maanantai 15. huhtikuuta 2019

VAALITUNNELMIA HUITSINNEVADASTA


Lämpimimmät onnittelut perussuomalaisille suhteellisen hyvästä (17,5 % ja 39 paikkaa) vaalimenestyksestä. Saavutuksen arvoa nostaa erityisesti kaksi asiaa:

1. Tosiasiassa Suomessa on ollut merkittävä kansallismielinen puolue vasta kesäkuusta 2017 lähtien. Kun Soinin vedätys silloin katsottiin, niin silloin ns. asiantuntijat ennustivat (lue: toivoivat) jäljelle jääneitten perussuomalaisten romahtavan muutaman prosentin sirpalepuolueeksi. Toisin kävi. Mielenkiintoista on muuten se että Yle  ilmoittaa persujen voittaneen vain yhden paikan vaikka se lähti vaaleihin 17:llä paikalla ja saavutti 39. Mitenkäs niitten sinisten kävi…

2. Perussuomalaisilla on ollut vastassaan vihan kostajana ei sen vähempää kuin koko valtamedia ja valtakoneisto. Molempien yhteisestä sopimuksesta käydyt eduskuntavaalit pyrittiin väkisin muuttamaan ilmastovaaleiksi. Maassa, joka hoitaa ympäristöasiansa paremmin kuin ehkä mikään muu.

Siihen nähden perussuomalaisten suoritus oli loistava ja Jussi Halla-aho puolestaan harvinainen suojelukohde jonka vanhemmat sukupolvet muistavat termillä ”valtiomies”.

Mutta.

On tietysti selvää, että henkseleitä ei kannata millään muotoa paukutella. Valtamedian ankarasti ja suorastaan epätoivoisesti komppaama järjestelmäpuolue voitti lukemin 161 – 39. Erityisesti viherutopistit ja vasuriutopistit lisäsivät paikkojaan. Oman veikkaukseni mukaan järjestelmäpuolueet sulkevat perussuomalaiset kaiken päätösvallan ulkopuolelle. Ne pystyvät siihen vielä oikein hyvin ja tekevät sen pokkana demokratian nimissä. Ammattibroilerit ja utopistit eivät tunnusta tekemiään virheitä. Ne eivät kestä kasvojensa ja asemansa menettämistä. Varsinkaan ne eivät ole valmiita kantamaan vastuutaan tekemisistään. Osa niistä ei edes tajua, mitä ne ovat saaneet aikaiseksi. Niihin ei auta kuin itä-eurooppalaiset vaalilukemat.

Ne lukemat tuntuvat tällä hetkellä vielä kovin kaukaisilta mutta vaalijärjestelmämme kuitenkin mahdollistaa niittenkin toteutumisen. Jos vanha puoluekanta romahtaa ja näivettyy, niin se ei tarkoita maan romahtamista. Mainitaan toistona että kyseisen ajattelutavan mukaan Vironkin olisi pitänyt romahtaa silloin kun valtaa ei enää pitänytkään NKP:n alainen Viron kommunistinen puolue. Jota sitäkin ikuisena pidettiin.

Erästä edesmennyttä brittiläistä, viskistä ja sikareista pitävää valtiomiestä siteeraten voisi todeta, että tämä ei ehkä ollut lopun alkua, mutta ehkä tämä oli alun loppu.

Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa mutta muutama asia on selvä:

1. Sosiaalinen media täyttyy jälleen (kolmannen) kerran suvaitsevais-tiedostavista itkupotkulupauksista joissa ilmoitetaan että muutanpa pois tästä fasistisoituvasta maasta parasta mahdollista vauhtia huomattavasti nopeammin.

2. Yksikään lupailija ei kuitenkaan muuta minnekään vaikka kovasti rääkyykin eikä kukaan jäisi heitä kaipaamaan.

3. Valtamedia etsii käsiinsä huomattavan määrän ”asiantuntijoita” jotka analysoivat sitä, miksi niin moni suomalainen äänesti väärin. Yksi varmimmista haastateltavista on entinen/nykyinen kommunisti Martin Scheinin jonka ajatusrännistä on peräisin tämäkin tuore pläjäys:Kun meillä ne sertifikoidut ajattelijat ovat tuota tasoa niin ehkä kannattaisi kysellä useammin tavallisen tallaajan mielipidettä. Vaikkei meillä sitä sertifikaattia olekaan.

52 kommenttia:

korpisoturi kirjoitti...

Perusuomalaisten menestys ja konjakki saa nousuhumalan liitämään kuin abatrossi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, korpisoturi. Täällä nautitaan Tsuhnan Kostosta. Mutta Järjestelmäpuolue vei silti selvän voiton. Meillä on edessämme neljä vittumaista vuotta.

R Leon kirjoitti...

No ollaan kuitenkin vahingon iloisia ja ihan normi iloisia: PS 190 000 ääntä enemmän kuin viRHeillä. PS yli tuplat kommareihin verrattuna.

Erittäin hyvä tulos PS:lle in My humble opinion. Ja parasta on äänestäjien kiitos äänikuningas "mestarille".

Tunnen suurta iloa nettisukupolven miehenä, että Jussi on tehnyt kaiken alusta blogin kautta. Ilman rahaa/markkinointia/verkostoja/poliittisia suhmurointeja.

Avaan about kahdeksannen Tshuhnankosto IVA:n.

Hyvä kiteytys hotellin isännältä.

korpisoturi kirjoitti...

"Meillä on edessämme neljä vittumaista vuotta."

Niin siltä se näyttää, ei liene turhaan liihotella unelmissa. Pelihän on jo kauan sitten hävitty. Täytyy alkaa miettimään niitä selvitymiskeinoja. Vaikka väkivaltaisempiakin.

QroquiusKad kirjoitti...

Tulevaisuudenkuvista pelottavin lienee:

1.
Sosiaalinen media täyttyy ilahtuneesta riekkunasta:
"Hahaha, fasistit luuli voittaneens vaalit, mutta eipä oo rakennettu yhtään kaasukammio-krematorioo! Fasistien voitto oli yhtä tyhjän kans!"

2.
Sosiaalisen median rääkynä lisääntyy ja tarkentuu:
"Fasistit uhkaili ennen vaalei meit Anarkian Kapinatyöläisii vaikka millä!
Mut ny me saadaanki nähdä, kuka mitäkin tekee ja kenelle!"

3.
Valtamedia etsii käsiinsä huomattavan määrän ns. "asiantuntijoita" analysoimaan sitä, miksi fasistit ja rasistit kutsuvat itseään perussuomalaisiksi, vaikka ovat itsekin todistaneet vaalit häviämällä edustavansa vain hyvin pientä osaa kansasta?

"Nnjjiinnn, sitähän osaa tietysti, joka ei oppinut lukemaan eikä kirjoittamaan? - Mitä tulee Jussi Halla-ahon ja muiden vastaavanlaisten vaalit hävinneiden rasistien ja fasistien joukkomurhiin...
kas, nehän ovat ihan luonnollinen seuraus, mitä tapahtuu kun Hyviä Ihmisiä ärsytetään Rasismilla tarpeeksi kauan."

