuorempi sukupolvi on isänmaalista." Näinhän se on, Kappeli on rakennettu venäläisvallan aikana eli on vähintäänkin isänmaallista mennä tuhoamaan yksi Suomen kulttuurihistoriallisesti tärkeimmistä rakennuksista.

Hoki on hieno juttu!

Anonyymi kirjoitti...

Nythän ne euvostoliitossakin tunnustaa, että Pohjolassa on väestönvaihto meneillään.

https://www.kansalainen.fi/eu-tunnustaa-vaestonvaihdon-pohjoismaissa/

Ruotsiinkin ennustavat Afrikan kaltaista käyrää väkiluvussa tällä vuosisadalla. Ja mehän tiedämme, mistä se johtuu ja mihin se johtaa. Pitää svenssonien kohta kans.laulun sanoja muuttaa, kun jo se neljäs sana siinä ei kohta pidä paikkaansa.

Sanna Marin esiintyi tosiaan repaleisissa farkuissa lätkämatsissa ikiteinin tapaan. Välillä taas esittää niin vakavailmeistä valtiomiestä. Taitaa olla samanlainen mainostoimiston tuote kuin Orpokin.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Voishan tuota hallitukselta jo tiedustella milloin suomalaisia autetaan? Onko agendalla? Kolme vuotta mennyt.

Ja vihreissä tyhmyys tiivistyy.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei kelit rupea kohtapuoliin lämpenemään niin hallituksen pitää julistaa ilmastohätätila.

Anonyymi kirjoitti...

Pridestä puhutaan ihmisoikeustapahtumana, vieläpä Suomen suurimpana sellaisena.
Sopiiko kuitenkin kysyä:
Mistä lähtien ihmisoikeuksiin on kuulunut pervojen oikeus toteuttaa perversseimpiäkin seksuaalissävytteisiä halujaan, vieläpä niin, ettei niitä ainoastaan siedetä vaan vieläpä julkisvallan puolelta kannustetaankin niihin? Myös julkisella paikalla, mahdollisesti lastenkin nähden?
Entä mistä lähtien ihmisoikeuksiin on kuulunut oikeus väittää olevansa toista sukupuolta kuin mitä oikeasti on, ja vieläpä vaatia viranomaisia "korjaamaan" tiedot sen mukaisesti virallisissa asiakirjoissa?
Tai oikeus päästä jo alaikäisenä, vanhempienkin mielipiteestä riippumatta, sellaisiin peruuttamattomiin kirurgisiin leikkauksiin, joiden tarkoitus on aivan muu kuin suoranaisen fyysisen sairauden parantaminen?
Tai oikeus vaientaa ne, joiden mielestä tässä on jotakin sairasta?

Ei tällaisista oikeuksista ainakaan sanota mitään YK:n vuonna 1948 hyväksymässä ihmisoikeuksien julistuksessa. Eikä myöskään kummassakaan niistä sen pohjalta myöhemmin laaditussa yleissopimuksessa, joista toinen koskee kansalais- ja poliittisia oikeuksia, toinen taas taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä perusoikeuksia.
Puhumattakaan siitä paljon vanhemmasta, jo silloin yleismaailmalliseksi tarkoitetusta ihmisoikeuksien julistuksesta, joka Ranskassa hyväksyttiin jo vuonna 1789, tai senkin esikuvana ainakin tietyiltä osin olleessa Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksessa.
Ja tuskinpa mikään tämän tapainen oli edes mielessä kenelläkään edellä mainittujen julistusten ja sopimusten laatijoista.

Anonyymi kirjoitti...

1."Lisää velliä Afrikkaan", pelkäänpä että vellikustannuksilla emme tästä selviä. Tälläkään kertaa. Erittäin kaloripitoista ja ravitsevaa kaviaaria emme valitettavasti voi sinne lähettää, koska on näitä ikäviä pakotteita (ja afrikkalaiset eivät laatutietoisina voi hyväksyä sitä iranilaista). Suomalaiset laiskat ja rasistiset maanviljelijät eivät suostu antamaan satoaan ilmaiseksi afrikkalaisille. Sydäntäraastava humanitaarinen ongelma, mutta kun Sanna, Charles ja Jutta kokoustavat, joku saa kuningasidean: hei, lähetetään sinne rahaa! Paljon, paljon rahaa. Voivat sitten ladata taas kännyköitään ja perehtyä Euroopan eri maiden tarjontaan. Katsovathan turistitkin kohdetietoja. - Kehityskyvyttömät ja kehitysvastaiset, upouusin korrekti termi oli muistakseni alhaisen talouskehityksen maat. Mutta meidänhän täytyy hyväksyä se, että kieli kehittyy. Ja mielellään jopa siihen pisteeseen, ettei suomalainen enää ymmärrä mitä toinen suomalainen sanoo joten mielipiteen voimme vaihtaa vain gangstaräpillä. Paitsi että siinä vaiheessa meillä ei enää saa olla kuin yksi mielipide.

