perjantai 12. huhtikuuta 2019

KOLME KUPONKIA


Sinänsä tämä kirjoitus on blogini lukijoille varsin turha sillä he tietävät muutenkin mistä tulevissa eduskuntavaaleissa on kysymys. Mutta laitetaan tämä nyt kumminkin jos kirjoitus vaikka vahingossa tavoittaisi sellaisen kansalaisen jolla asiasta ei ole täyttä varmuutta. Eli: kirjoituksessa käydään tiettyjen kuponkien kautta läpi sitä, mitä vaalit ovat ja mitä ne eivät ole. Otetaan esille ensimmäinen kuponki:Kyseessä on veikkauskuponki. Sillä veikataan voittajia. Mikäli veikkaaja veikkaa kaikki voittajat oikein, hän saattaa saada sievoisen summan rahaa. Tietyissä asioissa kannattaa siis veikata. Otetaanpa sitten esille toinen kuponki:Tämä ei ole veikkauskuponki vaan äänestyslippu. Tällä ei veikata voittajia. Tällä tehdään voittajia. Mikäli hallintoalamainen ei ymmärrä asian eroa niin silloin hän ei varsinaisesti käytä ääntänsä vaan veikkaa voittajaa ja pyrkii tietysti silloin satsaamaan johonkin valtamedian hyväksymään ennakkosuosikkiin kuten vaikkapa Antti Rinteeseen. Ajatellen että se häiskä menee varmasti läpi ja kun se on kerran mennyt läpi niin äänestäjällä itselläänkin on sitten oma mies eduskunnassa. Saattaa olla niin että kyseinen äänestäjä mieltää perussuomalaisten ajattelutavan itselleen huomattavasti sopivammaksi mutta koska hän ei ymmärrä vaalien ja veikkauksen eroa, niin hän toimii mielestään varman päälle ja ajattelee ehkä jopa toimineensa fiksusti.

Veikkauskupongilla ja äänestyslipulla on sekin olennainen ero että jos äänestyslipulla veikkaa oikein – esim. Antti Rinnettä – niin äänestysveikkaaja ei voita rahaa, vaan päinvastoin menettää sitä. Erityisesti mahdollisen punavihreän hallituksen tapauksessa. Se kun lupaa lisää energiaverotusta, polttoaineverotusta, lihaverotusta, maitoverotusta, muutamaa vielä keksimätöntä ympäristöverotusta sekä yleistä yrittäjälle vittuilevaa verotusta. Plus sitten tietenkin jatkuvaa ja kyseenalaistamatonta etnisesti edistyksellistä ylöspitoa. Kyseisen suuntauksen myötä aina useampi suomalainen firma menee pankrottiin tai ottaa maasta ritolat aikaansaaden lisää työttömiä ja heikentäen pala palalta yleistä ostovoimaa.

Niinpä – ihan muistutuksen vuoksi – kannattaa ottaa esille vielä kolmas kuponki:Ja kyseessähän on elintarvikkeiden säännöstelykuponki. Joku voisi tietysti todeta että eihän hyvinvoivassa valtiossa mihinkään elintarvikkeiden säännöstelyyn jouduta. Vaikka vähän veikkailisikin ja äänestäisi utopisteja. No, niinhän ne tuumivat Venezuelassakin. Eikä edes kovin kauan aikaa sitten.

Muista äänestää. Ei veikata.

Sillä sinä olet ratkaisija.

Ja muista varoa vääriä bussikuskeja.

46 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä.

Kyllä näissä Kuninkuusraveissa saa olla tarkkana Totokupongin täytössä, ettei vahingossa veikkaa voittajaksi sieraimista persereikään huumattua Antti-oria, joka kruunajaisissa vaihtuukin tamma-Sannaksi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ensimmäisen Tippaustoimiston kupongin täytti Paavo Nurmi, siitä olen nähnyt jopa uutisfilmin taisi olla näitä Kamisen tekemiä koosteita ylellä. Äänestyslipusta oliko tuo nyt 1980 luvulla todettiin että valta kuuluu kansalle keskimäärin 4 s ajan mitä lipun täyttö kestää ja toinen tietoisku oli että vain mäntti jättää äänestämättä mistä professori Kari Suomalainen teki aika pahan pilapiirroksen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ostokortteja olen nähnyt, vanhimmat olivat I maailmansodan ajalta. Varusmiehenä kun olin kai virallisesti komppanian kirjuri plus paljon muutakin tuli tutustuttua sotavaltion byrokratiaan. Komppanianvääpäliltä hyvin joviaalilta sotilasmestaajalta kyselin että parit lomakkeet haluaisin nähdä nuo millä tilataan annostupakat ja -viinat. Tupakat oli jo virallisesti siirretty kumpujen yöhön mutta sotilasmestari epäili että kriisiajan lähestyessä painokoneet pyöräyttävät ne laakerit hehkuen samoin kuin annosviinojenkin tilauslomakkeet. Luulenpa että tofutkin katoavat muona-annoksista ja kenttäkeittiöllä väännetään puuroa, noppaliha- tai nöttkötti-, makkarasoppaa ja rokkaa jossa herne ei pehmene ja etsii kaveriaan korpisotureiden masun täytteeksi. Minusta tuo veganismi tuo levottomia ajatuksia kun muistaa kuinka Adolf Hitlerkin eli ja harrasti aikalailla samoja juttuja kuin hipsterit Kallion vaaleanpunaisenvihreässä toksistamaskuliinisuudesta puhdistetussa feminististisessä lgtbpsukupuolineutraalissa kuplassa.

Strix Senex kirjoitti...

Tuo äänestyslipun ja veikkauskupongin vertailu herätti jonkinlaisen saivartelun halun. Se ero nimittäin on mielestäni hiukan toisenlainen kuin esitettiin.

Jos veikkauskupongilla veikkaat oikeat voittajat, siis arvaat, kuka tulee voittamaan, saat rahaa.

Jos äänestyslipulla pyrit arvaamaan kuka voittaa ja siinä myös onnistut, voit voittaa rahaa tai hävitä rahaa, riippuen siitä, oliko se äänikuningas/kuningatar fiksu vai pöljä. Jos kuitenkin veikkaat oikeaa – siis hyvää – ehdokasta mahdollisuutesi päästä voiton puolelle paranevat.

Äänestyslipulla voi vaikuttaa voiton mahdollisuuteen eli pelin tulokseen ja se on tarkoituskin, mutta jos teet sen veikkauspeleissä, joudut linnaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nappisuoritus taas Ykältä, kiitos!

