tiistai 9. huhtikuuta 2019

MIINUKSESTA PLUSSAKSI


Eli päättömyyden käänteislogiikkaa

Niin kuin lukija hyvin tietää, on suvaitsevais-tiedostavalla väestönosallamme lievää suurempia vaikeuksia hahmottaa miinuksen ja plussan välistä melko oleellista eroa. Tuorein esimerkki on Helsingin Pravdan uutinen jossa pähkäillään syntyvyydestä. Lehti otsikoi:

Syntyvyys vähenisi jyrkemmin ilman maahanmuuttajia – Muualta tulleet naiset saavat keskimäärin enemmän lapsia kuin kantasuomalaiset.

Korkein kokonaishedelmällisyysluku on Somaliasta tulleilla naisilla.

ja jatkaa sitten:

SUOMEN syntyvyys on pahassa syöksykierteessä. Maahanmuuttajataustaisten naisten ansiosta kierre ei ole niin paha kuin se olisi ilman heitä.

”Jos meillä ei olisi ulkomaalaistaustaisia synnyttäjiä, luonnollinen väestönkasvu olisi vielä murheellisempi”, sanoo väestöpolitiikan dosentti Ismo Söderling.

Eli kehitysmaalaisten Suomessakin harrastama voimakas lisääntyminen on jostain syystä positiivinen asia. Josta voidaan heittää aiheellinen kysymys että jos tietyt väestönosat synnyttävät mukuloita höyrypanimovauhdilla suoraan kantaväestön elättämiksi eläkeläisiksi niin missä kohdassa se asian positiivinen osuus oikein oli?

Joku voi tuumia että olipa rasistinen, suorastaan vihalause mutta kun katsoo viimeisen kolmenkymmenen vuoden kehitystä niin rasistiseksi tulkittavia lauseita voi välttää ainoastaan valehtelemalla.

Asiaan liittyvä toinen aiheellinen kysymys: Tämän ”positiivisen” kehityksen myötä maahan muotoutuu kehitysmaalaisten enklaaveja jotka ovat valtion kanssa tekemisissä vain siten, että valtio elättää ne. Muuten ne ovat täysin itsenäisiä ja hyvin pitkälle erilaisten rikollisjärjestöjen hallitsemia alueita. Asian lisämausteena on tietysti jatkuvasti kasvava kantaväestöön kohdistuva arkipäivän terrori.

Joku voi taas tuumia että olipa rasistinen, suorastaan vihalause mutta hänelle voi todeta että näinhän se on, faktat ovat nykyisin vihapuhetta. Ja jos ei Suomen esimerkit riitä niin vilkaisepas muuten piruuttasi tuonne Ruotsin puolelle.

Voi todeta, että Helsingin Pravdalle plussan ja miinuksen hahmottaminen on enemmän kuin vaikeaa mutta Pravdahan onkin ideologisesti oikeaoppinen julkaisu.Samanlaista päättömyyden logiikkaa harrastaa partiolaisjärjestö joka aikanaan toimi huomattavasti järkiperäisemmin. Se kun keskittyi erätaitoihin ja sen sellaiseen. Nykyään se puolestaan mainostaa että on ympäristöteko kun suomalainen ei lisäänny:Aikanaan kommunistit mainostivat että ”henkilökohtainen on poliittista” ja samanlainen ilmiö on myös näissä ilmastoaivopöhöä sairastavien keskuudessa. He kun yrittävät saada oman ilmastoahdistuksensa myötä koko yhteiskunnan tekemään ilmastopakkoliitteitä.

Aikaisemmin tuli mainittua nämä etnisesti edistykselliset enklaavit. Tämä kartta osoittaa varsin hyvin kuinka niitä on syntymässä pääkaupunkiseudulle:Suvaitsevais-tiedostavan logiikan mukaan tämäkin kehitys on positiivista ja jakajien määrän lisääntyminen tarkoittaa automaattisesti jaettavan lisääntymistä. Jos itselleen valehtelu olisi palavaa polttoainetta niin Suomen ei tarvitsisi tuoda tippaakaan öljyä.

29 kommenttia:

Tiukka-meno kirjoitti...

Kyllä siitä hyvä tulee, eikai me sitä nähdä, tiiä mitä jobseja sieltä kuoriutuu mutta pääsääntösesti ne on mätiä munia. Tiedän tapauksia ja siinä on painovoima voittanu omenapuun.

LW kirjoitti...

