tiistai 12. marraskuuta 2019

VIRANOMAINEN


Eli ymmärrysharjoitus oikeusviranomaisten toiminnan motiiveista

Mietin ymmärrysharjoituksessani sitä, miksi raijatoiviaiset toimivat niin kuin toimivat. Nimi on kirjoitettu tarkoituksella pienellä ja yhteen sillä nykyisen valtakunnansyyttäjän kaltaisia henkilöitä on viljalti ollut ennenkin, on nykyisin ja on tulevaisuudessakin. Kirjoituksen inspiraatio tulee toki case Räsäsestä mutta raijatoiviaiset ovat aikaisemminkin toimineet sananvapausoikeudenkäynneissä samalla tavalla unohtaen Olaus Petrin vanhan viisauden eli ”mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan”. Viisauteen voisi tietysti lisätä että ”erityisesti lain tulkinnassa tulisi käyttää oikeutta ja kohtuutta”.

Toiminnallaan kyseiset raijatoiviaiset parhaimman mukaan rappeuttavat ihmisten luottamusta oikeuslaitokseen ja samalla koko virkakoneistoon. Ja ovat samalla itse uhka yhteiskuntarauhalle jonka puolesta he väittävät toimivansa. Mutta mikä saa raijatoiviaiset toimimaan niin kuin he toimivat? Itse näen että vaihtoehtoja on kaksi:

1. He ovat oikeasti utopisteja jotka ovat onnistuneesti irtauttaneet itsensä reaalimaailmasta. He oikeasti uskovat monikultturismiin. He uskovat nykyisin niin kovasti hypetettyyn LGBTQ-ideologiaan ja samalla siihen että perinteiset arvot ovat jotain taantumuksellista jonka puolesta puhuminen puolestaan on loukkaavaa ja sen myötä rikollista. He uskovat pohjoismaalaisen lällysosialidemokraattisen islamin olemassaoloon ja sen myötä haluavat kyseiselle uskonnolle ja sen edustajille erityissuojellun aseman, toimivat kyseiset islamilaiset miten hyvänsä. Ja ennen kaikkea he uskovat toimivansa inhimillisen hyvän puolesta. He uskovat olevansa oikeassa ja sen vuoksi uskovat toimivansa oikein.

tai

2. He ovat vain hallintokoneita. Pelkkiä ajatuksettomia ja mielipiteettömiä viranomaisia jotka noudattavat määräyksiä ja toteuttavat vallitsevaa poliittista järjestelmää tukevia sekä ylläpitäviä päätöksiä kaikin käytettävissään olevin keinoin ja millään tavoin kyseenalaistamatta. Kysymys miksi on heille täysin vieras. Nykyisillä viranomaistoiviaisilla on varsinkin sananvapaus – tai sananvapauden rajoittamisasioissa – käytettävissään varsin hyvät keinot joista aikanaan kommentoi muuan Mika Illman:

- Tuskin millään rikosoikeuden lohkolla on lainkäyttäjälle jätetty yhtä paljon harkintavaltaa kuin sananvapausrikosten alueella.

Tuo harkintavalta koskee tietysti myös sananvapauden määrittelyn sananvapausrikokseksi vallitsevaa järjestelmää hyödyttävällä tavalla. Toinen, jo legendaksi muuttunut asiaan liittyvä siteeraus tulee jo Jussi Halla-ahon tuomiosta:

- Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei tämän vuoksi ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävässä keskustelussa.

Kyseisille viranomaisille on annettu kelpo keinot toteuttaa joko utopiaansa tai sitten ajatuksetonta viranomaistoimintaa.

Mutta kumpia he ovat ja kumpi vaihtoehto on vaarallisempi?

Jos he ovat utopisteja niin se vaihtoehto on jo historiaa ajatellen erittäin vaarallinen. Utopistit ja valta ovat maailman sivu olleet tuhoa ja kärsimystä tuottava yhdistelmä.

Vaihtoehto kaksi on myös hyytävä. Jos viranomainen toteuttaa vallitsevaa linjaa ajatuksettomasti ja mitenkään kyseenalaistamatta niin väkisinkin tulee mieleen tietyt historiasta tutut viranomaiset jotka myöskin toteuttivat vallitsevaa linjaa ja kuskasivat ihmisiä  härkävaunuihin tapettaviksi. Noissa viranomaisissa ja raijatoiviaisissa on vain aste-ero. Molemmat noudattivat määräyksiä pilkulleen.

Kuuluivat nuo viranomaiset ryhmään 1 tai 2 niin joka tapauksessa on selvää, että he eivät tunne millään muotoa olevansa vastuussa niille kansalaisille jotka heidät elättävät. He eivät ole enää virkamiehistöä vaan virka-aatelia ja he mieltävät, että kansalaisten tulee elää rangaistuksen uhalla heidän määräysvaltansa ja valvontansa alla. Eikä se riitä, vaan kansalaisten tulee uskoa vain heidän hyväksymiinsä arvoihin ja he itse mieltävät olevansa vapaita kaikesta vastuusta.

Eikös tuollaista tilaa kutsuta yleensä despotiaksi?45 kommenttia:

Juha Kivela kirjoitti...

Tämä bloggauksesi jatkoi erinomaisesti eilistä... Suomi on ajettu tietoisesti despotian, tyrannian, diktatuurin ja viranomaisten harjoittaman poliittisideologisen mielivallan ikeen alle.

Tuo Olaus Petriltä lainaamasi ajatus tuli mieleeni eiliseen blogiisi kirjoittamassa lisäyksessäni, mutta luin vasta sen jälkeen tämän uusimman, olin aikeissa käyttää sitä samaa, tietämättä, että olitkin sen onneksi nostanut tämän päiväiseen blogiisi.

Tässä uusimmassa lyhyehkössä blogissasi olisi jälleen useita kohtia, mistä ottaa kiinni ja kirjoittaa, mutta ajan rajallisuuden johdosta käytän tilaisuuteni seuraavaan..

Toimin itse yli 20 vuotta jalkapallossa erotuomarina ja pystyn sitäkin kautta hahmottamaan nuo mainitsemasi vaihtoehdot, etenkin kohdan kaksi. Jos jalkapallossa erotuomari noudattaa sääntökirjaa PILKULLEEN (nussii siis pilkkua kansankielellä) ei pelistä tule yhtikäs mitään, siitä on peli suljettu tilanteen ulkopuolelle, ja erotuomarille on luvassa erittäin kiperä ja hikinen iltapuhde, ellei sitten kyseessä ole jonkin sortin mitään ymmärtämätön ja kokematon despootti, joka ei kykene tunnistamaan yhtään mitään..

