torstai 5. toukokuuta 2022

SANANVAPAUDEN MUSTA KYLKI KUMMALLAKIN

Helsingin Sanomat uutisoi tuoreeltaan siitä, kuinka Venäjällä sananvapauden tila on onneton. Ja se on oikeassa. Siellä kun on ryhdytty ilmiantamaan Ukrainan sodan – eiku siis sotilaallisen erikoisoperaation – vastustajia. Uutisointi on tylyä ja otetaan siitä muutamia otteita:

Venäjällä kansalaisten toisistaan tekemät ilmiannot ovat lisääntyneet Ukrainan sodan aikana. Sodanvastustajista moni on joutunut poliisin pidättämäksi toisen kansalaisen ilmiantamana.

Penzassa urheilupainotteisen koulun kahdeksasluokkalaiset oppilaat ilmiantoivat maaliskuun lopussa 55-vuotiaan englanninkielen opettajansa. Naisopettaja oli ilmaissut oppitunnilla sodanvastaisen mielipiteensä.

Yksi oppilaista nauhoitti keskustelun, ja nauhoite luovutettiin viranomaisille. Kuznetsovan mukaan ei ole varmaa, ilmiantoivatko opettajan poliisille oppilaat vai heidän vanhempansa. Opettajaa vastaan on nostettu syyte valeuutisten levittämisestä Venäjän armeijasta.

Pietarissa eläkeläisrouva ilmiantoi maalis–huhtikuun vaihteessa taiteilija Aleksandra Skotšilenkon, joka oli vaihtanut supermarketin hyllyjen hintalaput sodanvastaisiin viesteihin.

Tämä on uusi suuntaus, mutta ilmiantoja ei ole tuhansia tai satojatuhansia, kuten neuvostoaikana. Sanoisin, että toistaiseksi liikutaan kymmenissä tapauksissa.

Tätä joutaakin arvostella. Sillä selitettiin asia kuinka hyvänsä, niin Venäjä on Ukrainassa rikollinen hyökkääjävaltio, sen sotilaat ovat syyllistyneet siviilien murhaamisiin ja koko Venäjän toimintaa saa ja pitää arvostella. Ukraina käy täysin oikeutettua puolustussotaa, sillä on oikeus ajaa hyökkääjä pois ja jokainen Ukrainalle lahjoitettu panssari, tykki, kranaatti ja ohjus menee hyvään tarkoitukseen.

Tästähän ei ole epäselvyyttä.

Tuli vaan mieleen se, että mitä täällä lännessä sen yhtä lailla mainostetun sananvapauden kanssa tapahtuu kun se samalla Venäjän vastaavaa perustellusti arvostelee. Mitenkäs se menikään se EU:n uusi digitaalipalveluja koskeva laki?

Lain tavoitteena on varmistaa tiukemmat seuraukset alustoille ja verkkosivustoille, joilla julkaistaan kiellettyjä sisältöjä. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi vihapuhe, disinformaatio ja kuvat lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Disinformaatiolla tarkoitetaan tarkoituksella levitettyä väärää tai harhaanjohtavaa tietoa.

Kiellettyjä sisältöjä?

Vihapuhe?

Disinformaatio?

Väärä tai harhaanjohtava tieto?

Mitä eroa on tällä ”disinformaatiolla” ja Venäjän armeijaa koskevilla ”valeuutisilla”? Ei oikeastaan mitään, sillä ne, jotka lait ja käytännöt määrittelevät perustelevat määrittelynsä sillä että ”me olemme oikeassa, meidän kanssa eri mieltä olevat ovat väärässä ja meidän toimintamme pohjautuu tiettyihin poliittisiin periaatteisiin joista ei suostuta keskustelemaan”.

Ja mitäs tapahtuu Suomessa? Näiden ilmiantojen kanssa? Näiden Hesarinkin perustellusti halveksimien ilmiantojen? Ei tarvitse mennä kuin viime vuoteen:

Ministeriö haluaa kitkeä vihapuhetta – raportti suosittaa: some-agentteja, antitrollien armeija ja ilmianto-organisaatio.

Loppuraportissa on listattu 25 toimenpidesuositusta. Ensimmäisenä on mainittu ”Trusted flagger” -tyyppisen organisaation perustaminen, joka voisi ilmiantaa vihapuhetta.