Moni on varmaan kuullut rahtikulteista, ja ehkä myös ajatellut, että samantapaista toimintaa on esiintynyt muuallakin. Itse mietin aikanani juuri itsenäistyneiden Afrikan maiden talouspolitiikkaa, jossa usein keskityttiin rakentamaan tehtaita, voimaloita sun muita miettimättä yhtään, miten ne vuorovaikuttavat keskenään, millaista infrastruktuuria ne vaativat, ja miten sen kaiken olisi tarkoitus tuottaa riittävästi lisäarvoa, niin että systeemissä olisi yhtään mitään järkeä. Eikä siinä sitten ollutkaan sen enempää kuin kivikautisen saarelaisen "lennonjohtotornissa". Tunsin ylimielistä huvittuneisuutta, koska eihän me täällä sivistysmaissa...

Paitsi että millaista meidän nykyinen maahanmuuttomme on? Porukka noteeraa, että joku USA hyötyi 1800-luvulla älyttömästi maahanmuutosta, ja amerikkalaisuuden sateenvarjon alla vuorovaikuttanut monimuotoisuus synnytti hurjasti uutta. Miten Suomi voisi päästä osalliseksi tästä kaikesta? Otetaan maahanmuuttajia! Miten ratkaistaan väestön ikääntymisestä seuraavat ongelmat? Otetaan nuorempaa porukkaa! Tämä on juuri tätä rahtikulttipolitiikkaa, jossa tajutaan muoto, mutta ei mitään sisällöstä, ja kopioidaan sokeasti jossain muussa asiayhteydessä toimineita ratkaisuja ymmärtämättä sen asiayhteyden merkitystä. Olisi oikeasti kai pitänyt olla nauramatta afrikkalaisille ja melanesialaisille.

Lapsettomuusjuttu on aivan älyvapaa. Mitä tapahtuu syntyvyyden laskiessa? Väki ikääntyy, porukka alkaa panikoida huoltosuhteesta, ja maahanmuuttajia otetaan lisää. Lopputulos ympäristön kannalta on parhaimmillaankin nolla, ja luultavasti negatiivinen, koska ekoajattelu ei ole sattuneesta syystä köyhissä maissa valtavirtaa, eivätkä niistä saapuvat ihmiset omaksu sitä tuosta vain, vaikka Suomen maasäteilyn piirissä olisivatkin. Ehkä siinä on jokin sellainen psykologinen este, että koska mamut ovat Hyviä ja ympäristövaikutukset Pahoja, nämä tyypit eivät pysty käsittelemään mielessään mamujen ekologista jalanjälkeä. Eivät ainakaan siinä määrin, että sillä olisi mitään vaikutusta pohdittaessa, onko lapsettomuus ympäristöteko. En itse oikein usko tietoisiin väestönvaihtomotiiveihin, vaikka tuloksia tarkastellessa niin voisi toki kuvitella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tiukka-menolle ja LW:lle & kiitos kommenteistanne.

Tiukka-meno: Kyllähän niitä jobseja on mutta ne menevät matalan verotuksen ja matalan sosiaaliturvan maihin.

LW: Piti ihan googlata tuo ”rahtikultti” kun en ole moiseen ennen törmännyt. Ja sen perusteella voisi sanoa ameriikan kielellä että your comment makes very much sense.

Anonyymi kirjoitti...

On asioita, joissa määrä korvaa laadun, mutta tämä hehkutettu somalien syntyvyys ei todellakaan kuulu niihin. Kolmekymmentä vuotta Suomessa on odotettu, että tämän kansan edustajat tekisivät jotain muutakin kuin lisääntyisivät, häiriköisivät, vinkuisivat, vaatisivat, uhriutuisivat ja ajaisivat surkeasti busseja ja takseja. Mistä se seuraava sukupolvi yhtäkkiä saisi ahaa-elämyksen, että rupeanpas tässä nyt maksamaan velkaani Suomelle. Tai sitä seuraava. - Jos muuten husu menee läpi eduskuntaan, vedän kunnon kiukkulärvit. Luotan kuitenkin siihen, että somalit ovat keskenään riitaista porukkaa. Sitten vedän ilolärvit.

Luulin tuota partion esitettä vitsiksi tai vihreiden läpyskäksi (sama asia) mutta totta näytti olevan. Käännetäänpä käytännön suomeksi:

"Asut pienessä asunnossa jotta kuluttaisit vähemmän energiaa". Eli: ne isot asunnot on joka tapauksessa menneet lapsirikkaille somaliperheille ja se, että he keskuslämmityksen lisäksi lämmittävät asuntoa pitämällä uunia 300 asteessa 24/7 ei kuluta energiaa koska se menee hyvään tarkoitukseen. Heillä on jakamaton ihmisoikeus viihtyä kotonaan samoissa lämpöasteissa kuin Somaliassakin.

