tiistai 4. kesäkuuta 2024

NIIN MIKÄ KAPINA?

Hjuu, sehän on olemassa tällainen riekkumisjärjestö nimeltään Elokapina. Itse tosin olen aina nimittänyt sitä partisaanileikkiä harrastavaksi Egokapinaksi varsin perustelluista syistä. Ja koska tuollaisen egon nälkä on loputon niin sen ruokkimiseenhan tarvitaan uutta evästä. Eli nyt tuo pellelauma alkaa vaatia Eurooppaan, arvakkaas mitä? No tietenkin lisää kehitysmaalaisia elintasopakolaisia.

Ja ettei asian suunta jäisi epäselväksi niin tässä kyseiseltä lössiltä täsmennystä:

Ählämpä vuan hyvinniin, sähläm. Tässä suunnassa herää vaan kysymys että kuinka tuon porukan julistamaa ilmastoasiaa kohennetaan sillä että tuodaan valtava määrä kehitysmaalaisia lisäämään ja moninkertaistamaan sitä kuuluisaa hiilijalanjälkeä? Ehkä se on sitten sitä tuon lauman mainostamaa ilmasto-oikeudenmukaisuutta?

Hotellin respassa jäädään odottamaan että tuo pellelauma tukkii teitä jatkossa ilmastohysterian lisäksi arabiterroristeja tukiakseen, trans-asiaa puolustaakseen, laita-, syrjä- ja vinkkelioikeistoa vastustaakseen, interperspirationaalisen feminismin nimissä tai sitten ehkä vain siksi että on kivaa olla näkösällä ja tuntea itsensä tärkeäksi.

Sinänsä muuten tuo lössi pyrkii ja osittain onnistuukin pääsemään salonkikelpoiseksi sillä tuohan järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodin kanssa ja sen tiloissa. Mutta Helsinkihän on kovasti toista maata. Luonnollisesti tapahtumassa noudatetaaan ”turvallisen tilan periaatteita”. Ettei vaan oikeamielisille osallistujille tulisi se henkinen pipi.

22 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Pamppua jakaukseen ituhipeille. Vaikka Venäjä muuten onkin /c:stä mutta siellä ei anarkistit askartele...

Anonyymi kirjoitti...

Niinnäikkikkää, tervetulloo, onhan meillä varaa ja tilloo löytyy. Niinnäinnikkää nipistellää sitte omilta poies jotta oppiivat elämään.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Yksiarvoisen yhtenäiskulttuuri-Suomen sosiaalisesti sitovan normimoraalin -- johon harras kirkko-uskovaisuus vielä melkein sataprosenttisesti kuului -- hajoaminen 60-luvun yleismaailmallisen nuorisovallankumouksen vaikutuksesta oli tavallaan tervettä demokraattisten yhteiskuntien uusiutumista. Toki kaikenlaisten kieltolakien -- ehkä nimenomaan kirjoittamattomien -- toi sitten hieman myöhemmässä vaiheessa mukanaan monelaisia friikkisirkuksia.

Puhuisin kuitenkin yhteiskuntakehityksen isosta kokokuvasta posiitiiviseen sävyyn -- eivät Russell ja Einstein olleet väärässä ydinaseiden vastaisessa rauhanliikkeessään, eivät jumalanpilkkaa tietoisesti harjoittaneet kirjailijat olleet itsetarkoituksellisia rääväsuita, vaan rohkeita aidon selväjärkisyyden edustajia.

Mutta noita edelläkävijöitä seurasi sitten "jäljestätulevien valtava lauma", jota nykyiset vihervasemmistolaiset ja elokapinotsijoiden tapaiset kverulantit ihan esimerkillisesti edustavat. Siis ihan toivottomia, omaa ajattelukykyä täysin vailla olevia, ryhmäpaineen määräämiä ja joukkovahvistautumista tarvitsevia ressukoita, joilla ei ole henkisessä resursseissaan eikä älyllisessä arsenaalissaan mitään mikä auttaisi heitä ymmärtämään mitä pilapiirtäjä Kari Suomalainen tarkoitti kun sanoi: "En ole seurallinen tyyppi. Olen mieluummin yksin oikeassa kuin joukon kanssa väärässä."

