torstai 26. toukokuuta 2022

AJAN HENKI OSA VII

Laitetaanpa pari tuoretta esimerkkiä Ajan Hengestä. Kyseinen Ajan Henkihän on sellaista että ihmisten elämää määrittelee vihervasemmistolainen muoti jolla ruokitaan vihervasemmistolaista egoa ja joka on päässyt turpoamaan hirviöksi jota ei voi enää pysäyttää.

Ensimmäisenä newspeakia jota esittelee Plan internationalin Anna Könönen. Noin virallisestihan kyseinen pulju on ”kansainvälinen lastenoikeusjärjestö, jonka tarkoituksena on kehittyvien maiden lasten elinolosuhteiden parantaminen” ja siinähän ei sinänsä ole mitään pahaa. Mutta kuinkas Könönen aikoo toteuttaa tätä? No näin:

Kielen on muututtava ajan mukana – menstruoivista ihmisistä puhuminen edistää tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia.

Kaikilla tytöillä ja naisilla ei ole kuukautisia, ja kaikki, joilla on kuukautiset, eivät ole tyttöjä tai naisia. Esimerkiksi osa transmiehistä ja muunsukupuolisista ihmisistä menstruoi.

Eli sitä tyypillistä. Mutta tässä seuraavassa kyseinen Könönen kiteyttää ajan hengen:

Kieli ei koskaan ole neutraalia, vaan se ilmentää ympäröivän kulttuurin ja yhteiskunnan arvoja. Kielenkäyttö on myös vallankäyttöä, halusimme tai emme.

Tuntuuko siltä että Orwellit on luettu? Nykyaikana ihmisiä pyritään pakottamaan käyttämään itselle vastenmielisiä termejä. Ja aunohtamaan jopa biologian sen vuoksi että tiedostava muoti vaatii niin. Jos tässä olisi kyseessä vain yksittäinen avautuminen niin eipä sitä olisi tarvetta kommentoida. Mutta montako kertaa olette kuulleet valtakoneiston sanoneen että alkaako siskoilla viirata? Ei ole sanonut. Vaan sanoo että oppikaa, omaksukaa ja hyväksykää, muurahaiskansalaiset.

Ja vielä herää kysymys että kuinka tämä LGBTQTiiTyy-tuputus auttoi niitä kehitysmaiden lapsia?

Toinen esimerkki Ajan Hengestä on toistoa, mutta erinomaisen tarpeellista. Eli eduskunta sitten meni ja hyväksyi uuden ilmastolain äänin 121-42. Tarkoituksena on tehdä Suomesta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Muistutetaanpa siitä että Suomi on jo peräti hiilinegatiivinen eli biokapasiteettimme on suurempi kuin hiilijalanjälki.

Eli tosiasiassa Suomesta on tarkoitus tehdä teollisuus- ja elinkeinoelämäneutraali. Vain ja ainoastaan vihervasemmistolaisen muodin vuoksi. Ja muistutetaan että pääosa kokoomuslaisista äänesti lain puolesta. Niin että siitä suunnasta on turha odottaa mitään muutosta.

Jatketaan elämää. Ajan Hengessä. Vaikkei huvittaisikaan. Sillä eihän meidän mielipidettä kysytä.

32 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Kyllä meidän mielipdettämme kysytään.
Neljän vuoden välein eduskuntavaaleissa, kuuden vuoden välein presidentinvaaleissa.
Mutta kun me emme osaa, pysty tai halua valita järkevästi.

Tämä on sitten lopputulos, ja se on meidään omaa syytämme.
Mitäs olemme tällaisia munattomia tyhjähousuja, jotka antavat naisten ja naisaivoisten miesoletettujen vetää kansakunnan ja valtakunnan asiat päin v***ua tekemättä asialle mitään?

Ei Virossa eikä Visegrád-maissa ole tällaista.
Siellä ihmiset osaavat valita järkevästi.
Koska me emme osaa, pysty tai halua, kärsikäämme tästä.

Olemme tämän ansainneet.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaako edes miettiä lasten tekemistä tähän maailmaan? :(

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Onpas tosiaan tänä identiteettikriisien ja -politiikan aikana kipeätä tuo ihmisten nimileimaaminen ja käsitekikkailu ja -kiemurtelu. Muistuttaa kovasti keskiaikaisten skolastikkojen vääntöä siitä montako enkeliä mahtuu istumaan nuppineukan kärjelle.

