lauantai 29. kesäkuuta 2024

PELASTAKAA MAKKARA

Niin kuin lukija on varmasti huomannut, minä olen oppinut inhoamaan kaikenlaisia sellaisia ihmisiä joita nimitetään ”asiantuntijoiksi”. Niitähän on niin Yle kuin muukin Valtamediapuolue VMP pullollaan. Yksi inhottavimmista ”asiantuntijoiden” piirteistä on se, että ne pyrkivät tunkemaan kärsänsä myös tavallisten ihmisten ruokapöytiin. Eli nyt ollaan puuhaamassa taas uusia ravintosuosituksia. Otetaanpa otteita Ylen uutisesta:

Uudet ravitsemussuositukset ovat pyyhkäisemässä grillimakkarat, leikkeleet ja pekonit suomalaisten lautasilta.

”Ruokavaliossa ei kannattaisi­ olla mitään lihajalosteita, ei makkaroita eikä leikkeleitä” uutisoi Juhannuksen alla Suomen Kuvalehti otsikolla ”Grillimakkarat hyllylle”.

Uutinen perustui uusiin, tekeillä oleviin ruokasuosituksiin, joissa pyritään välttämään punaista lihaa ja lihajalosteita. Niiden runsaan käytön on todettu lisäävän paksu- ja peräsuolen syövän riskiä.

***

Työn kimpussa on valtion ravitsemusneuvottelukunta, ja uusien suositusten pitäisi olla valmiina vuoden lopulla.

***

Nyt kypsennettyä punaista lihaa on suositeltu syötävän maksimissaan puoli kiloa viikossa, mutta jatkossa suositeltu enimmäismäärä laskee 350 grammaan.

***

Myös broilerin syömistä kehotetaan vähentämään, minkä takia?

– Terveyssyistä ei kehoteta. Terveysnäkökulmasta se on maksimissaan 350 grammaa viikossa, mutta ympäristösyistä vähemmän.

Ja joo. Tulihan ne ympäristösyyt siihen sitten taas. Koskahan nämä ”asiantuntijat” hoksaavat, että Suomi on jo nyt hiilinegatiivinen? Ympäristösyistä on tullut jonkinlainen kultainen vasikka joka loppulaskussa tappaa suomalaisen karjatalouden.

Tokihan joku voi nyt todeta minulle että etkö sinä käppäukko idiootti tajua että tässähän ajatellaan vain sinun parastasi. Juu, ajatelkaa vain mutta Suomessa on mainio sanonta eli älä tyrkytä tapojasi. En minäkään puutu siihen mitä ihmiset syövät.

No, onneksi nämä ovat vain suosituksia. Eivät sentään lakiin kirjattuja määräyksiä. Olisi aika karmea ajatus, jos lihakortit palaisivat taas käyttöön.

No, hyvää kesägrillausta kaikille lukijoille. Ja muistakaa että asiantuntija ei ole holhoojanne. Niin notta syökää ihan just mitä lystäätte.



41 kommenttia:

Pauli Vahtera kirjoitti...

Vuonna 1990 alkoi somali-invaasio. Silloin Suomessa oli vieraskielisiä eli ulkomaalaisia 24.783. Viime vuoden lopussa heitä oli 558.294.

Suomen suurin ilmastoteko olisi maahanmuuton torppaaminen. Ei tarvitsisi pohtia syövätkö suomalaiset liikaa makkaraa eikä sitä, että pirulaiset vielä lämmittävät puilla saunojaan.

Vuonna 1960 afrikkalaiset valtiot itsenäistyivät. Silloin maapallolla oli 3,0 miljardia asukasta. Nyt heitä on 8,1 miljardia. 10 miljardia ylitetään vuonna 2058. Siis vain 34 vuoden kuluttua.

Muslimeja on nyt maapallolla noin kaksi miljardia. Vuonna 2050 heitä on ennusteiden mukaan 2,8 miljardia. Se tarkoittaa, että muslimeja riittää Suomeen vielä satoja tuhansia, miljoona ylitetään tällä vuosisadalla. On mielenkiintoista, ettei Suomen maahanmuuttajia tilastoida uskonnon mukaan. Kaikista palkkatutkijoista huolimatta olen ainoa, joka tätä on selvittänyt. Viime vuonna muslimienemmistöisistä valtioista tuli Suomeen 79,2 % turvapaikanhakijoista. Määrä on kammottavan suuri kun huomioi, että Venäjältä tuli desantteja ja sotilaskarkureita 10 % kaikista. Eli mitään maahanmuutto-ongelmaa ei olisi, jos muslimit pysyisivät profeettansa kotioloissa.