En muista montako assaria Marinilla on imagonsa kiilottamiseen, mutta hyvää duunia ovat tehneet. Nuo entiset näyttävät ulostulot, ja nyt sitten ihan hulppean vastakkainasettelun aika: Sanna vakavana luotiliiveissä, Sanna revityissä farkuissa hurraamassa hokimatsissa. Katokaa, olen ihan samanlainen ihminen kuin tekin! Suomalaisten ikioma uhrautuva prinsessa Diana! Ja aivoissa raksuttaa pelkästään se mikä sanelee kaikkien muidenkin poliitikkojen teeskentelevää käyttäytymistä, äänilaskuri.

2. Lätkä on aina kiinnostanut vain sen verran, että MM-skaboissa on ihan ok jos hävitään tshekeille tai Kanadalle, ne nyt vaan oli tällä kertaa parempia. Jos neukuille tai Ruotsille, sekös kiukuttaa mutta vain ohimenevästi. Sehän on vain peliä. Useat joukkuepelit ovat väkivaltaisia, mutta vapaaehtoisiahan nuo pelaajat ovat eli ottavat tietoisen riskin. Eläinurheilulajeja inhoan: kysyyks joku niiltä rääkätyiltä poolo- tai ravihevosilta jotain? Salukeilta jotka pakotetaan juoksemaan jonkun hiton sähköpupun perässä? Onko sen päälle vielä suihkutettu jotain feromoneja, että ressukat luulisivat aitoa jahtaavansa? Okei, valellaan sitten lätkänpelaajat tai knekkaritkin etukäteen houkuttelevasti verellä. - Pahoittelen tätä o.t. purkausta - jos on pakko.

3. Hyvä on, minäpä sitten ajattelin maapalloa. Vielä pitäisi tietää miten kermakakut ja ruusut pelastavat sen. Mutta nuo sadattuhannet klikkaukset mainostajineen kylläkin pelastavat tuon nobodyn talouden.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ikätoverittarelle, Mito Islamille, Qroquius Kadille, Seppo Oikkoselle, Ano1:lle, Trilisserille, zonesille, Tapsalle vaan, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Ikätoveritar: Kaiken kaikkiaan totta.

Mito Islam: Joo, minäkin olen välillä tuumaillut että mitähän tapahtuisi jos persvakomiehet menisivät alkuun vaikka kolmen viikon yleislakkoon. Minua ei sinänsä vanhana – jota alan jo olla – kalva se, että tulipahan aina äänestettyä nuo samat utopistit vallan kahvaan. Monia se saattaa jossain vaiheessa askarruttaa.

Qroquius Kad:

1.Kaikenlainen kehitysmaalaisuushan on suvaitsevais-tiedostaville ollut jo vuosikymmenet pop ja pyhä lehmä eli kaikenlaisen arvostelun ja harkinnankin ulkopuolella. Ja jätä ne jalkovälijutut taas vähemmälle. Asia tulee muutenkin hyvin ilmi.

2. Ei taida olla sarkasmia vaan valtamedia luo ihan puhdasta henkilökulttia. Koska kyseessä on nuori ja vihervasemmistolainen nainen. Sehän valtamedialle riittääkin.

3. Ja kyseinen leikkipartisaani tiesi oikein hyvin että hän saa suorittaa ”sissi-iskunsa” ilman minkäänlaista hengen- tai terveydenvaaraa.

4. Kyllä se Suomessakin perustettiin aikanaan ihan niitä peruspalveluja varten. Eiväthän sen aikaiset valtiomiehet olisi nykypäivästä osanneet nähdä edes painajaisia.

Seppo: Vastauksesi on välitetty.

Ano1 eli siis Trilisser: Tämä on valitettavan totta.

zones: Voisikohan tuossa Kauhavan jutussa olla kysymys ilmiöstä ”ei se niin tehnyt mutta niin se ajatteli” ja kun syyttäjänä ovat naiset niin mies on välittömästi syyllinen. Mitä tulee tuohon urheiluriehumiseen niin olen samaa mieltä. Kyllä juhlia voi hillitysti.

Tapsa vaan: Ja Ruotsia ei taida pelastaa enää mikään. Marinin ei edes tarvitse tehdä itsestään tuotetta. Valtamedia tekee sen hänen puolestaan.

Ano2: Tiivistyy ja leviää. On levinnyt koko hallitukseen.

Ano3: Vihreäthän ovat vaatineet Suomeen ilmastohätätilaa pariinkin otteeseen. Ennemminkin tartteis julistaa viherhätätila.

Ano4: Erittäin hyviä huomioita ja kysymyksiä.

tira+:

1. Totta. Ei sinne siirretä velliä vaan silkkaa rahaa. Ja meillähän on varsin selkeitä kokemuksia siitä miten sen rahan siellä käy. Ja kieli kehittyy hyvää vauhtia siihen newspeakin suuntaan.

