torstai 19. toukokuuta 2022

ONKS PUU MUOVIA, HÄ?

Euroopan Unionin niin päätökset kuin esitykset eivät ikeniä naurata yleensäkään ja joskus ne menevät kertakaikkisesti sille tasolle, ettei köyhän kansan järjenjuoksu taivu niitä tajuamaan. Niin kuin tämä tuore:

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi 16.-17.5. näkemyksensä Uusiutuvan energian direktiivin uudistamiseksi. Ympäristövaliokunnan näkemyksen mukaan metsäenergiaa ei jatkossa katsottaisi uusiutuvaksi energian lähteeksi. Suomen osalta tämä tarkoittaisi noin 20TWh poistumista uusiutuvasta fossiiliseksi, kun metsähaketta ei enää katsottaisi uusiutuvaksi. Määrä olisi suurempi kuin yli kahden Loviisan ydinvoimalaitoksen vuotuinen energiantuotantomäärä.

Sehän on tietysti selvää, että EU ei ole koskaan väärässä joten puu ei voi olla uusiutuvaa. Se metsäenergiahan tehdään, no, puusta. Tämä herättää kysymyksiä:

- Jos puu ei ole uusiutuvaa, niin louhitaanko sitä puukaivoksissa?

- Louhittu raakapuuaineshan ei ole valmista puitten rakentamiseksi joten kuinka, ja millä tavoin raakapuuaines rikastetaan?

- Kuinka rikastettu puuaines puristetaan varsinaisiksi puiksi? Kuinka oksat kiinnitetään?

- Kuinka ja kenen toimesta valmiiksi rikastetut ja puristetut puut juntataan maastoon? Miksi minä en ole koskaan nähnyt täysikasvuisten puiden istuttamista vaikka olen liikkunut paljon metsissä? Kuinka tämä istuttaminen on tapahtunut aikanaan, kun ei ole ollut konevoimaa?

- Minkähänlaista jäynää tämä näkemys tulee jatkossa tietämään kotien ja mökkien tulisijoille joissa poltetaan tätä ei-uusiutuvaa energiaa?

- Ja mitenkäs, kun puu ei ole uusiutuvaa niin onko se ehkä muovia? Olisikos meillä riemun paikka sillä sen myötä meilläkin on nyt muovilauttoja omissa vesissämme? Ikioma ympäristökatastrofi?

Muovilautta ja muovijätkät

Hotellin respassa jäädään odottelemaan EU:n päätöstä että vesi ei ole märkää joten siitä ei voi käyttää juomiseen, kasvien kasteluun ja tulipalojen sammuttamiseen.


53 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Sinänsä tuttua touhua myös Suomen oikeuslaitoksen taholta.

Legendaarinen Hannu Karpo esitteli viime vuosituhannella ohjelmassaan haastateltavansa vesiylioikeudelta saamansa päätöksen, jonka mukaan vesi virtaa ylämäkeen!
Uudemmassa tapauksessa, joka on tämä näköinen

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=35593

Kainuun käräjäoikeus tuomitsi syytetyn tahallaan aiheutetusta vesivahingosta:

juippi oli veetuillut poliisille niin, että oli joutunut putkaan.
Siellä hän edelleen veetuilun nimissä tukki WC-pöntön vaatteillaan ja lattiakaivon patjalla ja laski sitten putkaan yli 1 000 litraa vettä vetämällä vessaa yli 15 minuutin ajan.

Kun yhdessä huuhtelukerrassa on n. kuusi litraa vettä ja säiliön täyttyminen ottaa oman aikansa, on kertakaikkinen mahdottomuus laskea pöntöstä huuhtelemalla kuution verran vettä reilussa vartissa.

Mutta näin täytyi tapahtua, koska kerran Kainuun käräjäoikeus näin tuomitsi!

Juicea mukaillen:
Liian moni on korkeakoulusta
Liian harvalla hauis ja järki.

KKi kirjoitti...

Noni.

Taas näitä tapauksia. Juuriku luulee nähnensä kaheliuden ultimaattisen huipentuman, niin eiköhän EU tule ja lisää kahelius asteikkoa.

Olisi ihan kiintoisa keskustella jonkiun EU pöljän kanssa. Vaatisi tosin sitä bönjakkia ja tsuhnan kostoa jopa epäterveellisen määrän.

