perjantai 6. toukokuuta 2022

PIENTEN IHMISTEN PAKKOPANKROTTI

Muistutetaan lukijaa siitä, että me suomalaiset asumme Euroopan unionin kuuliaisessa maakunnassa joka harvemmin pistää hanttiin hurjimpiakaan suunnitelmia. Tätä on blogissa käsitelty ennenkin mutta muistutetaan asiaa tuoreen uutisen perusteella. Jo otsikko on varsin hyytävä:

Euroopan komissio kaavailee mittavia pakkoremontteja suomalaisten koteihin.

Ja uutinen tiivistettynä:

Jos Euroopan komission ehdotus direktiivin muutoksesta menee läpi, Suomessa pitää korjata nopeasti 35 prosenttia rakennuskannasta. Remontit voivat olla mittavia vanhemmissa asuintalossa.

EU:n jäsenmaiden täytyisi korjata huonoimpiin energialuokkiin kuuluvat rakennukset noin kymmenen vuoden kuluessa.

Asuinrakennuksista halutaan mahdollisimman vähäpäästöisiä ja energiaa vähän kuluttavia.

VTT on arvioinut ympäristöministeriölle, että Suomessa ehdotus tarkoittaisi lähes puolta miljoonaa asuinrakennusta.

Komission korjausvaatimus koskisi niitä omakotitaloja, rivitaloja ja kerrostaloja, jotka kuuluvat nykyisin energialuokkiin G, F ja E. Rakennusten korjauskulut voivat VTT:n mukaan nousta yhteensä 13,7 miljardiin euroon.

Hyvin suuri osa näistä pakkoremonteista koskee eläkeläisten omistamia taloja. Pahimmillaan remontit voivat olla kymppitonnien suuruisia ja mistäs eläkeläiset sellaiset rahat kehittävät. Uutisen mukaan hallitus suhtautuu ehdotukseen varsin nuivasti mutta tulee muistaa että se sama hallitus on muutenkin esittänyt tavoitteekseen öljylämmityksestä luopumisen vuoteen 2030 mennessä. On tietysti selvää että jos ehdotus toteutuu niin silloinhan on palkattava vielä huomattava määrä virkakyöstejä jotka erikseen käyvät arvioimassa että mihinkäs EU:n määrittelemään energialuokkaan sadat tuhannet suomalaiset talot oikein mahtavat kuulua.

Tulee muistaa, että Suomi on jo muutenkin hiilinegatiivinen joten kyseessä on vain jollekin mielipuoliselle jumalalle suoritettava uhrilahja. Ja jos ihmistä rangaistaan kymppitonnien pakkomaksuilla niin yleensä hän on syyllistynyt johonkin varsin pahaan rikokseen. Mihin rikokseen nämä suomalaiset ovat syyllistyneet? Mitä pahaa he ovat tehneet? Ja kenelle?

Muistutetaan vielä, että jos Suomi olisi itsenäinen valtio, niin kyseistä esitystä ei oltaisi koskaan tehty. Kas kun se olisi kärsän työntämistä valtion sisäisiin asioihin. Kärsän työntämistä, jonka seurauksena hyvin moni suomalainen huusholli menee pankrottiin.


28 kommenttia:

Kalle Pelttari kirjoitti...

Eihän näitä remontteja aikaisemmin voi tehdä ennen kuin on saatu Italian remontit maksettua. Ja myös mahdolliset muiden Etelä-Euroopan maiden kunnostukset. Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista, SDP:n vaali- ja tunnuslause.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalle. Näin on. Suomen hallitus on ansiokkaasti irtautunut oma kansa ensin-ajattelusta. Tyttihän tästä muistutti:

https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2021/10/ari_koponen_tyttituppurainen.png

Anonyymi kirjoitti...


Kiitos Yrjölle aiheen esille nostosta. Luvassa on siis kymmenien tuhansien remontit hyvin monelle asunnolle. Tämä on murhenäytelmä vähätuloisille asuntonsa omistaville.

Kiinteistön energialuokan voi katuosoitteen perusteella tarkistaa sivulta:

https://www.energiatodistusrekisteri.fi/ethaku


Esimerkiksi Vuorimiehenkadulla Helsingissä vain seitsemällä kiinteistöllä on todistus ja nekin luokissa E ja F. Niitä odottaa ja kadun energiatodistuksettomia kiinteistöjä odottanee remontit.