Emme toistaiseksi näe oikein sitä 60-luvun kulttuurimuutosta, jossa pieni Suomikin muuttui kirkkouskovaisesta yksiarvoisesta yhtenäiskulttuurista orastavaksi maallistuneeksi ja, sanoisinko, valistuksen mallia tavoittelevaksi demokratiaksi. Se kehitys meni muutamissa suhteissa ihan pieleen, eivätkä nykyiset vihervasemmistilaiset tai elokapina-aktiivit suinkaan ole ainoa rintamalinja joka ei omaa tilaansa ymmärrä. Myös perinteisen politiikan toisella laidalla elätellään vielä vanhoja rintamajakoja. Jopa niin sanottujern maahanmuuttokriitikoiden joukossa on niitä, jotka haluavat vanhat ajat takaisin -- ikään kuin koti-uskonto-isänmaa -henki olisi jokin ratkaisu joka pitäisi elvyttää.

Jos toivoa on, se on siinä että yhä useammat hankkivat sosiologista ja kulttuurien yhteismitattomuutta koskevaa tositietoa -- siihen on perehdyttävä jotta ymmärtäisi, etteivät monikulttuuriset yhteiskunnat ole mikään äidinvaistojen varassa tavoiteltava idea, vaan paha ihmisyyden harharetki.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Homo Sapiens, viisas ihminen. Joskus olen miettinyt, että ehkä pelkkä homo riittäisi, tai sitten ties mikä homppeli.
Kun lukee esim. Uuden Suomen blogeja, se ideologisuuden kaikkivoipaisuus sivuuttaa aina tosiasiat, täydelleen, vaikka musta ei ole valkoinen tai päinvastoin.
No, sitten kun Suomi on kuin Haiti, syy on varmasti persujen, tai muiden rasistien.
Kunhan vain ei syytetä asiasta neekereitä, siis aiheuttavaa syytä.
Uskonnollisideologinen höpöhöpö ei ole vain musulmaanien helmasynti.

Joppos123 kirjoitti...

Eloapinat ovat vahvasti ulkomailta rahoitettu ja tuettu proxijärjestö. Eräs idän taikakääpiö rahoittaa mielellään kaikkea mikä aiheuttaa hämminkiä ja hajaannusta Euroopassa.
Itse apinat eivät tätä asiaa tiedosta, on vaan niiiiin kivaa perseillä samanhenkisten vajakkien kanssa ja ah se tunne kun saa kuulua johonkin suureen.
Ei ole ollenkaan sattumaa, että nyt kun rajalakeja tarkistetaan ja edes pikkuisen yritetään hillitä loisten vyöryä niin apinoille on annettu tehtäväksi perseillä muutoksia vastaan.
Kohta tulee taas talvi ja apinat kaivautuvat koloihinsa vilua ja viimaa karkuun, ei silloin tarkene apinoida.

-TR- kirjoitti...

Englannistahan tuo on apinoitu ja lienee muutoinkin ulkomailta ohjattu sabotaasiåorukka. Mukana on varmasti myös vilpittömiä hyödyllisiä idiootteja, siis Sorosille hyödyllisiä, mutta tahallinen tärveleminen on se pääasia.

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi että on olemassa sitä parempaa vasemmistolaista väkivaltaa, on olemassa myös parempaa maahanmuuttoa, jolta rajoja ei saa missään tapauksessa sulkea, tuli sitten mistä ilmansuunnasta tahansa. Kyllä joka kadunkulmaan tulee saada perustaa tai ylläpitää suvussa kiertävillä starttirahoilla pizza- tai kebabravintolaa, koska ne ovat niitä nykypäivän fazereita ja nokioita. Tämän päivän IL kertoi verohallinnon valvonnasta, joka paljasti eri puolilla maata tehdyssä tarkastuksessa 174:ssä paikassa veronkiertoa; 114 tapausta saatettu rikosilmoitusharkintaan ja rikosilmoitus tehty 40:stä toimijasta. Taksiuudistus on saanut jatkoa ja juurisyytikin ovat varmaan samat eli VMP:n mukaan syrjäytyneisyys, rasismi, ilmastonmuutos ja korona.

Nuo Elokapinan ja koko vihervasemmiston nuoret ja vähän vanhemmatkin konkarit, joilla pitäisi jo olla vähän älliäkin päässä, ovat autuaan tietämättömiä siitä, minkälaista tulevaisuutta itselleen petaavat. Suututtaa vaan se, että valtaan päästyään he tyhmyyttään petaavat sen myös kaikille muillekin suomalaisille.

Rouva Ano

Strix Senex kirjoitti...

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Silloin joskus aikoinaan 70-luvulla ihmettelin hetken aikaa, että mistä noilla taistolaisilla riittää aikaa ja rahaa kaikkiin niiden touhuihin. No, silloin siihen porukkaan oli sen verran kontakteja, että touhuista sai sisäpiirin tietoa ja kyllä se rahoittaja selvisi varsin pian. Nykyisinhän se neukkulan avokätinen rahoitus on jo yleistä tietoa. Vastaava logiikka pätee varmuuteen rajautuvalla todennäköisyydellä myös näihin elokapinoihin sun muihin vastaaviin äärijärjestöihin. Menetelmä vain on tällä välin kehittynyt sen verran, että rahoittaja edellyttää putiikilta myös jonkinlaista omarahoitusosuutta ja sehän järjestyy valtion suosiollisella avustuksella, jonka puolestaan junailevat julkiseen hallintoon soluttautuneet asiahenkilöt.