Vaan josko keskustelun kävisi muovilämmitteisessä saunassa hiilipellon laidalla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Hjuu, en erityisemmin pidä Juicesta mutta tuossa lauseessaan hän oli kyllä oikeassa. Ja jos asiasta on direktiivi että vesi virtaa ylämäkeen niin sehän virtaa. Kas kun siitä on Päätös.

KKi: Jep. Ei kannata sanoa että mikään ei enää yllätä. Kyllä yllättää. Eikä se EU-pöljä suostuisi keskustelemaan sinun kanssasi. Se soittaisi turvamiehet paikalle.

Anonyymi kirjoitti...

Ville Niinistö on iloinen, eu päätti oikein. Tuommoinen räikkö räähkä joutaisi sotkea suohon.

Pyssymies

Trilisser kirjoitti...

Ykä, en tiedä miten hyvin olet perehtynyt kommunismin historiaan, mutta jostain luin (ehkä Osmo Jussilan "Neuvostoliiton tragedia" tai Orlando Figesin "A People's Tragedy"), että ainakin osalla kommunisteja oli haaveena yhteiskunta, josta on hävitetty täydellisesti ihmisen ja luonnon yhteys. Ihmiset asuisivat jättimäisissä teräksestä tehdyissä kaupungeissa, joissa kaikki olisi keinotekoista. Samaan "unelmaan" kuului jopa ihmisten nimien hävittäminen eli ihmiset olisivat vaikkapa "professori 123456" tai "sorvari 654321". Juuri samanlaista unelmointia on haistettavissa nykyisen urbaanin vihervasemmiston piirissä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja Suomen vaikutus taas EU nolla.
Muistaakseni on ollut uutinen tästäkin että
ettei suomi ole kovinkaan vaikuttava tai se on myöhässä.

Ja taas mennään eu pohjalta, muusta euroopasta
tietämättä.

EUn tietoa tuossakin kommenteissa arvostellaan.
https://yle.fi/uutiset/3-12452651

Anonyymi kirjoitti...

Maailmassahan on tapahtunut totaalinen sekoaminen. Miten näin on päässyt käymään on hyvä kysymys. Olemmehan itse äänestäneet päättäjämme. Olemmeko veikanneet vääriä hevosia vai ovatko heidän ajatuksensa myöhemmin vaihdettu jossakin. Joka tapauksessa, sekoaminen on tullut hiljaa hiipien meidän elämään emmekä enää mahda sille mitään kun asioista "päätetään".

Päättäjät ovat erkaantuneet reaalimaailmasta jonkinsortin disneylandiin eikä meillä muurahaiskansalaisilla ole ollut aikaa seurata heidän kohkaamisiaan tarkemmin kun leipääkin on jostain tienattava. Olemmeko äänestäneet liian pitkään niitä samoja, tuttuja ja turvallisia? Pieni valta korruptoi pienen ihmisen, suuri valta kaikki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Trilisserille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Vihreille Suomen elinkeinoelämän tuhoaminen on sydämen asia. Vaikka se elinkeinoelämä elättää heidät. Montako nettoveronmaksajaa vihreissä löytyy?

Trilisser: En ole törmännyt tuohon mutta en kyllä epäilekään. Ja samanlaista unelmointia on kyllä siinä vihervasemmiston piirissä. Kommentistasi tuli mieleen tämä kalifornialainen idea:

https://www.paloaltoonline.com/news/2022/05/03/living-in-a-pod-new-concept-in-affordable-shared-housing-emerges-in-palo-alto

Ehkäpä tähän törmätään Suomessakin?

Ano1: Suomenhan piti päästä päättäviin pöytiin. Kuulemaan, mitä siellä päätetään.

Ano2: Hyviä kysymyksiä. Ihmiset äänestävät edelleenkin niitä, joitten ratkaisuja he inhoavat.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Mikromuovin vaikutus urbaanipoliitikkojen ajatuselimiin on näkynyt päättelykyvyn heikkenemisenä jo jonkin aikaa.. naurattais'jossei itkettäis..

Anonyymi kirjoitti...

EUn vihervassareiden tarkoitus on yhden sukupolven aikana romuttaa perinteinen teollisuus ja elämäntapa. Luulevat pykälineen olevansa viisaita ohjaamaan kehitystä, uuden ajan Kremlin keskuskomitea viisvuotissuunnitelmineen

PS Juicen tuotannosta kannattaa kuunnella edes tämä:
https://youtu.be/sRFZoon4sso

KKi kirjoitti...