Näin analysoi Ylen päivystävänä dosenttina eläkepäiviään viettävä äääännntinen stalinisti.
Iih hih hih hii, kikattaa nuori vihervasemmistolainen toimittelijatar päälle vahvistukseksi.

Näin meille käy. - Voin toki olla väärässäkin, ja onneksi olen ollut sitä useammin kuin kerran. Vähän keljulta vain näyttävät kaikki kuviteltavissa olevat tulevaisuuden vaihtoehdot.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys R Leonille, korpisoturille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

R Leon: Jep, internetin kautta koko ”homma” on saanut alkunsa. Eikä tulos niin huono ollut.

korpisoturi: Peliä ei ole hävitty. On vaan kyse että millä keinoin se voitetaan.

Qroquius Kad: Äeentiset stalinistit löytävät kyllä olkiukkoja. Eletään toivossa että järki vielä jossain vaiheessa voittaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin hieman juhlistaa vaalitulosta täysi-ikäisellä viskillä ja keskikokoisella sikaarilla. Vaan tarkemmin ajatellen ei ole vielä aika voitonjuhlaan.

Vielä.

Edessä ainakin neljä vuotta taistelua, nyt pää kylmänä, mieli terävänä eteenpäin. Valtapuolue luuli lyöneensä persut kanveesiin pari vuotta sitten. Nyt osaavat pelätä. Nyt pitää käydä valtapuolueita päin, niiden oma pelko ja viha vipuina. Kyllä ne tekevät virheitä - ja niiden avulla valtapuolue voidaan murtaa.

Seuraavaksi eurovaalit, muistakaa äänestää. Sitten kunnallisvaalit, muistakaa äänestää. Jokainen ääni on isku valtapuolueen muuriin. Isku iskulta se muuri murenee, murenee ja murtuu. Nyt pitää kestää ja jaksaa.

"Ei ennen uhmamme uupua voi,
kuin vapaa on Suomen kansa."

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tohelo-Antti taitaa sitten päästä bussin rattiin, ja pestannee hanttikuskit yhtä toheloista tai jopa mielipuolista... Jussille jää rooli, jota ei autoilumaailmassa yleensä arvosteta: se, joka tekee kuskille takapenkiltä vittumaisia huomautuksia.

Vaalipiireittäinen tarkastelu paljastaa jotakin hauskaa. Persuthan menestyivät tasaisen hyvin jokaisessa mantereen vaalipiirissä. Helsingissä hirveä liito sekä sen kauppaosasto kokommus ovat tosin käsittämättömissä lukemissa - sdp ja persut ovat siellä kakkosdivisioonaa. Uusimaa on hiukan järkevämmän näköinen, mutta kokoomus se siellä on kumminkin keulilla. Suurimmat kannatukset menivät aika lailla alueellisten profiilien mukaan. Kepulandiassa kepu piti kaulansa, vaikka otti pataan. Eniten ehkä Oulun vaalipiirissä - mistähän johtuu? Mutta kappas kummaa, Varsinais-Suomessa, perinteisellä kokoomuksen reviirillä, persut ovatkin kannatukseltaan niukasti suurin puolue. Tosin paikkoja samat neljä kuin kokoomuksella. SDP ei vakuuttanut v-suomalaisia - ehkä Li:kin imi heiltä vasemman laidan ääniä, tällä kertaa kai onneksi.

Hankamäen älyllinen epäkampanjointi ei sitten purrut Helsingissä. Sääli tämä. Toki hänen lahjansa pysyvät hyvässä käytössä myös takapirun roolissa Suomen Perustan palveluksessa.

Hallitukseen tällä tuloksella persut tuskin johkaantuvat. Mutta väkisin tulee valiokuntapaikkoja, niiden puheenjohtajuuksiakin. Oikeiden paikkojen tinkiminen ja vedätys ovat nyt tärkeitä. Vain yhtä tarjottavaa paikkaa kehotan välttämään: Eduskunnan puhemiehen nuijaa. Se on vain seremoniallinen asema, joka tavan mukaan vielä joutuu pidättymään äänestämästä.

Persujen tulos oli oikeastaan käsittämättömän kylmäävän hyvä puolueelle, joka on alle kahdessa vuodessa rakentanut identiteettinsä kokonaan uudelleen. Kakkospaikka on myös tehokkaalle opposiiopolitiikalle ehkä optimaalinen - parempi kuin ykköspaikka, jolta joutuisi vetämään ensimmäisen, suohon menevän hallitustunnustelun.

Varsinaisella ideologisella vasemmistolla ei ole yhteensä kuin 76 paikkaa. Keskusta jättäytynee 18 paikan rökäletappionsa nöyryyttämänä vapaaehtoisesti oppositioon. Näin porvaripuolelta tilkkeeksi tulee kaiketi Kokoomus, joka sekin voidaan kauniilla tavalla katsoa voittajaksi. Nyt koalition takana on 114 edustajaa. Siitähän hauska korttitalo syntyy.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Paikallisration rutio, Jääkärimarssi!!
Huru-ukko

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mitenkä käy paljonko Scheinin suunnitelmissa on asuttaa vaikkapa Sallaan, Savukoskelle, Pelkosenniemelle, Ilomantsiin, Larsmoohon tai vaikkapa näihin Ahvenanmaan luojan hylkäämiin läntisiin saaristokuntiin. Mahtaa siinä vähästäaasiasta tai keskiafrikan sademetsistä tullut viihtyä syksyn ja talven pimeydessä, oikea oppiset muslimit pitävät 4 viikon ramadanpaastot. Siinä kun kertoo mites tuo qurani suhtautuu karhuihin ja susiin, tuskimpa haittaa kun mökin nurkilta kulkevat. Jotenkin en usko että Helsingistä lähti start-up yritykset kovin helposti kehä III ulkopuolelle. Nykyisetkin kiintiöpakolaiset kehitysaluekunnissa nostavat kytkintä veronmaksajien iloksi aika nopeasti ja siirtyvät sinne missä on heimoveljetbja kansainväliset yökerhot.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tämä niin huutaa semmosta MeToo-meemiä tai jotain tekemään, tyyliin.

"Sviddu! Tuo vanha setämies kähmii (taas)!"

https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1199,h_799,f_auto,fl_lossy,q_auto/13-3-10739018.jpg

Tiukka-meno kirjoitti...

Eurovaalit joo, ja linströmmi rysseliin, aivan varmasti, kyllä jaksaa sälli unelmoida.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs täällä masennellaan kuin asentajat konsanaan. Tämähän on toivon päivä: Jussin 30k ääntä ja puolueen 568k ääntä kertoo montako meitä on (unohtamatta osaa nukkuvista). Ens vaaleissa muiden suhmuroinnin jälkeen jos saadaan 1miljoona ääntä rikki ruvetaan oleen hyvällä mallilla. Toki paska jatkuu, mutta mikään ei kestä ikuisesti. Eikä varsinkaan tämä nyky meno, eikä EU:n valuvikakaan ole kuin ajan kysymys.