Yritin edellä sanoa, että sääntökirjaa sääntöineen (lakia lakeineen) toki tarvitaan, jotta ei taas sitä kautta ajauduta anarkiaan, mutta sääntöjä (lakia) tulee osata tulkita ja liikkua tarvittaessa oikealla tavalla "harmaalla alueella" (jalkapallossa), koska muuten peli menettää pelattavuutensa, kukaan ei nauti eikä hyödy tilanteesta. Näin on käynyt joissain peleissä niin itselleni (ikävä kyllä), kuin olen sen myös havainnut toimiessani avustavana erotuomarina päätuomarille tapahtuvan tai sitten katsomosta, tv:n välityksellä, jne..

Summa summarum.. jos jalkapalloerotuomari (tai ylin laillisuusvalvoja) tahtoo itselleen hankaluuksia, niin varmin tapa on ajautua joko tietoisesti tai tiedostamatta nussimaan pilkkua - tai ryhtymällä despootiksi!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Mietin itse että tämä nykytilanne lienee valitettavasti vain alkua. Vallitsevaa järjestelmää arvostellaan - perustellusti - edelleenkin joten tuomiot tulevat jatkossa vain kovenemaan. Tuomioissa taas ei tarvita järjellisiä perusteita koska se Pandoran Lipas on jo avattu. Mitä muuten tulee tuomarointiin niin jalkapallokokemuksesi ovat ihan hyviä. Itse taas olen tuomaroinut ampumisen puolella ja siellähän sääntöjä noudatetaan pilkuntarkasti mutta kyseessä on todellakin kaksi aivan eri asiaa joilla kummallakin on omat perusteensa.

Juha Kivela kirjoitti...

Tervehdys, Ykä. Kiitos vastauksestasi. Samoin ajattelemme näköjään niin nykytilanteesta ja tulevaisuudestakin. Tilanne näyttää kovin huolestuttavalta.. Vallitsevaa järjestelmää ei tietenkään saisi Suomessa arvostella, koska reaalimaailma on niin pahasti oikeudeton kantasuomalaisen tappioksi. Eilinen ja tämän päiväinen uutisointi liittyen "maalittamiseen" on yksi niistä, joilla tätä Suomea ajetaan entistä syvempään kriisiin - tai eräiden näkökulmasta toivottuun "turvat tukkoon" -tilanteeseen..

Sen verran edelliseen jalkapalloerotuomariuteen liittyen, että se kaikista olennaisin "pelin lukeminen" tapahtuu säännön "12 Kielletty peli ja sopimaton käytös" alla, niin ironista kuin asia onkin.. kaikki muut säännöt jalkapallossa ovat hyvin yksinkertaisia ja helposti tulkittavissa, mutta kompastuskivi erotuomarille muodostuu (jos on muodostuakseen) säännöstä "12 Kielletty peli ja sopimaton käytös"..

Tapahtuipa eilen jälleen sellainen, että jouduin todennäköisesti todistamaan näitä Suomen korkeasti arvostetun ja kunnioitetun viranomaisen kaksoisstandardeja ja toiseudenpalvontaa käydessäni Prismassa.. parkkipaikalle saapuessani todennäköisesti muhamettilaisuutta edustava ehkä maahantunkeutuja (laiton tai laillinen) käveli neljästä viiteen nuoren lapsensa kanssa melko uudehkoon Q-malliseen Audiin, jonka kantasuomalaiset veronmaksajat saattanevat joutua kustantamaan sosiaalitukien kautta, mikä tosin ei ole kantasuomalaiselle itselle mahdollista, ja siinä samalla tukea Espanjalaista Santander pankkia..

Olen viime aikoina huomannut, että kantasuomalaisten veronmaksajien tilipussi ja kukkaro on varsin nöyrästi auki mm. espanjalaisne Santander pankin suuntaan noiden autorahoitusten kautta! Mielestäni Valtioneuvoston kanslian tulisi asia selvittää rehellisesti ja avoimesti, mutta sehän saattaisikin eräiden näkökulmasta olla vihatoimi, rasssissmia, maalittamista vai mitä lie p**keleestä kotoisin..

Jaksakaahan kantaa veroeurot kiltisti verokarhun kautta Valtioneuvoston kanslialle, he kyllä osaavat ne sitten hukata ilman, että niitä veroeuroja palautettaisiin maksajilleen..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. En puutu sinänsä yksittäiseen tapaukseen jonka taustoja en tiedä mutta Pauli Vahtera laski varsin hyvin että tämä kehitysmaalaisten maahanmuuttajien elättäminen kustantaa suomalaisille yli kolme miljardia euroa vuodessa. Ja sen asiantilan arvostelu on sitä vihapuhetta.

Juha Kivela kirjoitti...

Ymmärrän päätöksesi Ykä ja teet siinä aivan oikein. Tuohon kolmeen miljardiin liittyen, jonka laski Pauli Vahtera, ja jota myös varsin korkealle asiassa arvostan, kautta tullee ymmärrettävksi hallituksemme päätös lisätä Suomen valtion velkaa (eli kaikkien kansanlaisten velkataakkaa) noin miljardilla eurolla, koska eilen MV-lehden sivulla [https://mvlehti.net/2019/11/10/ruotsin-vaestonvaihto-jatkuu-jo-yli-100-000-oleskelulupaa-ulkomaalaisille-tana-vuonna/] Tilaaja nimimerkillä oli kommentissaan 11.11.2019 klo 09.00 tehnyt huolestuttavan havainnon siitä, että vuoden aikana Migri oli antanut päätöksen lähes sadalle tuhennelle (100 000) uudelle tulijalle.. Toki tuo luku saattaa sisältää lähes mitä vain, mutta koska Suomesta on kyse, on varsin perusteltua olettaa, että sitä varten se miljardi (1.000.000.00,00) euroa jälleen tarvittiin.. että se siitä ja matka kohti pohjatonta pohjaa kiihtyy..

Anonyymi kirjoitti...

Monet virkamiehet, etenkin pikkuvirkamiehet epäilemättä ovat esittämäsi vaihtoehdon 2 mukaisia. Mutta heillä ei olisi noudatettavanaan sellaisia määräyksiä kuin on, ellei korkeammassa valta-asemassa olisi myös vaihtoehtosi 1 mukaisia henkilöitä, jotka ovat antaneet ne määräykset.

Zones kirjoitti...

