lauantai 2. marraskuuta 2019

ME PÖLLYSSÄ MAAILMA PARANNETAAN


Näyttää siltä että Vihreät De Röda haluaisi dekriminalisoida huumeiden käytön kokonaan. Tahtoo sanoa myös kovien huumeiden. Olen omassa blogissani näitä huumeasioita käsitellyt ennenkin pitemmän kaavan mukaan joten otan nyt hieman lyhyemmin. Vihreitten sisäministeri Maria Ohisalo perustelee huumeiden dekriminalisointia (lue: käytön laillistamista) seuraavasti:

On kansainvälistä näyttöä siitä, että rangaistavuuden poisto vähentää huumausaineisiin liittyviä ongelmia, koska käyttäjät uskaltavat hakeutua hoidon äärelle. Pelkkä riski rikosrekisterimerkinnän saamisesta voi pitää päihdeongelmaisen kaukana viranomaisista.

No, sattuneesta syystä itselläni on varsin hyvä, laaja ja pitkäaikainen kokemus tuosta huumekentästä ja sen perusteella voisin todeta pari asiaa jotka ministeriltä – niin kuin muiltakin vihreiltä – pääsivät unohtumaan joko tietoisesti tai vahingossa:

1. Huomattavalla osalla huumeitten – erityisesti amfetamiinin ja sen johdannaisten – käyttäjillä ei ole minkäänlaista mielenkiintoa hakeutua hoitoon. He eivät pidä huumeitten käyttöään ongelmana. Ongelmana on se, että sitä pyritään estämään.

2. Huumeitten – erityisesti edelleenkin amfetamiinin ja sen johdannaisten – käyttäjät ovat ihan oikeasti vaarallisia toisille ihmisille. Eikö niitä muitakin ihmisiä tulisi ajatella?

Vaan tuskinpa tulisi sillä vihreät lähtevät huumeitten käytössä uhriajattelusta jota kuvaa hyvin vihreän Jyrki Kasvin kommentti:



Omasta puolestani totean että huumeitten käyttö kylläkin alkaa vapaaehtoisesti eikä siihen pakoteta. Huumeita käytetään juuri sen tunteen vuoksi mitä huumeet antavat. Tarjontaa on kun kysyntää on. On turha puhua että ihmiset vain ”ajautuvat” käyttämään huumeita. Mutta linjahan on ollut pitkään se, että ihmisten vastuu tekemisistään pyritään mitätöimään. Joku teki. Joku ajoi. Joku pakotti. Ei ihminen ole itse syypää tekemisiinsä. Hän on viaton uhri.

Suomi on menossa varsin mielenkiintoiseen, joskaan ei millään muotoa miellyttävään suuntaan ja nimenomaan vihreän ajattelun toimesta. Maasta tulisi kieltää liha ja maito. Samaan aikaan huumeitten käyttö tulisi sallia.

Lisätäänpä tähän lyhyeen postaukseen vielä toinen asia eli mainio vakikommentoijani Becker linkitti minulle presidentin kanslian tiedotteen ”itsenäisyyspäivän” juhlista. Siinähän todetaan:

Suomen vahvuutena on aina ollut kyky toimia yhdessä, tilan antaminen erilaisille mielipiteille ja tiedon monipuolinen käyttäminen.

Alleviivaus oma. Ennen kuin lukija päästää asiasta röhönaurun niin muistututetaanpas mitä tuossa oikeastaan luki:

Suomen vahvuutena on ollut. Eihän siinä edes väitetä että olisi enää.

40 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Vihreät Mätisalon johdossa havittelat sellaista tilaa missä vihreät hävitetään. Aika osuvaa on se, että joku alkoi hyperventiloida poliisien Suomenlipuista. Teki siitä tottakai valituksen ja sitähän nyt jauhetaan muutama viikko.
Seuraavaksi käyvät meidän kimppuun kun meilläkin se lippu on olassa. Mutta haukkaavat paskaa koska se on määrätty virkapuku-ohjesäännössä.
Jos poliisit ottaisivat hihaansa sateenkaarilipun niin nillittäjistä se olisi vain söpöä.
Nostan hattua poliisille joka sanoi "meistä kenttämiehistä valtaosa on isänmaallisia".
Samaa sakkia joiden mielestä pitäisi asettaa erillinen "henkilökohtainen lentovero".
Ok, mitähän se mahtaisi olla?
Sveduztaniassa on sellainen ja jengi lentää enemmän kuin koskaan.20 kruunua nuppi tai jotain sinnepäin.
Mulle voi laittaa vaikka 100 euroa per lento. Ainoa mikä jarruttaisi olisi se, että Emma Kari veisi ne fyrkat suoraan vaikkapa Sudaniin.
Välillisesti sinne ne rahat menee kuitenkin.
Kaikessa on loppupelissä kysymys siitä, että kupataan rahvaalta fyrkat pois kuljeksimasta, vaikka julistamalla maailmanloppua.
Kaava on tuttu.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan tuo aika jäätävää, että Päivi Räsänen on oikeudessa Raamatun lainauksesta. Jos joku imaami olisi laukonut mitä hyvänsä kuu-uskonnon hadiheja tai vastaavaa murhiin yllyttävää niin vihervasemmisto olisi vain hekotellut, "melkoisia velikultia".
En ole itse uskonnillinen, silloin kun sitä jumalaa olsi tarvinnut niin ei ole näkynyt tai kuulunut.
Siitä huolimatta olen huolestunut siitä jos Raamatun lainaukset ovat jatkossa kriminalisoitu mutta samaan aikaan voidaan saarnata ISIS:n oppeja Suomessa ja niille paskoille on edelleen täysi ylläpito.
Ohisalo haluaa niille vieläpä pikkuisen ohituskaistan.
En hyväksy enkä voi ymmärtää, lähinnä vituttaa.
Kai sitä tuli tässä tapaukssa turhaan tapeltua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Rinteen hallitus on ollut vallassa vasta vajaat viisi kuukautta. Jos syöksykierre jatkuu tätä vauhtia (ja tod näk kiihtyy) niin me porukalla muistellaan marraskuuta 2019 vielä vanhoina hyvinä aikoina. Ja se ajatus ei tosiaankaan ikeniä naurata.

Anonyymi kirjoitti...

Disclaimer: Noin henk.koht en pidä huimausaineita mitenkään hyvänä juttuna, enkä siksi suosittele niitä yhtään kenellekään. Mutta toisaalta, ikävää tai ei, myös keljut jutut ovat useimmiten vaikeasti poistettavissa. En näin suoraan sanoen osaa linjata yksiselitteistä kantaa siihen, kuinka asiassa tulisi toimia. Silti myönnän, että tuossa Tiinan postauksessa on tietyt pointtinsa:

http://tuonenjoutsen.blogspot.com/2019/10/legalize-it-kohti-parempaa.html?m=1

Eniwei, kieltolakien ongelmana on aina ollut se, että niiden toimeenpano on toivottoman vaikeaa... Siksi olen näin aikuisemmalla iälläni yhä enempi taipunut siihen suuntaan, että ainakin joissain asioissa laillinen saatavuus, vaikkapa sitten tiukasti rajoitettunakin, on parempi kuin totaalikielto. Kokeiltiinhan Suomessakin kieltolakia aikanaan, ja lopputulema oli alkoholin räjähdysmäinen salakauppa. Nykyisin sama homma on nuuskan suhteen (jota itsekin käytän ajoittain). Ja Yhdysvalloissa samainen kokeilu tuotti mafian yhteiskunnan lähtemättömäksi ristiksi...