Eikös olisi viisainta koota kaikki nämä wokeltajat yhteen samaan kaaderiin ja määritellä sukupuolten rajalinja siihen. Ei siis naisia ja miehiä, vaan kaikenmaailman wokeltajat ja ihan normaalit tervejärkiset ihmiset. mahtaisiko toimia?

Joku voi epäillä. Mutta totuus tässäkin on suhteellinen. Sanoisin että se toimisi ainakin paremmin kuin nykyisessä keskustelussa vallitseva niin-ja-niin monen, monen kymmenen ellei monen sadan sukupuolen viipalointi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Osittain samaa mieltä. Äänestämällähän nämä on valittu. Toisaalta en minä halua vihervasemmistolaista heinäsirkkaparvea syömään suomalaisten tulevaisuutta. Eivät kaikki ole tätä ansainneet.

Ano: Epäilemättä silti kannattaa. Kas kun se tuontitavara tekee niitä joka tapauksessa ja muuttaa väestörakennetta. Miksei tekisi, kun kantaväestö maksaa?

Seppo: Tuo voisi olla hyvä idea. Ihmiset vs. wokeltajat. Wokeltaja = evoluution uusi ja ikävä aste.

Qroquius Kad kirjoitti...

Enpä minäkään tätä halua, enkä ole tämän tekemisestä vastuullisia äänestänyt.
Olen antanut ääneni heille, jotka ainakin ilmoituksensa mukaan tekisivät unkarilaisen veljespuolueensa Fidészin kaltaista politiikkaa.

Vaan he eivät sitä pääse tekemään, koska suurin osa Suomen kansasta ei heitä äänestä.
He siis haluavat tätä.
Ja joo, tottahan se on, että emme me nykymenoa vastaan äänestäneet ole tätä ansainneet.
Mutta me olemme vähemmistö, ja enemmistö haluaa tätä.

Mikä nyt eteen, kysyi Hans Fallada.

Anonyymi kirjoitti...

Maailmalla taistellaan hupenevista luonnonvaroista väestömäärään nähden. Sitähän se Putininkin sota on. Se tuo mukavasti myös valtaa. Ehkäpä tuo Suomen hiilinegatiivisuuden tuottama erotus ja vähän enemmänkin kiinnostaa myös lännen oligarkeja. Vihreätä liikettä voi käyttää aseena esim. tupeen polton kieltämisessä. Kun maan oma tuotanto on tuhottu, turvevarannot voidaan myydä halvalla valtion ja köyhtyneiden ihmisten rahapulaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos palkataan 1000 talousrikospoliisia lisää niin ilmastolain kannattajat häipyy nopeasti...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Syytän tästä äänestyskoppikoomasta eniten valtamediaa. Kas kun suurin osa suomalaisista lukee vain ja ainoastaan sitä.

Ano1: Putinin sota taitaa kuitenkin olla haave vanhojen Venäjän imperiumin rajojen palauttamisesta. Sinänsä luonnonvarojen myyminen voi olla ihan mahdollista. Eikä unohdeta pohjavettä. Senkin voi kaupata.

Ano2: En oikein päässyt tästä jyvälle. Kas kun typeryys ei sinänsä ole asia jota poliisin talousrikososasto tutkii.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Uutisten keskusteluista otan ja liimaan tähän erään nimimerkin kommentin:

"Suomi poikkeaa länsimaista ja useimmista EU-maista siinä, että julkinen valta elää omaa eristäytynyttä elämäänsä talouselämästä. Kansa on julkiselle vallalle rasite, koska se valittaa kovasta verotuksesta ja, mikä röyhkeintä esivallan silmissä, vaatii vastikkeita veroille. Tämä täysin epädemokraattinen ilmiö on jo niin pitkällä, että tappiin asti verotettu kansa ei ole enää aikoihin pystynyt kustantamaan esivallan mielihaluja, vaan avuksi on pitänyt ottaa tulevien sukupolvien tuotto velan muodossa."

En ole varma siitä kuinka suuri poikkeus Suomi on verrattuna muihin EU-maihin, mutta muutoin kommentti on rautaa. Sen voisi kääntää niin, että valtionhallinnon hulluus maksetaan ja mahdollistetaan viemällä lapsilta ja lapsenlapsilta leipä suusta. Hulluimmat olettavat, että takaisinmaksupäivää ei tule. Mutta se tulee, kun eläkerahastot, sijoitusrahastot, isot pankit ja muut alkavat vaatia saamisiaan takaisin ja lisävelkaa ei ole tulossa ainakaan järjellisillä koroilla.