Satuinpa eilen katsomaan Yleltä Suurta vaalikeskustelua. Antti Rinteeltä pääsi sellainen aivopieru, ettei paremmasta väliä. Kun kysyttiin, mitä pitäisi tehdä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, joita ei voida palauttaa, Rinne vastasi, että kielikoulutukseen ja töihin. Väkisinkin tuli mieleen Simo Salmisen protestilaulu, joka meni jotenkin niin, että ”tarttis saada muijallekin töitä, ittestä ei ole niin väliä, juu”. Vakavasti ottaen tuo Rinteen malli romuttaisi koko turvapaikkasysteemin kokonaan, mutta ehkä niin on tarkoituskin; seinät leveällä, katto korkealla ja ovi apposen auki. Koska arvot ja ihmisoikeudet.

Yhdenkään vaalikeskustelun (en ole kyllä kovin monta katsonut, koska jonkinlainen mielenrauha on syytä säilyttää) tenttaajat eivät ole uskaltaneet ottaa aiheeksi EU:n syvenevää integraatiota. Arvelisin, että siinä juopa globalistien ja kansallismielisten välissä olisi ollut aika syvä rotko ja meidän pitäisi kyllä saada tietää ajoissa, mitä meidän päämme ja lompakkojemme menoksi suunnitellaan Junckerin, Merkelin ja Macronin viedessä ja meidän poliitikkojemme vikistessä. Turha toivo.

Rouva Ano

korpisoturi kirjoitti...

Veikkaisin, että porvarihallitus syntyy. Ja se on parempi oikeistohallitus kun edellinen, koska pääministeri Halla-aho johtaa sitä. Eilisessä suuressa vaalikeskustelussa oli vähän sellanen atmosfääri aistittavissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Patelle Pankavaarasta, Strix Senexille, Rouva Anolle ja korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hjuu, varsinkin kun demareissa viimeisetkin orit on jo aikaa sitten ruunattu.

Pate: Joo, kyllähän se siihen neljään sekuntiin on tupannut jäämään. Mitä noihin sotahommiin tulee niin silloin tuskin mietitään ykkösasiana tupakin vaarallisuutta eikä ympäristöajattelukaan liene ihan pääprioriteetti.

Strix Senex: Kai se idea nyt kumminkin meni perille.

Rouva Ano: Kiitokset. Ja täytyy suorastaan nostaa lätsää Antti Rinteelle. Meinaan, toi jätkän tuorein möläys saattoi hyvinkin viedä demareilta pari pinnaa. Tuo EU-kysymys olisi kyllä elintärkeä. Liittovaltiokiima kasvaa sitä myötä kun vastustus lisääntyy. Sanoisinko jopa liittovaltioepätoivo.

korpisoturi: Minä olen pessimistisempi ja veikkaan että persut eristetään päätöksenteosta täydellisesti. Vaikka niistä tulisi suurin puolue. Pessimistihän ei pety koskaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Demareille on käynyt kuten ennustelinkin, omat pettivät. Rinne et Co. olisi pitänyt pitää suu supussa eikä päästää puuha Petejä antamaan yhtään lausuntoa kirjallisesti tai suullisesti. Harvoin on onnistuttu yhtä perusteellisesti ryssimään oma vaalikampanja. Huoltovajeen paikkaajia piti saada lisää eikä entisiä saanut laskea ulos. Lihat viedään nälkäisten pöydästä ja tofua tilalle. Kuten isossakin kirjassa kansa on laitettava erilaisille ympäristöveroille. Meni jossain vaiheessa omat taloyhtiön tilit sekaisin, mutta yksi on perkaamatta Rinne oli säätämässä Levin hisseissä. Luontoäitikin kusi kintuille kun Helsingissäkin jopa Kalliossa on ollut pakkasta ja lunta vaikka piti olla lämmintä kuin Nizzan rantabulevardilla. Demarien puoluetoimistoon on hevosmiesten faktantarkastus pilttuun mukaan laitettu ovelle lappu että viimeinen sammuttaa valot.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Nyt nähtiin narinkkatorilla olevan ihan selvää ulkoparlamentaarista vaalivaikuttamista. Ei ne räkänokkaiset liimanhaistelijat ilman ulkopuolisten organisointia osaisi huliganismia harjoittaa. Ollaan SKE:n ja puheenjohtajasta mitä mieltä tahansa niin hänenkin pitäisi nauttia samanlaista koskemattomuuta tilaisuuksissa kuin Soini, Orpo, Sipilä... Anna-Maja tai Li Andersson. En minäkään tykkää vihreiden hörhöilystä mutta se ei anna oikeutta huliganismiin heidän vaalitilaisuuksissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate.

Viesti1: Tuo on totta. Mutta vasta pitkässä juoksussa. Lyhyellä tähtäimellä demarit ovat valitettavasti mitä todennäköisin pääministeripuolue. Ja usko huviksesi että sitten on utopiaa tarjolla.

Viesti2: Samaa mieltä koskemattomuudesta. Minusta esmes vihreät ovat ääliöitä mutta jos näen heidän vaalitilaisuuden niin kävelen pois enkä häiritse. Tuohon tapaukseen on taas löydetty joitain leikkipartisaaneja jotka kuvittelevat olevansa joitain Sierra Maestran sissejä. Tietysti turvallisissa olosuhteissa ilman vahingoittumisen vaaraa.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka

Orpo ja Sipilä kilvan todistelevat, kuinka paljon tiukennuksia he ovat tehneet maahanmuuttoon ja muutenkin siinä asiassa ovat liukuneet kohti persuja, koska vaalit.

Samaan hengenvetoon todetaan että ei ole mahdollista olla hallituksessa persujen kanssa, koska arvot. Vastenmielisiä olentoja.

Rinne nyt on mikä on, naivi bussikuski, ja jos pääministeriksi pääseekin, niin ei loppuun saakka kestä, on sen verran liikaa ylimääräistä pöhinää pöntössä. Ennemmin tai myöhemmin katkee hältä verisuoni päästä, kun nytkään ei sanat meinaa mahtua suusta ulos. Tuhoa ehtii kyllä saada aikaan.

Vaikea muuten keksiä turhempaa sakkia kuin nuo tenttien kommentaattorit, jotka auliisti kertovat meille miten kukin ehdokas tentissä pärjäsi. Eli ajattelevat puolestamme. Niinkuin nyt ihminen ei itse osaisi arvioida. Tämä jos ei ole vaalivaikuttamisen yritystä, niin mikä sitten on, kysynpähän vaan.

Vaan nytpähän nämä loppuu viimein ja päätä pitää tuulettaa. Aika hakea moppe tallista kevätlaitumille. Toivotaan persuille vaalivoittoa, ja vaikkei hallitus häämöttäisikään, niin ollaan piikkinä järjestelmäpuolueiden perseesä.

T: Ymmi

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä jos äänestäjällä olisi kolme kuponkia, eli äänestyslippua ja niiden myötä kolme ääntä, jotka voisi keskittää tai hajottaa mielensä mukaan: kaikki äänet lasketaan.

