maanantai 1. heinäkuuta 2024

PERVOJEN PARADOKSI

Aika ajoin – toisin sanoen jatkuvasti – mietityttää että mikähän logiikka näillä tiedostavilla elämysmatkailijoilla oikein on. Annetaanpa tässä tuore esimerkki jossa kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa:

Niin. Mikähän tämän performanssin logiikassa mahtaa olla vinksallaan? Varmaan lukijakin hoksaa.

Ja laitetaan vielä toinen elämysmatkailijoiden tunnelmapala tästä linkistä. Egokapinalliset ruikuttavat kun poliisi kantaa heidät pois Länsiväylältä ja häiritsee näin heidän performanssia. Ja Helsingin Pravda valehtelee pokkana että poliisi ei antanut poistumiskäskyä.

No, hyvää alkanutta heinäkuuta kaikille. Kivoja kesäkelejä, tosin sen myötä liikkeellä on kaikenlaisia ikäviä öttiäisiä niin kuin hyttysiä, paarmoja, ampiaisia ja leikkipartisaaneja.

Tosin ainostaan leikkipartisaanit ruikuttavat jälkeenpäin jos ne hätistää pois häiritsemästä.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa banderollissa lukee "Queers for Palestine". Mahtaakohan päteä myös toisinpäin, "Palestine for queers"?

Janne kirjoitti...

Tahtoisinpa nähdä vaikka Länsirannalla pride-kulkueen... nämä musulmaanithan tykkäävät homoista

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Moraalin perusasiat ovat hämmästyttävän yksinkertaisia -- ne ovat ehkä yksinkertaisinta mitä maailmassa on -- mutta niitä ei opeteta missään koulussamme.

Jokaisen meistä tajuntaan syntyy varhaisimmassa lapsuudessa ensin meitä hoitavan ihmisen hahmo -- siis "sinä" -- ja vasta vuosia myöhemmin alkaa kehittyä se mitä nimitämme "minäksi". Tästä yleisen ihmisidentiteetin ja minäidentiteetin kehityksellisestä marssijärjestyksestä suoraan seuraa, että elämme läpi elämämme kaikki ikään kuin toistemme sieluissa, ja kaiken, mitä teemme toisillemme, sen teemme myös itsellemme, itsessämme.

Tämä "kultaisen säännön" moraali on ihan tutkitustikin yleisinhimillinen -- ja se kertoo oikeastaan vain sen tosiasian, että ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen laumaeläin. Kultaista sääntöä ovat eri uskonnot ja aatteet omineet omakseen, mutta se todellakin on rakenteellinen lajiominaisuus, ei mikään opillinen ismi.

Persoonapronominien oikea järjestys on siis: "Sinä", "Minä", "Hän", "Toinen" ... tms.

Pikkuisen pitemmälle pääteltynä pitäisi meidän myön ymmärtää se, että olemme kehityksemme lähtökohdissa "Objekteja" -- hoivan ja huoenpidon, vaikutusten ja vaikutelmien "Kohteita", ja kasvu ja kehitys käy kohti sitä että meistä tulisi terveitä toimija-"Subjekteja".

Tie avuttomasta lapsuudesta aikuiseen autonomiaan on kyllä pitkä, emmekä koskaan saavuta mitään täydellistä autonomiaa. Olemme yhteisöolentoja alusta loppuun saakka. "Objekti" on aina sielumme pohjalla -- ja kun kehittyvä "Minä" kriisiytyy, pakenemme takaisin turvaan kehityksen varhaisten, symbioottisten vaiheiden tuntoihin. Nuo tunnot -- omnipresenssin ja omnipotenssin tunnot -- ovat voimaannuttavinta mihin kriisiytynyt "minuus" voi paeta turvaa tarvitessaan.

Ja "objektina" olemisen vaarallisin muoto on uhrirooliin samaistuminen. Kaikki uhrit ovat alitajunnassa viattomia, ja uhrirooliin samaistuminen on siten kaikin tavoin palkitsevin ja voimaannuttavin, hajoavaa psyykeä eheyttävä sukellus pois pahasta maailmasta.

Uhriroolin viattomuudesta suoraan seuraa taipumus omankädenoikeuteen. Elokapinoitsijoiden varsinainen asia-agenda voi olla muodikasta stiiknafuulaaa, mutta sielunkipeys on todellinen motiivi ja siihen olemuksellisesti kuuluu omankädenoikeus.