Acc

Anonyymi kirjoitti...

No joo. Tuli ensimmäisenä ajatuksiin juurikin nuo Italian energiaremontit, niitä tehdän suomalaisten rahoilla. 110% maksaa valtio, ei juuri sinä suomalainen, lisäksi että maksat itse omat remonttisi.
Kääk sanoi Roope ja Aku Ankka!
Loistavaa ilmastouskonnon mukaista sanoo vihernatsi Suomen hallitus.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Yk:n agendat 21 ja 2030 etenevät sekä niitä komppaa mukavasti wef:n The great reset.

Suomi noudattaa agendaa orjallisesti kun taas muualla se ei ole edes ohjenuora.

YouTubesta Rosa Koire ja katsomaan mitä nuo agendat sisältävät...


Meitä ei tästä pelasta kuin sota ja veriset vaatteet, jos enää nekään.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

TervehdysAcc:lle, Huru-ukolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Acc: kiitos tuosta lisäyksestä.

Huru-ukko: Joo, Suomihan on upottanut suomalaisten rahoja tuohon suuntaan ihan urakalla.

Tvälups: Hyväuskoisia hölmöjä vedätetään. Valitettavasti niitä on hallituksessamme.

Anonyymi kirjoitti...

Ylenanto uutisoi eilen kuinka professori Minna Halmeen mukaan ruoka on Suomessa liian halpaa ja siksi sen hinnannousu on oikein mukavaa.
Ruokaa menee haaskuun ja ilmastonmuutos - oikein ilahduttavat argumentit tuollakin valtion syöttiläällä perusteluinaan tälle mielipiteelleen.

Bensiini on nyt Suomessa euroopan kalleinta, ja tältä etuasemalta emme tule enää tippumaan! Muissa Euroopan maissa hallitukset ovat suorittaneet veronalennuksia kansalaisia auttaakseen; Norjassa ja Ruotsissa myöskin sähkön hintaa kompensoidaan valtion toimesta. Ei tapahdu täällä, päinvastoin. Ja rahaa kyllä löytyy jaettavaksi kunhan sen saajana ei vain ole kotimaiset veronmaksajat. Ukrainaankin toimitetaan sotilaskalustoa noin viikon-parin välein mutta sisältö pidetään salassa ettei muurahaiskansalaiset pääse siitä selville. Miksemme tee sanoin kuin Sveitsi, Itävalta tai Irlanti? Eivät toimita mitään ja silti välittyvät tuomisemisilta?

On tämä prklettä!

-Tvälups-

Catilina kirjoitti...

Katsos heppatytöt _vihaavat_ kansallisvaltiota, ihan kuten minä _vihaan_ liberaaleja ja heppatyttöjä. Me emme ole vain eri mieltä. Me vihaamme toisiamme aivan viskeraalisesti. Mikään hinta ei ole liian kallis vihollisen täydellisestä ja mieluiten hitaasta ja tuskallisesta tuhoamisesta.
Heppatytöt kuvittelevat, että kun kansallisvaltiot setämiehineen on tuhottu, päästään ihquun ja ihanaan maailmankylään, jossa kaikki on vain kumbayaa, ilmavaa riisiä ja mukavia pelihetkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista. Haluaisinpa kuulla näistä remonteista EU:n suurkaupungeissa kuten esim. Pariisissa ja Roomassa, jossa on aika reippaasti sitä vanhempaa rakennuskantaa. Mutta ei kai tällaista ota tosissaan taas muut kuin suomalaiset ja jo omaksutun tavan mukaan etuajassa. Olisi vaan unioni pysynyt lestissään eli tulli- ja kauppaliittona, eikä työntänyt kärsäänsä joka elämänalueelle! Olisi kaikilla paljon helpompaa, paitsi tietysti niillä, jotka sieltä leveän leipänsä hankkivat; siksi kai uusia aluevaltauksia tehdään koko ajan.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Mietitäänpä:

Saksa lahjoo Italiaa, Ranskaa ja Espanjaa pysymään rahaliitossa. Tämä tarkoittaa n kappaletta lisää "kertaluonteisia" tukipaketteja. Suomen velaksi eläminen on ollut aivan hillitöntä 90-luvun lamasta lähtien (pieni hidastuminen oli Nokian huippuvuosina). Suomi tekee jatkuvasti alijäämäisiä budjetteja, eikä Marinin hallitus edes yritä korjata tilannetta. Työllisyysastetta hehkutetaan, mutta työlliseksi lasketaan myös tunnin viikossa töitä tekevä tai ns. 9 euron orja. Suurtyöttömyys ei ole hävinnyt minnekään, ja sempä takia tänä vappuna katkaistaan eläkeputki. Verotus on tapissa ja ehkäisee tehokkaasti talouden kasvua. Samanaikaisesti pitäisi rahoittaa maakuntahimmeli ja vihreä siirtymä. Haittamaahanmuutto jatkuu jatkumistaan ja Venäjää vastaan pitäisi aseistautua. Fennovoiman ydinvoimala ei toteudu. Valtionvelkojen lisäksi sekä kuntatalous että yksityistaloudet ovat vahvasti velkaantuneita. Jos nyt kolmannes rakennuksista pitää remontoida pullotiiviiksi, se tarkoittaa valtaisaa lisävelkaantumista ja myös vuokratasonjen nousua. Ulkomaisia investointeja ei ole näköpiirissä mikä taasen johtaa varmuudella valtion luottoluokituksen laskuun, joka tarkoittaa korkojen nousua ja lisävelkaantumista. Lisäksi turve on luokiteltu ei-uusiutuvaksi energiamuodoksi, ja toisaalta EU väläyttelee sitä, että maapinta-alasta pitäisi noin 30% palauttaa luonnontilaan.

Sanokaa, miten tämän voisi vielä huonommin pelata? Eihän tästä jää kiveä kiven päälle!!

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Saarikko ei pysty asettumaan tavallisen köyhän suomalaisen asemaan. Vielä vähemmän nämä komission hienohelmat.

Tapsa vaan

Professori kirjoitti...

Nuo Italian remontit tulivat minunkin mieleeni. On kyllä aika uskomatonta, että muutama vuoskymmen eurooppalaisten sosialististen utopioiden kaatumisen jälkeen ollaan Euroopan Unioniin rakentamassa hyvin samanlaista pakkovaltaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei hätiä mitiä, jos tämä Ukrainan konflikti aiheuttaa viellä paljon pahempaa tms alkaa levitä, ei enään tarvi murehtiä tätä, kun saadaan korjata paljon suurempaa ja enemmän, tosin varmaan sekin laitetaan SUomalaisten maksettavaksi sitten ...

-jpt-

Qroquius Kad kirjoitti...

Ukrainassa on sota ja veriset vaatteet, mutta siellä sitä remonttitarvetta vasta onkin.
Yritetään ajatella posetiivisesti eli veivataan väkisin ulos kitinää:

ehkä Putler kuolee lähitulevaisuuden leikkauksensa komplikaatioon, joka voi olla aito tai aiheutettu.
Ukrainan sota loppuu ja EU-maiden rakennusyrittäjien mielenkiinto kohdistuu sinne, eikä jotain Suomen vähäpätöisiä keksittyjä remppatarpeita enää huomioida muualla kuin hallitustyttöjemme keskinäisissä kiukkukitinöissä.

Enpä ole erityisen toiveikas sen suhteen, mutta eihän posetiivin kitinäkään ole iloista.

Anonyymi kirjoitti...

Typerä ehdotus, miksi aina vainotaan omakotitaloja, kustannustehokkaasti rakennettuja, toimivia taloja.

Taloni on rakennettu juuri ennen I energiakriisiä, sähkölämmitystaloksi. Rakenne on rakennettu itsestään kuivuvaksi, hallitun lämpövuodon avulla kuivuvaksi. Lämmitys ei sisällä muita likkuvia ja kuluvia osia kuin patteritermostaatit. Ei pumppuja, polttimia, lämmönvaihtimia, kattiloita tai muita kalliita vaihdettavia värkkejä. Lämmitysjärjestelmä kestää pakkasen, sähköpiuha ei halkea ja ala vuotaa vaikka tulisi pitkä sähkökatkos pakkasella.