Olen muutaman vuosikymmenen ajan ihmetellyt viranhaltijoiden ja poliitikkojen ymmärtämättömyyttä siitä että myös he ovat osa kansaa. Jokainen laki, päätös ja tulkinta koskee myös heitä.

Vai koskeeko? Oma kokemus väittää ettei koske, systeemi on täysin korruptoitunut käytännössä kaikilla tasoilla alinta lukuunottamatta: poliisille ei voi sujauttaa viiskymppistä puhallusratsiassa tai sairaanhoitajalle satasta päivystyksessä. Mennäänpä taso ylöspäin niin keinoja löytyy, sitä ei vain kutsuta korruptioksi ja niinpä ongelmaa ei ole. Väitän että julkisesta kassasta vedetään ohi niin paljon että saisimme kaikki sote-asiat täydelliseen kuntoon ilman ongelmia jos systeemi putsattaisiin.

Mutta eihän sitä halutakaan putsata, aivan liian suuri osa - en oikein osaa enää kutsua kaikkia palkkaa saavaa työntekijöiksi - saa toimeentulonsa systeemin kautta. Ja systeemin suojelemiseksi tehdään mitä tarvitaan.

Vaikeaksi tilanteen korjaamisen tekee se että eri toimijoilla on täysin erilaiset motiivit, jopa ristiriitaiset, mutta ajetaan samaa asiaa. Maahantulijoiden haaliminen kai tässä on takana, osa haluaa romahduttaa palkka- ja elintason, toiset taas kuvittelevat olevansa ruumiillistunut hyvyys vaatimalla muita maksamaan Afrikan siirron Suomeen. Lopputulosta ei ajatella, eikä siitä saa keskustella.

Suurin osa suomalaisista ei halua menon jatkuvan tällaisena mutta äänestävät kuitenkin niitä, jotka kehitystä ajavat. Miksi? Epäilisin paria asiaa. Ensinnäkin suomalainen koulujärjestelmä ei opeta kriittiseen ja analyyttiseen ajatteluun, pikemminkin auktoriteettiuskoon, opettajan lausuma on totta. Tämä näkyy erittäin hyvin nuorissa naisissa, suurin osa heistä haluaa kuulua laumaan ja popula on erittäin helposti manipuloitavissa ties minkä taakse kunhan heille saadaan iskostettua ajatus siitä että ko. toimintaa on puhdasta ja hyvää. Kokemusta on. Mikään muu selitys ei toimi vihreiden ja vasemmistoliiton kannatukseen.

Toinen asia on jääräpäisyys. Omaa kantaa ei muuteta vaikka sen osoittaisi ratakiskolla vääräksi. Pahimmillaan tämä näkyy viranomaistoiminnassa, virheellistä päätöstä ei muuteta, siitä ei saa edes keskustella.

Ja sen vuoksi meillä on näitä toiviaisia, he ovat systeeminvartijoita.

Olavi Koskela kirjoitti...

Joo, Ykä, unohdat kyllä kolmannen mahdollisuuden, jonka joku jo muotoilikin jotenkin niin, että ei ole tarvetta selittää pahantahtoisuudella tai jollain agendalla sellaista, mikä johtuu pelkästään umpityperyydestä. Siitä minusta tässä toiviaisen tapauksessa on kyse.

MikkoK kirjoitti...

Moraalista piittaamattomien, mutta työlleen täysin omistautuneiden virkahenkilöiden esikuva on Adolf Eichmann. Hän organisoi saksalaisella täsmällisyydellä ja järjestelmällisyydellä keskitysleireille suuntautuvaa "asiakashankintaa" ja logistiikkaa. Vielä oikeudenkäynnissä vuonna 1961 hän esitteli kylmän viileästi ja "rehellisesti" pedanttia toimintaansa.

Eniten esillä olevat "oikeuden" palvelijat Suomessa toimivat Demlan periaatteilla käyttäen tietoisesti ja asemaansa vasemmistopolitiikkansa ajamiseen. Toinen yhtä rikollinen motiivi heillä on henkilökohtainen kosto.
Jussi Halla-aho totesi vuonna 2015: "Valtionsyyttäjä Mika Illman, jonka toimintaa olin kirjoituksessani erityisesti arvostellut, totesi korkeimman oikeuden tuomion jälkeen Hufvudstadsbladetissa, että 'korkein oikeus on nyt vetänyt rajan sille, miten paljon voidaan provosoida vallanpitäjiä kritisoitaessa'. Hän siis myönsi suoraan, että kyse oli vallanpitäjiin (eli häneen itseensä) kohdistuvasta kritiikistä."

Normaalissa maassa tällä tavalla motivoitujen tuomioiden pitäisi johtaa oikeusviranomaisen erottamiseen, vankeuteen ja elinikäiseen toimintakieltoon.

Professori kirjoitti...

Auttaisi tosiaan paljon, jos joku vakavasti otettava (=älyllisesti rehellinen) tutkija selvittäisi näiden raijatoiviaisten motiivit ja ajatuksenkulun. Oma arvaukseni on, että vaihtoehtosi 1 on todennäköisempi eli yleisempi, mutta en epäile, etteikö noita vaihtoehdon 2 mukaisiakin raijatoiviaisia olisi olemassa.

Noihin kustannuksiin liittyen itseäni on huvittanut se, että muutamat poliitikot ovat todennet kustannukset Vahteran laskelmaa oleellisesti pienemmiksi, mutta kukaan ei ole osoittanut niissä olevan virheitä. Mitä se kertoo meidän poliitikoistamme ja heidän älyllisestä rehellisyydestään? Etenkin kun esimerkiksi maan sisäministerillä tai valtiovarainministerillä olisi kokonainen ministeriö käytettävissään noiden virheiden etsimiseen eli vaihtoehtoisen (virheettömän) laskelman tekemiseen.

Kivelälle sen verran (katsomatta MV-lehden juttua), että Migri on viimeisen 12 kuukauden aikana myöntänyt yhteensä 58 545 oleskelulupaa, joista kansainvälisen suojelun perusteella 2 705 kappaletta. Kielteisiä päätöksiä on samana aikana ollut 9 033, joista kansainväliseen suojeluun liittyen 2 284.

Zones kirjoitti...

Vähän menee taas ohi mutta Pravdassa oli artikkeli kauppakeskuksista ja lainaan siitä pikkuisen:"”Jotta kaikki alueen kauppakeskukset menestyisivät, Triplaan ja muihin uusiin keskuksiin pitäisi löytyä uusia ostoja noin miljardilla eurolla vuodessa”, Winberg sanoo." Ja vielä toinen:"”Miljardi euroa on valtavasti rahaa, ja sen täytyy olla pois jostain”, Winberg sanoo".