Äänestäjiähän on viittä tyyppiä, kuten vuosia sitten bloggauksessasi hahmottelit:
Traditionalisti, Irrationalisti, Raviveikkaaja, Ihmeen Odottaja ja Realisti.

Traditionalisti menisi äänestyskoppiin kolme lippua kädessään. Ensimmäisellä hän tekisi Pyhän Velvollisuutensa, eli äänestäisi Kepua, Sekoomusta tai SDP:tä riippuen siitä, mitä puoluetta hänen suvussaan/kotipaikkakunnallaan/maakunnassaan/ammattikunnassaan jne. on aina äänestetty 200 vuotta ennen puolueen perustamista.
Velvollisuuden täytettyään hänellä on vielä kaksi ääntä, joilla tehdä mitä haluaa.

Irrationalisti antaa ensimmäisen äänensä sille, jolla oli nätein kampaus tai hienoin kravatti tai joka kertoi hupiohjelman hassuimmat vitsit. Ja sitten vielä ne kaksi muuta ääntä...
Raviveikkaajalla on Rinteen äänestämisen jälkeen myös kaksi ääntä, kuten myös Ihmeen Odottajalla.

Realisti antaa kaikki äänensä parhaaksi katsomalleen Perussuomalaiselle, eli Helsingissä Tohtori Vihalle.

Useammasta äänestä ei olisi mitään hyötyä Irrationalistille eikä Ihmeen Odottajalle, koska he käyttäisivät ne kaikki yhtä hooposti.
Mutta Traditionalistin ja Raviveikkaajan ne vapauttaisivat antamaan ainakin yhden äänen sille, jota oikeasti haluaisivat äänestää.
Ja kaikki äänet laskettaisiin.

Tämöä systeemi saattaisi tuottaa vaali-illan ääntenlaskussa lievää suurempia yllätyksiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ymmille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ymmi: Tuo lauseesi:

”Vaikea muuten keksiä turhempaa sakkia kuin nuo tenttien kommentaattorit, jotka auliisti kertovat meille miten kukin ehdokas tentissä pärjäsi. Eli ajattelevat puolestamme. Niinkuin nyt ihminen ei itse osaisi arvioida. Tämä jos ei ole vaalivaikuttamisen yritystä, niin mikä sitten on, kysynpähän vaan.”

On yksi blogini pääperiaatteista. Meinaan, tavallinen ihminen osaa ajatella itsekin. Valtamedia ja asiantuntijat ajattelevat toisin.

Hyviä mopoiluja.

Qroquius Kad: Jaa-a, ei välttämättä hassumpi systeemi. Tuosta tuli mieleen itseni ja Lötjösen kehittämä D´Lötjösen vaalimenetelmä:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2015/11/lotjonen-ja-aanestajan-kuluttajansuoja.html

Joppos123 kirjoitti...

Rinteellä alkaa kuuppa olla jo niin sekaisin lupausten ja kommenttien kanssa, että pelkästään niistä saisi Pahkasiallisen aika hyvää kamaa.
Kaveri pyörii kuin tuulimylly syysmyrskyssä. Katsopkaapas muutama pätkä Kummelien sketsejä "pääministeri" . Tuttu mies vaikka vasta prospect sellainen.
Orpo on jo alistunut ja Sipilä lienee paennut omaan "pakolaiskeskukseensa" Kempeleen rauhaan.
Taitaa muuten käydä niin, että persut on vaalien suurin puolue.
Se ei takaa mitään koska muut puolueet ovat ottaneet Ruotsista tutun mallin käyttöön.
"Me ei teidän kanssa tehdä yhteistyötä". Ruotsissa seuraukset ovat olleet aika katasttofaaliset ja sama pätenee härmäänkin jos demokratian nimissä viidennekselle kansasta näytetään keskisormea.
Mielenkiintoinen sunnuntai tulossa.

Joppos123 kirjoitti...

En ole enää noita vaalitenttejä jaksanut katsella. Lastentarhantouhua missä asenteellinen toimittaja määkii kaikkien muiden puheenvuorojen päälle. Farssia. Joskus vaikuttaa siltä,että toimittaja itse on ehdokkaana.
Persut nousee ja Rinne senkuin sekoilee.
Itseasiassa Rinne paljasti heidän maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa kun loihti "pistetään töihin ja opetetaan kieltä"
Se ohjelmahan pitää sisällänsä sen, että ketään ei enää karkoiteta vaan henkilökohtaisen konsultin tukemana keksitään jokin keino jäädä maahan läpsyttelemään.
Jos vaikka vanheneva SDP:n mummolinjakin huomaisi tämän, nykyinen väritön tättähäärien akka-osasto ei siitä taas välitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123.

Viesti1: Rinne on kieltämättä tehnyt erinomaisen hyvää vaalityötä perussuomalaisille mutta niin kuin totesitkin, persut – vaikka siitä tulisi suurin puolue mikä ei ole tällä hetkellä ihan mahdotonta – suljetaan päätöksenteon ulkopuolelle. Mutta ei sitä oppositiosta kuitenkaan saada pois. Vaikka en ihmettelisi että yrityksiä kieltää persujen toiminta alkaisi tulla.

Viesti2: Minä en sinänsä vaalitenttejä tarvitse sillä valintani on muutenkin selvä. Demarithan lupailivat tuota Rinteen tyyliä jo vuosi sitten julkivuotaneessa ohjelmassaan:

”Hallitus jäädyttää toistaiseksi muiden kuin vakavasta rikoksesta tuomittujen ulkomaalaisten maasta poistamiset. Hallitus nimittää [lukumäärä] henkilöä tutustumaan konsultteina jokaiseen maasta poistamista koskevaan tapaukseen. Konsultin löytäessä syytä epäillä maasta poistamisen aiheellisuutta joko menettelyn puutteiden tai tärkeiden inhimillisten syiden vuoksi tai siksi, että asianomaiselle voidaan myöntää jollakin perusteella oleskelulupa, maahanmuuttovirasta ryhtyy kielteisen päätöksen muuttamiseen itseoikaisuna.”

Tuosta saattaa ne mummotkin herätä. Tättähäärät m/Tuppurainen ovat sitten asia erikseen. Ne elävät omassa kuplassaan.

vieras kirjoitti...

Pilkoin tämän viestin muutamaan kohtaan.


Kohta 1: veikkaus ja äänestys

Löin Unibetillä vetoa persujen vaalivoiton puolesta. Voittokerroin oli silloin 41. Pistin 7 euron panoksen. Lisäksi äänestän sunnuntaina jotain persuehdokasta. Jos persut nousee suurimmaksi eduskuntapuolueeksi niin saan fyrkkaa 41-kertaisesti eli 287 euroa. Viivan alla jää siis 280 euroa.

