tiistai 9. heinäkuuta 2024

KANSALAISUUS, KIKKAILU JA AKATEEMISET SUOJATYÖNTEKIJÄT

Hallitus yrittää edes vähän (liian vähän) tiukentaa Suomen kansalaisuuden saamisen ehtoja. Ja sehän ei kaikille käy, mm. Pakolaisneuvonnalle joka uutisen mukaan valittaa:

Pakolaisneuvonnassa on huolestuttu siitä, miten tuleva lakimuutos Suomen kansalaisuuden edellyttämän asumisajan pidentämisestä vaikuttaa kansainvälistä suojelua saaneisiin.

– Turvapaikan saaneilla asumisajan vaatimus voi moninkertaistua, Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja Pia Lindfors sanoo STT:lle.

– Tuntuu siltä, että tämä ehdotettu lakimuutos on kohdistettu nimenomaan turvapaikan saaneisiin ja turvapaikanhakijoina tulleisiin ihmisiin, Lindfors sanoo.

No totta helvatussa se lakimuutos on kohdistettu niihin, joskin poliittisen korrektiuden vuoksi sitä ei voi suoraan sanoa. Kas kun kyseinen porukka on tullut turvapaikanhakijana ilman turvapaikan tarvetta tavoitteena ainoastaan päästä pysyvän elatusautomaatin piiriin. Ja sama porukka lomailee kotimaassaan jossa se on ollut niin kovin turvaton. Eikä kiinnostusta opetella suomen kieltä ole. Miksi olisikaan kun verorahoilla hoidetaan jatkuva tulkkipalvelu.

Kansalaisuuden myöntäminen tuolle laumalle on täysin järjenvastaista. Vaarallista suorastaan. Kun noille on Suomen passi annettu niin täällä ne ovat ja pysyvät. Täysin riippumatta siitä, millaisia rikoksia ne tekevät.

Itse näen sinänsä että mikään oleskelun pituus ei saisi olla peruste kansalaisuudelle. Suomen kansalaisuus tulisi myöntää ulkomaalaiselle vain äärimmäisen poikkeuksellisena palkintona poikkeuksellisen suurista ansioista.

Mutta Pakolaisneuvonnan reaktion tietysti ymmärtää. Mitä enemmän notkujia, sen varmemmat ja pysyvämmät työpaikat. Tai siis suojatyöpaikat.

Tulevia ”suomalaisia” saapumassa Moskovasta vuonna 1990.

24 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Ymmärrän kyllä pakolaisneuvonantajia, koska - kuten kirjoitit - heidän elämänsä perustuu sosiaaliturvaperusteisen maahanmuuton rahavirtoihin. Sitä sen sijaan en ymmärrä, että osa heidän kulunsa rahalla ja oman turvallisuutensa heikkenemisellä maksavista ihmisistä ottaa heidät vakavasti.

Rehellinen Reiska kirjoitti...

Pakolaisneuvonta on yksi monista Pauli Vahteran mainitsemista hyötyjistä:
https://www.vahtera.blog/post/suomen-parhaiten-palkattu-ammatti-on-yksinhuoltaja

Anonyymi kirjoitti...

Jos onnennonkija onnistutaan monien uusien hakemusten torppaamisen jälkeen saamaan Suomesta pois ja lähtee vapaaehtoisesti, Suomi rikkaana maana tarjoaa edelleen auttavan kätensä; voidaan auttaa matkakustannuksissa ja antaa riihikuivaa rahaa, jolla voi aloittaa kotimaassa pienimuotoisen yritystoiminnan tai opiskelun. Tällaisia trippejä on siis kannattavaa tehdä, vaikka ei olisi aikomustakaan jäädä tänne. Minkä hallituksen aikaansaannoksia nämäkin säännökset ovat? Ei luulisi yhdenkään täyspäisen tällaista kannattavan eikä olevan niin tyhmä, ettei ymmärtäisi, että meitä suomeksi ja suoraan sanottuna kusetetaan. Mutta sen lauluja laulat, jonka leipää syöt, kuten Pakolaisneuvonta, monet kansalaisjärjestöt ja valtionhallinnon suojatyöpaikoissa puuhastelevat juuri tekevät.