Yhtenä esimerkkinä tämän menetelmän käytöstä on juuri julkisuuteen tullut suomalaisen Mosaiikki-yhdistyksen juttu. Yhdistyshän sai rahoitusta sekä venäläiseltä Pravfond-säätiöltä että Suomen valtiolta. Kremlin perustama Pravfond puolestaan tekee vaikuttamisoperaatiota Euroopassa ja kustantaa propagandajulkaisuja. Verkkosivuillaan Mosaiikki on kertonut avoimesti edustavansa Pravfondia Suomessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö on rahoittanut Mosaiikin toimintaa sadoilla tuhansilla euroilla. Asia on ollut tiedossa jo vuosia tiedossa, mutta luonnollisestikaan siihen ei pyritty mitenkään puuttumaan edellisen hallituksen aikana, opetusministerinä kun oli Li Andersson.

Taudin pystyy yleensä tunnistamaan kohtuullisen hyvin oireiden perusteella. Eiköhän niin ole tässäkin tapauksessa. Minkä lajinen ja mistä kotoisin oleva virus tai bakteeri siellä jyllää, on tietysti vähän vaikeammin määriteltävissä, mutta kohtuullisen hyvin pääsee alkuun niillä perinteisillä rikostutkimuksen kysymyksillä: kenellä on intressi, kuka katsoo hyötyvänsä, kenellä on käytettävissään tarvittavat voimavarat ja keinot.

Lääkkeiden ja hoitojen määrääminen ja annostelu on sitten se vähän vaikeampi kysymys. Potilas voi pyrkiä kiistämään sairautensa ja aina on tarjolla lumehoitoja kauppaavia puoskareitakin. Mutta se onkin sitten jo oma tarinansa.

Bogreol kirjoitti...

Siinä missä tila tehdään turvalliseksi itselle, se tehdään turvattomaksi toisille, Oodi tuskin on ajatellut millaisen queer-joukon tiloihinsa päästää, kuinka paljon on odotettavissa aggressiota ja laittomuuksia. Tarvitaan todennäköisesti virkavaltaa paikalle.

Ilmastoahdistuksen on koulu iskostanut nuoriin, koulusta saadaan asenteita ja nuoret ovat herkkiä omaksumaan vasemmistolaisia tuomiopäivän kultteja. Eivät nuoret ehkä edes ymmärrä olevansa manipuloinnin kohteena. Douglas Murray on puhunut lasten laajamittaisesta hyväksikäytöstä kasvattamalla heitä ideologiaan, mikä syrjäytti luokka-asemaan perustuvan vanhan marxismin uus- tai kulttuurimarxismilla, käytännössä identiteettipolitiikalla. Identiteettipolitiikan teorian kunnioitetut nimet Ernesto Laclau ja Chantal Mouffe nostivat politiikan tekijöiksi vähemmistöt. Rasistiset ja anti-rasistiset asenteet on otettava valkoisten ja maahanmuuttajataustaisten työläisten välisessä taistelussa vähemmistöjen asian edistämiseen. On kamppailtava kohti vapaampaa, demokraattisempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa. Kuinka se ilman ristiriitoja saadaan intersektionaalisella feminismillä rakennetuksi, ei ollut näille teoreetikoille selittämisen arvoinen asia. Vallankumous tarvitsee diversiteettiä ja avoimia rajoja. Naisliike, seksuaalivähemmistöt, etniset ja rodulliset vähemmistöt hoitavat antikapitalistisen politiikan, aktivismi on yliopistokoulutuksen ytimessä, ei totuuden etsiminen.

Ei se ole mikään ihme, että nuoret naiset osallistuvat niin innokkaasti tällaiseen kapinaan, heidät on aivopesty olemaan voittajia, Laclau ja Mouffe olivat teoriassaan varmoja, että naisliike on saatava mukaan, eräänlaiseksi sateenvarjoksi erilaisille liikkeen sisällä oleville pyrkimyksille. Mutta mitä ne valkoiset miehet siellä tekevät?

Heikki kirjoitti...