2. En noista eläinurheilulajeista perusta minäkään.

3. Jaa, saattaa piru vie pitää paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Ano4:lla tosiaan mainioita pointteja. Hävettää näin helsinkiläisenä tuo Pride-vouhotus, josta ollaan nimensä mukaisesti ylpeitä, suorastaan ylimielisen pöyhkeitä.Tästä on tehty suorastaan itseisarvo, jota kaunistellaan kauniilla ilmauksilla. Tätä voisi hyvinkin verrata hieman idempänä tapahtuvaan erikoisoperaatioon ainakin siinä mielessä, että sielläkin likaista asiaa kaunistellaan kauniilla ilmauksilla, kuten puhdistaminen ja omien kansalaisten suojeleminen.

Tapsa vaan

Trilisser kirjoitti...

Ano klo 2140: Mikähän mahtaa olla "perverssin" määritelmäsi? Onko se sama kuin joillain amerikkalaisilla fundamentalisteilla eli kaikki seksi, joka ei tuota väestönkasvua on "perverssiä"? Ihan rehellisesti sanottuna on jotenkin infantiilia tuo joittenkin usko siihen, että "perversiot" olisivat muka jotenkin uusi ilmiö, jonka tuo pride-höpinä on tuonut esiin. Eivät ole. Kannattaisi jo oikeasti sisäistää se asia, ettei "pidellä" ole mitään tekemistä erilaisten seksi mieltymysten kanssa vaan se on puhtaasti ideologinen liike, joka käyttää seksiä keppihevosinaan ajaakseen ultramarksilaista aatetta. Asiahan on helppo todentaa vaikkapa pohtimalla erilaisten fetiššien "hierarkiaa" vaikkapa Setan sivuilla. Setaahan kiinnostaa enemmän vaikkapa homoparien adoptio-oikeudet kuin bdsm-harrastajien oikeudet harjoittaa seksiä keskenään ilman pahoinpitelysyyteriskiä.

Ja tuo amerikkalaistyyppinen "lasten nähden -kauhistelu" on niin jo kornia. Esimerkiksi suomalainen saunakulttuuri on isolle osalle jenkkejä puhdasta irstautta. Jenkeissähän esimerkiksi elokuva, jossa näkyy naisen nänni saa korkeamman ikärajan kuin elokuva, jossa samalta naiselta ammutaan pää tohjoksi.

Pride-houruilussa olisi ihan riittävästi muuta kritiikin aihetta kuin turvautua puritaanisten puhdasoppisuuksien suoltamiseen.

QroquiusKad kirjoitti...

Joko otteeni alkaa taas livetä?

Toisaalta minun täytyi pitää viime viikko kommenttipaastoa PT-Mediasta;
sikäläiset ryssäntrollit onnistuivat raivostuttamaan minut pari kolme viikkoa sitten pois tasapainosta niin pahoin, että aloin suoltaa ruokottomuuksia.

Ei pitäisi, ei pitäisi koskaan sellaiseen sortua, mutta minkäs teet, kun ote kirpoaa ja kalteva pinta kallistuu jalkojen alta?
No tietysti rauhoittumistauon.

Anonyymi kirjoitti...

4. Siis tämä kuuluu sarjaan "ei voi olla totta" paitsi ilmeisesti on. Helsinki on siis tasa-arvoinen palveluntuottaja. Miten tämä edistää palveluja, että poliisit lyövät haskat tiskiin ja menevät marssimaan (YMCA soimassa taustalla), hoitsut jättävät sairaat kärvistelemään, kirurgit jättävät potilaansa mahat auki odottelemaan aikoja parempia vain oiskohan tässä nyt vaan kyse niistä täysin tarpeettomista julkishallinnon työntekijöistä joiden edes vuoden poissaolosta ei haittaa ole? Paljon keskijohtoa siellä? Viime vuonna Seta iloitsi, että jopa 100.000 osallistujaa. Se, että Aleksin varrella seisoo ihmiset ja tuijottaa suu kauhusta ammollaan noita narsistisia pikku friikkejä ei ole osallistumista. Viime vuonna näimme telkkarista näitä mustia maskeja pallo suussa ja ruoska kädessä kontallaan olevan miehen päällä, ihan normikamaa. Mitähän tapahtuisi, jos siellä joku hipsuttelisi lakatuin kynsin mutta valkoinen suippohuppu päässä? Poliisit joutuis ehkä keskyttämään ja aloittamaan ne oikeat duuninsa tämän rasistin poistamiseksi.

Kaksi väärää asiaa Pride-marssissa: oikeassa sateenkaaressa on yksi väri enemmän kuin heidän lipussaan, ja ainoastaan sotilaat marssii. Ai sorry, unohdin ne vihaa uhkuvat rauhamarssit. Ja vappumarssit. Normi-ihmisille tulee yleensä marssimisesta natsit mieleen. Muistaakseni edes KKK ei marssinut. Afrikkalaiset tai arabit eivät marssi ja luotankin, että Seppo Oikkosella on tähän selitys. Itse olettaisin että sillä on jotain tekemistä kurinalaisuuden kanssa?
tira+


Anonyymi kirjoitti...