Maapallon itsetuhosta voidaan syyttää kehitysapua, jonka avulla Afrikka on väestöräjähtynyt ja räjähtää vielä uudestaan.
Mutta tästä ei saa puhua faktoilla. Sillä kaikilla on ihmisoikeudet. Se tarkoittaa myös elämistä toisten elätettävinä. Missä kansainvälisessä sopimuksessa sanotaan, että Suomen on elätettävä jokainen muslimi, joka kävelee Suomen rajan yli.

Olavi Koskela kirjoitti...

Niin, noista asiantuntijoista. Männä päivänä satuin kuulemaan höyryradiosta, kuinka Itä-Suomen yliopiston apulaisproffa (naisoletettu) pöyristeli sitä kuinka perustuslakivaliokunnan enemmistö tohtikin olla eri mieltä heidän Asiantuntijoiden kanssa nk käännytyslain perustuslain mukaisuudesta. Oli se kyllä vallan törkeää naisen mielestä. Ohjelmaan ei tietenkään YLEn periaatteiden mukaisesti oltu kutsuttu PeV:n edustajaa perustelemaan valiokunnan enemmistön näkemystä. Sehän ei toki hetkeksikään pälkähtänyt tämän 'asiantuntijan' kaaliin, että kansallisen turvallisuuden on aina mentävä kaiken pykälänpurennan ohi ja yli.

KLS kirjoitti...

Eihän siinä, että terveydellisistä syistä annetaan yleisiä ruokavaliosuosituksia, ole edes mitään uutta. Tulihan jo vuosikymmeniä sitten tunnetuksi kuusisektorinen ravintoympyrä ja myöhemmin ravintopyramidi. Ei kai niistä ole mitään syytä närkästyä. Ja eiköhän ole hyvä vain, että on helposti saatavilla tutkittua tietoa siitä, mikä on terveellistä ja mikä ei. Kuten itsekin totesit, suosituksiahan ne vain ovat eivätkä määräyksiä. Ja onhan molempien iltapäivälehtien lööpeissäkin lähes joka päivä maininta jonkin asian terveysvaikutuksista.

Simo kirjoitti...

Lisäksi on olemassa aasi antuntijoita ja a sian tuntijoita. Nämä on ilmeisesti molempia, mutta heitä ei pidä sotkea oikeisiin asiantuntijoihin.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Minä poistan aina varmistimen, kun kuulen sanat: Laillistettu ravitsemusterapeutti. Onko hän sellainen henkilö, joka lakiin pohjautuen määrittelee, mitä me saamme syödä? Tämä grillimakkarakielto taitaa olla juuri sellainen. Koskaan tällainen henkilö ei anna lupaa syödä sellaista ruokaa, mikä maistuisi hyvältä, koska ne ovat aina muka epäterveellisiä. 1980-luvulla muistaakseni kananmunat määriteltiin hyvin epäterveelliseksi ravinnoksi. Nostivat muka kolestrolitasot pilviin. Kuitenkin kananmuna on varmasti yksi terveellisimmistä elintarvikkeista, missä kaikki ainekset ovat kohdallaan. 1970-luvulla Pekka Puska teki ison Pohjois-Karjala ravintoprojektin, jossa hän suositteli (kielsi) voin, sianlihan ja vähänkin rasvaisten elintarvikkeiden käytön vaihtamista margariiniin ja juuri pelkästään vihanneksiin. Leveili sitten sillä kuinka paljon sydänkuolleisuus Suomessa väheni. Sydänkuolleisuus väheni todennäköisesti paljon myös tupakoinnin lopettamisesta, hampaiden kunnosta ja eikä vähiten pienentyneestä stressistä, kun leipä ei ollut enää niin tiukassa. Teolliset tuotteet, kuten margariini ja muut vastaavat taas aiheuttivat todennäköisesti valtavan diabetes-epidemian. Että kyllä meidän pitäisi totella, mitä ylhäältä päin määrätään, vaikka sitten jättää sen grillimakkaran syömättä. Minä en jätä, vähiten ympäristösyistä.

Trilisser kirjoitti...