Olisko se toiminut jos perust olisi tehneet semmoisen vedonlyöntimainoksen että "veikkaa persujen vaalivoiton puolesta". Tällöin olisi monien pitänyt äänestää persuja kun veikkasivat sen puolesta.


Kohta 2: vaalitulos ja mitä sen jälkeen

Miten suuri pitäisi olla persujen vaalikannatus ja paikkamäärä eduskunnassa, ennen kuin muut suostuisivat hallitusyhteistyöhön persujen kanssa? Tai näinpäin, miten pieniksi pitää kepun, demareiden tai kokoomuksen romahtaa että persuyhteistyö alkaisi kelvata? Havainnollistan sillä mitkä ovat kepun, demareiden ja kokoomuksen pohjatulokset Ylen teettämissä gallupeissa. Pohjatulos on....

- kepulla 12,6 prosenttia elokuussa 2011
- demareilla 13,8 prosenttia heinäkuussa 2014
- kokoomuksella 14,6 prosenttia tammikuussa 1995

Pitääkö nämä pohjatulokset alittaa ennen kuin jotain näistä kolmesta alkaisi kiinnostaa hallitusyhteistyö persujen kanssa? Siis mikäli perust olisi siinä tilanteessa suurin eduskuntapuolue?

Kävi miten kävi, persujen ei varmaan kannata väkisin yrittää hallitukseen pyrkimistä. Viralliset hallitustunnustelut kannattaa suorittaa koska niissä ainakin selviää onko mitään todellisia mahdollisuuksia mihinkään hallituskumppanuuteen. Mikäli persut ei kelpaa hallituskumppaniksi, tällöin persujen kannattaa osoittaa ongelman olevan muut kuin persut.

Tämän jälkeen persujen kannattaa mainostaa Tanskan mallia, jossa se jäisi oppositioon, mutta tukisi vähemmistöhallitusta mikäli ehtoihin suostutaan.

Jos ei Tanskan mallikaan kelpaa niin sitten oppositioon lihomaan. Sitä varten pitäisi olla toimintasuunnitelma miten sen ajan voi hyödyntää maksimaalisesti. Suurin puolue saa kokonsa perusteella paljon valiokuntapaikkoja joten työtä voi jakaa. Tuona aikana voi käydä niin että tuleekin ennenaikaiset vaalit. Sitäkin varten pitäisi olla suunnitelma. Hyvin toteutettuna voi noissa hajotusvaaleissa saada vieläkin suuremman vaalituloksen.


Kohta 3: toimmittaja-ainesta?

Kannattaisiko Anteron järjestää näille tytöille töitä Huitsinnevadan Paikallisdemokraatista tai paikallisradiosta? Siis sitten kun on sen ikäinen että saa laillisesti tehdä palkkatöitä. Vai olisko Höpstadissa jokin isompi mediayhtiö joka palkkaisi nämä?

https://www.youtube.com/watch?v=acvVslzqZHU


Kohta 4: Juneksen voitto

Junes voitti oikeusjuttunsa. Tuomio julkaistiin sopivasti ennen vaalipäivää. Siitä seurasi massiivinen someraivo kun suvakit vinkuu. Ykä on varmaan huomannut tämän.

Homman ketju:
https://hommaforum.org/index.php/topic,86588.msg3042354.html#msg3042354

Juneksen skriimi:
https://www.youtube.com/watch?v=QdZ-7w_y_-c


Kohta 5: eurovaalit

Olisiko ulkomaisilta nuivilta tarjolla jotain vetoapua? Edes moraalista apua ja tsemppiä? Nuivien ja kansallismielisten puolueiden mahdollisuudet saada lisäpaikkoja europarlamenttiin vaikuttaa olevan hyvät.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo viimeinen kappale on oleellien ja sitähän Rinne rääkyi sillä, että kaikki pitää noista nuorista sotureista työllistää ja opettaa niille kieltä.
Mitäpäs jos niitä ei kiinnosta vittuakaan?
Ja miksi kiinnoisti, hullu duunia tekee, viisas pääsee vähemmällä.
Samaan aikaan voi tehdä vaikka jihadistista toimintaan kuten on käynyt ilmi.
Suoraan sanottuna vituttaa kun ei nähdä tai haluta nähdä näitä ongelmia.
En ymmärrä mikä siinä on vaikeaa potkaista jiahdiateja vittuun täältä.
Antakoot meille valtuudet, niin ei enää ole.
Päivä ja valtuudet. Homma hoidettu.

Anonyymi kirjoitti...

itse äänestin ja veikkaan jytkyä, mutta pelkkä vaalivoitto ei paljon lämmitä, ellei seuraava tai sitä seuraava vaalikausi tuo muutosta maahanmuutto kysymyksiin joko persu+ koalitiolla tai persu51%. ja koska persujen kanssa ei ole yhteistyö halukkuutta (tällä hetkellä) vaaditaan persu51% että maahanmuutto asialle saadaan muutos. ps. ilman (3rd world) maahanmuutto ongelmaa olisin jättänyt äänestämättä tai äänestänyt jotain sosialistista kansallismielistä, itse näen persut (lapin piirin kaikki ehokkaat) konservatiivi/kapitalisti kansallismielisiksi, mitä äänestin ainoastaan tilanteen pakosta. pss. vähiten huono vaihtoehto on kuitenkin aina parempi kuin jättää äänestämättä ja antaa (muiden antaa) enemmän ääniä enemmän huonolle vaihtoehdolle.

Lemminkäinen kirjoitti...

Kun tiedämme että arvopohja on jossain viidentuhannen ja kymmenentuhannen euron välillä niin näinkin voisi käydä: Persuista tulee vaalivoittaja ja kepulaiset ja kokkarit ottavat huomioon (vilkaistuaan kannatuslukuja) ketutuksen kasvavan voiman kansan keskuudessa ja luettuaan Jussin tulevat ehdot yhteistyöstä niin he nyökyttävät tahdissa päitään ja lupaavat nuolla hillotolppaa, eikun anteeksi, lupaavat olla jämäköitä ministereitä Jussin johtamassa hallituksessa. Solisaliratit istuvat jatkossakin Antin ohjaamassa maitojunassa, eikun bussissa, kuunnellen feministibändin Virkatut Vitut uusinta biisiä, Intersektionaali. Vihreät eksyvät puistoon kesällä koska puistossa ei ollut lunta ja heitä ei löydetty koskaan. Räkäpäät juoksevat tapansa mukaan pitkin rantoja laulaen kuorossa De va kukku de ja Ruotsissa käydessään he saavat kuulla niinkuin aina ennenkin: En finne igen. Kommarit haluavat uutta sisällissotaa mutta ovat tyytyväisiä kun saavat pari pulloa punkkua per oletettu. Mihinkähän muuten siniset häipyy sunnuntain jälkeen!

Mika Koivisto kirjoitti...