Afrikan ruokatilanteen kiteyttää mainiosti Egypti. Väkiluku on noussut 50 vuodessa 30 miljoonasta 100 miljoonaan. Koulusta tuttu Niilin hedelmällinen viljelyalue on edelleen hedelmällinen, mutta kun pinta-alasta 95 % on Saharaa, niin eihän se mihinkään riitä.

Egyptillä tekee tiukkaa jo ihan juomaveden suhteen, venhnäntuojana se on maailman suurin. Arabikevät alkoi ruoan hinnannoususta. Millainenhan karkelo alkaa, jos ruoka loppuu?

Egypti kuuluu siihen harvalukuiseen joukkoon kehitysmaita, jotka ovat itsekin tajunneet väestökasvun tuhoisuuden. Vuotuinen väestökasvu on saatu painettua 2,5 %:sta 2 %:iin, mutta kun sen väestön pitäisi pienentyä...

Kun ruoan suhteen ei olla edes auttavasti omavaraisia, kaivetaan asvalttiporalla verta nenästä. On kyse vain siitä, koska ylikansoitus kääntyy nälänhädäksi. Venäjä saattaa päättää, että hetki on nyt.

Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Trilisserille, Qroquius Kadille, tira+:lle ja Valtsulle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ja näyttää siltä että tuohon pride-vouhotukseen alkaa olla hiljainen pakko osallistua. Ruotsissahan se on ollut sellainen jo pidemmän aikaa.

Trilisser: Otit tuon amerikkalaisen käsityksen esille itse. Eivät muut sitä ottaneet. Perversioita on ollut kautta historian mutta en tiedä, että täytyykö niitä nostaa framille väkipakolla jotenkin ihailtavaksi. Suomalaisella saunakulttuurilla ei ole seksin kanssa tekemistä vaikka amerikkalaiset ajattelisivat siitä mitä. Mutta totta joo, tuossa pride-kulttuurissa on paljon muutakin arvostelemista. Itse näen että sillä pyritään osaltaan romuttamaan kaikki perinteinen ja toimivaksi osoitettu.

Qroquius Kad: On selvää, että aika ajoin ottaa kupoliin liikaakin ja teksti on silloin sen mukaista. Näin käy varmaan silloin tällöin minullekin. Joten en heitä sitä ensimmäistä kiveä. Jatka vaan kommentointiasi. Hyviä kommenttejahan sinulla on.

tira+: Jos kyse on niistä tarpeettomista työntekijöistä niin silloinhan menetys ei ole sinänsä suuren suuri. Itse asiassa olematon. Ja joo, niille itseään esille tunkeville on sallittua se, mitä jollekin toiselle ei. Ja piti ihan tarkistaa, näyttävät ne marssivan Afrikassakin:

https://www.youtube.com/watch?v=Ijyys-ioQj4

Valtsu: Tuo Egypti on erittäin osuvan esimerkki. Ja kyseessä on vain yksi Afrikan maa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, ja kiitokset taas ajankohtaisesta blogikirjoituksesta.

1.) Kuten moni muukin on ehtinyt toteamaan, menee Afrikkaan paljon paljon muutakin kun velliä. Eikös tänne ikuisenelatuksen pariin tulleet jo ehtineet meikäläisen kaurapuuron haukkua koirien ruuaksi. Afrikkaan menee ruuan ja rahan lisäksi kaikkea mistä me maksamme korkeimman mahdollisen taksan mukaan, tuskin öljyntuontikiellot yms. paljon sinne vaikuttavat. Monessa muussa maassa, alkaen vaikka Virosta hallitus reagoi välittömästi kun polttoaineen hinta lähti raketin lailla nousuun. Tuskin näissä maissa kansaa kuritetaan myöskään epäinhimillisillä korotuksilla mitä ruokaan tulee. Suomessakin reagoitiin molempiin tapauksiin ihan omalla tavalla; täällä iloittiin kun nousevat hinnat rajoittavat meidän ylikulutustamme! Perseaukisen asiat eivät ole kovin lähellä nykyhallituksen sydäntä.