Ollaanpa sitten jostain ganjabiksesta, aborteista, alkoholista, ampuma-aseista tjsp mitä mieltä hyvänsä, niin lopputulos on aina ollut: kieltolait eivät vain toimi. Siltikin, ongelmat ovat olemassa. Siis mitä pitäisi tehdä? Itselläni ei ole tuohon valmista vastausta, mutta vähintään keskustelun paikka tässä eittämättä olisi.

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se alkaa selvää olemaan että kaikki hyväksi koetut rakenteet yritetää purkaa viher ja muidenkin kommunistien toimesta. On se mielenkiintoista tää sivilisaatioiden aaltoliike. Pahat ajat synnyttävät sukupolven joka nostaa kaiken ennennäkemättömän kukoistukseen ja kukoistus nostaa pintaan typerän, velton ja moraalittoman paskakasa eliitin, joka pilaa kaiken. Uudestaan ja uudestaan. Jatkuva kilvoittelu tuntuisi olevan ihmiselle kaikkein otollisin olotila. Niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla.

LW kirjoitti...

Itse olisin valmis tekemään joitain lievennyksiä huumelainsäädäntöön. Oli ehkä aikanaan perusteltua pitää tiukkaa linjaa kannabiksen suhteen ja yrittää estää sen käytön juurtuminen tänne, mutta peli sen suhteen on koko lailla menetetty. Ei se mikään upea aine ole, saati sitten vaaraton, mutta päivittäiskäyttäjä vahingoittaa lähinnä itseään, toisin kuin monet alkoholistit. Nykyään tilanne on vain se, että vaikka käyttäjä ostaisi kukkansa tutulta kasvattajalta tai pelkästään pilveä myyvältä tyypiltä, niin vähintään joku kaverin kaveri tietää, mistä saa kovempia aineita. Varsinaiset ongelmatapaukset kyllä löytävät pirinsä joka tapauksessa, mutta jos pilveä saisi Halkosta, muilla voisi olla hankalampaa. Ainakin sen verran, että impulsiiviset kokeilut jäisivät vähemmälle. Darkweb on tietysti, ja asiakaskunnan kaventumisesta huolestuvat diilerit saattaisivat alkaa kaupittelemaan aineitaan aggressiivisemmin, joten muutaman vuoden tehovalvonta ja kovemmat sanktiot kovista aineista olisi aiheellinen lisä kannabiksen laillistamiselle. Tosin se vaatisi lisää niitä poliiseja.

Toinen kohta voi olla MDMA:n käyttö PTSD:n hoitoon ja psilosybiinin/LSD:n joissain psykoterapiamuodoissa. Alustavat tutkimustulokset ovat olleet lupaavia, joskin lisää tarvitaan. Ennenkin on käynyt niin, että se mikä toimii alan pioneereilla, ei oikein toimi laajemmassa käytössä. Luultavasti pitäisi vaatia jonkin sortin erikoistumista, että kallonkutistaja saisi lisenssin. Jenkeissä taisi olla 60-luvulla joitain tapauksia, joissa ihmelääke LSD:stä kuulleet psykiatrit kokeilivat sitä lepositeissä makaaviin ja sen jälkeen yksin "parantumaan" jätettyihin potilaisiin, joilla ei ollut selkeää ideaa siitä, mitä hittoa heille oli annettu. Yllättäen tuloksissa ei ollut oikein kehumista.

Ehkä vielä opiaattinarkkareille aineet valvotuissa piikityshuoneissa (pirinisteille tämä ei tietenkään sovellu). Plussaa se, että addiktilla on tuttuja kontakteja, jotka voivat ohjata hoitoon kun piikittäminen alkaa maistua puulta, aineissa ei ole vaarallisia epäpuhtauksia, ja neulat eivät vahingossakaan päädy maastoon. Mutta ennen kaikkea se, että valtaosa diilerien tuloista tulee juuri näiltä tyypeiltä, ja jos lopputulos jonkun onnistuneesta koukuttamisesta on vain se, että tämä päätyy julkisen puolen asiakkaaksi, koko aineen myymisessä on huomattavasti vähemmän järkeä. Miinusta se, että jotkut takuulla nostaisivat tuossa tilanteessa annostustaan jatkuvasti, ja jos eivät haluamaansa määrää saisi, ottaisivat sen minkä saisivat ja ostaisivat lisää laittomasti. Ja mitä sanottaisiin jollekin nuorelle ongelmakäyttäjälle? "Sori, et ole vielä täysi nisti, mutta tule takaisin kun olet?" Voisi myös olla vähän hankala juttu perustella kansan syville riveille, ja poliittisesti turhan kuuma peruna.

Kaiken käytön dekriminalisointia en kyllä pidä millään tapaa hyvänä ideana. Olen aika vapaamielinen tyyppi, mutta myös pragmaattinen. Ehkä hoitoon hakeutuminen olisi helpompaa, mutta niin myös käytön aloittaminen ja erityisesti pienimuotoinen diilaaminen. Meinaan, jos käyttö dekriminalisoidaan, täytyy myös dekriminalisoida sellaisten määrien hallussapito, mitä addiktilla voi olla mukanaan, ja myyjien on triviaalia käyttää sitä hyväkseen.

Anonyymi kirjoitti...

... ja mitä niihin kieltolakeihin tulee, niin entäs sitten prostituutio? Luonnollisesti kukaan ei toivo tyttärensä ryhtyvän huoraksi, eikä kukaan tahtone ilotaloa seinänaapurikseen... Joka tapauksessa, niin kauan kuin on kysyntää, on myös tarjontaa. Viime viikolla ylen (no minkäs muunkaan) uutisissa oli juttua Ruotsin prostituutiokiellosta, jota luonnehdittiin "suurmenestykseksi". (Kaiketikin samaan tapaan kuin voimme kertoa suurmenestyksiä olleen myös sikäläinen maahanmuuttopolitiikka, armeijan alasajo ja ydinenergiasta höperöinti...) Eli selkokielellä, ilotytöt on ajettu kadulta maan alle entistä julmemman ihmiskaupan ja sekopäisempien asiakkaiden armoille. Kukapa lienee tilanteen voittaja...?

Saksmannit ovat olleet tuossa kohtaa fiksumpia, siellä ilotalot ovat tiukasti valvottuina laillisia (plus tähän myös se verohyöty, joka tätä kautta mahdollistuu... Lieneekö tuolla näkökohdalla ollut myös jotain painoarvoa?)

Ja huvittavaa sinänsä, Suomessa vihreät ovat tietääkseni kannattaneet esim. eläimeen sekaantumisen rekriminalisointia. Eräs ekotiina kysyikin kerran minulta, ilmeisesti piruuttaan, koska tiesi yleisen konservatiivisuuteni, mitä mieltä olen asiasta. Siihen vain tyydyin toteamaan, että asian iljettävyydestä huolimatta, jos joku on jo tuolle tasolle vajonnut, ei rankaisemisesta ole enää kerrassa mitään hyötyä odotettavissa, mielenterveyspalveluja tuollainen ihmiskurja tarvitsee, eikä julkista nöyryyttämistä, josta ei saavuteta kuin yksi itsemurha lisää (lieneekö sitten jopa toiveenakin tietyillä tahoilla, menepä tiedä?) Eli en kannata.