Taisi tulla selväksi mihin se miljardi tarvitaan. Kuluttajiahan kyllä saadaan vaikka kuinka paljon.

Winberg ymmärtää rahan päälle, miljardi on mieletön summa muille kuin politiikoille. Mikäli Vahteran 3 miljardia per vuosi pitää paikkaansa - ja miksei pitäisi tai olisi ainakin suuntaa antava - niin silläkin tehtäisiin Suomen hyväksi aika paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Tekstisi aiheesen sopii osuvasti lukuvinkiksi Kiuas kustannuksen tuore kirja Humanismin paheet. Siinä Tenho Kiiskinen paljastaa keskiluokkaisen maailmanparantajuuden taustan primitiiviset voimat, eliitin ja feministien häikäilemättömät rikokset suomalaisia vastaan. Kuten kirjan esittelyssä todetaan:"Tämä kirja kannataa lukea ennen kuin se kielletään". t. Historix

nakajima kirjoitti...

Räsänen ei ilmeisesti ymmärrä eikä ole ottanut lakimiestä joka ymmärtäisi, että kuulusteluissa rikos pitää kiistää ja olla lausumatta yhtään mitään, siis pysyä vaiti koko ajan oikeudenkäynti mukaan lukien. Vihreä pössyttelijä Ruusa selvisi tuolla menetelmällä.

Fiksuimmin Räsänen menettelisi, jos pakenisi USA:han ja hakisi turvapaikkaa uskonnollisen vainon takia. Voi olla että myönnettäisiin kun perustelut olisivat Raijan kynästä. Jos ei muuta, niin saataisiimpa näkyvyyttä Suomelle ja mielipiteen vapaudelle tai sen puutteelle.

Juha kirjoitti...

Jo kauan sitten lohkaisi tuttu lakimies: „Laki on kaikille sama. Tuomiot vain vaihtelevat.“

Mitäpä tuohon lisäämään.

Anonyymi kirjoitti...

Meniköhän asiat pieleen siinä vaiheessa, kun muutettiin nimikettä? Aikaisemmin kun se korkein taho oli nimikkeeltään oikeuskansleri, se tuntui jotenkin turvalliselta että näissä lakijutskissa käytettiin vielä sanaa "oikeus" ihan siellä korkeimmalla tasolla. Tokihan tuollainen lapsellinen laki-oikeuskytkös piti muuttaa, ja sittenpä saimmekin VALTAkunnansyyttäjän ja apulaisVALTAkunnansyyttäjän. Ne 10 alempaa ovatkin sitten vaatimattomasti valtiosyyttäjiä. Mikä hemmetin valtakunta Suomi on? Reich Finnland?

Olisiko se kolmaskin mahdollisuus: kun sai ihan oikeasti tittelikseen valta-alkuisen, niin onhan se saattanut sokaista. VALTApiiri, vaikutusVALTA, hienoja sanoja. Kansanvalta, valtaväestö, ketä kiinnostaa moiset rahvaanomaiset ilmaisut. Paitsi 2 kk ennen vaaleja.

Sanoilla - ja varsinkin niiden manipuloivalla muuttamisella - ON merkitystä ja sana EI ole teko. Sanominen on teko. Lain lisäksi kannattaisi lukea myös suomen kielioppia. Ja sananvapautta ollaan nyt vetämässä vessasta alas sellaisella vauhdilla, ettei siihen edes japanilainen superteknologinen vessa yllä.

Jos Räsänen tuomitaan 15 vuoden takaisesta uskonnollisesta höperehtimisestä ja al-Taee'ta tätä tuoreemmista rasistisista kommenteistaan ja saudien kuningashuoneeseen kohdistuvista murhahaaveiluistaan ei, niin ketä hämmästyttää? Minua ei. Ennen sananvapauden väärinkäytöstä syytettynä nähdään joulupukki, keiju ja yksisarvinen kuin yksikään muslimi.

Juha Kivela, enpä usko että migri on antanut vuoden aikana päätöksen 100.000 (uudelle) tulijalle, vaikka laskisi kaikki länsimaiset työlupalaisetkin mukaan. Eiköhän nuo oikeat ja huomattavasti alemmat luvut löydy migrin tilastoista. Humanitäärisen maahanmuuton kustannuksia taas varjellaan tarkemmin kuin Stasin listaa tässä avoimuuden yhteiskunnassa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle, Anolle, Zonesille, Olavi Koskelalle, MikkoK:lle, Professorille, Historixille, nakajimalle, juhalle ja tira+:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne. Onhan niin, että tiettyä viranomaisen arkkityyppiä ja syitä hänen tekemiselleen on vaikeaa / mahdoton määritellä. Se ainakin on varmaa että vauhti tulee kiihtymään ja suunta on alaspäin. Joitain huomioita:

- Anon määritelmä sattui aika oikeaan. Utopistit määräävät, ajatuksettomat pikkuvirkamiehet suorittavat.

- Niin kuin Zones (ja myös MikkoK) totesi, kun mennään tietyn tason yläpuolelle niin se mieltää itsensä vapaaksi normaalia kansalaista koskevista määräyksistä. Heidän ei tarvitse noudattaa lakia. He ovat laki. Ja sillä tasolla oman virheen tunnustaminen on liki mahdotonta.

- Professori otatteli maahanmuuton kustannuksista ja kyllähän sen summan pystyisi rehellisesti laskemaan ja ilmoittamaan ihan virkakoneiston taholta sillä momenttirahaahan se on joka penni.

- Tuo Historixin mainostama kirja täytyy panna korvan taakse.

- Räsäsen mahdollinen turvapaikka-anomus jenkeistä olis muuten aika paha veto. Tuskin hän siihen kuitenkaan rupeaa.

- Niin kuin tira+ totesi, tuo termi oikeuskansleri sopisi Suomeen (ja oikeusvaltioon yleensäkin) paljon paremmin kuin valtakunnansyyttäjä jossa on kyllä tiettyä sotilassaappaan rumpsetta. Ja valta todellakin turmelee eikä sitä valtaa tarvitse olla edes paljoa. Case Räsänen puolestaan avaa ennakkotapauksena Pandoran lippaan. Kukaan ei ole enää turvassa. Tai no, oikeauskoiset tietysti ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisen viranomaisen ajatusmaailma on sekava, kaikki hädänalaiset ei ole sen mielestä pelastettavia hädänalaisia. Lapsistakin vain isis-terroristien lapset pitää pelastaa, vaikka maailma on täynnä kriisipesäkkeitä ja vielä pahemmissa oloissa kasvavia lapsia kuin al-holin lapset.