Oho

Tämähän asumismuoto:
"
https://www.paloaltoonline.com/news/2022/05/03/living-in-a-pod-new-concept-in-affordable-shared-housing-emerges-in-palo-alto
"

Sopisikin mainiosti vihreille hintahtaville kityhipstereille. Mainostoimiston luoville ponnaripojille jotka muutenkin tykkäävät ravata trendikkäissä soijakahvipaikoissa puristelemassa toisiaan pippeleistä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Onhan ne puut muovia viherväen keskuudessa tuolla maailmalla. Joulukuuset nyt ainakin. Ja niinpä ne luulee, että kaikki muutkin puut ovat muovia.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kakkosluokkalainen natiainenkin tietää, että puu on uusiutuva luonnonvara/energianlähde, mutta 16000 EU-byrokraatin joukossa asiaa ei ymmärretä.

Toki asianhan täytyy olla näin, koska EU on päättänyt näin. Tästä päästään taas mm. siihen vanhaan viisaaseen toteamukseen, että kuinka vähällä järjellä sitä maailmaa hallitaankaan.

Tapsa vaan

Kuukkeli-Jussi kirjoitti...

Hei!
Aikalailla sama linja jatkuu kaikkialla; sukupuolia on enemmän kuin kaksi ja sen voi vaihtaa vain päättämällä niin, mies voi synnyttää, metsät ei ole uusiutuvia, sanokoon biologit ja tiede ylipäänsä mitä tahtoo.
Seurasin joku aika sitten tätä tapausta jossa vahvasti uutisoitiin että mies synnyttää. Noh, mies ja mies. Olihan hänellä miehen sotu, silloin hänen TÄYTYY olla mies, vaikka arkijärki muuta sanoisi.
Minä olen odottanut, että jostain ilmaantuisi se lapsi joka sanoisi että keisarilla ei ole vaatteita, niin paljon tämä nykymeno muistuttaa sitä vanhaa satua.

Anonyymi kirjoitti...

No tätähän on voinut odottaa jo kauemman aikaa.

Ihmettelin 2000-luvun alussa äkkiä alkanutta loputonta jankutusta puunpolton aiheuttamista "pienhiukkasista" ja niiden terveysvaikutuksista.

"Pienhiukkaset muistettiin mainita esim. lähes joka ikisessä YLE:n jutussa jossa aiheena oli vaikka kesämökillä saunominen.

Tulin silloin johtopäätökseen että siinä valmistellaan puunpolton kieltämistä.

Siis toisin sanoen ihmisten omavaraisuuden poistamista ja tekemistä riippuvaiseksi EU-säännellystä "markkinataloudesta", eli se ainoa kotoperäinen ekologinen lämmitysmuoto pitää kieltää näiden viisivuotissuunnitelmien tieltä...t: Veetuuntunu Stadilaine

Anonyymi kirjoitti...

Pitää muistaa, että myöskään aurinkoenergia ja tuulivoima eivät ole uusiutuvia. Auringon fuusioenergia on rajallinen ja uusiutumaton, ja tuulivoima on tämän seurausta. Samoin esimerkiksi vehnän tai omenan ihmiselle antama energia on uusiutumatonta, sillä se on auringosta riippuvasta yhteyttämisprosessista peräisin. Lihasta tai kalasta ei liene tarvis mainita. Toisaalta, jopa hauislihakseni kyky toimia on edellä mainittujen seikkojen takia seurausta uusiutumattomien energialähteiden hyödyntämisestä. Toisin sanoen liikkumiseni pitää mahdollisesti kieltää tai sitä pitää rankasti verottaa. Olisiko tässä se tyhmyyden ääriraja vai vieläkö joku pistää paremmaksi?

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Ai eikö puu uusiudu?
Totta kyllä on, että se kasvaa niin hitaasti, ettemme voi suoranaisesti nähdä, kuinka se kasvaa. Siksikö ne EU:n virkamiehet ja komissaarit luulevat, ettei se kasva?
Mutta jos palaamme vuosien kuluttua paikalle, jossa kerran oli taimikko, voimme kyllä todeta sen kasvaneen sillä välillä melkoisesti.