Toki tähän ei olis tarvinnut tulla, mutta turha tätä jossitella. Suossa ollaan, mutta kyllä tästä noustaan. Allekirjoittanut iloitsi hernerokan+saunapalvikinkulla ja jekkupatterin nostin maljana "Mestarille". Aamulla toki aloitetaan työt ja odotellaan aasian lomaa.

86 vuosimallina ja sotaveteraanin lapsen lapsena en olisi huolissani 1918 toistumisestakaan, toki ei sinnekkään pakko ole mennä, mutta empä pistä hanttiikaan:
"Meillä ei itketä, meillä ei surra vaan iske ja murra".
Olen tyytyväinen tuli mitä tuli, kyllä Herra pitää huolen omistaan, vai meinasko joku syntisistä väittää vastaan HEH.

T: Paddington

Anonyymi kirjoitti...


Hyvinhän tämä kaiken kaikkiaan meni perussuomalaisten kohdalla, vaikka olisi tietysti voinut mennä vielä paremmin. Uuden Suomen päätoimittaja Huusko ehti jo illan aikana kirjoittaa, että perussuomalaiset on kaukana kärjestä. Kummallista, miten ollaan kuin pahaiset kakarat, ei malteta odottaa! Vihervasemmiston voitto ei kyllä lupaa mitään hyvää, mutta ehkä suomalaiset ovat kuitenkin pikku hiljaa heräämässä.

Taisin nukahtaa hymy huulilla, kun Touko Aalto putosi eduskunnasta ja voisi ehkä vielä sanoa, että omat koirat purivat. Hän hävisi paikkansa tummalle tytölle. Siellä nyt sitten sukupuolivähemmistöä edustava Haavisto paimentaa näyttelijä-lintubongari Peteliuksen ja yhden muun miesoletetun kanssa nuorten naisten laumaa, joille unelmahöttö on edelleen arkipäivää. Valtiomiesaines on siitä porukasta kaukana. Tämä voi sotia sitä toivomaani heräämistä vastaan...

Summa summarum, onnea Jussi Halla-aholle (kyllä voitto oli mitä suurimmassa määrin hänen ansiotaan) ja muille läpi menneille! Mauri Peltokankaan saama äänimäärä aika lailla ruotsinkielisellä alueella myös erityisesti lämmittää.

Rouva Ano


Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh, kyllä putosi kivi sydämeltä: punavihreät eivät pysty perustamaan omaa hallitustaan! Toukoaallot, martinscheininit, emmakarit, lianderssonit, anttirinteet ja kaverit eivät pysty ainakaan vapaasti tuhoamaan Suomea.

Martin Scheinin on altruistinen hullu ja pahimman luokan isänmaanpetturi. Hänen ehdotuksensa yksinkertaisesti tuhoaisi Suomen, sen vakauden, rauhallisuuden - kaiken mitä Suomi tarkoittaa.

Toivottavasti pursi on nyt kääntynyt lopullisesti. Tai jos ei ole, niin Antti Rinne pääministerinä tekee sen varmasti. Mutta jos muutos sen vaatii, olkoon niin. Tunnelin päässä on nyt valoa, eikä se taida olla juna.

-Valtsu-

korpisoturi kirjoitti...

Sinisistä satiaisista päästiin eroon. Täytyy ottaa vähän Ketutus-Konjakkia XO iloon ja muutenkin.

Demari-Rinne tykkää arvopohjan hokemisesta kuin Mieto mämmistä. Ei vaikuta kovin terävältä tyyppiltä. Kontrasti suuri kun vertaa Halla-ahoon.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Katselin Rinteen ulkoista habitusta ja kuuntelin haastattelua. Jotenkin tuli mieleen ylimielinen typerys jonka fyysinen kunto näyttää olevan aika heikoilla. Jos haaveilee pääministeriydestä silloin ei puhuta kuin 3v hiekkalaatikolla etten mä leiki sun kanssa, vaan pitäisi olla hyvin rakentava. Samoin katselin liikkumista portaissa ja kuuntelin puhetta joka tuntui takeltelevan, arvelen ettei fyysinen kunto ole häävi ja pystyykö edes toimimaan pääministerinä. Kunto on paljon huonompi kuin annetaan ymmärtää. Paljon parempi olisi ollut tämä syyrian mies joka oli hyvin sovinnollinen ja rakentava. Orpo oli ottanut opikseen ja Sipilällä tuntuu tilannetaju olevan hukassa, kun mies puhuu isänmaan edusta niin meinasin nykäistä voikkarin väärään kurkkuun. Muut puoluejohtajat olivat tyytyväisiä paitsi Terho. Sinisillä meni heikommin kuin SKYP:llä he saivat aikoinaan Asunmaan Matin läpi joka tuplaloikkasi Kepuun.

Juho kirjoitti...

Paljon on ollut puhetta varsinkin vihreiden suunnalla siitä, että naiset ja nuoret voittivat nämä vaalit. Oliko vihreiden tuoreessa eduskuntaryhmässä vain kolme (3) miestä?

Naisten kokonaismääräkin nousi kaikkien aikojen ennätykseen, 92. Suokaa anteeksi jos en hypi ilosta tämän asian takia.

Olen vastarannankiiski äänioikeusiän muuttamisen suhteen. Sitä ei pidä laskea 16 vuoteen, vaan pikemminkin nostaa ehkä 25 vuoteen jossa se alunperin olikin. Samalla olisi hyvä asettaa vaalikelpoisuusrajaksi vaikka 30 vuotta.

Miksi näin? Siksi, että siihen mennessä se pahin utopiausko ja tunne omasta kaikkivoipaisuudesta yleensä karisee pois (avainsanojen ollessa pahin ja yleensä). Tietysti tästäkin eduskunnasta löytyy edustajia, jotka vielä vanhoilla päivilläänkin ovat säilyttäneet ruusunpunaisen kuvansa aatteista sun muista, mutta yleensä ihminen kyllä hieman kypsyy iän karttuessa.

Onnittelut joka tapauksessa persuille hienosta tuloksesta.

LW kirjoitti...