Muistelkaapa Esko Ahon hallituksen aikoja. Valtiokonttori laski rahojen riittävyyttä päivissä ellei peräti tunneissa. Iiro Viinanen kiersi maailmaa pelko perseessä kerjäämässä rahaa. Siinä maailmassa turvetta ei olisi kielletty, puunpoltosta valitettu eikä patteriautoista haaveiltu. Kysymys jostain menstruaatiosta olisi sivuutettu epäuskoisin katsein.

Hulluuden voimalla on siis rajat: yksikin suoraan hengissäpysymistä ja TODELLISUUTTA koskeva uhka johtaa heti merkittäviin seurauksiin. Kun venäjältä ei tullut enää kaasua eikä haketta, alkoi Marinkin varastoimaan turvetta siiloihin (ja samalla käänsi Nato-rotsinsa). Tuuria oli siinä, että kaikki turvetuottajat eivät olleet vielä romuttaneet koneitaan, ja tulevaisuus on tässä suhteessa erittäin kriittinen kysymys. Toisaalta esim. koronan hoito oli yhtä sekoilua alusta loppuun, tyyliin "arvotaan päivän toimenpide". Yhtään ainutta vakavampaa iskua hallintomme ei kestä, ellei se ole välittömästi velalla paikattavissa. Marin on ottanut 30 miljardia velkaa, ja se velka hulluutta elättää.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin siis turpeen enkä tupeen polttamisen kieltoa. Vielä muistuttaisin hukkaan menneestä työstä. Eli siitä voi lukea iltasanomista ( https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841556.html ). Hanhethan lannoittavat peltoja talvehtimisalueillaan, mutta niistä ei ole viljelijöille haittaa silloin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

PS-lehdenjakaja: Hyvään kommenttiisi ei ole pahemmin lisäämistä.

Ano: Tuo oli aika hurja tuo juttu. Näkisin että tuollaisille viljelijöille pitäisi antaa tuli vapaa-lupa ja itse asiassa metsähallitus voisi palkata nuoria metsästäjiä haulikoitten kanssa kyseiseen hommaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ilmastonmuutosta pukkaa, ja se on vain ja ainoastaan ihmisen, erityisesti suomalaisen aiheuttamaa.
Kuten esimerkiksi tuolla:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Skara_Brae

Mitähän tuolla aikoinaan asunut porukka mahtoi tehdä aiheuttaakseen tuon ilmastonmuutoksensa?
Se pitäisi ehdottomasti selvittää, niin voisimme täällä Suomessa ottaa sen käyttöön ja
Maailma Pelastuu!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin arveluttavia ovat nämä nykyiset "hyväntekeväisyysjärjestöt". Vähän kun pinnan alta raapaisee, niin samaa sontaa siellä on tarjolla. Mielelläni lahjoittaisin useampaankin kohteeseen, mutta suurennuslasin kanssa saa etsiä edes sitä yhtä jaloa kohdetta. Sitä, missä ei pakkotungeta näitä tärähtäneistön uushullutuksia.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, ystävämme Arska muuttaa ilmastoa. Niin silloin kuin nyt.

Tapsa vaan: Minulta ei irtoa niille penniäkään. Ne saavat verovaroja muutenkin liikaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jos haluaa tukea hyödyllistä järjestötoimintaa lahjoituksin, lienee Suomen Meripelastusseura ry. varteenotettava vaihtoehto?
Sitä ei laskettane hyväntekeväisyysjärjestöksi, koska se on oikeasti hyödyllinen ja hyvällä asialla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, tuo on kyllä totta.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta sana 'värikylläinen' pitää poistaa, koska on olemassa värisokeita, joita sana voi loukata ja saada tuntemaan itsensä vajavaisiksi. Myös sanan 'värikäs' käytössä pitää olla varovainen. 'Värillinen' on jo niin leimaava, etten usko enää kenenkään sivistyneen ihmisen sitä käyttävän.
Söpösuu

Vanha kyynikko kirjoitti...

Suomen valtaeliitti on tunnetusti lääpällään USA:n "demokraattiseen"puolueeseen,joka on,tällä hetkellä valtaa pitävä taho jenkkilässä.Jos täällä seurataan amerikkalaisten oppi-isäin metodeja vaalien suhteen,niin äänestäjiä ei voi syyllistää lopputuloksesta.Jenkki demareilla onkin totuuden paikka tulevana syksynä välivaaleissa,kun kannatus rypee syvässä kuopassa,niin puolueella,kuin seniilillä pressallakin,köh,köh,..poikkesin hiukkasen varsinaisesta aiheesta,mutta tää vanhuus iskee muihinkin,kuin Setä-Joe Biden'iin..