"Et osta mitään tavaroita uutena." No etpä tietenkään, kyllä ne tavarat sinne kirppareihin ja kiertsikoihin ilmestyvät vaikkei kukaan mitään uutena ostaisikaan. Vähän niinkuin taikaseinästä, kuten rahakin.

"Et käytä esim. hiuslakkaa." Hiusgeeliä saa käyttää koska sekin on jakamaton ihmisoikeus -mutta vain miehille. Hiusgeeli ei pilaa luontoa koska ananasfledat.

"Olet poliitikko ja edistät ympäristönsuojelua." Olet vihreä eikä sinulla ole aavistustakaan koko asiasta. Eija-Riitta Korhola on synnynnäinen vihollisesi.

"Osallistut mielenosoituksiin ilmaston puolesta tai allekirjoitat vetoomuksen päättäjille." Miekkarit on kivoja yhteisöllisiä tapahtumia ja niiden jälkeen voi mennä punkulle ihastelemaan hyvyyttään. Jos on paska sää, turha mennä mokomaa ilmaa puolustamaan. Allekirjoituksestakin saa kivan fiiliksen kunhan ei tarvitse sitä vetoomusta itse laatia - kyllä niitä tyttöjä löytyy joilla tuon voi teettää. Tarjoilija hei, saataisko lisää tähän pöytään!

"Liikut kaikki matkat polkupyörällä säästä riippumatta." Paitsi ettet tietenkään liiku, vaan kun olet saanut kaupungin kadut vuosiksi sekaisin pyöräteiden rakentamisella, nostat metelin siitä ettei fillareita saa kuljettaa ihan kaikissa julkisissa kulkuneuvoisa ja tietenkin ilmaiseksi. Ja se kolmekymppiä koko kauden (6 kk) fillaroinnistahan on ihan törkeä hinta! Ja edelleenkin saamme ajella jalkakäytävillä koska useissa paikoissa pyörätie on vain toisella puolella.

Kiitos Ykä tästä partio-linkistä. Olen kärsinyt vuosikymmeniä traumaa kun minut erotettiin partiosta jo ensimmäisenä päivänäni: ei ollut mukana puhdasta ja vastasilitettyä kangasnenäliinaa kuten tytöillä piti olla (pojat sai miehekkäästi räkiä hihaan). Mitähän muuten Baden-Powell olisi mieltä nykypartiosta?
tira+

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vai että partiolaisetkin, voi saatana! Kun kuudenkymmenen vuoden takainen partiopukuni ei enää sovi (av någon anledning) harteilleni, niin lienee parasta heittää se roskikseen. Sinnehän ne muutkin hyvät asiat ovat joutuneet. Siisei muuta kuin Voi saatana!

Becker kirjoitti...

On tää nyt saatana että partioliikekkin on kulttuurimarksismin ryvettämä. Ja miksei olisi. Olihan se varmaan viimeisiä terveen ja järkevän elämäntavan bastiooneja. Olin itsekkin aikoinaan partsikassa ja muistan kun marsittiin jossain suurjuhlassa Senaatintorilla. Nyt siellä lorvii punamuumi ja paleface lösseineen.

Jos kansalaiset eivät halua perustaa perheitä ja lisääntyä, pitäisi sen olla äärimmäinen hälytys poliitikoille. Toisaalta kun on huonosti töitä, sikakalliit asunnot, törkeän hintainen ruoka ja tappiin viety verotus sekä muutenkin hanurista oleva henkinen ilmapiiri, niin kuka sellaiseen kurjuuteen haluaisi lapsia synnyttää.
Paitsi somalit, jotka elävät suorastaan maanpäällisessä paratiisissa. Heitä eivät edellä mainitut ongelmat koske sillä taikaseinästä riittää euroja loppumattomiin.

Olen tuossa lueskellut Hesan laajentumiskuvioita ja ne vaikuttavat suoraan sanoen massiivisilla. Meinaako ne tyhjentää koko Suomen, vai onko mamujen lisääntyminen syynä valtavien merenrantakompleksien rakentamiselle. Suuruudenhullua meininkiä, mutta onhan kaupungin johdossa afgaani, rattijuoppo varas ja punavihreä sekopää.

Vantaalla sijaitseva upea ilmailumuseo tarvitsisi uudet tilat, mutta muutto entisiin rahtiterminaalun tiloihin vaaatisi kaksi miljoonaa euroa. Eikä rahaa oikein mistään löydy. Eihän se ole kuin kahden somalin elinikäinen kustannus. Turha arvuutella kumpi on yhteiskunnallisesti tärkeämpää.

nakajima kirjoitti...