2.) En seurannut kisoja oikeastaan muuten kun otsikoiden välityksellä. Sannatyhjäpään kuvilta en edes näin voinut välttyä. Saisiko Pikkusanna myös meidän muut lajit samanlaiseen nousuun? Seuraavaksi vaikka jalkapallon maailmanmestaruus tai Suomen yleisurheilumenestyksen palauttaminen? On se Sanna vaan maaginen. Yksikään pääministeri ei maan historiassa ole saanut yhtä paljon myönteistä julkisuutta ja samaan aikaan itsestä johtumattomia mahdollisuuksia nousta esiin. Korona hoidettiin jotakuinkin niin huonosti Suomen tulevaisuuden kannalta kun se oli mahdollista hoitaa, vain vihersiirtymä voitti. Lehdistö pitää siitä huolimatta yllä illuusiota vahvasta ja osaavasta johtajasta. Nato-kortti putosi syliin täysin odottamatta, ja lehdistö piti huolen ettei aiempia mielipiteitä sotilasliitosta turhaan muisteltaisi. Nyt Pikkusanna muistetaan jämäkkänä johtajana joka VEI meidän Natoon! Sitten tuli vielä tämä hokikulta...

3.) Jepjep... odotellaan koska tämä rantautuu Suomeen ja meidän Gallen-Kallelat yms. pitää saada tuhottua. Patsaiden tuoamisvimma ehtikin jo laantua. Kulttuurihistoria voitaneen hävittää ihan samalla tavalla kun muutakin historiaa kirjoitetaan uusiksi, koska mie haluun!

4.) Vastaus kysymykseen siitä kuinka työntekijälle käy jos hän ei osoita kiinnostusta aihetta kohtaan: hänet korvamerkitään työyhteisön sisällä minkä jälkeen syrjintä kaikissa sen muodoissa on sallittua. Samaa korvamerkintää tehdään kaikissa vihreyden ja "tasa-arvon" (voi naurua) nimiin vannovissa työyhteisöissä, vaikka sitä ei suoraan sanota.

Laitetaan loppun vielä Duudsonien näyte Gayparadesta: https://www.youtube.com/watch?v=6Ucr9_O0oPQ

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Tira+:lle voisi toki todeta, että kun se tapahtuma on viikonloppuna, suuri osa mainitsemistasi henkilöistä osallistuu siihen vapaa-aikanaan (siis jos ylipäänsä osallistuu). Poissaoloa työpaikalta se ei siis siinä tapauksessa merkitse. Kokonaan eri asia on, kuinka vapaaehtoisesti he siihen osallistuvat, jos uhkana on (kuten tässä on ainakin vihjaistu), että poissaolo siitä saattaa seuraavissa YT-neuvotteluissa ratkaista, kuka saa pitää työpaikkansa ja kuka saa potkut.
Poikkeuksena ovat tietysti se osa poliiseista, joille läsnäolo siinä on virkatehtävä. Edellytetäänhän siinä samoin kuin kaikissa muissakin julkisella paikalla pidetyissä yleisötapahtumissa, että läsnä on muutama poliisi järjestystä valvomassa.

Trilisser kirjoitti...

Ykä: Ei ole olennaista, mitä suomalainen saunakulttuuri todellisuudessa on, vaan siitä, miltä se voi puritaanin silmin näyttää. Joitakin vuosia sitten yksi puolituttu kertoi USA:ssa asuvasta suomalaisesta tuttavaperheestään, joka tuli kesällä Suomeen mökkeilemään. Ennen USA:sta lähtöään perheen oli pitänyt selittää lastensa lääkärille, mitä suomalainen saunakulttuuri sisältää, jotta Suomesta paluun jälkeen vastassa ei ole poliisi kera pedofiliasyytteen, jos lapset sattuvat sanomaan jollekin olleensa alasti alastomien aikuisten seurassa saunassa. Koska amerikkaraiselle puritaanille alastomana saunominen on suoraan Saatanasta.

Joten joka kerta kun näkee sanayhdistelmän "perversio" ja "lasten nähden" mieleen tulevat ne hourupäiset fundamentalistit, joitten mielestä Judas Priest kehottaa itsemurhaan, kun levyä soitetaan takaperin. Rationaalisen ajattelun kuolinilmoitukset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Anolle ja Trilisserille & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko. Kiitokset sinullekin.

1. Olet oikeassa huomioissanne. Nythän hallitus alkaa käyttää Putinia tekosyynä hintojen nousuun vaikka kyllä se alkoi jo huomattavasti aikaisemmin nimenomaan hallituksen ilmastohysterian toimesta. Plus siitä että maahanmuuttoteolliseen koneistoon upotetaan se 3,2 miljardia per vuosi ynnä kehitysavun 1,2 miljardia.

2. Valtamedia on tekemässä Sannasta jumalatarta. Taka-ajatuksena tietysti että seuraava pääministeri ei olekaan Orpo vaan edelleen varamiehenä pestiinsä päässyt Marin.

3. Saattaa olla että joku egokapinallinen ottaa asiasta onkeensa.

Puupääukko & Ano: Tässä asiassa meillä on aikakoneena Ruotsi ja olisi mielenkiintoista tietää kuinka Ruotsissa suhtaudutaan tällaiseen ”vapaaehtoiseen pakkoon”.

