lauantai 13. heinäkuuta 2024

PEPPUKIPU JA OIKEUSVALTIO

Niin, se rajalaki meni sitten läpi. Niukasti mutta kumminkin. Hyvä niin, tosin itse kaipaisin kovempaa linjaa kaikille rajoille. No, joka tapauksessa sen tiimoilta vihervasemmistossa on alkanut tietysti kova peppukipu. Esimerkkinä Li Anderssonin avautuminen joka omalta puoleltani herättää kysymyksiä:

Niitä kysymyksiä: Tarkoittaako Anderssonille oikeusvaltio ja ihmisoikeudet sitä – mitä on tehty jo kymmeniä vuosia – että Suomeen köijätään pysyvälle elatukselle jatkuvasti lisää kehitysmaalaisia ilman mitään perustetta? Ja että niiden kehitysmaalaisten suomalaisiin kohdistuvaa rikollisuutta ei edes noteerata? Rikolliset saavat pysyä Suomessa edelleenkin?

Koskeeko vihervasemmiston oikeusvaltio ja ihmisoikeudet vain kehitysmaalaisia? Ja suomalaisten kuuluu maksaa ja kestää utopian hinta? Vaikka sen utopian vuoksi sallittaisiin Venäjälle suomalaisten turvallisuutta vaarantavat toimet?

No, joka tapauksessa voi todeta että aina kun vihervasemmistolaisella alkaa alaleuka väpättämään, niin jotain on tehty oikein.

37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nazirazistit hävisivät. Hyvä niin.

Ainoa ryhmä jolla Suomessa ei ole ihmisoikeuksia on hoivaa tarvitsevat vanhukset. Ja se on mannasarinististen nazirazistien syy.

-itärajalta

Anonyymi kirjoitti...

Punavihreän käsityksen mukaan kaikilla kahdeksalla miljardilla maapallon asukkaalla on Suomessa täydet ihmisoikeudet ja elatus kunhan vain tulevat Venäjän rajalle notkumaan. Ei s-tana! Suomen valtio on suomalaisten edunvalvoja.

Anonyymi kirjoitti...

Surullisempaa on se, että "Vitutuseläin" Andersson ei sallisi muiden puolueiden edustajien äänestää oman mielipiteensä mukaisesti. Nähtävästi vain vasemmistoliittolainen linja sopii hänelle.

Anonyymi kirjoitti...

Vihervasemman laidan kulkijoiden edesottamuksissa näkyy tässä asiassa sama yksisilmäinen ajattelu kuin jokseenkin kaikessa muussakin heidän toiminnassaan. Tässä asiassa "ihmisoikeudet" ovat se yksi ja ainoa arvo ja tavoite, jonka mukaan päätökset on tehtävä, muut asiaan vaikuttavat arvot ja seuraamukset ovat yhdentekeviä. Jopa ulkoinen turvallisuus saa väistyä "ihmisoikeuksien" tieltä.

Sama mekanismi näkyy esimerkiksi ympäristökysymyksissä: tuulivoima rulettaa riippumatta mistään muista seuraamuksista, kuten siitä, että sähkön hinta karkaa toisinaan kansalaisten ulottumattomiin. Tai Espan palmuissa ja Kruunusilta-projektissa.

Rationaalinen päätöksentekijä punnitsee asiaan liittyviä arvoja ja erilaisten päätösvaihtoehtojen seuraamuksia ja valitsee niistä sitten sen, joka parhaiten toteuttaa päätöksellä tavoitellun asian ja toisaalta heikentää vähiten muiden tärkeinä pidettävien tavoitteiden toteutumista. Tässä tapauksessa vieläpä välttämättömyyden kautta: jos valtio ei kykene huolehtimaan ulkoisesta turvallisuudestaan, se ei kykene kohta huolehtimaan minkäänlaisista ihmisoikeuksistakaan.

Vihervasemman laidan kulkijoilta puuttuu kyky suorittaa niin sanottu reality check.

Ilmiö on tietenkin raivostuttava, mutta samalla kiinnostava: mistä ihmeestä tämä voi johtua? On vaikeaa uskoa mihinkään salaliittoteoriaan putinismista, tai että koko vihervasemmisto olisi niin käsittämättömän typerää, että eivät ymmärrä ehdottamansa toimintatavan seuraamuksia.

Arvelen, että oikea selitys vihervasemmiston seinähullulle käytökselle on jollain tapaa psykologinen.

Bone

Anonyymi kirjoitti...