Terve
Näin ehdokkaana mietin, että tänne blogisivulle olisi pitänyt saada banneri esille, koska tällä sivustolla käy paljon vierailijoita.
No, nyt on myöhäistä tuollaista ihmetellä mutta hyvä, että Yrjöperskeles mainitsi äänestämisestä ja äänestäjäkunnan osasta, joka yrittää veikata voittajaa.

Vastaavanlaisia on tapaukset, joille muiden ihmisten täytyy kertoa ketä äänestää, kun he eivät kuulemma seuraa politiikkaa. Eli eivät siis reagoi ilmeisesti mitenkään yhteiskunnassa ja ympärillään tapahtuviin asioihin.

Vaaliteltoilla tulee vastaan myös näitä ikuisesti demareita äänestäneitä. Yhdenkin kanssa taannoin jutustelin ja esittelin teemojani. Hän kertoi teemojen olevan hyviä mutta väärä puolue kuulemma kyseessä eli ps. No, kysyin meinaatko että demarit ovat valmiita ajamaan näitä samoja asioita. Vastasi siihen, että ei usko demareiden niitä ajavan ja alkoi sitten selittää jotain lapsuudestaan yms vuosikymmenten takaa. Tuohon oli sitten pakko sanoa, että sillä vuosikymmenten takaisella touhulla ei ole kyllä mitään tekemistä tulevaisuuden kannalta. No, tämä nyt on tällaista ja tulevaisuudessa puolueilla ei enää ole kovin paljoa sellaisia äänestäjiä, jotka äänestävät puoluetta tavan mukaan.

Mika Koivisto, numero 89
Varsinais-Suomi

Joppos123 kirjoitti...

Vaimo teki vaalikoneen ja sai sellaisen tuloksen, että kielsin äänestämästä. Viisi ensimmäistä ehdokasta Tuli RKP:n listoilta. Mitähän lienee mimmi vastaillut.
Pojat soittanut läpi ja kaikilla tulee ääni menemään persuille.
Vaalisalaisuutta hieman avatakseni itse äänestin jo ennakkoon hyviä blogeja kirjoittavaa Arto Luukkaista Järvenpäästä.
Nykyisessä duunissa oppinut arvostamaan noita tiedemiehiäkin vaikka itse edustankin enemmän sitä tekijäpuolta.
Olin tuossa männä viikon kouluttamassa omaa porukkaa erään keskuksen touhuissa ja valtaosa siitä jengistä on tiedemiehiä.
Viikon suola oli se kun pääsi vetämään suojausporukan varusmiehille ja tytöille sovelletun pistooli-ammunnan.
Vaikka se käytössä ollut pistooli m80 eli FN ei nyt ihan paras ole mutta olivat junnut ihan innoissaan.
Vedin radan kosketuksesta koulu-ammuntaan.
Eli alussa ammutaan suoraan lonkalta tai kotelosta pillin vihellyksellä kosketustusetäisyydellä olevaan maaliin ja siitä 5 metrin välein kauemmaksi kun tottuu välineeseen.
Perus 25 metriin mennään vasta kun porukka osaa käsitellä asetta.
Jotkut olleet eri mieltä minun metodista mutta aika hyvää tulosta se on tehnyt. Turhat vapinat jää pois ja tutkimusten mukaan pistoolia käytetään alle 5 metrin etäisyydeltä ja niistäkin tapauksista valtaosa on kosketuslaukauksia.
Samat kokemukset itsellänikin.
Vanha kouluttaja pääsi vauhtiin, heh.

Anonyymi kirjoitti...

Professorin uusimmassa blogissa on muuten Seppo Oikkoselta viiltävää analyysiä siitä,miten Suomi on vähitellen luisumassa totalitarismiin "hyvien ihmisten" toimesta.

Joppos123 kirjoitti...

Oma veikkaukseni on, että "liikkuvia äänestäjiä" tulee olemaan jatkossa yhä enemmän. Äänestyspäätös ei liity mihinkään vaaliohjelmaan vaan tunteeseen.
Ihan vaan esimerkiksi, Ruotsissa kaikki ongelmat on kanavoitu yhteen aspergin oireyhtymää sairastavaan teinityttöön.
Samaan aikaan pommit paukkuu, ihmisiä tapetaan kaduille ja poliisin edustajat ovat perustaneet vakavapuheyksiköitä. Se lienee tarkoittaa, että saa kahvia mutta ei pullaa.
Aika syvällä ollaan kontrollin kohdalla jos joku Antti Rinne tulee käskemään mitä syödään ja juodaan. Samaan aikaan hänellä ei ole mitään vastua mistään.
Duunari ja vittumaisten duunien tekijä itsekkin.
Vituttaa vaan se, että ne hattivatit joita ei saatu lähtömaihin tapettua kävelee kaduilla vastaan ja niiltä ei mitään puutu.
On näitä ollut ja ne mulkut jatkavat vielä samaa rataa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin,suvaitsevaiset huutelevat,että susi tulee,susi tulee ja näkevät kuvitteellisia natseja ja rasisteja joka puolella.
Vaikka itseasiassa he itse ovat seuraava pakkovaltaa käyttävä totalitaristinen ismi.Sattuneeesta syystä he eivät sitä huomaa,kuten ei suurin osa kansastakaan,ei ennen kuin on liian myöhäistä...

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kannattaa varoa myös Kolmea iloista rosvoa? ;)

Tuumailija kirjoitti...

Jotkut äänestäjät sekoittavat myös alennuskupongit tuohon äänestyskuponkiin. Heille kun luvataan alennuksia milloin terveydenhoitomaksuista, milloin veroista, milloin elintarvikkeiden hinnoista. Hölmöähän se olisi olla alennuskuponkia käyttämättä, kun kerran saa itselleen rahanarvoisia etuja. Kellekään ei vaan ole juolahtanut mieleen, että firma repii noihin alennuksiin rahat jostain muualta.

Toisaalta jos firma ottaa jatkuvasti lisää velkaa saadakseen alennuksien aikaansaaman kassavajeen katettua, niin Epäilyksen Piru saattaa esittää kysymyksiä kuinka vakavarainen ko. firma mahtaa olla ensinkään ja kuinka kauan velanottoon perustuva tappiollinen liiketoiminta mahtaa pysyä pystyssä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Menee taas asian vierestä mutta Margot Wahlström naapurissamme haluaa palauttaa isis lapset takaisin. Pientä ajatusleikittelyä jos lapset tulkitaan peri ruotsalaiseen tyyliin että kaikki jotka ilmoittavat olevansa alle 18v. Lisätään kauhuefektiä kun nyt sattuu olemaan tuo perinteinen vapaa liikkuvuus maittemme välillä. Mistä kukaan tietää onko esim. maamme ruotsinkielisillä seuduilla kuten affenanmaalla, närpeksessä tai jakobstadissa nukkuvia soluja tai muualla minne on syntynyt vähäaasialaisia faveloita pizzeria kebabissa roiskeläpän vääntäjinä. Nappisilmiä jotka yhtenä aamuna sheivaavat varamamin viekkuhoidosta selvittyään karvat ja hierovat sitä parempaa neitsytoliiviöljyä pintaansa pidemmän aamurukouksen kera. Ne kun eivät ole pakolaisia vaan medelsvenssoneita. Viranomaisten kyky valvoa moskeijoita tai vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia on rajoitettua, harvemmin mitään saa selvää virkamiesruotsilla tai hockeypuckenglannilla

Anonyymi kirjoitti...