Seuratkaapa esimerkiksi kauppojen grillitiskillä ostajia. Hyvin laihat aasialaiset (ja keski- ja eteläeurooppalaiset) ostavat järkiään kaikkein rasvaisinta sua kylkeä jne. ja lihavat suomalaiset narisevalla äänellä pyytävät "vähärasvaista". Nämä suomalaiset ravintosuositukset ovat suoranainen kansanmurha, kun vertaa ihan eliniänodotteita. Aiemmin tavoitteena oli pakottaa suomalaiset syömään viljatuotteita (=hiilihydraatteja) maatalouspoliittisista syistä, nyt samaa hiilaripaskaa tuputetaan "ilmastosyistä".

Anonyymi kirjoitti...



Suurkiitos sinulle Yrjö, näistä kirjoituksistasi. Löysin tämän palstasi sattumalta joskus 2013 keväällä kun kirjoitit Alppilan koulussa tapahtuneesta sählingistä ja kuinka opettaja joutui siitä median ja esimiestensä hampaisiin.

Olen seurannut kirjoituksiasi siitä lähtien ja täytyy todeta, että olen nauttinut joka hetkestä. Olen ikäisesi "käppäukko" joka tulee toimeen omillaan ja joka on seurannut maailman menoa samasta näkökulmasta kuin sinäkin. Enpä jaarittele nyt tämän pidempään, mutta laitan tähän linkin tuoreesta Pride-uutisesta, jossa symbolisella tavalla kristalloituu vihervasemmistolehmien ajatusmaailma, ja mihin se sitten lopulta johtaa: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/2c67674f-2293-4073-947a-aadf13b31c9a

Terv,

-JT

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan lihan syöntiä ollaan estämässä, jopa "pandemian" varjolla, ja pikemmin, kuin uskottekaan. Ensin rokotetaan tautia vastaan, jota ei edes ole olemassa, ja sitten kun rokotetut sairastuvat, saadaan syy tappaa kaikki eläimet tilalta. Aloitus siis siipikarjasta, ja sitten "löydetään" variantti, jossa tauti on levinnyt lypsykarjaan...
Melkoista touhua.

https://www.youtube.com/watch?v=ueR6qVPC6S8



Strix Senex kirjoitti...

”Niin kuin lukija on varmasti huomannut, minä olen oppinut inhoamaan kaikenlaisia sellaisia ihmisiä, joita nimitetään ”asiantuntijoiksi””.

Mikä se on se sellainen otus, jota nimitetään asiantuntijaksi?

No, ensinnäkin pitää muistaa, että asiantuntija on eri asia kuin asian ymmärtäjä. Kyllä se
asiantuntija voi tuntea asian etuperin ja takaperin, mutta ei ymmärrä siitä mitään. Tätä havainnollistettiin aikanaan seuraavalla tarinalla.

Mies oli vahtimassa melkoisen suurta lammaslaumaa, kun paikalle pöllähti mies komealla maasturilla. Ajaja pysäytti, pomppasi ulos ja kysyi että: ”Jos osaan oikopäätä sanoa kuinka monta päätä tuossa laumassa on, saanko mukaani yhden lampaan”. Paimentaja tuumasi, että olkoon menneeksi. Tulija kaivoi esiin satelliittipuhelimen, otti yhteyden satelliittiin, jossa toimiva sovellus laski lampaiden määrän hetkessä. Tulija sitten ilmoitti oikean luvun ja ryhtyi lastaamaan luvattua lammasta autoonsa. Paimen sitten ehdotti, että ”saanko minä tuon lampaan takaisin, jos arvaan sinun ammattisi”. Tulija myöntyi tähän, jolloin paimen sanoi että ”sinä olet Accenturen konsultti”. Tulija myönsi, että vastaus oli aivan oikea ja kysyi, että mistä paimentaja sen arvasi. Paimentaja vastasi: ”Sinä tuppauduit paikalla kutsumatta, halusit hirveän palkkion siitä, että kerrot asian, jonka minä ennestään tiedän ja lopultakaan et ymmärrä asiasta yhtään mitään. Sinä nimittäin yrität lastata autoosi minun lammaskoiraani”.