Toimenpiteen tarkoitus on tervehdyttää keskustelukulttuuri. Vaikuttajat voisivat olla järjestön tai viranomaisen ylläpitämiä ja kouluttamia. Panelistit ehdottavat, että Kyberturvallisuusvirasto voisi olla asiassa mukana. Panelistit uskovat, että into vihapuheen ylläpitämiseen hiipuu, jos alustat täyttyvät rakentavista mielipiteistä.

Lisätään vielä tämän työryhmän ehdotus:

Vihapuheesta ja syrjinnästä irtisanoutuminen nostetaan jo vaaleissa ehdolle asettumisen kriteeriksi.

Kuulostaako sananvapaudelta?

Muistutetaan, että ”vihapuhe ja disinformaatio” on täysin poliittisesti määritelty asia ja sen määrittelee poliittinen valtaeliittimme. Samoin ”Venäjän armeijaa koskevat valeuutiset” ovat poliittisesti määritelty asia jonka puolestaan määrittelee Venäjän poliittinen valtaeliitti. Kumpikin valtaeliitti haluaa ilmiantajia koska se haluaa säilyttää ehdottoman valtansa.

Mitä eroa niissä on?

Tässä voi muistuttaa siitä, mitä olen sanonut jo monta kertaa aikaisemminkin:

Valtakoneiston, virkakoneiston ja valtamedian perusteltu – ankarakin – arvostelu ei ole rikollista, vaan se kuuluu olennaisena osana sekä sananvapauteen että ihmisoikeuksiin. Jos tämä arvostelu aiotaan hiljentää millä tekosyyllä ja millä keinoilla hyvänsä, niin kyseessä on mielivalta.

Tämä koskee Venäjää. Tämä koskee Suomea. Ja tämä koskee EU:ta. Ja niin Suomessa kuin EU:ssa olen ennustanut ennenkin että ne ihmiset, jotka eivät hyväksy monikultturismia, ilmastohysteriaa ja kaikenlaista LGBTQTiiTyy-muotia tulkitaan automaattisesti putinisteiksi. Vihapuheen ja disinformaation levittäjiksi. Koska se on niin helppoa. Sitä ei tarvitse edes perustella.

Ehkä tämäkin blogi tulkitaan putinistiseksi. Me emme pysty vaikuttamaan Venäjän sananvapauteen. Mutta emmehän me pysty vaikuttamaan omaankaan sananvapauteemme.

Turvat kiinni. Niin idässä kuin lännessä. Antakaa poliittisen eliitin ja valtamedian määritellä, mitä saa sanoa ja ajatella.


25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni perussuomalaisten puoluesihteeri kirjoitti jossain taannoisessa paimenkirjeessään, että vallitsevan koneiston perimmäinen tavoite on perussuomalaisen puolueen kieltäminen. Nykyisten uutisten valossa tämä näyttää entistä uskottavammalta tulevaisuudenkuvalta. Jos näin käy, niin voi vain kuvitella, mitkä ovat seuraukset.

PS-lehdenjakaja

Olavi Koskela kirjoitti...

Niin, asiallinen ja perusteltu arvostelu on voitava erottaa pelkästä veetuilusta, jota sitäkin kyllä riittää. Jälkimmäiseen tehoaa yleensä asiallinen provosoitumaton perustelu siitä, miksi veetuilija on väärässä. No, patologiset jankkaajat ovat tietysti eri asia. Mutta meiskaaminen jostain vihapuheesta tai disinformaatiosta, ja kaikenlainen sananvapauden rajoittaminen osoittaa vain sen, että valtaapitävät ovat väärässä ja tietävät sen oikein hyvin. Heidän kohdallaan kyse on vain vallasta ja siinä kiinni roikkumisesta kaikin keinoin ja voimin. Ryssänmaallahan tämä touhu on mennyt jo täysin överiksi, ja toivottavasti tulee päivä, jona kansalaiset vaativat Kremlin ukot tilille äärimmilleen jatketusta härskistä valehtelusta ja vallan törkeästä väärinkäytöstä.

Nils-Aslak kirjoitti...

Tällaiset asiat vaativat tiukempaa ymmärryksen hallintaa.
Eilen A-studiossa puhuttiin venäläisten sotilaiden Ukrainassa tekemistä raiskauksista ja se oli esimerkillistä tiedonvälitystä myös minun mielestäni.

Sitten taas jos minä kirjoitan Ruotsissa tapahtuvien raiskausten määrästä (10.000/v, vrt. Suomi 1.000), niin siitä tulee tuomio, koska se on vihapuhetta. Ja nimenomaan naiset tuomitsevat Ruotsin (Suomen) raiskauksista puhumisen ja neitipoliisi Jari Taponen tietysti ensimmäisenä.