Olisin vielä halunnut kuulla ehdokkailta, mikä tapahtuma tai millainen oli se ajankohta, jolloin rikkaus ja voimavara muuttui taakanjaoksi. Jokainen ehdokas oli vaalitenteissä periaatteessa sitä mieltä, että vuoden 2015-invaasio ei saa toistua. Oliko rikkauden ja voimavaran hokeminen härskiä valehtelua, peräti naiivia sinisilmäisyyttä tai tavallisen kansa tahallista sumuttamista kun koneinsinööreistä ja muista osaajista halutaankin nyt eroon? Sama porukka on nyt kuitenkin hyväksymässä kaameaan työvoimapulaan tekijöitä näistä samoista kehitysmaista. Onko tässä mitään logiikkaa?

Elämme jännittäviä aikoja. Olisikohan syytä varata huomiseksi jotakin naista väkevämpää?

Rouva Ano

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Eniten ärsyttää termien natsi, facisti, äärioikeistolainen, etc. huoleton viljeleminen. Varsinkin ihmisten jotka korostavat asemaansa tai koulutusta ja käyttävät näitä termiä kuten eskarin pihalla muksut jotka huutavat heitä homo voltti. Jos sen verran sivistyneemmät tutustuisivat historiaan ja yhteiskuntaoppiin tai talousoppiin että ymmärtäisivät mitä nämä termit tarkoittavat. Itse olen pientalonpoika mielipiteiltään eli körttiläisen kasvatuksen saanut jonka arvomaailma on Tannerilaisen sosdem politiikan ja Kalliolaisen maalaisliittolaisuuden ristisiitos, uskoo koti, uskonto ja isänmää. Nyt tuntuu että tiukasta keskilinjan kohtuullisen ymmärtäväinen ihminen onkin tullut luokittelussa lähinnä pahamainen äärioikeistolainen nationalisti. Näitä termejä mitä heitellään sinne tänne jos ymmärrettäisiin mitä ne tarkoittavat alkaa nykyinen yhteiskunta oudolta. Katsokaapa pohjoismaista sosiaalidemokratiaa ja vaikka Rinteen tekoja niin onko meillä Il Duce. Vastaasti ek:n esitys että valtio maksaisi muualta tuodun halpatyövoiman ylläpidoa tuo ihmeellisesti taloudenpidossa mieleen Göringin, Hessin... Poliisin mielenkiinto yhteiskunnan arvosteluun ja pyrkimyksiin hillitä sitä no stasi, gestapo, nkvd...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Joppos123:lle, Ano1:lle, Lemminkäiselle, Mika Koivistolle, Ano2:lle, Ano3:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Tuumailijalle Patelle Pankavaarasta ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Hyvä kysymys tuo vaalikannatus vs. mahdollinen yhteistyö persujen kanssa. Näissä vaaleissa sitä alarajaa ei missään nimessä vielä aliteta eivätkä nuo mainitsemasi pohjatuloksetkaan riitä. Mikä on se raja? Nuo pikkutytöt olivat kyllä kovasti suloisia mutta minä en itse oikein välitä lasten käyttämisestä vaalityössä. EU-vaaleista en osaa sanoa. Varmaankin jonkunlaista yhteistyötä viritellään.

Joppos123: Hyvin moni ihminen jakaa kyrpiintymisesi. Tuo kertomasi koulutus on ihan jees-juttu ja metsästäjäpuolella harrastetaan saman tyyppistä, tietysti enemmän siihen metsästysvinkkeliin keskittyen.

Ano1: Valitettavan totta. Megajytkykään ei riitä mutta se pitää kuitenkin mahdollisuudet auki tulevaisuutta ajatellen. Järjestelmäpuoluehan haluaisi että kaikki sen ulkopuoliset toimijat näivettyisivät ja kuolisivat.

Lemminkäinen: Itse veikkaan että niin kepu kuin kokkarit pysyvät vielä kiltisti järjestelmäpuolueina.

Mika: Samanlaisia kokemuksia minulla ja pidän päävastuullisena valtamediaa. Sen kautta hyvin moni ihminen on oppinut ajattelemaan että Järjestelmän ulkopuolista tekijää ei vaan kerta kaikkiaan saa äänestää. Toivotan sinulle mahdollisimman suurta menestystä vaaleissa. Mennään sen Rinteen yli että heilahtaa.

Ano2: Kyllä. Erittäin hyvä kommentti Sepolta. Itse tuumailin aikanaan samoin Adolf Butlerin sanoilla:

”He eivät miellä olevansa pahoja ihmisiä. Päinvastoin, he mieltävät olevansa hyviä ihmisiä jotka tavoittelevat täydellistä ja utopistista yhteiskunnan ihannetilaa. Tietysti heidän ohjaamana ja opastamana. Niin kuin ne kovin, kovin monet hyvät ihmiset ennen heitä. Ja tässä on tarinan opetus: ei totalitarismia saa aikaan tietoisesti pahat ihmiset. Sen saavat aikaan tietoisesti hyvät, tai ainakin sellaisiksi itsensä kuvittelevat ihmiset. He ovat vaarallisia ihmisiä. He ovat juuri niitä, jotka saavat aikaan totalitarismin. Suojellessaan hyvyytensä illuusiota.”

Ano3: Kyllä. Tai eiväthän he näe, vaan keksivät. Pönkittääkseen omaa valtaansa.

VNV: Huh, horrorilla pamautit…

Tuumailija: Kyllä myös näin on. Ja se kysymys on erittäin aiheellinen.

Pate: Ei mene asian vierestä. Sillä mistäs ilmansuunnasta meidän nilkit esimerkkinsä hakevatkaan?

Rouva Ano: Logiikka on kai siinä että kun nuo puolueet ovat saaneet kehitysmaalaisen maahanmuuton aikaiseksi niin pakkohan sitä on jollain tavoin puolustaa. Minä muistelen että likimain koko 2000-luvun tuota haittamaahanmuuttoa on sanottu melkeinpä samoissa lauseissa sekä voimavaraksi että velvollisuudeksi. Ja Tsuhnan Kostoa on varattu vaalipäivää varten. Ei ole takeita vaikka ottaisin whiskynkin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Rouva Ano! Olen miettinyt samaa ja tullut siihen tulokseen että ei, siinä ei ole mitään logiikkaa. Ja onko naista väkevämpää yleensä olemassakaan! Psyykkisessä vahvuudessa nainen kävelee useasti miehen yli, mennen tullen ja palatessa.