Tässäkin tulee taas vastaan se, että kieli on merkillisen joustava asia. Sanat ja sävyt muuttuvat vastaamaan niiden todellista käyttöä. Niinpä ”asiantuntijakin” on kokenut eräänlaisen inflaation ja tarkoittaa nyt henkilöä, joka toistelee ideologian vaatimia liturgioita käyttäen virallisesti ohjailtua ja rajoitettua uuskieltä. Ja siinä käy sitten niin, että ne tarinat, joilla on tarkoitus vakuuttaa, saavatkin naurettavan sävyn. Käy kuten keisarin uusissa vaatteissa. ”Asiantuntija” eittää vakavalla naamalla juhlallisia tarinoitaan ja yleisö tirskuu, mutta ”asiantuntija” jatkaa vain leuka pystyssä verbaalista vaellustaan mitään näkemättä tai kuulematta.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, on melkoista höyrypäiden hommaa. Ei noilla suosituksilla mun lautaselle jäisi mitään. Kun sitä punaista lihaakin kuluu enemmän kuin nuo suosittelee, se puoli kiloa kun menee pahimmillaan/parhaimmillaan päivässä. Ja kun tuo paljon puhuttu proteinin saanto on juurikin siinä lihassa kun ei tuo pakki kestä sitä määrää "heiniä" että se riittäisi siihen.
Ja joo, en minä menetä uniani noiden suositusten takia, en suinkaan. Syön sen mitä suu kutsuu ja vatsa sietää sanokoon suosittelijat mitä sanovat.
Ja on siinä sekin puoli, että mistä sitä peltos tähän maailmaan saataisiin niin paljon, että jatkuvasti kasvavalle popullatiolle rittäisi niitä "heiniä" syötäväksi? Tiedän: Raivataan lisää sademetsää viljelymaaksi.
Niin mutta se on eri asia sanoo "siantuntija":))
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Jos lihakortti tulisi takaisin niin metsällä pitäisi käydä entistä ahkerammin. Nyt pakastimessa on lihaa noin 40 kiloa.
Kyllä tämmönen käppis niillä kesän yli pärjää ja uusi metsästyskausihan alkaa jo syksyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja kun joskus aikoinaan oli uutinen Ruotsista, että aletaan verottaa lehmien laskennalisesta metaanipäästöistä, luultiin että on vitsi nii ..
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/f5579cba-6537-46f1-bc42-8b7c13330687?utm_medium=toimitus&utm_campaign=mt-echoshare&utm_source=Facebook&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1dxozTHJE9CQolINI0AFB4iRbDrp2ulkUTcbDlOXi-e0YNMB4CVwOn0H4_aem_cjgQ2NdnoYNWMpvuCYQf9w#Echobox=1719509219

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Tuostapa tuli mieleeni että löytääkö kukaan sitä Puskan Karjala tutkimusta?Taannoin kahlasin 5 tuntia Googlea enkä sitä löytänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä on nyt pakko valittaa, vaikka ei liitykään makkaraan (tai miten sen nyt ottaa...): https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/2c67674f-2293-4073-947a-aadf13b31c9a
Toimittelijatar kehuu unisex-vessan ideaa suurena tasa-arvon edistysaskeleena, mutta haukkuu kaikki miehet, jotka virtsaavat pisoaariin "lerssit paljaana". Tällainen "vieraiden sukupuolielimien näkeminen" on arvon toimittelijattarelle vastenmielistä. Minulla on idea, joka veisi pitkän askeleen kohti oikeaa tasa-arvoa: poistettakoon unisex-vessoista kopperoiden ovet ja väliseinät (niinkuin intissä oli, ennenkuin naispuolinen puolustusministeri puuttui asiaan). Siinäpähän istuisi ämmäväki rivissä kaikkien nähtävissä alapää paljaana. Ehkäpä oppisivat ymmärtämään, että virtsaaminen vaatii aina jonkinlaisen elimen paljastamista eikä siitä pidä syyllistää vain miehiä.

QroquiusKad kirjoitti...

Pohjois-Karjala -projektin tutkimus löytynee tuolta:

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/143732/FR1973_kaikki.pdf?sequence=1&isAllowed=y

On siinä ainakin luettavaa riittämiin.
Mitä tulee ravintosuosituksiin, niillä ei aikuisia voi pakottaa mutta lasten suista niillä viedään ruoka ja annetaan tilalle pupunrehua.
Sitten kakarat käyvät ostamassa nälkäänsä hampurilaista, pizzaa ja karkkia ja aikuistyypin diabetes sen kun yleistyy jo lapsilla.