Ei tullut punavihreää enemmistöhallitusta, mikä on kyllä helpotus, mutta sinipuna näyttäisi mahdolliselta. SDP+KOK+VIHR+RKP 107 paikkaa, mahdollisesti vielä VAS 16 lisää. Hallituksesta tulisi aika torainen, ja sitä johtaisi Rinne homehtuneen nauriksen karismallaan. Samaan aikaan PS olisi suurin oppositiopuolue, ja siitä asemasta on hyvä sekä kasvattaa kannatusta, että murentaa Keskustan Arwo Pohjaa. Edessä on toki nihkeät neljä vuotta, mutta kyllä tämä vielä tästä. Eikä sitäkään itse asiassa tiedä, pysyykö hallitus edes kasassa loppuun saakka.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta iloinen ja toisaalta taas erittäin varautunut fiilis.
Perussuomalaisten tulos oli hyvä kun aloitettiin 17 ehdokkaalla, vaikka valtamedia yrittää propagandassaan väittää että paikkoja tuli vain 1 lisää. Iloinen olen myös kepun ansaitusta tappiosta ja sinisten täydellisestä (ja odotetusta) tuhoutumisesta, en tosin varmaan ikinä tule käsittämään mitä noiden smurffien päässä liikkui kun he kuvittelivat saavuttavansa jotain irtautumistempullaan, ellei heille sitten ole kulissien takana luvattu jotain mitä minä en tiedä, no se jää nähtäväksi kun katselee heidän tulevia uravalintojaan.
Sen sijaan ilmeisen ikäviä asioita ovat sossujen täpärä voitto, se että kokoomuksen kannatus ei pudonnut ja toisaalta vihervasemmiston liian suuri kannatus.
Mikäli ennustukseni ei mene pahasti pieleen niin tulemme näkemään jonkinlaisen "sixbackin toisen tulemisen",Katainen ja Urpilainen vain on korvattu Rinteellä ja Orvolla, eli tulemme näkemään suurinpiirtein samanlaisen hirveän tekeleen, joka meillä oli ennen tätä Sipilän kolmen koplaa, joka hiljattain heitti lusikan nurkkaan teatraalisesti jo ennen vaaleja. Sanomattakin varmaan selvää ettei lupaile hyvää Suomelle.
Miksi tämä on mielestäni todennäköisin vaihtoehto? No ensinnäkin koska perussuomalaiset on pelattu ulkopuolelle jo valmiiksi, kuten eri sävyiset moraaliposeeraaja puolueet ovat teatraalisesti ilmoittaneet ja kepu tuskin lähtee hallitukseen, ollen vaalien toisiksi suurin häviäjä heti sinisten jälkeen. Jäljelle jää suurista puolueista ainoastaan kokoomus, jota sossut tarvitsevat enemmistön saamiseksi, kun muut eivät kelpaa. Sen lisäksi he tarvitsevat ainakin vihreät ja ruåtsalaiset saadakseen todella pienen enemmistön ja todennäköisesti kommarit saadakseen hiukan isomman enemmistön, eli sixback on melkein syntynyt uudelleen, kristillisetkin voidaan ottaa kuuliaiseksi apupuolueeksi. Mitä Sekoomus sanoo noin kommari voittoiseen pohjaan sitä en osaa vielä sanoa, mutta voi olla että eivät tykkää. Pahinta on että vaalitulos ja poliittinen tilanne antaa Orvon rosvojoukolle hyvät neuvottelu lähtökohdat, koska he ovat niin vaa´an kieli asemassa, että todennäköisesti saavat kiristettyä suuren osan vaatimuksistaan läpi.
Toinen vaihtoehto onkin että vasemmisto taipuu sekoomuksen tahtoon yksityistämisen jatkamisesta ja matutus ainakin varmasti jatkuu kun nuo kaikki puolueet sitä niin suuresti rakastavat, syistä jotka eivät ole normaalilla ihmisjärjellä käsitettävissä. Samoin suomalaisten kukkaro, elintila ja sananvapaus tulevat kaventumaan entisestään ja tulemme näkemään uusia, entistä orwellimaisempia lakeja ja veroja.
No, ehkä se viisastuttaa tätä kansaa seuraaviin vaaleihin, parempi olisi myöhään kuin ei milloinkaan. Hylkään toivoni tämän pienen kansan puolesta vasta sitten, jos ja kun se jälleen kerran äänestää KesKUSTAN suurimmaksi puolueeksi neljän vuoden kuluttua, silloin olen vakuuttunut että tämä kansa on liian tyhmää selvitäkseen hengissä tässä maailmassa. Tosin silloin ei ehkä ole enään kyse tyhmyydestä vaan miten se sanonta menikään että "hullu on se joka tekee jonkin asian aina samalla tavalla ja odottaa joka kerta eri tulosta."
Vaikeita näistä neuvotteluista voi kyllä tulla ja seuraavasta neljästä vuodesta tulee varmasti vaikeita mikäli tuo pelkäämäni hallituspohja saadaan aikaiseksi. Toisaalta edellinen sekasikiö sixback osoittautui sisäisesti niin ristiriitaiseksi,ettei se pystynyt oikein mihinkään, varsinkaan loppuaikoina, ehkä niin käy uudestaan ja suomalaiset säästyvät ainakin isommilta katastrofi päätöksiltä. Toivossa on hyvä elää...


WhiteHunter kirjoitti...

Oma veikkaukseni hallituksen kokoonpanosta:
SDP, Vihreät, Kommunistit, Keskusta, RKP.

Mutta, ei voi kuin yrittää elää ja toivoa että verojen jälkeen saa vielä leivän pöytään.
Kylmää kyytiä tiedossa.

Mielenkiintoista oli se että vihreiden edustajat on Peppu Pekka, Petelius ja joku muu sukupuolinen entinen mies ja loput nuoria naisia. Sieltä voi tulla aika korkealentoisia avautumisia.

Tuleekohan Tuomiojasta puolustusministeri?Hemuli kirjoitti...

Uuninpankkopoika haastaa kerrankin ihan fiksuja:

"Kokoomus on teflonpuolue, jonka kanssa kaikki hallitusyhteistyötä tekevät menettävät kannatustaan, mutta jonka oma kannatus ei koskaan kärsi. Nyt kokoomus voisi käyttää perussuomalaisten menestystä hyväkseen ja tarjota SDP:lle sopimusta, josta olisi vaikea kieltäytyä. Sopimukseen sisältyisi vuorenvarmasti tiukkaa talouskuria ja markkinoiden suosimista, ja myönnytyksiä olisi lähinnä pienempiin työelämään ja sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa.

Tähän Jussi Halla-aho voisi vastata omalla kompromissillaan, joka takaisi vaikkapa sosiaaliturvan ja työehtosopimusten yleissitovuuden. Vastapainoksi pitäisi sitoutua taas entiseen tapaan noudattamaan erittäin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa."

Kepu tuskin lähtee hallitukseen tai puolue on kuopattu lopullisesti. Sen on pakko jäädä oppositioon keräämään voimia. Nyt lienee kysymys siitä kumpaa demarit haluaa enemmän sosiaalista oikeuden mukaisuutta vai lisää matuja?

Onko demarit valmiita pettämään työmarkkinoiden oikeudenmukaisuudesta vai maahanmuuton helpottamisessa? Tässä olisi teoriasssa mahdollista, että kävisi kuten Tanskassa....

Anonyymi kirjoitti...