Päivänä muutamana tunsin itseni tylsistyneeksi ja selailin youtuben tarjontaa. Koska tähän kommenttiin pitää saada myös asiaa päivän epistolasta, niin katsokaapa youtubesta "Eritrean steam". Lyhyt abstrakti eli kysymys on italialaisten rakentamasta rautatiejärjestelmästä jolla ajelevat edelleen italialaisten tekemät höyryveturit. Eritrea ei ole ollut Italian siirtomaa 70 vuoteen. Kaikki rakennukset, asemat ja erityisesti viaduktit ovat kerralla hyvin tehtyjä ja toimivat edelleen. Siis siirtomaavallan aikaista tavaraa ihan kaikki.

Ja aiheeseen varmasti liittymättä linkki, joka ilmeisesti leviää jonkin verran tällä hetkellä. Sanoma on selvä: https://www.lue.fi/blogit/blogit/niskamakkarat-jatkavat-gallup-nousuaan/

piis and lav

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Terho Hämeenkorvelle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

tira+: Olipa muuten kertakaikkisen hyvä tiivistelmä. Tuosta partioasiasta tuli mieleen että Amerikoissa nämä social justice warriors-porukat nillittävät kun tytöt ei pääse partioon. Tässä on asiaan liittyvää keskustelua ja sanoisin että heppu ns. ownaa tuon naisen:

https://www.youtube.com/watch?v=hoDRfJOG0v8

Terho: Jep. Minähän en muuten ole koskaan ollut partiossa. Suku oli vasemmistolaista ja kun isä-Perskeleen kanssa liikkui metsässä niin ne erätaidot tuli opittua muutenkin.

Becker: En yhtään ihmettele että nuoret suomalaiset suunnittelevat elämäänsä jossain muualla kuin Suomessa. Enkä muuten sitäkään että moni somali suunnittelee elämää nimenomaan Suomessa. Ja tulee muistaa että ne suomalaiset jotka ovat tehneet yhteiskunnan romuttamisesta itselleen uskonnon elävät nimenomaan sen yhteiskunnan elättäminä. Niin kuin olen ennenkin sanonut: me elämme tarpeettomien diktatuurissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös nakajimalle. Meni näemmä kommentit ristiin. Afrikan maista voi todeta että siirtomaavallat toivat sinne sivistyksen ja tekniikan. Niistä itsestään ei siihen ole. Tuo Kuosmasen kirjoitus oli hyvä ja johan sinne kommenttiosioon tuli asiaan mitenkään liittymätöntä ad hominemia.

Anonyymi kirjoitti...

Mietitääns sitä huoltosuhdetta ja alhaisen syntyvyyden dilemmaa. Voisi kuvitella, että kantisten lisääntymispäätös olisi jossakin kausaatiosuhteessa mahd. syntyvälle lapselle nähtävissä olevasta tulevaisuudesta. Siitä tulevaisuuden uskosta siis. Jotenkin niin, että jos nuorelle voimalle on kysyntää ja tulevaisuutta, seuraa myös tarjontaa. Toki työelämän ja tuottavuuden kannalta parinkymmenen vuoden viivellä. Parikymmentä vuotta on kuitenkin vähemmän kuin nähdyt kolmekymmentä. Jos niukastikin tarjolla olevat mahdollisuudet tukitaan ulkomaisella tarjonnalla - joko työstä kilpailijoilla tai muuten vaan jonojen eteen päästettävinä taakkoina, suoranaisina uhkinakin - eivät nykyaikaiset vanhemmat tohdi lapsia omaansa radikaalisti paskempaan elämään tehdä.

Maamme isät/äidit/vanhempioletetut, ehkäpä kansamme, edustajiensa välityksellä, tuovat mieleeni tunnetun hölmöläistarinan. Kaikkihan muistamme, kun Matti kohtasi hölmöläiset kantamassa säkeittäin valoa pimeään tupaansa, ja neuvoi heitä tekemään pirttiinsä ikkuna-aukot. Tarinan loppu on kaiketi jäänyt vähän katveeseen: hölmöläiset innostuivat Matin esittämästä niin, että lisää valoa saadakseen alkoivat laajentaa ikkunoita seinähirsiä katkomalla. Koska enempi valo koettiin aina paremmaksi, sahaus jatkui kunnes nurkkasalvosten ryhti petti. Ja koko talo romahti.