Vaan sehän tässä kaikessa taitaa tarkoituskin olla?

Joppos123 kirjoitti...

Taitaa olla ano niin, että sitä Puskan "Pohjois-Karjala projektia" ei ole koskaan laitettu digitaaliseen muotoon. Tutkimushan tehtiin jo -80 luvun alussa.
Se ei poikkeuksellisesti ollut ihan huuhaata muut Puskan ulostulot ovat pääsääntöisesti terveysnatsismia.
Tuohon aikaanhan Pohjois-Karjalassa miesten kuolleisuus sydäreihin oli muualle Suomeen verrattuna moninkertaista.

Heikki kirjoitti...

Laitan ulkofileepihvin huomenna grilliin ja uusia perunoita voilla. Ja tänään hampparit rasvaisella laatulihalla. Totta puhuen vähän hirvittää, mutta kesä on lyhyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kaikille kommentoijille ja kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne.

Pauli siihen alkuun sitten tiivisti hyvin, mikä on se todellinen ympäristöongelma.

Olisko Olavilla laittaa linkkiä tuosta ”asiantuntijasta”?

Qroquius Kad linkitti sen Pohjois-Karjala projektin. Minähän olin siinä vastoin tahtoani mukana ja me inhottiin sitä touhua urakalla. Ja niin kuin Kalle sanoi, se sydänkuolleisuus saattoi vähentyä muistakin syistä. Olen jostain lukenut että Pohjois-Savo oli verrokkiryhmä ja siellä sitä projektia ei ollut mutta sydänkuolleisuudet vähenivät yhtä lailla. Sinänsä oli tietysti totta että kun ei tehty enää raskasta maatyötä niin kolme rasvaista ateriaa päivässä oli ehkä liikaa.

JT:lle lämmin kiitos kannustuksesta. Ja joo, noille unisex-fundamentalisteille ei riitä kyllä mikään.

Strix Senexin määritelmä ”asiantuntijasta” osui kyllä kymppiin.

Ja Qroquius Kad on oikeassa. Tämä kasvisruuan pakkotuputtaminen koskee nimenomaan koululaisia.

Kurko kirjoitti...

Olen sen verran isoluinen ukko, että jos muuttaisin ruokavalioni kokonaan kasviksiin, minulle pitäisi asentaa lehmän maha.

Anonyymi kirjoitti...

Ja varusmiehiä. Oliko se peräti tässä blogissa kuva varuskunnan roskiksesta kasviruokapäivän jälkeen. Täynnä pitsalaatikoita...

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Ei mulla muuta kuin että laitan HK:n Sinisen iltanäkkärin väliin ja...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kurkolle, Anolle ja Terho hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Kurko: Juu, Eputhan lauloivat aikanaan että verkkomaha, pötsi ja satakerta, joka jätkä tietää aina sen verta…

Ano: Totta joo. Tässäkin blogissa oli siitä kuva mutta en nyt äkkiseltään löytänyt.

Terho: Ei huonompi valinta.

QroquiusKad kirjoitti...

Varoittava esimerkki rehujen ja rillauksen yhdistämisestä:

https://keskustelu.pakkotoisto.com/threads/off-topic-24h.44953/page-23725#post-6248915

Piretääs vaan noi rehut sellasen turvallisen etäsyyren päässä noista rilleistä!

Anonyymi kirjoitti...


Tere, ja kiitos kun huomioit postaukseni vaikkei se nykymaailmassa ole ihan niin poliittisesti korrektia.. :-) Pidetään me käppäukot yhtä ja tätä yhteiskuntaa pystyssä niin kauan kuin mahdollista. Sinulla on selvästi se "sanan suola" hallusssasi.

QroquiusKad kirjoitti...

Se varuskunnan kasvisruokapäivähän näytti tuolta:

https://www.stara.fi/2019/12/06/varuskunnassa-oli-kasvisruokapaiva-karu-valokuva-leviaa-nyt-verkossa/

Mutta toisaalta, muuan yleisesti urheileva Sota-Dutteri valitti myöskin asiasta eri tavoin painottaen:

https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000010530448.html

Muutamakin kommentaattori kommentoi, jotta ellei sulle plikka ruaka maistu, niin sulla ei oo nälkä.

Olavi Koskela kirjoitti...