Vahnko, etten pysty tänne postaamaan kuvaa, jonka äsken sain naispuoliselta ystävältäni. Siinä oli punaista taustaa vasten lista lakia vastaan äänestäneistä puolueittain ja vieressä kuva itse Putinista, joka hymyillen kiitti luottamuksesta. 🤣 Heti perään luin Ykän plogin ja siinä se oli paras mahdollinen aamunavaus. Näinä synkkinä päivinä kun sitä kaipaa vähän iloa ja valoa elämään.

Rouva Ano

Strix Senex kirjoitti...

Li Anderssonin ulostuloissa täytyy aina muistaa laitavasemmiston orwellilainen kielenkäyttö, jossa kansandemokratia on hallintomuoto, jossa ei ole demokratiaa eikä kansalla nokan koputtamista. Niinpä myös heidän "oikeusvaltionsa" on valtio, jossa oikeus ja oikeudenmukaisuus on uhrattu ideologian ja rikollisuuden alttarilla. Mieleen kannattaa palauttaa se, että ennen valtaanpääsyään bolsevikit rahoittivat toimintansa pankkiryöstöillä ja väkivaltaisilla rahakuljetusten ryöstöillä. Nykyisinhän he ryöväävät julkisia rahoja mm. erilaisten peitejätjestöjen kautta.

Omalta osaltani kannatan edelleen sitä Pohjoismaista oikeusperinnettä, jonka mukaan "Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sentähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enään ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". Ja tätä perinnettä tämä nyt säädetty rajalakikin tuntuu pyrkivän toteuttamaan.

Olavi Koskela kirjoitti...

Tolkun täysjauhoiset suomalaiset ymmärtävät kyllä, että Suomen ja suomalaisten turvallisuus menee aina ja kaikissa tilanteissa kaikkien kansainvälisten sopimusten edelle. Tämä ei tunnu mahtuvan noiden 31 "kansanedustajan" kaaliin. Tilanteesta on vedettävissä vain kaksi johtopäätöstä: joko nämä edustajat ovat ideologioidensa sokaisemia täystolloja, tai heillä on jokin muiden, kuin suomalaisten etua ajava agenda. Kummassakaan tapauksssa heillä ei pitäisi olla mitään asiaa maan kansanedustuslaitokseen.

Heikki kirjoitti...

Ei näitä "Venäjältä vapaa muutto Suomeen" hörhöjä sitten ollutkaan kuin 15, 5% eduskunnasta. Mutta kovasti paljon saivat tukea esim. YLE ja HS yms.

Joppos123 kirjoitti...

Somalii lystikäs pääsee Brysseliin maistamaan the aitoa monikulttuurisuutta. Saas nähdä koska palkkaa avustajien sijaan turvamiehiä. On meinaan yksi euroopan vaarallisimpia kaupunkeja, kiitos multikultin.
Siellähän hakattiin yksi suvakkivihreä invaliidiksi ja yllättäen hakkaajana oli maassa laittomasti notkuva neekeri. Ei mennyt teko väärään osoitteeseen.

Joppos123 kirjoitti...

Laki meni läpi ja putlerin taskussa oleva vihervasemmisto peppukipuilee asian kanssa.
Nyt on sitten myös oleellista, että lakia valvovat viranomaiset saavat riittävän ROE:n toteuttaa sitä lakia.
Ei laista ole mitään hyötyä ellei tarvittavat voimakäytön säännökset ole kunnossa.
Laittomat tulijat ovat jo valmiita tappamaan rajavartioita kuten Puolassa olemme nähneet.
En minä ainakaan lähtisi rajalle notkumaan pelkäksi matkalaukkujen kantajaksi.
Väkisin rajan ylittäviä pitäisi jatkossa kohdella kuten aseellista hyökkääjää.

Joppos123 kirjoitti...

Vihervasemmistolainen tärähteneistö on aina halunnut tuhota länsimaisen tavan elää ja olla.
Kommunismi kuoli pois ja tilalle on tullut islam.
Onhan ihan päivänselvää,että heidän kovasti fanittama islam tuhoaisi läntisen sivistyksen kommunismin tavoin.
Somaliillä ja kumppaneilla on jokin lapsenusko siitä, että he edelleen olisivat kukkoina tunkiolla jos islam valtaisi euroopan.
Eivät muuten olisi. Taitaisvat olla ihan kärjessä hirttolavalla.
Hamasin fanittaminen on vain yksi esimerkki vajaa-älysyydestä ja käsittömästä itsetuhoisuudesta.