Sukupuoli-identiteetin kipeys ja palestiinalaisten näkeminen sympatiseerattavina uhreina ovat siis vammaisen sielun alitajunnassa sama asia -- ja alitajunnan mekanismit ovat niin vahvoja, ettei niiden pohjalta reaalimaailmaa enää nähdä. Kumpikin ovat yleiseen uhrirooliin samaistuvaa voimaantumista -- ja tarpeen mukaan ne voivat mielenosoittajan tietoisuudessa elää rinnakkain vaikka ovatkin todellisuudessa äärimmäisiä kognitiivisia dissonansseja.


Anonyymi kirjoitti...

Ihmetten vieläkin, miksi palokuntaa ja vesitykkejä ei oteta avuksi? Putsaantuisihan siinä kadutkin samalla ja putkissa virtaava maailman puhtain vesi olisi kai näille leikkipartisaaneillekin tarpeeksi ympäristöystävällistä. Kaiken kaikkiaan tällaiset typerät performanssit kielivät siitä, että joukossa tyhmyys tiivistyy ja näillä joukoilla ei näytä olevan järkevää tai ylipäänsä mitään tekemistä. Ehkä ei ole yläpäässä välineitäkään siihen.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Jotkut ihmiset ovat vaan itsetuhoisia. Osa tyhmyyttään ja osalla saattaa taustalla olla pitkä kuuppaan liittyvä sairaushistoria.
Mitähän Hamas mahtaisi tuolle porukalle tehdä kun ottaa huomioon kuinka he kohtelevat omaa kansaansa?

Bogreol kirjoitti...

Pride ja elokapina ilahduttivat meitä kesäkuun, siellä sitä maataan portailla kuin Nova-musiikkifestivaalin aidot palestiinalaisten uhreiksi joutuneet viime lokakuussa. Hyödylliset idiootit esiintyvät vain turvallisessa tilassa nostellessaan Palestiinan lippuja ja huutaessaan käsittämättömän naiiveja kannanottojaan.

Katsoin youtubessa Lontoon pride-kulkuetta, jota vastaan oli asettunut rauhanomainen kristittyjen joukko julistamaan homostelevan elämän kritiikkiä. Vastaus LGBTQ-joukolta oli räävitöntä huutelua, keskisormen nostelua, seksuaalisen julkeuden esille tuomista, paljasta pintaa, halveksunnan osoittamista - he marssivat omien ihmisoikeuksiensa, ihmisarvonsa ja itseensä kohdistuvan suvaitsevaisuuden puolesta. Ihmisarvolla ei heille ole mitään tekemistä ihmisen arvokkuuden tai kristittyjen ihmisoikeuksien ja suvaitsemisen kanssa.

Britanniassa työväenpuolue on pääsemässä valtaan ja puheenjohtaja Starmer on uhannut kieltää eheytyshoidot, mikä on nostanut kiivaan keskustelun. Vastapuoli väittää, että eheytyshoitojen kieltäminen tarkoittaa itse asiassa kieltoa haastaa gender-ideologia. Tämän jälkeen voitaisiin psykologi, joka pohtii nuoren kanssa transajatuksia tai suuntautumisen kysymyksiä ja pitäytyy ohjaamaan pidäyttäytymästä radikaaleihin muutoksiin, haastaa oikeuteen eheytymisen kieltopykälän avulla. Miten vanhemmille, jotka taistelevat lapsensa eheyden puolesta kävisi? Eheytymisen avustaminen kielletty.

Työväenpuolueelle transasiat ovat vaikeita, Starmer ei osaa vastata, kun kysytään, mikä on nainen. Varajohtaja Angela Rayner taas on sitä mieltä, että transnainen on oikea nainen, ja Tony Blair osaa erotta naisen ja miehen vaginan ja peniksen avulla. Liberaalivasemmistolla on omat gender-ideologian tuomat pulmansa.

Isä Nicolae kirjoitti...

Nå men Ykä et muut kipakkaat!

Eihän toki kuvassa ja sen logiikassa ole mitään heittoa, kehtaatkin ikäkuluna käppäukko-oletuksena moista epäillä hyj hyj. Tottahan nyt queer'it (kirjoitinko oikein?) tuiki ihanaisia, kovasti alistettuja palestiinalaisia tukevat, ovathan jälimmäiseksi mainitut vähemmistö. Öö, eipäs kun hetkinen, eikös Gaza ole yksinomaan arabeista ja palestiinalaisista koostuva kaistale...