Ehkä kaukaa haettua, mutta tästä tuli mieleen yksi kohta eräässä Asterix-sarjakuvassa.
Siinä Akvavitix keksi sellaisen ihmeaineen, joka sai maahan kylvetyn tammenterhon kasvamaan yhdessä hujauksessa isoksi tammeksi. Kaikki muut hämmästelivät sitä paitsi Obelix, joka sanoi, että sehän oli ihan samanlainen tammi kuin muutkin ympärillä. Kun häneltä kysyttiin: "Etkö nähnyt, miten nopeasti se kasvoi", hän vastasi: "En ole koskaan ennen nähnyt tammen kasvavan, joten en tiedä, miten nopeasti ne tavallisesti kasvavat."
Onko noiden EU:n virkamiesten tietämys metsäasioista samaa tasoa?

Anonyymi kirjoitti...

Aletaan olla Aurinkokuninkaan meiningissä... herrat ovat niin irtaallaan todellisuudesta, ettei taida muu auttaa kuin giljotiini. Ranskassa löydettiin oikea lääke rälssin karanneille mopoille.

Politiikka saadaan kohdalleen vasta, kun herrat pelkäävät kansaa. Nykyisin ne eivät pelkää, joten herrat tekevät ihan mitä lystäävät ja kansa sen kun maksaa maksamistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sellainenkin puu tuli näkyville tuolla kylällä, kun katseensa loi alas. Lattiat. Näyttävät puulta mutta ovat muovia, eli nämä eilaiset laminaatit. Ilmankos ne siellä bryssäinmaalla luulevat, että puut ovat muovia.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa ei "vanhaan hyvään aikaan" ole ollut kuin kolme ongelmaa, jotka olivat Russia, Russia, Russia. EU on pettänyt raskaasti sille äänensä antaneet ja sittemmin kun se on päässyt kunnnon vauhtiin ja työntänyt nokkansa asioihin, jotka sille eivät kuulu, ongelmia on tälle maalle siunaantunut lisää. Niitä ei varmaankaan tässä tarvitse mainita.

Vihreiden päästyä Suomen hallitukseen, ongelmien vyyhti alkoi vain kasvaa ja aina vaan suomalaisten tappioksi ja rahanmenoksi. Maalaisjärjellä ei vaan ymmärrä sitä, että miten tuollainen marginaalipuolue pyörittää koko hallitusta ja sen edustajia äänestetään unioniin sähläämään, vaikka heidän toiminnassaan siellä alkaa jo haiskahtaa maanpetos. Mutta ehkä Suomi sitten ansaitsee sellaiset päättäjät kuin mitä sillä on, tyhmyydestä sakotetaan.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan, että tällä pohjustetaan "haittaveroja" puunpoltolle...
Tulisijoja/piippuja ei oikein voi verottaa siten, että se edes näennäiseti oikeudenmukaista. Polttopuun haittaverotus on ainakin näennäisesti oikeudenmukaista "kulutuksen mukaan"...
Tätä se on, kun julkisen sektorin kulutus ylittää kantokyvyn...
-Raksaäijä

Ekku kirjoitti...

Ei EU-virkamiehet varmasti lue Asterixia. Sitä kun ajatuksella lukee, niin voi tulla epämukava olo...

Qroquius Kad kirjoitti...

Voi kauhea nenä, sanoi Riitta Väisänen.

Minä se olin pitänyt blogin dystopioissa esiintyneitä kuutioasuntoja asumiskurjuuden maksimointina, mutta nehän ovatkin kuin sviittejä verrattuna noihin veli KKi:n linkkaamiin Palo Alton nukkumapodeihin.

Tuosta mallia seuraavaan dystopiaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vanhalle kyynikolle, Ano1:lle, KKi:lle, Huru-ukolle, Tapsalle vaan, Kuukkeli-Jussille, Veetuuntuneelle Stadilaiselle, PS-lehdenjakajalle, Ano2:lle, Ano3:lle, Rouva Anolle, Raksaäijälle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne. Kaiken kaikkiaan voi todeta että kun vallassa ovat reaalimaailmasta täysin irtautuneet utopistit niin silloin voi odottaa mitä tahansa. Nuo nukkumapodit muuten taitavat olla tosiaankin tiedostavien ihmisten muoti-ilmiö. Saas nähdä, alkaako laajentua.

-TR- kirjoitti...

Nämä on niitä juttuja joiden takia monet sanovat että jopa Putinin järjestelmä olisi parempi.