Muutoinkin nöyryyttäminen ja häpäiseminen ovat erittäin vittumaisia tapoja kohdella yhtään ketään. Valitettavasti myös omakohtaista kokemusta asiasta löytyy, niin koulusta kuin armeijastakin. Siinähän on sitten kaksi vaihtoehtoa, jos itse valta-asemaan pääsee, joko alkaa paskapääksi itsekin, kun tilaisuus tarjoutuu, tai sitten yrittää tietoisesti välttää tuollaista käytöstä. Itse ainakin yritin aliupseerina ollessani pyrkiä jälkimmäiseen, vaikka kyseisen laitoksen tuntien myös vittumaisuus on aika ajoin tarvittava tehokeino... Mutta kannattanee kuitenkin yrittää kohdella toisia, kuten itseään haluaisi kohdeltavan, kuten Isossa Kirjassakin todetaan.

-J.Edgar-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille, Anolle ja LW:lle & kiitos kommenteistanne. Olen hyvin monessa asiassa samaa mieltä Tiina Wiikin kanssa mutta tässä en ole. Lähtökohtamme ovat erilaiset. Hän kirjoittaa asiasta maallikkona joka miettii asiaa ehkä viikonloppupössyttelijöiden kannalta. Minä kirjoitan lastensuojelun näkökulmasta ja meillä huumetilanne lähentelee muutenkin katastrofaalista.

Enkä minä kirjoittanut kannabiksesta vaan muista aineista ja ne ovat vaarallisia toki käyttäjilleen (urani aikainen ruumissaldo on jo vähintään useita kymmeniä) mutta niitten käyttäjät puolestaan ovat vaarallisia muille ihmisille. Vihreät eivät erotelleet esityksessään näitä aineita ollenkaan. Tiedän toki oikein hyvin että huumekysymykselle ei ole mitään hyvää ratkaisua. Mutta vihreitten esitys tarkoittaa käytännössä huumeitten - kaikkien huumeitten - käytön laillistamista ja se ei ainakaan ole hyvä.

Prostituutioon en tässä puutu. Sehän on maailman vanhin ammatti. Ja siinäkin tietysti vaikuttaa kysynnän ja tarjonnan laki. Vaikka noin henk koht en ymmärrä sitä kuinka joku saa naisen kanssa vehkeensä pystyyn kun tietää että nainen levittää jalkansa vain siksi että toinen maksaa.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Jaa-ah, virheet taas jatkaa virheitään, ja isä-Antti katselee hyväksyvästi (ei pilven takaa, jossa toivoisin hänen olevan iänkaiken), koska on pakko, jotta hallitus yleensä pysyisi pystyssä virheitten maksimoimiseksi.
Kyllä kai se on niin huumeitten kanssa kuin viinaksienkin: Se joka kaljalla aloittaa, päätyy denaturoituun (tenttuun). Samoin kannabis on suora tie hemmetin kokikseen ja ruumishuoneelle, jonne sitä ennen päätyy hänen uhrejaan/kavereitaan.
Muuten olen sitä mieltä, että kun Aarnio häkitettiin, niin huumeongelma räjähti silmille. Jos vaikka iso-A olikin roisto (vem vet?), niin hän tiesi keinot, että onkelma pysyi aisoissa. Ilmankos gangstajengit pitävät hänet häkissä mailman tappiin.

Ja vielä: Ennenkuin tää hallitus (viroksi hallitus = home!!!) kaatuu, niin maa makaa syvällä suossa - tekis mieli sanoa ruma sana niinkuin se on - eli saatana!

Anonyymi kirjoitti...

Kuten jo ensimmäisessä kommentissani totesin, en noin ylisummaan pidä huimausaineita millään muotoa hyvänä juttuna, enkä niin muodoin voi suositella niitä kenellekään. Enkä liioin epäile hetkeäkään, etteikö tilanne tässä kohden olisi alallasi jossain kamalan ja katastrofaalisen välimailla. Siltikin olen Tiinan kanssa ainakin tuossa kohtaa samoilla linjoilla, että pelkkä rankaisemiseen tähtäävä kieltolakipolitiikka ei vain toimi. Tarvittaisiin siis jotain muutakin. Mitä se sitten lieneekin, siihen minulla ei ole yksiselitteistä vastausta. Tokikaan mitään vihreiden mallista täyslaillistamista en kannata, ja sananparsi pirusta ja pikkusormesta on toki tuttu.

Kuitenkin kaikitenkin, täyskieltolakien vaikutus on loppuviimein lähinnä yleistä lainkunniotusta rapauttava, ja hyöty niistä menee suurelta osin rikollisille (jotka ovat lopulta se kaikkein suurin ongelma).

Tähän voisin esimerkin vuoksi todeta, että mikäli Suomeen tulisi esim ampuma-aseiden täyskielto, niin omat rautani "katoaisivat" tuolloin ns lattian alle. Enkä edes tässä väitä, että nämä asiat olisivat ns yhteismitallisia. Mutta se yhteinen nimittäjä niissä kumminkin on, että minkään politiikan päämääräksi ei kannata ottaa jonkin asian absoluuttista poisjuurintaa, koska se on mahdotonta, vaan tähtäin tulisi olla haittavaikutusten minimoimisessa (sen takiahan meillä on mm aserekisteri). Miten tuohon sitten käytännössä voidaan päästä, on itse kunkin asiakysymyksen kohdalla oman keskustelunsa aihe. Kuka osaisi tehdä pätevän avauksen?

-J.Edgar-

Mito Islam kirjoitti...

Lähes kaikessa tekemisessä on kaksi vaihtoehtoa joko pysyy lapasessa tai lähtee laukalle. Päihteiden käyttö ei muodosta poikkeusta. Nykyisessä yhteiskunnassa ei ole mahdollista tappaa kaikkia käyttäjiä ja diilereitä, vaikka moni siitä haaveilee.
Huumeet ovat osa yhteiskuntaa pidimme siitä tai emme, voimme politiikalla vaikuttaa ainoastaan siihen kuinka paljon haittaa kyseinen toiminta aiheuttaa.
Huumeiden kuten alkoholinkin kohtuukäyttäjät eivät rasita yhteiskuntaa. Ongelmatapaukset taasen aiheuttavat aineesta riippuen eriasteisia haittoja. Alkoholistilla joka on herännyt ongelmaansa on tällä hetkellä matalampi kynnys hakeutua hoitoon kuin laittomien päihteiden käyttäjällä.
Kieltolakia on nyt kokeiltu vuosikymmeniä ja tulokset eivät ole kovin hyviä.
Jos päihteet otetaan valtion kontrolliin on ongelmia helpompi hoitaa.
Valtioista joiden päihdepolitiikkaa on muutettu vastaamaan nykyajan haasteisiin, on saatavilla tutkimustuloksia jotka kertovat haittojen pienentyneen sekä tavantallaajien että varsinaisten käyttäjien osalta.
Tässä on nyt tiukka paikka nuivan puolen ihmisille, jotka herkästi syyttävät vihervasemmistoa realiteettien unohtamisesta ja tunteilusta, tutkia omia käsityksiään ja perustelujaan.
Lainmuutos ei ole sallimassa päihteilyä liikenteessä eikä työpaikoilla ja koskee täysi-ikäisiä.
Ja te jotka ajattelette kaikkien alkavan käyttää, menkää peilin eteen ja ajatelkaa lähipiiriänne ja miettikää ketkä siitä sakista siirtyvät huumeisiin,niinpä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi ehdotusta:

Vihreät de dorka: Laillistetaan kaikki huumeet.

Jeff Cooper: Sekoitetaan huumeisiin tappavaa myrkkyä.