Taloa ei ole "korjattu" myöhempien aikojen hysteeriöiden mukaiseksi. Ei ole tehty pullotaloksi, ei ole lisäeristetty niin, että kastepiste olisi seinän sisässä taloa homehtumista aiheuttamassa. Miksi - onko asukilla ollut viisautta, näkemystä ja ennakkotietoa tulevasta. Ei, nykytiedon valossa tyhmät korjaukset on jätety tekemättä, koska ne eivät ole olleet kustannustehokkaita. siis liian kalliita aiheuttamaansa säästöön nähden. Siksi talo lie jotain ÖÖ-luokkaa.

Mikä nyt eteeen, pitääkö rakentaa mökkitontille talviasuttava pikku talo viralliseksi ympärivuotiseksi asunnoksi. Mökki toki on ympärivuotisesti asuttava mutta lie ympäristöuskonnon vastainen sekin. Lämpiää puilla, oman tontin puilla.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

OT mutta niin ajankohtainen

Nahkatakkisosialistit riidoissa. Kim ja Marin kinaavat NATOsta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/14d1a524-6c17-4abc-9e47-2cbdceaf183d

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a. Tuossa muisteltiin 90 - luvun lamaa taikka romahdusta. Ei varmaan mitään opittu siitä. Tai opittiin, mutta ne jotka siitä oppivat, ovat suurin osa haudassa. Paitsi ne rosvot jne. Taisi olla joku Kepu silloinkin vallassa. Nythän menee taas niin lujaa, että velkaa on niin paljon, etteivät sitä lapsemme jne pysty ikinä maksamaan. Olenkin omilleni toistanut toistamasta päästyäni, että opiskelkaa ihan htin tosissanne. Varsinkin kieliä. Hyvinhän täällä on vielä toistaiseksi. Mutta alamäkeä mennään. Sitten tulee se syöksy. Jos se sato epäonnistuu, ja hinnat kohoavat ulottumattomiin monilta köyhiltä, joita on nyt yli miljoona, niin saapa nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin kun tuosta EU-tukipaketista keskusteltiin, kommentoin toisaalla ettei tuossa ole mitään järkeä ja sehän rikkoo vielä EU-perussopimustakin. Vaikka ei heti tule mieleen perussopimusta mitä EU olisi noudattanut. Muistaakseni ei ensimmäistäkään. Väitin että kokeillaan vaan miten typerät ehdotukset saadaan läpi kansallisissa parlamenteissa. Rahan saajat tietenkin kannattavat, mutta miksi maksajat kannattaisivat noin typerää diiliä?

Sain paskamyrskyn niskaani. En kuulemma ymmärrä taloudesta mitään. Tukipaketilla saadaan eurooppa nousuun ja meidän tuotteet kaupaksi. No minä siihen että, mehän voisimme antaa tuotteemme ilmaiseksi sen sijaan että annamme ensin rahaa millä ostaa tuotteitamme. Eihän ole varmaa ostavatko meidän tuotteita kun saavat rahat. Ja jos kauppias tekee sinulle nopean päättäjän tarjouksen, ota kaksi, maksa kuusi, teetkö kaupat?

Sitten olin putinintrolli, natsi ja ties mitä. Kysyin miten nuo edellä mainitut liittyvät asiaan, mutta kommenttejani ei enää julkaistu.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies mainosti sähkölämmitystä ja sehän on hyvä vieläkin. Sähkölaitteiden käytöstä aiheutuu yleensä lämpöhäviöitä, mutta lämmityksessä kaikki tulee otettua talteen. Poltettaessa menee yleensä piipusta lämpöä harakoillekin. Sähkölämmityksen päästöt tulevat sähkön tuottajilta. Jos se on ydinvoimaa, sen energiatiheys on, muistaakseni, satatuhatta kertaa suurempi kuin polttoaineilla tuotettu eikä piipusta mene taivaalle kuin vesihöyryä jäähdytyksestä.

Sähköä pitäisi suosia myös lämmityksessä mutta, kun sähkön tuotanto on ryssitty niin perusteellisesti Suomessakin "vihreällä siirtymällä". Ihmiset jotka vähiten energiasta ymmärtävät ovat päässeet päättämään. 80-luvulla sähköä oli riittävästi ja se oli halpaa, mutta sitten rupesivat politikot säätämään. Ovat saaneet aikaan ristiriidankin jota eivät edes tiedosta. Sähköautolla ajaminen on ekoteko mutta talon lämmittäminen sähköllä melkein rikollista.