Itse en Putinia tänne kutsuisi vaan yrittäisin korjata oman systeemimme.

Putin itse asiassa on hyvin mielissään länsimaita riivaavan hulluuden ansiosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. Minä en odota hyvää idästä enkä lännestä. Meidän tulisi korjata oma systeemimme mutta sehän ei onnistu niin pitkään kuin ollaan EU:ssa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt, kun ollaan menossa Natoon ja turvaudumme täysin EU:hun, antautukaamme kunnolla, sillä noistahan tulee pelastus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jäi vähän epäselväksi tämä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaliforniassa on nyt keksitty muutakin kuin tiivistä asumista. Laki ei määrittele enää alle 950 dollarin myymälävarkautta rikokseksi, vaan rikkeeksi, josta ilmoittaminen ei kiinnnosta poliisia. Youtubesta löytyy videoita tästä shop liftingistä, jossa tavaraa lähtee säkkikaupalla varkaiden matkaan ja kauppiaat eivät voi tehdä muuta kuin levitellä käsiään. Ei varmaan saisi sanoa, mutta kovin on tummat vikkeläkinttuiset liikkeellä ja BLM-ryöstelyt taisivat käydä hyvästä harjoituksesta. Onko meillä olemassa joku euromääräinen raja tavaralle, jonka luvattomasta käyttöönotosta ei seuraa mitään?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Nuohan ovat luksusta nuo palo alton kämpät. Japanissa on sellaisia kapselihotelleja joissa ei ole juuri muuta kuin sänky.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Näyttää tuo BLM eli Burn, Loot, Murder päässeen tavoitteeseensa eli varastaminen on sosiaalihuollon jatke. Suomessa tuskin lukua on määritelty mutta eihän poliisi täälläkään juuri omaisuusvarkauksiin puutu. Niin kuin ei huumerikoksiinkaan ellei päästä kilomiesten jäljille.

Huru-ukko: Totta joo, tosin ne japanilaiset kapselihotellit ovat nimenomaan hotelleja tilapäisen yöpymiseen. Ei jatkuvaan asumiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt meni kyllä EU-byrokratia planeetta Parodius Horisontusin kiertoradalle ja otti saman tien pari-kolme kierrosta planeetan ympäri melkein valonnopeudella... Onko nuo päättäjät todellakin aikuisia täysissä järjissään vai suljetun osaston mielenterveyspotilaita. Ainakin ovat näköjään nukkuneet alakoulun biologian tunneilla.. Juntti ei taaskaan tajua ja tällä kertaa taitaa iskeä migreenikohtauskin päälle.

--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Madri. Totta. Ja eihän tämä tähän jää. Yksi pelottavimmista asioista on se, kun utopisti saa Idean.

Qroquius Kad kirjoitti...

Onhan meilläkin määritelty erääksi rajaksi 500 euroa.
Jos varastat alle tuon määrän, se on vain näpistys.
Siitä seuraa pikku sakko, jota ei tarvitse maksaa.

Tilanne on johtanut siihen, että yhä useampi yrittäjä on kieltänyt poliisia kirjoittamasta napatulle varkaalle sakkoa, vaan on nostanut syytteen, että tekijälle saataisiin edes jokin sueraamus.
Tästä sitten muuan demlakraatti oli joitain vuosia sitten kitissyt kauppaiden kummallista änkyröinnin halua, kun tästä tulee oikeuslaitokselle peräti vallan miljoonan euron lisälasku vuodessa.

Mitähän demlakraatti olisi vastannut, jos kauppiaat olisivat näyttäneet sen määrän megaeuroja, joka vuosittain valuu "näpistelijöiden" taskuihin rankaisematta?
Ei kai mitään;
liekö edes ymmärtäisi.
Rahahan tulee veroista, joita hänkin maksaa joka kuukausi palkastaan!

Sillä tavallahan se kauppiaskin rahansa saa.
Miten muutenkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kemianteollisuuden ja puunjalostuseollisuuden laajasti käyttämä liuotin divetymonoksidi pitää tietysti luokitella ongelmajätteeksi ja ympäristömyrkyksi. Tätä varmaan kannattaa niljakkain poliitikkomme, V Niinistö. Ja koko puolue Virheet de Dorka.