Kumpikohan vähentäisi huumeiden haluttavuutta ja huumehaittoja paremmin?

Miten olis, jos tarjotaan ekstaasia, kokkelia, piriä, enkelipölyä tai kivanvärisiä pillereitä niin arveluttaisiko mahdollinen sakkotuomio vai hengenlähtö enemmän?

No, kumpikin ehdotus on tyhmä ja mahdoton. Vaan kumpiko on tyhmempi.

Oikeasti kuka haluaa liikenteeseen pirikuskeja, entäs pilvenveikkoja. Olisko psykedeellisiä sieniä syönyt bussikuski kiva idea.

Pössyttelevä kirurgi, hepoa piikittänyt siivooja, pirikuukkeli ministerinä - kliffoja visioita, hei! LSD:tä napostellut liitonarkki, siis liito-narkki, näsinneulasta kohti virtoja starttaava on toki hassu juttu. Vai mitä.

Huumeiden dekriminilisointi on muutamissa maissa tehty aika epätoivoinen ratkaisu. Tarkoitus on saada käyttäjät hoitoon, vieroitukseen ja kiinni normaaliin elämään taas. Ja toinen tarkoitus on tehdä huumekaupasta kannattamatonta, vähentää tarjontaa sitä kautta. Ja lopulta siis vähentää huumeiden käyttöä.

Toinen tapa vähentää huumeiden kiinnostavuutta ja niiden myynnin katetta - tarjontaa on kriminalisoida huumeet ja niiden käyttö. Tämä on se perinteinen tapa, toimii jos valistus, valvonta ja tuomiot ovat kohdillaan.

1800-luvulla huumeet olivat laillisia, tietämättömyys, hinta ja saatavuus rajoittivat käyttöä. Ei mäkitupalainen sydänhämeestä osannut hommata kokaiinia, ei edes tiennyt moisesta. Ei edes laudaniumista - oopiumin ja spriin seoksesta. Väkiviina, sahti ja pontikka olivat tutumpia. Kokaiiniviini oli tuntematonta, Freud wienissä kittas semmoista. Ei meirän Matti.

Epäilemättä laillistamisen jälkeen huumeiden käyttö vähenisi, ihan muutamassa sadassa vuodessa. verrokkina alkoholi, ennen kieltolakia oli tilanne aika hyvin hallinnassa, Toki osa kansasta käytti liikaa mutta noin yleisesti oli käyttö hallinnassa. Vastahan viinan tislauksen keksimisestä oli kulunut 700 - 800 vuotta. Ja oluen ja viinin keksimisestä muutama tuhat vuotta.

Huumeiden käyttö siis tasaantuisi heti, 2800-luvulla.

Huumeiden laillistamisen ainoa vaihtoehto ei ole sota huumeita vastaan. Tuo sota alkoi joutavana panikointina ja on ylimitoitettua vouhotusta.

Laillistaminen johtaisi hassutuksiin:

Panacodia ei saa lääkäri määrätä, opioidiongelma räjähtää käsiin - mut hei, enkelipöyä saa katukauppiaalta ja tietysti miedompaakin kamaa: heroiinia ja morfiinia.

Yskänlääkkeessä ei saa enää olla opioideja, kodeiinia vaikkapa. Mutta katukaupasta saisi toki heroiinia.

Energiajuomia paheksutaan, eikä myydä teineille. Piri kofeiinin ja tauriinin vaaraton korvike. Ja vapaasti kadulta saatavilla.

Sisäministeri vois miettiä ja vaikka kysyä turvamiehiltään: Radikalisoitunut Matti vetää PCP:tä ja piriä oikein kunnon annokset, ottaa pari vesuria. Ja lähtee sitten tapaamaan hutisaloa - niin miten estetään Mattia paloittelemasta paitsi ministeriä niin paria tusinaa muutakin turhaketta. Ihan vaan tiedoksi: Enkelipöly blokkaa kivun tuntemuksen ja piri tuo voimaa ja nopeutta liikeisiin ja ajatuksiin. Tämmöislle doupatulle hemmolle sydämen lävistänyt haulikon täyteinen ei ole edes hidaste. Kinttuun tai käteen osunut 9mm luoi ei vaikuta yhtään mitenkään. Kyynelkaasu ei vaikuta yhtään mitenkään, ei edes yskitä.

Sisäministeri vois miettiä ja vaikka kysyä alaisiltaan:
Teppo vetää piriä oikein kunnolla ja lähtee ajelemaan corollallaan, niin voisiko joku mennä pieleen?

Sisäministeri vois miettiä ja vaikka kysyä alaisiltaan:
Nyt myös Seppo vetää, vetää jazz tupakkia oiken kunnon tötsät ja lähtee Jazzillaan kohti mummolaa, muun menoliikenteen sekaan. Mikä voisikaan mennä pieleen.

"Huumeitten – erityisesti edelleenkin amfetamiinin ja sen johdannaisten – käyttäjät ovat ihan oikeasti vaarallisia toisille ihmisille. Eikö niitä muitakin ihmisiä tulisi ajatella? "

Normaalien ihmisten mukaan pitäisi. Jo pitkään asiantuntijoiden vallinnen mielipiteen mukaan ei todellakaan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Jos kannabista nyt pitää sitten vapauttaa, niin myynti alkon kautta, kovat sanktiot huumepöllyissä ajamisesta, kannabispöllyssä ihmien on yhtä holtiton tai pahempi kuin esim. väsyneenä ajamisessa..
Paremminki kyllä ehk kivunlääkintä,tms, ja apteekin kautta lääkärin reseptillä ..
tuli mieleen tästä ministerin kommentista, että kaikki huumeet pitäs vapauttaa, ninn eikö see sitten tarkota että vihreä ministeri uskoo porttiteoriiaan, eihän mutoin muita huumeitten vapausta ajasi, jos ei uskoisi että kannabis on portti kovempiin aineissiin..

-jpt-

Hemuli kirjoitti...

Kannattaa istua tukevasti ja varata nitro purkki lähelle kun lukee tämän:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/29fb09a7-b89f-42ae-8eb2-401c7654e5e3

Paniikki valtaa järjestelmä puoluetta ja mediaa. Näkynee sitten esmes vihreiden ulostuloissa. Paniikki päällä ja äänestäjiä on haalittava väkisin jostakin.

Väkivaltaiset protestit, kouluhyökkäykset, Halla-aho suosituin pääministeri ehdokas.... Hyvin rinnastettu....

vieras kirjoitti...

Meneekö Hutisalon ajatusenjuoksu siten että jos kansallismielisten annetaan käyttää hamppua ja kaikkia huumeita laillisesti niin se on rauhanomainen keino ohjata kansallismielisten huomio pois yhteiskunnan eri ongelma-alueista? Tällöin mokuttajat ja mokutuksesta hyötyvät voivat jatkaa ilman häiriötä. Vai onko siinä taustalla se että rikkaampien kulttuurien edustajilla on omia tajusteitaan joten pitää ne nyt tietysti sallia?

Toinen juttu. Onko suvakkien lempilapsi Obama nykyään katumapäällä vai onko tuo sitä että eläkkeellä voi sanoa mitä vaan? Vai että vallankumous syö lapsensa? Niin käi 1789-93 kun ryhmittymät mestasivat toisiaan vuoron perään.

https://www.verkkouutiset.fi/barack-obama-yllatti-rankalla-viestilla-puhdasoppisille-aktivisteille/

Ois Barry voinut perssana ollessaan öyhöttää vaikka Trumpin tyylisesti. Siihen ei olisi ollut esteitä koska ulkonäkö ja puolue olivat "oikeat".