Strix Senex kirjoitti...

Kun nyt kansalaisten vapailla vaaleilla valitsema eduskunta on 5/6 enemmistöllä päättänyt rajalain tarpeellisuudesta ja sen säätämisen kiireellisyydestä, sattuipa silmiini pari muutakin tätä enemmän tai vähemmän sivuavaa juttua.


Iltalehden toimittaja voihkii ja valittaa kuinka ”merkille pantavinta oli tutkijoiden motiivien kyseenalaistaminen hallituksen motiivien sijaan” ja että ”ei ole suomalaisen demokratian piirre, että nyt jopa perustuslakiasiantuntijat – eli kaikkien lakien perustan arvioijat – ovat riskissä joutua vihakampanjan kohteeksi”.

Toinen uutinen kertoi, että lainsäädäntö vaikeuttaa al-Holin naisten saattamista vastuuseen. Yksi syy vaikeuksille on ollut se, että esitutkintaa ei ole pystytty aloittamaan ilman suostumusta valtionsyyttäjältä.

Minä olen aikoinaan oppinut, että demokratia tarkoittaa kansan valtaan perustuvaa valtiojärjestystä ja sen perusajatuksena on, että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa. Näillä toimittajilla ja ns. perustuslakiasiantuntijoilla tuntuu olevan demokratiasta kovasti toisenlainen näkemys, sellainen näkemys, joka muistuttaa pelottavassa määrin kansandemokratiaa, vieläpä sellaista kansandemokratiaa, jossa he kiekuvat kukkoina tunkiolla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kommentoijalle itärajaltaa, Ano1:lle, Ano2:lle, Bonelle, Rouva Anolle, Strix Senexille, Olavi Koskelalle, Heikille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne. Näkisin että tuo porukka on täysin ideologiansa sokaisema ja se menee reaalimaailman ohi. Ja tuolla porukalla on tosiaan kovasti kansandemokraattinen näkemys demokratiasta.

Joppos123 kirjoitti...

Aina kun mainitaan kansandemokratia tai kommunismi niin mulla lähtee varmistin pois.
Ot.
Hain tulevaa sorsastuskautta varten luvat uuden haulikon ostoon. 12/76 olisi ostolistalla.
Ei viitsi tuon vanhan, sinänsä soivan pelin 12/70 Continelein kanssa pelleillä.
Sillä ei voi ampua teräshaulia, tulee silmille.

Anonyymi kirjoitti...

"Tarkoittaako Anderssonille oikeusvaltio ja ihmisoikeudet sitä..."

Ne tarkoittavat heille sitä, että asioita ajetaan heidän käskemällään tavalla.

Samalla logiikalla jonkun maan ikävä vaalitulos aina "vaarantaa demokratian ja oikeusvaltion".

Ja se suurin peppukivun aiheuttaja tässäkin näyttäisi olevan narratiivin rikkoutuminen ja vaarallinen ennakkotapaus "kansainvälisten sopimusten" uudelleentulkinnalle:

https://www.ku.fi/artikkeli/5035012-kansallisen-turvallisuuden-nimissa-hyvaksyttiin-poikkeuslaki-ja-avattiin-vaarallinen-portti-sdpn-johto-ei-nayta-ymmartavan-sita

Valtavasta kampanjoinnista huolimatta Suomen maine ei ole kärsinyt - ketään ei kiinnosta!



t: Vittuuntunu Stadilainen

QroquiusKad kirjoitti...

Tässäpä se Rouva Anon mainitsema kuva:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1658073#p1658073

Kuitenkin epämiellyttävä totuus on, ettei tämä rajalaki mitään paranna nykytilanteeseen nähden.
Päinvastoin voi jopa pahentaa tilannetta, kun suljettuna pidetty raja kohtapuoleen tietysti avataan taas ammolleen.
Laki ei muutenkaan ole voimassa kuin yhden vuoden, eikä sitä voi alkaa soveltaa heti tarpeen tullen, vaan siihen on saatava hallituksen ja oliko vielä pressankin lupa.

Eikä sekään vielä mitään pyllistä:
miten joku voi ylipäänsä kuvitella, että Imperialistisen Roistovaltio Moskovian FSB-rajavartijat alistuisivat ottamaan takaisin tsuhnan kiusaksi lähettämiään kemumatuja, joita tsuhna yrittää töniä silleen kiltisti, ettei tule pipi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Vittuuntuneelle Stadilaiselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Minä se vaan menen vielä lyijyhauleilla. Tosin en minä enää sorsajahdissa käykään.