Tuota puun uusiutumattomuutta hieman ihmettelen, tähänastisen elämänkokemuksen perusteella. Mökkiä on lämmitty rantalepikon ja hakkuuaukon vesakon harvennuspuulla. Kymmenen vuotta, eikä se lepikko ole pienentynyt yhtään, eikä se vesakko ole mainittavasti harventunut. Vaikka naapurini, kone- ja maatalousyrittäjä lämmittää siitä saatavalla hakkeella konehalliaan, viljankuivuriaan ja asuinrakennustaan. Ja myy vielä sekaklapia ja rankoja mökkiläisille.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Voisihan tuo viittaus antautumisesta olla kaksitulkintainen. Tarkoitin tuolla kuitenkin, että meitä on pidetty pelossa aiheettomasti ja aiheellisestikin. Ja sitten viety kuin pässiä narussa päättävien pöytien alle muruja syömään.

Qroquius Kad kirjoitti...

Otetaanpa tähän väliin erään Suomeen paenneen ukrainalaisen pakolaisneitosen kotiinsa majoittaneen tukihenkilön runomuotoon pukema lohdutus suojatilleen:

Maa vieras on ja kylmä kevät sen
Natalia, sua paleltaa
Niin kaukana on ikäväsi maa
Jo tuoksuu yössä aistit huumaten akasia

Taas kerro mulle maasta nuoruutes
Natalia, sua kuuntelen
Ja tunnen veres virran lämpöisen
Kun hehkuun jähmettyneen sydämes saa Ukraina!

Maa vieras on ja vieras kansa sen
Natalia, sua tunne en
Vaan tarjoon sulle tän asumuksen
Ja unes kerran tuoksuu sullekin akasia

Vaan silmäis sinen viha tummentaa
Natalia, kun muistat taas
On Ryssä hävittänyt armaan maas
Tšetšeenit lapsia raiskaavat, oi Ukraina!

Niin pahoin nyt on, vaan ei ainiaan
Natalia, oi kuuletko?
Soi yössä Bayraktarein laulut jo
Ne raivaavat Ryssän pois ja vapaa on taas Ukraina!

Siinä oli sanataidetta kerrakseen.
Tuostahan joku saattaisi osata tehdä jopa laulun?
Sille olisi varmasti nyt tilausta!

Anonyymi kirjoitti...

Täältä löytää aina hienoja ilmaisuja kuten tällä kertaa tuo "rälssin karanneet mopot". Muutenkin varsin fiksua porukkaa ja arvostan kovasti sitä, että henkilökohtaisuuksiin ei mennä vaan puhutaan asioista. Vrt. arvostetun usarin blogit.

Direktiivejä tulee ja direktiivejä menee, paitsi ettei menekään eli peruuteta koska jokaisen vaihtuvan pikku mepin (705 kpl kerrallaan) pitää saada ikioma direktiivi. Ihan sama onko se a) surkea, b) hyödytön, c) haitallinen, d) umpitollo tai e) toteuttamiskelvoton, puumerkkini olen tähän lyönyt joten nimeni jää jälkipolvien muistiin.

Puu on siis nyt muovista seuraavana tappolistalla. Heittämällä mennee läpi niissä maissa joissa ei ole metsää sen kummemmin ollutkaan (mm. Kreikka, Alankomaat, Belgia) tai maissa, joissa metsät on jo aikaisemmin tuhottu. Herzlich willkommen zum Ruhrgebiet. En nyt muista mitä siellä kaivettiin, puuta sitten vissiin.

Muovidirektiiviä kannatin, kunnes luin että se ei koskenutkaan näitä merten muovilauttojen poistoa vaan vain muovipillejä ja muovisia kertakäyttöaterimia. Media parkui, että lapset tukehtuvat näihin paperisiin pilleihin. Paperi tehdään puusta. Haluatteko tukehduttaa lapsenne - jos ette, niin kirotkaa puu raaka-aineena mihinkään. Itse reagoin lapsellisesti tähän tuomalla toisista EU-maista söpöjä muovipillejä tuliaisiksi - niitähän saa kaikista muista paitsi Suomesta ja Ruotsista. Haluttuja tuliaisia ovat. Nolo näky Kämpin baaritiskillä kun joku naisagentti siemaillessaan coolia drinksuaan tukehtuu direktiivinvastaiseen tuotteeseen. Myös CIA tuomitsee jyrkästi Suomen puut. Asia salataan, koska ei haluta että punaniskaiset metsurit menevät lakkoon.