Ja kuvassa juuri näitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia reppanoita... Vaikka näitä ja Karjalan evakoita ei voi mitenkään verrata toisiinsa, kuvat talvipakkasessa lehmiään ja vaatimatonta omaisuuttaan sodan jaloista kuljettavista suomalaisista naisista, lapsista ja vanhuksista nousee mieleen ja samalla pala kurkkuun.

Rouva Ano

Strix Senex kirjoitti...

Pakolaisneuvonta on "Ihmissalakuljetus ja solutus" konsernin osa. Eiköhän tuossa olekin siitä putiikista ne olennaisimmat tiedot, jotka myös selittävät miksi se toimii kuten toimii ja puhuu mitä puhuu.

Trilisser kirjoitti...

Esimerkiksi Singaporeen pelkkä "pysyvä oleskelulupa", joka ei oikeuta mihinkään sosuaalietuuteen, on ei-aasialaisille hyvin vaikea saada. Muutamia satoja vuodessa. Ja kansalaisuuden saaminen on vieläkin vaikeampaa. Ja esimerkiksi mannerkiinalaisia eivät ota mielellään. Eivätkä intialaisia.

Tällainen hölmöläläistyyppinen (=Suomi) avoimet ovet - systeemi on kaukomaissa tuntematon käsite. Esimerkiksi Thaimaassa ulkomaalainen ei saa omistaa edes asuntoja. Halutaan suojata omaa kansaa.

Minua kyllä kiinnostaisi kuulla suvakin perustelu sille, että miksi tupastatusta ei lakkauteta niiltä, jotka tupa saatuaan lomailevat lähtömaassaan. Kuinka moni Saksasta Aatun aikana paennut juutalainen olisi lomaillut samassa Saksassa vaikkapa 1944?

Ehdotan kotimatusysteemiä. Siinä jokainen halukas suvakki voi lunastaa kotimatun. Suvakki vastaa kaikista kotimatun elatuskuluista ja on myös yhteisvastuussa kaikissa rikosoikeudellisussa prosesseissa. Tällöin suvakit voisivat laittaa suun säkkiä myöten ja johtaa esimerkillä. Heidän mukaansahan matut ovat superlahjakkaita moniosaajia, joten kotimatunhan pitäisi olla jokaiselle lottovoitto.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomen kansalaisuus tulisi myöntää ulkomaalaiselle vain äärimmäisen poikkeuksellisena palkintona poikkeuksellisen suurista ansioista." Mikä laskettaisiin sellaisiksi "äärimmäisen poikkeuksellisiksi ansioiksi", joiden perusteella kansalaisuus voitaisiin myöntää?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ehdotus!

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko joku politiikan tuntija luetteloida Suomelle vahinkoa ja kustannuksia aiheuttaneet ja aiheuttavat EU:n direktiivit ja asetukset, esim ajalta 2015 - 2024.

Anonyymi kirjoitti...

Trilliser ylempänä mainitsi "avoimet ovet". Sehän on pienen väestöpohjan maalle mieletön systeemi ja luultavasti jo aiheuttanut mahdottoman tilanteen. Jossakin vaiheessa jo myönnettyjä kansalaisuuksia yritetään peruuttaa? Tai itketään ja yritetään.
-jussi n

Anonyymi kirjoitti...

Trilisser kirjoitti kello 12:16...

...Esimerkiksi Thaimaassa ulkomaalainen ei saa omistaa edes asuntoja. Halutaan suojata omaa kansaa...

Oikaistaan sen verran, että saat ulkomaalaisena omistaa esim. kerrostaloasunnon (condo). Tämmöisessä asunto-osakeyhtiössä ulkomaalaisia saa olla kuitenkin vain 49%.

Maa-alaa, tonttia eli "isänmaata" ei myydä muille kuin thaimaalaisille. Tämän soisi olevan käytäntö Suomessakin.

Maaseudulla voit rakentaa omakotitalon (townhouse), mutta et ulkomaalaisena voi ostaa tai omista maata. Tähän on kikkana thai-yhtiön perustamien. Firmassa yleensä koko thaisuku omistaa 51% ja ulkomaalainen loput 49%. Se, että kaikki raha maan ostoon ja talon rakentamiseen ja koko rahoitus tulee ulkomaalaiselta (yl. mieheltä), on eri asia.

heppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Professorille, Rehelliselle Reiskalle, Rouva Anolle, Strix Senexille, Trilisserille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, jussi n:lle ja hepalle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne.

