keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

LEIKKIPARTISAANIN KESÄ JA MIELIKUVITUKSEN VOIMA

Näyttää siltä, että kuluvana kesänä tulee kuoriutumaan paljon leikkipartisaaneja. Liekö syynä sitten nämä kovasti lämpimät kelit? Aivan tuoreeltaan on tullut pari esiintymistapausta. Ensinnäkin leikkipartisaanit kävivät riekkumassa Patrian tehtailla pysäyttäen maantie- ja raideliikenteen.

Kyseiset leikkipartisaanit ilmoittivat: ”PATRIArkaatti palasiksi -ryhmä kertoo vastustavansa Suomen asevientipolitiikkaa, aseteollisuuden ympäristö- ja ilmastovaikutuksia ja yhteiskunnan militarisoitumista.”

Ehkä tuo porukka itsekin tajuaa että Patrian tuotantoon tuo ruikutus ei vaikuta mitään, varsinkin kun eletään nykyisessä perin epävarmassa tilanteessa. Toinen esiintyminen tuli Teemu Keskisarjan luennolla johon leikkipartisaanit tulivat häiriköimään. Teemu otti asian kevyesti ja totesi että istukaa veikkoset. Ja siinähän ne Teemun vieressä sitten nakottivat:

Ehkä Teemu tuumasi että antaa tuon Rapalan mannekiinin näyttää kaikille, ettei hän oikein tiedä, mitä fasisti tarkoittaa. Asiasta enemmän PT-median sivulla.

Mikä on yhteistä näille kahdelle tapaukselle samoin kuin kovin monille edellisille? Tietysti se, että siinä toimitaan suomalaisia vastaan, tietäen että kyseisen elämysmatkailun voi tehdä täällä Suomessa täysin turvallisesti ilman pelkoa hengen menetyksestä tai edes siitä että tulisi nenä kipeäksi.

Ja kun asiaa vielä ruokkii omalla mielikuvituksella niin sehän on egolle vielä makiampaa. Kas sanoihan tuo Patrian tehtaalla riekkuneitten edustaja että he  ovat naamioituneina äärioikeiston uhan vuoksi. Vaikka tietävät oikein hyvin että ei heidän elämysmatkailua kukaan häiritse eikä Suomessa mitään natseja edes ole.

Mutta mutta.

Kun porukalla ruokitaan ajatusta porukkaa uhkaavasta hirvittävästä möröstä ja asiaa toistetaan kimpassa tarpeeksi paljon niin siihenhän voi alkaa uskoa. Mielikuvituksella on mahtava voima.

Ja mielikuvituksensa varassahan nuo leikkipartisaanit toimivat. Varmaankin kimpassa kuvittelevat taistelevansa sankarillisesti äärimmäisen julmaa natsihallintoa vastaan. On varmaankin mukavaa taistella porukalla oman mielikuvituksensa mörköjä vastaan.

Ja totta kai täysin turvallisesti ja ilman minkäänlaista riskiä.

Joskus aikanaan tuollaisista ihmisistä oltaisiin sanottu että ne kärsivät pahoista harhoista.

Mutta nythän eletään edistyksellistä aikaa. Eivätkä ne niistä harhoista kärsi. Ne nauttivat niistä.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maassamme on lukuisia verovaroin kustannettuja 'tutkimuslaitoksia'. Niitä ovat KTL, UPI, Aleksanteri-instituutti, Luke, Rktl, jne. Olisi tärkeää listata koko tuo joukko. Minusta niiden rahoitusta pitää vähentää!

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Tuolta pellavapää pallerolta oli kulunut kaksi viikkoa raapustaa sanomaansa pahville, joten oli Keskisarjalta huomaavaista antaa hänen esitellä työnsä tulosta. Voi hellanlettas sentään.

Anonyymi kirjoitti...

Teemu Keskisarja osoitti taas kerran halla-ahomaiseen fiksuun tyylin sen, että ei pidä provosoitua jos provosoidaan. Oli nerokasta pyytää heidät istumaan koko kuulijakunnan eteen typerän kylttinsä kanssa. Jos naurunalaiseksi itsensä altistamisesta kuitenkin joitakin kiksejä saivat, se kaikin mokomin heille suotakoon. Huvinsa kullakin.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Nyt on hyvät kelit egoilla ja toteuttaa puten hybridivaikuttamista. Sitähän tuo Patrian tapaus on ainakin välillisesti.
Alemmassa uutisessa yksi naisoletettu ja yksi miesoletettu toteuttavat egoiluaan mutta mäni vähän vituiksi kun eivät saanetkaan rähinää aikaiseksi.
Söpöä kun identtiteetti kriisissä painiskeleva miesoletettu istuu nätisti Mepsin Lotto kärsässä ja ihkusti punaiseksi lakatut varpaankynnet loistavat.
Ihmisoletetun äiti on varmasti ylpeä ja iskäoletettu myös.

java valkonen kirjoitti...