Vittuuntunu Stadilainen: Erittäin hyviä huomioita.

Qroquius Kad: Tätähän emme tässä vaiheessa vielä tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

A. Demokratia ja puoluekuri, ai niin demokratiaa ei ole...demokraattisesti valitut sitä ja tätä soopaa. B. Oliko lain tarkoitus vain saada raja avattua? Olisi voinut pysyä kiinni, ei kenenkään tarvitse Venäjältä tänne tulla tai sinne mennä. C. Kun ryssä avaa rajansa, alkaa polkupyörien talutus Suomen rajalle ja Suomi ei ota vastaa, niin mitä sitten tapahtuu kaukaa läpi tuhansien turvallisten maitten tulleille tuhannen ja yhden yön satuja kertoileville "pakolaisraukoille"? No vittu, Suomi ottaa avosylin vastaan! Ai niin lakihan salliikin sen muutenkin, haavoittuvassa...ja diipadaapa-soopaa...kunhan on tarinankertoja luonteeltaan tai opettelee sadut ulkoa. Kv-sopimukset ja nyyh nyyh sitä ja tätä. Raja pysyköön kiinni nyt ja ikuisesti!

QroquiusKad kirjoitti...

Täytyy tarkentaa, etten ole sitä mieltä että tämä rajalaki olisi jotenkin huono asia.
Päinvastoin se on ilahduttava osoitus siitä, että Suomesta löytyy poliitista tahtoa tehdä oikeansuntaisia päätöksiä kiimakommunistien raivohuutoa vastaan.

En ole tästä kuitenkaan riemuissani, koska niin moni on ladannut tähän nyt sellaisia toivoja ja odotuksia, että heitä voi odottaa kylmä suihku niskaan.
Moni vaikuttaa uskovan aivan tosissaan, että nyt se Moskovian välineellistetty maahanmuutto loppuu justiinsa, vaikka tosiasiallisia työkaluja ei ole.

Ennen kaikkea pelottavan moni ei oikein tunnu käsittävän, ettei FSB-rajavartioston tänne tunkemia kemumatuja voi tunkea takaisin, koska moskoviiteilla on rahkeet täysin pidäkkeettömään väkivaltaan.

Laki on kuitenkin valmis, ja nyt sitten odotetaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Tämä ei paranna/ratkaise mitään. Siis nyt äänestetty rajalaki. Melkoista pelleilyä oli pelkästään tällaisen itsestään selvän asian saaminen maaliin. Ja tuo, että vuoden voimassa. Vähän sama asia, kuin että työpaikalla pitää uusia ties mitä prkl:n korttia. Että saa tehdä töitä. Näin kärjistäen. Nyrkkeily termein tällä kertaa vasuri osui vihervassuriin. Lukua lasketaan. Mutta ei ole matsi ohi. Vasta alussa.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleen iltapaskaa lukiessa, missä demareiden Liisa Jaakonsaari itkee tänään medialle "Jaakonsaari kertoo olevansa surullinen siitä, että useiden valtiosääntöoppineiden näkemykset siitä, ettei lakia voida säätää, sivuutettiin. Hän pitää huolestuttavana myös sitä, että EU-oikeuden yli käveltiin.

– Sydämeeni kävi, ettei esimerkiksi Euroopan unionin lainsäädännöllä ollut merkitystä vaan tehtiin, kuten itse haluttiin. Se loi tunteen, ettei vahvaa sitoutumista EU-oikeuteen ole, vaikka niin on luultu, Jaakonsaari sanoo."

MIKSI Jaakonsaari tai muut demarit eivät itkeneet hallitusaikanaan siitä, että Suomi sai kolmannen kerran kerran demareiden, vihreiden, vassareiden hallitusaikana moitteet "Suomen vastaus kanteluun ei vakuuttanut Euroopan neuvostoa.

Sosiaalisten oikeuksien komitean mukaan sosiaaliavustusten tulee olla riittäviä, jotta niiden varassa oleva henkilö voi elää kohtuullisen hyvää elämää. Komitea pitää sosiaaliturvaetuuden tasoa liian alhaisena, jos se jää alle 50 prosenttiin maan mediaanitulosta.