Don juniorilta hauska video. Mitä jos Trump olisi demokraattipresidentti?

https://twitter.com/DonaldJTrumpJr/status/1190233630280495105

vieras kirjoitti...

Ehkä jokin Hollannin, Portugalin tai Coloradon malli olisi sopiva kompromissi. Niissä taitaa olla semmoinen että sallitaan hamppu mutta ei muuta. Laillinen hampun kasvatus, myynti ja nauttiminen sallittaisiin vain niille varatuissa paikoissa, joilla on siihen toimilupa.

Anonyymi kirjoitti...

Hämmästyttävän paljon näyttää mediassakin olevan kannabiksen dekriminalisoinnin kannatusta ja yleisimmät perustelut näyttävät (sisäministeriä myöten) olevan, että a) kannabis on täysin harmiton nautintoaine ja b) jos ei käytöstä enää rangaista, on helpompi hakeutua hoitoon. Mitä ihmeen hoitoa harmittoman nautintoaineen käyttäjät ylipäänsä tarvitsevat? Onko esim. suklaanmussuttajilla pitkätkin hoitoonpääsyjonot? Kahviaddikteilla? Miksi tämän harmittoman (mutta todistetusti tehoavan) aineen käyttöä lääkinnällisiin tarkoituksiin on kiristetty? Viihdekäyttö ok, mutta jatkuvasti kivuissa kärvistelevälle sitä ei suoda. Ihan helvetin raakaa vihreää humanismia.

Ohisalolla on aiemmin ollut näköjään se käsitys että hän on ympäristöministeri, nyt sitten heräsi omalle tontilleen kun tuli eteen toinen rakas aihe. Hän pisti vielä kansalaisesitystä paremmaksi ja vaati kaikkien huumeiden käytön dekriminalisoimista. Ja huonot asiathan tapaavat eskaloitua.

Onneksi osaamme aina joustaa vieraidemme suhteen. Muutama vuosi sitten oli uutinen, jonka mukaan espoolainen somali demarivaltuutettu Abdifitah Ali Abdi, 26 v., kärähti 22 khat-kilon tuonnista. Käry kävi Tukholmassa, mutta asia käsiteltiin Suomessa. Kovin oli rankka tuomio: 30 päiväsakkoa eli hänen "tuloillaan" 180 euroa. 22 kiloa laissa huumeeksi määriteltyä ainetta on kyllä sellainen satsi, että antaa viitteen myyntiaikeista. Paljonkohan kantis olisi tuosta saanut, 8-10 vuotta ehdotonta. Mutta jos khatin märsyäminen kuuluu somalikulttuuriin, niin pitäähän se Suomessakin sallia. Että pojilla on kotoisa olo. Noita käyttäjärikoksia on kuulemma vuosittain n. 15.000, saiskos jostain tilastoa että montako khatin käytöstä. Jotenkin sellainen kutina ettei yhtään.

Vastustan tiukasti kaikkia huumeita paitsi lääkinnällistä käyttöä. Millainen sadisti on lääkäri, joka ei määrää morfiinia viimeisillään olevalle syöpäpotilalle "koska hänhän voisi tulla siitä riippuvaiseksi". -60-luvulla hippiliike rantautti Suomeenkin marihuanan/hasiksen/kannabiksen. 70-luvulla kuvioon tuli LSD, jota varsinkin ns. kulttuuripiirit innolla kokeilivat "tajuntansa laajentamiseksi" - pelottavaa katseltavaa. Ja kun Suomi avautui ihan koko maailman tulla, nyt onkin sitten varaa valita. Mutta ei hätää: kun teemme laittoman lailliseksi, rikokset poistuvat. As simple as that.
tira+

Hemuli kirjoitti...

Itse en ymmärrä käytön krimilisointia edes koville aineille. Ihminen, joka aineita (alkoholi, tupakka, kannabis, kovat aineet) alkaa ongelmaksi asti käyttämään ei mielestäni kuulu vankilaan tai sakkotuomiolle. Apua tälläinen kaveri tarvitsee! Ei kukaan tee etukäteen päätöstä "alan alkoholistiksi, narkiksi..."

Myymisestä ja hallussa pidosta (edes omaan käyttöön) sen sijaan pitää antaa nykyistä paljon kovempia rangaistuksia. Salakuljetukselle asettaisin vähintään 5 vuoden ehdottoman vankeusrsngaistuksen.

Anonyymi kirjoitti...

P.S.Pieni kommentti Ykän viimeiseen lauseeseen prostituutiosta. Jos olisin mies ja pitäisi valita prostitutkan tai feministin välillä, niin luulen että mieluummin menisin sänkyyn maksetun miellyttämishaluisen naisen kanssa kuin naisen, joka huokaillen ilmoittaa tässä nyt alistuvansa patriarkaatin vaatimuksiin kun patterit on loppu hieromasauvasta. Ja suoritus sitten ruoditaan pisteyttämällä ja vertailemalla aikaisempiin kokemuksiin.
tira+

Joppos123 kirjoitti...

Prostituutio on todellakin yksi maailman vanhimpia duuneja ja se ei säännöillä lopu. Aika paljon maailma matkusteneena voin sanoa,että siihen törmää säännöllisesti.
Jos se on kahden vapaaehtoisesti kauppaa tekevän aikuisen juttu niin antaa olla.
Huumehommat ovat taas erikseen. Joskus aikoinaan kun käväsin Sinahoukvillessä Kambotsassa niin ainakin rannalla huomasi kuinka nuoriso veti posket lommollaan höpöheinää.
Paikallista poliisia asia kiinnosti vain ajoittain,eli silloin kun oli tarve saada paskan liksan päälle pikkuisen ekstraa sakottamalla pössyttelijöitä parikymmentä taalaa.
Sieltä muuten löytyi pitseria nimeltään "Happy Pitza" missä oreganon sai vaihtaa kannabikseen 2 taalan lisämaksusta. Pitsat oli kyllä hyviä mutta otin sen ilman lisämausteita.
Mätisalolla on jokin ihme agenda saada maa sekaisin tuomalla uusi aalto sotilaskarkureita entisten lisäksi perseilemään ja siinä sivussa siellä heiluisi piripäät.
Kannabiksen voisi vapauttaa lääkekäyttöön koska siitä ilmeisesti on ihan todellista hyötyä kipupotilaille ja asteittain ehkä viihdekäyttöön. Ei se kuitenkaan sen vaarallisempaa ole kuin kossukaan.
Mutta kovien huumeiden vapauttaminen, mitä Hutisalo ajaa on loppupelissä turmion tie.
Markkinoille tulisi "asylperusteisia" Afrikan janttereita samaan malliin kuin mitä Ruotsissa on käynyt.
Ja jos kysytään niin olen kokeillut kannabista aikoinaan Kambotsassa mutta ei ollut minun juttu.
Hyvä olut toimii paremmin.
Kaikkea voi kokeilla paitsi kansantanhuja ja sukurutsaa on vanha "jimmyjen" sanonta.

Anonyymi kirjoitti...

Coloradossa on kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet lisääntyneet. Suurin syy lisäykseen: pössypäissään ajelijat.

Tupakasta pyritään eroon, ei nikotiinin takia vaan keuhkosyövän ja muiden vastaavien savun hengittämisestä johtuvien haittojen takia. Miksi siis pitää saada uusi karsinogeenien lähde käyttöön? Saunan lämmittäminen puita polttamalla tuhoaa ihmiskunnan pienhiukkasilla, hasiksen savu ihan vaaratonta - uskoisinkos tuota.