Minun ymmärryksen hallintani ei riitä tämän pidemmälle.

Qroquius Kad kirjoitti...

Enpä ihmettelisi, jos Imperialistinen Roistovaltio Ryssä perustaisi Pavlik Morozovin Ritarikunnan, jolla palkitaan ansioituneita ilmiantajia.

Työtoverinsa ilmiantanut palkitaan 2. luokan ansiomitalilla, esimiehensä tai opettajansa ilmiantanut 1. luokan.
Kaukaisemman sukulaisensa tai putininvastaisen toimittajan ilmiantaja palkitaan 2. luokan ritariristillä, lähisukulaisen tai merkittävässä virassa olevan ilmiantaja 1. luokan.

Ritarikunnan suurristillä palkitaan vanhempiensa, sisarustensa tai valtionjohdon ilmiantaja.
Korkein ansio on Pavlik Morozovin Ritarikunnan suurristi Rakkaan Johtajan Putinin kuvalla;
sen saa itsensä ilmiantaja.

Eipä Suomen NÄNnistinen Tasavalta itänaapuristaan paljoakaan eroa tässä suhteessa;
ilmiantoperusteet vain ovat erilaiset.

Enole Musk kirjoitti...

Irstaintahan tässä on on se että samat ihmiset jotka nyt huutavat sananvapauden kuolemasta olivat aikaisemmin sitä mieltä että Twitterillä ei ole velvollisuutta antaa tilaa kaikille mielipiteille, koska kyseessä on yksityinen yritys.

"Rules for thee, but not for me"

Anonyymi kirjoitti...

Lisäksi netissä saa sivuston ylläpitäjä tolkuttomat sakot, jos siellä julkaistaan jotakin kiellettyä. Kätevä pelote! Lapsiporno nyt tietenkin täytyy kitkeä pois, mutta se ikäänkuin rinnastetaan törkeydessään vihapuheeseen. Onko muuten sitä vihapuhetta vieläkään laissa määritelty ja jos ei, niin tulkinnanvaraa löytyy ja mikä on se taho, joka sen määrittelee; uusi ilmiantoviraston käsittelyosasto lakimiehineen?

Olisi mielenkiintoista tietää, kenen kuningasajatus tämä on ollut ja miksi tällaiseen vapaudenriistoon on menty sankoin joukoin mukaan? Käsittämätöntä touhua nykypäivän Euroopassa! Osoittaako syyttävä sormi naissukupuoleen, joka itseriittoisuudessaan jyrää kaikki miehet/toisinajattelijat. Wir schaffen das, totesi Angela Merkelkin, joka tuputti omaa lääkettään koko EU:lle ja jo nyt on nähty, mihin ahdinkoon on maansa vienyt. Eikä kysymys ole pelkästään maahanmuutosta.

Rouva Ano

Kumitonttu kirjoitti...

HYvä kirjoitus. Venäjällä on omat ongelmansa mutta niin on meilläkin. On lapsellista uskoa, että meidän johtajamme olisivat millään muotoa parempia kuin Venäjällä. On vaikea käsittää miksi ihmiset uskovat omia johtajiaan - niin Venäjällä kuin Suomessa. Molemmilla on sama tavoite - pysyä vallassa ja saada mahdollisimman hyvä elintaso.

Marin on kammottava esimerkki epäpätevästä johtajasta, jonka oikea paikka olisi kaupan kassa eikä pääkanisteri. Hänen osaamisensa on niin luokattoman huono että sillä ei pitäisi johtaa mitään organisaatiota - varsinkaan valtiota. Mutta jos ihmiset haluavat tätä, niin sitten näin. Paljastuu demokratian ongelma.

Perheessä jossa lapset päättävät asioista mennään aivan takuulla pahoihin ongelmiin, joita Yrjö Perskeles näkee varmasti joka päivä työssään. Asioista pitää päättää se, joka tuo elannon (sic) perheeseen. Demokratiassa asioista päättävät ihmiset, jotka eivät tuo elantoa vaan kuluttavat.

Itse en usko että demokratia korjaantuu äänestämällä. Persujen muuttuminen ylikansallisten organisaatioiden kannattajaksi johtuu vain siitä, että sen johto saa helvetin hyvän taloudellisen turvan itselleen. Ei kannata potkia aisan yli, siitä tulee vain mustamaalatuksi ja lähtee elinkeino alta.