Mutta lapset ovat niin tunteisiin vetoavia, ettei ymmärretä kokonaisuutta ja mm. sitä miten paljon tulee suomalaisille maksamaan turvapaikanhakijoiden tai vaikka näiden lasten terveydenhuolto, vuosikausien kuntoutus. Kelan kuntoutuksissakin on alkanut väki tummenemaan ja se on pois siltä, joka sen on kustantanut eli veronmaksajalta, koska rahaa on rajallisesti. Tarvitaan terapiat, pyörätuoleja, tukitoimia, asuntoja, lääkäriä, hoitajia, kuka laskisi mitä yhden sairaan turvapaikan hakijan terveydenhuoltokulut ovat terveeseen verrattuna.

Totuus on, ettei koko maailmaa voi pelastaa, vaikka kuinka itkettäisi. On pidettävä itsestä ja omista ensisijaisesti huolta, se on jokaisen velvollisuus kaikkialla maailmassa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006305732.html

MikkoK kirjoitti...

Oikeauskoiset ovat tietysti turvassa, mutta oikeauskoisuus on horjuva käsite, kuten vihapuhekin? Ranskan ja Venäjän vallankumouksissa tehtiin monta päänpudotuskierrosta, joissa selvitettiin oikeauskoisimmat.

Nykyinen käytäntö maassamme osoittaa, että islamistit ovat hyvissä asemissa oikeauskoisuuskisassa, varsinkin miespuoliset. Näin ovat feministit ja ihmisoikeusasiantuntijat antaneet meidän ymmärtää.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta mikä saa raijatoiviaiset toimimaan niin kuin he toimivat? Itse näen että vaihtoehtoja on kaksi:"

Luulisin, että molempien vaihtoehtojen edustajia on. Ja he ovat enemmistö mokuttajista. Mutta mahdollisesti on myös kolmas ryhmä. Siihen kuuluvat tietävät aiheuttavansa tuhoa ja he haluvat aiheuttaa sitä. Tuhosta nousee sitten tavoiteltu unelma.

Tulee mieleen 1800-luvun alun sodat. Osa miehistöstä tunnollisesti peloissaan tai aivottomina teki juuri niin kuin käskettiin. Oli myös osa, joilla innostuksen lähteenä olivat tunteet ja mielikuvat. Itse johtajat taas molemmilla puolilla laskivat, että alkavassa taistelussa omia kuolee 20.000 ja vastapuolella enemmän. Siis kannattaa uhrata.

Ehkä tietyt virkamiehet ja poliitikot ovat tyytyväisiä tietoisesti aiheuttamistaan vahingoista ja eripuran sekä epäluottamuksen onnistuneesta kylvöstä väestön keskuuteen.

Acc

Anonyymi kirjoitti...

Postin lakko näyttää mihin sitä hallitsematonta massiivista maahanmuuttoa tarvitaan. Tai EK tarvitsee. Halpatyövoimaksi jota valtio ylläpitää ja punavihreät tukee. Reikä aidassa toimii yhtä hyvin EU'n ulkorajoilla ja Postin pihalla. Kansantalouden näkökulmasta pelkkää persnettoa jonka tarkoitus on turvata tämän vuoden osingot ja tulospalkkiot. Tulevista vuosista ei niin väliä. Onhan valtion piikki rajaton.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, MikkoK:lle, Acc:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Olet täysin oikeassa. Mitä tulee noihin isis-lapsiin niin puheissa on ollut että ne pitäisi sijoittaa lastensuojelulaitoksiin. Olen todennut ennenkin että kun me ei pärjätä nykyisillä nollavaltuuksilla omienkaan kanssa niin miten sitten joittenkin valmiiksi aivopestyjen psykopaattien?

MikkoK: Ja sitten nämä meidän omat oikeauskoiset suvaitsevais-tiedostavat kyttäävät omiaan ehkä tarkemmin kuin meitä voiman pimeän puolen kulkijoita. Jos tiedostava yksilö poikkeaa kaanonista vähänkään niin hän saa haisunäädän kusimyrskyn niskaansa. Joku Pirkko Saisio on hyvä esimerkki.

Acc: Tuo on tietysti mahdollista. Mietin vaan, että mikä taho sitä haluaa. Kulttuurimarxilainen koulukunta tietysti halusi mädättää ja sitä kautta romahduttaa yhteiskunnan että kommunistit voivat sen jälkeen ottaa vallan. Mutta niitä varsinaisia kommareita on nykyisin varsin vähän eikä se itänaapurikaan enää tunnusta kommunismia. Koko järjetön meininki on tietysti lähtöisin EU:sta mutta en usko että EU:n utopistitkaan haluavat romahdusta vaan ne hölmöt uskovat oikeasti tekevänsä monikulttuurisen paratiisin maan päälle.

Ano: Kyllä näin on. EK näyttää että röyhkeä pärjää. Maksetaan osa palkasta itse ja valtio loput. Ne vanhat patruunat eivät olisi tainneet itse keksiä koskaan noin härskiä vedätystä. Mutta mikäs on vedättäessä kun se onnistuu.

Anonyymi kirjoitti...

Ennenvanhaan patruunat saattoivat rakentaa kaiken mitä teollisessa yhteisössä työntekijät tarvitsivat. Nykyisille ei riitä enää verot valtion maksettavaksi, pitää saada palkatkin. Jopa suomenkielisen korkeamman koulutuksen alkusysäys saatiin patruuna Antti Ahlströmiltä Porissa. Ranta-anderssonit sitä kiivaasti vastustivat viimeiseen saakka, mutta kun Antti pani omia panoksiaankin peliin, koulut lähtivät kulkemaan. Meinasivat että suomenkielisille riittää kiertokoulu.

Tästä aasinsilta kysymykseen miksi Rauma-Repola oli juuri Raumalla. Patruunat menivät mustilla autoilla ensin Porin Seurahuoneelle neuvottelemaan, mutta Juuso Waldenia ei portsari päästänyt sisään. Sanoi että tänne ei lippalakki päässä tulla. No Juuso sanoi että mennään sitten Raumalle. Se on joskus pienestä kiinni. Silloin pelattiin vielä omalla rahalla. Nykyisin vain toisten rahalla.

Tuumailija kirjoitti...