Anonyymi kirjoitti...

Kuten Könönen kirjoitti:
"Kaikilla tytöillä ja naisilla ei ole kuukautisia..:"
Ei olekaan. Nuorimmilla ei ole vielä, ja tietyn iän ylittäneillä ei ole enää.
"...ja kaikki, joilla on kuukautiset, eivät ole tyttöjä tai naisia. Esimerkiksi osa transmiehistä ja muunsukupuolisista ihmisistä menstruoi."
Mutta hehän ovatkin oikeasti naisia, vaikka eivät haluaisi olla eivätkä edes myönnä olevansa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten nykyään avataan erilaisia tilaisuuksia, joissa on mukana yleisöä? Kelpaako enää "hyvät naiset ja herrat" tai "ladies and gentlemen"? Jokuhan voi tällaisesta, sinänsä hyvin kohteliaasta avauksesta Ykän mainiota ilmausta lainaten, vetää pellollisen herneitä nenäänsä.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Jos haluaa tätä leuat aukiloksauttavaa trans-gender-miltä-lie-juttua katsoa, niin näin välipäivänä oli TLC-kanavalla tänään perjantaina 27.5. ohjelma "Mieheni on raskaana" kello 08:25-09:25. Kait se tulee joskus uudestaankin uusintana ja ilmeisesti lisää jaksoja luvassa?

Kausi 1, osa 1. Transsukupuoliset pariskunnat Myles ja Precious sekä Ari ja Caitlin odottavat tahoillaan kauan toivottua lasta. Matka kohti perheenlisäystä on paikoin kivinen, ja edessä on niin ennakkoluuloja kuin henkilökohtaisia haasteita. (My Pregnant Husband, Dokumentti, Yhdysvallat, 2020)

Ei se riitä, että on fyysisesti sekaisin, vaan lisäksi on monenmoista draamaa psyykkeenkin puolella.

Lisättäköön tähän, että en vartavasten tätä etsinyt, nyt sattui vaan TV olemaan auki kyseiseen aikaan...

heppa

Vanha kyynikko kirjoitti...

Es'merkki vanhasta lännestä"Ladies and gentlemen,cowboys and saloongirls,seamen and dogs" eli mielikuvitus lienee ainoo rajotin..

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti jopa Greenpeace on ryhtynyt vastustamaan EUn ns. vihreää siirtymää:

https://oikeamedia.com/o1-182403

Ja Suomi-neito ei siis ole rivioppilas vaan tahtoo olla priimus euvostoliitossa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Söpösuulle, Vanhalle kyynikolle, Anolle, Rouva Anolle, hepalle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Söpösuu: Totta, ja samoin kaikenlainen kuntoilu pitää kieltää koska hyväkuntoinen kroppahan on fatshamingia.

Vanha kyynikko: Saas nähdä pyrkivätkö demokraatit fiksaamaan nekin vaalit. Pressanvaalithan jo fiksattiin ihan urakalla.

Ano: Olet tuossa täysin oikeassa. Kyse on korvien välistä.

Rouva Ano & Vanha kyynikko: Kyllähän se muuan Vasemmistoforumin tiedottaja kehotti käyttämään termejä ”hyvät kuulijat”, ”läsnäolijat”, ”ystävät” tai vasemmistolaisissa ympäristöissä ”toverit”. Vaan eiköhän me pysytä niissä vanhoissa termeissä.

heppa: Taidan kyllä jättää kyseisen ohjelman väliin.

Tapsa vaan: Joo, onhan niin että jos jopa Greenpeace vastustaa tuota hysteriaa niin asia tulisi ottaa vakavasti.

Qroquius Kad kirjoitti...

Näinä omituisina aikoina yleisötilaisuuden avaajalta voi päästä aivan itsestään, yllättäen ja pyytämättä kuin Annukka Jätevuoren faxi juuri oikea ilmaisu:
"Voi hyvää päivää taas kerran! Voi hyvät ihmiset teidän kanssanne!!"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tai voihan asian vetäistä totaalisesti kieli poskessa niin kuin tämä saksalainen AfD:n kansanedustaja:

https://www.youtube.com/watch?v=NN0ANxAhkxk

Anonyymi kirjoitti...