Kuulemma hasista ei voi yliannostaa, siis yliannokseen ei voi kuolla. Jaa-a: ruokasuolaa voi saada yliannoksen. Vettä myös - miksei kannabiksen tehoaineita?

Kannabis tyhmistää ja passivoi. Aiheuttaa aivoihin muutoksia, vammoja siis.

Kannabis lääkkeenä, kuulemma ihan haitaton lääke laajaan joukkoon sairauksia. Uskoisinko. Muistaakseni ammoin tupakkakin tehosi vaikka mihin tauteihin, niin ja tislattu spiritus fortis. Määrätäänkö vielä konjakkia moneenkin vaivaan*, tai vaikka madeiraa? Onko apteekissa laajakin valikoima viskejä?

Moniko mässyttää pajunkuorta kuumeeseen, asetyylisalisyylihappoa tehdään tehtaissa ja käytetään tabletteina. Mutta sepä ei sekoitakaan päätä. Jos höpöheinässä on jokin lääkekäyttöön sopiva kemikaali, pitää se eristää ja tuottaa sitten vakiovahvuisia pillereitä, injektionesteitä tai inhaloitavia nesteitä. Ei kärytteitä. Taannottain sairaalassa maatessani ei minulle tuotu leikkaushaavojen kivunlievitukseen oopiumpiippua kärytettäväksi vaan tuikattiin suoneen oksikodonia ja sitten fentanyyliä kun ei miedompi auttanut. Kukaan ei tarjonnut avuksi kunnon mallasviskiä, ei edes votkapaukkua. Konjakkia kyllä sain lääkemitallisen, nopeuttaa selkäydinpuudutuksesta toipumista*. Mitallisesta konjakkia ei kukaan saa pienintäkään hutikkaa.

Liikenteessä ylinopeudesta saa rikemaksun tai sakon maksettavakseen, lähtee kortti hyllylle tai tule lusittavaa. Auton kuljettajalle, ei vaikka audin maahantuojalle 10 vuoden istumista tai BMW:n piirimyyjälle elinkautista. Vaikka ei kukaan etukäteen päätä; "alanpas törkeäksi liikenteen vaarantajaksi". Rangaistusten kohdistamisella ja mitoituksella säädellään halua riskin ottoon. Kuljettajan halua, ei piirimyyjän tai vaikka huoltoaseman omistajan.

Kulttuuriimme kuuluu yksi huume: alkoholi, käymisteitse valmistettu. Ei muita. Emme elä andeilla, kilometrien korkeudessa, emme tarvitse kokaiinia. Meillä ei ole enää samaaneita, myrrysmiehiä ja lapin noitia, emme tarvitse kärpässientä. Hasis, oopimum tai muut eivät tänne kuulu - paitsi lääkeaineiden mahdollisina raaka-aineina.

*Alkoholi oikeasti laajentaa pintaverisuonia ja lisää verenkiertoa kehon ääriosissa, tähän sitä käytetään. Muttei humalluttavia annoksia. Eikä epämääräisinä lieminä, kiljuina, sahteina vaan vakioisina seoksina. Puhdas alkoholi pitää laimentaa jollakin.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Persoonallisuuden piirteistä on paljolti kysymys.

Kannabiksen vakikäyttäjilä on maine myhäilevän rauhallisina, mutta jotensakin kognitiivisilta kyvyiltään tylsyneinä tyyppeinä. Tietääkseni kannabiksen tehoaineet poistuvat hitaanpuoleisesti, joten jatkuvalla käytöllä niitä kasaantuu aivoihin.
Usein kannabiksen käyttöön liittyy jo valmiiksi tietynlainen elämänasenne, jossa eletään Vesimiehen aikaa. Kannabis vie vakikäyttäjänsä siihen aikaan pysyvästi.

Entä jos kannabista alkaa käyttää tyyppi, jonka sisällä riehuu räyhähenkiä? Ehkä hän siitä saattaa rauhoittua, mutta todennäköisemmin alkaa kaivata Vauhtia.
Tästä on kokemusta lähipiiristä:
vanha äitimuorini kirjoitutti itselleen tätä lääkettä

https://fi.wikipedia.org/wiki/Fentermiini

sen ollessa vielä laillista jaksaakseen terveyskeskuksen vuodeosaston yövuoroissa. Kyllä sillä jaksoikin - kunnes hän eräänä päivänä sai hänelle erittäin epätyypillisen raivokohtauksen potilasta kohtaan.
Tavallisesti hän on rauhallisuuden perikuva, ja jopa silloin, kun ilmeet ja kehonkieli kertovat vieterin kiristymisestä hän pitää pokerinaaman hyvin.
Tämän hänet itsensäkin pelästyttäneen affektin jälkeen lopetti fentermiinin.

Mitä sen vahvemman muodot tekevätkään tyypille, joka on jo valmiiksi aggressiivinen? Sehän tiedetään.

Mitä prostituutioon tulee, en muista olenko maininnut ennen täällä, mutta minullahan on asiasta kokemusta asiakkaana. En välitä asiaa avata täällä enempää; jos ketä kiinnostaa lukekoon Unilaakson Turinoiden vanhempien bloggausten kommenttikenttiä.
Sanon siis vain, että persoonallisuuden piirteistä on tässäkin kysymys, niin seksin ostajalla kuin myyjällä.

Minulla on persoonallisuudessani piirteitä, jotka mahdollistavat seksin ostamisen, samoin kuin niillä, joilta olen ostanut, on ollut sen mahdollistavia piirteitä. Lievätkö syntyperäisiä vai kokemusperäisiä, vaikea sanoa.

Kaikilla ei näin ole. Minulla on. Jollain toisella taas persoonallisuuden piirteet mahdollistavat kannabiksen käytön sen muuttumatta ongelmaksi.
Joku saattaa, mene tiedä vaikka kyetä käyttämään amfetamiinia kohtuudella, siis niin ettei kilahda eikä valvo kuin perjantai-illasta sunnuntaiaamuun, mennäkseen taas maanantai-aamuna sorvin ääreen.

Suurimmalla osalla ei näitä ylläkuvattuja piirteitä ole. Siksi en kannata huumeiden dekriminalisointia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, J.Edgarille, Mito Islamille, Pyssymiehelle, jpt:lle, Hemulille, vieraalle, tira+:lle, Hemulille, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Muistutan, että vihreät eivät esityksessään erottele aineita ollenkaan. Kovien aineitten käyttäjällä ei kyse ole vain siitä, kuinka aineet vaikuttavat häneen vaan myös siitä, minkälaisen uhan he muodostavat muille ihmisille. Väittäisin, että työni puolesta minulla on aiheesta varsin laaja kokemus. Mitä tulee lääkinnälliseen käyttöön niin se on sitten eri asia ja tira+ oli oikeassa kommentissaan morfiini vs. kuolemansairas potilas. Sinänsä minulla on se käsitys että kivunhoito on Suomessa viime aikoina jonkin verran parantunut.

