perjantai 12. heinäkuuta 2024

HELSINKI, ANNI JA TAHATON HUUMORI

Tulipa törmättyä Iltaryönässä erääseen uutiseen. Siinähän puhutaan Helsingin matkailusta. Uutisessa siteerataan huippupätevää ja meidän kaikkien syvästi arvostamaa apulaispormestaria Anni Sinnemäkeä:

Helsingin kaupungilla on tarkka tavoite turistien houkuttelemiselle. Kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki kertoo, että taktiikka on täysin erilainen kuin suosituissa kaupunkilomakohteissa.

Helsinki ei halua yksittäisiä suosittuja turistikohteita, joissa kävisi valtavia matkustajavirtoja. Sen sijaan kaupunkiin halutaan pidempään viihtyviä ja Helsinkiin palaavia kävijöitä.

Sinnemäki vertasi Finlandia-talo Oy:n mediatilaisuudessa Helsinkiä Venetsiaan, Amsterdamiin ja Berliiniin, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin valtavien turistimäärien takia.

Sinänsä Helsinkiin ei taatusti tule sellaisia turistimääriä kuin noihin mainittuihin kaupunkeihin. Niin notta sitä ei tarvitse pelätä. Mutta sitten Sinnemäki menee tahattoman huumorin puolelle, joskaan hän ei sitä itse taida ymmärtää:

Emme missään nimessä halua joutua tulevaisuudessa tilanteeseen, jossa kaupunkilaiset kärsisivät matkustajista.

Sen sijaan Sinnemäellä ei ole mitään sitä vastaan että helsinkiläiset kärsivät suurin mitoin turvapaikkasurffailijoiden rikollisuudesta ja väkivallasta. Niitten surffailijoiden jotka viihtyvät Helsingissä pitkään ja palaavat kotimaansa lomareissun jälkeen aina uudestaan.

Jotenkin tästä tulee se rikka ja malka-vertaus mieleen. Sinnemäki haluaa estää kuvitellun mörön jota ei ole olemassakaan eikä välitä tippaakaan siitä oikeasta möröstä.

Mutta Annihan elää ihan ikiomassa todellisuudessaan. Niin kuin cityvihreät yleensäkin.


17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvät hyssykät! Helsinki ja Venetsia, kuin kaksi marjaa! Tämä vertaus on lähes yhtä hupaisa kuin Sinnemäen hengenheimolaisten eli Elokapina-tyttöjen rääkyminen mielenosoituksessa, että luontoa ei saa tuhota HEIDÄN VERORAHOILLAAN.

Selvisikö jutusta, mikä on se taktiikka, jolla pystytään sekä houkuttelemaan turisteja että valvomaan, ettei heitä tule liikaa ja ettei kaupunkilaiset kärsi? Kuten Ykä totesi, hensinkiläiset kärsivät ihan toisenlaisesta turismista ja se ei ole valitettavasti mitään satunnaista matkailua. Jos kysymys olisikin vain Helsingistä, voisi ajatella, että pitäköön hyvänään, mutta sen turismin hintalappuun joutuu jokainen suomalainen palkansaaja, yrittäjä ja eläkeläinen osallistumaan, eikä kysymys ole myöskään pelkästään rahasta.

Rouva Ano

29051453 kirjoitti...

Haha, demokratiassa äänestäjät saavat juuri sitä mitä he tilaavat.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät!
Mihin heitä tarvitaan?


kt

Anonyymi kirjoitti...

Terve Yrjö ja kiitokset blogista.

Tässä postauksessa kiteytyy vasemmistolainen ajatus ja pöyhkeys hienosti.

Minusta vasemmalla kuvitellaan että kaikille voi tarjota kaikkea eikä se ole keneltäkään pois.
Helsinkin on/oli hieno kylä mutta Venetsiaan vertaaminen on jo pikkaisen paksua

Ja rahaa on, kun voidaan valita mistä lähteestä otetaan.
Pitäisikö turisteilla tehdä joku pisteytys-systeemi ketä pääsee sisälle ja ketkä menköön vaikka sinne Venetsiaan. Ihan vaan ettei kaupunkilaiset häiriinny.

Melkoisia neropatteja nämä sosialistit.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Sinnetännemäki, joo ! Onko virheillä koskaan ollut muuta kuin jalat ilmassa?