Anonyymi kirjoitti...

Näkökulmani demokratian tuliasemaan, äänestyskoppiin:

Ääni on kuin laukaus, pitää tähdätä tarkasti ja vakaasti, vakain tuumin ja harkiten.
Jos et äänestä, et varmasti osu yhtään mihinkään. Aku Ankka, kirkkovene tai Mustanaamio ei sekään osu yhtään mihinkään.
Ääni valtapuolueelle, kivalle kravatille, missille, julkimolle voi osua, osua ihan väärään maaliin. Omaan kinttuun. Harkintaa peliin. Järki, ei tunne, ratkaisee.

Ja huomenna teen osuuteni, ääneni osuu maaliin jossa vaikutus on suurin ja hyödyllisin.

Ad Joppos 123: Nuorison tutustuttaminen ammuntaan on Hyvä Työ. Agitprop ammunnan puolesta on aina hyvä juttu. Lisää harrastajia tarvitaan. Ammunta opettaa harkintaa, vastuullisuutta ja täsmällisyyttä. Joskus se ampumataitokin voi osoittautua hyvin hyödylliseksi.

Ammunta on rentouttava harrastus, en enää treenaa tavoitteellisesti. Ammun huvikseni ilmapistoolilla sisällä - 10 metrin rata kellarissa. Maneerina ampua viiden laukauksen sarja, saapastella taululle ihmettelemään aikaansaannoksia, paikata rei`ät ja toistaa kunnes riittää. Kun yksi paikkalappu riittää ja koko sarjan aikana ei ole yhtään tietoista ajatusta käynyt päässä, on olo tyytyväinen. Lataus, tähtäys, laukaisu - automaattiohjauksella ilman tietoista ajatusta, ammunnan zen.

Loppukevennys, kokoomus on jo aika epätoivoinen. Trio Tyhmät kutsuttu apuun: https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/54dfca50-0db7-4a71-80f1-3320d700a0d1 - vierailevana tähtenä Pohjan Arska.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Ainoa logiikka lienee epätoivoinen vallassa pysymisen logiikka.

Pyssymies: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. En minäkään enää treenaa kisoja varten mutta tykkään käydä ampumassa pienoiskiväärillä. Ja nuo linkittämäsi ”kolme rumaa Teroa” suvaitsevaisuutta ylistävine alaleuanväpätyksineen kertoo tosiaan tietystä epätoivosta.

Joppos123 kirjoitti...

Pyssymiehelle.
Kyllähän sen täydellisen laukaisun hakeminen on aika rauhoittavaa ja edelleen haen sitä, varsinkin sitä vaihetta kun saa seuraavan samaan reikään.
Tilanne muuttuu totaalisesti siinä vaiheessa kun maali ampuu takaisin.
Ne jotka ovat joskus itse olleet maaleja tietää mitä se on.
Harkitut laukaukset, varsinkin tähdätyt voivat olla kuolemaksi jos vastapuolella on kylmähermoisia kavereita.
Samaa nekin pelkää ja siksi noi meneekin aika räiskimiksi.
Yksi kova asiansa osaava tarkka-ampuja tulituksen ulkopuolelta saa noissa tilanteissa homman ratkaistua.

Anonyymi kirjoitti...

Jätänpä minäkin kommenttini.

Määrittelen itseni konservatiiviksi ja kristityksi. Vaikutan alalla, jossa suurin osa ihmisistä on punavihreästä kuplasta. Monet kristityt ystäväni ovat nielleet persuvastaisen propagandan - ja he eivät kuitenkaan ole vihervasemmistolaisia, päin vastoin, konservatiivisia kristittyjä.

Kaverini ovat alkaneet ottaa minuun hajurakoa, koska olen sanonut ääneen mitä ajattelen.

Annoin ääneni persulle. Miksi? Koska joku vaihtoehto täytyy nykymenolle olla ja koska löysin erittäin hyvän ja fiksun ehdokkaan. Hän ajaa asioita, joihin uskon, vaikka tuskin ehdokkaani on kristitty - minulle riittää, että hän on järkevästi konservatiivi ja järkevä yhteiskunnallisissa kannanotoissaan.

Mikään ei voi edes periaatteessa säilyä tai muuttua, jos äänestämme aina sitä, mikä on helpointa ja miellyttävintä eli tätä Suomeenkin pesiytynyttä valtavirtaa.

Toivon, että PS pääsisi hallitustunnustelijan asemaan ja sitä kautta kantamaan vastuuta, vaikka toki tärkeiden asioiden ajaminen onnistuu oppositiostakin, jos tulee esteitä matkaan: tarkoitan "arvopohjaa" eli keskustalaista ja kokoomuslaista uskollisuutta EU-federalismille ja sen maailmanhalaamiselle - mitään muuta arvopohjaa ei ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Minua maali ei ole koskaan ampunut takaisin mutta ampuminen itsessään on parasta mahdollista terapiaa. Kun keskittyy laukaukseen, ei ajattele mitään muuta.

Ano: Sinulla oli erittäin hyvät perusteet äänestyspäätöksellesi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Patelle Pankavaarasta. Tuo klo 15.13 jättämäsi kommentti seikkaili jostain syystä tunteja kyberavaruudessa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuntemattomia ovat bittien tiet. Mistäs sitä tämmöinen toksista maskuliinisuutta erittävä inhorealisti tietää vaikka se olisi käynyt polpon, supon, säpön, eu:n ja vaikka nsa:n koneissa missä mikropiirit ja prossessorit savuten on tehty erilaisia vihapuhe ja turvallisuus algoritmisia analyyseja. Lopulta koneet antavat saman analyysin kuin isävainaja huonon tuurin päivänä verkoilla eli tyhjän saa pyytämätäkin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mitä tuohon ammuntaan tulee niin ilmapistooli on teknisesti kaikkein vaikein. Hidas lähtönopeus tuo sen että kaikki virheet tulevat esiin. Jos tosissaan harjoittelee about 40 tai 60 ls:n verran kerrallaan niin että kiinnittää huomiota asentoon. Se on hemmetin hyvä stressin purku, kaikki ylimääräinen pitää poistaa päästä keskittyä itse suoritukseen. Se on hyvää kuntoilua fyysisesti ja henkisesti rentouttavaa. Onnistuneesta suorituksesta tulee hyvä olo. Kahden vakavan erillisen tulehduksen joiden takia joutui leikkauksiin takia itsellä on jäänyt ammunta väliin mutta kun täysin romahtanut fysiikkaa paikataan ja tehdään eri tarkoituksiin sekä eri kalustolle sopivia paukkuja niin eiköhän tässä isketä syksyä kohden radalle. Tuo pistooli 80 olivat minun varusmiesaikana Belgiassa korjattavina kun eivät kestäneet sodanaikaistee p++ latauksia eli kovia kp:n paukkuja.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Itse pidän Antista oikein paljon. Nimittäin hänen lausuntonsa ansiosta puhuin tänään yhden ikuisesti SDP:tä äänestäneen vaihtamaan näissä vaaleissa Perussuomalaisiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja keski-ikäiselle pikkupojalle & kiitos kommenteistanne.