QroquiusKad kirjoitti...

Ylempänä ihmeteltiin miksei palokuntaa ja vesitykkejä oteta avuksi?
Koska laki kieltää;
palontorjunta- ja pelstuskalustoa ei saa käyttää muuhun kuin sen varsinaiseen tarkoitukseen.

Lakia pitäisi siis muuttaa ja sehän on mahdotonta:
viherkommunistitytöt menisivät eduskunnassa ja sen ulkopuolella sellaiseen juntturaan, ettei tässä maassa voitaisi lopun vaalikauden aikana tehdä enää mitään.

Ja viherkommunistityttöjähän nuo kaikki EgoApinat ovat, joillakin on pippeli mutta niiinhän opetetaan jo ekaluokkalaisille.
Miksipä ei opetettaisi, tottahan tuo näkyy olevan.
Kommunismi on lopultakin saavuttanut täydellisen voiton, mutta sen hedelmät putosivatkin muslimien kämmenille.

Heikki kirjoitti...

Nämä ovat harvinaisen typeriä idealisteja. Kannattavat joukkoa, joka ei hyväksy hyväksy heitä lainkaan. Päinvastoin, kuolemantuomio julkihomoille.
"Pilaprofessori" K. Suomalainen lausui kerran idealisteista jotain, mitä ei varmaan voi enää julkaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Jannelle, Seppo Oikkoselle, Rouva Anolle, Joppos123:lle, Bogreolille, Isä Nicolaelle, Qroquius Kadille ja Heikille & kiitos kommenteistanne. Noissa porukoissa jokseenkin kiteytyy aikamme sairaus. Porukka tekee itsensä naurettavaksi tekemisestä muodin eikä itse tajua sitä.

Antifilatelisti kirjoitti...

Transsukupuolisuus on ensisijaisesti lääketieteellinen ongelma, jolloin ratkaisu siihen on lääketieteellinen. Ei ideologinen.

Eheytyshoidot eivät paranna yhtäkään aitoa transsukupuolista, mutta ne saattavat estää omaa sukupuoli-identiteettiään pohtivan sekaisin olevan ei-transsukupuolisen hakeutumasta hoitoon, joka saattaa olla hänelle itselleen a) väärä ja b) tuhoisa.

Anonyymi kirjoitti...

Vastahan Yrjö kirjoitti tuolta suvakki-Suomen ulkopuolelta kuinka nämä egopartisaanit hoidellaan. Eikä siihen tarvinnutpalokuntaa enempää kuin viran- tai virattomiaomaisia. Paikallista yrittäjähenkeä ja lietevaunu.
Toimii varmaan helsingissäkin. Ei ne kadut juuri sen pahemmalle haise muutenkaan. Ja saisihan samalla staran katukunnossapidon porukka ylitöitä ihan urakalaa.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antifilatelistille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Antifilatelisti: Jep, ei ideologinen. Eikä mikään fiilissukupuoli. Tosin en oikein usko että noissa performansseissa kovin paljon niitä oikeasti kromosomihäiriöisiä on. Mutta nyt tuo muoti saa tosiaan monet ihmiset silvotuttamaan itsensä peruuttamattomasti.

Huru-ukko: Jaa-a, minkähänlaiset rääkymislööpit tuosta urbaanista lannoituksesta mahtaisi tulla?

Anonyymi kirjoitti...

Tuota kuvaa katsellessa voi hyvin todeta Einsteinin olleen oikeassa:ihmisen tyhmyys on ääretön.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Huru-ukko: Jaa-a, minkähänlaiset rääkymislööpit tuosta urbaanista lannoituksesta mahtaisi tulla?

1. heinäkuuta 2024 klo 22.01

Annasku mä arvaan?? TAIVAANKORKEAT!!!:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Totta. Mutta nykyisin tyhmyys on muotia.

