lauantai 1. kesäkuuta 2024

PÖNTTÖ JA KUNNIOITUS

Hiljattain tein postauksen espoolaisen koulun vessoihin tulleista paskomisoheista luku- ja kirjoitustaidottomille huippuosaajille. Asiaahan on kommentoitu siellä & täällä ja yksi kommentoija oli valtionvarainministeri Riikka Purra. Ja hänen kommenttinsahan sai aikaan suvaitsevaistossa aikaan armottoman henkisen pipin. Jaa mistä sitten oli kysymys? No, Purrahan kommentoi:

”Hetken kuvaa katsottuaan tajuaa kuitenkin, että ohjeeseen kiteytyy jotain oleellista ajastamme.”

Joo, todellakin.

Tätä enemmistö puolueista sitten pitää kannatettavana ja jopa välttämättömänä tulevaisuutemme takia. Kertoo tosiaan ajastamme.

No, tästähän meni sitten pellollinen herneitä tiedostaviin nokkiin ja alettiin rääkyä rasismista. Vaikka Purran suurin syntihän tuossa oli että hän puhui totta eikä suostunut vastuulliseen valehteluun. Suomessa on vieläkin tilanne, että ongelma ei ole ongelma. Mutta ongelmasta ääneen puhuminen on ongelma.

Muuan tyyppi joka on Helsingin kaupungin kaupunkitietopalveluiden päällikkö sitten valitti puolestaan ja Iltalehti luonnollisesti nosti sen uutiseensa:

Hyvä muistutus, että vesivessaa oppii käyttämään kuka tahansa, mutta muiden kunnioituksen ja sivistyneen käytöksen oppiminen on paljon vaikeampaa.

Itse asiassa olen kyseisen häiskän kanssa samaa mieltä siitä, että sivistyneen käytöksen oppiminen on kovasti vaikeaa. Tosin se näkyy Suomeen tulleista afrikkalaisista ja lähi-itäläisistä elintasomaahanmuuttajista. Heille se on niin kovin vaikeaa. Ja onhan se, jos ei ole haluakaan.

Mutta se kunnioitus? Minä kun olen vanhanaikainen mies enkä usko että olen todellakaan ainoa niin totean oppineeni että kunnioitus on asia, joka pitää ansaita. Sitä ei saa ruikuttamalla. Eikä varsinkaan perseilemällä. Sillä ei saavuteta muuta kuin pelkoa ja vihaa.

Vaan mikä on tämän pönttöepisodin toisen jakson opetus? No, se kertoo suvaitsevaistosta. Kun on harjoitettu vastuullista valehtelua vuosikymmenet niin vaikeaahan siitä on luopua. Ja se, joka ei suostu valehtelemaan täytyy tuomita. Pohjimmaisena pelkona lienee se, että vastuullinen valehtelu ei joskus enää olisikaan sitä ainoaa hyväksyttyä totuutta.


22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos pelkkä vessakäyttäytymisen oppiminen on noin vaikeaa, miten on laita muun kotouksen? No, eipä sitä "pää-olkapää-peppu-polvet-varpaat" -metodilla kovin paljon voida vaatia ja siitäkin saadaan jo veronmaksajille kallis lasku.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen oleellisia ja lukemisen arvoisia huomioita:

Vessaistunto pöntön kannen päällä

https://www.vahtera.blog/post/vessaistunto-pöntön-kannen-päällä

Strix Senex kirjoitti...

Mä olen kauhiast hämmästynyt. Nimittäin siitä, että tuollaisesta ohjeesta saadaan tuollainen mökä ja kauhistus aikaan. Joissakin kulttuureissa kyykkypaska on se normaali tapa ja sen oppineet ja omaksuneet sitten kyyköttävät kengät pytyn laidalla. Muistaakseni esimerkiksi Maolle aikoinaan asennettiin Venäjällä pytyn päälle oikein oma teline tuota toimitusta varten. Kun sitten on pari kertaa nähnyt kuraiset kengänjäljet ja vähän ohi menneen pökäleen pytyn laidalla ymmärtää hyvin, että moinen ohje on ihan asiaa. Että siitä saadaan oikein kauhistelun aihe, sitä on jo peijakkaan paljon vaikeampi ymmärtää.

