maanantai 3. kesäkuuta 2024

ÄÄNI

Niin, nehän ovat ne EU-vaalit menossa. Ajattelin äänestää varsinaisena vaalipäivänä. On tietysti monia jotka tuumivat että mitä hyötyä siitä äänestämisestä on, sillä Euroopan Takahikiän Perähikiällä ei ole Brysselissä paskankaan merkitystä. Ymmärrän heitä kyllä. Suomenhan piti päästä päättäviin pöytiin ja sehän pääsi. Kuuntelemaan mitä siellä päätetään ja toteuttamaan täysin järjettömät päätökset orjallisesti.

Näissä vaaleissa tilanne on kumminkin hieman toinen. Koko Euroopassa. EU:ssahan ovat pitkään olleet vallassa utopistit mutta nyt on jopa pieni mahdollisuus että tilanne muuttuisi ja kansallismieliset puolueet ovat ennusteiden mukaan saamassa hyvinkin suuren voiton. Koska Suomi ei kuitenkaan näillä näkymin eroa EU:sta niin EU:n muuttaminen järkevämpään suuntaan olisi se toivottava vaihtoehto. Järkevin suunta olisi tietysti se että koko EU lopetettaisiin ja palattaisiin valtioiden väliseen kauppaliittoon. Ja alettaisiin tietysti valvoa omia rajoja.

Siinä kansallismielisessä suuntauksessa jopa se suomalainen rikka rokassa on tervetullut lisä.

Valtamediapuolue VMP ja vihervasemmistolaiset puolueet tietysti varoittelevat kauheasti kansallismielisistä ryhmittymistä. Tietenkään ne eivät sano että kansallismielinen vaan terminä on äärioikeisto ja laitaoikeisto. Varsinkin laitaoikeisto on heille kovasti käyttökelpoinen koska sillä voidaan antaa mielikuvia natsismista jota ei ihan suoraan iljetä sanoa. Kun se pitäisi ehkä pystyä perustelemaankin. Vihervasemmisto on kovasti mieltynyt tuohon termiin. Itseäni se lähinnä huvittaa varsinkin kun sitä viljellään tosissaan ja naama näkkärillä. Mieleen tulee että ettekö te ihan oikeasti muuta keksi?

Mutta joo, onhan tässä sekin vielä että mikäli kansallismieliset saavat suuren voiton niin suvaitsevais-tiedostavaiston peppukipua on oikein mukava seurata. Ja jo se on hyvä syy äänestää.

Ja tähän postaukseen käy varmaan kuvaksi perussuomalaisten vaalimainos:22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

WOKE yle on pistänyt ison pykälän silmään vaali vaikuttamisessaan. Viikko aloitettiin räväkästi jos et maksa niin maksat, ilmastohumpalla.

kt

Anonyymi kirjoitti...

Pikkuisen on ollut mutu tuntuma, että VMP oikein toivoo, että kansallismieliset tms järkeä eu:niin mielivät, eivät äänestäisi. En tiedä sataako alhainen äänestys into vihervasemmisto hullujen laariin. Itsekin äänestyspäivänä laitan ääärrrioikeiston numeron. Viime päivinä taas ollut sellaista lapsellista rasismi ulinaa, että ihan senkin takia.

Joppos123 kirjoitti...

Käväsin eilen kirjastoreissun yhteydessä raapustamassa kuponkiin numeron 55 (Mauri Peltokangas).
Samassa yhteydessä huomasin, että vaimon ääni meni hukkaan. Se äänesti jotain Liike nytin naista. Ei ihme kun asiat menee päin persettä kun naiset äänestelee miten sattuu ja useinmiten joidenkin vaalikoneiden perusteella.

Strix Senex kirjoitti...

EU:n jäsenyys on realiteetti ja EU on jopa tarpeellinen instituutio. Kyllä me minun mielestäni tarvitsemme EU:ta mutta nykyistä paljon parempaa EU:ta. Uskonpuhdistukselle on tarve ja tuntuu onneksi olevan vähän tilaustakin. Senpä takia näissäkin vaaleissa kannattaa äänestää, vaikka yhden äänen paino ei kummoinen olekaan. Äänestyspäätöstä tehtäessä kannattaa välillä palauttaa mieliin, mitkä ovat valtiollisten instituutioiden tärkeimmät tehtävät ja eivätköhän ne edelleen ole ne samat vanhat talous ja turvallisuus. Siksipä minuun vetoaakin seuraava vaaliteema: ”EU:n tulee palata alkuperäiseen rooliinsa ja edistää Euroopan turvallisuutta sekä keskittyä edistämään Euroopan kilpailukykyä. Kaikki pikkutarkka sääntely ja direktiivien lisääminen tulee lopettaa. Haitallinen maahanmuutto tulee saada kuriin, ja EU:n tulee tarttua rivakasti ongelmaan. Eurooppalainen kulttuuri ja sivistys on uhattuna. Meidän tehtävänämme on huolehtia, että se säilyy myös tuleville sukupolville”.