Mielestäni koko tämä vihersiirtymä, kompensaatiokauppa sun muut ovat vain ihan törkeää rahastusta hölmöjen idealistien hilluessa päättämässä. Hesburger-Kongo, eriomainen esimerkki. Jos edes kymmenesosa tuosta rahasta laitettaisiin oikeisiin toimenpiteisiin, ne muovilautat olisivat jo historiaa. Kalakanta elpyisi, ihmisillä olisi enemmän ruokaa. Paitsi ei tietenkään siellä yhdessä merirosvoavassa sarvessa kun siellä ne fisut ei lennä suoraan suuhun.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Anolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

Viesti1: Kiitos lisäyksestä ja hyvistä huomioista. Tähän sopii se vanha tietoisku joka on edelleen ajankohtainen:

https://www.youtube.com/watch?v=Gonm19zGMbI

Viesti2: Siinähän se tuli hyvin päivitettyä. Se Agit Propin alkuperäinen oli, no, hieman tiedostavampi.

Pyssymies: Tuo divetymonoksidikusetushan on mennyt aika ajoin läpi. Ja et ole ainoa joka tuota puuasiaa ihmettelee. Eikä tämä riitä. Nyt pitäisi saada katot täyteen aurinkopaneeleita:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008828926.html

Ano: Jep, niinhän meitä ollaan viety.

tira+: Kiitos hyvistä lisäyksistä. Tuo muovihysteria on tyypillinen esimerkki siitä että rangaistaan niitä, jotka toimivat muutenkin asiallisesti ja taas ne, jotka elävät kuin sika vatukossa saavat jatkaa samaa linjaa.

Anonyymi kirjoitti...

EU:n GDPR-direktiiviä lukiessani tuli mieleen, että komissiossa on pilailijoita, jotka tekevät tarkoituksella järjettömiä tekstejä. Ne hyväksytään, koska niistä ei saa selvää. Kukaan ei rohkene sanoa, että kyseessä on ilveily, koska ei halua keikuttaa venettä. Ja jokunen pelkää, että on tyhmä kun ei ymmärrä ja siksi esittää tajuavansa tekstin.

Niinpä pelleily jatkuu ja komission ilveilijät heittelevät ylävitosia ja menevät kaljalle.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Acc. Aika ajoin tällainen tulee kyllä väkisinkin mieleen.

Anonyymi kirjoitti...

Metsistä. Alan ihminen tietää metsän lahoavan pystyyn ennen pitkää jos siihen ei kosketa. Hakkaamalla metsiä ne saavat tilaa kasvaa ja kasvavat. Avohakkuita en kannata. Sitovat ja tarvitsevat kasvaessaan hiilidioksidia jota on ilmassa 0,038 %. En ymmärrä miten tuosta määrästä on saatu aikaan helvetinmoinen meteli. Ymmärtämättömyyttä? Onhan jokunen poliitikko ehdottanut hiilidioksidin poistamista ilmakehästä. Sitten ei olisi vihreää piikkiä missään. Ei olisi vihreää puoluettakaan joka olisi onni onnettomuudessa.

Sekopäisin EU-ehdotus oli nopean päättäjän tukipaketti Suomelle. Ota kaksi, maksa kuusi. Sitä ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä. Italia on ehkä parhaiten ymmärtänyt EU'n ja euron perimmäisen luonteen. Otetaan velkaa niin että ranteita pakottaa, varastetaan rahat ja jätetään velat toisten maksettavaksi. Eikä ihme, onhan siellä Goldman & Sachsin pyöröovimies Mario Draghi asioita järjestelemässä. Suomellehan riittää kun kehaistaan välillä maailman onnellisimmaksi kansaksi. Silloin ei kukaan huomaa kun viedään rahat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitos hyvistä huomioista.

Anonyymi kirjoitti...

Olin kerran tilaisuudessa, jossa aterioitiin piknik-tyyliin paperilautasin ja puuaterimin. Hiukan toinen kulmakarva kohosi, kun sanottiin, että noita aterimia ei saa laittaa tavallisiin roskiin, koska ovat ongelmajätettä... Onko tosiaan näin?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Nyt on kyllä jollakin mennyt sekajäte ja ongelmajäte pahemman kerran sekaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tämäkin EU:n aivopieru osoittaa sen kuinka voimakas ase määrittelyvalta on. Maakaasu muuttui uusiutuvaksi energiamuodoksi heti kun Saksan etu sitä vaati, ja se emäpiru eli ydinvoima sai sekin uuden luokituksen kun ei Euroopan energiatalous olisi muuten pysynyt pystyssä. Jopa kahteen kertaan hallituksesta asian takia lähteneet vihreätkin muistivat kuinka ydinvoima on aina ollut heille varteenotettava vaihtoehto!