Ajatellessani tätä migraatiopolitiikkaa, tai koulutuspolitiikkaa, kansallisomaisuuden ulosmyyntikiimaa, tai vaikkapa innokasta ilmastopolitiikkaa, näen silmissäni Hölmölän väen sahaamassa ikkuna-aukkoja yhä isommiksi.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung. Hyvä kommentti ja erittäin hyvä vertaus. Ja laitetaanpa tähän vielä meidän kaikkien suuresti arvostaman Johanna Suurpään viisautta jo 1990-luvulta:

”Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina”.

Johannalta voisi kysyä että miten meni noin omasta mielestä.

Make kirjoitti...

LW: "En itse oikein usko tietoisiin väestönvaihtomotiiveihin, vaikka tuloksia tarkastellessa niin voisi toki kuvitella."

Kyllähän näitä juttuja lukiessa tulee välillä sellainen olo, että pitäisikö sittenkin hakea keittiön kaapista foliorulla ja kääriä pari kerrosta kupolin ympärille. Siihen, että julkisessa keskustelussa vaaditaan samaan aikaan maahanmuuton lisäämistä länsimaihin, koska työvoimapula, ja kehotetaan samalla länsimaisia ihmisiä lopettamaan lasten tekeminen, koska ilmastonmuutos, ei oikein voi olla syynä muu kuin joko 1) täysin sanoinkuvaamaton tähtitieteellisen mittakaavan idiotismi 2) taustalla naruja vetelevät pahantahtoiset tahot, jotka haluavat, jos nyt eivät hävittää valkoihoisia ihmisiä maan päältä, niin ainakin tehdä heistä halveksuttuja ja päähän potkittuja vähemmistöjä omissa maissaan.

vieras kirjoitti...

Tänään päättyneeseen ennakkoäänestykseen osallistui suurempi prosentti kuin viimeksi. Nyt osallistui 36,1 prosenttia kun neljä vuotta sitten oli 32,3 prosenttia. Pitää sitten toivoa että myös vaalipäivänä äänestää suurempi prosenttiosuus kuin neljä vuotta sitten jolloin oli 37,8 prosenttia. Persut kun ovat todennäköisiä hyötyjiä jos äänestysaktiivisuus on korkeampi.

Menossa olevat vaalit:

https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/aanestys1.html

Edellisten vaalien äänestysaktiivisuus:

https://tulospalvelu.vaalit.fi/E-2015/fi/aanestys1.html

Epäilyttää tuo kun naiset äänestävät suuremmalla prosentilla kuin miehet. Mihin ne äänet menevät, ei kai vaan vihreille? On kai se ollut kauan selvää ettei persujen ja muiden nuivien tarvitse välittää vihreistä eikä vihreiden äänestäjistä. Vihreistä ei tarvitse välittää koska he tavoittelevat eri äänestäjiä kuin persut. Persut ja vihreät tavoittelevat eri äänestäjiä myös liikkuvien ja nukkuvien äänestäjien osastoilta. Sen sijaan persujen tulee vastustaa vihreitä kaikin tavoin, poliittisesti ja metapoliittisesti.

Toivottavasti miehet aktivoituvat vaalipäivänä paremmin kuin nyt ennakossa. Pitäisi tavoitella sitä että miesten ennakkoäänten ja vaalipäivän äänten summa toisi edes lähelle saman aktiivisuusprosentin kuin naisilla. Tuskin menee yli mutta saisi mennä edes samalle tasolle.

Jos persujen kannatus jakautuisi miesten ja naisten kesken 50-50, 60-40 tai edes 65-35 niin en olisi pahasti huolissani naisten suuremmasta äänestysaktiivisuudesta. Vai olisiko nyt luvassa jokin yllätys että naiset kehtaisivat äänestää persuja enemmän kuin ennen?

Menen siis vaalipäivänä vaalikoppiin. Taitaa olla eka kerta ikinä kun äänestän varsinaisena vaalipäivänä.

Millä tuon Suurpään neropatin saisi savustettua ulos oikeusministeriön hillotolpaltaan? Vaikka jonkin budjettileikkauksen nojalla jolloin yt-arpa osuisi ainakin häneen jos ei kenenkään muuhun? Siirtäisi hänet ennenaikaiselle eläkkeelle tai käskisi hakemaan töitä yksityiseltä sektorilta? Kai nyt lainoppinut työllistyy hyvin yksityiselle sektorille....?