Tilannehan on se että nyt persuilla on ns. kohtalon hetket hallitusneuvotteluiden kautta. Jos mennään rajoittamaan vasemmiston tuhoja, moni kannattaja kokee sen petturuudeksi koska SDP sanelee ehdot hallitukseen menolle. Ja niiden sisään ei maahantunkeutumisen rajoittaminen mahdu. Jos taas jäädään oppositioon (melko varmasti jäädään, SDP ei halua meitä ja Jussi tuskin myy itseänsä erään nimeltä mainitsemattoman lailla), hulluus jatkuu taas 4 vuotta. Mikä voi joko nostaa persujen suosiota, vaikka hinta onkin melkoisen kova. Ja persut ei koskaan tule saamaan yli 50% äänistä (korkeintaan matujen kansannousun jälkeen. Jonka jälkeen persut onkin "turha" puolue koska ongelma on ns ratkaistu),jolloin kompromisseja täytyy tehdä kuitenkin. No, äänisaalis oli ok, harmittavan lähellä pääministeripaikkaa oltiin. Ne olisikin olleet komiat neuvottelut ne, sitä rääkymisen määrää...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Achtungille, Huru-ukolle, Patelle Pankavaarasta, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Tiukka-menolle, Paddingtonille, Rouva Anolle, Valtsulle, korpisoturille, Juholle, LW:lle, Ano1:lle, WhiteHunterille, Hemulille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne sekä hyvistä huomioista.

Selväähän on että me elämme seuraavat neljä vuotta Järjestelmäpuolueen vallan alla ja ne ovat pitkiä vuosia. Mutta vaalien tulos kertoi että vaihtoehtokin on, se voimistuu eikä sitä – ainakaan vielä – pystytä ottamaan pois. Parasta mitä me tavalliset ihmiset voimme sinä aikana tehdä on se, että jokainen osaltaan nakertaa valtamediaa. Valtamediapuolue VMP kun on maassamme vallankäyttäjä ja röyhkeä sellainen.

Hommaforumilla on muuten ketju johon on koottu tuoretta tiedostavaa peppukipua:

https://hommaforum.org/index.php/topic,128411.msg3041725.html#msg3041725

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tosiaan juttelin terveydenhuoltoalalla toimivien parin tuttavani kanssa ja he havaitsivat saman minkä minäkin olin Rinteessä kiinnittänyt huomion. Tykkäsivät että voi olla syytä epäillä mikä on Rinteen todellinen terveydentila ja pystyykö toimimaan mahdollisena pääministerinä. Toisaalta PS ja Kokoomus akselin ympärille voidaan koota koalitiota joilla esim. SDP voidaan pukata oppositioon. Politiikka on perinteisesti ollut vääntämistä missä aluksi Moses on Moses mutta lopulta business on business. Ehkä se mikä hiertää Rinteen kengässä PS suhteen on lopulta siinä että PS kannattajakunta edustaakin todellista keskustaa sekoitus aitoa alkiolaisuutta ja tannerilaista sosiaalidemokratiaa eli vanhan Veikon pientalonpoikia. Sitä mitä viimeistään Kepu ja SDP ovat molemmat vieraantuneet 1960 luvun lopulta lähtien, molemmista on tullut semmoisia virkamiesten valtiohoitaja institutioita. Täytyykin odottaa käyköse epäilyksen piru vaikkapa puoluejohtaja portersteak aterian aina visiitillä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vielä eiliseltä kukaan muu eduskuntaryhmien puheenjohtaja ei sulkenut ketään yhteistyöstä pois kuin Rinne. Tekikö Rinne viimeisen hölmöntölväyksen siinä. Pitää muistaa että vaalien voittaja joka aloittaa hallitustunnustelut saattaakin löytää itsensä oppositiosta kuten kokoomuslaisilla on kokemusta iloiselta 1980 luvulta. Väitän että hallitustunnustelujen tällä kertaa heikoin lenkki on tunnustelija, toinen ketkä tuntevat normaalia enemmän "hallituskiimaa". Kokoomuslaisilla on tarve ajaa sotea vaikka vähemmän näkyvällä profiililla ja keskustalaisilla sama maakuntahimmelien kanssa, niitä ei ole haudattu. Tästä voidaankin tulla siihen että löytyy yllättäviä yhteistyökumppaneita.

Jani Alander kirjoitti...

Katotaan nyt kuin käy, tässä on kaikenlaiset yllärit mahdollisia tyyliin 2015 hallituspohjan toisinto jne...

Anonyymi kirjoitti...


Tuliko kellään mieleen Rinteen esiintymistä katsoessa Hillaryn doupattu olemus, ja kameroiden takana hoipertelu? Afasiasta päätellen tukosta on voinut olla muuallakin kuin pumpussa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun Martin Scheinin kirjoittaa "se ei ole keneltäkään pois" hän tarkoittaa tietenkin ettei se ole häneltä pois. Itse asiassa, jokainen joka käyttää tuota ilmaisua tarkoittaa sitä samaa.

hesarin kanta vaalitulokseen vaati hieman medialukutaitoa. Esim. sivulla x oli Hgissä läpimenneiden kuvat + äänisaalis, Halla-ahon kohdalla asiallisesti 30.527. Vieressä kaupunkitoimituksen esimies kirjoitti, että Halla-aho sai LÄHES 30.000 ääntä. Joku muuhan olisi saanut samalla luvulla YLI 30.000 ääntä. Lisäksi esimies nälvi persujen vain kolmesta paikasta stadissa, vahingonilossaan jäi huomaamatta että samanhan saivat demaritkin. Tuo horisko Tuomioja lienee seuraava ulkoministerimme. Toisaalta UMn vanhempi henkilöstö kyllä inhoaisi vielä enemmän jotain pirtsakkaa uudistushaluista naista - Haloskan kausi ei unohtune.

Noin nopeasti vilkaisemalla vain kaksi etnistä meni läpi: vaasalainen (ulkonäöstä päätellen) afrikkalaistaustainen Bella ja irakilainen Hussein al-Taee joka on tässä Ahtisaaren rahastuslaitoksessa CIMissä. Meriittinsä tähän vaativaan tehtävään näytti olevan "opiskellut kauppatieteitä". Hyvin sopeutunut suomalaiseksi, 35 v. eikä koskaan valmistunut. Mutta rauhan asialla ja ihan kelpo palkkaakin valtion sponssaamana tästä saa.

Olen hyvin matalamielinen henkilö, mutta oikeasti iloitsin siitä, että läpi eivät päässeet: Husu Hussein, Suldaan Said, Fatim Diarra ja Ozan Yanar, nämä suurisuiset suomalaisten haukkujat. Husun taannoinen blogi "turpa kiinni, me somalit elätetään teitä ja osoittakaa kunnioitusta" taisi olla liian kova pala jopa vannoutuneimmallekin oikean arvopohjan omaavalle demarille.

Pieni arvuuttelu: jos valtiovarainministeriksi valitaan vihreä tai vassari, kauanko kestää ennen kuin Lagarden porukka on Suomessa?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Jani Alanderille, Anolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate & Ano: Saattaa olla että demarit halusivat pitää Rinteen epätoivoisesti esillä pitääkseen yllä jonkunlaista illuusiota työväenpuolueesta (AY-tausta). Sannamarinien ja tyttituppuraisten kanssa se viimeinenkin illuusio kyllä katoaa. Ja hallitustunnustelut voivat kyllä olla enemmän kuin mielenkiintoisia. Sinänsä järjestelmäpuolueilla on koossa pitävänä liimana persuviha.