Trilisser: Vaan kylläpä se on olennaista. Ei meidän tarvitse muuttaa ikiaikaista saunomiskulttuuria sen vuoksi mitä joku amerikkalainen ajattelee. Se on niiden amerikkalaisten ongelma. Ja on jokseenkin typerää laittaa suomalainen perhesaunominen ja Pride-hypetys millään lailla samalle viivalle. Perheet saunovat keskenään. Pride-pelleily haluaa mahdollisimman suuren julkisuuden.

Tuo Judas Priest-vertaus oli taas oma heittosi ja ei tässä kommenttiosiossa ole kukaan mitään sinnepäinkään sanonut.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on tullut mitta täyteen tätä marinointia ajat sitten. Kun reseptiin lisätään karia ja saarikkoa, on tässä kestämistä. Mikkonen OMG, kuten nuoriso nykyään toitottaa. Ja sitten ne suurimmat verenpaineen nostajat. Eli Haavisto ja ohisalo. Kyllä rahaa riittää aina, kun pitää huolehtia esim afrikansarvesta. Täällä leipäjonot vaan pitenevät. Ja sielläkään ei kuulemma aina ole sitä leipää. Kun jaettava on vähentynyt. Saapa nähdä, mihin ollaan menossa. Ensi talvena.

Anonyymi kirjoitti...

Alkoi tämä touhu kyllästyttämään, ei vitsisi rahoittaa veroja maksamalla. Päätin siis jäädä osaeläkkeelle. Siis palaan julkisen puolen hommiin, palkka putoaa, samoin työtunnit ja -päivät. Sain tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Epävirallinen titteli on ohjelmistonatsi, tehtävä on pudottaa työasemien ylläpidon ja lisenssien kustannuksia. Mikkisofta, Adobe, Oracle, ... - haistakaa huilu. Sillä kohtaa alkaa tuulla.

Mökillä pitää ajaa lisää pottuvakoa. Katiskojakin pitää alka väsäilemään, Eläkkeellä on aikaa.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Et ole ainoa jolla alkaa tulla mitta täyteen. Ja ensi syksynä ruuan hinta saattaa olla mielenkiintoinen joka ei todellakaan ole synonyymi miellyttävälle. Mutta rahaa Afrikkaan jaa maahanmuuttoteolliseen kompleksiin riittää kyllä.

Pyssymies: Mahdollista eläkkeelle – edes osittain – siirtymistä kyttään minäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sen köyhyyden näkee tänäpvnä, kun ns aukaisee silmänsä. Sitä peitellään, mutta kyllä sen näkee. Itse 90 laman nähneenä, tuttuja juttuja on alkanut tulla esiin. Häpeä jne. Kun niitä häpeää kokevia on tarpeeksi, sekä lämmintä ruokaa ei ole syöty esim pariin viikkoon, niin mitähän seuraa? Eliitti pitää huolen omistaan. Keskiluokka ei niihin enää kuulu.

Anonyymi kirjoitti...

Juu. Itse makselen elatusmaksuja sellaiset 320 kk. Ei siinä mitään. Homma hoidetaan. Mutta. Olen ajanut asiaa sen suhteen, että lasten äidin rahan käyttöä tarkastellaan isän ollessa läsnä/ paikalla. Eli että lasten äiti näyttää ne kuitit. Kyllä ne menivät lapsiin. näinhän ei ole nykyään. Isä ei saa tietää, mihin ne rahat menevät. En tiedä pitääkö paikkaansa, että monet sankarit lähtevät yhäitien mukaan, koska My squarea on tiedossa, sekä rahaa. Näin provosoiden.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008855919.html

Mitäs me enää pääministereillä ja eduskunnalla tehdään? Kyökkipiika käy kyselemässä emännältä, että voitaisko me millään toimia näin? Ja jos emäntä vastaa että ei, niin kyökkipiika toimii kiltisti niin. Omalta kansalta taas ei kinosta kysellä, että miten menee ja mitä mieltä asiasta olette.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Tapsalle vaan & kiitos komenteistanne.

Ano1: Suomalainen köyhyys on olemassa mutta hallitustamme se ei kiinnosta.

Ano2: Vielä nykyisinkin erotilanteissa järjestelmä on automaattisesti äitien puolella. Isille tuppaa jäädä vain se maksajan osuus.

Tapsa vaan: Tuo kertoo hyvin sen, mihin päin Marinin hallitus kumartaa. Kumma vaan kun esmes Puola ei hoksannut tuota vaan toimi niin kuin pitikin.

QroquiusKad kirjoitti...

Itärajanne sulkeminen ei ole mahdollista, sanoi mahtava emäntä Leivon Dersula kyökkipiika Manna Sariinille.
Vai sanoiko?
Onko se sittenkin Sariini, joka uskottelee meille sen olevan mahdotonta, vaikka omin silmin saimme todistaa taannoin, kuinka Puolan ja Liettuan itärajat oli mahdollista sulkea?