Kiinalainen kulttuuri perustuu konfutselaisuuteen, jossa johtava ajatus on, että hallitsija kohtelee kansaa hyvin ja kansa on kuuliaista. Se on aivan perustavalla tavalla erilainen filosofia kuin länsimainen sosialismiin perustuva ideologia. Meidän silmissämme Venäjä on roistovaltio joka tappaa siviilejä Ukrainassa. USA kävi sotaa Irakissa, jossa kuoli MILJOONA ihmistä sodan takia. Ei Hussein ollut mikään pyhimys, mutta ei sentään mikään Bush.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle, Olavi Koskelalle, Nils-Aslakille, Qroquius Kadille, Enole Muskille, Rouva Anolle ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

PS-lehdenjakaja: Tuo tulevaisuudenkuva on hyvinkin mahdollinen. Eritoten jos persuilla gallupkannatus alkaa nousemaan liikaa.

Olavi: Ja veetuilukin tulee sallia, jos ei sentään ihmiseen kohdistuvaan väkivaltaan kehoteta. Ja niin kuin sanoit, niin kyse on vallasta ja sen säilyttämisestä.

Nils-Aslak: Joo, ei minunkaan ymmärrykseni hallinta pidemmälle riitä.

Qroquius Kad: Venäjällä ollaan varmaan menossa tuohon. Ei vain pitäisi ottaa oppia sieltä. Mutta näköjään otetaan.

Enole Musk: Tuo on täysin totta. Sananvapaus halutaan, mutta vain sertifikoiduille ihmisille.

Rouva Ano: Ei sitä vihapuhetta vieläkään olla määritelty eikä määritelläkään vaan se halutaan tietoisesti pitää blankopykälänä. Ja nykyiset ns. tiedostavat naiset ovat kyllä tässä oikein innolla mukana tosin eivät he tätä ole sinänsä keksineet.

Kumis: Tuo perhevertaus on hyvä ja vielä joku aika sitten poliitikkomme ymmärsivät että raha täytyy tienata ennen kuin sen voi jakaa.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Niin. Kun 2015 tuotiin kutsusta pari divisioonaa entisiä sotarikollisia yms, jotka tulivat perseilemään sekä raiskaamaan naisia sekä tyttöjä, niin nyt YLE raportoi Ukrainassa joukkoraiskauksista jne. Mikä toki on karmeat tietenkin ja syylliset oikeuteen jos mahdollista. Mutta alkoi pikkuisen jälleen ns ärsyttämään, kaksinaismoralismi verorahoitteisen mediatalon osalta. Näiden kunniakansalaisten osalta on ollut sellaista peittelyä, valkopesua, valehtelua, harhaanjohtamista sekä syylistetty kantasuomalaisia. Ja poliisi Ohisalon johtamana toteaa valheita ja vähättelyä. Tyyliin " pojat on poikii" tai " on normaalia että tutustuvat tyttöihin, toki eri kulttuurit törmäävät " tms kuraa. Olisi hienoa nähdä, kun esim YLE laittaisi samat resurssit tekemään juttua sisäisestä turvallisuudesta. Ja ihan että tulisi suoraa tekstiä ja puhetta, ilman poliittisia kytköksiä. Ja sitten minä heräsin.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, kielletään vihapuhe, disinformaatio ja ja kuvat lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

MitVit, mitä on vihapuhe?
Onko tunteiden, siis muunkin kuin halihali, pusipusi, näyttäminen kiellettyä. Millä perusteella? Onko kritiikki enää sallittua. Saako ministeriä kritisoida, entä urheilijaa, muusikkoa, näytelmää...

Kuka määrittää mitä on disinformaatio? Näyttää siltä, että kuka hyvänsä vasemmistolainen ”asiantuntija”, siis itserakas busybody, on pätevämpi kuin Nobel-palkittu, oikea asiantuntija. Osa oikeista kiistanalaisista teorioista hyväksytään vasta kun vastustajat ovat haudassa. Esimerkkinä vaikka mannerlaattojen olemassaolo ja liikkuminen. Myös tulkinta vaikuttaa, ”maapallo on pyöreä” – ei tietenkään ole totta vaan disinformaatiota. Kaikkihan me tiedämme, että maapallo on navoilta litistynyt ja päivätasaajalta pullistunut. Mikä muuten on Higgsin bosonin massa? Mistä johtuu linnunradan keskustan voimakas gammasäteily?
Mistä on tarkoitus löytää näitä kuurnimaan kaikkien alojen erikoisasiantuntijoita? Tuhansia asiantuntijoita. Kuka niille muuten maksaa palkan.