Strix Senex kirjoitti...

Vaikuttaa siltä, että Anni jolla itsellään ei ole mitään kaupunkisuunnittelun koulutusta, osaamista tai ymmärrystä, on kopioinut kaupunkisuunnittelun reseptinsä Detroitista. Ja saa samoja tuloksiakin. Joitakin sen reseptin perusaineksia ovat esimerkiksi tuetun asumisen lisääminen ja erittäin kalliit mutta hyödyttömät, tarpeettomat ja toimimattomat statusprojektit. Esimerkkinä näistä jälkimmäisistä vaikkapa Kruunuvuorenrannan silta, jolle valittiin mahdollisimman kallis linjaus ja jolle päästetään mahdollisimman vähän liikennettä tai Espan ilmeen sotkevat höpö-höpö palmulaatikot. Ja kuten tiedämme, turismi ei todellakaan ole Detroitin ongelma. Sen sijaan jonkinlainen ongelma on kaupungin slummiutuminen,n veronmaksajien pakeneminen kehyskuntiin ja rikollisuuden kasvu sekä niitä seuraava kaupungin talouden romahtaminen.

Joppos123 kirjoitti...

Sinnetännemäki tekee kaikkensa, että Helsingin keskustan kivijalkakaupat pistävät lapun luukulle. Tähän tavoitteeseen pääsee kun tekee autoilun keskusta mahdottomaksi.
Jäljelle jäävät spändexohjukset ja kännipäissään suhailevat skoottihönöt.

Ei tänne pohjolan perukoille tule koskaan samanlaista turistiryntäystä kuten vaikkapa mainitsemaasi Venetsiaan tai Barceloonaan ja syykin on ihan selvä.
Helsinki on turismin näkökulmasta hornan tuutissa, ei juurikaan maailmankuuluja nähtävyyksiä, tähtitieteellinen hintataso ja majoituskapasiteetti liian pieni.

Mamurikollisuus on kyllä saapunut ja onhan todistettavasti sitä vahvistanut svedustanian liipaisinherkät matujengit.
Onkin siis vain ajankysymys milloin reviirisodat alkavat myös Suomen kaupungeissa, näinhän on käynyt jo esmes Espanjan aurinkorannikolla. Aseet paukkuu jo keskellä päivää kun taistellaan huumereiteistä.

Ei kokkeli ole mikään köyhän huume. Suomessa grammahinta noin 100 euroa eli tuplat vaikkapa Tukholman hintaan.
Isoimpien kaupunkiemme "eliitti" muodostaa asiakaskunnan ja matujengit hoitaa tarjonnan.
Tuohon eliittiin kuuluu ihan varmasti myös sinnetännemäen puolueväkeä.
Onhan jo nyt erinäisisä eliitin bileissä otettu paskahuusseista näytteitä ja kokkelia on löytynyt jokainen kerta.
Mutta tätä on haluttu ja nyt sitä saadaan.
Vihervasemmisto neliraaja jarruttaa uutta rajalakia jo siitäkin syystä ettei maamme ole vielä riittävän "rikastunut". Puheet ihmisoikeuksista on pelkkää savuverhoa ja hihasta nykäistyä paskaa. Suomihan on saanut peräti noin 70 langettavaa päätöstä euroopan ihmisoikeustumio-istuimesta ja niille on viitattu kintaalla. Mutqu mamujen oikeudet ovat taas niinqu ihan eri juttu.

Heikki kirjoitti...

Anni ei halua turisteja, vaan " pakolaisia" ja heille uusia asuntoja, jotta voivat muuttaa sinne. Lisäksi tietysti autot mahdollisimman vähiin. Huoltoliikenne varmaan öisin. Ja pyöräteitä kaikkialle, niin kansa oppii pyöräilemään tuulessa, sateessa ja pakkasessa. Bussitkin pitää korvata ratikoilla. Puistojen reunoilta saadaan hyviä kerrostalotontteja, kuten moottoritien reunalta, kunhan ne nimetään bulevardeiksi

Joppos123 kirjoitti...

Heikki.