Kuva taitaa osoittaa, että Städissä luononmukaisuus on eräissä piireiossä niin pitkällä, että jotkut lajitoverit lisääntyvät kutemalla ja vaikka väkisin - siitä ei estä edes nenään osunut koukku? Mikähän on tuollaisen koukun valmistuksen, asennuksen, käytön plus poiston hiilijalanjäki?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, alianor d´aquitanelle, Rouva Anolle, Joppos123:lle ja java valkoselle & kiitos kommenteistanne. Nämähän ovat vain naurettavia elämysmatkailijoita mutta pahimmassa tapauksessa tuosta laumasta saattaa löytyä joku tuleva ministeri. Ja joo, niissä tutkimuslaitoksissa olisi kyllä karsimisen varaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Miksi nuo vastustavat ja pelkäävät äärioikeistoa, eli libertaareja, minarkisteja ja anarkokapitalisteja?
Nehän kannattavat samaa kuin nuokin, eli valtioiden alasajoa ja niiden tehtävien siirtämistä yksityisille yrityksille ja kansalaisjärjestöille.

Vasemmistoahan noiden pitäisi pelätä ja vastustaa, eli kaikenlaisia sosialisteja jotka kannattavat valtion pakkovaltaa kansalaisen yli.
Äärioikeistolaiselle minarkistille valtio on välttämätön paha kansalaisia varten,
vasemmistolaiselle kuten kommunistille ja kansallissosialistille kansalainen on itsetarkoituksellista valtiota varten.

Tytöthän eivät tietenkään voi ymmärtää tätäkään asiaa, koska niille asia opetetaan yliopistossa täysin päinvastoin.
Sitä ne sitten toistelevat opettajina, toimittajina ja poliitikkoina vähääkään miettimättä papukaijahokemisensa sisältöä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä pojan riipustama pahviuhkaus toimi. Fasistit säikähtivät eivätkä tulleet kirjastoon.

Antifilatelisti kirjoitti...

Neuvostoliiton 14.6. 1940 alasampuman Aero Oy:n matkustajakone "Kalevan" hylky on löytynyt. Asiasta raportoi Postimees. https://www.postimees.ee/8034416/video-tuukrite-hinnangul-leidsid-nad-reisilennuki-kaleva-vraki

"Kaleva" on ollut ensimmäinen Neuvostoliiton (ja Venäjän) rauhan aikana alasampuma siviilikone, muttei todellakaan viimeinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: En tiedä ajattelevatko ne noinkaan pitkälle. Tai eivät ehkä ajattele ollenkaan sillä kyseessähän on vain muotia seuraava pellelauma. Ne vastustaisivat varmaan maitolaitureitakin jos joku niille sen idean myy.

Ano: Joo, niin muuten toimi.

Antifilatelisti: Kiitos tiedosta. Siinähän se Rauhanvaltio teki sitä, mitä se parhaiten osasi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon uutiseen Kalevan ampumisesta, siinä sanotaan, että Kaleva oli ensimmäinen Venäjän/NL:n alasampuma siviilikone. Sanoisin myöhempien uutisten valossa, että sen minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Esim. Malesia Airlines Ukrainassa ja montako lie muuta.
EU:n päänaatikka Ursula kuittasi hyvin Narinkkatorilla mielenosoittajille: Täällä teidän onkin hyvä, vapaassa maassa, huudella ja lippuja liehutella. Moskovassa olisitte alle kahden minuutin matkalla "leirille" tai rintamalle.
Hyvin sanottu, sano:)
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Tulevaisuus on nuorisossa, kansassa kasuavassa.
Niinpä onkin loistavaa, että on laadittu tämä uusi tieteelliseen maailmankatsomuksen opetukseen valmentava esikoulun virikemateriaali:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/06/Ihanan-varikas-esikoulu-3-1.pdf

Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu, jahka saadaan tuo käyttöön!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Siellä Venäjällä taitaisi olla ihan sitä oikeaa mielenosoituksen aihetta.

Qroquius Kad: Karmea dystopia mutta tuo ei vissiin ollut mitään virallista materiaalia vaan onneksi fiktiota.

Anonyymi kirjoitti...

Niin taas ilmestyi outoa väkeä.
Ette osaa yhdistää asioita, kaikki lähti
idän uhasta militarisoituminen.
Venäjän sodasta Ukrainassa.
Voisipa tuon sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Nenärengas kertoo aina omistajastaan enemmän kuin tuhat sanaa.

Kohta varmaan jollain palaa käämit näihin loisiin ja pasauttaa persposkeen muutaman haulin. No siitähän tietenkin valtamedia innostuu ja glorifioi uhrin.

Tapsa vaan

Joppos123 kirjoitti...

Eloapinat meinaavat sotkea Helsingin liikenteen ensi perjantaina. Stadille se on ihan oikein. Sehän on koko kaupunki johtajiaan myöten jatkuvassa ilmastohätätilassa.
Ihme pellejä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Tapsalle vaan ja Joppos123:lle & kiitos kommeneteistanne. Silloin jo 1990—luvun lopullahan eräs turkistarhaaja pamautti kettutyttöjen perään muutaman haulin. Ja sinänsä Helsingissä on kyllä paljon ihan järkevää ja asiallista väkeä. Juuri he kärsivät tuon pellelauman egotrippailusta.