Eräs kommentoija muuten totesi että ei kukaan tee päätöstä alkaa narkiksi. Ei varsinaisesti. Mutta hyvin moni tuumii huumeista heti kokeiltuaan että tämä, just tämä on se minun juttuni. Tätä minä haluan. Muulla ei ole väliä. Eivät he kaipaakaan mitään apua. Korkeintaan siinä vaiheessa kun ovat täysin romukunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Pieni kommentti joppos 123:lle: ei niitä Afrikan asyl-janttereita "tulisi", ovat jo täällä. Helsingin huumepoliisi kohauttelee olkiaan, no tuollahan nuo afrikkalaiset diilaavat kovia huumeita Franzeninpuistossa, pirimyyjät siirtyneet Kurvista parisataa metriä sivummalle, pillerikauppaa pyörittävät Balkanin romanit Hagiksen metroasemilla, Itiksessä ja Kontulassa vedetään khatia kaksin käsin. Kun noinkin tarkkaan paikat ja tekijät tiedetään, olisikohan mahdollista tehdä asialle jotain?

Ei liene sattumaa, että Kalliossa on eniten sekä huumeiden myyntiä että opiskelijoita. Joku voisi jopa kuvitella että tämä korreloisi myös reippaasti pidentyneisiin opiskeluaikoihin. Tosin suomalaiset miehet sotivat piripäissään, mutta opiskeluhan on nykyään niin paljon rankempaa ettei siihen pirikään auta.

On monta asiaa, jolla saadaan yhteiskunta rapautettua ja sallivuus huumeita kohtaan on eräs niistä. Huumemyönteiset mielellään vertaavat huumeita alkoholiin, mutta jos heiltä kysyisi haluatko että lapsesi mieluummin olisi alkkis vain narkkkis, mieli saattaisi muuttua. Ja kyllä, uskon porttiteoriaan. Se teini, joka ei ole istunut vetämässä pussikaljaa tuskin täytettyään 18v. painuu ensi töikseen ostamaan Alkosta tiukkaa viinaa.
tira+

DuPont kirjoitti...

Ehkä jokin Hollannin, Portugalin tai Coloradon malli olisi sopiva kompromissi. Niissä taitaa olla semmoinen että sallitaan hamppu mutta ei muuta. Laillinen hampun kasvatus, myynti ja nauttiminen sallittaisiin vain niille varatuissa paikoissa, joilla on siihen toimilupa.

2. marraskuuta 2019 klo 18.29"

Niin, ruoho on pikkuongelma. Mutta väistämättä johtaa siihen kysymykseen, että amfetamiinin ja kokaiininkin kohtuukäyttö on harmitonta, joten miksi kieltää? Ei minulla ole viisastenkiveä, en tiedä mikä olisi paras vaihtoehto. Itse vähän kallistun siihen suuntaan, että kannabis osittain sallituksi, mutta siten myös valvotuksi huumeeksi.

On hieman vaikeaa toki luoda tällaisia systeemejä Suomen kaltaiseen valtioon, jossa lakupiiputkin kiellettiin ja tupakkaa yritetään poistaa yhteiskunnasta. Miten tähän sopii se, että kannabis tulisi vapauttaa...?

Valvojayhteiskunnallemme tulee tuosta vuosikausien keskustelut eduskunnassakin, kun pitäisi sallia tiettyjä paheita ja kieltää toisia paheita. En minä tiedä, tavisjorma kun olen...

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Punahomeinen kansanedustaja haluaa salaiset oikeudenkäynnit poliittisia vastusajiaan kohtaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, DuPontille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Täällä ovat juu ja lisää on hakusessa. Sen tiedon mukaan mitä minulla on ei poliisi tosiaan enää oikein puutu asioihin. Joku kannabiksen pössyttelyhän on oikeastaan de facto jo vapautettu. Niin sinua kuin minua voidaan tietysti pitää kovasti vanhanaikaisina mutta lisääntyvä sallivuus huumeita kohtaan tosiaan rapauttaa yhteiskunnan perusteita. Omissa töissäni näen tilanteen hyvin. No joo, on totta että siellä otanta ei vastaa ihan perinteistä suomalaista nuorta mutta kyllä se suunnasta kertoo.

DuPont: Minähän en siis kirjoituksessani edes puuttunut kannabikseen vaan nimenomaan kovempiin aineisiin. Järkevää ratkaisua en asiaan tiedä minäkään, eikä tuskin kukaan muukaan. Mutta sinänsä eduskunnassa voi mennä koiranleuoilla kieli poskeen kun peräkkäisissä istunnoissa neuvotellaan ensiksi tupakan ja lihan vähentämisestä/poistamisesta ja seuraavassa sitten huumeitten vapauttamista. Tulee muistaa että nämä aloitteet tulevat vihervasemmistosta ja niin kepu kuin kokkareet uskaltavat aina vain vähemmän vastustaa vihervasemmiston ideoita. Mitään ideoita. Olivat ne sitten kuinka järjettömiä hyvänsä.

VNV: No, tuolla vasemmistomuijalla on tietysti asiaan selvät senssit. Kuvata saa ne, jotka kuuluvat kyseisen tättähäärän poliittiseen viitekehykseen/kuppikuntaan. Ja ne, jotka eivät kuulu, ovat tietenkin äärioikeistolaisia joten ei sama oikeus heitä koske. Niin kuin ei oikeudet muutenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät haluavat vapauttaa huumeet ja avata rajat kaikille maahantulijoille. OK.

No, tehdään sitten näin mutta vapautetaan myös aseet, ihan kaikki.

Pienoiskiväärit, ilmapistoolit, singot, itseladattavat melkein sarjatuli konepistoolit, kaikki vaikka r-kipsoihin ja nettikauppoihin. Olishan se kivaa hommata netistä kätevästimömmöt ja tulitteet uudenvuodenpippaloihin. Semtexiä ja Libaa, miksei samantien heroiinia ja sariiniakin - miksi tyytyä paukkeeseen, ase kuin ase. Kato, ois ninqu vapaata. Papattimatto onkin ihan tyhmä, 40mm bofors se olis jotain tai 35mm oerlikon. Ja kuohuviini, pöh - kunnon kokaa se olla pitää. Mikä muka voisi mennä pieleen.

Mutta lakupiiput pitää pitää kiellettyinä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Vähän sama on käynyt mielessä. Jos kovien huumeitten käyttö sallitaan niin vastavuoroisesti pitäisi sallia vapaa aseenkanto. Kas kun piripöllyistä tyyppiä ei tyrmää nyrkillä. Ei oikein astalollakaan. Ja sitten herättiin ja laskettiin kissi ulos. Tää hallitus pyrkii varmasti jatkamaan pakotettua aseistariisuntaa. Ja sanoo, että luottakaa viranomaisiin. Kyllä ne teitä suojelee.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies kirjoitti:
"No, tehdään sitten näin mutta vapautetaan myös aseet, ihan kaikki.
Pienoiskiväärit, ilmapistoolit, singot, itseladattavat melkein sarjatuli konepistoolit, kaikki vaikka r-kipsoihin ja nettikauppoihin."

Entä ydinkärkiohjukset?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Suomessa ei ole ydinkärkiohjuksia. Noita muita on.

Anonyymi kirjoitti...

@ Joppos123, en myöskään ymmärrä tuota nillitystä Suomen lipusta poliisi-setien virkapuvun hihassa, ketä se haittaa? Ja kuten totesit tuosta sateenkaarilipusta, niin se olisi eräiden tahojen mielestä tosi siistii & ihqua. Kummalliseksi tämä maailmanmeno on mennyt, ja sitten vielä ihmetellään miksei tähän murheen alhoon haluta tehdä lisää lapsia.

Vaikka en olekaan mikään himouskovainen, niin silti täytyy nostaa hattua Päivi Räsäselle, hän vain taitaa taistella tuulimyllyjä vastaan kas kun hänellä on väärä uskonto. Jotenkin tulee mieleen että hänellä on enemmän "munaa" kuin eräillä Suomen miespuolisilla ministereillä.