Ei Anni halua nyrjäyttää vihreitä aivojaan funtsimalla kuinka salaattiin välttämättömät avocadot tulee kauppaan tai soijalatte Kallion hipsterikahvilaan.
Annille riittä kun ne vaan ovat saatavilla. Annin maailmassahan voi aina kuvitella, että vihreään nuttuun pukeutunut taikakääpiö roudaa vihreälle idealistille välttämättömät elintarvikkeet saataville. Todellisuuden edessä voi aina sulkea silmänsä, laittaa sormet korviin ja alkaa lällättämään.
Spändexohjuksille pitää mäet tasoittaa ettei merkonomi hengästy duunimatkallaan tai ettei perse mene hikeen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, 29051453:lle, kt:lle, Anolle, Terho Hämeenkorvelle, Strix Senexille, Joppos123:lle ja Heikille & kiitos kommenteistanne. Tämäkin episodi kuvaa hyvin vihreää ajattelua. Oikeastaan Joppos123 tiivisti sen osuvasti yhteen lauseeseen:

”Todellisuuden edessä voi aina sulkea silmänsä, laittaa sormet korviin ja alkaa lällättämään.”

QroquiusKad kirjoitti...

Jotenkin etäisesti tuli mieleen Reporadion Suuren Johtajan Eikka E.S. Repoeinon käskytys Suomea edustamaan lähtevälle euroviisukokoonpanolle.
En muista mikä oli vuosi, mutta Repo-Eikka käskytti porukkaa olemaan ehdottomasti voittamatta:
Reporadion budjetti ei kestäisi ensi vuoden Euroviisujen järjestämistä!

Voin kuvitella käskytettyjen ilmeet.
Tapauskertomukseen ei kuulu, etteikö Suurta Johtajaa lohduteltukin, ettei pelkoa saati hätää;
Suomi ei taatusti voita.
Se oli silloin mahdoton ajatuksenakin, paitsi tälle yhdelle herralle.

Mutta tuohon malliin se näyttää kulkevan SinneTänneAnninkin tyttöajattelu:
"Ai siis kauhee, jos tänne siis tulis turistei siis niin, ettei me mahduttas enää sekaan!"

Anonyymi kirjoitti...

Voi, voi äärivasemmisto ja Yle: Ranskan vaalit menivät nappiin, mutta rajalaissa tuli takkiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ihan osuva vertaus. Tosin Reporadiokaan ei halunnut Suomea täyteen kehitysmaalaisia.

Ano: Se Ranskan vaalijärjestelmä on kyllä omalaatuinen. Mutta nyt vasemmiston peppukipua on mukavaa seurata.

Isä Nicolae kirjoitti...

Hejssuli Ykä och muut nuivistit!

Näin Veneziasta hiljan palanneena ja viimeksi kesällä 2023 på plats olleena on hieman "oikaistava" blogia, joka sinänsä sisältää tuiki kovaa totta. Tack Ykä!

Ääri- (vaiko laita?)harvinaista kyllä, itseasiassa Sinnemäki lausuu virhevasemmaiston ihanteen julki Venezia-vertauksellaan! Nimittäin mantereen puolella Mestressä ja lentokenttäesikaupungissa Tesserassa kadut ovat jo täynnänsä kiinalaisia - jotka pyörittävät kahviloita - ja intialaisia kera bengalien - jotka pyörittävät pizzerioita - sekä vielä enemmän nk. pigmenttipositiivisia - jotka köh..öhöm... nå osaatte päätellä itsekin. Ai kun söpöä ja kutkuttavaa monikultturismia, inte sant?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Isä Nicolae. Kiitos lisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakaan risteilymatkailijoiden houkuttelu Helsinkiin kaipaa remonttia.
Kävin nimittäin sellaisella Helsingistä aloittaen.

Luulisi 2020-luvulla jo osattavan ilmastoida ne satojen metrien hukkaputket joita pitkin laivaan noustaan/poistutaan.
Laittaisivat edes niitä aurinkopaneleita sähköistämään ilmastointilaitteita.
Tai edes tyhjässä satamassa parkkeerata laiva mahdollisimman lyhyen hukkaputki-kävelyn päähän terminaalista.

Vittu että vitutti saunahiessä sen verran etten taida toiste enää mennä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minullahan on kauan aikaa kun olen noissa kipoissa ollut mutta tuo pitää kyllä paikkansa.