Olen aiemmin tuuminut, että tämä tie johtaa siihen, että EU:sta tulee uusi Neuvostoliitto ja sen tien päässä on unionin romahtaminen varojen loppuessa ja paluu itsenäisiin tasavaltoihin. Olen ollut väärässä. EU:n kohtalo tulee enemmänkin muistuttamaan Jugoslaviaa. Nimittäin Neukkulahan kaatui verettömästi, kun taas Jugoslavia joutui verisiin hajoamissotiin. Niiden tärkeimmät syyt olivat pinnan alla kiehuneet etniset ja uskonnolliset konfliktit. Ja näin tulee käymään myös Euroopan Unionissa: kun paska osuu tuulettimeen ja järjestelmä romahtaa, niin verta tulee lentämään kaduilla. Eihän sitä kukaan halua, mutta minä pahaa pelkään että niin käy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kyllä. Ne patruunat asuivat kotikunnissaan ja olivat sen hyvinvoinnista huolissaan. Nykyiset Oyj-pörssipatruunat eivät ole enää ihmisiä vaan sijoitussalkkuja. Toi Juuso-homma olis käynyt tv-sarjaan ”suomalaisia tähtihetkiä”.

Tuumailija: Pelkäänpä että olet oikeassa. Sillä EU:n ”eurooppalaisilla arvoilla” saadaan aikaan juuri niitä etnisiä ja uskonnollisia konflikteja.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Päivän roskalehdistä luin, että Husu-saatanan-perkele-murjaani on ruvennut oikein tehtailemaan rikosilmoituksia! Muuten hahhah, mutta kun me joudutaaan tuonkin persläven paskaltahaisemisvuodatukset kustantamaan. Niin että nauraisin paskaisesti,jos...
Mutta pahoittelen, että kirjoitin alkusuomalaisittain ja förstår, jos ei mene läpi YGän seulasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. Meneehän tämä läpi. Tässä tilanteessa kyseinen Husu lähinnä enää munaa itsensä vielä enemmän kuin on munannut tähän mennessä.

vieras kirjoitti...

Junes on puhunut hyvin viime aikojen skriimeissä tuosta Hususta. Laitan nämä kun Dlivessä ei taida olla kuin muutama tuorein. Eli ei pysy siellä kauaa

https://twitter.com/monokulttuuri/status/1194329584151326720

https://twitter.com/monokulttuuri/status/1193208374675959809

https://twitter.com/monokulttuuri/status/1192864600670130177

https://twitter.com/monokulttuuri/status/1192124847922405376

Huomasiko Ykä että Mikko Paunio vieraili persujen tuumaustunnilla. Oisko Pauniolle tarjottu persujen jäsenhakemuskaavaketta...Paunio on pitkään ollut demari mutta mitä hän enää demareiden jäsenyydellä tekee...

https://www.suomenuutiset.fi/lue-hulvattoman-hauskasta-kirjasta-ilmastokeskustelu-lahti-lapasesta-kapitalismi-ristiinnaulittiin-tama-touhu-pimeaa-etta-aika-nauraa-raikuvasti/

https://www.suomenuutiset.fi/tiistain-tuumaustunnilla-esitellaan-kirjauutuus-hourulanvaen-ilmastovallankumous-katso-livena-klo-10-alkaen/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Paunio lienee niitä Suomen viimeisiä fiksuja demareita.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Olisiko Raija Toiviaisella sellainen joutsenlauluhetki missä hän saa jättää merkkinsä virassaan nimittäin eläkeikä on aikalähellä. Hevosmiesten tietotoimisto väittää että lähiomaisissa olisi sateenkaariväkeä ei noita osuuskauppaväkeä. Toinen on tosiaan hjuumoripläjäys Husu rasmuksessa, peppukipu kirvelee ja kivistelee pahasti. Imperiumin vastaiskussa tehtailtiin rikosilmoitusta "suurta saatanaa" ja mysteerimatkustajaa kohti. Lisäksi tekoa puolustellaan mutta kun Husu...

Juha Kivela kirjoitti...

Tuossa oli ylempänä noista wanhan ajan patruunoista, kuten Juuso Waldenista.. sattumalta, koska isäni sattui tekemään varsin pitkän uran juuri paperiteollisuuden parissa johtajana, muistelee hänkin aika ajoin noita tapahtumia ja sattumia vuosikymmenten takaa, kuten juuri Juusoakin, josta olen kuullut itsekin mielenkiintoisia tarinoita..

Jonkin tovin tässä Helsingin kantakaupungissakin aikaani viettäneenä ja eläneenä muistan kyllä itsekin, että silloin tällöin esim. Aatos Erkko, jonka aviisi (Helsingin Pravda) tosin on kyseenalaisessa valossa, tuli joitakin kertoja kadulla vastaan..

Ja olihan kerran niinkin, että autolla tuon Töölön kautta jonnekin isäni kanssa ajellessa tuli eräs Casse vastaan, joten isäni tuumasi, no perskeles, itse oman firman pääomistaja Cassehan se siinä, pysäytäs niin morjestetaan Cassea.. no, ei ole enää Casseakaan tämän puoleisessa.. niin aika kulkee ja aikanaan täältä yksi jos toinen lähdemme, emmekä mukaan taida tuliaisia - varsinkaan rahaan liittyviä - tuon puoleiseen viedä.. ehkä Epäilyksen Piru osaisi tässä asiassa valaista asiaa tarkemmin.. ;)

Joo, mutta mitä tulee tuohon surullisempaan asiaan yllä, niin kyllä itsekin sikäli kovin surullisena tilannetta luen, että tämä versio Neuvostoliitosta pyritään saattamaan Jugoslavian tilanteeseen: siksi nykyinenkin hallituksemme jatkaa Afrikkalaisten ja Lähi-Itäläisten haalimista maahamme pää märkänä..

Oli varmaan paljon muutakin kerrottavaa, mutta näillä tällä erää.. Ainii, paitsi sen verran, että tuli jokin tovi edellä mainitun Mikko Paunion kanssa keväällä juteltua.. tiedusteli, että olenko "kolleega".. ;)

Mukavaa loppuviikkoa Ykälle ja kaikille blogia lukeville!

Juha Kivela kirjoitti...

PS. Sellainen kyllä jäi kirjoittamatta, että tuosta Demareista sen verran, että kun näin uutisotsikon, että olisivat potkaisseet Husun pihalle, niin ehdin jo ilahtua Demarien selkärankaisuudesta: nyt vihdoinkin toimittiin määrätietoisesti ja jämptisti.