Kuvat lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä, täällä haisee olkinukke. Olen mten hommannut lemput hommista ja opiskelupaikasta ja passituksen tiilenpäitä lukemaan yhdelle lapsipornoharrastajlle. Eikä ollut edes vaikeaa, siis kun kävi selväksi mitä kuvia sillä oli. Ei kukaan laita semmoisia omaan lärvikirjaan tai twiitaile nitä.Eikä ne kiinosta tai kiihota kovin monia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Lisätään vielä, kun itse harrastan ja pyörin musiikki piireissä, niin hommahan on mennyt osittain överiksi. En niitä lähde yksilöimään, mutta olisiko Chisu hyvä esimerkki? Hänellä oli rastat hiuksissa. Naurettava Haloo. Naurettavia juttuja on kyllä koettu. Esim, jos kehun jonkun valkoihoisen groovea ja legendaarisuutta, niin on kuultu kommenttia, että musiikki maailma on rasistinen. Ai jaa. Mitäs toi Michael Jackson esim? Tai Whitney Houston? Yms. Aretha Franklin, Diana Ross etc. Onhan niitä. Naurettavaa. Nykyään vielä enemmän. Täysin kyllästynyt tähän blm kuraan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Pyssymiehelle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kaksinaismoralismi on tässä oikea sana. Ja Ylehän ei uhraa voimavarojansa muuhun kuin kasvojensa ainakin kuviteltuun säilyttämiseen.

Pyssymies: Kai se on niin, että tunteiden, nimenomaan oikeiden tunteiden näyttäminen on sallittua ja suotavaa. Vihatakin saa, kun vihan kohde on oikea. Termi ”asiantuntija” on nykyisin kärsinyt totaalisen inflaation. Ja se, että lasten seksuaalinen hyväksikäyttö laitetaan samaan koriin määritellyn vihapuheen kanssa ei ole edes olkinukke vaan täysin tarkoitushakuista toimintaa.

Ano2: Chisu on hyvä esimerkki, samoin kuin Maustetyttöjen kohtelu. Itse sinänsä kuuntelen enempi vanhaa progea ja sehän on valkoisten miesten musiikkia melkein täysin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin olen väitellyt tästä musiikista. On totta, että rumpujen soiton taustalla historia tulee intiaanien osalta. Kyllä, olen tästä väitellyt erään titityyn kanssa. Itse asiassa pariskunta. Täysin fanaattisia ns suvakkeja. Olin ihan järkyttynyt siitä, miten ne olivat täysin hysteerisia siitä, miten rasistisia me suomalaiset olemme yritin siinä sanoa. Ettei pidä paikkaansa. Melkein kävivät päälle, kun sanoin, että rahoitu ja kuuntele. Sanoin että maahanmuutto on ok, kunhan siinä on järkeä. Tuli melkein tappelu. Molemmat nainen ja mies huusivat kiljuen järjestysmiestä, kun olin sanonut mielipiteeni. Uskomatonta. Täysin fanaattisia hulluja.

Anonyymi kirjoitti...

Toimittajat ilman rajoja rankkasivat Suomen lehdistönvapausindeksin sijalle viisi. Turhan hyvä sijoitus. Oikeampi olisi viidestoista tai huonompi. Toimittajat ilman rajoja eivät varmaan ole mitanneet oikein tai kriteereissä on puutteita.
https://yle.fi/uutiset/3-12427390

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tällaisia tyyppejä valitettavasti löytyy.

Ano2: Suomen lehdistönvapauden sananvapauden tila on erinomainen. Lehdistön ulkopuolella olevien ihmisten sananvapauden tila on taas ihan eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

Stadin Pravda ei tietenkään näe hirttä omassa silmässään. Ylelläkin välillä tulee sentään konservatiivista näkökulmaa. Hyvin harvoin tosin, mutta Pravdasta sellaista on turha etsiä.

Kauankohan mahtaa puulaaki pysyä pystyssä? Minulle kun ei kelpaa edes ilmaisnumerot, niin mistä tilaajat tulevat? Tosin olen kyllä jo monia vuosia ihmetellyt sitäkin, miksi eräät läheiset sukulaiseni katsovat lähes kaikki ylen iltauutiset.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Tilaajathan varmaan vähenevät mutta maisostuloillahan nuo lehdet pärjäävät. Ja kun varteenotettavaa vaihtoehtoa ei ole, niin mainostaminen jatkuu.