Sattui muuten silmiini myös Ylen propagandajuttu, jossa valitettiin, että ”ilmastokeskustelu on ollut vaalien aikana lähes olematonta”. Taaskaan ei ollut ymmärretty sitä hyvää periaatetta, jonka mukaan päätöksenteossa, tässä tapauksessa äänestyspäätöksen teossa, ensimmäiset ja tärkeimmät asiat on priorisoitava kärkeen. Ilmastoasioiden syrjään jäämiselle on hyvä syy. Se johtuu siitä, että ilmastoasiat ratkaistaan kokonaan muualla kuin Euroopassa ja Europarlamentissa, Suomesta nyt puhumattakaan. Tällä vuosituhannella maapallon päästöt ovat kasvaneet 50 %. Samaan aikaan EU:n päästöt ovat vähentyneet kolmanneksella ja ovat nyt noin 7 % koko maapallon päästöistä. Samalla aikavälillä Suomen päästöt ovat lähes puolittuneet ja ovat nyt alle promillen maapallon päästöistä. Tällaisten asioiden suuruusluokkia koskevien perusasioiden jättäminen kokonaan huomiotta kertoo lähinnä sen, että Ylellä ei ole intressiä luotettavan ja relevantin informaation jakamiseen vaan se näkee tehtävänsä lähinnä propagandistisena. Siinä sivussa tuo vie uskottavuuden niiden tahojen jutuista, jotka käyttävät ilmastoasioita keppihevosenaan.

Anonyymi kirjoitti...

Varisverkostolla näkyisi olevan punainen hälytystila, koska Töölön kirjasto on kaiketi vuokrannut tilat Suomen Sisun tilaisuudelle, jossa Keskisarja luennoi. Arhinmäki näkyy paheksuvan tilojen vuokraamista, mikä on sikäli outoa, että Arhinmäki on itse kulttuuripuolen eli myös kirjaston pomo.

Valtsu

Ekku kirjoitti...

Valtamedia jutuista on kyllä paistanut läpi hirveä pelko ja ahdistus, että ihmiset alkaa ihan oikeasti äänestämään uutta porukkaa valtaan. Menee nimittäin propaganda niin överiksi nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Joppokselle "pakko" kommentoida. Liike Nyt on vaaliliitossa KD:n kanssa ja itse pidän mahdollisena, että yksi vaaliliiton ehdokkaista voisi mennä lävitse. Itse näen että Eija-Riitta Korhola voisi olla se yksi. Minun mielestäni hänellä on varsin järkeviä ajatuksia, joten puolisosi ääni voi olla hyvinkin arvokas tässä mielessä.

Anonyymi kirjoitti...

Katselin eräässä vaihtoehto mediassa, Eija Riitta Korholan ajatuksia. Eihän tuollaista kuule esim ylellä. Järkevä nainen, joka tiesi mistä puhuu. Harkinnassa on hänen äänestäminen.

QroquiusKad kirjoitti...

Annoin perjantaina ääneni numerolle 42:
Sanna Antikainen, Perussuomalaiset.
Vaalikoneiden mukaan hän oli lähes joka asiasta samaa mieltä kanssani.

Lisäksi hänen äänestämisensä oltuaan läsnä Timo Vornasen hirrrvittävän rikoksen aikaan aiheuttaa yliopistotytöille kirrrkuvaa raivoa, vaikka eihän niiden tunneskaalaan muuta mahdukaan sokean muslimirakkauden ja suomimiesvihan lisäksi.

Anonyymi kirjoitti...

No esimerkiksi tämä keittiömestari Aihisen tapaus. Siis työnantaja sanoi suorat sanat, koskien kolmansista maista tulleista ongelmista. Olen täsmälleen samaa mieltä Aihisen kanssa. Itsekin ollut esiMIEHENÄ niille. Kokemuksesta ne eivät arvosta naisia vähääkään. Päinvastoin. Sitä ei muuta mikään pää, polvi, peppu pelleilyt. Tai joku naurettava tiktok video. Tai joku kuvitelma, että ne ovat kokeneet kauheita ja kaipaavat vain rakkautta . Sekä syliä. On uskomatonta, miten naiiveja jotkut suomalaiset naiset ovat . Suomalainen nainen voi erittäin hyvin. Verrattuna maailmanlaajuisesti. Ja silti valittavat. Mutta jos tämä halutaan tuhota ideologialla, mikä on lapsellista, niin siitä sitten vain. Itse en ole sitä näkemässä. Huolettaa vain lasten puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Laitaoikeisto on jäänyt elämään politiikan jargoniin. Tiedä sitten mikä helvetti se on kun kukaan ei tarkenna. Mahtaako olla äärioikeistosta pari pierua vasemmalle. Ite olen vain patriootti jota risoo kaikki Suomen syöjät. RKP eniten, toiseksi kokoomus. Vasemmisto on muuttunut sateenkaareksi josta ei ota enää pirukaan selvää kenen etua ajavat.