Pate:

Viesti1: Todennäköisesti syynä oli vain bloggerin temppuilu mitä se aika ajoin tekee.

Viesti2: Totta tuo mitä sanot mutta itse tykkään pinskasta sen takia että siinä on tuliaseen tuntu mutta paukut ovat silti suht halpoja.

keski-ikäinen pikkupoika: Nostan sulle lätsää. Leipää ne on murutkin.

Anonyymi kirjoitti...

OT:ksi meni taas:

Japanilainen jousiammunta ja ilmapistooli on vähän samanlaisia. Täydellinen suoritus tuottaa osuman, näennäisesti ilman tähtäämistä. Mielen pitää olla ihan tyhjä, ei saa ajatella edes, että ei saa ajatella. Ei saa miettiä "valaistus muuttui, pitäiskö hahlon uraa säätää kapeammaksi" tms. turhaa. Mielen pitää olla tyhjä. Ja koko prosessin samanlainen joka laukauksella. The name of the game is the same.

Ilmapyssyn vaikeus on lähinnä pitkä piippuaika ja venttiilimekanismin tms. raskauden asetta heilauttava vaikutus. Jousitoiminen masentaa ihan joka iikan. Mulla on paineilmatoiminen, se heilahtaa vapaapistoolia selvästi enemmän. Ei sen pitäis mutta kyllä vaan keinahtaa.

Ilmapyssyn tauluntaustassa, sen väliseinässä on napakympin kohdalla reikä ja sen takana karkaistu kuppi. Kun kuula menee läpi rei`ästä ja osuu kuppiin kuuluu heleä plink. Väliseinään osuva kuula sanoo rämps. Se plink on rauhoittava ääni.

Rättikaalissa tas pitää saada kaasu pohjaan heti, samalla kun ampuu pitää laskea laukaukset, että osaa vaihtaa lipasta. Pahvitauluista pitää arvioida mihin osui - tarviiko vielä ampua vai ei. Ja kello käy. Nopeus, tarkkuus, voima. Mielen pitää olla viileä mutta nopea, kehon kuuma mutta hallittu. Tarkkuus, voima, nopeus. Toi on helposti tarkkuus, voima, nopeus paniikki.

Pahvinpalat tai peltilätkät ei tosiaankaan ammu takas. Onneksi.

Takasin ampujien suhteen olen ihan kuulopuheiden varassa. Noista -stanioiden sankareista on tietoa uutisfilmien, juutuubien ja paikalla olleiden juttujen pohjalta. Räiskettä ihan joka helevetin suuntaan, kuuliin ei ole kaiverrettu nimeä, vaan "arvoisa vastaanottaja".
Pari kaukoparatiopoikaa neuvoi aiheesta kansaiväliset kovapanosammunnat. Vähän samoin sanoin kuin Rokka "hyökkäyssovan ratekiasta".

" Älä aikaile. Osu ensin, älä hätäile - sulla on koko loppuikäsi aikaa tähdätä.": oli toisen veijarin ohje tiivistettynä. Paitti konepyssyllä: "suuntaa ja anna palaa". Ex Tikkakosken mannekiini.

Ja toinen setä oli melkein samaa mieltä kuin Sotataidon opettajani "Ole muualla kuin vastustaja arvelee sinun olevan." Edempänä, taaempane, oikealla, vasemmalla, alempana, ylempänä...". Tämä kaveri ulkoilutti kiikarivääriä pahoin aikein aikoinaan.

Kun olin ammoin Seatleen komennettuna, keräilijä tuttuni järkkäsivät parille itsepuolustusammunta kurssille. Ihan naapuriin, Utahiin ja Kaliforniaan. Annin voi tiivistää Wyat Earpin sanoihin: "Speed is fine, accuracy is final".

Juu, takasin ei oo mikään ampunut, tiukin tilanne taisi olla jossain TA-rastilla. Pitkän odottelun jälkeen kusiaipesä päätti muuttaa kalsareihini ja häätää ylimääräiset ulos, taulu nousi näkyville ja spotteri alkoi kailottaa maalia. Onnistui samalla ärsyttämään edessään olleen maapörriäispesän kimppuunsa. Mulle tuli kiirus ampua, häipyä paikalta herättämättä pörriäisten huomiota ja olla tikahtumatta nauruuni. Oli se spotteri niin koominen ilmestys. Ja me kumpikin olemme allegisia näille pistiäisten myrkyille. Adrenaliinikynät kummallakin kotona, satojen kilometrien päässä.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Patelle.
Noista FN:sta tuli aika paljon luistija päin näköä kun niihin laittoi vanhoja KP:n pateja.
Nykyinen palvelusase on Clok ja ulkomaanhommissa Sig.ihan eri kamaa.
Noillahan oikeesti osuu mihin haluaa, onneksi.

vieras kirjoitti...

Persujen päävastustaja taitaa olla nukkuvien puolue.

Ykä ei varmaan mieti uskonasioita mutta jos joku uskoo johonkin niin kannattaa rukoilla vaalien puolesta, että porukkaa menee uurnille jotta äänestysaktiivisuus nousee, vaalitoimitus sujuu oikein, ja vaalitoimitus on rehellinen. Jos nuivissa on niitä jotka uskovat johonkin, kannattaa rukoilla persuille vaalivoittoa, suurinta kannatusprosenttia ja eniten paikkoja eduskuntaan.

Patmoksen Juha Ahvio on tehnyt radio-ohjelmasarjan jossa kertoo suomalaisen kansallismielisyyden ja isämaallisuuden pitävän sisällään kristillisyyden ja konservatismin.

https://www.patmosplus.fi/radio-ohjelmat/sarja?series=281

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymieshelle, Joppos123:lle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies & Joppos123: Tuosta Pyssymiehen kommentista voin muuten todeta sen minkä olen todennut ennenkin eli olen melkoisen kateellinen amerikkalaisille ammunnan harrastajille. Niillä kun on toimintamahdollisuudet hiukka paremmat.

vieras: Minulla nämäkin vaalit meni ilman rukoilua. Vaan eikös se ole se sanonta että Jumala auttaa sitä joka auttaa itseään.