Ykä, tuosta 'asiantuntijasta' katso https://yle.fi/a/74-20096759

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tieto ja tieto... olisipa vielä luottamusta noudattaa nuita "tietoja"...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Olavi Koskelalle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

Viesti1: Makuasioitahan nuo. Olen minä joskus maissia grillannut. Tosin minusta maissista tulee parempaa keitettynä.

Viesti2: Joo, sehän se kuva oli. Ja niin kuin olet varmaan huomannut, niin mielestäni naisia ei olisi koskaan pitänyt laskea armeijaan.

Ano1: Lämmin kiitos kannustuksesta.

Olavi: Kiitos.

Ano2: Tieto, ja virallinen tieto.

Joppos123 kirjoitti...

Kaupan maissit ovat esikypsytetty eli keitetty. Niistä tulee hyvää kun vetää kuumassa grillissä pinnat, päälle merisuolaa myllystä ja sipaus voita.
Itse aion huomenna duunata Wanhan ajan palapaistia. Lihana Charolais sonnin ulkopaisti.
Sekaan tulee tottakai kermaa.
Onhan se ympäristöteko syödä pois noi metaania piereskelevät elikot.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Olavi Koskela sanoi...

Ykä, tuosta 'asiantuntijasta' katso https://yle.fi/a/74-20096759

29. kesäkuuta 2024 klo 21.44
Niitä on "asiantuyntijoita" ja asiantuntijoita. Jälkimmäisiin lasken tämän Pauliina Koskelon, entisen KO.n presidentin, nykyisin vaikuttaa tuolla EU tuomarina. Ja hän sanoo ettei pidä leimata tuon raja- tai käänytyslain tukijoita perustuslain ja pakoloissopimuksen romuttajiksi koska nyt on eri aika kuin niitä sopimuksia tehdessä.
Harvinaisen viisas nainen nykyajassa. Lienee ikä tuonut viisautta koska muistini mukaan ollut hieman erilaisia kantoja asioihin.
Saa korjata jos muistan väärin tai väistän muurin.
Tämän päivän sanomiset kyllä allekirjoitan!!
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Uusin "Suomen Sotilas" -lehti kirjoitti Norjan lottajärjestöstä, Norges Lotteforbund, joka toimii sikäläisen suojeluskuntajärjestön Heimevernetin sisarjärjestönä;
sen kautta mm. asevelvollisuutta vältelleet miehet, joita on alkanut kaduttaa voivat päästä Heimevernetin jäseniksi.

Sitä lukiessa alkoi melkein itkettää:

kaikissa muissa Pohjoismaissa (poislukien Islanti) on Suomen SK:n ja Lotta Svärdin esikuvan mukaan perustetut miesten ja naisten kodinturvajärjestöt, jotka osallistuvat näkyvästi yhteiskuntiensa toimintaan.
Meillä ei asiasta oikein saa puhuakaan, koska Yleiset Syyt joita ei ole enää yli 30 vuoteen ollut!
Mutta tämä oli off-topicia, asiaan.

Lihansyönti on keskeinen osa ihmisen kehitystä apinaihmisestä Pallon valtiaslajiksi.
Se kulki yhdessä tulen käytön oppimisen kanssa:
kypsennetty liha sulaa nopeammin ja antaa ravinteensa tehokkaammin kuin raaka.
Petoja pelottava nuotio salli alkuihmisten lepuuttaa aivojaan koko yö nukkumalla, mikä yhdessä lihaproteiinin kanssa nopeutti aivojen kehitystä kohti Homo sapiensia.

Tulen käsittely ja sillä kypsennetyn lihan syöminen on se asia, joka erottaa meidät läheisimmästä sukulaisestamme simpanssista.
Sitä ei tarvitse selitellä eikä varsinkaan pyydellä anteeksi.
Haluan ja aion pysytellä ihmisenä, ja jos yliopistotytöt haluavat mieluummin taantua takaisin simpanssin tasolle niin vasso-Q.

Mutta olosuhteisiin nähden olisi suotavaa, että menevät sinne afrikkalaiseen alkukotiin tekemään sen ihan issekseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Minä tykkään siitä maissista keitettynä. Mutta lisukkeet on samat kuin sinulla eli voita ja suolaa.

Huru-ukko: Kyseinen Koskelohan oli Halosen suosikki mutta ehkä hän on oppinut nykyisin ajattelemaan.