Bogreol kirjoitti...

Purra on oikeassa, pönttöön kiteytyy koko kuva ajastamme, toki muihinkin kuviin sellaisiin kuin hunnutettuihin naisiin, lapsimorsiamiin, miesjoukkojen pyllistelyyn rukoilleessaan teitä tukkien, kuljemme kohti kulttuurista laskusuuntaa. Barbaarit ovat valloittamassa Eurooppaa. Suvaitsevaisto vaatii barbaarien, oppimattomien ja pimeyden voimiin uskovien tapojen kunnioittamista. Suvaitsevaiston ylivertaiset kaiken sietävät arvot ottavat vastaan maan kulttuurin romahtamisen. Autoritaarivasemmisto reagoi aina ristiriitaisella tavalla huomautuksiin maahanmuuton tuomasta rappiosta, yrittää vaientaa arvostelun sensuurilla, rasismista ja vihapuheesta syyttelemällä ja torjumalla tosiasioista keskustelun.

Anonyymi kirjoitti...

Olen joskus ihmetellyt myös kaikenlaisia vessoja nähneenä, miten paskannetaan yli metrin korkeuteen vessan seinään. On varmaan tekniikkalaji.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvaohjeet korvanneet kaikkialla sanalliset, kun vatipäät eivät osaa lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Jos on oppinut paskomaan rannattomalla hiekka-aavikolla, on sitä vaikea osua äkikseltään tuollaiseen pyttyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Turvallinen tila sanoo koulun "johtajatar". Eli paskanna miten ja mihin vaan saat tehdä sen aivan vapaasti ja täysin turvassa natseilta ja muilta kamaluuksilta ja ääärrrioikeitolta. Tule vain Omniaan niin saat pakoa aivan vapaasti pitkin seiniä jos siltä tuntuu. Kaikki muu on rasistista muukalaisvihaa ja lisäksi misogyniaa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Pyyhkivät varmaan ties mihin. Kättelyä syytä välttää, samoin pizzerioita.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Ano1:lle, Strix Senexille, Bogreolille, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Huru-ukolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne. Itse näen että kyseisen(kin) kiukkuamisen takana on vain yritys vahingoittaa persuja kaikin mahdollisin keinoin. Kas kun vihervasemmistoa edelleenkin vituttaa että se menetti viime vaaleissa valtansa joka oli maistunut niin makealta.

QroquiusKad kirjoitti...

Laitanpa nyt tännekin aiemman paskisbloggauksen kommenttini uudestaan, kun en muutakaan keksi.
Aiheeseenhan se kuitenkin kuuluu, kertaus on opintojen äiti ja toisto tekee mestarin.

Eli siis itse itseäni toistaen:

No niin, nyt meille sitten kerrottiin kahden ranta-aatelisen yliopistotytön voimin, että nuo ohjeet ovatkin väärin:

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/eb8a8972-39bb-4269-911d-33efc70da4c9

Siinäs kuulimme taas me tyhmät persusetämiehet.
Ihanat kehitysmaalaisethan tässäkin olivat taas oikeassa ja me väärässä.
Niin että loppuu se kieltäminen kykkimästä pöntön reunalla paskomassa lattialle!
Tehkäämme itsekin niin, koska se on niin ihanaa, luonnollista, väistämätöntä.

Mitä kunnioitukseen tulee, arabit vaativat sitä itselleen ilman mitää saavutuksia, koska se nyt vaan kuuluu niille.
Timo Vihavaisen mukaan moskoviittiörkitkin ryypätessään jossain vaiheessa yht'äkkiä tivaavat ryyppykaveriltaan:
"Kunnioitatko sinä minua?!"
Ryyppykaveri vakuuttelee daadaa, sitten kaulaillaan ja ryypätään lisää.
Kohta sama toisinpäin.