Tässä olisi källi jolla saataisiin suvakit pois julkishallinnosta ja korvattua nuivilla, mikäli jokin kyseinen virkapositio olisi hyvä säilyttää, jos sitä pitäisi nuiva viranhaltija. Ensin kohdistaisi täsmennetyt budjettileikkaukset siten että yt-arpa osuu nimenomaan suvakkivirkamiehiin ja suvakkikalkkunoihin. Kun ne on irtisanottu ja maksettu erorahat ja muut pakolliset rahat, niin sitten pidetään varoaika. Tuon varoajan aikana rekrytoidaan nuivia hakijoita niihin virkoihin jotka halutaan säilyttää. Seuraavan budjettikauden alkaessa nuivat viranhaltijat ovat aloittaneet tehtävissään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Makelle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Make: Kallistuisin kohtaan 1 joskaan en pidä kohtaa 2 mahdottomana. Tulee muistaa myös kohta 3 eli tiedostava muoti jota pitää seurata, tosin se menee melko lailla käsi kädessä kohdan 1 kanssa.

vieras: Toivotaan tosiaan että äänestysinto sataa kansallismielisten laariin. Naisten äänestysintoa pelkään minäkin koska siinä porukassa ollaan paljon herkemmin innostuttu kaikenlaisiin idioottimaisiin muoti-ilmiöihin. Joita kustutaan myös nimellä akkojen kotkotukset. Miehet kannattavat sinänsä naisten kanssa tasa-arvoa mutta hyvin monet naiset tekevät parhaansa saadakseen aikaan ajatuksen että onkohan se sittenkään kovin viisasta.

Suurpää saadaan savustettua vasta sitten kun kansallismielisillä on yli sata kansanedustajaa. Ei sitä ennen. Ja kiitos huhtikuun kissoista.

vieras kirjoitti...

Minkä takia varsinainen vaalipäivä on sunnuntai? Eikö perjantai olisi parempi? Meniskö silloin porukkaa paremmin uurnille kun voisi sitten lähteä baariin jännittämään vaalitulosta? Sitten on vielä viikoloppu edessä jolloin voisi kännätä joko vaalivoiton kunniaksi tai vaalitappion aiheuttaman vitutuksen helpottamiseen.

Joissakin maissa vaalipäivä voi olla arkena, kuten tänään pidetyissä Israelin vaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain rajaa: äänestin Jukka Hankamäkeä!

Ja vielä normikiitokseni (,jos tämä viestini nyt tulee läpi, kun on ollut ongelmia viestien lähetyksessä tänne): kiitos Ykä, Jaska Brown, Professori ym., sekä kommentoijanne!

T. Helsingitär

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Helsingittärelle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Suomessahan oli muuten pitkään käytäntö että vaalit olivat kaksipäiväiset eli sunnuntai ja maanantai. Sunnuntaihan on tietysti suurimmalla osalla ihmisistä vapaapäivä. Minulla vuorotyöläisenä ei mutta tällä kertaa on joten käyn vaihteeksi äänestämässä varsinaisena vaalipäivänä.

Helsingitär: Viesti tuli läpitte. Kiitos sinullekin. Ja ihan hyvälle miehelle annoit äänesi. Toivottavasti Jukka menestyy.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, kommenttini tuli läpi! Jokin uudessa kännykässä estää kommentoinnin, mutta läppärillä näemma onnistuu: hyvä!

T. Helsingitär

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Helsingitär. Minähän en edes omista älykännykkää. Enkä muuten koskaan hankikkaan.

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä että Alankomaissa oli provinssivaalit joissa jokin uusi nuivapuolue voitti.

https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Dutch_provincial_elections

Olisi jännää jos persut kutsuisivat ulkomaisia puoluedelegaatioita vaalivalvojaisiin: Ruotsista ruotsidemokraatit, Tanskasta kansanpuolue, Norjasta edistyspuolue, Virosta EKRE, Puolasta Laki ja oikeus, Saksasta AfD, Itävallasta vapauspuolue, Ranskasta Kansallinen liittouma, Alankomaista vapauspuolue, Italiasta Lega sekä Italian veljet, Unkarista Fidez, Britanniasta UKIP...nämä nyt ainakin. Tähän vielä kävisi jokin nuivapuolue myös Sveitsistä, Tsekista ja Slovakiasta....

vieras kirjoitti...

Kutsuvieraiksi vaalivalvojaisiin vielä Amerikasta Trump ja Brasiliasta Bolsonaro mutta veikkaan etteivät nämä ehtisi kun kalenterit on pitkälle täynnä. Tai, olisi kai joku Trumpin suosittelema republikaaniedustaja tai -senaattori sekä Bolsonaron puoluekollega voinut päästä jos olisi mainostanut ajoissa....

vieras kirjoitti...