Jani: Katotaan joo. Itse veikkailen kyllä enempi vuoden 2011 toisintoa mutta aika näyttää.

tira+: Sitä Scheinin saattaa tarkoittaa, tosin epäilen vahvasti hänen ymmärrystään kansantaloudesta yleensäkin. Ja – piru vie – pelkään että Tuomioja todellakin on seuraava ulkoministerimme. Taas kerran. Onnistuu ryssimään välit jenkkeihin alta aikayksikön. Noita etnisiä ei jää ikävä. Kiintiötavaraa ne olivat muutenkin ja ainoa meriitti oli orvaskeden väri.

Tuumailija kirjoitti...

Jos hallituskokoonpanoa spekuloidaan, niin

SDP, VAS, VIH, RKP, KOK
SDP, VAS, VIH, RKP, KESK

ovat mielestäni todennäköisimmät hallituspohjat, eli kaikki utopiapuolueet plus jompikumpi porvaripoppoo. Kummassakin tapauksessa kokoonpanolla on kaksi pääasiallista tarkoitusta:

1. Sulkea PS ulos hallituksesta.
2. Jättää oppositioon toinen porvaripuolue syömään PS:ltä kannatusta.

Tästä on jo ennakkotapaus, eli Kataisen sixpäkki. Se oli täysin luonnoton Kokoomuksen ja utopistipuolueiden epäpyhä liitto, jonka olemassaololle oli vain nuo kaksi syytä. Muutoinhan hallitus oli historian toimimattomin hallitus ja Suomi eli pysähtyneisyyden aikaa. Luultavasti samaa yritetään uudelleen nytkin.

Pitemmällä aikavälillä olen kuitenkin toiveikas, sillä utopiaporukka paskoo tämän maan neljässä vuodessa sellaiseen kuntoon, että vuoden 2023 vaaleissa persujen jytky muuttuu tulivuorenpurkaukseksi.

Castor kirjoitti...

Arvo Pohja:

http://anteryaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274509-jotain-epailyttavaa-sdpn-hussein-al-taeessa

Jos häviää Puheenvuorosta:

https://www.anteryasa.fi/jotain-epailyttavaa-sdpn-hussein-al-taeessa/

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä, että tulee lyhytikäinen hallitus. Rinne nuukahtaa, talous sakkaa, valtapuolueen keskinäiset riidat yltyvät liiaksi. Uusien vaalien aikana kansa vihdoin käyttää järkeään ja persut saa 120 paikkaa. Tai sitten ei.

Mitä tapahtuu kun hallitus kaatuu ja tulee vaalit?

1 Uusi SMP: Eino Poudiainen kiersi ympäri suomea mopetillaan ja pohjusti rovessorien roknoosit kaataneen vaalivoiton. Ja urkki sai paskanhalvauksen. Uusitaan temppu, Tsuhna MC kiertää esson baarit, maamiesseurat, hirviporukat, ompelukerhot, ostoskeskukset, torit, keppanakippolat agiteeraamassa. Persut saa tarpeeksi paikkoja - suomi pelastuu.

2 Ihme: Hallitus kaatuu ja Halla-aho muodostaa vähemmistöhallituksen. Leikkaa menoja ja laskee veroja - talous elpyy.

Luin pyhiä kirjoituksia - Vieraskirjaa - ja löysinkin ennakkotapauksen:"Ja Mestari osti kaksi munkkia ja viisi kuppia kahvia ja sanoi opetuslapsilleen: "Laittakaa väki istumaan 50 hengen ryhmiin ja jakakaa nämä kahvit ja munkit heille." Ja opetuslapset jakoivat kahvia ja munkkeja, ja kaikki tulivat ravituiksi. Tähteitä jäi vielä 50 vasullista ja Pyynikin oravat taistelevat niistä vieläkin. - reino, 24. maaliskuuta 2007 18:29:36"

3 Normimeininki: Sekoomus, denarit, virheet, vassarit, yms. sekoboltsit kantavat vastuuta ja jatkavat uudella innolla päin seinää. Valtion konkurssi, verta, hikeä ja kyyneleitä. Kaverikapitalistit kerää hynät, kansa kurjistuu, geelikakadut hurjistuu. Mad Maxin maailma näyttää utopialta tämän rinnalla.

4 Normimeininki + hullun tuuri: Sekoomus, denarit, virheet, vassarit, yms. sekoboltsit kantavat vastuuta ja jatkavat uudella innolla päin seinää. Valtio välttää täpärästi konkurssin. Neljän vuoden kuluttua vaalit, joissa voi taas yrittää. Tämä taitaa olla paras mahdollinen todennäköisistä vaihtoehdoista.

Näyttääpä tulevaisuus valoisalta.

Pitäisi saada enemmistöhallitus, jossa persut mutta ei rinnettä, marinia, hamppu-erkkiä, vihreitä, vassareita, orpoa, mykkästä, yms. tolloja. Onkohan sellainen koottavissa. Onko demareissa jäljellä tolkullisia ihmisiä, entä kokkareissa?

Pitää kai alkaa valmistella muuttoa, vaan mihin. Islantiin, Fär-saarille, Puolaan, Unkariin, uuteen Seelantiin, Itävaltaan...

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle, Castorille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Täysin mahdollista. Oli se kokoonpano mikä hyvänsä niin kyseisellä hallituksella on neljä vuotta aikaa jatkaa Suomen romahduttamista. Ja ensi kesäksihän muuten uumoillaan uutta invaasiota. Sitä ei tulla tälläkään kertaa pysäyttämään.

Castor: Kiitos linkistä. Demareilla on yleensäkin ollut lievää huonompi tuuri noitten etnisesti edistyksellisten kiintiötyyppien kanssa.

Pyssymies: Veikkaan vaihtoehtoa kolme. Sillä tavoin että kurjistumisen olemassaolo kielletään. Miksei kiellettäisi? Valtamedia jyrää seuraavankin hallituksen aikana. Veikkaan, että kyllä demareitten ja kokkareitten kannattajista löytyy vielä tolkullisia ihmisiä. Mutta kyseisistä puoluekoneistoista ei. Vuosikymmenten broilerihautomo on saanut sen aikaiseksi. Ja minä sitä meinasin vaan sitkeästi pysyä täällä Suomessa. Minnekä sitä kotoaan lähtisi? Onneksi me asutaan sen verran syrjässä.

QroquiusKad kirjoitti...

Rinteen hallituksen ulkoministeri Edistyksen Erkki aiheuttaa kieltämättä tiettyjä huolenhäivähdyksiä.

Valtamediamme kilpailee siitä kuka osaa loukata pahiten maailman voimakkaimman suurvallan johtajaa, mutta sehän ei ole sinänsä erikoista:
samaa tekee USA:n vasemmistoliberaali media. Se on ryönää, joka valuu Trumpin yltä kuin vesi hanhen selästä.