Mutta muistakaa, että kaikki ihmiset ovat aivan kaikkialla aivan samanlaisia, aivan samanlaisia, aivan samanlaisia.
Paitsi tietysti suomalainen heteromies, joka on pahempi kuin villikarhu.

Anonyymi kirjoitti...

"Kas kun vihervasemmistoa edelleenkin vituttaa että se menetti viime vaaleissa valtansa joka oli maistunut niin makealta."
Aamen. Ei muuta lisättävää.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, siinähän ne ohjeet olivat. Sinänsä tavara irtoaa kyllä ihan istuessakin ja ennen kaikkea se ei leviä pöntön reunalle ja lattialle. Ja se arabien kunniakulttuuri on ärsyttävyydessään jopa taiteellista. Kunnioittaa täytyy vaikkei olisi mitään syytä. En minä ventovieraita kunnioita. Mutta annanpahan kumminkin olla rauhassa.

Huru-ukko: Jep. Näkyy vähän joka välissä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen mm. työni kautta saanut näkymiä monikulttuurisiin kouluihin. Vastaan on tullut esimerkiksi useampia sellaisia tapauksia, joissa lapsi puhuu viisi sanaa suomea, ja vanhemmat eivät osaa kirjoittaa. Maahanmuuttajalapset valikoivat usein yhteiseksi kielekseen englannin, eivät suomea.

Lisäksi olen saanut aivan vitusti runtua, kun olen kokemusteni pohjalta ääneen epäillyt kehitysmaahanmuuton järkevyyttä. Mutta elämme aikaa, jolloin samat ihmiset ylistävät seksuaalivähemmistöjä ja islamia - ja omaavat valtaa. Toivottavasti tämä aika loppuu pian.

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

"moskoviittiörkitkin ryypätessään jossain vaiheessa yht'äkkiä tivaavat ryyppykaveriltaan:
"Kunnioitatko sinä minua?!"
Ryyppykaveri vakuuttelee daadaa, sitten kaulaillaan ja ryypätään lisää.
Kohta sama toisinpäin." - Näyttää tuo olevan samanlaista kun Suomalaiset ryyppää

-jpt-

Trilisser kirjoitti...

Ihmisen fysiologian kannalta on tosiasia, että asento pytyllä ei ole optimaalinen. Kokeilkaapa itse, kuinka hankalaa on paskoa esimerkiksi invalideille tarkoitetulla korkealla pytyllä. Eli ei kyse ole Kadin epäilemästä Persujen vastaisesta propagandasta.

Kokonaan toinen asia on, että miten Suomea hyödyttäisi edes teoriassa luku- ja kirjoitustaidottomien rahtaaminen tänne. Tosin olen ollut läsnä amk-tason luennolla, jossa yliopistolainen naisoletettu luennoitsija lausui mm. "kuka viitsii paksui kirjoi lukea" ja visioi kirjoitetun kielen häviämisestä ja korvaantumista "graafisiin symbolein". Oliko sitten sattumaa, että samalla luennolla sama naisoletettu esitti esimerkin "video ansioluettelosta", joka oli käytännössä Viidakko-Jimin apinamaista ilvehtimistä ja tätä kyseinen luennoitsija piti tulevaisuuden ansioluettelona.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Valtsulle, jpt:lle ja Trilisserille & kiitos kommenteistanne.

Valtsu: Samanlaisia havaintoja minulla.

jpt: Riippuu hyvin pitkälti ryyppykaverista.

Trilisser: Tuo, mitä luennosta kerroit on aika hälyttävää.

QroquiusKad kirjoitti...

Eivät minun ryyppykaverini ole koskaan vaatineet minua kunnioittamaan itseään vain siksi, että ovat tulleet maailmaan äitensä alapäästä aikoinaan.
Lapsuuteni Tuppukylän sukurutsattu Kyläaateli toki vaati itselleen mihinkään perustumatonta kunnioitusta selvänäkin, mutta se todellakin oli sukurutsattu:
ne olivat kaikki sukulaisia ja naamoista näkyi sekä äänistä kuului kaikkien olleen liian kauan liian läheistä sukua.