Huru-ukko: Epäilemättä. Vihervasemmisto varmaan vaatisi poikkeustilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Oikkoselle:
Kirjoitat vähän väliä, että sitä ja sitä asiaa ei opeteta kouluissamme.
Monta kertaa ennekin on tehnyt mieli kysyä: oletko varma? Tai jopa väittää vastaan, että kyllä opetetaan, tai ainakin opetettiin minun kouluaikani.
Tarkoitatko, että sitä ei opetettu kouluissa silloin kun itse kävit koulua? Vai että silloin ehkä opetettiin, mutta nykyisin ei enää?
Edellisessä tapauksessa: kuinka tarkoin muistat, mitä kaikkea niiden monen kouluvuoden kuluessa tuli ainakin joskus mainituksi?
Jälkimmäisessä tapauksessa: oletko tarkastanut asian nykyisin käytössä olevista oppikirjoista tai virallisista opetussuunnitelmista?
Kyllä 9 tai 12 vuotta kestävänä kouluaikana on sen verran monta oppituntia, että niillä ehditään mainita vaikka mitä.
Vai tarkoitatko yleensä vain, että niitä asioita ei opeteta tarpeeksi painokkaasti, vaikka ne ehkä jonkin kerran tulevatkin mainituiksi?
Kyllä kultainen sääntö ainakin minun kouluaikanani opetettiin kouluissa. Tosin uskonnon tunneilta, joilta jotkut oppilaat voitiin vanhempien pyynnöstä vapauttaakin.
Ensin se opetettiin Jeesuksen antamana ohjeena, mutta muutamaa vuotta myöhemmin mainittiin, että ainakin kielteisessä muodossa se oli kyllä laajalti tunnettu jo ennen Jeesuksen aikaakin; ainakin Kungfutse oli sanonut saman asian, ja samoin jotkut kreikkalaiset filosofitkin.

Anonyymi kirjoitti...

Muutamista tämän ketjun kommenteista muistuikin mieleeni tällä palstalla toissa talvena käyty keskustelu:
https://yrjoperskeles.blogspot.com/2023/01/pakkosyotettya-setapuuroa.html

Siinä kirjoitettiin 6.–9.-luokkalaisille järjestettävistä "sateenkaarityöpajoista", joihin osa huoltajista haluaisi kieltää lastensa osallistumisen.
Ja kyseltiin, mitä niissä sitten tehtäisiin. Arvauksena esitin sellaisenkin, että oppilaiden olisi tunnistettava joukostaan joku tai joitakuita, jotka joistakin omalle sukupuolelleen hiemankin epätyypillisistä luonteenpiirteistä tai harrastuksista päätelleen ei muka olekaan sitä sukupuolta mitä hän biologisesti on ja mihin kuuluvana hän itse ja kaikki muut ovat häntä aina pitäneet.

Nyt tulin jo kuvitelleeksi mielessäni seuraavanlaisenkin kohtauksen, joka siinä tapauksessa olisi täysin mahdollinen:
Luokalla on ujo, yleensä hiljainen ja rauhallinen poika. Koska nämä eivät ole aivan "poikamaisia" ominaisuuksia, muut päättelevät, ettei hän olekaan poika vaan jotakin muuta. Onhan joku sellainen löydettävä. Opettaja kiittää ehdotuksen tekijöitä.
Mutta tuo poika itse, yleensä rauhallisesta luonteestaan huolimatta, väittää loukkaantuneena kiivaasti vastaan. Ja kenties jopa on vähällä puhjeta itkuun, mutta sitä muut vain pitävät lisätodisteena asiasta.
Lopulta hän kiivastuneena avaa housujensa vetoketjun, näyttää munansa, osoittaa niitä sormella ja sanoo: "Kyllä minä olen poika. Katsokaa vaikka tuonne, ellette usko!"
Jotkut punastuvat, toiset kikattavat ja jotkut järkyttyvätkin.
Mutta opettaja, ensin huomautettuaan sopimattomasta käytöksestä, ottaa esiin sen tuossa samassa ketjussa mainitun ja linkitetyn oppimateriaalin, jota kouluissa kuulemma jo käytetään:
https://www.dropbox.com/s/la7jh56f9mns2fg/Trans_ja_seksi_paivitetty.pdf?dl=0
Ja käskee tuon pojan lukea kovalla äänellä, mitä sen sivun 14 alussa sanotaan, erityisesti moneen kertaan siellä olevan lauseen: "Genitaalien ulkomuoto ei kerro mitään sukupuolesta."

Huh huh! Onneksi mitään tämän tapaistakaan ei ollut vielä minun kouluaikanani eikä sellaista kukaan ehdottanutkaan.