Vuonna 2021 riittävä taso Suomessa oli 1061 euroa kuukaudessa yksin asuvalle laskettuna. Samana vuonna yksin asuvan toimeentulotuen perusosan määrä oli 504,06 euroa kuukaudessa, mikä jäi alle puoleen riittäväksi katsotusta summasta."

AI NIIN, KOSKA KYSE OLI SUOMALAISISTA, EI MITÄÄN VÄLIÄ VAIKKA KUOLISIVAT NÄLKÄÄN, KUNHAN KULTAPOSSUT SAAVAT TULLA SUOMEEN ELÄMÄÄN SUOMALAISTEN RAHOILLA JA/TAI TEKEMÄÄN RIKOKSIA, TUHLAAMAAN VÄHIÄ VAROJAMME, YM. JA SAMAAN AIKAAN SOSSUT, ÄÄRIVIHERVASSARIT EIVÄT TAJUA MIKSI ASUMISTUKEAKIN ON KIRISTETTÄVÄ.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne. Niin kuin olen todennut, olisin halunnut tiukemman lain. Mutta tämä on sentään jotakin. Enkä muuten usko että Venäjän rajavartiosto ryhtyy ampumaan ihmisiä kameroitten edessä. Ja joo, jos Liisa Jaakonsaaren alaleuka väpättää niin silloin on onnistuttu jossakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kuten todettu, vastaan äänestäneistä oli suurin osa naisia. Mukaan lukien eräät geeniperimältään, no suoraan sanoen niitä, jotka toivoisivat täysin avoimia rajoja sekä yltäkylläistä elätystä vailla mitään vastuuta mistään ja vaikka velaksi valtion osalta. Puoluekanta tuli myös selväksi. Mutta varmaa on se, että naisen kosto on hirveä. Jos pääsevät seuraavaan hallitukseen. Tiedä vaikka simsalabim, marin lahkoineen tulee taas jostain nurkan takaa. Ja taas on misogyniat, vai mikä prkl se oli, eli naisviha yms valloillaan. Ja tuo Jaakonsaari. Siinäpä oikein kommari.

Joppos123 kirjoitti...

Menee taas OT mutta kun Ykäkin metsämiehiä niin mainitsempa mitä olisi hankinnassa.
Löytyi Ruoto.fi:n sivuilta Benellin M2 Comforttech alle tonnilla.(Käytetty)
Pitää käydä katsomassa sitä kunhan ostolupa tulee. Contineltal lähtee sulattamoon samalla kun käy uutta haulikkoa näyttämässä ja samalla menee muovikassillinen lyijypatruunoita.
Jos jollain tarvetta 12/70 lyijyä niin voin laittaa tulemaan jos luvat kunnossa. Kyllä noi harjoituspateista käy.
Mulla ei ole mitään käyttöä niille koska amatöörit harjoittelee, heh.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo on valitettavan totta. Hyvin moni nainen nielee tuon järjenvastaisen ideologian. Ja kyllä, jos ne ovat seuraavassa hallituksessa niin kosto on kova. Siitä vaan kärsii suomalaiset.

Joppos123: Kävin tutustumassa ja katsomassa. Itse olen aina ollut Baikal-miehiä. Ihan tavallinen päällekkäispiippuinen. Joskus nuorena miehenä yksipiippuinen.

29051453 kirjoitti...

Joppos123, minulla on lupa kunnossa. En kuitenkaan viitsisi tässä ilmoittaa henkilötietojani. Onko ehdotuksia menettelystä?

Anonyymi kirjoitti...

Erikoista on ollut myös valtamedian uutisointi; äänessä ovat etupäässä olleet loppuun kalutuilla argumenteillaan lain vastustajat. Ja ulkomaillakin on oltu niiiiin huolissaan sekä EU:ssa. Itä-Euroopassa asia ymmärretään, mutta muualla on helppoa piiloutua kaiken liirumlaarumin taakse ja tuomita Suomen ratkaisu, kun ei ole 1300 kilometriä yhteistä rajaa roistovaltio Venäjän kanssa, jonka ylivoimaa vastaan suomalaiset ovat saaneet taistella vuosisatojen kuluessa useaan otteeseen. Historia on karmeaa luettavaa ja samanlaista historiaa kirjoitetaan lisää nyt Ukrainassa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Armeija olisi jo kaduilla ja ns. äärioikeisto telkien takana jenkeissä, jos Bideeniä olisi yritetty salamurhata.

Tapsa vaan

Joppos123 kirjoitti...