Trilisser kirjoitti...

Sen verran tuohon muutaman kommentoijan virtaamaan musiikkijuttuun, että ihmetyttää miksi niin moni eurooppalaista valkoista kulttuuria ihaileva kansallismielinen jopa vihaa kaikkein eurooppalaisinta ja "valkoisinta" musiikkia eli klassista musiikkia? Jos katsoo sinfoniaorkestereita, niin harvassa ovat "värivammaiset" ja mehumattilaiset soittajat. Ja vaikka olen jonkin verran seurannut klassista musiikkia yli 25 vuotta, niin yhtään mustaa kapellimestaria en tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Esplanadin kaaharista Yle uutisoi, että kaveri oli aluevaaleissa PS:n ehdokkaana, mutta ei maininnut, että oli aikaisemmin ollut Eija-Riitta Korholan avustajana Brysselissä.

Jos poliisi ei takaa-ajettavan rikollisen tuntomerkkejä ilmoittaessaan saa sanoa ihonväriä tai kansalaisuutta, Ylellä puolueen mainitseminen kaaharin yhteydessä ei ole muuta kuin halua päästä rokottamaan puoluetta, jota inhotaan siellä ja muissa tiedostavissa piireissä. Tosin kerran olin pudottaa silmät päästäni, kun Hesari kirjoitti Halla-ahosta "yhtenä Suomen suosituimmista poliitikoista!" Taisi sattua vahinko, joka pääsi livahtamaan lehteen.

Näkisipä vielä sen päivän, kun Hesarissa tehdään kokosivun juttu pyöräilevästä kansanedustajasta, joka varmaan on saanut samanlaisia tappouhkauksia kuin Suldaan Said Ahmed, jonka täytyy samasta syystä käyttää taksia puolen vuoden aikana 6500 euron edestä.

Rouva Ano
-TR- kirjoitti...

Se on pysäyttävä tunne kun Ukrainan asiassa huomaa olevansa suvakkien kanssa samaa mieltä.

Toisaalta sitten samat suvakit raivoavat pää märkänä miten se että Elon Musk osti Twittetin on maailman pahin asia.

Anonyymi kirjoitti...

Taponen aka pyllytär twiitailee helleaallon intiassa johtuvan ilmastonmuutoksesta, siis CO2 määrän lisääntymisestä. 1840-luvulla, 1880-luvulla ja myöhemminkin, 1906 ... on alueella ollut parikymmentä fahrenheitiä kuumempia helteitä. Siis siellä kuoli väkeä kuumuuteen. https://newtube.app/TonyHeller/DdmWvkv

Saisikohan taposen kankeloitua disinformation levittäjänä? Miksei?

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Liekö tuo klassisen musiikin vieroksuminen jotain Kansan Syvät Rivit -ajattelua, että klassinen musiikki on alunperin aatelisherrojen elitismiä?
Siksi muurahaiskansalaisen ei sovi arvostaa sitä leimautumatta itse herranketkuksi tai pahempaa;
sellaiseksi pyrkiväksi kiipeilijäsiipeilijäksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Triliiserille, Rouva Anolle, TR:lle, Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Trilisser & Qroquius Kad: En ole tullut ajatelluksi asiaa. En ole kyllä kuullut että sitä erityisesti vihattaisiin. Sitä ei vaan kuunnella. Johtuu siitä, että klassista musiikkia pitää asettua ihan asiakseen kuuntelemaan. Se ei ole varsinaista autoradiomusiikkia.

Rouva Ano: Eivät sentään tehneet juttua ”äärioikeistolaisesta terrori-iskusta”. Mieli olisi ehkä tehnyt mutta hepulla viirasi päässä sen verran selvästi että ei iljetty.

TR: Joo. Sananvapaus näköjään pelottaa kovasti.

Pyssymies: Eipä saada Taposta virastaan pois ellei hallinto vaihdu ja kun katsoo gallupeja niin tuskin vaihtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Klasarihan on parasta automusaa. Saa kuunnella rauhassa ja kovalla. Mulla on tikulla puoli teraa klassista, yksi tera rockkia. Ei tarvi yleä kuunnella.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Nämähän ovat makuasioita. Vaikka itse olen progemiehiä ja tykkään myös klassisesta niin autolla ajaessa tykkään kuunnella Järviradiota.

Ja Tinahatulle jätän lopulliset jäähyväiset. Etsi joku toinen paikka showllesi. Olet saanut pitää sitä jo tarpeeksi pitkään. Minä kyllästyin siihen.