Minkä takia Jussi ei pyytänyt Jari Leinoa persujen ehdokkaaksi Pirkanmaalle? Vai oliko pyytänyt? Tietääkö Ykä mitään tästä? Kun tuo muutosopuolue kuopattiin eikä Jari kuulu siihen kerhoon mikä on jäänyt jäljelle, niin persut olisivat voineet värvätä hänet. On Pirkanmaalla nytkin hyviä kuten Heikki Luoto, Sakari Puisto, Veikko Vallin sekä istuva edustaja Sami Savio. Mutta olisi Jari varmasti tuonut oman osansa äänipottiin.

Marko Hamilo olisi voitu pistää Helsinkiin persujen listalle. Mitä se Juha Väätäinen enää siellä hiippailee kun on jo vanha eikä taida enää kummoista pottia kerätä. Mieluummin Hamilo. Toivottavasti persut tarjoavat Hamilolle jatkossakin töitä kun tarvitaan niitä jotka ymmärtävät viestinnästä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Suomalaisten ei tule lisääntyä, koska hiilijalanjälki. Suomi tarvitsee 1,8- 1,4 miljoonaa pakolaista, koska Suomi-neidon täkissä on reikä ja se tulee paikata, hiilijalanjäljestä ei puhuta mitään. Olen miettinyt tuota jo pidemmän aikaa ja tullut siihen tulokseen että uusilla tulokkailla täytyy olla ihan toisenmuotoiset jalat, mitkä eivät jätä minkäänlaista jälkeä. Eihän tuota, saatana, muuten pysty selittämään, häh!

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa ilmastohysteriassa eniten panee ihmetyttämään, että valtapuolueiden mielestä ratkaisu löytyy sillä, että lopetetaan saastuttamisen lähde täällä meillä ja siirretään se toisaalle. Kuten teollisuuden alasajaminen suomessa ja siirtämällä tämä halpamaihin. Puhdistuuko ilmasto kokonaisuudessaan tällöin? Jos vaikka itselläni olisi autona paksua savua pakoputkesta työntävä vanha Lada ja enkä saisi tätä katsastuksesta läpi johtuen päästöistä, niin menisikö auto läpi ja loppuisiko saastuttaminen jos myisin kyseisen menopelin naapurin Penalle? Tokihan voin tällöin kehua olevani itse trendikkäästi vihreä ja liikkua pyörällä.

- ruutana

Anonyymi kirjoitti...

Omituista, kuinka poliitikot, Haavisto etunenässä, esittävät, että täällä yliopistotutkintonsa suorittaneille ulkomaalaisille pitäisi järjestyä heti valmistumisen jälkeen työpaikka Suomesta. Ei heitä yhtään huoleta se, että hyvin koulutetut nuoret suomalaiset nostavat kytkintä ja häipyvät muille maille vierahille. Nämä ovat vielä todennäköisesti niitä, jotka ovat parhaassa perheenperustamisiässä.

Vasta tänään näin jossakin väestökehitystä esittävän taulukon, jossa toinen käppyrä esitti yli 65-vuotiaiden määrää ja toinen 15-64 -vuotiaita eli ikähaarukka oli jälkimmäisessä melkein 50 vuotta kun taas yli 65-vuotiailla on elämää edessään keskimäärin 15 vuotta ja monet siirtyvät pilven reunalle aikaisemmin. Pahaltahan se tietysti näyttää, mutta yhtä pahalta näyttää poliitikkojen korjausliikkeet tähän ongelmaan. Voisi myös todeta, että kun suuret ikäluokat ovat olleet olemassa jo yli 70 vuotta ja vuosikausia on myös nähty syntyvyyden pienenevän, niin olisihan tässä ollut aikaa valmistautua ja muuttaa perhepolitiikka lasten hankkimista suosiollisemmaksi. Tämä ikäpyramidi ei ole tullut yllätyksenä yhtään sen enempää kuin syksyn -15 invaasio länsirajan takaa. Kupletin juoni taitaa kuitenkin olla se ”the unelma”; monikulttuurisesta Suomesta se ex-pääministerikin haaveilee.