Aikakalailla mysteeri tuo Trumpin ampuminen. Poliisi ja salainen palvelu töpeksi ja rankasti. Samalla ihmettelen ampujan surkeutta. AR-15 on yksi maailman helpoimpia vehkeitä ampua jopa sysipaskalle ampujalle. Jätkä ampui noinkin läheltä ohi. Liekkö ollut edes tarkoitus tappaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Tapsalle vaan ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Totta. Ja ne asiantuntijat mieltävät olevansa demokraattisen päätöksenteon yläpuolella.

Tapsa vaan: Mahdollista. Mutta oli siinä hengenlähtö varsin lähellä.

Joppos123: Todennäköisesti oli tarkoitus tappaa. Kun osui kuitenkin korvaan. Ja tietysti tuossa tilanteessa osumatarkkuuteen vaikuttaa hermopaine. Ei ole ihan sama tilanne kuin radalla ampuessa.

Joppos123 kirjoitti...

Vaikea sanoa mitä ampujan päässä on pyörinyt ennen kuin veti liipaisimesta. Onhan sen hipin täytynyt tajuta olevansa itsemurhamissiolla.
Olen kouluttanut soptilaspoliiseille henkilösuojausta ja täytyy sanoa, että salaisen palvelun toiminta oli enemmän kuin amtöörimaista. Nehän nosti Trumpin pystyyn maalitauluksi.
Saattaa olla myöhemmin palautekeskustelun paikka ja aika moni agentti saanee monoa ja ihan syystä.
Trumpin ei kannata jatkossa lotota. Se ainutkertainen tuuri tuli nyt käytettyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Totta joo, ja jätkähän oli täysin avoimesti läheisellä katolla. Huhun mukaan (ei siis vahvistettu) tarkka-ampujat olivat nähneet tyypin mutta eivät olleet saaneet lupaa ampua ennen kuin jätkä ampui.

QroquiusKad kirjoitti...

Muistetaan nyt tämän juipin ampumataitoa arvostellessa, ettei kyseessä ollut mikään ammattilainen.

Secret Servicen henkilösuojelun penaalin terävimmät kynät ovat pressan ja varapressan sekä heidän perheidensä suojelussa.
Entiset pressat ja varapressat saavat tyytyä kakkosketjulaisiin ja pressaehdokkaat kolmosketjulaisiin.
Taitaapa olla, että ex-POTUS Trump oli saanut pelkän rivipressaehdokkaan suojelun.

Tarkka-ampujien käsky olla ampumatta ennen kuin epäilty ampuu ensin oli perusteltu:
mikä riemu nyt riehuisikaan, jos Trumpin henkivartijat olisivat ampuneet vaikkapa teinin, joka katseli Trumpia ilmakiväärin kiikaritähtäimen kautta.

Se olisi ollut erinomaisen tyhmästi ja typerästi tehty, mutta juuri sellaista mitä teinipojat saattavat tehdä kun ei järki sano.

Joppos123 kirjoitti...

Kyllähän ampujan toiminta oli kaikkea muuta kuin ammattimaista ja eihän 20v kundi voikkaan olla noissa hommissa ammttilainen.
Voisi kuvitella, että salaisen palvelun ukoilla on sen verran vahva vastuuvapaus, että ei päästetä ampumaan sitä ensimmäistä laukausta.
Joku tuossa hommassa tuoksahtaa tai sitten kysymyksessä on totaalinen tyriminen.
Jälkimmäinen vähän oudoksuttaa kun jenkkien salaisen palvelun pitäisi olla aika kovaa porukkaa ja nehän tekee tuota hommaa päivätyökseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos lisäyksistä.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain oli juttua tuosta turaorganisaatiosta ja siitä ketkä siinä toimii ja kuka vastaa mistäkin. Sen mukaan tuo porukka joka tuon "pyssysankarin" ns. laski käsien läpi oli paikallisen sheriffin tms. porukkaa. Keroja oli joku evp-turvallisuusmies. Ei loparit saanut vaan eläköitynyt.
Siinä välittömässä läheisyydessä on ne henkivartijat, seuraava lähialueet ovat juuri näitä paikallisviranomaisten porukkaa ja kaukovalvonta niin sanoakseni on taas niitä agenttihommia.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

HS: Tärkein asia salamurhatapauksessa onkin se,
mitä Joe-setä lausuu. Lisäksi lehti pitää esillä reservistä eroavien agendaa. Ovatko Lapinjärven sivariopistolla asunnot tasokkaita? Onko jokaisella äidin kultapojalla saunallinen yksiö?