Kokoomuksen eu ehdokas Aura Salla edustaa näemmä tätä uutta suuntausta."kaikki pakolaiset täytyy saada turvaan ja töihin ansaitsemaan".Tuppurainen tietenkin peesaa:"kyllä voidaan ottaa lisää"
Ei ihme, että meitä pidetään hyväuskoisina

Anonyymi kirjoitti...

Tänään joitain keloapinoita istui kuulemma Patrian portilla Hämeenlinnassa. Meinaavat vissiin että parempi jos meillä ei ole mitään millä ampua takaisin jos joku meitä pommittaa. Nostetaan kädet ylös ja antaudutaan niin kuin on tehty tähänkin saakka.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jannelle, Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Tapio Suhoselle, Joppos123:lle, TR:lle, Rouvaa Anolle, Strix Senexille, Ano2:lle, Bogreolille, Heikille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä. Kesän mukanahan kuoriutuu kaikenlaista. Näitten egokapinallisten lisäksi leikkipartisaanit kävivät riekkumassa Teemu Keskisarjan luennolla (juttu löytyy PT-mediasta) ja toiset leikkipartisaanit ovat riekkuneet Patrian tehtailla:

https://yle.fi/a/74-20092149

Anonyymi kirjoitti...

Ai ne olikin elokapinoitsijoita siinä Patrian portilla minä takia siinä oli poliiseja niin pirusti. Minä jo ehdin säikähtää, että joku oikea ryssän härdelli olis kyseessä.

QroquiusKad kirjoitti...

Minfossa muuan kommentaattori on tunnistavinaan Arka-Apinoiden onnistuneen tukkimaan radan, joka vie Patrian tehtaan sijasta SSAB:n tehtaalle:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1637593#p1637593

Muuan toinen on tietävinään, että Koneen Säätiön viestintäjohtaja Pauliina Seppälä sai kenkää rahoitettuaan EgoApinoita sen 200 kiloeuron verran.
Onneksi oli ollut niin nopea käänteissään, että oli vielä koeajalla ja työsuhde voitiin purkaa diskreetisti ilman EgoApinoiden ja niitä suojelevan VMP:n taivaankorkeaa älämölöä.

Mikäli näin on, Koneen Säätiö koki siis kärsineensä EgoApinoiden rahoittamisesta mainehaittaa, vaikka ei sitä voi suoraan myöntää.

Anonyymi kirjoitti...

Teemu ratkaisi tuon mieekkkarin hienosti. Komensi "kuriitomat oppilaat luokan eteen opettajanpöydän viereen". Saivat siinä kuunnellakoko luennon häiritsemättä enempää ja oppivat siinä samalla jotain. Jos oppivat?
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Eivät olleet vissiin niitäkään vaan joku toinen pelleporukka.

Qroquius Kad: Tuo ratavalinta kertoo kyseisen pellelauman taktisesta osaamisesta. Ja jos Koneen Säätiö on toiminut näin niin pinnat sille. Minä palaan tähän asiaan huomenna.

Huru-ukko: Tuskin oppivat mutta pinnat Teemulle.

Anonyymi kirjoitti...

Stadin kaikki "kulttuurimestat" oodit, ateneumit, kiasmat ja muut tönöt ovat kulttuurimarxistien hallussa. Pitäkööt "kulttuurinsa". Valitettavasti näihinkin uppoaa meikäläisen veroeuroja.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Valitettavasti näin taitaa olla.

Anonyymi kirjoitti...

Sama rata menee Patria takaa, mikä noin 400m myöhemmin menee SSAB eli siis Ruukin tehtaalle. Oli noitten kapisten maali ollut kumpi vaan, niin voisivat valita paremmin. Molemmat tehtaat tekevät tavaraa jota ilman elämä kylmässä pohjolassa olisi kurjaa. T Simo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Simo ja kiitos lisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun dystopioista kirjoitat, niin nythän olisi oikein ajankohtainen aihe tarjolla. DCA-sopimuksen myötä eräs suurvalta saa rajoittamattoman oikeuden tuoda sotilaitaan ja aseitaan maahamme. Heillä on rajaamaton oikeus liikkua missä haluavat. Tuomiovalta heidän mahdollisista Suomen lakien rikkomisistaan ei kuulu suomalaiselle oikeusjärjestelmälle. Toisin sanoen Suomi on miehitetty maa. Neuvostoliitolle emme antautuneet kovankaan painostuksen alla, tätä nykyistä miehittäjää oikein rukoiltiin ottamaan meidät. Mikähän suomalaiset poliitikot saa pelkäämään itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta? Hölmöläiset ovat kiihottaneet itsensä niin kovaan karhun pelkoon, että syöttävät itsensä susille ettei karhu ehdi. Siitäs sait, nalle!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Anoo. Minä olen huono noissa tilaustöissä.