Sitten hieman myöhemmin luin koko artikkelin ja jouduin toteamaan, että Kepun tavoin myös Demarit pettävät näköjään aina, eikä heiltä löydä lainkaan selkärankaa ja moraalia. Tällä kertaa ilahduin siitä, että tästä selkärangattomuudesta ja moraalittomuudesta oli vastuussa nainen: Eveliina Heinäluoma. Nyt kerrankin sai myös nainen (femakko) näyttää, kuinka tiukan paikan tullen toimitaan - ja eihän sitten toimittukaan.. jäi aika petetty olo.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on kokemusta Husun palvelusta. Kävi huono tuuri. Eteläsataman taksijonosta sain Husun kuljettaman taksin. Mentiin Kampin bussiasemalle. Suomalainen taksinkuljettaja tulee ja nostaa laukut kyytiin ja pois. Husu avasi kuljettajan paikalta takaluukun, itse sai nostaa. Sama juttu Kampissa. Husu avasi takaluukun nousi autosta ja lähti kävelemään housujaan nostellen. Itse sai ottaa laukut ja sulkea takaluukun.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedoksi vain Tiralle ja Yrjöperskeleelle: kyllä myös oikeuskanslerin virka on edelleen olemassa. Hänen tehtäviinsä kuuluu etenkin valvoa valtioneuvoston toimien laillisuutta. Aikaisemmin hän oli lisäksi kaikkien yleisten syyttäjien esimies, mutta tämä tehtävä on nyttemmin siirretty oikeuskanslerilta toiselle virkamiehelle, jonka nimike on valtakunnansyyttäjä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Juha Kivelälle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Hyvä huomio. Onhan kyseinen henkilö syntynyt 1954.

Juha: Kiitos jaetuista muistoista. Sanoisin että Euroopan tilanteessa on ainekset vielä pahempaan rähinään kuin Jugoslaviassa. Siellähän sodan osapuolet eivät kuitenkaan eronneet toisistaan kovin paljoa ja jälki oli silti rumaa. Niin demareilla kuin valtamedialla ei ole kanttia sanoa ett Husu on heille lähinnä kävelevä katastrofi. Elävänä solidaarisuuspykälänä häneen on satsattu vaan liikaa.

Ano1: Tuttavilla on etnisestä taksipalvelusta samanlaisia kokemuksia.

Ano2: Kiitos lisätiedosta.

Anonyymi kirjoitti...

Husuhupailu ei kun paranee. Polliisi ei aloita esitutkintaa halla-ahon twiitistä husun rikosilmoituksen perusteella, perustelu on suunnilleen: Itepä aloitit.

Nyt jäämme odottamaan raija vysinskin toimia.

Tajuaisiko Twitterin Alphonso "Al" Goritim nakata husun mäelle. Perustelu: husuilu. Nähtäväksi jää.

Aiheeton rikosilmoitus on muuten mahdollinen aihe kunnianloukkaustuomiolle. Pitäisikö jonkun tehdä tutkintapyyntö hususta. Tutkinnasta tulisi hysteerisen hauskaa viihdettä.

Vielä jännittää kaappaako virheät de dorka vai vasurit husun. Vai kenties duo ryhmä ja tosityhmä - liike nyt - husun. Sopisi miihkalin kanssa samaa joukkoon hyvin.

Tässähän on clifhangereita kuin saippuasarjassa.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

No niin, nyt ollaan tilanteessa mitä suvakit ovat kieli pitkällä odottaneet. EU:nnihmisoikeustuomioistuin on jäkättänyt Suomelle kun emme kuulemma kunnioita ihmisoikeuksia.
Yksi hylsyn saanut Saddamin hallinnon aikainen kiduttaja sai ansaitusti hylsyn kun kurpitsavankkuritarina oli liian heppoinen.
Väärän lottorivin kyhännyt irakiaano palasi vapaaehtoisesti takaisin kotiinsa ja ehkä ammuttiin ehkä ei.
Lopputulemana kuutenkin 100% yksi yhteen SDP:n maahanmuuttopoliitisen "kassakaappipaperin" vaihe yksi.
Mätäsalo sönkötti uutisissa tippa linssissä kuinka tämmmöistä ei tule enää tapahtumaan vaan juhlapaikanhakijoiden oikeusturvaan ja avustamiseen lisätään keväällä merkittävästi lisää dinareita. Ei siis ole ollenkaan kaukana, että kähtävät saavat sen sossujen suunnitteleman oman konsultin, jolla muuten on enemmän valtaa päätöksenteossa kuin oikeusasteilla tai Migrillä.
Konsultin ja SDP:n, jota Vihreät tietenkin komppaavat tarkoituksena on ettei ketään enää koskaan palauteta minnekkään vaan Suomi tekee kaikkensa heidän kuolemattomuutensa eteen.
Nyt aukeaa dystopian pandooran lippaan ensimmäinen luukku ja arvatkaapa lähteekö asiasta viesti joka perkeleen paskastaniaan?
Halla-Aho totesi täysin totuudenmukaisesti ettemme voi millään taata kotiinsa menneen kuolemattomuutta.
Se on varmaa, että kyseinen touhu takaa monen Suomalaisen raiskauksen, hakkaamisen ja kuoleman kun paskavarpaat tietävät ettei niitä saa millään maasta ulos.
Hutisalo lupaili ihan lakimuutosta tähän suuntaan.
Taitaa Suomalaisten turva todellakin olla tulevaisuudessa se korpilaki, sitä kähtävä uskoo.

Joppos123 kirjoitti...

Edelliseen vielä sen verran jatkoa, että koskahan EIT antaisi langettavan tuomion siitä kun valtiota ei kiinnosta kansalaistensa turvallisuus omassa maassaan tai se kun vanhuksia tapetaan systemaattisesti hoitolaitoksiin? Jälkimmäisessä en todellakaan syyllistä hoitajia vaan hallitusta joille on tärkeämpää yhden kusipään ansaittu hengenmeno kotimaassaan Irakissa kuin veronsa Suomeen maksaneet vanhukset.
Herra Husu on säälittävä ihmisperse joka ansaitsisi kunnon turpasaunan ja sen se tulla toiminnalla tulee ihan varmasti vielä saamaan, karman laki on lahjomaton.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies & Joppos123: Oikeastaan tässä ei kannattaisi niinkään paljon veetuilla Husulle. Husu on mikä on ja tekee mitä tekee. Törppöillen säännöllisesti. Eniten kannattaisi zwidduilla niin demareille kuin valtamedialle jotka ovat nostaneet kyseisen häiskän ja monta muutakin samanlaista kävelevää katastrofia jalustalle nollasubstanssilla. Toki husut husuilevat kun järjestelmä niitä suorastaan kannustaa siihen.