Tai on valunut. Jessikka Aron taannoinen arvokkaan kansainvälisen palkinnon peruminen voi hyvinkin olla nähtävissä Trumpin hienovaraisena vihjauksena, että sellaisen lilliputtivaltion, jolla on Venäjän kanssa yhteistä rajaa tuhat mailia, media saisi oikeastaan alkaa pitää turpaansa pikkusen pienemmällä.

Entäpä sitten mahdollinen lähitulevaisuus, jossa ulkoministerimme kävelee Trumpin eteen tuoden muassaan ummehtuneen haiskahduksen 1970-luvulta, ja alkaa laukoa päin naamaa samoja loukkauksia?

Toisaalta Rinne ei ehkä ole seuraava pääministeri, tai ei ainakaan kauan. Hänen terveysongelmansa ovat tiedossa, ja moni on kiinnittänyt huomiota hänen ulkoiseen habitukseensa, liikkumiseensa ja puhumiseen vaalien aikana.

Rinne on saattanut saada julkistettujen sydänongelmien lisäksi pienempiä aivoinfarkteja, ja vain hänen lääkärinsä tietää mitä kaikkea muuta. Voi olla, että hän väsähtää jo kesken hallitusneuvottelujen.

Vaan saammepa vain odotella mitä tuleman pitää, kun tarkempaa tietoa ei ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Totta joo. Itse olen ihmetellyt valtamediamme avointa sotatilaa Yhdysvaltain presidenttiä vastaan jo pitkään ja näyttää että se pian siirtyy myös hallitustasolle. Varsinkin jos Tuomioja taas kertaalleen otetaan remmiin. Veikkaan kyllä että Rinne on seuraava pääministeri jota pidetään keulakuvana niin kuin Brezhneviä aikanaan. Niin kuin aikaisemmin totesin niin sannamarinien ja tyttituppuraisten myötä demarit menettävät viimeisenkin työväenpuolueen illuusion.

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano mainitsi ruotsalaisen rannikkoseudun, no tietysti se vaikuttaa mutta on mielenkiintoista, että umpiruotsalaisesta Korsnäsistäkin löytyy neljä äänestäjää ja Närpiöstäkin 13. Ruotsinkielinen alue on aika kapea rantakaistale.
Vaasasta kun menee 20 kilometrin päähän Laihialle niin ei varmasti enää kuule ruotsin kieltä. Suurin osa äänistä on totta kai suomenkielisiltä alueilta. Maurin videot ja loppuhuipennuksena pääosa V niin kuin KETUTUS pläjäyksessä toimi.

Mauri Peltokangas äänet kunnittain:

https://www.uusisuomi.fi/vaalitulos2019#/ehdokas/10/17

Johan
Anonyymi kirjoitti...

Mikään muu samalla lailla krittiinen kuin ps.
Vaikka ei pääsekään hallitukseen, ei minua sen suuremmin
haittaa. Kyllä hallituksessa olo latistaa kaiken.
Timo Soinin johdolla piti tehdä jotain,
senhän takia hajosikin. Aika latteita puheita.
Miten muka ps säilyttäisi tietynlaisen rouheuden,
että myös kannatus pysyisi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuo pohjanmaan ruotsinkielinen rannikko on maamme oma raamattuvyöhyke. Ainoa paikka missä RKP:n Bidee ja muut eivät vaahtoa feministisestä sukupuolineutraalisuudesta koska KD saisi Kokkolasta etelään heti lisää edustajia. Varsinainen ultrakonservatiivisten arvojen Suomea vaikka sota-aikana olikin Munsalan soutuseura ja myöhemmin mopomies Maalahdesta.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mitä tuosta V niinkuin ketutuksesta tulee nìin tekijä on Marvel DC:n tuotannon ihailija ja kukaan ei ole huomannut oliko tämä meidän oman The Justice Leaguen alku. Tuleeko eurovaaleihin trio Väinämöinen, Ilmarinen ja lieto Lemminkäinen myöskin kansan nimissä oikeutta voisi vaati Kullervo Kalervon poika. Tai herääkö nuijasodan sankarit kumpujen yöstä vaatimaan kansalle oikeutta. Työmies Putkonen saa käyttää aivan vapaasti näitä ideoita.

Anonyymi kirjoitti...

Toivon, että persujen eurovaalivideo ei jatka samaa Marvel-genreä - se olisi hyvän vitsin pitkittämistä, joka ei oikein tyylikästä.

Eurovaaleissa tietysti on syytä toivoa persujen mahdollisimman hyvää tulosta. Tärkeää olisi toki myös, että kokoomuksesta menisi nuivahkoja läpi. Nämä kun vaikuttavat EPP:n ryhmässä, ja siellä olisi ainakin Fidezsin porukalle kavereista tarvetta.

Tämä ek-vaalitulos tietysti herättää tuollaisia harhaisen angstisia ulostuloja niiltä äänekkäiltä, jotka joutuvat painimaan lujan uskon ja realismin ristiriidassa.

Vaalitulos luo kuitenkin uuteen eduskuntaan ennennäkemättömän persunpelon. Tämä voi muuttaa muissakin puolueissa vallitsevaa ajattelua, salakavalasti hivuttaen. Vähän samaan tapaan kuin ympäristöliikkeen organisoituminen vihreäksi puolueeksi 80-luvulla aiheutti jo silloin todetun ilmiön, että vanhatkin puolueet ovat alkaneet vihertää. Tuolloin pohdittiin vakavasti sitä, onko kyse "aidosta" asiasta vai silmänlumeesta. Äänestäjien kriittisyyden pelossa, ja eurooppalaisten aatevirtojen mukana, vihreiden peesaaminen sitten osoittautui kutakuinkin aidoksi - niin hyvässä kuin pahassakin. On siis mahdollista, että ajan kanssa ainakin porvaripuolueissa alkaisi esiintyä aitoa "persuuntumista".

Kepun eliitistä tuskin kuitenkaan heti nousee laajempaa näkemystä tai ajattelukykyä. Jos näet tulevan ylim. puoluekokouksen pj-kärkiehdokkaat ovat Saarikko ja Kaikkonen.

Joka tapauksessa tuollainen kehitys tarvitsee paitsi ulkoisen sysäyksen myös aikaa. Tällä taitaa olla tekemistä ns. tyhmänylpeyden kanssa. Joka on sinänsä inhimillinen ominaisuus. Tarkoittaa sitä, että ihminen, edes poliitikko, ei hyväksy edes selkeitä asioita, jos joku muu niitä on keksinyt ja esittänyt. Hyväksyminen tapahtuu vasta, kun tyhmänylpeä ihminen saa uskotelluksi itselleen itse keksineensä asian.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, Anolle, Patelle Pankavaarasta ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Johan & Pate: Toi Svenska Österbotten on tosiaan vähän oma maailmansa. Mutta Maurin menestys lämmittää mieltä.