Tuo Trilisserin mainitsema kotimatusysteemi olisi hyvä. Tosin eiväthän suvakit siihen rupea, koska haluavat istua toisten perseillä nuotioon.

En nyt osaa sanoa että mikä olisi se äärimmäisen poikkeuksellinen ansio mutta kaipa niitäkin on.

Se lista EU:n direktiiveistä olisi hyvä saada. Itse tein siitä aikaisemmin pienen osan:

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2023/05/30-epistola.html

Anonyymi kirjoitti...

Oisko Ahvenanmaan malli hyvä? Siellä ei suomalainenkaan saa kotipaikkaoikeutta jos ei ole siellä syntynyt tai asunut vähintään 5 vuotta (ja elättänyt itsensä).

Anonyymi kirjoitti...

Kyseinen erityinen ansio voisi olla, että on ollut vakinaisessa työssä kunnon firmassa ( ei mikään pizzeria eikä suojatyöpaikka) vuosia ja osaa suomen kielen erinomaisesti.

Erkkopee ei ole muodostanut kantaansa poikkeuslakiin... On siinä meillä luotettava hallituspuolue.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Minusta Suomen täysivaltaista kansalaisuutta ei pitäisi myöntää tuosta vain edes kantakirjasuomalaiselle pelkästään siksi, että täyttää tietyn määrän vuosia.

Sen pitäisi olla palkinto yhteiskunnan jäsenenä tehdyistä suorituksista, eikä niiden tarvitsisi olla sinänsä mitenkään erityisiä;
ellei edes peruskoulu ja varusmiespalvelus nappaa, olkoot sitten vajailla kansalaisoikeuksilla joihin ei kuulu sosiaaliturva eikä äänioikeus.
Ulkomaalaiselta on tietysti vaadittava paljon enemmän, kuten luopumista islamista.
Ellei nappaa, painukoot muslimimaahan, niitä riittää.

Mutta minultahan ei kysytä yhtikäs mitään.
Asioista päättävät ne, jotka haluavat Suomesta Euroopan Neuvostoliiton globlastin.

Siksi Suomen passeja täytyy jakaa kuin karkkia jokaiselle halukkaalle.
Mitä väkivaltaisempi raiskaajaterroristi, sitä parempi.
Eihän se väestönvaihto muuten onnistu.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ei riitä pelkkä töissäolo, rikosrekisterittömyys ja suomen osaaminen. Tuollainen voi silti olla islamisti. Ongelma on että miten joku heistä todistaisi ettei ole. Islamiin kun kuuluu erottamattomana osana taquiia eli uskottomille valehtelu islamin edistämiseksi. Voivat vaikka kieltää allahinsa meille päin naamaa ja silti olla äärimmäisiä fundamentalisteja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne ja huomioistanne. Minkähänlainen se kansalaisuusvaatimus oli 1970-luvulla? Tosin silloin ei kyllä tunnettu turvapaikkasurffailua.

QroquiusKad kirjoitti...

Vuoden 1968 Kansalaisuuslaki ei kansalaisuuden myöntämisessä ollut kirjaimen perusteella kovin ankara:

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1968/19680401

Tuohon aikaan tosin käsitteisiin "hän on elänyt kunniallisesti" ja "hänen ja hänen perheensä toimeentulo katsotaan turvatuksi" suhtauduttiin koko lailla eri tavoin kuin tänään.
Tarkasti ottaen ne tarkoittivat silloin aivan eri asioita kuin nykyään.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on tietenkin vain unta: Eduskunnassa rouvat Bajamaja ja Mäntymetsä alkavat ajaa niitä asioita, joita varten heidät on sinne valittu. Näitä ovat kantasuomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus. Toissijainen on silloin afgaanien, arabien tai afrikkalaisten oikeus tulla siirtolaisina Suomeen. Rouvien palkka maksetaan työssäkäyvien ja yrittävien suomalaisten maksamista verovaroista. Heidän ruokansa tuottaa suomalainen maanviljelijä, ei Volgan mutkan kolhoosi. He ovat kylläkin osallistuneet kotimaisen maa- ja metsätalouden vaikeuttamiseen, niin kotimaassa kuin Brysselissä. Luulisi heitä hävettävän.
Toinen uni: Valtalehtemme on palannut juurilleen ja edistää suomalaisen rahvaan asemaa.
Siinä tarkoituksessa edeltäjän eli Päivälehden perustivat fennomaanit, kuten papinpoika Aho ja maatalon poika Tikkanen.