DuPont kirjoitti...

Kiitokset taas hyvästä kirjoituksesta Ykältä. En nyt kommmentoi, koska asia jo sanottiin = paskaaks tässä nillittää enempää, kun asia on selvä.

Yksi kysymys on: Missä on Vasarahammer, kovin epäaktiivinen on ollut...? Oletan sinulla olevan enemmän tietoa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Catilinalle, Rouva Anolle PS-lehdenjakajalle, Tapsalle vaan, Professorille, jpt:lle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyvksistä. Oikeastaan Professori tiivisti asian ytimekkäästi eli:

”On kyllä aika uskomatonta, että muutama vuoskymmen eurooppalaisten sosialististen utopioiden kaatumisen jälkeen ollaan Euroopan Unioniin rakentamassa hyvin samanlaista pakkovaltaa.”

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös DuPontille. Meni kommentit ristiin. Kyllä Vasara ihan hengissä on mutta en tiedä vähäisen kirjoitusaktiivisuuden syytä. Twitteriä hän kyllä päivittää.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan, että kun ministeritason sekä virkamiesten tason ymmärtäjät, puhuvat vöiden kiristämisestä, niin on odotettavissa lukemattomia perheiden tuhoutumisia,sekä tragedioita. Näin minä olen sen ymmärtänyt kokemusten kautta. Puheet ovat juuri niitä. Läpinäkyvää. Puhutaan kansalle, että nyt on kiristettävä vyötä. Suomeksi. Olemme kusessa. Pieni pointti tähän. Enkä nyt kirjoita mistään rokotuksista. Suomessa on raportoitu ylisuuri kuolleisuus. Viime vuosien aikana. Olen aika htin varma, että itsemurhat olivat kasvussa. Monilla meni elanto jne. Ministerit selittävät että juu. Selvitämme asiaa. Ne mitään selvitä. Me esim surunauhassa selvitämme niitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olen samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä. Varmasti näkyy myös lasun osalta. Mutta siitähän ei puhuta. Ärsyttää suunnattomasti, että suomalaisten ruokahuoltoon, sekä perheiden suojelemiseen, ei riitä rahaa. Sen sijaan tuhotaan pelastettavissa olevat ihmiset. mikä johtaa bisnekseen. Lasun osalta. Bisnes yritykset tekevät päätökset, huostaanotoista. Aivan järkyttävää. Mutta kun perheet pyytävät apua normi menoihin, niin tulee uhkailuja, että huostaanotto. Sehän johtaa siihen, että tehdään itsemurha tai tapetaan koko perhe. Häpeän vuoksi. Uskomatonta. En voi vaan käsittää sitä, että näin on . Se voi koskettaa ketä tahansa. Olen sen itse nähnyt. minusta tämä on suuri vääryys tässä yhteiskunnassamme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tähän pitää täsmentää että yksityiset lastensuojeluyritykset eivät tee huostaanottopäätöksiä. Niillä ei ole siihen mitään oikeutta. Lastensuojelun sosiaalityöntekijät tekevät.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkin hieman asiaa. Seuraavan oikeellisuus kannattaa vielä varmistaa ennen kauppoja.

Energiatodistuksella osoitetaan rakennuksen energialuokka. Niistä luokkia E, F ja G uhannee remontointipakko.

Energiatodistusta ei vaadita asuinrakennukselta, jonka pinta-ala on alle 50 neliömetriä. Sitä ei myöskään vaadita vapaa-ajan asuntorakennukselta. Viimemainitussa saa asua 4 kuukautta vuodessa.


Johtopäätöksiä:

Energiatodistuspakollisuuden alaisen talon, jota ei ole järkevää remontoida sopivan energialuokan saavuttamiseksi, voinee paperilla muuttaa vapaa-ajan asunnoksi.

Luultavasti viranomaisten reaktio lopulta on kieltää vapaa-asunnot alueilta, jotka on kaavoitettu vakinaiseen asumiskäyttöön.

Pieni mökki voi olla pelastus. Tosin virkavalta voi muuttaa suurimmaksi ylärajaksi 40 neliötä ja sitten 30 neliötä ja sitten...


Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Acc ja kiitos lisäyksestä.