Ano: Nykypersuissa on tietysti se ero että ne ovat tosissaan. Soini pyrki pelkkään omaan ministeripestiinsä. Rupesi vielä ulkoministeriksi eikä ottanut valtionvarainministerin salkkua.

Pate & Achtung: Vaan mitäs jos siirryttäisiin Marvelista Korkeajännitys-tyyppiseen sarjakuvaan? Kansa äänesti – suomalaiset kertovat.

Achtung: Tuo ns. vihertymisilmiö on tietysti mahdollinen mutta huomattavasti vaikeampi. Ympäristönsuojelu on mielletty positiivisena mutta kaikille järjestelmäpuolueille nationalismi taas edustaa arkkipahaa eivätkä broilerihautomon tuotokset ala sitä hevillä kannattamaan.

vieras kirjoitti...

Persujen vaalitulos oli korjausliike ja kasvojen pesu sekä uuden nahan luonti. Tynkäpuolueeksi kutistuneen puolueen nousu takaisin suureksi puolueeksi on jättipotti.

Kannatusprosentti tipahti pikkuriikiisen neljän vuoden takaiseen nähden mutta äänimäärä nousi hieman kun yleinen äänestysaktiivisuus nousi. Lopulta myös kansanedustajia saatiin yksi lisää eli saman verran kuin kahdeksan vuotta sitten.

Veikkaan että persujen kannattaa nyt odottaa ja keskittyä ns. omaan tekemiseen oppositiossa. Sitä ennen pitää muodon vuoksi käydä hallitustunnusteluissa, että voi sanoa kokeilleen hallitukseen pääsyä.

Mitä Ykä arvelee siitä kiinalaisesta sananlaskusta että odottelee joen varrella ja jossain vaiheessa vihollisten ruumiit kelluvat virtauksen viemänä ohitse? Voi käydä niin että nimitetään kaaoshallitus joka ei kauaa pysy virassaan. Sitten pidetään ennenaikaiset vaalit?

vieras kirjoitti...

Länsi-Euroopassa parhaat demarit on varmaan Tanskassa ja parhaat porvarit on Itävallassa. Tarkoitan perinteisiä demaripuolueita ja keskustaoikeistopuolueita. Nuivapuolueiden vaikutus on toiminut näihin siten kuin nuivapuolueet ovat halunneet.

Anonyymi kirjoitti...

Brysseliläisiin tunnelmiin voisi päästä H. Poirot-tyyppisen Kuolema Niilillä- tai Idän pikajunan arvoitus- tyylisellä dekkariformaatilla. Menneiden aikojen suuruus, mr. Common Sense (tai monsieur Bon Sens) on murhattu. Suomalainen dekkari Sven Hjerson (googlatkaa, kuka tämä fiktiohenkilö on), ratkaisee hyljityksi joutuneeseen vanhukseen kohdistuneen rikoksen. Vaan löydetäänkö Common Sensen perilliset?

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

älkääs ny, katsotaan mitäs tämä päivä toi tullessaan, ensin uutisointi Rinteen suhmuroinnista ennen vaaleja, Sipilän ero, ja vielä Orpon ulostulo erikoislähetyksessä, ja vielä että kyllä persutkin käypi. Haiskahtaa että poijjaat ovat tekemässä källin Antille. En usko että kokkarit ja kepu ihan suosiolla luopuvat neljän vuoden työstään. Kansa äänesti porvari eduskunnan, siis uskon että meillä on kohta porvarihallitus. Halla-aho luopuu suosiolla pääministerin paikasta ja antaa sen Orpolle, Jussi sisäministeriksi, Laura ulkoministeri, Kike kulttuuri- ja urheiluministeri, kokoomus ottaa pm ja Häkkänen oikeusministeriksi jne jne. Kyllä nyt sossuja ja vihreitä viedään - ja lujaa !! Ja Halla-aho on ollut ihan hissukseen ja myhäillyt, onhan siellä 39 henkilön reservi vielä käytössä.
että ihan rauhassa vaan !

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Achtungille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Ja siihen omaan tekemiseen persut tietysti ovat pakotettuja keskittymään. Harjoitellahan, ja odotellahan vuotta 2023. Ymmärrän sen sananlaskun pointin mutta jospa et laittaisi sellaisia enää. Tätä blogia kun lukee myös poliittinen poliisi joka ei puolestaan ymmärrä pointtia ja keskittyy vain kelluviin ruumiisiin tehden siitä omia johtopäätöksiä. Tanskassa ja Itävallassa taas valtapuolueitten on ollut pakko alkaa pikkuhiljaa järkiintyä.

Achtung: Nämä hahmot ovat minulle vieraita mutta kieltämättä mr Common Sense on aikaa sitten murhattu. Mitäs jos otettais komisario Palmu apuun?

Ano: En jaa optimismiasi. Varsinkin sen jälkeen kun Sipilä ilmoitti erostaan ja sen jälkeisestä Li Anderssonin kommentista. Saattaa muuten pukata kansanrintamaakin. Kepuhan kun huoraa vaikka ittensä Perkeleen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

No joo,

Sven Hjerson on itse asiassa ns. metafiktio. Agatha Christien Poirot-kertomuksissa esiintyy usein Poirotin ystävä Ariadne Olivier, jota pidetään vähän kuin kirjailijan alter egona. Olivier on dekkarikirjailija, ja hänen dekkariensa kaiken ratkova sankarihahmo on Olivierin sattumalta suomalaiseksi määrittelemä Sven Hjerson. Tämä on siis metafiktiivinen Hercule Poirotin alter ego. Jonka sankariteoista kukaan ei ikinä ole kirjoittanut riviäkään. Paitsi minä edellisessä viestissäni.

Hahmon habituksesta ei muistaakseni näistä kirjoista löydy mitään kuvausta. Voisi siis vallan hyvin olla Edvin Laineen ja Joel Rinteen luoman Palmun kaltainen - toki kielitaitoa pitäisi hiukan enemmän löytyä, ulkomailla kun ollaan.

Hauskoja ajatusliitoja nämä. Luultavasti eurovaalivideo on jo pääosin käsikirjoitettu, aineisto kuvattu. Tässä vaiheessa sitä editoidaan ihan perkeleesti. Menestystä projektille, minkä tyyppinen tulos sitten onkin.

terv, Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Ei hitto, Matti Kassilahan ne ohjasi eikä Laine.

Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung ja kiitos lisätiedosta.

Kissamies kirjoitti...

Nytpä on taas kaivettu Jussin vanhat scriptat jälleen kerran kauhisteltaviksi ja harrastelijatasolla foorumeissa ja twittereissä on nähty sitäkin vanhaa nokkeluutta että yli 80 % tosiasiassa äänesti persuja vastaan. Pääsin muuten kättelemään Mestaria itseään viime perjantaina kun oli tähänkin kylään vaivautunut tulemaan. Hieno mies, hieno suoritus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kissamies. Tämä oli odotettavaa. Epäilemättä esille nostetaan myös poliittisin perustein annettu tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Se, kun Illmanin Mika tarttui täkyyn ja kosti.