Olen paskonut invapönttöön eikä ollut hankalaa.
Totta on, ettei peruspönttö ole optimaalisessa kulmassa ja korkeudessa suoritukseen, mutta ei se ole syy antaa kehitysmaalaisten rikkoa pönttöjen kannet ja paskoa lattialle.

Kirjoitettu teksti katoaa ja yliopistotytöt kadottavat sitä tahallaan.
Yhä enemmän tekstin sijaan viitataan videoon, jossa pärstäänsä rakastunut pää puhuu kameralle kolme varttia.
Asia on ripoteltu itserakkaan paskanjauhannan sekaan, ja sen voisi lukea ja omaksua parissa minuutissa videon transkriptistä kaikkien ööhöttelyineen jos sellainen olisi.
Nyt tiedonhakija pakotetaan kuuntelemaan kolme varttia tyhjän paskan lätinää.

Länsimaalaiset ovat alkaneet taantua kohti lukutaitoisuutta edeltävää leikki-iän katselu- ja kuunteluvaihetta ennen lukemaan oppimista ja kehitystä kiihdytetään tahallaan.
Isävainaa opetti minut lukemaan viisivuotiaana.
Tulevaisuudessa se jääkin vanhempien tehtäväksi, mikäli haluavat lapsensa oppivan lukemaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisäyksistäsi.

Ryyppyporukassa täytyy tietysti katsoa, kenen kanssa ryyppää. Jos on tyyppejä joille myydään rähinäviinaa tai lässytys-opetusviinaa niin niitten kanssa ei kannata ryypätä.

Tuppukylästäsi en osaa sanoa mitään kun en tiedä, mikä se on ja tuskin olen siellä koskaan asunut.

Mutta joo, se kirjoitettu teksti on vähenemässä. Sen vuoksi esmes tällaiset blogit eivät loppujen lopuksi ole kovin suosittua. Sen sijaan youtuben puolella olevat vlogit keräävät käsittääkseni paljon enemmän yleisöä. Ja nehän ovat vain puhua mälkyttämistä jota itse en jaksa kuunnella. Luen mieluummin tekstiä.

29051453 kirjoitti...

Moi Ykä, minä löysin podcastit nyt presidentinvaalien aikaan. yleensä haastattelija ja haastateltava, rauhallinen tahti, annetaan vastata. Mukavaa kuunnetltavaa kun puuhaa jotain. Kirjoja luen kyllä. Sanomalehtiä luin enemmän silloin kun toimittaja kertoi millainen maailma on. Nyt toimittelija kertoo millainen maailman pitäisi hänen mielestään olla. Ei jaksa.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta joo, se kirjoitettu teksti on vähenemässä. Sen vuoksi esmes tällaiset blogit eivät loppujen lopuksi ole kovin suosittua. Sen sijaan youtuben puolella olevat vlogit keräävät käsittääkseni paljon enemmän yleisöä. Ja nehän ovat vain puhua mälkyttämistä jota itse en jaksa kuunnella. Luen mieluummin tekstiä."
On siellä juutuupissa joitakin asiallsiakin vlogeja ja joissa sanotaan ruma sana niin kuin se on. Loput ovat, kuten totesit tyhjää paskan jauhantaa. Esim. Ivan Puopolo on asiallinen.
Itsekin mieluimmin luen esim. näitä sinun kirjoituksiasi:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys 29051453:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

29051453: Riippuu tietysti vähän siitä että ketkä niitä podcasteja ovat tehneet.

Huru-ukko: Puopolo on ihan asiallinen. Ja kiitos kannustuksesta. Ja joo, onhan tälläkin oma lukijakuntansa. Jotain 2 – 3 tuhatta per päivä.