Trilisser kirjoitti...

Heppa, kiitos tarkennuksista. Omat tietoni ovat peräisin yhdeltä edesmenneeltä pienyrittäjältä, joka vietti kerrallaan usean kuukauden jaksoja Thaimaassa ja hotellissa asumisen sijaan vuokrasi kämpän, koska se oli paljon halvempaa. Hän kertoi myös, että aina kun haki pitempää viisumia sinne, piti toimittaa kopiot tiliotteita ja negatiivisesta Hiv-todistuksesta, ennen kuin viisumi heltisi. Juuri hän kertoi tuosta omistusjutusta.

Trilisser kirjoitti...

Kansalaisuuden myöntämisessä pitäisi ottaa käyttöön käytäntö, että:
-kansalaisuutta ei myönnetä kenellekään, joka on saapunut maahan turvapaikanhakijana
-venäläisille niin kauan kuin Venäjä harjoittaa vihamielistä toimintaa Suomea kohtaan ja Tarton rauhan rajoja ei ole palautettu
-sellaisten maitten kansalaisille, joitten maa saa kehitysapua
-kaikille sellaisille, jotka kieltäytyvät tunnustamasta Suomen lakeja ja suomalaista kulttuuria kielineen määrääviksi tekijöiksi
-hakijan suomen kielen taidon on vastattava suomalaisen peruskoulun päättöluokan tasoa
-kutsuntakarkureille mistä tahansa maasta
-henkilöille, jotka on tuomittu kriminaalirikoksesta missä tahansa maassa vankeuteen

Tässä alkuun.

Anonyymi kirjoitti...

"-hakijan suomen kielen taidon on vastattava suomalaisen peruskoulun päättöluokan tasoa" sanoo Trilisser. No ei se nykyisin ole mummoinenkaan se Suomen kielen taito noilla päättöläisillä. Varsinkin tuolla jatko-opintojen puolella opet valittaa ettei ne nuoret osaa edes tavuttaa, taivutuksista puhumattakaan.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Terve Yrjö,

Kirjoittelen jälleen ihan otsikon vierestä, mutta nuorin poikani astui eilen palvelukseen "Suomen raskaaseen" ja ymmärrät varmaan kuinka ylpeä olen pojastani tällä hetkellä. Ajat muuttuvat ja palvelus on varmaankin monin tavoin erilaista kuin silloin 80-luvulla, kun itse olin väessä.

Tärkeintä kumminkin on että meillä on edelleenkin oma armeija ja asevelvollisuus ja siellä saavat koulutuksensa kaikki ikäluokkansa parhaimmat pojat. Onhan siellä toki nykyään muutamia naisiakin, mutta ei heillekään ole pahitteeksi oppia tuntemaan mikä olikaan se rynnäkkökiväärin vaarallinen pää..
- JT

Anonyymi kirjoitti...

Ei näissä jutuissa jaksa yllättää, että kommentit etsitään aina siltä taholta, jolla on intressi olla ehdotetuista asioista eri mieltä. Kärjistäen: Jos johonkin rakennetaan kiertoliittymä, niin lehti etsii paikallisen kiertoliittymiä vastustavan järjestön ja juttu kirjoitetaan heidän näkökulmastaan saaden kiertoliittymän rakentamisen vaikuttamaan vähintään rikolliselta toiminnalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Trilisserille, Huru-ukolle, JT:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos lisäyksestä. Ajat olivat tosiaan silloin kovasti toiset.

Ano: Unta ehkä, mutta kaunista sellaista.

Trilisser:

Viesti1: Thaimaasta olisi oppimista.

Viesti2: Hyviä huomioita. Tosin Tarton rajoja saadaan tuskin koskaan takaisin.

Huru-ukko: Tuo on muuten totta. Oppimisen taso on Suomessa tipahtanut. Tämän ovat vahvistaneet opettajatuttavanikin.

JT: Toivotan pojallesi kaikkea hyvää.

Ano2: Tuo on kovasti totta.