Joppos123, ykkösviestistä: Oikeassa olet. Nykyhallitus pitää Suomessa vaikka joukkomurhaajan jos se on kuolemanvaarassa kotimaassaan. Ja maksun maksavat suomalaiset. Sekä rahallisesti että suomalaisiin kohdistuvan – ja olemattomaksi selitetyn – väkivallan muodossa. Ne, jotka vastustavat tuota väkivaltaa ovat sitten niitä vihapuhujia ja maalittajia jotka halutaan tuomiolle. Elämme sairaita aikoja.

Joppos123 kirjoitti...

Ohisalo pääsee nyt tekemään sitä mitä on halunnut eli rajat auki ilman ehtoja koska onhan jokin ihmeen ylikansallinen EIT puuttunut Suomen ihmisoikeuksiin.
Jumalauta, olen ollut ammattisotilas jo 32 vuotta ja kaikenlaista on maailmalla tapahtunut ja ei siellä koskaan ole ollut ensimmäistäkään hutisaloa katsomassa miten asiat aikuisten oikeasti menee.
Nyt tapahtuu se mistä joskus kirjoitin. Ne kusipäät joita ei syystä tai toisesta saatu listittyä jonnekkin tulevat valtion suojelemana vittuilemaan tänne.
Tämä mahdollisuus on olemassa.
Ei meillä ole mitään hätää mutta siviileillä on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Olet valitettavasti täysin oikeassa. Omissa hommissanikin olen vuosien mittaan nähnyt tämän. Toisesta vinkkelistä kuin sotilas mutta kumminkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Päivän Maakuntalehdessä hyvä Eurooppa-ministerimme Tuppu-Tyttö julistaa mm. että Perussuomalaisia ei tarvitse kuunnella, koska lähes 80 % suomalaisista ei kannata heitä, ei antaisi heille ääntään eikä halua heitä politiikkaan.

No, Tuppu-Tytön oma puolue sai viime gallupissa vain 13,9 % kannatuksen. Lähes 90 % suomalaisista ei siis kannata SDP:tä, ei antaisi heille ääntään eikä halua heitä politiikkaan, joten hus pois sieltä hallituksesta, Tytti ja muut demarit! - Toki Tuppu-tytöllä oli tähän vastaus valmiina:

SDP:n kannatusta ei mitatakaan gallupeilla, vaan pitkäjänteisellä toiminnalla!
PS:n kannatus on sitten lyhytjänteisen toiminnan äkkiväärä tuotos?

Valtakunnansyyttäjä ja oikeuskansleri kun on mainittu, voisi ajatella synergiaetua:
demlakraattinen oikeuseliittimme kun kävelee tasatahtia poliittisen eliitin ja mediaeliitin kanssa, voitaisiin säästää euroissa ja byrokratiassa yhdistämällä valtakunnansyyttäjän ja oikeuskanslerin virat valtakunnankanslerin viraksi!

Hän johtaisi valtionpäämiehenä ja maan korkeimpana syyttäjä- ja oikeusviranomaisena valtakunnankansliaa, joka muodostetaan valtioneuvostosta muuttamalla ministeriöt osastoiksi ja ministerit osastopäälliköiksi.

Tarpeettomat osastot lakkautettaisiin:
puolustus (onhan pelkkää surkean kehittymätöntä setämiesajattelua kuvitella, että pyssyillä voi saavuttaa jotain; todellisuudessa puhumalla pärjää aina!)
maatalous (maataloushan on lakkautettava aiheuttamasta ilmastonmuutosta!)
kauppa- ja teollisuusosasto (sama peruste kuin yllä) ja
oikeus (ei tarvita, valtakunnankansleri hoitaa senkin).

Eduskuntakin voidaan lakkauttaa tarpeettomana, kuten myös puolueet:
Antelias Äijäfeministissä on riittävästi valtakunnankansleria loppuelämäkseen ja hänen Älykkäät Nuoret Naisensa miehittävät, korjaan naisittavat kaikki osastot mitä sopivimpina.

Pätevyys on niin passé ja so last season, mitä sillä. Tärkeintä on, että Suomi pelastaa yksin maailman!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Piru vie, tuo ehdotuksesi saatetaan ottaa tietyissä piireissä turhankin vakavasti. Mitä tulee demareihin niin sehän on akateemisten naisten puolue joka ajattelee mitä varmimmin että demokratia sallii raappahousujätkien ilmaista (väärän) mielipiteensä ja eihän se ole mistään kotoisin se. Ajattelu kun pitää olla sallittua vain akateemisesti sertifikoiduille ja mielellään munasarjat omaaville ihmisille. Ja se Tytti on ihan oikeasti pelottava ihminen. Hän muuten varmaankin uskoo olevansa Hyvä Ihminen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle & kiitos viesteistäsi jotka mielsin yksityisviesteiksi. Eihän se viestin sisältö paljon naurata. Se kun on totta.

Ukkeli kirjoitti...

Luin joskus viime vuosituhannella Sinuhe Egyptiläisen, joten voin muistaa juonen väärin. Lääkäri Sinuhe taisi olla faarao Ekhnatonin kaveri, kunnon hyväuskoinen hölmö. Ekhnaton haaveili yhteiskunnasta, jossa kaikki ovat veljet keskenään ja keksi uuden uskonnonkin.

Kaunis unelma muuttui kauheaksi painajaiseksi, kansa kapinoi ja lopulta soturi Horemheb kaappasi vallan. Normalisaation aikana vanha järjestys ja uskonto palautettiin. Sinuhe toteaa jossakin kohtaa, että suomukset putosivat silmiltäni, kun tajusi Ekhnatonin unelman todellisuuden. Vai oliko se petollinen vaimo, en muista.

Waltari kirjoitti Sinuhen kesällä 1945, kun Eurooppa oli raunioina. Ei ole mitään uutta auringon alla. Tämän päivän ekhnatonit rakentavat omaa ihannevaltiotaan uskontonsa mukaisesti. Normalisaation vuoro tulee taas aikanaan, kun tarpeeksi vettä on virrannut Tiber-joessa. Tosin Enoch Powell julisti verenpunaisesta Tiberi-joesta. Ken elää, se näkee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Olet oikeassa. Se normalisaatio tulee aikanaan. Vaan kuka sen tekee? Itse toivon että sen tekevät maidän kaltaiset tavalliset ihmiset. Mutta muukin on mahdollista