Vai onko kyse sittenkin vain siitä, että eräiden EU-maiden valtiomiehet eivät kysele Dersulalta, mitä he saavat omassa maassaan omien kansalaistensa heille suomalla mandaatilla tehdä näiden parhaaksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Hyvä kysymys. Voi olla, että Marin – niin kuin monet hänen kaltaisensa – vetoavat niihin sopimuksiin joita ei ole kuin heidän korviensa välissä. Mm. siihen sopimukseen jonka mukaan jokainen asylia hakeva etnisesti edistyksellisiä kieliä puhuva häiskä on oikeutettu koko loppuiän elatukseen. Se sopimushan on olemassa. Ainakin suomalaisen vihervasemmiston mielestä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Mielenkiintoinen yksityiskohta on että tuo jolta Marin kyselee oikeaoppisia lupia, pisti Saksan armeijan sekaisin ja toimintakyvyttömään kuntoon ollessaan puolustusministerinä. Ja järkkäili kaikenlaisia siihen liittyviä kauppoja suvulleen ja kavereilleen. Googlailkaapa vähän....

QroquiusKad kirjoitti...

Ylempänä kun tuli mainituksi örkit, jotka on suljettu hokken kansainvälisten kisojen ulkopuolelle, tuossa on kuvamateriaalia naapurimaassaan riehuvista örkeistä:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1311721#p1311721

Liekö Tolkienillakin ollut aikoinaan mielessään muistikuva tuonnäköisistä otuksista, joita oli nähnyt samankaltaisissa aktiviteeteissa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Joo, Saksan armeijahan on täysin luurankotilassa. Muistaakseni ampumatarvikkeitakin kolmen päivän sotaa varten. Nythän Saksa on mainostanut satsaavansa armeijaansa sata miljardia euroa mutta menee vähintään viisi vuotta ennen kuin se alkaa vaikuttaa mitään.

Qroquius Kad: No joo, vaikka voissa paistaisi…

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tuntuu ihmeeltä, että ne sopimukset jotka ovat oieasti olemassa, ne sivuutetaan. Ja sitten on olemassa "sopimuksia", siellä "pönttövuoren tunnelissa" jota sanotaan ministerin pääksi, niin niitä ei löydy mistään vaikka niitä on pakko noudattaa. Ja ne, jotka ovat oieasti olemassa, niin joo, no ne nyt vaan on tyhjiä kirjaimia, ja jotka voi koska vaan kumota lausumalla taikasanan: asyl.
Vähän kuin joku kuva tuolla jossain kuvatiedostossa:
Pieni poika toivoo joulupukilta uutta pleikkaa tms. Isä sanoo että ei niitä mistään saa, niin poika että kyllä saa kun sanoo taikasanan. Ja mikä se sana on isä kysyy? Minna sanoo poika, ja isä siihen ettämikä taikasan se Minna muka on? Poika siihen, että se on se kiva täti joka tulee meille aina kun äiti lähtee töihin. Joo, kyllä isän mielestä tuolla taikasanalla pleikkaa löytyy ja montakos ohjainat laitetaan.
Ja kuvasta päätellen isä on ns. monikultturinen värivalio.
Mutta ei auta, näillä mennään. Laulun sanoin: Toivotaan toivotaan että saamme toisenlaisen maan. Nyt näyttä tosi pahalta kyllä. Sanoi joku laivamies myrskysellä merellä joskus muinoin..
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Jep, ne sopimukset jota noudatetaan ovat suomalaisten itsensä keksimiä sopimuksia. Koskaanhan ei sanota, että mihin varsinaiseen sopimukseen vedotaan. Näillä valitettavasti mennään Toivotaan sitä parempaa.

Anonyymi kirjoitti...

No, ottiatuota, omassa elämässä mennään ainakin hetki parempaan. Hain vanhan sutettisaksalisen nokivarasrani toistaiseksi viimiestä kertaa pajalta. Kas kun parikymppisessä menokissa alkaa ikä ja kilometrit näkyä. Ja ens viikolla on luvassa, että kuskikin pääsee remonttiin, että jospa sitä vielä. Ainakin kesäksi lupasivat poppamiehet, että joo, ei vielä teuraaksi. Kesän aikomuksisssa olisi matka sinne Suomen suurimpaan ympyrään eli Haminaan. Että jospa se siitä, vaan se arveluttaa mitä ohjeita tavan kansalaisen päänmenoksi sanna hakee bilderiläisten kotkotuksista. Pahaa pelkään, että silkkaa kauhua ja olemattomien hampaiden kiristelyä. Menis edes niissä risoissa fakuissa joissa poseerasi mansessa/nokialla. Vaan tuskin, eikö lie jonkun muotirytkyn päällensä laittaa ja akkainlehdessä poseeraa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Juu tuohon että maksan elareita, on aina ihmetyttänyt se, miten htissä esim voimavarat ajelelevat tila-autoilla. On Mersua ja bemaria. Itse kuljin raskaassa kolmivuoro työssä 50 e maksavalla polkupyörällä. Äitini teki raskasta YÖTYÖTÄ vanhusten hoidossa 35 vuotta. Eikä koskaan ollut varaa edes käydä etelässä. Paitsi eläkkeellä. Mitalin sai kaupungilta. Ja tuohon uudistukseen on äitini kokemuksesta todennut, että ei tule mitään. Eutanasia pitää sallia.