@ Tira, kommentti 19:18, heh erittäin hyvin sanottu siellä perällä näin Kummelia matkitakseni, toi ilmaus patterien loppumisesta hieromasauvasta aiheutti suupielien nykimistä kohti korvia, LOL. Kait sekin on patriarkaatin vika?! Redditissä on hyvää settiä aiheesta Mihin ovat kunnon miehet kadonneet?. Pitäisikö tähän kohtaan lainata Albert Einsteinin sanontaa ihmisten typeryydestä?

Lievä OT, Louis Theroux'n kuvaamaa pätkää Johannesburgin elämänmenosta. Olisiko tuossa dokkarissa kuvaillut tapahtumat kohta todellisuutta Malmössa tai Tukholmassa plus 20-30 vuotta tästä eteenpäin? Ellei sitten tapahdu jotain ihmettä ja Ruotsi alkaisi karkoittamaan rikolliset maahanmuuttajat sinne mistä tulivatkin. Mutta nyyh ne ihmisoikeudet! Dokkarin pätkä kuvannee hyvin eräitä Yrjön dystopia-bloggauksia. Tällä menolla sama kohtalo on myös Suomella edessä?

Tuota pätkää katsellessa tuli eittämättä aasinsiltana mieleen se paradoksi, että kun afrikkalaiset ja lähi-itäläiset pakenevat huonoja oloja omista kotimaistaan, niin he tekevät uudesta kotimaastaan samanlaisen p*rsläpipaikan kuin mitä heidän vanha kotimaansa oli. Kuten Trump joskus jossain twiitissään totesi tylysti Haitista "shithole country". Loppukaneettina pitää pikkuilkeästi todeta n**kerit n**keröivät uuden kotimaansa asiat v*turalleen, Hannu Karpomaisesti todeten Mitä tästä opimme....?


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...


"Se teini, joka ei ole istunut vetämässä pussikaljaa tuskin täytettyään 18v. painuu ensi töikseen ostamaan Alkosta tiukkaa viinaa."

Porttiteoria on todistettu jo ajat sitten täydeksi huuhaaksi ja mikäli 18v kuitenkin painuisi sinne Alkoon hakemaan tiukkaa viinaa niin hän joutuisi poistumaan tyhjin käsin, koska ikäraja on 20v. ;)

Hemuli kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/3-11049393

Ensimmäistä kertaa näen että valtamediassa otsikkotasolla Ruotsin tilannetta verrataan sisällissotaan.

"Kriminologi Ruotsin räjähdyksistä: Täysin poikkeuksellista, ei tällaista tapahdu kuin sota-alueilla"

Toki juttuun on päätynyt viikon paras aivopierukin:

"Tutkijoiden on vaikea löytää selitystä sille, miksi räjähdeiskuja tehdään Ruotsissa, muttei muissa vastaavan väestöpohjan ja sosiaaliset olosuhteet omaavissa maissa."

a) ei ole olemassa vastaava maata
b) ei ole poliittisesti korrektia kertoa syytä

QroquiusKad kirjoitti...

Aseenkanto-oikeus kansalaisille? Eihän se käy; ei sivistysvaltioissa ole aseita muilla kuin viranomaisilla! - Toisaalta herää kysymys, miksi niillä viranomaisilla sitten pitää olla aseita, jos kerran kansalaiselle täytyy riittää tilanteeseen kuin tilanteeseen pelkkä sovitteleva asenne ja rauhoittava puhe?
Mikseivät viranomaisetkin sitten rauhoittaisi tilannetta kuin tilannetta ilman aseita?

Mutta jos huumeet dekriminalisoidaan, tehdäänkö sama sitten myös hormonivalmisteille?
Yle kun esitti tässä vähän aikaa sitten dokumentin, jossa sanottiin suoraan testosteronin vajauksen olevan siitä kärsivälle miehelle melkoinen tragedia:

naisvaltainen terveydenhuoltomme kun haluaa hoitaa sitä minä tahansa muuna, mutta ei testosteronin puutteena. Päinvastoin keksitään kaikki mahdolliset syyt, miksi testosteronivajausta ei voi eikä saa hoitaa korvaushoidolla.

Samaan aikaan naislääkärit tunnistavat rutiininomaisesti ikääntyvän naisen alkavan estrogeenituotannon vähenemisen ja ehdottavat oma-aloitteisesti korvaushoitoa estrogeenivajauksen haittavaikutusten poistamiseksi.

Ja edelleen:
jos huumeet dekriminalisoidaan, on niitä myös voitava ostaa laillisilta myyjiltä; onhan tätä dekriminalisaatiota markkinoitu juurikin maton vetämisellä järjestäytyneen rikollisuuden jalkojen alta.

Mikä taho niitä sitten myisi, ja mitä?
Saisiko Alkosta kannabissavukeaskeja? Olisivatko kokaiini, amfetamiini ja opiaatit apteekkitavaraa, reseptivapaata tietysti?
Vai perustettaisinko Alkon tytäryhtiöksi Oy Narko Ab?

Jos perustetaan, voiko sieltä ostaa myös testosteronia? Tässä kun ikää tulee, alkaa tuo painovoima aivan selvästi lisääntyä pysyvästi jostain syystä aina sillä kohdalla Maapallomme kamaraa, missä kulloinkin sijaitsen.

Minä kun todellakin haluaisin hyvän sisäisen turvallisuuden ministerimme Huti-Maisan vastaavan Älykkäänä Nuorena Naisena näihin kaikkiin kysymyksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kannatan kannabiksen vapauttamista vai siinä tapauksessa, että saan vetää savut lakupiipusta!
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Vaan oletko veli Huru-ukko miettinyt miltä sellaiset savut mahtaisivat maistua saati tuntua keuhkoputkissa?
Kerroit avanneesi oman blogin? Mikä sen osoite on; sitä ei löydy googlettamalla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Anolle, Hemulille, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Jep. Vihreäthän muuten aikanaan ehdottivat että laki Suomen lipun häpäisemisestä poistetaan. Ehkä heille kelpaisi poliisin hihaan se sinikeltainen EU-lutikka. Ja Päiville nostan lätsää minäkin. Hänen kohtelunsa on erinomainen todiste kaksoisstandardeista. Kunnon miehethän ovat muuttuneet sellaisiksi jonkalaisiksi feministit halusivat heidän muuttuvat. Osa taas ei ole muuttunut ja ne nakkaavat feministeille paskat. Ruotsihan ei enää kaukana ole mistään Etelä-Afrikan tilanteesta.

Ano: Sinä sanot niin ja jotkut muutkin. Oman, varsin laajan kokemuksen myötä minä sanoisin toisin.

Hemuli: Hjuu, valtamedia tietää kyllä syyn Ruotsin tilanteeseen mutta eihän se voi sitä kertoa kun se olisi monikultturismi-ideologian vastaista.

Qroquius Kad: Hyviä huomioita. Toi oli aika hyvä nimivaihtoehto toi Oy Narko Ab.

Huru-ukko: Lakupiippuhan on nykyisin vihapiippu. Ja niin kuin Qroquius Kadkin kysyi, laitatko sen blogisi linkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tere. Siksipä haluasinkin ne hasasavut vetää just lakupiipusta kun se on vihapiippu. Ja juu, laitan sen osoitteen kunhan saan siine lisää tekstiä, ja jos vain sen osaisin. Van kyllä se siitä
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Jään odottamaan.