En pidätä hengitystä EU'n muuttumista odotellessa. Sehän myytiin meille vapaakauppaliittona jossa harmonisoidaan verot mutta harmonisoitiinkin velat. Tämän vuosituhannen suurin hoopotus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kt:lle, Ano1:lle, Joppos123:lle, Strix Senexille, Valtsulle, Ekulle, Ano2:lle, Ano3.lle, Qroquius Kadille, Ano4:lle ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne. Sehän tässä on ehkä järkyttävintä että niin valtamedia kuin vihervasemmisto yleensäkin määrittelee terveen järjen ja kansallisen itsesuojelun äärioikeistolaisuudeksi ts. natsismiksi.

Muistetaan käyttää äänioikeuttamme. Tai meidän tapauksessa termi lienee äärioikeus.

Bogreol kirjoitti...

EU-vaalit eivät ole mieltä nostattaneet, en ole seurannut yhtäkään vaaliväittelyä, äänestää täytyy silti, ehtiihän tässä tuumailla, äärioikeistoa minä ajattelin. Katsoin lauantaina youtubesta kun Tommy Robinson johti Lontoossa tuhansien ihmisten rallia, tavallista työväenluokkaa oli pilvin pimein, isänmaallista porukkaa, joka tahtoo maansa takaisin, laittomasta maahanmuutosta ja islamisaatiosta eroon. Lehdet kirjoittivat (mikäli yleensä edes huomioivat) jalkapallohuligaaneista, äärioikeistolaisista, poliisin pidättämistä ihmisistä (mainitsematta että he kuuluivat vastaprotestoijiin pro-palestiina joukkoon). Daily Mailin, Metron, Mirrorin ym otsikot toistivat viestiä pelottavasta uhkaavasta aggressiivisesta mielenosoituksesta, vaikka kuka tahansa näki omin silmin jos katsoa tahtoi, rauhanomaista kanssakäymistä, Pyhän Yrjön ristilippuja, kuningaskunnan lippuja, puheita ja laulua. Valtamedialta ei näissä äärioikeistolaisuuskysymyksissä voi odottaa luotettavauutta vain agendaa. Mikä olisikaan äärioikeiston suosio, mikäli yleisölle annettaisiin asioista rehellistä informaatiota. Siksipä pidetään kansalaiset pimennossa tosiasioista.

Anonyymi kirjoitti...

Kummallista, että laitavasemmistosta ei puhuta mitään, vaikka eduskunnassakin istuu pesunkestäviä kommunisteja ja palestiinalaisten puolesta mieltään osoittavien joukoissa kannetaan entisen Neukkulan lippuja. Ruumisvuoret sen aatteen jäljiltä eivät tunnu järkyttävän ketään ja Amerikassakin pakotetaan lapsia käymään Holokaust-museossa, vaikka Aatu oli pelkkä oppipoika Staliniin, Maoon ym. väkivaltaisiin diktaattoreihin verrattuna. Ei mikään taida toimia paremmin kuin kunnon sumutus.

Ja äänestetty on. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

No kun vasemmistolainen väkivalta nyt vaan on sellaista parempaa väkivaltaa, saattaisi soma Li Lystikäs sanoa.
Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter-Partei eli Kansallissosialistinen Saksalainen Työväenpuolue oli sekin vasemmistopuolue, kuten nimestäkin näkyy.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla aiemmin oli mainintoja LiikeNyt ehdokkaista. Mitä olen mediasta lukenut niin ko. liikkeen ykkösehdokas on damrikäännynnäinen mikkelistä, satu taavitsainen. Toisaalta, vaaliliitto kristillisten kanssa tuo ehdolle huomattavsti järkevämmän NAISEN, eli Eija-Riitta Korholan joten ääni hänellä ei mene hukkaan pääsi läpi tai ei, torppaapa yhden turhakkeen pois tieltä.
Ja kuten Rouva Ano mainitsee, ääääärrrrivasemmisto on unohtunut, tai unohdettu kokonaan noissa äärijutuissa. Ja se on paljon suurempi uhka yleisellä järjestyksellä kuin tuo oletettu ääri_ tai laitaoikeisto. Antifat ym. sekopäät. Vaan se lie sitä parempaa väkivaltaa ja sekoilua kuten soma LI sanoo.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Bogreolille, Rouva Anolle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Bogreol: Olen huomannut tuon tapahtuman. Ja tosi on että jos suomalaiset olisivat saaneet puolueetonta tiedonvälitystä niin vaalitulokset olisivat olleet huomattavasti toisenlaisia.

Rouva Ano, Qroquius Kad & Huru-ukko: Hjuu, se on oikeastaaan hemmetinmoinen häpeä että sellaisen murha-aatteen kannatus on vieläkin poliittisesti täysin hyväksyttävää.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä enemmän valtavalemedia meuhkaa, sitä innokkaammin käyn äänestämässä. Kaikkein innokkaimmin kävisin kuitenkin äänestämässä EU-erosta.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Puhut vähän, mutta asiaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Elän toivossa että näkisin sen hirviön hajoamisen vielä eläissäni.

Ano: On minua kyllä haukuttu myös liian pitkistä postauksista. Viime aikoina ne ovat olleet lyhyempiä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä oikeastaan tekevät 'korkkivirkailijat', joita on 60 000? Joitakin vuosia sitten väsäsivät kurkkudirektiiviä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Nauttivat palkkaa.