Anonyymi kirjoitti...

Monilla on kuvitelma, että kun tehdään itsemurha. Niin kyseessä on joku elämäänsä kyllästynyt juoppo. Ei pidä paikkaansa. Totta on toki, että jotkut yrittävät juoda itsensä hautaan. Mutta. Todella monet päättävät päivänsä yksinkertaisesti liiallisen taakan yms kautta. Esim raha. Ja ruoka sekä köyhyys. Kun olen käynyt tapaamisissa, suurin osa itsemurhista on ns pieni liike rattiin. Eli päin rekkaa. Ja huolestuttava suunta on, että nuoret tappavat itsensä. Valtio suuntaa rahaa kemuille miljardeja, mutta on unohtanut omat nuoret jne. Sekä lapsiperheet. Kantisten osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitteko muuten tämän 1.6.2022? 2009 alkaen somali hakenut Suomesta turvapaikkaa, ollut karkotusyritystä sun muuta, monia valituskierroksia, aina on tullut hylky. Nyt yritti työperäistä oleskelulupaa, mutta puihin meni. Hyvä päätös vaihteeksi KHO:lta, noudatetaan lakia somalinkin kohdalla, tosin 4 vuotta kesti KHO:lta tehdä päätös, miksi niin kauan? Tännekö kuitenkin jää lorvimaan?

www.kho.fi/fi/index/paatokset/vuosikirjapaatokset/1653910732157.html

Anonyymi kirjoitti...

Menkää käymään noissa surunauhan tapaamisissa. tajuatte, että illuusionne romahtavat. Eli että niin niin. Juopot kaduilla tappavat itsensä. Monet yrittävät. Mutta. Esim surunauhan tapaamiset, ovat todellisuutta. Siellä on insinöörejä, lääkäreitä jne. Kaikki ollaan silloin täysin tasavertaisia. Itse olen todistanut, miten huippu kirurgi on kädet täristen todennut lapsen itsemurhan jälkeen, että hän pystyi pelastamaan käsillään henkiä. mutta ei pystynyt pelastamaan tärkeintä.

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin. Menkää käymään surunauhan tapaamisissa. Tajuatte jotain uutta. Ensinnäkin siinä, keitä siellä on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Toivotaan, että kroppasi kestää. Sehän meidän sielumme koti on eikä muuta ole tarjolla. Ja mukavaa tulevaa Haminan matkaa. Valtamedia tekee Sannasta jumalatarta mutta onneksi sentään kaikkia ei voi huijata kaiken aikaa.

Ano2: Näitä asioita ihmettelee moni muukin. Esmes minä.

Ano3: Oletan, että kirjoitit useamman kommentin. Luulisin, että aika moni kyllä ymmärtää että joskus ihminen ajautuu siihen pisteeseen että elämä tuntuu suuremmalta rangaistukselta kuin kuolema. Ja tuolle Surunauha-tukitoiminnalle nostan hattua. Se ansaitsee arvostuksen.

Ano4: Vaan saattaa olla että kun hallitus saa lakiesityksensä läpi niin tuokin häiskä saa jäädä Suomeen ja saa vielä Suomen kansalaisuuden päälliseksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Suicide Is Painless, sanoi Michael Altman.
Eihän se ole;

se jättää erinomaisen kipeät jäljet omaisiin ja joskus muihinkin läheisiin.

Olen itse kuljettanut tätä Synkkää Matkustajaa mukanani yli kaksi kolmaosaa elämästäni:
olin 15-vuotias kun ajattelin asiaa ensimmäisen kerran ja 17, kun vakavasti harkitsin.

Täällä sitä silti edelleen keikutaan, vaikka itsemurha on varsin mahdollinen kuolinsyyni.
Mutta ei vielä, sanoi Maximus Meridius.
Suurin syy on ollut ja on edelleen, etten halua tehdä sitä läheisilleni.

En silloin, kun voin ja jaksan vielä jatkaa elämääni tässä viheliäisessä maailmassa, jossa meidän on elettävä katsellen heitä, joille tämä maailma näyttää olevan Nautintojen Leikkikenttä.
Ehkei se olekaan sitä heillekään, vaikka näyttäisi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet oikeassa. Tämähän on sellainen asia johon ei ole helppoa vastausta. Tai vastausta ollenkaan. Joskus ihminen ei vaan jaksa. Mutta samalla ihminen siirtää sen tuskan ja katkeruuden läheisilleen. Jotka eivät sitä ole ansainneet.