Somalien raijaaminen maahan on käytetyistä keinoista kaikkein vahingollisin. Patalaiska herrakansa ei tule ikinä mummojen ja pappojen pyllyjä vanhainkodeissa pyyhkimään ja työllisyys huitelee vuodesta toiseen kymmenen prosentin tienoilla ja naisilla se on vielä alempi. Siitä huolimatta kaikenlaiset husut väittävät silmät kirkkaina, että HE elättävät suomalaisia! Nytkin tämä herra Husu äänesti vaaleissa Somaliassa ja kaiketi tuossa asumiskelvottomassa maassa on paljon muitakin sotaa paossa ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevia äänestämässä lisää maahanmuuttajia parlamenttiin suomalaisten asioita ajamaan... Heidän omat asiansahan on jo ajettu muiden toimesta niin hyvin, ettei ole huolta huomisesta, työstä tai lapsiluvusta. Voi vaikka lomailla Somaliassa. Kun vaan vielä tietäisi, mistä pitävät lomaa?

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta 14.4. ja voimia eloon!

Rouva Ano

Simo kirjoitti...

Ainoastaan vetämällä rahahanat täydellisesti kiinni maahanmuuton osalta voidaan tilannetta korjata jotenkin järkeväksi. Tällöin ei tarvitse kerätä niin paljon veroja, josta seuraa hintatason lasku elintarvikkeissa ja kulutushyödykkeissä. Silloin niistä huonommistakin hommista tienaa sen verran, että sillä voi elättää itsensä, ja ehkäpä vaikka jälkikasvunkin. Tekijät on jo olemassa, ei niitä tarvitse tänne tuoda. Tehdään vain se tekeminen mahdolliseksi.

Pakkopalautuskeskustelut yms. ovat täysin oleellisen vierestä käytävää keskustelua. Tarvitsee ainoastaan poistaa houkutin, ja kyllä routa pors...eiku se olikin saastainen eläin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Lemminkäiselle, ruutanalle, Rouva Anolle ja Simolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Huomasinpa joo ja huomasin senkin että valtamediamme ei asiaa pahemmin noteerannut. Ei vissiin tulos miellyttänyt. En tiedä Leinon Jarin kuvioista mutta saattaisin olettaa että hän ei ollut edes halukas ehdokkaaksi. Se muutospuolueen puheenjohtajuus ja vaalivankkurin vetäminen oli varmasti aikanaan melko raskas rasti.

Lemminkäinen: Joo, varsinaiset suojalat…

ruutana: Erittäin hyvä kysymys ja valtakoneistomme ei halua vastata siihen. Minkä tietysti ymmärtää sillä silloin se joutuisi tunnustamaan oman järjettömyytensä.

Rouva Ano: Erittäin hyviä huomioita. Muistutetaan siitä että kun suuret ikäluokat olivat jäämässä eläkkeelle niin silloin ennustettiin veret seisauttavaa työvoimapulaa. Sitä vaan vieläkin odotellaan. Tuosta somalien elintasosiirtolaisuudesta voisi muistuttaa Li Anderssonin loihelausumasta:

”Me pidämme kiinni omista maahanmuuttopoliittisista linjauksistamme. Meille on tärkeää se, että Suomi pitää kiinni niistä tekemistään lupauksista ja sitoumuksista, jotka liittyvät kansainvälisiin sopimuksiin.”

Missähän perkeleen sopimuksessa Suomi on sitoutunut elintasosiirtolaisuuteen?

Sio: Olet oikeassa. Ja veroasiassa auttaisi lisäksí järkyttävän suuren julkishallinnon akateemisen suojatyökompleksin lopettaminen.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo suurten ikäluokkien lähitulevaisuudessa odottava eläkepommi ja työvoimapula tuli vastaan tässä joitakin viikkoja sitten jonkun valtamediamme omituisena aivopieruna.

Harmillisesti en pannut mieleen mikä aviisi ja kuka oli kirjoittanut.
Kyseessä täytyi kuitenkin olla joko niin vanha toimittelija, ettei muistanut enää kuin vanhat liturgiat tai sitten niin nuori, ettei ollut koskaan, missään kuullut termiä "suuret ikäluokat" eikä se sanonut hänelle mitään.
Se ei silti estänyt häntä julkaisemasta jossain kohtaamaansa vanhaa valeuutista omana hengentuotteenaan.
Mikäli kyseessä oli jälkimmäinen tapaus, on toimittelija saattanut saada aavistuksen verran kyistä palautetta kollegoiltaan.

Koska olen siis hukannut lähteen tuohon valemedian hupipalaan, täytyy esittää palindromi koskien erästä bloggauksen aiheista:

"Partiosta katsoit: rap!"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jos löydät linkin niin lähetätkö. Palindromiin vastaan palindromilla eli:

Atte, lappakälyni tiukemman akateeminen imee takanamme kuitin yläkappaletta.

sekä

Neekerisuku kusi rekeen.