Qroquius Kad: Jonkun sortin suojeluskunta sekä Lotta Svärd-järjestö olisi paikallaan meillekin. Kun niitä yleisiä syitä ei enää ole.

Heikki kirjoitti...

Vanhempi sukulainen kertoi aikanaan,että lottajärjestöä pidettiin porvarien järjestönä. Eikä sinne silloisen työläisen kannattanut mennäkään. hänen varakkaan perheen ystävä meni, eikä haitannut. Pysyivät ystävinä lopun ikänsä. Jotain tuontapaista kannattaisi harkita, jos naapurin uho vielä yltyy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Heikki. Olen samaa mieltä. Ja naiset olisivat Lotta Svärdissä paljon hyödyllisempiä kuin armeijassa.

Joppos123 kirjoitti...

Meillä tavallaan on jo eräänlainen Suojeluskuntajärjestelmä. MPK koulutusjärjestelmänä ja maakuntajoukot joita MPK kouluttaa.
Muilla pohjoismailla sodanajan reservi on niin mitätön, että rinnalle on ollut pakko rakentaa kodinturvajoukkojen järjestelmä.
Ottaen huomioon, että meidän KE 1-3 kertausharjoitetuista joukoista reilusti yli puolet ovat allekirjoittaneet sitoumuksen tulla tarvittaessa palvelukseen pelkällä puhelinsoitolla niin vuorokaudessa me saadaan riviin aika monta ukkoa.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=CrW2e9RNVA0

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Tämmösenä suomalaisena setämiehenä täytyy kyllä sanoa että nämä päivitetyt ravintosuositukset eivät ole mitään paitsi taas yksi liberaalin eliitin yritys kontrolloida meidän elämäämme. Punainen liha on ollut ruokavaliomme peruspilari jo vuosisatoja ja se on ollut oleellista pitäessämme yllä fyysistä kuntoamme ja puolustuskykyämme. Punaisen lihan kulutuksen vähentäminen ei ole ainoastaan epäviisasta vaan myös hyökkäys kulttuuriperintöämme vastaan! Sama liberaalieliitti sanelee meille kuinka käyttäytyä muillakin elämän osa-alueilla, kuten sukupuoli-identiteettikysymyksissä ja ilmastonmuutosasioissa.

QroquiusKad kirjoitti...

Saadaan kokoon monta ukkoa joo, mutta kun siellä ukkojen seassa pomppii monta tytsyä joista olisi niin valtavan paljon suurempi hyöty lottina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, jpt:lle, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Hyvä että valmistaudutaan. Sinänsä kai maakuntajoukkojen vahvuus on varsin pieni. Joka tapauksessa on hyvä että Suomi ei aikanaan alkanut armaijansa purkamista niin kuin kovin monessa muussa maassa.

jpt: Tuo oli aika hyvä. Putkilohi Suomen kansalliskalaksi!

Ano: Hyviä huomioita.

Qroquius Kad: Lotta Svärd-järjestölle olisi kyllä käyttöä. En sinänsä usko että tosipaikan tullen naisia laitetaan mihinkään etulinjaan.

29051453 kirjoitti...

Naissotilaista. Olin taannoin sotahistoriallisella matkalla Israelissa. Oppaamme kertoi tapahtuman Yom Kippur sodasta. Sodan alussa syyrialaiset hyökkäsivät ja israelilaiset vetääntyivät. Kaksi Israelin naissotilasta jäi syyrialaisten sotavangiksi, arabien sotavangiksi (hetken hiljaisuus). Israelilaiset tekiväy vastahyökkäyksen ja likat löytyivät huonossa kunnossa jonkin sillan alta, kaikki naissotilaat siirrettiin takalinjoille.

QroquiusKad kirjoitti...

IDF oli tuossa Syyrian tapauksessa sitten lipsunut linjastaan.

Siellä naiset osallistuivat itsenäisyyssotaan 1948-49 miesten rinnalla sekayksiköissä, mutta sodan jälkeen naisia ei enää lähetetty taistelutehtäviin.
Tämä siksi, että asesisaren haavoittuessa miehet lähtivät pelastamaan tätä teräsmyrskystä täysin itsensä unohtaen, kärsien tarpeettomia tappioita.

Naiset eivät olleet Suezin-Siinain sodassa 1956 eivätkä Kuuden päivän sodassa 1967 taistelutehtävissä.
Mitähän tuolla vuoden 1973 rähinässä lie sitten tapahtunut?