Luonnossa kasvava puu sen sijaan alkaa olla monessa EU-maassa harvinaisuus, sen kieltäminen ei paljon kirpaise muita kun EU:n alistuvimpana kansana tunnettua Suomea. Muiden maiden edustajilla mahtaa olla hauskaa kun ovat tottuneet oman maan etujen ajamiseen ja sitten tulevat suomalaiset mepit esittämään omalle maalle vielä tiukempia vaatimuksia. Puun huono puoli on vielä se että se mahdollistaa monelle jonkinlaisen omavaraisuuden lämmittämisen suhteen. Ja omavarainen ihminen se vasta on vastenmielinen Adolf Merkelin ja kumppanien silmissä!

Jotta ei menisi ihan synkistelyksi, niin laitetaan loppuun vielä ilosempaa asiaa; jo lähes unholaan körinän takia jäänyt jäänyt Greta I Pyhä on saanut pitkästä aikaa ansaitsemaansa tunnustusta: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5f5c8e2d-3bf4-49e4-a014-29c86040579f. Tuo 30.000,- eur kävi todennäköisesti Niemelle halvemmaksi kun joku peruskampanja valtamediassa, ja sama näkyvyyskin saavutettiin. Hatunnosto innovatiivisuudesta.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Olet täysin oikeassa. Ja oli se määrittely mikä tahansa niin näköjään kaikilla niillä määrittelyillä kustaan nimenomaan ja aina suomalaisten saappaille. Ja meillä Suomessa kun on pakko lämmittää niin siihen on tietysti monta vaihtoehtoa mutta puu ja turve ovat niitä ainoita sataprosenttisen varmoja. Tuota Greta-ressukkaa minua käy sääliksi. Pakkomielteestä kärsivä asperger-lapsi josta tehtiin hetken ajaksi koko läntisen maailman jumalatar ja unohdettiin sitten. Joku hänelläkin on tienannut.

Trilisser kirjoitti...

Asiaan liittyen: Ne Italian rakennusremonttijutut. Minulle ei oikein aukene jonkin Italian asuntojen energiatehokkuusremontointi, kun suuri osa maan asukkaista asuu maan osissa, joissa ei ole kylmää talvea eikä siten kummoista lämmitystarvettakaan. Kuin möisi hiekkaa Saharaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser. Olet oikeassa ja tuo on yksi hyvä esimerkki siitä kankkulan kaivosta johon suomalaisten rahoja upotetaan.

Anonyymi kirjoitti...

tira+ kirjoitti:
"Herzlich willkommen zum Ruhrgebiet. En nyt muista mitä siellä kaivettiin, puuta sitten vissiin."

Kyllä tavallaan, eräänlaista polttopuuta. Nimittäin kaukaisessa muinaisuudessa kasvanutta puuta, jonka jäännökset ovat aikojen kuluessa muuttunut mustaksi ja puristunut tiiviiksi massaksi maan alle. Sitä sanotaan kivihiileksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Hjuu, ja teknisesti ottaen öljykin on bioenergiaa koska sehän on ikivanhojen eliöiden biomassaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ilmastohurmoksessa on polttoainepirtuakin alettu mainostaa bioetanolina.
Mitä se sellainen etanoli sitten on, joka ei ole bio-kamaa?
Kenties labrassa hiilestä, vedystä ja hapesta koostumuksella C2H5OH yhdistettyä kemikaalia?

Ettei vain sittenkin biomassasta tislattua?
Myy epäilemättä vain paljon paremmin bio-etuliitteen kanssa.
Toimisikohan tuo muillakin myntiartikkeleilla;
jos vaikka joku alkaisi markkinoida syksyllä tuleville talven jäille bioluistimia?

Jonkun kannattaisi varmaan kokeilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuli tuosta mieleen että joskus 1970-luvulla kun myytiin pesuaineita niin etuliite bio (esim. Bio Luvil) tiesi että niissä on kaikkein pahimmat myrkyt. Se sana bio oli vaan hyvä mainosvaltti. No, niin kuin nykyisinkin.