No voihan Juluma Ölökky!! Siinäpä sitä ja eikä mahtanu "herra" oresidenttikään mittän vaikka yritti heittää homman kesken. Vaan oli niillä tekemistä siellätakana olijoilla pitää naama ihan peruslukemila. Ei passaanut päästää naamaa näkkärille vaikka näkyi olevan haluja siihen suuntaan.
Saa nähdä millainen vaikutus opintomatkalla Ukrainaan on sannan marisevaan politiikkaan?
Kaipa se aika pina selviää, että oliko sellä mitäänvaikutusta näin perussuomalaisen kanta-astujan kannalta. Ainakaan myönteiseen suuntaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Tuo saksmanni osoitti kyllä hyvin kuinka naurettavasta asiasta on kysymys. Luulen, että Marin jatkaa täsmälleen hyväksi katsomallaan linjalla.

Qroquius Kad kirjoitti...

Sanoisinko, että tuo saksalainen esitti mallisuorituksen sangen tyylikkäästä veetuilusta.
Mitäpä tuohon voisikaan vihervasemmisto enää kiukutella vastaan?

Eipä heidän toisaalta enää tarvitse;
Jussi Halla-aho kertoili taannoin Hell-Sinkin kaupunginvaltuuston edellisvuosikymmenen aikana muuttuneesta keskustelukulttuurista.

Kun vielä toissavuosikymmenellä hän tai joku muu kansallismielinen päätti puheenvuoronsa, ponkaisi heti joku vääkyrääky protestoimaan ankarasti yrittäen jauhottaa Kauhian Rassistin nerokkailla perusteluillaan;
yleensä huonoin ja vielä huonommin tuloksin.

Mutta edellisvuosikymmenellä he lakkasivat yrittämästäkään väittää vastaan perusteilla tai ilman.
Sen sijaan alkoivat virittää äänensä hauraan vapisevaksi tekoitkuksi, jolla vaikertavat:
"Minusta on niin hirvittävää, että tässä salissa voidaan hyväksyä tuollaisen puhuminen...!"

Jos he eläisivät kuten opettavat, olisi valtuuston tiloissa se Turvallinen Tila (onko Ypäjän hevostila sellainen?), johon vihreäpimppiset tytöt aina juoksisivat itkemään kuullessaan kaksoiplusepäkivaa puhetta.
He poistuisivat vasta kun viimeinenkin Kauhia Rassisti on jättänyt rakennuksen.

Juuri näissä yhteyksissähän he eivät niin tee, vaikka se olisi mitä suotavinta.
Ja siinähän se syykin on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuo kuvasi hyvin tätä Ajan Henkeä. Sääliksi käy Helsinkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, todetessaan kielen olevan vallankäyttöä tämä Hönönen on ihan oikeassa. Vallitsevan muodin mukaiselle uhriajattelulle tyypillisesti hän vaan automaattisesti asettaa itsensä uhrinasemaan, ja vallankäyttäjiksi kaikki eri mieltä olevat. Tuleehan hänelle henkinen pipi meidän pahansuopuudestamme. Toisaalta tällaisina vihapuheenlietsojina meillä ei ole samaa ihmisarvon tuomaa mahdollisuutta mainita Hönöselle mitä ajattelemme tästä muodikkaasta newspeakista. Tällöin meitä rangaistaisiin ankarimman... niin, rangaistaisiin kyllä. Kukaan ei oikein taida tietää että millä perusteella, kun ei lakikirja taida tuntea kun jonkinlaisia kunnianloukkauksia. Mutta ei pidä siis luulla ettei lainkirjain tarvittaessa veny. "Vihapuhe"; uusi termi kaikelle mille ei löydy lain mukaan rangaistavaa perustetta, mutta joka niin kovasti pahoittaa tiedostavaiston mieltä. Vanhoilla diktaattoreilla ja despooteilla ei ollut läheskään yhtä hienoa termiä käytössään.

Mitä uuteen ilmastolakiin tulee niin elän siinä toivossa että lainsäädäntö tältä osin vielä muuttuu siinä vaiheessa kun Suomen konkurssi alkaa näyttämään väistämättömältä. Toivottavasti siis ennen eikä vasta konkurssin jo tapahduttua. Helsinkiä sekään ei pelasta monikulttuurisuudelta ja tasapäistämiseltä (=nyky kommunismilta).

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Olet oikeassa. Hän uhriuttaa itsensä ja kohderyhmänsä vaikka tosiasiassa juuri hän on sanelemassa mitä saa puhua ja ajatella. Ilmastolain kohdalla olen hyvin pessimistinen. Ainakin jos nykyinen hallitus saa jatkaa ja eihän kokoomuskaan ole muuttamassa sitä tippaakaan.